Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Φτάνει!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το... φάντασμα του ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο και μιλάει για τις ευθύνες παικτών και προπονητή!
Τι να κάτσει να πει κανείς για αυτό το τερατούργημα ομάδας που έχουμε φτιάξει. Δεν μπορεί να κερδίσει ούτε παιχνίδια που η μέρα δείχνει να τους πάει.
Η αλήθεια είναι απλή. Μία ομάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελέσματα όταν δεν είναι ομάδα και οι παίκτες της δεν έχουν καμία συναίσθηση του που βρίσκονται και τι κάνουν.
Νομίζω πως η ώρα των αποφάσεων έχει έρθει, αυτό το κλίμα εισπράττω και στην ερώτηση που έκανα για το αν υπάρχει θέμα προπονητή δεν άκουσα εκείνο το βαρύγδουπο όχι των προηγούμενων εβδομάδων.
Από την άλλη, πλην του προπονητή, θα πρέπει να κατανοήσουν οι παίκτες πως υπάρχουν συμπεριφορές που δεν αντέχονται πλέον. Δεν μπορεί να μεταδίδω το παιχνίδι και στο 0-2 να λέω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πετύχει τρίτο γκολ για να είναι ήσυχος.  Πάμε παρακάτω, δεν έχω άλλη δύναμη να σχολιάσω κάτι που δεν έχει γιατρειά αν δεν παρθούν σημαντικές αποφάσεις.
Περάσαμε σχεδόν μία εβδομάδα με την ομάδα. Εντάξει, δεν ήμασταν και όλη την ώρα μαζί, αλλά είχαμε αρκετά κοινά βιώματα. Και ταυτόχρονα, έτρεχαν θέματα στην Ελλάδα όσο ήμασταν στο εξωτερικό.
Τη στιγμή που ήμασταν στη Πορτογαλία, μίλησε ο Σαρρής με τον Μόραλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μας κατηγόρησαν ουσιαστικά  πως δεν προβάλουμε τα καλά που γίνονται. Και θέλοντας να κάνω την αυτοκριτική μου έψαξα για κανά καλό που έχει γίνει και δεν βρήκα κανένα.
Μιλάμε για ένα προϊόν που απασχολεί ενεργά το 0,5% του πληθυσμού της χώρας, κοινώς μία αποτυχία που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να την καταφέρεις όταν το ποδόσφαιρο είναι τόσο εμπορικό στην Ελλάδα και συντηρεί ουσιαστικά δύο συνδρομητικές πλατφόρμες. Και το ενεργά βέβαια που αναφέρω παραπάνω, αφορά την παρουσία κοινού στο γήπεδο που σημαίνει παράλληλα μεγαλύτερα κέρδη για τις ΠΑΕ.
Όμως το συστηματάκι που έχουν στήσει, ευνοεί τα έσοδα μίας μόνο ΠΑΕ, η οποία έχει πεισθεί πλέον πως δεν την ενδιαφέρει το γεμάτο γήπεδο γιατί μέσα από τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ και την υπεραξία που δημιουργείται στους παίκτες της απ όλες τις υποχρεώσεις της, έχει μεγαλύτερα έσοδα με την διαμορφωμένη κατάσταση.
Είναι για παράδειγμα τόσο σαθρό το προϊόν, που εκείνος ο κουβάς ο Σωτηρόπουλος από την Πάτρα ουδέποτε τιμωρήθηκε για τα όργια στη Βέροια όπου μέτρησε δύο γκολ οφσάιντ και μια μανσέτα. Έπαιξε εχθές στη Ξάνθη.
Τώρα που μιλάω για διαιτητές, πετύχαμε στη Κρήτη τον Γιάχο, τους βοηθούς του και τον τέταρτο σε γνωστό μαγαζί του κέντρου. Είναι η 4η φορά που με πετυχαίνουν κάπου διαιτητές και εξαφανίζονται στο δίλεπτο. Λες και θα τους έκανα μανούρα. Ενημερωτικά, ποτέ δεν μαλώνω σε μαγαζιά γιατί σέβομαι την προσπάθεια που κάνει ο ιδιοκτήτης για να την βγάλει έχοντας πλέον συνέταιρο το κράτος και βέβαια δεν είναι δουλειά μου να μαλώνω με αυτούς. Υπάρχουν άλλοι για αυτοί της δουλειά, συνήθως.
Και μιας και πιάσαμε το κομμάτι των διαιτητών, έρχονται οι δύο αγώνες κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, σε άγνωστη ημερομηνία ακόμη αλλά έρχονται. Σε αυτά και επειδή στον Πειραιά φοράνε παντελόνια, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τους διαιτητές. Να μπει δηλαδή ο Κάκος και στα δύο παιχνίδια.
Αν νομίζει η ΕΠΟ πως θα βάλει τον Κάκο στον αγώνα πρωταθλήματος και θα καθαρίσει, είναι γελασμένη. Κανένα από αυτά τα πουλιά δεν είναι ικανά να βγάλουν εις πέρας τους δύο αυτούς αγώνες πλην του Κερκυραίου που έχει αποδείξει πως δεν ξεφτιλίζεται τελευταία. Και δεν έχει ανάγκη να μείνει κι άλλο σε αυτό το μπουρδέλο, αφού μάλλον το καλοκαίρι θα αποχωρήσει.
Τέλος, ο Σαρρής αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ για τρεις ενώσεις που είναι κοντινές στον ΠΑΟΚ. Δεν τις έχει μετρήσει καλά, αφού αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον δώδεκα. Και αυξάνονται συνεχώς, ακόμη και εκεί που νομίζουν πως έχουν δικούς τους και μάλιστα τους υποστηρίζουν εμπράκτως.
Το αστείο μάλιστα, είναι ότι κατεβάζουν δικό τους και στην Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για θράσος.
ΥΓ Επειδή πρέπει να λες και τα καλά όπως λέει ο πρόεδρος Σαρρής, ο Γιάχος στο Παγκρήτιο ήταν έξοχος. Από τις καλύτερες διαιτησίες που έχω δει. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: