Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Από δύο γκολ Ιγκουαϊν και Ιμπραϊμοβιτς


Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν είναι τα δύο φαβορί του έβδομου ομίλου για την πρόκριση στους "16" και το απέδειξαν εντός αγωνιστικού χώρου. Η "βασίλισσα" με πρωταγωνιστή τον Ιγκουαϊν επικράτησε τον Αγιαξ με 2-0, αν και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την καθολική υπεροχή και "πυροβολούσαν" την εστία του Στεκέλενμπουργκ, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις. Θα μπορούσε να πει κάποιος, πως ο γκολκίπερ των Ολλανδών ήταν ο μόνος αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με ένας κάπως τυχερό γκολ του Ιγκουαϊν στο 31, ενώ ο Αργεντινός στο 71' μετά από υπέροχη προσπάθεια του Οζίλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ο Αγιαξ μόνο μία ευκαιρία είχε στο παιχνίδι και αυτή στο 77 με τον Σουλεϊμάνι, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Κασίγιας έδιωξε το σουτ του σε κόρνερ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Πέπε, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο (83' Ντιαρά), Κεντίρα, Ντι Μαρία (80' Πέδρο Λεόν), Οζίλ (88' Κανάλες), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.
ΑΓΙΑΞ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουρχ, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερβέιρελντ, Οϊερ, Ανίτα, Ντε Ζέου (69' Ταϊνιο), Ντε Γιονγκ, Ενόχ, Σουλεϊμάνι (85' Ερικσεν), Ελ Χαμντάουι, Εμάνουελσον.

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην επίθεση και το πραγματοποίησε από το πρώτο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη νέα του ομάδα. Ο Σουηδός μέσα σε τέσσερα λεπτά στην επανάληψη έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε τέλος στα όνειρα της Οσέρ για το θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο.

Ο Ροναλντίνιο στο δεύτερο 45λεπτο ανέβασε την απόδοση του και δημιούργησε χώρους για τους συμπαίκτες του, τους οποίους και εκμεταλλεύτηκαν. Ο Βραζιλιάνος σέρβιρε και ο Ιμπραϊμοβιτς με σουτ στο 66' και στο 70' νίκησε τον γκολκίπερ της Οσέρ και οδήγησε τη Μίλαν στη νίκη.

ΜΙΛΑΝ (Μάσιμο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Ζαμπρότα, Μπονέρα, Νέστα, Αντονίνι (71' Αμπάτε), Αμπροζίνι (15' Μπόατενγκ), Πίρλο, Ζέεντορφ, Πάτο (55' Ρομπίνιο), Ιμπραΐμοβιτς, Ροναλντίνιο.
ΟΣΕΡ (Ζαν Φερναντές): Σορέν, Ενγκμπάρ, A. Κουλιμπαλί, Μινιό, Γκριστίνγκ, Ολιές, Πεντρετί, Ντινγκά, Μπίρσα (73' Λε Ταλέκ), Λανζίλ (80' Σαφνί), Ζελέν.

Κοστέρ: "Σοβαρή ομάδα ο ΠΑΟΚ"


Τη δυναμικότητα του ΠΑΟΚ αναγνώρισε ο προπονητής της Κλαμπ Μπριζ, Αντριέ Κοστέρ."Χαίρομαι που μπορώ να παίξω με μία σοβαρή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Κόντεψε να αποκλείσει τον Άγιαξ, μία ομάδα γρήγορη και ποιοτική, ενώ απέδειξε περισσότερα μετά την πρόκριση του επί της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία. Εκεί καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία πολύ δυνατή ομάδα. Πιστεύω και θα ήθελα να κερδίσουμε τον αγώνα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται με μπάλα, προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Θα δούμε αύριο τι θα γίνει", ήταν τα λόγια του 55χρονου τεχνικού.

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, μίλησε ο πρώην παίκτης του Αρη, ο 27χρονος Νορτζ Κουεμάχα: "Γνωρίζω τον ΠΑΟΚ, γιατί έχω παίξει στον Άρη. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και το απέδειξε πέρσι. Εμείς είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Είδα όλα τα ματς του ΠΑΟΚ, από την ώρα που έμαθα ότι θα παίξουμε μαζί του. Όλοι παίκτες είναι πολύ καλοί. Μπορώ να ξεχωρίσω τον Ίβιτς και τον Γκαρσία".

Φλόρες: "Δεν θα υποτιμήσουμε τον Αρη"


Με τα καλύτερα λόγια για τον Αρη και τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε ο Κίκε Φλόρες στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Αρη."Δεν θα υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας. Γνωρίζουμε ότι ο Αρης είναι ανταγωνιστική ομάδα και ξέρουμε ότι οι οπαδοί του είναι θερμοί. Το ρόστερ διαθέτει γνωστούς παίκτες, ενώ ο κύριος Κούπερ εργάζεται σκληρά και παίρνει θετικά αποτελέσματα. Μου έμαθε πολλά πράγματα μέσα από τη δική του εμπειρία, όταν ξεκινούσα την καριέρα μου ως προπονητής", τόνισε αρχικά ο τεχνικός της Ατλέτικο για να προσθέσει:

"Ο Αρης είναι ομάδα που παίζει με ένταση και με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά δεν θα αποκαλύψω περισσότερα για το τι γνωρίζω. Το αποτέλεσμα που θα με ευχαριστούσε, είναι η νίκη, αλλά αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες. Εύχομαι να μη χρειαστεί να αλλάξουμε το παιχνίδι μας για να το πετύχουμε".

Τέλος, όσον αφορά στην περσινή κατάκτηση του Europa League, ο Φλόρες είπε: "Τώρα που είμαστε στην αρχή και έχω δει κάποια παιχνίδια, πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολο να ξανακερδίσεις το Europa League, από το να το κερδίσεις για πρώτη φορά".

Σαλπιγγίδης: «Δεν είναι αυτοσκοπός η πρόκριση»


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, τόνισε πως για τον ΠΑΟΚ δεν αποτελεί αυτοσκοπό η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League.«Η αρχή είναι πολύ σημαντική. Είτε χάσεις είτε κερδίσεις είτε φέρεις ισοπαλία, έχεις άλλα πέντε παιχνίδια μπροστά σου. Η διοργάνωση αυτή είναι ένας μικρός Γολγοθάς. Στα παιχνίδια με Φενέρ και Άγιαξ υπήρχε άγχος και αν δεν τα κατάφερνες, έφευγες από την διοργάνωση. Εμείς αφήσαμε στην άκρη αυτά τα ματς, έχουμε έξι παιχνίδια με καλές ομάδες και σε όλα τα ματς θα πάμε για τη νίκη και ελπίζουμε να νικήσουμε. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά να χαρούμε εμείς και ο κόσμος μας την συμμετοχή στους ομίλους», είπε ο 29χρονος επιθετικός.

Από εκεί και πέρα, ο «Σάλπι» είπε:

-Για το ματς με την Μπριζ: «Καταφέραμε να μπούμε στους ομίλους. Είμαστε εδώ. Ελπίζουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε διάθεση. Το γεγονός ότι δεν έχουμε άγχος δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι αδιάφορα για εμάς.

Πιστεύω ότι το φαβορί του ομίλου μας είναι η Βιγιαρεάλ. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες είναι ίσες και θα παλέψουν για την δεύτερη θέση. Εμείς, από την πλευρά μας, θα τα δώσουμε όλα»
.

-Για το αν θα επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από την κακή εμφάνιση με τον Αστέρα Τρίπολης: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν δύο ομάδες και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Δεν παίζεις μόνο εσύ, αλλά και η αντίπαλη ομάδα. Κάποιες φορές δεν είσαι σε καλή μέρα.

Εμείς, το Σάββατο δεν ήμασταν καλοί. Όμως, κοιτάμε μπροστά. Αυτή ήταν μία κακή παρένθεση για εμάς. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε πίσω αυτήν την εμφάνιση και να ελέγξουμε την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια
».

-Για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό του: «Όπως είπα και πριν υπάρχει κούραση. Είχα την ατυχία να πάθω ζημιά στα πλευρά μου. Δεν το έχω ξεπεράσει τελείως ακόμη και αυτό είναι λογικό. Με βοήθησαν οι γιατροί της ομάδας και νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα».

Επίσημα Φαμπιάνο Λίμα


Παίκτης του Άρη και επίσημα θα είναι ο Φαμπιάνο Λιμα. Οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού για τον επόμενο χρόνο, μετά το πέρας των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο 25χρονος παίκτης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΆΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Fabiano de Lima Campos Maria μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΆΡΗ. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής. Έχει γεννηθεί στις 24 Νοεμβρίου του 1985. Έχει ύψος 1.86 και είναι 80 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 από τα τμήματα υποδομής της Sao Jose Esporte Clube. Συνέχισε στην CAJ-Sao Paulo και, στη συνέχεια, υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο στην Ponte Preta το 2004. Το 2007 πήρε μεταγραφή για τη Rapid Wien, όπου είχε 17 συμμετοχές. Τα δύο τελευταία χρόνια, με τη φανέλα της Wacker Innsbruck, είχε 62 συμμετοχές και σημείωσε 29 γκολ.

Πλήρες όνομα: Fabiano de Lima Campos Maria
Ημ. Γέννησης: 24-11-1985
Ύψος: 1.86
Βάρος: 80 κ.
Θέση: Επιθετικός
Χώρα: Βραζιλία


Αμέσως μετά τις υπογραφές των συμβολαίων, ο Λίμα μίλησε στο επίσημο site της ΠΑΕ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μετακίνησή μου στον ΆΡΗ. Έρχομαι σε μία ομάδα με ικανούς ποδοσφαιριστές και θεωρώ ότι ο συναγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος. Πιστεύω, ότι με τη βοήθεια των συμπαικτών μου, μπορούμε να υλοποιήσουμε τους φετινούς στόχους στην Ελλάδα και το Europa League. Έχω πολύ όρεξη και δουλειά και ελπίζω να καταφέρω να βοηθήσω».

Εν τω μεταξύ με νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «κιτρινόμαυροι», ενημερώνουν για το τι πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι της ομάδας για να μην δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο στον αγώνα με την Ατλέτικο την Πέμπτη για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Με βάση τους κανονισμούς της UEFA, απαγορεύεται ρητά η χρήση πυρσών, καπνογόνων, φωτοβολίδων και λέιζερ κατά τη διάρκεια των αγώνων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και, ως εκ τούτου, η ΠΑΕ ΆΡΗΣ εφιστά την προσοχή στους φιλάθλους της, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να πεταχτεί το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ότι, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της UEFA πριν το παιχνίδι, αλλά και κατά τη διάρκειά του, πρέπει να παραμένουν κενά τα διαζώματα σε όλους τους διαδρόμους όλων των θυρών. Σε διαφορετική περίπτωση, ο σύλλογος κινδυνεύει με μεγάλη τιμωρία από τις πειθαρχικές επιτροπές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, με δεδομένο ότι η ομάδα θεωρείται υπότροπη μετά τα όσα καταγράφηκαν στην Πολωνία και μετά το τέλος του αγώνα με τη Γιαγκελόνια. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι σίγουρη ότι ο κόσμος της ομάδας, για μία ακόμα φορά, θα ζήσει την ποδοσφαιρική γιορτή στο ‘Κλ. Βικελίδης’ και θα κινηθεί στα απαιτούμενα όρια της καλής φιλοξενίας απέναντι στους φιλάθλους της ισπανικής ομάδας. Παράλληλα, η ΠΑΕ ΆΡΗΣ θα ήθελε να επισημάνει ότι απαγορεύεται αυστηρά από την UEFA η χρήση βουβουζέλας ή παρόμοιων οργάνων παραγωγής ανάλογων ηχητικών θορύβων».

Όσον αφορά την αποστολή για τον αγώνα με τους «ροχιμπλάνκος», αποτελείται από 17 παίκτες, τους Σηφάκη, Βελλίδη, Χουάνμα, Βανγκέλι, Φατί, Ρουίζ, Ρονάλντο, Λαζαρίδη, Μενδρινό, Κουλουχέρη, Χαβίτο, Οριόλ, Πρίττα, Κόκε, Μίσελ, Καζναφέρη, Τσεσνάουσκις.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Σουάρεθ, Παπαζαχαρίας, Κατίδης, Αγτζίδης, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης, Αραβίδης. Τόχα, Τσέζαρεκ, Νέτο, Ναφτί και Κάλβο, που επέστρεψε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

«Μπορούσα δύο γκολ ακόμη...»


Στην παραδοχή ότι μπορούσε να πετύχει ακόμη δύο γκολ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, προέβη ο Λίο Μέσι. Τι είπε για την προσωπική του απόδοση αλλά και την αποτελεσματικότητα της ομάδας του.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της «UEFA.com». Αναλυτικά:

«Είμαι τσαντισμένος με τον εαυτό μου που αστόχησα στο πέναλτι, αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε τον ένα μεγάλο αγώνα. Παίξαμε τέλεια, κάναμε συνεχώς ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και για να πω την αλήθεια θα μπορούσα να πετύχω δύο γκολ ακόμη. Βρεθήκαμε να χάνουμε νωρίς με 1-0, αλλά από τη στιγμή που ισοφαρίσαμε σε 1-1, πιστεύω ότι παίξαμε καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Το καλύτερο γκολ που πετύχαμε ήταν το τρίτο. Αλλάξαμε καταπληκτικά την μπάλα με τον Τσάβι και τον Πέδρο και κατάφερα να σκοράρω».

Μια ανάσα απο Άρη ο Βεργίνης!


Ο Δημήτρης Βεργίνης δεν ταξίδεψε με την αποστολή του Παναθηναϊκού που αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Ζλάτιμπορ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες , ο Αρης βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του.

Όλα δείχνουν ότι ο Βεργίνης θα αγωνιστεί τη φετινή σεζόν με τα χρώματα του Άρη, μετά τη λύση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι δύο πλευρές φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα κι έτσι ο παίκτης θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη μετά από δύο χρόνια στους Πρωταθλητές Ελλάδας, όπου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και μία Euroleague, χωρίς πάντως να έχει ουσιαστική συμμετοχή στους "πράσινους" τίτλους.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει ότι εκτιμά το ταλέντο του Βεργίνη, ενώ αποτελεί πεποίθηση του ότι ο «23χρονος guard έχει θέση βασικού σε όλες τις ομάδες της Α1, ενώ μπορεί να σταθεί και στην Euroleague». Έτσι όπως έχει δομηθεί ο φετινός Παναθηναικος, ο Βεργίνης μοιάζει να μη χωράει στη 12άδα, καθώς παρά τη φυγή του Σπανούλη και του Γιασικεβίτσιους(;), οι «πράσινοι» διαθέτουν στο ρόστερ τους τον Διαμαντίδη, τον Νίκολας, τον Καλάθη και τον Τέπιτς στις θέσεις των γκαρντ .

Από την αρχή του καλοκαιριού ο Ομπράντοβιτς και η διοίκηση του Παναθηναϊκού προσανατολίζονται στην εύρεση μιας ομάδας στην οποία ο Βεργίνης θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα αποδείξει στο παρκέ ότι η προπόνηση δίπλα σε μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης επί δύο χρόνια δεν πήγε χαμένη. Ο Αρης, που είχε προσεγγίσει τον Βεργίνη και το καλοκαίρι του 2007, έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύει στο Θεσσαλονικιό playmaker, με τον Σάρον Ντρούκερ να εκφράζεται με πολύ καλά λόγια για τις δυνατότητες του. Η πρώτη επαφή έγινε τον Ιούνιο, όμως τη χρονική στιγμή εκείνη, παράμενε άγνωστο πώς θα κινηθεί ο Παναθηναικος στο μετεγγραφικό παζάρι, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να προχωρήσει τότε ο δανεισμός.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε ο Αρης μπήκε ξανά δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησης του Βεργίνη, με τον ίδιο να είναι πολύ θετικός στο ενδεχόμενο της παραχώρησής του σε μια ομάδα με την ιστορία και τις προοπτικές του Άρη, που φέτος έχει κινηθεί πολύ προσεχτικά αναφορικά με τη στελέχωση του ρόστερ.

Αν η υπόθεση εξελιχθεί θετικά και ο δανεισμός ολοκληρωθεί, ο Βεργίνης μαζί με τον Χαραλαμπίδη που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Πανελλήνιο, θα «κλείσουν» τις θέσεις στην κιτρινόμαυρη περιφέρεια, εκεί όπου ήδη παίζουν ο Πιρς, ο Χατζηβρέττας, ο Χρυσικόπουλος και ο Τάκερ (προορίζεται για small forward), ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η απόκτηση του Φάνη Κουμπούρα, που εδώ και 20 μέρες προπονείται μαζί με τους «κίτρινους».

Θυμίζουμε ότι τη σεζόν 2009-2010, ο Βεργίνης έπαιξε σε 20 αγώνες του Παναθηναϊκού, όταν σε 3.6 λεπτά ανά αγώνα είχε 1.3 πόντο μέσο όρο, με 31% εντός πεδιάς και 78% στις βολές. Τη σεζόν 2008-2009, έπαιξε σε 13 αγώνες, σκοράροντας 1.8 πόντο σε 6,5 λεπτά ανά αγώνα, με 47% στα δίποντα, 60% στα τρίποντα και 83% στις βολές. Στην Ευρώπη πέρσι έπαιξε σε 2 αναμετρήσεις, σημειώνοντας ένα τρίποντο σε 3 λεπτά συμμετοχής. Την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό (2008-2009) πήρε μέρος σε 10 αγώνες, με 2.4 πόντους ανά αγώνα με 41% στα δίποντα, 60% στα τρίποντα και 84% στις βολές, ενώ μοίραζε και μία ασίστ.

Πηγαίνοντας στο Άρη βέβαια, ο Δημήτρης Βεργίνης θα έχει σαφώς περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ θέλει να θυμηθεί την εποχή που ήταν αρχηγός στονΠΑΟΚ, τη σεζόν 2007-2008, όταν είχε ψηφιστεί ο 2ος καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν, και MVP του Δεκεμβρίου για την Α1. Τη χρονιά εκείνη ήταν 2ος σκόρερ τουΠΑΟΚ με 11 πόντους (86% στις βολές και 35% στα τρίποντα), 2 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Μετά την παραχώρηση του Βεργίνη, οι Πρωταθλητές Ελλάδας πλέον αναζητούν μια ομάδα και για τον Γιώργο Μπόγρη, ενώ όλα παραμένουν ανοιχτά για την απόκτηση ενός ακόμα guard, ιδίως μετά τη «βόμβα» του Θανάση Γιαννακόπουλου στο περιθώριο της κλήρωσης του Πρωταθλήματος ότι «ο Παναθηναικος ίσως κάνει μία ακόμη μετεγγραφή». Ο Βεργίνης πάντως δεν είναι στην αποστολή του Παναθηναϊκού που ταξιδεύει σήμερα το πρωί για το Ζλάτιμπορ, γεγονός που δείχνει ότι οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει να τον παραχωρήσουν στον δανεινό, ενώ για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκε ο Πανελλήνιος, το Μαρούσι, ο Κολοσσός, αλλά και ομάδες από την Ισπανία και την Ιταλία.

Χαρακτηριστικό της επιθυμίας του Δημήτρη Βεργίνη –που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2008 για 3+1 χρόνια με οψιόν στον Παναθηναϊκό»- να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα είναι, πως παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στον 3ο χρόνο του συμβολαίου του με τον απολαβές 300.000 ευρώ, δέχθηκε πηγαίνοντας στον Άρη να "πέσει" στις 200.000 (περίπου 120.000 από τον Παναθηναϊκό για τη λύση του συμβολαίου του και 80.000 από τον Άρη) κρίνοντας ότι η πρώτη προτεραιότητά του είναι να πάρει χρόνο στο παρκέ και όχι να αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Στο χέρι του είναι δικαιώσει τόσο τον Ζοτς, που πιστεύει ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1, όσο και τον Ντρούκερ που στηρίζει πάρα πολλά πάνω του για τη φετινή πορεία του Άρη.

Παράλληλα υπάρχει το ενδεχόμενο ο Βεργίνης να υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με όψιον του ίδιου του παίκτη με απολαβές περίπου 150.000 ευρώ για τη δευτέρη σεζόν. Νεότερες εξελίξεις και επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο το πρωί!Πηγη gazzetta.gr

Δερμιτζάκης: «Ήρθαμε για το θετικό αποτέλεσμα»

Δερμιτζάκης: «Ήρθαμε για το θετικό αποτέλεσμα»

Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα θα αγωνιστεί αύριο ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι για τους ομίλους του Europa League σύμφωνα με τον τεχνικό του Δικεφάλου Παύλο Δερμιτζάκη. Όπως τονίζει ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θα επηρεάσει το ισόπαλο αποτέλεσμα του Σαββάτου στην Τρίπολη, ενώ για τον Ελ Ζαρ δήλωσε πως σε λίγες μέρες θα είναι απόλυτα έτοιμος. Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου: «Ενόψει της έναρξης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ήρθαμε εδώ για ένα θετικό αποτέλεσμα, για να μπούμε με το δεξί στη διοργάνωση και θα μετρήσει πολύ, ψυχολογικά, αγωνιστικά και βαθμολογικά. Θα μας δώσει ένα πλεονέκτημα. Αυτό δε σημαίνει ότι κάτι αρνητικό, θα είναι πρόβλημα για μας. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο και σίγουρα δεν πρέπει να μας ξεγελάσει η πορεία που κάνει η Μπριζ στο πρωτάθλημα της χώρας της μιας και έχει μια καλή ομάδα και μέσα από την διοργάνωση αυτή ίσως να θέλει να πετύχει κάτι καλό, όπως και εμείς φυσικά άλλωστε. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και φυσικά να το ευχαριστηθούν οι οπαδοί της δικής μας ομάδας». Για το αν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης ο Παύλος Δερμιτζάκης δήλωσε: «Δεν πρέπει να σχετίζουμε το παιχνίδι της Τρίπολης με αυτό με την Μπριζ. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας μας το Σάββατο δεν ήταν ότι καλύτερο και δεν μιλάω τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για την εμφάνιση. Θεωρώ πάντως ότι συμβαίνουν αυτά και δεν πρέπει να παραγράφουμε μια σειρά πολύ καλών εμφανίσεων που πραγματοποιήσαμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ που ήταν και ο μεγάλος μας στόχος. Όλα τα παιδιά είναι σε κατάσταση, που καταλαβαίνουν ότι αυτό το παιχνίδι είναι κάτι το ιδιαίτερο, η εμφάνιση της Τρίπολης μας προβλημάτισε, πρέπει να δείξουμε τον καλό εαυτό μας στο Βέλγιο».

Για τον Ελ Ζαρ και τον βαθμό ετοιμότητας του ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε: «Σίγουρα είναι ένας αθλητής με πολύ λίγες παραμονής στην χώρα μας αλλά και στην ομάδα και δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι 100% έτοιμος να εφαρμόσει αυτά που θέλουμε. Είναι πάντως σε κατάσταση που θα μπορέσει σε σύντομο διάστημα να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμούμε. Ο παίκτης όλο αυτό το διάστημα έκανε προπονήσεις και ήταν σταντ μπάι στην Λίβερπουλ και στο αυριανό (σημερινό) παιχνίδι μπορεί λίγο ή πολύ να μας βοηθήσει. Γι΄ αυτό τον πήραμε, πιστεύουμε πολύ σ΄ αυτόν. Θέλει προσαρμογή, αλλά χρειάζεται λιγότερο χρόνο γιατί είναι ένας αθλητής υψηλού επιπέδου»

Για το που θα κριθεί η πρόκριση ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: «Σίγουρα οι νίκες στην έδρα θα έλεγα ότι παίζει μεγάλο ποσοστό για το ποια ομάδα θα περάσει και όταν καταφέρνεις και ότι πάρεις από έξω θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ο όμιλος έχει έξι παιχνίδια και θέλει την ανάλογη διαχείριση. Η ομάδα όπως σε όλα τα παιχνίδια, προετοιμάζεται για να κάνει μία καλή εμφάνιση. Τα πάντα αναθεωρούνται ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, εύχομαι να πάνε όλα καλά». Σε ερώτηση για το αν έχει δει την Μπριζ συμπλήρωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι σε αυτό το κομμάτι και έχουν δει την Μπριζ να αγωνίζεται όπως και εγώ μέσα από την εικόνα των παιχνιδιών. Επίσης είδα και το ματς της Κυριακής».

ΠΑΕ Ηρακλής-Πρωτοβουλία για τη διαιτησία


Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ηρακλής γνωστοποίησε την πρόθεση της να γίνει μια σύσκεψη κορυφής με τους συμπολίτες ΠΑΟΚ και Άρη με αντικείμενο τη διαιτησία.Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με σημερινές (15/09) επιστολές της προς τους Προέδρους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Αρης, προτείνει συνάντηση των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης, σε διοικητικό επίπεδο, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της Διαιτησίας, που από τις πρώτες αγωνιστικές της φετινής Super League βρίσκεται στην επικαιρότητα. Σκοπός της πρωτοβουλίας της ‘κυανόλευκης’ ΠΑΕ είναι η διεξοδική εξέταση του σημαντικού αυτού θέματος και η αναζήτηση πιθανής κοινής στάσης των τριών ΠΑΕ. Αναμένονται οι απαντήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Αρης στη συγκεκριμένη πρόσκληση»
Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/09) η σύσκεψη των μέτρων τάξης για τον αγώνα του Σαββάτου μεταξύ Ηρακλή και Λάρισας.

Από πλευράς της γηπεδούχου ΠΑΕ παρευρέθησαν ο Υπεύθυνος Επιχειρησιακού Τομέα, κ. Παναγιώτης Μαυρίδης και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας, κ. Λαυρέντης Αργυρόπουλος, ενώ τη θεσσαλική ΠΑΕ εκπροσώπησε ο κ. Σωτήρης Μάρκου. Αποφασίστηκε να χορηγηθούν 1.500 εισιτήρια στην πλευρά των φίλων της Λάρισας, για τη θύρα 1, εκ των οποίων τα 1.000 θα αποσταλούν στη φιλοξενούμενη ΠΑΕ, ενώ τα 500, συν εκείνα, που, τυχόν, θα περισσέψουν, θα διατίθενται πριν τον αγώνα από ειδικό εκδοτήριο έξω από τη θύρα των φιλοξενουμένων οπαδών.

*Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ «ολοκληρώθηκε η νομική ήττα της ΠΑΕ ΟΦΗ σε επίπεδο CAS, καθώς απορρίφθηκε και η έφεσή του κατά της απόφασης της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ για την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με συνέπεια η κρητική ΠΑΕ να βγει, πλέον, έξω από κάθε διεκδίκηση όσον αφορά στο CAS».

*Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενόψει της αναμέτρησης με τη Λάρισα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αύριο, Πέμπτη 16/09, στις 12:00, στην αίθουσα στην Μίκρα.

* Η ΕΠΟ ενημέρωσε την ΠΑΕ ότι τη σαββατιάτικη αναμέτρηση, Ηρακλής – Λάρισα στο Καυτανζόγλειο, θα παρακολουθήσει ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού, Φερνάντο Σάντος, κ. Αντώνης Μήνου.

Έπιασε τέσσερα πέναλτι στο Κύπελλο Ελλάδας!


Τον Έλληνα Ντουκαντάμ βρήκε το ελληνικό ποδόσφαιρο του Γιώργου Γουμάγια. Ο τερματοφύλακας του Πιερικού απέκρουσε συνολικά τέσσερα πέναλτι (ένα στην κανονική διάρκεια και τρία στη ρώσικη ρουλέτα) στο παιχνίδι με τον Αίαντα Σαλαμίνας και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Κατερίνης με σκορ 3-0!

Σκούρα τα βρήκαν οι ομάδες της Football League απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται μια κατηγορία κάτω από αυτές στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Σε παιχνίδια για τη δεύτερη φάση Εορδαϊκός, Αετός Σκύδρας, Κοζάνη πήραν την πρόκριση αφήνοντας εκτός συνέχειας Καλλιθέα, Καρδίτσα, Θρασύβουλο. Δείτε με ποιους διασταυρώνονται οι μεγάλοι στον επόμενο γύρο.

Στην Κοζάνη, παρουσία και του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, οι γηπεδούχοι δεν φοβήθηκαν τον Θρασύβουλο και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη-πρόκριση με αυτογκόλ του Βασιλείου στο 8’. Στην επόμενη φάση θα φιλοξενήσουν τον Παναθηναϊκό.

Λίγο πιο μακριά, στην Πτολεμαΐδα, ο Εορδαϊκός κατάφερε να κάνει το ίδιο, αφήνοντας εκτός συνέχειας του θεσμού την Καλλιθέα, χάρις σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Χιντζίδης στο 60’. Οι γηπεδούχοι στον επόμενο γύρο αντιμετωπίζουν εντός έδρας τον ΠΑΟΚ.

Βέροια και Παναιτωλικός, έστω και με το «φτωχό» 1-0, επικράτησαν μακριά από το σπίτι τους επί Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αναγέννησης Επανομής, αντίστοιχα και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μεγάλη έκπληξη στη Σκύδρα, με τον τοπικό Αετό να επικρατεί 2-1 της Καρδίτσας, πρόκριση στην παράταση για Εθνικό.

Το σημερινό πρόγραμμα

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ιωνικός 4-3 πέναλτι (παράταση 2-2, κ.α 1-1)
(8' Χασάνογλου, 117' Λαμπρογιώργος - 10', 107’ Ντιαλό)
(Γήπ. Γιαννιτσών): Βαλιώτης (Λάρισας), Νατσιούλας (Λάρισας), Τσακνάκης (Λάρισας).

Εορδαϊκός - Καλλιθέα 1-0
(60' Χιντζίδης)
(Γήπ. «Α. Θεοφανίδης»): Τίκας (Καρδίτσας), Βαφειάδης (Καρδίτσας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας).

Μέγας Αλέξανδρος Ηρ. - Βέροια 0-1
(3' Καλτσάς)
(Γήπ. Ηράκλειας): Φωτιάδης (Καστοριάς), Κουτζιακουτζίδης (Κοζάνης), Τσιαμπάζης (Κοζάνης).

Αναγέννηση Επανομής - Παναιτωλικός 0-1
(64' Θεοδωρίδης)
(Γήπ. «Ν. Σαράφης»): Γκράνας (Θράκης), Κούλα (Ξάνθης), Σταματόγλου (Καβάλας).

Αετός Σκύδρας - Αναγέννηση Καρδ. 2-1 (61' πεν. Κουλουκίδης, 81' Σαμαρόπουλος-30' Ροντρίγκο)
(Γήπ. Σκύδρας): Σημαιάκης (Χαλκιδικής), Κελάζογλου (Χαλκιδικής), Πεντζερέντζης (Κιλκίς).

Κοζάνη - Θρασύβουλος 1-0
(8' αυτ. Βασιλείου)
(ΔΑΚ Κοζάνης): Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Πασχάλης (Ηπείρου), Φλώρος (Ηπείρου).

Δόξα Κρανούλας - Εθνικός 1-3 παράταση (κ.α 1-1)
(26' Κρολ - 26' Παστός, 98’ πεν. Κορακάκης, 105’ Κωστάκης)
(Γήπ. Κρανούλας): Ντίτσος (Πρέβεζας), Ποντίκης (Πρέβεζας), Γεωργάρας (Αρτας).

Αίας Σαλαμίνας - Πιερικός 0-3 πέναλτι (κ.α 0-0)
(Γήπ. Περάματος): Σελίμος (Λακωνίας), Παλαμίδας (Λακωνίας), Πρέντζας (Ηπείρου).

Παναιγιάλειος - Τρίκαλα 1-4 πέναλτι (κ. α 1-1)
(13' Ιορδανίδης - 11' Τελκίνσκι)
(Δημ. Στ. Αιγίου): Δελφάκης (Αρκαδίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας).

Πλατανιάς - Ηλιούπολη 0-1
(8' Νικολόπουλος)
(Γήπ. Περιβολίων): Φουκάκης (Ηρακλείου), Λιανδράκης (Ηρακλείου), Βλάσσης (Λασιθίου).

Παναχαϊκή - Λεβαδειακός 1-0
(47’ πεν. Χρυσάφης)
(Γήπ. Παναχαϊκής): Μαντάκης (Ημαθίας), Γιοβανόπουλος (Ημαθίας), Σίπκας (Πέλλας).

Με κόσμο στο "Καυτανζόγλειο" η ΑΕΛ


Τη συμπαράσταση 1.500 οπαδών της θα έχει η ΑΕΛ στο "Καυτανζόγλειο" στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ με τον Ηρακλή. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του Σαββατιάτικου αγώνα. Οι οπαδοί των "βυσσινί" θα καθίσουν στις θύρες 1 & 17, ενώ το κάθε εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ.

Με νεότερη ανακοίνωση θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες διάθεσης των εισιτηρίων στη Λάρισα, ενώ την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει και εκδοτήριο έξω από τις αντίστοιχες θύρες του Σταδίου.

Ο Κάκος στο Καβάλα-Παναθηναϊκός


Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου της Κέρκυρας θα διευθύνει την αναμέτρηση Καβάλα-Παναθηναϊκός για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) ορίστηκε στον αγώνα Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός, ενώ ο Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου) θα σφυρίξει τον αγώνα ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης και ο Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου) το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου. Διαιτητής στο παιχνίδι Άρης-Πανιώνιος θα είναι ο Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών).

Σάββατο 18/9

Εργοτέλης-Skoda Ξάνθη (17:15): Ηλίας Σπάθας
Ηρακλής-Λάρισα (17:15): Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης
Καβάλα-Παναθηναϊκός (19:30): Τάσος Κάκος

Κυριακή 19/9

Κέρκυρα-Ατρόμητος (16:00): Βασίλης Παμπορίδης
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου (16:00): Χρήστος Μήτσιος
Πανιώνιος-Άρης (18:15): Σταύρος Τριτσώνης
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός (18:15): Τάσος Σιδηρόπουλος
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης (20:30): Μιχάλης Κουκουλάκης

Δωδέκατη παρέμεινε η Εθνική


Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών παρέμεινε στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της FIFA. Στο μεταξύ η Ισπανία, παγκόσμια πρωταθλήτρια, βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση του κόσμου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ολλανδία και στην τρίτη τη Γερμανία.

Αναλυτικά η πρώτη δωδεκάδα του κόσμου για το Σεπτέμβριο:
1. Ισπανία.....................1824 βαθμοί
2. Ολλανδία...................1663
3. Γερμανία....................1490
4. Βραζιλία.....................1480
5. Αργεντινή...................1351
6. Αγγλία.......................1191
7. Ουρουγουάη...............1182
8. Πορτογαλία.................1049
9. Αίγυπτος....................1034
10. Χιλή........................1004
11. Ιταλία.......................965
12. Ελλάδα.....................973

Η Μαρίς δεν ...παλεύεται!


H Γαλλοκαναδή Μαρίς Ουελέτ, η οποία εργάζεται παράλληλα ως φωτομοντέλο αλλά και ως επαγγελματίας αθλήτρια της πάλης. Η Μαρίς Ουελέτ, η οποία έχει γίνει γνωστή, τόσο στο χώρο της μόδας όσο και σε εκείνον της πάλης, με το μικρό της όνομα (Μαρίς), είναι 27 ετών, γεννημένη στις 21 Ιανουαρίου του 1983 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Νιου Μπράνσγουικ και κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο γυμνάσιο ουσιαστικά "αναγκάστηκε" να ασχοληθεί με τον κόσμο της μόδας, καθώς ήταν το μοναδικό κορίτσι στην τάξη της και υποχρεώθηκε να "τρέξει" μόνη της το σχολικό φεστιβάλ μόδας. Στη συνέχεια σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και όταν πήρε το πτυχίο της δημιούργησε μια μικρή εταιρία προϊόντων περιποίησης προσώπου. Παράλληλα, τής άρεσε να γυμνάζεται συστηματικά και να μυείται στα μυστικά των πολεμικών τεχνών. Αξιοσημείωτο είναι πως έχει μαύρη ζώνη στο καράτε! Η επαφή της με τις πολεμικές τέχνες ήταν και το διαβατήριό της για την επαγγελματική πάλη (World Wrestling Entertainment), με την οποία ασχολείται από το 2006.Νωρίτερα, είχε προλάβει να κάνει καριέρα στο χώρο της μόδας, με αφετηρία έναν διαγωνισμό ομορφιάς που κέρδισε σε ηλικία 20 ετών. Τότε, το 2003, είχε αναδειχθεί Μις "Hawaiian Tropic" στον Καναδά. Ένα χρόνο αργότερα πήρε μέρος και στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση μεταξύ των φιναλίστ. Φυσικά μετρά πολλά εξώφυλλα σε μεγάλα διεθνή περιοδικά, μεταξύ των οποίων και το Playboy, για λογαριασμό του οποίου έκανε μια άκρως αισθησιακή φωτογράφηση το 2007. http://www.sportdog.gr/UserFiles/Image/imixrono/0910/marysse/maryse5.jpg

Κούπερ: «Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία»

Κούπερ: «Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία»

Για το αυριανό παιχνίδι του Άρη με την Ατλέτικο Μαδρίτης μίλησε σήμερα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο προπονητής των «κίτρινων» τόνισε αρχικά: «Ένα δύσκολο παιχνίδι που απαιτείται να υπάρχει μέγιστη συγκέντρωση και απόδοση. Παίζουμε με μία ομάδα πολύ δύσκολη που έχει σταθερή πορεία και διαθέτει ποδοσφαιριστές με καλή τεχνική, καλοί στο ένας εναντίον ενός, ποδοσφαιριστές που μαρκάρουν πολύ σωστά. Είμαστε φιλόδοξοι και αισιόδοξοι, θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι όμως πρέπει να ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο. Παίζουμε με μία ομάδα δυνατή, πρωτοπόρο στο Ισπανικό πρωτάθλημα και κάτοχο του Europa League. Όμως πρέπει πλέον να συνηθίζουμε να παίζουμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και φιλόδοξοι, ώστε να ξεκινήσουμε θετικά την πορεία μας στους ομίλους».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα του Άρη είπε: «Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες με παίκτες τιμωρημένους και τραυματίες που δεν μπορούν να αγωνιστούν. Εμείς όμως πρέπει να έχουμε μέγιστη αυτοσυγκέντρωση. Είναι ένα παιχνίδι που δεν επιτρέπονται λάθη. Ο αντίπαλος σε κάνει πιο προσεκτικό. Το ποδόσφαιρο όμως έχει κάτι εκπληκτικό. Δεν είναι τίποτα σίγουρο πριν αρχίσει ένα παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Χρειάζεται απαίτηση και μέγιστη εξυπνάδα, ώστε να πάμε καλά το παιχνίδι. Ο καθένας προσωπικά να δώσει το μέγιστο. Μετά το παιχνίδι θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τι πήγε σωστά ή λάθος. Κανείς πάντως δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα. Με αυτή τη νοοτροπία θα αγωνιστούμε αύριο».

Για το αν ο Άρης πρέπει να έχει κατοχή μπάλας για να αυξήσει τις πιθανότητες του κόντρα στην Ατλέτικο είπε: «Η κυκλοφορία και η κατοχή της μπάλας είναι κάτι εξειδικευμένο. Έχει να κάνει με το που και πως γίνεται αυτό. Μπορεί να χάνεις την μπάλα σε ένα επικίνδυνο σημείο. Ο καθένας επιλέγει τον δικό του δρόμο. Η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα έχει την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στον κόσμο. Υπάρχουν όμως ομάδες που παίζουν εξαιρετικά τις αντεπιθέσεις, όπως είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και παίρνει επίσης αποτελέσματα. Ο καθένας λοιπόν κάνει τον δικό του σχεδιασμό και τον μεταφέρει στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις προσωπικές του αναμνήσεις σε ματς κόντρα στην Ατλέτικο τόνισε: «Υπάρχουν αναμνήσεις και μάλιστα οι περισσότερες θετικές. Κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό δεν μπορώ να θυμηθώ, όμως θυμάμαι όταν σε ένα ματς με την Μαγιόρκα που δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση, πήγαμε στην έδρα της Ατλέτικο και νικήσαμε 2-0. Αυτό όμως είναι μόνο μία ανάμνηση. Δεν θα βοηθήσει σε κάτι στο αυριανό παιχνίδι».

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωση για τους φιλάθλους

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωση για τους φιλάθλους

Ανακοίνωση για την συμπεριφορά των οπαδών του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πιο αναλυτικά: «Η συμμετοχή της ομάδας στους Ομίλους του UEFA Europa League συνδυάζεται με συγκεκριμένες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Βάσει των κανονισμών της UEFA οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν την ίδια φίλαθλη συμπεριφορά τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια, καθώς η κάθε ομάδα – εάν κι εφόσον έχει παραλάβει επίσημα εισιτήρια – είναι υπόλογη για την συμπεριφορά των φιλάθλων της.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρέλαβε επίσημα 1.400 εισιτήρια για την αναμέτρηση με την Club Brugges KV, η οποία και χαρακτηρίζεται «υψηλής επικινδυνότητας» από την UEFA, οπότε έχει και την απόλυτη ευθύνη για την παρουσία των φιλάθλων της στις κερκίδες του Jan Breydel stadion. Κάθε φίλαθλος του ΠΑΟΚ που θα βρεθεί στο γήπεδο θα πρέπει να γνωρίζει ότι το παραμικρό επεισόδιο, η παραμικρή αντιαθλητική συμπεριφορά με τη χρήση πυρσών, βεγγαλικών, κροτίδων και οποιοδήποτε άλλο επικίνδυνο αντικείμενο, θα φέρει την ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση μετά τα όσα συνέβησαν στον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα εναντίον της Fenerbahce SK.

Οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν δώσει δείγματα άψογης οπαδικής συμπεριφοράς στους περσινούς και φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Θα πρέπει αυτό να συνεχιστεί και στους αγώνες του Ομίλου του UEFA Europa League προκειμένου να προστατεύσουν με τη συμπεριφορά τους την ομάδα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθεί κανείς σε αντιαθλητικές συμπεριφορές που μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να βλάψουν την ομάδα στη φετινή προσπάθεια της».

Κόκε: «Να εκμεταλλευτούμε τα όπλα μας»

Κόκε: «Να εκμεταλλευτούμε τα όπλα μας»

Ο Σέρχιο Κόκε εκπροσώπησε τους ποδοσφαριστές του Άρη στην σημερινή συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης. «Επί της ουσίας ο προπονητής τα είπε σχεδόν όλα. Δεν θα ανακαλύψουμε εμείς ποία ομάδα έχουμε αντίπαλο. Είναι η κάτοχος του Europa League με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε και εμείς όπλα και θέλουμε να τα εκμεταλλευτούμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το πρώτο παιχνίδι του ομίλου και για εμάς είναι πολύ σημαντικό».

Για το αν αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τον ίδιο ότι αγωνίζεται κόντρα σε μία Ισπανική ομάδα υπογράμμισε: «Για μένα είναι σίγουρα επιπλέον σημαντικό παιχνίδι όμως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι. Σίγουρα παίζουν αρκετοί Ισπανοί στον Άρη που θα έχουν ένα παραπάνω κίνητρο, όμως εμείς υπερασπιζόμαστε τα χρώματα του Άρη και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Δεν είναι μόνο για εμάς σημαντικό το παιχνίδι αλλά και για όλους τους ποδοσφαιριστές του Άρη που θέλουν να ξεκινήσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα στους ομίλους».

Για τις διαφορές και τα κοινά σημεία που υπάρχουν με τον αγώνα κόντρα στην Σαραγόσα, ο Σέρχιο Κόκε τόνισε: «Θα πρέπει να είναι καθρέφτης για την απόδοση μας. Τότε παίζαμε με μία ομάδα μεγάλης κλάσης και μας είχαν όλους χαμένους. Όμως στα 180 λεπτά αποδείξαμε ότι είχαμε την δυνατότητα και τα καταφέραμε. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης».

Νταλγκλίς:«Ήθελα να κοουτσάρω την Λίβερπουλ»


Ο Κένι Νταλγκλίς δεν χρειάζεται λόγο για να μιλήσει για την αγαπημένη του Λίβερπουλ. Ούτε μπορεί να θεωρηθεί υπόλογος για κάποιες διαπιστώσεις που κάνει κατά καιρούς. Στην πρόσφατη βιογραφία του με τίτλο “Dalglish in his own words” αποκάλυψε πως ήθελε πολύ την θέση που άφησε κενή ο Ράφα Μπενίτεθ το καλοκαίρι και απογοητεύτηκε όταν ανέλαβε την ομάδα οι Ρόι Χότζον.

Ο 59χρονος Σκωτσέζος ήταν ο τελευταίος προπονητής που πήρε το πρωτάθλημα με τους «κόκκινους» και αυτό έχει την σημασία του για τους οπαδούς στο ΚΟΡ. Από την στιγμή που έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση των διοικούντων ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή για την θέση του Μπενίτεθ.

Σύμφωνα με τον Νταλγκλίς η αποπομπή του Ισπανού από την Λίβερπουλ ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς είχε φτάσει η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι τους: « Όταν είσαι προπονητής έρχεται η μέρα που οι διοίκηση του συλλόγου που κοουτσάρεις σου λέει ευχαριστούμε αλλά πρέπει να φύγεις. Αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγει ο Μπενίτεθ, για όλους. Όταν ήταν πλέον γεγονός η απομάκρυνση του Ράφα ήρθε ο Κρίστιαν Πάρσλοου και μου ζήτησε να έχω λόγο στην επιλογή του νέου προπονητή. Εγώ από την πλευρά μου τους είπα τι πραγματικά ήθελα. Την θέση του προπονητή. Ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να πάει χαμένη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ζωντανός θρύλος των «κόκκινων».

Η απάντηση των διοικούντων όμως απογοήτευσε τον Σκωτσέζο: «Αυτοί μου απάντησαν πως δεν με θέλουν για αυτό το πόστο. Ήθελαν να με χρησιμοποιήσουν σε μια θέση που δεν θα είχε τόση φθορά όσο ο προπονητής. Επιθυμία τους ήταν να με τοποθετήσουν σε μια πιο διακριτική θέση με λιγότερες ευθύνες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νταλγκλίς.

Όμιλοι 5-8: Δύο ντέρμπι με διαφορετική προοπτική


Δυό ντέρμπι συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικών των ομίλων 5-8 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πιο...ουσιαστικό η Μπάγερν υποδέχεται τη Ρόμα στην "Αλιάντζ Αρίνα", ενώ σ' αυτό με την πιο ιστορική σημασία η Ρεάλ Μαδρίτης ανοίγει την αυλαία της στη χρονιά με αντίπαλο τον Άγιαξ. Αντίπαλοι-παγίδες για Μίλαν, Άρσεναλ, από τα εύκολα ξεκινά η Τσέλσι.

5ος όμιλος: Η…εκδίκηση της Μπάγερν

Με ιταλικό σύλλογο (σ.σ Ίντερ στον τελικό) τελείωσε την περυσινή χρονιά, με ιταλικό ξεκινά και αυτή η Μπάγερν στην προσπάθειά της να πάρει ότι της στέρησε ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι παίκτες του. Στο συγκεκριμένο αγώνα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κόντρα του Λουίς Φαν Χάαλ με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, αφού όταν βρίσκονταν ο πρώτος στην Μπαρτσελόνα και ο δεύτερος στη Βαλένθια πάντα κέρδιζαν εκτός έδρας ο ένας τον άλλον. Προερχόμενη από το 0-0 με τη Βέρντερ Βρέμης και χωρίς τους Ριμπερί (τιμωρία), Ρόμπεν (τραυματισμός) θα παίξει η Μπάγερν. «Κρανίου τόπος» είναι η Γερμανία για τη Ρόμα (8 ήττες σε 9 παιχνίδια) με τους «τζιαλορόσι» να μην έχουν συνέλθει ακόμα από το 5-1 του Κάλιαρι. Οι Ρωμαίοι είχαν να χάσουν με τέτοιο σκορ στην Ιταλία από το 1949 και στην επιστροφή του στο Τσάμπιονς Λιγκ επιθυμούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Προβλήματα υπάρχουν με Ταντέι, Βούτσινιτς και Μεξές.

Κλουζ και Βασιλεία γνωρίζουν εξ’ αρχής πως στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι να παλέψουν για τη θέση που οδηγεί στο Europa League, στην πρώτη μεταξύ τους σύγκρουση εκτός των συνόρων τους. Οι Ρουμάνοι επιστρέφουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και μόλις τη Δευτέρα έδωσαν την ομάδα στον Αντρέα Μαντορλίνι, αντικαθιστώντας τον πρώην τεχνικό Σορίν Καρτού, αφού βρίσκονται έξι πόντους μακριά από την κορυφή. Το ντεμπούτο τους έκαναν οι νεοφερμένοι Κόστα, Σφορτσίνι και λογικά θα βρίσκονται στην 11άδα. Στην αντίπερα όχθη τα περιμένουν όλα από τον Αλεξάντερ Φράι (6 γκολ στα τελευταία 3 παιχνίδια), αλλά στο εκτός έδρας 2-2 με τη Γιούνγκ Μπόις ο Τσίπερφιλντ έτεινε χείρα βοηθείας στον Ελβετό.

6ος όμιλος: Η Τσέλσι και οι άλλοι

Πιο ονειρώδες ντεμπούτο στη διοργάνωση δεν μπορούσε να φανταστεί η Ζίλινα. Απέναντι στην Τσέλσι των τεσσάρων ημιτελικών στα 6 τελευταία χρόνια οι Σλοβάκοι θα έχουν την ευκαιρία να…δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο πάρτι των «αστεριών». Η πρωταθλήτρια Σλοβακίας πέρασε από τρεις προκριματικούς γύρους για να βρεθεί εδώ και στην Corgon Liga συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, μετά από οκτώ αγώνες. Πάντως το 2-1 επί της Τατράν Πρεσόφ ήταν η επιστροφή της στα τρίποντα, έπειτα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες. Η Τσέλσι θέλει να αφήσει πίσω της τον περυσινό αποκλεισμό από τη φάση των «16» και να επιστρέψει δυναμικά στο θεσμό. Στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν θα έχει τη βοήθεια του Ντρογκμπά (στο πρώτο ίσως και του Λάμπαρντ), ωστόσο η άμυνα της να είναι καλά. Το 1-3 που δέχθηκε από τον Πάρκερ της Γουέστ Χαμ ήταν το πρώτο που δέχθηκε ο Τσεχ μετά από 669’. Το προηγούμενο ήταν από τον Γκάρεθ Μπέιλ της Τότεναμ (σ.σ 17/04) και στο μεσοδιάστημα οι «μπλε» βρήκαν δίχτυα 35 φορές.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου Μαρσέιγ και Σπαρτάκ Μόσχας θα…κονταροχτυπηθούν για πρώτη φορά με έπαθλο την 2η θέση. Οι Γάλλοι προβληματίζουν με τις εντός συνόρων επιδόσεις τους, αφού βρίσκονται στην 13η θέση με 5 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες (σ.σ το χειρότερο ξεκίνημα από τη σεζόν 1985-86). Συν τοις άλλοις τα δύο τελευταία χρόνια ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στο Τσάμπιονς Λιγκ με εντός έδρας ήττα, ενώ σε τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες έχουν ηττηθεί στα μισά παιχνίδια που έχουν δώσει στο «Βελοντρόμ». Στο εντός έδρας 2-2 με τη Μονακό δεν βοήθησε ούτε το ντεμπούτο του Ζινιάκ (πρώην της Τουλούζ). Τα αμυντικά προβλήματα είναι σοβαρά και η απουσία του Χάιντσε φάνηκε. Αυτά τα κενά θέλει να εκμεταλλευτεί η Σπαρτάκ, η οποία επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τέσσερα χρόνια με τεχνικό τον Βαλέρι Κάρπιν. Το κακό είναι ότι τα περιμένει όλα από τον Γουέλτον (15 γκολ σε 16 παιχνίδια) και γι’ αυτό εκτός έδρας έχει πανηγυρίσει μόλις δις σε 11 αγώνες. Πάντως και στην προηγούμενη εμπειρία τους στο θεσμό οι Ρώσοι (σ.σ δεν θα παίξουν οι Ντρίντσιτς, Μπαζένοφ) απογοήτευσαν με μόλις ένα τρίποντο στον όμιλο.

7ος όμιλος: Η ιστορία του θεσμού σε πρώτο πλάνο

Ο Άγιαξ δεν αποτελεί την ομάδα φόβητρο του παρελθόντος, αλλά στη Ρεάλ γνωρίζουν πως η τρανή ιστορία ενός συλλόγου μπορεί να τον αναστήσει όταν δίνει το παρόν σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο των Μαδριλένων οι δύο ομάδες συναντιούνται έπειτα από 15 χρόνια. Τότε ο «Αίας» είχε επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια, φθάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τα υπολογίζει όμως αυτά και στο γήπεδο που κατέκτησε το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του θέλει να βάλει τις βάσεις για το 3ο. Άλλωστε κόντρα στον Μάρτιν Γιόλ μετρά πέντε νίκες σε έξι αγώνες επί αγγλικού εδάφους. Το μόνιμο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο «Special One» στη φάση των ομίλων είναι η απουσία του Κακά. Μέχρι το επόμενο βέβαια...αφού τα γκολ έρχονται με το σταγονόμετρο. Το κακό για το φιλοξενούμενο Άγιαξ είναι ότι οι Βερτόγκεν και Σουάρεζ είναι τιμωρημένοι. Και με τον Ουρουγουανό σκόρερ να μετρά 9 γκολ σε 8 εφετινά παιχνίδια καταλαβαίνει κανείς πως ο «Αίαντας» δύσκολα θα απολαύσει δάφνες του παρελθόντος επί ισπανικού εδάφους (σ.σ μετρά 4 νίκες σε 6 αγώνες με τη «βασίλισσα»).

Tο έτερο «βαρύ χαρτί» του ομίλου είναι αδιαμφισβήτητα η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» θα έχουν στον πάγκο τους έναν κανονικό προπονητή, τον Μαξ Αλέγκρι και πολλά αστέρα πλέον στη σύνθεση τους (Ιμπραϊμοβιτς, Ρομπίνιο συν τους παλιούς). Αυτό ίσως τους βοηθήσει να φθάσουν στην πρώτη εντός έδρας νίκη στην Ευρώπη, μετά από περίπου δύο χρόνια. Η τελευταία που...υπέκυψε στο «Σαν Σίρο» ήταν η Μπράγκα το Νοέμβριο του 2008. Ωστόσο τα σαββατιάτικα νέα από την Τσεζένα ήταν άσχημα, αφού οι Μιλανέζοι ηττήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 12 αγώνες στο πρωτάθλημα. Ο «Ιμπρα» έχασε πέναλτι, ο Ρομπίνιο άργησε να μπει και οι πρώτες γκρίνιες έκαναν την εμφάνισή τους. Αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί η Οσέρ, η οποία έκανε την έκπληξη στα πλέι οφ αφήνοντας εκτός τη Ζενίτ. Η ομάδα του Ζαν Φερναντέζ επιστρέφει στη διοργάνωση μετά τη σεζόν 2002-03, αλλά ξεκινά σε ένα αφιλόξενο-για την ίδια-έδαφος, αφού δεν έχει σκοράρει στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στην Ιταλία. Στη Ligue 1 δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν σε πέντε παιχνίδια, ενώ είναι εμφανές το κενό που άφησε ο Νικουλάε στην επίθεση.

8ος όμιλος: Θα δυσκολευτεί η Άρσεναλ;

Η Άρσεναλ αποτελεί το μεγάλο φαβορί του 8ου και τελευταίου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» αντιμετωπίζουν την Μπράγκα, η οποία είναι πρωτάρα στο θεσμό και έχει ως προσωνύμιο τη λέξη «Arsenalistas» λόγω της ομοχρωμίας με το σύλλογο του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, οι πορτογαλικές ομάδες περνάνε δύσκολες ώρες κόντρα στην ομάδα του Βενγκέρ, με αποκορύφωμα το περυσινό 5-0 επί της Πόρτο. Οι «κανονιέρηδες» θα παίξουν για 13η συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό και ο Αλσατός τεχνικός τους θέλει να τους δει να ζουν ημέρες 2006, όταν και έφθασαν στον τελικό. Μεγάλο «όπλο» η έδρα, αφού μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει την Άρσεναλ σε 24 ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια. Το Σάββατο ο Βενγκέρ πανηγύρισε το 1000ό γκολ επί ημερών του στο σύλλογο, ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμού των Φαν Πέρσι και Γουόλκοτ «πονοκεφαλιάζουν» τον Αλσατό. Κάνοντας σταθερά βήματα προόδου η Μπράγκα άφησε εκτός τη Σεβίλη και πήρε τη θέση της στους ομίλους. Οι Πορτογάλοι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο θεσμό, με τον Ντομίνγκος Πασιένσια (σ.σ δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Σαλίνο, Έλντερσον) να έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο. Μόλις το περασμένο Σάββατο έχασε μεν από την Πόρτο, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό μετά τις 27 του περασμένου Μαρτίου.

Πέρυσι συναντήθηκαν στον όμιλο του Europa League με καθεμιά τους να πανηγυρίζει στην εντός έδρας αναμέτρηση. Εφέτος η μοίρα…φέρθηκε καλύτερα σε Σαχτάρ και Παρτιζάν, οι οποίες θα αναμετρηθούν στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ουκρανοί θα παίξουν για 6η φορά σε όμιλο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν γευθεί τη χαρά της πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Μεγάλο πλήγμα για τα όνειρα που είχαν ενόψει της νέας περιόδου ο τραυματισμός του ηγέτη τους, Φερναντίνιο, ο οποίος θα χάσει όλη τη χρονιά. Η ζημιά έγινε κόντρα στην Όμπολον Κιέβου, με τη Σαχτάρ να χάνει μετά από 25 αγώνες στο πρωτάθλημα και να μην σκοράρει μετά από 16. Πάντως από τη «Donbass Arena» η τελευταία που πέρασε με νίκη ήταν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Οκτώβριο του 2008. Η Παρτιζάν θα έλεγε κανείς πως έκανε το χρέος της όταν ξεπέρασε το εμπόδιο της Άντερλεχτ στα πλέι οφ. Τώρα οι Σέρβοι θέλουν να διασκεδάσουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, στην οποία έχουν να παίξουν από τη χρονιά 2003-04. Η ομάδα του Βελιγραδίου είναι αήττητη στην τρέχουσα περίοδο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλέο. Ο Βραζιλιάνος έχει φθάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων και την κρατά μόνη πρώτη στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Θύμισε Σισέ ο τραυματισμός του Βαλένσια

Είναι από τις λίγες ίσως στιγμές που κανείς δεν θα ήθελε να ήταν ποδοσφαιριστής όσα χρήματα και αν του έδιναν, αφού μόνο και μόνο η εικόνα σου προκαλεί τρόμο. Ο Αντόνιο Βαλένσια προστέθηκε στη λίστα με τους παίκτες που έχουν υποστεί φρικιαστικό τραυματισμό, μετά το παιχνίδι της Τρίτης ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Ρέιντζερς.Για να θυμηθούμε παρόμοιες περιπτώσεις...

«Προσοχή στον ΠΑΟΚ!»


Σε πολύ υψηλή εκτίμηση έχει τον ΠΑΟΚΙ ο αθλητικός διευθυντής της Κλαμπ Μπριζ, Λουκ Ντεβρού, αφού όπως τόνισε ο βελγικός σύλλογος δεν πρέπει να υποτιμήσει σε καμιά περίπτωση τον «Δικέφαλο» του Βορρά μιας και οι συνέπειες θα είναι... οδυνηρές. Δηλώσεις με τις οποίες «έπλεξε» το εγκώμιο του ΠΑΟΚ, εκανε ο ο αθλητικός διευθυντής της Κλαμπ Μπριζ, Λουκ Ντεβρού, ο οποίος μίλησε στον Τύπο του Βελγίου και χαρακτήρισε τον μακεδονικό σύλλογο ως μία πολύ «επικίνδυνη» ομάδα:

«Δεν πρέπει να υποτιμάμε τους Έλληνες. Είδα τον ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και η παρουσία του τερματοφύλακα της ολλανδικής ομάδας, Στεκέλενμπουργκ, ήταν καθοριστική. Αν δεν ήταν αυτός, ίσως να προκρινόταν ο ΠΑΟΚ», δήλωσε αρχικά ο παράγοντας της Μπριζ και στη συνέχεια τόνισε:

«Πρέπει να παίζουμε πιο έξυπνα και πιο προσεκτικά για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Επιθετικά έχουμε καλή παραγωγικότητα και λίγες ομάδες σκοράρουν περισσότερο από μας, αλλά έχουμε πρόβλημα στην άμυνα», ανέφερε.

Βενγκέρ:«Είμαστε οι καλύτεροι της Ευρώπης»


Την πεποίθηση του πως το πρωτάθλημα της Premier League είναι το καλύτερο της Ευρώπης εξέφρασε ο Αρσέν Βενγκέρ. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση υπεροχής στις ομάδες του Νησιού όταν αυτές έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Αυτό όμως δεν τις βοήθησε την περυσινή σεζόν να φτάσουν στην κορυφή καθώς όλες οι εκπρόσωποι της Αγγλίας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν… πρόωρα από το Champions League. Όχι πως η πορεία μέχρι τα προημιτελικά είναι αποτυχία αλλά με τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , Άρσεναλ και Λίβερπουλ να έχουν μονοπωλήσει τα ημιτελικά του θεσμού τα τελευταία χρόνια γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί η σεζόν 2009-10 κρίνεται αποτυχημένη για τις αγγλικές ομάδες. Καμία δεν κατάφερε να φτάσει στους «4» και αυτό είχε να συμβεί από το 2003 και ο περυσινός τελικός ο πρώτος από το 2005 που δεν είχε εκπρόσωπο η Αγγλία.

Φέτος ο τελικός γίνεται στο «Γουέμπλεϊ» και αυτό δεν πρέπει να πάει χαμένη σύμφωνα με τον Αλσατό τεχνικό: «Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι ακόμα το καλύτερο της Ευρώπης.Το περυσινό συμβάν ήταν απλά ένα ‘ατύχημα’ που δεν θα επαναληφθεί ξανά. Οι αγγλικές ομάδες που παίρνουν μέρος στο φετινό Champions League θα το αποδείξουν».

Οι σύλλογοι που σύμφωνα με τον Γάλλο είναι φαβορί την φετινή σεζόν παραμένουν οι ίδιοι: «Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ήταμν εκεί τα τελευταία χρόνιας και το ίδιο θα γίνει και φέτος, Ακόμα και η Τότεναμ είναι ικανή για την έκπληξη. Όσο πιο μεγάλο είναι το επίπεδο τόσο πιο εύκολα πληρώνεις τα λάθη που κάνεις. Εμείς απλά μπορούμε να τα περιορίσουμε ».

Επανέρχεται το ιδιώνυμο για τα αδικήματα γηπεδικής βίας


Ο κ. Παπούλιας στη χθεσινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο ζήτησε από τους αρμόδιους συντονισμένη δράση για την πάταξη του χουλιγκανισμού.
Το «πράσινο φως» για την επαναφορά του ιδιώνυμου ως προς τα αδικήματα που διαπράττονται στους αθλητικούς χώρους άναψε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης.

Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια . Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού διαπίστωσε ότι η γηπεδική βία έφτασε σε οριακό σημείο, με τις ευθύνες της πολιτείας να είναι διαχρονικές και αναμφισβήτητες, κάλεσε τους αρμόδιους να δράσουν συντονισμένα για την πάταξη του χουλιγκανισμού, ο οποίος αποκτά όλο και πιο ακραία μορφή. « Τα φαινόμενα της βίας θέτουν υπό αμφισβήτηση την ηθική του αθλητισμού και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Παράνομες πράξεις και εγκληματικές ενέργειες συντελούνται με πρόσχημα το αγωνιστικό ενδιαφέρον. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορέςπου επιχειρείται να καλυφθούν με τον μανδύα του φανατισμού για την ομάδα. Δεν είναι αρκετό πια να εκφράζει κανείς τον αποτροπιασμό του για τη βία. Ούτε να κρίνει τα περιστατικά αυτά μόνο εντός των ορίων κάποιων αθλημάτων. Η πολιτεία, οι αθλητικοί φορείς, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και τα αθλητικά σωματείαβρίσκονται αντιμέτωποι με την ευθύνη της καταπολέμησης αυτού του φοβερού φαινομένου. Λύσεις υπάρχουν όταν βρίσκεται η βούληση » υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας.

Υπερήφανος « που ο πρώτος πολίτης της χώρας δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της βίας στα γήπεδα » δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ κ. Στέλιος Γιαννακόπουλος, ενώ ηκυρία Ανδρονίκη Τυχερού, η οποία εργαζόμενη ως σεκιούριτι για την ασφαλή διεξαγωγή του περυσινού αγώνα ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός και έπεσε θύμα οπαδικής βίας όταν κροτίδα έσκασε στα χέρια της, τόνισε ότι ο φανατισμός και ο υπερβολικός ενθουσιασμός δεν οδηγούν πουθενά και έχουν μόνο άσχημα αποτελέσματα.

« Η ζωή ενός συμπολίτη μας μπορεί ν΄ αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς να φταίει σε τίποτα, εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς άλλων » ανέφερε η κυρία Τυχερού.

Π αρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ήταν οι υπουργοί Υγείας, Διατροφής και Αθλησης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής , η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι υφυπουργοί Αθλητισμού κ. Χρήστος Αηδόνης και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο γγΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής, οι πρόεδροι της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος , της Σούπερ Λίγκας κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, της Ενωσης Β΄ & Γ΄ Εθνικής κ. Σπύρος Καλογιάννης .

Το παρών έδωσαν και οι προπονητές κκ. Ντούσαν Μπάγεβιτς , Ερνέστο Βαλβέρδε, Γιώργος Δώνης, Μαρίνος Ουζουνίδης , Μίκαελ Στόρε και οι ποδοσφαιριστές Δέλλας, Λυμπερόπουλος , Καφές, Γεωργέας, Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης , Ριέρα, Ντουντού, Σκόκο. Επίσης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προπονητών κ. Ηλ. Λογαράς, ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Β. Τεροβίτσας, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Π. Γερακάρης, ο κ. Θ. Νταβέλος από τη ΔΕΑΒ, κ.ά.

Τι προβλέπει ο ειδικός ποινικός νόμος
4 Ιδιώνυμο χαρακτηρίζεται το αδίκημα το οποίο τιμωρείται από έναν ειδικό ποινικό νόμο. Και ο αθλητικός νόμος 3262/2004 ο οποίος ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο με εισήγηση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανούπροέβλεπε ότι για τα αδικήματα που διαπράττονται εντός και εκτός γηπέδων και αφορούν βιαιοπραγίες, απειλές, χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, κατοχή βεγγαλικών, καπνογόνων, κροτίδων και εύφλεκτων υλών, υβριστικά συνθήματα, παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη της κοινής ειρήνης, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, φθορά ξένης περιουσίας,«απαγορεύεται η μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε χρηματική».

4 Για την εκδίκαση των εν λόγω αδικημάτων εφαρμοζόταν η αυτόφωρος διαδικασία και οι παραβάτες οδηγούνταν στη φυλακή ακόμη και για ποινή δύο ημερών.

4 Το ιδιώνυμο αδίκημα καταργήθηκε από τον μετέπειτα υφυπουργό Αθλητισμού κ.Γιάννη Ιωαννίδη με τον νόμο 3706/2008, ο οποίος επανέφερε σε ισχύ τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, ενώ απαγόρευε στους καταδικασθέντες για διάστημα έξι μηνών να παρακολουθούν αγώνες της ομάδας τους.

Πηγη Το Βημα

Ροναλντίνιο: "Ολα άρχισαν με την Οσέρ"


Ξεχωριστή σημασία έχει για τον Ροναλντίνιο, ο αποψινός αγώνας για τον 7ο όμιλο του Tσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στην Μίλαν και την Οσέρ. Οι Ιταλοί θα υποδεχθούν τους Γάλλους, με στόχο την νίκη που θα τους "συνεφέρει" από το "κάζο" της περασμένης Κυριακής μετά την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την "νεοφώτιστη" Τσεζένα και ο Ροναλντίνιο φέρνει στο μυαλό του την "παρθενική" του εμφάνιση στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ηταν 4 Αυγούστου 2001 και στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης Οσέρ-Παρί Σεν Ζερμέν, ο -άγνωστος τότε- Βραζιλιάνος αντικατέστησε τον Αλοϊζιο. Παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, πρόλαβε να δώσει δείγματα του σπουδαίου ταλέντου του, με ορισμένες περίτεχνες ενέργειες. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους με τον "Ρόνι" να κατακτά κάθε τίτλο και να αναδεικνύεται κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη.

"Πάντα θυμάμαι αυτόν τον αγώνα. Μόλις είχα έρθει από την Βραζιλία (σ.σ. από την Γκρέμιο) στην Παρί Σεν Ζερμέν και αυτή η αναμέτρηση ήταν το ντεμπούτο μου στην Ευρώπη. Ολα άρχισαν στην Οσέρ. Αυτή η ημέρα θα μου μείνει αξέχαστη", δηλώνει με νοσταλγία ο Ροναλντίνιο, ενώ αναφερόμενος στο επάγγελμα του ποδοσφαιριστή, σχολίασε: "Η ζωή του ποδοσφαιριστή προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Μαθαίνεις διαρκώς νέα πράγματα. Βρισκόμαστε συνεχώς σε ένα ταξίδι. Εχουμε την τύχη να γνωρίσουμε διαφορετικούς ανθρώπους και σημαντικές προσωπικότητες και αυτό μου αρέσει πολύ. Δεν ζούμε όπως οι άλλοι άνθρωποι. Ομως έχω ακόμη πολλά να ζήσω".

Οσον αφορά στην καριέρα του, ο διάσημος άσος της Μίλαν, αφού εξήρε τις ικανότητες του Λεονάρντο για τον οποίο είπε πως του έδωσε την ευκαιρία να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά αφήνοντας τον να κάνει αυτό που του αρέσει στο γήπεδο, πρόσθεσε ότι δεν είδε κανέναν αγώνα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και κατέληξε λέγοντας με νόημα: «Θα ήταν πολύ όμορφο να παίξω στο Μουντιάλ του 2014 που θα γίνει στην Βραζιλία».

Τέλος ο Αντιτς από τη Σερβία


Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Σερβίας, αποτελεί ο Ράντομιρ Αντιτς. Ο έμπειρος τεχνικός, που είχε συμβόλαιο με την ομοσπονδία μέχρι το 2012, "πλήρωσε" τον αποκλεισμό των Σέρβων στην πρώτη φάση του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και τις απογοητευτικές εμφανίσεις της ομάδας. Μάλιστα, στον τελευταίο αγώνα που έδωσαν οι Σέρβοι στο Μουντιάλ με αντίπαλο την Αυστραλία, ο Αντιτς τιμωρήθηκε από την FIFA με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών.

Οσον αφορά στον αντικαταστάτη του, πιθανότερος θεωρείται ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, που αγωνίσθηκε στην Νανσί και την Μπρεστ, ενώ εργάζεται ως προπονητής στην ρουμανική, Τιμισοάρα.

Χάνει όλη τη σεζόν ο Βαλέντσια


Χωρίς ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» της θα αγωνίζεται για το υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αντόνιο Βαλέντσια υπέστη διπλό κάταγμα στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού, στον αγώνα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ρέιντζερς (0-0), στο "Ολντ Τράφορντ".

Όπως είπαν οι γιατροί της διάσημης αγγλικής ομάδας θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και θα χάσει ολόκληρη τη σεζόν.

O "Ζορό" δε μένει πια εδώ


Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται από την ΑΕΚ ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, όπως δήλωσε στη "Sportday", απέρριψε την πρόταση της "Ένωσης", η οποία ήταν η τρίτη και τελευταία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή ήταν ύψους 500.000 ευρώ και με τα μπόνους έφτανε τις 700.000 ευρώ.

"Ελαβα την πρόταση της ΑΕΚ και απάντησα αμέσως αρνητικά, διότι θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνεται σε όσα έχει προσφέρει ο Ισμαέλ αυτά τα τρία χρόνια. Η πρόταση κρίνεται ανεπαρκής για να ανανεώσει ο παίκτης το συμβόλαιό του και είναι πολύ μακριά από αυτά που ζητούσαμε", υποστήριξε αρχικά και πρόσθεσε:

"Ευχαριστούμε την ΑΕΚ για την προσπάθεια που κάνει να τον κρατήσει, προσφέροντάς του όσα κρίνει πως πρέπει να του προσφέρει. Και ο Μπλάνκο, όμως, έχει το δικαίωμα να κρίνει ότι αυτά δεν είναι ικανοποιητικά σε σχέση με όσα έχει δώσει στην ομάδα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η τελική πρόταση της ΑΕΚ, αυτό το ξέρει η διοίκησή της".

Σχολιάζοντας το ύψος της πρότασης και αν πλησιάζει αυτή του Ράφικ Τζιμπούρ (700.000 ευρώ στάνταρ αποδοχές), απάντησε: "Είναι πολύ μικρότερη, αλλά εμείς δεν κρίνουμε τις άλλες προτάσεις. Κρίνουμε τι έχει προσφέρει ο παίκτης και θεωρούμε ότι με την πρόταση αυτήν δεν ανταμείβεται".

Όταν ρωτήθηκε αν η πρόταση απορρίφθηκε και για αγωνιστικούς λόγους, δήλωσε: "Με τον πρόεδρο της ΑΕΚ συζητάμε το οικονομικό. Το αγωνιστικό το κερδίζει κάθε παίκτης στο γήπεδο. Προς το παρόν ο προπονητής κρίνει πως κάποιος άλλος επιθετικός μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Μπλάνκο".

Μετά την αρνητική απάντηση που δέχθηκε ο κ. Αδαμίδης έστειλε νέο e-mail, στην πλευρά του Μπλάνκο κλείνοντας το κεφάλαιο του Αργεντινού φορ στην "Ένωση": "Θα δημοσιοποιήσω την πρόταση για να ξέρει ο κόσμος τι απορρίψατε. Καλή τύχη στον Ισμαέλ", ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό. "Θέλουμε κι εμείς να δημοσιοποιήσετε την πρόταση, για να ξέρει ο κόσμος και να κρίνει. Καλή τύχη στην ΑΕΚ", ήταν η απάντηση που δέχθηκε...

Τί γίνεται τώρα
Πλέον αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρεθεί μία πρόταση για τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λιγκ τις δύο πρώτες του σεζόν στην Ελλάδα, ώστε η ΑΕΚ να μη βγει εντελώς ζημιωμένη από την απώλειά του. Ίσως μάλιστα τις επόμενες μέρες γίνουν κάποιες συζητήσεις με μάνατζερ του εξωτερικού προκειμένου να βρεθεί ομάδα να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο, διότι μετά ο Μπλάνκο θα έχει τη δυνατότητα να υπογράψει σε σύλλογο της αρεσκείας του και η "Ένωση" να μη βάλει φράγκο στο ταμείο της. Εκτός και αν από το πουθενά, ανατραπούν τα δεδομένα, πράγμα που φαντάζει αδύνατο με τα όσα ισχύουν αυτόν τον καιρό.

Η εξέλιξη αυτή ωστόσο είναι κακή και για το αγωνιστικό κομμάτι, μιας και ένας παίκτης χωρίς διάθεση να προσφέρει, που θα θέλει να προφυλαχθεί ενόψει της νέας σελίδας που θα ανοίξει στην καριέρα του, δεν είναι χρήσιμος στα πλάνα του προπονητή. Ο Μπλάνκο δεν αποκλείεται να παροπλιστεί -πιο πολύ από ότι τώρα-κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα περισσσότερο τις πιθανότητες να βρει ομάδα...

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΔΑΛΟΥΚΑΣ ΤΩΡΑ!!


Επιστροφή του Δαλούκα εδώ και τώρα. Για να είμαστε ακριβείς δεν πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα του Δαλούκα να μην σφυρίξει παιχνίδια Super League. Εκτός και αν κάποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας είναι ο συγκεκριμένος διαιτητής. Το πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας είναι η Ε.Π.Ο., η Κ.Ε.Δ. και η Super League. Υπεύθυνοι για την εικόνα του Δαλούκα είναι οι κύριοι κύριοι Πιλάβιος, Βασσάρας, Μπριάκος, Γιαννόπουλος.. Αυτοί είναι που πρέπει να ανακοινώσουν πως δε θα "ξανασφυρίξουν" το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας μας πουν οι κύριοι, ποιοι κανόνες διέπουν την κατάρτιση των πινάκων και βέβαια ποιοι είναι αυτοί που αξιολογούν τους διαιτητές. Ποιος αξιολογεί τους Δαλούκες και πως; Ακόμη και στο δημόσιο έχουμε ένα Α.Σ.Ε.Π.. Πως το έλεγε ο Πιλάβιος;.. "Σταματήστε να παίρνεται τηλέφωνο για να μπείτε στους πίνακες, ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί".. Πείτε μας και μας κ. Πιλάβιε να μάθουμε, και μετά βέβαια παραιτηθείτε για λόγους ευθιξίας. Αφού δεν μπορείτε να αλλάξετε κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφήστε κάποιον άλλον να το κάνει.. Επιμελεια

Φιλική «ήττα» του ΠΑΟΚ


Σε καλό δρόμο, φαίνεται πως είναι η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» μπορεί να ηττήθηκε από την Καζέρτα με 70-67, σε φιλικό αγώνα που έγινε στην έδρα της ιταλικής ομάδας, έδειξε όμως καλά στοιχεία και άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή της ομάδας, Σούλη Μαρκόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός για τρία δεκάλεπτα. Στο τέλος της τρίτης περιόδου μάλιστα, ήταν μπροστά με 2π. (54-52). Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ιταλική ομάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να το κρατήσει μέχρις τέλους.

Ο «Δικέφαλος» είχε σε μεγάλη μέρα τους Γκρέι, Σίμς και Παπαδόπουλο.

Ο Έλληνας σέντερ είχε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ double-double έκανε και ο Σιμς, που είχε 18 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο Γκρέι «φόρτωσε» το καλάθι των Ιταλών με 24 πόντους (4τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 36-37, 52-54, 70-67

Καζέρτα: Μπάουερς 20, Τζόουνς 14(4), Ερε 10 (2), Οϊεντέγι 7, Γκάρι 6, Κότσαρεκ 8 (2), Μάρτιν 5 (1)

ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 2, Γκρέι 24(4), Γιαννακίδης 1, Δέδας 5(1), Σιμς 18(15ρ.), Αποστολίδης 3, Παπαδόπουλος 12(10ρ.) Καλλές 2

Φωτο Ημερας

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γυναικείο... american football

Και διαιτητές στα δίχτυα του ΣΔΟΕ


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχει μπει και δεύτερος μάνατζερ με έδρα την Αθήνα, που εμπλέκεται σε ύποπτες δραστηριότητες, ενώ στη λίστα 100 προσώπων που έκαναν εμβάσματα προς αυτόν εμπλέκονται και ονόματα διαιτητών, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Με εντολή του εισαγγελέα του ΣΔΟΕ οι λογαριασµοί του συγκεκριμένου µάνατζερ µε το αστρονοµικό ποσό των 26 εκατοµµυρίων ευρώ, δεσµεύθηκαν και άνοιξαν. Οι διαδροµές του χρήµατος προς τους συγκεκριµένους λογαριασµούς έδειξαν ήδη συναλλαγές του ελεγχόµενου µάνατζερ (ο οποίος, φυσικά, δεν είχε δηλώσει τα χρήµατα στην Εφορία) µε διαιτητές, εκτός από αθλητικούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Στο µικροσκόπιο των ελεγκτών όµως µπήκαν κατά προτεραιότητα καταθέσεις και εµβάσµατα και από διαιτητές, που όπως προκύπτει από τον έλεγχο των λογαριασµών, διατηρούσαν «στενές επαφές» τα τελευταία χρόνια µε τον αθλητικό ατζέντη - κάτι που δηµιουργεί υπόνοιες για στηµένα παιχνίδια.

Τα έως τώρα αποτελέσµατα της έρευνας του ΣΔΟΕ οδηγούν, σύµφωνα µε πληροφορίες, και στον δεύτερο µάνατζερ, για τον οποίο προκύπτουν στοιχεία εµπλοκής σε παράνοµες δραστηριότητες. Ωστόσο για το συγκεκριµένο πρόσωπο οι αρχές τηρούν σιγήν ιχθύος, καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά χθες στελέχη του ΣΔΟΕ, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Οπως αποκάλυψαν ΤΑ ΝΕΑ, στους λογαριασµούς του ποδοσφαιρικού µάνατζερ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 26 εκατ. ευρώ, ποσό που εµφανιζόταν να προέρχεται είτε από καταθέσεις αθλητικών παραγόντων είτε από κέρδη στο ποδοσφαιρικό στοίχηµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν ήδη καλέσει για κατάθεση τους πρώτους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, που περιλαµβάνονται στον «αµαρτωλό» κατάλογο περίπου 100 προσώπων τα οποία εµφανίζονται να κατέθεταν χρήµατα στους λογαριασµούς. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι τα χρήµατα αφορούν αµοιβές για µετακινήσεις παικτών. Ωστόσο, στη λίστα υπάρχουν ακόµη και ονόµατα διαιτητών, κάποιοι από τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι χορήγησαν προσωπικά δάνεια στον ατζέντη! Εκτός από τις διερευνόµενες φορολογικές παραβάσεις, οι διωκτικές αρχές καλούνται τώρα να εξετάσουν αν στοιχειοθετείται ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος.

Αυτό, διότι µέρος των τραπεζικών καταθέσεων δικαιολογείται µε κερδισµένα δελτία στο ποδοσφαιρικό στοίχηµα. Στελέχη του ΣΔΟΕ επισηµαίνουν ότι το ύψος των χρηµάτων που αντιστοιχούν στα κερδισµένα δελτία του στοιχήµατος, αναγκάζει τις αρχές να εξετάσουν µεταξύ άλλων το ενδεχόµενο να πρόκειται για «καρπούς» στηµένων παιχνιδιών.

Το ύποπτο παιχνίδι
Προς το παρόν πάντως, το µοναδικό ύποπτο παιχνίδι που εξετάζεται από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης - χωρίς να προκύπτει σχέση µε τον µάνατζερ - είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας του Αγροτικού Αστέρα µε την Καβάλα, που έγινε τον Οκτώβριο του 2009 για το Κύπελλο Ελλάδας και έληξε µε σκορ 0-3.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται µε την ένδειξη «χειραγωγημένος» στη λίστα που παρέδωσε η UΕFΑ στον γενικό γραμματέα Αθλητισµού Π. Μπιτσαξή. Τις υποψίες των Ευρωπαίων προκάλεσε το γεγονός ότι από το 46ο έως το 80ό λεπτό της αναµέτρησης, κι ενώ το σκορ ήταν 0-1, πονταρίστηκαν υπέρογκα ποσά στο ιντερνετικό στοίχηµα στο σηµείο «over», που σηµαίνει ότι θα σημειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ ως το τέλος. Η «πρόβλεψη» επιβεβαιώθηκε µε τον αγώνα να λήγει 0-3.

Ο µάνατζερ που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ ασχολήθηκε από µικρή ηλικία µε το ποδόσφαιρο, καθώς αγωνίστηκε σε ερασιτεχνική οµάδα. Ηταν από τους πρώτους έλληνες µάνατζερ αναγνωρισµένους από την UΕFΑ και έφθασε να διαχειρίζεται τα συµβόλαια των πιο ακριβοπληρωµένων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα.

Το όνοµά του συνδέθηκε - δίχως να αποδειχθεί κάτι - και στην υπόθεση των αδελφών Σάπινα, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τότε είχε γίνει λόγος για δύο καφετέριες στην περιοχή της οδού Κωνσταντινουπόλεως στη Ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου σύχναζαν διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου και στις οποίες υποτίθεται ότι γίνονταν όλες οι συνεννοήσεις. Στη µία από τις δύο καφετέριες ο µάνατζερ είχε ένα ποσοστό ιδιοκτησίας.

Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκε µε τις οικοδοµικές επιχειρήσεις, κατασκευάζοντας πολυτελείς κατοικίες. Εκτός από ποδοσφαιριστές διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις και µε διαιτητές, ενώ «αδελφικοί» του φίλοι θεωρούνται στελέχη της ΕΠΟ. Κοινό µυστικό στη Θεσσαλονίκη είναι ότι µέλη της οικογένειάς του κέρδιζαν στο παρελθόν µεγάλα ποσά στο στοίχηµα.


«Κατάληψη» του Βελγίου από οπαδούς του ΠΑΟΚ

«Κατάληψη» του Βελγίου από οπαδούς του ΠΑΟΚ

Απο χτες το βράδυ και σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες εμφανίστηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Μπριζ και δίνουν άλλο «χρώμα» στο Βέλγιο!
Πάνω από 600 φίλαθλοι του «δικεφάλου» από την Ελλάδα και 1000 από την ομογένεια θα συγκεντρωθούν εκεί προκειμένου να συμπαρασταθούν στην ελληνική ομάδα για να πετύχει αύριο το βράδυ (20:00) την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Europa League, κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.

Ατομικό ο Οριόλ το πρωί, αλλά θα παίξει με Ατλέτικο

\
Ατομικό ο Οριόλ το πρωί, αλλά θα παίξει με Ατλέτικο

Στους 15 παίκτες του Άρη, που έχει στη διάθεσή του για τον αυριανό αγώνα με την Ατλέτικο μίλησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, προκειμένου να ανεβάσει το ηθικό τους και φυικά να ακολουθήσουν τις εντολές του.
Ο Οριόλ έτρεξε μόνος του, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα για τη συμμετοχή του στο αυριανό παιχνίδι, ενώ οι «ετοιμοπόλεμοι» είναι 12 και τρεις τερματοφύλακες!
Στη 1 μμ ο Κούπερ και ο Κόκε θα μιλήσουν σε συνέντευξη Τύπου, την οποία μπορείτε να ακούσετε συντονισμένοι στο «Μετρόπολις 95,5″, ενώ στη 1.30΄ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα ακούσετε το πλήρες ρεπορτάζ και δηλώσεις από την άφιξη της Ατλέτικο του Φορλάν.
Ο λαός του Άρη πάντως, ετοιμάζεται για την φιέστα, προκειμένου να στείλει ένα ακόμη «μήνυμα» σε όλη την Ευρώπη από το «LA BOMBONERA» της Ελλάδας.
Το απόγευμα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Ισπανικής ομάδας Enrique Sánchez Flores κι ενός ποδοσφαιριστή της ομάδας στην Αίθουσα Τύπου του Κλ. Βικελίδης. Αμέσως μετά στις 19:00 η Ατλέτικο Μαδρίτης θα πραγματοποιήσει την προπόνησή της. Το ARIS SPORTS CAFÉ θα παραμείνει κλειστό από τις 18:00 ως τις 21:00.

Με οξυγόνο ο Βαλένσια!


Η Μάντσεστερ γκέλαρε απέναντι στην Ρέιντζερς (0-0), όμως το χειρότερο είναι πως χάνει για σημαντικό διάστημα τον Βαλένσια, ο οποίος πιθανότατα έσπασε τον αστράγαλο του και αποχώρησε από το γήπεδο με οξυγόνο.Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Μπρόουντφουτ έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Βαλένσια μεταξύ κέντρου και περιοχής. Ο Λατινοαμερικάνος άσος έπεσε σφαδάζοντας, ο αμυντικός της Ρέιντζερς δεν μπορούσε να πιστέψει το τάκλιν που έκανε και το «Όλντ Τράφορντ»... πάγωσε.

Ο Βαλένσια μεταφέρθηκε μετά από λίγα λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου αφού μάλιστα οι γιατροί του έδωσαν οξυγόνο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα στον αστράγαλο. Αν οι φόβοι επιβεβαιωθούν, τότε ο άσος της Γιουνάιτεντ θα χάσει πολύ μεγάλο μέρος της σεζόν.

«Ο Μέσι χόρεψε συρτάκι»


Στο ότι η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες στο Champions League μετά την ήττα στο πρωτάθλημα εστιάζει ο Τύπος του εξωτερικού μετά την επικράτηση σε βάρος του Παναθηναϊκού. Barcelona.com: Η καλύτερη ομάδα επέστρεψε με πολλά γκολ

Goal.com: Ο ασταμάτητος Μέσι χάρισε στους Μπλαουγκράνα μία άνετη νίκη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας προκάλεσαν έκπληξη ανοίγοντας το σκορ, όμως η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φτάσει σε μία άνετη νίκη στο υπόλοιπο του αγώνα.

Marca: Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην πραγματικότητα. Η χαρά επέστρεψε στο Καμπ Νου στο Champions League. Οι Μπλαουγκράνα δεν απέτυχαν στην Ευρώπη και στο τέλος επικράτησαν του Παναθηναϊκού αν και βρέθηκαν να χάνουν στην αρχή.

As: Ο Μέσι χόρεψε συρτάκι. Δύο γκολ του Μέσι και ένα από τους Βίγια, Πέδρο και Αλβες απάντησαν στο γκολ του Γκοβού και απέδωσαν δικαιοσύνη κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που έμεινε κλεισμένος στην περιοχή του.

Sport: Ποιος αμφισβήτησε την Μπάρτσα; Κανένας φόβος, η μεγάλη Μπαρτσελόνα είναι εδώ. Οι Μπλαουγκράνα κατέστρεψαν τον Παναθηναϊκό και είναι πολύ δύσκολο να τους βγάλεις από το κεφάλι ότι τον Μάιο θα είναι στο «Γουέμπλεϊ» για να σηκώσει το τέταρτο Champions League.

El mundo deportivo: Επίδειξη. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ξέχασε τα φαντάσμα που εμφανίστηκαν αυτή την εβδομάδα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Παναθηναϊκού, ο οποίος πλησίασε μόλις μία φορά την περιοχή της Μπαρτσελόνα και στάθηκε τυχερός.

Sky Sports:
Η πεντάστερη Μπαρτσελόνα έστειλε το μήνυμα. Οι Μπλαουγκράνα έκαναν την ανατροπή για να επικρατήσουν άνετα του Παναθηναϊκού με 5-1 στο «Καμπ Νου» στο εναρκτήριο αγώνα του τέταρτου ομίλου στο Champions League.

Yahoo: Ο Μέσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε νίκη με 5-1 επί του Παναθηναϊκού. Σκόραρε δύο φορές με τους Μπλαουγκράνα να ξυπνούν από το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού και να φτάνουν σε νίκη με 5-1 στο Champions League.

Νιόπλιας: "Μας νοιάζει η πρόκριση"


"Είναι ένα επίπεδο πάνω από πολλές καλές ομάδες. Δυστυχώς τύχαμε σε μια καλή της μέρα", με αυτά τα λόγια ο Νίκος Νιόπλιας παραδέχτηκε την πλήρη ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα και απέδωσε εκεί την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού ενώ τόνισε πως στόχος των "πράσινων" είναι μόνο η πρόκριση στους "16".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια:

Για την ήττα από τη Μπαρτσελόνα:

«Είναι ένα επίπεδο πάνω από πολλές καλές ομάδες. Δυστυχώς τύχαμε σε μια καλή της μέρα. Το θέμα είναι ότι το κομβικό σημείο για εμάς είναι ότι δεν έχουμε πολλά ματς και ρυθμό. Σε δύναμη και τεχνική είμαστε κάτω από αυτούς και αυτό την βοήθησε να φτάσει στην εύκολη επικράτηση. Εμείς παίξαμε ένα ματς σε 20 μέρες, οπότε είναι λογικό να έρθει η ήττα. Είναι Βαριά, μην κρυβόμαστε. Εμάς στόχος μας είναι να είμαστε στον επόμενο γύρο, δεν μας νοιάζει το ότι χάσαμε, αρκεί να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το στιλ παιχνιδιού της Μπάρτσα: «Δεν είναι το σημαντικότερο να τρέχεις και να μαρκάρεις. Το δύσκολο είναι να κρατήσει τη μπάλα. Η Μπαρτσελόνα έχει την ικανότητα να κλέβει μπάλες και να βγάζει δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να μπορείς να κρατάς τη μπάλα για να δίνεις χρόνο στην ομάδα σου».

Για το αν καθησύχασε το γκολ του Γκοβού: «Δεν νομίζω να μας επηρέασε αρνητικά το γκολ του Γκοβού. Απλά δεν έπρεπε να δεχτούμε αμέσως την ισοφάριση. Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε λίγο ακόμα και να φέρναμε κάποια ανησυχία στη Μπαρτσελόνα. Μόνο εάν περνούσε ο χρόνος θα κάναμε κάτι. Δυστυχώς όμως ισοφαριστήκαμε αμέσως».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην τακτική του: «Όχι, δεν θα άλλαζα κάτι. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να σε ελέγχει, να σε πάει όπου θέλει. Ίσως αν ήμασταν πιο έτοιμοι από πλευράς ρυθμού, να είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο κράτημα της μπάλας και να διεκδικούσαμε κάτι καλύτερο».

Για το πόσο επηρεάζει η ήττα και η έκταση της: «Δεν είναι πρόβλημα να χάσεις από τη Μπαρτσελόνα. Το πρόβλημα είναι το μεγάλο σκορ. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας και την επόμενη μέρα να βελτιωθούμε. Η επόμενη μέρα είναι κάτι άλλο. Δεν σταματάμε σε ένα αποτέλεσμα. Δηλαδή εάν κάναμε κάτι καλό, θα πηγαίναμε στην Καβάλα και τι θα λέγαμε; Πήραμε βαθμό στη Βαρκελώνη; Συνεχίζουμε και κοιτάμε κάθε παιχνίδι παρακάτω. Αν είσαι καλός πρέπει να γίνεται καλύτερος και αν είσαι κακός, να βελτιώνεσαι».

Για τη νίκη της Κοπεγχάγης: «Δεν μου προξένησε καμία έκπληξη. Οι άλλες τρεις ομάδες είμαστε ισοδύναμες. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι έκπληξη. Για εμάς σημαντική ρόλο θα παίξει να πάρουμε τις νίκες στην έδρα μας».


Γιώργος Καραγκούνης: «Αυτοσκοπός μας είναι τώρα η νίκη στο ματς με την Κοπεγχάγη. Τα πράγματα θα αλλάξουν πάλι. Το μέλλον θα είναι καλύτερο. Δεν πρέπει να έχουμε βραδιές σαν τη σημερινή», τόνισε αρχικά ο Καραγκούνης και συνέχισε: «Η Μπαρτσελόνα ήταν σε πολύ καλή βραδιά, ενώ εμείς όχι σε τόσο καλή. Το ασφυκτικό πρέσινγκ και οι πάσες που έκαναν, μας κούρασε πολύ. Αυτοί έπαιζαν με την μπάλα συνέχεια, ενώ εμείς κυνηγούσαμε χωρίς αυτήν. Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση ήταν εμφανής και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό να κρατήσουμε την μπάλα. Στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι. Είμαστε τυχεροί που δεν δεχτήκαμε κι άλλα γκολ. Κι άλλες ομάδες έχουν βιώσει εδώ τέτοιες δύσκολες βραδιές».

Οι "νυχτερίδες" δάγκωσαν στην Τουρκία


Η Βαλένθια ήταν καταιγιστική και συνέτριψε την πρωτάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, Μπούρσασπορ μέσα στην Τουρκία. Οι "νυχτερίδες" πέτυχαν τέσσαρα γκολ (4-0) και βρίσκονται στην κορυφή του τρίτου ομίλου.

Οι Τούρκοι περίμεναν με διαφορετικό τρόπο να γιορτάσουν την πρώτη τους συμμετοχή σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Μπορεί η Βαλένθια να έχασε δύο μεγάλα αστέρια της το καλοκαίρι, αλλά δεν έχασε την αγωνιστική της ταυτότητα, κάτι που απέδειξε στην Τουρκία.

Ο Κόστα με σουτ έξω από την περιοχή στο 16' άνοιξε το σκορ και το δρόμο για την εντυπωσιακή νίκη της ομάδος του. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Αντούριθ με κεφαλιά ψαράκι, μετά από απόκρουση του Ιβάνκοφ διπλασίασε τα τέρματα της Βαλένθια, η οποία στο δεύτερο μέρος συνέχισε με το γκάζι πατημένο στο έδαφος.

Στο 67' ο Ερνάντεθ με σουτ και στο 76' ο Σολδάδο με τον ίδιο τρόπο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των "νυχτερίδων" στην έδρα της Μπούρσασπορ.

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ (Ερτουγρούλ Σαγκλάμ) : Ιβάνκοφ, Βέντερσον, Ερντογάν, Τσιμσίρ (60΄ Μπαχαντίρ), Ινσούα, Τσεν, Ιπέκ, Ταντογάν, Εργκριτς (77΄ Σβένσον), Νούνιεζ (46΄ Γιλντιρίμ), Στεπάνοφ.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ουνάι Εμερί) : Σάντσεζ, Σατόρ, Ναβάρο, Τοπάλ, Χοακίν, Ντομίνγκεζ (77΄ Μάτα), Αντούριθ (73΄ Σολδάδο), Ερνάντεθ, Ρικάρντο Κόστα, Μάιου, Τίνο Κόστα (81΄ Φερνάντεζ).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στη Ρέιντζερς, ξεκινώντας τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, όχι με τον τρόπο που επιθυμούσε. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μόνο ικανοποιημένος δεν έμεινε από αυτό το παιχνίδι, καθώς και η ομάδα του δεν νίκησε (0-0), αλλά έχασε και ένα πολύτιμο παίκτη του.

Ο Βαλέντσια υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και χρειάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, δείχνοντας πως υπολογίζει περισσότερο το ντέρμπι της Κυριακής με τη Λίβερπουλ, παρά την πρεμιέρα των ομίλων με τη Ρέιντζερς.

Οι πρωταθλητές Σκωτίας παίζοντας μόνο άμυνα, μπόρεσαν και πέτυχαν το σκοπό τους που ήταν να μην δεχθούν κάποιο τέρμα.. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτοι, καθώς είχαν μόλις μία προσπάθεια για γκολ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον) : Κούστσακ, Φέρντιναντ, Μπράουν, Ρούνεϊ, Σμόλινγκ, Παρκ (76΄ Όουεν), Ερνάντεζ, Φάμπιο (76΄ Εβανς), Φλέτσερ, Βαλένσια (63΄ Γκιγκς), Γκίμπσον.
ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Ουόλτερ Σμιθ) : ΜακΓκρέγκορ, Βέιρ, Μπρόουντφουτ, Πάπατς, ΜακΚάλοκ, Εντου, Ντέιβις, Μίλερ (81΄ Λάφερτι), Νέιμισθ, Γουιτακερ, Μπουγκέρα.

Νίκησαν οι γηπεδούχοι


Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο στο δεύτερο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Λιόν επιβλήθηκε με 1-0 της Σάλκε, η οποία από το 37' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Χαουέντες. Ο Γερμανός αντίκρισε απ ευθείας την κόκκινη κάρτα επειδή βρήκε με το πόδι τον αντίπαλο του στο στήθος σε προσπάθεια να κόψει.

Η Λιόν δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή για να φτάσει σε μία πιο εύκολη νίκη και αρκέστηκε στο τέρμα του Μπαστός με διπλή προσπάθεια στο 21'

ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ) : Λορίς, Ρεβεγιέρ, Ντιακάτε, Λοβρέν, Κολοτζίεζακ, Πγιάνιτς, Τουλαλάν, Γκουρκίφ (86΄ Μακούν), Μπριάντ (+90΄ Κάλστρομ), Λόπεζ, Μπαστός (71΄ Πιέντ)
ΣΑΛΚΕ (Φέλιξ Μάγκατ) : Νόιερ, Μοριτζ, Χαουέντες, Πλεσταν, Σαρπεϊ (75΄ Σμιτζ), Τζόουνς (70΄ Κλούγκε), Ράκιτιτς, Ντεακ, Φαρφάν, Χούντελααρ, Ραούλ

Στο άλλο παιχνίδι η Μπενφίκα επικράτησε της Χαποέλ Τελ Αβίβ με 2-0, με τον Καρντόσο να αποδοκιμάζεται από τους φιλάθλους της ομάδος του για τον τρόπο που πανηγύρισε το δεύτερο γκολ των "αετών". Συγκεκριμένα όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ στο 68' έκανε νόημα να σωπάσουν όλοι, επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί πολλά για εκείνον και τον συμπαίκτη του, λόγω των κακών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα. Αυτό δεν άρεσε στους φιλάθλους και αντέδρασαν γιουχάροντας. Το δρόμο για τη νίκη είχε ανοίξει ο Λουιζάο στο 21'.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς) : Ρομπέρτο, Αμορίμ, Λουϊζάο, Λουίς, Κοεντράο, Κ.Μάρτινς, Χάβι Γκαρσία, Αϊμάρ (71΄ Αϊρτον), Γκαϊτάν, Σαβιόλα (87΄ Σέζαρ Πεισότο), Καρντόζο
ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ελι Γκούτμαν) : Ενιεάμα, Μπόνταρβ, Ντα Σίλβα, Φράνσμαν (74΄ Μπαντιέρ), Μπεν-Νταϊντάν, Βέρμαουθ, Ρόκι (61΄ Σίβχον), Γιαντίν, Ζαχάβι, Σαχάρ, Σέχτερ

Απόλυτη ισορροπία στον Α' όμιλο


Δεν ξεκίνησε θετικά η Ιντερ την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου. Συγκεκριμένα η κάτοχος του τροπαίου ήρθε ισόπαλη 2-2 στην Ολλανδία με την Τβέντε. Ο Σνάιντερ κόντρα στη ροή του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12' παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από σουτ του Μιλίτο από τα δεξιά της περιοχής.

Η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει και στο 19' ο Γιάνσεν με φάουλ νίκησε τον Ζούλιο Σέζαρ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 28' εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μιλίτο στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Ετο με σουτ έξω από την περιοχή στο 41'

Στο τέλος της αναμέτρησης υπήρξαν νεύρα μεταξύ του Ετό και του Γιάνσεν, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε γρήγορα.

ΤΒΕΝΤΕ (Μισέλ ΠρεντΟμ) : Μιχαήλοφ, Ροζάλες, Βίσγκερσοφ, Ντάγλας, Τιεντάλι, Μπράμα, Ντε Γιόνγκ, Γιάνσεν, Ρουίζ, Γιάνκο (78΄ Μπαϊράμι), Τσάντλι (88΄ Λάντζαατ)
ΙΝΤΕΡ (Ράφαελ Μπενίτεθ) : Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Μαριγκά, Ετό, Μιλίτο (87΄ Μουντάρι), Πάντεφ (61΄ Κοουτίνιο)

Το ίδιο σκορ (2-2) έφεραν και οι άλλες δύο ομάδες του πρώτου ομίλου, καθώς η Βέρντερ αντέδρασε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Τότεναμ με 2-0.

Οι Αγγλοι αιφνιδίασαν στη Βρέμη, αφού μπόρεσαν να πάρουν αέρα δύο τερμάτων, έχοντας και τη βοήθεια των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα στο 11' Ο Πάσανεν στην προσπάθεια του να μην αφήσει τον Κράουτς να γίνει αποδέκτης της μπάλας, με προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός επτά λεπτά αργότερα ήρθε σε επαφή με τη "στρογγυλή θεά" και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η αντίδραση ήρθε από τη Βέρντερ, αφού ο Αλμέιδα στο 43' με κεφαλιά μείωσε το σκορ, ενώ στο τρίτο λεπτό της επανάληψης ο Μαρίν στο ντε,πούτο του στο Τσάμπιονς Λινγκ, με μακρινό σουτ πέτυχε το τελικό 2-2

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ) : Βίεζε, Φριτζ, Προντλ, Πάσανεν, Σιλβέστρ, Μπαργκφρέντε, Γουέσλεϊ (67΄ Μπορόφσκι), Φρινγκς, Μαρίν, Αρναούτοβιτς, Αλμέιδα (89΄ Βάγκνερ)
ΤΟΤΕΝΑΜ (Χάρι Ρέντναπ) : Κουντιτσίνι, Κορλούκα, Καμπούλ, Κινγκ, Ασού-Εκότο, Λένον (76΄ Παλάσιος), Χάντλστοουν, Τζένας, Μπέιλ, Κράουτς, Φαν ντερ Φάαρτ