Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Βενγκέρ:«Είμαστε οι καλύτεροι της Ευρώπης»


Την πεποίθηση του πως το πρωτάθλημα της Premier League είναι το καλύτερο της Ευρώπης εξέφρασε ο Αρσέν Βενγκέρ. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση υπεροχής στις ομάδες του Νησιού όταν αυτές έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Αυτό όμως δεν τις βοήθησε την περυσινή σεζόν να φτάσουν στην κορυφή καθώς όλες οι εκπρόσωποι της Αγγλίας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν… πρόωρα από το Champions League. Όχι πως η πορεία μέχρι τα προημιτελικά είναι αποτυχία αλλά με τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , Άρσεναλ και Λίβερπουλ να έχουν μονοπωλήσει τα ημιτελικά του θεσμού τα τελευταία χρόνια γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί η σεζόν 2009-10 κρίνεται αποτυχημένη για τις αγγλικές ομάδες. Καμία δεν κατάφερε να φτάσει στους «4» και αυτό είχε να συμβεί από το 2003 και ο περυσινός τελικός ο πρώτος από το 2005 που δεν είχε εκπρόσωπο η Αγγλία.

Φέτος ο τελικός γίνεται στο «Γουέμπλεϊ» και αυτό δεν πρέπει να πάει χαμένη σύμφωνα με τον Αλσατό τεχνικό: «Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι ακόμα το καλύτερο της Ευρώπης.Το περυσινό συμβάν ήταν απλά ένα ‘ατύχημα’ που δεν θα επαναληφθεί ξανά. Οι αγγλικές ομάδες που παίρνουν μέρος στο φετινό Champions League θα το αποδείξουν».

Οι σύλλογοι που σύμφωνα με τον Γάλλο είναι φαβορί την φετινή σεζόν παραμένουν οι ίδιοι: «Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ήταμν εκεί τα τελευταία χρόνιας και το ίδιο θα γίνει και φέτος, Ακόμα και η Τότεναμ είναι ικανή για την έκπληξη. Όσο πιο μεγάλο είναι το επίπεδο τόσο πιο εύκολα πληρώνεις τα λάθη που κάνεις. Εμείς απλά μπορούμε να τα περιορίσουμε ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: