Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Νταλγκλίς:«Ήθελα να κοουτσάρω την Λίβερπουλ»


Ο Κένι Νταλγκλίς δεν χρειάζεται λόγο για να μιλήσει για την αγαπημένη του Λίβερπουλ. Ούτε μπορεί να θεωρηθεί υπόλογος για κάποιες διαπιστώσεις που κάνει κατά καιρούς. Στην πρόσφατη βιογραφία του με τίτλο “Dalglish in his own words” αποκάλυψε πως ήθελε πολύ την θέση που άφησε κενή ο Ράφα Μπενίτεθ το καλοκαίρι και απογοητεύτηκε όταν ανέλαβε την ομάδα οι Ρόι Χότζον.

Ο 59χρονος Σκωτσέζος ήταν ο τελευταίος προπονητής που πήρε το πρωτάθλημα με τους «κόκκινους» και αυτό έχει την σημασία του για τους οπαδούς στο ΚΟΡ. Από την στιγμή που έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση των διοικούντων ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή για την θέση του Μπενίτεθ.

Σύμφωνα με τον Νταλγκλίς η αποπομπή του Ισπανού από την Λίβερπουλ ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς είχε φτάσει η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι τους: « Όταν είσαι προπονητής έρχεται η μέρα που οι διοίκηση του συλλόγου που κοουτσάρεις σου λέει ευχαριστούμε αλλά πρέπει να φύγεις. Αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγει ο Μπενίτεθ, για όλους. Όταν ήταν πλέον γεγονός η απομάκρυνση του Ράφα ήρθε ο Κρίστιαν Πάρσλοου και μου ζήτησε να έχω λόγο στην επιλογή του νέου προπονητή. Εγώ από την πλευρά μου τους είπα τι πραγματικά ήθελα. Την θέση του προπονητή. Ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να πάει χαμένη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ζωντανός θρύλος των «κόκκινων».

Η απάντηση των διοικούντων όμως απογοήτευσε τον Σκωτσέζο: «Αυτοί μου απάντησαν πως δεν με θέλουν για αυτό το πόστο. Ήθελαν να με χρησιμοποιήσουν σε μια θέση που δεν θα είχε τόση φθορά όσο ο προπονητής. Επιθυμία τους ήταν να με τοποθετήσουν σε μια πιο διακριτική θέση με λιγότερες ευθύνες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νταλγκλίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: