Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ροναλντίνιο: "Ολα άρχισαν με την Οσέρ"


Ξεχωριστή σημασία έχει για τον Ροναλντίνιο, ο αποψινός αγώνας για τον 7ο όμιλο του Tσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στην Μίλαν και την Οσέρ. Οι Ιταλοί θα υποδεχθούν τους Γάλλους, με στόχο την νίκη που θα τους "συνεφέρει" από το "κάζο" της περασμένης Κυριακής μετά την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την "νεοφώτιστη" Τσεζένα και ο Ροναλντίνιο φέρνει στο μυαλό του την "παρθενική" του εμφάνιση στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ηταν 4 Αυγούστου 2001 και στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης Οσέρ-Παρί Σεν Ζερμέν, ο -άγνωστος τότε- Βραζιλιάνος αντικατέστησε τον Αλοϊζιο. Παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, πρόλαβε να δώσει δείγματα του σπουδαίου ταλέντου του, με ορισμένες περίτεχνες ενέργειες. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους με τον "Ρόνι" να κατακτά κάθε τίτλο και να αναδεικνύεται κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη.

"Πάντα θυμάμαι αυτόν τον αγώνα. Μόλις είχα έρθει από την Βραζιλία (σ.σ. από την Γκρέμιο) στην Παρί Σεν Ζερμέν και αυτή η αναμέτρηση ήταν το ντεμπούτο μου στην Ευρώπη. Ολα άρχισαν στην Οσέρ. Αυτή η ημέρα θα μου μείνει αξέχαστη", δηλώνει με νοσταλγία ο Ροναλντίνιο, ενώ αναφερόμενος στο επάγγελμα του ποδοσφαιριστή, σχολίασε: "Η ζωή του ποδοσφαιριστή προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Μαθαίνεις διαρκώς νέα πράγματα. Βρισκόμαστε συνεχώς σε ένα ταξίδι. Εχουμε την τύχη να γνωρίσουμε διαφορετικούς ανθρώπους και σημαντικές προσωπικότητες και αυτό μου αρέσει πολύ. Δεν ζούμε όπως οι άλλοι άνθρωποι. Ομως έχω ακόμη πολλά να ζήσω".

Οσον αφορά στην καριέρα του, ο διάσημος άσος της Μίλαν, αφού εξήρε τις ικανότητες του Λεονάρντο για τον οποίο είπε πως του έδωσε την ευκαιρία να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά αφήνοντας τον να κάνει αυτό που του αρέσει στο γήπεδο, πρόσθεσε ότι δεν είδε κανέναν αγώνα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και κατέληξε λέγοντας με νόημα: «Θα ήταν πολύ όμορφο να παίξω στο Μουντιάλ του 2014 που θα γίνει στην Βραζιλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: