Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μπλόκο στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»

Δύο βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος έχασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έμεινε στο 0-0 με τη Νιουκάστλ στην έδρα της δεύτερης και μπορεί να βρίσκεται στο +7 από τη 2η Άρσεναλ, αλλά έχει παιχνίδι περισσότερο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» σε περίπτωση που επικρατούσαν και σε αυτό το παιχνίδι θα έκαναν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα για να στεφθούν πρωταθλητές, αλλά οι «καρακάξες» που ήταν αδιάφορες βαθμολογικά δεν τους το επέτρεψαν. Πλέον, ο Φέργκιουσον και οι παίκτες του έχουν ακόμα 5 αγώνες μπροστά τους μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, τη στιγμή που οι κανονιέρηδες έχουν έξι…

Coppa Italia: Προβάδισμα Ίντερ για τον τελικό

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας έκανε η Ίντερ στο ντέρμπι με τη Ρόμα, καθώς επικράτησε στο πρώτο σκέλος με 1-0 μέσα στο «Ολύμπικο».

Οι «νερατζούρι» που έχουν πλέον ως μοναδικό αντικειμενικό στόχο την κατάκτηση του εν λόγω τροπαίου, δεν είχαν περιθώρια να μην… προκριθούν. Κι αυτό γιατί έχουν μείνει εκτός Champions League και στο πρωτάθλημα η συμπολίτισσα Μίλαν έχει ξεφύγει με 8 βαθμούς.

Η Ρόμα, που επίσης είχε ως στόχο το Κύπελλο, δεν στάθηκε αντάξια των περιστάσεων και όταν ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς άνοιξε το σκορ με ένα ακόμα εξαιρετικό γκολ από μακρινή απόσταση στο 45ο λεπτό, δεν κατάφερε να αντιδράσει και θα πάει στο Μιλάνο να διεκδικήσει την πρόκριση.

«Έκλεισε» Βαν Ντερ Βιλ η Μπάγερν

Στη Μπάγερν Μονάχου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γκρεγκορί Βαν Ντερ Βιλ καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Η εξαιρετική μεταγραφική ημέρα, συνεχίζεται εξίσου καλά για τον γερμανικό σύλλογο. Ο παίκτης του Άγιαξ ήρθε σε συμφωνία με τους Βαυαρούς και θα φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν από το προσεχές καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα γερμανικά  δημοσιεύματα η μεταγραφή του Ολλανδού θα κοστίσει 10 εκατομμύρια ευρώ στη Μπάγερν, ενώ άγνωστη είναι προς το παρόν η διάρκεια του νέου του συμβολαίου.

Τέλος, οι Γερμανοί κάνουν λόγω για μεταγραφικό «οργασμό» στη Μπάγερν, με τον Φάμπιο Κοεντράο της Μπενφίκα να είναι ο επόμενος στόχος. Σε κάθε περίπτωση, μετά την προσθήκη του Ολλανδού δεξιού μπακ, ο Φίλιπ Λαμ θα μετακινηθεί στην αριστερή πλευρά της βαυαρικής άμυνας. 

Στο πλαίσιο της μεταγραφής του 23χρονου, ο Άριεν Ρόμπεν δήλωσε για τον συμπατριώτη του: «Είναι πολύ καλός πάικτης με μέλλον. Το ξέρω από την εθνική, πιστεύω πως θα ταιριάξει απόλυτα με την ομάδα».

Για όλα φταίει η… Βίσση

Η αποτυχία της διοργάνωσης της συναυλίας με την Άννα Βίσση είναι ένας από τους λόγους της επικείμενης παραίτησης του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Νίκου Ρισβά.
Για όλα φταίει η… Βίσση
Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε απογοητευτική με αποτέλεσμα ο Ερασιτέχνης να ζημιωθεί με ένα ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ…

"Πέσιμο" σε παίκτες και προπονητή στη Σαμπντόρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγριεύουν τα πράγματα στη Σαμπντόρια, καθώς μετά την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας, οπαδοί την έπεσαν σε παίκτες και προπονητή έξω από το προπονητικό κέντρο!
"Πέσιμο" σε παίκτες και προπονητή στη Σαμπντόρια! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι αγανακτισμένοι οπαδοί ζήτησαν από τον Αλμπέρτο Καβαζίν να φύγει από τον πάγκο, ενώ ζήτησαν να μιλήσουν και με τον Μάσιμο Μακαρόνε, με στόχο να του ζητήσουν να δείξει περισσότερο σεβασμό στο σύλλογο.
Ήταν το δεύτερο συμβάν μέσα σε λίγες ημέρες, αφού μετά το σαββατιάτικο παιχνίδι του Μιλάνου οι οπαδοί της Σαμπντόρια είχαν επιτεθεί στο πούλμαν της ομάδας που επέστρεφε από τη Λομβαρδία. Παράλληλα στον τοίχο του προπονητικού κέντρο υπάρχουν αρκετά συνθήματα, μεταξύ των οποίων αυτό που γράφει "Serie A ή θάνατος".

Διπλό χτύπημα, Τέβεζ-Νεϊμάρ για την «Κυρία»

Το ενδιαφέρον της για την απόκτηση των Κάρλος Τέβεζ και Νεϊμάρ, επιβεβαίωσε η Γιουβέντους δια στόματος Τζουζέπε Μαρότα που είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφικές κινήσεις της «Γιούβε».

Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, προσπαθεί να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού που πλησιάζει και ήδη έχει στρέψει την προσοχή της σε κάποιες περιπτώσεις.

Αναφορικά με την γραμμή κρούσης, οι «μπιανκονέρι» ενδιαφέρονται άμεσα για τον Τέβεζ της Σίτι και το ανερχόμενο μεγάλο «αστέρι» της Σάντος, Νεϊμάρ.

Ο Μαρότα δήλωσε στα Μέσα της γειτονικής χώρας:

«Είναι δύο πολύ μεγάλοι παίκτες και θα θέλαμε να τους έχουμε στην ομάδα μας. Βέβαια και ποιος δεν θα ήθελε να τους έχει; Σίγουρα πρόκειται για δύσκολες περιπτώσεις οικονομικά και ξέρουμε πως ενδιαφέρονται πολλοί σύλλογοι για αυτούς. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την ομάδα».

Τέλος, όσον αφορά την υπόθεση του Ακουιλάνι που βρίσκεται δανεικός στην ιταλική ομάδα από τη Λίβερπουλ, ο Μαρότα υποστήριξε πως όλα θα πάνε καλά καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι εξαιρετικές.

Βλέπει Γκέτσε η «Μπάρτσα»!

Στο «μικροσκόπιο» της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχει μπει ο Μάριο Γκέτσε της Μπορούσια Ντόρμουντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «sport.es».

Οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» φαίνεται να έχουν ενθουσιαστεί με τις εμφανίσεις του 18χρονου μεσοεπιθετικού τόσο στο Γερμανικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη  και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν επαφές με την ομάδα του για να τον εντάξουν το προσεχές καλοκαίρι στο δυναμικό του.

Για τον παίκτη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Το Καστελόριζο ανήκει στην Τουρκία!

Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα, όμως η γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού να αναρτήσει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο, δεν έχει προηγούμενο!
Το Καστελόριζο ανήκει στην Τουρκία!
Πρόκειται για το μέρος από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ.
Αυτές τις ημέρες όπου το μνημόνιο σύμφωνα με τους συνταγματολόγους έχει καταστρατηγήσει και έχει καταλύσει το Σύνταγμα και η Εθνική Κυριαρχία τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση, ενώ παράλληλα οι «γείτονες» Τούρκοι «γλυκοκοιτάζουν» τα νησιά και δη το Καστελόριζο, το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να το… παραχωρήσει επιδεικτικά και οικιοθελώς!
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο newstoday.gr

Θέλει Άρη ο Σκέκιτς

Ο  Μάρκο Σκέκιτς (27,2.08) είναι η πρώτη επιλογή στην λίστα του Λευτέρη Σούμποτιτς εδώ και αρκετό καιρό για την ενίσχυση της ρακέτας. Ο Βόσνιος σέντερ, ο οποίος αυτή την ώρα παίζει με  την Μπουντούτσνοστ απέναντι στην Παρτιζάν στον  ημιτελικό του FINAL FOUR της Αδριατικής Λίγκας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέφαν Τοτ θέλει να έρθει στον Άρη αλλά το θέμα είναι τι θα πράξει η ομάδα του Μαυροβουνίου με την οποία έχει συμβόλαιο.

Ο Στέφαν Τοτ μιλώντας στο theplayer.gr υπογράμμισε ότι: «Ξέρουμε για το ενδιαφέρον του Άρη εδώ και αρκετό καιρό. Είναι μία ενδιαφέρουσα προοπτική, ο Μάρκο Σκέκιτς θέλει να έρθει και να παίξει στην Ελλάδα. Όμως πρέπει να μιλήσουμε και με την Μπουντούτσνοστ, κάτι που θα γίνει μόλις ολοκληρώσουν τους αγώνες τους στην Αδριατική Λίγκα».

Εκτός του Σκέκιτς ο Λευτέρης Σούμποτιτς ψάχνει και στην  αμερικάνικη αγορά για έναν παίκτη ρακέτας, με την περίπτωση του Ρικάρντο Μαρς να απομακρύνεται.

Στον αγώνα με τον Ίκαρο αύριο στο Αλεξάνδρειο θα παίξει κανονικά ο Κώστας Χαραλαμπίδης που αντιμετώπιζε κάποιες ενοχλήσεις, ενώ θα απουσιάσουν οι Τζον Τόμας και Γάιος Σκορδίλης. μάλιστα με τον τελευταίο υπήρξε χθες επαφή για να επιστρέψει αλλά το θέμα "κόλλησε" και πάλι στα οφειλόμενα.

Τάκης: «Έτσι ή αλλιώς ο Ηρακλής θα αδειοδοτηθεί»

Ο Γιάννης Τάκης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Ζαλίζομαι» , σχετικά με την αδειοδότηση του Ηρακλή.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μεταξύ των άλλων τόνισε:
- «Η επιτροπή ζήτησε μια σειρά από διευκρινήσεις γύρω από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και αύριο το πρωί έχουμε δεσμευτεί να τους στείλουμε ότι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».
- «Δεν μας ενδιαφέρουν τα θέματα του Πανιωνίου, αλλά μόνο του Ηρακλή. Υπήρχαν κάποιες ερωτήσεις για κάποια θέματα, που δεν ήταν καθαρογραμμένα και τους τα στείλαμε ξανά σήμερα».
- «Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε σχέση με πέρυσι η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη και θα πρέπει να πείσουμε ότι η διαδικασία της οικονομικής ισορροπίας είναι σε στέρεα βάση. Αυτή αφορά, σε πόσο χρονικό διάστημα ο Ηρακλής θα είναι σε θέση να μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του. Αυτή η επιτροπή της UEFA εξετάζει τα οικονομικά δεδομένα κάθε ομάδας».
- «Πολλά ακούγονται από διάφορους, αλλά δεν θα πρέπει να πιστεύουμε τίποτα, έχουμε βέβαια μια αδυναμία λόγω κακού παρελθόντος. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε λίγο με το άγχος, αλλά παράλληλα δεν θα πρέπει να ανησυχούμε με το παραμικρό. Χρειάζεται υπομονή και έτσι ή αλλιώς ο Ηρακλής θα αδειοδοτηθεί».
- «Πέρυσι υπήρχαν μεγαλύτερα προβλήματα και υπήρξε το άγχος της ΕΠΟ για το αν ο Ηρακλής θα βγάλει τη χρονιά. Από τότε έχει περάσει ένα χρόνος και ο Ηρακλής υπάρχει, κινείται και πληρώνει. Άρα φαίνεται η προσπάθεια που έχει γίνει φέτος».

Μήνυμα οπαδών σε Μουρίνιο

Ξεκάθαρο μήνυμα στο Ζοσέ Μουρίνιο έστειλαν οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε ο Πορτογάλος τεχνικός να παρατάξει τους Μαδριλένους με αμυντικούς προσανατολισμούς απέναντι στη Μπαρτσελόνα για τον τελικό του κυπέλλου, όπως φάνηκε σε έρευνα της ισπανικής «Marca».
Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό των Μαδριλένων φιλάθλων προτείνει η Ρεάλ να παραταχθεί με ένα αμυντικογενές 4-3-3, χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, με τους Αντεμπαγιόρ και Μπενζεμά να παραμένουν στον πάγκο. Η εκλεκτή ενδεκάδα αποτελείται από τον Κασίγιας στο τέρμα, τους Μαρσέλο, Καρβάλιο, Ράμος και Αρμπελόα στην άμυνα. Η τριάδα του κέντρου θέλουν να αποτελείται από τον Πέπε σε ρόλο αμυντικού μέσου και τους Κεντίρα και Τσάμπι Αλόνσο μπροστά του. Η επιθετική τριπλέτα απαρτίζεται από τους Ντι Μαρία, Εζίλ και Ρονάλντο.
Αυτό που μένει πλέον είναι να δούμε τις σκέψεις του Μουρίνιο στην αναμέτρηση που θα κρίνει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Ισπανία.

Νικολαΐδης: «Αγαπάς τον Άρη; Απόδειξη»

Ο Άρης μπήκε από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στη διαδικασία των εκλογών της ΠΑΕ Άρης, μέσω της Λέσχης και ο αντιπρόεδρος του Φορέα Αλέξανδρος Νικολαΐδης τοποθετήθηκε δημόσια...

"Σίγουρα έχουμε αντιληφθεί τη σημαντικότητα των εκλογών. Πιστεύω πως από τη μέρα που ιδρύθηκε η Λέσχη, οι εκλογές που πλησιάζουν είναι οι πιο σημαντικές μέχρι στιγμής. Θα δείξουν τον παλμό, στο σφυγμό και την υπευθυνότητα του κόσμου απέναντι στην ομάδα" είπε χαρακτηριστικά ο Ολυμπιονίκης στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη για να συμπληρώσει: "O κόσμος πρέπει να ενεργοποιηθεί. Έχουμε κάνει πολλές φορές έκκληση για συμμετοχή στη Λέσχη. Ειδικά τώρα είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τους ανθρώπους που εκφράζουν κάποιες αντιρρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ και του Φορέα.. Θέλουμε και αυτούς τους ανθρώπους κοντά μας για να ακούσουμε τις γνώμες τους και να προτείνουν κάποιες αλλαγές που δεν έχουμε σκεφτεί εμείς.

Επίσης μπορούν να έρθουν όσοι θέλουν να παρουσιάσουν ένα πλάνο που έχουν σκεφτεί και να θέλουν να είναι υποψήφιοι, είναι στο χέρι του κόσμου να τους ψηφίσει. Πρέπει να καταλάβουν όμως όλοι πόσο σημαντικό και πρωτοποριακό είναι αυτό το εγχείρημα. Οποιοσδήποτε θέλει να δηλώσει υποψηφιότητα, πρέπει να είναι έτοιμος ώστε να την οδηγήσει στην επιτυχία".

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Νικολαΐδης είπε: "Εμείς εδώ και πέντε χρόνια έχουμε κάνει πράγματα που τώρα σκέφτονται να κάνουν οι άλλες ομάδες. Τους περιμένουμε όλους κοντά μας για να δυναμώσουμε τη φωνή της Λέσχης. Τους προσκαλούμε να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες και να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τον Άρη. Αν ενδιαφέρει κάποιον πραγματικά το καλό του Άρη, η καλύτερη ευκαιρία να το αποδείξουν είναι συμμετέχοντας στις διαδικασίες της Λέσχης. Οποιαδήποτε άλλα σχόλια εκτός επισήμου Φορέα, θεωρώ ότι γίνονται υστερόβουλα και όχι για το καλό της ομάδας".

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...
Λιγα τα ματς σημερα και μετα απο πολυ δυσκολια καταληξαμε σε δυο σημεια που θα κρατησουμε πολυ ζεστα. Παμε να δουμε τι εχουμε λοιπον για σημερα...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΖΥΡΙΧΗ : OVER 2,5 (1,70)
ΡΟΜΑ : G-G (1,67)
ΒΕΤ 400€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 2,84)
Καλη τυχη σε ολους, να περνατε καλα...

Κουτσιανικούλης: «Ελπίζω να βοηθήσαμε»

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, μίλησε μετά το φιλικό του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, τονίζοντας ότι: "Ελπίζω να βοηθήσαμε και εμείς με τη σειρά στην προσπάθεια που κάνει ο ΟΦΗ. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Κρήτη και είδα πρόσωπα που είχα πολύ καλές σχέσεις κατά την παρουσία μου στο νησί".

Από την πλευρά του ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Αλέξανδρος Κασμερίδης, αναφέρθηκε στον... αγώνα που δίνει η ομάδα του, ευχαριστώντας τον ΠΑΟΚ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα. Συγκεκριμένα, δήλωσε ο Κασμερίδης: "Εμείς δίνουμε το δικό μας αγώνα. Σήμερα δώσαμε τον πρώτο. Είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία του κόσμου που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε, αλλά, και την ομάδα του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε παρά τα δικά της προβλήματα, δείχνοντας ότι κατανοεί τον αγώνα μας".

Ρονάλντο Γκιάρο-«Παντού συμβαίνουν περίεργα, στην Ελλάδα περισσότερα»

«Αν υποθέσουμε ότι παντού συμβαίνουν περίεργα πράγματα, στην Ελλάδα συμβαίνουν με το παραπάνω», σχολίασε ο Ρονάλντο Γκιάρο σε δηλώσεις του στον «Aris FM».
«Παντού συμβαίνουν περίεργα, στην Ελλάδα περισσότερα»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη νέα περίοδο, σχολίασε: «Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στο ελληνικό Πρωτάθλημα, λόγω κυρίως των υποχρεώσεών μας στο Europa League. Η κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια μάς επηρέασε, ενώ ρόλο έπαιξε και η ατυχία, καθώς και εξωαγωνιστικοί παράγοντες. Όταν πλέον δεν είχαμε άλλα ματς στην Ευρώπη, αρχίσαμε να δείχνουμε διαφορετικό πρόσωπο.
Ο νέος προπονητής βοήθησε πολύ στη μεταμόρφωση της ομάδας. Η δική μας δουλειά είναι να εγκλιματιζόμαστε με τη νοοτροπία και τα δεδομένα του κάθε τεχνικού»,
Αναφερόμενος στα όσα επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είμαι επαγγελματίας πολλά χρόνια και οι πρώτοι που επηρεάζονται από τέτοιες καταστάσεις, να είστε σίγουροι ότι είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.
Αν υποθέσουμε ότι παντού συμβαίνουν περίεργα πράγματα, στην Ελλάδα συμβαίνουν με το παραπάνω. Ας ελπίσουμε ότι το ποδόσφαιρο θα αρχίσει να παίζεται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όπως, δυστυχώς, δεν γίνεται μέχρι τώρα και αυτό φάνηκε και με τη δική μας ομάδα».

Φιλική… πεντάρα του ΠΑΟΚ στη Κρήτη

Ο ΠΑΟΚ, με χατ-τρικ του Αθανασιάδη, επικράτησε 5-1 του ΟΦΗ, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Ηράκλειο, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για την ομάδα της Κρήτης. Το παρών στο «Γεντικουλέ» έδωσαν περίπου 3.500 θεατές, μεταξύ των οποίων και οπαδοί του ΠΑΟΚ.
O ΟΦΗ άνοιξε το σκορ μόλις στο 7΄με τον Τάντιτς, μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Παπουλή. Στο 46΄ ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα με τον Αθανασιάδη, μετά από ασίστ του Γεωργίου, ενώ στο 51΄ ο φορ του ΠΑΟΚ έκανε το 2-1, αυτή τη φορά μετά από ασίστ του Κουτσιανικούλη. Το τρίτο γκολ ήρθε στο 69΄, με σκόρερ και πάλι τον Αθανασιάδη, μετά από νέα ασίστ του Κουτσιανικούλη. Στο 77΄ ο Γεωργίου ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-1, ενώ στο 80′ το σκορ έγινε 5-1 με κεφαλιά του Τσουκαλά, μετά από σέντρα του Φωτάκη.
ΟΦΗ: Κασμερίδης, Χαριτωνίδης, Ρούσεφ, Μπούρμπος, Ρόβας, Ζαχαράκης, Γαλανόπουλος, Κατσικογιάννης (64 Κάλαϊτζιτς), Παπουλής (73 Ζορμπάς), Μπερτίν, Τάντιτς (57 Αγρίτης).
ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Μπαλάφας (67 Μαλεζάς), Βιτόλο (71 Τσουκαλάς), Κοντρέρας (67 Τσιρίλο), Φωτάκης, Κουτσιανικούλης (71 Βιεϊρίνια), Σακελλαρίου (67 Λίνο), Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης (71 Σαλπιγγίδης), Έτο (46 Γεωργίου), Αρίας.

Χαραλαμπίδης: «Να πάμε τον Απόλλων εκεί που ανήκει»

Ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την φετινή προσπάθεια του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Ο πρόεδρος των «κοκκινόμαυρων» μεταξύ των άλλων τόνισε:
- «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Κιλκισιακό και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι, αλλά σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και αυτοί αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων».
- «Γίνεται μια προσπάθεια να καλέσουμε παλιούς παράγοντες και επιχειρηματίες από τη Καλαμαριά, θα πρέπει να γίνει το άνοιγμα σε όλο τον κόσμο, για να μπορέσουμε να στήσουμε οικονομικά την ομάδα. Ο Απόλλων τους χρειάζεται όλους, για να επιστρέψει εκεί που ανήκει στις επαγγελματικές κατηγορίες».
- «Μόνος μου δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά στην ομάδα, αν ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι επιχειρηματίες, θα είμαι κι εγώ μέσα τη νέα σεζόν».
- «Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, για να σφραγίσουμε και μαθηματικά την άνοδο».
- «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμο του Απόλλωνα Καλαμαριάς που βρέθηκε δίπλα στην ομάδα σε κάθε παιχνίδι, στη Ρένα Δημητριάδη τη γενική γραμματέας του Ερασιτέχνη, αλλά και σε όλα τα μέλη του ΑΣ, αλλά και στο Δήμο Καλαμαριάς για τη βοήθεια προς την ομάδα».

Σε απολογία Μαρινάκης, Μπέος

Σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για την άλλη Πέμπτη οι πρόεδροι του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ο πρώτος κλήθηκε για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπόθεση που εκδικάστηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ που αποφάσισε ότι είναι αναρμόδια, και ο δεύτερος για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει το τρίτο γκολ της Θεσσαλικής ομάδας εναντίον του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την  Πέμπτη 28-04-2011 και ώρα 12:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 30η Αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη-ΠΑΕ Αρης.
 
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 14  του Π.Κ. της ΕΠΟ.
 
Β) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα  ΠΑΕ Skoda Ξάνθη-ΠΑΕ Αρης.
 
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15  του Π.Κ. της ΕΠΟ.
 
Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Καβάλα.
 
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15  του Π.Κ. της ΕΠΟ.
 
Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Λάρισα.
 
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15  του Π.Κ. της ΕΠΟ.
 
Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Π.Γιαννόπουλο (εκπρόσωπο), Αχ.Μπέο (Πρόεδρο): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Π.Γιαννόπουλου και του προέδρου κ. Α.Μπέου καθώς επίσης διότι : « Στο 50΄λεπτό του αγώνα εξαφανίστηκαν τα BALL BOYS ενώ το σκορ αυτού ήταν υπέρ της γηπεδούχου ομάδας ενώ εμφανίστηκαν στο 66΄λεπτό όταν το σκορ του αγώνα ήταν ισόπαλο και εξαφανίστηκαν πάλι όταν το σκορ της γηπεδούχου ομάδας προηγήθηκε», στον αγώνα ΠΑΕ Ολ.Βόλου-ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 
 
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 11, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
 
ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Ε. Μαρινάκη (Πρόεδρο): « Βάσει της υπ’ αριθμ. πρωτ. 7239/24-2-2011 κλήσης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, της υπ’ αριθμ. πρωτ. 6980/22-2-2011 Πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ΕΠΟ και της υπ΄αριθμ. 178/14-4-2011 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 28-4-2011 και ώρα 12.00 προς απολογία σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παραπάνω κλήση (7239/24-2-2011)». 
 

Φιλικές τιμές στα διαρκείας και στα απλά!!

Τις τιμές των εισιτηρίων-πακέτο, αλλά και των μεμονωμένων για τους αγώνες των πλέι οφ ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Φιλικές τιμές στα διαρκείας και στα απλά
Τόσο τα διαρκείας, όσο και τα μεμονωμένα παρουσιάζουν με σημαντικές μειώσεις σε σχέση με πέρσι.
Εκτός από τα εκδοτήρια, η πώληση εισιτηρίων θα είναι εφικτή και μέσω ίντερνετ.
Όπως είχε ήδη επισημανθεί κατά τη διάρκεια της πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας, οι κάτοχοι θέσεων VIP δεν θα χρειαστεί να ανανεώσουν το εισιτήριο διαρκείας τους εφόσον σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι αγώνες των Play offs.
Επισημαίνεται ότι για τους αγώνες των Play offs δεν θα κυκλοφορήσουν προσκλήσεις.
Η έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων αλλά και οι ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες»

Το τελευταίο «αντίο» στον Αντεφέμι!!

Παρουσία σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος, του μεγαλομετόχου Χρήστου Πανόπουλου, του προέδρου Άρη Πιαλόγλου αλλά και απλών φιλάθλων ολοκληρώθηκε τη Μ.Τρίτη η εκδήλωση στην Ξάνθη σε μνήμη του αδικοχαμένου Ολουμπάγιο Αντεφέμι.
Το τελευταίο «αντίο» στον Αντεφέμι
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην επιμνημόσυνη δέηση βρέθηκε και αντιπροσωπεία από σύνδεσμο φιλάθλων της Καβάλας.
Όλοι τους πέρασαν δίπλα από τη φωτογραφία του άτυχου Νιγηριανού ποδοσφαιριστή, άναψαν ένα κεράκι και άφησαν δίπλα από ένα λουλούδι...
Ο Σπύρος Βάλλας, αμέσως μετά τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα. Χάσαμε το δικό μας γελαστό παιδί".
Από την πλευρά του ο Άρης Πιαλόγλου, υποστήριξε: "Η ομάδα μας είναι συγκλονισμένη. Προσπαθούμε να συνέλθουμε. Έχουν ειδοποιηθεί οι δικοί του και συγκεκριμένα η αδερφή του και η μητέρα του. Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να μεταφερθεί η σωρός του στη Νιγηρία...".

Συνελήφθη κότα σε γήπεδο της Football League!

Σύλληψη ταραξιών σε γήπεδο έχουμε ακούσει. Σύλληψη ζώων όμως ποτέ! Το γεγονός αυτό καταγράφηκε στο γήπεδο των Τρικάλων στον αγώνα με την Καρδίτσα!
Σύμφωνα με το sportrikala.gr, οι φίιλαθλοι του τοπικού ΑΟΤ προσπάθησαν να περάσουν στον αγωνιστικό χώρα μία κότα μαζί με μία σακούλα καλαμπόκι!
Όπως αναφέρει… χιουμοριστικά η θεσσαλική ιστοσελίδα, η κότα… παραδόθηκε στην υπεύθυνη του κυλικείου η οποία αποφάσισε για την τύχη της.
Ευτυχώς έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα και το κακόμοιρο το πτηνό θα γλιτώσει από τον μπαλτά του χασάπη για λίγες ημέρες, καθώς προτεραιότητα έχουν τα αμνοερίφια!

Ένα τατουάζ, μια ιστορία! (ΦΩΤΟ)

Την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε τατουάζ στην πλάτη του έχει ένας περήφανος οπαδός των "κόκκινων διαβόλων"!
Ένα τατουάζ, μια ιστορία! (ΦΩΤΟ)
Βέβαια, στην κορυφή είναι ο... Ιησούς Χριστός (!) με τον Ματ Μπάσμπι αριστερά και τον Αλεξ Φέργκιουσον δεξιά, ενώ διακρίνονται και οι Ερίκ Καντονά, Μπράιαν Ρόμπσον και ο αδικοχαμένος στο ατύχημα του Μονάχου, Ντάνκαν Εντουαρντς (κάτω).

"Ο ένας στο πλευρό του άλλου"

"Ανάμεσα στους φίλους κυβερνά μόνο η υπόσχεση ότι θα βρίσκεται κοντά ο ένας στον άλλον όταν χρειαστεί", είναι το μήνυμα των ανθρώπων του ΟΦΗ προς τη διοίκηση του ΠΑΟΚ
"Ο ένας στο πλευρό του άλλου"
Όπως μπορείτε να δείτε, άλλωστε, αυτό το μήνυμα έγραψαν και στην πλακέτα που έδωσαν οι Κρητικοί στους Θεσσαλονικείς, για τη βοήθεια που τους παρέχουν στην προσπάθεια για έσοδα...

«Ο Μουρίνιο ξέρει να κερδίζει τελικούς»

Την εμπειρία του Ζοζέ Μουρίνιο στο να κατακτά τίτλους έθεσε ως πλεονέκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Χόρχε Βαλδάνο για τον τελικό του Copa del Rey.
«Η εμπειρία είναι σημαντικός παράγοντας. Η φήμη που έχει ο Μουρίνιο είναι αυτή του κατακτητή. Μπορεί να παίξει τελικούς ξέρει να δημιουργήσει αυτοπεποίθηση και αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα» είπε αρχικά ο 55χρονος τεχνικός διευθυντής και πρόσθεσε: «Η περηφάνια είναι γνωστή σε αυτό τον σύλλογο από τότε που ιδρύθηκε και είναι συνεχής. Εχουμε παίκτες που είναι χαρισματικοί και μπορούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Για τον Ρονάλντο σχολίασε: «Είναι ένας παίκτης που μπορεί να είναι το κλειδί και να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα» και κατέληξε: «Σε ένα παιχνίδι μπορεί να συμβούν πολλά, μπορεί να κριθεί από ένα ηλίθιο λάθος ή από μία έξυπνη ενέργεια. Ο Κριστιάνο είναι ποδοσφαιρική ιδιοφυία και βάζει υποψηφιότητα για να είναι ο καλύτερος παίκτης του τελικού».

Πασχαλ(ιν)ή γυμναστική!

Η Σόφι Πασχάλη είναι γνωστή γυμνάστρια, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ακαδημίας κι έχει σπουδάσει δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή. Κάθε χρόνο παρακολουθεί σεμινάρια γιόγκα στην Αμερική και ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες μεθόδους εκγύμνασης.
Η εν λόγω γυμνάστρια προπονεί τον πολίστα του Παναθηναϊκού, Νίκο Στελλάτο και στο παρελθόν φέρονται να είχαν σχέση. Η Σόφι έκανε τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση το 1999, αν και δεν είχε ανάγκη για δουλειά αφού είναι μεγαλωμένη σε πλούσιο περιβάλλον (ο πατέρας της έχει εργοστάσιο βουτύρου).
Πηγή: leoforos.gr

«Ήρωας ο Μπέος, να φύγει ο Πάντελιτς»!!

Ο Νίκος Αλέφαντος αποθέωσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ενώ αναφέρθηκε και στους Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη, πλέκοντας το εγκώμιό τους. Ζήτησε την πώληση του Πάντελιτς!
Ο «Αλέ» τόνισε πως ήταν μεγάλο το λάθος του Ολυμπιακού που πούλησε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ προτείνει την παραχώρηση του Μάρκο Πάντελιτς ώστε να πάρουν «σέντερ φορ ολκής για 15 γκολ του χρόνου…».
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:
Για Κόκκαλη-Μαρινάκη:
«Το 1993 μπήκε στον Ολυμπιακό ο κορυφαίος πρόεδρος όλων των εποχών και μετά έκανε τις κατάλληλες συνθήκες για να κάνει μεγάλο τον Ολυμπιακό. Τώρα ήρθε στην ομάδα ο κ. Μαρινάκης που σκέφτεται να συνεχίσει την δυναστεία της ομάδας. Ενώ στα άλλα σωματεία φαγώνονται μεταξύ τους, στον Ολυμπιακό Κόκκαλης και Μαρινάκης είναι αγαπημένοι».
Για Κυριάκο Παπαδόπουλο:
«Δυστυχώς δώσανε τον Κυριάκο τον Παπαδόπουλο. Αν ήταν στην ομάδα θα έκανε σπουδαίο δίδυμο με τον Αβραάμ. Θα μπορούσε ο Βαλβέρδε να ξεκουράσει τον Μέλμπεργκ να παίξουν μαζί οι Παπαδόπουλοι. Στην Σάλκε παίζει και λίγο πιο μπροστά στην μεσαία γραμμή. Αλλά τώρα θα τον περιμένω στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ. Πιστεύω ότι έχει πολύ μέλλον ακόμα ο Κυριάκος. Δουλεύει πολύ».
Για Πάντελιτς και αντι-Ιμπαγάσα:
Πάμε τώρα στην μεσαία γραμμή. Θέλεις δύο χαφ πάση θυσία. Ο Ιμπαγάσα δεν ξέρεις πόσο θα σου αντέξει. Ο Μοντέστο δεν είναι να παίζει όλη την χρονιά. Εγώ για ενδεκάδα θα έπαιρνα παίκτη που θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Να δίνεις ανάσες στον Ιμπαγάσα. Γιατί στην Ευρώπη δεν έχεις Λάρισα, θα βρεις απέναντι σου καλές ομάδες.
Στην επίθεση, του χρόνου θα παίξει καλύτερα ο Ριέρα. Αν δει τον αργό στην πλευρά του θα τον πάρει αμπάριζα. Του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερος. Εγώ θα έδινα τον Πάντελιτς να έπαιρνα σέντερ φορ ολκής για 15 γκολ του χρόνου. Υπάρχουν παντού. Με Ριέρα, Τζιμπούρ, Μιραλάς και αυτός που θα έρθει θα κάνεις μια τετράδα φοβερή».
Για Ολυμπιακός-Λάρισα:
«Είδα μια Λάρισα που ήταν σε δραματική κατάσταση. Ο Νταμπίζας έχει τελειώσει. Ο Ταυλαρίδης, πως έπαιζε στο Γαλλικό πρωτάθλημα. Ποιο Γαλλικό πρωτάθλημα; Έκαναν πάρτυ ο Ριέρα, ο Τζιμπούρ ο Φουστέρ και ο Μιραλάς. Αργοί μέσοι, με βαδιστή τον Μετίν. Παρουσίασε την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Δεν μπορείς να μιλάς για διαιτησία κ. Πηλαδάκη όταν δεν έχεις ομάδα. Έφτιαξε γήπεδο, έχει πάρει πρωτάθλημα και έρχεσαι να μας πεις ότι τηλεφώνησε κάποιος στον Πιλάβιο. Κοίτα την ομάδα σου και άσε τα άλλα»
Για προπονητές:
«Όλοι αυτοί οι προπονητές στις ομάδες της Β’ Εθνικής, παίζουν στις ίδιες ομάδες. Είναι παιδικές χαρές οι ομάδες με αυτούς του Έλληνες προπονητές. Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να αναπτύσσονται οι ομάδες αλλά κυρίως οι προπονητές. Πες μου έναν προπονητή που πήγε στο εξωτερικό να κάτσει να δει προπονήσεις ξένων προπονητών; Εγώ πως πήγα και έβλεπα από μάντρες προπόνηση του Φάγκαν; Τώρα που είναι πιο εύκολα τα πράγματα, δεν πάει κανείς».
Για Κούπερ:
«Νομίζω ότι αυτά που λένε στα ραδιόφωνα είναι βλακείες. Είναι δυνατόν να λέμε τώρα για τον Κούπερ; Που έχει φτάσει σε δύο τελικούς, που έκανε πράγματα; Το μόνο λάθος που έκανε ο Κούπερ είναι ότι ο μάνατζερ του, πήρε παίκτες που δεν ήταν καλοί. Αυτό έγινε και στις άλλες ομάδες στις οποίες βρισκόταν. Μακάρι να κλείσει ο ΠΑΟΚ τον Κούπερ, θα βγει στην 2η θέση. Καταθέτω το δίπλωμα μου. Θα τον πάρει ο Ζαγοράκης; Θα τον πάρει. Θα παίξει πολύ καλό 4-4-2 και θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Δεν πρέπει να διαλύσουμε τα πάντα με τον Κούπερ. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ επικίνδυνος στα πλέι οφ. Θέλω να δω αν η ΑΕΚ πάρει το κύπελλο. Πάντως ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκαλέσει ζημιές».
Για Μπέο:
«Λένε για τον Μπέο. Ο Βόλος δεν είναι ομάδα του Τσιώλη, αλλά του Μπέου. Πήρε τον Κατσαβάκη, ο οποίος είναι παλιός προπονητής. Ο ήρωας είναι ο Μπέος. Δεν με νοιάζει που δεν τον χωνεύουν. Τον ανέβασε τον Βόλο και τώρα ο Κατσαβάκης είναι στα πλέι οφ. Ο Μπέος σαν παράγοντας είναι σούπερ. Τους ανέστησε όλους. Τον Καπετάνο. Μεγάλη δουλειά ρε παιδιά».
Για Παναθηναϊκό:
«Έχει τελειώσει ο Λέτο και ο κάθε Λέτο που είναι προς πώληση. Είδα τον Σιμάο, 100 κιλά έχει πάει. Ο Γκαρσία τι δουλειά κάνει; Αυτοί θα έχουν μεγάλο πρόβλημα, Αν ξυπνήσει και η ΑΕΚ. Αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει την 2η θέση, θα γίνει πόλεμος».
Για ΑΕΚ:
«Μετά από 9 χρόνια θα είναι μεγάλο κρίμα αν δεν πάρει το κύπελλο. Και μετά από αυτό ο Χιμένεθ σπίτι του. Αν το πάρει ο Χιμένεθ θα είναι περήφανος. Ότι πήρε και μεγάλα παιχνίδια. Αν τα δώσουν όλα και πάρουν το κύπελλο, ίσως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στην ομάδα. Αν το πάρει ο Ατρόμητος, θα είναι μεγάλη νίκη για Δώνη και Σπανό. Θα γίνει δυνατό παιχνίδι. Μπορεί να δίνεις ποσοστά για ΑΕΚ, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος».
Για Ρεάλ - Μπαρτσελόνα:
«Θεωρώ κορυφαίους προπονητές τους Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο. Αν είχε ο Μουρίνιο την Μπαρτσελόνα με 11 παίκτες και ο Γκουαρντιόλα με 10 παίκτες την Ρεάλ θα είχε γράψει το κοντέρ. Τον παραδέχτηκα με τις κινήσεις του στο ντέρμπι. Έβαλε τον Πέπε στα χαφ. Έβγαλε τον Τσάμπι, άλλαξε θέση στον Κεντίρα, εξουδετερώνει την Μπαρτσελόνα, παίζει εξαιρετικό 20λεπτό και παίρνει το χειροκρότημα.
Πήρε καθαρά το ματς ο Μουρίνιο, με τις αλλαγές που έκανε και θα μπορούσε να πάρει και την νίκη. Σου λέει δεν θα κάτσω πίσω να κρατήσω την ήττα με 1-0. Δεν έχει νόημα. Με Πελεγκρίνι η Ρεάλ τα έκανε μαντάρα. Όσες φορές πήγε η Μπαρτσελόνα να παίξει, είχε φάει 16 γκολ, με όλους τους προπονητές εκτός του Μουρίνιο».
Πηγή: sportdog.gr

Ρεάλ «βλέπει» ο νέος... Πολ!!!

Το χταπόδι ονόματι Ίκερ, που πήρε τα ηνία από τον διάσημο Πολ, προέβλεψε νίκη της Ρεάλ στον τελικό του Copa del Rey με την Μπαρτσελόνα!
Μία ημέρα πριν από το μεγάλο παιχνίδι του «Μεστάγια», πολλοί δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν στο ενυδρείο της Μάλαγα προκειμένου να καταγράψουν την πρόβλεψη του νέου... Πολ, του χταποδιού ονόματι Ίκερ. Ο Πολ έγινε διάσημος με τις προβλέψεις του στο περασμένο Μουντιάλ και οι Ισπανοί δείχνουν να έχουν πίστη στις... μαντικές ικανότητες των μαλακίων...

Ο Ίκερ χρειάστηκε μόλις 10' για να διαλέξει τον επόμενο... κάτοχο του Κυπέλλου, αποφασίζοντας ότι η... σαρδέλα που ήταν στο κουτί της Ρεάλ ήταν πιο νόστιμη, ενώ πριν από το πρώτο παιχνίδι το χταπόδι δεν διάλεξε καμία ομάδα και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο!

Στο κυνήγι του ρεκόρ του Μπενίτεθ!!

Το ρεκόρ βαθμών στην ιστορία της κυνηγά η Βαλένθια, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της Primera Division. Οι Νυχτερίδες χρειάζονται 15 πόντους για να ξεπεράσουν την επίδοση επί Ράφα Μπενίτεθ!
Μπορεί να απέχει 14 βαθμούς από τη Ρεάλ και 22 από την Μπαρτσελόνα τη σεζόν που διανύουμε, όμως υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς στο «Μεστάγια». Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έχει σχεδόν καπαρώσει την 3η θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League με 63 πόντους σε 32 αγώνες. Αυτό που χρειάζεται πλέον για να ξεπαράσει το ρεκόρ που κρατά από την περίοδο 2003-04, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο, είναι να μαζέψει 15 βαθμούς στα τελευταία έξι ματς και να φτάσει τους 77. Εκείνη τη σεζόν ο Ισπανός οδήγησε τις Νυχτερίδες στην κατάκτηση της Primera Division για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια!

Μισή ώρα νωρίτερα ο τελικός!!

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ ότι ο τελικός Κυπέλλου, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός θα διεξαχθεί στις 15 Μαϊου στις 19:00, τα δεδομένα άλλαξαν και μεταφέρθηκε για τηλεοπτικούς λόγους στις 18:30!
Η ομοσπονδία εξέδωσε νέα ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι ο τελικός Κυπέλλου στο Ελληνικό δεν θα διεξαχθεί στις 19:00 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά μισή ώρα νωρίτερα.

Αυτή η αλλαγή έγινε για τηλεοπτικούς λόγους προκειμένου να διευκολυνθεί η ΕΡΤ που θα μεταδώσει το παιχνίδι.

Θέλει Μπάγερν ο Βιδάλ!!

Ο Αρτούρο Βιδάλ εξέφρασε την επιθυμία του να ακολουθήσει τον νυν προπονητή του στη Λεβερκούζεν Γιουπ Χάινκες, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν το προσεχές καλοκαίρι.
Ο Χιλιανός μέσος είναι ένας από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους των Βαυαρών για το καλοκαίρι, με τον ίδιο να δηλώνει πριν από λίγες ημέρες ότι δε θα πάρει οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον του πριν τελειώσει η σεζόν. Φαίνεται, όμως ότι άλλαξε πολύ γρήγορα γνώμη, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild τόνισε ότι θέλει να ακολουθήσει τον Γιουπ Χάινκες στην Μπάγερν.

«Θέλω πολύ να αγωνιστώ στην Μπάγερν. Θα ήταν φανταστικό να παίξω εκεί υπό τις οδηγίες του Γιουπ Χάινκες», σχολίασε ο άσος της Λεβερκούζεν. Το συμβόλαιο του Βιδάλ με τις «ασπιρίνες» φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι του 2012, όμως ο Ρούντι Φέλερ τόνισε ότι είναι στο χέρι της ομάδας αν θα αποφασίσει να τον παραχωρήσει, με δεδομένο ότι η Λεβερκούζεν θα αγωνιστεί στο Champions League την επόμενη σεζόν. «Η κατάσταση είναι πολύ απλή. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012 και ο σύλλογος είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις», δήλωσε ο Φέλερ.  Όπως φαίνεται, όλα εξαρτώνται από το ύψος της πρότασης της Μπάγερν...

Μπέος για όλα!

Ο Αχιλλέας Μπέος θα μιλήσει για όλους και για όλα στη συνέντευξη Τύπου, την οποία θα παραθέσει τη Μεγάλη Πέμπτη, καθώς θα αναφερθεί σε επενδυτές, αλλά και στις περιβόητες κασέτες.

Ραντεβού με έναν από τους υποψήφιους επενδυτές για την αγορά του Ολυμπιακού Βόλου έχει αύριο ο Αχιλλέας Μπέος. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο πρόεδρος της θεσσαλικής ομάδας θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η βολιώτικη ΠΑΕ.

Βέβαια, δεν θα σταθεί μόνο εκεί, καθώς θα μιλήσει ακόμα για τις περιβόητες κασέτες, τις ύποπτα παιχνίδια της UEFA, καθώς και για το νικηφόρο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ανακοινώσεις που βγαίνουν κατά καιρούς αφορούν μόνο τις ομάδες και όχι τους φιλάθλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Λόγω του επικείμενου, αυριανού ραντεβού του Προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με έναν από τους υποψήφιους επενδυτές για την αγορά της ομάδας, ο πρόεδρός μας, κ. Αχιλλέας Μπέος θα παραθέσει συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 και ώρα 17:30, στο ξενοδοχείο Valis, στην Αγριά Βόλου.

Τη συνέντευξη μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα και όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου.

Στη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος θα τοποθετηθεί για τις εξελίξεις μετά τη  συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, για τις κατασκευασμένες κασέτες, για τα ανύπαρκτα, υποτιθέμενα «ύποπτα» παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ καθώς και για τις άδικες επιθέσεις και κριτικές, με αφορμή τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός.

Eπίσης, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει τους φιλάθλους όλων των ομάδων ότι οι ανακοινώσεις που εκδίδονται κατά καιρούς,  αφορούν καθαρά και μόνο τις ΠΑΕ καθώς και τα πρόσωπα που τις διοικούν και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν την ιστορία και τους φιλάθλους των ομάδων αυτών, τους οποίους σεβόμαστε πάντα και εκτιμούμε για τα φίλαθλα συναισθήματά τους.

Στόχος η δεύτερη θέση για Ντρογκμπά!!

Σαν στόχο τη δεύτερη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ έθεσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Τι είπε ο Ιβοριανός στράικερ αναφορικά με την έκβαση του τίτλου.
«Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσουμε τη Γιουνάιτεντ, ωστόσο μοιάζει αρκετά πιο εύκολο να πάρουμε τη δεύτερη θέση από την Άρσεναλ. Βρισκόμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και αν συνεχίσουμε έτσι θα τα καταφέρουμε. Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να προσπαθήσουμε ως το τέλος. Εγώ μπορώ να εγγυηθώ πως όσο αντέχω θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να πετύχουμε το στόχο μας.

Πρόταση Πηλαδάκη σε Μάρκο!

Ο Κώστας Πηλαδάκης βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει έρθει σε επαφή με τον Δημήτρη Μάρκο, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες στο παρελθόν.

Ένα νέο πόστο θα εφαρμόσει από τη νέα σεζόν στη Λάρισα ο Κώστας Πηλαδάκης, αυτό του τεχνικού διευθυντή. Γι’ αυτό ο πρόεδρος των «βυσσινί» βρίσκεται στην αναζήτηση αυτού που θα πάρει τη συγκεκριμένη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πηλαδάκης ήρθε σε επαφή με τον Δημήτρη Μάρκο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί τόσο στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ όσο και στις Νάουσα, Καλαμάτα, ενώ υπήρξε 17 φορές διεθνής. Όσον αφορά τους τίτλους, ο 40χρονος, πλέον, Μάρκος έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό και πέντε κύπελλα, τρία με το «τριφύλλι» κι από ένα με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Προσφυγή ο Κούλιτς

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σανέλ Κούλιτς κατέθεσε προσφυγή ζητώντας τα δεδουλευμένα του. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ ΑΕΛ, αν και ο ίδιος δεν έδωσε το παρών στη χθεσινή προπόνηση.
Πηγή: gazzeta.gr

Κοντά σε Λέτο η Φιορεντίνα!

Επαφές της Φιορεντίνα με τον Παναθηναϊκό για τον Σεμπάστιαν Λέτο αποκαλύπτουν και μάλιστα τονίζουν πως οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία. Ο Αργεντίνος προορίζεται για αντι-Βάργκας!
Πηγή: gazzeta.gr

Οριστικά στις 15/5 ο τελικός!!

Από 900 εισιτήρια και 50 προσκλήσεις θα πάρουν οι «αιώνιοι» για τον φετινό τελικό του κυπέλλου Ελλλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί οριστικά στις 15 Μαΐου (7.00μ.μ).
Στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της EOK, αποφασίστηκε ότι οι φίλαθλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο κλειστό του Ελληνικού θα είναι συνολικά 1.800, ενώ κάθε ομάδα θα πάρει και από 50 προσκλήσεις.

Επίσης στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού αποφασίστηκε ότι οι πόρτες του γηπέδου θα ανοίξουν τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα και η προσέλευση των φιλάθλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 6.30μ.μ.

Κατά την είσοδο των φιλάθλων θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων τους όπως και σωματικός έλεγχος, ενώ δεν θα επιτραπούν πανό και σημαίες.

Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να προσεγγίσει την περιοχή γύρω από το κλειστό του Ελληνικού αν δεν έχει στην κατοχή του εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση.

Σημειώνεται ότι θα γίνεται σωματικός έλεγχος τόσο στα άτομα που θα διαπιστευτούν όσο και σε όσους θα έχουν προσκλήσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κύριοι Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης, Βιτζηλαίος από την ΕΟΚ, Σταυρόπουλος, Ζαχαρόπουλος από τον Ολυμπιακό, Στεφάνου, Γεωργαντής από τον Παναθηναϊκό, ο Αντιστράτηγος Νοτιοανατολικής Αττικής Ανδρικόπουλος και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητικής Βίας κ. Τίγκας.

Μενδρινός: «Πληρώσαμε τους 22 χαμένους βαθμούς στην έδρα μας»

Η ώρα του απολογισμού... Ο Κώστας Μενδρινός έκανε «ταμείο» για τη φετινή πορεία της ομάδας του Άρη. «Η θέση που τερματίσαμε σίγουρα δεν μας αντιπροσωπεύει. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε καλά αλλά στους τελευταίους πέντε αγώνες παλέψαμε πολύ για να μπούμε στην πρώτη πεντάδα. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε» είπε μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Μετά από τον αγώνα με τον Ηρακλή είχαμε πει όλοι οι παίκτες ότι στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω για εμάς για τον κόσμο της ομάδας και για όσους απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μπορεί να το κάναμε αλλά τελικά δεν ήταν αρκετό».
 
Αναφερόμενος στο τι έφταιξε φέτος και η ομάδα δεν μπήκε στα πλέι οφ, υπογράμμισε: «Είναι πολλά αυτά που έφταιξαν. Κύριος λόγος όμως ήταν οι 22 βαθμοί που χάσαμε μέσα στην έδρα μας. Τώρα όμως κοιτάμε την επόμενη χρονιά στην οποία δεν πρέπει να πραγματοποιήσουμε τα ίδια λάθη με φέτος ώστε να τερματίσουμε πάνω από την πέμπτη θέση».

Για την παρουσία του κόσμου της ομάδας στο γήπεδο της Ξάνθης δήλωσε: «Ο κόσμος ήρθε και μας στήριξε ξέροντας πως δεν εξαρτάται μόνο από εμάς η είσοδος στα πλέι οφ. Έδωσε βροντερό παρών και του το ανταποδώσαμε με μια νίκη, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή. Πιστεύω πως όπως και εμείς την επόμενη χρονιά θα δώσουμε το κάτι παραπάνω, το ίδιο θα κάνουν και αυτοί».

Σχετικά με τον Σάκη Τσιώλη σχολίασε: «Όταν έρχεται ένας άνθρωπος και βλέπεις στα μάτια του διάθεση για δουλειά, τότε και ο ποδοσφαιριστής νιώθει το ίδιο και να προσπαθεί ακόμα περισσότερο. Έχει περάσει τη δικιά του φιλοσοφία και ψυχολογία. Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της επόμενης χρονιάς».

Όσον αφορά τη δική του απόδοση φέτος ανέφερε: «Το αν έπαιξα καλά φέτος δεν θα το κρίνω εγώ αλλά ο κόσμος. Πιστεύω πάντως πως ότι και να μου ζήτησαν φέτος οι προπονητές μου το έκανα ακόμα και σε θέσεις μακριά από τη φυσική μου».
 
Τέλος ο Κώστας Μενδρινός μιλώντας για αυτά που θα κρατήσει από τη φετινή χρονιά, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Σίγουρα η νίκη μέσα στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και η πρόκριση στη φάση των 32 του Europa League είναι στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μου των συμπαικτών μου αλλά και όλου του κόσμου. Όσον αφορά τις κακές στιγμές, αυτές είναι οι ήττες που κάναμε μέσα στην έδρα μας και μας κόστισαν πολλούς βαθμούς».

«Σειρήνες» και από Αγγλία για Σισέ!!!

Την ώρα που ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ βρίσκεται στο στόχαστρο της Γιουβέντους, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι στέλνουν τον επιθετικό του Παναθηναϊκού στην Αγγλία.

Η εκτίμηση του Σισέ για το πρωτάθλημα της Premier League είναι λίγο-πολύ γνωστή και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα footmercato.net, που επικαλείται δημοσίευμα του περιοδικού «France Football», οι Μπέρμιγχαμ, Φούλαμ και Μπλάκμπερν θέλουν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία του Γάλλου άσου, προσφέροντάς του μία θέση στο έμψυχο δυναμικό τους. 

Ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει τις προαναφερθείσες ομάδες ως «δεύτερης ζώνης», λόγω της δυναμικότητάς τους, ενώ στο «παιχνίδι» για την απόκτηση του Σισέ βάζει και την Νιούκαστλ, η οποία αναζητάει τον αντικαταστάτη του Άντι Κάρολ που αγωνίζεται πλέον στη Λίβερπουλ.

Αποθέωση ΠΑΟΚ στην Κρήτη (video)

H αντίστροφη μέτρηση για το ξεχωριστό φιλικό του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει... Στις 4μ.μ. θα γίνει το φιλικό παιχνίδι, το οποίο έχει ξεχωριστή σημασία... Όπως είναι γνωστό η συμμετοχή του ΟΦΗ στο επόμενο πρωτάθλημα κρέμεται από μια... κλωστή λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογος και ήδη οι φίλοι του ΟΦΗ, ο πολιτικός και ο αθλητικός κόσμος της Κρήτης έχουν ξεσηκωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή "Λιοντάρια" του Ηρακλείου έχει στηθεί κιόσκι, με τους φίλους του ΟΦΗ να πηγαίνουν μαζικά για να αγοράσουν εισιτήριο του φιλικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ. 

Η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε στο "Γεντί Κουλέ" λίγο πριν τις 3μ.μ. εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο που βρίσκεται στην έδρα του ΟΦΗ. Αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ από Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο καταφθάνουν συνεχώς στο γήπεδο του ΟΦΗ... Κεντρικό πρόσωπο στο σημερινό ματς αναμένεται να είναι ο Ματίας Βερόν, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, όπως και ο Παντελής Κωνσταντινίδης που πέρυσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΟΦΗ... 
 
* Το video είναι από την ιστοσελίδα "gentikoule.gr"

Μία τρύπα στον… τοίχο!!

Σύσταση στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να κάνει η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με αφορμή μία… τρύπα η οποία εντοπίστηκε στον τοίχο των αποδυτηρίων του «Γουέμπλεϊ» που χρησιμοποίησε η αποστολή των «κόκκινων διαβόλων» για τον ημιτελικό Κυπέλλου με την Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Times», οι υπάλληλοι του γηπέδου επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις εν όψει του κυριακάτικου ημιτελικού ανάμεσα στην Μπόλτον και την Στόουκ, που διεξήχθη την επομένη του αποκλεισμού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και, όταν εντόπισαν την τρύπα, αποφάσισαν να ενημερώσουν τους ανθρώπους της διοργανώτριας αρχής. 

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας θα στείλει γραπτή επιστολή στον προπονητή των «κόκκινων διαβόλων», Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για να του γνωστοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Από ότι φαίνεται πάντως, η ομάδα του Μάντσεστερ δεν θα τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Μάντσεστερ «ονειρεύεται» ο Γκονζάλες!!

Αντί για… προβατάκια, ο Μαρκ Γκονζάλες μετράει… «μπέμπηδες» και ονειρεύεται κάποια στιγμή στο μέλλον να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 26χρονος Χιλιανός μεσοεπιθετικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποκάλυψε την επιθυμία του να μετακομίσει μόνιμα στο «Ολντ Τράφορντ», αν και προς το παρόν δηλώνει αφοσιωμένος στην ρωσική ομάδα.

«Θα ήταν όνειρο αν μου δινόταν η ευκαιρία να παίξω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», τόνισε ο Γκονζάλες στον ραδιοφωνικό σταθμό «ADN Radio» και πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα αυτής της ομάδας και, εννοείται, πως θα ήθελα να παίξω ξανά στην Αγγλία πολύ περισσότερο για μία ομάδα, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

«Όμως, όσο είμαι στην ΤΣΣΚΑ, στο μυαλό μου έχω μόνο την ομάδα μου, προσπαθώντας να παίξω και να δείξω τι μπορώ να κάνω», κατέληξε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ.

Σούμποτιτς: «Απόλυτα συγκεντρωμένοι»!!

Με σκοπό να εξασφαλίσει μαθηματικά την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ο Άρης υποδέχεται την Τετάρτη στο «Αλεξάνδρειο», τον Ίκαρο Καλλιθέας. Ο τεχνικός του Άρη, Λευτέρης Σούμποτιτς με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ επεσήμανε την σκληρή προετοιμασία που έχει κάνει η ομάδα για αυτό το παιχνίδι.

«Ο αυριανός αγώνας απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας στην έδρα μας είναι ο τελευταίος της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος. Για το λόγο αυτό θέλουμε να κερδίσουμε ώστε να κατακτήσουμε την τέταρτη θέση στην βαθμολογική κατάταξη και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη διάρκεια των πλέι οφ, που είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι της χρονιάς. Αρχικά θα πρέπει να παίξουμε ομαδικά για να καλύψουμε τα κενά των παικτών που μας λείπουν.

Από εκεί και πέρα οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά του παιχνιδιού γιατί αν δείξουμε σημάδια χαλάρωσης θα το πληρώσουμε, όπως έγινε και στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο. Οι προπονήσεις είναι σκληρές και μέσα από αυτές θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε σταθερότητα για τη συνέχεια. Παίζουμε στην έδρα μας και περιμένουμε τον κόσμο μας να μας στηρίξει ενόψει της έναρξης των πλέι οφ».

Ο Κώστας Σλούκας είπε: «Αγωνιζόμαστε με μια καλή ομάδα στην έδρα μας και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη ώστε να διασφαλίσουμε την τέταρτη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Πρωτίστως πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας από την αρχή του αγώνα ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια στον Ίκαρο να αντιδράσει.

Οφείλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο να μας δει και να του αποδείξουμε ότι αξίζει να είναι δίπλα μας στα δύσκολα παιχνίδια των πλέι οφ. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα κενά που έχουν προκύψει στην ομάδα ώστε να πάρουμε τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου».
 

Δώνης: «Πρόκληση η κούπα κι όχι η… ΑΕΚ!»!!

Εκείνο το επίλεκτο γκρουπ ανθρώπων που βγάζει τα προσωνύμια των Ελλήνων αθλητών, κατά καιρούς έχει κέφια. Ο «μουστάκιας», ο «φονιάς», ο «μάγος» κι ο «στρατηγός» είναι μερικά από τα παρατσούκλια που άφησαν εποχή κι ένα από τα πιο πετυχημένα, είναι αδιαμφισβήτητα το «τρένο».

Ο Γιώργος Δώνης είχε μία ξεχωριστή ικανότητα. Να κουβαλά την μπάλα και να κάνει ταχύτατη, παράλληλη - με την πλάγια γραμμή - κίνηση, θυμίζοντας ευθύγραμμη αμαξοστοιχία! Αυτή η σπάνια αθλητική του ικανότητα, μαζί με το ταλέντο του και το έξυπνο ποδοσφαιρικό του νου, επέτρεψαν στο Δώνη να κάνει καριέρα γεμάτη τίτλους, να παίξει σε μεγάλες ομάδες, αλλά και σε ένα τεράστιο πρωτάθλημα.

Στα συν του ότι σταμάτησε την μπάλα νωρίς, πριν τον φθείρει ο χρόνος. Γνωρίζοντας πως είναι αθλητής με μεγάλο προσόν την ταχύτητα, δε θέλησε να ξεθωριάσει στο χορτάρι, αντιλαμβανόμενος πως το πρώτο πράγμα που εγκαταλείπει έναν ποδοσφαιριστή είναι η εκρηκτικότητα. Αυτή η σοφία και η αυτογνωσία θα έπρεπε να κάνει τους αθλητικούς δημοσιογράφους να καταλάβουν ότι θα γίνει γρήγορα προπονητής και ότι θα μεταφέρει τα… «σφυρίγματά» του από το γήπεδο στον πάγκο.

Σήμερα είναι ένας από τους πιο πετυχημένους και αμφιλεγόμενους Έλληνες προπονητές. Πολύ ωραία μπάλα με τον Ηλυσιακό, τον Ατρόμητο και τη Λάρισα, Κύπελλο με την ΑΕΛ, τελικό με το Περιστέρι, αλλά και απογοητευτική βαθμοθηρία με τις δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ και την ΑΕΚ, αφού παραδοσιακά τα σύνολα που προπονεί και κοουτσάρει παίζουν καλά, αλλά δυσκολεύονται στην ουσία! Τα πως και τα γιατί εξηγούνται παρακάτω, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Δώνης στο περιοδικό «Present Days».

- Κύριε Δώνη, η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης, ακροβατεί μεταξύ γερμανικών εντολών, τουρκικών πιέσεων και διεθνών ειρωνειών. Σας επηρεάζει αυτή η κατάσταση; Πως οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ;

«Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην επηρεάζεται. Είναι φανερό ότι η κακοδιαχείριση ετών μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν όχι φυσικά σε εκείνους που ψήφιζαν, αλλά σε εκείνους που έπαιρναν τις εντολές και πρόδιδαν τον κόσμο. Φτάσαμε στον γκρεμό και μάλλον θα πέσουμε. Βλέπω τους περισσότερους ανθρώπους αγανακτισμένους. Άπαντες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους».

- Δηλαδή φταίνε οι πολιτικοί; 

«Ναι, όπως και η νοοτροπία των περισσοτέρων. Το εύκολο χρήμα όλοι το επιδιώκουμε. Ίσως είναι και ιδίωμα των Ελλήνων, που δε θέλουν να δουλεύουν πολύ. Ωστόσο, οι περισσότερες ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στους πολιτικούς. Άλλωστε, εκείνοι επιβάλουν την παιδεία μας και εκείνοι επηρεάζουν συνειδήσεις. Βέβαια και οι γονείς μέσα στην οικογένεια οφείλουν να μεταδίδουν στα παιδιά τους σωστή συμπεριφορά, αλλά οι προηγούμενες γενιές ήταν αρτηριοσκληρωτικές. Η Ελλάδα βίωνε διαρκώς πολέμους. Τα τελευταία χρόνια οι νέοι είναι πιο ξύπνιοι κι ελπίζω να μην είναι πολύ αργά και να υπάρχει ελπίδα. Τα παιδιά, πάντως, σήμερα, έχουν περισσότερα ιδανικά και νομίζω ότι οι νέοι γονείς δεν τους μεταδίδουν τη νοοτροπία του εύκολου χρήματος».

- Στην Αγγλία παρατηρήσατε διαφορετική κουλτούρα;

«Σε κάθε περίπτωση. Εκεί ξέρουν ότι πρέπει να δουλέψουν υπό συγκεκριμένους όρους για να βγάλουν λεφτά. Μιλάμε για έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής! Σε όλα τα επίπεδα. Να μη μιλήσω για το ποδόσφαιρο, όλοι ξέρουμε πως κατάφεραν οι Άγγλοι να πατάξουν τη βία και πως μετέτρεψαν το ποδόσφαιρο σε γιορτή».

- Αυτό χρειάζεται ο Έλληνας για να βγει από τα προβλήματά του; Να γίνει… εγγλεζάκι και να βλέπει την μπάλα ως γιορτή;

«Το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας και δεν είναι υπερβολικό αυτό. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που διάφοροι αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να πηγαίνουν το παιδί τους στο γήπεδο και να τον κάνουν να αγαπά τον αθλητισμό. Κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Όπως πρέπει να παρακολουθεί θέατρο, να μαθαίνει ιστορία, έτσι πρέπει να αποκτά και φίλαθλο πνεύμα. Να διασκεδάσει με τη θέαση και να υγιαίνει με την άθληση».

- Ναι, αλλά το ποδόσφαιρό μας δεν φαίνεται να αποπνέει υγεία…

«Δεν είναι το ποδόσφαιρο, είναι όλος ο κοινωνικός μας ιστός προβληματικός. Δεν εφαρμόζονται κανόνες και γι’ αυτό έχουμε την εικόνα που βλέπουμε. Δε φταίει το άθλημα. Φταίει το ότι δεν υπάρχουν νόμοι, δεν υπάρχει ισοτιμία, αλλά αντίθετα βασιλεύει η ατιμωρησία. Όλοι ψάχνουν παραθυράκι για να κάνουν τη λαμογιά τους. 
Η ευθύνη βαραίνει την πολιτεία και τους παράγοντες. Οι αθλητές και οι προπονητές είναι οι μόνοι που δε φταίνε. Μετέχουν, όμως, σε ένα φαύλο κύκλο και τους παίρνει η μπάλα. Όταν οι παράγοντες δεν υπολογίζουν τίποτα, οι αθλητές μένουν εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση στην οποία από πρωταγωνιστές, γίνονται κομπάρσοι. Ο Τύπος μπαίνει σε αυτό το τρυπάκι και με την τακτική «των άκρων» που ακολουθεί, δε βοηθά σε τίποτα…».

- Δηλαδή, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρει την υγειά του μόνο όταν σταθεροποιηθεί πολιτικο-οικονομικά ο τόπος;

«Το περιβόητο πολιτικό κόστος είναι αυτό που κρατά το ποδόσφαιρό μας σε τόσο χαμηλό επίπεδο παρά το ταλέντο που διαθέτουμε, και το βλέπω από πρώτο χέρι. Πραγματικά, πιστεύω πως αν είχα τη δυνατότητα, θα το άλλαζα μέσα σε μία μέρα. Θα έφτιαχνα ένα ποδόσφαιρο για το ποδόσφαιρο κι όχι μία διοργάνωση στην οποία ο κάθε παράγοντας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του κι όχι το άθλημα. Μιλάω για την πλειοψηφία των παραγόντων. Ευτυχώς, εδώ στον Ατρόμητο, έχω την τύχη να δουλεύω σε μία υγιέστατη ομάδα και νοιώθω τυχερός και περήφανος γι’ αυτό».

- Μιλήσατε για ελληνικό ταλέντο. Υπάρχει, όντως; Σχολή ποδοσφαίρου δεν έχουμε, αλλά παιδιά με ικανότητες και έξυπνη ποδοσφαιρική νοοτροπία βγάζουμε;

«Ναι και, μάλιστα, περισσότερα απ’ ότι στο παρελθόν. Η Ελλάδα είναι μία αθλητική χώρα. Είναι δυσανάλογος ο αριθμός των ταλαντούχων παιδιών, σε σχέση με τον πληθυσμό μας. Ωστόσο, στον τομέα της αξιολόγησης, της αξιοποίησης και της βελτίωσης πρέπει να γίνουμε 100 φορές πιο επαγγελματίες, διότι θα συνεχίσουμε να τα χάνουμε».

- Μήπως είναι υποκριτικό, από τη μία να λέμε πόσο καλές ομάδες είναι η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου κι, από την άλλη, να φωνάζουμε για το ότι έχουμε γεμίσει ξένους παίκτες στο πρωτάθλημά μας;

«Όντως, και σε αυτό το κομμάτι ο Ατρόμητος ξεχωρίζει! Ο κόσμος στο Περιστέρι αυτό μου ζητά, να παίζουν περισσότεροι Έλληνες. Στηριζόμαστε σε μεγαλύτερους σε ηλικία με εμπειρία για να κρατάνε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, παίρνουν λίγους ξένους και προσπαθούμε να κάνουν τη διαφορά και δίνουμε ευκαιρίες σε μικρούς που ήδη έχουν αφήσει το στίγμα τους και έχουν δείξει το ταλέντο τους. Μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα».

- Και τώρα… Κύπελλο Ελλάδας. Μια μεγάλη πρόκληση. Μήπως και ο αντίπαλός, δηλαδή η ΑΕΚ, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να πάρετε ένα ακόμη κύπελλο; 

«Όχι, δεν το βλέπω σε καμία περίπτωση έτσι. Το κύπελλο είναι η πρόκληση κι όχι η ΑΕΚ. Πήγα στην ΑΕΚ σε δύσκολη περίοδο που έγινε ακόμη δυσκολότερη όταν έφυγε ο Νικολαΐδης. Συμβαίνουν αυτά. Σήμερα η ΑΕΚ είναι σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση, τι να πει και ο νυν προπονητής;»

- Και καλά η ΑΕΚ, το συνηθίσαμε. Στον Παναθηναϊκό τι γίνεται; Περιμένατε ποτέ να φτάσει σε τέτοια κατάσταση η συγκεκριμένη ΠΑΕ;

«Είναι απλά τα πράγμα. Επιχείρησε ένα πολυμετοχικό σχήμα που δε λειτούργησε. Ο κόσμος δεν ήθελε τη διοίκηση κι έγινε ότι έγινε. Όταν οι φίλαθλοι μπορούν και έχουν τόσο ενεργό ρόλο στα κοινά μίας ομάδας, δημιουργούνται καταστάσεις».

- Ο Ολυμπιακός έχει την κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν την επιβεβαιώνει σε διάρκεια στην Ευρώπη. Η Πόρτο είναι πρωταγωνίστρια στην Πορτογαλία, αλλά δεν κολυμπά στη μετριότητα εκτός Ιβηρικής. Οι Πορτογάλοι είναι θεωρητικά στο ίδιο οικονομικό και πληθυσμιακό επίπεδο με τους Έλληνες. Πως το εξηγείται;

«Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού είναι να φτιάχνει διαρκώς ομάδες διετίας, να αλλάζει προπονητές και να κερδίζει με κάθε τρόπο το πρωτάθλημα. Ας μην κάνουμε συγκρίσεις με πιο προηγμένες χώρες που έχουν την υποδομή και τη νοοτροπία να παίζουν σε πολλά ταμπλό μαζί. Στην Πορτογαλία το ποδόσφαιρο είναι πιο προηγμένο, κακά τα ψέματα. Πρέπει να δουλέψουμε για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το 2004 αποδείχθηκε ότι έχουμε ταλέντο, θέληση και ψυχή. Δεν ανέβηκε το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας, όμως».

- Οι ομάδες σας παίζουν καλά, αλλά δε νικάνε εύκολα. Υπάρχει εξήγηση…

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας νόμος. Πρώτα δουλεύεις και χτίζεις και μετά έρχονται τα αποτελέσματα. Όταν μία ομάδα παίζει καλά, όταν δημιουργεί παιχνίδι, το φυσιολογικό είναι να μην ανησυχείς. Τα γκολ και οι νίκες θα έρθουν. Στην Ελλάδα απλά δεν υπάρχει υπομονή. Θα πρέπει να ζω διαρκώς με αυτή την πίεση. Την έζησα στη Λάρισα, στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο και, προσωπικά, έχω συνηθίσει πια...»

Παπαδόπουλος: «Όνειρο ο τελικός»

Για το... όνειρο που ζει, με την φετινή πορεία που πραγματοποιεί η Σάλκε, μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προοπτική της συμμετοχής του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο... κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Για τη θέση που αγωνίζεται: «Η θέση μου είναι στόπερ, αλλά από τη στιγμή που μου ζητά ο προπονητής να παίξω ως αμυντικός χαφ, προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου και πιστεύω πως μπορώ να ανταποκριθώ εξίσου καλά. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο αμυντικός χαφ πρέπει να βγαίνει και μπροστά, να βοηθά την ομάδα του επιθετικά. Έχω ξεψαρώσει και είναι πολύ σημαντικό για έναν νεαρό παίκτη να αγωνίζεται για να αποκτά εμπειρίες. Ο προπονητής μού είπε πως πιστεύει σε μένα, πως με θεωρεί σημαντικό για την ομάδα και όσο συνεχίζω να δουλεύω θα είμαι βασικός». 

- Για τις διαφορές μεταξύ Ραλφ Ράνγκνικ και Φέλιξ Μάγκατ: «Ο Ραλφ Ράνγκνικ είναι ένας προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία από τον Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος μας κούραζε πολύ στην προπόνηση. Όμως κι εκείνος έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία μας κι εκεί οφείλεται η πολύ καλή φυσική μας κατάσταση». 

- Για τη συνεργασία του με τον Ραούλ: «Μπορείς να κερδίσεις πολλά δίπλα στον Ραούλ. Είναι μεγάλη προσωπικότητα, άριστος επαγγελματίας και βοηθά πολύ τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο παιδί να έχει τέτοιους συμπαίκτες». 

- Για την προσαρμογή του στη Γερμανία και τη ζωή στο Γκελζενκίρχεν: «Δεν είναι και η καλύτερη πόλη για να ζήσει κάποιος, δεν είναι σαν την Ελλάδα. Αλλά εγώ ήρθα εδώ για να παίξω μπάλα και μετά να ξεκουράζομαι στο σπίτι μου. Ο Άγγελος (Χαριστέας) με έχει βοηθήσει πολύ, έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία και είναι σημαντική η παρουσία του για μένα στην ομάδα. Προσπαθώ σιγά-σιγά να μιλώ μόνο γερμανικά. Κάνω μαθήματα και βελτιώνομαι συνεχώς στη γλώσσα». 

- Για τις αναμετρήσεις με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Champions League: «Η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά εδώ που φτάσαμε οι πιθανότητες είναι 50-50 και θα τα δώσουμε όλα για να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάμε στον τελικό. Θα προτιμούσαμε να έχουμε αντίπαλο την Τσέλσι, γιατί η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι κάπως καλύτερη ομάδα, αλλά από τη στιγμή που ήρθε στο δρόμο μας η συγκεκριμένη ομάδα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Φυσικά και κάνω όνειρα για συμμετοχή στον τελικό, αλλά πρώτα έχουμε μπροστά μας τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Αν τα καταφέρουμε, τότε θα δούμε τον τελικό». 

- Για τη φημολογία περί μεταγραφής του σε μεγαλύτερο σύλλογο: «Δεν με απασχολούν όσα λέγονται και γράφονται. Είναι πολύ καλό μεν να ακούγονται τέτοια πράγματα, αλλά εγώ είμαι παίκτης της Σάλκε, προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου και να δουλεύω σκληρά». 

- Για το ενδεχόμενο κλήσης στην Εθνική Ανδρών: «Σίγουρα θα ήθελα να βρεθώ στην Εθνική ομάδα, αλλά κι αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στην Εθνική Ελπίδων. Αν έρθει κλήση για τους Άνδρες, καλώς να έρθει».