Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο Αθλητικό Metropolis!!

Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της φετινής χρονιάς, φιλοξενήθηκε σήμερα στο Αθλητικό Metropolis και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Revolution». Ο λόγος για τον «φύλακα άγγελο» της Κέρκυρας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Ο 32χρονος γκολκίπερ που ήταν ο μόνος που έπαιξε φέτος 90 λεπτά και στους 30 αγώνες πρωταθλήματος μίλησε για την πρώτη του χρονιά στο Νησί των Φαιάκων, αλλά και τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με το αγγλικό (151 συμμετοχές στα Βρετανικά γήπεδα):
Για το πως πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Αγγλία και να επιστρέψει στην Ελλάδα είπε: «Σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφορές. Στην Αγγλία αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις καταστάσεις και υπάρχει τεράστια διαφορά στον τομέα της οργάνωσης. Πάντως δεν μετάνιωσα που επέστρεψα, καθώς έπαιξα πολλά παιχνίδια, έκανα μια γεμάτη χρονιά και γενικά είμαι ευτυχισμένος».
Για την του με την Κέρκυρα τόνισε: «Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν η εξασφάλιση της παραμονής και επιτεύχθηκε. Ίσως να αξίζαμε να σωθούμε πολύ νωρίτερα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Είναι λογικό για μια ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί νέοι και άπειροι παίκτες. Όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος και δεν έχεις εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή, αισθάνεσαι λίγο πίεση και δεν αποδίδεις το ποδόσφαιρο που θες. Είναι απολύτως φυσιολογικό».
Για την ζωή γενικότερα στην Κέρκυρα: «Είμαι ευχαριστημένος. Είναι ωραία εδώ, έχει ησυχία ειδικά το χειμώνα. Τώρα όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, σίγουρα χρειάζεται δουλειά η ομάδα και καλύτερη οργάνωση για να μπορέσει να καθιερωθεί στις μεγάλες ομάδες της Super League. Το πρώτο βήμα έγινε πάντως, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, η Κέρκυρα παρέμεινε στην κατηγορία την χρονιά που ανέβηκε από τη δεύτερη».
Για το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έκανε μια καλή εμφάνιση και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες. Εμείς αγωνιστήκαμε με πολλά καινούργια πρόσωπα και όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του είναι φυσιολογικό να μην πιάνει καλή απόδοση».
Αναφορικά με τα παιχνίδια κεκλεισμένων θυρών είπε: «Σίγουρα είναι πολύ στενάχωρο για ένα ποδοσφαιριστή. Έχεις την αίσθηση ότι δίνεις ένα φιλικό παιχνίδι και όχι κρίσιμο ματς πρωταθλήματος. Φέτος αγωνίστηκα ακόμη μια φορά σε άδειο γήπεδο, στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Στην Αγγλία ποτέ δεν είχα τέτοια εμπειρία. Ούτε καν έχω παρακολουθήσει ματς σε άδειες κερκίδες. Όπως είπα και πριν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο θέμα της οργάνωσης, της κουλτούρας και στα μέτρα της ασφαλείας. Ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο, στηρίζει την ομάδα του για λίγες ώρες και έπειτα πηγαίνει στη δουλειά του. Δεν θα περιμένει ποτέ να αποδοκιμάσει την αποστολή κτλ…»
Τέλος, γενικότερα για το ελληνικό πρωτάθλημα τόνισε: «Φέτος το πρωτάθλημα μπορώ να πω ήταν άκρως ανταγωνιστικό. Αν εξαιρέσουμε την πρώτη θέση, υπήρχε αγωνία τις τελευταίες αγωνιστικές για το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί ή θα βγει στην Ευρώπη. Αυτό που δεν μαρέσει γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η νοοτροπία του κόσμου. Δηλαδή ότι πολλές φορές λύνονται οι διαφορές εξωαγωνιστικά και όχι όπως θα έπρεπε, δηλαδή μέσα στο χορτάρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: