Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αποχώρησαν έπειτα από απειλές Μολδαβοί διαιτητές!!

Οι απειλές που ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν για να ακολουθήσουν συγκεκριμένες εντολές στους αγώνες που θα σφύριζαν, ανάγκασε δύο διαιτητές του πρωταθλήματος Μολδαβίας να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

Ο Βλάντισλαβ Ιβαντσένκο και ο διαιτητής FIFA, Γενάντι Σιντορένκο, με δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι δέχτηκαν απειλές εναντίον μελών των οικογενειών τους, γεγονός που τους ώθησε στο να σταματήσουν τη διαιτησία. Ο πρώτος τόνισε ότι η απόφασή του είναι οριστική και τελεσίδικη, μετά το ανώνυμο μήνυμα που δέχτηκε ενώ βρισκόταν καθ οδόν για το γήπεδο όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας πρωταθλήματος ανάμεσα στη Ραπίντ και την πρωτοπόρο Ντάσια Κισινάου.

"Μου είπαν ότι αν δεν πάρω συγκεκριμένη απόφαση στο ματς αυτό κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά μου", τόνισε ο 42χρονος ρέφερι σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και πρόσθεσε: "Ήταν μία ξεκάθαρη απειλή κατά της οικογένειάς μου κι αποφάσισα να σταματήσω άμεσα. Ήδη ενημέρωσα την ομοσπονδία για την απόφασή μου", τόνισε ο Ιβαντσένκο, ο οποίος την περασμένη χρονιά είχε τιμωρηθεί από την επιτροπή διαιτησίας με δύο αγωνιστικές αποκλεισμού για κακή εφαρμογή των κανονισμών".

Ο Σιντορένκο, ο οποίος σφύριξε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα στην κάτοχο του τίτλου, Σερίφ Τιρασπόλ και στη διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, Ζίμπρου Κισινάου, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αφού απειλήθηκε η γυναίκα του και η κόρη του έξω από το σπίτι τους. Και οι τέσσερις ομάδες της χώρας αρνήθηκαν την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στα περιστατικά, αλλά η αστυνομία και η λίγκα του πρωταθλήματος ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνες.

Η Ντάσια, προπονητής της οποίας είναι ο παλαίμαχος Ρώσος διεθνής, Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι, προηγείται της Σερίφ, η οποία έχει κατακτήσει τους 10 τελευταίους τίτλους, με τέσσερις βαθμούς έξι αγωνιστικές πριν το τέλος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: