Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Δεν ξεχνά τον… ΑΠΟΕΛ!!

Μπορεί ο Λουίς Σουάρες να πέτυχε 25 γκολ με τη φανέλα της Μπαρσελόνα, αλλά όπως δήλωσε γι” αυτόν το πρώτο γκολ έχει ιδιαίτερη σημασία.
Σε σημερινές δηλώσεις του ο Ουρουγουανός παραδέχτηκε ότι είναι αδύνατον να ξεχάσει το πρώτο του γκολ με τους «μπλαουγκράνα, όταν ρωτήθηκε ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις του στην τρέχουσα σεζόν.
«Οι αναμνήσεις… Προφανώς, το πρώτο μου γκολ, το οποίο πέτυχα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ (σ.σ.: 4-0) ή για παράδειγμα το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Διαψεύδει ο Πάτσης για Καλαμαριά!!

Τις φήμες πως θέλει να αναλάβει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή μετά τον υποβιβασμό του στη Γ” Εθνική διέψευσε κατηγορηματικά με δηλώσεις του ο Ανδρέας Πάτσης
«Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ασχοληθώ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και απορώ πώς ενεπλάκη το όνομά μου. Το ίδιο συνέβη και με την Καλαμάτα. Δηλώνω, λοιπόν, με σαφήνεια πως δεν ενδιαφέρομαι ούτε για τη μία, ούτε για την άλλη ομάδα.
Υπηρέτησα με επιτυχία, κατά τη γνώμη μου, τη Νίκη Βόλου οδηγώντας τη στη Σούπερ Λιγκα και αν θελήσω να ασχοληθώ ξανά με το ποδόσφαιρο, τότε θα το κάνω με μια ομάδα που θα αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Η Γιουβέντους ξαναγύρισε!!

O Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο Sport-fm.gr για την επιστροφή της Γιουβέντους σε κορυφαίο Ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συμμετοχή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γιουβέντους ξαναγύρισε!
Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό αναφέρει η γνωστή ρήση και η Γιουβέντους ήρθε να το επιβεβαιώσει αυτό με την πρόκρισή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «γηραιά κυρία» πιστοποίησε πλέον ότι άφησε πίσω της το… αμαρτωλό παρελθόν και βρίσκεται και πάλι επάξια εκεί που ανήκει, στη λίστα των μεγαλύτερων συλλόγων του πλανήτη!

Η ιστορία της για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην ιταλική ομάδα θα μπορούσε να είναι βιβλίο και μάλιστα μπεστ σέλερ ή χολιγουντιανή ταινία! Έχει ενδιαφέρουσα πλοκή, έντονα συναισθήματα, χάπι εντ, πολλούς ενδιαφέροντες ήρωες , θελκτικούς πρωταγωνιστές και αξιαγάπητους… ρολίστες! Είναι η ιστορία μιας ομάδας που ουσιαστικά αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, τις στάχτες όμως που (για να τα λέμε όλα) προκλήθηκαν από τη φωτιά που άναψε η ίδια!

Το θέμα είναι ότι μετά τον καταποντισμό της στη δεύτερη κατηγορία και όταν η λάμψη χάθηκε, οι υπεύθυνοι δεν την... έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, δεν άφησαν τον ιστορικό σύλλογο στην κακή του τύχη, αλλά λειτούργησαν με σοβαρό πλάνο, με αργά αλλά σταθερά βήματα και άρχισαν από την πρώτη κιόλας μέρας την… ανοικοδόμηση! Ακόμα κι όταν ανέβηκαν στην seria A, δεν προσπάθησαν αλόγιστα με βεβιασμένες κινήσεις να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο μέσα σε μία σεζόν και τώρα φάνηκε ότι έπραξαν σωστά! Έτσι, επέστρεψε η Γιουβέντους εκεί που ανήκει, στις top class ομάδες που διεκδικούν με πολλές πιθανότητες διεθνείς τίτλους.

Οι προσωπικές δικαιώσεις

Εκτός όμως από τη δικαίωση των διοικούντων, η χτεσινή πρόκριση αποτέλεσε προσωπική δικαίωση και επιβράβευση πολλών, με πρώτο και καλύτερο τον μεγάλο Μπουφόν. Ο 37χρόνος τερματοφύλακας, από επιλογή κουβάλησε όλον αυτόν τον σταυρό του μαρτυρίου της Γιουβέντους στην πλάτη του, όταν παρέμεινε στο σύλλογο για να αγωνιστεί ακόμα και στη δεύτερη κατηγορία. Πράξη που αυτομάτως τον κατατάσσει στα τελευταία εναπομείναντα ποδοσφαιρικά είδωλα, διότι τότε ενώ ήταν ο κορυφαίος γκολκίπερ του κόσμου, γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στις σειρήνες που ηχούσαν για χάρη του!

Την πρόκριση στον τελικό όμως μπορούν να την αισθάνονται ως προσωπική δικαίωση και αρκετοί άλλοι! Ο Πίρλο, που έφυγε ως ξοφλημένος και… ξεζουμισμένος από τη Μίλαν και με τη φανέλα της Γιουβέντους, ανάγκασε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να υποκλιθεί και πάλι στο μεγαλείο του. Ο Μοράτα που κρίθηκε λίγος ακόμα και για εφεδρεία στη Ρεάλ και με δύο δικά του γκολ άφησε την παλιά του αγάπη εκτός τελικού. Ο Αλέγκρι που γέμισε με… απογοήτευση τους φίλους της Γιούβε όταν άκουσαν την πρόσληψή του, μιας και άπαντες τον θεωρούσαν από ανεπαρκή έως… μάγειρα! Ο Τέβες που μετά το πισωγύρισμα του, όταν από τη χλιδή της Ευρώπης γύρισε να αγωνιστεί στη Λατινική Αμερική θεωρήθηκε ως… πρώην ποδοσφαιριστής!

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά ήθελα όσο τίποτα άλλο να παρακολουθήσω έναν τελικό ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αλλά όσο το σκέφτομαι, δε με στεναχωρεί που θα δω τη Γιουβέντους στο Βερολίνο. Τόσο για τους προαναφερθέντες, όσο και για τους Κιελίνι, Πογκμπά, Βιντάλ, Μαρκίζιο, που θεωρώ ότι είναι παίκτες που τους αξίζει μια συμμετοχή σε τελικό. Μετά το… Γολγοθά της «γηραιάς κυρίας» ήρθε η ανάσταση και τα… πυροτεχνήματα θα ανάψουν στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο! *Πηγή: sport-fm.gr*

Βραβείο για το Νοά!!

Με το βραβείο του καλύτερου… πολίτη στο ΝΒΑ τιμήθηκε ο Γιοακίμ Νοά που, παρά τις εντάσεις που προκαλεί η παρουσία του εντός αγωνιστικών χώρων, είναι αξιοζήλευτη η παρουσία του μακριά από τα παρκέ.

Βραβείο για το Νοά
Ένας από τους πιο ενοχλητικούς παίκτες για τους αντίπαλους παίκτες και οπαδούς είναι χωρίς αμφιβολία ο Γιοακίμ Νοά, όμως είναι εντελώς αντίθετη η παρουσία του και η συνεισφορά στην κοινωνία. Το ΝΒΑ, μάλιστα, αποφάσισε να βραβεύσει τον Γάλλο άσο για το σημαντικό φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Νοά έχει ιδρύσει με τη μητέρα του το ίδρυμα «Noah’s Arc Foundation» και έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα μία σημαντική πρωτοβουλία κατά της βίας στην πολύπαθη από την εγκληματικότητα πόλη του Σικάγο. Αξίζει να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο, όπου αναφέρεται μαζί με συμπαίκτες του στους Μπουλς σε περιστατικά που τον έχουν σημαδεύσει.





Ωστόσο, αυτό το βραβείο ίσως εκπλήσσει πολλούς που τον παρακολουθούν στην τηλεόραση, αφού εντός των παρκέ στο ΝΒΑ δεν είναι δα και… άγιος. Ο 30χρονος σέντερ των «Ταύρων» παίζει με πολύ πάθος και συχνά πυκνά συμμετέχει σε καυγάδες εντός των παρκέ. Χαρακτηριστική ήταν η διαμάχη που είχε στα play offs με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος ενοχλήθηκε από το έντονο trash talking του Γάλλου άσου, ενώ πρόσφατα τιμωρήθηκε για διένεξη του με ένα οπαδό των «Ιπποτών».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φριτζόν: «Οπωσδήποτε εκδίκηση από Ολυμπιακό»

Ο Βιτάλι Φριτζόν δεν… μασά τα λόγια του και ζητεί ξεκάθαρα εκδίκηση της ΤΣΣΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό της Παρασκευής.

Φριτζόν: «Οπωσδήποτε εκδίκηση από Ολυμπιακό»
Με εκδικητικές τάσεις αντιμετωπίζει τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ο Βιτάλι Φριτζόν. Ο σούτινγκ γκαρντ της ΤΣΣΚΑ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό στο δάχτυλο που τον κράτησε εκτός για δύο μήνες, δεν δείχνει πάντως να υποτιμά τον αντίπαλο.

«Δύο συνεχείς χρονιές ο Ολυμπιακός μάς έφραξε το δρόμο στο Final Four. Θέλουμε οπωσδήποτε να πάρουμε εκδίκηση. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το παρελθόν, αλλά το σήμερα. Και αυτή τη φορά έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, με εξαιρετικό ρόστερ και σε άριστη κατάσταση», ανέφερε ο Φριτζόν.

Όσο για τον Ολυμπιακό; «Ο Ολυμπιακός βασίζεται πολύ στον ηγέτη του, τον Σπανούλη. Το 70% των επιθέσεων περνά από τα χέρια του. Γενικά έχουν πολύ καλή ομάδα, αλλά πολλά εξαρτώνται από τον Σπανούλη», είπε.

Πάντως δεν τον φοβίζει η καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας. «Έχουν πολύ καλή άμυνα, αλλά η ΤΣΣΚΑ έχει το ταλέντο να τα καταφέρει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν παίξουμε στο μάξιμουμ και σαν ομάδα, έχουμε πολύ καλές πιθανότητες όχι μόνο να πάμε στον τελικό, αλλά και να πάρουμε τον τίτλο. Έχουν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία κατάκτηση του τίτλου και το θέλουμε όλοι πολύ», ανέφερε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ευχές του… πληρώματος στον Ολυμπιακό!! (video)

Το πλήρωμα του τσάρτερ που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη ήταν βαμμένο… κόκκινο και μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση και της φετινής Ευρωλίγκας!

Οι ευχές του… πληρώματος στον Ολυμπιακό! (video)
Άκρως… ερυθρόλευκη ήταν η ατμόσφαιρα μέσα στο αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη, για το Final 4.

Κι αυτό, όχι γιατί ήταν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών, αλλά γιατί το πλήρωμα εξέφρασε τα… κατακόκκινα συναισθήματά του!

Δείτε το βίντεο:




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δολοφονική κλωτσιά σε παίκτη την ώρα που έκανε δηλώσεις!! (video)

Εισβολή οπαδών σε ματς στην Βενεζουέλα, ο παίκτης που μιλάει σε δημοσιογράφο δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και από το πουθενά ξαπλώνει στο χορτάρι με «καρατιά».

Δολοφονική κλωτσιά σε παίκτη την ώρα που έκανε δηλώσεις (video)
Ούτε τον στοιχειώδη κανόνα του ότι «δεν είναι τίμιο να χτυπάς κάποιον πισώπλατα» δεν εφάρμοσε ένας οπαδός στην Βενεζουέλα.

Το ματς της Καραμπόμπο μόλις είχε τελειώσει και όλα έδειχναν ήρεμα. Ο Ακίλες Οκάντο πήγε δίπλα στον πάγκο ώστε να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφο τηλεοπτικού καναλιού. Μέσα σε δευτερόλεπτα, οπαδοί μπούκαραν στο γήπεδο και άρχισαν να κυνηγούν τους συμπαίκτες του, αλλά ο Οκάντο με γυρισμένη την πλάτη δεν αντιλήφθηκε την κατάσταση. Τελικά, δεν την γλίτωσε και πάνω που απαντούσε σε ερώτηση βρέθηκε στο χορτάρι έπειτα από φονική κλωτσιά στην πλάτη.

Ευτυχώς, όπως ενημέρωσε η ομάδα, ο παίκτης είναι καλά στην υγεία του. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πουλάει» Χιμένεζ και Γκόμεζ ο ΠΑΟΚ!!

Τις φανέλες των Ενάρντο Γκόμεζ και Χαβιέρ Χιμένες -δύο εκ των κορυφαίων της επιτυχημένης φετινής πορείας του «δικέφαλου»- πουλάει το ΤΑΠ ΠΑΟΚ στο επίσημο κατάστημα της ομάδας.

«Πουλάει» Χιμένεζ και Γκόμεζ ο ΠΑΟΚ
Οι επίσημες φανέλες δύο εκ των κορυφαίων παικτών της φετινής του πρωταγωνιστικής πορείας του ΤΑΠ ΠΑΟΚ πωλούνται στο PAOK Store.

Οι φίλοι του συλλόγου θα μπορούν να βρουν στο κατάστημα τις φανέλες των Ερνάντο Γκόμεζ και Χαβιέρ Χιμένες, ενώ θα μπορούν να παραγγείλουν και όλων των υπόλοιπων αθλητών.

inner

Η ανακοίνωση:

«Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ σας ενημερώνει ότι μπορείτε από το PAOK SΤΟRE εντός του PAOK Sports Arena να αγοράσατε τις επίσημες φανέλες των Ερνάντο Γκόμεζ και του Χαβιέρ Χιμένες καθώς και κατόπιν παραγγελίας όλων των υπολοίπων αθλητών της Κυπελλούχου και της Πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ για το 2015.

Η τιμή τους είναι 20 ευρώ και μπορούν να σας σταλούν και με αντικαταβολή σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Παράλληλα στην μπουτίκ μας θα βρείτε και συλλεκτικά μπλουζάκια από την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και πολλά άλλα αναμνηστικά T-Shirt στη τιμή των 8 ευρώ.

Ώρες λειτουργίας της μπουτίκ από τις 11:00 έως 19:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2313036354 και 2315514760
».

«Ηχηρές» αποχωρήσεις στη Ρώμη!

Την απόφαση να μη συνεχίσει στο τουρνουά τένις Masters της Ρώμης πήρε ο Άντι Μάρεϊ, καθώς αισθάνθηκε κουρασμένος από το βαρύ πρόγραμμα αγώνων. Αποχώρησε και η Σερένα Ουίλιαμς, λόγω τραυματισμού.

«Ηχηρές» αποχωρήσεις στη Ρώμη
Απών από τη συνέχεια του τουρνουά τένις της σειράς ATP World Tour Masters στη Ρώμη θα είναι ο Άντι Μάρεϊ. Ο Σκωτσέζος άσος ένιωσε καταβεβλημένος από το φορτωμένο πρόγραμμα αγώνων, καθώς είχε φτάσει στην κατάκτηση των δύο προηγούμενων τουρνουά στο Μόναχο και τη Μαδρίτη.

Έτσι, θα γιορτάσει τα αυριανά 28α γενέθλια στο σπίτι του και θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για το μεγάλο ραντεβού του τένις στη χωμάτινη επιφάνεια, το Roland Garros. Ο τυχερός της ιστορίας είναι ο Βέλγος Ερίκ Γκοφέν, ο οποίος πέρασε στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.

Εκτός συνέχειας στην ιταλική πρωτεύουσα έμεινε και η Σερένα Ουίλιαμς. Η Αμερικανίδα τενίστρια ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό στο δεξιό του αγκώνα και προτιμάει να μη ρισκάρει και να χειροτερεψει περαιτέρω την κατάστασή της, ενόψει του Gran Slam στο Παρίσι, με τη συμπατριώτισσά της, Κριστίνα ΜακΧέιλ, να επωφελείται και να προκρίνεται στους «8». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στα χαρτιά... όπως στο γήπεδο!!

Η Football League, σεβόμενη την προσπάθεια των παικτών των Μπλάκπουλ και Χάντερσφιλντ στο παιχνίδι που διεκόπη στο 48' λόγω εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του «Μπλούμφιλντ Ρόουντ», αποφάσισε να «λήξει» το ματς με το σκορ ως είχε!  
Η διοργανώτρια αρχή των τριών μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών της Αγγλίας, όπως αρχικά αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ για να παιχθεί το δεύτερο ημίχρονο ή να γίνει επανάληψη του αγώνα, έτσι και τώρα πήρε την απόφαση να κριθεί το ματς στο γήπεδο!
Με το σκεπτικό, λοιπόν, πως ούτως ή άλλως δεν διακυβευόταν κάτι σημαντικό, με τη Μπλάκπουλ να έχει ήδη υποβιβασθεί, κατακυρώθηκε το 0-0!
Πλέον, οι «tangerines» θα πρέπει να περιμένουν για να μάθουν την τιμωρία που θα τους επιβληθεί για την οριστική διακοπή του παιχνιδιού.
*Πηγή: England365.gr*

Κακό τρίμηνο για τα οικονομικά της Γιουνάιτεντ!!

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2015 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον σύλλογο ν' ανακοινώνει ζημιά 2,9 εκατ.λιρών.  
Το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου του νέου έτους, τα οικονομικά των «κόκκινων διαβόλων» παρουσίασαν τη συνέπεια των μειομένων εσόδων τις ημέρες του αγώνα, ενώ, ένα κομμάτι αφορά και τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Πέρυσι, την ίδια εποχή, πάντως, είχε καταγραφεί κέρδος 11 εκατομμυρίων...
Από το καλοκαίρι και μετά, πάντως, ο σύλλογος έχει ακολουθήσει καλύτερη οικονομική πολιτική, κάτι που οι ιθύνοντες περιμένουν να δουν και στα νούμερα τον προσεχή Ιούνιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις χορηγίες αυξήθηκαν κατά 22,1% (στα 37,5 εκατ.), όμως, μειώθηκαν κατά 9,75% σε ό,τι έχει να κάνει με τις πωλήσεις προϊόντων.
*Πηγή: England365.gr*

Πρόβλημα με Λοτζέσκι!!

Η κατάρα των προβλημάτων δεν αφήνει τον Ολυμπιακό ήσυχο ούτε στο Final Four. Ο Ματ Λοτζέσκι ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, είναι εκτός προπόνησης και αμφίβολος για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Πρόβλημα με Λοτζέσκι!
Αμφίβολος για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ είναι ο Ματ Λοτζέσκι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει γαστρεντερίτιδα, έμεινε στο ξενοδοχείο και εκτός προπόνησης την Πέμπτη, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα φανεί αν είναι σε θέση να ενισχύσει τον Ολυμπιακό στον μεγάλο αγώνα της Παρασκευής.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τότε το βάρος στη θέση «3» θα πέσει στους ώμους του Τρεμέλ Ντάρντεν και του Ιωάννη Παπαπέτρου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποδοσφαιριστές που «πλήγωσαν» την Ρεάλ Μαδρίτης!!

Ο Αλβάτο Μοράτα, έγινε απλά ένας απ' αυτούς... Το gazzetta.gr θυμήθηκε ποδοσφαιριστές που φεύγοντας από τη Ρεάλ, άφησαν το συναίσθημα στην άκρη και την πλήγωσαν.
Ο Θεός του ποδοσφαίρου τα έφερε έτσι, ώστε ο Αλβάρο Μοράτα, έχοντας αποχωρήσει από τη «βασίλισσα» το περασμένο καλοκαίρι για λογαριασμό της Γιουβέντους, να σκοράρει δύο φορές εις βάρος της πρώην ομάδα τους και να στείλει τη «Γηραιά Κυρία» στον μεγάλο τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στο Βερολίνο, το βράδυ της 6ης Ιουνίου.
Τόσο στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο, όσο και στη ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», βρήκε δίχτυα, όμως δεν πανηγύρισε, σεβόμενος πως ανδρώθηκε στον ισπανικό σύλλογο, όμως πλέον έπρεπε να κάνει το καλό για τη νέα του ομάδα και να δείξει ότι είναι απόλυτος επαγγελματίας.
Ακόμα κι αν έδειξε απεριόριστο σεβασμό προς τη Ρεάλ και τους οπαδούς της, αποδοκιμάστηκε από μερίδα φίλων των «μερένχες», πράγμα που τον απογοήτευσε, όμως ο ίδιος δήλωσε ότι και... χίλιες φορές να σκοράρει κατά της ομάδας στην οποία μεγάλωσε, δεν πρόκειται ποτέ να το χαρεί.
Πριν τον Αλβάρο Μοράτα, υπήρξαν κι άλλοι που φεύγοντας από τη Ρεάλ Μαδρίτης έβαλαν πάνω απ' όλα τον επαγγελματισμό τους και έγιναν... ψυχροί εκτελεστές όταν τους δόθηκε η ευκαιρία για γκολ.
Το gazzetta.gr τούς θυμάται...
Ο Μοριέντες ήθελε να παίξει στον τελικό
Ο Φερνάντο Μοριέντες, είχε παραχωρηθεί δανεικός από τη Ρεάλ στη Μονακό για τη σεζόν 2003-2004, προτού μετακομίσει στο Πριγκιπάτο με κανονική μεταγραφή την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν και τυπικά ανήκε ακόμα στη «βασίλισσα», δεν είχε πρόβλημα να την... πληγώσει και να την αφήσει εκτός ημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ, σκοράροντας τόσο στο πρώτο παιχνίδι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όσο και στη ρεβάνς στο «Louis II». Αρχικά, στο 83' μείωσε στο τελικό 4-2 για τη Μονακό στη Μαδρίτη στις 24/3 και στις 6/4, παρέα με τον Λιουντοβίκ Ζουλί, πέτυχε ακόμα ένα γκολ απέναντι στους «μερένχες» για το 3-1 της γαλλικής ομάδας και την πρόκριση. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έφτασε μέχρι και τον τελικό, στον οποίο συμμετείχε και ο δικός μας, Άκης Ζήκος, ωστόσο, η Πόρτο ήταν πολύ ανώτερη και επικράτησε με το τελικό 3-0, έχοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της.




Ο Λουίς Ενρίκε έσβησε από τη μνήμη του τα χρόνια στη Ρεάλ
Στις αρχές της δεκαετίας του '90 και για πέντε σεζόν, ο Λουίς Ενρίκε, νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα και εκ των θρύλων του συλλόγου, είχε φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης! Όταν αποχώρησε από τη «βασίλισσα» και στα χρόνια που ακολούθησαν στην ποδοσφαιρική του καριέρα, μένοντας μέχρι το τέλος στους «μπλαουγκράνα», πέτυχε πέντε γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του, τρία στο «Καμπ Νόου» και δύο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί του, τον έκαναν απόλυτο εχθρό στα μάτια των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης που δεν ήθελαν να σκέφτονται ότι κάποτε αυτός φόρεσε τη λευκή φανέλα.



Ο Σούστερ και οι προκλήσεις
Ο Μπερντ Σούστερ ήταν... ιδιαίτερα τολμηρός στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Έπειτα από οχτώ χρόνια παρουσίας στη Μπαρτσελόνα, είπε να περάσει και από τη Ρεάλ Μαδρίτης για μια διετία, ενώ στη συνέχεια, μετακόμισε στη... μισητή συμπολίτισσα της «βασίλισσας», Ατλέτικο! Μια πολύ ζεστή μέρα του Ιουνίου, για την ακρίβεια, στις 2/6/1992, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Σούστερ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους «ροχιμπλάνκος», που επιβλήθηκαν με το τελικό 2-0. Έχοντας κάνει τη διαδρομή Μπαρτσελόνα-Ρεάλ-Ατλέτικο, δεν θα σκεφτόταν να μην πανηγυρίσει μέσα στο «σπίτι» της πρώην ομάδας του και... ξέσπασε.



Η Ρεάλ πλήρωσε για το λάθος με τον Ετό
Ο Σαμουέλ Ετό είχε φύγει μέσα από τα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ποτέ δεν τον εμπιστεύθηκαν και πέρασε μερικά από τα ωραιότερα και γεμάτα επιτυχίες, χρόνια της καριέρας του στη Μπαρτσελόνα. Το γεγονός, κάνει ακόμα πιο πικρή την ιστορία για τους «μερένχες», που έβλεπαν τον Καμερουνέζο επιθετικό να γίνεται ο ... εφιάλτης του Ικέρ Κασίγιας, τόσο στα «clasico», όσο και στα παιχνίδια με τη Μαγιόρκα, από την οποία ο Ετό πέρασε πριν την πενταετία στο «Καμπ Νόου». Συνολικά 10 φορές σκόραρε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία κάθε φορά φρόντιζε να θυμίζει το μεγάλο της λάθος στα τέλη της δεκατίας του '90.








Την έπαθε και από πρώην «ερυθρόλευκο»
Κάπου εδώ έρχεται κι ένας γνωστός μας! Ο Λάρα Γκαρσία Ντάνι! Το όνομά του θα έρχεται εύκολα στη μνήμη των οπαδών του Ολυμπιακού από τη διετία (2005-2007) που αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα, όμως η αγωνιστική του προσφορά ήταν τέτοια που τον έκανε έναν από αυτούς που ήλθαν στη χώρα μας, είδαν και απήλθαν. Για τέσσερα χρόνια στα... νιάτα του είχε βρεθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία και πόνεσε πολύ όταν το 2004, όντας δανεικός στη Σαραγόσα, πανηγύρισε εις βάρος της «βασίλισσας» την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας! Με γκολ στο 28ο λεπτό και όλους να θυμούνται το γκολ του άλλου πρώην «ερυθρόλευκου», Λουτσιάνο Γκαλέτι στην παράταση, ο Ντάνι προστέθηκε στη λίστα των... άσωτων υιών της Ρεάλ Μαδρίτης.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Σαββίδης: «Το έκανα για την ομάδα και τον κόσμο της»

Το λόγο που προχώρησε στην εξόφληση των χρεών του ΠΑΟΚ, ανέλυσε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Ιβάν Σαββίδης.
Στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εντάχθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο ιδιοκτήτης της οποίας Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε στην εφορία 10.886.811 ευρώ. «Σίγουρα, ο λαός του ΠΑΟΚ κι εγώ, προσωπικά, χαιρόμαστε πολύ για την αποπληρωμή του χρέους του ΠΑΟΚ στο ελληνικό δημόσιο» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τηλεφωνικά, από το Άγιο Όρος, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση βάσει της οποίας πληρώθηκε το χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σχολίασε πως η δική του πρόταση ήταν για να επωφεληθούν κοινωφελή ιδρύματα και αθλητικοί οργανισμοί.
Δήλωσε ακόμη, ότι ο ίδιος προσωπικά, αν δεν υπήρχε ο νόμος για τη ρύθμιση, θα είχε περισσότερο κέρδος, γιατί θα μπορούσε να μην είχε πληρώσει καθόλου, κάτι που, όπως είπε ωστόσο, δεν θα το ήθελε για το καλό της ελληνικής κοινωνίας, και του ταμείου του κράτους.
«Σκέφτηκα συλλογικά, σκέφτηκα την ομάδα μου και τον κόσμο της που έχει ελπίδες για το λαμπρό της μέλλον» πρόσθεσε ο Ιβάν Σαββίδης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αποσύρεται ο Φρίντελ!!

Τη Δευτέρα κλείνει τα 44 και αποφάσισε πως πλέον δεν μπορεί να το αναβάλλει περισσότερο... Ο Μπραντ Φρίντελ γνωστοποίησε πως με το φινάλε της σεζόν στην Πρέμιερ, αποσύρεται!
Έπειτα από 450 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, 82 εμφανίσεις με τη φανέλα με το εθνόσημο των ΗΠΑ και μια πολυετή, αξιοπρεπή και με μεγάλη προσφορά όπου έχει αγωνιστεί, καριέρα, ο Φρίντελ βάζει τέλος στην καριέρα του, σε δύο εβδομάδες, όταν και θα ολοκληρωθεί η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά.
Η Τότεναμ επιβεβαίωσε την αποσύρσή του στο φινάλε της σεζόν και ο ίδιος, στην ανακοίνωσή του, ανέφερε:
«Είμαι περήφανος για όσα κατάφερα στην καριέρα μου. Όταν ξεκινούσα, δεν πίστευα ότι το ταξίδι θα ήταν τόσο μακρύ και όμορφο. Συμπλήρωσα 23 αγωνιστικές περιόδους και έπαιξα σε ορισμένες σπουδαίες ομάδες.
Αυτό που θα μου λείψει περισσότερο είναι η καθημερινή συναναστροφή με συμπαίκτες και τεχνικό τιμ στις προπονήσεις... Σε λίγες μέρες κλείνω τα 44 και έχει έρθει η στιγμή να αποσυρθώ. Μου έχουν ήδη παρουσιαστεί πολύ καλές ευκαιρίες για να είμαι στο Fox Tv, ενώ θέλω να πάρω και το δίπλωμα προπονητικής, pro licence.
Επίσης, θα είμαι εκπρόσωπος της Τότεναμ στις ΗΠΑ. Θα βοηθήσω τον σύλλογο σε ό,τι χρειαστεί από αυτή τη θέση. Αισθάνομαι τεράστια τιμή και ευλογία που έπαιξα στην Τότεναμ. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και συνάντησα ορισμένους εξαιρετικούς ανθρώπους εδώ. Μπορούν να καταφέρουν πολλά με τη μίξη νέων και έμπειρων παικτών. Προβλέπω πολλά πράγματα πράγματα στο μέλλον».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μιλιβόγιεβιτς: «Ετοιμος να υπογράψω»

O Λούκα Μιλιβόγιεβιτς δεν ανησυχεί για το μέλλον του και τονίζει πως είναι έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό!
Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της απόκτησης του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, με τον Σέρβο μέσο να τονίζει πως είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό «Εχουμε μπροστά μας τον Τελικό που θα γίνει στις 23. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε για να κλείσουμε ιδανικά τη σεζόν. Μετά θα έρθει και η ξεκούραση. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το θέμα. Εγώ είμαι έτοιμος να συνεχίσω τη συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό. Θα μάθουμε σύντομα αν η ελληνική ομάδα τα βρει με την Αντερλεχτ. Εχω συμβόλαιο μέχρι το 2018, δεν ανησυχώ για το μέλλον μου» τόνισε ο Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος πιέζει τους Βέλγους να ρίξουν την τιμή της συμφωνίας που είναι στα 2.7 εκατ. ευρώ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αρχές Ιουλίου ξεκινάει προετοιμασία ο Πλατανιάς!!

Στις αρχές Ιουλίου πρόκειται να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά ο Πλατανιάς.
Όπως έχει διαρρεύσει την Παρασκευή 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά για τη νέα περίοδο και μετά θα αρχίσει η προετοιμασία. Αρχικά οι προπονήσεις θα γίνουν στα Χανιά και ενώ το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί εκτός Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια επιλέγεται το Καρπενήσι όμως φέτος εξετάζεται και η πιθανότητα οι Χανιώτες να κάνουν προετοιμασία στο εξωτερικό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με Μιλόσεβιτς η προετοιμασία της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης!!

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κάλεσε τον Μίλαν Μιλόσεβιτς στην προετοιμασία της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης εν όψει του Eurobasket 2015.
H Βοσνία/Ερζεγοβίνη βρίσκεται στον Α' Όμιλο του Eurobasket μαζί με τις Γαλλία, Φινλανδία, Πολωνία, Ισραήλ και Ρωσία.
Η προετοιμασία της θ' αρχίσει στις 23 Ιουλίου κι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κάλεσε τον φόργουορντ της ΑΕΚ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα δάχτυλα των ποδιών!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης καταθέτει την υπερηφάνεια του για το ελληνικό άρωμα του F4 και θυμίζει ποιοι κερδίζουν στο τέλος.
Δεν ήθελα να ξύσω πληγές, αλλά μου βγήκε αυθόρμητα μόλις είδα τον Σπανούλη και τον Παπαλουκά αγκαλιασμένους και χαμογελαστούς, στο πόντιουμ που έστησε η Ευρωλίγκα για να τιμήσει τους κορυφαίους του σήμερα και να θυμίσει τους θρύλους του χθες.
«Φέρτε και τον άλλον στη Μαδρίτη, να τους ξαναπαίξουμε τους Ισπανούς!»
Ο άλλος δεν είναι εδώ. Τα έφαγε με το κουτάλι τα γήπεδα των F4, αλλά συμπληρώνει τρία χρόνια απουσίας και ουδείς γνωρίζει αν θα τον ξαναδούμε στη μεγάλη γιορτή. Θα έπιανε θέση στο πάνελ αντί του Μίλος Τεοντόσιτς, εάν έβρισκε τρόπο ο Παναθηναϊκός να αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ στα προημιτελικά.
Αυτό θα ήταν το ιδανικό για το ελληνικό μπάσκετ σενάριο: και Σπανούλης και Διαμαντίδης και Ζήσης και Μπουρούσης, αλλά και Παπαλουκάς σε ρόλο απόμαχου μεγάλου αδελφού, όλοι στη Μαδρίτη, σε δέκα τετραγωνικά! Μαζευτείτε και μπείτε μέσα, να τους ξαναπαίξουμε τους Ισπανούς…
Ας μην είμαστε πλεονέκτες. Δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό που ζούμε εδώ στη Μαδρίτη. Όποια ομάδα κι αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα το αγγίξουν ελληνικά χέρια. Δύο ή και πολύ περισσότερα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο Ελληνες προπονητές (εκπρόσωποι μάλιστα της «νουβέλ βαγκ») θα τεθούν αντιμέτωποι στον ημιτελικό, πάει να πει ότι ο ένας θα κοουτσάρει στο ματς του τίτλου. Ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας (και 2ος στην ψηφοφορία για τον MVP της σεζόν) είναι Έλληνας και αντιμετωπίζεται σαν ημίθεος ακόμα και από τους Ισπανούς.
Η ομάδα που μας εκπροσωπεί εδώ έχει ήδη δύο τρόπαια την τελευταία τριετία και θεωρείται από πολλούς κρυφό φαβορί για το στέμμα. Το μεγάλο αουτσάιντερ, η Φενέρμπαχτσε, έγινε από ομάδα ομαδάρα όταν προσέθεσε στη μηχανή της το made in Greece κομπιούτερ που λέγεται Νίκος Ζήσης.
Ο καλύτερος ψηλός που βγάλαμε την τελευταία δεκαετία είναι σημαντικό γρανάζι στη μηχανή της οικοδέσποινας Ρεάλ. Άλλα 10 στελέχη των εθνικών μας ομάδων απαρτίζουν τη ραχοκοκκαλιά του φιλόδοξου και πλημμυρισμένου από ελληνικά νιάτα Ολυμπιακού.
Ο παίκτης που ευλογήθηκε να σκοράρει το «The Shot» της σύγχρονης ιστορίας της Ευρωλίγκας (αλλά και ένα δεύτερο παρόμοιο δύο χρόνια αργότερα) είναι Έλληνας και είναι εδώ.
Έχω ήδη επιλέξει τη στολή εκστρατείας που θα φορέσω τις μέρες των αγώνων. Αύριο, ένα μπλουζάκι με τη μορφή και το αυτόγραφο του πληγωμένου από τους ημιτελικούς Νίκου Γκάλη, ο οποίος εντάχθηκε στο Hall Of Fame της FIBA εδώ, στα περίχωρα της Μαδρίτης. Να το βλέπουν το φάντασμα του Γκομέλσκι και να ψαρώνει.
Και την Κυριακή, ένα μπλε t-shirt με την ένδειξη «Greece» από την Ιαπωνία, την ίδια που απαθανατίστηκε στις συνεντεύξεις μου για τη Nova, το 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Φιγουρίνι ο απεσταλμένος σας!
Δεν θέλω εγώ κόκκινα και πράσινα μπλουζάκια. Είμαι πάντοτε με την ελληνική ομάδα, με τους Έλληνες παίκτες και με τους Έλληνες προπονητές.
Ζούμε ένα όνειρο και δεν μπορούσαμε να το εκτιμήσουμε. Κάποτε μπορούσα να μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού τις ελληνικές συμμετοχές στα F4, έπειτα χρειάστηκα και δεύτερο, αργότερα τις θυμόμουν απ’έξω απνευστί, τώρα πια χρειάζομαι χαρτί και μολύβι για να τις απαριθμήσω.
Ο Ολυμπιακός έχει πάει σε 7, σε 8 ή μήπως σε 9; Ο Παναθηναϊκός κοντεύει τα 10 ή τα ξεπέρασε ήδη; Πόσες φορές προσπαθήσαμε (με Άρη, με ΠΑΟΚ, ακόμα και με ΑΕΚ) πριν πάρουμε το πρώτο; Θυμάστε ότι μετά το Τελ Αβίβ και τη Σαραγόσα μιλούσαμε για κατάρα;
Πιο μετά, είπαμε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε σέρβικο know-how και αμερικάνικο dna για να διαβούμε τον Ρουβίκωνα. Πλέον, κερδίζουμε τα τρόπαια με Έλληνες προπονητές και με Έλληνες MVP. Και εξάγουμε και τεχνογνωσία, μπας και κερδίσει και κανένας άλλος!
Ανοίγουμε λοιπόν το ντουλάπι με τα τρόπαια, για να μη μπερδευόμαστε εμείς και για να πανικοβάλλονται οι άλλοι: 3+6=9, σενιόρες, γκόσποντο. Εννέα, μέσα σε 18 χρόνια, από το 1996 ως το 2013.
Το βράδυ της Κυριακής μπορεί να κερδίσουμε τη «decima» (για να χρησιμοποιήσω τη σημειολογία του «madridismo») και να φτάσουμε σε διψήφιο νούμερο! Μετά θα βγάλουμε και τις κάλτσες, γιατί θα μας χρειαστούν και τα δάχτυλα των ποδιών…

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κάντε πρόταση στον Ρομπίνιο και αποκτήστε τον»

Η δικηγόρος και μάνατζερ του Ρομπίνιο, Μαρίζα Αλίζα Ράμος μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για την επόμενη ομάδα του Βραζιλιάνου άσου ρίχνοντας το γάντι στον Ολυμπιακό.  
Η Μαρίζα Αλίζα Ράμος, η οποία εκτελεί χρέη δικηγόρου αλλά και μάνατζερ του Ρομπίνιο σε επικοινωνία της με το gazzetta.gr επιβεβαίωσε πως ο 31χρονος επιθετικός μένει ελεύθερος από την 1η Ιουλίου από την Μίλαν, ενώ διέψευσε πως ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποφασίσει να συνεχίσει να παραμείνει στην Βραζιλία.
Η συμφωνία των «ροσονέρι» με την πλευρά του Ρομπίνιο προκειμένου να λυθεί το συμβόλαιο του τελευταίου, το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2016 δημιουργεί νέα δεδομένα.
Η Μαρίζα Αλίζα Ράμος, γνωρίζοντας για το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας καλεί μέσω του gazzetta.gr να καταθέσουν πρόταση αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
«Πράγματι ο Ρομπίνιο συμφώνησε με την Μίλαν να μείνει ελεύθερος μετά την 1η Ιουλίου. Έτσι θα μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του. Ισχύει η δήλωση μου», τόνισε αρχικά η Ράμος.
Ο Ρομπίνιο ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων από κάθε πλευρά του πλανήτη με την Μπεσίκτας να προστίθεται σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο στους υποψήφιους μνηστήρες.

«Στην παρούσα φάση επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις που έχουμε για να αποφασίσουμε».
Το gazzetta.gr ρώτησε την εκπρόσωπο του Ρομπίνιο για τις πιθανότητες που υπάρχουν προκειμένου ο έμπειρος άσος να μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό.
«Εάν ο Ολυμπιακός καταθέσει πρόταση τότε αναμφίβολα θα αποτελούσε μία επιλογή για τον Ρομπίνιο. Πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα με ιστορία».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γιούβε: Οταν (ευτυχώς) δεν διοικούν οι οπαδοί!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το επιμύθιο του φετινού παραμυθιού που γράφει ο Μαξ Αλέγκρι με την Κυρία, που ξαναγίνεται ευρωπαϊκά Μεγάλη και επιτυγχάνει όσα δεν μπορούσε να κάνει με το μονοδιάστατο παιχνίδι του Κόντε.  
Η φετινή ιστορία της Γιουβέντους εκτός από όμορφη και συγκινητική είναι, πρωτίστως, διδακτική. Αυτό που σήμερα συμβαίνει στο Τορίνο, εκεί όπου οι φανατικοί οπαδοί της Γιούβε έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για τον Μαξ Αλέγκρι και έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, από το βράδυ της Τετάρτης, για να πανηγυρίσουν σαν παλαβοί την ανέλπιστη επιστροφή της Κυρίας σε τελικό Champions League μετά από 12 χρόνια, είναι μια καθαρή απόδειξη του αξιώματος ότι στο ποδόσφαιρο τις αποφάσεις διοίκησης πρέπει να λαμβάνουν τα μέλη του μάνατζμεντ και όχι οι φανατικοί οπαδοί, διότι όταν συμβαίνει το αντίθετο και οι οπαδοί γίνονται παράγοντες ζυγώνει η αποτυχία και η παρακμή.
Στις 16 του περασμένου Ιουλίου, την επομένη της αιφνίδιας παραίτησης του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από την Γιουβέντους επειδή το ρόστερ δεν στήριζε τις φιλοδοξίες του για διάκριση στο Champions League, ο Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος πλήρωνε την δυσαρέσκεια σε όρια οργής των τιφόζι για την αποχώρηση του “τρία στα τρία πρωταθλήματα” προπονητή, έκανε μια πολύ “αντιδημοφιλή” επιλογή. Προσέλαβε έναν προπονητή – συνώνυμο της εισόδου της Μίλαν στην περίοδο της παρακμής, ο οποίος είχε ανεχθεί, στον καιρό του στο Μιλάνο, την αφαίμαξη του ρόστερ από τους υψηλότερης ποιότητας ποδοσφαιριστές. Ως συνέπεια όλων αυτών, ο Αλέγκρι είδε στην πρώτη ημέρα στη νέα δουλειά τους τιφόζι να κλωτσάνε το αυτοκίνητό του και να τον κυνηγούν για να τον αποδοκιμάσουν και να τον διώξουν προτού καλά καλά προλάβει να φορέσει την ασπρόμαυρη φόρμα.
Τι θα της είχε συμβεί της Γιουβέντους αν ο Ανιέλι λειτουργούσε ως κλασσικός Ελληνας παράγοντας, δηλαδή αν άκουγε “τον υπέροχο κόσμο”, που είναι “ο δωδέκατος παίκτης” και “δίνει την ψυχή του για την ομάδα”, και “την ακολουθεί παντού”; Αποκλείεται να της είχε συμβεί αυτό που σήμερα της συμβαίνει, δηλαδή να βρίσκεται στο Τορίνο ετοιμάζοντας βαλίτσες για το Βερολίνο και να απέχει δύο βήματα από το τρεμπλ.
Ναι, φυσικά ναι, η φετινή Γιουβέντους έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και τα οράματα και του ίδιου του προπονητή της, όπως σήμερα παραδέχθηκε σε ένα live chat με τους οπαδούς της Κυρίας στο twitter. Και λογικά έχει ξεπεράσει και τις προσδοκίες και τις σκέψεις που έκανε ο Ανιέλι στη στιγμή που έκανε την επιλογή του διαδόχου του Κόντε. Ομως η Γιουβέντους που παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται και να μεταμορφώνεται στη διάρκεια της φετινής σεζόν από μια ομάδα που ξέρει να παίξει έξοχα με το μαχαίρι στα δόντια και να βγάλει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της, αλλά μόνο αυτό (επί Κόντε) σε μια ομάδα που παίζει άμυνα με την ίδια συγκέντρωση αλλά δημιουργεί και αυτοσχεδιάζει επιθετικό ποδόσφαιρο μέσα από τις εμπνεύσεις των απελευθερωμένων από τον προπονητή ποδοσφαιριστών υψηλής ποιότητας δεν είναι γέννημα της τύχης. Γεννήθηκε πρωτίστως στο μυαλό του 48χρονου προπονητή, ο οποίος μάλιστα είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Αύγουστο όλα τα βήματα που εκ των υστέρων παρακολουθήσαμε να κάνει η ομάδα του.
Ο Αλέγκρι δεν έκανε μαγικά. Εκανε τη σοφή επιλογή να διατηρήσει στο πρώτο διάστημα της σεζόν τα ίδια πρόσωπα και την ίδια (3-5-2) διάταξη, δηλαδή τα σήματα κατατεθέντα μιας άκρως επιτυχημένης τριετίας. Κι όταν άρχισε να κερδίζει παιχνίδια και πόντους και να απαλλάσσεται από τα μεγάλα κύματα πίεσης που δεχόταν ο ίδιος λόγω της έντονης αμφισβήτησης των οπαδών, άρχισε να εμφανίζει, το φθινόπωρο, τα πρώτα δείγματα μετασχηματισμού της Γιουβέντους από την εκδοχή Κόντε στην δική του εκδοχή, αλλάζοντας καταρχήν τον σχηματισμό. Κέρδισε τους ποδοσφαιριστές χαλαρώνοντας τα λουριά της εποχής Κόντε στους κανόνες εσωτερικής λειτουργίας στην καθημερινότητα της ομάδας, άρχισε να τους ενθαρρύνει να παίρνουν πρωτοβουλίες στο τερέν και να τις επιδοκιμάζει, αφαίρεσε κανόνες από την τακτική στους αγώνες και ζήτησε με επιμονή περισσότερες ατομικές προσπάθειες από τους έχοντες την ποιότητα να τις επιχειρούν.
Ο Αλέγκρι έλυσε το δικαιολογημένο πρόβλημα δυσπιστίας του Αντρέα Πίρλο απέναντι τον προπονητή που είχε συμφωνήσει ή δεν είχε εμποδίσει την αποχώρησή του από την Μίλαν, απελευθέρωσε πλήρως τον Κάρλος Τέβεζ με συνέπεια να τον ξεμπλοκάρει και εκτελεστικά, βρήκε τον τρόπο του να ξαναφορμάρει τον Βιδάλ, να κάνει τον Μαρκίζιο να αισθανθεί ξανά σημαντικός και να πάρει ευθύνες. Με την πάροδο του χρόνου μετέτρεψε τον Εβρά από πρώην παίκτη σε αρκετά πιστό αντίγραφο του παλιού καλού εαυτού του, έβαλε στο παιχνίδι τον Ρομπέρτο Περέιρα, τα βόλεψε στην άμυνα με τα πρόσωπα της εποχής Κόντε και ζήτησε από τον Μπουφόν να πάρει ακόμη περισσότερες ευθύνες στην καθοδήγηση του συνόλου. Πέραν όλων αυτών παρουσίασε και τον πιο τολμηρό Μοράτα που είδαμε ποτέ, έναν επιθετικό που έμαθε να βάζει βαριά σε σημασία γκολ και να μην περιορίζεται σε γκολ που απλώς μεγαλώνουν ένα ήδη μεγάλο σκορ, όπως έκανε στη Ρεάλ.
Κάπως έτσι, παρ' όλο που δεν είχε τον περσινό Πογκμπά αλλά κάτι λιγότερο, ο Αλέγκρι εξέλιξε δημιουργικά την Γιουβέντους, η οποία μέσα από τις διαφορετικές εκδοχές του 4-3-1-2 & 4-2-3-1 άρχισε να κρατά περισσότερο την μπάλα, να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες, να αναπτύσσεται με περίπου ίδια ποσοστά από άξονα και πτέρυγες και να κάνει τουλάχιστον το 30% της κατοχής της μπάλας στο επιθετικό 1/3 του τερέν. Ολες αυτές οι δημιουργικές και επιθετικές επιδόσεις στην Γιουβέντους του Κόντε εμφανίζονταν μόνο σε στιγμές και όχι κατά κανόνα. Οχι, η Γιουβέντους δεν έγινε ξαφνικά Μπαρτσελόνα, ούτε μας χόρτασε ψυχαγωγικά. Επαψε όμως να είναι όσο βαρετή ήταν η περσινή Γιουβέντους στο μάτι, έπαιξε περισσότερο ποδόσφαιρο και όλο αυτό κατάφερε να το συνδυάσει με αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη της περσινής.
Ναι, ο Αλέγκρι στάθηκε τυχερός στο Champions League για να φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση. Εκεί όμως βρήκε την κάτοχο του τίτλου, μια ομάδα με ρόστερ ακριβότερο κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ και κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον 6ο πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή του πλανήτη, ο οποίος εισπράττει περίπου 5 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον ίδιο (ήταν 22ος στην σχετική λίστα του περασμένου καλοκαιριού με τις υψηλότερες αμοιβές). Αυτοί οι δύο ημιτελικοί είναι τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά παράσημα της προπονητικής θητείας του Αλέγκρι. Χάρη στην έξοχη προσέγγιση που έκανε και στα δύο παιχνίδια, η επιστροφή της Γιούβε σε τελικό Champions League έγινε με στιλ και φινέτσα και όχι μόνο με το μαχαίρι στα δόντια και μια απομίμηση του παιχνιδιού που έκανε επί Κόντε ή του παιχνιδιού που έκανε μέχρι πέρσι η Ατλέτικο. Στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα υπνώτισε την Ρεάλ, επειδή είχε διαβάσει καλά την αδυναμία της να αναπτυχθεί από τον άξονα απόντος του Μόντριτς και με αυτόν τον Κρος, και την άφησε να προσπαθεί μάταια να δημιουργήσει ευκαιρίες από τα πλάγια σε ένα προβλέψιμο παιχνίδι που διαχρονικά ήταν βούτυρο στο ψωμί της άμυνας του Μπουφόν.
Οπως και αν τελειώσει το φετινό παραμύθι της ήδη πρωταθλήτριας Ιταλίας, το επιμύθιο είναι μια μεγάλη προσφορά προς την ποδοσφαιρική κοινωνία, διότι διδάσκει ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να σχεδιάζεται και να αποφασίζεται από τους έχοντες την γνώση, την εμπειρία, την τόλμη και συνεπώς την επάρκεια για να λαμβάνουν αποφάσεις και όχι από αυτούς που κρατούν ντουντούκες, σηκώνουν πανό και φωνάζουν συνθήματα για να επιβάλουν, συχνά και δια της βίας, την άποψή τους κάθε φορά που μια διοικητική απόφαση δεν συμφωνεί μαζί τους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στο κόλπο για Ρομπίνιο και η Μπεσίκτας!!

Το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για τον Ρομπίνιο αναζωπυρώνεται μετά την αποδέσμευση του από την Μίλαν.
Ο Ρομπίνιο από την 1η Ιουλίου είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του, καθώς η Μίλαν δεν εγείρει οικονομικές απαιτήσεις.
Το τηλέφωνο της δικηγόρου και εκπροσώπου του Βραζιλιάνου επιθετικού, Μαρίζα Αλίζα Ράμος έχει πάρει φωτιά, καθώς ήδη αρκετοί σύλλογοι από Βραζιλία και Ευρώπη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο 31χρονος επιθετικός εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει στην Βραζιλία την καριέρα του, με την Σάντος να κάνει το παν για να τον διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της.
Το γεγονός πως οφείλονται αρκετοί μισθοί στον Ρομπίνιο δεν αποκλείεται να τον οδηγήσει στην επιστροφή του στην Ευρώπη.
Στη λίστα των πολύφερνων μνηστήρων προστέθηκε εσχάτως και η Μπεσίκτας. Οι «Μαύροι Αετοί» που φέρονται να ασχολούνται και με την περίπτωση του Εσιέν θέλουν να κάνουν ένα μεγάλο μεταγραφικό χτύπημα.
Άλλωστε είχαν προσεγγίσει τον Ρομπίνιο και το περασμένο καλοκαίρι. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις εξέφρασαν εκ νέου το ενδιαφέρον τους προσδοκώντας σε θετική απάντηση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η κουκλάρα που βάζει τον Μοράτα στην... άμυνα!! (pics)

Ο Αλβάρο Μοράτα βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του εντός και εκτός γηπέδων. Εντός απέκλεισε τη Ρεάλ με τα δύο γκολ του, εκτός απολαμβάνει την παρέα της Μαρίας Πόμπο.

Πρόκειται για μία κουκλάρα που βρίσκεται στο πλευρό από τον καιρό που έπαιζε στη Ρεάλ και τον ακολούθησε και στο Τορίνο.








*Πηγή: metrosport.gr*

Τραγωδία με νεαρό ποδοσφαιριστή στην Αργεντινή!! (video)

Σοκ στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, καθώς ο Εμανουέλ Ορτέγκα, που είχε τραυματιστεί πριν δύο εβδομάδες κατα τη διάρκεια αγώνα, άφησε σήμερα (14/50 την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

O 21χρονος Ορτέγκα αγωνίζονταν στην San Martin de Burzaco, ομάδα 5ης κατηγορίας στην Αργεντινή και είχε τραυματιστεί στον αγώνα με αντίπαλο την Juventud Unida, όταν χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο του γηπέδου μετά από σπρώξιμο που δέχτηκε από αντίπαλο παίκτη.

Ο Ορτέγκα οδηγήθηκε με ασθενοφόρο εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία αλλά σήμερα (14/5), μετά από δύο εβδομάδες, υπέκυψε στα τραύματα του.

Mόλις έγιναν γνωστά το θλιβερό νέο, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Φακούντο Περέιρα, έστειλα τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του παίκτη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter...

Δείτε τη φάση του τραγικού, όπως αποδείχθηκε, συμβάντος






*Πηγή: metrosport.gr*

Αρβανίτης: «Πεντακάθαρος ο Λάσκαρης με μεγάλη οικονομική δύναμη»

Ο Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε για τις προοπτικές που ανοίγονται για τον Άρη μετά την έλευση του Δημήτρη Πρίφτη.

Διαβάστε τις δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και τον Δημήτρη Κανελλάκη

Για την πρώτη εμπειρία του Λάσκαρη: «Χάρηκε πάρα πολύ, του άρεσε η ατμόσφαιρα και πανηγύρισε τη νίκη στο γεμάτο Αλεξάνδρειο. Γενικά έμεινε πολύ ευχαριστημένος από αυτό που είδε»

Για τις προοπτικές του Άρη με τον Λάσκαρη: Υπάρχει ένας άνθρωπος σοβαρός, με μεγάλη οικονομική βάση και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Θέλει να βοηθήσει στην οικονομική εξυγίανση του συλλόγου. Θεωρεί πως η ομάδα πρέπει να δουλεύει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όντας πολύ καλά οργανωμένη και πως σε λίγα χρόνια μπορεί να αποκομίσει και οικονομικά οφέλη.

Για το 41%: «Ήταν ένα πρώτο βήμα και πιστεύω πως στη συνέχεια θα πάρει και άλλες μετοχές προκειμένου να γίνει ο κάτοχος του πλειψηφικού πακέτου. Θεωρώ πως θα γίνει γιατί μέχρι στιγμής του αρέσει ότι βλέπει»

Για τον «έλεγχο» του Λάσκαρη: «Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι πως δεν υπάρχουν νομικά προβλήματα, ο άνθρωπος είναι πεντακάθαρος, έχει ρευστότητα και μεγάλες επιχειρήσεις. Και η καλύτερη εγγύηση είναι πως μετά τη συμφωνία αμέσως έφερε και τα χρήματα που συμφωνήθηκαν».

Για τη σύγκριση με τους μεγάλους των Αθηνών: «Δεν είναι Αγγελόπουλος και Γιαννακόπουλος αλλά θεωρεί πως με σωστή δουλειά και τη δική του οικονομική βοήθεια θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Είναι δυνατός και εξαρτάται από τον Άρη να τον αγκαλιάσουμε, να τον προστατεύσουμε και να είμαστε ειλικρινείς απέναντί του για να μείνει εδώ πολλά χρόνια»

Για τον τρόπο διοίκησης και την αξιοποίηση του Νίκου Γκάλη: «Θα παραμείνουν κάποια άτομα της υπάρχουσας διοίκησης και θα στελεχωθεί από νέα. Μίλησαν μαζί, έχουν πολλά κοινά και όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, θα γίνει το επιχειρηματικό σχέδιο και θα συζητηθεί και το θέμα του Νίκου και πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα. Άλλωστε είναι δίπλα μας όποτε του το ζητάμε»

Για τον Δημήτρη Πρίφτη: «Έχει δείξει δείγματα της δουλειάς του και έχει κάνει δύσκολα πράγματα τη φετινή σεζόν. Είναι ένας προπονητής που εκτιμώ πολύ και το ίδιο κάνει και ο κύριος Λάσκαρης. Ο Δημήτρης μπορεί να πετύχει και να βοηθήσει και τη νέα χρονιά. Η εκτίμησή μου είναι δεδομένη».
*Πηγή: metrosport.gr*

Παρωδία της Eurovision από Καθόρλα, Ροζίτσκι, Σέζνι!! (VIDEO)

Μπορεί η Άρσεναλ να μην κατέκτησε τον τίτλο αλλά οι παίκτες της δεν χρειάζεται να πάρουν άδεια από τους... οπαδούς για να περάσουν καλά. Έτσι Καθόρλα, Σέζνι, Ροζίτσκι επέλεξαν να κάνουν ένα βίντεο για την Eurovision.

Πρόκειται φυσικά για μια μικρή παρωδία με τους τρεις άσους των κανονιέρηδων να διαγωνίζιονται σε ένα άγνωστο γι' αυτούς... γήπεδο.






*Πηγή: metrosport.gr*

Μαραντόνα: «Τα γκολ μου ήταν πιο ωραία από του Μέσι»

Το ταλέντο του Λιονέλ Μέσι αναγνωρίζει ο Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά βρήκε που υπερέχει του άσου της Μπαρτσελόνα.
Ο Μέσι θεωρείται ο... διάδοχος του Μαραντόνα, καθώς μόνο αυτός μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Ο Αργεντινός θρύλος πάντως υποστηρίζει πως η διαφορά είναι στο στυλ και πως τα δικά του γκολ ήταν πιο ωραία από τα γκολ του Μέσι.
«Ο Μέσι ψάχνει ακόμη το δικό του στυλ, εγώ το είχα από την αρχή. Νομίζω ότι αυτός είναι ο μοναδικός τομέας στον οποίο είμαι καλύτερος από αυτόν. Τα γκολ μου ήταν πιο ωραία. Πάντως, ο Μέσι είναι καλύτερος του Ρονάλντο», ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
*Πηγή: onsports.gr*

Η τούρτα και τα cupcakes του Τζέραρντ!! (pics)

Μια μεγάλη και ωραία έκπληξη περίμενε τον Στίβεν Τζέραρντ, μόλις ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου στο «Μέλγουντ», ενόψει του τελευταίου του αγώνα στο «Άνφιλντ», το απόγευμα του Σαββάτου απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.
Ο ηγέτης της Λίβερπουλ δέχθηκε με χαρά μια τούρτα σε σχήμα φανέλας που φυσικά είχε πίσω και το όνομα και το νούμερο με το οποίο προσφέρει εδώ και χρόνια στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, όμως δεν σταμάτησε εκεί η έκπληξη.
Ήρθαν στη συνέχεια Cupcakes ειδικά διαμορφωμένα για εκείνον, με τη φανέλα του και στιγμές δόξας από την πορεία του στη Λίβερπουλ!
Δείτε τα δώρα που πήρε ο Τζέραρντ:



*Πηγή: England365.gr*

Ψάχνει ομάδα για Νάνι η Γιουνάιτεντ!!

Σε αναζήτηση ομάδας, για την παραχώρηση με κανονική μεταγραφή του Νάνι, βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο 28χρονος Πορτογάλος εξτρέμ, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας φέτος, έχει ακόμα τρία χρόνια στην τρέχουσα συμφωνία του με τους «κόκκινους διαβόλους».
Το μέλλον του, πάντως, βρίσκεται μακριά από το «Ολντ Τράφορντ», καθώς είναι δεδομένη η πρόθεση του Λουίς Φαν Χάαλ να προχωρήσει στην αποδέσμευσή του.
Για να συμβεί πάντως αυτό, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καλύψουν τόσο τις οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη, αλλά να προσφέρουν και ένα σεβαστό ποσό στη Γιουνάιτεντ, η οποία προφανώς και δεν έχει… τρελές απαιτήσεις ια να δώσει το «οκ».
*Πηγή: England365.gr*

Τζέραρντ: «Θα προσπαθήσω να συγκρατήσω τα δάκρυα»

Ο Στίβεν Τζέραρντ έδωσε το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου πριν από την τελευταία φορά που θα φορέσει φανέλα της Λίβερπουλ σε εντός έδρας παιχνίδι και τόνισε πως απέναντι στην Πάλας το Σάββατο (16/5) θα προσπαθήσει να κρατήσει την συγκίνησή του και να κάνει το καλύτερο για την ομάδα του.
Αναλυτικά τα λεγόμενά του:
«Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Θέλω να τελειώσω με μια καλή εμφάνιση. Είμαι υπερήφανος για όσα έχω καταφέρει εδώ. Μεγάλωσα με όνειρο να παίξω για την Λίβερπουλ έστω και για μία φορά. Αυτήν την σεζόν δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, αλλά υπάρχει σπουδαίο κράμα παικτών, ένα σύνολο με εξαιρετικές δυνατότητες.
Θέλω να αγωνιστώ όσο περισσότερο μπορώ στα τελευταία δύο παιχνίδια. Θέλω να πάρω χρόνο συμμετοχής και κόντρα στην Στόουκ. Αισθάνομαι λίγο άσχημα προς τους συμπαίκτες μου γιατί τα φώτα έχουν πέσει πάνω μου το τελευταίο διάστημα. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να είμαι στο επίκεντρο και να παίρνω όλη τη δόξα. Αυτό που με ένοιαζε πάντα ήταν η ομάδα. Κάθε λεπτό που έπαιζα γι' αυτούς τους οπαδούς ήταν ξεχωριστό. Πάντα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο, Θα μου λείψει πάρα πολύ η Λίβερπουλ. Ο στόχος είναι να παραμείνω δυνατός και να αποφύγω τα δάκρυα.
Στην Κωνσταντινούπολη γράφτηκε ιστορία. Ήταν το καλύτερο βράδυ που υπήρξε. Ήμουν ο πιο υπερήφανος άνθρωπος στον πλανήτη Ο Μπενίτεθ με βελτίωσε πάρα πολύ σαν ποδοσφαιριστή.
Ο σύλλογος έχει πολύ ταλέντο. Θα ξανά συμβεί. Ο Μπρένταν έχει δείξει ότι θέλει να δώσει ευκαιρία στους νέους. Ο Στέρλινγκ για παράδειγμα, χρειάζεται έναν προπονητή που θα τον πιστέψει και θα δουλέψει πάνω του. Θα ήταν καλό να υπέγραφε την ανανέωσή του».
*Πηγή: England365.gr*

Πλέον και η Ρεάλ Μαδρίτης πιθανή αντίπαλος της Τσέλσι!!

Μετά τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της επόμενης κλήρωσης ομίλων, κάτι που την καθιστά πιθανή αντίπαλο της Τσέλσι. Την αποφεύγουν οι άλλες τρεις.
Μετά την αλλαγή των κανόνων από την UEFA για την κλήρωση, στο πρώτο γκρουπ θα έμπαιναν επτά πρωταθλήτριες και η τελευταία κάτοχος του τροπαίου. Με την Γιουβέντους να έχει ήδη πάρει το «σκουντέτο» και την Μπαρτσελόνα να χρειάζεται μόλις τρεις βαθμούς σε δύο παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβισιόν, την οκτάδα θα συμπληρώσει η προσεχώς πρώην ομάδα του Μέμφις Ντεπάι, PSV Αϊντχόφεν.
Όλα δείχνουν πως οι πρωταθλητές Ευρώπης θα υποχωρήσουν στο δεύτερο pot, κάτι που σημαίνει πως η Τσέλσι ενδέχεται να τους βρει στον δρόμο της, με την Άρσεναλ και τις ομάδες του Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ και Σίτι, να την αποφεύγουν.
*Πηγή: England365.gr*

Επιμένει για Οταμέντι η Γιουνάιτεντ!!

Κίνηση για την απόκτηση του Νίκολας Οταμέντι της Βαλένθια ετοιμάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την «As».
Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ αναζητά μια σπουδαία προσθήκη για τα μετόπισθεν και ένα από τα ονόματα που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας του Ολλανδού τεχνικού, είναι αυτό του 27χρονου άσου των «νυχτερίδων».
Βέβαια η περίπτωσή του δεν είναι καθόλου εύκολη, μιας και αποκτήθηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι από την ισπανική ομάδα, η οποία δεν μοιάζε διατεθειμένη να χάσει μία από τις βασικότερες μονάδες της μέσα σε ένα μόλις χρόνο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οταμέντι βρίσκεται στο προσκήνιο για την Γιουνάιτεντ, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ακόμα και για πρόταση των «κόκκινων διαβόλων» η οποία έπεσε το κενό…
*Πηγή: England365.gr*

«Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τον Κλάιν»

Ο Ναθάνιελ Κλάιν προχώρησε στην αλλαγή του ατζέντη του και από τότε οι συζητήσεις με την Σαουθάμπτον δείχνουν πρόοδο. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, Λες Ριντ, εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του για νέα συμφωνία.
«Μιλάμε εδώ και αρκετό καιρό με τον Κλάινι. Ο Κούμαν μπορεί να είπε πως υπάρχει deadline, αλλά είχε σχέση με την απάντηση. Το θέμα λύθηκε όταν ο παίκτης άλλαξε ατζέντη. Ο νέος του μας απάντησε αμέσως. Δεν ήταν δουλειά μας, αλλά υπήρχε κάτι που έκανε πιο αργή την κατάσταση.
Πλέον βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον εκπρόσωπό του, οι οποίες είναι πολύ θετικές. Υπάρχει φημολογία γιατί είναι πολύ καλός παίκτης και έχει κάνει μια πολύ καλή σεζόν, οπότε πρέπει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτό και στο τι μπορούμε να κάνουμε ο ένας για τον άλλο στο μέλλον.
Για την ώρα είμαστε σε καλή κατάσταση και είμαι αισιόδοξος πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί και η λύση» σχολίασε σχετικά.
Το τρέχον συμβόλαιο του 24χρονου Άγγλου διεθνή μπακ, για τον οποίο ενδιαφέρονται κυρίως οι Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ολοκληρώνεται το 2016.
*Πηγή: England365.gr*

Με το ίδιο πλάνο και με θετικό πρόσημο!!

Το περσινό καλοκαίρι διαχειρίστηκε τα μεταγραφικά της Λίβερπουλ ίσως με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσε. Φέτος, μετά την ανανέωση του Τζόρνταν Χέντερσον, ο Μπρένταν Ρότζερς θέλει να τελειώσει θετικά και αυτή του Τζόρντον Άιμπ ξεκινώντας από νωρίς και ουσιαστικά την καλοκαιρινή περίοδο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Οι «κόκκινοι» έχασαν τα κεκτημένα της περασμένης σεζόν και από εκεί που ήταν διεκδικητές έως το τέλος επέστρεψαν στις χαμηλές πτήσεις και εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λουίς Σουάρες δεν υπάρχει πια στο ρόστερ, ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν… ακούμπησε και ο Ντάνιελ Στάριτζ δεν μπόρεσε να κάνει εξαιτίας των τραυματισμών του πλήρη σεζόν.
Από τη μία αυτό σημαίνει πως χωρίς το μεγάλο όνομα η σεζόν στην τελική δεν είναι και τόσο κακή, αλλά από την άλλη αποτελεί και μία «φθηνή» δικαιολογία, καθώς στο μεταγραφικό παζάρι οι κινήσεις ήταν κάκιστες. Στο τέλος της τρέχουσας περιόδου όμως, η Λίβερπουλ έχει ολοκληρώσει μια μεγάλη ανανέωση, αυτή του Χέντερσον, και ετοιμάζεται να τελειώσει και το θέμα με τον Άιμπ, πριν πάρει σειρά ο Στέρλινγκ.
Επί της ουσίας δηλαδή, ο Ρότζερς δείχνει… ατρόμητος στο να συνεχίζει για την επίτευξη του μακροχρόνιου πλάνου του, κάτι για το οποίο αν μη τι άλλο χρειάζεται αναγνώριση, ειδικά από την στιγμή που του βγήκε τις δύο προηγούμενες φορές αυτό που δοκίμασε. Αναγέννησε τον Χέντερσον, βελτίωσε και έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Στέρλινγκ, ασχέτως αν θα μείνει ή όχι, και πλέον στρέφει την προσοχή του στον μικρότερο της «παρέας». Από εκεί που ο Άιμπ επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Ντέρμπι λίγο λόγω συγκυριών και λίγο ότι τον υπολογίζουν, τείνει να γίνει ακόμη μια σημαντική μονάδα ενός συνόλου που με υπομονή μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
*Πηγή: England365.gr*

Τα εισιτήρια κόντρα στον Παναθηναϊκό!!

Το Σάββατο (16/05, 16:30) ο Κολοσσός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ματς της μεταξύ τους σειράς για τα πλέι οφ, με τους «πράσινους» να προηγούνται με 1-0 και η ΚΑΕ ενημέρωσε τους φίλους της για την διάθεση των εισιτηρίων.
«Η Κ.Α.Ε. Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει ότι η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα του Σαββάτου ( 16/5 – 16:30 ) με τον Παναθηναϊκό, θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο από τις 11:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα, από τα εκδοτήρια του γηπέδου.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20, 15 και 10 ευρώ και περιορισμένος αριθμός 100 εισιτηρίων για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών στην τιμή των 5 ευρώ ενώ τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν κανονικά.
Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels θα σας ενημερώσει σύντομα και για τα σημεία πώλησης στην πόλη της Ρόδου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία της ΚΑΕ ( Πλατεία Βρούχου 1 ) και στο τηλ. 22410 22261.
Λόγω της μικρής χωρητικότητας του γηπέδου και της αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων, προτείνουμε στους φίλους της ομάδας μας, να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα και να αποφύγουν την προσέλευση παιδιών ηλικίας έως 5 χρονών», αναφέρει η ανακοίνωση του Κολοσσού.

Μένει στην Πόλη με… λευκή επιταγή ο Ζοτς!!

Όπως αναφέρουν στην Τουρκία, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Αζίζ Γιλντιρίμ και θα παραμείνει κάτοικος Πόλης μέχρι το 2017!
Στη μπασκετική επικαιρότητα επικρατεί το Φάιναλ Φορ, ωστόσο και το θέμα της παραμονής ή όχι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ απασχολεί αρκετούς…
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν στην Τουρκία, στο συγκεκριμένο… σήριαλ μπαίνει τέλος, αφού ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού ήρθε σε συμφωνία με τον ισχυρό άνδρα των Τούρκων, Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος μάλιστα δίνει στον Σέρβο coach «λευκή επιταγή», προκειμένου να φτάσει η Φενέρ στην κορυφή της Ευρώπης!
«Κάνε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε κάθε χρόνο στο Final-4 και να κατακτάμε τίτλους», φέρεται να είπε στον «Ζοτς» ο Γιλντιρίμ. «Πάρτε όσα χρήματα θέλετε και μαζί με τον Γκεραρντίνι φέρτε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί για να φτι΄παξουμε την αυτοκρατορία μας», είπε και κατέληξε: «Σου έχω εμπιστοσύνη, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο».
*Πηγή: superbasket.gr*

Η ομιλία του Σφαιρόπουλου που… ξύπνησε τους «ερυθρόλευκους»!

Στο ημίχρονο του Game 4 κόντρα στη Μπαρτσελόνα άλλαξαν πολλά… Η ομιλία του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν εκείνη που… γύρισε τον διακόπτη κι οι Χάντερ – Ντάνστον, θυμούνται στην κάμερα του Olympiacosbc TV τα όσα έγιναν στ’ αποδυτήρια…
Δείτε το video:







*Πηγή: superbasket.gr*

Επένδυση στον «Φονέα των Γιγάντων»!!

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, για την ανάληψη της διοίκησης του Φωστήρα, εξέδωσε η πενταμελής επιτροπή που έχει οριστεί από την γενική συνέλευση του συλλόγου, για την εξεύρεση ενδιαφερομένων.

Επένδυση στον «Φονέα των Γιγάντων»!
Στον πρόεδρο της επιτροπής Νίκο Βιδάλη, έχουν κατατεθεί ήδη αρκετές προτάσεις ενδιαφέροντος.

Η επιτροπή όμως απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και σε όποιον άλλο επιχειρηματία θα ενδιαφέρονταν να επενδύσει στον «Φονέα των Γιγάντων»… έτσι ώστε τελικά να προκριθεί η καλύτερη λύση για τον μέλλον της ομάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή, στα γραφεία του ερασιτέχνη Φωστήρα, στο γήπεδο του Ταύρου … *Πηγή: sport-fm.gr*

Πράσινος ο... ταύρος Λουντ!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού και επίσημα για τρία χρόνια ο Ρόμπιν Λουντ. «Ήρθα σε μεγάλη οικογένεια και θα κάνω τα πάντα για τίτλους» είπε ο Φινλανδός. «Ταύρος» στα εργομετρικά... έβγαλε off το μηχάνημα!

Πράσινος ο... ταύρος Λουντ!
Ολοκληρώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Ρόμπιν Λουντ στον Παναθηναϊκό. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Φινλανδού μέσου μέχρι το 2018 κι ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην χώρα μας στα τέλη του μήνα για μόνιμη εγκατάσταση.

Το άξιο αναφοράς -πέραν της ανακοίνωσης και των πρώτων δηλώσεων του παίκτη- είναι η κατάστασή του. Σήμερα πέρασε από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και φάνηκε σε πόσο εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται, δεδομένου πως... έσπασε τον διάδρομο! Κάποια στιγμή που έτρεχε, άναψε το λαμπάκι και το μηχάνημα βγήκε off!

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έλεγαν χαρακτηριστικά: «Μας είχαν πει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιο πράγμα»…

inner


Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Ρόμπιν Λούντ. Ο Φινλανδός διεθνής μέσος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας από τη νέα χρονιά μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου και είμαι πλέον μέλος του Παναθηναϊκού. Όλοι μου έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά και πραγματικά νιώθω ότι έχω έρθει σε μια μεγάλη οικογένεια… Έτσι κι εγώ, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω τον Σύλλογο να πετύχει τους στόχους του. Φυσικά, θέλω να κερδίσω τίτλους και να παίξω σε μεγάλα ματς στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό!», ήταν τα πρώτα λόγια του Λούντ, μετά την υπογραφή του τριετούς συμβολαίου του.

Μαχλάς: «Έχω δυνατή πρόταση για τον ΟΦΗ»

Στις επαφές που γίνονται προκειμένου να βρεθεί αξιόπιστη οικονομική λύση για τον ΟΦΗ αναφέρθηκε ο Νίκος Μαχλάς, τονίζοντας για ακόμα μια φορά το σχέδιο για νέα αρχή της ομάδας από τη Γ’ Εθνική.

Μαχλάς: «Έχω δυνατή πρόταση για τον ΟΦΗ»

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του κρητικού συλλόγου επεσήμανε πως είναι καλό για την ομάδα να υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές πλευρές, ξεκαθαρίζοντας όμως πως θα επιμείνει στην άποψη να κάνει restart η ομάδα απ’ την Γ’ Εθνική προκειμένου να «καθαρίσει» απ’ τα χρέη και να επιστρέψει πιο δυνατή στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στον Athletic Radio 104,2
Για τις επαφές που έχει κάνει για την εύρεση επενδυτών: «Εγώ σαν Νίκος Μαχλάς έχω επιλέξει την σιωπή και δεν θέλω να μιλάω. Δεν θέλω να πει κανείς ότι εγώ κλείνω την πόρτα μου. Κομμάτι του ΟΦΗ θα είμαι για πάντα. Κανένας δεν μπορεί να στερήσει από εμένα για το τι έχω δώσει στην ομάδα. Έχω μεγάλη και σημαντική πρόταση για το μέλλον του ΟΦΗ. Αλλά θα μιλήσω τελευταίος. Πάντα η πρόταση μου είναι από την Γ Εθνική. Εγώ θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα. Είναι πολύ σημαντική η πρόταση που έχω αλλά θέλω να μιλήσω τελευταίος. Θα είναι πολύ καλό για τον σύλλογο να υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες πλευρές».

Για την στάση σιωπής που κράτησε ο ΟΦΗ: «Ήταν επιλογή μου να μην μιλήσω όλο αυτό το διάστημα γιατί δεν χρειάζεται να γινόμαστε “μαϊντανοί:. Αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ χρειάζεται ουσιαστικές και ξεκάθαρες λύσεις. Ήθελα να ακούσω όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ομάδα γιατί όλοι θέλουμε το καλό του ΟΦΗ και τίποτα άλλο».

Για το αν έχει καθυστερήσει ο ΟΦΗ: «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί για το θέμα του χρόνου. Σημασία έχει να γίνουν σωστά τα βήματα και χρόνος υπάρχει. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν σωστές ενέργειες και η ομάδα να μην αντιμετωπίσει ξανά τα προβλήματα του παρελθόντος».

Για την Γ.Σ. της Δευτέρας: «Όλοι οι δημοσιογράφοι ασχολείστε με την Γ.Σ. Η διεξαγωγή της δείχνει ότι είναι τυπική. Απλά γίνεται η παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής, αμέσως εκλέγεται ένα νέο συμβούλιο ώστε αυτή η διοίκηση να πάρει την απόφαση για το αν θα συνεχίσει να αγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες ή στην Γ Εθνική. Για εμένα η ουσία είναι μια: Η ομάδα χρειάζεται και πρέπει να πάει στην Γ Εθνική. Αν υπήρχε ενδιαφέρον από ανθρώπους τότε θα έρχονταν και θα έπαιρναν την ομάδα στην Football League».

Για την διαδικασία της εκκαθάρισης: «Στις ανώνυμες εταιρείες είναι σημαντική διαδικασία. Από την στιγμή λόγω των χρεών και δεν τρελαθήκαμε από την μια ημέρα στην άλλη, όλοι θέλαμε να βγει από αυτό το τέλμα. Να κάνει μια νέα αρχή όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής και βλέπουμε ότι ανεβαίνουν ξανά χωρίς προβλήματα και χωρίς τα χρέη του παρελθόντος. Η Γ.Σ. παίρνει την απόφαση για την κατηγορία όμως το ουσιαστικό μέρος αυτής της απόφασης είναι να γίνει γνωστό και τυπικά στο Υπουργείο Εμπορίου. Ότι, δηλαδή η ΠΑΕ ΟΦΗ οδηγείται σε διάλυση και το ερασιτεχνικό σωματείο να αναλάβει τα ηνία για να γίνει μια καινούργια αρχή από την Γ Εθνική».

Για το τι θέση θα πάρει την Δευτέρα: «Δεν έχω λόγο να κάνω κάτι στην Γ.Σ. γιατί είναι τυπικού χαρακτήρα. Από την στιγμή που η εταιρεία πάει σε διάλυση, ο ρόλος της νέας διοίκησης θα είναι να οδηγήσει την ομάδα στην εκκαθάριση. Η νυν διοίκηση θα παραιτηθεί και η νέα διοίκηση θα αποφασίσει για το που θα αγωνίζεται ο ΟΦΗ».

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει από άλλους επιχειρηματίες: «Εγώ χαίρομαι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ομάδα. Όχι για την τσέπη τους αλλά για την ομάδα. Δεν θέλω να θίξω κανέναν. Υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο κύριος Παπακαλιάτης που έδειξε ενδιαφέρον και είναι χαρά για τον ΟΦΗ να υπάρξει κάτι θετικό».
Για τις επαφές του με τον Γιάννη Δανδάλη: «Με τον κύριο Δανδάλη έχουμε κάνει 1-2 σημαντικές επαφές και τον θεωρώ πολύ αξιόλογο άτομο. Του έχω πει αρκετά πράγματα. Είναι ένας επιχειρηματίας που έχει την δική του άποψη και θα δούμε στο τέλος τι θα προτείνει».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου: «Σε λίγο θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου. Υπάρχουν οι υπάλληλοι, το “Βαρδινογιάννειο” και να ξεκινήσει να δουλεύει η μηχανή από την αρχή. Να είναι στο πλευρό της ομάδας ο κόσμος που δείχνει την δυναμική του και την στήριξη του. Να μπορέσει η ομάδα να κάνει ξανά το restart που χρειάζεται να κάνει».

Για την επίλυση του οικονομικού ζητήματος: «Πρέπει να βρεθεί μια λύση σταθερή και που να έχει αξία ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να έχουμε τα προβλήματα του παρελθόντος. Το να βρεθούν τώρα κάποιοι που έχουν 10, 50 και μετά να στερέψει η βρύση αυτό δεν θα είναι καλό. Η ομάδα χρειάζεται μια σταθερή οικονομική λύση».

Για την επόμενη μέρα: «Είναι ένας σύλλογος που έχει περάσει πολλά αλλά και που τα τελευταία 30 χρόνια έχει δώσει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον ΟΦΗ αξίζει να βρεθεί εκεί που αρμόζει η θέση του».