Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Προς αναβολή η 4η αγωνιστική!!

Ανάβει… κόκκινο η ΕΛΑΣ! Με έγγραφο προς τη Σούπερ Λίγκα, η Αστυνομία τονίζει πως δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των αγώνων –λόγω εκλογών- και η 4η αγωνιστική πάει προς αναβολή.

Προς αναβολή η 4η αγωνιστική!
Προς αναβολή οδεύει, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας που είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο «μέσα» στις εκλογές (20/9).

Η διοργανώτρια αρχή σκόπευε να ορίσει αγώνες Σάββατο και Δευτέρα (κι όχι Κυριακή, ανήμερα της κάλπης), όμως ακόμα κι αυτό πλέον δείχνει αδύνατο να συμβεί.

Διότι η Ελληνική Αστυνομία έστειλε έγγραφο προς τον συνεταιρισμό, ενημερώνοντας πως δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων, ακόμα κι αν αυτοί γίνουν την παραμονή και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Κάτι που σχεδόν… δένει τα χέρια της Σούπερ Λίγκας και την οδηγεί προς αναβολή. Υπενθυμίζεται πως στην 4η στροφή του πρωταθλήματος υπάρχει και το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παναιτωλικός-Βέροια
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Πανθρακικός-Καλλονή
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος
SKODA Ξάνθη-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
Πλατανιάς-Ηρακλής
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Γκέλα» στο Μπακού οι Κροάτες!!

Η Κροατία είχε πολλές ευκαιρίες και τον Ντάνιελ Πράνιτς βασικό, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν του Ρόμπερτ Προσινέτσκι.

«Γκέλα» στο Μπακού οι Κροάτες
Μια ισοπαλία, που αν μείνει και η αφαίρεση του ενός βαθμού, μπορεί να της στοιχίσει, έφερε η Εθνική Κροατίας απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν. Με τον Πράνιτς στο βασικό σχήμα (έπαιξε και στα 90 λεπτά), οι Κροάτες βρήκαν σθεναρή αντίσταση από το συγκρότημα του συμπατριώτη τους, Ρόμπερτ Προσινέτσκι και έτσι, πήραν μόνο έναν πόντο, έχοντας πάντα σε εκκρεμότητα και την τελεσίδικη απόφαση για την αφαίρεση του ενός βαθμού.

Η Κροατία είχε καλές στιγμές ειδικά στο δεύτερο μέρος, όπου τρία λεπτά μετά την έναρξη του είχαν δοκάρι με τον Πέρισιτς. Σπουδαίες ευκαιρίες είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Κόβατσιτς στο 68’ και με τον Μάντζουκιτς στο 85’ αλλά δεν μπόρεσαν να σημειώσουν το κρίσιμο γκολ.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
Αζερμπαϊτζάν – Κροατία 0-0
Ιταλία – Μάλτα (21:45)
Βουλγαρία – Νορβηγία (21:45)

H βαθμολογία:

Κροατία 15* 7 16-3
Ιταλία 12 6 9-5
Νορβηγία 10 6 7-8
Βουλγαρία 8 6 7-7
Αζερμπαϊτζάν 4 7 4-11
Μάλτα 1 6 1-10

Η επόμενη αγωνιστική:
Μάλτα – Αζερμπαϊτζάν
Ιταλία – Βουλγαρία
Νορβηγία - Κροατία

*Για την Κροατία εκκρεμεί απόφαση για την αφαίρεση ενός βαθμού *Πηγή: sport-fm.gr*

Οριστικό: Στην Football League η Κέρκυρα!

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Κέρκυρας για παραμονή στη Super League, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε κατά πλειοψηφία την προσφυγή της.

Οριστικό: Στην Football League η Κέρκυρα
Απορρίφθηκε (κατά πλειοψηφία) από το διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή της Κέρκυρας η αίτηση αναψηλάφησης. Οπότε, οι «Φαίακες» θα αγωνιστούν στην Football League στην τρέχουσα σεζόν και ο Λεβαδειακός (παρά τον υποβιβασμό εντός των γηπέδων) παραμένει στην Super League. Υπενθυμίζεται ότι λόγος που πέφτει η Κέρκυρα στην δεύτερη κατηγορία είναι ότι κρίθηκε εικονική η μεταβίβαση μετοχών.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη παραμένουν 18 οι ομάδες της Football League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ 100/03.09.2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ (προσφυγή και αίτηση αναψηλάφησης της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη)

Συνεκδικάζει τις κρινόμενες προσφυγή και αίτηση αναψηλάφησης ερήμην της τρίτης των καθ’ ων ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΑΝΔΙΑΣ και αντιμωλία των λοιπών διαδίκων.

Απορρίπτει αυτές κατά πλειοψηφία.

Διατάσσει την κατάπτωση των κατατεθέντων παραβόλων υπέρ της Ε.Π.Ο.

Καθορίζει τη συνολική δαπάνη στο ποσό των 800 ευρώ.

Καταδικάζει την προσφεύγουσα-αιτούσα να καταβάλει από το ανωτέρω συνολικό ποσό μέρος αυτού από 500 ευρώ υπέρ της πρώτης των καθ’ ων ΠΑΕ ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και το υπόλοιπο ποσό των 300 ευρώ υπέρ της Ε.Π.Ο., στη Γραμματεία του παρόντος δικαστηρίου.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην Αθήνα στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στις 03 Σεπτεμβρίου 2015, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους».

Οριστικό: Γ’ Εθνική ο Άρης!!

Άναψε κόκκινο... οριστικά και αμετάκλητα! Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του Άρη και τον κρατά (όπως και τους άλλους τρεις δευτεραθλητές) επισήμως στην Γ' Εθνική.

Οριστικό: Γ’ Εθνική ο Άρης!
Ταφόπλακα στις -ούτως ή άλλως ελάχιστες- ελπίδες του Άρη για άνοδο! Η προσφυγή των Θεσσαλονικέων (για να ανατρέψουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απορρίφθηκε, μια εξέλιξη που κρατά την ομάδα και τη νέα σεζόν στην Γ' Εθνική (όπως φυσικά ισχύει το ίδιο και για Παναργειακό, ΑΕ Καραϊσκάκης, Κηφισιά).

Από 'δω και πέρα, πάντως, οι κίτρινοι μπαίνουν σε άλλα... μονοπάτια. Διότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, επικεφαλής ποδοσφαιρικού τμήματος ακόμα δεν υπάρχει και ο Ερασιτέχνης καλείται να πάρει σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου.

Η ανακοίνωση

«ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ 101/03.09.2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ (προσφυγή και αίτηση αναψηλάφησης ΠΑΕ Άρης):

Συνεκδικάζει τις κρινόμενες προσφυγή-αίτηση αναψηλάφησης και πρόσθετες παρεμβάσεις αντιμωλία των διαδίκων.
Απορρίπτει αυτές. Διατάσσει την κατάπτωση των κατατεθέντων παραβόλων υπέρ της Ε.Π.Ο.

Καθορίζει τη συνολική δαπάνη στο ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ. Καταδικάζει την προσφεύγων-αιτούν Σωματείο να καταβάλει από το ανωτέρω συνολικό ποσό μέρος αυτού από πεντακόσια (500) ευρώ υπέρ της καθ’ ης και το υπόλοιπο ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ υπέρ της Ε.Π.Ο., στη Γραμματεία του παρόντος δικαστηρίου.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην Αθήνα στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στις 03 Σεπτεμβρίου 2015,, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους».

Η Εθνική στην... Αρένα!! (pics)

Μια πρώτη γεύση από την «Αρένα Ζάγκρεμπ» πήρε η Εθνική, που πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στην κροατική πρωτεύουσα εν όψει Ευρωμπάσκετ.

Η Εθνική στην... Αρένα (pics)
Το γήπεδο που θα στεγάσει την Εθνική στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ γνώρισαν από κοντά τα μέλη της ομάδας. Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση, αμέσως μετά από την ΠΓΔΜ, στην πανέμορφη «Αρένα Ζάγκρεμπ».

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν πια, καθώς και ο Γιάννης Μπουρούσης έχει ξεπεράσει πλήρως το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε. Ο Φώτης Κατσικάρης δούλεψε με τους συνεργάτες και τους παίκτες του υπό το βλέμμα του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην ΑΕΛ ο Κουτσιανικούλης!!

Με την φανέλα της ΑΕΛ θα αγωνίζεται στο εξής ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του. «Τα όνειρά μου δεν έχουν ουρανό. Θα παίξω στην ομάδα της καρδιάς μου» είπε.

Στην ΑΕΛ ο Κουτσιανικούλης!
Παίκτης της ΑΕΛ έγινε και επίσημα ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού για τα επόμενα τρία χρόνια, με τον πρώην άσο του ΟΦΗ να δηλώνει χαρούμενος που στο εξής θα φορά την φανέλα της ομάδας της καρδιάς του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, ειδικά στο οικονομικό σκέλος αλλά και στη διάρκεια του συμβολαίου, μεταγράφηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Υπέγραψε συμβόλαιο 3 ετών με διαφορετικές απολαβές για τη Football League και τη Super League.

O Βασίλης Κουτσιανικούλης αγωνίζεται ως περιφερειακός κυνηγός κι έχει μέχρι τώρα 202 συμμετοχές μόνο στη Super League με τις φανέλες του Εργοτέλη, του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ. Έχει κληθεί 6 φορές στην Εθνική Ανδρών κι έχει πολλές συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων και την Εθνική Νέων με την οποία κατέκτησε τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2007».


Δήλωση του Βασίλη Κουτσιανικούλη:

«Με καθυστέρηση 8 ετών έρχομαι στην ομάδα της πατρίδας μου και της καρδιάς μου. Θα προσπαθήσω μαζί με τους συμπαίκτες μου να οδηγήσουμε τη μεγάλη ΑΕΛ ξανά εκεί που ήταν στο παρελθόν. Tα όνειρά μου δεν έχουν ουρανό…».

«Μπορεί να γυρίσει…»

Μήνυμα για νέο ξεκίνημα στην Εθνική έστειλαν Κώστας Τσάνας, Αλέξανδρος Τζιόλης ενόψει του ματς με την Φινλανδία. «Θέλουμε τον κόσμο στα δύσκολα, να είναι μαζί μας», τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Μπορεί να γυρίσει…»
Αισιόδοξοι ότι μπορεί να αντιστραφεί άμεσα το κλίμα στην Εθνική (μέσω των καλών αποτελεσμάτων) εμφανίστηκαν οι Κώστας Τσάνας, Αλέξανδρος Τζιόλης στη συνέντευξη Τύπου για το ματς (4/9, 21;45) με την Φινλανδία για τα προκριματικά του Euro 2016 στο Καραϊσκάκη. «Θέλουμε τον κόσμο στα δύσκολα, να είναι μαζί μας», ανέφερε ο Έλληνας προπονητής. «Πρέπει να βρούμε ξανά την αυτοπεποίθησή μας», επεσήμανε ο έμπειρος μέσος.

Αναλυτικά ο Κώστας Τσάνας μίλησε για:

-την Φινλανδία: «Είναι μία ομάδα με καλή χημεία, καλά μονταρισμένη και με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές της. Έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

-το τι έφταιξε για την κακή πορεία της Εθνικής στα προκριματικά: «Δεν είμαι αρμόδιος και δεν μπορώ να πω για το τι έγινε με τους προηγούμενους προπονητές. Εγώ κοιτάω το τι συμβαίνει τώρα. Το τώρα και το τι γίνεται, να αλλάξουμε την κατάσταση. Αυτό πρέπει να γίνει. Είμαι ικανοποιημένος από την προσήλωση και την συγκέντρωση των παικτών».

-τον κόσμο: «Ξέρουμε πως είναι μία δύσκολη κατάσταση. Θέλουμε τον κόσμο στα δύσκολα, να είναι μαζί μας...».

-τον στόχο της ομάδας και το ματς με την Φινλανδία: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για την πρώτη νίκη, που θα είναι και η απαρχή για μία πιο καλή πορεία στην συνέχεια».

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησε για:

-την συνέχεια: «Από την φύση μου είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν είμαστε μαθημένοι και συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις στην Εθνική. Σε αυτό που ζούμε τώρα. Όμως όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους».

-το μήνυμά του για τη συνέχεια: «Πρέπει να βρούμε ξανά την αυτοπεποίθησή μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε αύριο την Φινλανδία για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στον σωστό δρόμο».

-το κατά πόσο οφείλεται η πορεία της εθνικής σε μη αγωνιστικούς παράγοντες: «Δεν είναι εξωαγωνιστικοί λόγοι για την εικόνα μας. Το κλίμα είναι πάντα καλό. Ήταν πάντα καλό και στα αποδυτήρια στην ομάδα γενικά και επειδή είμαι αισιόδοξος μπορεί να γυρίσει θετικά όλο αυτό. Αρκεί να έρθουν άμεσα τα αποτελέσματα που πρέπει». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πένθος στον Παναθηναϊκό!!

«Έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων ο Τζακ Νικολαΐδης, ο παλαίμαχος παίκτης μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που είχε υπηρετήσει τον σύλλογο ως γενικός αρχηγός του τμήματος και πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Πένθος στον Παναθηναϊκό

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Τζακ Νικολαϊδη, ενός πρωτοπόρου του Ελληνικού μπάσκετ.

Ο Ιάκωβος (όλοι τον φώναζαν Τζακ), ανιψιός του μεγάλου Απόστολου Νικολαϊδη, ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού στη μεταπολεμική περίοδο, όταν και κυριάρχησε απόλυτα με συμπαίκτες τον αδερφό του, Γιώργο Νικολαϊδη καθώς επίσης και τους Γιάννη Λάμπρου, Παναγιώτη Κουκόπουλο, Μίσα Πανταζόπουλο, Στέλιο Αρβανίτη και Νίκο Μήλα. Όλοι ήταν και βασικά στελέχη της Εθνικής Ελλάδας.

Μετά το τέλος της καριέρας του ως αθλητής, ο Τζακ Νικολαϊδης υπηρέτησε τον Παναθηναϊκό και διοικητικά ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε Γενικός Αρχηγός του τμήματος μπάσκετ.

Μέσι vs Ρονάλντο, ένα τσιγάρο δρόμος!! (pic)

Στο πιο πρωτότυπο... δημοψήφισμα για τον καλύτερο ανάμεσα σε Μέσι και Ρονάλντο προχώρησε ομάδα προστασίας του περιβάλλοντος στο Λονδίνo. Aπαραίτητη προϋπόθεση για να πάρεις μέρος: Να είσαι καπνιστής.

Μέσι vs Ρονάλντο, ένα τσιγάρο δρόμος (pic)
Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο; Ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο; Έχετε δει άπειρες εκδοχές αυτής της «κόντρας». Δείτε μια ακόμη, ίσως την πιο πρωτότυπη από όλες.

Οι κάτοικοι του Λονδίνου μπορούν να ψηφίζουν τον αγαπημένο τους παίκτη μεταξύ των δύο, ρίχνοντας το αποτσίγαρό τους σε ειδικό «καλαθάκι» που έχει τοποθετηθεί στην αγγλική πρωτεύουσα.

Μια έξυπνη κίνηση από ομάδα προστασίας του περιβάλλοντος για να ευαισθητοποιήσει τους καπνιστές ώστε να μην πετάνε όπου... βρίσκουν την γόπα τους.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλήγμα με Γουέλμπεκ στην Άρσεναλ!!

Με άσχημο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον Γουέλμπεκ, καθώς η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε θα αφήσει εκτός δράσης για μήνες τον επιθετικό της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Champions League, Άρσεναλ.

Πλήγμα με Γουέλμπεκ στην Άρσεναλ!

Ο Άγγλος φορ προσπάθησε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό και πάρθηκε η απόφαση από το ιατρικό τιμ και τον ίδιο τον παίκτη να γίνει χειρουργείο.

Δεν έχει γίνει εκτίμηση για το ακριβή χρόνο απουσίας του Γουέλμπεκ, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στο Λονδίνο σε περίπου τρεις εβδομάδες (29/09) για την δεύτερη αγωνιστική του Champions League και στις 9/12 θα την υποδεχθεί στο Καραϊσκάκη για την 6η αγωνιστική.

Οπότε, μοναδικός φορ στο ρόστερ της αγγλικής ομάδας είναι ο Ολιβιέ Ζιρού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρωτοβουλία της Μπάγερν Μονάχου για το προσφυγικό ζήτημα!!

Ηθική και υλική στήριξη σε πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Γερμανία αναμένεται να παρέχει η Μπάγερν Μονάχου σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία και κίνηση αλληλεγγύης.

Πρωτοβουλία της Μπάγερν Μονάχου για το προσφυγικό ζήτημα

Η διοίκηση του βαυαρικού συλλόγου πήρε μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού θέματος, ανακοινώνοντας τη δημιουργία καμπ όπου θα παρέχει γεύματα, αθλητικό εξοπλισμό, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας ώστε να συμβάλλει στην γρήγορη προσαρμογή και ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Για τον ίδιο σκοπό συγκέντρωσε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο θα προσφέρει στην γερμανική κυβέρνηση για την ομαλή υποδοχή και παραμονή των προσφύγων στην χώρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το καταχάρηκαν Μπερμπάτοφ και ΠΑΟΚτσήδες!! (pics)

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ γνώρισε την αποθέωση στα πρώτα βήματά του στην Τούμπα και έδειξε τον ενθουσιασμό του με κάθε τρόπο. Δείτε τα κλικ της παρουσίασης του Βούλγαρου άσου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Το καταχάρηκαν Μπερμπάτοφ και ΠΑΟΚτσήδες! (pics)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαλτάκος: «Αναμφισβήτητα νίκη του Παναθηναϊκού»

Στην αναστολή της απόφασης της ΕΕΑ και την παραμονή του Μάνου Παπαδόπουλου στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος, στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Αίσθηση διαφοροποίησης», πρόσθεσε.

Μπαλτάκος: «Αναμφισβήτητα νίκη του Παναθηναϊκού»
Νίκη του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπου διατήρησε τον Μάνο Παπαδόπουλο στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ (τουλάχιστον μέχρι να γίνει το δικαστήριο), ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αναμφισβήτητα είναι νίκη του Παναθηναϊκού. Εμείς ζητήσαμε να ανασταλεί η απόφαση της ΕΑΑ (σ.σ περί εικονικής μεταβίβασης των μετοχών απ’ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο) προσωρινά μέχρι να γίνει το δικαστήριο (σε 2-3 μήνες, ίσως και παραπάνω). Το δέχθηκε το αίτημά μας το Εφετείο και το σημαντικό είναι πως θα παίξουμε στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει ισχύ αυτή η απόφαση. Αυτό θέλαμε και γι’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν αλλάζει η μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ», είπε στους Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου ο νομικός σύμβουλος του τριφυλλιού.

Ερωτηθείς για τις διαφορές σε σχέση με την Κέρκυρα όπου εκεί βγήκε απόφαση υποβιβασμού, απάντησε: «Για τον Παναθηναϊκό η απόφαση –έτσι όπως είναι γραμμένη- βγήκε βάσει της παραγράφου 13, όπου δεν υπάρχουν κυρώσεις για υποβιβασμό ομάδων. Δεν μπορούσε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εν αντιθέσει με την Κέρκυρα που ‘δικάστηκε’ βάσει της παραγράφου 12».

Στη συνέχεια της κουβέντας, ο Τάκης Μπαλτάκος είπε για τη… νότα αλλαγής που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο εξωαγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού (καθώς προ ημερών δικαιώθηκε και στην μείωση της ποινής του Γκιστ): «Ο Παναθηναϊκός είναι ο πλέον πολυνίκης στο μπάσκετ σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Πρέπει να αντιμετωπίζει τα πράγματα με ανωτερότητα, με την καλή έννοια, δεν το λέω αλαζονικά. Με ανωτερότητα βάσει της προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και της ιστορίας του. Όλα αυτά δημιουργούν μια αίσθηση διαφοροποίησης κι αυτή πρέπει να βγαίνει εντός κι εκτός παρκέ».

Σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίζει στο εξής την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, μετά την… κόντρα που ‘χε ανοίξει, είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια απ’ τις δύο ομάδες που βοήθησε την Ευρωλίγκα όταν δημιουργήθηκε το… σχίσμα. Ζήτησαν από εμάς τότε να σταθούμε στο πλευρό τους και το κάναμε. Αυτό νομίζω πως δεν το ξεχνάνε οι άνθρωποί της και θα πρέπει να τους το τονίζουμε, χωρίς αλαζονεία. Απαιτούμε να φερόμαστε ως τον πολυνίκη της διοργάνωσης και να μας φέρονται έτσι».

Μπήκαν Ιντέγε κι Ερνάνι!

Με το… καλημέρα έπιασαν δουλειά. Ιντέγε και Ερνάνι έκαναν την πρώτη τους προπόνηση με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ευχάριστα και με Μαζουακού.

Μπήκαν Ιντέγε κι Ερνάνι
Με νέα πρόσωπα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Ολυμπιακού.

Σ’ αυτήν συμμετείχαν για πρώτη φορά οι Ιντέγε και Ερνάνι, που χθες έφτασαν Ελλάδα και σήμερα έβαλαν τη φόρμα της δουλειάς, προκειμένου να μπουν στο κλίμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Αμφότεροι είναι σε καλή γενικά κατάσταση, δεδομένου πως είχαν κάνει προετοιμασία και προπονήσεις με Γουέστ Μπρομ και Πόρτο αντίστοιχα. Η διακοπή του πρωταθλήματος λειτουργεί ευεργετικά, έχοντας έξτρα χρόνο να δουλέψουν υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα.

Ευχάριστα τα νέα και απ’ το μέτωπο του Μαζουακού. Ο Γάλλος μπακ (που δεν είχε παίξει με τον Λεβαδειακό) προπονήθηκε κανονικά, βγάζοντας όλο το πρόγραμμα –όπως κι ο Σαλίνο- και δείχνοντας να ‘χει αφήσει πίσω τους τις ενοχλήσεις. Ατομικό έκανε εκ νέου ο Μπουχαλάκης.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο Ολυμπιακός θα δώσει φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με τον Αστέρα Τρίπολης (11:00), στου Ρέντη, κεκλεισμένων των θυρών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με τι καρδιά να αφήσεις έξω τον Τσόρι!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr την 11άδα του Ολυμπιακού, που θα ήθελε να δει κάποια στιγμή.

Με τι καρδιά να αφήσεις έξω τον Τσόρι!

· Μία ενδεκάδα με Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβα, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Τσόρι, Πάρντο, Ιντέγε, Ερνάνι. Και μία άλλη ενδεκάδα με Καπίνο, Μανιάτη, Μποτία, Βούρο, Σαλίνο, Κασάμι, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Σεμπά, Φινμπόγκασον, Πουλίδο.

· Μία καλή ερώτηση είναι, «ποια είναι η καλύτερη ενδεκάδα», αλλά εγώ αλλού θέλω να το πάω. Ποια είναι η ενδεκάδα που εγώ θα ήθελα να δω κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Δεν μιλάω ειδικά για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά γενικά.

· Γκολκίπερ είναι ασυζητητί!

· Στα άκρα της άμυνας Ομάρ και Μαζουάκου, αλλά αν ο αντίπαλος έχει στο Τσάμπιονς Λιγκ κάποιον παικταρά στα πλάγια, θα προτιμούσα στη θέση ενός εκ των δύο τον Σαλίνο, ανάλογα με την πλευρά που θα παίζει ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος.

· Στο κέντρο της άμυνας σίγουρα Ντα Κόστα και μετά Σιόβα, όμως με το ερωτηματικό το πώς θα κολλούσε ο Μποτία με τον Πορτογάλο, κάτι για το οποίο ωστόσο δεν έχω καμία εικόνα.

· Αμυντικό μέσο μακράν ο Μιλιβόγεβιτς, με οκτάρι τον Καμπιάσο, αλλά σε 100% ετοιμότητα. Ειδάλλως Μπουχαλάκη! Αν ο Κασάμι ανεβάσει ρυθμούς και αποδείξει ότι είναι πάλι μάχιμος η, ο Μανιάτης έρθει στα καλά του, το ξανασυζητάμε.

· Δεκάρι Τσόρι, όσο αντέχει.

· Δεξιά Ερνάνι, που μου αρέσει γιατί έχει ταχύτητα και το απρόβλεπτο.

· Αριστερά ο Φορτούνης! Είναι ο καλύτερος παίκτης, πως θα μείνει έξω. Αλλά και με τι καρδιά να αφήσεις έξω ολόκληρο Τσόρι. Οπότε πάει αριστερά ο Φορτούνης και συγκλίνει στον άξονα, παίρνοντας όλη την πλευρά ο Μαζουάκου. Και μπορείς στο β΄ημίχρονο να περάσεις τον Φορτούνη στη θέση του Τσόρι και να βάλεις τον Πάρντο η, τον Πουλίδο στην επίθεση.

· Και σέντερ φορ ανάλογα με τη φύση του αγώνα ο Ιντέγε η, ο Φινμπόγκασον. Εκεί δεν μπορώ να καταλήξω ακόμη. Για τον πρώτο λέω αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ερωτηματικό!

· Άντε, πάω να πάρω και το δίπλωμα, του προπονητή! *Πηγή: sport-fm.gr*

Η δωδεκάδα της Σλοβενίας για το Ευρωμπάσκετ!

Ο Ζίγκα Ντίμετς «κόπηκε» τελευταίος από τη δωδεκάδα της Σλοβενίας για το Ευρωμπάσκετ.

Η δωδεκάδα της Σλοβενίας για το Ευρωμπάσκετ
Τη δωδεκάδα της Σλοβενίας για το Ευρωμπάσκετ ανακοίνωσε ο Γιούρε Ζντοβτς. Από αυτή «κόπηκε» τελευταίος ο σέντερ Ζίγκα Ντίμετς. Μεγάλη απουσία για την αντίπαλο της Εθνικής στον όμιλο του Ζάγκρεμπ (μαζί με Κροατία, ΠΓΔΜ, Γεωργία και Ολλανδία) είναι ο Γκόραν Ντράγκιτς.

Αναλυτικά η δωδεκάδα: Νεμπόισα Γιοκσίμοβιτς (Κρκα), Λούκα Ρούπνικ (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Κλέμεν Πρέπελιτς (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Γιάκα Μπλάζιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μίτια Νίκολιτς (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Ζόραν Ντράγκιτς (Χίμκι), Μίχα Ζούπαν (Ουσάκ Σπορτίφ), Γιούρε Μπάλαζιτς (Γκαζιαντέπ), Σάσα Ζάγκορατς (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Άλεν Όμιτς (Γκραν Κανάρια), Γιάκα Κλόμπουτσαρ (ελεύθερος), Ούρος Σλόκαρ (Σεβίλλη).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παραμένει μεγαλομέτοχος ο Παπαδόπουλος στον Παναθηναϊκό!!


Το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Μάνος Παπαδόπουλος παραμένει μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» (παρά την απόφαση της ΕΕΑ),τουλάχιστον μέχρι να γίνει το δικαστήριο.

Παραμένει μεγαλομέτοχος ο Παπαδόπουλος στον Παναθηναϊκό!
Με το ίδιο μετοχικό σχήμα (πρόεδρος ο Μάνος Παπαδόπουλος) παραμένει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα των «πράσινων» και ανεστάλη προσωρινά η απόφαση της ΕΕΑ, που πάρθηκε μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τους νομικούς της συμβούλους, Τάκη Μπαλτάκο, Γιώργο Ελμαλή και Κώστα Δεδελετάκη.

Αυτή η απόφαση θα ισχύσει μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο και ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει με την ίδια διοίκηση σε όλες τις διοργανώσεις. Οπότε, ισχύει η μεταβίβαση τον μετοχών από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κατάληψη στα γραφεία της ΚΑΕ Πανιώνιος!!

Φίλαθλοι του Πανιώνιου έχουν κάνει κατάληψη στα γραφεία της ΚΑΕ και απαιτούν συνάντηση με εκπροσώπους της ηγεσίας του συλλόγου και καλούν όσους ενδιαφέρονται για την ομάδα να δώσουν το «παρών».

Κατάληψη στα γραφεία της ΚΑΕ Πανιώνιος!
Την αγανάκτηση τους για την κατάσταση στον μπασκετικό Πανιώνιο εξέφρασαν φίλοι της ομάδας, κάνοντας κατάληψη στα γραφεία της ΚΑΕ. Μάλιστα, ζητούν να συναντηθούν με τους ηγέτης της, τον Ερασιτέχνη και τους υπεύθυνους των Ακαδημιών, αλλά και τους φιλάθλους-παράγοντες που ενδιαφέρονται για το καλό των «κυανέρυθρων». Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει υποβιβαστεί στην Α2 και «παίζεται» να πέσει λόγω των οικονομικών δυσκολιών στην Β’ Εθνική, ώστε να καθαρίσει.

Η ανακοίνωση τους

Σήμερα Πέμπτη και ώρα 4 αποφασίσαμε μια αντιπροσωπεία φιλάθλων να προχωρήσουμε σε κατάληψη στα γραφεία της ΚΑΕ. Καλούμε άμεσα στα υπό κατάληψη τους εκπροσώπους της ΚΑΕ, του Ερασιτέχνη και του PDA (Ακαδημία του μπασκετικού τμήματος) όπως και κάθε φίλαθλο-παράγοντα που ενδιαφέρεται για το μέλλον της ομάδας. Απαιτούμε συνάντηση σήμερα στα γραφεία της ΚΑΕ στις 8 το βράδυ