Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Να καταλάβει ο Μπερμπάτοφ την ατμόσφαιρα της Τούμπας»

Αποθεωτική υποδοχή ετοιμάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο κόσμος της ομάδας στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Κυριάκου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε στο στόρι της μεταγραφής του Βούλγαρου άσου.

«Να καταλάβει ο Μπερμπάτοφ την ατμόσφαιρα της Τούμπας»
Μία παρουσίαση που σπάνια γίνεται στην Ελλάδα ετοιμάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με αφορμή την απόκτηση του Βούλγαρου φορ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Κυριάκου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Από εκεί και πέρα, ο διευθυντής επικοινωνίας του συλλόγου αναφέρθηκε στο στόρι της μεταγραφής του 35χρονου παίκτη, ο οποίος ήταν στο στόχαστρο της ομάδας για περίπου έναν μήνα και τελικά προχώρησε στην απόκτησή του λίγο μετά τις 10 το βράδυ της τρίτης και πρόλαβε εμπρόθεσμα τον δηλώσει στη λίστα της UEFA για τους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Κυριάκου στην εκπομπή «Pick & goal» με τον Αλέξη Σπυρόπουλο

Για τη σημερινή ημέρα με την έλευση και την παρουσίαση του Μπερμπάτοφ

«Δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες εκπλήξεις. Θα δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να ζήσει μία μεγάλη παρουσίαση, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό και το ξέρουν καλά οι Έλληνες φίλαθλοι. Θα υπάρχει και live streaming, όπως κάνουμε σε κάθε εκδήλωση της ΠΑΕ. Θα μπορεί κάποιος από το σάιτ της ομάδας να δει όλες τις στιγμές και το παρασκήνιο σε μία τέτοια σκηνή. Οι μεταγραφές αεροδρομίου αρέσουν στον κόσμο, αλλά αυτό δυσκολεύει την ομάδα και τους ανθρώπους που τρέχουν μία τέτοια διαδικασία».

Για το αν δηλώθηκε κανονικά ο παίκτης στη λίστα της UEFA:

«Την προθεσμία την προλάβαμε κανονικά, χωρίς ένσταση από την UEFA. Αν υπήρχε θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, όμως με τη βοήθεια καλών συνεργατών μέσα από την UEFA έχουμε πάρει το OK και όλα δείχνουν ότι θα παίξει κανονικά. Θα στεναχωριόταν και ο Μπερμπάτοφ αν δεν έπαιζε, αλλά δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία».

Για το γεγονός ότι παίκτες μεγάλου βεληνεκούς «δένονται» με τη χώρα μας:

«Για αυτούς τους μεγάλους ποδοσφαιριστές το πρώτο που μετράει είναι η επαγγελματική σου συνέχεια, άσχετα με ό,τι έχουν ακούσει και θα αγωνιστούν και σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο και να βρουν όλες εκείνες τις παροχές που ψάχνουν. Το δεύτερο κομμάτι από την εμπειρία και μόνο παικτών που γνωρίζω όπως ο Γκαρσία και άλλοι παίκτες θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι εδώ, και να θέλουν να έχουν μία στενή σχέση με τον ΠΑΟΚ και την πόλη. Οι προοπτικές και οι σχέσεις μίας καριέρας ενός αθλητή είναι καλύτερες σε σχέση με το εξωτερικό. Ο ΠΑΟΚ είναι και αγαπησιάρικη ομάδα, αν και δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες ομάδες».

Για τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του Μπερμπάτοφ:

«Δεν επιβεβαιώνουμε. Πλέον η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανήκει σε ιδιοκτήτη και εκείνος χειρίζεται τα οικονομικά. Μέχρι να αποκτήσουμε ιδιοκτήτη το κάναμε σε πιο ανεπίσημη μορφή. Παρότι θα ήταν μία διαφήμιση για τον σύλλογο και για τον Σαββίδη. Υπάρχουν πολλές αφορμές να δείξει πόσο καλοπληρωτής και τι έχει κάνει, όπως τα χρέη που μπορεί να είναι το 1/7 από αυτά που έχει δώσει. Είναι επταπλάσιος ο αριθμός των χρημάτων που έχει επενδύσει την τελευταία τριετία στον σύλλογο».

Για το στόρι της μεταγραφής του Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ μετά το «ναυάγιο» στις συζητήσεις με την Άστον Βίλα:

«Για να πούμε την αλήθεια μιλούσαμε μαζί του τον τελευταίο μήνα. Μας είχε πει ότι έχει προτεραιότητα την Αγγλία και είχε άνεση να συζητήσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Προχωρούσαμε περιπτώσεις παικτών που μας έβγαιναν ελλείπεις, ήμασταν σε επαφή μαζί του. Είχε δείξει πολύ ζεστός, ήμασταν μέσα στις επιλογές του και ποτέ δεν μας είπε ότι δεν έρχεται. Ήθελε να ολοκληρώσει τις συζητήσεις του με τους αγγλικούς συλλόγους. Είχαμε επικεντρωθεί στον Μπερμπάτοφ εδώ και αρκετό καιρό και αν τον ήταν να το πάρουμε 5 Αυγούστου, θα τον παίρναμε τότε. Εν πάση περιπτώσει, από τη Δευτέρα υπήρξαν έντονες συζητήσεις και έχουμε την πίεση να το κάνουμε νωρίτερα για να παίξει και στους ομίλους του Europa League. Για αυτό το σκέφτηκε περισσότερο και πίεσε πιθανότατα τις συζητήσεις με την Άστον Βίλα, ενώ μιλούσαμε παράλληλα. Μας πήρε τηλέφωνο για να τρέξουμε τις διαδικασίες γύρω στις 10:30 Ώρα Ελλάδας. Μέχρι να κάνουμε τη συμφωνία συμβόλαιο αργήσαμε. Εμείς τον δηλώσαμε εμπρόθεσμα και από όλες τις πλευρές είμαστε καλυμμένοι πως κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε».

Για τη δική του ενασχόληση στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ:

«Δεν μπορείς να δουλεύεις σε κάποια ομάδα και να μην χαίρεσαι με τις αυτονόητες χαρές του ποδοσφαίρου. Δεν έχει άλλο νόημα η δουλειά. Είναι ψυχοφθόρος ο χώρος του ποδοσφαίρου και δεν έχει νόημα αν δεν χαίρεσαι με αυτά τα πράγματα. Είμαι σχεδόν σερί από την Τρίτη το βράδυ και να καταλάβει και ο παίκτης τι συναισθήματα προκαλεί στην ομάδα και στους οπαδούς της η έλευσή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: