Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μεγάλη Σκουάντρα!!

Μετά την πρόκριση της Ιταλίας, ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του Χαρτ και γράφει για τη δίκαιη πρόκριση των Ατζούρι και τον Καπέλο.
Μεγάλη Σκουάντρα
Για κάποιο λόγο ο Τύπος της Αγγλίας μετά την πρόκριση σαν πρώτη από τον όμιλο του Euro, είχε θεωρήσει διαδικαστική την αναμέτρηση με την Ιταλία και είχαν ξεκινήσει ακόμα και εκτιμήσεις για το τι θα γίνει με την Γερμανία στα ημιτελικά. Η εικόνα της ομάδας δεν έμελλε να τους δικαιώσει. Εκτός από το πρώτο τέταρτο που η Αγγλία προσπάθησε να επιβληθεί με τον ενθουσιασμό, γύρισε στην άμυνα και δεν μπόρεσε να το κουνήσει ρούπι.
Η Ιταλία, που έχει στη φύση της το να περιμένει τον αντίπαλο χωρίς να νιώθει καθόλου άβολα, ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγώνα, απ-έδειξε για ακόμα μία φορά γιατί είναι η πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη και παρότι η τύχη της γύρισε την πλάτη και η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι σε καμία από τις 35 φορές, είχε τον τρόπο να κάνει check in για τους «4».
Στα δύο πρώτα ματς με Ισπανία και Κροατία, ο Πραντέλι επέλεξε 3-5-2. Μετά το 4-3-1-2 με την Ιρλανδία το διατήρησε και κόντρα στους Αγγλους και δικαιώθηκε 120%. Οι Ατζούρι κατάπιαν στο κέντρο τους αντιπάλους τους, που προσπαθούσαν με υποψίες αντεπιθέσεων να κάνουν τη ζημιά, η οποία δεν έμελλε να γίνει ποτέ. Με 4 χαφ μηχανάκια, με ικανότητες σε τρεξίματα, κοψίματα αλλά και passing game, οι Ιταλοί έκαναν αυτό ακριβώς που ήθελε ο προπονητής τους αφού έγιναν το απόλυτο αφεντικό. Ο κορυφαίος όλων, Πίρλο, ο Ντε Ρόσι, ο Μαρκίζιο, ο Μοντολίβο αλλά και οι Ντιαμάντι και Νοτσερίνο -που μπήκαν αλλαγή- ήταν εκπληκτικοί.

Εκτός από το ζηλευτό από όλες τις ομάδες του Euro (πλην Ισπανίας) κέντρο, οι υπόλοιπες γραμμές έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο Μπουφόν βράχος, κράτησε το «μηδέν» με την απόκρουση του τουρνουά στα πρώτα λεπτά, ενώ ήταν εκεί για να αποκρούσει πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Μπορεί κάποιοι να γελούν και να βρίσκουν τροφή για να κράξουν, όμως πολύ καλό ματς έκανε και ο Μπαλοτέλι. Ο Super Mario μπορεί να έχασε ευκαιρίες, όμως έδωσε ατέλειωτες μάχες για 120 λεπτά κόντρα στα θηρία, Τέρι και Λέσκοτ, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να το κάνουν όλοι οι επιθετικοί.

Φυσικά το δυνατό σημείο της Σκουάντρα Ατζούρα, η άμυνα, ήταν απόλυτα σταθερή παρότι έλλειπε ο ηγέτης Κιελίνι. Ο συμπαίκτης του στην Γιουβέντους, Μπονούτσι έσπευσε να κατεβάσει τους τόνους και ίσως χωρίς να το θέλει, άσκησε κριτική στον Χόντγκσον. «Δεν κάναμε κάτι τρομερό, για εμένα και τον Μπαρτσάλι ήταν εύκολο να σταματήσουμε τον Ρούνεϊ με τον τρόπο που αγωνιζόταν η Αγγλία».

Οσον αφορά τον Πίρλο τα λόγια είναι λίγα, όπως και για τον Αλέγκρι που ήθελε «παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά». Ο άσος της Γιουβέντους με την εμφάνιση και με το πέναλτι που ήθελε έναν τόνο @@ για να το εκτελέσεις έτσι χάρισε στην Σκουάντρα Ατζούρα την πρόκριση. «Αυτός μας έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Μετά το δικό του χτύπημα το πιστέψαμε» είπε ο Νοτσερίνο.

Με τέτοια χρονιά και πρωτάθλημα με την Γιουβέντους και σε περίπτωση που η Ιταλία ολοκληρώσει τη δουλειά και σηκώσει την κούπα δεν θα πρέπει να μιλάμε πλέον μόνο για Μέσι και Κριστιάνο για την Χρυσή Μπάλα, αφού ο 33χρονος Ιταλός θα πρέπει να την πάρει σπίτι του.

Από την άλλη, η Αγγλία μπορεί να έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε κόντρα στους Ατζούρι και να κατάφερε να φτάσει στο σημείο να παίξει την πρόκριση στα πέναλτι, όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά. Και δεν το λέω αυτό για κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά τώρα.

Πριν μερικούς μήνες η αγγλική ομοσπονδία αποφάσισε να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Τζον Τέρι λόγω του περιστατικού με τον Αντον Φέρντιναντ και τις κατηγορίες για ρατσιτική επίθεση. Τότε ακόμα τεχνικός ήταν ο Φάμπιο Καπέλο και όπως είναι απόλυτα λογικό, ένας τεχνικός τέτοιου μεγέθους δεν ήταν δυνατόν να ανεχθεί κάτι τέτοιο και λίγες μέρες μετά άφησε την Εθνική στα κρύα του λουτρού και προσωπικά θεωρώ ότι πολύ καλά έκανε.

Αποτέλεσμα; Την τεχνική ηγεσία των Λιονταριών ανέλαβε ο Ρόι Χόντγκσον. Ενας άνθρωπος που μερικούς μήνες πριν είχε δει την πόρτα της εξόδου σαν αποτυχημένος από την Λίβερπουλ. Στον όμιλο τα πήγε καλά με υπέρβαση και πρωτιά, όμως κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε για τις επιλογές του όσον αφορά την 23άδα που επέλεξε, αφού θα μπορούσε αντί για τον Πάρκερ και τον Χέντερσον να έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον τον Κάρικ, που τουλάχιστον αμυντικά θα μπορούσε να έχει κάνει πολλά περισσότερα πράγματα.

Η Αγγλία έχασε ξανά στα πέναλτι, σε έναν αποκλεισμό ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ομως τα πράγματα θα μπορούσαν είναι πολύ καλύτερα αν στον πάγκο βρισκόταν ο Φάμπιο Καπέλο...

πηγή: gazzetta.gr

Θα πάρει και τον Ούμπιντες ο Κούπερ;

Μετά τους Χαβίτο και Μόνχε, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Τουρκία, θέλει να φέρει στην Ορντούσπορ και τον Χαβιέ Ούμπιντες!
Θα πάρει και τον Ούμπιντες ο Κούπερ;
Για τον Αργεντινό είχε ενδιαφερθεί και ο ΠΑΟΚ, αλλά φυσικά δεν μπορεί να συναγωνιστεί οικονομικά τα λεφτά που δίνουν οι Τούρκοι.

πηγή: sportdog.gr   

Έτοιμος για... Κονέ!!

Μετά τον υποβιβασμό της Μπρέσια το περασμένο καλοκαίρι, ο Παναγιώτης Κονέ παραχωρήθηκε στην Μπολόνια με την μορφή δανεισμού και πριν λίγες ημέρες επέστρεψε στην ομάδα που ανήκει.
Έτοιμος για... Κονέ
Σύμφωνα με τους Ιταλούς, όμως, το μέλλον του 24χρονου διεθνή μέσου, που βρέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής για το Euro, παραμένει στην Serie Α, με τις Κατάνια και Φιορεντίνα να δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.
Πηγή: gazzetta.gr

"Εξοντωτικό" πρόστιμο...!

Η UEFA επέβαλε στην γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) το... ιλλιγιώδες πρόστιμο ύψους 25 χιλιάδων ευρώ εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς των οπαδών της «μάνσαφτ» κατά την διάρκεια του αγώνα με την Δανία στις 17 Ιουνίου...
"Εξοντωτικό" πρόστιμο...
Συγκεκριμένα, οπαδοί της Γερμανία ξεδίπλωσαν στις κερκίδες του «Αρίνα Λβιβ» ένα νεοναζιστικό πανό. Επιπλέον άναψαν καπνογόνα και τραγούδησαν προσβλητικά συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Η γερμανική ομοσπονδία έχει προθεσμία 24 ωρών για να καταθέσει έφεση εφόσον το επιθυμεί.

πηγή: sportdog.gr   

Προς Μπόχουμ ο Ντίκο!

Ο Φράνσις Ντίκο, που μένει ελεύθερος από τον Άρη, έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Μπόχουμ η οποία επέστρεψε στην Μπουντεσλίγκα. Σύμφωνα με συγκεκριμένες πηγές στα χέρια του έχει πρόταση από την ομάδα της Βεστφαλίας και περιμένει την απόφαση της επιτροπής ώστε να κλείσει και τυπικά το κεφάλαιο του Αρη..
Προς Μπόχουμ ο Ντίκο
Ο 29χρονος αμυντικός αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια σκοράροντας ένα γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Εξάλλου το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων έχει στραφεί και στον Πάπα Καλίφα Σανκαρέ ο οποίος βρίσκεται στην ίδια μοίρα με τον έτερο κεντρικό αμυντικό ο οποίος έχει καταθέσει προσφυγή.
Πηγή: allaboutaris.com

Δάγκωσε τη γλώσσα σου, Ίκερ!!

Ο Ίκερ Κασίγιας ενόψει του ημιτελικού της Ισπανίας με την Πορτογαλία χαρακτήρισε τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, ως... ντεφορμέ.
Δάγκωσε τη γλώσσα σου, Ίκερ!
«Δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της φόρμας του. Εκανε μια εκπληκτική σεζόν με τη Ρεάλ από πλευράς ποιότητας, γκολ και ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ καλής και πολύ καλής κατάστασης. Μαζί με τον Μέσι είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη» δήλωσε ο Κασίγιας.
Οι απαντήσεις την Tετάρτη...

πηγή: sportdog.gr   

Η Βραζιλία μάς περιμένει!!

Το ματς με τη Γερμανία είχε μόλις τελειώσει και ο Κώστας Κατσουράνης έκανε τις πρώτες δηλώσεις του αφήνοντας ανοικτό για το αν θα συνεχίσει στην Εθνική ομάδα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Η Βραζιλία μάς περιμένει
Χωρίς να ξέρω κάτι, είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Διότι αυτά που προσφέρει η Εθνική ομάδα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι πράγματα που τα ζει μόνο σε αυτήν.

Αλλά και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί το αύριο αυτής της ομάδας μπορεί να είναι (και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό) ακόμη καλύτερο και από το εκπληκτικό σήμερα. Η νέα γενιά των Ελλήνων παικτών είναι όχι απλώς ταλαντούχα, αλλά και γεμάτη από παραστάσεις πάνω από τον μέσο όρο για την ηλικία της.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι πλέον τόσο έμπειροι που παρά το γεγονός ότι είναι σε ηλικία… ταλέντου, θεωρούνται κολώνες αυτής της ομάδας. Αλλά και η επόμενη φουρνιά που έρχεται και έχει παίκτες όπως ο Κώστας Φορτούνης ή ο Γιάννης Φετφατζίδης μάς κάνει όχι απλά αισιόδοξους, αλλά σχεδόν βέβαιους ότι το επίπεδο αυτής της ομάδας θα παραμείνει πολύ υψηλό, αν δεν γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Και ας το δούμε αναλυτικά, τι έχει να περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Πέρα από τον Σηφάκη και τον Τζόρβα που ήταν εκεί και θα εξακολουθήσουν να είναι εκεί, έρχεται ο Ορέστης Καρνέζης και ο Στέφανος Καπίνο. Η εξέλιξη των δύο τελευταίων μπορεί να είναι τέτοια που μόνο απίθανο δεν είναι στα γήπεδα της Βραζιλίας κάποιος από τους δύο να είναι βασικός.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Στη Βραζιλία, γεροί να είναι, θα είναι σίγουρα ο Αβράαμ και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Παπασταθόπουλος, ενώ εκτός από τον Μαλεζά που πήγε σε αυτό το Euro, υπάρχουν και άλλοι νεαροί στόπερ που θέλουν να κάνουν την υπέρβαση όπως ο Μανωλάς. Οσον αφορά τους ακραίους, ούτε τον Τοροσίδη, ούτε τους Τζαβέλλα, Χολέμπας τους πήραν τα χρόνια και σίγουρα θα είναι εκεί, αλλά ας μην ξεχνάμε τους Σκόνδρα και Σταφυλίδη, που επίσης έρχονται.

ΜΕΣΟΙ: Η λογική λέει ότι «Κάρα» στη Βραζιλία δεν θα έχουμε, αν και ποτέ δεν ξέρεις με αυτό τον τύπο, αλλά τον ρόλο του θα τον παίξει ο Κώστας Κατσουράνης. Μαζί του θα είναι σίγουρα ο Μανιάτης και ο Μάκος, αλλά και η νέα φουρνιά που έρχεται με παίκτες όπως ο Νίνης (ο οποίος πλέον θα έχει παραστάσεις από Ιταλία), ο Φορτούνης που μπορεί να εξελιχθεί στο νέο αστέρι αυτής της ομάδας, αλλά και μικρότερα παιδιά που σε δύο χρόνια μπορεί να είναι σημαντικά μεγέθη όπως ο Κατίδης του Αρη, ο Βλαχοδήμος του Ολυμπιακού, ο Μαυρίας του ΠΑΟ και ο Κλωναρίδης της ΑΕΚ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Οσο για τους επιθετικούς, οι υπάρχοντες με εξαίρεση τον Λύμπε έχουν όλοι τη δυνατότητα να είναι και στη Βραζιλία, βάσει ηλικίας (Σαμαράς, Σάλπι, Γκέκας) και φυσικά υπάρχει ο Μήτρογλου, ο Αθανασιάδης, αλλά και ο Βέλλιος, που -γεμάτος παραστάσεις από το αγγλικό ποδόσφαιρο- αρχίζει να μπαίνει στο μυαλό του Σάντος.
ΠΗΓΗ: Sportday

Θέλει και ανταλλάγματα η Τότεναμ!!

Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Λούκα Μόντριτς με τον πρόεδρο της αγγλικής ομάδας να ζητά ως ανταλλάγματα από τους Μαδριλένους τους Νούρι Σαχίν και Ρικάρντο Καρβάλιο.
Θέλει και ανταλλάγματα η Τότεναμ
Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ντάνιελ Λέβι επιμένει ειδικά για τη απόκτηση του Τούρκου μέσου ενώ θέλει και τον Πορτογάλο στόπερ. Επιπλέον ζητά και 25 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Μόντριτς.
Ωστόσο μοιάζει σχεδόν απίθανο η Ρεάλ να δώσει τον Σαχίν. Αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στην πρώτη του σεζόν στο «Μπερναμπέου» με αποτέλεσμα να μην παίξει πολύ, ο Ζοσέ Μουρίνιο υπολογίζει τον Σαχίν για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Πηγή: sentra-goal.gr

Καθυστερεί η "πρώτη"

Με βάση το πλάνο που είχε εκπονηθεί επί Μανουέλ Μασάδο η πρώτη συγκέντρωση στον Άρη θα γινόταν κανονικά στις 2 Ιουλίου. Παρόλα αυτά, η επίσημη πρώτη αναμένεται να καθυστερήσει κατά μία βδομάδα λόγω του γεγονότος ότι οι παράγοντες της ομάδας μέχρι την Τετάρτη δεν θα ξέρουν ποιες θα είναι οι δυνατότητες ανανεώσεων και μεταγραφών.
Καθυστερεί η "πρώτη"
Έτσι μετά τη συνεδρίαση της Λίγκας και αφού υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση, οι άνθρωποι του Αρη θα εκμεταλλευτούν τις επόμενες δέκα μέρες, ώστε η ομάδα να ξεκινήσει με όσο το δυνατό πιο γεμάτο ρόστερ γίνεται. Εξαιτίας λοιπόν των παραπάνω, η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να ανατεθεί για τις 9 Ιουλίου.
Πηγή: allaboutaris.com