Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μεγάλη Σκουάντρα!!

Μετά την πρόκριση της Ιταλίας, ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του Χαρτ και γράφει για τη δίκαιη πρόκριση των Ατζούρι και τον Καπέλο.
Μεγάλη Σκουάντρα
Για κάποιο λόγο ο Τύπος της Αγγλίας μετά την πρόκριση σαν πρώτη από τον όμιλο του Euro, είχε θεωρήσει διαδικαστική την αναμέτρηση με την Ιταλία και είχαν ξεκινήσει ακόμα και εκτιμήσεις για το τι θα γίνει με την Γερμανία στα ημιτελικά. Η εικόνα της ομάδας δεν έμελλε να τους δικαιώσει. Εκτός από το πρώτο τέταρτο που η Αγγλία προσπάθησε να επιβληθεί με τον ενθουσιασμό, γύρισε στην άμυνα και δεν μπόρεσε να το κουνήσει ρούπι.
Η Ιταλία, που έχει στη φύση της το να περιμένει τον αντίπαλο χωρίς να νιώθει καθόλου άβολα, ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγώνα, απ-έδειξε για ακόμα μία φορά γιατί είναι η πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη και παρότι η τύχη της γύρισε την πλάτη και η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι σε καμία από τις 35 φορές, είχε τον τρόπο να κάνει check in για τους «4».
Στα δύο πρώτα ματς με Ισπανία και Κροατία, ο Πραντέλι επέλεξε 3-5-2. Μετά το 4-3-1-2 με την Ιρλανδία το διατήρησε και κόντρα στους Αγγλους και δικαιώθηκε 120%. Οι Ατζούρι κατάπιαν στο κέντρο τους αντιπάλους τους, που προσπαθούσαν με υποψίες αντεπιθέσεων να κάνουν τη ζημιά, η οποία δεν έμελλε να γίνει ποτέ. Με 4 χαφ μηχανάκια, με ικανότητες σε τρεξίματα, κοψίματα αλλά και passing game, οι Ιταλοί έκαναν αυτό ακριβώς που ήθελε ο προπονητής τους αφού έγιναν το απόλυτο αφεντικό. Ο κορυφαίος όλων, Πίρλο, ο Ντε Ρόσι, ο Μαρκίζιο, ο Μοντολίβο αλλά και οι Ντιαμάντι και Νοτσερίνο -που μπήκαν αλλαγή- ήταν εκπληκτικοί.

Εκτός από το ζηλευτό από όλες τις ομάδες του Euro (πλην Ισπανίας) κέντρο, οι υπόλοιπες γραμμές έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο Μπουφόν βράχος, κράτησε το «μηδέν» με την απόκρουση του τουρνουά στα πρώτα λεπτά, ενώ ήταν εκεί για να αποκρούσει πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Μπορεί κάποιοι να γελούν και να βρίσκουν τροφή για να κράξουν, όμως πολύ καλό ματς έκανε και ο Μπαλοτέλι. Ο Super Mario μπορεί να έχασε ευκαιρίες, όμως έδωσε ατέλειωτες μάχες για 120 λεπτά κόντρα στα θηρία, Τέρι και Λέσκοτ, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να το κάνουν όλοι οι επιθετικοί.

Φυσικά το δυνατό σημείο της Σκουάντρα Ατζούρα, η άμυνα, ήταν απόλυτα σταθερή παρότι έλλειπε ο ηγέτης Κιελίνι. Ο συμπαίκτης του στην Γιουβέντους, Μπονούτσι έσπευσε να κατεβάσει τους τόνους και ίσως χωρίς να το θέλει, άσκησε κριτική στον Χόντγκσον. «Δεν κάναμε κάτι τρομερό, για εμένα και τον Μπαρτσάλι ήταν εύκολο να σταματήσουμε τον Ρούνεϊ με τον τρόπο που αγωνιζόταν η Αγγλία».

Οσον αφορά τον Πίρλο τα λόγια είναι λίγα, όπως και για τον Αλέγκρι που ήθελε «παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά». Ο άσος της Γιουβέντους με την εμφάνιση και με το πέναλτι που ήθελε έναν τόνο @@ για να το εκτελέσεις έτσι χάρισε στην Σκουάντρα Ατζούρα την πρόκριση. «Αυτός μας έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Μετά το δικό του χτύπημα το πιστέψαμε» είπε ο Νοτσερίνο.

Με τέτοια χρονιά και πρωτάθλημα με την Γιουβέντους και σε περίπτωση που η Ιταλία ολοκληρώσει τη δουλειά και σηκώσει την κούπα δεν θα πρέπει να μιλάμε πλέον μόνο για Μέσι και Κριστιάνο για την Χρυσή Μπάλα, αφού ο 33χρονος Ιταλός θα πρέπει να την πάρει σπίτι του.

Από την άλλη, η Αγγλία μπορεί να έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε κόντρα στους Ατζούρι και να κατάφερε να φτάσει στο σημείο να παίξει την πρόκριση στα πέναλτι, όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά. Και δεν το λέω αυτό για κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά τώρα.

Πριν μερικούς μήνες η αγγλική ομοσπονδία αποφάσισε να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Τζον Τέρι λόγω του περιστατικού με τον Αντον Φέρντιναντ και τις κατηγορίες για ρατσιτική επίθεση. Τότε ακόμα τεχνικός ήταν ο Φάμπιο Καπέλο και όπως είναι απόλυτα λογικό, ένας τεχνικός τέτοιου μεγέθους δεν ήταν δυνατόν να ανεχθεί κάτι τέτοιο και λίγες μέρες μετά άφησε την Εθνική στα κρύα του λουτρού και προσωπικά θεωρώ ότι πολύ καλά έκανε.

Αποτέλεσμα; Την τεχνική ηγεσία των Λιονταριών ανέλαβε ο Ρόι Χόντγκσον. Ενας άνθρωπος που μερικούς μήνες πριν είχε δει την πόρτα της εξόδου σαν αποτυχημένος από την Λίβερπουλ. Στον όμιλο τα πήγε καλά με υπέρβαση και πρωτιά, όμως κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε για τις επιλογές του όσον αφορά την 23άδα που επέλεξε, αφού θα μπορούσε αντί για τον Πάρκερ και τον Χέντερσον να έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον τον Κάρικ, που τουλάχιστον αμυντικά θα μπορούσε να έχει κάνει πολλά περισσότερα πράγματα.

Η Αγγλία έχασε ξανά στα πέναλτι, σε έναν αποκλεισμό ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ομως τα πράγματα θα μπορούσαν είναι πολύ καλύτερα αν στον πάγκο βρισκόταν ο Φάμπιο Καπέλο...

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: