Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΟΝ

Το μπλόκ οι Αθλητικοί Ψιθυροι θα είναι και πάλι μαζί σας την Δευτέρα 1 Αυγουστου .Σας ευχόμαστε ένα όμορφο και δροσερό Σαββατοκύριακο .

Υποβιβασμοί στα χαρτιά

Πολλοί χαρακτηρίζουν επαναστατική τη χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ναι μεν δεν είναι και το πλέον σύνηθες, σίγουρα είμαστε μαθημένοι αλλιώς, αλλά και στο παρελθόν έχουν υποβιβαστεί ομάδες με δικαστικές αποφάσεις. Για δωροδοκίες, χρέη, ακόμα και από... βίτσιο της ΕΠΟ!
Του Ευάνθη Γκόγκουλη

 Φυσικά αυτό που συμβαίνει φέτος είναι πρωτοφανές, αφού και οι τρεις ομάδες που πήραν την άγουσα για τη Β' Εθνική (Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Ηρακλής) είχαν τερματίσει ψηλότερα από τη γραμμή του υποβιβασμού. Τις προηγούμενες πέντε φορές οι ένοχοι ήταν ένας κάθε χρονιά, με εξαίρεση το 1975 όταν συνέβη κάτι αδιανόητο, μια και την πλήρωσα δύο ομάδες που δεν έφταιγαν σε τίποτα.

Πιο γνωστή περίπτωση είναι ασφαλώς αυτή του Ηρακλή το 1980. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Φιλώτας Πέλλιος, κατήγγειλε ότι ο τότε πρόεδρος του «Γηραιού», Κώστας Περτσινίδης, τον πλησίασε και του πρόσφερε χρήματα για να έχει μειωμένη απόδοση στον μεταξύ των δύο ομάδων ημιτελικό για το Κύπελλο. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα πολιτικά δικαστήρια, τα οποία έκριναν ένοχο τον Ηρακλή για δωροδοκία κι έτσι οι αθλητικές αρχές πήραν την απόφαση για υποβιβασμό του στη Β' Εθνική. Οι οπαδοί των «κυανόλευκων» έφτασαν μέχρι τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Ράλλη, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Η μεγάλη ομάδα στην οποία μεσουρανούσε τότε ο Βασίλης Χατζηπαναγής, οδηγήθηκε στην κατώτερη κατηγορία.

Πάντως, ο πρώτος υποβιβασμός ομάδας για δωροδοκία είχε σημειωθεί το 1970. Θύμα (ή δράστις της δωροδοκίας, αν προτιμάτε) ήταν η Παναχαϊκή, άνθρωποι της οποίας πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να προσπαθούν να δωροδοκήσουν τους παίκτες του Αρη, Λουκανίδη και Συρόπουλο. Τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν συντριπτικά και η καταδικαστική απόφαση βγήκε σε χρόνο dt για τη «νεοφώτιστη», τότε, ομάδα της Πάτρας: Αποβολή από το πρωτάθλημα, δηλαδή μηδενισμός στους 13 εναπομείναντες αγώνες. Η Παναχαϊκή έμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και αποχαιρέτισε τη μεγάλη κατηγορία.

Το 1978 η Βέροια τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών για απόπειρα δωροδοκίας παικτών του Αιγάλεω. Βέβαια, και εδώ υπήρξε παρασκήνιο. Το επίμαχο ματς είχε διεξαχθεί την 19η αγωνιστική, αλλά η πρωτόδικη απόφαση βγήκε μετά τη διεξαγωγή της 28ης και αφού το θέμα είχε ξεχαστεί. Η Βέροια βρέθηκε από τη μέση της βαθμολογίας στην τελευταία θέση και ήταν αδύνατο να σωθεί. Οι κακές γλώσσες της εποχής έλεγαν ότι υπήρχε δάκτυλος του Σερραίου υπουργού που ήταν αρμόδιος για τον αθλητισμό. Διότι μάχη για τη σωτηρία έδινε και ο Πανσερραϊκός, ο οποίος μάλιστα έπαιζε στη Βέροια στο φινάλε! Παραμονές της 33ης αγωνιστικής η απόφαση τελεσιδίκησε και η ομάδα της Ημαθίας, όντας καταδικασμένη, έχασε στο φινάλε 2-1 από τον Πανσερραϊκό, ο οποίος τερμάτισε έτσι ένα βαθμό ψηλότερα από τον Πιερικό. Από την τιμωρία της Βέροιας ευνοήθηκαν και οι Πανιώνιος, Καστοριά, οι οποίοι συγκέντρωσαν τους ίδιους βαθμούς με τον Πανσερραϊκό.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος τιμωρήθηκε το 2003 με αφαίρεση 90 βαθμών (!) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών σε παλιούς του παίκτες. Το οξύμωρο είναι ότι κανείς δεν είχε πάρει τότε στα σοβαρά την τελεσίδικη απόφαση. Όλοι θεωρούσαν σίγουρο ότι θα ανατρεπόταν, αν και είχε ήδη κριθεί στον δεύτερο βαθμό. Οι περισσότερες εφημερίδες δημοσίευαν τη βαθμολογία χωρίς να υπολογίζουν την τιμωρία του ΠΑΣ, οι οπαδοί του οποίου πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική χάρη στην οποία θα οδηγούνταν κανονικά σε μπαράζ με τον 3ο της Β' Εθνικής (τον Απόλλωνα Καλαμαριάς). Την επομένη, ωστόσο, η ΕΠΑΕ όρισε ως αντίπαλο των «Ποντίων» στο μπαράζ τον Ιωνικό, την ομάδα δηλαδή που είχε τερματίσει ακριβώς από κάτω τους! Μόνο τότε οι Γιαννιώτες συνειδητοποίησαν ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Αντέδρασαν, αλλά ήταν πλέον αργά. Οι τρεις διαδοχικές προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη δεν άλλαξαν την απόφαση.

Το 1975, τέλος, δεν είχαμε ούτε δωροδοκία ούτε χρέη, γι' αυτό και ό,τι έγινε ξεπερνάει τα όρια του σκανδάλου. Βάσει της προκήρυξης υποβιβάζονταν οι τρεις τελευταίες ομάδες, αλλά προς το τέλος του πρωταθλήματος η ΕΠΟ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μείωσης των ομάδων από 18 σε 16. Ωστόσο, δεν είχε λάβει καμία απόφαση και άφησε το θέμα να αιωρείται. Το πρωτάθλημα τελείωσε, οι τρεις τελευταίοι (Καβάλα, Καλαμάτα, Λάρισα) οδηγήθηκαν όπως προβλεπόταν στη Β' Εθνική, αλλά λίγο καιρό αργότερα έσκασε η «βόμβα». Η ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση! Και έριξε τις δύο ομάδες που είχαν τερματίσει ακριβώς πάνω από τους τρεις τελευταίους! Τόσο απλά... Κατά σύμπτωση η μία ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Η άλλη, το Αιγάλεω.sportday gr

Επιστολή «καμπανάκι» της UEFA!

Την υπόθεση στα χέρια της παίρνει η UEFA για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League.
Επιστολή «καμπανάκι» της UEFA!
Διαβάστε τι αποκάλυψε στο gazzetta.gr το Γραφείο Τύπου της UEFA, ποια επιστολή έστειλε εσπευσμένα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην ελληνική πλευρά και τι ζητά από αυτήν.
Έπειτα από την απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου στην δεύτερη κατηγορία μετά την εμπλοκή της ομάδας στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων των «ερυθρολεύκων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται, από τη στιγμή που δεν προβλέπει κάτι ξεκάθαρο στο καταστατικό της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για ανάλογες περιπτώσεις, είναι ουκ ολίγα. Μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Europa League ο Ολυμπιακός Βόλου παρά τον υποβιβασμό του; Αν τιμωρηθεί και από την UEFA θα αντικατασταθεί από άλλη ελληνική ομάδα; Πότε θα ληφθεί η απόφαση;
Ζητά αναλυτικά στοιχεία η ευρωπαϊκή ομοσπονδία
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου της UEFA σε μία προσπάθεια να δοθεί μία απάντηση που να αποσαφηνίζει τα πράγματα. Μάλιστα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποκάλυψε ότι απέστειλε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας ακριβή στοιχεία γύρω από την υπόθεση ώστε να προχωρήσει κι αυτή με τη σειρά της στις αποφάσεις της.
«Η UEFA είναι ενήμερη για την απόφαση που λήφθηκε σήμερα (σ.σ. χτες) από το πρώτο όργανο της ελληνικής ομοσπονδίας σχετικά με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και τον πρόεδρό της. Για αυτό ζητά άμεσα την αποστολή όλων εκείνων των στοιχείων της υπόθεσης ώστε να προβεί κι εκείνη στις δικές της αποφάσεις» ανέφερε μέρος της επιστολής της UEFA την οποία πάντως δεν δημοσιοποίησε η ΕΠΟ ενώ και η UEFA προτίμησε να μην γνωστοποιήσει πλήρως.

Τα «θέλω» του Τσιώλη

Μπορεί στην πρώτη προπόνηση επί Αυστριακού εδάφους, το πρωί, οι ποδοσφαιριστές του Άρη να ακολούθησαν ένα πρόγραμμα το οποίο είχε ως στόχο την αντοχή και την φυσική τους κατάσταση, ωστόσο το απόγευμα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά για τους κίτρινους.
Ο Σάκης Τσιώλης είχε τονίσει άλλωστε, πριν ακόμη η ομάδα «ανέβει» στις Άλπεις ότι θα εστιάσει το βλέμμα του κυρίως στη φιλοσοφία που θέλει να έχει ο δικός του Άρη, μιας και αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο στάδιο προετοιμασίας και η ομάδα του θέλει να βγάζει αυτοματισμούς και να αγωνίζεται με ένα συγκεκριμένο πλάνο.
Το απόγευμα λοιπόν οι κίτρινοι δούλεψαν επί μία ώρα σχεδόν (είχαν προηγηθεί ασκήσεις με τη μπάλα, πάσες με τη μία σε μικρές χώρο και σωστές κινήσεις) πάνω στο 4-4-2 στην ευθεία και στο 4-4-2 σε ρόμβο, παράλληλα. Ο Σάκης Τσιώλης χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες. Οι πράσινοι (Αγτζίδης, Κοτσώνης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης – Τόχα, Φατί –Πορτίγια, Νέτο- Τσέζαρεκ, Κανούλας. Στο δίτερμα προστέθηκε και ο Σηφάκης) και οι μπλέ (Βαγγέλη, Γιαννιτσης, Μίσελ, Οικονομόπουλος –Παπαστεριανός, Τριανταφυλλάκος –Σακάτα, Γιαννιώτας –Αγγελούδης, Τοπούζης. Στο προστέθηκε ο Βελλίδης). Οι εντολές του Έλληνα τεχνικού ήταν συγκεκριμένες. Ζητούσε από τους παίκτες του να μάθουν να επιτίθενται ή να αμύνονται οργανωμένα. Όλη η ομάδα δηλαδή από τον επιθετικό μέχρι τον τελευταίο αμυντικό και τούμπαλιν, να κινείται σε σωστές γραμμές. Ήθελε με λίγα λόγια να υπάρχει οργάνωση στο παιχνίδι. Παράλληλα, την ώρα της άσκησεις έδινε εντολές, η ομάδα που αγωνιζόταν με 4-4-2 στην ευθεία να κάνει επιθεση και αυτή με το 4-4-2 σε ρόμβο άμυνα και το αντίθετο, ενώ ήθελε στον ρόμβο να υπάρχουν μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Φυσικά ήθελε ακατάπαυστο πρέσινγκ όταν γίνεται άμυνα και ο Άρης κυνηγάει το σκορ, όπως επίσης και μικροί χώροι και ζώνη άμυνα όταν ο Άρης είναι μπροστά στο σκορ και… κυνηγάει ο αντίπαλος. Επιπλέον όλο το παιχνίδι γινόταν με μία πάσα, μέχρι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των τερματοφυλάκων, ανεβάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον δείκτη δυσκολίας. Για την… ιστορία απλά να σημειώσουμε πως το παιχνίδι τελείωσε 1-0 υπέρ των μπλε με το γκολ του Γιαννιώτα, στην εκπνοή ουσιαστικά της προπόνησης. metrosport gr

«Αιφνιδιαστήκαμε και εμείς»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός, μίλησε στον Sentra 103,3 για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Βερένγκα και την μεγάλη επιτυχία του: 

«Αιφνιδιαστήκαμε και εμείς χτες. Ακούγαμε τον προπονητή της Βαλερένγκα να λέει πως είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ σε σχέση με δύο χρόνια πριν που τους αντιμετωπίσαμε. Κάτι τέτοιο δεν το διαπιστώσαμε εκτός και αν ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Είδαμε έναν ΠΑΟΚ σοβαρό που εκμεταλλεύτηκε τα ατού του, όπως η ταχύτητα του Βιερίνια στις αντεπιθέσεις και τα στημένα του Γκαρσία και νομίζω πήρε μια δίκαιη και καθαρή νίκη που του δίνει τις βάσεις για πρόκριση στον επόμενο γύρο».

Είπε επίσης για τι επιτυχίες που φέρνει ο αθλητισμός : «Ακόμα και το ποδοσφαιρικό κομμάτι του Ολυμπιακού Βόλου μας έκανε υπερήφανους χθες γιατί όταν βγαίνει μια ομάδα και κερδίζει, δεν έχει σημασία αν είναι το Λουξεμβούργο ή οποιαδήποτε ομάδα στο εξωτερικό, εύκολα 0-3 μια ομάδα που δεν είναι γνωστή. Ο ΠΑΟΚ είναι θα έλεγα πιο γνωστός στην Ευρώπη, νομίζω ότι όλα αυτά μας αφήνουν ευχάριστες γεύσεις και μας προϊδεάζουν ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο, να έχουμε δηλαδή την ελπίδα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορέσει να διορθωθεί και να μιλάμε μόνο και όχι για έξωγηπεδικά θέματα.


Για τον Λάζλο Μπόλονι: «Ήμουν επιφυλακτικός για τον κύριο Μπόλονι, όχι γιατί γνώριζα ή δεν γνώριζα την καριέρα του αλλά γιατί δεν ήξερα τι έμψυχο δυναμικό θα έχει στα χέρια του, γιατί όταν ήρθε ο άνθρωπος όλοι έλεγαν ότι ήρθε κάποιος που ενδιαφέρεται και προωθεί νέους . Τον ενδιαφέρει η ομάδα να παίζει καλά και να κερδίζει έχει , να έχει δηλαδή ένα πρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα φανεί στη συνέχεια αν έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να βγάλει και παιδιά τα οποία θα αφήσει παρακαταθήκη για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως έχει μια διάθεση να πιέσει τον αντίπαλο πιο ψηλά απ ότι οι προηγούμενοι προπονητές και αυτό εμένα μου δείχνει κάτι από τα παλιά. Έναν ΠΑΟΚ με θετικές βλέψεις ο οποίος ενδιαφέρεται ταυτόχρονα για το αποτέλεσμα. Διάβασα δηλώσεις του προπονητή της Βαλερένγκα σήμερα που έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ξέραμε και έπαιζε αμυντικά χρησιμοποιώντας το όπλο των αντεπιθέσεων. Εμένα η χθεσινή εικόνα του ΠΑΟΚ σε πολύ μεγάλα διαστήματα, όχι σε όλο το παιχνίδι, ήταν λίγο διαφορετική. Είδα τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά ζητώντας να κάνει το λάθος η αντίπαλη ομάδα και το έκανε δύο τρεις φορές και μάλιστα είχε κάποιες φάσεις ο ΠΑΟΚ από αυτό και για μένα αυτό είναι το πιο ευχάριστο. Έτσι πήρε και το αποτέλεσμα.


Για τις διοικητικές εξελίξεις:« Αυτό που έχω εγώ σαν αίσθηση και σαν εμπειρία είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτή τη στιγμή θα μπουν τα χρήματα. Επειδή έχει λήξει ο χρόνος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου πιθανότατα υπάρχει ένα τεχνικό θέμα στο πως θα μπουν τα χρήματα πιο γρήγορα, αυτό είναι το πρόβλημα για την υπόθεση Φλωρίδη αυτή τη στιγμή. Τα υπόλοιπα πρέπει να έχουν ξεπεραστεί και ελπίζω να χει γίνει αυτό γιατί σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης και γενικά δυσμενών οικονομικών συγκυριών νομίζω το να έχει κάποιος τη διάθεση να βάλει χρήματα θα δουλέψει θετικά όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για το χώρο».
 The Player

Σαν το παλιό κρασί... (ΦΩΤΟ)

Η Ελένη Μενεγάκη παραμένει μια εντυπωσιακή γυναικεία παρουσία. Ακόμη και στην παραλία, χωρίς να είναι βαμμένη, συγκεντρώνει πάνω της όλα τα ανδρικά βλέμματα. Αφήστε που έχει και κορμάρα...
Σαν το παλιό κρασί... (ΦΩΤΟ)

Γιατί κλαίνε τώρα όσοι αποθέωναν αυτούς με τις "γνωστές μεθόδους";

Μπορώ να καταλάβω την πίκρα των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την κατάληξη στον γκρεμό δύο καλών ομάδων. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
Γιατί κλαίνε τώρα όσοι αποθέωναν αυτούς με τις "γνωστές μεθόδους";
Δεν είναι λίγο πράγμα η ομάδα σου να παίζει στην Ευρώπη και ξαφνικά από τα σαλόνια να ξαναγυρίζει στα αλώνια. Ούτε μπορείς εύκολα να αντέξεις την κατηφόρα του υποβιβασμού όταν μέχρι πέρυσι ως Καβάλα μπορούσες να κοντράρεις στα ίσα τους μεγάλους της χώρας και να απολαμβάνεις παίκτες όπως ο Ντουγκλάο και ο Αμπντούν.
Μπορώ να καταλάβω, ξαναλέω, την πίκρα εκείνων των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, οι οποίοι ΔΕΝ αποθέωναν τον Μπέο, τον Ψωμιάδη και τις μεθόδους τους. Δεν πρόκειται όμως να ασχοληθώ με «δάκρυα» ή διαμαρτυρίες που προέρχονται από οπαδούς οι οποίοι τραγουδούσαν «Μπέο, Μπέο και στο Μπερναμπέου» ή αποθέωναν τον Ψωμιάδη. Αυτοί -όσοι είναι και από τις δύο ομάδες- τα ήθελαν και τα έπαθαν.
Κι αν θεωρούν ότι οι δημοσιογράφοι είναι «εμπαθείς» απέναντι στους δύο κυρίους, τότε ας κάνουν τον κόπο οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας να ρωτήσουν ΟΛΗ την υπόλοιπη Ελλάδα. Να ρωτήσουν τους οπαδούς ΟΛΩΝ των ομάδων της χώρας -ανεξάρτητα αν έχουν επί της ουσίας ασχοληθεί με το θέμα, αν έχουν διαβάσει έστω και μια αράδα της δικογραφίας- ΠΟΙΑ είναι η γνώμη τους για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Να τους ρωτήσουν αν θεωρούν δίκαιο ή όχι τον υποβιβασμό του Βόλου και της Καβάλας. Το ποσοστό του «ναι» θα είναι... σταλινικού τύπου!
Δεν είναι τυχαίο αυτό το «άτυπο» γκάλοπ που εδώ και χρόνια διεξάγεται στη χώρα για τους εν λόγω κυρίους και τα πεπραγμένα τους στο ποδόσφαιρο. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Αχιλλέας Μπέος λοιδορούσε αστυνομία και Δικαιοσύνη. «Εδώ είμαι, πίνω καφέ, ας έρθουν να με συλλάβουν». Κι έσπαγε πλάκα με την έρευνα της UEFA για τα «στημένα». Ο Μάκης Ψωμιάδης κυκλοφορούσε περιχαρής με το πούρο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Καβάλας ως «ο πιο επώνυμος οπαδός της». Μέχρι που η Πειθαρχική τον συνέδεσε για τα καλά με την ΠΑΕ, ως γνήσιο αφεντικό της, και έριξε την ομάδα κατηγορία.
Ας μη φωνάζουν κι ας μη διαμαρτύρονται, λοιπόν, όσοι οπαδοί του Βόλου και της Καβάλας στήριζαν τη συλλογική χαρά τους πάνω στις μεθόδους των δύο ανδρών, αν και... υποψιάζονταν τις πεπατημένες που ακολουθούσαν. Οποιος δεν γούσταρε ούτε στο γήπεδο θα πήγαινε ούτε -πολύ περισσότερο- θα αποθέωνε μια κατάσταση την οποία ΟΛΗ η υπόλοιπη Ελλάδα (στην οποία φυσικά δεν ευδοκιμούν ποδοσφαιρικά... μωρές παρθένες, μην τρελαθούμε) είχε χρόνια καταδικάσει.
Συγγνώμη, έκανα λάθος. Οχι όλη η Ελλάδα. Εξαιρούνται εκείνοι οι... 400 του Ηρακλή που ψήφισαν να συγχωνευθεί η ομάδα τους με την Καβάλα του καταζητούμενου Μάκη Ψωμιάδη. Αν είχε συμβεί αυτό ο Ηρακλής σήμερα θα είχε γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως η ομάδα που υποβιβάστηκε για τρεις διαφορετικούς λόγους την ίδια σεζόν!
Πηγή: Goal

Ε, τον άμπαλο τον Γκαρσία...


του Βασίλη Μαυρόπουλου

Κάποιοι λένε ότι το γκολ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα τη σεζόν 2009-2010 στο νικηφόρο 2-1 του Π.Α.Ο.Κ. το έκανε καταλάθος, κάποιοι λένε ότι είναι άμπαλος, ενώ κάποιοι άλλοι ότι δεν έχει τεχνική. Η καλύτερη απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον Ουρουγουανό με την γκολάρα που έβαλε στο "Ούλεβαλ" του Όσλο και σφράγισε ήδη από το πρώτο παιχνίδι της ομάδας του την πρόκριση γι' αυτήν. 35άρης, ξοφλημένος παίκτης και... κωλόπαιδο. Όντως ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει τεχνική και είναι άμπαλος. Το μόνο που ξέρει είναι να ρίχνει μπουνιές στους αντιπάλους του και να τους προπηλακίζει. Δεν ξέρουν μπάλα ούτε στη Μίλαν ούτε στη Ρεάλ που τον είχαν στο ρόστερ τους...


Χθες και μόνο με την εμπειρία του, ο Ουρουγουανός άσος έδειξε γιατί είναι πολύτιμος για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Τι κι αν πήγαινε σε αρκετές περιπτώσεις δεύτερος πάνω στην μπάλα; Οι τοποθετήσεις του, κυρίως, στα στημένα των Νορβηγών ήταν εκπληκτικές, καθώς έθετε συνεχώς σε εγρήγορση την εμπειρία του. Για ακόμη μια φορά μάς έβαλε τα γυαλιά δίνοντας το 200% των δυνατοτήτων του. Βεβαίως και θα κουραστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν και είναι βέβαιο πως σ' αυτή την ηλικία θα "σκάσει", αν δοκιμάσει να βγάλει καμιά πενηνταριά και βάλε 90λεπτα, όπως πέρυσι. Εδώ είναι που γίνεται επιτακτική η απόκτηση ενός ακόμη χαφ για τον Δικέφαλο. Ακόμη, κι έτσι όμως, είναι υπεραπαραίτητος. Για να βάζει τις... τυχερές του γκολάρες και να βοηθάει τον Π.Α.Ο.Κ. σε άμυνα και επίθεση. Ας δέσει και ο Λαζάρ στο κέντρο, και τα πράγματα για τον Π.Α.Ο.Κ. θα πάνε όμορφα.


Πάρτε μια γεύση από το... τυχερό γκολ του Ουρουγουανού...



Η "Χρυσή" ευκαιρία!

Στις 16:00 η Εθνική πόλο γυναικών αντιμετωπίζει στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος την Κίνα. Διαβάστε πώς έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα που κατακτά την κορυφή του κόσμου.

Η "Χρυσή" ευκαιρία!
Η κορυφή της Ευρώπης έχει κατακτηθεί ουκ ολίγες φορές από ελληνικές ομάδες, με πλέον εκκωφαντική στη Γηραιά Ήπειρο την επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2004 στην Πορτογαλία, όμως το πρώτο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν έχει κατακτηθεί ποτέ και από καμία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού! Απόψε το γυναικείο πόλο έχει τη «χρυσή» ευκαιρία να γράψει Ιστορία, ξεπερνώντας τον άθλο του 2005 με το World League της Ρωσίας.

Φιλική νίκη για Γιουβέντους

Ένα γκολ του Φάμπιο Κουαλιαρέλα ήταν αρκετό για τη Γιουβέντους, προκειμένου να πάρει τη φιλική νίκη με 1-0 σε βάρος της Σίβας Γουαδαλαχάρα για το World Football Challenge.

Ο άσος της «Μεγάλης Κυρίας» σκόραρε στο 12ο λεπτό, έχοντας... σύμμαχό του και το... γρασίδι, το οποίο άλλαξε πορεία στην μπάλα, «ξεγελώντας» τον Τζόνι Μεγκαλόν.

Ο Πέπε έχασε στη συνέχεια σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ενώ η καλύτερη στιγμή για τη Σίβας ήρθε σε προσπάθεια του Μιγκέλ Άνχελ Πόντσε, αλλά ο Μάρκο Στοράρι αντέδρασε σωστά, διατηρώντας το 1-0 μέχρι τέλους.
 The Player

Πλάκα έκαναν οι φίλοι του Μέσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλάκα έκαναν οι φίλοι του Μέσι στους φίλους του Σάλας, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ, σε φιλικό αγώνα που έγινε για τα θύματα του σεισμού στη Χιλή.
Ο Μέσι "γλέντησε" τον Κοντρέρας! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η ομάδα του επιθετικού της Μπαρτσελόνα επικράτησε της αντίστοιχης του αμυντικού του ΠΑΟΚ με σκορ 7-2, ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησαν περισσότεροι από 15.000 θεατές.
Οι συνθέσεις:
Φίλοι Σάλας (Ντούνγκα): Πέριτς, Κοντρέρας, Ρίφο, Βάργκας, Πάπα, Βιντάλ, Γκαργκάνο, Ντάβιντς, Ορτέγκα, Σάλας, Φαλκάο
Αλλαγές: Παρέδες, Ριβαρόλα, Μαρκές
Φίλοι Μέσι (Μπερίτσο): Αμπονταντσιέρι, Καφού, Λούσιο, Λουγκάνο, Γκ.Μιλίτο, Γκονσάλες, Λ.Μέσι, Βιαφαρά, Λαβέτσι, Ντ.Μιλίτο, Μαρτίνες

Αλλαγές: Παλέρμο, Έμερσον, Άρος, Αστράδα, Γουέλινγκτον

"Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί"

Ανακοίνωση αναφορικά με τις αποφάσεις της Π.Ε. της Σούπερ Λίγκας εξέδωσε η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, σχολιάζοντας ότι "Η υποκρισία, είναι η δύναμη των ανάνδρων".
"Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί"
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσαν:
"Η υποκρισία, είναι η δύναμη των ανάνδρων"
Περιμέναμε με αγωνία την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής. Το άγχος μας δεν ήταν για την τύχη της δικής μας ομάδας –εμείς ήμασταν υποψιασμένοι και αποφασισμένοι να πληρώσουμε το μάρμαρο - αλλά για την τύχη του Ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί στην τελική γι΄ αυτό πρόκειται! Περιμέναμε την κάθαρση περιμέναμε να ξεκινήσει από τα ψηλά –όσο ψηλά κι αν ήταν- και να συμπαρασύρει όλη την βρωμιά από την βαριά δυσωδία έως τους μικρούς ξεραμένους λεκέδες. Τι αφελείς που ήμασταν…
Το σκεπτικό σας: Οι καταγγελίες της UEFA για τα στημένα παιχνίδια!
Η επιχειρηματολογία σας: Οι συνομιλίες από τις τηλεφωνικές υποκλοπές.
Το υλικό σας: Πάνω από 100 ονόματα, περισσότερες από τριάντα ομάδες, περισσότεροι από 40 αγώνες, από ύποπτοι έως άκρως διεφθαρμένοι!
Η απόφασή σας: εκτός από σκανδαλώδης ως σύλληψη, εκτός από μεροληπτική ως προς την στοχοποίηση, εκτός από αστήρικτη νομικά, εκτός από ντροπιαστική για την έννομη αλλά και ηθική τάξη, είναι και κάτι παραπάνω, κάτι βαθύτερο. Είναι η ταφόπλακα στις ελπίδες του κάθε υγιούς φιλάθλου να ξαναδεί καθαρό ποδόσφαιρο.

Σας ευχαριστούμε, ω πάνσοφοι σωτήρες του ποδοσφαίρου, που ελέω Nova (οι συνδρομητές πρέπει να διατηρηθούν πάση θυσία) και απελευθερωμένου στοιχήματος, αλληθωρίσατε από τα μεγάλα ψάρια –που γεμίζουν τα ταμεία και τις τσέπες σας,- και ανακαλύψατε μόνο τα ύποπτα πονταρίσματα σε αγώνες της Καβάλας και του Βόλου.
Σας ευχαριστούμε, ω "γεράκια" της ηθικής, που βλέπετε σαν το γεράκι: καθαρά σ’ ένα μικρό σημείο στο κέντρο και θολά γύρω από αυτό. Μπορεί η δική σας τηλε-οπτική να τελειώνει στον Ψωμιάδη και τον Μπέο αλλά όλος ο κόσμος βλέπει και τους άλλους που προστατεύετε! Και δεν σας συγχωρεί! Η βιασύνη και η προχειρότητα των κατηγοριών, προδίδει το άγχος σας για συγκάλυψη.
Εμείς δεν θα κλείσουμε δρόμους και λιμάνια για να μην πέσει η ομάδα μας... Αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε για να τιμωρηθούν επιτέλους όλοι όσοι βρωμίζουν το χορτάρι του γηπέδου κι αλλάζουν χρώμα στις άσπρες γραμμές της σέντρας. Γιατί, απ' όσο μάθαμε απ' τους πατεράδες μας, οι άσπρες γραμμές χωρίζουν το γήπεδο σε ίσα κομμάτια, στη μέση! Δεν γίνεται να δεχτούμε ποδόσφαιρο με άλλους όρους.
Το φρικτό προσωπείο του καθωσπρεπισμού είναι ήδη σφικτά δεμένο και κρύβει τις πραγματικές σας προθέσεις που είναι μην αφεθεί το ποδόσφαιρο να επιζήσει χωρίς να το εξουσιάζετε απόλυτα! Χωρίς να γεμίζουν τις τσέπες τους οι εντολοδόχοι σας…
Τελικά δεν είναι ότι μας κλέβετε μόνο την Κυριακή μας, να την σκοτώσετε θέλετε! Και το ερώτημα δεν είναι ποιος θα σας το επιτρέψει… αλλά ποιος θα σας σταματήσει…

Λίγοι αλλά καλοί...

Έκπληκτοι έμειναν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ όταν έφτασαν στο "Μακεδονία", στις 4 τα χαράματα της Παρασκευής, και είδαν φίλους του συλλόγου να τους περιμένουν.
Λίγοι αλλά καλοί...
Μπορεί ο αριθμός των φιλάθλων να μην ήταν μεγάλος και μόνο, όμως, το γεγονός ότι ξενύχτησαν για να περιμένουν την επιστροφή της ομάδας από το Όσλο, λέει από μόνο του πολλά...
Με το που εμφανίστηκαν οι παίκτες οι οπαδοί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και, φυσικά, μοίρασαν συγχαρητήρια για τη νίκη επί της Βαλερένγκα στη Νορβηγία...

Τα πάχη του, τα κάλλη του...

Νέα φωτογραφία από τον "χοντρό" Ρονάλντο στην παραλία. Πάντως, η γυναίκα του, Μπία Αντόνι, κορμάρα. Έτσι δεν είναι;
Τα πάχη του, τα κάλλη του...

Στο όριο η Άρσεναλ για Σεσκ!

Έτοιμη να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα για την πώληση του Σεσκ Φάμπρεγας και να κρατήσει τον παίκτη κανονικά στο ρόστερ της είναι η Άρσεναλ. Οι «μπλαουγκράνα» δεν έχουν καταθέσει ακόμη προσφορά αντάξια με την ποιότητα του παίκτη και οι «κανονιέρηδες» δηλώνουν εκνευρισμένοι από το νέο σίριαλ.

Ο Λαζάρ και το κράξιμο για Βιτόλο

Του Στέλιου Μοσχούλα
 Ο ΠΑΟΚτσής βρήκε νέο «είδωλο». Ο Κοστίν Λαζάρ αποθεώνεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κι οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» είναι έτοιμοι για να τον σηκώσουν στις πλάτες τους. Ο οπαδός της ομάδας γούσταρε πολύ το βράδυ της Πέμπτης, όχι μόνο επειδή ο ΠΑΟΚ φαίνεται (μετά το 0-2 στο Όσλο) να προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ από τον πρώτο αγώνα, με αντίπαλο την άναρχη και αδούλευτη Βαλερένγκα. 
 Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ βάρεσε... κόκκινο στη χαρά του, μια κι οι δύο αδυναμίες του ή καλύτερα καψούρες  του, ο Αντελίνο Βεϊρίνια (τέθηκε βέτο για τη πώλησή του από τη μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων) κι ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκαν δίχτυα, με δύο πολύ όμορφα γκολ κι έβαλαν τις βάσεις για μια ακόμη... μακρά ευρωπαϊκή πορεία. Το παράδειγμα της περσινής σεζόν φαίνεται ότι... γλύκανε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν βαλθεί να κάνουν ακόμη μια εξαιρετική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.
 Επιπροσθέτως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ «τρελάθηκαν» με την απόδοση του Κοστίν Λαζάρ. Ο Ρουμάνος έβγαλε...  μάτια στο ματς του Όσλο κι όποιος παρακολουθεί τις συζητήσεις οπαδών της ομάδας στα φόρουμ ή όλα αυτά που ακούγονται στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, καταλαβαίνει ότι η απώλεια του Βίκτορ Βιτόλο ξεχάστηκε πολύ γρήγορα. Τι κι αν πήγε στον Παναθηναϊκό, «πουλώντας» (κατ΄ αυτούς) την αγάπη που του έδειξαν. Τι κι αν ήταν ένας πολύτιμος παίκτης για το κέντρο του «Δικεφάλου». Οι φίλαθλοι τον διέγραψαν από τη μνήμη τους, μια κι έχουν τον Ρουμάνο Λαζάρ στην ομάδα. Ενα... αστέρι που ανατέλλει. Χθες έπαιξε σαν... θηρίο, δείχνοντας τη σπουδαία τεχνική του κατάρτιση και την οξυδέρκεια στο παιχνίδι του. Αν, όπως είπε ο Λάσλο Μπόλονι, φθάσει στο 100% της φυσικής του κατάσταση, τότε αναμένεται να κάνει... θαύματα. Γι΄ αυτό το λόγο τα μπινελίκια και τα «γαλλικά» για τον Βιτόλο ήταν πολύ «ιν» από χθες το βράδυ. Ο Ισπανός ξεχάστηκε κι ο Ρουμάνος αποθεώθηκε. Μια ήττα επήλθε από τη φυγή του Βιτόλο, μια νίκη κερδήθηκε με την απόκτηση του Λαζάρ, ο οποίος αποδεικνύεται «τζακ ποτ» στη μεταγραφική περίοδο.
 Τι περιμένει πλέον ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ; Να επέλθει η τελική συμφωνία των Ζαγοράκη - Κατσαρή με την πλευρά Φλωρίδη - Σαχπατζίδη και να μπει ρευστό στην ΠΑΕ. Οχι μόνο για να πληρωθούν οι οφειλές προς τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, αλλά και για να πατήσει το πόδι του στην Τούμπα ένα μεγάλο «αστέρι», σέντερ φορ, όπως ο Μποκανί. Τότε είναι που η... ηδονή θα χτυπήσει κόκκινα για τους οπαδούς.
 sportday gr

Νέες συλλήψεις για τα «στημένα» στην Τουρκία

Αποφασισμένες να βάλουν το «μαχαίρι στο κόκκαλο» είναι οι τουρκικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη άλλων τεσσάρων ατόμων, ανάμεσά στα οποία βρίσκεται και παράγοντας της Φενερμπαχτσέ, για το σκάνδαλο «στημένων» αγώνων που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ανάμεσα στους συληφθέντες βρίσκεται ο Μουράτ Οζαϊντινλί, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των πρωταθλητών, καθώς κι άλλος ένας παράγοντας ομάδας.

Οι άλλοι δύο που οδηγήθηκαν στο τμήμα είναι ένας παίκτης της Μπουγιουκσεχίρ Μπελεντιγεσί και ένας παράγοντας της Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Την πλήρη στήριξή του στις αρχές παρέχει και ο πρωθυπουργός της χώρας και οπαδός της «Φενέρ», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι βλέπει τις συγκεκριμένες ενέργειες ως «μία διαδικασία κάθαρσης».

Πάνω από 30 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ, κατηγορούνται για εμπλοκή στο σκάνδαλο που περιλαμβάνει 19 «ύποπτους» αγώνες της περσινής σεζόν, με τους πρωταθλητές να κινδυνεύουν να χάσουν τον τίτλο τους και να υποβιβαστούν

Πιο σοβαρό το πρόβλημα του Βιτόλο

Είχε περάσει στα ψιλά η πρόσφατη τοποθέτηση του Φερέιρα για το πρόβλημα στο γόνατο του Ισπανού. Με τον πρώην αμυντικό μέσο του ΠΑΟΚ να ταλαιπωρείται εδώ και μήνες στο ίδιο σημείο...
Πιο σοβαρό το πρόβλημα του Βιτόλο
Τον περασμένο Δεκέμβρη ο Βιτόλο εγχειρίστηκε στο ίδιο σημείο στο γόνατο όπως και ο Παντελής Καπετάνος (στην ίδια κλινική, το ίδιο διάστημα). Αμφότεροι, μάλιστα, αντιμετώπισαν πρόβλημα μόλυνσης στο εγχειρισμένο γόνατο, καθώς ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό βακτήριο, ο χρυσίζοντας σταφυλόκοκκος, τους ταλαιπώρησε για ένα διάστημα.
Το ζήτημα είναι ότι ο Έλληνας σέντερ φορ ταξίδεψε σε εξειδικευμένο κέντρο στην Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να δώσει λύση μία και καλή στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο Βιτόλο δεν έκανε το ίδιο και ταλαιπωρείται ακόμα. Με κάποιους μέσα από την Παιανία να θυμίζουν το γεγονός στη διοίκηση λίγο πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βιτόλο...
Όχι ότι ο Ισπανός έχει κάποιο πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει την καριέρα του στο "τριφύλλι." Αλλά είναι γεγονός ότι ταλαιπωρείται ακόμα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ειδική μεταχείριση από τους "πράσινους". Κάτι που φαίνεται να γνωρίζει καλά και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, γι' αυτό και είχε κάνει τη σχετική παρατήρηση όταν είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα...
Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο Πορτογάλος άφησε εκτός αποστολής τον παίκτη για το ματς με την Οντένσε, παρόλο που προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες σε φουλ ρυθμούς.sportdog gr

17 λόγοι για να κάνεις σεξ…!!

Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία.
17 λόγοι για να κάνεις σεξ…
Υπάρχουν 17 λόγοι για να κάνει κανείς σεξ και να προστατεύσει τον οργανισμό του παράλληλα.
1. Καλή ψυχική υγεία
Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.
2. Θεραπεία ομορφιάς
Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός σώμα διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.
3. Μακροζωία
Δεκαετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 εθελοντών μέσης ηλικίας από το Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ.
4. Θεραπεία δέρματος
Ο ιδρώτας που εκκρίνουμε κατά το σεξ, καθαρίζει τους δερματικούς πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.
5. Απώλεια βάρους
Το σεξ μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κιλά - ή τουλάχιστον να κάψουμε τις θερμίδες από το ρομαντικό δείπνο που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής… συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο!
6. Ενδυνάμωση μυών
Είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, αφού οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.
7. Αύξηση ελκυστικότητας
Όσο περισσότερο ενεργή είναι η σεξουαλική ζωή μας, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο. Το συχνό σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.
8. Όξυνση της όσφρησης
Μετά τον οργασμό, η άνοδος των επιπέδων της προλακτίνης ευνοεί τον σχηματισμό νέων νευρώνων στον οσφρητικό βολβό, οξύνοντας την αίσθηση της όσφρησης.
9. Παυσίπονη δράση
Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το…
10. Καλή στοματική υγιεινή
Οι ανταλλαγές φιλιών με τον σύντροφό μας σημαίνουν λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τα φιλιά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα τροφών και μειώνει την οξύτητα μέσα στο στόμα, τον κυριότερο παράγοντα της οδοντικής φθοράς.
11. Καλό αναπνευστικό σύστημα
Το σεξ είναι σαν ένα φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά από το συνάχι έως την καταπολέμηση του άσθματος και του υψηλού πυρετού.
12. Αντιμετώπιση χοληστερόλης
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, εξισορροπώντας την κακή με την καλή χοληστερόλη.
13. Ορμονική προστασία
Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ευεργετικές και για τα δύο φύλα. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα ενισχύουν την καρδιά, ενώ στις μακροχρόνιες επιδράσεις ανήκει η προστασία από το Αλτσχάιμερ και την οστεοπόρωση. Στους άντρες, η τεστοστερόνη ενδυναμώνει κόκαλα και μυς.
14. Καλό κυκλοφορικό σύστημα
Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο.
15. Κατά της ακράτειας
Το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενδυναμώνοντας τους πυελικούς μυς.
16. Καλή ποιότητα ύπνου
Μετά τον οργασμό, το σώμα χαλαρώνει τελείως, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε βαθύτερα και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο.
17. Αντικαρκινική δράση
Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που εκσπερματίζουν 13-20 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 14% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με όσους δεν ξεπερνούσαν τις 7 φορές μηνιαίως.
Πηγή: newstoday.gr

Πέφτει, αλλά μεταγραφές κάνει...!!

Μπορεί η Καβάλα να συνεχίσει στη Football League, ωστόσο ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας δε φαίνεται να αλλάζει. Έφερε τον Ράντοσλαβ Μπάτακ ο Ψωμιάδης.
Πέφτει, αλλά μεταγραφές κάνει...
Πρόκειται για Μαυροβούνιο θηριώδη σέντερ μπακ που ήταν συμπαίκτης του Γκρμπιτς που πήγε στον Ολυμπιακό.

Σισέ όπως ...Μπέκαμ!!

Για άλλη μια φορά ο Σισέ γίνεται θέμα για τα τατουάζ του. Αφιέρωμα με τον Γάλλο στην Τουρκία.
Σισέ όπως ...Μπέκαμ
Συγκεκριμένα, η τουρκική ιστοσελίδα "Fanatik" σε σχετικό θέμα για τα τατουάζ των ποδοσφαιριστών, έχει φωτογραφικό αφιέρωμα και σε αυτό υπάρχουν τα τατουάζ του Τζιμπρίλ Σισέ, των Ντέιβιντ Μπέκαμ και Μάρκο Ματεράτσι, αλλά και άλλων δημοφιλών ποδοσφαιριστών.
πηγή: sportdog.gr

Ξαναβρήκε ταυτότητα!!

Ήταν μια ομάδα σοβαρή, ώριμη και οργανωμένη, που έσφυζε από αυτοπεποίθηση. Με τον έμπειρο Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του ο ΠΑΟΚ ξαναβρήκε την χαμένη του ταυτότητα και το μέταλλο του νικητή. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.

Ξαναβρήκε ταυτότητα
Η πρόσληψη ενός γνωστού προπονητή με πολλά βιώματα, γνώσεις και ισχυρή προσωπικότητα, που αποπνέει σεβασμό στα αποδυτήρια και η διατήρηση του ίδιου βασικού κορμού για τέταρτο χρόνο, αποτελούν την συνταγή της επιτυχίας για τον ΠΑΟΚ.
Αυτά είναι τα ευεργετικά αποτελέσματα για μια ομάδα, όταν την δημιουργούν αμιγώς ποδοσφαιράνθρωποι, ιδίως όταν αυτοί είναι του βεληνεκούς του Θόδωρου Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε στο Όσλο πως όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρυσι, αλλά ισχυροποιήθηκε, παρά την ασφυκτική οικονομική στενότητα και την μεταγραφική λιτότητα. Σε ευρωπαϊκό αγώνα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, παρουσιάστηκε απρόσμενα έτοιμος για την εποχή, παρά τις πολλές απώλειες βασικών παικτών και την μία μόνο προσθήκη στην 11άδα του. Ναι, αλλά τι προσθήκη... Ο Λαζάρ, ως προσωπική επιλογή του Μπόλονι, δικαίωσε απόλυτα στο ντεμπούτο του τον συμπατριώτη του προπονητή.
Εξαιρετικός σε τακτικό επίπεδο ήταν ο διεθνής Ρουμάνος, πολύ καλός τεχνίτης και πασαδόρος, αποτέλεσε το "μυαλό" και τον ηγέτη του ΠΑΟΚ, συνδέοντας άρρηκτα το κέντρο με την επίθεση. Έβγαλε την πάσα στο γκολ του Βιεϊρίνια, δεν άφησε να φανεί καθόλου το κενό του Βιτόλο, προσέθετε ηρεμία και ψυχραιμία στην μεσαία γραμμή και έδειξε ότι είναι ένας παίκτης με την ποιότητα που αρμόζει σε μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις.
Πρόκειται για έναν φανερά πολυσύνθετο μέσο, που έδειξε ότι μπορεί να παίξει εξίσου καλά τόσο αμυντικό χαφ, όσο και επιτελικός. Από το πρώτο του κιόλας ματς στον ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε άνετα στο παιχνίδια της νέας του ομάδας, γεγονός στο οποίο βοήθησε σαφώς το ότι είναι συμπατριώτης του Μπόλονι και κατάλαβε αμέσως τι θέλει ο προπονητής του απ’ αυτόν. Ο Μπόλονι του έδωσε την ευκαιρία της καριέρας για πρώτη φορά εκτός Ρουμανίας, τον πιστεύει και όλα δείχνουν ότι ο Λαζάρ θα αποδειχθεί μια πολύ καλή μεταγραφή.
Είναι δεδομένο ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της ομάδας του Μπόλονι γενικότερα ήταν απολύτως θετικά. Με την αναμενόμενη απόκτηση και ενός γκολτζή, ο "δικέφαλος" έχει τις προδιαγραφές να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στη φετινή σεζόν, που άρχισε νωρίς. Ο Ρουμάνος τεχνικός φαίνεται ότι έχει δουλέψει πολύ στο μοντάρισμα της ομάδας, πετυχαίνοντας ικανοποιητική για την εποχή αλληλοκάλυψη και κυκλοφορία της μπάλας σε όλες τις γραμμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω διαπίστωσης αποτέλεσε η θεαματική κομπίνα στο φάουλ του δευτέρου ημιχρόνου, με το "τρίγωνο" που συνέθεσαν οι Λίνο, Φωτάκης και Βιεϊρίνια.
Σε ατομικό επίπεδο, ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ εμπιστεύθηκε με το "καλημέρα" τον Κρέσιτς, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα φέτος. Ο Κροάτης δεν τον διέψευσε. Ήταν πολύ σταθερός και σίγουρος με 2-3 σωτήριες επεμβάσεις.
Ο Έτο με τον Λίνο εμφάνισαν τις πάγιες αμυντικές τους αδυναμίες, αλλά ήταν θετικότατοι επιθετικά και μάλιστα παραλίγο ο Βραζιλιάνος να χριζόταν και σκόρερ στην ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Τσιρίλο ήταν αλάνθαστος και αποφασιστικός, με καίριες τοποθετήσεις στην άμυνα, δικαιώνοντας την επιλογή της ανανέωσης του συμβολαίου του από τον ΠΑΟΚ, ενώ έσωσε στο δεύτερο ημίχρονο και ένα βέβαιο γκολ, όταν δεν υπήρχε σκορ, αποτρέποντας, έτσι, μια πιθανή αρνητική εξέλιξη του αγώνα για την ομάδα του. Ο Μαλεζάς, επίσης, τα πήγε σχετικά καλά.
Ο Γκαρσία στο κέντρο με την ηγετική φυσιογνωμία του, το πηγαίο ταλέντο και τη μεγάλη εμπειρία του, έδειξε απτόητος από το πέρασμα του χρόνου και με το εκπληκτικό αριστερό του πόδι επισφράγισε με ένα υπέροχο γκολ την πολύ καλή εμφάνισή του στο "Ούλεβαλ". Βέβαια, δεν είναι κανένα παιδαρέλι πλέον να τρέχει ακατάπαυστα και γι’ αυτό κάποια κενά στις αρχές του αγώνα έξω από την περιοχή του Κρέσιτς οφείλονταν στο στάδιο προσαρμογής και συλλογής εμπειριών που χρειάζεται ο νεότερος Αρίας, ο οποίος προορίζεται για την αθόρυβη και δύσκολη δουλειά. Πάντως, όσο περνούσε η ώρα ο Κολομβιανός βελτιωνόταν και σύντομα κάλυψε επαρκώς τον κεντρικό μεσοαμυντικό άξονα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Ο Βιεϊρίνια έπαιξε με απογειωμένη αυτοπεποίθηση και αυτό φάνηκε καθαρά στο γκολ που... πήρε την φάση πάνω του, με κλάση μεγάλου παίκτη. Ο Πορτογάλος αναβλύζει από ποιότητα και είναι αυτονόητα τεράστια υπόθεση για τον ΠΑΟΚ η παραμονή του. Αναμένεται φέτος να είναι η καλύτερη χρονιά του Βιεϊρίνια στην Τούμπα, γιατί απλά βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και είναι πιο έμπειρος πλέον. Ο ΠΑΟΚ θα κεφαλαιοποιήσει αναπόφευκτα την παραμονή του Πορτογάλου στη Τούμπα, ενός παίκτη ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά σε μια ομάδα.
Ο Φωτάκης απέσπασε τα εύσημα του Μπόλονι για την πειθαρχία και την μαχητικότητά του, παρότι έπαιζε στα άκρα, που δεν είναι η θέση του, επιβεβαιώνοντας την χρησιμότητά του στην ομάδα.
Ο Αθανασιάδης σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνεται από την δεδηλωμένη αναγκαιότητα απόκτησης ενός έμπειρου γκολτζή. Στο Όσλο έδωσε μάχες και έφαγε... πολύ ξύλο από τους Νορβηγούς αμυντικούς για να ανοίγει διαδρόμους στους συμπαίκτες του, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει στην αρχή του ματς. Είναι απαραίτητος για τις πολλαπλές διοργανώσεις στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχει και φέτος ο ΠΑΟΚ, ενώ με την εγγύηση ανάδειξης νεαρών παικτών που παρέχει το παρελθόν του Μπόλονι, έχει όλα τα προσόντα να αναδειχτεί φέτος σε έναν ολοκληρωμένο επιθετικό, ο οποίος θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής, παίζοντας σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του.
Συμπερασματικά, η πρόκριση μετά το 0-2 στο Όσλο είναι δεδομένη. Ο Μπόλονι στο Όσλο εμφάνισε έναν ρεαλιστικό και αποτελεσματικό ΠΑΟΚ, αλλά, όπως δήλωσε και ο ίδιος, αναμένει περαιτέρω πρόοδο στο παιχνίδι του "δικεφάλου", με περισσότερα στοιχεία ταχύτητας, επιθετικότητας και θεάματος και αυτό δείχνει έναν προπονητή με πολλές απαιτήσεις πρώτα απ’ όλα από τον εαυτό του. Είναι ό,τι ακριβώς, δηλαδή, χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα με στόχους, όπως ο ΠΑΟΚ.
Πηγή: Contra.gr

Καλοκαίρι είναι...!!

Είναι ένα από τα τελευταία βράδια στην Αθήνα πριν από τις διακοπές, ανάβω τσιγάρο στα σκοτεινά, αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολες ώρες.
Καλοκαίρι είναι...
Γράφει ο Σπύρος Σεραφείμ...
Είμαι βέβαιος ότι κι εσύ έχεις κουραστεί από όλο το χειμώνα, σωματικά και ψυχικά, θες πολύ να εξαφανιστείς, όμως πρέπει πρώτα να «αποσυμπιεστείς». Το μυαλό σου βασικά, χρειάζεται χρόνο για να ρίξει ρυθμούς, πρέπει να περάσει ένα διάστημα, περίπου, δύο-τριών ημερών, για να εγκαταλείψεις - έστω και για λίγο, μέχρι να γυρίσεις ξανά - studios, περιοδικά, εφημερίδες, συναδέλφους, άρα πρόσωπα, συνήθειες, dead lines, χιλιάδες, εκατομμύρια λέξεις, όσα σκέφτεσαι και κάνεις κάθε μέρα, σα ρομπότ, όλο τον χρόνο, σχεδόν επί επτά ημέρες την εβδομάδα.
Λίγες ημέρες πριν, έχεις αντιληφθεί ότι το καλοκαίρι - και πάλι - για άλλη μια χρονιά, μας αιφνιδίασε, έκανε ξαφνικό μπάσιμο κι εσύ – πάλι – δεν είχες γρήγορες επιστροφές στην άμυνα. Το καλοκαίρι μπήκε ξανά ξαφνικά, όπως (δεν) μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δεν του χρειάζεται να αυτοαναγγελθεί, δεν θέλει προπομπούς, δεν παίζουν φανφάρες, δεν υπάρχουν μπάντες να το παιανίσουν, κανείς δεν του στρώνει κόκκινο χαλί.
Ξαφνικά μια μέρα, έτσι όπως τρέχω-τρέχεις-τρέχουμε, συνειδητοποιούμε ότι «κοίτα, ήρθε το καλοκαίρι...». Επίσης, τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, αντιλαμβάνομαι ότι, όσα χρόνια κι αν θυμάμαι τον εαυτό μου, το καλοκαίρι για μένα ήταν πάντα εποχή φυγής κι ανάτασης. Κάποιες χρονιές ήταν έστω και μόνο μέσα στο μυαλό, γιατί (και) αυτό είναι το καλοκαίρι: Μια ψυχική διάθεση που σε κυριεύει απόλυτα όταν το μυαλό σου ταξιδεύει σε μέρη όχι απαραίτητα εξωτικά, αλλά εκεί που η καρδιά σου θέλει να βρίσκεται, ενώ μπορεί το σώμα σου να πνίγεται μέσα σε μοκέτες και νέφος και να πήζει από κυκλοφοριακό και φανάρια στην Kηφισίας. Το κορμί σου μπορεί να έρχεται φάτσα-κάρτα με «μαϊντανούς στο γυαλί», να παθαίνει ψήξεις από κλιματιζόμενους χώρους, κι ο νους σου να έχει πιάσει άλλα λιμάνια. Καλοκαίρι ίσον ταξίδι ακόμα και δίχως εισιτήρια στην τσέπη, για τόπους που η ζωή μπαίνει στις σωστές της διαστάσεις, εκεί που η καρδιά ζει χωρίς πίεση. Που μπορεί ακόμα και νιώθει.
Κάποια καλοκαίρια, για διάφορους και καθόλου αδιάφορους λόγους, δεν πήγα διακοπές. Μένοντας στην άδεια Αθήνα, μου ήταν πολύ πιο εύκολο να σκέφτομαι καράβια κι ας ήμουν μέσα σε ασανσέρ, σε κάποιο παράθυρο έκανα μια αόρατη προβολή του έργου «τουρίστες-στο-κατάστρωμα-αναπνέουν-αρμύρα», σε κάποια στάση λεωφορείου έβλεπα τη φυλή του καλοκαιριού να ταξιδεύει, για να μπει στο καθαρτήριο που λέγεται «θάλασσα».
Καθημερινά μιλούσα με τους φίλους μου και τους ευχόμουν «καλές διακοπές», καθημερινά συνάδελφοί μου ταξίδευαν με προορισμό έναν άλλο πολιτισμό, πιο χαλαρό, του Αιγαίου και του Ιονίου, της ζέστης, της άμμου, του ήλιου, του αντηλιακού. Καθημερινά, οι περισσότεροι στη γειτονιά ταξίδευαν αργά προκειμένου να προλάβουν να αποσυμπιεστούν, να συνηθίσουν, ν’ αλλάξουν ταχύτητα, να ξεχάσουν, να σβήσουν για λίγο, με δύσκολα delete, την πόλη και τα όσα έζησαν εδώ, τους προηγούμενους μήνες.
Κάθε χρονιά αποκωδικοποιώ διαφορετικά το καλοκαίρι. Καλοκαίρι είναι μια μουσικούλα που παίζει σε κάποιο κατάστρωμα, καλοκαίρι είναι τα σεντόνια που είναι μουσκεμένα από ιδρώτα και μεθυσμένα από έρωτα. Καλοκαίρι είναι οι άδειοι δρόμοι, τα ξερά λουλούδια στις γλάστρες, καλοκαίρι, δυστυχώς, είναι και τα εγκαταλελειμμένα κατοικίδια σε κάποια βεράντα. Καλοκαίρι είναι οι άδειες δημόσιες υπηρεσίες, καλοκαίρι είναι όλες οι υποσχέσεις που και φέτος δεν θα κρατήσεις. Καλοκαίρι είναι οι έρωτες που κρατάνε μέχρι την πρώτη σταγόνα βροχής που θα το σκοτώσει, καλοκαίρι είναι τα φιλιά με το αλάτι στα χείλη.
Καλοκαίρι είναι τα ξενύχτια, καλοκαίρι είναι να μην ξέρεις τι μέρα είναι, καλοκαίρι είναι μια ειδική κατάσταση σε αυτόν τον τόπο. Καλοκαίρι είναι μια Κασταλία πηγή που μπαίνεις τεμάχια δέκα και ρετάλι, και βγαίνεις μυημένος.
Αλήθεια, το έχεις σκεφτεί ποτέ; Τι είναι για σένα καλοκαίρι;
Πηγή: protagon.gr

«Ψωνίζει» από Ιταλία!!

Τον Αχμέντ Μπαρούσο της Ρόμα και τον κολλητό του «πράσινου» Κουίνσι, Εμάνουελ Μπαντού της Ουντινέζε εξετάζει ο Μανόλο Χιμένεθ για αντί-Ντιόπ.
«Ψωνίζει» από Ιταλία
Οι μέρες περνούν και η αναμονή για την οριστική απάντηση του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ στην ΑΕΚ διατηρείται. Ο Σενεγαλέζος έχει διορία έως το Σαββατοκύριακο, αλλά οι κυπελλούχοι αντιλαμβάνονται πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Ως πιθανότερη εκδοχή φαντάζει αυτήν τη στιγμή η αποχώρηση του Ντιόπ και η Ενωση είναι αναγκασμένη να προετοιμάσει το έδαφος για την αντικατάστασή του.
Και επειδή χρειάζεται να βρει παίκτη με ποιότητα, καλό όνομα και προσιτή τιμή, ρίχνει τα δίχτυα της στο Καμπιονάτο, ώστε να βρει τον παίκτη που θα συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά. Κατά πληροφορίες, η ΑΕΚ έχει στοχεύσει σε δύο Γκανέζους που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα, τον Απιμάχ Αχμέντ Μπαρούσο της Ρόμα και τον Εμάνουελ Αγκιεμάνγκ Μπαντού της Ουντινέζε. Παίκτες που μπορεί να αποκτήσει με μικρό κόστος ως δανεικούς, δεδομένου πως χρήματα δεν υπάρχουν στο ταμείο της ΑΕΚ.
Ο Μπαρούσο είναι 27 ετών, έξι φορές διεθνής με την εθνική Γκάνας και ανήκει στο δυναμικό της Ρόμα. Ωστόσο με τους Ρωμαίους από το 2007 έχει μόνο τρεις συμμετοχές, καθώς παραχωρείται συνεχώς δανεικός σε διάφορες ομάδες εντός κι εκτός Ιταλίας. Εχει περάσει από Γαλατάσαραϊ, Σιένα, Μπρέσια, Τορίνο και πέρυσι έπαιξε στη Λιβόρνο (στη δεύτερη κατηγορία), έχοντας 23 συμμετοχές και ένα γκολ. Ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε, αλλά θεωρείται απίθανο να παραμείνει στη Ρόμα, που επιχειρεί σαρωτική ανανέωση στο ρόστερ της.
Ο Μπαντού είναι 21 ετών και θεωρείται ως το ανερχόμενο αστέρι της Γκάνας. Ανήκει στην Ουντινέζε, με την οποία είχε πέρυσι οκτώ συμμετοχές (τις έξι ως αλλαγή), ενώ μετρά ήδη 21 ματς στην εθνική της χώρας του. Η ΑΕΚ έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ουντινέζε από τη μεταγραφή του Μπέλεκ και καιροφυλακτεί, ώστε να κινηθεί και για τον Μπαντού, αν αποφασιστεί τελικά να παραχωρηθεί δανεικός για μία σεζόν, προκειμένου να πάρει συμμετοχές και να γεμίσει εμπειρίες.
Πηγή: Goal

Στον ΠΑΟ Γκαρσία, στην Σπόρτινγκ Μπέντνερ!!

Ξέρετε ποιον παίκτη πήρε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο Φρέιτας; Τον Μπέντνερ της Άρσεναλ! Στο "τριφύλλι", πάντως, έφερε τον Λουίς Γκαρσία...
Στον ΠΑΟ Γκαρσία, στην Σπόρτινγκ Μπέντνερ!
Οι Πορτογάλοι, βέβαια, έδωσαν ένα ποσό κοντά στις εννιά εκ. λίρες για να τον αποκτήσουν, χρήματα που σαφώς δεν είχε στα χέρια του για διαπραγματεύσεις στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό από μόνο του κάτι λέει...
Πραγματικά, όμως, είναι μεγάλη επιτυχία η συμφωνία που κατάφερε για την ομάδα του ο Φρέιτας και ήδη ο Τύπος της Πορτογαλίας του το πιστώνει.
πηγή: sportdog.gr

Σιμάο μόνο με τα διπλά!!

Ξέρετε πόσα δίνει η Καρπάτι Λβιβ από την Ουκρανία για τον Σιμάο; Ξέρετε πόσα ζητάει ο Παναθηναϊκός; Ε, δε γίνεται εύκολα το "deal"...
Σιμάο μόνο με τα διπλά!
Το ποσό των 500.000 ευρώ πρόσφερε η ομάδα από την Ουκρανία για την απόκτηση του Σιμάο. Ωστόσο, οι "πράσινοι" αρνήθηκαν και ζήτησαν τουλάχιστον 1 εκ. ευρώ. Δηλαδή, τα διπλά.
Είναι πιθανό οι Ουρκανοί να επανέλθουν με νέα βελτιωμένη πρόταση, ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να ικανοποιήσουν τον Παναθηναϊκό.
πηγή: sportdog.gr

Έρχεται νέο δάνειο!!

Η πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, στην οποία εξετάστηκε το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, φαίνεται πως έφερε θετικά αποτελέσματα.

Έρχεται νέο δάνειο
Εγκρίθηκε η χορήγηση νέων κεφαλαίων, έως το ποσό των 5 δις. ευρώ με εκτιμώμενη εκταμίευση της πρώτης δόσης έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και μάλιστα αυτό επετεύχθη παρά τις έντονες αντιδράσεις αρκετών εκπρόσωπων των αναπτυσσομένων χωρών, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Βραζιλίας κ. Μπατίστα.
Όπως μετέδωσαν νωρίτερα ανταποκριτές ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης από την Ουάσινγκτον, στην κρίσιμη συνεδρίαση, τα μέλη του Δ.Σ , αποφάσισαν να στηρίξουν τη χώρα μας, με μόνο τη Ρωσία, την Ινδία και τη Βραζιλία να τοποθετούνται αρνητικά!
Οι χώρες που διαφωνούν, εκτιμούν πως η χορήγηση μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει "αβέβαιες προοπτικές", ενώ ήδη το ΔΝΤ έχει δώσει «αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να συνεχίσει, καθώς το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο»!
Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει επί του θέματος ξανά στις αρχές Σεπτεμβρίου …
Πηγή: newstoday.gr

Sexy, sexy και πάλι sexy! (ΦΩΤΟ)

Sexy γυναίκες ποζάρουν για τα μάτια μας και μόνο! Ξανθιές και μελαχρινές καλλονές μας χαρίζουν στιγμές απόλαυσης και μας εκτινάσουν την αδρεναλίνη μας στα ύψη!
Sexy, sexy και πάλι sexy! (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sportygossip.com

Κάτι παραπάνω θα είδαν οι Άγγλοι...!!

Ο νεαρός Φέτσης αποτέλεσε πρόσφατα παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο μπορεί να βρει ποδοσφαιρική στέγη στην Αγγλία και την Μπέρνλι.
Κάτι παραπάνω θα είδαν οι Άγγλοι...
Ο πρώην μέσους των "πράσινων" είναι πολύ πιθανό να πάει στο Νησί για να δοκιμαστεί από τον αγγλικό σύλλογο, των ώρα που βρίσκεται στο "στόχαστρο" ομάδων και από την Ελλάδα (Παναιτωλικός, Διαγόρας Ρόδου).

Ο Λαζάρ και το κράξιμο για Βιτόλο!!

Ο ΠΑΟΚτσής βρήκε νέο "είδωλο". Ο Κοστίν Λαζάρ αποθεώνεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κι οι φίλαθλοι του "Δικεφάλου" είναι έτοιμοι για να τον σηκώσουν στις πλάτες τους.
Ο Λαζάρ και το κράξιμο για Βιτόλο
Ο οπαδός της ομάδας γούσταρε πολύ το βράδυ της Πέμπτης, όχι μόνο επειδή ο ΠΑΟΚ φαίνεται (μετά το 0-2 στο Όσλο) να προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ από τον πρώτο αγώνα, με αντίπαλο την άναρχη και αδούλευτη Βαλερένγκα.
Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ βάρεσε... κόκκινο στη χαρά του, μια κι οι δύο αδυναμίες του ή καλύτερα καψούρες του, ο Αντελίνο Βεϊρίνια (τέθηκε βέτο για τη πώλησή του από τη μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων) κι ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκαν δίχτυα, με δύο πολύ όμορφα γκολ κι έβαλαν τις βάσεις για μια ακόμη... μακρά ευρωπαϊκή πορεία. Το παράδειγμα της περσινής σεζόν φαίνεται ότι... γλύκανε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν βαλθεί να κάνουν ακόμη μια εξαιρετική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.
Επιπροσθέτως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ «τρελάθηκαν» με την απόδοση του Κοστίν Λαζάρ. Ο Ρουμάνος έβγαλε... μάτια στο ματς του Όσλο κι όποιος παρακολουθεί τις συζητήσεις οπαδών της ομάδας στα φόρουμ ή όλα αυτά που ακούγονται στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, καταλαβαίνει ότι η απώλεια του Βίκτορ Βιτόλο ξεχάστηκε πολύ γρήγορα. Τι κι αν πήγε στον Παναθηναϊκό, «πουλώντας» (κατ΄ αυτούς) την αγάπη που του έδειξαν. Τι κι αν ήταν ένας πολύτιμος παίκτης για το κέντρο του «Δικεφάλου». Οι φίλαθλοι τον διέγραψαν από τη μνήμη τους, μια κι έχουν τον Ρουμάνο Λαζάρ στην ομάδα. Ενα... αστέρι που ανατέλλει. Χθες έπαιξε σαν... θηρίο, δείχνοντας τη σπουδαία τεχνική του κατάρτιση και την οξυδέρκεια στο παιχνίδι του. Αν, όπως είπε ο Λάσλο Μπόλονι, φθάσει στο 100% της φυσικής του κατάσταση, τότε αναμένεται να κάνει... θαύματα. Γι΄ αυτό το λόγο τα μπινελίκια και τα «γαλλικά» για τον Βιτόλο ήταν πολύ «ιν» από χθες το βράδυ. Ο Ισπανός ξεχάστηκε κι ο Ρουμάνος αποθεώθηκε. Μια ήττα επήλθε από τη φυγή του Βιτόλο, μια νίκη κερδήθηκε με την απόκτηση του Λαζάρ, ο οποίος αποδεικνύεται «τζακ ποτ» στη μεταγραφική περίοδο.
Τι περιμένει πλέον ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ; Να επέλθει η τελική συμφωνία των Ζαγοράκη - Κατσαρή με την πλευρά Φλωρίδη - Σαχπατζίδη και να μπει ρευστό στην ΠΑΕ. Οχι μόνο για να πληρωθούν οι οφειλές προς τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, αλλά και για να πατήσει το πόδι του στην Τούμπα ένα μεγάλο «αστέρι», σέντερ φορ, όπως ο Μποκανί. Τότε είναι που η... ηδονή θα χτυπήσει κόκκινα για τους οπαδούς.
Πηγή: sday.gr

Κούγιας: Ερχονται και άλλες τιμωρίες

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι η υπόθεση με τα στημένα δεν τελείωσε με τον υποβιβασμό των δύο ομάδων Ο κ. Αλέξης Κούγιας που είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, αρνήθηκε να σχολιάσει τον υποβιβασμό των δύο ομάδων λέγοντας σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «gazzetta»ότι «πρόκειται για δικαστική απόφαση και ποτέ δεν σχολιάζω τις δικαστικές αποφάσεις. Τα είχα αναφέρει όλα αυτά που θα επακολουθήσουν από τον Γενάρη, αλλά κανείς δεν με άκουγε. Πιστεύω πως πρόκειται για κυβερνητική απόφαση, της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αλλά και της ΟΥΕΦΑ».

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια δεν τελείωσε με τον υποβιβασμό των δύο ομάδων. « Η υπόθεση μόλις τώρα άνοιξε. Η πεποίθησή μου είναι πως θα υπάρξει κάθαρση. Δεν ξέρω αν γίνει στο 100%. Όλοι οι παράγοντες ομάδων και οι σύλλογοι που εμπλέκονται με τα στημένα θα φύγουν από το χώρο του ποδοσφαίρου» υπογράμμισε.

Ο αγώνας της κάθαρσης!!

Ας μην κρυβόμαστε. Η μεγάλη πλειονότητα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας ζητούσε παραδειγματική τιμωρία. Τουτέστιν, κάποιοι να καταδικαστούν για την υπόθεση της χειραγώγησης αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού.
Ο αγώνας της κάθαρσης
Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς...
Και ορισμένοι εξ αυτών αξιώνουν το μαχαίρι να φτάσει πιο βαθιά. Ή δυνατόν και πιο ψηλά. Ακόμα κι αν ο υποβιβασμός των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, καθώς και η τιμωρία των ηγητόρων τους, Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη θεωρείται φυσιολογική εξέλιξη των γεγονότων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφραζαν τους δισταγμούς τους. Που θεωρούσαν ότι θα θριάμβευε και πάλι η ατιμωρησία, όπως έχει γίνει πολλές φορές στη χώρα μας, όχι μόνον στην ποδοσφαιρική ή γενικότερα την αθλητική Ελλάδα.
Δικαιολογημένα, δεν αντιλέγει κανείς, να εμφανίζονταν επιφυλακτικοί. Προφανώς, βέβαια, δεν τοποθέτησαν στη ζυγαριά την απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για κάθαρση σε όλους τους τομείς. Κι επειδή κάποιους τομείς δεν μπορούν να τους ακουμπήσουν, αποφάσισαν να «παίξουν μπάλα». Και να στείλουν έξω από το γήπεδο, όλους (;) εκείνους οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες και τον παράνομο στοιχηματισμό. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα υποβιβάστηκαν από την πρωτοβάθμια επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και απαγορεύτηκε στους Αχ. Μπέο και Μ. Ψωμιάδη η διά βίου ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο, δεν είναι αρκετό. Ούτε ο αγώνας της κάθαρσης πρέπει να σταματήσει εδώ. Τώρα πρέπει να ξεκινήσει, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να παίζεται με καθαρά χαρτιά.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο!!

Ρε παιδιά, είναι δυνατόν πια ο κόσμος να "ψαρώνει" με τους πρωτοσέλιδους τίτλους ότι o Γέστε έκανε ...παπάδες στην προπόνηση και πως έβαλε γκολ αλά Τζιοβάνι και άλλα τέτοια αστεία;
Ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο!
Εντάξει, δεν αμφισβητούμε την αξία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, παρόλο που πέρυσι πήρε την απόφαση να κάνει διακοπές για έναν χρόνο στο Ντουμπάι, αλλά δεν είναι υπερβολικό να γράφουμε και να λέμε ότι βγάζει μάτια στις ...προπονήσεις; Ούτε καν, δηλαδή, στα φιλικά;
Διαβάζουμε σήμερα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ότι ο Ισπανός άρχισε τις "μαγείες" και τις "πινελιές". Έβαλε, λέει, μάλιστα, και μια λόμπα-όνειρο στον Κονστάντσο. Δεν αμφιβάλλουμε. Κι έτσι να συνεχίσει το παλικάρι. Αλλά, μήπως να περιμένουμε και τα επίσημα;
Μήπως να τον δούμε και στους αγώνες τι ψάρια πιάνει και να μην προτρέχουμε με το τι κάνει και τι δεν κάνει στα "οικογενειακά διπλά"; Έτσι, και ο Γκούντγιονσεν τα ...παστέλωνε στην προπόνηση και την επόμενη μέρα στο φιλικό δεν μπορούσε να το βάλει από τα πέντε μέτρα.

Ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο. Και δεν ενθουσιάζεται όταν διαβάζει ότι ο παίκτης της ομάδας του κάνει μαγικά στις προπονήσεις. Περιμένει να δει στο γήπεδο για να κρίνει. Δεν παραμυθιάζεται τόσο εύκολα με ότι του πλασάρουν. Αυτά γίνονταν άλλες εποχές. Και κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν...
πηγή: sportdog.gr
 

Με το στυλό στο χέρι ο Λάζος!!

Ολοένα και πιο κοντά στον Ολυμπιακό έρχεται μέρα με την μέρα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος σέντερ έχει πει το ναι στην πρόταση που του έκαναν οι Πειραιώτες, ωστόσο αναμένει στο ακουστικό του, καθώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι συνεργάτες του, ψάχνουν μέχρι τέλους μια καλύτερη λύση από αυτή του Έλληνα, κάτι που δύσκολα θα συμβεί, με αποτέλεσμα το αίσιο τέλος της υπόθεσης να φαντάζει τυπική διαδικασία.
Στην απόκτηση του Παπαδόπουλου, βοηθάει και το ενδεχόμενο της παραμονής του Ζόραν Έρτσεγκ στην ομάδα, καθώς δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμη ομάδα που να καλύπτει το παχυλό του συμβόλαιο. Έτσι λοιπόν, Ίβκοβιτς και Αγγέλου, χρειάζονται έναν Έλληνα παίκτη, προκειμένου να αποκτήσουν κοινοτικό παίκτη για την περιφέρειά τους.
Αν ο Έρτσεγκ κατάφερνε να βρει ομάδα, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, καθώς επιλογή του Ίβκοβιτς θα ήταν ο Ράσο Νεστέροβιτς, ο οποίος δεν έχει ακόμη υπογράψει συμβόλαιο. Αυτή την στιγμή όμως, αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, με τον Παπαδόπουλο να ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.
πηγή: sportaction.gr

Μεθυσμένη πολιτεία!!

Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει ο ΠΑΟΚ, μία ημέρα μετά από την μεγάλη νίκη με 2-0 στη Νορβηγία επί της Βαλερέγκα. Ο «δικέφαλος» έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, με την σφραγίδα του Λάζλο Μπόλονι να φαίνεται πως έχει ήδη μπει στον σύλλογο, την στιγμή που η μετεγγραφή του Λαζάρ έχει ξεκινήσει να τον δικαιώνει.
Πέρα από τους Μπόλονι και Λαζάρ όμως, εντυπωσιακή εμφάνιση για μία ακόμη φορά, πραγματοποίησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος άσος, έδειξε για μία ακόμη φορά την κλάση του, πετυχαίνοντας και ένα τέρμα, κάνοντας τον ΠΑΟΚ να αισθάνεται δικαιωμένος για το ότι δεν τον πούλησε για ένα κομμάτι ψωμί σε συλλόγους του εξωτερικού, καθώς αν η ομάδα πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League, τα χρήματα αυτά θα έρθουν ούτως ή άλλως, ενώ ο ίδιος θα δει την αξία του να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.
Ο Πορτογάλος, μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε: «Πριν από δύο χρόνια κάναμε το ίδιο στο Όσλο επί της Βαλερένγκα, αλλά το δεύτερο ματς στην Τούμπα δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένο. Τώρα οι ομάδες είναι διαφορετικές, με άλλους παίκτες και νομίζω ότι εμείς με την ποιότητά μας και την υποστήριξη των φιλάθλων μας θα πάμε καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά».
Πέρα και από τον Βιεϊρίνια, εξαιρετικός για μια ακόμη φορά ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έδειξε πως για μία ακόμη χρονιά θα αποτελέσει το βαρόμετρο για τον «δικέφαλο». Ο Λάζλο Μπόλονι πάντως δεν δείχνει να… μένει σε αυτή την εμφάνιση, καθώς γνωρίζει πως οι παίκτες του θα πρέπει να δουλέψουν αρκετά στη συνέχεια, προκειμένου να είναι έτοιμοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Το μόνο που… πίκρανε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ήταν το ότι για μία ακόμη φορά, μετά το φιλικό με τον Πιερικό, μερίδα του κόσμο αποδοκίμασε τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Αποτέλεσμα αυτού, ο πρόεδρος του συλλόγου να αποχωρήσει απογοητευμένος από το γήπεδο, χωρίς πάντως να υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη.
πηγή: sportaction.gr

Πικραμένος ο Κομπότης!!

Κάτι παραπάνω από πικραμένος από την ισοπαλία του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ είναι ο Γιάννης Κομπότης. Ο έμπειρος παράγοντας, είδε την ομάδα του να χάνει σημαντικό μέρος των ελπίδων του για επιστροφή στην Super League, με τους Κρητικούς να χρειάζονται πλέον μία νίκη απέναντι στην Δόξα Δράμας, προκειμένου να κατακτήσουν την πρώτη θέση στα Play-Off της Football League.
Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, ο κ. Κομπότης, μίλησε με συνεργάτες του, προσπαθώντας να… κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες της ομάδας του δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, σε μια αναμέτρηση που στο μεγαλύτερο μέρος της είχαν το πάνω χέρι. Όπως και να ‘χει, οι Βοιωτοί πλέον κοιτάζουν την επόμενη ημέρα, καθώς ακολουθεί ο αγώνας με τον Διαγόρα, στον οποίο θα πρέπει να πάρουν τη νίκη και να… ελπίζουν για το θαύμα στη συνέχεια.