Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τα «θέλω» του Τσιώλη

Μπορεί στην πρώτη προπόνηση επί Αυστριακού εδάφους, το πρωί, οι ποδοσφαιριστές του Άρη να ακολούθησαν ένα πρόγραμμα το οποίο είχε ως στόχο την αντοχή και την φυσική τους κατάσταση, ωστόσο το απόγευμα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά για τους κίτρινους.
Ο Σάκης Τσιώλης είχε τονίσει άλλωστε, πριν ακόμη η ομάδα «ανέβει» στις Άλπεις ότι θα εστιάσει το βλέμμα του κυρίως στη φιλοσοφία που θέλει να έχει ο δικός του Άρη, μιας και αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο στάδιο προετοιμασίας και η ομάδα του θέλει να βγάζει αυτοματισμούς και να αγωνίζεται με ένα συγκεκριμένο πλάνο.
Το απόγευμα λοιπόν οι κίτρινοι δούλεψαν επί μία ώρα σχεδόν (είχαν προηγηθεί ασκήσεις με τη μπάλα, πάσες με τη μία σε μικρές χώρο και σωστές κινήσεις) πάνω στο 4-4-2 στην ευθεία και στο 4-4-2 σε ρόμβο, παράλληλα. Ο Σάκης Τσιώλης χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες. Οι πράσινοι (Αγτζίδης, Κοτσώνης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης – Τόχα, Φατί –Πορτίγια, Νέτο- Τσέζαρεκ, Κανούλας. Στο δίτερμα προστέθηκε και ο Σηφάκης) και οι μπλέ (Βαγγέλη, Γιαννιτσης, Μίσελ, Οικονομόπουλος –Παπαστεριανός, Τριανταφυλλάκος –Σακάτα, Γιαννιώτας –Αγγελούδης, Τοπούζης. Στο προστέθηκε ο Βελλίδης). Οι εντολές του Έλληνα τεχνικού ήταν συγκεκριμένες. Ζητούσε από τους παίκτες του να μάθουν να επιτίθενται ή να αμύνονται οργανωμένα. Όλη η ομάδα δηλαδή από τον επιθετικό μέχρι τον τελευταίο αμυντικό και τούμπαλιν, να κινείται σε σωστές γραμμές. Ήθελε με λίγα λόγια να υπάρχει οργάνωση στο παιχνίδι. Παράλληλα, την ώρα της άσκησεις έδινε εντολές, η ομάδα που αγωνιζόταν με 4-4-2 στην ευθεία να κάνει επιθεση και αυτή με το 4-4-2 σε ρόμβο άμυνα και το αντίθετο, ενώ ήθελε στον ρόμβο να υπάρχουν μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Φυσικά ήθελε ακατάπαυστο πρέσινγκ όταν γίνεται άμυνα και ο Άρης κυνηγάει το σκορ, όπως επίσης και μικροί χώροι και ζώνη άμυνα όταν ο Άρης είναι μπροστά στο σκορ και… κυνηγάει ο αντίπαλος. Επιπλέον όλο το παιχνίδι γινόταν με μία πάσα, μέχρι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των τερματοφυλάκων, ανεβάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον δείκτη δυσκολίας. Για την… ιστορία απλά να σημειώσουμε πως το παιχνίδι τελείωσε 1-0 υπέρ των μπλε με το γκολ του Γιαννιώτα, στην εκπνοή ουσιαστικά της προπόνησης. metrosport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: