Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

«Ποιος Νέβιλ...»

Ο Σάντι Κανιθάρες αμφισβήτησε την απόφαση της Βαλένθια να προσλάβει τον Γκάρι Νέβιλ στο πόστο του προπονητή, λέγοντας μάλιστα πως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι... άγνωστος στην πόλη.
Μάλιστα ο Ισπανός πρώην πορτέρο των «νυχτερίδων» με παραπάνω από 400 συμμετοχές και δύο πρωταθλήματα ανέφερε πως η ομάδα δεν είναι μέρος για πειραματισμούς και μαθήματα σε άπειρους προπονητές.
«Στην Βαλένθια δεν ξέρουμε τίποτα για τον Γκάρι Νέβιλ. Είναι άγνωστος. Το να είσαι καλός αναλυτής δεν είναι το ίδιο με το να είσαι καλός προπονητής. Η Βαλένθια δεν είναι μέρος για πειράματα, ή μέρος για έναν προπονητή να πάρει το βάπτισμα του πυρός.
Τρία χρόνια πριν έδωσε σε έναν παίκτη της, τον Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, την πρώτη του κανονική εμπειρία στην προπονητική. Υπάρχουν ομοιότητες τώρα με τον Νέβιλ. Δεν είχε δουλέψει κι έτσι είναι λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες» δήλωσε.
*Πηγή: England365.gr*

Ούτε τώρα ο Κουτίνιο!!

Ο Φιλίπε Κουτίνιο θα απουσιάζει κατά πάσα πιθανότητα και από το εκτός έδρας παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Νιούκαστλ.
Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή του στην δράση στο μεσοβδόμαδο ματς με την Σαουθάμπτον για το Λιγκ Καπ.
Ωστόσο έχοντας χάσει άλλα δύο, με Σουόνσι και Μπορντό, το έχασε κι αυτό και μάλλον δεν θα δώσει το «παρών» ούτε στο «St James' Park».
«Ήμασταν πολύ αισιόδοξοι. Κάποιες φορές γίνονται κι αυτά. Μπορεί να προπονηθεί σχεδόν κανονικά, αλλά δεν νιώθει εντελώς άνετος» ανέφερε ο Γιούργκεν Κλοπ.
*Πηγή: England365.gr*

Ανακοίνωσε Χάσελμπαϊνκ η ΚΠΡ!!

Με κάθε επισημότητα, η διοίκηση της ΚΠΡ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ για τη θέση του προπονητή της ομάδας.
Μετά από σχεδόν έναν μήνα αναζήτησης, η ΚΠΡ βρήκε -επιτέλους- τον αντικαταστάτη του Κρις Ράσμεϊ.
Οι Ρέιντζερς λοιπόν ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, δίχως να γίνει γνωστή η διάρκεια της μεταξύ τους συνεργασίας.
Ο Ολλανδός ανέβασε την Μπέρτον Άλμπιον στη League 1 και την διατηρούσε στην κορφή αυτής και πλέον καλείται να κάνει κάτι ανάλογο και στον λονδρέζικο σύλλογο.
*Πηγή: England365.gr*

Στο βιβλίο Γκίνες ο Βάρντι!!

Τα 11 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής σε ισάριθμες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, ήταν αρκετά για τον στράικερ-φαινόμενο της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι, για να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!
Εδώ και περίπου μία εβδομάδα ο Τζέιμι Βάρντι, με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει σπάσει το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, σκοράροντας για 11ο συνεχόμενο παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ.
Πλέον, ο Άγγλος στράικερ είναι και στα... χαρτιά ο κάτοχος του ρεκόρ, μιας και μπήκε με κάθε επισημότητα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το επίτευγμά του!
Πλέον, ο 28χρονος άσος της Λέστερ αν καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Σουόνσι, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που έχει ο πρώην άσος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τζίμι Νταν, ο οποίος είχε σκοράρει σε 12 συνεχόμενα παιχνίδια τη σεζόν 1931/32, στην τότε Α' Κατηγορία της Αγγλίας.
*Πηγή: England365.gr*

Φαν Χάαλ: «Σημαντικό να μείνουμε στην εξάδα»

Με τις απουσίες των Γουέιν Ρούνεϊ και Μάρκος Ρόχο, ο Λουίς Φαν Χάαλ θέλει τη νίκη κόντρα στην «οργανωμένη», όπως δήλωσε, Γουέστ Χαμ, για να παραμείνει στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, που είναι και το τρέχων στόχος.
Σε καμία περίπτωση ο Λουίς Φαν Χααλ δεν θέλει να μείνει πίσω στη «μάχη» του τίτλου, κάτι που τόνισε στη σημερινή (4/12) συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουβέντους κόντρα στη Γουέστ Χαμ.
Εκτός για το συγκεκριμένο παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων» θα είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ, εξ αιτίας του τραυματισμού που έχει αποκομίσει στον αστράγαλο.
«Ο τραυματισμός του Ρούνεϊ είναι άσχημος. Όσο προχωράμε, γίνεται και χειρότερα. Πρέπει να τον αφήσουμε να προπονηθεί για να δυναμώσει τον αστράγαλο, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορώ να πω για πόσο καιρό θα μείνει έξω, επειδή θα το αποφασίσει ο γιατρός με τον Ρούνεϊ. Προπονείται καλά στο πλαίσιο της αποκατάστασης».
«Ο Ρόχο είναι επίσης τραυματίας. Στον ώμο, όπως και πέρυσι, σε μία προπόνηση. Είναι πολύ άτυχος και παίζει στη θέση του Σο, επομένως έχω μεγάλο πρόβλημα. Ο Λίνγκαρντ επιστρέφει το οποίο είναι καλό νέο. Ο Τζόουνς είναι ακόμα τραυματίας, επομένως έχει έξι τραυματίες».
Ο Ολλανδός στάθηκε στην σημασία που έχει για την ομάδα να παραμείνει στην πρώτη εξάδα: «Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε στην πρώτη εξάδα. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή θα αποφασιστεί ποιος είναι πρωταθλητής. Ο Δεκέμβριος και ο Γενάρης είναι πολύ σημαντικοί, αλλά πρέπει να είσαι τον Μάιο στην κορυφή, όχι τώρα»
«Ξέρω λίγο τον Μπίλιτς. Έχω δει πως δουλεύει με τις ομάδες του. Τις έχει πάντα οργανωμένες και παίζει λίγο-πολύ έξω από την αμυντική οργάνωση. Επομένως θα είναι δύσκολο να τους κερδίσουμε, το έχει δείξει ήδη έχοντας κερδίσει περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια παρά εντός και κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Θα είναι δύσκολο».
Προφανώς, αναφέρθηκε και στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Βαλένθια από τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ: «Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος στην Ισπανία με μεγάλη ιστορία, όπως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι ένα μεγάλο βήμα για εκείνον. Η πρώτη του ομάδα είναι μία μεγάλη ομάδα, επομένως είναι ένα μεγάλο βήμα και μία μεγάλη πρόκληση».
*Πηγή: England365.gr*

Μουρίνο εφ' όλης της ύλης!!

Προσθήκη λεζάντας
Με κύρια είδηση την επιστροφή του Τιμπό Κουρτουά στην αγωνιστική δράση, ο τεχνικός της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο, φρόντισε να τοποθετηθεί για οτιδήποτε υπάρχει στην επικαιρότητα του συλλόγου, ενόψει του αγώνα με την Μπόρνμουθ το Σάββατο.
Διάθεση για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου κόντρα στη Μπόρνμουθ, είχε ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Πορτογάλος γνωστοποίησε την επιστροφή του Τιμπό Κουρτουά στην αγωνιστική δράση: «Έχει περάσει πολύς καιρός, επομένως αισθανόμαστε καλύτερα που τον έχουμε. Ήταν ο τερματοφύλακάς μας την περυσινή σεζόν και ξέρουμε πόσο σημαντικός ήταν για εμάς. Είναι σημαντικό για εμάς που τον έχουμε πίσω».
«Ο Νεμάνια Μάτιτς έχει διπλό κάταγμα στη μύτη. Έχει μάσκα, αισθάνεται άνετα και είναι έτοιμος».
Αναφορικά με τον Ντιέγκο Κόστα, ο «Special One» τόνισε πως δεν έχει κανένα παράπονο από τον Ντιέγκο Κόστα: «Δεν μπορώ να σας πω αν θα ξεκινήσει. Βρίσκεται όμως στην αποστολή. Είναι πολύ καλός, προπονείται καλά και ήταν μία καλή εβδομάδα για εκείνον. Προπονείται καλά και είναι το μόνο που με νοιάζει».
«Δεν υπάρχουν ερωτηματικά για εμένα. Πάντα παίζει, αλλά ήταν στον πάγκο για ένα παιχνίδι το οποίο είναι φυσιολογικό. Κανένα πρόβλημα. Είναι ο τύπος του παίκτη που πάντα προσπαθεί. Τον χρειάζομαι να είναι έτσι και πάντα να προσπαθεί».
Παράλληλα μίλησε και για την ανανέωση του συμβολαίου του Γκάρι Κέιχιλ: «Είναι καλό για εκείνον και τον σύλλογο, ήταν μία καλή μεταγραφή όταν ήρθε στην Τσέλσι. Είναι ένα σημαντικό μέλος της ομάδας και όλοι είναι χαρούμενοι.
Για την «δοκιμασία» του Γκάρι Νέβιλ στη Βαλένθια, φρόντισε να δηλώσει: «Καλή τύχη. Πάντα υπάρχει μία πρώτη μέρα για έναν προπονητή. Και αν θέλει να γίνει προπονητής, πρέπει να έχει μία πρώτη μέρα. Όταν ο Γκάρι αποδέχθηκε την πρόκληση της Βαλένθια, ήθελε να αποδεχτεί την πρόκληση».
*Πηγή: England365.gr*

Επιβεβαίωσε για Καθόρλα ο Βενγκέρ!!

Ακόμα και μέχρι τον Μάρτιο είναι πολύ πιθανό να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Σάντι Καθρόλα, όπως γνωστοποίησε ο Αρσέν Βενγκέρ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τη Σάντερλαντ!
Για τουλάχιστον τρεις μήνες θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σάντι Καθόρλα η Άρσεναλ.
Ο Ισπανός αγωνίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στη Νόριτς, παρά την σύγκρουση που είχε με τον Γκάρι Ο'Νιλ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.
Μέχρι στιγμής δεν γίνει γνωστός ο ακριβής τραυματισμός του παίκτη, ωστόσο ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε πως «είναι πιθανό» να απουσιάσει μέχρι τον Μάρτιο.
*Πηγή: England365.gr*

Πιθανό του Σούμποτιτς στη Λίβερπουλ!!

Την ώρα που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αποδυναμώσει την πρώην ομάδα του, Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Γιούργκεν Κλοπ, σκέφτεται να κινηθεί για έναν παίκτη που οι Βεστφαλοί φαίνεται πως δεν υπολογίζουν και ακούει στο όνομα Νέβεν Σούμποτιτς.
Ανάμεσα στους παίκτες που εξετάζει ο Γιούργκεν Κλοπ για την ενίσχυση της Λίβερπουλ τον ερχόμενο Γενάρη είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται ο Νέβεν Σούμποτιτς.
Σύμφωνα με τη «BILD», ο Γερμανός τεχνικός είναι μεγάλος «θαυμαστής» του Σέρβου στόπερ, τον οποίο είχε φέρει στη Μπορούσια Ντόρτμουντ από τη Μάιντζ, στην οποία τον είχε πριν μετακομίσει στη Βεστφαλία.
Πλέον ο 27χρονος, υπό την ηγεσία του Τόμας Τούχελ, φαίνεται πως δεν υπολογίζεται, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής μόλις δύο εμφανίσεις τη φετινή σεζόν.
Ο Αθλητικός Διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» πάντως, Μίκαελ Τσορκ, δήλωσε: «Από την πλευρά μας δεν έχουμε σκέψεις να τον δώσουμε. Αλλά προφανώς θα συζητήσουμε την εν λόγω κατάσταση μαζί του».
*Πηγή: England365.gr*

Οι οπαδοί του Ηρακλή έκαναν κατάληψη στην ΕΣΗΕΜΘ!!


Οι οπαδοί του Ηρακλή έκαναν κατάληψη στην ΕΣΗΕΜΘ

Σε ειρηνική κατάληψη της ΕΣΗΕΜΘ προχώρησαν σήμερα οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή μεταξύ των οποία και μέλη της «Αυτόνομης Θύρας 10» με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την κάρτα φιλάθλου.

Μάλιστα, δημοσιοποίησαν και μια ανακοίνωση η οποία αναφέρει...

Σήμερα το πρωί 4/12, καταλάβαμε συμβολικά τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, για να διαμαρτυρηθούμε για τον νέο αθλητικό νόμο. Από εκεί στείλαμε σε όλα τα ΜΜΕ το κείμενο που μοιράστηκε στο Καυταντζόγλειο πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό libero 107,4, όπου διαβάστηκε το ίδιο κείμενο, το οποίο είναι το εξής…

Ελεύθεροι Πολίτες; ΟΧΙ! ΟΠΑΔΟΙ… ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ

Το νέο έτος, ως Άγιος Βασίλης, ο Σταύρος Κοντονής φιλοδοξεί να φέρει στους οπαδούς ένα μοναδικό δώρο! Την Κάρτα Φιλάθλου. Από την 1/1/2016, λοιπόν, για να μπορέσει οποιοσδήποτε φίλαθλος να εισέλθει στα γήπεδα της Super League, καθώς και στην Α1 του Μπάσκετ και του Βόλεϊ, θα πρέπει να έχει εκδώσει την Κάρτα Φιλάθλου.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους τι είναι η Κάρτα Φιλάθλου και τι χρειάζεται για να την αποκτήσεις. Εξάλλου, όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ: παράγοντες, δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες ομάδων, έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους φιλάθλους αναλυτικότατα. Όση ανάλυση και αν έχει πέσει όμως, σε εφημερίδες, ανακοινώσεις και ιστοσελίδες, η απορία για ποιο λόγο χρειάζεται το ΑΜΚΑ για να εισέλθει ένας φίλαθλος στο γήπεδο δεν έχει απαντηθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ!

Γιατί είναι υποχρεωμένος ο οπαδός να δηλώσει το ΑΜΚΑ του, το οποίο χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ σε συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, στην όποια ΠΑΕ ή ΚΑΕ, που είναι ιδιωτικές εταιρείες; Για ποιο λόγο τα στοιχεία που αναγράφονται στην Κάρτα Φιλάθλου θα πηγαίνουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί στην Εφορία και στην Αστυνομία;

Γιατί οι οπαδοί – φίλαθλοι χρειάζονται μια «ειδική» κάρτα και μια «ειδική» μεταχείριση; Γιατί δεν αρκούν οι έλεγχοι στις εισόδους των γηπέδων, οι κάμερες παρακολούθησης μέσα στα γήπεδα και τα ονομαστικά εισιτήρια σαν συστήματα ελέγχου και πρέπει να εκδώσει ο καθένας και μια ταυτότητα φιλάθλου, λες και όσοι πηγαίνουν γήπεδο είναι δυνάμει επικίνδυνοι να προβούν σε βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές; Γιατί ποινικοποιείται η φίλαθλη ιδιότητα; Ποιες άλλες καθημερινές ασχολίες θα ακολουθήσουν;

Πριν ανακοινώσει ο Υπουργός με περηφάνια το συγκεκριμένο μέτρο, γιατί δε ρώτησε τον κύριο Μαρόνι στην Ιταλία και τον αντίστοιχο Υπουργό στην Τουρκία, χώρες στις οποίες ισχύει η Κάρτα Φιλάθλου, να του πουν αν έχει θετικά αποτελέσματα και αν όντως έχει καταπολεμηθεί η βία; Γιατί εμείς, που ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στα γήπεδα του εξωτερικού, γνωρίζουμε καλά ότι, όχι μόνο η βία δε σταμάτησε, αλλά και έχει σημειωθεί κάθετη πτώση των εισιτηρίων σε όλους τους αγώνες. Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Οι απαντήσεις όμως δεν είναι…!

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τους ακριβείς και πραγματικούς λόγους της εφαρμογής της Κάρτας Φιλάθλου από την Πρωτοχρονιά του 2016. Μπορεί να είναι απλά η άγνοια και η ασχετοσύνη των αρμόδιων για τον κόσμο των γηπέδων και για το πώς αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται. Μπορεί να είναι η ανάγκη προβολής προς την κοινή γνώμη ότι παράγεται κυβερνητικό έργο και ότι οι εξαγγελίες γίνονται πράξη. Μπορεί ο στόχος να είναι η συνολική αναμόρφωση του προϊόντος και των γηπέδων – αναμόρφωση που δε χωράει όσους οπαδούς δεν πειθαρχούν και δε συμμορφώνονται με τα νέα δεδομένα.

Μπορεί να θέλουν να τσεκάρουν αντιδράσεις και, αν δε μιλήσει κανείς, να περάσουν αργότερα πιο εύκολα την Κάρτα Πολίτη, στο τσιπάκι της οποίας θα καταγράφονται τα πάντα (προσωπικά και οικονομικά δεδομένα) και θα μιλάμε πλέον για το οριστικό φακέλωμα. Μπορεί και να είναι λίγο από όλα αυτά.

Όπως και να’ χει, με τα νέα μέτρα το γήπεδο από χώρος ελευθερίας, ανοιχτό για όλους, χωρίς ελέγχους και περιορισμούς, μετατρέπεται σε ένα πριβέ κλαμπ, για λίγους, εκλεκτούς και πειθαρχημένους… πελάτες

Χρέος μας, σαν φίλαθλοι – οπαδοί, είναι να ξεπεράσουμε όσα μας χωρίζουν, να κάνουμε στη μπάντα τις όποιες διαφορές μας και να αντιδράσουμε ενάντια σε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τα Σαββατοκύριακα μας. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι – οπαδοί και όχι αριθμοί ΑΜΚΑ και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, τις δυνάμεις και το μυαλό μας για να καταργήσουμε αυτό το μέτρο.

Ήδη, ως γνωστόν, στις 29 Οκτωβρίου 2015 καταθέσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, συλλογικά, μέσω συνεργαζόμενων δικηγόρων, αίτηση ακύρωσης του μέτρου. Ταυτόχρονα, προσφύγαμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αναμένουμε την απόφαση για το αντισυνταγματικό αυτό μέτρο, που θίγει τα προσωπικά μας δεδομένα και την αξιοπρέπεια μας. Παράλληλα δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια! Θα υπάρξουν συνεχείς και κλιμακούμενες δράσεις των συνδέσμων που συμμετέχουν στη Κίνηση ενάντια στην Κάρτα Φιλάθλου μέχρι την τελική νίκη και την απόσυρση του νόμου.

Σας καλούμε όλους μαζί μας!

Πρωτοβουλία Συνδέσμων Αντι-Κάρτα anti-karta.gr

Εμείς σαν Αυτόνομη Θύρα 10 δηλώνουμε αποφασισμένοι, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχουμε πάρει από κοινού με συνδέσμους άλλων ομάδων, να συνεχίσουμε τη δράση μας μέχρι την τελική εγκατάληψη των όποιων σχεδίων από μεριάς υπουργείου, που μοναδικό σκοπό έχουν να μετατρέψουν το γήπεδο από χώρο ελευθερίας σε χώρο ελέγχου!!!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεύτερος ο Γκολομέεφ!!


Δεύτερος ο Γκολομέεφ

Τη δεύτερη θέση στον τελικό Β του Χειμερινού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ κατέλαβε ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 22.44 και δεν μπόρεσε να καλύψει το 21.86 του πρώτου στην κατάταξη Μοροζόφ.

Πιο γρήγορος ήταν ο Νάθαν Έιντριαν, ο οποίος κέρδισε τον τελικό Α με 21.76.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει τα πανελλήνια ρεκόρ ο Βαζαίος!!


Συνεχίζει τα πανελλήνια ρεκόρ ο Βαζαίος

Με νέο πανελλήνιο ρεκόρ ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του την Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας της Νετάνια ο Ανδρέας Βαζαίος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 1.54.37 στον τελικό των 200 μέτρων μικτής ατομικής, παίρνοντας την πέμπτη θέση στην κούρσα.

Έτσι, σημείωσε συνολικά το πέμπτο δικό του και κατέρριψε το 1.55.26 του Ρωμανού Αλυφαντή από τον Νοέμβριο του 2009 στην Ιταλία.

Το Σάββατο, ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στα 100 μέτρα μικτή ατομική.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι προτάσεις του ΠΑΟ για ένα... άλλο πρωτάθλημα!!


Οι προτάσεις του ΠΑΟ για ένα... άλλο πρωτάθλημα

Και ο πρώτος στα πλέι-οφ, περιορισμός του ρόστερ και αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας. Δείτε τις προτάσεις που έκανε ο ΠΑΟ για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

Πλέι-οφ με συμμετοχή και του πρώτου στη βαθμολογία, περιορισμός του ρόστερ και αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας.

Πρόκειται για τα κυριότερα σημεία της πρότασης που έκανε σήμερα ο Παναθηναϊκός με στόχο την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Αναλυτικά αυτές μπορείτε να τις διαβάσετε παρακάτω...

inner

Σχετικά με την πρόταση για τη συμμετοχή και του πρώτου στο πλέι-οφ οι πράσινοι παραθέτουν και τους λόγους που θα μπορέσει κάτι τέτοιο να «ανεβάσει» το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα αλλά και την «αξία» του ως προϊόν.

inner

Διαβάστε εδώ όλη την πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παναχαϊκή κατά Football League!!


Παναχαϊκή κατά Football League

Επίθεση στην Football Leauge εξαπέλυσε η Παναχαϊκή, ζητώντας να αναλάβει την διοργάνωση του πρωταθλήματος η ΕΠΟ, για να ανακτηθεί η αξιοπιστία. «Θα ξεκινήσουμε εκστρατεία αλήθειας», αναφέρουν.

Εκστρατεία αλήθειας προανήγγειλε η Παναχαϊκή, εξαπολύοντας επίθεση στη Football League. Οι Πατρινοί αναφέρουν πως το πρωτάθλημα πρέπει να περάσει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας πως έτσι θα ανακτηθεί η αξιοπιστία, ενώ παράλληλα αναφέρει :«Δεν επιθυμούμε να πάρουμε μέρος σε τέτοιου είδους παιχνίδια εις βάρος των φιλάθλων».

Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να ενημερώσει τους φιλάθλους της αλλά και όλους τους φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει εκστρατεία αλήθειας για τα όσα συμβαίνουν στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Η διοργανώτρια Αρχή, με τις αχαρακτήριστες τακτικές που εφαρμόζει, οδηγεί τις ομάδες της Football League σε αφανισμό. Επειδή ως άνθρωποι και ως ΠΑΕ δεν επιθυμούμε να πάρουμε μέρος σε τέτοιου είδους παιχνίδια εις βάρος των φιλάθλων, ζητάμε το πρωτάθλημα της δεύτερης Εθνικής κατηγορίας να διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΠΟ έτσι ώστε να αποκτήσει την αξιοπιστία που τού αρμόζει αλλά και να κερδίσει το σεβασμό των φιλάθλων , ο οποίος έχει χαθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες, η Παναχαϊκή θα τραβήξει το δύσκολο και συνάμα μοναχικό δρόμο της διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δίχως να προσβλέπει σε συνεργασίες με ανθρώπους που κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον και χρησιμοποιούν τις ομάδες τους για να αποκομίσουν οφέλη, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις και να μπει ένα τέλος στην παρακμή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν τα υπέρογκα χρέη που έχει αναλάβει η Διοίκηση και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015 από την αρχή της σεζόν. Επίσης, ζητάμε από τη Football League να κοινοποιήσει τις εκχωρήσεις που έγιναν σε ποδοσφαιριστές και προς τρίτους μια ημέρα πριν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος…

ΥΓ1. Να το χαίρεστε τέτοιο πρωτάθλημα».

Πογέτ: «Κοιτάμε ήδη παίκτες σε κέντρο και επίθεση»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός παρουσιάστηκε ο Γκουστάβο Πογέτ σε συνέντευξή του εν όψει του ματς κόντρα στην Καλλονή, καθώς δεν δίστασε να αναφερθεί στις μεταγραφικές αναζητήσεις του Ιανουαρίου.

Πογέτ: «Κοιτάμε ήδη παίκτες σε κέντρο και επίθεση»Το γεγονός ότι ήδη συζητά με τους Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και Ντούσαν Μπάγεβιτς για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους εν όψει του Ιανουαρίου παραδέχθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ, μιλώντας στην κάμερα της NOVA.

Ο Ουρουγουανός προπονητής της ΑΕΚ είπε συγκεκριμένα ότι η αναζήτηση επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο σε παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία και επιθετική γραμμή και που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα, ανέφερε ότι το 4-4-2 που χρησιμοποίησε κόντρα στον Πανελευσινιακό, παραμένει μια επιλογή και για το ερχόμενο ματς κόντρα στην Καλλονή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αυτό που μου άρεσε ήταν η ύπαρξη πολλών επιθετικών μέσα στην περιοχή, γεγονός το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες για να σκοράρουμε. Σε ό,τι αφορά στο σύστημα, ίσως δεν ήμασταν τόσο οργανωμένοι μέσα στο γήπεδο, σε σχέση με το προηγούμενο που δουλεύαμε μέχρι τώρα. Το τέλειο θα ήταν κάπου στη μέση. Περισσότερο έχει να κάνει με τη συγκέντρωση. Δεν αφορά τόσο στη φυσική κατάσταση ή την τεχνική. Είναι θέμα συγκέντρωσης για το πώς πρέπει να κινείται κάθε παίκτης στο γήπεδο χωρίς τη μπάλα. Με τη μπάλα είναι εύκολο».

Για το αν θα επιμείνει σε αυτό το σύστημα:
«Είναι μια επιλογή για την Κυριακή. Θα δούμε αν είναι έτοιμοι οι παίκτες που έπαιξαν στο κύπελλο και θα αποφασίσουμε».

Για τις επιστροφές των Μπακάκη και Τζεμπούρ:
«Πλέον έχω μια ξεκάθαρη εικόνα για τους παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, αφού τους είδα σε επίσημο παιχνίδι, για το πως συμπεριφέρονται και πως κινούνται μέσα στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που είναι επίσημος».

Για τις μεταγραφές:
«Με τον κ. Μπάγεβιτς και τον κ. Μιλοβάνοβιτς βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή. Έχουμε ήδη αρχίσει να κοιτάμε κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και να μελετάμε τις επόμενες κινήσεις μας. Προφανώς είναι πιο εύκολο, όταν τα ονόματα δε βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Πρέπει να συμβούν πολλά πράγματα για να κάνουμε μια μεταγραφή, όπως για παράδειγμα να βρούμε έναν παίκτη με ποιότητα και να είναι στα οικονομικά δεδομένα που θέλουμε. Πρέπει να φροντίσουμε να γίνουν διάφορες κινήσεις έτσι ώστε να κάνουμε μια καλή μεταγραφή τον Ιανουάριο.

Αν αναλύσουμε τους παίκτες και το ρόστερ της ομάδας θα δούμε ότι έχουμε ποιότητα και ποσότητα τόσο στους τερματοφύλακες όσο και στην άμυνα, άρα εμείς θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο κέντρο και στην επίθεση. Σε επιθετικούς παίκτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Για την ομάδα της Καλλονής:
«Έχω παρακολουθήσει την Καλλονή και έχω δει ότι πρόκειται για μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα. Σε πολλά παιχνίδια θα μπορούσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, άρα είναι θέμα χρόνου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Γι' αυτό εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας και να μπούμε δυνατά στο γήπεδο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Με σοβαρότητα»


Πρίφτης: «Με σοβαρότητα»

Μεγάλη σοβαρότητα ζητά από τους παίκτες του ο Δημήτρης Πρίφτης για το παιχνίδι του Άρη με την Κηφισιά.

«Αντιμετωπίζουμε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός εκτός έδρας, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες», τόνισε –αρχικά- στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και συνέχισε:

«Η Κηφισιά έχει ποιότητα στο ρόστερ της, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά με την προσθήκη του Λόουρι. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον αγώνα με μεγάλη σοβαρότητα και να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλο».

Ο Δημήτρης Πρίφτης κατέληξε αναφερόμενος στη διαχείριση των νικών που θα πρέπει να έχει η ομάδα.

«Η διαχείριση των καταστάσεων είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της ομάδας. Όπως διαχειριστήκαμε σωστά την ήττα από την Μπούντουσνοστ, έτσι πρέπει να κάνουμε και με τις δύο σημαντικές νίκες που πετύχαμε, απέναντι σε ΑΕΚ και Ούνιξ Καζάν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στους τομείς της άμυνας και του ριμπάουντ και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη νίκη», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραματσόνι: «Μεγάλος παίκτης ο Μπεργκ, αλλά δεν βασιζόμαστε σε έναν παίκτη»


Στραματσόνι: «Μεγάλος παίκτης ο Μπεργκ, αλλά δεν βασιζόμαστε σε έναν παίκτη»

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να εξαρτάται από έναν παίκτη, ακόμα κι αν αυτός είναι ο Μάρκους Μπεργκ, υπερτόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Αντρέα Στραματσόνι εν όψει του ματς κόντρα στη Βέροια

Για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για το πολύ δύσκολο ματς κόντρα στη Βέροια μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός τεχνικός παράλληλα, αναφέρθηκε και στην απουσία του Μάρκους Μπεργκ, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα για να εξαρτάται από έναν παίκτη, ακόμα κι αν αυτός έχει την ποιότητα του Σουηδού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ στην κάμερα της NOVA:

Για τη σημασία της νίκης κόντρα στην Παναχαϊκή:
«Ήταν σημαντική η νίκη, ώστε να έχουμε μια επανεκκίνηση μετά από την ειδική κατάσταση που προκάλεσε η τιμωρία από το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και η ήττα από τον Ηρακλή. Το Κύπελλο είναι ο στόχος μας, οπότε είναι σημαντικό για να κοιτάξουμε το επόμενο ματς με τη Βέροια».

Για την ευκαιρία που πήραν κόντρα στην Παναχαϊκή παίκτες όπως ο Κλωναρίδης:
«Νομίζω αυτό το ματς ήταν σημαντικό για μένα, ώστε να μάθω καλύτερα κάποια χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών μου που δεν έπαιζαν μέχρι σήμερα. Αν δεν κάνω λάθος, επτά ποδοσφαιριστές ήταν διαφορετικοί. Είναι σημαντικό το ότι είδα σε αυτούς τους παίκτες τη σωστή νοοτροπία, όχι μόνο στον Κλωναρίδη, αλλά και στον Λαγό και σε άλλους».

Για την αλλαγή του flat 4-4-2 σε ρόμβο:
«Όπως είχα πει και στην αρχή, όταν έπιασα δουλειά, θα παίξουμε 4-4-2 και αυτός ο σχηματισμός κατά τη γνώμη μου, έχει δύο επιλογές. Το 4-4-2 flat με τους πιο ακραίους μέσους και ο ρόμβος με έναν παίκτη πίσω από τους επιθετικούς, δύο κεντρικούς μέσους και έναν μπροστά από την άμυνα. Υπάρχουν δύο επιλογές και για μια μεγάλη ομάδα είναι σημαντικό να γνωρίζει να παίξει με διαφορετικούς τρόπους».

Για τον αγώνα κόντρα στη Βέροια:
«Πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσουμε τον τρόπο προσέγγισης των εκτός έδρας ματς, γιατί μερικές φορές είναι διαφορετική η αντιμετώπιση απ’ ό,τι στους εντός έδρας αγώνες. Είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να βελτιωθούμε. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο ματς και σεβόμαστε τη Βέροια. Είναι δύσκολο για μας να επανέλθουμε πλήρως, γιατί παίξαμε σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και επιπλέον είχαμε ένα κουραστικό ταξίδι 4 ωρών με το πούλμαν. Τα ξέρουμε όλα αυτά και προετοιμαζόμαστε για αυτό τον αγώνα».

Για το αν είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι ο Μπεργκ δεν είναι διαθέσιμος:
«Όχι, είναι κάτι που ξέραμε, αφού είναι τιμωρημένος. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. ΟΚ, ξέρουμε ότι ο Μπεργκ είναι πολύ καλός παίκτης και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε είναι ότι είμαστε μια καλή ομάδα και ότι όσοι βρίσκονται στον Παναθηναϊκό, πρέπει να είναι σε επίπεδο που αξίζουν να βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Ο Κλωναρίδης για παράδειγμα είχε πολύ καλή απόδοση, θέλουμε να επιτρέψει ο Πέτριτς, έχουμε τον Καρέλη… Έτσι, όποιος παίξει στη Βέροια θα βάλει τα δυνατά του».

Καλό... 2016 για Λοτζέσκι!!


Καλό... 2016 για Λοτζέσκι

Από το νέο έτος θα ξαναδούμε στα παρκέ τον Ματ Λότζεσκι, όπως επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε!

Το… αναμενόμενο πλήγμα στον Ολυμπιακό με τον Ματ Λοτζέσκι.

Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Αμερικανός φόργουορντ –μετά το χθεσινό τραυματισμό του κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο- έδειξαν θλάση οπίσθιου μηριαίου στο αριστερό πόδι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο «Λότζο» θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα τριών εβδομάδων, ουσιαστικά θα τον ξαναδούμε από το 2016 και… λογικά θα κάνει το comeback του την 2η αγωνιστική του Top-16.

Το θετικό για τους Πειραιώτες είναι πως στην Ευρωλίγκα δεν «καίγονται» στην παρούσα φάση, αφού έχουν εξασφαλίσει πρόκριση και είναι «αγκαλιά» με την πρωτιά, ενώ στην Α1 ο Λοτζέσκι θα χάσει τα ματς με ΑΕΚ (εντός), Κηφισιά (εκτός), Άρη (εντός) και ίσως Απόλλωνα Πατρών (εντός).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρίμηνο αποκλεισμό επέβαλλε η FIFA στους συλληφθέντες!!


Τρίμηνο αποκλεισμό επέβαλλε η FIFA στους συλληφθέντες

Την Πέμπτη συνελήφθησαν, την παρασκευή ανακοινώθηκε η τιμωρία τους.

Μία ημέρα μετά τη σύλληψη τους στην Ελβετία με κατηγορίες χρηματισμού, η FIFA ανακοίνωσε τις τιμωρίες του πρόεδρου της συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής, Χουάν Άνχελ Ναπούτ, αλλά και του ομόλογό του της Βόρειας/Κεντρικής και Καραϊβικής, Αλφρέδο Χάβιτ.

Οι δύο άνδρες τιμωρήθηκαν με τρίμηνο αποκλεισμό ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη στιγμή τα προβλήματα τους είναι μεγαλύτερα, αφού η υπεξαίρεση χρημάτων για την οποία κατηγορούνται φτάνει το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπακάκης: «Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…»


Μπακάκης: «Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…»

Χαρούμενος που άφησε πίσω του «6,5 δύσκολους μήνες» και έτοιμος για νέες… περιπέτειες παρουσιάστηκε ο Μιχάλης Μπακάκης.

Στο ματς με τον Πανελευσινιακό, ο Μιχάλης Μπακάκης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά το σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός για σχεδόν 7 μήνες.

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος και έτοιμος για να κάνει restart, αφήνοντας οριστικά πίσω την μεγάλη ατυχία που τον είχε χτυπήσει.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mixalis Mpakakis (@mixalismpakakis) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένταλμα σύλληψης για τον Πιστόριους!!


Ένταλμα σύλληψης για τον Πιστόριους

Να δώσει το «παρών» στο δικαστήριο το συντομότερο δυνατόν για να οριστεί η ημερομηνία της φυλάκισής του οφείλει ο Όσκαρ Πιστόριους μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα.

Η εισαγγελική Αρχή της Νοτίου Αφρικής προχώρησε σήμερα στην έκδοση εντάλματος κατά του Όσκαρ Πιστόριους όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.

Σύμφωνα με αυτό, ο Παραολυμπιονίκης οφείλει να δώσει το «παρών» στο δικαστήριο το συντομότερο δυνατόν για να του ορίσουν την ημερομηνία της καταδίκης του.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη μετά και την μετατροπή της καταδικαστικής απόφασης από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση μετά από έφεση των εισαγγελέων κατά της πρωτόδικής απόφασης.

Πλέον ο Όσκαρ Πιστόριους αναμένεται να τιμωρηθεί με φυλάκιση, η οποία ενδεχομένως να φτάσει και τα 15 χρόνια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα με τη σημαία της Ισπανίας στα παπούτσια του!!


Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα με τη σημαία της Ισπανίας στα παπούτσια του

Σε μια περίοδο που το ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας από την Ισπανία είναι πιο ανοιχτό από ποτέ, ο Ράκιτιτς δεν δίστασε να παρουσιάσει τα νέα του παπούτσια που φέρουν την ισπανική σημαία.

Με την ικανοποίηση να είναι εμφανέστατη στο πρόσωπό του, ο Ιβάν Ράκιτιτς παρουσίασε στους ακόλουθούς του στο Twitter τα νέα του παπούτσια που θα τα φορέσει για πρώτη φορά στο ματς κόντρα στη Βαλένθια του Γκάρι Νέβιλ.

Τα νέα του παπούτσια φέρουν πάνω τους το όνομα της κόρης του, Αλθέα και την ημερομηνία της γέννησής της.

Ωστόσο, το πιο περίεργο που διακρίνεται στο παπούτσι του παίκτη της Μπαρτσελόνα είναι η ισπανική σημαία, σε μια περίοδο μάλιστα που το ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας είναι ορθάνοιχτο.

Με αυτή την κίνησή του ο Κροάτης ήθελε να δείξει το πόσο πολύ έχει «δεθεί» με τη χώρα, καθώς η φετινή χρονιά είναι η πέμπτη του στην Ιβηρική χερσόνησο, έχοντας μεταγραφεί στη Σεβίλλη το 2011.








*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Νέβιλ θα έχει δύσκολες στιγμές στη Βαλένθια»


«Ο Νέβιλ θα έχει δύσκολες στιγμές στη Βαλένθια»

Πολλές δύσκολες στιγμές θα έχει στη Βαλένθια ο Γκάρι Νέβιλ προέβλεψε ο Λουίς Φαν Χάαλ.

Η πρόσληψη του Γκάρι Νέβιλ στην τεχνική ηγεσία της Βαλένθια έχει απασχολήσει αρκετά τα βρετανικά Media.

Μεταξύ των άλλων προσώπων και ο Λουίς Φαν Χάαλ θέλησε να μιλήσει για την απόφαση του Νέβιλ προβλέποντας ότι θα περάσει δύσκολες στιγμές στην ισπανική ομάδα.

«Η Βαλένθια είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους, άρα είναι ένα τεράστιο βήμα για την καριέρα του και μια μεγάλη πρόκληση. Ναι είμαι χαρούμενος για αυτόν αλλά και αρκετά περίεργος για το πώς θα τα πάει», ανέφερε –αρχικά- και συνέχισε:

«Δεν μιλά ισπανικά, άρα θα είναι δύσκολα. Είναι ο αδερφός του εκεί που μιλά καλά ισπανικά αλλά και πάλι είναι μεγάλη πρόκληση για αυτόν. Του εύχομαι καλή τύχη γιατί, ναι πιστεύω, πως την χρειάζεται», κατέληξε.

Το πρώτο παιχνίδι του Νέβιλ στον πάγκο των «νυχτερίδων» θα είναι στο ματς με την Λιόν για το Τσαμπιονς Λιγκ για το Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη Τετάρτη στο Μεστάγια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κασελάκης: «Είμαστε πληγωμένοι»


Κασελάκης: «Είμαστε πληγωμένοι»

Την πίκρα που νιώθουν οι παίκτες της Κηφισιάς για την ήττα απ’ τον Απόλλωνα Πάτρας στο Ζηρίνειο τόνισε ο Λεωνίδας Κασελάκης, αναφέροντας και τα χαρακτηριστικά του επόμενου ματς με τον Άρη.

Στην απώλεια βαθμών στο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας και στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν στο ερχόμενο ματς με τον Άρη αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο οποίος σχολίασε την αγωνιστική εικόνα της Κηφισιάς στα τελευταία ματς.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο Blog του στον ΕΣΑΚΕ:

«Γεια σας και καλό μήνα! Έχει ξεκινήσει η χριστουγεννιάτικη περίοδος αλλά εμείς δεν έχουμε καιρό να σκεφτούμε τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου διότι συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.

Είμαστε πληγωμένοι γιατί την περασμένη βδομάδα χάσαμε στην έδρα μας την οποία θα πρέπει να υπερασπιστούμε καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μπροστά μας έχουμε έναν πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με μια παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ όπως είναι ο Άρης. Προέρχεται από μεγάλες νίκες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Eurocup οπότε έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Εμείς από τη μεριά μας θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά στο πλάνο μας, να έχουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές στην επίθεση με υπομονή και αποφασιστικότητα και στην άμυνα να κάνουμε δική μας κάθε διεκδικούμενη μπάλα . Αν όλα αυτά γίνουν στο 100% θα μπορέσουμε να είμαστε κοντά στο σκορ ειδάλλως θα έχουμε πολλά προβλήματα. Θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα. Να είστε καλά.

Το δώρο του Κάρι στον Μέσι!! (pic)


Το δώρο του Κάρι στον Μέσι (pic)

Ο ένας κορυφαίος στο μπάσκετ, ο άλλος κορυφαίος στο ποδόσφαιρο. Ο Λιονέλ Μέσι πόζαρε με μια υπογεγραμμένη φανέλα του Στεφ Κάρι και δεσμεύτηκε να του ανταποδώσει το δώρο!


Ανταλλάζουν δώρα οι κορυφαίοι στο είδος τους... Ο Στεφ Κάρι έστειλε μια υπογεγραμμένη φανέλα του στον Λιονέλ Μέσι με αφορμή το νέο «φράγμα» φίλων που έσπασε σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Ευχαριστώ πολύ τον σπουδαίο Στεφ Κάρι που μου έστειλε μια υπογεγραμμένη φανέλα, για να με συγχαρεί που έφτασα τους 30 εκατ. φίλους στο Instagram. Μόλις φτάσεις τους 10 εκατ., θα σου στείλω μια δική μου» έγραψε ο Αργεντινός που πόζαρε με την φανέλα των Γουόριορς.


Muchas gracias al fenómeno Stephen Curry por mandarme su camiseta firmada con el número 30 para felicitarme por los 30...
Δημοσιεύτηκε από Leo Messi στις Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015


*Πηγή: sport-fm.gr*

Μουρίνιο: «Δεν θα ενθαρρύνω τον Νέβιλ»!


Μουρίνιο: «Δεν θα ενθαρρύνω τον Νέβιλ»

Στην ωμή πραγματικότητα του ανταγωνισμού και της προπονητικής φρόντισε να εντάξει τον Γκάρι Νέβιλ ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται ούτε να τον συμβουλεύσει, ούτε να τον ενθαρρύνει.

Ένα από τα κυριότερα θέματα στην Αγγλία αποτελεί η πρόσληψη του Γκάρι Νέβιλ στη Βαλένθια και γι’ αυτό ρωτούνται καθημερινά ειδικοί και μεγάλες προσωπικότητες στο Νησί.

Μετά τον Λουίς Φαν Χάαλ, ήταν η σειρά του Ζοσέ Μουρίνιο να ερωτηθεί για αυτή την εξέλιξη και ο Πορτογάλος δεν φάνηκε ιδιαίτερα «ζεστός» με τον παλαίμαχο άσο, καθώς τόνισε ότι δεν έχει όρεξη ούτε να τον συμβουλεύσει, ούτε να τον ενθαρρύνει σε αυτό το νέο του ξεκίνημα.

«Δεν πρόκειται να τον συμβουλεύσω, ούτε να τον ενθαρρύνω. Απλά θα του ευχηθώ να τα πάει καλά. Είπε κάτι ο ίδιος και είναι πραγματικά σωστό: Υπάρχει πάντα η πρώτη μέρα για έναν προπονητή. Πάντα. Όλοι μας είχαμε την πρώτη μέρα.

Αν θέλει να γίνει προπονητής, πρέπει να έχει μια πρώτη μέρα. Την έχει, λοιπόν, αυτή την πρώτη μέρα. Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης και πολύ καλός αναλυτής.

Τώρα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει καλός προπονητής, που είναι τελείως διαφορετική δουλειά. Αποδεχόμενος αυτή την πρόκληση, δείχνει ότι θέλει να το αποδείξει αυτό. Στον πάγκο, δεν μπορείς να σταματήσεις το βίντεο, να αγγίξεις την οθόνη και να πραγματοποιήσεις κινήσεις. Είναι μία διαφορετική ιστορία.

Αλλά το να αποδέχεσαι την πρόκληση, δείχνει ότι νιώθει πολύ καλά προετοιμασμένος», ανέφερε ο Ζοσέ Μουρίνιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαντί: «Ο Ηρακλής είναι ομάδα και αυτό το βλέπουν όλοι»


Χαντί: «Ο Ηρακλής είναι ομάδα και αυτό το βλέπουν όλοι»

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ηρακλής στο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα «ονόμασε» ο Άγγελος Χαντί ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Αρκάδες.

Ψυχή, πάθος και για ακόμα μια φορά ότι είναι «ομάδα» πρέπει να δείξει ο Ηρακλής στην αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όπως δήλωσε ο Άγγελος Χαντί στον επίσημο ιστότοπο του «Γηραιού».

Ο μέσος των «κυανόλευκων» τόνισε επίσης ο Αστέρας είναι μια πολύπειρη ομάδα που ειδικότερα από τη μέση και μπροστά διαθέτει μεγάλη ποιότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άγγελος Χαντί:

-Άγγελε, ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Ηρακλή στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα, που όλοι γνωρίζουμε πόσο δυνατός είναι στην έδρα του.

«Ναι σίγουρα, ο Αστέρας είναι μία πολύ δυνατή και καλή ομάδα, το ξέρουμε όλοι αυτό, άλλωστε πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα, όμως και εμείς είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, είμαστε ο Ηρακλής, βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε στο γήπεδο και πάμε αποκλειστικά για τους 3 βαθμούς».

-Πώς προετοιμάστηκε η ομάδα για τις ανάγκες αυτού του αγώνα;
«Η ομάδα προετοιμάστηκε κατάλληλα, έχουμε σαφείς εντολές απ’ τον προπονητή για το τι πρέπει να κάνουμε. Όλοι οι παίκτες το έχουμε εμπεδώσει και θα δώσουμε το 100% για την κατάκτηση της νίκης και μόνο».

-Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο Ηρακλής στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ώστε να φύγει απ’ την Τρίπολη με θετικό αποτέλεσμα;
«Αυτά που έχουμε και στα τελευταία παιχνίδια, ψυχή, πάθος και το πιο σημαντικό απ’ όλα, το γεγονός ότι είμαστε “ομάδα”. Κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο, το βλέπουν όλοι».

-Τα θετικά και τα αρνητικά του Αστέρα; Πώς έχετε «σκιαγραφήσει» τον επόμενο αντίπαλό σας;
«Ο Αστέρας είναι μία δεμένη ομάδα, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, κυρίως μεσοεπιθετικά και πολύ έμπειρα παιδιά στα μετόπισθεν. Το ξέρουμε ότι δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση αυτό το παιχνίδι, αλλά κι εμείς είμαστε μία ποιοτική ομάδα και τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

-Στον αγώνα Κυπέλλου με την Καρδίτσα έκανες μία πολύ πειστική εμφάνιση, που επιβραβεύτηκε και με ένα πανέμορφο σε εκτέλεση τέρμα.
«Δόξα τω Θεώ, να έχω την υγεία μου για να βοηθάω την ομάδα όταν μου το ζητάει ο προπονητής μου. Εγώ μέσα απ’ τις προπονήσεις θα προσπαθώ να βελτιώνομαι και να κάνω το παν για να πετύχει ο Ηρακλής τους στόχους του».
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΣΟΚ για Ρεάλ: Εκτός Κυπέλλου για το φιάσκο!!


ΣΟΚ για Ρεάλ: Εκτός Κυπέλλου για το φιάσκο!

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο... Το μέγα φιάσκο της Ρεάλ να χρησιμοποιήσει τιμωρημένο παίκτη στο Κύπελλο Ισπανίας, έφερε και επίσημα τον αποκλεισμό της από τον θεσμό!

Έσκασε η «βόμβα» που λίγο-πολύ έμοιαζε δεδομένη πως θα σκάσει!

Η Ρεάλ Μαδρίτης τέθηκε οριστικά εκτός Κυπέλλου Ισπανίας, πληρώνοντας την αντικανονική συμμετοχή του Ντένις Τσερίσεφ (κουβαλούσε τιμωρία από πέρσι) στο ματς με την Κάντιθ.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το «φιάσκο», η αντίπαλος της βασίλισσας αποφάσισε πως θα κάνει ένσταση για να πάρει την πρόκριση στα χαρτιά. Όπως και συνέβη με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ακολουθεί κατά γράμμα το νόμο, να μην «μένει» στα ονόματα και να πετάει εκτός θεσμού τους Μαδριλένους!

Φυσικά, η πλευρά της Ρεάλ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, και θα φτάσει μέχρι το CAS, διεκδικώντας την ανατροπή της. Εξέλιξη που δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες παρά τις δηλώσεις όλων των στελεχών της περί «άγνοιας» (το fax βέβαια δεν τους… επιβεβαιώνει).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το σκεπτικό για την βαριά ποινή του Παναθηναικού!!


Το σκεπτικό για την βαριά ποινή του Παναθηναικού

Ακολουθεί το πλήρες σκεπτικό όπως δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλλε στον Παναθηναϊκό αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών,βαρύ πρόστιμο ενώ κατακύρωσε τον αγώνα της Λεωφόρου στον Ολυμπιακό.

Η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού, που ζητούσε να πάρει το ματς στα χαρτιά και αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό, έγινε δεκτή, όπως και η εισήγηση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα που ανέφερε πως αποκλειστικά υπαίτιοι για τη μη διεξαγωγή του ματς ήταν οι γηπεδούχοι.

Ακολουθεί το πλήρες σκεπτικό όπως δόθηκε στη δημοσιότητα:

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ κατ’ αντιμωλίαν της πειθαρχικώς εγκαλούμενης και ενιστάμενης Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και της κυρίως παρεμβαίνουσας Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Α) τη στρεφόμενη κατά της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από 25-11-2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Β) την υπ’ αριθμ. πρωτ. 341/25-11-2015 κλήση προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League Ελλάδα κατά της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Γ) την υπ’ αριθμ. πρωτ. 345/27-11-2015 συμπληρωματική κλήση προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League Ελλάδα προς απολογία κατά της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Δ) την από 23-11-2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 8187/24-11-2015 ένσταση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, και Ε) την προφορικώς ασκηθείσα κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κατά της υπό στοιχείο Δ΄ ως άνω ενστάσεως της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την υπό στοιχείο Δ΄ ως άνω, από 23-11-2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 8187/24-11-2015 ένσταση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, περί αντικανονικής μη τελέσεως του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της ενιστάμενης Π.Α.Ε. και της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί κατά την ημερομηνία της 21ης-11-2015, στην Αθήνα, στο γήπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα», της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.

ΔΕΧΕΤΑΙ την υπό στοιχείο Ε΄ ως άνω, προφορικώς ασκηθείσα κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί κατά την ημερομηνία της 21ης-11-2015, στην Αθήνα, στο γήπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, δεν τελέσθηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
ΘΕΩΡΕΙ ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τη χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000,00) ευρώ (άρθρο 21 παρ. 3 περ. α΄ του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο., σε συνδυασμό και με άρθρα 1 επ., 4 παρ. 1 και 14 παρ. 1, 2 και 3 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του υπ’ αριθμ. 1275/23-11-2015 παραβόλου, που κατέβαλε η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, υπέρ του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τέλεσε : 1) την αποδιδόμενη σε αυτήν, τόσο με την υπ’ αριθμ. 341/25-11-2015 κλήση προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League Ελλάδα, όσο και με την από 25-11-2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 36605/25-11-2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, πειθαρχική παράβαση της ρίψεως αντικειμένων πριν την έναρξη του ως άνω προγραμματισθέντος να διεξαχθεί ποδοσφαιρικού αγώνα (άρθρα 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 3 περ. Α΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), 2) την αποδιδόμενη σε αυτήν, τόσο με την υπ’ αριθμ. 341/25-11-2015 κλήση προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League Ελλάδα, όσο και με την από 25-11-2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 36605/25-11-2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, πειθαρχική παράβαση της προκλήσεως μεμονωμένων επεισοδίων πριν την έναρξη του ως άνω προγραμματισθέντος να διεξαχθεί ποδοσφαιρικού αγώνα, στον εν γένει χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες αυτού (άρθρα 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 5 περ. α΄ και β΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), 3) την αποδιδόμενη σε αυτήν, τόσο με την υπ’ αριθμ. 341/25-11-2015 κλήση προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League Ελλάδα, όσο και με την από 25-11-2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 36605/25-11-2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, πειθαρχική παράβαση της εισαγωγής στο γήπεδο και της αφής πυρσών, καθ΄ υποτροπήν, δεδομένης της καταφάσεως της πειθαρχικής ευθύνης της εγκαλουμένης για όμοιες πράξεις σε τρεις προγενεστέρως διενεργηθέντες αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, δυνάμει των υπ’ αριθμ. 278/25-09-2015, 297/09-10-2015 και 332/05-11-2015 τελεσιδίκων αποφάσεων του παρόντος Πειθαρχικού Οργάνου (άρθρα 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. δ΄, ε΄ και 7 περ. γ΄ εδ. α΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), και 4) την κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό αποδιδόμενη σε αυτήν, με την από 25-11-2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 36605/25-11-2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, πειθαρχική παράβαση της προκλήσεως εκτεταμένων επεισοδίων, στα οποία ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και προκλήθηκαν ταυτόχρονα φθορές ξένης ιδιοκτησίας, στον εν γένει χώρο του γηπέδου, στις κερκίδες αυτού, καθώς και εντός του αγωνιστικού χώρου (άρθρα 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 6 περ. α΄, β΄ και δ΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ α) για την πρώτη πράξη (παράβαση άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 3 περ. Α΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), χρηματική ποινή, ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000,00) ευρώ, καθώς και την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική ημέρα, β) για τη δεύτερη πράξη (παράβαση άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 5 περ. α΄ και β΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), χρηματική ποινή, ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ, γ) για την τρίτη πράξη, την οποία τέλεσε καθ’ υποτροπήν (παράβαση άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. δ΄, ε΄ και 7 περ. γ΄ εδ. α΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), χρηματική ποινή, ποσού δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ, και 4) για την τέταρτη πράξη (παράβαση άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 6 περ. α΄, β΄ και δ΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), χρηματική ποινή, ποσού εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000,00) ευρώ, την ποινή της διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την
ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων (190.000,00) ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).

ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).
(αγώνας της 21ης-11-2015 με την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που δεν διεξήχθη)

*Πηγή: sport-fm.gr*

Η dream team των WAGS!!!


Η dream team των WAGS!

Η... αφρόκρεμα των WAGS, Ντανιέλα Οσπίνα (σύζυγος του Χάμες Ροντρίγκεζ), Τζοάνα Σανζ (Ντάνι Άλβεζ) και Μελίσσα Χιμένες (Μαρκ Μπάρτρα) τα έσπασε στο πάρτι της «Moet & Chandon» στη Μαδρίτη.


inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Λαβωμένη» Ρεάλ!!

Με τους βασικούς αμυντικούς εκτός –λόγω τραυματισμών- θα υποδεχθεί την Χετάφε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη... σκιά του φιάσκου και τον κίνδυνο αποκλεισμού από το Κύπελλο, η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να κοιτάξει μπροστά και το ματς που έρχεται με την Χετάφε.
«Λαβωμένη» Ρεάλ
Εκεί όπου βέβαια ο Ράφα Μπενίτεθ έχει πολλά προβλήματα να διαχειριστεί, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Πιο συγκεκριμένα εκτός είναι λόγω τραυματισμού οι Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο και Καρβαχάλ!

Όλη η βασική τετράδα στα μετόπισθεν, δηλαδή, με εξαίρεση τον τελευταίο που... μοιράζεται τη θέση του δεξιού μπακ με τον Ντανίλο (από οκτώ συμμετοχές έκαστος στο πρωτάθλημα).

Πέραν αυτών, δεν υπολογίζεται ούτε κι ο Ίσκο που είναι τιμωρημένος.

Η αποστολή της Ρεάλ: Νάβας, Κασίγια, Γιανέζ, Πέπε, Νάτσο, Αρμπελόα, Ντανίλο, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκεζ, Καζεμίρο, Μπέιλ, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Τσερίσεφ, Γιορέντε, Ρονάλντο, Μπενζεμά, Χεσέ, Βάσκεθ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διάταση συνδέσμου ο Μπεργκ!!


Διάταση συνδέσμου ο Μπεργκ

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες για τον τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ μετά από τις εξετάσεις που έκανε σήμερα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού για τον τραυματισμό του Μάρκους Μπεργξ επιβεβαιώθηκαν. Ο Σουηδός υποβλήθηκε σήμερα σε εξετάσεις που έδειξαν ότι στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή υπέστη μια διάταση συνδέσμων.

Έτσι ο Σουηδός σήμερα έκανε θεραπεία κάτι που θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες. Θυμίζουμε ότι ο Μπεργκ έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στο παιχνίδι με την Βέροια καθώς είναι τιμωρημένος και πιθανότατα θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. .

Κανονικά προπονήθηκαν σήμερα οι Ατζαγκούν και Πέτριτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Προαγωγή» για Χάσελμπαϊνκ!!


«Προαγωγή» για Χάσελμπαϊνκ

Από τη Ligue 1 –όπου έδειξε σπουδαίο έργο- στην Championship και στον πάγκο της ιστορικής ΚΠΡ ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ.

Επιβραβεύεται για την μέχρι τώρα δουλειά που παρουσιάζει ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ. Η ΚΠΡ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ολλανδού τεχνικού, προκειμένου να την οδηγήσει ξανά σε ένδοξες στιγμές.

Τούτη τη στιγμή, ο αγγλικός σύλλογος βρίσκεται στη μέση της Championship και στο -12 από την κορυφή, ωστόσο υπάρχει πίστη πως με τον 42χρονο κόουτς μπορεί εύκολα να γίνει η ανατροπή και να διεκδικηθεί η άνοδος στα «σαλόνια» (Αγγλία είναι εκεί άλλωστε…).

Ο Χάσελμπαϊνκ έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Πριν από περίπου 13 μήνες ανέλαβε την Μπέρτον στην Ligue 2, την οποία ανέβασε… σφαίρα στην Ligue 1, όπου αν και νεοφώτιστη φέτος φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας της τρίτης τη τάξει κατηγορίας στο Νησί!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λαρεντζάκης: «Νίκη πάση θυσία»


Λαρεντζάκης: «Νίκη πάση θυσία»

Στην πίκρα που άφησε το ματς με τα Τρίκαλα και την ανάγκη για νίκη σ’ αυτό με τον Κόροιβο στάθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, τονίζοντας πως ο Κολοσσός πρέπει να επικρατήσει πάση θυσία.

Την ανάγκη που έχει ο Κολοσσός για νίκη επί του Κόροιβου τόνισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο blog του στον ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:

Πέρασε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς ύστερα από την ήττα στα Τρίκαλα, γιατί ήταν… δύσκολος και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε! Εκείνο το παιχνίδι κρίθηκε σε λεπτομέρειες και πολλές παραμέτρους που δεν μπορούσαμε να νικήσουμε… Όμως, το παιχνίδι αυτό αποτελεί παρελθόν για εμάς, καθώς ακολουθεί αυτό με τον Κόροιβο Αμαλιάδας που είναι “ζωής και θανάτου”, αφού είναι μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε τη νίκη πάση θυσία.

Το θετικό είναι πως για άλλη μία εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και έτσι δουλέψαμε όλοι μαζί.

Όσον αφορά το ματς, ο Κόροιβος είναι μία δύσκολη ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και παλεύει για 40 λεπτά στο παρκέ, ενώ είναι πολύ καλά δουλεμένη. Μάλιστα, το μεγάλο ατού της είναι η καλή “χημεία” που υπάρχει μεταξύ των παικτών. Όλοι τους θέλουν προσοχή, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην περιφέρεια.

Όμως, όπως είπα και πιο πάνω, το παιχνίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και την ψυχή μας στο παρκέ. Ελπίζω, για άλλη μία φορά ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο, γιατί σε αυτό το ματς η παρουσία του είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα
Γιαννούλης
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παιχνίδι» Ρόμα-Τορίνο για Πέρες και στη... μέση ο Τοροσίδης!!


«Παιχνίδι» Ρόμα-Τορίνο για Πέρες και στη... μέση ο Τοροσίδης

Όσα χρόνια βρίσκεται στη Ρόμα ο Τοροσίδης, το μέλλον του έχει εμπλακεί σε διάφορα σενάρια και ακόμα ένα προκύπτει αυτή τη φορά από το «tuttosport», καθώς ο Έλληνας μπακ θεωρείται πιθανό να αποχωρήσει.

Παρά το γεγονός ότι ο Βασίλης Τοροσίδης συνεχίζει τη σταθερή του πορεία με τη φανέλα της Ρόμα, η ομάδα της «αιώνιας πόλης» σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον οδηγήσει στην έξοδο.

Ο λόγος ακούει στο όνομα του Μπρούνο Πέρες… Ο δεξιός μπακ της Τορίνο ανανέωσε πρόσφατα μέχρι το 2020 το συμβόλαιό του, αλλά ο τεχνικός της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία τον θέλει διακαώς στην ομάδα του ώστε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μαϊκόν.

Σύμφωνα με το «tuttosport», η Τορίνο ζητάει 18 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι διατεθειμένη να καταθέσει η Ρόμα και προκειμένου να μειώσει την τιμή, είναι πρόθυμη να ρίξει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τον Βασίλη Τοροσίδη που έχει πολύ καλό όνομα στην Ιταλία, μέσω της παρουσίας του τα τελευταία χρόνια, παραχωρώντας τον με τη μορφή δανεισμού.

Εξελίξεις σύμφωνα το εν λόγω δημοσίευμα θα υπάρξουν άμεσα και τότε θα φανεί αν όντως έχει ισχύ το ρεπορτάζ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάνα» στον Παπαθεοδώρου!!


«Καμπάνα» στον Παπαθεοδώρου

Με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής τιμωρήθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για τη συμπεριφορά του στον αγώνα της Κηφισιάς με τον Απόλλωνα Πατρών.

Δεν θα κάτσει στον πάγκο της Κηφισιάς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στο παιχνίδι με τον Άρη. Ο αθλητικός δικαστής σήμερα επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής και πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ για τη συμπεριφορά του στο ματς με τον Απόλλωνα Πατρών.

Εκτός αυτού, τόσο ο προπονητής της Κηφισιάς όσο και η ομάδα καλούνται να πληρώσουν συνολικά ένα πρόστιμο 6050 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή

"74/4-12-2015

Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
1) Επιβάλλεται στην Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ:
α) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (απρεπής συμπεριφορά κατά διαιτητή), πρόστιμο 1.300,00€ και
β) για ενέργειες του προπονητή της κ. Η. Παπαθεοδώρου που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος του α΄ διαιτητή), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, παραπτώματα που αναφέρονται στη με αρ. πρωτ. 154/1-12-2015 κλήση μας, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ της 28-11-2015.
2) Επιβάλλεται στον κ. Ηλ. Παπαθεοδώρου Προπονητή της Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος του α΄ διαιτητή), αφαίρεση του δικαιώματος παρουσίας στον πάγκο της ομάδας του κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων της και άσκησης των καθηκόντων του (διεύθυνση ομάδας, αλλαγές αθλητών κ.λπ.) - (αποκλεισμού) για μία (1) αγωνιστική και πρόστιμο 2.750,00€, για τον ως άνω αγώνα"

Το συγκινητικό αντίο του Ντέμη στον ΑΕΚτζή κ. Κώστα!!


Το συγκινητικό αντίο του Ντέμη στον ΑΕΚτζή κ. Κώστα

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook ο Ντέμης Νικολαΐδης αποχαιρέτησε τον κ. Κώστα. Τον πατέρα του αγαπημένου του φίλου και «τον πιο αφοσιωμένο οπαδό που έχω γνωρίσει», όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Η αφοσίωση του κ. Κώστα Φουρνάρου –πατέρα αγαπημένου του φίλου- στην ΑΕΚ δεν άφησε ασυγκίνητο τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με ένα φορτισμένο μήνυμα στο Facebook.

inner

Ο κ. Φουρνάρος είχε ασχοληθεί και με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Την προηγούμενη Τετάρτη είχα πάει με τον Γιάννη να δούμε τον κ.Κώστα, τον πατέρα του. Όταν "φύγω", του λέει, θέλω να μου...
Posted by Demis Nikolaidis on Friday, 4 December 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντονής: «Σε ειδικό ταμείο τα πρόστιμα των ομάδων»


Κοντονής: «Σε ειδικό ταμείο τα πρόστιμα των ομάδων»

Περικοπές στον προϋπολογισμό του αθλητισμού, αλλά σταθερά ποσά στις ομοσπονδίες ανέφερε στην ομιλία του ο Σταύρος Κοντονής. Σε κοινό ταμείο τα χρήματα απ’ τα πρόστιμα λόγω βίας. «Χτυπάει» το ντόπινγκ.

Περικοπές στον προϋπολογισμό του αθλητισμού, αλλά σταθερά ποσά στις ομοσπονδίες ανέφερε στην ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα, ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού τόνισε πως οι ομοσπονδίες θα λάβουν τα ίδια χρήματα με πέρυσι, προκειμένου να μην επηρεαστεί η προετοιμασία της ολυμπιακής χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε σε έργα που έχουν γίνει στις εγκαταστάσεις, αλλά και στην αύξηση της επιχορήγησης του ΕΣΚΑΝΤ, για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Όσον αφορά την βία, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός ειδικού κωδικού ιδίων πόρων, για να κατατίθενται εκεί τα χρήματα που επιβάλλονται στις επαγγελματικές ομάδες από τα πρόστιμα λόγω γεγονότων βίας.



Αναλυτικά, όσα είπε:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γνωρίζετε ότι στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης ο αθλητισμός ήταν ένας τομέας που είχε δεχθεί πάρα πολλές περικοπές. Και ειλικρινά θέλω να σας πω ότι και οι περικοπές που γίνονται φέτος στον τομέα του αθλητισμού με τον παρόντα προϋπολογισμό για το έτος 2016 δεν είναι κάτι ευχάριστο. Όμως, θα πρέπει να δούμε τα πραγματικά μεγέθη αυτών των μειώσεων.

Θα ήθελα, λοιπόν, να σας πω εν πρώτοις ότι οι βασικές μειώσεις που γίνονται αφορούν τον τομέα των μεταβιβαστικών πληρωμών. Πρόκειται δηλαδή για τις επιχορηγήσεις στις ομοσπονδίες και στα στάδια. Μιλάμε για μια μείωση 7 εκατομμυρίων, διότι αυτή είναι η πραγματική μείωση. Τα επιπλέον είναι μειώσεις που γίνονται στον τομέα των αποδοχών και των πρόσθετων παροχών, που εκεί υπάρχει ένα νοικοκύρεμα και βεβαίως από τα προηγούμενα χρόνια μια διαχείριση προς τα κάτω.

Το σημαντικό είναι ότι αυτή την ώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια μείωση περίπου 7 εκατομμυρίων. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Διότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φροντίσει με την εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 να περιορίσει τη χρηματοδότηση από τον ήδη ψηφισμένο προϋπολογισμό στο 90%. Οι ομοσπονδίες και τα στάδια, δηλαδή, δεν πήραν το σύνολο των χρημάτων που είχαν προϋπολογιστεί, αλλά το 90%. Επομένως, εδώ πρέπει να δούμε τα πράγματα και να σας ενημερώσω σχετικά με τις προσπάθειες που έχει κάνει η Κυβέρνηση για να εξοικονομήσει πόρους. Αυτά τα 7 εκατομμύρια που έχουμε ως έλλειμμα αυτή τη στιγμή στην ουσία τα περιορίζουμε στα 3,5 εκατομμύρια.

Και θέλω να πω ότι σε κάθε περίπτωση οι ομοσπονδίες -επειδή βρισκόμαστε σε μια ολυμπιακή χρονιά, αφού το 2016 θα είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων- θα πάρουν τα ποσά που πήραν την προηγούμενη χρονιά και για το 2016. Και αυτό αφού προβλέπεται και συμβαίνει κάθε χρόνο μια επιπλέον χρηματοδότηση για τις εθνικές αποστολές, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία μάλιστα θα πρέπει να ληφθεί άμεσα για να γίνει και ένας καλύτερος προγραμματισμός. Επομένως, θέλω να πω ότι όσον αφορά τις ομοσπονδίες, η χρηματοδότηση δεν θα μειωθεί ούτε ένα ευρώ, διότι προσδοκούμε σε αυτή την επιπλέον επιχορήγηση, την οποία και θα λάβουμε.

Θέλω, όμως να σας πω το εξής, ότι φέτος δώσαμε στα στάδια επιπλέον - το τονίζω- 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό το κάναμε κατά προτεραιότητα, διότι η εικόνα των σταδίων, τα οποία εμείς παραλάβαμε, ήταν μια εικόνα απόλυτης καταστροφής, εγκατάλειψης και μη χρήσης. Ο βαθμός δε επικινδυνότητας ήταν υψηλότατος. Ιδίως σε στάδια της περιφέρειας δεν μπορούσαν να αθληθούν αθλητές που υπάγονταν σε σωματεία ή και πολίτες, οι οποίοι κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ακριβώς διότι η κατάσταση ήταν απερίγραπτη. Επομένως, από τα 7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σας ανέφερα ήδη, πηγαίνουμε στα 5,8 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά πάλι φέτος δώσαμε στις ομοσπονδίες επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για να αντιμετωπίσουν ανάγκες και μάλιστα μέσα από την καταπολέμηση της σπατάλης και την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου προϋπολογισμού. Αυτές ήταν οι προσπάθειες που κάναμε και περιορίζουμε ουσιαστικά και πραγματικά αυτή την απόκλιση του φετινού προϋπολογισμού του 2015 από τον προϋπολογισμό του 2016 σε αυτό το πάρα πολύ μικρό χρηματικό ποσό.

Θεωρώ πάρα πολύ μικρό το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, όπως σας είπα, σε κάθε περίπτωση όχι μόνο θα εισπράξουμε από επιπλέον επιχορήγηση, αλλά η επιχορήγηση αυτή εκτιμούμε ότι θα είναι περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε θα έχουμε να διαθέσουμε πολλά περισσότερα χρήματα και στις ομοσπονδίες και στα στάδια. Εκεί που πρέπει να σταθούμε λίγο είναι ο τριπλασιασμός του προϋπολογισμού του ΕΣΚΑΝΤ. Το ΕΣΚΑΝΤ είναι το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παραλάβαμε έναν προϋπολογισμό του ΕΣΚΑΝΤ 50.000 ευρώ το 2015. Με αυτόν τον προϋπολογισμό, το ΕΣΚΑΝΤ όχι απλά δεν θα λειτουργούσε, αλλά θα έκλεινε.

Και ήδη είχαμε τις αρνητικές κρούσεις από τη Διεθνή Ομοσπονδία, τον WADA, για τον τρόπο που λειτουργούσε το ΕΣΚΑΝΤ εδώ στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση, λοιπόν, από 50.000 ευρώ που την βρήκαμε πηγαίνει στις 200.000 ευρώ και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λειτουργίας του ΕΣΚΑΝΤ. Αν υπάρξει, θα αντιμετωπιστεί κατά τη διάρκεια του 2016. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι και από την άποψη της χρηματοδότησης αλλά και του νομοθετικού πλαισίου, διότι σας ενημερώνω, όπως ενημέρωσα και το Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη μέσα στο 2016 να κυρώσει με νόμο τη συμφωνία με τον WADA. Φεύγουμε, λοιπόν, από την κατηγορία της επιτήρησης που είναι και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία κλπ, για να μην αναφέρω κι άλλες. Θα κυρωθεί μέσα στο 2016 και δεν θα χρειαστούμε καν τον χρονικό ορίζοντα μέχρι 31 Μαρτίου που έχει δοθεί, διότι με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα ενσκήψαμε πάνω σε αυτό το πρόβλημα για να δώσουμε άμεση λύση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πέρα των συγκεκριμένων, αυτή την ώρα στο Υπουργείο Αθλητισμού γίνεται μια σοβαρή δουλειά ακριβώς για να εξευρεθούν πόροι. Εδώ, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο θα εντάξουμε την ενεργειακή αναβάθμιση των σταδίων, είναι ένας πυλώνας κατεύθυνσης για το πώς πρέπει να δουλεύουμε και για να πιάνουν τόπο τα λεφτά, αλλά και για να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων. Επίσης, όχι μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι επιτέλους τα στάδια εισπράττουν τις οφειλές ετών -και σας είχα αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ότι βρήκαμε στο ΟΑΚΑ οφειλές 13 εκατομμυρίων ευρώ και στο ΣΕΦ οφειλές 4 εκατομμυρίων ευρώ- όχι μόνο από εκεί υπάρχει ροή χρήματος που θα αξιοποιήσουν τα στάδια, αλλά και τα ίδια τα στάδια θα λειτουργήσουν ούτως ώστε να έχουν έσοδα, πράγμα που μπορούν και το κάνουν.

Επίσης, επιπλέον έσοδο μέσα στο 2016 θα είναι η δημιουργία ενός ειδικού κωδικού ιδίων πόρων για να κατατίθενται εκεί τα χρήματα που επιβάλλονται στις επαγγελματικές ομάδες από τα πρόστιμα λόγω γεγονότων βίας. Επίσης, θα περιορίσουμε στο βαθμό του αναγκαίου και του δυνατού όλο εκείνο το τεράστιο κόστος λειτουργικών δαπανών με τον νέο οργανισμό ο οποίος συντάσσεται και αμέσως μετά θα δούμε και τη δυνατότητα μετάταξης υπαλλήλων και αξιοποίησής τους σε άλλες υπηρεσίες που ενδεχομένως και οι ίδιοι επιθυμούν. Στο πλαίσιο αυτό της εξυγίανσης ήδη έχουμε συμφωνήσει με το σύνολο σχεδόν των ομοσπονδιών για ένα σχέδιο αξιολόγησης, για να βλέπουμε ποιες ομοσπονδίες -και το θέλουν και οι ίδιες οι ομοσπονδίες- έχουν την παραπάνω δυνατότητα απορρόφησης χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι ένα σχέδιο αξιολόγησης των δράσεων των ομοσπονδιών, οι οποίες με βάση αυτό το σχέδιο θα διεκδικούν και παραπάνω χρηματοδότηση.

Τέλος, όσον αφορά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχα με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής μας ζητήθηκε -και αυτό θα κάνουμε- να δώσουμε μεγάλο βάρος σε μικρά έργα, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μαζικού αθλητισμού, αλλά και ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού και των σωματείων. Είναι μικρά προπονητήρια και όχι φαραωνικά έργα προς δόξαν των εθνικών εργολάβων. Και αυτό θα κάνει το Υπουργείο Αθλητισμού.

Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, λέγοντας το εξής. Δυστυχώς, αυτός ο προϋπολογισμός συζητείται στη Βουλή τη στιγμή που παρελαύνουν καθημερινά από τις τηλεοράσεις οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας και αντί να ακούμε προτάσεις, αντί να ακούμε προβληματισμούς για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, παρακολουθούμε διαγωνισμούς ποιος θα είναι πιο επιθετικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Πρόεδρό του, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρας»

*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο κρούσμα ντόπινγκ με Σκαφίδα!!


Νέο κρούσμα ντόπινγκ με Σκαφίδα

Μια ακόμη υπόθεση ντόπινγκ στην οποία εμπλέκεται Ελληνίδα αθλήτρια ήρθε στην επιφάνεια. Όπως ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ, βρέθηκε θετικό δείγμα της άλτριας του επί κοντώ, Αφρόδιτης Σκαφίδα, από το 2005.

Για νέο κρούσμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια ενημέρωσε η IAAF τον ΣΕΓΑΣ.

Λίγες μέρες μετά την πληροφόρηση ότι εντοπίστηκε απαγορευμένη ουσία σε δείγμα της Πηγής Δεβετζή από το 2007, η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Αφροδίτη Σκαφίδα το 2005.

Όπως συνέβη λοιπόν και με τη Δεβετζή, δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες από τον ΣΕΓΑΣ, αλλά ξεκίνησαν ήδη οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η (33χρονη και εκτός στίβων σήμερα) άλτρια του επί κοντώ έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες του 2007 στην Ισπανία και διετέλεσε πανελληνιονίκης στο άθλημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*