Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Επιπλοκή με Ποικιλίδη!

Στην εντατική παραμένει το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Ποικιλίδης, που υποβλήθηκε σε χειρουργείο την περασμένη Τετάρτη ύστερα από έμφραγμα, καθώς παρουσιάστηκε επιπλοκή στην κατάσταση του.

Επιπλοκή με Ποικιλίδη
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για τον Παναγιώτη Ποικιλίδη. Την Τετάρτη υπέστη έμφραγμα και το βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργείο, το οποίο ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Δύσκολη είναι και η σημερινή ημέρα για τον Παναγιώτη Ποικιλίδη μετά το μεγάλο χειρουργείο, στο οποίο υποβλήθηκε στην καρδιά. Το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην εντατική και δίνει τη δική του μάχη, διότι δεν έχει ξυπνήσει ακόμη πλήρως και από το πρωί παρουσιάστηκε επιπλοκή στην υγεία του και ανέβασε πυρετό.

Οι γιατροί είχαν τονίσει από όταν ολοκληρώθηκε το χειρουργείο ότι θα πρέπει να περιμένουμε 48 ώρες, ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και σήμερα είναι από πάνω του, παρακολουθώντας την κατάσταση.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση Άρη σε Χαριστέα!

Να επιστρέψει στον Άρη, αλλά από το πόστο του τεχνικού διευθυντή πρότεινε η νυν διοίκηση των «κίτρινων» στον Άγγελο Χαριστέα. Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο 34χρονος φορ.

Πρόταση Άρη σε Χαριστέα
Συνάντηση με τον Άγγελο Χαριστέα είχαν πρόσφατα ο πρόεδρος του Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης και το μέλος της διοίκησης, Βασίλης Φουρλίγκας. Στον πρώην επιθετικό της ομάδας προτάθηκε να επιστρέψει στον σύλλογο ως τεχνικός διευθυντής, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αγωνιστούν οι «κίτρινοι» στην Football League.

Η κουβέντα έγινε σε φιλολογικό επίπεδο, καθώς κανείς στον Άρη δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα πάρει μέρος στη δεύτερη κατηγορία η ομάδα ή σε ερασιτεχνική κατηγορία, δηλαδή τη Football League 2. Από την πλευρά του ο έμπειρος δεν θέλησε να απαντήσει, διότι περιμένει να μάθει και αυτός το τι θα γίνει στην ομάδα.

Ο 34χρονος πλέον Χαριστέας άνηκε στην ομάδας της Θεσσαλονίκης από το 1997 μέχρι το 2002 -ενώ για έναν χρόνο δόθηκε δανεικός στον Αθηναϊκό- και στη συνέχεια πωλήθηκε στη Βέρντερ Βρέμης. Πάντως, αν και δεν έχει αποσυρθεί επίσημα από την ενεργό δράση δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τέτοιο πόστο.

Η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, ενώ πριν λίγο καιρό συζήτησε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Σίντεϊ Ολύμπικ της Αυστραλίας, αλλά το θέμα δεν έκλεισε θετικά.
Πηγή: sport-fm.gr

Κατσουράνης: «Έκανα λάθος»

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για το περιστατικό που είχε με τον Γιάννη Μανιάτη και παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος, επισημαίνοντας την ανάγκη να διατηρηθεί καλό το κλίμα στην Εθνική ομάδα.

Κατσουράνης: «Έκανα λάθος»
Στο πλαίσιο του αποχαιρετιστήριου δείπνου που παρέθεσε η ΕΠΟ στην Εθνική ομάδα για το Μουντιάλ στη Βραζιλία ο Κώστας Κατσουράνης προσπάθησε να βάλει ένα τέλος στο περιστατικό που είχε με τον Γιάννη Μανιάτη στον ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Ο εκ των αρχηγών της Εθνικής ομάδας παραδέχθηκε ότι έχει μεγάλη ευθύνη…

«Μιλήσαμε πάρα πολύ γι΄αυτό. Θεωρώ ότι έγινε ένα λάθος, από όλους μας, εγώ ως ένας από τους αρχηγούς της Εθνικής, σαν δεύτερος αρχηγός της Εθνικής ή τέλος πάντων ένας από τους δύο παλιούς της ομάδας, που είμαστε εδώ από το 2004, θεωρώ ότι έχω μεγάλη ευθύνη, έκανα λάθος, το εξήγησα στον Γιάννη πάρα πολλές φορές και νομίζω το κατάλαβε και συνεχίζουμε όπως πρέπει να συνεχίσουμε», τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος συνέχισε:

«Να είμαστε όλοι μαζί, στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν. Κάποιες στιγμές χάνεις τον έλεγχο και θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια, από το 2003 που έχω κάνει ντεμπούτο στην Εθνική, ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει κι αυτό οπότε θα συνεχίσουμε όπως ήμασταν πριν κι όπως ήμασταν πάντα, σχεδόν».

Τέλος αναφέρθηκε στη πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας για την προετοιμασία για το Μουντιάλ…

«Νιώθω χαρά είναι η πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε και είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι. Και θα δούμε που θα μας οδηγήσει. Θα κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε τα τελευταία δέκα δώδεκα χρόνια, θα τα δώσουμε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όλη την ψυχή μας θα την καταθέσουμε, και νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι κι αυτό είναι το μήνυμα που έτσι κι αλλιώς έχει περάσει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην Βραζιλία», κατέληξε. Πηγή: sport-fm.gr

Ελεύθερος μένει ο Μαλεζάς!

Ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του είναι ο Στέλιος Μαλεζάς ο οποίος δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Φορτουνα Ντίσελντορφ.

Ελεύθερος μένει ο Μαλεζάς
Σε αναζήτηση ομάδα και… επίσημα πλέον βρίσκεται ο Στέλιος Μαλεζάς.

Σημερινό δημοσίευμα γερμανικής ιστοσελίδας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και δηλώσεις του Έλληνα άσου γίνεται γνωστό ότι οι υπεύθυνοι της Φορτούνα Ντισέλντορφ τον ενημέρωσαν ότι δεν θα του γίνει πρόταση για να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

«Κοιτάξτε… Σε κανέναν δεν αρέσουν οι αποχαιρετισμοί, αλλά εγώ πια πρέπει να το κάνω. Δεν έχω άλλη επιλογή», ήταν τα λόγια του Μαλεζά.
Πηγή: sport-fm.gr

Μαρινάκης: «Δεν πωλείται το Λιμάνι»

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι ο ΟΛΠ θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του, αν εκλεγεί δήμαρχος την Κυριακή ο Γιάννης Μώραλης, έδωσε την Παρασκευή ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μαρινάκης:  «Δεν πωλείται το Λιμάνι»
Σίγουρος ότι νικητής θα είναι ο Πειραιάς, εμφανίστηκε την Παρασκευή ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πειραιάς Νικητής» εξέφρασε την αντίθεσή του με την μονοπωλιακού χαρακτήρα ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο κ. Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα Fm» ανέφερε ότι «με δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη, το Λιμάνι δεν θα πουληθεί» και παράλληλα θα δημιουργηθούν 35.000 νέες θέσεις εργασίας που θα αναδείξουν τον Πειραιά σε ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου.

Πιο αναλυτικά:

Χαρακτήρισε «καταστροφικό» το σχέδιο που έχει δρομολογηθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ, και στηρίζει και ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με την πώληση των μετοχών σε έναν μόνον ιδιώτη.

Είπε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» είναι ολοκληρωμένο, τιμολογημένο και τεκμηριωμένο και αναλύει από πού προέρχονται τα κονδύλια και πώς θα γίνει η διαχείρισή τους.

Επανέλαβε ότι στόχος της παράταξης είναι το Μεγάλο Λιμάνι της χώρας να αναδειχθεί σε ναυτιλιακό κέντρο ολόκληρης της Μεσογείου και η πόλη σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό.

Τέλος, στην ερώτηση αν και ποιον υποψήφιο στηρίζει στην Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Μαρινάκης απάντησε :

«Δεν μας ενδιαφέρει εάν θα εκλεγεί η κ. Δούρου ή ο κ. Σγουρός, αυτό που θέλουμε είναι να έχει ο Γιάννης Μώραλης μία σωστή συνεργασία με τον επόμενο περιφερειάρχη. Αυτό που προτιμώ είναι να δω τον Πειραιά νικητή…»! Πηγή: sport-fm.gr

Εμπόδιο για ΠΑΟΚ και Στοχ!!

Το σκέφτονται στη Φενέρμπαχτσε να μην παραχωρήσουν ή να δώσουν δανεικό τον Στοχ τη νέα αγωνιστική σεζόν. Σοβαρό εμπόδιο στην προσπάθεια που θα καταλάβει ο ΠΑΟΚ να κρατήσει τον Σλοβάκο άσο.

Εμπόδιο για ΠΑΟΚ και Στοχ!
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Στοχ να μην δοθεί εκ νέου δανεικός και να παραμείνει στην Φενέρμπαχτσε ο πρόεδρος της σε δηλώσεις του σε τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Αζίζ Γιλντιρίμ ανέφερε ότι εάν δεν βρεθεί κάποιος παίκτης που θα ικανοποιεί τα δεδομένα που έχουν θέσει οι υπεύθυνοι της ομάδας για να αποτελέσει τη βασική επιλογή της για τη νέα σεζόν τότε είναι πολύ πιθανό ο Στοχ να μην δοθεί δανεικός και να μείνει αυτός ως επιλογή για την 11άδα.

«Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα. Σε νεαρή ηλικία και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος», πρόσθεσε.

Ο ΠΑΟΚ σκέφτεται σοβαρά να κρατήσει τον Στοχ στο ρόστερ του στη νέα αγωνιστική σεζόν. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο χρειάζεται να βρεθεί κάποια λύση με την ομάδα στην οποία ανήκει, την Φενέρμπαχτσε.Πηγή: sport-fm.gr

Ο πρωθυπουργός κοντά στην Εθνική!

Στην πρωινή προπόνηση της εθνικής ποδοσφαίρου στον Άγιο Κοσμά, παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που συνοδευόταν από τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο πρωθυπουργός κοντά στην Εθνική
Παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην αρχηγό της Εθνικής και νυν υποψήφιο ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη, διεξήχθη η πρωινή (23/5) προπόνηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με όλους τους παίκτες και τον Φερνάντο Σάντος και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Φεύγοντας, πήρε ως ενθύμιο μία μπάλα και μία φανέλα της Εθνικής.

Κατά την αποχώρησή του, ο Πρωθυπουργός χαιρέτησε ανθρώπους που εκείνη την ώρα γυμνάζονταν στο χώρο και συνομίλησε με κάποιους παρευρισκόμενους στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε επιθετικό ο Εργοτέλης!!

Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η πρώτη μεταγραφή του Εργοτέλη, καθώς ο κρητικός σύλλογος έχει ουσιαστικά κλείσει τον 24χρονο επιθετικό, Αλέκο Ζαφείρη. Αναμονή για τον προπονητή.

Πήρε επιθετικό ο Εργοτέλης
Σε επικοινωνία με τον Ηρόδοτο για τα διαδικαστικά ώστε να τελειώσει τη μεταγραφή του Αλέκου Ζαφείρη βρίσκεται ο Εργοτέλης.

Ο Έλληνας επιθετικός δοκιμάστηκε πρόσφατα από τους Ηρακλειώτες και ικανοποίησε με την απόδοση του, ενώ θεωρείται πως έκανε καλή σεζόν στη football League 2.

Σε ότι αφορά τον επόμενο προπονητή της ομάδας, αυτό που λένε από τον Εργοτέλη είναι ότι θέμα θα κλείσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, καθώς θα πρέπει πρώτα να παρθεί οριστική απόφαση για ποιο θα είναι το μπάτζετ για τη σεζόν 2014-15. Πηγή: sport-fm.gr

Γεννάν’ και τα κοκόρια του!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για ακόμα μία τζάμπα ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, για την σύμμαχο-τύχη του Παναθηναϊκού, αλλά και το συμπέρασμα για την απουσία των «αιωνίων» από το f4... Ακόμα και όταν βρίσκεται... κοιμώμενος, η τύχη του θα δουλέψει. Από δω και από κει, ο Ολυμπιακός θα βρει τον τρόπο να του συντηρήσει την αίγλη του «γίγαντα»! Ειδικά όταν παίρνει από το Φάληρο την ανηφόρα για το Μαρούσι και το έργο παίζεται στο ΟΑΚΑ, το «κλειστό των αναστεναγμών» για τους «ερυθρόλευκους»!
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έχυσε την καρδάρα με το γάλα, κλωτσώντας ιδανική ευκαιρία να καταφέρει ένα τουλάχιστον ψυχολογικό και (πολύ πιθανά) καθοριστικό χτύπημα στον Παναθηναϊκό, αφαιρώντας του με το «καλησπέρα» στη σειρά των τελικών, ένα πλεονέκτημα το οποίο απέσπασαν με ιδρώτα και αίμα οι «πράσινοι», κατόπιν πολύμηνης προσπάθειας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
Και δεν ήταν και η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες έκαναν μια (εντελώς) τζάμπα ήττα. Συντηρώντας έναν μύθο – που με το πες-πες και βάση αποτελεσμάτων, διότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη (ειδικά σε τόσο συχνή και πυκνή βάση) παύει να είναι σύμπτωση – που τον θέλει να… παθαίνει «κόκο-μπλόκο» όταν φιλοξενείται στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων!
Ευρισκόμενοι πολύ πίσω οι Πειραιώτες όταν η κόρνα της γραμματείας ηχούσε για το ξεκίνημα του 4ου δεκάλεπτου, εξανέμισαν τη διαφορά στο σκορ, την έφεραν τούμπα, ανέκαμψαν πλήρως παίρνοντας μάλιστα και πρώτη φορά προβάδισμα (51-53) από το εναρκτήριο τζάμπολ ύστερα από 36 λεπτού παιχνιδιού, όμως έκαναν και πάλι ό,τι ήταν δυνατό για… να φύγουν χαμένοι στο φινάλε της πρώτης κόντρας τίτλου των «αιωνίων»!
Ο Ολυμπιακός με ένα 12-0 γύρισε το 51-41 του ταμπλό στο τέλος της 3ης περιόδου, ωστόσο ο ΠΑΟ είναι εκείνος που έκανε το «1-0» στη σειρά, μετά από αλλεπάλληλα λάθη και έλλειψη καθαρού μυαλού των φιλοξενούμενων. Οι οποίοι «στόμωσαν» αιφνιδιαστικά στην επίθεση, σταμάτησαν να σκοράρουν στα δραματικά τελευταία λεπτά, χάνοντας μέσα από τα χέρια τους ένα πανηγυρικό και αρκετά εύκολο «διπλό».
Γιατί εύκολο; Μα γιατί πότε θα ξαναβρούν τους πρωταθλητές σε τέτοια αστοχία από τη γραμμή των 6,75 μ.; Πότε θα έχουν εκ νέου το «δώρο» της τραγικής «πράσινης» στατιστικής στα τρίποντα με μόλις ΕΝΑ (για δείγμα) εύστοχο στις 20 προσπάθειες;
Πότε θα ξανασυναντήσουν τον μεγάλο αντίπαλο τους να έχει ουσιαστικά μονάχα έναν κούκο (τον Ματσιούλις) σε εξαιρετική βραδιά – «υποφερτούς» τον Διαμαντίδη και τον Λάσμε (σε κάποια σημεία του αγώνα) και να του αρκεί για να φύγει νικητής από το παρκέ;
Πόσες φορές ακόμα να «γράψει» ο ΠΑΟ συνολική απόδοση κάτω των 60 πόντων και μολαταύτα να κερδίσει τον Ολυμπιακό;
Μια φορά ρε Βασίλη
Σάμπως όμως και οι «ερυθρόλευκοι» πόσα παραπάνω ατού είχαν να αντιπαρατάξουν στην πρεμιέρα των τελικών πρωταθλήματος;
Πού να πάνε κι αυτοί με τους Περπέρογλου (κύρια στο πρώτο ημίχρονο που ήταν και πρώτος σκόρερ), Κόλινς απλά σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης και αρκετά καλούς, να τους ακολουθούν (σε συνολική προσφορά) οι Ντάνστον, Πρίντεζης;
Πού ήταν οι Μάντζαρης και Σλούκας, το δίδυμο που «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό πρόσφατα στον επίλογο του top 16 της Ευρωλίγκα; Άφαντοι!
Το ίδιο και ο Πέτγουεϊ, ελάχιστα, λίγα πράγματα ο Λοτζέσκι, ο οποίος κατά τη γνώμη μου, αν δεν βοηθήσει καθοριστικά στα υπόλοιπα παιχνίδια για να ανατρέψει ο Ολυμπιακός την κατάσταση, αδυνατώ να καταλάβω πώς θα συνεχίσει στο ΣΕΦ και την επόμενη χρονιά.
Άφησα τελευταίο τον Βασίλη Σπανούλη, για τον οποίο όλοι ξέρουμε ότι όσο δεν θα διαπρέπει εναντίον του Παναθηναϊκού, οδηγώντας με τη βαρύτητα του περιβραχιόνιου και της κλάσης του εκ του ασφαλούς τους «ερυθρόλευκους», η καταληκτική ήττα του Ολυμπιακού θα είναι σταθερά το ίδιο έργο και οι παίκτες του Μπαρτζώκα θεατές του.
Εφτά πόντους έβαλε ο κάπτεν. Στα τελευταία τριάμισι λεπτά όμως που οι Πειραιώτες… έχασαν το καλάθι και το διχτάκι, ο “V Span” δεν έπαιξε τον αποφασιστικό του ρόλο.
Δεν έκανε αυτό που περιμένουν στην ομάδα του και το «υπόσχεται» η αξία, η εμπειρία, οι δυνατότητές του.
Δεν είχε καν το καθαρό μυαλό να κατευθύνει τα υπόλοιπα πλήθη. Αξιοσημείωτο ότι δοκίμασε αποτυχημένα (φυσικά) δύο σου τριών πόντων από… τα 9 μέτρα! Αν είναι δυνατόν! Σου της απελπισίας ή της αλαζονείας αποκαλούνται αυτά. Και στις δύο περιπτώσεις βεβαίως σπανιότατα έως… ποτέ να ‘χεις τύχη.
Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έχασε (άλλη) μια μεγάλη ευκαιρία να πικράνει τον ΠΑΟ στην έδρα του. Η υπόθεση τίτλος όμως είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθεί χαμένος. Τα όργανα ουσιαστικά μόλις άρχισαν να «βαράνε». Και στους ρυθμούς τους έπονται χοροί πολλοί, τρελοί και ενδιαφέροντες.
Και κάτι τελευταίο που δεν κολακεύει ούτε τον ένα ούτε τον άλλο: Ήταν ακόμα ένα φετινό ντέρμπι στο οποίο το θέαμα απείχε πολύ από τις μπασκετικές παραστάσεις που μας προσφέρουν τα τελευταία χρόνια αυτοί οι δύο τεράστιοι μονομάχοι της Ελλάδας και σπουδαίοι της Ευρώπης.
Φάνηκε όμως και γιατί δεν ήταν αυτή τη φορά στο final 4. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος…
Πηγή: sportdog.gr

Το είχε και δεν άφησε να του το πάρουν!

O Κώστας Γκόντζος σχολιάζει τον μπασκετικό τελικό κι εξηγεί το γιατί ο Παναθηναϊκός έκανε τη... μισή δουλειά για τον τίτλο! Κατάφερε τελικά ο Παναθηναϊκός να δώσει ενδιαφέρον σε ένα σχετικά κρύο για τέτοιο ντέρμπι βράδυ στο ΟΑΚΑ. Και το "κατάφερε" χαλαρώνοντας απίστευτα στο τέταρτο δεκάλεπτο και δίνοντας ευκαιρία στον Ολυμπιακό να απειλήσει ότι μπορούσε ν πάρει ένα θεωρητικά και πρακτικά χαμένο γι' αυτόν παιχνίδι έτσι όπως πήγαινε μέχρι τότε.
Αυτό ήταν σε τελευταία ανάλυση και το αλατοπίπερο του πρώτου αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Καθώς μέχρι την στιγμή που ο Ολυμπιακός πλησίασε, ισοφάρισε και πήρε και την πρωτοπορία 2-3 λεπτά πριν την λήξη του ματς, όλα κυλούσαν από σίγουρα έως και... αδιάφορα κάποια στιγμή για τον Παναθηναϊκό.
Τόσο που ο Αλβέρτης που ίσως διαισθάνθηκε πως κάτι πήγαινε να στραβώσει, αναγκάστηκε να κάνει δυο φορές κούρσα πάνω κάτω μπροστά στον κόσμο καλώντας να ξεσηκωθεί και να δώσει λίγο τέμπο στην ομάδα, που έμοιαζε νωχελική και αφημένη στην ασφάλεια της μορφής που είχε μέχρι εκείνη την στιγμή το παιχνίδι.
Κι όχι άδικα, καθώς ακόμα και χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, η ομάδα του Αλβέρτη είχε σταθερό προβάδισμα στο σκορ, το οποίο μάλιστα κάποιες στιγμές έφθανε και διψήφιο αριθμό. Την ίδια στιγμή ακόμα και όταν πλησίαζε σχετικά ο Ολυμπιακός, δεν έδειχνε ικανός να μείνει στο παιχνίδι και η ψαλίδα άνοιγε ξανά σε απόσταση ασφαλείας ή αν θέλετε... εφησυχασμού για τον Παναθηναϊκό.
Κι αυτό το τέμπο είχε παρασύρει και την εξέδρα που μάλλον έδειχνε να πιστεύει ότι δεν ήταν και τόσο αναγκαία η δική της συμμετοχή στην μάχη που γινόταν στο παρκέ.
Όλα αυτά όμως πήραν τέλος στο τελευταίο δίλεπτο εκεί που πραγματικά το παιχνίδι πήρε φωτιά και αποφάσισαν να μπουν όλοι δυνατά την μάχη για την νίκη, το 1-0 και κυρίως την διατήρηση του πλεονεκτήματος έδρας που με τόσο κόπο κέρδισε στην διάρκεια της χρονιάς ο Παναθηναϊκός.
Εκεί άρχισε να μετράει και το βασικό ατού αυτής της ομάδας, δηλαδή καλή της άμυνα, αυτή δηλαδή που εξουδετέρωσε τις τρεις προσπάθειες με τις οποίες ο Ολυμπιακός πήγε σ' αυτό το διάστημα είτε να μεγαλώσει την διαφορά των δύο πόντων, είτε να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε την πρωτοπορία. Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ολοφάνερα με βάση την μορφή του αγώνα παιχνίδι, ή αν προτιμάτε, με την αντίδρασή του -που βοηθήθηκε από την αστοχία του Σπανούλη και το λάθος του Περπέρογλου- στα τελευταία δύο λεπτά, απλά κατάφερε να μην αφήσει να του πάρει ο αντίπαλός του ένα καθαρά δικό του παιχνίδι.
Η σειρά έχει φυσικά δρόμο ακόμα, αλλά παρ' όλα αυτά κι επειδή η αρχή -και ειδικά όταν την ξεκινάς στην έδρα σου- είναι το ήμισυ του παντός, ο Παναθηναϊκός την... μισή δουλειά, ήδη την έκανε.
ΥΓ Η εικόνα άδειων τμημάτων στην εξέδρα σε τέτοιο παιχνίδι, η αλήθεια είναι πως όχι μόνο ήταν ξένη αλλά παραξένεψε και πολλούς που έβλεπαν από την τηλεόραση το παιχνίδι. Θα χρειασθεί ένα ακόμα τουλάχιστον παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Κι εκεί η εξέδρα δεν γίνεται και δεν μπορεί να έχει την ίδια εικόνα.
Πηγή: sportdog.gr

Άλλες μυρωδιές στα αποδυτήρια του ΠΑΟ!!

«Ντου από Παντού» για το σενάριο απόκτησης ενός παίκτη που μπορεί να αλλάξει κι άλλο προς το καλύτερο την αύρα των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού. Η δήλωση του Νταμπίζα σήμερα ήταν η εξής: «Όσον αφορά τον Γιώργο και πέρυσι είχαμε κάνει την κουβέντα. Είναι κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι μία περίπτωση που θα μας απασχολήσει. Δεν μπορούμε να πούμε αν θα έρθει ή δεν θα έρθει. Όλα είναι ανοιχτά».
Μοιρασμένες
Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Καραγκούνη. Κι απ’ ό,τι φαίνεται οι δυο πλευρές θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν. Με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες. Υπάρχει, όμως, μια αισιοδοξία.
Με την αύρα
Με τον Καραγκούνη πλέον στα 37 του κι έχοντας αγωνιστεί συνολικά με τον Παναθηναϊκό μια δεκαετία, τα πράγματα νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα. Πρόκειται για μια κίνηση που αν ολοκληρωθεί θα έχει σαν σκοπό να βελτιώσει κι άλλο το ήδη εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια και να δώσει αυτή την αύρα ενός εμβληματικού παίκτη που έχει ταυτιστεί για χρόνια σε μεγάλο βαθμό με τον σύλλογο στην καριέρα του.
Πρωταγωνίστησε
Το να κλείσει ο Καραγκούνης την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε είναι σίγουρα σημαντικό. Όπως και ο Παναθηναϊκός να ξαναβάλει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχίες της ομάδας. Και στην Ευρώπη, φυσικά.
Τι εστί Παναθηναϊκός
Το βασικότερο, όμως, είναι ότι στον νέο Παναθηναϊκό που χτίζεται από πέρυσι το καλοκαίρι θα προστεθεί ένας παίκτης με τόσες και τέτοιες «πράσινες» εμπειρίες που δεν έχει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής από το υπάρχον ρόστερ. Κι αυτό σίγουρα θα βοηθήσει και τους νεότερους παίκτες να καταλάβουν ακόμα περισσότερο τι εστί Παναθηναϊκός.
Πηγή: sportdog.gr

Το πρώτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ!!

"Σκυλίσια Μέρα" με μια ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ, αφού σαν σήμερα κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στην Α΄ Εθνική.
Ήταν 23 Μαϊου 1976 όταν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το πρώτο του πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο νικώντας στην τελευταία αγωνιστική τον Εθνικό εκτός έδρας με 4-0.
Με την καθοδήγηση του Λοράντ ο ΠΑΟΚ φτάνει στον τίτλο με 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, με 49 β. και με γκολ 60-17.
Πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν οι Κούδας, Γκουερίνο και Σαράφης, ενώ εκ των πρωταγωνιστών ήταν και οι Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Τερζανίδης.
Η ομάδα που αγωνίστηκε εκείνη τη χρονιά αποτελούταν από τους: Άγγ. Αναστασιάδη, Κ. Αποστολίδη, Ασλανίδη, Βούλγαρη, Γούναρη, Γκουερίνο, Ιωσηφίδη, Καπουσούζη, Κερμανίδη, Κούδα, Γ. Μουρατίδη, Ορφανό, Παρίδη, Πέλλιο, Σαράφη, Τερζανίδη, Φουντουκίδη, Φούρτουλα.
Στη 2η θέση της βαθμολογίας τερμάτισε η ΑΕΚ με 44 β. και στην 3η ο Ολυμπιακός με 41 β. (τότε η νίκη έδινε 2 β.).
Θα έπρεπε, μάλιστα, να περάσουν σχεδόν 10 χρόνια για να επαναλάβει ο ΠΑΟΚ κάτι παρόμοιο (το 1985).Πηγή: sportdog.gr

Καλά να πάθει ο Κλάους, για δίαιτα ο Τζαβέλλας!!

Απίστευτο κράξιμο Αλέφαντου στον sportdog για Σάντος! Ποιους έπρεπε να πάρει, ποιους έπρεπε να κόψει και γιατί; Χείμαρρος και για τα πολιτικά: Τι λέει για εκλογές - Χρυσή Αυγή!Θέλω να ασχοληθώ σήμερα με την υποκρισία και το κόμπλεξ. Λένε για Μπερλουσκονισμό στον Πειραιά. Τολμάνε και μιλάνε ακόμα οι πολιτικοί, ποιοι οι πολιτικοί, αυτή η συνομοταξία που οδήγησε στην καταστροφή τη χώρα. Από την άλλη βρίζουν τη Χρυσή Αυγή και μιλούσαν για λαϊκισμό επειδή έκανε συσσίτια και μοίραζε τρόφιμα στους φτωχούς. Τα τρόφιμα τα έπαιρνε ο φουκαράς στο σπίτι; Τάιζε τα παιδιά του; Αυτό τον ένοιαζε. Τα περί λαϊκισμού τα έγραφε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Πού είστε ρε Βενιζέλοι τόσα χρόνια που τσεπώνετε τους παχυλούς μισθούς απ΄ τη Βουλή; Δώσατε χρήματα σε συσσίτια από όλα αυτά που τσέπωναν τα κόμματα με τις επιχορηγήσεις απ΄ το κράτος και με τα δάνεια από τις τράπεζες; Εσείς γιατί δεν κάνατε συσσίτια στον κόσμο; Πού πήγαιναν τα λεφτά του κράτους;

Οι άλλοι έπαιρναν τα λεφτά του κράτους και τα έδιναν σε συσσίτια. Τους κόψατε όμως τα λεφτά που δικαιούνταν ως κόμμα, τους βάλατε και φυλακή.

Πόσοι πολιτικοί έχουνε βίλες και 20 ακίνητα; Ο φτωχός ο φουκαράς που δεν έχει να τη βγάλει δεν τον νοιάζει ο λαϊκισμός, πήγαινε στο συσσίτιο και έπαιρνε τα τρόφιμα. Ο Κασιδιάρης δεν είναι τυχαίο που πήρε 16% στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο ότι στις φτωχές περιοχές πήρε 20%. Δηλαδή το 20% του λαού εκεί είναι ναζιστές; Αυτά λέτε στον κόσμο και θα δείτε τι θα πάθετε, έρχεται στις ευρωεκλογές η τιμωρία σας.

Επιστρέφω στα του Πειραιά. Είμαστε Ολυμπιακοί και ο Πειραιάς είναι το σπίτι μας, 100% ψηφίζουμε την παράταξη Μώραλη. Αλλά όχι μόνο λόγω Ολυμπιακού. Το πιστεύω ακράδαντα, θα κάνει καλό στον Πειραιά. Έχει μεγάλα ονόματα μέσα, χορτασμένους ανθρώπους, έχει Μαρινάκη, έχει Κόκκαλη, έχει Νταϊφά, μέλη μεγάλων οικογενειών, με οικονομική δύναμη. Δεν έρχονται στον Πειραιά για να φτιαχτούν, είναι ήδη φτιαγμένοι.

Και ο Μώραλης δουλεύει χρόνια στον Ολυμπιακό και έχει δείξει αρχές. Θα τον φτιάξουν τον Πειραιά και τα περίχωρα. Δεν είναι μόνο τα γήπεδα των ερασιτεχνικών ομάδων τα οποία δεν έχει ο Πειραιάς. Είναι και η φτωχολογιά. Η εκκλησία στον Πειραιά έχει πάρει το μέρος του Μαρινάκη διότι βοηθάει με φιλανθρωπικό έργο.

Κάποιοι περνάνε για μαλ… τον κόσμο, σνομπάρουν τον κόσμο, αφ΄ υψηλού κατηγορούν τον κόσμο. Σας σιχάθηκε ο κόσμος, πάρτε το χαμπάρι. Και το ποσοστό του Μπέου στο Βόλο δεν είναι τυχαίο. Δεν τρελάθηκε ο κόσμος στο Βόλο, ούτε είναι χαζός ο κόσμος στο Βόλο. Να σέβεστε την ψήφο του λαού. Ο κόσμος έχει υποφέρει, παίρνει 500 ευρώ το μήνα και δεν ξέρει πώς να θρέψει τα παιδιά του, πώς να πληρώσει τη ΔΕΗ και τα χαράτσια.

Θέλεις 100 ευρώ μπόνους με το καλημέρα; Έλα στη mybet κι έγινε!

Σε ό,τι αφορά τις κλήσεις στην Εθνική, δικαιώθηκα για αυτά που λέω καιρό τώρα για τον Αθανασιάδη. Καλά του ξηγήθηκε ο Σάντος. Γυρνάς στο κέντρο να ζητάς μπάλα αντί να πας να χωθείς ανάμεσα στον Γκοϊάν και στον Σανκαρέ. Τους διέλυσε ο Ναπολεόνι του Ατρόμητου αυτούς τους δύο, σκόνη τους έκανε. Εσύ τι δουλειά έχεις στο κέντρο; Αφού δεν ξέρεις μπάλα! Τι να την κάνεις εκεί. Μόνο για να εκτελέσεις είσαι κοντά στην εστία. Και έχεις γεμίσει τατουάζ μέχρι και στο λαιμό, τι παράδειγμα δίνεις στα νέα παιδιά. Δεν βλέπεις τον Μέσι, τον Ρονάλντο; Μυαλό δεν έχεις να δεις ότι δεν έχουν τατουάζ οι μεγαλύτεροι παίκτες του κόσμου;

Τον Γλύκο καλά έκανε και τον πήρε, το έλεγα από πριν ότι τον ήθελα στην Εθνική. Σωστά πήρε και τον Καπίνο και τον Καρνέζη.

Τα σέντερ μπακ μας είναι καλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς κ.λ.π., σωστά πήρε αυτούς που πήρε, σωστά εννοείται και ο Τοροσίδης με τον Χολέμπας, θα μπορούσε όμως να πάρει και τον Αβραάμ διότι είχε τραυματιστεί σε ματς της Εθνικής και εξ αιτίας της Εθνικής άλλαξε δραματικά η καριέρα του και κάνει αγώνα να γίνει όπως ήταν. Τον Μόρα καλώς τον πήρε.

Όμως τον Τζαβέλα τι τον πήρε; Πήγαινε ρε Τζαβέλα σε κανέναν διαιτολόγο, κάνε και σοβαρή προπόνηση που δεν μπορείς να κάνεις 3 κούρσες πάνω κάτω, δεν περνάς τη σέντρα, πού είναι τα τρεξίματά σου;

Ο Γιαννούλης τι έχει να ζηλέψει από τον Τζαβέλα. 7 Έλληνες έχει ο Ατρόμητος στην άμυνα, έναν δεν μπορούσε να πάρει; Τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά τον Ολυμπιακό την είχε ο Ατρόμητος στο πρωτάθλημα.

Τον Παπαδόπουλο επίσης δεν μπορούσε να τον πάρει; Τόσα γκολ έχει βάλει. Ποιος Χριστοδουλόπουλος! Τι έχει κάνει στη ζωή του ο Χριστοδουλόπουλος, έπεσε η Μπολόνια, ανύπαρκτος είναι.

Εντάξει ο Μήτρογλου, εντάξει ο Σαμαράς, εντάξει ο Σαλπιγγίδης, εντάξει ο Γκέκας, το δικαιούνται.

Στο κέντρο είναι τα μεγάλα προβλήματα. Δεν βγάζουμε παίκτες με ταλέντο. Τον Ταχτσίδη όμως τι τον παίρνει; Κι άλλος αργός, βαρύς! Έχουμε που έχουμε τους παλαίμαχους, παίρνει και τον Ταχτσίδη. Εντάξει, να πάρει τους Καραγκούνη και Κατσουράνη, το δικαιούνται. Έχουν προσφέρει στην Εθνική. Εντάξει, να πάρει και τον Τζιόλη, δεν έχουμε καλούς κόφτες. Εντάξει με τον Μανιάτη και τον Κονέ. Αλλά τον Ταχτσίδη;

Στην άλλη στήλη θα πω ποιον ξένο ποδοσφαιριστή θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός από όλους αυτούς που έχουν ακουστεί, εγώ αυτόν θέλω, αυτός θα είναι μάνα καημένη. Πρέπει να τον πληρώσει καλά για να τον πάρει. Μπορεί όμως να τον πάρει. Τέτοιες μεταγραφές χρειάζεται ο Ολυμπιακός σαν και αυτόν που θα πω. 
Πηγή: sportdog.gr

Brasileiro: Ηγέτης Ντάτολο για Μινέιρο!! (videos)

Έχοντας κορυφαίο τον πρώην μέσο του Ολυμπιακού, Χεσούς Ντάτολο, η Ατλέτικο Μινέιρο ξεπέρασε νέα απουσία του τραυματισμένου Ρονανλντίνιο με 3-2 στην έδρα της Βιτόρια.
Ο 30άχρονος Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό και κυριάρχησε οδηγώντας την ομάδα του μέχρι το 3-0, ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν μεν σε 3-2, αλλά ουδέποταν απείλησε σε ουσιαστικό βαθμό την Ατλέτικο. Σε άλλα σημερινά ματς της έκτης αγωνιστικής του Brasileiro, η Σάντος προηγήθηκε δύο φορές, αλλά έμεινε εκ νέου μακριά από τη νίκη με 2-2 στην έδρα της Γκοΐας, ενώ η Παλμέιρας συνέχισε την ανοδική πορεία της με 1-0 επί της Φιγκουιρένσε χάρη σε γκολ του 24χρονου Ενρίκε στο 37ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γκοΐας-Σάντος 2-2
Παλμέιρας-Φιγκουιρένσε 1-0
Βιτόρια-Ατλέτικο Μινέιρο 2-3
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
6
13
Γκρέμιο
6
13
Φλουμινένσε
6
12
Παλμέιρας
6
12
Ιντερνασιονάλ
6
12
Γκοΐας
6
11
Ατλέτικο Μινέιρο
6
10
Σάο Πάολο
6
9
Κορίνθιανς
6
9
Μπαΐα
5
8
Σπορτ Ρεσίφε
5
7
Κρισιούμα
6
7
Σάντος
6
7
Ατλέτικο Παραναένσε
6
6
Βιτόρια
6
5
Φλαμένγκο
6
5
Μποταφόγκο
6
4
Κοριτίμπα
6
4
Φιγκουιρένσε
6
3
Σακεποένσε
6
2
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

Διάψευση για το ΑΦΜ!

Διάψευση για το ΑΦΜΣε διάψευση των φημών που ήθελαν τον Άρη να συζητά με τον Αιγινιακό για την αγορά του ΑΦΜ προχώρησαν οι άνθρωποι της ομάδας.

Η αντίδραση της ΠΑΕ αλλά και της «ΚΜΑ», ήταν κατηγορηματική αφού τόσο ο Γιάννης Ψηφίδης όσο και ο Βασίλης Φουρλίγκας διέψευσαν τα περί επαφών.

«Κανένα μέλος δεν έχει συζητήσει και δεν έχουμε επίσης εξουσιοδοτήσει κανέναν να διερευνήσει το θέμα του ΑΦΜ και γενικά είμαστε κάθετα αντίθετοι ως διοίκηση σε μια τέτοια ερμαφρόδιτη κατάσταση», τόνισε ο Βασίλης Φουρλίγκας ενώ ο Γιάννης Ψηφίδης αναρωτήθηκε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω από πού εκπορεύονται όλα αυτά».

Παράλληλα κατηγορηματική ήταν και η διάψευση και από τον Γιάννη Νιώπα, μεγαλομέτοχο του Αιγινιακού που ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά καν την παραχώρηση του ΑΦΜ.

Το θέμα βέβαια έχει προεκτάσεις και από τη μια φαίνεται ότι προέρχεται από κύκλους που στόχο έχουν να αποδυναμώσουν την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση Στεφανίδη να αγωνιστεί στη Football League και από την άλλη από την αβεβαιότητα που εξακολουθεί να υπάρχει στην ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Βόμβα» με Νταβίντ Λουίς η Παρί!

Κάτοικος Παρισιού ετοιμάζεται να γίνει ο Νταβίντ Λουίς! Η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζει πρόταση 50εκ. λιρών στην Τσέλσι για τον Βραζιλιάνο, που θα αποτελέσει την ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στον κόσμο.

«Βόμβα» με Νταβίντ Λουίς η Παρί
Μπορεί το όνομα του να ακούγεται έντονα για τη Μπαρτσελόνα και τη Μπάγερν Μονάχου, αλλά φαίνεται ότι ο Νταβίντ Λουίς οδεύει προς την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ετοιμάζεται να κάνει το «κόλπο γκρόσο».

Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», οι πρωταθλητές Γαλλίας ετοιμάζουν πρόταση 50 εκατ. λιρών στην Τσέλσι για την απόκτηση του 27χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, εξελίξεις θα υπάρξουν μέσα στο επόμενο 48ωρο. Μέχρι ώρας δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο παίκτης, αλλά ούτε και για τις ετήσιες απολαβές του.

Αυτό που σίγουρα ισχύει, αν ολοκληρωθεί η συμφωνία στο παραπάνω ποσό, είναι ότι η εν λόγω μεταγραφή θα είναι πλέον η ακριβότερη για αμυντικό σε όλο τον κόσμο. Ως τώρα, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας παραμένει η μεταγραφή του Ρίο Φέρντιναντ από τη Λιντς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 30 εκατ. λιρών, πριν από δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Πηγή: sport-fm.gr

Λάζοβιτς και στο βάθος… Μουγκόσα!

Παραμένει βασικός στόχος της ΑΕΚ για την επίθεση ο Λάζοβιτς, αλλά η διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό κάνει την Ένωση να κοιτάει και άλλες περιπτώσεις. «Ζεστό» το ενδιαφέρον για Μουγκόσα.

Λάζοβιτς και στο βάθος… Μουγκόσα
Πρώτος στη λίστα της ΑΕΚ για την απόκτηση επιθετικού συνεχίζει να βρίσκεται ο Ντάνκο Λάζοβιτς. Ωστόσο, υπάρχει απόσταση στα χρήματα που ζητάει ο 31χρονος Σέρβος και σε αυτά που είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι «κιτρινόμαυροι». Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τον παίκτης της Παρτιζάν για το συμβόλαιο που μπορεί να του προσφέρει, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Λάζοβιτς θέλει 400.000 ευρώ ετησίως και αν δεν πέσει, η μεταγραφή δεν θα κλείσει. Η ΑΕΚ τον έχει σε πρώτο πλάνο, αλλά σιγά-σιγά ασχολείται πιο έντονα και με άλλες περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Τσεκάρει Μουγκόσα

Μια περίπτωση επιθετικού με την οποία ασχολείται «ζεστά» τον τελευταίο καιρό η Ένωση είναι του Στέφαν Μουγκόσα, τον οποίο έφεραν στο προσκήνιο τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου από όπου και κατάγεται. Σύμφωνα, με την «Ώρα των Σπορ» ο παίκτης αρέσει στην ΑΕΚ και πρόσφατα άνθρωπος της έκανε ταξίδι για να τον «τσεκάρει», ενώ πρώτα τον είχε δει ο Ρέφικ Σαμπανάζοβιτς. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η συγκεκριμένη περίπτωση συνδέεται άμεσα με του Λάζοβιτς.

inner

Θα κληθούν άμεσα

Το θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων που λήγουν θα «τρέξει» άμεσα η ΑΕΚ. Σίγουροι για παραμονή θεωρούνται οι Πλατέλλας, Γεωργέας, Πεταυράκης, Ανάκογλου, Κορδέρο, Βούρας, ενώ δεν είναι ξακάθαρο το τοπίο γα τους Γροντή, Ρόβα. Υπάρχει συμφωνία με τον Τσιρίλο και είναι στο χέρι της ομάδας να την ολοκληρώσει. Σε ότι αφορά τους Μπρέσεβιτς και Ντακόλ θα τηρηθεί στάση αναμονής, ώστε να φανεί πως πάει η αποθεραπεία. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει του Χριστόπουλου ο Πλατανιάς!

Επίσημη μορφή πήρε το ενδιαφέρον του Πλατανιά για τον Γιάννη Χριστόπουλο, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τεχνική ηγεσία. Παραμένει στα υπόψιν ο Σάκης Τσιώλης.

Προχωράει του Χριστόπουλου ο Πλατανιάς
Έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες ημέρες ότι το όνομα του Γιάννη Χριστόπουλου παίζει «δυνατά» για τον Πλατανιά. Ο κρητικός σύλλογος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω το θέμα, διότι ο 42χρονος προπονητής αποτελεί προτεραιότητα και είναι κάτι που δεν κρύβουν από τον σύλλογο των Χανίων.

Έγιναν οι πρώτες επαφές με τον πρώην τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα και της ουκρανικής Ταβρίγια.

Δεν έχουν έρθει σε συμφωνία οι δύο πλευρές και δύσκολα μπορεί να κάνει κάποιος ασφαλή πρόβλεψη για το αν θα έχει θετική ή αρνητική κατάληξη το θέμα.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι ο νέος προπονητής του Πλατανιά θα είναι Έλληνας, ενώ ψηλά στη λίστα παραμένει ο Σάκης Τσιώλης. Ωστόσο, τα βρίσκουν στο οικονομικό ο Καρδιτσιώτης τεχνικός με το «τριφύλλι».Πηγή: sport-fm.gr

Εμπλοκή Νταμπίζα σε τροχαίο!

Σε ένα τροχαίο δυστύχημα ενεπλάκη τα ξημερώματα ο Νίκος Νταμπίζας στην περιοχή της Βούλας. Νεκρή 31χρονη συνεπιβάτιδα και σοβαρά τραυματίας ο οδηγός μοτοσυκλέτας.

Εμπλοκή Νταμπίζα σε τροχαίο
Εμπλοκή του Νίκου Νταμπίζα σε τροχαίο δυστύχημα!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τα ξημερώματα στην περιοχή της Βούλας συγκρούστηκε με το αυτοκίνητό του με μοτοσυκλέτα.

Από την σύγκρουση νεκρή έπεσε η 31χρονη συνεπιβάτιδα, ενώ ο οδηγός της μηχανής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Βούλας.

Εκεί νοσηλεύεται και ο Νίκος Νταμπίζας ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.Πηγή: sport-fm.gr

Κατέθεσε προτάσεις!!

Επίσημες προτάσεις για να κάνει δικούς του, τους Φιμπόγκασον και Αμραμπάτ φέρεται να έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός σε Χέρενφεν και Γαλατάσαραϊ, αντίστοιχα.

Κατέθεσε προτάσεις!
Η προσπάθεια για ενίσχυση στον Ολυμπιακό συνεχίζεται με τους ανθρώπους της ομάδας, να φέρονται να έχουν καταθέσει προτάσεις για να αποκτήσουν τους Φιμπόγκασον και Άμραμπατ.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν μείνει απλώς στις διερευνητικές… κρούσεις για να αποκτήσουν τους δύο ποδοσφαιριστές αλλά έχουν κάνει γνωστό το… ενδιαφέρον τους και με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Χθεσινά δημοσιεύματα στην Ολλανδία τα οποία… προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ισλανδό επιθετικό ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει την… κίνησή του για τον παίκτη.

Ο Φιμπόγκασον φέρεται να είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, φυσικά λόγω της συμμετοχής της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έκανε και κάποιες δηλώσεις οι οποίες μπορούν να εκτιμηθούν ως ένα μέσο πίεσης για την αποχώρησή του από τη Χέρενφεν, χωρίς –φυσικά- αυτό να σημαίνει ότι… έδειξε με το δάκτυλο τους Πειραιώτες ως την επιλογή του για τη νέα του ομάδα.

Ο Ισλανδός επιθετικός έχει πολλές προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του από «μεγάλα» πρωταθλήματα και το έργο της ελληνικής ομάδας ήταν και παραμένει δύσκολο.

Τώρα σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Άμραμπατ, οι ερυθρόλευκοι φέρονται να έχουν κινηθεί επίσημα για την απόκτηση του στη Γαλατάσαραϊ εδώ και ημέρες. Ο Τουρκικός Τύπος είχε… βουίξει από τις πληροφορίες για πρόταση ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που έχει κάνει στα χέρια της ομάδα της χώρας από τον Ολυμπιακό για τον παίκτη.

Μάλιστα, θεωρούσαν και δεδομένη την επιτυχημένη εξέλιξη της μεταγραφής του. Πηγή: sport-fm.gr

Ανοίγει τα «χαρτιά» του!

Σύντομα, ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται να κάνει γνωστά τα πλάνα του για τον… δικό του ΠΑΟΚ στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ.

Ανοίγει τα «χαρτιά» του
Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται να κάνει γνωστά τα πλάνα του και τις σκέψεις για τον ΠΑΟΚ τον οποίο θα παρουσιάσει στους αγωνιστικούς χώρους τη νέα αγωνιστική σεαόν.

Οι συσκέψεις των αρμοδίων, με επικεφαλής τον Αγγελο Αναστασιάδη, είναι διαρκείς προκειμένου να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι συνθήκες που θα αλλάξουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ και θα τον οδηγήσουν στις αγωνιστικές επιτυχίες που του έλειψαν τη απερχόμενη σεζόν.

Βάσει όλων των δεδομένων ο νέος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ενημερώνεται διαρκώς και για τα πάντα που αφορούν την ομάδα. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί

αυτή η διαδικασία, τότε ο Αγγελος Αναστασιάδης θα μιλήσει δημοσίως σε συνέντευξη Τύπου και θα εξηγήσει στους δημοσιογράφους τους στόχους του, με ενδελεχή τρόπο κι αρκετά στοιχεία.

Αυτό δεν αναμένεται να αργήσει, καθώς την επόμενη εβδομάδα ο Ελληνας κόουτς θα βρίσκεται στην τελική ευθεία της ενημέρωσης και θα μπορέσει να αναλύσει αυτά που έγιναν στον ΠΑΟΚ και κυρίως αυτά που θα συμβούν με αυτόν στον προπονητικό θώκο.

Όλα αυτά θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον, μια και θα ενημερωθούν οι φίλαθλοι για τους ξεκάθαρους στόχους του «Δικεφάλου» από τα πλέον αρμόδια χείλη. Πηγή: sport-fm.gr

Σαρρής: «Μέχρι τέλους και σε όποιον αρέσει»

Δεν περνάει καν από το μυαλό του Γιώργου Σαρρή η σκέψη να αποχωρήσει από την προεδρία της ΕΠΟ, όπως δήλωσε, διαψεύδοντας τη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Σαρρής: «Μέχρι τέλους και σε όποιον αρέσει»
Να εξαντλήσει τη θητεία του στην προεδρία της ΕΠΟ, σχεδιάζει ο Γιώργος Σαρρής. Φημολογείται τον τελευταίο καιρό ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από τη θέση του, ο διάδοχος του Σοφοκλή Πιλάβιο, αλλά ο ίδιος με δηλώσεις του δεν επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται.

«Μέχρι τέλους θα ρίξω γροθιά στο μαχαίρι και σε όσους αρέσει. Η θητεία μου ως προέδρου θα ολοκληρωθεί και καμία σκέψη δεν περνάει καν από το μυαλό μου για έξοδο από την ομοσπονδία», επισήμανε μέσω της «Live Sport».

Ο Γιώργος Σαρρής ανέλαβε στις 6 Οκτωβρίου του 2012 και η θητεία του έχει τετραετή διάρκεια.Πηγή: sport-fm.gr

Έκλεισε τον πρώτο ο Παναθηναϊκός!

Κοντά στο να ανακοινώσει την πρώτη του μεταγραφή βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τη «SportDay» και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεξιό μπακ. Στο προσκήνιο τρεις Έλληνες παίκτες από την Ξάνθη.

Έκλεισε τον πρώτο ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει την πρώτη του μεταγραφή για τη σεζόν 2014-15 όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες. Οι «πράσινοι» ψάχνουν εδώ και καιρό έναν… Νάνο για τη δεξιά πλευρά. Δηλαδή παίκτη που δεν θα κοστίσει πολλά χρήματα και σύμφωνα με το σκάουτινγκ που έχουν κάνει να προκύπτει ότι έχει τις δυνατότητες αν βγει… λύρα εκατό, σαν τον Ισπανό.

Όπως αναφέρει ο «Τρελός του χωριού» της «SportDay» το «τριφύλλι» θα ανακοινώσει αρχές του Ιουνίου τη συμφωνία με έναν δεξιό μπακ, ο οποίος έχει βάλει ήδη την υπογραφή του.

Επιπλέον, υπάρχει κινητικότητα ώστε να ενισχύσουν οι «πράσινοι» το ελληνικό στοιχείο και ήδη έχουν κυκλοφορήσει τρία ονόματα. Πρόκειται τρεις ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης. Τον 20χρονο στόπερ, Δημήτρη Γούτα, για τον οποίον έχει ενδιαφερθεί και η ΑΕΚ, τον 26χρο χαφ, Θοδωρή Βασιλακάκη και τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, Παναγιώτη Τριάδη, που είχε σκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας το σκορ στο 2-1 της Λεωφόρου.
Πηγή: sport-fm.gr

Χάθηκε η ευκαιρία, όχι ο τίτλος!

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τον τρόπο που χάθηκε το break απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τα «αν» από τα οποία πηγάζει η πίστη για την κατάκτηση του τίτλου.

Χάθηκε η ευκαιρία, όχι ο τίτλος
Ο Ολυμπιακός πλησίασε περισσότερο από ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια στο να βάλει τέλος στην κατάρα που τον ακολουθεί σε τελικούς του ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά για πολλοστή φορά το break δεν ήρθε.

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στο τέλος του αγώνα για τον τρόπο που χάθηκε μία χρυσή ευκαιρία, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» στις συζητήσεις τους τόνιζαν πως έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να πάρουν τον τίτλο, που προϋποθέτει τουλάχιστον μία νίκη στο ΟΑΚΑ.

Γιατί μιλούν οι Πειραιώτες για μεγάλη χαμένη ευκαιρία; Μα γιατί βρήκαν τον Παναθηναϊκό να παίζει σε μισογεμάτο ΟΑΚΑ (εικόνα που σίγουρα δεν θα υπάρχει στο τρίτο ή πέμπτο παιχνίδι της σειράς) και να έχει το απελπιστικό ποσοστό 1/20 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, αλλά με την απόδοσή του στη συνέχεια της αναμέτρησης και μέχρι το φινάλε του αγώνα έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει. Η αμυντική του τακτική απέδωσε κρατώντας τους αντιπάλους για περίπου εννιά λεπτά στο τέλος χωρίς σκορ, είχε περισσότερο καθαρό μυαλό στην επίθεση και ακολούθησε πιο ώριμες επιλογές. Όλα αυτά όμως μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η εμμονή του Σπανούλη να «σκοτώσει» την παλιά του ομάδα τον οδήγησε σε τραβηγμένες επιθέσεις, ενώ δεν έλειψαν τα λάθη και οι ολιγωρίες σε άμυνα κι επίθεση, με αποτέλεσμα ένα παιχνίδι που φαινόταν να οδηγείται σε ερυθρόλευκη νίκη μετά το πρώτο προβάδισμα στο ματς (51-53) να χαθεί.

Παράπονα υπάρχουν και για τη διαιτησία, με έμφαση στη διαφορά των βολών (24 εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι, 13 οι φιλοξενούμενοι) και κάποιες επί μέρους φάσεις, όπως το αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε στον Λοτζέσκι και ανέβασε τη διαφορά στο +11 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Όμως οι Πειραιώτες αναγνωρίζουν πως ακόμη κι έτσι μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα στη σειρά των τελικών.

Στον Ολυμπιακό παρά την απογοήτευση δεν χάνουν την πίστη τους κι εκφράζουν την πεποίθηση πως η ανατροπή και η κατάκτηση του τίτλου είναι εφικτή αν:

-αποφύγουν τα νεκρά ή καταστροφικά διαστήματα, σαν αυτά στο ξεκίνημα και στο τέλος του αγώνα.

-έχουν καλύτερα ποσοστά σε βολές (5/13) και τρίποντα (7/28).

-ο Σπανούλης, που είχε 7 πόντους με 2/10 σουτ και 2/4 βολές, βρεθεί σε καλύτερη μέρα κι αποφύγει να παίρνει… προσωπικά τα ντέρμπι με την παλιά του ομάδα.

-οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες της ομάδας (με εξαίρεση τον Περπέρογλου), που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες των τελικών, παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο.

-οι ξένοι προσφέρουν περισσότερα, αφού με εξαίρεση τους Ντάνστον και Κόλινς οι υπόλοιποι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Για να δοθεί στον Ολυμπιακό η ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα του Παναθηναϊκού, θα πρέπει πρώτα να ισοφαρίσει τη σειρά. Το 1-1 περνά από τον αγώνα της Δευτέρας στο ΣΕΦ, όπου οι Πειραιώτες θα έχουν τον κόσμο στο δικό τους πλευρό και επιφυλάσσονται για… απαντήσεις. Πηγή: sport-fm.gr

«Αφού κερδίσαμε κι έτσι…»

Στα ύψη η αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού παρά τις τάσεις αυτοχειρίας στο τέλος. Αναγκαία η βελτίωση, προβληματισμός και ερμηνείες για τα πολλά άδεια καθίσματα.

«Αφού κερδίσαμε κι έτσι…»
Ο Παναθηναϊκός εφάρμοσε το νόμο του ΟΑΚΑ, έστω και δυσκολότερα από άλλες φορές, παίρνοντας προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Κι όμως, η ψυχή των «πρασίνων» βγήκε μέχρι να έρθει το πολυπόθητο 1-0, αφού το εξαιρετικό σε άμυνα κι επίθεση ξεκίνημα και μέχρι τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, διαδέχτηκε μια σταδιακή πτώση της απόδοσης που έγινε καθίζηση στο φινάλε και λίγο έλειψε να στοιχίσει ακριβά.

«Αφού κερδίσαμε και σήμερα, μένοντας για περίπου εννιά λεπτά χωρίς πόντο, χάνοντας τόσα αμυντικά ριμπάουντ και με 1/20 τρίποντα, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αν παίξουμε όπως ξέρουμε», έλεγαν στον Παναθηναϊκό μετά τον αγώνα.

Και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγει νικητής μέσα από μία κακή εμφάνιση και σε ένα γήπεδο που ήταν λιγότερο «καυτό» από άλλες φορές σε επίπεδο τελικών. Οι «πράσινοι», που βασίζουν πολύ το παιχνίδι τους στο μακρινό σουτ, είχαν 1/20 τρίποντα (έχοντας μάλιστα μόνο ένα από τα 18 καλάθια τους εκτός ρακέτας) και… απείλησαν το ανεπανάληπτο 0/23 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ από τον πρώτο τελικό του 2010 (73-54). Παράλληλα υστέρησαν σε δημιουργία (8 ασίστ) και έκαναν πολλά (12) λάθη, ενώ λίγο έλειψε να πληρώσουν στο τέλος τα χαμένα ριμπάουντ (7 επιθετικά ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο).

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη έφτασε στην επικράτηση και έχει το δικαίωμα να πιστεύει πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη, αφού α) η αστοχία στο μακρινό σουτ δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί σε αυτό το βαθμό, β) τα νεκρά διαστήματα στην επίθεση μπορούν να περιοριστούν με τη βοήθεια του τεχνικού τιμ και γ) ο Διαμαντίδης μπορεί να ελπίζει σε μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους υπόλοιπους γκαρντ, που υστέρησαν σημαντικά στον πρώτο τελικό.

Προβληματισμός…

Τα πολλά κενά καθίσματα στο ΟΑΚΑ, όπου ο κόσμος μετά βίας έφτανε τους 10.000, πράγμα πρωτοφανές για τελικό «αιωνίων», ασφαλώς και προβλημάτισαν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, μέχρι και τη διοίκηση. Η… προχωρημένη ώρα έναρξης του αγώνα αποτελεί ένα ελαφρυντικό, ωστόσο μάλλον δεν κρίνεται επαρκές αφού σε αντίστοιχους αγώνες Ευρωλίγκας ή τελικούς που γίνονταν περίπου την ίδια ώρα, η προσέλευση ήταν πολλαπλάσια. Κάποιοι προχωρούν παραπέρα και μιλούν για απογοήτευση μερίδας του κόσμου για την ποιότητα του μπάσκετ που παίζουν οι «πράσινοι», αλλά και τη μη παρουσία της σε ένα ακόμη Final Four μετά από τόσα χρόνια που τους είχε καλομάθει σε συμμετοχές και τίτλους. Όλοι στις τάξεις του «τριφυλλιού» ευελπιστούν πως επρόκειτο απλώς για μία κακή παρένθεση και περιμένουν στον τρίτο και πολύ περισσότερο στον πέμπτο τελικό το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο.Πηγή: sport-fm.gr

Διπλό νυστέρι για Ντερόν!

Σε επέμβαση στους δύο αστραγάλους του θα υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα ο Ντερόν Ουίλιαμς.

Διπλό νυστέρι για Ντερόν
Το πρόωρο τέλος της σεζόν για τους Νετς δίνει την ευκαιρία στον Ντερόν Ουίλιαμς να απαλλαγεί από ένα χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού.

Ο γκαρντ του Μπρούκλιν θα υποβληθεί σε καθαρισμό και στους δύο αστραγάλους με την επέμβαση να έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ουίλιαμς είχε φέτος 14,3 πόντους και 6,1 ασίστ κατά μέσο όρο με τους Νετς.Πηγή: sport-fm.gr

Αποθέωση σε Ρεάλ για το... δέκατο!

Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή της Ρεάλ για Λισαβόνα, οπαδοί της ομάδας αποθέωσαν παίκτες και τιμ ενόψει του τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αποθέωση σε Ρεάλ για το... δέκατο
Μια «γροθιά» είναι όλοι στη Ρεάλ Μαδρίτης για να έρθει το δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ το προσεχές Σάββατο με την Ατλέτικο. Η αποστολή της «βασίλισσας» αναχώρησε για Πορτογαλία, αλλά προτού γίνει αυτό, υπήρξαν οι... καθιερωμένες «ντόπες».

Πολλοί φίλοι των Μαδριλένων συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το προπονητικό κέντρο του συλλόγου και οι παίκτες του Αντσελότι... πήραν τα πάνω τους πριν «πετάξουν» για τη γείτονα χώρα.

Οι οπαδοί των «μερένχες» ζήτησαν την κατάκτηση του τροπαίου, πρώτου ύστερα από 12 χρόνια και έφτιαξαν τους ποδοσφαιριστές για να πετύχουν το στόχο τους κόντρα στη συμπολίτισσα. Υπάρχει αισιοδοξία πως τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και ο Καρίμ Μπενζεμά θα αγωνιστούν κανονικά.Πηγή: sport-fm.gr

Κέρδισε μία ο Παναθηναϊκός, έχασε δύο ο Ολυμπιακός!

Σε ομαδικό άθλημα δεν γίνεται να ηττηθούν και οι δύο ομάδες. Αν όμως αυτό συνέβαινε, τότε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1, ηττημένοι θα ήταν και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Κέρδισε μία ο Παναθηναϊκός, έχασε δύο ο Ολυμπιακός
Ο Παναθηναϊκός, όμως, κατάφερε να είναι ο μεγάλος κερδισμένος της αναμέτρησης. Είναι πολύ σημαντικό που πήρε το πρώτο παιχνίδι της σειράς, γιατί έχει το αβαντάζ έδρας και πλέον ανεβαίνει και ψυχολογικά, ενώ είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ξανά τόσο άστοχος. Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 1/20 τρίποντα, αλλά κατάφερε να κάνει το 1-0.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε διαβασμένος στο παιχνίδι και είχε περισσότερο «μυαλό» από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε ποιότητα ΑΑΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να είναι άγνωστος με όσα μας είχε συνηθίσει και  άγευστος και άχρωμος στο παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός πρώτη φορά ήταν τόσο κακός σε ντέρμπι και αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο νίκησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» νίκησε… μονόπατα. Η μπάλα στον Ματσιούλις, ποστάρισμα ο Λιθουανός και νίκη ο Παναθηναϊκός. Το ματς τελειώνει, όπως άρχισε, με τον Ματσιούλις να δίνει τις λύσεις στην ομάδα του.
Ο Παναθηναϊκός κατά την διάρκεια του αγώνα μετατράπηκε σε αυτόχειρα. Δεν έπαιξε με τον χρόνο και δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, ώστε να μεταφέρει την πίεση και το… βάρος στον Ολυμπιακό. Σπαταλάει επιθέσεις με «σκοτωμένες» επιλογές και δείχνει πως θέλει να «σκοτώσει» τον Ολυμπιακό με μόνο μία… σφαίρα. Σε αυτό το επίπεδο, όμως, αυτό δεν γίνεται. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και για αυτό ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς. Πώς έχασε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός; Ο Ολυμπιακός στο τέλος δεν έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, ενώ δεν εκδήλωσε ορθολογικά τις επιθέσεις του. Ο Κόλινς ήταν ο μόνος που έπαιξε «μυαλωμένα». Ο Περπέρογλου ήταν πολύ καλός ,αλλά δεν γίνεται να νικήσεις τέτοια παιχνίδια μόνο με «τρελά» σουτ. Χρειάζονται κι αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά.
Η σειρά έχει πολύ δρόμο. Είμαστε ακόμα στο πρώτο παιχνίδι, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό που πήρε τη νίκη, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία.  Ο Ολυμπιακός περιόρισε τον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν… στείρος στην επίθεση. Οι παίκτες οφείλουν να καταλάβουν πως πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές. Οι πρωταγωνιστές γίνονται σε αυτά τα ματς και όχι στα άλλα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε χωρίς παίξει σε top επίπεδο, αλλά για αυτό η νίκη του είναι πολύ σημαντική. Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα πετύχει τον Παναθηναϊκό τόσο άστοχο, το ΟΑΚΑ δεν ήταν… ηφαίστειο και κάθε άλλο παρά εύκολο είναι οι «πράσινοι» να του… χαριστούν να επιστρέψει τόσο άκοπα σε ένα ματς. Πλέον μένει να δούμε τι θα συμβεί στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς…

Πηγή:Superbasket.gr

Ποστάρισμα-θολό μυαλό, 1-0…!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στον χειρότερο τελικό της σύγχρονης ιστορίας των δύο ομάδων και ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο www.sport-fm.gr γιατί εκτός από τον Ολυμπιακό, πρέπει να ανησυχεί και ο νικητής.

Ποστάρισμα-θολό μυαλό, 1-0…
Όσο και αν πολλάκις έχουμε υπερηφανευτεί πως αγωνιστικά η Ελλάδα έχει τους καλύτερους ίσως τελικούς στην Ευρώπη, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (δεν είναι τυχαία η σειρά), βάλθηκαν απόψε να μας γελοιοποιήσουν. Το παιχνίδι (;) που παρακολουθήσαμε στο ΟΑΚΑ, συγκαταλέγεται με διαφορά στα χειρότερα ποιοτικά από κάθε άποψη των δύο ομάδων, ενώ είναι ελάχιστα τα τεχνικά στοιχεία στα οποία μπορεί να «ακουμπήσει» κανείς για να το κρίνει. Αν μάλιστα κάνει το λάθος να κοιτάξει τη στατιστική, ίσως να οδηγηθεί στην… τρέλα, για πολλούς και διάφορους λόγους που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Αυτό που μετράει, είναι η ιστορία, που έγραψε πως ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0, σε μία εικόνα παιχνιδιού που του επιτρέπει να πανηγυρίζει, αφού θέλει μεγάλη προσπάθεια για να είναι τόσο κακός ξανά μπροστά στο κοινό του. Όταν αυτό μάλιστα, θα δημιουργήσει περισσότερα ντεσιμπέλ στο 3ο, αλλά και στο 5ο αν χρειαστεί παιχνίδι. Ομολογώ πως προσέλευση με το ζόρι δέκα χιλιάδων φιλάθλων σε τέτοιο ματς δε θυμάμαι, δείγμα των απαιτήσεων που έχει το μπασκετικό κοινό που έχουν φτιάξει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι «πράσινοι». Αφού λοιπόν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έβαλε στο τσεπάκι του το ροζ φύλλο, βλέποντας την ομάδα του να έχει 1/20 (αμαρκάριστα) τρίποντα σε οικεία για αυτή καλάθια, έξι λιγότερες ασίστ και τρία περισσότερα λάθη, θα είναι σίγουρα ανακουφισμένος.

Η ψυχολογία του πρώτου αγώνα είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα όταν έχεις να ηττηθείς από τον συγκεκριμένο αντίπαλο από το 1993 σε τελικούς εντός έδρας. Η νίκη θα είχε έρθει με πιο εμφατικό τρόπο, αν είχαν βρει στόχο 3-4 σουτ, όμως παρόλα αυτά λίγοι πείστηκαν πως αυτός ο Παναθηναϊκός δεν θα αγκομαχήσει για να πάρει τελικά το πρωτάθλημα. Με σχεδόν ανύπαρκτη δημιουργία και ενέργεια στο τέλος, οι «πράσινοι» σώθηκαν χάρη στα ευεργετικά ποσταρίσματα του Ματσιούλις (και όχι μόνο), τη σοφία του Διαμαντίδη σε κρίσιμα σημεία, τη μεγαλύτερη διάθεση που έδειξαν στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και την απροσπέλαστη τις περισσότερες φορές Low post άμυνά τους (πυλώνες οι Λάσμε-Γκιστ), που οδηγεί σε κάθε παιχνίδι τον Ολυμπιακό σε αμέτρητα εκτός λογικής τρίποντα.

Αν κάποιος έλεγε πριν το παιχνίδι πως πέντε παίκτες (Μπράμος, Φώτσης, Ούκιτς, Κάρι και Ράιτ), θα σημείωναν μαζί οκτώ πόντους, αλλά ο Παναθηναϊκός θα προηγούταν στο σκορ των τελικών, θα τον περνούσαν για τρελό. Ή θα εκτιμούσαν ότι ο Ολυμπιακός δεν… κατέβηκε καν να παίξει. Το χρυσό ρολόι θα πήγαινε στους… δεύτερους. Οι «ερυθρόλευκοι» του πρώτου μέρους και ιδιαίτερα του πρώτου δεκαλέπτου, ήταν απλώς κάτι που θύμιζε κόκκινες φανέλες. Κοινώς… σκορποχώρι. Με μηδέν αποφασιστικότητα, τόλμη, καθαρό μυαλό, κυκλοφορία της μπάλας, ρυθμό και κυρίως ψυχολογία, έβαλαν μόλος δύο σουτ από τα δεκατέσσερα που επιχείρησαν εντός πεδιάς. Βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Αλβέρτη, που προηγήθηκαν με 16 πόντους και αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι από μακριά, θα είχαν αναγκάσει τον ουδέτερο τηλεθεατή να αλλάξει κανάλι.

Με μόλις δύο παίκτες να κάνουν αυτά που πρέπει στο παρκέ (Κόλινς-Περπέρογλου) και με τρία γκαρντ, η διαφορά «μαζεύτηκε» και το 3ο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Λάσμε, έδινε πιθανότητες στον Ολυμπιακό για ολική επαναφορά. Και ας μη μπορούσε για ένα ακόμα βράδυ στο ΟΑΚΑ να τρέξει μία (!) φορά στο ανοικτό γήπεδο. Αυτή ήρθε δύο φορές (38-36) και (51-53), όχι μόνο γιατί ο Παναθηναϊκός «κλάταρε» -ο "πράσινος" λόγος ανησυχίας που προαναφέραμε- αλλά γιατί τροφοδοτήθηκε σωστά ο Ντάνστον (τρίτος και τελευταίος διακριθείς), μπήκαν κάποια σουτ που εξακολουθούσαν σε πολλές περιπτώσεις να μην έχουν λογική και σχεδόν από το… πουθενά, ο Ολυμπιακός κρατούσε το break στα χέρια του. Για ένα ακόμα παιχνίδι στο συγκεκριμένο γήπεδο –σε σημείο που σε κάνει να πιστεύεις πως χρειάζεται… ψυχολόγος- ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Οι «πράσινοι», αν και έμειναν οκτώμιση λεπτά χωρίς πόντο (!) και παρότι στο -2, έπαιξαν με μυαλό, διάβασαν τα μις ματς, πόσταραν, πόσταραν, ξανάποσταραν και δικαιώθηκαν. Στην αντίπερα όχθη, σουτ εκτός λογικής, ο Σπανούλης να επιχειρεί ξανά (έχοντας βοήθεια στην οργάνωση μόνο από τον Κόλινς) ανεπιτυχώς σε αυτό το γήπεδο να γίνει ήρωας (2/10 σουτ) και παντελής έλλειψη καθαρού μυαλού, όταν το «διπλό» φαίνεται να ‘ρχεται....

Όπως ισχύει για τον Παναθηναϊκό πως δύσκολα θα παίξει χειρότερα στην έδρα του, άλλο τόσο και ο Ολυμπιακός, θα είναι έκπληξη να παρουσιάσει τέτοια εικόνα. Αυτά και μόνο τα στοιχεία, ίσως να αρκούν για να μην πονέσουν ξανά τόσο πολύ τα ... μάτια μας... Ειδάλλως και ανεξαρτήτως πρωταθλητή, ίσως να είναι οι τελικοί που θα ξεχάσουμε γρηγορότερα από ποτέ…

Υ.Γ. Και οι δύο ομάδες, αν θέλουν να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές τη νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα, θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Ας ευχηθούμε η κατάληξη της σειράς, να μην… αποπροσανατολίσει τον νικητή. Πηγή: sport-fm.gr

Έγιναν 28 οι Κροάτες του Μουντιάλ!

Εκτός της προεπιλογής της εθνικής Κροατίας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας έμεινε ο Ιβάν Στρίνιτς, αφού τραυματίστηκε στον δικέφαλο.

Έγιναν 28 οι Κροάτες του Μουντιάλ
Έτσι, ο πλάγιος μπακ της Ντνιέπρ, για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ, θα μείνει εκτός γηπέδων για είκοσι μέρες, αφήνοντας τη «χβράτσκα» με 28 παίκτες, ενόψει της προετοιμασίας της στην Αυστρία.

«Η κατάσταση για τον Στρίνιτς δεν είναι καλή. Λυπάμαι πολύ για αυτόν, είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, άλλα πρέπει να βρούμε άλλη λύση για τη θέση του», τόνισε ο Νίκο Κόβατς.



Αναλυτικά:


Τερματοφύλακες: Στίπε Πλετίκοσα (Ροστόφ), Ντάνιελ Σούμπασιτς (Μονακό), Όλιβερ Ζελένικα (Λοκομότιβ Ζάγκρεμπ)

Αμυντικοί: Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ), Ντόμαγκο Βίντα (Ντινάμο Κιέβου), Βέντραν Τσόρλουκα (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντέγιαν Λόβρεν (Σαουθάμπτον), Γκόρντον Σίλντενφελντ (Παναθηναϊκός), Σίμε Βρσάλικο (Τζένοα), Ίγκορ Μπούμπνιτς (Ουντινέζε)

Μέσοι: Ίβαν Ράκιτιτς (Σεβίλλη), Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ), Ίβαν Πέρισιτς (Βόλφσμπουργκ), Ματέο Κόβατσιτς (Ίντερ), Όγκνεν Βουκόγεβιτς (Ντινάμο Κιέβου), Νίκο Κράνιτσαρ (ΚΠΡ), Μίλαν Μπαντέλ (Αμβούργο), Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ίβαν Μότσινιτς (Ριέκα), Μάριο Πάσαλιτς (Χάιντουκ Σπλιτ), Σαμίρ (Χετάφε), Ντάνιελ Πράνιτς (Παναθηναϊκός)

Επιθετικοί: Μάριο Μάντζουκιτς (Μπάγερν), Ίβιτσα Όλιτς (Βόλφσμπουργκ), Εντουάρντο (Σαχτάρ), Νίκιτσα Γέλαβιτς (Χαλ), Άντε Ρέμπιτς (Φιορεντίνα), Ντούγε Τσοπ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) Πηγή: sport-fm.gr

«Κόπηκαν» τρεις από την εθνική Κολομβίας!

Οι Μακνέλι, Σότο και Μοσκέρα δε θα ενισχύσουν την εθνική Κολομβίας στα γήπεδα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ, αφού «κόπηκαν» την Πέμπτη από τον Χοσέ Πέκερμαν.

«Κόπηκαν» τρεις από την εθνική Κολομβίας
Έτσι, οι 30 της αρχικής προεπιλογής έγιναν 26 και θα ταξιδέψουν τις επόμενες μέρες για την Αργεντινή.

«Σήμερα υπάρχουν 26 ποδοσφαιριστές στην Μπογκοτά, αυτοί θα ταξιδέψουν στην Αργεντινή όπου θα συναντηθούν με τον Φαλκάο και από εκεί θα "κοπούν" τέσσερις. Το τεχνικό επιτελείο έχει μιλήσει με τους τρεις ποδοσφαιριστές», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της λατινοαμερικανικής χώρας.

Όσον αφορά το θέμα του Φαλκάο, τόνισε πως: «Είναι ξεκάθαρο και από την πλευρά της Μονακό ότι η ομοσπονδία της Κολομβίας και μόνο θα αποφασίσει εάν ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί στο Μουντιάλ ή όχι».

Η τελική αποστολή της πρώτης αντιπάλου της Εθνικής στον τρίτο όμιλο θα ανακοινωθεί στις 2 Ιουνίου από τον Αργεντινό τεχνικό. Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο τρεις άδεια στη Football League!!

Μόνο οι Αχαρναϊκός, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ηρακλής Ψαχνών πήραν την Πέμπτη άδεια από τον ΕΠΟ για να συμμετάσχουν και στην επόμενη Football League.

Μόνο τρεις άδεια στη Football League!
Όπερ σημαίνει πως οι υπόλοιπες επτά ομάδες, πλην των Ευβοιωτών, που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στα πλέι οφ για την άνοδο στη Super League δεν εξασφάλισαν τη σχετική άδεια, μαζί με τις υπόλοιπες 14. Όλες αυτές, εφόσον δεν πάρουν άδεια ούτε από το δευτεροβάθμιο όργανο της ελληνικής ομοσπονδίας, θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα του 2014-2015 με περιορισμό στις μεταγραφές τους.

Οι σύλλογοι μπορούν να προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες από την έκδοση της απόφασης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη διήμερη συνεδρίασή του, εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Β' Εθνικής Κατηγορίας (Football League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια συμμετοχής μόνο για τη Β' Εθνική Κατηγορία (Football League) και όχι για την Α' Εθνική Κατηγορία (Super League) στις ΠΑΕ:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΕ
2. ΑΟ ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ ΠΑΕ
3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ ΠΑΕ

Δεν χορηγεί την άδεια τόσο για την Α' Εθνική Κατηγορία (Super League), όσο και για τη Β' Εθνική Κατηγορία (Football League), στις ΠΑΕ:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ ΠΑΕ
2. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ Η ΝΙΚΗ ΠΑΕ
3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 ΠΑΕ
4. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΛΕΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 1927 ΠΑΕ
5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΑ ΠΑΕ
6. ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΣΤΗΡ
7. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΕ
8. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΕ
9. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 ΠΑΕ
10. ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
11. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΠΑΕ
12. ΠΑΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
13. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2005 ΠΑΕ
14. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΠΑΕ

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών.

Οι κάτωθι ΠΑΕ δεν εισήχθησαν προς συζήτηση, λόγω έλλειψης παραβόλου, με αποτέλεσμα την απόρριψη της άδειας συμμετοχής:

1. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΕ
2. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΕ
3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΠΑΕ
4. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Η ΔΟΞΑ ΠΑΕ
5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΠΑΕ
6. ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ
7. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΕ
8. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΕ
9. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΠΑΕ
10. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΦΩΚΙΚΟΣ ΠΑΕ
11. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΠΑΕ»

«Άνεμος» ο Γκάτλιν!

Δεν πιανόταν στο Πεκίνο ο Τζάστιν Γκάτλιν, σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στα 100 μέτρα με 9.87.

«Άνεμος» ο Γκάτλιν
Ο Αμερικανός, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην απόσταση, τερμάτισε σε χρόνο 9.87 στο μίτινγκ στίβου της κινεζικής πρωτεύουσας και άφησε στην ιστορία το δικό του 9.92 από το Diamond League της Σανγκάης την περασμένη Κυριακή.

Η Μπριάνα Ρόλινς σημείωσε χρόνο 12.58 στα 100 μέτρα με εμπόδια και ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο αγώνισμα, την οποία είχε πετύχει και η Κρίστι Κάστλιν στις 26 Απριλίου. Πηγή: sport-fm.gr

Γιαννακόπουλος: «Ευτυχώς που υπάρχει ο Διαμαντίδης»

Ακόμα μια υπόκλιση «προσέφερε» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Διαμαντίδη, με τον πρώτο να μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Γιαννακόπουλος: «Ευτυχώς που υπάρχει ο Διαμαντίδης»
Happy end είχε και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο το πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Ο διοικητικός ηγέτης της πράσινης ΚΑΕ, μετά τη νίκη επί του αιωνίου αντίπαλου, κατέβηκε στα αποδυτήρια για να μοιράσει συγχαρητήρια σε παίκτες και τεχνικό τιμ.

Κι αφού τους είπε μπράβο και τους ζήτησε ανάλογη συνέχεια για να έρθει πιο κοντά το 34ο πρωτάθλημα του συλλόγου στην Α1, έπειτα αποθέωσε ακόμη μια φορά τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Έστω και αν χρειάστηκε ακριβώς πέντε λέξεις.

«Ευτυχώς που υπάρχει ο Διαμαντίδης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας εξερχόμενος απ’ τα αποδυτήρια, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την προσφορά του «3D» στη νίκη του τριφυλλιού.

Ντάνστον: «Ούτε άγχος, ούτε πίεση»

Στους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φύγει με το διπλό απ’ το ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο Μπράιαντ Ντάνστον.

Ντάνστον: «Ούτε άγχος, ούτε πίεση»
Αισιόδοξος πως την Δευτέρα ο Ολυμπιακός θα ισοφαρίσει την σειρά στο ΣΕΦ και θα πάει ξανά στο ΟΑΚΑ για το «πολυπόθητο» μπρέικ εμφανίστηκε ο Μπράιαντ Ντάνστον. Ο Αμερικανός σέντερ των Πειραιωτών ξεκαθάρισε πως δεν είναι θέμα άγχους ή πίεσης το γεγονός πως δεν έρχεται το διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού.

«Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά σήμερα. Ήταν τραγικό το πρώτο δεκάλεπτο, σκοράραμε δύσκολα, δεν είχαμε επιθετική άμυνα, όπως συνηθίζουμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα την Δευτέρα, να έχουμε καλύτερες αποφάσεις, να ισοφαρίσουμε και να έρθουμε ξανά στο ΟΑΚΑ για να κάνουμε το μπρέικ. Όχι, δεν υπάρχει άγχος. Ούτε πίεση. Είναι καθαρά θέμα μυαλού, δεν κάνουμε σωστές επιλογές στα τελευταία λεπτά. Πιστεύω πως δεν γίνεται να παίξουμε τόσο άσχημα την Δευτέρα, θα τρέξουμε, θα έχουμε καλύτερη άμυνα και θα κάνουμε το 1-1», ανέφερε σχετικά ο Ντάνστον.

«Το άγχος στον Ολυμπιακό»

Η μεταφορά του άγχους στον Ολυμπιακό μπορεί να μετατραπεί σε «κλειδί» για να πάρει ο Παναθηναϊκός και τον επόμενο τελικό στο ΣΕΦ, σύμφωνα με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

«Το άγχος στον Ολυμπιακό»
Στο ψυχολογικό πλεονέκτημα που απέκτησε ο Παναθηναϊκός με την πρώτη του νίκη επί του Ολυμπιακού (59-56) στάθηκε μετά το ντέρμπι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Ο Έλληνας φόργουορντ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έκανε πολλά λάθη, ωστόσο τόνισε ότι σημασία έχει το αποτέλεσμα και ότι αυτό μεταβίβασε το άγχος στον αντίπαλο -ενόψει του δεύτερου τελικού στο ΣΕΦ.

«Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η νίκη. Το παιχνίδι πήγε σε χαμηλό το σκορ, κρίθηκε στις λεπτομέρειες κι εκεί νομίζω ότι εμείς ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι», είπε αρχικά ο Μαυροκεφαλίδης.

«Δεν μπήκαν σήμερα τα τρίποντα, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι και χρόνο για να διορθώσουμε τα λάθη», ανέφερε και τόνισε: «Το άγχος το έχει τώρα ο Ολυμπιακός και είναι ευκαιρία για μας να το εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε το 2-0. Πρέπει να παίξουμε το ίδιο καλή άμυνα και να περιορίσουμε τα λάθη».

Ερωτώμενος, δε, για την εξέλιξη του αγώνα, τόνισε ότι αυτή κρίθηκε απ’ την απόδοση του Παναθηναϊκού λέγοντας: «Δεν έχασε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι μέσα απ’ τα χέρια του, εμείς πήγαμε να το χάσουμε εξαιτίας κάποιων λαθών που κάναμε νωρίτερα. Όλα πήγαν καλά όμως στο τέλος και κάναμε το 1-0».

Αποχωρούν Γκόλντσμπερι, Τζέικομπσεν!

Ο αποκλεισμός της Μπάμπεργκ από τα ημιτελικά των γερμανικών πλέι οφ μπάσκετ έφερε την απόφαση των Κέισι Τζέικομπσεν και Τζον Γκόλντσμπερι να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

Αποχωρούν Γκόλντσμπερι, Τζέικομπσεν
Οι δυο Αμερικανοί αγωνίζονταν μαζί από το 2009 στην πρώην πρωταθλήτρια.Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Χόρφορντ!

Δε θα βοηθήσει τη Δομινικανή Δημοκρατία στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας ο Αλ Χόρφορντ.

Χάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Χόρφορντ
Ο διεθνής σέντερ των Χοκς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού το οποίο αποκόμισε στα μέσα της σεζόν στο ΝΒΑ και θα παραμείνει στην Ατλάντα, ώστε να ακολουθήσει αποθεραπεία και να συμμετάσχει έπειτα στο training camp του καλοκαιριού. Πηγή: sport-fm.gr

H τετράδα για έλεγχο ντόπινγκ!

Ζακ Ράιτ και Στεφάν Λάσμε από Παναθηναϊκό και Σέντρικ Σίμονς και Βασίλης Σπανούλης από Ολυμπιακό είναι η τετράδα παικτών που κλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ μετά τον πρώτο τελικό της Α1.

H τετράδα για έλεγχο ντόπινγκ
Τέσσερις παίκτες, δύο από κάθε ομάδα από τους «μονομάχους» των τελικών της Α1, κλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ μετά το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα από τον Παναθηναϊκό δείγμα έδωσαν οι Ζακ Ράιτ και Στεφάν Λάσμε, ενώ από τον Ολυμπιακό κλήθηκαν οι Σέντρικ Σίμονς και Βασίλης Σπανούλης.Πηγή: sport-fm.gr

Αλβέρτης: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια εικόνα»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού δεν έκρυψε την πικρία του για τη μικρή προσέλευση κόσμου στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο τελικό.

Αλβέρτης: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια εικόνα»
Ανακουφισμένος για τη νίκη του Παναθηναϊκού, αλλά προβληματισμένος για την απουσία του κόσμου εμφανίστηκε μετά το 1-0 στους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

«Ήταν ένα κλασικό πρώτο παιχνίδι τελικών, με μεγάλη πίεση και για τις δύο ομάδες. Όταν ξεκινάς με μεγάλη διαφορά, το σκορ κάποια στιγμή θα κλείσει και πρέπει να είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις ψυχολογικά. Ξεφύγαμε δύο φορές στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός μάς έπιασε και προηγήθηκε σε πολύ κρίσιμο σημείο. Τελικά μπορέσαμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού, το θέμα είναι να μαθαίνεις από αυτά. Οι τεχνικές αναλύσεις ανήκουν στο παρελθόν. Η σειρά συνεχίζεται τη Δευτέρα στο ΣΕΦ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού», τόνισε, ενώ στάθηκε στα πολλά χαμένα σουτ: «Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί είχαμε πολλά ελεύθερα χαμένα σουτ. Όπως και να περιορίσουμε τα λάθη μας».

Για την έλλειψη του κόσμου είπε: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια εικόνα και δεν ξέρω γιατί σε ένα τέτοιο ντέρμπι δεν υπήρχε ο αναμενόμενος κόσμος. Η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο, εμείς θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να πάρουμε τον τίτλο. Εμείς ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και συνεχίζουμε».

Ικανοποιημένος ο Ματσιούλις!!

Απαγορευτική είναι η χαλάρωση κόντρα σε έναν αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιόνας Ματσιούλις μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Ικανοποιημένος ο Ματσιούλις
Ουδέποτε δεν πρέπει να χαλαρώνεις κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως είπε ο Γιόνας Ματσιούλις, με αφορμή το παρολίγον... έμφραγμα στο τέλος. Ο Λιθουανός άσος του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ικανοποιημένος απ' το πρώτο βήμα τίτλου που έκανε η ομάδα του, ωστόσο υπογράμμισε πως η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη.

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και δεν επιτρέπεται να χαλαρώνεις απέναντί του. Μας περιμένουν πολλά σκληρά παιχνίδια και ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια να έχουμε περισσότερο κόσμο», τα λόγια του Ματσιούλις.

Μπαρτζώκας: «Είχαμε το μομέντουμ, αλλά…»

Απογοητευμένος από την έκβαση του αγώνα βάσει του μομέντουμ που φάνηκε να έχει ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μπαρτζώκας: «Είχαμε το μομέντουμ, αλλά…»
Για καθοριστικά λάθη της ομάδας του στα τελευταία λεπτά έκανε λόγο ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό.

«Πρέπει να σταθούμε σε τρία σημεία. Το πρώτο είναι πώς ξεκινήσαμε, όπου φανήκαμε τελείως ανέτοιμοι, ήμασταν διστακτικοί και άτολμοι. Το δεύτερο έχει να κάνει με την απόδοσή μας μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό. Το τρίτο κομμάτι είναι το τελευταίο λεπτό, όπου κάναμε τέσσερα λάθη, δύο αμυντικά και δύο επιθετικά. Το μομέντουμ φαινόταν ότι ήταν για μας, καθώς περάσαμε σε ένα σημείο όπου αυτός που μένει πίσω δέχεται πίεση κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, η συνέχεια στο γήπεδό μας. Η δουλειά μας είναι να αναλύσουμε το παιχνίδι για να επιστρέψουμε εδώ», δήλωσε.

«Η πίεση για το αποτέλεσμα επηρεάζει τους παίκτες. Δεν με νοιάζει αν έχει 10 ή 20 χιλιάδες στο γήπεδο. Αν είχαμε σήμερα ευκαιρία έχει σχέση καθαρά με το πώς πήγαμε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είχε 1/20 τρίποντα, αλλά εμείς προσπαθήσαμε να μην τους δώσουμε σουτ. Αν μας έλεγε κανείς ότι θα είμαστε ένα καλάθι πάνω ένα λεπτό πριν το τέλος, θα την παίρναμε αυτή την επιλογή. Όμως κάναμε τέσσερα λάθη, που έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Είχαμε και την αστοχία, αλλά και τη διαφορά στις βολές. Σε ένα ματς που κρίνεται με τόσο μικρή διαφορά, αυτό παίζει ρόλο», πρόσθεσε.

Για την παρουσία του Μάντζαρη είπε: «Η χρονιά είναι μεγαλη και καποιοι παίκτες είναι φορμαρισμένοι σε διαφορετικές περιόδους. Δουλειά μας αλλά και του κάθε παίκτη είναι να φροντίζουμε να εμφανίζεται έτοιμος».

Κόλινς: «Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη…»

Στην απώλεια της συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά του αγώνα στάθηκε ο Μάρντι Κόλινς μετά την ήττα του Ολυμπιακού απ’ τον Παναθηναϊκό.

Κόλινς: «Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη…»
Απογοητευμένος απ’ τα λάθη του Ολυμπιακού στο φινάλε του αγώνα εμφανίστηκε ο Μάρντι Κόλινς που τόνισε πως πήγε… στράφι η προσπάθεια που έκανε αυτός και οι συμπαίκτες του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Κάναμε πολύ κακό ξεκίνημα, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Για κάποιο λόγο δεν ήμασταν έτοιμοι, αλλά κάναμε εξαιρετική δουλειά για να επιστρέψουμε στο ματς και σταματήσαμε τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά κάναμε κάποια λάθη στο τέλος και δεν επιτρέπεται να κάνεις τέτοια λάθη. Πρέπει να δουλέψουμε και να συνεχίσουμε», ανέφερε ο Αμερικανός γκαρντ των Πειραιωτών.

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ!

Με 1.900 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τα συνθήματα των οπαδών του στην τρίτη αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της Α1 μπάσκετ.

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ
Μάλιστα, τα περισσότερα εξ αυτών απευθύνονταν προς τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά, η απόφαση:

Επιβάλλεται στην ΠΑΟΚ ΚΑΕ:
α) για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, επίπληξη και πρόστιμο 1.400 ευρώ και
β) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων πρόστιμο 500, ευρώ κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 19-5-2014.

Γκιστ: «Η πρώτη νίκη είναι τα πάντα»

Ικανοποιημένος από τη νίκη του Παναθηναϊκό και το πρώτο βήμα στη μάχη του τίτλου εμφανίστηκε ο Τζέιμς Γκιστ. «Πάμε στο ΣΕΦ για να κερδίσουμε», είπε ο σέντερ των «πράσινων» για το ματς της Δευτέρας.

Γκιστ: «Η πρώτη νίκη είναι τα πάντα»
Χαρούμενος για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Τζέιμς Γκιστ. Ο σέντερ των «πράσινων», μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, τόνισε πως σε αυτά τα ματς μετράει το αποτέλεσμα και όχι εμφάνιση ενώ παράλληλα έδωσε σύνθημα για νίκη και στην έδρα των «ερυθρόλευκων» την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναλυτικά:

«Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά λάθη απόψε αλλά και καταφέραμε να κερδίσουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα σε αυτό το σημείο. Μπορεί να μην ήμασταν καλοί επιθετικά, όμως παίξαμε καλή άμυνα, δεν δώσαμε δεύτερες επιθέσεις στον Ολυμπιακό και αυτό ήταν καθοριστικό.

Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, είναι 40 λεπτά συγκέντρωσης και αναζήτησης της νίκης. Η πρώτη νίκη είναι τα πάντα σε αυτά τα ματς. Αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε σήμερα με 20 πόντους θα μιλάγαμε για διαφορετικά παιχνίδια στη συνέχεια.

Τώρα πάμε στο ΣΕΦ να βρούμε τις λύσεις και να κερδίσουμε στην έδρα του Ολυμπιακού. Δεν το έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής και είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε τώρα».

Ζωντανή η Σιένα, πεθαίνει η Καντού!

Η Σιένα νίκησε τη Σάσαρι και ισοφάρισε σε 1-1 για τα ημιτελικά των play offs της ιταλικής λίγκας. Δεύτερη εντός έδρας ήττα για Καντού από τη Ρόμα.

Ζωντανή η Σιένα, πεθαίνει η Καντού
Η Σιένα έβγαλε χαρακτήρα πρωταθλήτριας και νικώντας με 88-84 τη Ρέτζιο Εμίλια ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τα ημιτελικά των play offs της ιταλικής λίγκας. Ο Έρικ Γκριν και ο Τζος Κάρτερ με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

Η Ρόμα άλωσε για δεύτερη φορά την έδρα της Καντού, με 64-62, κι έκανε το 2-0 στη σειρά έχοντας πλέον και τριπλό… ματς μπολ πρόκρισης. Ο Κουίντον Χόσλεϊ με 16 πόντους ξεχώρισε για την ομάδα της πρωτεύουσας, ενώ ο Τζο Ράγκλαντ είχε 17 για τους γηπεδούχους.

Την Παρασκευή διεξάγονται τα τρίτα παιχνίδια στις σειρές Πιστόια-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (0-2) και Μπρίντιζι-Σάσαρι (0-2). Πηγή: sport-fm.gr