Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Κέρδισε μία ο Παναθηναϊκός, έχασε δύο ο Ολυμπιακός!

Σε ομαδικό άθλημα δεν γίνεται να ηττηθούν και οι δύο ομάδες. Αν όμως αυτό συνέβαινε, τότε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1, ηττημένοι θα ήταν και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Κέρδισε μία ο Παναθηναϊκός, έχασε δύο ο Ολυμπιακός
Ο Παναθηναϊκός, όμως, κατάφερε να είναι ο μεγάλος κερδισμένος της αναμέτρησης. Είναι πολύ σημαντικό που πήρε το πρώτο παιχνίδι της σειράς, γιατί έχει το αβαντάζ έδρας και πλέον ανεβαίνει και ψυχολογικά, ενώ είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ξανά τόσο άστοχος. Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 1/20 τρίποντα, αλλά κατάφερε να κάνει το 1-0.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε διαβασμένος στο παιχνίδι και είχε περισσότερο «μυαλό» από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε ποιότητα ΑΑΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να είναι άγνωστος με όσα μας είχε συνηθίσει και  άγευστος και άχρωμος στο παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός πρώτη φορά ήταν τόσο κακός σε ντέρμπι και αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο νίκησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» νίκησε… μονόπατα. Η μπάλα στον Ματσιούλις, ποστάρισμα ο Λιθουανός και νίκη ο Παναθηναϊκός. Το ματς τελειώνει, όπως άρχισε, με τον Ματσιούλις να δίνει τις λύσεις στην ομάδα του.
Ο Παναθηναϊκός κατά την διάρκεια του αγώνα μετατράπηκε σε αυτόχειρα. Δεν έπαιξε με τον χρόνο και δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, ώστε να μεταφέρει την πίεση και το… βάρος στον Ολυμπιακό. Σπαταλάει επιθέσεις με «σκοτωμένες» επιλογές και δείχνει πως θέλει να «σκοτώσει» τον Ολυμπιακό με μόνο μία… σφαίρα. Σε αυτό το επίπεδο, όμως, αυτό δεν γίνεται. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και για αυτό ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς. Πώς έχασε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός; Ο Ολυμπιακός στο τέλος δεν έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, ενώ δεν εκδήλωσε ορθολογικά τις επιθέσεις του. Ο Κόλινς ήταν ο μόνος που έπαιξε «μυαλωμένα». Ο Περπέρογλου ήταν πολύ καλός ,αλλά δεν γίνεται να νικήσεις τέτοια παιχνίδια μόνο με «τρελά» σουτ. Χρειάζονται κι αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά.
Η σειρά έχει πολύ δρόμο. Είμαστε ακόμα στο πρώτο παιχνίδι, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό που πήρε τη νίκη, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία.  Ο Ολυμπιακός περιόρισε τον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν… στείρος στην επίθεση. Οι παίκτες οφείλουν να καταλάβουν πως πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές. Οι πρωταγωνιστές γίνονται σε αυτά τα ματς και όχι στα άλλα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε χωρίς παίξει σε top επίπεδο, αλλά για αυτό η νίκη του είναι πολύ σημαντική. Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα πετύχει τον Παναθηναϊκό τόσο άστοχο, το ΟΑΚΑ δεν ήταν… ηφαίστειο και κάθε άλλο παρά εύκολο είναι οι «πράσινοι» να του… χαριστούν να επιστρέψει τόσο άκοπα σε ένα ματς. Πλέον μένει να δούμε τι θα συμβεί στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς…

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: