Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Μίλαν… στο κενό!!

Ούτε οι μαθηματικές ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο μπορούν να σπρώξουν τη Μίλαν στις νίκες. Οι «ροσονέρι» ηττήθηκαν, 2-1, από την Ουντινέζε στο «Φρίουλι» κι έμειναν για τρίτο σερί ματς χωρίς τρίποντο

Μίλαν… στο κενό
Ακόμη μια ευκαιρία να πλησιάσει στην ζώνη της Ευρώπης πέταξε η Μίλαν. Η ομάδα του Ιντζάγκι έφυγε με άδεια χέρια από το «Φρίουλι», γνωρίζοντας την ήττα 2-1 από την Ουντινέζε, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Serie A.

Οι «ροσονέρι» δεν μπόρεσαν επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και οι γηπεδούχοι, παρότι αδιάφοροι βαθμολογικά φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν. Μετά από ένα κακό πρώτο 45λεπτο, η ομάδα του Στραματσιόνι άνοιξε το σκορ με τον Πίντσι στο 58ο λεπτό. Παρά την πίεση που ήρθε μετά το 1-0, ο Καρνέζης και οι αμυντικοί του δεν έκαναν το λάθος και χτύπησαν στο αιφνιδιασμό με τον Μπαντού να διπλασιάζει τα τέρματα της Ουντινέζε στο 74’. Η Μίλαν κατάφερε να μειώσει στο φινάλε με τον Πατσίνι (87’), όμως δεν πρόλαβε να σώσει τον βαθμό.

Έτσι, οι «ροσονέρι» έμειναν στο -7 από την ευρωπαϊκή ζώνη και θέλουν θαύμα για να καταφέρουν να προλάβουν το τρένο.


Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο (25/04)

Ουντινέζε-Μίλαν 2-1
(58' Πίντσι, 74' Μπαντού - 87' Πατσίνι)

Ίντερ-Ρόμα (21:45)

Κυριακή (26/04)
Αταλάντα-Έμπολι (13:30)
Τζένοα-Τσεζένα (16:00)
Λάτσιο-Κιέβο (16:00)
Τορίνο-Γιουβέντους (16:00)
Πάρμα-Παλέρμο (16:00)
Βερόνα-Σασουόλο (16:00)
Φιορεντίνα-Κάλιαρι (19:00)
Νάπολι-Σαμπντόρια (21:45)

Επόμενη αγωνιστική (33η)

Τρίτη (28/04)
Ουντινέζε-Ίντερ (21:45)

Τετάρτη (29/04)
Τσεζένα-Αταλάντα (21:45)
Κιέβο-Κάλιαρι (21:45)
Γιουβέντους-Φιορεντίνα (21:45)
Μίλαν-Τζένοα (21:45)
Σαμπντόρια-Βερόνα (21:45)
Λάτσιο-Πάρμα (21:45)
Σασουόλο-Ρόμα (21:45)
Παλέρμο-Τορίνο (21:45)

Πέμπτη (30/04)
Έμπολι-Νάπολι (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγριεμένη Παρί!! (video)

Μια… αγριεμένη Παρί Σεν Ζερμέν έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τη Λιλ, επικρατώντας με το εμφατικό 6-1 και βρίσκεται μόνη στην κορυφή του Σαμπιονά! Χατ-τρικ ο Λαβέτσι, γκολάρα ο Καβάνι!

Αγριεμένη Παρί! (video)
Ποιός είδε την Παρί και δε την φοβήθηκε! Όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τον ταπεινωτικό αποκλεισμό στην Ευρώπη, αλλά επέστρεψε… αγριεμένη στο πρωτάθλημα για να κατακτήσει τον τίτλο!

Και η Λιλ δεν μπορούσε ν’ αντισταθεί στις ορέξεις των Παριζιάνων, που πέρασαν… από πάνω της (6-1), αλλά και από τη Λιόν στην κορυφή, με 68 βαθμούς.

Με το καλησπέρα ο Μάξουελ έδειξε ότι η φιλοξενία τους δεν θα είναι ακριβώς ιδανική. Το αντίθετο. Και προτού καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο ήρθε η γκολάρα του Καβάνι να το επιβεβαιώσει. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λαβέτσι, που έγραψε και το τελικό 6-1!



Paris Saint- Germain 6 -1 Lille All Goals HD 25... από elencrist0008

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 24/4

Μαρσέιγ-Λοριάν 3-5
(59’ Α. Αγιού, 67’ Μορέλ, 76’ Μπατσουαγί - 10’, 84’ Τ. Αγιού, 13’ Μπελουγκού, 68’ Φιλιποτό, 86’ Οτρέ)

Σάββατο, 25/4 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ 6-1
(1' Μάξουελ, 4' Καβάνι, 73' πεν., 29', 44', 77' Λαβέτσι)

Μπορντό-Μετς
Καέν-Γκινγκάμπ
Εβιάν-Μπαστιά
Ρεν-Νις
Τουλούζ-Ναντ

Κυριακή, 26/4

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ (15:00)
Λανς-Μονακό (18:00)
Ρεμς-Λιόν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (35η)

Παρασκευή, 1/5

Μετς-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο, 2/5

Λιόν-Εβιάν (18:00)
Μπαστιά-Σεντ Ετιέν (21:00)
Γκινγκάμπ-Ρεμς (21:00)
Λοριάν-Μπορντό (21:00)
Μονπελιέ-Ρεν (21:00)
Νις-Καέν (21:00)

Κυριακή, 3/5

Λιλ-Λανς (15:00)
Μονακό-Τουλούζ (18:00)
Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Εμείς δεν θέλουμε Grexit, το επιδιώκει η διαβρωμένη ΕΠΟ»

Οργισμένη αντίδραση του Πέτρου Κωνσταντινέα στο gazzetta.gr εναντίον της ΕΠΟ για τα περί Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Δεν είμαστε ούτε Ισπανία, ούτε Γερμανία για να λυπηθούμε για το πρωτάθλημα μας αν γίνει το Grexit».
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί στις 27, 28 και 30 Απριλίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που βάζει σε περιπέτειες το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις από FIFA και UEFA.
Η κατάργηση των διατάξεων που διαφυλάσσουν το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί, θα οδηγήσει σε σοβαρότατες κυρώσεις τη χώρα μας εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την Ολομέλεια στις 4 και 5 Μαΐου.
Ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας τονίζει στο gazzetta.gr πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την διεθνή απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο δεν αποκλείει να συμβεί το απευκταίο επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία της ΕΠΟ!
Παράλληλα, ο βουλευτής Μεσσηνίας επισημαίνει πως η κυβέρνηση έχει την καλή διάθεση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για τον νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
«Δεν θέλουμε το Grexit, αλλά το επιδιώκει η ΕΠΟ που ψάχνει αφορμές προκειμένου να γίνει η Ελλάδα ένα κράτος ανομίας.
Πρόκειται για μία παρέα 30 ανθρώπων, η οποία διοικεί εδώ και 30 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι μισοί εξ αυτών κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προστατέψουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω», είναι τα πρώτα λόγια του Πέτρου Κωνσταντινέα στο gazzetta.gr.
Σύμφωνα με τον Πέτρο Κωνσταντινέα αν τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο αποβληθεί από τους κόλπους της UEFA δεν θα πρέπει να λυπηθεί κανείς!
«Γιατί να λυπηθούμε; Έχει καμία σχέση το ελληνικό ποδόσφαιρο με το γερμανικό, το ισπανικό ή ακόμη και το βελγικό; Το στοίχημα και όσα καταγγέλλονται, οι αναξιόπιστοι παράγοντες, οι διαιτητές, οι οποίο παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, οι αθλητικοί δικαστές, η βία στα γήπεδα.
Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Δόθηκαν 13 εκατ. ευρώ για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;
Εκτός των άλλων η ΕΠΟ δεν προστάτευσε ούτε την Εθνική ομάδα με συνέπεια να φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης δεν αξιοποιήθηκε ο Χιου Ντάλας, ο οποίος παίρνει 300.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε; Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά».
Ο πρώην διεθνής ρέφερι τονίζει πως η ΕΠΟ έχει προκαλέσει καταστροφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιτείνοντας με την στάση της την κατάσταση.
«Θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Ινφαντίνο προκειμένου να του εξηγήσουμε πως δεν θέλουμε Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η ίδια η ΕΠΟ χαλάει το αυτοδιοίκητο και δεν κάνει τα πράγματα που προβλέπονται από το καταστατικό της UEFA. Θέλουμε να κάνουμε πράξη της εξαγγελίες μας για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 95% της κοινής γνώμης είναι μαζί μας.
Δυστυχώς η UEFA δεν είναι πλήρως ενημερωμένη. Θέλουμε αυτοδιοίκητο αλλά με τους σωστούς όρους. Η ΕΠΟ είναι μία διαβρωμένη ομοσπονδία, όπου τα μισά στελέχη της κατηγορούνται για την 'εγκληματική οργάνωση».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ναι, ο Ολυμπιακός έριξε τον Απόλλωνα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta  για το πώς, στην πραγματικότητα όμως, ο Ολυμπιακός έριξε κατηγορία τον Απόλλωνα…
Νέα…αποκάλυψη συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα, ο Λόρι Σάντσες, δήλωσε στην Αγγλία ότι ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα του είχε πει πως από τον Ολυμπιακό του είχαν πει ότι ο Απόλλωνας θα υποβιβαστεί! Είπε ότι του είπε ότι του είπαν.
Εγώ να το πιστέψω! Να πω ότι το πιστεύω. Και να το πάω και παρακάτω-ότι ο Ολυμπιακός για τον άλφα η, τον βήτα λόγο ήθελε να πέσει ο Απόλλωνας. Γιατί ρε παιδί μου δεν γούσταρε ο Μαρινάκης τον τότε πρόεδρό του, που έβγαινε κι έκανε δηλώσεις συνεχώς εναντίον του Ολυμπιακού. Γιατί ο Ολυμπιακός προτιμούσε να μείνουν στην κατηγορία άλλες ομάδες, με τις οποίες είχε καλύτερες σχέσεις. Να τα δεχθώ όλα.
Απλά αναρωτιέμαι ένα πράγμα: αφού ο Μαρινάκης κι ο Ολυμπιακός τα ήλεγχαν όλα, όπως λένε, πως φτάσαμε πέρσι τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κι ο Απόλλωνας ήταν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη; Γιατί με το που τέλειωσε η προτελευταία αγωνιστική, ο Απόλλωνας είχε 36 πόντους κι η Βέροια με την Ξάνθη από 35 (ο Άρης είχε ήδη υποβιβαστεί). Ρε παιδί μου, αφού ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης κυνηγούσαν τον Απόλλωνα, για παράδειγμα με τη διαιτησία, πως ο Απόλλωνας στέκονταν όρθιος;
Να προσέξουμε ότι ο Απόλλωνας στις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχε μόλις οκτώ πόντους! Κι ο (υποτίθεται κυνηγημένος από τον Ολυμπιακό) Απόλλωνας είχε στις επόμενες 22 αγωνιστικές 28 βαθμούς!!! Δηλαδή, μάζεψε τρεις με τέσσερις φορές περισσότερους βαθμούς, σε λιγότερα από τα διπλάσια παιχνίδια!!!
Και πήρε τόσους βαθμούς, πολύ απλά γιατί βελτιώθηκε πάρα πολύ με την παρουσία του Σάντσες, για να είμαστε δίκαιοι. Δηλαδή, το πρόβλημα του Απόλλωνα ήταν ξεκάθαρα ο προπονητής πέρσι. Με τον Σάντσες έκανε πορεία για Ευρώπη! Αν δηλαδή δεν τον «ενοχλούσαν», όπως υποτίθεται γίνονταν, οι διαιτητές, πόσους πόντους θα είχε μαζέψει ο Απόλλωνας με τον Σάντσες; Θα έπαιρνε το πρωτάθλημα;…
Αλλά ας πάμε και πιο κάτω. Φτάνουμε λοιπόν τελευταία αγωνιστική κι ο Απόλλωνας είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, άρα η σωτηρία είναι στα χέρια του. Παίζει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ένας αδιάφορος βαθμολογικά Ολυμπιακός, που έχει πάρει το πρωτάθλημα από τον Γενάρη. Και προέρχονταν από την ήττα με κάτω από τα χέρια 0-2 από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Κι είχε στο μυαλό του τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, τρεις ημέρες αργότερα, στην Τουμπα.
Απλά για τη φιέστα ήταν το ματς με τον Απόλλωνα για τον Ολυμπιακό. Και ξέρουμε όλοι τι τραγικά αποτελέσματα είχε φέρει ο Ολυμπιακός σε παιχνίδια-φιέστες. Μέχρι που θυμάμαι μία ήττα 0-2 από τη Βέροια, που ήταν μάλιστα βαθμολογικά αδιάφορη. Τέλος πάντων, διαιτητής ορίζεται ο Σιδηρόπουλος στο Ολυμπιακός-Απόλλων. Υποτίθεται ο κορυφαίος στην Ελλάδα. Με τον οποίο ο Ολυμπιακός κερδίζει μία φορά στα τόσα.
Τι έκανε λοιπόν ο Απόλλωνας στο Καραϊσκάκη; Έχασε με 1-0. Με ένα γκολ του Σαβιόλα στο 88’. Από τις 4 Γενάρη είχε να βάλει γκολ ο Σαβιόλα. Κι έβαλε το πρώτο του μετά από τέσσερις μήνες, σε εκείνο το παιχνίδι.
Ας κέρδιζε ο Απόλλωνας στο Καραϊσκάκη!. Θα σώζονταν! Θα έπιανε τους 39 πόντους και θα έβαζε από κάτω, εκτός του Άρη, και την Ξάνθη και τη Βέροια (κι ας κέρδισαν κι οι δύο την ίδια αγωνιστική) και έναν εκ των Πανιώνιου η, Πλατανιά (έφεραν ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι)! Δεν κέρδισε, όμως, έχασε ο Απόλλωνας. Στα ίσα.
Γιατί τελικά, ναι, ο Ολυμπιακός έριξε τον Απόλλωνα! Αλλά τον έριξε αγωνιστικά, μέσα στο γήπεδο. Τελευταία αγωνιστική. Για τον Απόλλωνα ήταν ζωή η, θάνατος. Για τον Ολυμπιακό απλά ένα παιχνίδι διαδικαστικό. Αλλά το κέρδισε ο Ολυμπιακός. Ας το κέρδιζε ο Απόλλωνας.
Και να το πάμε και πιο μακριά; Αν ο Ολυμπιακός έχανε τότε, πριν ένα ακριβώς χρόνο, από τον Απόλλωνα μέσα στο Καραϊσκάκη. Να έληγε το ματς ρε παιδί μου 0-1 αντί για 1-0. Θυμάμαι είχε κι ο Απόλλωνας μία-δύο ευκαιρίες. Τότε, ο Απόλλωνας τι θα έλεγε για τον Ολυμπιακό;…Ότι ήθελε ο Ολυμπιακός να τον ρίξει κατηγορία;…
Όχι τίποτα άλλο, αλλά να ξέρουμε και τι μας γίνεται…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρώτος ο Χάμιλτον και δεύτερος ο Ρούνεϊ!

Σημερινό δημοσίευμα των «Times» αναφέρουν τους πιο πλούσιους ανθρώπους του αθλητισμού για το 2015 στην Βρετανία.
Ο Λουίς Χάμιλτον βρίσκεται στη κορυφή των πλουσιότερων με περιουσία 88 εκατομμυρίων λιρών, ενώ δεύτερος είναι ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ, με περιουσία 72 εκατομμυρίων λιρών.
Στη συνέχεια ο Ρίο Φέρντιναντ, είναι στην 5η θέση, με περιουσία 44 εκατομμύρια λίρες και στην έκτη  ο Στίβεν Τζέραρντ.
Αναλυτικά η πρώτη 10αδα:
1. Lewis Hamilton (Formula 1) – £88m
2. Wayne Rooney (Football) – £72m
3. Jenson Button (Formula 1) – £71m
4. Andy Murray (Tennis) – £48m
5. Rio Ferdinand (Football) – £44m
6. Steven Gerrard (Football) – £42m
7= Luol Deng (Basketball) – £40m
7= Jose Mourinho (Football) – £40m
9. Frank Lampard (Football) – £37m
10= Sir Nick Faldo (Golf) – £38m
10= Ryan Giggs (Football) – £38m
10= Rory McIlroy (Golf) – £38m
10= Arsene Wenger (Football) – £38m
*Πηγή: arenafm.gr*

Ήττα για την Κ20 από τον ΠΑΣ!!

Η Κ20 ομάδα του ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Μεσήμβρια.
Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς δε βρέθηκε σε καλή μέρα και ηττήθηκε από τους Ηπειρώτες, που άνοιξαν το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με αυτογκόλ του Τσιαμπάζη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Στην επανάληψη, ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε ελαφρώς βελτιωμένος, αλλά ένα γκολ στο 84’ «έκοψε» τις ελπίδες για κάτι καλύτερο.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚΣοϊλεμέζογλου, Τοπαλίδης, Τσιαμπάζης (67′ Δοδοντσάκης), Χατζηδίμπας, Τσελεπίδης, Πατράλης, Παναγιωτίδης, Κτιστόπουλος (46′ Κούστα), Κάκκο (60′ Πούφλης), Τσολακίδης, Συράκος.
*Πηγή: arenafm.gr*

Οπαδοί τα «έσπασαν» πριν το Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ!!

Λίγο πριν την έναρξη του Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος, οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν λίγο πριν τις 16:30 στην περιοχή του κυκλικού κόμβου του λιμανιού, την οποία μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης! Επίθεση σε δημοσιογράφο και κάμεραμαν του ΡΙΚ! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μερίδα των οπαδών της Ανόρθωσης είχαν στήσει καρτέρι στους ΑΠΟΕΛίστες, τους οποίους υποδέχθηκαν με πέτρες, βόμβες μολότοφ και κροτίδες… Οι δεύτεροι δεν άργησαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τα επεισόδια.
Οπαδοί και από τις δύο ομάδες φέρονται να προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή, ενώ δεν δίστασαν να επιτεθούν σε συνεργείο του ΡΙΚ που έσπευσε στη σκηνή για να καταγράψει εικόνες, αποσπώντας από τον κάμεραμαν την κάμερα του.
Οι ταραξίες επιτέθηκαν στη δημοσιογράφο του ΡΙΚ, την οποία κτύπησαν στο κεφάλι, της απέσπασαν το κινητό της τηλέφωνο και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο της.
Η δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν βρίσκονται αυτή την ώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, όπου δίνουν κατάθεση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέλη της Αστυνομίας, που έσπευσαν στο σημείο, πέρασαν χειροπέδες σε τρία πρόσωπα, δύο οπαδούς της Ανόρθωσης και έναν οπαδό του ΑΠΟΕΛ.
Πηγή: CyprusTimes

Σφίγγουν οι κ@λοι των προέδρων των ΠΑΕ!!

Στο λέω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θα πέσει πολύ ξύλο στα ταμεία των ομάδων της σούπερ ληγκ. Να σου εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα... Πρόβλεψη αποδυτηριάκια. Η ΕΠΟ θα δεχθεί την απαίτηση του Κοντονή Σταύρου να μπουν τακτικοί δικαστές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Στο λέω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θα πέσει πολύ ξύλο στα ταμεία των ομάδων της σούπερ ληγκ. Να σου εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα.
Από την πρώτη στιγμή ο συριζαίος υφυπουργός ζήτησε να συμμετέχουν κανονικοί δικαστικοί κι όχι δικηγόροι στις πειθαρχικές επιτροπές. Ο Γκιρτζίκης, πρόεδρος της ΕΠΟ, συμφώνησε. Στη συνέχεια, όμως, το θεώρησε σαν παρέμβαση κυβερνητική και την έκανε γυριστή. Γι' αυτό με το δίκαιο του ο Κοντονής Σταύρος είπε άλλα είπαμε, αλλά (δεν) γίνονται.
Η σούπερ ληγκ, όπως και η φούτμπωλ ληγκ διορίζουν τις πειθαρχικές τους επιτροπές. Και η ΕΠΟ τη δική της για τα ερασιτεχνικά πρωτάθληματα και τα ματς κυπέλλου. Στη δε δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή τη σακούλα ελέγχει στα πάντα η ΕΠΟ.
Με τακτικούς δικαστές στις πειθαρχικές επιτροπές οι ποινές θα είναι... ποινές, όχι χάδια. Οι ΠΑΕ χωρίς υπερβολή θα υποφέρουν. Από τα πρόστιμα θα τους γίνει μαύρη η ζωή. Για τα επεισόδια στη Λεωφόρο στο ντέρμπυ με Ολυμπιακό π.χ., οι κανονικοί δικαστές θα έριχναν τρεις, όχι δύο αγωνιστικές στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον μια διακοσαρού ευρώ, ενώ θα αφαιρούσαν και επιπλέον δύο βαθμούς από το προσεχές πρωτάθλημα.
Για τον Κοντονή Σταύρο «ελέγχεται» η αθλητική δικαιοσύνη χωρίς τακτικούς δικαστές στις επιτροπές. Από την άλλη, η ΕΠΟ θα υποχωρήσει τελικά για να μη χρεώνεται άλλο ότι επηρεάζει τις αποφάσεις. Να μη λέει π.χ. ο Παναθηναϊκός ότι εμένα μου ρίξατε δύο αγωνιστικές και μία στον Ολυμπιακό.
Οπότε έχουμε και λέμε. Κάνει ένα tweet ο Αλαφούζος για την διαιτησία; Θα αρχίσει να γράφει το κονταίρ! Δέκα χιλιάρικα την πρώτη φορά, 50.000 ευρώ τη δεύτερη, μια κατοσταρού την τρίτη και δεν θα το έχουν σε τίποτα οι δικαστές να αφαιρούν 3 βαθμούς από το πρωτάθλημα.
Σήμερα οι ποινές είναι «καλοπιάσματα». Για 20 πυρσούς 2.000 ευρώ, με τους δικαστές που δεν θα τους διορίζει η ΕΠΟ, η ζημιά θα γράφει 10.000 ευρώ, και 20.000.

ΤΟ «ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ» για την εγκληματική οργάνωση που έχει ο ειδικός ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ακόμα και σε μια δικηγορίνα, που μετείχε σε πειθαρχική επιτροπή, της απαγόρευσε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ο ειδικός ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης. Τι σημαίνει αυτό; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Είναι γάτος και κεραμιδόγατος.
Επαγγελματίας είναι ο δικηγόρος. Πώς, λοιπόν, θα του απαγορεύσεις π.χ. να υποστηρίζει μια υπόθεση ποδοσφαιριστή. Άλλο να του βγάλεις κόκκινη κάρτα σαν δικαστής, δηλαδή να μην επιτρέπει τη συμμετοχή του σε πειθαρχική επιτροπή, να επιβάλλει ποινές, να απαλλάσσει ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές.
Στον ερασιτέχνη, όμως, όχι τον επαγγελματία, αυτόν που εκλέγεται στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, της τοπικής Ένωσης, ο δικαστής μπορεί να του απαγορεύει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Αν, βεβαίως, τον βρει σκάρτο. Πήρες χαμπάρι;
Εκεί το πάει ο ανακριτής για την εγκληματική οργάνωση. Να απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε κάποιους της ΕΠΟ. Με μια «ποινή», δηλαδή, που δεν υπάρχει, που δεν αναφέρεται στο δίκαιο. Έχει, όμως, τη δυνατότητα ο δικαστής, να την χρησιμοποιεί, όπως άλλωστε το κάνει ήδη(!), με σκοπό να προστατεύσει το ποδόσφαιρο.

*Πηγή: sportdog.gr*

Το… παίρνει απόφαση η Λίβερπουλ!!

Τίποτα παραπάνω απ’ το Europa League δεν μπορεί -με αποτελέσματα όπως αυτό με τη Γουέστ Μπρομ- να ονειρεύεται η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» κόλλησαν στο 0-0 και πλέον χάνουν από τα μάτια τους το σεντόνι.

Το… παίρνει απόφαση η Λίβερπουλ
Τα συνηθισμένα… λάδια στην τελική ευθεία κάθε σεζόν χάνει και φέτος η Λίβερπουλ.

Μετά το κάζο απ’ την Άστον Βίλα στο Κύπελλο, οι «κόκκινοι» επέστρεψαν στις γκέλες και στο πρωτάθλημα και με το 0-0 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ αποχαιρετούν σιγά-σιγά και το στόχο του Champions League.

Παρόλο που είχε δοκάρι με τον Ίμπε (αλλά κινδύνευσε κιόλας από τους γηπεδούχους) η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς απέτυχε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Με μια μόλις νίκη λοιπόν, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, έμεινε στην πέμπτη θέση -μαζί με την Τότεναμ- και χωρίς τη δυνατότητα (ακόμα κι αν πάρει το ματς λιγότερο) να πλησιάσει την τετράδα.

Την ώρα όμως που η Λίβερπουλ έβλεπε το σεντόνι ν’ απομακρύνεται, η Νιούκαστλ έβλεπε τα μπλεξίματα να την πλησιάζουν ακόμα περισσότερο. Η πάντα επικίνδυνη Σουόνσι πέρασε απ’ το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και αναγκάζοντας τις «καρακάξες» στην έβδομη σερί ήττα τους (2-3), τους έφερε ακόμα πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Εκεί όπου ΔΕΝ βρίσκεται πλέον (μετά το εκπληκτικό ντεμαράζ που έχει κάνει) η Λέστερ! Με φόρα απ’ τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους το τελευταίο διάστημα, οι «αλεπούδες» σκότωσαν τις ελπίδες της Μπέρνλι και φεύγοντας απ’ το ντέρμπι παραμονής με την τέταρτη σερί νίκη της (1-0) αναπνέει εκτός της τελευταίας τριάδας.

Έτσι, στη θέση της πέρασε πλέον η φιλότιμη πλην ανεπαρκής Σάντερλαντ. Οι «μαυρόγατες» προηγήθηκαν στην έδρα της Στόουκ, αλλά ένα ακόμα γκολ του Άνταμ τους στέρησε το μεγάλο διπλό (1-1) και τους έριξε στο ισόγειο.

Ακόμα χειρότερα, όμως, είναι τα πράγματα για την ΚΠΡ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ έπαιζε ένα απ’ τα τελευταία της χαρτιά απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αλλά δυστυχώς για ‘κείνη δεν βγήκε… άσος (0-0), με αποτέλεσμα να παραμένουν στριμωγμένοι στην προτελευταία θέση.

Όσο για το πρόσωπο της ημέρας στα ματς της παραμονής, είναι γνώριμο στους Έλληνες φιλάθλους. Ανήκει στον Ντάμε Εντόι, που πήρε πάνω του την παραπαίουσα εσχάτως Χαλ και με δυο ακόμα γκολ (φτάνοντας τα έξι συνολικά) την οδήγησε σε σημαντικό διπλό 2-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.


Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25/4 (17:00)

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-2
(29’, 65’ Πελέ - 43’ Λαμέλα, 70’ Τσαντλί)

Μπέρνλι-Λέστερ 0-1
(60’ Βάρντι)

Κρίσταλ Πάλας-Χαλ 0-2
(52’, 90’+2’ Εντόι)

Νιούκαστλ-Σουόνσι 2-3
(20’ Πέρεθ, 87’ Ντε Γιονγκ - 45’+2’ Ολιβέιρα, 50’ Σίγκουρντσον, 71’ Κορκ)

ΚΠΡ-Γουέστ Χαμ 0-0

Στόουκ-Σάντερλαντ 1-1
(27’ Άνταμ - 2’ Γουίκαμ)

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 26/4

Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Άρσεναλ-Τσέλσι (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (35η)

Σάββατο, 2/5 (17:00)

Λέστερ-Νιούκαστλ (14:45)
Άστον Βίλα-Έβερτον
Λίβερπουλ-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον
Σουόνσι-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ (19:30)

Κυριακή, 3/5

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα, 4/5

Χαλ-Άρσεναλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Γουότφορντ επέστρεψε!!

Στην πρώτη κατηγορία για τέταρτη φορά στην ιστορία της θα επιστρέψει από τη νέα σεζόν η Γουότφορντ, που έκανε πάρτι ανόδου στο Μπράιτον.

Η Γουότφορντ επέστρεψε!
Το «εισιτήριο» για την Premier League της ερχόμενης σεζόν εξασφάλισε και μαθηματικά η Γουότφορντ. Η ομάδα του Τζοκάνοβιτς χάρη στη νίκη της στην έδρα της Μπράιτον με σκορ 2-0 «σφράγισε» την προβιβασμό της από την Chanpionship στην πρώτη κατηγορία, μία «στροφή» πριν το φινάλε της περιόδου.

Αυτό έγινε και χάρη στην βοήθεια της Φούλαμ, που επικράτησε 4-3 κόντρα στην Μίντλεσμπρο, που έμεινε στην 3η θέση και ελπίζει πλέον σε γκέλα της Μπόρνμουθ την Δευτέρα (παίζει με την Μπόλτον εντός), ώστε να μπορέσει να προλάβει το δεύτερο απευθείας εισιτήριο.

Η Γουότφορντ επιστρέφει για Πέμπτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία (1982, 1999, 2006), με τις δύο τελευταίες χρονιές που ανέβηκε να έχει υποβιβαστεί κατευθείαν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκησε Τρίκαλα και... απραξία!!

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τον Άρη, καθώς επιβλήθηκε 81-74 εκτός έδρας της ομάδας των Τρικάλων, παρά την αποχή ενός μήνα από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Νίκησε Τρίκαλα και... απραξία
Στις νίκες επέστρεψε ο Άρης μετά τη βαριά ήττα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Παρά την αγωνιστική τους απραξία τον προηγούμενο μήνα οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 81-74 εκτός έδρας των Τρικάλων για την 24η αγωνιστική της Basket League και έφτασαν στη 15η νίκη τους φέτος.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη προηγήθηκαν μέχρι και με 16 πόντους στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως στη συνέχεια χαλάρωσαν και επέτρεψαν σταδιακά στα Τρίκαλα να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα και να βρεθούν πίσω στο σκορ με μόλις ένα πόντο τεσσεράμισι λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Σε εκείνο το σημείο δράση ανέλαβε ο Σίμτσακ, ο οποίος με 9 πόντους στα τελευταία λεπτά έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στον Άρη.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Τόμας με 25 πόντους και 6/11 σουτ τριών πόντων και ακολούθησαν ο Αντεγκμπόγιε και ο Σίμτσακ με 12 και 11 αντίστοιχα, ενώ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Βεζένκοφ, κινήθηκε σε… ρηχά νερά μένοντας στους 7 πόντους. Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισαν ο Χάρις ο Αλεξάντερ με 22 (5/6 τρίποντα) και 16 πόντους αντίστοιχα.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Άρης βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 15-8, ενώ τα Τρίκαλα έμειναν στη 12η με μόλις 8 νίκες σε 24 αναμετρήσεις.

Το ματς

Ο Χάρις με δύο βολές έδωσε το προβάδισμα με το καλημέρα στους γηπεδούχους, όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή για τα Τρίκαλα. Ο Πάσαλιτς και ο Ριντ έβαλαν μπροστά στο σκορ τον Άρη (6-9) και οι φιλοξενούμενοι δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν επτά συνεχόμενους πόντους (8-16) και έδειξαν ποιος θα είναι το αφεντικό στο ματς. Ο Τόμας ήταν εντυπωσιακός και με δύο τρίποντα έφτασε στους 11 προσωπικούς πόντους και διεύρυνε τη διαφορά στο +9 (15-24). Με κάρφωμα ο Χάρις μείωσε στο τέλος της πρώτης περιόδου στο -7 (20-27).

Ο Τόμας συνέχισε το… βιολί του στο δεύτερο δεκάλεπτο και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση από τους Νέιμικ και Αντεγκμπόγιε ανέβασε την απόσταση του Άρη από τους Θεσσαλούς σε διψήφια επίπεδα (24-34). Μετά το καλάθι του Τρέισι (26-34) μάλιστα ακολούθησε ένα σερί 8-0 (26-42) στο 17’ και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως θα έκαναν έναν υγιεινό περίπατο στα Τρίκαλα. Όμως στο τελευταίο τρίλεπτο δεν σημείωσαν άλλο καλάθι, κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και «ροκάνισαν» στο -8 (34-42) τη διαφορά με τους Τρέισι, Χάρις και Ματαλόν να βάζουν 8 συνεχόμενους πόντους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Οι οδηγίες του Πρίφτη φάνηκε να ξυπνούν τους παίκτες του Άρη και με ένα επιμέρους 7-2 (37-49) ξεμάκρυναν στο σκορ. Τα Τρίκαλα απάντησαν με ένα 5-0 σερί (42-49) και οι δύο ομάδες συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 6-11 πόντων. Μετά το τρίποντο του Πάσαλιτς (43-54) οι γηπεδούχοι μείωσαν με τους Αμερικανούς Αλεξάντερ, Ίνγκραμ, Χάρις και Τρέισι να σημειώνουν από 2 πόντους και να ρίχνουν τη διαφορά στο -6 (52-58) στο 30’.

Οι γηπεδούχοι πήραν ακόμα περισσότερο θάρρος και έφτασαν σε απόσταση ενός καλαθιού από τους «κιτρινόμαυρους» με ένα επιμέρους 7-3 (59-61) στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Ο Τόμας απάντησε με εύστοχο σουτ από τα 6,75 και ο Βεζένκοφ τον ακολούθησε, όμως ο Ματαλόν έφερε ξανά τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ (65-67), ενώ ο Χάρις μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (68-69). Ο Άρης όμως βρήκε έναν απροσδόκητο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Σίμτσακ, ο οποίος σημείωσε εννιά πόντους και έδωσε καθοριστικό προβάδισμα +6 (72-78) στον Άρη ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Αλεξάντερ έφερε τα Τρίκαλα στο -4 (74-78), αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή με τον Άρη να παίρνει το «διπλό» με 81-74.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 34-42, 52-58, 74-81

Τρίκαλα (Παπάζογλου): Ίνγκραμ 12 (2), Νικολόπουλος, Τρέισι 11, Χάρις 22 (5), Τσούπκοβιτς 6, Πάνος 2, Σπανός, Ματαλόν 5 (1), Αλεξάντερ 16

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 10 (2), Ριντ 9 (1), Τόμας 25 (6), Χαρίσης, Βεζένκοφ 7 (1), Νέιμικ 6, Μούρτος 1, Σίμτσακ 11, Αντεγκμπόγιε 12 (2) *Πηγή: sport-fm.gr*

Αέρας στα πανιά της Μπάρτσα!! (video)

Όλο και πιο κοντά στο πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το καταλανικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ (2-0) και άφησαν με την… όρεξη -για πιθανή γκέλα- τη Ρεάλ.

Αέρας στα πανιά της Μπάρτσα! (video)
Όσο χρειάστηκε ήταν «σίφουνας» και πέρασε ένα άνετο καταλανικό ντέρμπι η Μπαρτσελόνα! Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε επικράτησαν 2-0 της Εσπανιόλ και αύξησαν την διαφορά τους απ’ τη Ρεάλ στους 5 βαθμούς κι ενώ η βασίλισσα αγωνίζεται την Κυριακή με τη Θέλτα, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Σαν… δαιμονισμένοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι «μπλαουγκράνα». Έκαναν την μία ευκαιρία πίσω απ’ την άλλη (δύο κλασικές στο… πεντάλεπτο) και μοιραία αυτή η πίεσή τους απέδωσε καρπούς. Ήταν στο 17’ όταν ο Νεϊμάρ επωφελήθηκε τα κενά στην άμυνα -και το ωραίο γύρισμα του Άλμπα- ανοίγοντας το δρόμο για το διπλό και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Μέσι έγραψε το 2-0 στο 25’ (μετά από μπαλιά του Σουάρες, που βέβαια ξεκίνησε από θέση οφσάιντ).

Ο ρυθμός παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, με την Εσπανιόλ να μην μπορεί να κάνει το παραμικρό και να δείχνει σαν ο… φτωχός συγγενής του ντέρμπι. Ακόμα και με το σαφές προβάδισμα που είχε η Μπάρτσα, ήθελε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αλλά την μία ο Κασίγια είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Νεϊμάρ και την άλλη, ο «Λέο» σημάδεψε το δοκάρι.

Όταν, όμως, ο Ζόρντι Άλμπα αποβλήθηκε στο 54’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε διάστημα… ενός λεπτού, οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν. Και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να τους είχαν ξαναβάλει στο κόλπο ή τουλάχιστον να πετύχαιναν το γκολ της τιμής, αλλά ο Στουάνι ήταν άστοχος.

Μοιραία λοιπόν το 2-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα δεν άλλαξε (με τον Μορένο να αφήνει στις καθυστερήσεις κι αυτός την ομάδα του με δέκα) και έκανε ακόμα ένα βήμα προς την κούπα, την ώρα που ο Τσάβι έγραφε ιστορία με το 500ο παιχνίδι του σε επίπεδο Primera Division.




Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Παρασκευή 24/04
Κόρδοβα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(56' Μπενάτ)

Σάββατο (25/04)
Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 0-2
(17' Νεϊμάρ, 25' Μέσι)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Έλτσε (19:00)
Χετάφε-Λεβάντε (21:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ (23:00)

Κυριακή (26/04)
Μάλαγα-Λα Κορούνια (13:00)
Αλμερία-Έιμπαρ (18:00)
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο (20:00)
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα (27/04)
Βαλένθια-Γρανάδα (21:45)

Επόμενη αγωνιστική (34η)

Τρίτη (28/04)
Μπαρτσελόνα-Χετάφε (21:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ (23:00)
Λεβάντε-Κόρντομπα (23:00)

Τετάρτη(29/04)
Εϊμπάρ-Σεβίλλη (21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Αλμερία (21:00)
Θέλτα-Μάλαγα (21:00)
Έλτσε- Λα Κορούνια (23:00)
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)

Πέμπτη (30/04)
Ράγιο Βαγεκάνο-Βαλένθια (21:00)
Γρανάδα-Εσπανιόλ (23:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!

Δίχως εκπλήξεις και με τον Ζέκα σε ρόλο δεξί μπακ, ο Παναθηναϊκός θέλει απέναντι στην Ξάνθη να «σβήσει» τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Δείτε τους «εκλεκτούς» του Αναστασίου.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Με τις απουσίες αρκετές εξ’ αρχής (Μπεργκ, Ταυλαρίδης, Μαυρίας, Μπούρμπος, Μέντες) τα… κουκιά ήταν μετρημένα για τον Γιάννη Αναστασίου που δεν πήγε σε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη.

Έτσι, λοιπόν, κάτω απ’ την εστία του Παναθηναϊκού θα είναι ο Στιλ, με δεξί μπακ τον Ζέκα, αριστερά τον Νάνο και τους Σίλντενφελντ-Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Στον άξονα θα βρίσκονται οι Λαγός, Μπούι και Ατζαγκούν, με τριπλέτα στην επίθεση τους Καρέλη, Κλωναρίδη και Πέτριτς.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Νάνο, Λαγός, Μπούι, Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης, Πέτριτς.

Η ενδεκάδα της Ξάνθης: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γκομσι, Γούτας, Λισγάρας, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Κλέιτον, Λουσέρο, Ράνος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αλήτικο» γκολ ο Καβάνι!! (video)

Πριν 40 χρόνια ξεφτίλιζε ο Πελέ. Πριν λίγα χρόνια ο Τζιοβάνι. Άμα λάχει το κάνει και ο Εντισον Καβάνι που με υπέροχη λόμπα άφησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα... με την προσπάθεια!

«Αλήτικο» γκολ ο Καβάνι (video)
Δεν είναι να βρεθείς τετ-α-τετ με τέτοιους παίκτες. Και ειδικά όταν είναι η... βραδιά τους. Διότι όχι μόνο σπάνια θα αντιδράσεις, αλλά ενδέχεται να σε... διασύρουν.

Όπως έκανε ο Έντισον Καβάνι στο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Λιλ όπου άφησε τον αντίπαλό τερματοφύλακα να... παρακολουθήσει την πορεία -μετά από υπέροχη λόμπα- της μπάλας μην μπορώντας να κάνει το παραμικρό.

Κι όταν βάζεις τέτοιες γκολάρες μόλις στο 4', είναι... λογικό οι Παριζιάνοι να προηγούνται ήδη 3-0 στο 30'...




*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαμπάς και πάλι ο Σαλπιγγίδης!

Πατέρας για δεύτερη φορά έγινε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, καθώς η γυναίκα του γέννησε ένα κοριτσάκι το Σάββατο. Ευχές από την ΠΑΕ.

Μπαμπάς και πάλι ο Σαλπιγγίδης
Το δεύτερο του παιδί απέκτησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, με τη γυναίκα του να γεννάει το πρωί του Σαββάτου δεύτερο κοριτσάκι.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε τις σχετικές ευχές μέσω της λογαριασμού της στο twitter.

PAOK FC / Π.Α.Ο.Κ. @PAOK_FC
Ευχές από όλη την οικογένεια του στην οικογένεια του Δημήτρη Σαλπιγγίδη που απέκτησε τέταρτο μέλος. Να σας ζήσει

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλόπο»… γκρόσο!!

Δεν αφήνουν να φύγει το τρένο του Europa οι παίκτες του Κλοπ. Μετά την γκέλα της Σάλκε, η Άουγκσμπουργκ «ανέστησε» το Αμβούργο (3-2) και η Ντόρτμουντ, που νίκησε 2-0 την Άιντραχτ πλησίασε στο -3.

«Κλόπο»… γκρόσο!
Η Σάλκε έδωσε δικαιώματα, η Άουγκσμπουργκ ζωή στο Αμβούργο (3-2) και η Ντόρτμουντ έρχεται! Οι παίκτες του Κλοπ νίκησαν άνετα την Άιντραχτ στην Βεστφαλία (2-0), πλησιάζοντας στο -3 απ’τις θέσεις του Europa.

Το άγχος στο «Signal Iduna Park» έφυγε νωρίς από τα πόδια των γηπεδούχων, που άνοιξαν στο 24ο λεπτό -έπειτα από χέρι του Κίττελ- με εκτέλεση πέναλτι του Ομπαμεγιάνκ. Οκτώ λεπτά αργότερα (32’), ο Γκαμπονέζος σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Καγκάβα το 2-0 κι αυτός δεν αστόχησε κλειδώνοντας εύκολα τη νίκη απέναντι στην ομάδα της Φρανκφούρτης.
Βασικός αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων πριν το ματς.

Ανέστησε τον… πεθαμένο. Η Άουγκσμπουργκ βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη στην «Imtech Arena» επέστρεψε στο ματς, όμως η ανάγκη επιβίωσης ήταν αυτή που έδωσε τεράστια νίκη στο Αμβούργο με σκορ 3-2.

Στο… τσακ δεν τα κατάφερε η Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» άγγιξαν την 8η σερί τους νίκη στην Κολωνία, που όμως απάντησε στο γκολ του Μπραντ (60’) με τον Φίνε (83’).

Στο κόλπο για το Europa League και η Χόφενχαϊμ, που πέρασε από το Αννόβερο με σκορ 2-1. «Αυτοκτόνησε» η Στουτγκάρδη. Παρότι είχε προβάδισμα δύο τερμάτων στην έδρα της, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς αποδείχτηκε ιδιαίτερα χαλαρή και η Φράιμπουργκ πήρε βαθμό από το πουθενά (2-2).

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Παρασκευή 24/4 (21:30)

Μάιντς-Σάλκε 2-0
(28', 31' Μπελ)

Σάββατο 25/4 (16:30)

Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0
(24' Ομπαμεγιάνκγ πεν., 32' Καγκάβα)

Ανόβερο-Χόφενχαϊμ 1-2
(24' Στίντλ - 1' Μοντέστε, 83' Σίπλοκ)

Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ 2-2
(24' Γκίντσεκ, 27' Χάρνικ - 58', 85' Πέτερσεν)

Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ 3-2
(11' Όλιτς, 19', 71' Λασόνγκα - 25' Μπομπαντίγια, 69' Βέρνερ)

Κολωνία-Λεβερκούζεν 1-1
(83' Φίνε - 60' Μπραντ)

Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή 26/4
Πάντερμπορν-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (31η)

Σάββατο 2/5 (16:30)
Σάλκε-Στουτγκάρδη
Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο
Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ
Άουγκσμπουργκ-Κολωνία
Φράιμπουργκ-Πάντερμπορν
Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 3/5
Μάιντς-Αμβούργο (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη!


Ενημέρωση για τα θλιβερά επεισόδια της Θεσσαλονίκης έκανε η Αστυνομία. Οι αρχές προχώρησαν σε 22 προσαγωγές και 12 συλλήψεις για την επίθεση σε οπαδούς του Άρη και την αντεπίθεση που ακολούθησε.

Προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Την αναλυτική καταγραφή των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Οι αρχές αναφέρονται στην επίθεση με μολότοφ που έγινε σε κέντρο διασκέδασης όπου βρίσκονταν οπαδοί του Άρη και στον τραυματισμό ενός με αιχμηρό αντικείμενο.

Παρόλο που σημειώνεται ωστόσο ότι έγιναν 22 προσαγωγές γι’ αυτή, δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των προσαχθέντων κι έτσι αποχώρησαν.

Επίσης, οι αρχές ενημερώνουν για κίνηση άλλων οπαδών στη συνέχεια προς την Τούμπα, ρίψη μολότοφ σε σύνδεσμο και συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν 12 συλλήψεις.


Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

«Χθες (24-04-2015) το βράδυ, πολυπληθής ομάδα ατόμων, τα οποία κάλυπταν με κράνη τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, συγκεντρώθηκαν στην οδό Παπαναστασίου, όπου με ρίψη βεγγαλικών (ναυτικοί πυρσοί), επιτέθηκαν σε κέντρο διασκέδασης, το οποίο φιλοξενούσε φιλάθλους τοπικής ομάδας.

Κατά την αποχώρηση τους, τα ίδια άτομα, με χρήση ξύλινων και μεταλλικών ράβδων επιτέθηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, τη στιγμή που αυτό στάθμευε στην οδό Ψαρών και τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο έναν από τους επιβάτες του.

Αστυνομικές δυνάμεις, ειδοποιούμενες για το συμβάν έσπευσαν στο υποδεικνυόμενο σημείο και πραγματοποίησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των ατόμων που ενεπλάκησαν στην επίθεση.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν 22 άτομα, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και αποχώρησαν.

Δύο ώρες αργότερα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούσαν περιπολία, διαπιστώθηκε κίνηση άλλης ομάδας ατόμων, τα οποία κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη ή κουκούλες, κατευθύνονταν προς το γήπεδο της Τούμπας.

Τα συγκεκριμένα άτομα, αφού πραγματοποίησαν ρίψη μολότοφ σε σύνδεσμο τοπικής ομάδας, ο οποίος ήταν κλειστός, επιτέθηκαν στη συνέχεια απρόκλητα με ρόπαλα και αντικείμενα, εναντίον αστυνομικής διμοιρίας που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Πραγματοποιήθηκε απώθηση των επιτιθέμενων από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα με τη συνδρομή δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας «Ζ» και «ΔΙ.ΑΣ», πραγματοποιήθηκαν (12) συλλήψεις ατόμων.

Πρόκειται για 11 ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, ηλικίας από 18 ως 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της Διατάραξης κοινής Ειρήνης, της Απόπειρας Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης, της παράβαση του Νόμου περί Όπλων, της Αντίστασης, της Έκρηξης και της παράβαση του Νόμου σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Από την απρόκλητη επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων παραμένει νοσηλευόμενος.

Από τον χώρο του επεισοδίου περισυλλέγησαν τρεις αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές (μολότοφ). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Λουμπάγκο ο Κοντοές!

Απρόοπτο της τελευταίας στιγμής στον Ατρόμητο, με τον Γιάννη Κοντοέ να παθαίνει λουμπάγκο και να μην ταξιδεύει για Λιβαδειά, προκειμένου να συνεισφέρει στην προσπάθεια των πλέι οφ.

Λουμπάγκο ο Κοντοές
«Λαβωμένος» ταξιδεύει για Λιβαδειά ο Ατρόμητος ενόψει του αυριανού αγώνα με την τοπική ομάδα και στην προσπάθεια που καταβάλλει για να προλάβει το… τρένο των πλέι οφ.

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν μπορεί να υπολογίζει τον Γιάννη Κοντοέ. Ο μπακ-χαφ των «κυανόλευκων» έπαθε λουμπάγκο, έχασε τις τελευταίες προπονήσεις κι ως εκ τούτου αναγκαστικά «κόπηκε» απ’ την αποστολή.

Στην Αθήνα έμειναν και οι Νάστος, Κιβρακίδης, Δημούτσος, Τσέναμο και Λημνιός για διάφορους λόγους.

Η 18μελής αποστολή: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κούρος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Γκαρσία, Αγκουαζί, Μαρσελίνιο, Ούμπιντες, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Καραμάνος, Παπάζογλου, Μπρίτο, Καράσκο, Κατσουράνης, Παπασπύρος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο... πάνθεον ο Τζέραρντ!!

Το καλοκαίρι θα αποχωρήσει απ΄το Νήσι. Το όνομα του Στίβεν Τζέραρντ, όμως, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στα «βιβλία» της Πρέμιερ Λιγκ. Διότι σήμερα μπήκε στο κλειστό κλαμπ εκείνων με 500 συμμετοχές!

Στο... πάνθεον ο Τζέραρντ!
Δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν πετύχει το σημερινό επίτευγμα του Στίβεν Τζέραρντ. Κάθε άλλο, είναι... σχεδόν μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών όσοι έχουν γράψει τουλάχιστον 500 συμμετοχές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο μεγάλος αρχηγός της Λίβερπουλ, λοιπόν, έγινε ο 12ος που φτάνει σε αυτό το ιστορικό ρεκόρ, με την παρουσία του στο παιχνίδι απέναντι στη Γουέστ Μπρομ. Απ' το 1998 που ξεκίνησε το ταξίδι μέχρι και σήμερα, προτού το καλοκαίρι ο «Stevie G» αποχαιρετήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Και παράλληλα, ο Τζέραρντ είναι μόλις ο τρίτος που φτάνει σε αυτό τον αριθμό με μόλις μια ομάδα, πίσω απ' τους Γκιγκς (632 συμμετοχές με την Γιουνάιτεντ) και Κάραγκερ (508 με Λίβερπουλ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι του… χεριού της!!

Το κόμπλεξ… κατωτερότητας της Σαουθάμπτον απέναντί της διατήρησε η Τότεναμ! Με τον Λαμέλα να βάζει το χεράκι του (στο πρώτο γκολ), οι Λονδρέζοι έμειναν 6ο ματς αήττητοι απ’ τους «αγίους» (2-2).

Είναι του… χεριού της Στο χέρι της Τότεναμ παρέμεινε -κυριολεκτικά σχεδόν- η έκτη θέση της Premier League.

Εκμεταλλευόμενοι εκτός των άλλων κι ένα γκολ του Λαμέλα με το… μπράτσο, οι Λονδρέζοι διατήρησαν την εξαιρετική παράδοση με τη Σαουθάμπτον κι έφυγαν όρθιοι από το «Σεντ Μέρις» (2-2).

Το προβάδισμα που έδωσε δυο φορές στους γηπεδούχους ο Πελέ (με κοντινό πλασέ στο 29’ έπειτα από μπαράζ ανοησιών της αντίπαλης άμυνας και με όμορφη κεφαλιά στο 65’) δεν αποδείχθηκαν αρκετά για την ομάδα του Κούμαν.

Κι αυτό διότι, πρώτα ο Λαμέλα (με την αμφισβητούμενη ισοφάριση στο 43’) και έπειτα ο Τσαντλί στο 70’ απαγόρευσαν στους «αγίους» να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη επί της Τότεναμ έπειτα από πέντε σερί ήττες.

Έτσι, η ομάδα του Ποκετίνο (που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο «Σεντ Μέρις») ξεπέρασε κατά ένα πόντο τη Λίβερπουλ στην πέμπτη θέση, ωστόσο το ρεαλιστικό της κέρδος ήταν πως κράτησε από κάτω τη σημερινή της αντίπαλο.

Κατόπιν αυτού, διατήρησε το πλεονέκτημα για την έκτη θέση, που επίσης θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο (με ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο σε περίπτωση επικράτησης της Άρσεναλ επί της Άστον Βίλα στον τελικό Κυπέλλου το ίδιο να συμβεί και με την έβδομη). 
 
 




Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25/4 (17:00)

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-2
(29’, 65’ Πελέ - 43’ Λαμέλα, 70’ Τσαντλί)

Μπέρνλι-Λέστερ
Κρίσταλ Πάλας-Χαλ
Νιούκαστλ-Σουόνσι
ΚΠΡ-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Σάντερλαντ
Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 26/4

Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Άρσεναλ-Τσέλσι (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (35η)

Σάββατο, 2/5 (17:00)

Λέστερ-Νιούκαστλ (14:45)
Άστον Βίλα-Έβερτον
Λίβερπουλ-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον
Σουόνσι-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ (19:30)

Κυριακή, 3/5

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα, 4/5

Χαλ-Άρσεναλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Επεισόδια και συλλήψεις στο Ντόρτμουντ-Άιντραχτ!

Καρέκλες, γλάστρες και ό,τι άλλο βρήκαν μπροστά τους αντάλλαξαν οπαδοί της Ντόρτμουντ και της Άιντραχτ, με την αστυνομία να παρεμβαίνει έγκαιρα και να ηρεμεί την κατάσταση.

Επεισόδια και συλλήψεις στο Ντόρτμουντ-Άιντραχτ

Περίπου 300 οπαδοί της ομάδας της Φρανκφούρτης είχαν συγκεντρωθεί στην παλιά αγορά της πόλης της Βεστφαλίας κι εν συνεχεία θα αναχωρούσαν για το «Signal Iduna Park». Ενώ τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθήσουν, η κατάσταση ξέφυγε ότι σχεδόν 200 οπαδοί της Ντόρτμουντ πέρασαν από το σημείο.

Επικράτησε χάος με τους οπαδούς να χρησιμοποιούν ως όπλα καρέκλες, γλάστρες αλλά και άλλα αντικείμενα. Ευτυχώς πριν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου, επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρώντας μάλιστα σε αρκετές συλλήψεις οπαδών και από τις δύο πλευρές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Πεκίνο η Βουγιούκα!

Την σκληρή της προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης συνεχίζει η Βάσω Βουγιούκα, η οποία θα συμμετάσχει σε δυνατό καμπ προετοιμασίας που θα γίνει στο Πεκίνο.

Στο Πεκίνο η Βουγιούκα
Στην Κίνα βρίσκεται η Βάσω Βουγιούκα, η οποία θα συμμετάσχει σε δυνατό καμπ προετοιμασίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνεχίζει την σκληρή της προετοιμασία, καθώς βρισκόμαστε σε Προολυμπιακή χρονιά και ταξίδεψε στο Πεκίνο μαζί με τον προπονητή Γκάμπριελ Ντούτσια.

Το καμπ προετοιμασίας ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως της 30 Απριλίου και θα συμμετάσχουν σπουδαίες αθλήτριες από όλο τον κόσμο.

Στόχος της Βουγιούκα είναι να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο στο διάστημα 1-3 Μαΐου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λευκαρίτης: «Ας τους κρεμάσουμε ανάποδα»

Ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την ελληνική Κυβέρνηση, το πιθανό Grexit και την εγκληματική οργάνωση.

Λευκαρίτης: «Ας τους κρεμάσουμε ανάποδα»
Για το «καυτό» θέμα των τελευταίων ημερών γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, το πιθανό Grexit μίλησε ο Μάριος Λευκαρίτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA συνέστησε υπομονή και δεν θέλησε να προδικάσει τίποτα, αναμένοντας το τι θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη συνεδρία για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Επίσης, ερωτηθείς για την έρευνα που γίνεται για την εγκληματική οργάνωση ανέφερε ότι δεν είναι απόλυτα ενημερωμένος, αλλά τόνισε πως αν ισχύουν αυτά για τα οποία υπάρχει φόβος πως πρέπει οι κατηγορούμενοι να… «κρεμαστούν».

Αναλυτικά μίλησε στους Σωτήρη Ταμπάκο, Παναγιώτη Σγαρδέλη για:

- το πιθανό Grexit: «Αυτό είναι πραγματικότητα. Αυτό δεν γίνεται επειδή δεν συμπαθούν την ΕΠΟ. Φαίνεται ότι πάει να γίνει παρέμβαση στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας και αυτό είναι αντίθετο με το καταστατικό της UEFA».

-τα δεδομένα στο συγκεκριμένο θέμα: «Να μην προδικάζουμε τίποτα. Υπάρχει μια συνεδρία. Έχουν προσκληθεί FIFA-UEFA και θα εκπροσωπηθούν από τον κύριο Ιφαντίνο. Θα συζητηθούν τα θέματα και αφού προσκλήθηκαν θα ζητηθούν φαντάζομαι και οι απόψεις της UEFA. Δεν τους κάλεσαν για να δουν αν είναι όμορφοι ή άσχημοι. Καλύτερα να περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί. Είναι άσχημο να πιθανολογούμε. Πρέπει να προβληματιστούμε και να περιμένουμε το αποτέλεσμα. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι κάτι δυσάρεστο; Θα είναι καταστροφικές οι συνέπειες. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ UFEA-FIFA και κυβέρνησης.

Έχω πει άλλες φορές ότι δεν ξυπνάνε και δεν κοιμούνται με το τι γίνεται στην ΕΠΟ. Δεν ισχύει το ίδιο αυτήν τη φορά. Υπάρχει αρνητικό κλίμα. Κανένας δεν μπορεί να αδικήσει την ελληνική κυβέρνηση για το ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα. Θα τη βρουν σύμμαχο την UEFA. Ορισμένα θέματα δεν μπορεί να τα χειριστεί η ελληνική κυβέρνηση. Η FIFA και η UEFA ζητούν τη βοήθεια κάθε χώρας για αντιμετώπιση προβλημάτων. Δεν είναι όμως να λένε το ποιοι θα είναι στην Ομοσπονδία, ποιοι θα είναι διαιτητές… Ο εκπρόσωπος της UEFA στην Ελλάδα είναι η ΕΠΟ. Δεν μπορεί η UEFA να επέμβει στα εσωτερικά κάθε κράτους. Όπως και η UEFA δεν θέλει από κανέναν να επεμβαίνει στα εσωτερικά της».

-την παρουσία του Τζάνι Ιφαντίνο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα: «Μόνος του θα έρθει ο κύριος Ιφαντίνο, δεν θα είμαι εγώ. Είναι πολύ καλός γνώστης του θέματος. Δεν υπάρχει λόγος για να συνοδευτεί από κανέναν».

-την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση: «Δεν έχω υπόψιν μου για την εγκληματική οργάνωση. Αν υπάρχει έρευνα και βρεθούν ένοχοι τότε ας τους κρεμάσουμε ανάποδα».

Ατέλειωτο «ερυθρόλευκο» νέκταρ!

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τα εμπόδια και την αμφισβήτηση που ξεπέρασε ο Ολυμπιακός για να φτάσει στο Final Four, τον καταπληκτικό, Γιάννη Σφαιρόπουλο, και τη νέα υπέρβαση που θα ψάξει στην Μαδρίτη.

Ατέλειωτο «ερυθρόλευκο» νέκταρ

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Το Final Four της Μαδρίτης, αποτελεί επιστέγασμα μίας σεζόν που άρχισε με τον χειρότερο τρόπο, είχε πολλές δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα, αλλά εξελίσσεται ιδανικά. «Δεν πάμε πουθενά με αυτό το ρόστερ. Αγγελόπουλοι κάντε μεταγραφές ή φύγετε», ήταν οι ατάκες των όψιμων υποστηρικτών μετά την ήττα-σοκ από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, που η ιστορία έδειξε πως έκανε καλό. Οι ίδιοι, που… θυμούνται να πάνε στο γήπεδο μόνο στα μεγάλα ματς, τώρα αποθεώνουν και ψάχνουν εναγωνίως εισιτήριο για την Ισπανία. Δείχνουν να μην έχουν μάθει το παραμικρό μετά από όσα εκπληκτικά έχει καταφέρει αυτή η ομάδα, την οποία δε σέβονται όσο της αρμόζει, όταν παίζει σε μισοάδειες εξέδρες στα περισσότερα παιχνίδια. Της αξίζει ανάλογη με της Πέμπτης ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός όμως, έχει ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο. Ξέρει καλά πως όταν η… σκόνη απ’ τα πανηγύρια… καθίσει στο έδαφος, στο ΣΕΦ θα τον υποστηρίζουν οι γνωστοί λίγοι και καλοί, παρότι ως οργανισμός, αποτελεί ο,τι πιο υγιές έχει να επιδείξει στην παρούσα φάση ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός.

Για την σειρά με την Μπαρτσελόνα, την επική και δίκαιη πρόκριση, έχουν γίνει δεκάδες αναλύσεις και έχουν αποδοθεί οι ανάλογες τιμές στους πρωταγωνιστές. Αναμφίβολα και όσο και αν αποφεύγει να μιλάει για τον εαυτό του, τα περισσότερα εύσημα ανήκουν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Εκείνος (μαζί με τον πάντα διαθέσιμο για την ομάδα, Μίλαν Τόμιτς) ανέλαβε υπό δύσκολες συνθήκες, δεν ζήτησε τη παραμικρή διορθωτική κίνηση στο ρόστερ, πίστεψε εμπράκτως σε αυτό, δούλεψε σκληρά, έβαλε τη δική του -αγωνιστικά και όχι μόνο- φιλοσοφία και τα κατάφερε. Είναι ήρεμος, σοβαρός, διαχειρίστηκε άψογα τις καταστάσεις και κέρδισε τους πάντες ολοκληρωτικά. Απέδειξε πως ήταν απόλυτα έτοιμος για το υψηλό επίπεδο και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Έχει ακόμα πολλά να δείξει και αν οι συνθήκες τον ευνοήσουν, ο Ολυμπιακός έχει βρει τεχνικό ηγέτη για πολλά χρόνια.

Για να γίνουν πράξη οι ιδέες και η φιλοσοφία του, συνέβαλαν φυσικά οι παίκτες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της πιο όμορφης μπασκετικής ιστορίας που έχει γραφτεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Κανείς τους δεν θέλει να μιλάει και να μιλάνε ξεχωριστά για την προσφορά και την απόδοσή τους, αφού όλοι μαζί νικούν και όλοι χάνουν. Ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» αυτής της ομάδας. Η παρέα… Άλλος πολύ, άλλος λιγότερο, δίνει κάτι για το κοινό καλό. Όταν ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης, Βασίλης Σπανούλης, απαντάει με περίσσια ειλικρίνεια με το «χρωστάω πολλά στους συμπαίκτες μου» και ο Γιώργος Πρίντεζης νιώθει άβολα όταν τον ρωτάς αναφορικά με τα όσα μεγάλα έχει πετύχει, καταλαβαίνεις πολλά. Αξίζουν λοιπόν, ΟΛΟΙ όσοι παλεύουν στις προπονήσεις και τους αγώνες, ένα μπράβο και ένα respect.

Όλα αυτά δεν θα ήταν γεγονός, αν δεν υπήρχαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να επενδύουν και να στηρίζουν. Το ευχάριστο για την ομάδα, είναι ότι έχουν αναγνωρίσει τα λάθη τους και νιώθουν σα να μην έχουν… αρχίσει ακόμα, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Η υγεία που αποπνέει στο εσωτερικό του ο Ολυμπιακός, είναι και δικό τους έργο, όπως και όλοι όσοι εργάζονται για αυτόν τον οργανισμό.

Για τις πιθανότητες που έχει για να τα καταφέρει στο πιο δύσκολο, αλλά και άκρως… ελληνικό, Final Four των τελευταίων ετών, υπάρχουν πολλές μέρες για συζήτηση. Το σίγουρο για την ώρα, είναι πως όταν το τρίποντο του Πρίντεζη βρήκε στόχο, κάποιοι άρχισαν να… ανησυχούν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα του Σερφά!

Μετά από απουσία τριάμισι μηνών, ο Σοφιάν Σερφά επιστρέφει στην αποστολή του Πανθρακικού για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η ώρα του Σερφά
Η επιστροφή του Σοφιάν Σερφά, που έχει να αγωνιστεί από τα μέσα Ιανουαρίου, είναι η ευχάριστη είδηση στην αποστολή του Πανθρακικού για τον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη (17:15). Ο Γαλλοαλγερινός αμυντικός που ήταν τραυματίας ξεπέρασε το πρόβλημά του και κρίθηκε έτοιμος από τον Μάνουελ Ρόκα. Ο Ισπανός προπονητής δεν υπολογίζει μόνο στους τιμωρημένους Μεχία και Εμπόου.

Αναλυτικά η αποστολή του Πανθρακικού: Πασχαλάκης, Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Σέτι, Σερφά, Μπαϊκαρά, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Ντιγκινί, Κάσες, Μελίσσης, Ηλιάδης, Ίγκορ, Ροτζέριο, Χασομέρης, Ρομέου, Χρήστου και Τσουμάνης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι αλλαγές, από το Μέγερι ως τον Μήτρογλου!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος «δείχνει» στο sport-fm.gr την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη.

Οι αλλαγές, από το Μέγερι ως τον Μήτρογλου!
***Τόσο καιρό ο Περέϊρα δεν άλλαζε ενδεκάδα σε κανένα ματς! Στην κυριολεξία!

***Τώρα που πήρε ο Ολυμπιακός και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ο Πορτογάλος χωρίς άγχος πια, θα δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του στα τρία-τέσσερα τελευταία παιχνίδια, εννοώ του πρωταθλήματος και τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα.

***Για παράδειγμα αύριο με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, βλέπω θεαματικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Από τον γκολκίπερ μέχρι τον σέντερ φορ!

***Τερματοφύλακα βλέπω Μέγερι.

***Στόπερ επιστροφή Σαντάνα, μαζί με Μποτία.

***Αριστερό μπακ Γιαννούλη. Και δεξί μάλλον τον Ομάρ.

***Στη μεσαία γραμμή Κασάμι, μαζί με Λούκα.

***Τον Ντουρμάζ εξτρέμ.

***Και το Μήτρογλου σέντερ φορ.

***Συνολικά, εφτά-οκτώ αλλαγές σε σχέση με το σχήμα των προηγούμενων αγώνων!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάντζαρης: «Μετά την Πόλη… όλα γίνονται»

Ικανό για τα πάντα χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο B.Μάντζαρης. «Μετά από αυτό που έγινε στην Πόλη, όλα γίνονται», τόνισε ο 25χρονος γκαρντ. Τι είπε για το Final Four, αλλά και τη μάχη του πρωταθλήματος.

Μάντζαρης: «Μετά την Πόλη… όλα γίνονται»
Ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο, συνεπώς και την ΤΣΣΚΑ, μετά τον άθλο του στην Πόλη, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Jump Shoot και τον Τόλη Κοτζιά. Παράλληλα αναφέρθηκε στη δική του παρουσία, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τον Αντρέι Κιριλένκο, αλλά και τις μάχες με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στην εκπομπή Jump Shoot και τον Τόλη Κοτζιά για:

-την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα: «Σε αυτά τα παιχνίδια θες και την τύχη με το μέρος σου, γιατί κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ευτυχώς η τύχη μάς ευνόησε φέτος, γιατί πέρσι μας είχε γυρίσει την πλάτη. Σε κάθε παιχνίδι ήμασταν πιο αποτελεσματικοί, ήμασταν καλύτεροι στην άμυνα και πήραμε τα ματς που θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε αλλαγμένοι και καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι, παρόλο που όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ λίγο πριν το τέλος τα πράγματα φαίνονται δύσκολα. Έχουμε χτίσει ένα μέταλλο και μια νοοτροπία νικητή, που μας ακολουθεί μέχρι σήμερα».

-τις πολύ καλές εμφανίσεις του στη σειρά: «Δεν με ένοιαζε να ήμουν καλός. Μπορούσαμε να πάμε στο Final Four και να ήμουν ο χειρότερος; Θα το προτιμούσα αν η ομάδα μου πήγαινε στο Final Four. Αν βάζεις 20 πόντους και χάνεις, τι να το κάνεις;».

-το ματς με την ΤΣΣΚΑ: «Σε ένα ματς όλα γίνονται. Ακόμη και με τους Σπερς να παίξεις. Αφού έγινε αυτό που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όλα γίνονται».

-τη συνεισφορά του Κιριλένκο στην ΤΣΣΚΑ: «Σίγουρα είναι πολύ δυνατή ομάδα η ΤΣΣΚΑ, ειδικά φέτος και με την προσθήκη του Ντε Κολό στην περιφέρεια, που είναι φοβερός. Παρόλο που πολλοί θεωρούσαν πως μπορεί ο Κιριλένκο να τους μπερδέψει, ο τύπος τούς έχει ανεβάσει επίπεδο. Βοηθά σε όλους τους τομείς, είναι καταπληκτικός. Ο Παπαπέτρου μού έλεγε πως αλλάζει θέσεις συνέχεια και δεν μπορεί να τον ακολουθήσει».

-το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Θα είναι ένας πρόωρος τελικός, γιατί ο νικητής θα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Εμείς πάμε για τη νίκη, όχι για να χάσουμε μέχρι με 6 πόντους. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας. Το ΟΑΚΑ είναι μια πολύ δυνατή έδρα, αλλά εκτός ο Παναθηναϊκός έχει χάσει παιχνίδια που θα μπορούσε να κερδίσει. Είναι το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα και θα πέσουν κορμιά».

-τη δική του εκτόξευση μέσα σε τέσσερα χρόνια: «Θέλω να ελπίζω πως θα υπάρχει και συνέχεια. Είναι τεράστια υπόθεση για μένα να είμαι στο Περιστέρι και μέσα σε ένα χρόνο να βρίσκομαι στην ομάδα που κατέκτησε το ευρωπαϊκό. Όλοι παίρνουν τις ευκαιρίες τους, το θέμα είναι να τις εκμεταλλευτούν».

-τα νέα στοιχεία στο παιχνίδι του: «Τα ποστάρισμα δεν είναι κάτι καινούριο για μένα. Στο Περιστέρι το έκανα συνέχεια, αφού ήταν και το αγαπημένο παιχνίδι του κόουτς Πεδουλάκη. Τα τελευταία χρόνια το κάνω σε μικρότερο βαθμό στον Ολυμπιακό. Κάθε χρόνο πρέπει να προσθέτεις πράγματα στο παιχνίδι σου. Μετά τον τραυματισμό μου ήθελα λίγο χρόνο».

-τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Είναι επαγγελματίας 300%. Έρχεται πρώτος στο ΣΕΦ και φεύγει τελευταίος. Το είδε σαν ευκαιρία της ζωής του και δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, βάζει τις αρχές του και κάνει αυτό που πρέπει».

Ξέχασε ποια ομάδα είναι ο Κάμερον! (video)

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σε ομιλία του μπερδεύτηκε κι ενώ είναι δηλωμένος οπαδός της Άστον Βίλα, ανέφερε πως υποστηρίζει τη Γουέστ Χαμ.

Ξέχασε ποια ομάδα είναι ο Κάμερον! (video)
Λένε πως μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, εκτός από την ομάδα σου… Κι όμως ο Ντέιβιντ Κάμερον κατάφερε να ξεχάσει σε δημόσια ομιλία του ποια ομάδα υποστηρίζει.

«Η Βρετανία είναι μία χώρα όπου οι άνθρωποι όλων των θρησκειών, των χρωμάτων και των απόψεων μπορούν να ζήσουν μαζί. Είμαστε λαμπρό παράδειγμα κοινωνίας όπου πολλές ταυτότητες συνυπάρχουν. Μπορείς να είσαι Ουαλός ή Ινδός και Βρετανός ταυτόχρονα, Βορειοϊρλανδός, Εβραίος και Βρετανός μαζί, μπορείς να φοράς κιλτ και τουρμπάνι ή χιτζάμπ. Είμαστε μία χώρα όπου μπορεί να υποστηρίζεις τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις Δυτικές Ινδίες και την Εθνική Μεγάλης Βρετανίας ταυτόχρονα. Βέβαια, θα προτιμούσα άπαντες να υποστήριζαν τη Γουέστ Χαμ!», δήλωσε προκαλώντας την έκπληξη, καθώς είναι δηλωμένος οπαδός της Άστον Βίλα.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος παραδέχτηκε πως έκανε γκάφα. «Είμαι οπαδός της Βίλα, αλλά κόλλησε το μυαλό μου σήμερα το πρωί. Μερικές φορές συμβαίνουν αυτά όταν δίνεις ομιλία», είπε.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεπό στο προπονητήριο!!

Ημέρα ξεκούρασης, αλλά όχι για όλους τους παίκτες της Καλλονής ήταν το Σάββατο. Δεκατρείς ποδοσφαιριστές των νησιωτών πήγαν στο προπονητήριο και έκαναν ειδικό πρόγραμμα.

Ρεπό στο προπονητήριο
Περίπου οι μισοί παίκτες της Καλλονής βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Κανονικά, οι «σαρδέλες» είχαν ρεπό, αφού δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση αυτό το Σαββατοκύριακο. Βάσει προγράμματος οι ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Βλάχου θα έπαιζαν με τον ΟΦΗ, που έχει αποσυρθεί από τη Super League.

Oι Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Μίνγκας, Πιπίνης, Αράς, Μαρσέλο, Αλέξιτς, Μπουρούς, Ευαγγελιδάκης, Ρόχας, Χουάνμα, Καλτσάς και Σεφάνοβιτς εκτέλεσαν πρόγραμμα με ασκήσεις ειδικής αντοχής με και χωρίς μπάλα καθώς και ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού και άνω άκρων (ραχιαίοι, κοιλιακοί και κάμψεις).

Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποδεσμεύεται ο Αντεμπαγιόρ!!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από την Τότεναμ το ερχόμενο καλοκαίρι ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Ειλημμένη είναι η απόφαση των «σπιρουνιών», σύμφωνα με τη «Daily Mail», για την αποδέσμευση του παίκτη, έναν χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
Την ώρα που ο Τογκολέζος δεν προσφέρει να αναμενόμενα και παράλληλα αμείβεται με 100,000 λίρες την εβδομάδα, καταλαβαίνεις κανείς πως η Τότεναμ δεν θα περιμένει μέχρι την τυπική λήξη της συνεργασίας τους σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα.
Όπως λοιπόν αναφέρει η «Daily Mail», ο 31χρονος επιθετικός θα μείνει ελεύθερος από τους Λονδρέζους, οι οποίοι θα βγάλουν από τις πλάτες τους μία μεγάλη δαπάνη, που τα τελευταία χρόνια δεν είχαν αντίκτυπο.
*Πηγή: England365.gr*

League Two – 45η αγωνιστική! (preview)

Κόντρα στην Νορθάμπτον αναμετράται η Μπέρτον Άλμπιον που έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στην League One, την ώρα που η Σριούσμπερι μπορεί να πανηγυρίζει από σήμερα (25/4) αν πάρει τη νίκη επί της Τσέλτεναμ. Κανένα περιθώριο για τη Γουίκομ κόντρα στην Μόρκαμ.
Η Μπέρτον Άλμπιον είναι μέχρι στιγμής η ομάδα που έχει πανηγυρίσει την άνοδό της στη League One και μία νίκη στο ματς κόντρα στη Νορθάμπτον, απλά θα την κρατήσει στην πρώτη θέση.
Η 2η Σριούσμπερι (86 β.) από την άλλη, θέλει τη νίκη επί της Τσέλτεναμ για να... ξεμπερδεύει με την υπόθεση πρόκριση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, την ώρα που η Γουίκομ (81 β.) θέλει το «δύο στα δύο» τις δύο τελευταίεςαγωνιστικές κόντρα σε Μόρκαμ και Νορθάμπτον, αλλά και την καλύτερη δυνατή διαφορά τερμάτων για να αποτελέσει την τρίτη ομάδα που θα ανέβει κατηγορία.
Η Σάουθεντ βέβαια δεν αστειεύεται και όντας ισόβαθμη με την Γουίκομ, αλλά με -6 από την αντίπαλό της στη διαφορά τερμάτων, θα διεκδικήσει με όσες πιθανότητες έχει την άνοδο, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στη Λούτον.
Εξασφαλισμένη είναι η θέση της Μπέρι (υποδέχεται την Γουίμπλεντον) στα πλέι-οφ ανόδου, κάτι που δεν ισχύει για τις Στίβενεϊτζ και Πλίμουθ, που θελουν απαραίτητα τις νίκες επί των Καρλάιλ και Τρανμίρ για να πάνε σε θέση ισχύος στην τελευταία αγωνιστική.
Όλα τα ματς της 45ης αγωνιστικής είναι προγραμματισμένα για τις 17:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Τσέλτεναμ – Σριούσμπερι
Στίβενεϊτζ – Καρλάιλ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ – Κέμπριτζ
Γουίκομ – Μόρκαμ
Χάρτλεπουλ – Εξετερ
Μάνσφιλντ - Πόρτσμουθ
Μπέρτον Αλμπιον – Νορθάμπτον
Ντάγκεναμ – Ακρινγκτον Στάνλεϊ
Πλίμουθ – Τρανμίρ
Γιορκ – Νιούπορτ Κάουντι
Μπέρι – Γουίμπλεντον
Σάουθεντ – Λούτον
*Πηγή: England365.gr*

League One – 45η αγωνιστική!! (preview)

Με την Μπρίστολ Σίτι να έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια από την προηγούμενη αγωνιστική, το ενδιαφέρον βρίσκεται στη 2η θέση, την οποία διεκδικούν οι Πρέστον (υποδέχεται η Σουίντον) και ΜΚ Ντονς (εκτός έδρας ματς κόντρα στην Ρότσντεϊλ.
Μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στη League One, η Μπρίστολ Σίτι αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τσέστερφιλντ, σε ένα ματς που «καίγονται» για βαθμούς οι γηπεδούχοι.
Η «μάχη» για τη 2η θέση καλά κρατεί, με την Πρέστον να θέλει πάσι θυσία τη νίκη επί της Σουίτον αν θέλει να παραμείνει στη 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ.
Ένα βαθμό πίσω της βρίσκεται η ΜΚ Ντονς που ευελπιστεί σε στραβοπάτημα της αντιπάλου της και δική της νίκη επί της Ρότσντεϊλ για να την ξεπεράσει στη βαθμολογία.
Δεδομένα στα πλέι-οφ βρίσκεται η Σουίτον που αντιμετωπίζει την Πρέστον έχοντας και παιχνίδι λιγότερο, ενώ έναν βαθμό χρειάζεται στις δύο τελευταίες αγωνιστικές η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (δοκιμάζεται στην έδρα της Λέιτον Όριεντ), για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ.
Η νίκη επί της αδιάφορης Μπρίστολ Σίτι φτάνει στην Τσέστερφιλντ για να έχει δεδομένη από τώρα τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ ανόδου.
Σέντρα σε όλα τα παιχνίδια της 45ης αγωνιστικής στις 17:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 45ης αγωνιστικής:

Πίτερμπρο – Κρόουλι
Σκάνθορπ – Τζίλιγχαμ
Γουόλσολ – Ολνταμ Αθλέτικ
Γέοβιλ – Πορτ Βέιλ
Μπράντφορντ – Μπάρνσλεϊ
Πρέστον – Σουίντον
Τσέστερφιλντ – Μπρίστολ Σίτι
Ρότσντεϊλ – Μίλτον Κέινς Ντονς
Κόβεντρι – Κρου
Φλίτγουντ Τάουν – Κόλτσεστερ
Νοτς Κάουντι – Ντόνκαστερ
Λέιτον Όριεντ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
*Πηγή: England365.gr*

Τσάμπιονσιπ – 45η αγωνιστική!! (preview)

Μία στροφή πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, η Γουότφορντ κρατάει την πρώτη θέση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στα χέρια της, γι' αυτό και θέλει τη νίκη επί της Μπράιτον για να πάει με πλεονέκτημα στην τελευταία αγωνιστική. Την Μπόλτον αντιμετωπίζει η 2η Μπόρνμουθ.
Μόνο τη νίκη επί της Μπράιτον μπορεί να σκέφτεται η Γουότφορντ (85 β.), για να πάει με αέρα... πρωτοπόρου την τελευταία αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ. Οι «σφήκες» μπορούν μάλιστα να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα μία «στροφή» πριν το τέλος, παίρνοντας αυτές τις νίκες και οι Μπόρνμουθ και Μίντλεσμπρο ηττηθούν από τις Μπόλτον και Φούλαμ.
Η Μπόρνμουθ, με 84 βαθμούς μπορεί να ελπίζει μέχρι τέλους για την πρωτιά, αν ξεπεράσει νικηφόρα το εμπόδιο της Μπόλτον. Από και και πέρα, ελπίζει σε στραβοπάτημα της Γουότφορντ.
Στους ίδιους βαθμούς βρίσκεται και η Μίντλεσμπρο (κοντράρεται με την Φούλαμ) και θέλει τη νίκη για να παλέψει και εκείνη με τη σειρά της για μία θέση στη δυάδα.
Η Νόριτς από την άλλη, πρέπει να γίνουν... πράγματα και θαύματα για να πάρει την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα ωστόσο θα πρέπει να κερδίσει την Ρόδεραμ για να μην «εξατμίσει» τις λιγοστές πιθανότητες που έχει.
Ντέρμπι Κάουντι και Ίπσουιτς, έχουν ματς με αντίπαλο τις Μίλγουολ και Νότιγχαμ Φόρεστ αντίστοιχα, με μοναδικό στόχο το «τρίποντο» που θα τις κρατήσει στις θέσεις των πλέι-όφ.
Στις 14:15 θα διεξαχθεί το Μπράιτον – Γουότφορντ, ενώ ένα τέταρτο αργότερα έχουμε σέντρα στο Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Λιντς. Τη Δευτέρα θα γίνει το Μπόρνμουθ – Μπόλτον. Όλα τα υπόλοιπα ματς διεξάγονται το Σάββατο στις 17:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 45ης αγωνιστικής:

Μπράιτον – Γουότφορντ (14:15)
Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Λιντς (14:30)
Μπέρμιγχαμ – Τσάρλτον
Κάρντιφ – Μπλάκπουλ
Φούλαμ – Μίντλεσμπρο
Χάντερσφιλντ – Μπλάκμπερν
Μίλγουολ - Ντέρμπι Κάουντι
Ίπσουιτς – Νότιγχαμ Φόρεστ
Ρέντινγκ – Μπρέντφορντ
Ρόδεραμ – Νόριτς
Γουίγκαν – Γουλβς
Μπόρνμουθ – Μπόλτον (27/4)
*Πηγή: England365.gr*