Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το «μαύρο κουτί» της Άρσεναλ!!

Μόλις μια νίκη στους τελευταίους έξι αγώνες μετρά η Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί το λόγο της αγωνιστικής καθίζησης των «κανονιέρηδων».
Στις 2 Φεβρουαρίου, η νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας με 2-0 για την 24η αγωνιστική έφερνε την Άρσεναλ στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους φίλους της να κάνουν όνειρα για την κατάκτηση του τίτλου. Σαν να «μάτιασε» όμως κάποιος από τότε τον Αρσέν Βενγκέρ και τους παίκτες του, αφού μέσα σε δύο μήνες, οι κανονιέρηδες έπεσαν στην 4η θέση, την οποία κινδυνεύουν να χάσουν από την Έβερτον.
Ποια απώλεια είχαν μέσα σε αυτό το διάστημα οι «κανονιέρηδες» και είναι άλλη ομάδα (απολογισμός 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες); Η απώλεια αυτή έχει ονοματεπώνυμο. ΜΕΣΟΥΤ ΟΖΙΛ!
Ο τραυματισμός του Γερμανού άσου στον επαναληπτικό με την Μπάγερν για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ «πόνεσε» περισσότερο τον Βενγκέρ, απ’ ότι τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, καθώς ο Αλσατός τεχνικός είχε χτίσει τη φετινή ομάδα γύρω από τον 25χρονο μέσο.
Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε στην εκπνοή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου η Άρσεναλ για να αποκτήσει τον Οζίλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελούν ποσό-ρεκόρ για τον αγγλικό σύλλογο, ενώ αποτελούν και τα περισσότερα χρήματα που δαπανήθηκαν ποτέ για μεταγραφή Γερμανού ποδοσφαιριστή.
Ο Οζίλ ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση, παίρνοντας το χρίσμα του ηγέτη από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση του στο Έμιρεϊτς, όπου στις 22 Σεπτεμβρίου μοίρασε 3 (!) ασίστ στο 3-1 επί της Στόουκ. Από τότε, όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του Γερμανού, ο οποίος κρατούσε με μεγάλη επιτυχία την μπαγκέτα της επιθετικής ανάπτυξης των Λονδρέζων, κάνοντας τον Βενγκέρ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και τους συμπαίκτες του να νιώθουν ευτυχισμένοι από τις 9 ασίστ και τα 4 γκολ του Οζίλ στο πρωτάθλημα.
Η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους, από τις 11 Μαρτίου, έπληξε τον τρόπο παιχνιδιού της Άρσεναλ, η οποία χωρίς τον Οζίλ στη σύνθεσή της μετρά μια νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στο πρωτάθλημα, με τέρματα 4-12.
Πλέον κινδυνεύει να χάσει και την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Έβερτον την πλησίασε στον ένα βαθμό, με τα «ζαχαρωτά» να έχουν και ένα ματς λιγότερο. Στο μεταξύ, το ερχόμενο Σάββατο υπάρχει και ο ημιτελικός του κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο τη Γουίγκαν, στη μοναδική διοργάνωση που ελπίζει φέτος για τίτλο η Άρσεναλ.
Χωρίς τον Οζίλ, ο Βενγκέρ δείχνει μπλοκαρισμένος και περιμένει διακαώς την επιστροφή του Γερμανού στην αγωνιστική δράση (σε 10 ημέρες περίπου) προκειμένου να μη χάσει τα μέχρι τώρα κεκτημένα. Γιατί η απόσβεση των 50 εκατομμυρίων θα γίνει μόνο μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό ο οικονομολόγος Αρσέν Βενγκέρ το ξέρει καλύτερα απ’ όλους.
Πηγή: gazzetta.gr

Όχι, δεν είμαι Λίβερπουλ!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για το ελκυστικότατο πρότζεκτ του Μπρένταν Ρότζερς στη Λίβερπουλ και τη νέα ταυτότητα των Ρεντς, που κερδίζει και τους μη οπαδούς της. 
Στην παρουσίαση των ομάδων πριν την έναρξη της περσινής χρονιάς, στις 12 Αυγούστου του 2012, γράφαμε για τη Λίβερπουλ: Ο «Κινγκ Κένι» Νταλγκλίς αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας και στη θέση του αποκτήθηκε ένας από τους πιο ελπιδοφόρους προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ, ο Μπρένταν Ρότζερς, που πέρυσι εμφύσησε στη Σουόνσι ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Οι Σουόνς είχαν τρομερή κατοχή, ορθόδοξη ανάπτυξη και συνεχή κίνηση. Ο Ρότζερς, καλείται να εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού στους Ρεντς. 4-3-3, κυκλοφορία, πρέσινγκ ψηλά, υποστήριξη από τα μπακ, κλεψίματα και γρήγορο τρανζίσιον. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται χρόνο, οι διοικούντες έχουν εκφράσει τη στήριξή τους και έχουν υποσχεθεί υπομονή.  ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε το σχετικό κείμενο. Λίγους μήνες πριν την πρόσληψή του, η «μικρή Μπαρτσελόνα» του Βορειοιρλανδού είχε νικήσει με 1-0 τους Ρεντς του Νταλγκλίς. Έχοντας 63% κατοχή.
Προφανώς, οι αλλαγές του Ρότζερς δεν θα ήταν επιδερμικές. Για αυτό άλλωστε και ο παράγοντας στήριξη έπρεπε να είναι δεδομένος. Στο πρώτο του ματς η Λίβερπουλ έχασε 3-0 από τη Γουέστ Μπρομ του ανερχόμενου Στιβ Κλαρκ. Είχε, όμως, κατοχή σχεδόν 60%. Έπρεπε να περάσουν πέντε ματς χωρίς νίκη για να έρθει το πρώτο «τρίποντο». Πέντε γκολ εις βάρος της Νόριτς στο Κάροου Ρόουντ. Τρία από τον Σουάρες, σε ένα σύστημα με τον Τζέραρντ πιο απελευθερωμένο και τον Άλεν να αναλαμβάνει τον έλεγχο του ρυθμού. Τα χαστούκια συνεχίστηκαν. Θυμάμαι ακόμα τα χλευαστικά σχόλια μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στη σκληροτράχηλη Στόουκ. Παρότι, για όποιον είχε δει το ματς, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Το ποδοσφαιρικό πείραμα της Λίβερπουλ είχε αρχίσει να «περπατάει» και να εξελίσσεται. Ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα ιδανικά.  Και η πρόοδος του ήταν εμφανής. Τα συστατικά στο δοκιμαστικό σωλήνα του Ρότζερς έδεσαν περισσότερο μεταξύ τους τον προηγούμενο Ιανουάριο.  Όταν ήρθαν στην ομάδα δύο παίκτες που «κούμπωσαν» γάντι με τη λογική. Μακριά από σταριλίκια και πολυδιαφημισμένα ονόματα.
Προφανώς,  Μπράιαν Κλαφ  για να πάρουν τον εκάστοτε... Γκάρι Μπερτλς από ερασιτεχνική ομάδα για 2.000 λίρες και να τον κάνουν να παίξει  λίγο αργότερα τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης δεν υπάρχουν σήμερα. Ο Βορειοιρλανδός όμως ψώνισε με ξεκάθαρα κριτήρια. Παίκτες που δεν ήταν άγνωστοι, αλλά είχαν προβλήματα στους συλλόγους τους. Ο Κοουτίνιο που στην Ίντερ ψαχνόταν, βρήκε ξεκάθαρο ρόλο. Τα είχαμε γράψει από τότε (click). Και φυσικά ο Στάριτζ εξελίχθηκε σε έναν φονικό σύγχρονο forward. Ιδανικό για το στιλ του Ρότζερς. Ακόμα και στα ματς που έλειψε ο Σουάρες. Ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά αν το σίριαλ με τον Ουρουγουανό το καλοκαίρι δεν είχε happy end. Εκ του αποτελέσματος, ο manager δικαιώνεται. Και βγάζει από τον φονικό Λουίς τον καλύτερο εαυτό του.
Υπάρχουν μυστικά; ο Ρότζερς έχει ένα. «Η δομή της ομάδας είναι πολύ καλή. Είμαστε ευέλικτοι τακτικά και όποτε κάνω αλλαγές όλοι καταλάβουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Το στιλ παραμένει το ίδιο, ό,τι σύστημα κι αν παίζουμε. Ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Παίζουμε σαν ομάδα. Βλέπεις την εμπιστοσύνη στους παίκτες. Έχουν πίστη στη δουλειά τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αυτό τους δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση», είχε τονίσει πριν από λίγο καιρό.

Τα γκολ της Λίβερπουλ (πηγή: Whoscored.com)
Αυτή η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία των Μέρσεϊσαϊντερς είναι ένα στοιχείο που συχνά δεν του δίνεται η δέουσα σημασία. Ο Ρότζερς καταφέρνει να αιφνιδιάζει, να σπάει τακτικές άμυνας και να επιτίθεται ποικιλοτρόπως. Αλλάζει διατάξεις ακόμα και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, ακόμα και χωρίς αλλαγές. Δεν βασίζεται στην αντιγραφή του tiki-taka και δεν είναι καν στο top 5 των ομάδων με την περισσότερη κατοχή.  Και φυσικά, οι παίκτες μόνο ωφελημένοι βγαίνουν από την προσαρμογή στο νέο στιλ.  Ο Τζο Άλεν πρόσθεσε στοιχεία στο παιχνίδι του. Ο Χέντερσον έγινε βασικό γρανάζι. Ο Φλάναγκαν άρπαξε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Και βέβαια ο Τζέραρντ σε ρόλο deep lying playmaker έχει γίνει σαφώς πιο ουσιαστικός. Ξεπέρασε και τον Νταλγκλίς στη λίστα των all time scorer της Λίβερπουλ. Μαζί με την ομάδα, όμως, εξελίσσεται και ο Μπρένταν. Διαρκώς. Και όλη αυτή η εξέλιξη κάνει δίνει στο κλαμπ μια σαφώς πιο ελκυστική ταυτότητα.
Τα εννιά συνεχόμενα ματς που έχει κερδίσει η Λίβερπουλ είναι το καλύτερο σερί στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2008-09, όταν η Γιουνάιτεντ είχε 11 συνεχόμενα «τρίποντα». Έχει 17 σουτ ανά ματς και 84.1% ποσοστο επιτυχημένων πασών. Ο Βορειοιρλανδός έκανε τη Λίβερπουλ τη μόλις τέταρτη ομάδα που έχει πετύχει  90+ σε μια σεζόν. Και αν υπολογίσει κανείς και τα 25 δοκάρια που έχει φέτος, περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο μπορεί να κατανοήσει απλά κι εύκολα την επιθετική της ροπή, τη φιλοσοφία που δεν αφορά φυσικά μόνο την επίθεση και τους απίστευτους Στάριτζ και Σουάρες, αλλά όλη την ομάδα.
Η επανάσταση της Λίβερπουλ δεν είναι θέμα μόνο παικτών, φιλοσοφίας και κοουτσαρίσματος. Το Σεπτέμβριο του 2013, ο Ρότζερς είχε αποκαλύψει την ειδική διαχείριση που κάνει στον Τζέραρντ. «Πρέπει να αναλύεις τους παίκτες, την ηλικία και το σωματότυπό τους. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη δουλειά μας είναι η αποκατάσταση. Ο Στίβι παίζει το Σάββατο, κάνει αποκατάσταση την Κυριακή με έλξεις, διατάσεις και μασάζ. Την τρίτη θα κάνει περισσότερη αποκατάσταση με ελαφρύ τρέξιμο. Έτσι καταφέρνει να παίξει Σάββατο, Τρίτη και μετά πάλι Κυριακή. Κάνει προγράμματα αποκατάσταση χαμηλής ή μέτρια έντασης. Έχουμε ατομικό πλάνο για κάθε παίκτη στην ομάδα». Η μεθοδική του δουλειά είναι θέμα καθημερινότητας. Και όλο αυτό βγαίνει και στο χορτάρι.
Όχι, δεν είμαι Λίβερπουλ. Η ομάδα μου δεν την ανταγωνίζεται καν, αφού παλεύει εδώ και χρόνια να ξεφύγει από την Τσάμπιονσιπ. Αλλά το πρότζεκτ του Ρότζερς είναι από τα πιο όμορφα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και αξίζει το χειροκρότημα. Και αυτό δεν αλλάζει, όποια κι αν είναι η τελική έκβαση της Πρέμιερ Λιγκ.
Πηγή:gazzetta.gr

Μύθος ή πραγματικότητα η έδρα και ο 12ος παίκτης;

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τις καυτές και μη έδρες του πρωταθλήματος και αναλύει για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσουν μία ομάδα στην πορεία της. Η έδρα δεν έκρινε τον πρωταθλητή, ενώ ο Αρης με μία από τις πιό καυτές έδρες στη Σούπερ Λίγκα υποβιβάζεται. Λέμε και ξαναλέμε για τον 12ο παίκτη, τον κόσμο και έδρες που λιώνουν… σίδερα. Μπορεί όμως να καταφέρει να γλυτώσει μία ομάδα από τον υποβιβασμό ή αντίστοιχα, να του δώσει το πρωτάθλημα. Υπό συνθήκες ναι! Ωστόσο, βλέποντας μία αγωνιστική πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, κάποια στοιχεία, μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η έδρα φέτος δεν ήταν αυτή που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά οι εκτός έδρας νίκες. Το «κάστρο» της Λεωφόρου δεν άργησε να πέσει (Πανθρακικός-8η αγωνιστική) με 3 ήττες και 2 ισοπαλίες συνολικά, αν και ο Παναθηναϊκός σε σύγκριση με τις τελευταίες χρονιές στο ΟΑΚΑ κάνει θετικό ταμείο. Στο περσινό πρωτάθλημα που είχε 30 αγώνες, οι Πράσινοι είχαν πετύχει εντός μόλις 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες.
     Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει τις 16 νίκες αν νικήσει τον Απόλλωνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ενώ δεν έχει καμία ισοπαλία και μετράει μία ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ έχει στην Τούμπα 16 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ διατήρησε το αήττητο. Η άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας που δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας είναι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι!
    Είναι πολλά όμως τα συμπεράσματα και στην ουρά της βαθμολογίας. Ας αρχίσουμε από την ξεσπιτωμένη Καλλονή. Κατάφερε να σωθεί παίζοντας μακριά από το σπίτι της την Μυτιλήνη, παίζοντας ανοιχτό ποδόσφαιρο. Πέτυχε εντός έδρας 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και είχε 7 ήττες. Ο Λεβαδειακός που δεν έχει  από τις σκληρές έδρες (Λιβαδειά), κατάφερε ωστόσο να εκμεταλλευτεί το σπίτι του για να φτάσει στην παραμονή στην κατηγορία. Είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν κατάφερε να πετύχει εκτός έδρας νίκη και να πίνει το… καφεδάκι της την ώρα που κάποιες ομάδες θα δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα τους για να μην υποβιβαστούν. Ο Λεβαδειακός έχει 12 νίκες στη Λιβαδειά, 2 ισοπαλίες  και 2 ήττες.
     Αντίθετα ομάδες με σκληρές έδρες και πολύ κόσμο, όπως ο Αρης με το Κλεάνθης Βικελίδης, ο ΟΦΗ με το Γεντί Κουλέ  δεν είχαν την συγκομιδή βαθμών που θα ήθελαν, ώστε να κάνουν το βήμα παραπάνω στους διαφορετικούς στόχους τους. Ο Αρης δηλαδή να παραμείνει στην κατηγορία και ο ΟΦΗ να μπει στα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος, καθώς είναι στην 6η θέση.
     Στην περίπτωση του Αρη αποδεικνύεται ότι όταν δεν έχεις καλή ομάδα, δεν σε σώζει τίποτα. Αυτό δείχνει η στατιστική του εντός έδρας όπου έχει 1 νίκη, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες. Ο ΟΦΗ με την τελευταία εντός έδρας νίκη του έφτασε με το ζόρι τις 8 εντός, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες.
   Το καλό του ξεκίνημα χάλασε και ο Παναιτωλικός που έχει πολύ φανατική έδρα και μαζεύει πολύ κόσμο στο Αγρίνιο, καθώς μετράει 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η Ξάνθη πόνταρε πολλά στην έδρα της, έχει 9 νίκες, ωστόσο έχασε ένα από τα ματς κλειδιά για την παραμονή της, αυτό με τον Πλατανιά και μπήκε σε μπελάδες. Έχει πετύχει 9 νίκες, 1 ισοπαλία και μετράει 6 ήττες στα Πηγάδια και ξαναποντάρει στην έδρα της, αναγκαστικά στην προσπάθειά της να σωθεί! Ντέρμπι ζωής και θανάτου με τον Παναθηναϊκό!
   Η ακριτική ομάδα μαζί τον Παναιτωλικό και τον Πανθρακικό έχουν μόλις μία νίκη μακριά από το σπίτι τους, ωστόσο κατάφεραν να μην μπουν στη δίνη του υποβιβασμού.
Πηγή:gazzetta.gr

Το πρωτάθλημα της έδρας!!

Ο Β. Γαλούπης αναλύει γιατί η φετινή Σούπερ Λίγκα εξελίχθηκε σε ένα πρωτάθλημα που τον πρώτο λόγο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, είχαν οι γηπεδούχοι!  Η κανονική περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της και πλέον μπορούμε να μιλήσουμε για ένα ρεκόρ, που προκύπτει τόσο από τα ματς που βλέπαμε κάθε εβδομάδα, όσο κι από τους αριθμούς.
Είναι η πρώτη φορά, λοιπόν, που οι έδρες έπαιξαν τόσο μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση της βαθμολογίας, όπως θα δούμε και στην συνέχεια. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν σε 165 παιχνίδια, 67 φορές ήρθε ισόπαλο αποτέλεσμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι φύγανε με 63 «διπλά».
Φυσικά απομένει μια αγωνιστική ώστε να συμπληρώσουν όλες οι ομάδες από 17 εντός έδρας αγώνες.
Ο μέσος όρος νικών για τους γηπεδούχους είναι στο 9.1, αριθμός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και πρωτοφανής για τη σύγχρονη ιστορία του πρωταθλήματος και ειδικά της Σούπερ Λίγκας.
Είναι σημαντικός ο μέσος όρος, αφού μας βοηθάει να γίνει καλύτερη σύγκριση στο φετινό πρωτάθλημα των 18 ομάδων, σε σχέση με τα προηγούμενα των 16.
Τις προηγούμενες σεζόν
Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Τη σεζόν 2012-13 οι γηπεδούχοι κέρδισαν 114 ματς (με 7.1 μ.ο.), ενώ είχαμε 63 «Χ» και 63 «2».
Την περίοδο 2011-12 οι νίκες εντός έδρας ήταν 117 (7.3 μ.ο.), με 56 ισοπαλίες και 67 «διπλά».
Στο πρωτάθλημα 2010-2011 οι έδρες «μίλησαν» 110 φορές (6.8 μ.ο.), με 65 «Χ» και 65 «2».
Το 2009-2010 τα τρίποντα των γηπεδούχων ήταν 121 (7.5 μ.ο.), οι ισοπαλίες 56 και οι νίκες φιλοξενούμενων 63.
Τα ίδια πάνω – κάτω ισχύουν και για τις προηγούμενες σεζόν, ειδικά στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας μέχρι το 2006-07, όπου ο μέσος όρος κυμαίνεται πάντα γύρω στο 7.
Οι αήττητοι
Ας δούμε και μερικά ακόμα στοιχεία. ΠΑΟΚ και Ατρόμητος έμειναν φέτος αήττητοι, όταν την περασμένη σεζόν όλες οι ομάδες είχαν από τουλάχιστον μια ήττα στην έδρα τους.
Το πολύ, λοιπόν, μέχρι δυο ήττες στο γήπεδό τους είχαν οι: ΠΑΟΚ και Ατρόμητος (0), Ολυμπιακός και Αστέρας (1), ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Λεβαδειακός (2). Σχεδόν οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος!
Η συγκομιδή
Κάποιες ομάδες, μάλιστα, πόνταραν ουσιαστικά μόνο στο γήπεδό τους για να την συγκομιδή τους. Ίσως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα απ’ όλα είναι αυτό του Λεβαδειακού που σώθηκε σχετικά άνετα με 39 β., έχοντας πάρει μόνο μια ισοπαλία εκτός έδρας.
Από μόνο ένα διπλό στο πρωτάθλημα έχουν οι Πανθρακικός, Παναιτωλικός και Ξάνθη.
Περιφέρεια και αποκεντρωμένο πρωτάθλημα
Αν, όμως, το προχωρήσουμε και λίγο παραπέρα, αφού όπως είπαμε οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους για την δύναμη της έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, θα δούμε ότι αυτή τη σεζόν υπήρχαν αρκετές ιδιαιτερότητες, συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Και δεν εννοούμε μόνο τις 18 ομάδες.
Για παράδειγμα, η παρουσία της Περιφέρειας ήταν πολύ δυνατή με 11 ομάδες! Το αποκεντρωμένο πρωτάθλημα βοήθησε απ’ ό,τι φαίνεται στο ζωντάνεμα εδρών των συλλόγων της Περιφέρειας.
Ειδικά εντυπωσίασαν στο γήπεδό τους ομάδες όπως ο Αστέρας (μόλις μια ήττα στην Τρίπολη), ο ΟΦΗ (δυο ήττες), ο Πανθρακικός με το εντυπωσιακό 10ν.-2ισ.-4ήτ., ο ΠΑΣ με 10 τρίποντα, ο Λεβαδειακός με 12-2-2 και, φυσικά, ο Παναιτωλικός με 9-5-2 κι εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις στο Αγρίνιο (την 2η καλύτερη στην κατηγορία με μόλις 7 γκολ παθητικό).
Πηγή:gazzetta.gr

Στον τελικό η Λοκομοτίβ Κουμπάν!!

H Λοκομοτίβ Κουμπάν επιβλήθηκε της Οκτιάμπρ (71-69) κι έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ρωσίας.   Με κορυφαίους τους Ζούμπκοβ (18π.), Σίμον (11π.) και Χέντριξ (9π.) η ομάδα του Εβγένι Πασούτιν επικράτησε της Οκτιάμπρ και στο δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου Ρωσίας.
Στον τελικό θα βρει μπροστά της τον νικητή του ζευγαριού Κίμκι-Ούνικς Καζάν
Πηγή:gazzetta.gr

Στιγμές μαγείας και... απορίας!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τη μεγαλύτερη κούπα ever, το ταξίδι στο Βελιγράδι και της ΑΕΚ το... χάλι.
Όταν οι ΑΕΚτσήδες... φωνάζουν ότι «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» έχουν λόγο που το κάνουν και στιγμές στο χρόνο που έχουν μείνει για πάντα χαραγμένες στη μνήμη ανθρώπων απ' ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο από τους ίδιους...

Στιγμές μαγείας σαν εκείνο το ταξίδι στο Βελιγράδι, στον πόλεμο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη ελληνικού (ευρωπαϊκού πιο σωστά) συλλόγου στην ιστορία του ποδοσφαίρου στην Γηραιά Ήπειρο και φυσικά για τη μεγαλύτερη κούπα ever που κατέκτησε ομάδα στο χορτάρι: νίκη και κούπα σε βάρος του πολέμου!

Ενα ταξίδι και μία στιγμή απόλυτης μαγείας όπου εμένα πάντα θα μου θυμίζει έναν καλό μου φίλο που δυστυχώς πια δεν υπάρχει ανάμεσά μας. Αναφέρομαι στον Γιάννη Βελτίδη που από κει ψηλά βλέπει που οδηγήθηκε και που βρίσκεται η ΑΕΚ και ξέρω πως δυστυχώς δεν του... επιτρέπουμε να ηρεμήσει. Και εκείνον και την παρέα του η οποία δυστυχώς αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης είχε πάει τότε χωρίς δεύτερη σκέψη. Φίλος και γείτονας, ομοϊδεάτης με την ίδια και περισσότερη ίσως λύσσα για τα τρία πιο όμορφα γράμματα στη ζωή μας (Α.Ε.Κ.) θυμάμαι σαν... χθες να μου το λέει ότι θα πάει και να με καλεί να τον ακολουθήσω άλλη μία φορά, μα λόγω χρημάτων μου ήταν απλά αδύνατο να το καταφέρω! Σπίτι του (αν θυμάμαι καλά) ήμασταν το προηγούμενο βράδυ πριν το ταξίδι αυτό.

Αυτή η μεγαλύτερη και πιο ιστορική στιγμή στην 90χρονη ιστορία του συλλόγου έμελλε να μου θυμίζει πάντα το φιλαράκι μου τον Γιάννη που τόσο πολύ λείπει. Το γέλιο του, η όμορφη τρέλα του, τα πάρτι που κάναμε και στα οποία πηγαίναμε, οι εκδρομές μας στην επαρχία για την ΑΕΚ και φυσικά τα βράδια που βγαίναμε παρέα. Μου λείπει ακόμη και όταν με εκνεύριζε τόσο πολύ με το να επιμένει (ανάλογα με εμένα αφού κι εγώ τα ίδια σκ@τ@ είμαι) ότι έχει δίκιο σε κάτι που δεν είχε... Λείπεις Γιάννη, λείπεις πάντα και σε όλους!

Κι εκεί που ξυπνάς λοιπόν με τις αναμνήσεις να σε κάνουν να παντρεύεις το γέλιο με το δάκρυ έρχεται ο απογευματινός αγώνας της ΑΕΚ να σε ξενερώσει απόλυτα! Μια ομάδα που ματώνει να κερδίσει αντίπαλο που αγωνίζεται με δέκα παίκτες, χάνει πάλι πέναλτι (5/13) και πληροφορείσαι πως δεν μπορούσε μετά το 25' να δείξει ένα, δυο καλά στοιχεία. Κάκιστοι ή έστω με δόση επιείκειας μέτριοι σε ΟΛΑ τους... Μία απορία όλοι και όλα: Δεν θέλουν; Δεν μπορούν; Σίγουρα δεν κάνουν...

Θα μου πει κανείς «αντέδρασε ρε φίλος και έκανε το 1-0, 1-2 σε ένα ημίχρονο» και θα απαντήσω απλά: για γέλια! Ή για κλάματα; Αυτή είναι το βασικό ερώτημα. Κι όλοι ψάχνουμε να δούμε τι φταίει, γιατί έτσι, ποιοι να φύγουν, ποιοι κάνουν και ποιοι όχι...
Ολοι... Αυτή είναι η απάντηση εκτός αν θέλουμε να χαϊδεύουμε αυτιά. Λένε κάποιοι όταν το αυτοκίνητο δεν πάει σωστά, ευθύνεται ο οδηγός και όχι οι επιβάτες. Θαρρώ κάποιος μου το έστειλε και μήνυμα. Ναι, έτσι είναι! Απλά παίζει να έχει 4 σκασμένα λάστιχα, ή η μηχανή και ο κινητήρας να ήταν κατεστραμμένα και έτσι αλλάζουν τα δεδομένα.

Ομως η αλήθεια είναι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ευθύνονται ΟΛΟΙ. Για όσα βλέπουμε και όσα λάθη (τόσα πολλά πια) που έγιναν για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλος, Δέλλας όλοι κρίνονται (και μέλη της διοικούσας αρχής) από τον Μελισσανίδη που απλά υλοποιούσε όσα του ζητούσαν. Προσωπικά η κρίση που αφορά τα παραπάνω πρόσωπα είναι απόλυτα αρνητική, ανάλογα πάντα και τι ζητήθηκε από τον κάθε έναν από αυτούς να πετύχουν στην πορεία της χρονιάς.

Οσο για τους ποδοσφαιριστές δεν τους βγάζω απ' έξω. Από δω και πέρα δεν ασχολούμαι άλλο όμως. Το... φώναζα από τον Οκτώβριο πως ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. Και γι' αυτό άλλωστε μόνοι τους έβαλαν τον εαυτό τους από το ρόστερ. Εχουν αποκτηθεί ήδη δέκα ποδοσφαιριστές και θα αποκτηθούν το λιγότερο ακόμη 5 έως 8... Οπότε κρίθηκαν και αποδείχτηκαν ανεπαρκείς! Και πλέον το γνωρίζουν γι' αυτό και οι περισσότεροι «πετάνε» χαρταετό στον αγωνιστικό χώρο. Τουλάχιστον ας μπουν και να παίζουν μόνο οι μικροί (ηλικιακά) που θα 'χουν και άλλοθι...

Υγ: Με ρωτάτε συνέχεια για το θέμα προπονητή. Και μου στέλνετε μηνύματα λέγοντάς μου: επειδή κάποιοι έχουν γράψει ότι αποφασίστηκε να ΜΗΝ προχωρήσει σε αντικατάσταση προπονητή στην ΑΕΚ σε εφημερίδες και συγκεκριμένα site, ισχύει; Κανονικά και απλά θα έπρεπε να ρωτήσετε αυτούς που κάνουν τέτοια πρωτοσέλιδα, ή ανάλογα θέματα πρώτη είδηση. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Στην Ενωση δεν θα επικοινωνήσουν μέσω κανενός (ευτυχώς γιατί πλέον είναι σοβαρά πρόσωπα στη διοίκηση) μέσου όπως γινόταν στο τόσο πρόσφατο παρελθόν από Θανόπουλους, Δημητρέλους και ειδικά Αδαμίδηδες όσα αφορούν τον Σύλλογο και το μέλλον του. Κάνουν πράξεις, δεν ασχολούνται με λόγια και φήμες. Γνωρίζω, επαναλαμβάνω: γνωρίζω πως υφίσταται αναζήτηση τεχνικού, αν αυτό σημαίνει και απόφαση αντικατάστασης του Δέλλα δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Κι αυτό διότι πολύ απλά αν (για κάποιον λόγο) δεν προχωρήσει η μία, ή η άλλη περίπτωση που (μπορεί να) απασχολεί την ΑΕΚ, προφανώς και δεν θα πάνε σε λύση απλά για να αντικαταστήσουν τον Ελληνα τεχνικό με τον οποιονδήποτε... Πάντως ο «Τράι» έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι ο τσαμπουκάς και το πάθος δεν δουλεύονται... Και όντως απ' αυτά οι παίκτες της Ενωσης δεν έχουν ούτε στο 0.2%!
Πηγή:gazzetta.gr

Η άποψη για προπονητή και ρόστερ...!

Ο Κ. Νικολακόπουλος ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα μέσω του blog του στο gazzetta με αφορμή τα περί κριτικής προς τον Μίτσελ. 
Επειδή υπάρχουν κάποια σχόλια που υπονοούν θέμα Μίτσελ στον Ολυμπιακό με αφορμή κριτικές που δέχθηκε μετά το 2-1 επί του ΠΑΟΚ, θέλω να γράψω κάποια πράγματα.
Ένα, όταν τελευταία φορά, μόλις πριν λίγα 24ωρα,  ρώτησα πηγή της διοίκησης τη «θέση» για τον προπονητή, η απάντηση ήταν κατηγορηματική: «Στηρίζουμε Μίτσελ 100-0». Παρεμπιπτόντως, για όποιον δεν το ξέρει, οι σχέσεις προέδρου και προπονητή βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.
Δύο, όταν σχεδόν όλοι Αύγουστο και Σεπτέμβρη έλεγαν «να φύγει ο Μίτσελ», εγώ επανειλημμένως και δημοσίως ήμουν από τους ελάχιστους, που έγραφα κι έλεγα, «ρε παιδιά, να αλλάξει τώρα προπονητή ο Ολυμπιακός; Τον προπονητή τον αφήνεις ως τον Απρίλιο και τότε τον κρίνεις». Στον Ολυμπιακό ακολούθησαν την ποδοσφαιρική λογική κι η ομάδα πέτυχε, πανηγυρικά, και τους δύο μεγάλους στόχους της, το πρωτάθλημα και την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τρία, θεωρώ λογικό να υπάρχει κριτική από τον Τύπο και στον προπονητή, όπως βέβαια προπάντων και στους παίκτες, όταν βλέπεις την ομάδα επί μία περίοδο πέντε εβδομάδων να έχει απίστευτα σκαμπανεβάσματα και σε πολλά παιχνίδια να μην δικαιώνεται ούτε από τα αποτελέσματα, ούτε από τις εμφανίσεις. Αλλά κριτική πάνω σε συγκεκριμένα σημεία που προβληματίζουν κι όχι αυτό που λέμε «αέρα μπανά», δηλαδή να κάνεις για να κάνεις. Και έχοντας στην άκρη του μυαλού, ότι η ομάδα στα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια, στο Μάντσεστερ κι εδώ με τον ΠΑΟΚ, το προσπάθησε πάρα πολύ...
Τέσσερα, δεν έχω πρόβλημα να διατυπώσω την γνώμη μου, τώρα, δέκα ημέρες ΠΡΙΝ τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ: Για να φτιάξεις μία πραγματικά καλή ομάδα, πρέπει να κρατήσεις ένα προπονητή και δύο και τρία χρόνια. Κι όχι να αλλάζεις προπονητή με την κάθε ευκαιρία. Γιατί η λογική λέει ότι όσο δουλεύει ένας προπονητής, τόσο θα φαίνεται περισσότερο η δουλειά του.
Πέντε, ίδια είναι κι η άποψή μου στο θέμα του ρόστερ. Για να χτίσεις σε γερές βάσεις μία πραγματικά δυνατή ομάδα, δεν πρέπει να αλλάζεις 10 παίκτες κάθε χρόνο, αλλά να κάνεις τις προσθήκες που χρειάζεται το ρόστερ σου σε κάθε μεταγραφική περίοδο, ώστε να μη χάνει τη χημεία της η ομάδα και να είναι «φτου κι από την αρχή».
Όχι ότι δεν θα με πειράξει αν (χτύπα ξύλο) ο Ολυμπιακός χάσει φέτος το κύπελλο-νταμπλ. Θα με πειράξει και πολύ. Κι ασφαλώς θα είναι αποτυχία και για τον προπονητή και για τους παίκτες-όπως πιστώθηκαν αντίστοιχα τόσα άλλα φέτος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχω την γνώμη ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει τον προπονητή και τη μισή ομάδα του, επειδή έχασε το κύπελλο. Άλλο το ότι ορισμένοι παίκτες δείχνουν να «μην μπορούν», κάτι  που είναι επίσης μία σοβαρή, όσο και χρήσιμη, διαπίστωση ενόψει του προγραμαμτισμού για την επόμενη περίοδο.
Τα ασφαλή συμπεράσματα, γενικά, τα βγάζεις «διαβάζοντας» ολόκληρη τη σεζόν. Κι όχι μόνο το τελευταίο δίμηνο της σεζόν.
Όλα αυτά, ασφαλώς, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν άλλα πράγματα που ενδεχομένως να μην ξέρω. Εγώ κρίνω με βάση όσα γνωρίζω και όσα βλέπω.
Πηγή:gazzetta.gr

Ζωντανός θρύλος ο Τζέραρντ!! (vid)

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο captain της Λίβερπουλ, ο οποίος μετά τα δύο γκολ στην Γουέστ Χαμ ξεπέρασε τον Κένι Νταλγκλίς στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών των Reds. Με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου γράφει το όνομά του ο Στιβ Τζέραρντ, ο οποίος μετά τα δύο πέναλτι στο Λονδίνο, πέρα από το ότι έστειλε ξανά την Λίβερπουλ στην πρώτη θέση της Premier League, έστειλε τον εαυτό του στην 6η θέση των σκόρερ του κλαμπ. Ο σε μερικές εβδομάδες 34χρονος μέσος έφτασε τα 173 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και άφησε πίσω του τον πρώην θρύλο και προπονητή του, Κένι Νταλγκλίς (172). Επόμενο θύμα για τον μεγάλο αρχηγό, ο Ρόμπι Φάουλερ, που σταμάτησε στα 183.
Μόλις τέσσερις παίκτες έχουν ξεπεράσει τα 200 γκολ με τη φανέλα των Reds. Ιαν Ρας (364), Ρότζερ Χαντ (286), Γκόρντον Χόντγκσον (241), Μπίλι Λίντελ (228) και αν συνεχίσει με τον φετινό ρυθμό τα επόμενα χρόνια είναι βέβαιο πως θα το καταφέρει. Ο διεθνής Αγγλος φέτος αγωνίζεται σε έναν κεντρικό ρόλο που είναι πιο κοντά στην άμυνα και σε 29 αγώνες στην Premier League είναι μέσα σε 22 γκολ, αφού έχει πετύχει 13 και έχει σερβίρει 9.
«Τον έβαλα σε αυτή τη θέση που του επιτρέπει να ελέγχει καλύτερα τον χώρο και να οργανώνει το παιχνίδι, όμως αυτό δεν τον έχει αποτρέψει από το να απειλεί επιθετικά. Στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του έπαιζε σε έναν περισσότερο επιθετικό ρόλο και έγινε παίκτης παγκόσμιας κλάσης» είχε πει ο προπονητής του, Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος ήταν σίγουρος ότι το ρεκόρ του Νταλγκλίς θα σπάσει από τον Τζέραρντ. «Το ότι έφτασε στο σημείο να ισοφαρίσει τις επιδόσεις σαν και αυτές, δείχνουν την ποιότητά του...».
*Ο Τζέραρντ μαζί με τον Σουάρες οδηγούν την Λίβερπουλ που έχει φτάσει τις 9 διαδοχικές νίκες στην PL, σερί που είναι το καλύτερο από τη σεζόν 2008-09 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε 11.




Πηγή:gazzetta.gr

Ερνέστο, «μύρισε» Τσάμπιονς Λιγκ…!! (video)

Πιο κοντά στην έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Αθλέτικ Μπιλμπάο, μετά τη νίκη της 2-1 στην έδρα της Λεβάντε για την Primera Division.

Ερνέστο, «μύρισε» Τσάμπιονς Λιγκ… (video)
Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε με 2-1 τη Λεβάντε στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 32η αγωνιστική της Primera Division και βρέθηκε στο +6 από την τέταρτη θέση από την πέμπτη Σεβίλλη, έχοντας το σαφές προβάδισμα για την έξοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, κάτι που ισχύει από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αντίθετα, η ομάδα των Νίκου Καράμπελα και Λούκα Βύντρα παρέμεινε στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας, μακριά από κάθε στόχο για τις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Ο πρώτος έμεινε στον πάγκο, ενώ ο δεύτερος έγινε αλλαγή στο 46'.

Οι Βάσκοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στις προσπάθειες του Αντούριθ μέσα από την περιοχή στο 15’ και στο 45’, ενώ ο Σαν Χοσέ στο 12’ έχασε πέναλτι. Ο ίδιος με το αυτογκόλ που σημείωσε στο 67’ έβαλε τους Λεβαντίνους στο παιχνίδι, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση που άσκησαν στην εστία του Ιραϊθόθ δεν έφερε αποτελέσματα.



ΛΕΒΑΝΤΕ: Νάβας, Βύντρα (46’ Λόπεθ), Ρόντας, Χουανφράν, Αντουα, Σιμάο, Ντιόπ (46’ Πίντο), Τσουμέτρα (75’ Μπάμπα), Κασαντέσους, Γκαρσία, Μπαράλ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσεϊτα, Σαν Χοσέ, Μπαλενθιάγκα, Ιτουράσπε, Ρίκο (75’ Μοράν), Σουσαέτα (86’ Τορκέρο), Αντερ Ερέρα (78’ Μπενιάτ), Μουνιαϊν, Αντούριθ


Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Primera Division:


Παρασκευή, 04 Απριλίου

Αλμερία – Οσασούνα 1-2
(73’ Σοριάνο – 19’ Ριέρα, 33’ Αρίμπας)

Σάββατο, 05 Απριλίου

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 1-0
(14' Ραούλ Γκαρθία)

Μπαρτσελόνα – Μπέτις 3-1

Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4
(44' Ιγιαραμέντι, 65' Μπέιλ, 85' Πέπε, 88' Μοράτα)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα 3-0
(26' Ροτσίνα, 48', 60' Μπουένο)

Κυριακή, 06 Απριλίου

Μάλαγα – Γρανάδα 4-1
(14’, 37’ Καμάτσο, 50’ πεν. Αμραμπάτ Ν., 74’ Χουανμί – 78’ Ελ Αράμπι)

Έλτσε – Χετάφε 1-0
(93' Μποάκιε)

Σεβίλλη – Εσπανιόλ 4-1
(18' Μ' Μπία, 44', 84' Γκαμεϊρό, 89' Ράκιτιτς-47' πεν. Σέρχιο Γκαρσία)

Βαγιαδολίδ – Βαλένθια 0-0

Δευτέρα, 07 Απριλίου

Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(67' αυτ. Σαν Χοσέ-15', 45' Αντούριθ)


Η επόμενη (33η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 11 Απριλίου
Οσασούνα – Βαγιαδολίδ

Σάββατο, 12 Απριλίου
Θέλτα – Σοσιεδάδ
Βιγιαρεάλ – Λεβάντε
Γρανάδα – Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία

Κυριακή, 13 Απριλίου
Μπέτις – Σεβίλλη
Βαλένθια – Έλτσε
Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης
Εσπανιόλ – Ράγιο Βαγιεκάνο

Δευτέρα, 14 Απριλίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα Πηγή: sport-fm.gr

Μούρνινγκ και Μαρτσουλιόνις στο Hall of Fame!

Ο Αλόνσο Μούρνινγκ και ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις είναι δύο από τα νέα μέλη του Hall of Fame.

Μούρνινγκ και Μαρτσουλιόνις στο Hall of Fame
Τα μέλη της τάξης του 2014 για το Hall of Fame ανακοινώθηκαν. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Αλόνσο Μούρνινγκ, ο Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις, ο Μιτς Ρίτσμοντ, αλλά και ο Ντέιβιντ Στερν.

Ο Μούρνινγκ, εκ των κορυφαίων αμυντικών στην ιστορία του ΝΒΑ, κατέκτησε το πρωτάθλημα με το Μαϊάμι αφότου επέστρεψε στη δράση μετά από μεταμόσχευση νεφρού. Ο Ρίτσμοντ υπήρξε μεγάλος σκόρερ και πανηγύρισε έναν τίτλο με τους Λέικερς, ενώ ο Ντέιβιντ Στερν υπήρξε μέχρι το Φεβρουάριο και για 30 χρόνια κομισάριος του ΝΒΑ.

Ο Μαρτσιουλιόνις υπήρξε ο πρώτος Σοβιετικός που έπαιξε στο ΝΒΑ (για επτά σεζόν), ενώ ο Λιθουανός παλαίμαχος πλέι μέικερ θεωρείται από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών.

Νέα μέλη στο «πάνθεον» του μπάσκετ είναι επίσης οι Νόλαν Ρίτσαρντσον και Γκάρι Γουίλιαμς που κατέκτησαν ως προπονητές το κολεγιακό πρωτάθλημα.

Η επίσημη τελετή εισαγωγής των νέων μελών θα γίνει στις 8 Αυγούστου στη Μασαχουσέτη. Πηγή: sport-fm.gr

Χαλά του Μπέγκιτς στη Γκραν Κανάρια!

Το υψηλό συμβόλαιο του Μίρζα Μπέγκιτς αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για να φύγει από τον Ολυμπιακό και να μετακομίσει στη Γκραν Κανάρια.

Χαλά του Μπέγκιτς στη Γκραν Κανάρια
Μένει ως έχει, όπως όλα δείχνουν, ο Μίρζα Μπέγκιτς. Η Γκραν Κανάρια επιχείρησε να αποκτήσει τον Σλοβένο σέντερ για να καλύψει το κενό του Τσάβι Ρέι, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς αποθαρρύνθηκε από τις απαιτήσεις του.

Ο 28χρονος άσος έχει απολαβές που πλησιάζουν τις 700.000 ευρώ ετησίως (ο Ολυμπιακός έχει οψιόν να λύσει τη συνεργασία τους στο τέλος της σεζόν και να μην τον κρατήσει για δεύτερο χρόνο) και ο ισπανικός σύλλογος αδυνατεί να του καταβάλει ένα ευσεβές ποσό για να αγωνιστεί ουσιαστικά για ένα με ενάμιση μήνα.

Τον Μπέγκιτς είχαν επιχειρήσει να αποκτήσουν νωρίτερα μέσα στη σεζόν η Βαλένθια και η Κανάριας, χωρίς επίσης επιτυχία. Πηγή: sport-fm.gr

Το… αγκάλιασε η Μπενφίκα!!

Σκέψεις φιέστας έχουν ξεκινήσει στην Μπενφίκα! Οι «αετοί» επικράτησαν 4-0 της Ρίο Άβε και τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε έχουν ξεφύγει για τα καλά του Λεονάρντο Ζαρντίμ!

Το… αγκάλιασε η Μπενφίκα
Πέρσι στο τέλος τα έκανε… μούσκεμα. Φέτος δεν έχει τέτοια. Δείχνει κάτι παραπάνω από αποφασισμένη να επιστρέψει δυναμικά στους τίτλους! Η Μπενφίκα επικράτησε άνετα κι ωραία 4-0 της Ρίο Άβε και ξέφυγε με επτά βαθμούς απ’ την Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Ζαρντίμ κι ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος.

Μόλις στο μισάωρο οι γηπεδούχοι είχαν καθαρίσει την… μπουγάδα με τους Ροντρίγκο και Γκαϊτάν να έχουν ανοίξει το δρόμο προς το τρίποντο. Κι ενώ τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα και σχεδόν διαδικαστικά, η ομάδα του Ζέσους κέρδισε πέναλτι και στο 77’ ο Καρντόζο έγραψε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο ίδιος παίκτης, πάλι απ’ την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις κι ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαρσέλο στο 90’.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 26ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 4/4
Γκιμαράες-Εστορίλ 1-2
(Άλεξ 5’- Μπρούνο 28’,69’)

Σάββατο 5/4

Ολιανένσε-Μπράγκα 0-2
( Ρουσέσκου 84’, Πικέτι 90’)

Πάσος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισ. 1-3
(Καρβάλιο 14'. Ρόγιο 33', Σίλβα 66'- Μπεμπέ 54')

Κυριακή 6/4

Ζιλ Βιθέντε-Μπελενένσες 0-1

Μαρίτιμο-Αρούκα 1-0

Σετούμπαλ-Νασιονάλ Μαδέιρα 3-0

Πόρτο-Ακαντέμικα 3-1

Δευτέρα 7/4

Μπενφίκα-Ρίο Άβε 4-0

Επόμενη (27η) αγωνιστική:

Ακαντέμικα-Σετούμπαλ
Αρούκα-Μπενφίκα
Εστορίλ-Πάσος Φερέιρα
Μπελενένσες-Γκιμαράες
Μπράγκα-Πόρτο
Νασιονάλ Μαδέιρα-Μαρίτιμο
Ρίο Άβε-Ολιανένσε
Σπόρτινγκ Λισ.-Ζιλ ΒιθέντεΠηγή: sport-fm.gr

Στρατηγός… Αντεμπαγιόρ!!

Πανηγυρίζει σαν στρατιώτης. Εξακολουθεί όμως να παίζει σαν… στρατηγός! Ο φοβερός Αντεμπαγιόρ διέταξε τη Σάντερλαντ να υποταχθεί (5-1) κι επέτρεψε στην Τότεναμ να ονειρεύεται ακόμα και Champions League

Στρατηγός… Αντεμπαγιόρ! (video)
Τον άνθρωπο που μπορεί να την οδηγήσει ακόμα και στα… αστέρια έχει βρει η Τότεναμ στο πρόσωπο του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Ο ξανανιωμένος Τογκολέζος κράτησε απ’ το χέρι τα «σπιρούνια» και οδηγώντας τα σε συντριπτική νίκη επί της Σάντερλαντ (5-1) επανέφερε τα όνειρα ακόμα και για Champions League στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Αρκούσε να βρεθεί στην κατάλληλη θέση στο 28’ για ν’ απαντήσει στο γρήγορο προβάδισμα της ομάδας του Νάτσο Σκόκο (που μπήκε στο 72'). Και μετά όλα έγιναν εύκολα.

Αφού λοιπόν ο Κέιν έβαλε μπροστά τους Λονδρέζους (59’) κι ο Έρικσεν σφράγισε τη νίκη τους (στο 78’) ο Αντεμπαγιόρ ξεχείλωσε ακόμα περισσότερο το σκορ στο 86’, με το 10ο φετινό του γκολ. Έδωσε το δικαίωμα, δε, στον Δανό να βάλει (στις καθυστερήσεις) το κερασάκι στην τούρτα.

Έτσι, η Τότεναμ επανήλθε εντυπωσιακά στις επιτυχίες, ξαναπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έκτη θέση και δεδομένου του ντεφορμαρίσματος της Άρσεναλ, έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί ν’ ανατρέψει την απόσταση των πέντε πόντων που έχει απ’ αυτή.


Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 4-1
(3’ πεν. Τουρέ, 45’+1’ Νασρί, 45’+4’ Τζέκο, 81’ Γιόβετιτς - 37’ πεν. Λάμπερτ)

Άστον Βίλα-Φούλαμ 1-2
(70’ Χολτ - 61’ Ρίτσαρντσον, 86’ Ρονταγιέγκα)

Κάρντιφ-Κρίσταλ Πάλας 0-3
(31’, 88’ Πάντσιον, 72’ Λέντλεϊ)

Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4
(39’, 50’ Μάτα, 65’ Ερνάντες, 90’+4’ Γιανουζάι)

Νόριτς-Γουέστ Μπρομ 0-1
(16’ Αμαλφιτανό)

Χαλ-Σουόνσι 1-0
(39’ Μπόιντ)

Τσέλσι-Στόουκ 3-0
(32’ Σαλάχ, 61’ Λάμπαρντ, 72’ Γουίλιαν)

Κυριακή, 6/4

Έβερτον-Άρσεναλ 3-0
(14’ Νέισμιθ, 34’ Λουκάκου, 61’ Μιραλάς)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 1-2
(45+2’ Ντεμέλ-44’ πεν., 71’ πεν. Τζέραρντ)

Δευτέρα, 7/4

Τότεναμ-Σάντερλαντ 5-1
(28’, 86’ Αντεμπαγιόρ, 59’ Κέιν, 78’, 90’+2’ Έρικσεν - 17’ Κάτερμολ)

Η επόμενη αγωνιστική (34η)

Σάββατο, 12/4

Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Κάρντιφ
Στόουκ-Νιουκάστλ
Φούλαμ-Νόριτς

Κυριακή, 13/4

Σουόνσι-Τσέλσι
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι

Τρίτη, 15/4

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ

Τρίτη, 6/5

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Χαλ Σίτι Πηγή: sport-fm.gr

Τα «χρειάστηκε» η Μίλαν!! (video)

Αν και «καρδιοχτύπησε» σε αρκετές περιπτώσεις, τελικά τα κατάφερε! Η Μίλαν πήγε στην έδρα της Τζένοα και έδειξε πως σιγά-σιγά αποκτά το μέταλλο που της έλειπε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν (2-1).

Τα «χρειάστηκε» η Μίλαν! (video)
Να αλλάξει πολλά πράγματα και να την κάνει να παίζει σούπερ ποδόσφαιρο δεν γίνεται. Να της δώσει όμως το χαρακτήρα που της αρμόζει, φαίνεται ότι μέρα με τη μέρα το πετυχαίνει.

Η, ψυχομένη, Μίλαν του Κλάρενς Ζέεντορφ ταξίδεψε στο «Λουίτζι Φεράρις» για να αντιμετωπίσει την Τζένοα και, αν και χρειάστηκε πολλές επεμβάσεις του Αμπιάτι, επικράτησε τελικά με σκορ 2-1 των γηπεδούχων.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου, ο Τααράμπ έτρεξε λίγα μέτρα με την μπαλά και με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ έβαλε τους «ροσονέρι» σε θέση οδηγού.

Και ενώ στη συνέχεια η Τζένοα πίεσε ασφυκτικά για να πετύχει την ισοφάριση, ο Χόντα έκανε δύο τα τέρματα για την ομάδα του και άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό του στη Serie A.

Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, όμως, ο Φετφατζίδης και η παρέα του. Και ανταμειφθήκαν στο 73΄ με τον Μάρκο Μότα, χωρίς να καταφέρουν ωστόσο, αν και μπορούσαν, να κάνουν κάτι περισσότερο.

Έτσι, όσο και αν μερικές εβδομάδες αυτό έμοιαζε τρελό, η Μϊλαν απέχει μόνο πέντε βαθμούς από την έκτη θέση που δίνει εισιτήριο για το Europa Lague (πήγε τελικό η Φιορεντίνα και έχει ανοίξει και άλλη θέση) και πλέον, με έξι αγωνιστικές να μένουν, τίποτα δεν αποκλείεται.






Πηγή: sport-fm.gr

«Πολύ βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ»

fytanidis
Ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε στον Arena FM 89,4 για το χθεσινό(6/4) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αναφέρθηκε στην τελευταία αγωνιστική αλλά και στα πλέι οφ. Τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τον πρώτο γύρω και ο Νάτχο μπορεί να κάνει την διαφορά στην ομάδα του «δικεφάλου».
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο καθώς ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο δεμένη ομάδα και πολύ πιο βελτιωμένος από ότι ήταν στον πρώτο γύρο. Εμείς δεν πιάσαμε την απόδοση που θα θέλαμε, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι δεν γίναμε απειλητικοί και δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες όπως σε άλλα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να σημειώσουμε κάποιο τέρμα. Στο χθεσινό παιχνίδι έπαιξε μεγάλο ρόλο το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε, σε μια φάση που βρεθήκαμε ανοργάνωτοι. Μείναμε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς και είναι δύσκολο όταν έχεις μια μεγάλη ομάδα, να κυνηγάς το σκορ».
Για τον Νάτχο: «Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει κάποιους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Νάτχο, του οποίου την κλάση είδαμε στο χθεσινό παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι βάζει τις δικές του πινελιές και μπορεί να κάνει την διαφορά στην ομάδα του ΠΑΟΚ».
Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα: «Ποτέ στα μεταξύ μας παιχνίδια δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, είναι παιχνίδια τα οποία τα ευχαριστιέται ο κόσμος και πιστεύω και χθες όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο ,έφυγαν ευχαριστημένοι».
Για την τελευταία αγωνιστική και τα πλέι οφ: «Στο τελευταίο παιχνίδι θα κριθεί με πόσους βαθμούς θα μπει κάθε ομάδα στα πλέι οφ. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που είχαμε σε όλη την διάρκεια της σεζόν και να εξαργυρώσουμε αυτή την καλή πορεία με κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια.
Πάντα η ομάδα που έχει τους περισσότερους βαθμούς έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων .Από εκεί και πέρα όμως και στην περσινή χρονιά υπήρχε αυτό το πλεονέκτημα το οποίο για ένα γκολ δεν ξεπεράσαμε. Όποια ομάδα δείξει μεγαλύτερη διάρκεια αυτή θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει την πρώτη θέση.
Ο ΠΑΟΚ έχει την δύναμη της έδρας του, ο Παναθηναϊκός είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, ίσως η πιο φορμαρισμένη αυτή την περίοδο και πραγματικά νομίζω ότι θα είναι από τα πιο αμφίρροπα πλέι οφ των τελευταίων χρόνων.
Εμείς θα διεκδικήσουμε με αξιώσεις την πρώτη θέση αλλά και ο Αστέρας Τρίπολης έχει ένα ρόστερ ικανό να κάνει πολλές ζημιές».
Πηγή: arenafm.gr

«Η Κέρκυρα έχει το καλύτερο ρόστερ»

kokotovits
O προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Ντράγκαν Κοκότοβιτς μίλησε στον Arena FM 89,4 για την ομάδα του, τα πλέι οφ αλλά και για το αυριανό(8/4) παιχνίδι με την Κέρκυρα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
Για το πέρασμα του από την Κίνα: «Μετά τον Πανσερραϊκό ήμουνα 2.5 χρόνια στην Κίνα. Εκεί είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Είναι άλλος κόσμος, άλλη κουλτούρα. Αυτή την στιγμή οικονομικά είναι πολύ δυνατή και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πηγαίνουν πολλοί προς τα εκεί.
Για τον Ολυμπιακό Βόλου και τα πλέι οφ: «Οι έξι βαθμοί είναι πλεονέκτημα αλλά με δυο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να χαθεί. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα με οκτώ ομάδες. Θα εξαρτηθεί από την ποιότητα που έχει κάθε ομάδα και αυτή την στιγμή όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την Σούπερ Λιγκ. Πιστεύω ότι όποια ομάδα καταφέρει να κάνει φρεσκάρισμα χωρίς να χάσει από την ποιότητα της θα είναι αυτή που θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ. Τα παιχνίδια είναι Τετάρτη-Κυριακή και η κούραση σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο.
Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και θα μετρήσουν πολλά».
Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Κέρκυρα παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει έμπειρο ρόστερ και είναι ένα από τα φαβορί για να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ. Θεωρώ ότι έχει το καλύτερο ρόστερ από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ»
Για τον Ηρακλή: « Έχει ποιότητα, 15-20 αξιόλογους ποδοσφαιριστές και φέτος θα κάνουν τα πάντα για να ανέβουν κατηγορία»
Πηγή: arenafm.gr

«Τεράστια συγκίνηση»

jones
Ο πρώτος Αμερικανός μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα επέστρεψε στην Ελλάδα και παρακολούθησε το παιχνίδι με τον Παναθηναικό. Ο Μάικ Τζόουνς μίλησε στον Arena FM 89,4 για τα συναισθήματα που ένιωσε με την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είμαι ευτυχισμένος και έχω ένα πάρα πολύ ωραίο αίσθημα, ένα αίσθημα το οποίο με έκανε να νιώσω πάρα πολύ όμορφα. Οι άνθρωποι, όχι μόνο αυτοί που βρέθηκαν στο γήπεδο και με θυμόντουσαν μετά από 24 χρόνια αλλά όσοι συνάντησα στον δρόμο με αναγνώρισαν και με θυμόντουσαν ακόμα».
Για τα συναισθήματά του και την συγκίνηση που ένιωσε: «Ήταν πραγματικά ένα εκλεκτικό συναίσθημα το οποίο δεν γινόταν να κοντρολάρω».
Για το PAOK sports Arena: «Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο γήπεδο και για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλό. Έχει πολλούς βοηθητικούς χώρους για προπονήσεις και για οτιδήποτε άλλο. Είναι πολύ ωραία γιατί περιπλανιέσαι και βλέπεις την ιστορία του ΠΑΟΚ στον τοίχο με τις φωτογραφίες και όλες αυτές τις αφίσες που υπάρχουν».
Για το αν θα ήθελε να παίξει σε αυτό το γήπεδο: «Θα ήθελα να σουτάρω καλύτερα, αλλά θα μπορούσα να παίξω κιόλας».
Για τους παλιούς του συμπαίκτες: «Με καλωσόρισαν όπως ακριβώς το είχαν κάνει την πρώτη μέρα που είχα έρθει στον ΠΑΟΚ. Μιλήσαμε , θυμηθήκαμε τα παλιά και πέρασα ωραίες στιγμές. Επίσης θα ήθελα να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ στο σκάουτινγκ, θα ήθελα πάντα να δουλεύω για την ομάδα του ΠΑΟΚ».
Για τον κόσμο: «Μου δείξανε την αγάπη τους, τραγουδούσαν όλη την ώρα. Έδειξαν σεβασμό προς το πρόσωπό μου, τους ευχαριστώ και τους ανταποδίδω την αγάπη. Πέρασα από Μπαρτσελόνα, από Ορτέζ, αλλά την μεγαλύτερη ζεστασιά την βρήκα από οπαδούς του ΠΑΟΚ».
Πηγή: arenafm.gr

«Του χρόνου ακόμα καλύτερα»

Ησαιάδης-610x3501
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Άλκης Ησαϊάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Μίλησε για την συγκέντρωση τροφίμων που έγινε έξω από το γήπεδο της Τούμπας, δήλωσε ευτυχισμένος που ο στόχος των 50 τόνων επιτεύχθηκε και τόνισε πως την επόμενη χρονιά θα γίνουν προσπάθειες για να μαζευτούν ακόμα παραπάνω τρόφιμα!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Άλκης Ησαϊάδης:
Για την συγκέντρωση των τροφίμων: “Είμαι ευτυχισμένος που ξεπεράσαμε το όριο,  τους 50 τόνους. Υπήρξε πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και υπήρξε μεγάλη προσέλευση τροφίμων όταν έρχονταν ο κόσμος με τα παιδιά του. Ερχόταν ο κόσμος με σακούλες έξω από το γήπεδο. Μάλιστα ήρθε και μια κυρία μεγάλης ηλικία, με τα πόδια για να φέρει μια σακούλα. Μακάρι να είχα μια κάμερα για να αποθανατίσω την στιγμή και να το παίζω διαφημιστικό για του χρόνου.  Αυτό ήταν μονάχα ένα περιστατικό. Είμαι συγκινημένος και ευτυχισμένος και δεν κοιμήθηκαν σήμερα. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για αυτό που πετύχαμε. Ήμασταν από τις 19:00 εκεί και παρά τις αντιξοότητες του καιρού τα πήγαμε πολύ καλά. Ευχαριστώ και την Λαχαναγορά και το σωματείο φορτωτών και όλους τους άλλους που συμμετείχαν. Φυσικά και τις βιομηχανίες τροφίμων. Η κίνηση για να ικανοποιήσουμε τις αποστολές των φορτηγών που εγώ αναγκάστηκαν να μπω στο 78. Ευχαριστώ και τα μέσα ενημέρωσης και τον Alpha του κ. Κοντομηνά που βοήθησε πάρα πολύ. Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από πολλά μέσα. Κάναμε ακόμα μεγαλύτερο βήμα από την προηγούμενη χρονιά. Τα τρόφιμα έφυγαν με ιδιωτικά τρόφιμα και έγιναν οι διαδρομές προς όλες τις μητροπόλεις που παραλάμβαναν από τις 22:00 – 23:00″.
Για τα πρώτα εισιτήρια που έχουν φύγει για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: “Ο λαός του ΠΑΟΚ έχει περάσει πολλές φορές αυτόν τον τομέα και ήταν άριστος. Το κοινωνικό πρόσωπο που έδειξε ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Οι ενεργοί ΠΑΟΚτσήδες αυξάνονται και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι.  Του χρόνου θέλουμε να μαζέψουμε ακόμα παραπάνω τόνους”.
Πηγή: arenafm.gr

«Κοντά όλες οι ομάδες»

barbas
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο κεντρικός αμυντικός της Βέροιας, Κώστας Μπάρμπας. Σχολίασε την μάχη της παραμονής και τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες δεν απέχουν πολύ αγωνιστικά.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κώστας Μπάρμπας:
Για την μάχη της παραμονής: “Είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες. Έχουμε πλεονέκτημα με τα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας. Κερδίσαμε το ένα, ελπίζουμε να νικήσουμε και τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι στα… πόδια μας και θέλουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Αν γίνει μια έκπληξη με τον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό θα δούμε μετά τι θα κάνουμε. Στόχος είναι μόνο η παραμονή και μπορούμε να φτάσουμε τους 38 βαθμούς. Αυτή την στιγμή, όλα είναι αμφίρροπα και κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς και όχι οι άλλες ομάδες. Αν νικήσουμε πιστεύω ότι εξασφαλίζουμε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή”.
Για την πίεση που υπάρχει: “Έχουμε μάθει στην Βέροια να παίζουμε με πίεση. Τώρα υπάρχει λίγη παραπάνω, αλλά έχοντας μόνο τη νίκη στο μυαλό, δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο. Οι αλλαγές προπονητές σίγουρα μας επηρέασαν, αλλά η ομάδα μας έχει καταφέρει να πάρει εκτός έδρας αποτελέσματα. Συνήλθαμε και δείξαμε  το καλό μας πρόσωπο”.
Για το επίπεδο της Σούπερ λιγκ: “Δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. Ακόμα και η Ξάνθη, που έδειχνε άνετη και δεν την περίμενε κανείς, παίζει πλέον για την παραμονή της. Δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις ομάδες. Μικρές είναι οι διαφορές τους, όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια”.
Για την στήριξη του κόσμου της Βέροιας: “Μας έχει στηρίξει, στα τελευταία παιχνίδια είναι ακόμα πιο κοντά μας και θέλουμε να μας βοηθήσει και με την Τρίπολη. Για να πανηγυρίσουμε τη νίκη και την παραμονή στην κατηγορία”.
Για τον ικανότατο σκόρερ Μπεν: “Είναι ένα ατού για την ομάδα. Σκοράρει, δίνει βαθμούς, είναι σωστός επαγγελματίας. Δεν είναι τυχαία τα γκολ του.  Είναι σωστός επαγγελματίας και πολύ καλός ποδοσφαιριστής”.
Πηγή: arenafm.gr

«Μπορεί να σωθεί η Ξάνθη»

timthumb
Στον Arena FM 89,4 μίλησε από τη Νέα Υόρκη ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Μάκης Τζάτζος. Αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση της Skoda Ξάνθη, που κινδυνεύει με υποβιβασμό, αλλά και στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάκης Τζάτζος:
Για την κατάσταση της Ξάνθης: “Το ποδόσφαιρο, εμάς τους παίκτες, πάντα μας αφήνει στα σημάδια του. Έχω πάρει πολλά από την Ξάνθη και το ποδόσφαιρο και θα ήταν αχαριστία να μη νιώθω αυτά που έγραψα, στο διαδίκτυο. Η Ξάνθη σημάδεψε την καριέρα μου και την ζωή μου. Ήταν επίτευγμα μια μικρή επαρχιακή πόλη να τα πετυχαίνει όλα αυτά. Αν γίνει το χειρότερο και υποβιβαστεί η Ξάνθη, υπάρχει μια ισχυρή διοίκηση που μπορεί να έκανε λάθη αλλά διαθέτει τις βάσεις για να ξανασταθεί στα πόδια της. Δεν είναι καταστροφή ένας υποβιβασμός για μια ομάδα, αρκεί να μπορεί να πατήσει στα πόδια της.Ξέρω ότι αγωνιστικά και ψυχολογικά βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση . Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που έφτασε εδώ πέρα. Έχει, όμως, μια ευκαιρία να σώσει την κατάσταση. Παίζει με μια πολύ καλή ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει χάσει και από χειρότερες ομάδες…”.
Για την “εξαφάνιση” των μεγάλων ομάδων:“Είναι φαινόμενο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά στην Ελλάδα παράγινε το… κακό. Ισχυρές ομάδες δεν υπάρχουν στον χάρτη και υπάρχουν ομάδες-σφραγίδες”.
Για την ήττα της Ξάνθης από τον ΟΦΗ:“Στο ποδόσφαιρο κάποιος πέφτει και κάποιος ανεβαίνει. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να δεχθούμε την ήττα. Μπράβο στον ΟΦΗ, που έπαιξε και κέρδισε. Οι ακρότητες σε κάποια θέματα μας ενοχλούν στο ποδόσφαιρο. Η τωρινή κατάσταση, στην οποία υπάρχει μόνιμα ένας ισχυρός παράγοντας, οδήγησε το ποδόσφαιρο εδώ…”.
Για τη νοοτροπία στην Αμερική:“Μένω στην περιοχή της Αστόρια, με τους πολλούς Έλληνες. Υπάρχουν πιο γρήγοροι ρυθμοί εδώ, αλλά στην Αμερική υπάρχουν νόμοι και κανόνες σ’ όλα τα επίπεδα. Βέβαια, υπάρχουν και εδώ προβλήματα. Οι Έλληνες εδώ αγαπάνε τους πατριώτες υπερβολικά, είναι πάρα πολύ φιλόξενοι. Το ποδόσφαιρο μου άφησε και την αναγνωρισιμότητα και να μπορώ να έρθω πιο εύκολα κοντά στους ανθρώπους.
Για τον ταξιτζή από την Ξάνθη που συνάντησε στη Νέα Υόρκη:“Μπήκα στο ταξί και είδα που είχε κασκόλ και σήμα της Ξάνθης. Του μίλησα και ρώτησε αν ξέρω κάτι από Ξάνθη… Εδώ στην Νέα Υόρκη υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Είναι πιο Έλληνες εδώ. Με τον φίλο ταξιτζή βρισκόμαστε κάθε μέρα. Με είχε δει να παίζω τις εποχές που η Ξάνθη διέθετε πολύ κόσμο και μεγάλους παίκτες, όπως ο Βρύζας, ο Μαρτσέλο,  ο Άντζας, ο Μαλαδένης, ο Ζήκος και άλλοι πολλοί. Ήταν το ποδόσφαιρο διαφορετικό και ανταγωνιστικό σε όλα τα επίπεδα. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ήταν δυνατές. Υπήρχε μια πολύ δυναμική κατάσταση. Η ΑΕΚ ήταν καλή, η Λάρισα, τα Γιάννενα, η Παναχαϊκή ο Βόλος, η Δράμα, οι Σέρρες. Δεν ισοπεδώνω την προσπάθεια της Καλλονής, αλλά θα προτιμούσα στην θέση της να ήταν ο Αιολικός…”.
Πηγή: arenafm.gr

Το ξέσπασμα του Σκαρτάδου!!

skartados+giorgos
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιώργος Σκαρτάδος, ανήμερα των 54ων γενεθλίων του. Σχολίασε την πορεία του ΠΑΟΚ στην φετινή σεζόν και τους ημιτελικούς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά προκάλεσε εντύπωση το (για πρώτη φορά δημόσια) ξέσπασμα του ως προς την αντιμετώπιση που είχε από τις διοικήσεις του ΠΑΟΚ, στον οποίο διέπρεψε αγωνιστικά επί μια δεκαετία.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε σήμερα (07/04) ο Γιώργος Σκαρτάδος στον ArenaFm 89,4:
Για την εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ: “Η αλήθεια είναι περίμενα πολύ περισσότερα λόγω του ερχομού του κ. Σαββίδη. Δυστυχώς κάποιες κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι δεν ήταν κατάλληλες για την ομάδα που ονειρεύτηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτή είναι η άποψή μου. Το ότι είναι δεύτερος με μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό και το ότι μπαίνει αυτή την στιγμή στα πλέι οφ έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον Παναθηναϊκό, δεν νομίζω ότι συνιστά επιτυχία. Σας θυμίζω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν 12-13 βαθμούς πίσω. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερα οφέλη στα πλέι οφ. Τελευταία αγωνιστική πέρυσι, πήγε στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ όχι επειδή νίκησε στα Γιάννενα, αλλά επειδή δεν κέρδισε ο Ατρόμητος…”.
Για τους στόχους που μπήκαν από την αρχή της χρονιάς: “Ο ΠΑΟΚ έθεσε ξαφνικά πολύ υψηλούς στόχους. Ακούσαμε ότι θα πάρει το πρωτάθλημα, το κύπελλο ή ακόμα και το Τσάμπιονς λιγκ. Πρέπει να υπάρχει υπομονή, να χτίσεις έναν κορμό και μετά να πάρεις ποδοσφαιριστές, που μπορούν να πετύχουν το κάτι παραπάνω”.
Για τον δεύτεριο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: “Το πάνω χέρι το έχει ο ΠΑΟΚ. Παίζει στο γήπεδό του, θα έχει την βοήθεια 30.000 φιλάθλων και μπορεί όχι μόνο να περάσει στον τελικό, αλλά και να πάρει το τρόπαιο. Πρέπει, όμως, ο ΠΑΟΚ να είναι σοβαρός, γιατί έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του,όπως φάνηκε και στο ματς με τον Απόλλωνα. Αυτή την φορά έχει έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός. Να μεν, ο Ολυμπιακός δεν πάει καλά τελευταία, αλλά διαθέτει δυνατή ομάδα και δεν θα έρθει με κατεβασμένα χέρια. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι… ΠΑΟΚ”.
Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: “Σίγουρα στην δύναμη, στην υπομονή και στην παρουσία κάποιων ατού, όπως είναι ο Λούκας, ο Στοχ και ο Αθανασιάδης. Αν βρεθούν σε καλή μέρα, θα περάσει ο ΠΑΟΚ”.
 Για το αν ο Νάτχο θυμίζει… Σκαρτάδο: Ας τον αφήσουμε να παίξει μερικά παιχνίδια, ας τον κρατήσουμε το καλοκαίρι και τον κρίνουμε σε μερικά χρόνια”.
Για τα ατού του Ολυμπιακού: “Ξέρουμε ότι μεσοεπιθετικά είναι καλός. Αν μπορέσουν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ και περιορίσουν τους Σαβιόλα, Κάμπελ και Τσόρι και οι επιθετικοί εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού θα τα καταφέρουν”.
Για το γεγονός πως τον ξεπέρασε ο Σαλπιγγίδης στην τρίτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια  στον Δημήτρη και του εύχομαι όχι μόνο να τα 100στήσει, αλλά να φτάσει και στην πρώτη θέση. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και εγώ είμαι περήφανος, που ήμουν 22 χρόνια πίσω από τον Σαράφη και τον Κούδα. Βέβαια, είναι και διαφορετικές οι θέσεις μας με τον Δημήτρη. Αυτός είναι επιθετικός, εγώ έπαιζα πιο πίσω”.
Για την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό: “Είναι μια ομάδα που μου πρόσφερε δουλειά. Από την στιγμή που παρακαλούσα τον ΠΑΟΚ να μου δώσει δουλειά εδώ και 10 χρόνια και δεν έγινε τίποτε, δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψω στον Ολυμπιακό! Θα το έκανα και ο Άρης να ήταν, ο Ηρακλής ή ο Παναθηναϊκός. Ας αναρωτηθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ γιατί ο Σκαρτάδος βρίσκεται στον Ολυμπιακό… Για ποιόν λόγο να πάω στον ΠΑΟΚ με την συμπεριφορά που έχουν απέναντί μου; Το ότι είμαι στον Ολυμπιακό δεν αλλάζει πως είμαι ΠΑΟΚ. Ακόμα και μ’ αυτές τις βραβεύσεις κάθε Κυριακή στην Τούμπα δεν βλέπετε τι συμβαίνει; Φωνάζουν να μην πω ποιους, αλλά όχι εμένα…”.
Πηγή: arenafm.gr

«Τιμή και δόξα σε Πάμπλο»

PABLO1-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ Μηχανιώνας,  Γιάννης Δασκαλάκης.
Μίλησε για την ατμόσφαιρα που επικράτησε στην εκδήλωση του συνδέσμου, αλλά και για τον Πάμπλο Γκαρσία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Δασκαλάκης:
Για την ατμόσφαιρα που επικράτησε στην βράβευση του Πάμπλο Γκαρσία:
“Έγινε χαμός πραγματικά. Είχαμε πουλήσει 400 περίπου προσκλήσεις πριν μαθευτεί πως θα έρθει ο Γκαρσία και στο τέλος δεν βάλαμε καν ανακοινώσεις στις εφημερίδες γιατί δεν χωρούσαμε και ανοίξαμε και δεύτερη αίθουσα. Κάποιοι παρεξηγήθηκαν γιατί μπήκαν στην δεύτερη αίθουσα και όχι στην κυρίως αλλά δεν γινόταν. Αν λέγαμε θα είναι και ο Γκαρσία και ο Κούδας, ελάτε υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση θα ερχόντουσαν εύκολα 1500 άτομα”.
Για την εμφάνιση του Γκαρσία:
“Ο Γκαρσία ήταν πάρα πολύ τυπικός και ήταν εκεί από τις εννιά ενώ του είπαμε να έρθει μισή ώρα μετά. Όταν μπήκε έγινε το κλάμα. Ήταν στο πόδι όλη η αίθουσα και ακούστηκε κει το γνωστό σύνθημα. Χαιρέτησε πρώτα τον μεγάλο Γιώργο Κούδα, έκατσε στο τραπέζι και έγινε χαμός. Είχε μαζί του και την γυναίκα του. Τα παιδιά εκεί τον έλεγαν μια ώρα πριν να χτυπήσει το τύμπανο και τον ζάλισαν. Τους είχε πει ναι και αυτοί του το έλεγαν συνέχεια. Είχαμε 20 βραβεύσεις, τον αφήσαμε τελευταίο να τον βραβεύσουμε για να γίνει χαμός. Έδωσα την πλακέτα, βγήκαμε τις φωτογραφίες και μετά άρχισε να χτυπάει το τύμπανο και έγινε χαμός. Τέσσερις Απριλίου ήταν να φύγει στην Ισπανία για ένα καμπ  προπονητών για δύο βδομάδες και άλλαξε τα εισιτήρια για να έρθει στην εκδήλωση”.
Για τον παπα- Χρήστο που βρέθηκε εκεί:
“Τον ακούω και συγκινούμαι. Μόλις  πήγαν να μιλήσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι έφαγαν λίγο γιούχα. Βέβαια και οι υποψήφιοι δεν μπήκαν τσάμπα, αλλά αγόρασαν προσκλήσεις  και βοήθησαν. Ο ένας ερχόταν συνέχεια στις γιορτές του ΠΑΟΚ ενώ ο άλλος είναι γνωστός ΠΑΟΚτσής. Θέλω να σημειώσω πως δεν ήξερε κανένας ότι θα έρθει ο παπα-Χρήστος και ήταν δικό μου δώρο. Τον είχα κλείσει από πριν, κρυφά και ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Είχα πάρει και ένα κασκόλ για αυτόν αλλά είχε το δικό του”.
Για το αν θα χρησιμοποιηθεί το μεγάλο πανό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
“Θα ανάψουν πάρα πολλοί πυρσοί και φοβόμαστε τις ζημιές για αυτό μάλλον δεν θα το ανεβάσουμε. Ίσως το ανεβάσουμε με το καλό στον τελικό με τον ΟΦΗ”.
Πηγή: arenafm.gr

«Γιατί φίλησα το χορτάρι…»

4a955b802727b98236ca32ee8b608b54_L
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αντώνης Μαυρέας.
Μίλησε για την αγάπη του για τον “Δικέφαλο” και τόνισε πως το να φιλήσει τον άγιο χώρο της Τούμπας ήταν κάτι που του βγήκε εκείνη την στιγμή.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο “Δικέφαλος του Βορρά” πρέπει να παίξει με θάρρος, θράσος και ψυχή, ώστε να μπορέσει να περάσει στον μεγάλο τελικό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Μαυρέας:
Για την κίνησή του να φιλήσει το χορτάρι της Τούμπας στην βράβευσή του:
“Ήταν κάτι το οποίο μου βγήκε εκείνη την στιγμή. Ήθελα να το κάνω. Από εκεί και πέρα με το που μπήκα εκεί μέσα με όλα τα χειροκροτήματα είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω. Είναι κάτι απίστευτο και είμαι ακόμα συγκινημένους. Από τον κόσμο ποτέ δεν είχα παράπονο. Ότι προβλήματα και να είχαμε πάντα με αγαπούσε και μου το έδειξε μετά από 20 χρόνια. Κάποιοι φίλοι μου από Καλαμάτα και Πειραιά σχολιάζουν ποικιλοτρόπως την κίνηση μου. Εγώ αγαπάω αυτήν την ομάδα και είναι η ζωή μου όμως. Δεν με νοιάζει. Με κράζουν στο Πειραιά αλλά δεν με νοιάζει, ας έρθουν να μου το πούνε. Εγώ φίλησα αυτόν εδώ τον άγιο χώρο και δεν ξέρω γιατί τους ενοχλεί. Την Μεγάλη Τετάρτη θα πάρουν το μάθημα τους, είμαι σίγουρος”.
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο:
“Είχε κάποια διαστήματα καλό ποδόσφαιρο αλλά όταν κάνει ροτέισον είναι λογικό να υπάρχουν και άσχημα διαστήματα. Υπάρχει και η κούραση αλλά σε γενικά η εικόνα ήταν πολύ καλή. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα και έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο φέτος. Έπαιζε μια καλή άμυνα οι δύο στόπερ, φαίνεται να έχουν μεγάλη χημεία. Όταν συγκεντρωνόταν η ομάδα έδειχνε κάτι πολύ σφιχτό, στην επίθεση υπήρχε η τελική πάσα και έδειχνε να έχει κάτι παραπάνω. Δεν θέλω φυσικά να ασκήσω κριτική στον προηγούμενο τεχνικό αλλά κάτι έχει αλλάξει. Τις περισσότερες στιγμές έπαιξε καλή μπάλα η ομάδα και μου άρεσε πολύ”.
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
“Δεν υπάρχει αυτό. Ήταν 90 λεπτά το πάθος του ΠΑΟΚτσίδικου λαού. Πλέον, ο κ. Σαββίδης έχει καταλάβει τι να κάνει και ο ΠΑΟΚ θα μεγαλώσει πολύ”.
Για τις σχέσεις του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ:
“Εγώ έχω μια καλή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και οι άνθρωποι ξέρουν πως το τηλέφωνο μου το έχω ανοιχτό αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι την ομάδα που αγαπώ και είναι η καρδία μου. Θεωρώ πως τιμήθηκα όχι μόνο για το αγωνιστικό αλλά και για αυτό”.
Για το αν θα είναι στην Τούμπα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
“Θα έρθω εννοείται στην Τούμπα. Δεν χάνεται αυτό και μόνο νεκρός θα το χάσω. Έρχομαι με μια παρέα με ΠΑΟΚτσήδες από την Καλαμάτα. Έχω πολλούς φίλους και βγήκαμε χτες μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, είναι λατρεμένη πόλη η Θεσσαλονίκη και έκανα μια μικρή ανίχνευση”.
Για το πώς πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό:
“Με πολύ θάρρος και θράσος. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή κατάσταση και το δείχνει. Θέλει πάνω από όλα ψυχή. Κατηγορούσα τα παιδιά γιατί εμείς είχαμε μαζευτεί μερικά επαρχιόπαιδο και καταθέταμε την ψυχή μας. Μπορεί να μην είχαμε τέλεια τεχνική όμως στο ένας με έναν δε με περνούσε κανείς. Δεν υπήρχε καλύτερος. Ότι και να κάναμε προσπαθούσαμε. Λέγανε έπαιζα βρώμικα και κάτι τέτοια. Δες Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία. Βλέπεις μεγαθήρια που πάνε με όλη τους της δύναμη. Δεν λέω να παίζεις βρώμικα αλλά δυνατά και με ψυχή”.
Για τον Πάμπλο Γκαρσία:
“Όταν είσαι σε τέτοια ηλικία και μένεις έξω δεν μπορείς να συνέλθεις γρήγορα. Ήταν και λίγο πικραμένος κυρίως από την συμπεριφορά του προηγούμενου προπονητή, άρχισε να τα παρατάει και αυτός και δεν μπόρεσε να συνεχίσει τόσο καλά αγωνιστικά”.
Για το αν θα έπαιζε στην Τούμπα:
“Εύκολα θα έπαιζα. Έρχομαι με μεγάλη χαρά στην Θεσσαλονίκη. Αυτό που έζησα χθες ήταν απίστευτο. Όλοι έχουμε την προσωπικότητα μας και την οικογένεια μας αλλά η Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μου. Για αυτό φίλησα τον άγιο χώρο. Πρέπει να υπάρχει αγάπη και σεβασμός σε αυτό το σωματείο αλλιώς δεν κάνεις τίποτα. Θέλει ανθρώπους με ανιδιοτέλεια που αγαπάνε τον ΠΑΟΚ και ας είναι και εταιρεία”.
Πηγή: arenafm.gr

Γιουβέντους για Κρουλ!!

krul
Με τον Τζίτζι Μπουφόν ήδη στα 36 του χρόνια, οι άνθρωποι της Γιουβέντους αναζητούν τη λύση για τη θέση του τερματοφύλακα, λύση που ακούει στο όνομα Τιμ Κρουλ.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Express», οι «μπιανκονέρι» καλοβλέπουν τον Ολλανδό τερματοφύλακα της Νιούκαστλ και είναι έτοιμοι να καταβάλουν το ποσό των 12 εκατ. ευρώ στον αγγλικό σύλλογο.
Να σημειωθεί, πως τον Κρουλ τον έχει παρακολουθήσει άνθρωπος της ομάδας και συγκεντρώνει αρκετά χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Αντόνιο Κόντε για τη θέση του τερματοφύλακα.
Πηγή: arenafm.gr

Tα 10 καλύτερα γκολ στην Φούτμπολ Λιγκ!! (vid)

f8829041b2d9d4de239656f2ce9e7e8a_XL
Η εκπομπή του ΟΤΕ ΤV  ”’Ωρα Ελλάδας” έφτιαξε το top-10 από τα γκολ της φετινής χρονιάς στην Φούτμπολ Λιγκ, σε βόρειο και νότιο όμιλο.
Απολαύστε τα :











Πηγή: arenafm.gr

Καθολική στήριξη στον Αρβανίτη!!

DSC02445
Ο Λευτέρης Αρβανίτης πραγματοποίησε διερευνητική επαφή με επιφανείς ανθρώπους του Άρη, όπου έλαβε εγγυήσεις πως είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τη διοίκηση της ΚΑΕ στο δύσκολο δρόμο που έχει να βαδίσει και σύμφωνα με το οργανόγραμμα που πρότεινε ο πρόεδρος της ομάδας.
Σύμφωνα με την ΚΑΕ Άρης:
“Στο ξενοδοχείο PORTO PALACE πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (07/04) η συνάντηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., κ. Λευτέρη Αρβανίτη.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κύριοι: Γιώργος Ουζουνίδης, Γιάννης Σαμολαδάς, Βαγγέλης Αγγελούσης, Θωμάς Νικολός, Νίκος Ζεϊμπέκης, Χρήστος Γρόλλιος, Θανάσης Πλιάκης, Γιάννης Μεταξάς, Γιώργος Αιγίδης, Ανδρέας Γαϊτανίδης, Τάσος Δεσύπρης, Βασίλης Λυπηρίδης, Θεόφιλος Αργυρόπουλος, Νίκος Χασόπουλος, Θεόδωρος Εμμανουηλίδης. Απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι κύριοι Πέτρος Ράσογλου, Στάθης Ρούσος, Δημήτρης Πρωτογερόπουλος και Γιώργος  Οικονόμου, οι οποίοι συμμετέχουν ήδη στις ομάδες εργασίας της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και δήλωσαν ξανά ότι βρίσκονται στη διάθεση της ομάδας σε οτιδήποτε τους ζητηθεί.
Σκοπός και θέμα της συνάντησης ήταν να πραγματοποιηθεί μία διερευνητική επαφή από τον κ. Αρβανίτη στο κατά πόσον είναι διατεθειμένοι οι παρευρισκόμενοι -βάσει της επιθυμίας τους να προσφέρουν στον ΑΡΗ-να δραστηριοποιηθούν πάνω σε ένα οργανόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε διεξοδικά από τον Πρόεδρο του ΑΡΗ.
Υπήρξε πλήρης και καθολική αποδοχή των προτάσεων, ο κάθε ένας τοποθετήθηκε εκφράζοντας την άποψή του και είναι σημαντικό το ότι υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, γεγονός που σημαίνει ότι έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την ουσιαστική και ριζική αναδιοργάνωση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. Η συνάντηση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε και θα προχωρήσει η άμεση υλοποίηση των σχεδιαζόμενων ενεργειών”.



Πηγή: arenafm.gr

Νέα ΑΜΚ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ!!

prelevic
Πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1.000.000 ευρώ διάρκειας τεσσάρων μηνών.
Οι μέτοχοι του “δικεφάλου” κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, όπου αρχικά ενέκριναν τον ισολογισμό του προηγούμενου οικονομικού έτους, ο οποίος κατέγραψε κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Επίσης, τα μέλη της διοίκησης απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την προηγούμενη χρήση.
Επίσης, όπως αποφασίστηκε, ανοίγει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 εκατ. ευρώ, καθώς οι δύο προηγούμενες δεν καρποφόρησαν. Η διάρκειά της θα έχει ισχύ 4 μηνών, με δυνατότητα παράτασης 30 ημερών.
Το παρών στη συνέλευση έδωσαν τα μέλη της διοίκησης (Πρέλεβιτς, Γαλατσόπουλος, Καραμπέρης, Καρακούσης, Κατσιώρας), καθώς και οι Ανδρεάδης, Παπαδόπουλος, Μαμιδάκης, Ησαιάδης και Μπεκιάρης. Επίσης, παρών ήταν και ο Μιλτιάδης Κανώτας.
Πηγή: arenafm.gr

«To πίστευα, το έβαλα»!

No 823094
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Θανάσης Γκόγκας, που κατάφερε να ευστοχήσει από το κέντρο του γηπέδου και να πάρει το ποσό των 1.200 ευρώ, στο ημίχρονο του αγώνα της Α1 με τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Θανάσης Γκόγκας:
Για το καλάθι=1200 ευρώ, που έβαλε από το κέντρο: “Είχα προαίσθηση. Το έλεγα από πριν στο σπίτι ότι θα πιάσω το μπαλάκι, που πετάνε στην κερκίδα και θα σουτάρω στο ημίχρονο. Ήταν καλή η πρώτη προσπάθεια, αλλά δεν μπήκε. Η δεύτερη μπήκε κατευθείαν. Ούτε… ακούμπησε. Ο Διαμαντίδης και ο Κούπερ μου ζητούσαν αυτόγραφα μετά!  Παίζω μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Είναι καλά αυτά τα χρήματα, όμως το συναίσθημα την ώρα που χειροκροτούσε το γήπεδο δεν το αλλάζω με τίποτα. Φώναξαν στον Σταυρόπουλο να μου κάνει συμβόλαιο, ελπίζω να το άκουσε! Είμαι φίλαθλος του ΠΑΟΚ, έχω χρόνια διαρκείας στο μπάσκετ”.
Για την επίδοση του στα 5 χλμ. που έτρεξε την Κυριακή (06/04), πριν πάει στο Παλατάκι: “Ναι, έτρεξα στις παράλληλες εκδηλώσεις του μαραθωνίου Μ. Αλέξανδρος. Μου αρέσει να γυμνάζομαι. Έκανα γύρω στα 20 λεπτά. Βγήκα 8ος στην κατηγορία μου και συνολικά 25ος στους 3081 ή κάπου εκεί…”.
Πηγή: arenafm.gr

«Όχι» σε Χούσεν από Ντε Μπουρ!!

Ο Ντάνι Χούσεν δε θα μπορέσει να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ του Άγιαξ αν επιστρέψει το καλοκαίρι. Αυτό είναι το συμπέρασμα των ΜΜΕ της Ολλανδίας με βάση τα λεγόμενα του προπονητή του "Αίαντα" Φρανκ Ντε Μπουρ, που παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Guardian".

Ο Ντε Μπουρ δηλώνει πως χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα του στην κορυφή αφού θα αποχωρήσει ο Σιμ Ντε Γιονγκ. Έτσι και από τη στιγμή που επιστρέφει ο Ζίβκοβιτς από την Γκρόνινγκεν το καλοκαίρι, οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι θεωρούν δεδομένο ότι ο Χούσεν δεν θα πάρει ευκαιρίες αφού ο Ντε Μπουρ θέλει η ομάδα του να αγωνίζεται με έναν παίκτη στην κορυφή της επίθεσης. Πηγή: metrosport.gr

Δεν βαριέσαι…! (vid)

griffin
“Να δώσω πάσα ή να το κάνω μόνος μου; Δεν βαριέσαι…”. Αυτό που φαίνεται να σκέφτηκε ο Μπλέικ Γκρίφιν στη φάση που βρέθηκε στο Νο1 των 10 κορυφαίων φάσεων των αγώνων της Κυριακής (06/04), στο ΝΒΑ.
Απολαύστε το!








Πηγή: arenafm.gr