Τρίτη 8 Απριλίου 2014

«Μπορεί να σωθεί η Ξάνθη»

timthumb
Στον Arena FM 89,4 μίλησε από τη Νέα Υόρκη ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Μάκης Τζάτζος. Αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση της Skoda Ξάνθη, που κινδυνεύει με υποβιβασμό, αλλά και στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάκης Τζάτζος:
Για την κατάσταση της Ξάνθης: “Το ποδόσφαιρο, εμάς τους παίκτες, πάντα μας αφήνει στα σημάδια του. Έχω πάρει πολλά από την Ξάνθη και το ποδόσφαιρο και θα ήταν αχαριστία να μη νιώθω αυτά που έγραψα, στο διαδίκτυο. Η Ξάνθη σημάδεψε την καριέρα μου και την ζωή μου. Ήταν επίτευγμα μια μικρή επαρχιακή πόλη να τα πετυχαίνει όλα αυτά. Αν γίνει το χειρότερο και υποβιβαστεί η Ξάνθη, υπάρχει μια ισχυρή διοίκηση που μπορεί να έκανε λάθη αλλά διαθέτει τις βάσεις για να ξανασταθεί στα πόδια της. Δεν είναι καταστροφή ένας υποβιβασμός για μια ομάδα, αρκεί να μπορεί να πατήσει στα πόδια της.Ξέρω ότι αγωνιστικά και ψυχολογικά βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση . Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που έφτασε εδώ πέρα. Έχει, όμως, μια ευκαιρία να σώσει την κατάσταση. Παίζει με μια πολύ καλή ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει χάσει και από χειρότερες ομάδες…”.
Για την “εξαφάνιση” των μεγάλων ομάδων:“Είναι φαινόμενο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά στην Ελλάδα παράγινε το… κακό. Ισχυρές ομάδες δεν υπάρχουν στον χάρτη και υπάρχουν ομάδες-σφραγίδες”.
Για την ήττα της Ξάνθης από τον ΟΦΗ:“Στο ποδόσφαιρο κάποιος πέφτει και κάποιος ανεβαίνει. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να δεχθούμε την ήττα. Μπράβο στον ΟΦΗ, που έπαιξε και κέρδισε. Οι ακρότητες σε κάποια θέματα μας ενοχλούν στο ποδόσφαιρο. Η τωρινή κατάσταση, στην οποία υπάρχει μόνιμα ένας ισχυρός παράγοντας, οδήγησε το ποδόσφαιρο εδώ…”.
Για τη νοοτροπία στην Αμερική:“Μένω στην περιοχή της Αστόρια, με τους πολλούς Έλληνες. Υπάρχουν πιο γρήγοροι ρυθμοί εδώ, αλλά στην Αμερική υπάρχουν νόμοι και κανόνες σ’ όλα τα επίπεδα. Βέβαια, υπάρχουν και εδώ προβλήματα. Οι Έλληνες εδώ αγαπάνε τους πατριώτες υπερβολικά, είναι πάρα πολύ φιλόξενοι. Το ποδόσφαιρο μου άφησε και την αναγνωρισιμότητα και να μπορώ να έρθω πιο εύκολα κοντά στους ανθρώπους.
Για τον ταξιτζή από την Ξάνθη που συνάντησε στη Νέα Υόρκη:“Μπήκα στο ταξί και είδα που είχε κασκόλ και σήμα της Ξάνθης. Του μίλησα και ρώτησε αν ξέρω κάτι από Ξάνθη… Εδώ στην Νέα Υόρκη υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Είναι πιο Έλληνες εδώ. Με τον φίλο ταξιτζή βρισκόμαστε κάθε μέρα. Με είχε δει να παίζω τις εποχές που η Ξάνθη διέθετε πολύ κόσμο και μεγάλους παίκτες, όπως ο Βρύζας, ο Μαρτσέλο,  ο Άντζας, ο Μαλαδένης, ο Ζήκος και άλλοι πολλοί. Ήταν το ποδόσφαιρο διαφορετικό και ανταγωνιστικό σε όλα τα επίπεδα. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ήταν δυνατές. Υπήρχε μια πολύ δυναμική κατάσταση. Η ΑΕΚ ήταν καλή, η Λάρισα, τα Γιάννενα, η Παναχαϊκή ο Βόλος, η Δράμα, οι Σέρρες. Δεν ισοπεδώνω την προσπάθεια της Καλλονής, αλλά θα προτιμούσα στην θέση της να ήταν ο Αιολικός…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: