Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ζωντανός θρύλος ο Τζέραρντ!! (vid)

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο captain της Λίβερπουλ, ο οποίος μετά τα δύο γκολ στην Γουέστ Χαμ ξεπέρασε τον Κένι Νταλγκλίς στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών των Reds. Με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου γράφει το όνομά του ο Στιβ Τζέραρντ, ο οποίος μετά τα δύο πέναλτι στο Λονδίνο, πέρα από το ότι έστειλε ξανά την Λίβερπουλ στην πρώτη θέση της Premier League, έστειλε τον εαυτό του στην 6η θέση των σκόρερ του κλαμπ. Ο σε μερικές εβδομάδες 34χρονος μέσος έφτασε τα 173 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και άφησε πίσω του τον πρώην θρύλο και προπονητή του, Κένι Νταλγκλίς (172). Επόμενο θύμα για τον μεγάλο αρχηγό, ο Ρόμπι Φάουλερ, που σταμάτησε στα 183.
Μόλις τέσσερις παίκτες έχουν ξεπεράσει τα 200 γκολ με τη φανέλα των Reds. Ιαν Ρας (364), Ρότζερ Χαντ (286), Γκόρντον Χόντγκσον (241), Μπίλι Λίντελ (228) και αν συνεχίσει με τον φετινό ρυθμό τα επόμενα χρόνια είναι βέβαιο πως θα το καταφέρει. Ο διεθνής Αγγλος φέτος αγωνίζεται σε έναν κεντρικό ρόλο που είναι πιο κοντά στην άμυνα και σε 29 αγώνες στην Premier League είναι μέσα σε 22 γκολ, αφού έχει πετύχει 13 και έχει σερβίρει 9.
«Τον έβαλα σε αυτή τη θέση που του επιτρέπει να ελέγχει καλύτερα τον χώρο και να οργανώνει το παιχνίδι, όμως αυτό δεν τον έχει αποτρέψει από το να απειλεί επιθετικά. Στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του έπαιζε σε έναν περισσότερο επιθετικό ρόλο και έγινε παίκτης παγκόσμιας κλάσης» είχε πει ο προπονητής του, Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος ήταν σίγουρος ότι το ρεκόρ του Νταλγκλίς θα σπάσει από τον Τζέραρντ. «Το ότι έφτασε στο σημείο να ισοφαρίσει τις επιδόσεις σαν και αυτές, δείχνουν την ποιότητά του...».
*Ο Τζέραρντ μαζί με τον Σουάρες οδηγούν την Λίβερπουλ που έχει φτάσει τις 9 διαδοχικές νίκες στην PL, σερί που είναι το καλύτερο από τη σεζόν 2008-09 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε 11.




Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: