Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο Μαυροκεφαλίδης παίρνει τόσα χρήματα…!!!

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η επόμενη, αλλά κι αυτή, που τρέχει πλέον, μεγάλη είναι.

Ο Μαυροκεφαλίδης παίρνει τόσα χρήματα…
Μεγάλη για το ελληνικό μπάσκετ.

Υπό την έννοια ότι έχουμε τον «αγώνα των αγώνων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και πάνω από όλα θα γνωστοποιηθούν οι αντίπαλοί τους στην οκτάδα.

Ποιος θα παίξει με την Ρεάλ και ποιος με την ΤΣΣΚΑ, πάντα με μειονέκτημα έδρας.
Το παιχνίδι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που θα γίνει την Πέμπτη, το χαρακτηρίζουμε μεγάλο γιατί έτσι πάντα είναι τα ματς ανάμεσα στους «αιώνιους». Αυτό είναι κάτι, που δεν αλλάζει. Ετσι το μάθαμε, έτσι συνεχίζει να είναι. Εστω και αν δεν έχει βαθμολογική ουσία.
“Η μήπως έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον; Βλέπετε, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που έχουν σίγουρη στη πρώτη θέση του άλλου όμιλου την Ρεάλ. Επομένως, με βάση αυτό το σκεπτικό, αυτή τη λογική, ο νικητής του ντέρμπι της Πέμπτης δεν θα πέσει με την Ρεάλ, αλλά με την ΤΣΣΚΑ. Είναι κοινό μυστικό ότι ο περισσότερος κόσμος, Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί, ουδέτεροι μπασκετικοί, θεωρούν ότι η ρωσική ομάδα είναι πιο βατή από την ισπανική. Και εγώ ανάμεσα σε αυτούς είμαι. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η ΤΣΣΚΑ μου εμπνέει λιγότερη -αγωνιστική- εμπιστοσύνη σε σχέση με την Ρεάλ. Αλλά δεδομένο δεν υπάρχει τίποτα. Δεδομένο, δηλαδή, ότι Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός, πέφτοντας πάνω στην ΤΣΣΚΑ, περνάει στο φάιναλ-φορ. Γενικά, χρειάζεται κόπος πολύς για τις ελληνικές ομάδες για να τα καταφέρουν, θα λέγαμε ότι χρειάζεται «πλάνο απόδρασης». Τρόπος, δηλαδή, που θα πιάσει στο ύπνο ή κάπως έτσι, τις πιο ποιοτικές ομάδες, που είναι τόσο η ΤΣΣΚΑ όσο και η Ρεάλ.
Μπαρτζώκας και Αλβέρτης πρέπει να ακονίσουν το μυαλό τους για να βρουν το μονοπάτι της επιτυχίας. Ο Μπαρτζώκας τα έχει ήδη καταφέρει, όπως αποδείχθηκε πέρυσι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού γκρινιάζει, αλλά ο προπονητής της ομάδας του έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής, που σηκώνει Ευρωλίγκα. Ο Αλβέρτης από την άλλη στέκεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά στα πρώτα του βήματα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά τώρα έρχονται τα δύσκολα. Εκεί θα φανεί αν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, αν και ό, τι και να γίνει, κανείς δεν πρόκειται να του πει τίποτα. Τους λόγους δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε. Είναι ευνόητοι.
Από εκεί και πέρα, ο Αλβέρτης θα χρειαστεί βοήθεια από όλους τους παίκτες του στη μάχη πρόκρισης στο φάιναλ-φορ. Τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα, η κούραση μεγάλη, το ρόστερ πρέπει να απλωθεί. Είδαμε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο σημερινό ματς με τον ΠΑΟΚ και θυμηθήκαμε τον θόρυβο, που έγινε το καλοκαίρι για την απόκτησή του. Δαπανήθηκαν μπόλικα χρήματα, αλλά μέχρι στιγμής αυτά δεν έχουν δικαιολογηθεί στο παρκέ. Δεν λέμε αν φταίνε οι προπονητές ή ο παίκτης, η ουσία είναι ότι μέχρι στιγμής η συνεργασία αυτή δεν έχει αποδώσει. Ο «Μαύρο» ίσως είναι ένα από τα «κλειδιά» του Αλβέρτη στον δρόμο προς το Μιλάνο. Η εμπειρία και η αξία άλλωστε δεν του λείπουν.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: