Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Χέρτα, η έκτη!!

Η Χέρτα Βερολίνου έγινε η έκτη ομάδα της Bundesliga που αποχαιρετά νωρίς το Κύπελλο Γερμανίας, καθώς έχασε με 3-1 από την Καϊζερσλάουτερν.

Χέρτα, η έκτη
Και η καταμέτρηση των «θυμάτων» από την Bundesliga συνεχίζεται. Στον πρώτο γύρο είχαν αποχαιρετήσει Γκλάντμπαχ, Βέρντερ, Νυρεμβέργη και Μπράουνσβαϊγκ, χθες για τον δεύτερο γύρο έπαθε το ίδιο η Μάιντς, ενώ σήμερα ήταν η σειρά της Χέρτα.

Η ομάδα του Βερολίνου παρότι προηγήθηκε στην έδρα της Καϊζερσλάουτερν γνώρισε την ήττα με 3-1 και τέθηκε εκτός συνέχειας του θεσμού. Αντίθετα, η Άιντραχτ έκανε το καθήκον της νικώντας εύκολα με 2-0 την Μπόχουμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των νοκ άουτ αναμετρήσεων:

Τρίτη 24/9

Πρόισεν Μίνστερ-Άουγκσμπουργκ 0-3
(45+1, 57’ Βέρνερ, 59’ Μόλντερς)

Βίντενμπρικ-Ζαντχάουζεν 1-3
(40 Σουμέλκα-62’, 67’ Γιοβάνοβιτς, 65’ Ουλμ)

Μόναχο 1860-Ντόρτμουντ 0-2
(105’ πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 107’ Μχιταριάν)

Βόλφσμπουργκ-Άαλεν 2-0
(45+1 Ντιέγκο, 82’ Κλόζε)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Λεβερκούζεν 0-2
(62’ Σον, 89’ Σαμ)

Αμβούργο-Γκρόιτερ Φιρτ 1-0
(64’ Λασόγκα)

Χόφενχαϊμ-Κότμπους 3-0
(95’ Σούλε, 103’ Φιρμίνο, 117’ Σίπλοκ)

Μάιντς-Κολωνία 0-1
(53’ Ρίισε)

Τετάρτη 25/9

Ζααρμπρίκεν-Πάντερμπορν 2-1
(7’, 38’ Ρατγκέμπερ-Σαγκλίκ 72’)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπόχουμ 2-0
(24’ Ινούι, 26’ Άιγκνερ)

Φρανκφούρτη-Ίνγκολσταντ 0-2
(27’ Χάιναλ, 47’ Χόφμαν)

Καϊζερσλάουτερν-Χέρτα Βερολίνου 3-1
(52’ Ιντρίσου, 63’ Ματμούρ, 83’ Οσεάν-25’ Νιμάιερ)

Όσναμπρικ-Ουνιόν Βερολίνου 21:30
Ντάρμσταντ-Σάλκε 21:30
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 21:30
Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 21:30
Πηγή: sport-fm.gr

“Όχι” αστυνομίας σε Άρη!!

opadoi ari volos
Διπλή ήταν η άρνηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προς την ΠΑΕ Άρης για τη μετακίνηση φιλάθλων των “κιτρινόμαυρων” στο Βόλο για το αυριανό ματς κυπέλλου.
Η ανακοίνωση:
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνει ότι, έπειτα από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σήμερα (25-09-2013) εκδόθηκε απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό, σύμφωνα με την οποία, απαγορεύθηκε:
•η μετακίνηση οπαδών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Ε.Α.Κ.) Βόλου, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της (26-09-2013) μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 – ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη δεύτερη Φάση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας (SUPER LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE) περιόδου 2013-2014, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας,
•η διάθεση εισιτηρίων στους οπαδούς της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για το συγκεκριμένο αγώνα, επίσης για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

«Tρεις πέφτουν και τρεις ανεβαίνουν»

papakwnstantinoy
Στο ραδιόφωνο του ARENA 89,4 μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα θέματα της Σούπερ Λιγκ. 
Στην αρχή είπε για τους αγώνες της Εθνικής στο Κατάρ:
«Είχαμε ένα παιχνίδι με την Νέων χάσαμε με 2-1. Συνεχίζουμε ένα τουρνουά αυτή την εβδομάδα. Αύριο παίζουμε με το Κατάρ»
Για το συμβούλιο της Σουπερλιγκ και την πρόταση που έκανε:
«Η ομοσπονδία έχει καταθέσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης. Ο πρόεδρος έστειλε ένα έγγραφο και στις δύο λίγκες για να έχουν μία απάντηση για το πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα τις δύο επόμενες σεζόν. Εγώ προσωπικά μίλησα με τον Κύριο Καλογιάννη και του είπα ότι πρέπει να είναι στην τελική τους μορφή οι δύο λίγκες το 2015-16. Δηλαδή η Φουτμπολ Λιγκ να έχει κάτω από 20 ομάδες και όσον αφορά την Σουπερλιγκ πρέπει  και αυτή να έχει 16 ομάδες. Δεν μπορεί με αυτήν την οικονομική κρίση να υπάρχουν τόσες πολλές επαγγελματικές ομάδες»
Η Σουπερλιγκ θέλει να ισχύσει η πρόταση της από φέτος:
«Υποστηρίζω ότι είπε ο πρόεδρος. Πάντα το μπαλάκι το ρίχνουν στην ΕΠΟ και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Στις 16 του μηνός που έχουμε συμβούλιο θα παρθεί η απόφαση. Εκείνο που ξέρω είναι ότι για φέτος τρεις ανεβαίνουν και τρεις θα πέσουν. Δεν συζητάμε για την φετινή χρονιά αλλά για το τι θα γίνει συζητήσαμε  τις δύο επόμενες χρονιές»
Για την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ:
«Θα πρέπει να καταλάβει ο φίλαθλος κόσμος ότι δεν πρέπει να διώχνουμε τους επενδυτές. Ειδικά στις ομάδες της Σουπερλιγκ και της Φουτμπολ Λιγκ θα έλεγα, για να έχουμε πιο αναβαθμισμένο ποδόσφαιρο. Όταν γίνονται τέτοια πράγματα πρέπει όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο να αποφεύγουμε τέτοιες ενέργειες και να προστατεύουμε τις ομάδες. Η ΟΥΕΦΑ είναι αμείλικτη σε θέματα πειθαρχίας και το βλέπω και εγώ στα θέματα της Εθνικής»
Για την διαιτησία και τα παράπονα του Άρη:
«Δεν μπορώ να ξέρω αλλά δεν νομίζω ότι φταίει η διαιτησία. Μπορεί να κάνει λάθη αλλά στην Ελλάδα είναι πολύ αναβαθμισμένη. Γίνονται πάρα πολλά σεμινάρια. Θα πρέπει να προστατεύομαι τους διαιτητές. Είναι δυνατόν να μην γίνονται λάθη; Αν έδινε ένας διαιτητής το πέναλτι που έδωσε κατά του ΠΑΟΚ με την ρωσική ομάδα που ήταν ανύπαρκτο τι θα είχε γίνει; Ένας διαιτητής θα κάνει λάθος. Το θέμα είναι τον διαιτητή να τον επιμορφώνουμε και όχι να τον σκοτώνουμε»
Πηγή: arenafm.gr

«Ζητάμε ισονομία, όχι να μας χαρίζονται»

arhspae
Ο Κώστας Ευθυμιάδης που εκπροσώπησε την ΠΑΕ Άρης στο συμβούλιο της Σούπερλιγκ μίλησε στον Arena 89,4 σχετικά με τις εντυπώσεις του και τις κινήσεις που ετοιμάζουν οι «κιτρινόμαυροι». Ακόμη αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την ανάκτηση της αξιοπιστίας από την ΠΑΕ και τα αγωνιστικά θέματα.
Αναλυτικά είπε:
«Είναι δυσάρεστο όταν βλέπεις ότι η ομάδα σου έχει τις δυνατότητες και αδικήθηκε σε αυτό τον βαθμό. Είναι δυνατόν να μην βράζουμε; Όπως όλοι οι Αρειανοί»
Τι ζητάει ο Άρης;
«Τα περιθώρια είναι λίγα. Αντιδράσαμε όλοι μετά το ματς, οι παίκτες ο γενικός αρχηγός. Το ζήτημα ότι εμείς δεν ζητάμε να μας χαρίζονται  αλλά ισονομία. Ένα είναι σίγουρο ότι η διοίκηση δεν θα αφήσει αυτό το πράγμα απαρατήρητο. Έχουμε δώσει το μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις»
Για την αξιοπιστία του Άρη:
«Εγώ έχω κάποιες απόψεις. Σκέφτομαι και λέω το εξής. Σας έχω εξηγήσει ότι εδώ και χρόνια, τουλάχιστον τα δύο τελευταία, ο Άρης προσπαθεί να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του σε όλα τα επίπεδα. Ταλαιπωριόμαστε δύο χρόνια αλλά όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο αναγκαστικά υποχωρείς και χάνεις από την αίγλη από όλα τα επίπεδα. Από την μέρα που έχουμε αναλάβει αυτό προσπαθούμε να ανακτήσουμε. Σιγά-σιγά αποκαθιστάμε τις σχέσεις με τους τρίτους και αυτό είναι σίγουρο ότι  θα γίνει και προς άλλες κατευθύνσεις. Δηλαδή ΕΠΟ, Σουπερλιγκ. Είναι δύσκολο. Δεν επανακτάτε αυτό από την μία μέρα στην άλλη»
Για τις αντιδράσεις της ΠΑΕ στο συμβούλιο:
«Η αντίδραση μας θα είναι ακόμη εντονότερη στο μέλλον αν συνεχίσει να συμβαίνει. Τα κέντρα αποφάσεων πιστεύω ότι λαβαν το μήνυμα. Ακόμη και χθες δεν πέρασε απαρατήρητο στο συμβούλιο»
Τι του είπαν οι υπόλοιποι παράγοντες χθες στην Σούπερλιγκ:
«Οι περισσότεροι έβλεπαν ότι υπήρχε πέναλτι. Ξέρετε όμως στα συμβούλια υπάρχει μία κατεύθυνση της Σούπερλιγκ και της ΕΠΟ να μην μιλάμε για την διαιτησία. Όχι μόνο για την διαιτησία αλλά και για αντιπαραθέσεις των ΠΑΕ. Για να μην γίνονται επεισόδια. Χαρακτηριστικά υπήρχε μία αντιδικία δύο ομάδων για έναν παράγονται που έβριζε τους οπαδούς και είπε ο παράγων της ομάδας η οποία ήταν γηπεδούχος πάλι καλά που βρέθηκε ο παρατηρητής και τον έδιωξε. Έτσι πήρα τον λόγο εγώ και τους είπα την δική μου περίπτωση και λέω πότε θα αποβάλει κάποιος τον διαιτητή που προκαλεί το κοινό αίσθημα των φιλάθλων . Πολλά ακούγονται αλλά αποτελέσματα δεν βλέπουμε»
Για τους διαιτητές:
«Υποτίθεται ότι και αυτός κρίνεται. Αποβάλλεται από τους πίνακες απλά επειδή είναι καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη του αγώνα υπάρχει γραμμή να μην υπάρχει τέτοια δημοσιότητα. Όταν όμως, προκαλείται μία οικογένεια δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιδράσουμε. Η ομάδα δεν θα μείνει απροστάτευτη. Ισονομία ζητάμε. Μέχρι στιγμής είχαμε και άλλα λάθη που δεν μιλήσαμε. Αλλά στα εξόφθαλμα δεν γίνεται να μην μιλάμε. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν»
Τι του είπε ο διαιτητής στα αποδυτήρια:
«Τίποτα δεν μου είπε. Το αποφεύγουν. Σε εμένα δεν είπε τίποτα»
Έχουν σκεφτεί να πάρουν την ομάδα και να φύγουν από το γήπεδο;
«Είναι δύσκολο να παρθεί μία τέτοια απόφαση. Πιστεύω ότι έχουμε βάλει σε μία σειρά τα πράγματα. Το καταλαβαίνω ότι η αγανάκτηση είναι μεγάλη.  Εγώ πιστεύω ότι θα συνέλθει λίγο το πράγμα. Οι τόνοι έχουν ανέβει αλλά έχω να πω ότι αποκομίσαμε ένα καλό γεγονός από την Ξάνθη. Η ομάδα βελτιώθηκε»
Περιμένουν την τιμωρία του διαιτητή;
«Φυσικά και περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή. Έχει βουίξει όλη η Ελλάδα»
Για την ομάδα:
«Είναι γεγονός ότι η ομάδα έχει δυνατότητες. Υπήρχαν παίκτες που είτε δεν ήταν στο κλίμα όπως ο Ίμπε ή σαν τον Έλσνερ που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Φαίνεται ότι αποκαθιστάτε αυτό το πράγμα. Εύχομαι να αποδώσουν αυτό που μπορούν και ξέρουν, και κάτω από τη τεχνική ηγεσία με την οποία βλέπω μεγάλη βελτίωση τα πράγματα θα βελτιωθούν και θα έχουμε εντελώς διαφορετική πορεία»
Για τους ποδοσφαιριστές:
«Τα μάτια τους γυαλίζουν. Κάτω στο συμβούλιο που είχαμε ο εκπρόσωπος του Παναιτωλικού μου είπε θα ξεσπάσετε πάνω μας. Λέω το ζήτημα δεν είναι να ξεσπάμε αλλά όταν γίνονται διαιτητικά λάθη υπάρχει αγανάκτηση. Να υπάρχει ισονομία  και να το απολαμβάνει ο κόσμος. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο»
Για το ματς με τον Παναιτωλικό:
«Είναι καθοριστικής σημασίας όπως και όλα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι. Και αυτό κάνει και ο προπονητής μας»
Θα υπάρξει θέμα παραμονής του Άρη;
«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει θέμα παραμονής. Προσπαθούν όλοι να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των ομάδων τους. Εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα παραμονής. Σίγουρα ανησυχούμε βλέπουμε την κατάσταση και δεν έχουμε μείνει απαθής. Δεν θέλω να λέω μεγάλα πράγματα. Αποκομίσαμε ένα στοιχείο, βλέπουμε αγωνιστική βελτίωση και υπάρχει η δυνατότητα να πάμε καλύτερα»
Για το ματς Κυπέλλου με τον Βόλο:
«Θα δώσουμε την δέουσα προσοχή. Μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο. Παίξαμε ένα φιλικό και μπορέσαμε και κερδίσαμε και είπαμε ότι ο Άρης δεν χαρίζεται σε κανέναν. Δεν υπάρχει άλλη οδός. Μόνο νίκες»
Πότε επιστρέφει ο Ηλιάδης:
«Σάββατο ξημερώματα επιστρέφει ο κύριος Ηλιάδης. Περιττό να πω ότι όχι απλά είμαστε σε καθημερινή επαφή, αλλά πριν το ματς με την Ξάνθη μιλήσαμε πέντε φορές. Εξάλλου ο κύριος Ηλιάδης εξήγησε την θέση του. Είπε δεν θα μιλήσω μέχρι να τελεσιδικήσει το άρθρο»
Πηγή: arenafm.gr

Super-3: «Απροστάτευτη η ομάδα»

super3
Ο Super 3 εξέδωσε μια λιτή και περιεκτική ανακοίνωση για την κακή πορεία του Άρη εκφράζοντας την στήριξή του στους παίκτες και την δυσαρέσκειά του για την διοίκηση της ομάδας.
Η ανακοίνωση:
“Προς παίκτες: Βαρεθήκαμε να χάνουμε τσάμπα… Εμείς σας πιστεύουμε, πιστέψτε και εσείς τον εαυτό σας.
Προς διοίκηση: Βαρεθήκαμε να είναι απροστάτευτη η ομάδα…”

Κοντά σε Πάντιτς ο ΠΑΟΚ!!

Κοντά στην αποκτηση του Μλάντεν Πάντιτς είναι ο ΠΑΟΚ για να καλύψει το κενό στη θέση του σέντερ.
Ο 31χρονος Σέρβος δέχτηκε πρόταση από τον «Δικέφαλο» και αναμένεται να απαντήσει θετικά ακόμα και σήμερα (25/9). Πέρυσι είχε ένα πέρασμα από τον Ίκαρο Καλλιθέας αλλά άφησε την ομάδα στα κρύα του λουτρού για πάει στη Λέφσκι Σόφιας. Είναι καλός επιθετικός αλλά μέτριος στην άμυνα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος περιμένει το «ναι» του, ώστε να έρθει άμεσα και αν είναι δυνατόν να προλάβει να παίξει και στο τουρνουά του ΚΑΟΔ, το Σαββατοκύριακο.
Πηγή: arenafm.gr

«Άξιος της τύχης του o ΠΑΟΚ»

Ο Μάριος Λευκαρίτης αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή με δηλώσεις του κρούει των κώδωνα του κινδύνου ενώ επιρρίπτει ευθύνες σε όσους έδωσαν τις προσκλήσεις  σε φιλάθλους. Ο παράγοντας του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αρχικά μίλησε για την ποινή στον ΠΑΟΚ «Τι τοποθέτηση μπορεί κάποιος να κάνει. Από την στιγμή που δεν έγινε σωστή διαχείριση της ήδη υφιστάμενης τιμωρίας. Κάθε προσπάθεια προστασίας πέφτει στο κενό λόγω ορισμένων καταστάσεων που κανείς δεν περιμένει ότι θα δημιουργηθούν»
Για το αν περίμενε μια τέτοια ποινή: «Έχουμε μία παρόμοια περίπτωση με τον Απόλλωνα Λεμεσού που δεν είναι τιμωρημένος αλλά πάει να παίξει σε τιμωρημένη έδρα. Της Λέγκια Βαρσοβίας. Και επειδή έχω μπει σε αυτό το θέμα με την τιμωρία της έδρας ειλικρινά σας λέω ότι είχα κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου. Δεν μπορεί να διατίθενται τα εισιτήρια σε οποιονδήποτε μπορεί να φωνάζει. Αντιθέτως, προορίζονται για τους VIP και τους σπόνσορες του συγκεκριμένου σωματείου. Οπότε οποιαδήποτε άλλη διανομή εισιτηρίων σημαίνει ότι παραβιάζεται η απόφαση της επιτροπής. Όταν δεν ξέρεις που να δώσεις τα εισιτήρια αυτά είναι τα αποτελέσματα, είσαι άξιος της τύχης σου».
Για το αν οι προσκλήσεις δόθηκαν σε λάθος άτομα: «Αυτές οι προσκλήσεις δόθηκαν σε μη δικαιούχους. Έτσι το αντιλαμβάνομαι. Η νομολογία λέει  ότι δίνονται στους συνοδούς και μερικούς VIP. Δηλαδή έναν πρώην πρόεδρο ένα παλαίμαχο ποδόσφαιρο. Συνήθως τιμούμε όσους πρόσφεραν και τους βάζουμε στην μικρή αυτή ελίτ. Είναι ένα προνόμιο. Αν αυτό το προνόμια το καταπατάς και το δίνεις στην θύρα 13 και θύρα 1 ή δεν ξέρω  πως τις λένε τότε αυτά είναι τα αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν είναι οργανωμένοι ή ανοργάνωτοι. Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν αυτοί που δικαιούνται τα εισιτήρια. Εγώ δεν έχω δει και ίσως να αδικώ τον ΠΑΟΚ. Πάντως, δεν φταίνε οι φίλαθλοι. Καθόλου»
Για τους παρατηρητές:«Στο γήπεδο είχε παρατηρητή. Δεν είναι τόσο δύσκολο σε έναν κεκλεισμένο αγώνα να βρεις τους υπεράριθμους. Με ένα πρόχειρο μέτρημα βρίσκεις. Είναι αφάνταστα εύκολο.. Όλοι και όλοι στην κερκίδα είναι 35-40 άτομα. Είναι δύσκολο να τους μετρήσω; Μέτρησαν 80 σημαίνει ότι παραβιάστηκε το πρωτόκολλο. Δεν μπορείς να λες ότι ήταν μηχανικός και σούπα μού πες. Αυτά δεν περνούν στην ΟΥΕΦΑ»
Εφόσον ο ΠΑΟΚ τελεί τριετή αναστολή πόσο επικίνδυνη ήταν αυτή η απόφαση;
«Βεβαίως είναι επικίνδυνο. Πρέπει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να διαφυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού την διαχείριση των ευρωπαϊκών αγώνων. Να μην επιτρέπουν σε κανέναν να διακινδυνεύει την τύχη του. Μιλάμε για εταιρία που ξοδεύει πολλά λεφτά και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνονται αυτά. Αυτά τα πράγματα είναι ακατανόητα. Ιδιαίτερα με την διανομή. Είμαστε πιο έξυπνοι νομίζουμε; Έχουμε πάρει όλους τους ευρωπαίους σας βλάκες και εμείς είμαστε οι έξυπνοι; Είναι κρίμα. Από όλες τις απόψεις. Ένα σωματείο μεγάλο της Ελλάδος να υποπέσει σε τέτοιο γελοίο παράπτωμα. Αυτοί οι παραπάνω στο γήπεδο θα κάνανε την διαφορά δηλαδή;»
Έχουν υπάρξει ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν;
«Όχι δεν έχω υπόψη μου ανάλογο περιστατικό. Ίσως να υπήρξε. Μπορεί ορισμένες αποφάσεις να μην τις αξιολογούμε όταν δεν μας αφορά. Ειλικρινά δεν έχω υπόψη μου κάτι παρόμοιο»
Είναι υπερβολική η ΟΥΕΦΑ;
«Δεν μπορώ να ξέρω. Δεν μπορώ να απαντήσω. Αυτά  όλα τα λέμε εμείς οι Έλληνες όταν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τους εαυτούς μας. Δεν έπρεπε να γίνει. Εφόσον έγινε η παράβαση πρέπει να περιμένεις από επίπληξη μέχρι θάνατο»
ΤΙ ακριβώς έγινε στον αγώνα του Απόλλωνα με την Λέγκια στην οποία είχε επιληφθεί;
«Προσπάθησε να διεκδικήσει τα επιπλέον εισιτήρια ο Απόλλωνας αλλά η απόφαση είναι ξεκάθαρη ότι και για τους φιλοξενούμενους πλέον τα εισιτήρια είναι 75. Η τιμωρία του ΠΑΟΚ είναι από πέρσι  και γι’ αυτό  Σάλκε πήρε 200. Ενώ από φέτος όλα τα κεκλεισμένων είναι και για τους φιλοξενούμενους 75. Γι’ αυτό είπα στους ανθρώπους του Απόλλωνα ξεχάστε θύρες και παραθύρες οργανωμένων,εάν δώσετε εκεί προσκλήσεις να έχετε υπόψη ότι μπορεί να τιμωρηθούμε. Τελικά μείναμε στους 75. Δεν είναι κανονισμός . Η ίδια η πειθαρχική επιτροπή ερμηνεύει με αυτόν τον τρόπο το κεκλεισμένων των θυρών»
Μετά ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena:
«Κάποιος φταίει για όλα αυτά. Δεν φταίει η ΟΥΕΦΑ ούτε η δικαστική επιτροπή. Φταίνε αυτοί που έκαναν ότι έκαναν… Ένας που είναι ισόβια φυλακισμένος στον Κορυδαλλό δεν φταίει ο δικαστής που τον τιμώρησε. Κάτι έχει γίνει. Βεβαίως είναι κρίμα και λυπηρό να βλέπεις αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Εγώ δεν πάω παρόλο που δικαιούμαι σαν αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ. Δεν το κάνω διότι νιώθω άβολα σε ένα κενό στάδιο. Αλλά από την άλλη πρέπει να βάζουν νου εκείνοι που είναι υπεύθυνοι. Όταν έχουμε υψηλού κινδύνου αγώνες τα πράγματα κυλούν καλύτερα και δεν πέφτει ούτε βελόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είδα τον αγώνα του Απόλλωνα με την Τραπεζούντα. Δεν έπεσε ούτε βελόνα»
Καταλήγοντας τόνισε:«Πρέπει τον κάθε αγώνα να τον αντιμετωπίζουμε από πλευράς ασφάλειας σαν να είναι η πρώτη φορά. Να μην υπάρχει χαλαρότητα ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Εγώ το κρίμα που είπα είναι γατί γνωρίζω τους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ που είναι σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι κρίμα και άδικο αυτή η ομάδα να τιμωρείτε για γελοιότητες»
«Τώρα χρειάζεται από τα ανώτερα στάδια της διοίκησης να πάρουν έναν βούρδουλα και να τον χτυπήσουν πάνω στο τραπέζι, δεν γίνεται διαφορετικά. Φταίει η ΟΥΕΦΑ φταίει ο παρατηρητής ενώ εμείς δεν φταίμε. Εμείς πάντα λέμε φταίνε οι άλλοι. Δημιουργούμε και όνομα. Και στο τέλος ακόμη και αν δεν φταίμε θα τιμωρούμαστε».
Πηγή: gazzetta.gr

Αναβολή και πάλι για Ψωμιάδη!!

Όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr, η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση χρημάτων της ΑΕΚ πήρε νέα αναβολή!  
Για σήμερα είχε οριστεί η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ωστόσο πήρε εκ νέου αναβολή! Σπινάκιο υπήρχαν άλλες δύο δίκες, με τη μία από αυτές, η οποία αφορούσε μια απλή κλοπή, να «τραβάει» πολύ με αποτέλεσμα να αναβάλεται η δίκη του προσωρινά κρατούμενου πρώην προέδρου της Ένωσης γα τις 7/10.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του δικηγόρου της ΑΕΚ, Χάρη Οικονομόπολου, ο οποίος έδωσε το παρών στο δικαστήριο. Αυτή πρέπει να είναι η 10η αναβολή της δίκης του Μάκη, καθώς ακόμα και οι νομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν χάσει το λογαριασμό!
Πηγή: gazzetta.gr

O Στέφενς αποφάσισε για Κάτσε και είπε στον Ιβάν!!

Ποια είναι η άποψη του προπονητή του ΠΑΟΚ για τον Αλβανό μέσο και τι λύση έχει προτείνει στον μεγαλομέτοχο της ομάδας; Ο σκύλος έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Την ώρα που άπαντες στον ΠΑΟΚ περιμένουν την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη για τον Έργκους Κάτσε, ο sportdog αποκαλύπτει ποια είναι γνώμη του προπονητή της ομάδας, Χουμπ Στέφενς για το πολύκροτο θέμα.
Ο Ολλανδός τεχνικός, λοιπόν, είναι αντίθετος με το "φάγωμα" του Αλβανού μέσου, ενώ διαφωνεί και με τη λύση του "ψυγείου". Ο Στέφενς πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον Κάτσε επειδή νέος και αρκετά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής.
Το σκέφτεται κι αλλιώς, όμως, ο έμπειρος κόουτς. Ο Στέφενς βάζει πάνω απ΄ όλα το αγωνιστικό συμφέρον του ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός βλέπει πως με μόνο δύο παίκτες στα κεντρικά χαφ (Τζιόλη Λάζαρ) δεν μπορεί να βγει η χρονιά σε Σούπερ Λίγκα και Γιουρόπα Λιγκ και γι΄ αυτό λέει "όχι" στη "θυσία" του Κάτσε.
Η παρουσία του Αλβανού μέσου στο ρόστερ της ομάδας θεωρείται από τον Στέφενς πολύ σημαντική για τη συνέχεια, αφού ο Πάμπλο Γκαρσία δεν υπολογίζεται, ενώ οι Νίνης και Λόρενς παίζουν δίπλα στον αμυντικό χαφ αναγκαστικά. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ πιστεύει ότι ο Κάτσε έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού που "κολλάει" στην 11άδα της ομάδας και μπορεί να προσφέρει πολλά.
Αυτά που αποκαλύπτει ο σκύλος τα έχει πει ο Στέφενς ήδη στους Βρύζα Τσιτσιακόφ, οι οποίοι και τα μετέφεραν στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Ολλανδός τεχνικός, δηλαδή, έχει πάρει την απόφασή του για τον Κάτσε και πλέον περιμένει -όπως όλοι στον ΠΑΟΚ- και την απόφαση του μεγαλομετόχου της ομάδας.Πηγή: sportdog.gr

Μια καλή προπόνηση!!

Ο Ολυμπιακός χωρίς να ιδρώσει νίκησε 5-1 τον Φωκικό στο Καραϊσκάκη για τους 32 του Κυπέλλου με τον Σέποβιτς να σκοράρει δύο φορές και τον Ιμπαγάσα να φτιάχνει δύο γκολ. Τραυματίας ο Κάμπέλ.

Μια καλή προπόνηση
Ο Ολυμπιακός χωρίς να ιδρώσει νίκησε 5-1 τον Φωκικό στο Καραϊσκάκη για τους 32 του Κυπέλλου με τον Σέποβιτς να σκοράρει δύο φορές και τον Ιμπαγάσα να φτιάχνει δύο γκολ. Ολαιτάν, Γιαταμπαρέ και ο Κάμπελ οι άλλοι σκόρερ των γηπεδούχων.

Τραυματίας αποχώρησε ο Κοσταρικανός. Ο Φράγκος το γκολ του Φωκικού.

Πως έπαιξαν
Ο Ολυμπιακός είχε αρκετούς παίκτες στην 11άδα οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Σημαντικότερη από όλες η παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Μεντζανί ήταν δίπλα του στο κέντρο της άμυνας με τους Παπάζογλου και Χολέμπας στα άκρα. Ο Εντινγκά και ο Γιαταμπαρέ στη μεσαία γραμμή. Μπροστά τους οι Ολαϊτάν, Κάμπελ και Ντομίνγκες. Τέλο ο Μήτρογλου για άλλη μια φορά στην επίθεση.

Ο Φωκικός προσπάθησε να αμυνθεί με πέντε παίκτες στην ευθεία από την αρχή του αγώνα. Ωστόσο άλλαξε γρήγορα τα πλάνα του ο προπονητής του, Γιώργος Κούτσης. Μετά το τέρμα που δέχθηκε επέλεξε το 4-4-2.

Το παιχνίδι
Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας στο παιχνίδι φάνηκε πολύ γρήγορα. Οι φιλοξενούμενοι εμφανώς τρακαρισμένοι στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν καλά αμυντικά.

Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε και μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ με τον Κάμπελ από κοντά να νικά τον Μελισσά.

Οι ερυθρόλευκοι αρκετά γρήγορα διπλασίασαν τα τέρματά τους… Στο 8ο λεπτό σε μια όμοια φάση με τον πρώτο γκολ, ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα, και ο Γιαταμπαρέ με αρκετή δόση τύχη είδε την μπάλα μπροστά του να στρώνεται και με ευκολία έκανε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι, στη συνέχεια, άλλαξαν στο σύστημά τους σε 4-4-2. Προσπάθησαν και μπόρεσαν να βγουν περισσότερες φορές στην αντεπίθεση.

Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0 αλλά να έχει και μια μεγάλη απώλεια. Ο Κάμπελ χτύπησε στο πόδι, δεν μπορούσε να συνεχίσει και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Ο Μίτσελ με την έναρξη του β ημιχρόνου ξεκούρασε τους Μήτρογλου και Ντομίνγκες. Πέρασε στον αγώνα τους Σέποβιτς και Ιμπαγάσα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε σε ρυθμό… Ίσα – ίσα που ήταν καλύτερος. Δημιούργησε πολλές και καλές ευκαιρίες για γκολ. Ο Σέποβιτς στο 51’ έκανε το 3-0 με κεφαλιά από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Φωκικός αντέδρασε και στο 56ο λεπτό μείωσε σε 3-1με καλή ενέργεια του Φράγκου ο οποίος πλάσαρε τον Μέγιερι. Ο ίδιος παίκτης, λίγο αργότερα δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του όταν κατέληξε σε αυτόν η μπάλα μετά από λάθος του Μέγιερι.

Στο μεταξύ, οι ερυθρόλευκοι είχαν πετύχει και τέταρτο τέρμα με τον Ολαϊτάν. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Σέποβιτς μετά από πάσα του Ιμπαγάσα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μετζανί, Α. Παπαδόπουλος, Χολέβας, Εντινγκά, Γιαταμπαρέ, Ντομίνγκεζ (46’ Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν, Κάμπελ (34’ Βέργος), Μήτρογλου (46’ Σέποβιτς).

Φωκικός (Κούτσης): Μελίσσας, Πεχλιβανόπουλος, Άλα, Ιγιάνγκα (84' Γεωργουσόπουλος), Σκαρίμπας, Γουόρντεν, Θέος, Σιμονιάν, Άλβαρεζ, Πολυχρονάκης (16’ Φράγκος), Καλαγκάνης. Πηγή: sport-fm.gr

Κόλλησε ο Αστέρας!!

Στο 0-0 κόλλησε ο Αστέρας απέναντι στα Χανιά για το κύπελλο Ελλάδας. Οι Αρκάδες πλήρωσαν τις αλλαγές στην ενδεκάδα και η πίεση του δευτέρου ημιχρόνου δεν αρκούσε για τη νίκη.

Αστέρας...μόνο στο δεύτερο
Στη ρεβάνς θα κριθεί η πρόκριση στο ζευγάρι Αστέρας Τρίπολης-Χανιά καθώς οι φιλοξενούμενοι έβαλαν…δύσκολα στους Αρκάδες με το 0-0 που απέσπασαν στην Τρίπολη, κόντρα στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο.

Το ματς:

Στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» βρέθηκαν περίπου 1000 φίλου των Αρκάδων. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει διαδρόμους για την περιοχή των Χανίων και η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήρθε από τους φιλοξενούμενους, με ένα σουτ του Πάγκαλου από καλή θέση που κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Τα Χανιά έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα στο 35΄όταν μετά από ατομική ενέργεια του Πάγκαλου ο Τσάτσος σούταρε μέσα από τη περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπαντή.

Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε την επανάληψη με δύο αλλαγές, με τους Χουάνμα και Ντε Μπλάσις να παίρνουν τις θέσεις των Μουνάφο και Καράσκο. Στο 53΄ο Μπαράλες είχε μια καλή ευκαιρία για τον Αστέρα και ακολούθησε ένα σουτ του Κάφα, στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Θεοδωρόπουλος. Το δεκάλεπτο από το 60΄ως το 70΄ ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Αρκάδων που είχαν δύο δοκάρια σε τέσσερα λεπτά, στο 65΄με τον Ντε Μπλάσις και στο 68΄με τον Μπαράλες, που δεν σκόραρε από κοντινή απόσταση.

Η ομάδα της Τρίπολης πίεσε στα τελευταία λεπτά και στο 86 είχε τριπλή ευκαιρία μετά από φάση διαρκείας, με δύο σουτ του Μπαράλες και ένα του Κάφα, αλλά το πολυπόθητο γκολ για τον Αστέρα δεν ήρθε. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, καλείται να πάρει πλέον την πρόκριση στον επαναληπτικό στα Χανιά, σε έναν μήνα.

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης: (Τσιώλης)Μπαντής, Λούι, Ζαραδούκας, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Εντό, Σέττι, Μουνάφο, Καράσκο, Κάφα, Μπαράλες

Χανιά: (Σεροπιάν)Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Μανωλάς, Παπατζίκος, Πυθαρούλης, Βαλλιάνος, Πότσι, Τσατσαρής, Τσάτσος, Μπουντόπουλος, ΠάγκαλοςΠηγή: sport-fm.gr

«Δεν μένει στον ΠΑΟΚ ο Στοχ»

Παρελθόν πρόκειται να αποτελέσει ο Μίροσλαβ Στοχ από τον ΠΑΟΚ υποστηρίζει δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας.

«Δεν μένει στον ΠΑΟΚ ο Στοχ»
Παρελθόν πρόκειται να αποτελέσει ο Μίροσλαβ Στοχ από τον ΠΑΟΚ υποστηρίζει δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με αυτό ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε να πληρώσει τα 4,5 εκατ. ευρώ που ορίζει η αρχική συμφωνία με Φενέρμπαχτσέ.

«Επίσημα η Φενέρ ενημέρωσε ότι ο Στοχ θα γυρίσει πίσω στην ομάδα γιατί ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να δώσει την ρήτρα των 4,5 εκ. ευρώ. Ο προπονητής, Ερσούν Γιανάλ, έχει πειστεί για την επιστροφή του Στοχ», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Φυσικά το ποσό το οποίο αξιώνει η τουρκική ομάδα για την παραχώρηση του Στοχ είναι αρκετά υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι σε κάθε δανεισμό ποδοσφαιριστή τις περισσότερες φορές υπάρχει νέα συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Πηγή: sport-fm.gr

Κούσας και Βούκιτς τα βραβεία!

Ο Γιώργος Κούσας και ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς κέρδισαν τα βραβεία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Κούσας και Βούκιτς τα βραβεία
Ο Γιώργος Κούσας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτες για την 5η αγωνιστική ενώ ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς κέρδισε το βραβείο του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής

Αναλυτικά τα αποτελέσματα…

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Γιώργος Κούσας (Παναιτωλικός) 81,78%

Γιώργος Λαμπρόπουλος (Λεβαδειακός) 12,33%

Χαβιέ Ούμπιδες (Ατρόμητος Αθ.) 5,89%


• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Ζβόνιμιρ Βούκιτς (ΠΑΟΚ) 90,20%

Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός) 5,22%

Μαουρίτσιο Καράσκο (Αστ. Τρίπολης) 4,58%
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν ζητάει κάτι παράλογο ο ΠΑΟΚ»

Θέση στο θέμα της τροπολογίας για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε ο βουλευτής Ημαθίας με την Νέα Δημοκρατία, Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

«Δεν ζητάει κάτι παράλογο ο ΠΑΟΚ»
Λύση στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει η Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο βουλευτής Ημαθίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ Τσαβδαρίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αρένα»

Για την συνάντηση των βουλευτών σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα:

«Εμείς στα πλαίσια αυτών που συμφωνήσαμε στην συνάντηση στο Μακεδονία Παλλάς, αναθέσαμε στον κύριο Κοντό από την Ξάνθη, να συνθέσει την τροπολογία για να την καταθέσουμε προς έγκριση και ψήφιση προς τον πρόεδρο της Βουλής».

Για το πόσοι βουλευτές παρευρέθηκαν:

«Ήμασταν τρεις βουλευτές γιατί δεν ήταν των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Για την πρόταση του ΠΑΟΚ:

«Δεν ζητάει κάτι παράλογο ο ΠΑΟΚ. Και ειδικά σε μία περίοδο που το κράτος ψάχνει απεγνωσμένα έσοδα η διάθεση του ΠΑΟΚ να καταβάλει τα 11,000,000 είναι σημαντική, αρκεί να είναι στο πλαίσιο της νομιμότητας και να μην αισθανθούν αδικημένοι κάποιοι άνθρωποι. Το θέμα των προστίμων και των προσαυξήσεων θα το δούμε. Λογικές όπως της ΑΕΚ είναι επιζήμιες για το ελληνικό κράτος»

Για το αν αυτή η ρύθμιση αφορά μόνο τον «Δικέφαλο του Βορρά»:

«Προφανώς και θα μπορούν να μπουν και άλλο πέρα από τον ΠΑΟΚ. Γιατί και θα αποφέρει έσοδα και θα απαλλάξει κάποιες εταιρίες από το άγχος του να είναι νόμιμες και να έχουν ασφαλιστικές ενημερότητες. Συμβαίνει και σε άλλη κράτη. Τέτοιες ρυθμίσεις έχουν και ένα μπόνους για να γλυτώνουν αυτές οι επιχειρήσεις κάποια πρόστιμα».

Για τον χρόνο που απαιτείται μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας:

«Συμφωνήσαμε να γίνει τις επόμενες δύο-τρείς μέρες και εφόσον συμφωνούμε όλοι να την καταθέσουμε στον πρόεδρο της Βουλής».

Για την παρουσίαση του Ιβάν Σαββίδη στο «Μακεδονία Παλλάς»:

«Μακάρι να υπάρχουν πολλοί σαν τον Σαββίδη. Να έρθουν να επενδύσουν. Είναι σημαντική η πρόταση του και φαίνεται ότι δεν έχει μόνο επιχειρηματικά κίνητρα. Εγώ είδα έναν άνθρωπο συναισθηματικά δεμένο με τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα. Βέβαια για να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις και την τρέλα σου γιατί θα βάλεις και θα χάσεις τα λεφτά σου . Θα βγάλει το ποδόσφαιρο της Βόρειας Ελλάδας από την αφάνεια με την αποδυνάμωση του ΠΑΟ και τη ΑΕΚ. Αυτό το πράγμα με τον Ολυμπιακό κάνει κακό και ο ΠΑΟΚ θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος για τα επόμενα χρόνια.

Είναι απίστευτα λεφτά για την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα. Δεν θα ξαναπώ για τον Άρη και τον Ηρακλή που λόγω οικονομικών προβλημάτων έχουν αποδυναμωθεί. Στην Βέροια έχουν τον Αρβανιτίδη που έχεις και αυτός την τρέλα του. Και έχει μία ομάδα που δίνει πνοή. Πρόσφατα με τον ΠΑΟΚ γεμίσανε τα ξενοδοχεία οι καφετέριες. Όπου υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Σαββίδη και τον Αρβανιτίδη θα πρέπει να τους ενισχύσουμε ηθικά και να δείξει και η πολιτεία ότι τους στηρίζει γιατί αλλιώς και αυτοί κάποια στιγμή θα βαρεθούν».

Αυτά άλλαξε ο Μιλίνκοβιτς!

Αυτά άλλαξε ο Μιλίνκοβιτς Το παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη δεν συνοδεύτηκε με ένα καλό αποτέλεσμα για τον Άρη ωστόσο διαπιστώθηκαν κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο τις οποίες έχει εισάγει στην ομάδα ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς.


Η Sportday αναφέρει τέσσερις σημαντικές τροποποιήσεις από τον νέο τεχνικό που απέφεραν τους πρώτους τους καρπούς στον αγωνιστικό χώρο:

1. Αλλαξε τον τρόπο προπόνησης. Ακολούθησε ένα πρόγραμμα με μεγαλύτερο βαθμό έντασης της τάξης του 20%-30%, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική στο γήπεδο και στις μονομαχίες.

2. Δούλεψε πολύ στην τακτική. Ο Σέρβος διαπίστωσε ότι η ομάδα δεν είχε αγωνιστική ταυτότητα και δίδαξε 4-5 συγκεκριμένες κινήσεις που αποτελούν τον μπούσουλα πάνω στον οποίο θα κινείται η ομάδα. Προσπάθησε να παίξει ορθολογικό και όχι παθητικό ποδόσφαιρο, με ελεγχόμενο, ρίσκο αλλά έχει προδοθεί από τα ατομικά λάθη.

3. Κέρδισε κάποιους παίκτες. Επένδυσε σε κατ' ιδίαν επαφές με αρκετούς ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Ελσνερ και Ιμπε έχουν ενταχθεί και πάλι στο κλίμα της ομάδας, ο Τάτος μοιάζει πιο απελευθερωμένος, ο Ψυχογιός επανήλθε και δίνει λύση σε μια θέση που είχε πρόβλημα η ομάδα.

4. Άλλαξε την ψυχολογία στα αποδυτήρια. Ο Σέρβος είναι με διαφορά πιο επικοινωνιακός από τον Χατζηνικολάου, έχει καλύτερη προσέγγιση στο ψυχολογικό κομμάτι, φτιάχνει καλύτερα τους παίκτες. Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ με Βιεϊρίνια!!

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον έξι μήνες.

Σοκ με Βιεϊρίνια
Ραντεβού με την ατυχία είχε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος άσος αποχώρησε με έντονους πόνους από τον αγωνιστικό χώρο στο ματς της Βόλφσμπουργκ με την Άαλεν για το Κύπελλο Γερμανίας και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε ήταν άσχημα.

Ο Βιεϊρίνια υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό πόδι όπως ανακοίνωσε η ομάδα του και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες.

«Αμέσως κατάλαβα πως κάτι δεν πήγε καλά με το γόνατο μου. Τώρα ελπίζω η εγχείρηση να πάει καλά και να γυρίσω δυνατός. Είναι δύσκολη στιγμή για μένα και την οικογένεια μου. Όμως έχω δίπλα τους συμπαίκτες μου και φυσικά τους φιλάθλους που με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη για να ολοκληρώσω με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης», ήταν τα λόγια του Βιεϊρίνια μόλις έμαθε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Πηγή: sport-fm.gr

«Με Ιγκουαΐν καλύτερα»

Την άποψη πως με τον Ιγκουαΐν αντί του Καβάνι η Νάπολι είναι πιο ανταγωνιστική εξέφρασε ο Λορέντσο Ινσίνιε.

«Με Ιγκουαΐν καλύτερα»
Η Νάπολι πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στη Serie A έχοντας το απόλυτο νικών μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Σύμφωνα με τον Λορέντσο Ινσίνιε, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία του Γκονσάλο Ιγκουαΐν και το διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού του σε σχέση με τον προκάτοχό του μέχρι πέρυσι στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας.

«Ο Καβάνι ήθελε πάντα να σκοράρει, αλλά ο Ιγκουαΐν είναι διαφορετικός. Παίζει πάντα για την ομάδα, είναι γεννημένος νικητής και προέρχεται από ένα τεράστιο σύλλογο, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης», τόνισε στην «Gazzetta dello Sport» ο ποδοσφαιριστής των «παρτενοπέι», προσθέτοντας πως θα πρέπει όλοι να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους και να συνεχίσουν να παίρνουν νίκες ώστε να παραμείνουν στην κορυφή.Πηγή: sport-fm.gr

«Πρέπει να ωριμάσει ο Μπαλοτέλι»

Να σταματήσει να φαίρεται παρορμητικά και να μην ασχολείται με τις διαιτητικές αποφάσεις, προέτρεψε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον Μάριο Μπαλοτέλι, μετά τη νέα τιμωρία τριών αγωνιστικών.

«Πρέπει να ωριμάσει ο Μπαλοτέλι»
Η Μίλαν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μάριο Μπαλοτέλι για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές μετά το «πέσιμο» του Ιταλού επιθετικού στον διαιτητή του αγώνα με την Νάπολι.

Γι’ αυτό το λόγο ο προπονητής του, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε πως πρέπει επιτέλους να ωριμάσει, να σταματήσει να ασχολείται με τις διαιτητικές αποφάσεις και να μην έχει παρόμοιες συμπεριφορές, καθώς αποτελεί πρότυπο για πολλούς ανθρώπους.

«Ο Μάριο έκανε ένα λάθος, τιμωρώντας την ομάδα και τους οπαδούς. Πρέπει να το αλλάξει αυτό. Θα πρέπει και ο ίδιος να βοηθήσει τους διαιτητές να τον προστατεύσουν, αφού αν ένας άλλος παίκτης είχε υποστεί τα φάουλ που του έκαναν την Κυριακή, τότε θα σφύριζαν. Η συμπεριφορά του, όμως, δεν βοηθάει. Ο Μάριο είναι 23 χρόνων, δεν είναι πια παιδί και για να είσαι πρωταθλητής πρέπει να έχεις σωστή συμπεριφορά διότι είσαι παράδειγμα για όλους εκείνους που σε κοιτάζουν. Ελπίζω γι' αυτόν να επωφεληθεί απ' ότι έγινε και να συνειδητοποιήσει ότι έβαλε την ομάδα και τον σύλλογο σε δυσκολίες. Οι παίκτες πρέπει να ασχολούνται με τον αγώνα κι όχι με τις αποφάσεις των διαιτητών. Υπάρχουν κανόνες. Ο Μπαλοτέλι έκανε λάθος και πρέπει να ωριμάσει. Είναι παίκτης παγκοσμίου επίπεδου και διεθνής με την Ιταλία. Μέχρι την Κυριακή η συμπεριφορά του ήταν εξαιρετική, ελπίζω να ‘μαθε από την τιμωρία του», ήταν σχετικά τα λόγια του τεχνικού των «ροσονέρι». Πηγή: sport-fm.gr

«Χαμός» στη Βαλένθια!!

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί η Βαλένθια έπειτα από το φραστικό επεισόδιο που είχε ο προπονητής Μίροσλαβ Τζούκιτς με τον Αντίλ Ραμί.

«Χαμός» στη Βαλένθια
Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Βαλένθια, μετά το φραστικό επεισόδιο που είχε ο Μίροσλαβ Τζούκιτς με τον Αντίλ Ραμό. Ο Γάλλος σέντερ μπακ είχε έντονο διάλογο με τον Σέρβο τεχνικό, καθώς δεν θεωρεί πως τον αντιμετωπίζει δίκαια.

Μάλιστα, μπορεί ο Τζούκιτς να μην έχει πάρει θέση για το θέμα, ωστόσο, ο αμυντικός των «νυχτερίδων» μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Ισπανία τόνισε πως ο προπονητής του δεν του μιλάει ξεκάθαρα και πως έχει ενημερώσει τον μάνατζέρ του για την κατάσταση που επικρατεί, αφήνοντας παράθυρο για μεταγραφή.

«Ο προπονητής μου δεν μου μιλάει πρόσωπο με πρόσωπο. Ενώ το καλοκαίρι, που είχα προτάσεις από άλλες ομάδες, μου είχε πει πως είμαι από τους καλύτερους αμυντικούς και κάθε προπονητής θα ήθελε να με έχει στη διάθεσή του, τώρα δείχνει διαφορετικά πράγματα», είπε αρχικά ο Ραμί και στη συνέχεια τόνισε:

«Σημασία έχει ότι ο προπονητής είναι το αφεντικό και στο τέλος θα φανεί ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Εγώ από τη μεριά μου έχω ενημερώσει τον μάνατζέρ μου, που γνωρίζει πως τα πράγματα για εμένα εδώ δεν πηγαίνουν καλά».Πηγή: sport-fm.gr

Μέσι: «Δεν ανέχομαι αυτά τα ψέματα» (video)

Εκνευρισμένος ήταν ο Λιονέλ Μέσι με την «AS» που έγραψε για μίνι «επεισόδιο» του ίδιου, με τον τεχνικό του στη Μπαρτσελόνα, Χεράρδο Μαρτίνο, επειδή έγινε αλλαγή κόντρα στην Σοσιεδάδ.

Μέσι: «Δεν ανέχομαι αυτά τα ψέματα» (video)
Θυμωμένος με τα «ψέματα» που αναπαράγονται από συγκεκριμένο Μέσο της Ισπανίας ήταν ο Λιονέλ Μέσι, μετά το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Σοσιεδάδ.

Ο «Λέο» αντικαταστάθηκε στο 80’ από τον Χεράρδο Μαρτίνο και κατευθύνθηκε... με την μία στον πάγκο της ομάδας του, χωρίς να χαιρετήσει τον τεχνικό του, ενώ πριν κάτσει φάνηκε να κουνά... κάπως περίεργα το χέρι του. Έτσι, η «AS» (μαδριλένικης απόχρωσης) έβγαλε πως ο Αργεντινός ήταν ενοχλημένος με τον τεχνικό του, επειδή έγινε αλλαγή και γι’ αυτό δεν θέλησε άλλωστε να του δώσει το χέρι του κατά την αποχώρησή του.

Βέβαια λίγο αργότερα, ο 26χρονος αστέρας μέσω facebook έδωσε την δική του εξήγηση για το συμβάν, κάνοντας μια μίνι «επίθεση».

«Δεν έκανα καμία χειρονομία όταν έγινα αλλαγή. Δεν ανέχομαι να λέγονται τέτοια ψέματα από συγκεκριμένα Μέσα. Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται αλλαγή, αλλά πάντα το δεχόμαστε για το καλό της ομάδας. Αυτό που δεν δέχομαι είναι συγκεκριμένο Μέσο να λέει ψέματα γύρω από τον εαυτό μου».

Δείτε και το βίντεο κατά την αντικατάστασή του:



Πηγή: sport-fm.gr

Επιβεβαιώνεται ο Πέρεθ για Μπέιλ!!

Τα λόγια του Φλορεντίνο Πέρεθ πως η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ ήταν συμφέρουσα για τη Ρεάλ Μαδρίτης έρχονται να επιβεβαιώσει ο Βρετανικός Τύπος, ο οποίος αποκαλύπτει πρόταση της Γιουνάιτεντ.

Επιβεβαιώνεται ο Πέρεθ για Μπέιλ
Εντύπωση προκάλεσε στον φίλους του ποδοσφαίρου η δήλωση του Φλορεντίνο Πέρεθ πως η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ ήταν σχετικά φθηνή για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σήμερα, όμως, δύο από τις μεγαλύτερες βρετανικές εφημερίδες αποκαλύπτουν για ποιον λόγο ήταν «φθηνός» ο Ουαλός εξτρέμ για τον ισπανικό σύλλογο.

Συγκεκριμένα, η «Sun» και η «Mirror» υποστηρίζουν ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσφερε ένα ποσό μεταξύ των 118 και 142 εκατ. ευρώ στους Λονδρέζους, όμως ο διεθνής άσος ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει σε άλλη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας.

inner

Άλλωστε, χθες ο πρόεδρος των «μερένχες» (Πέρεθ) υπογράμμισε πως ο Μπέιλ ήταν από μικρός οπαδός της Ρεάλ και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

inner

Επίσης, η «βασίλισσα» κατάφερε να αποκτήσει τον 25χρονο παίκτη, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της που θέλει να αγοράσει πάντα ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Πηγή: sport-fm.gr

Συγκλονιστική στήριξη στον Φατίχ Τερίμ! (pics)

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, φίλοι της Γαλατάσαραϊ συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Φατίχ Τερίμ για να του εκφράσουν την στήριξή τους, μετά την ξαφνική απόλυσή του από τον πάγκο της ομάδας.

Συγκλονιστική στήριξη στον Φατίχ Τερίμ (pics)
Η ξαφνική (και ακατανόητη) απόλυση του Φατίχ Τερίμ από τον πάγκο της Γαλατάσαραϊ συγκλόνισε τους φίλους της ομάδας. Αν μη τι άλλο, τους έχει προσφέρει πολλές χαρές, ήταν πολύ αγαπητός και τα πήγαινε μια χαρά στο «τιμόνι» της.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν και θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιλογή της διοίκησης να τον απομακρύνει, μερίδα οπαδών συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του. Εκεί, όπου οι φίλοι της Γαλατά –παρά το προχωρημένο της ώρας, αφού είχαν περάσει προ πολλού τα μεσάνυχτα- φώναξαν συνθήματα και τάχθηκαν στο πλευρό του 59χρονου προπονητή, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή τους.

Φυσικά και ο ίδιος ο κόουτς δεν άντεξε. Βγήκε λίγο έξω και με δάκρυα στα μάτια τους χαιρέτησε. Άλλωστε κι αυτός έχει συνδέσει το όνομά του με την «τσιμπόμ». Μάλιστα, λέγεται πως έμαθε για τον... χωρισμό μέσω των ειδήσεων στην τηλεόραση...

inner

inner

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Προβάδισμα… Νίκης και πρόκρισης!!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ισαάκ, η Νίκη Βόλου επικράτησε 2-1 του Πανθρακικού και πήρε –μικρό έστω- προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Προβάδισμα… Νίκης και πρόκρισης
Αν και τη χωρίζει μια ολόκληρη κατηγορία από τον Πανθρακικό και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, η Νίκη Βόλου δεν… μάσησε και εκμεταλλευόμενη την έδρας κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να νικήσει 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο 12’ με σουτ του Ρομέου, όμως λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ισαάκ ισοφάρισε με κεφαλιά.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής σημείωσε και ένα ακόμη γκολ στο 51’, διαμορφώνοντας το 2-1 που φέρνει έστω και οριακά τη Νίκη Βόλου πιο κοντά στην πρόκριση.

Βέβαια, το τελικό σκορ αφήνει ακόμη αρκετές ελπίδες και στον Πανθρακικό που θα κληθεί στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 30/10, να ανατρέψει την κατάσταση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Ρεπετσάς, Γιώτας, Μπακάλης, Ακασού (62' Σεϊμάν), Γέσιτς (72' Μπιτσάκος), Μανουσάκης (46' λ.τ Ανιέτε), Ισαάκ, Τζιώρας.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Τριανταφύλλου, Πόποβιτς, Zεκίνια, Χρήστου (57' Παπαγεωργίου), Ρομέου, Κατσικόκερης (57' Κάσες), Ζος, Σκλιοπίδης. Πηγή: sport-fm.gr

Τη βάρεσε… στο ψαχνό!!

Μόνο ως βασίλισσα (του Βορρά) δεν αντιμετώπισε τη Βέροια ο Ηρακλής Ψαχνών! Η ομάδα της Εύβοιας έδωσε… και κατάλαβε στη -θεωρητικά ανώτερη- αντίπαλό της και με 3-1 πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο Κύπελλο

Τη βάρεσε… στο ψαχνό!
«Πού σε πονεί και πού σε σφάζει»… ρώτησε ο Ηρακλής Ψαχνών τη Βέροια!

Παρόλο που βρίσκεται μια κατηγορία παρακάτω, η ομάδα της Εύβοιας φιλοδώρησε με τριάρα εκείνη του Τον Κάανεν (3-1) και μπορεί να ονειρεύεται βάσιμα πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Εκμεταλλευόμενοι το ότι η αντίπαλός τους αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές, οι γηπεδούχοι την χτύπησαν εκεί πού έχει φανεί και στη Σούπερ Λίγκα ότι πονάει: Στην άμυνα.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κρητικό λοιπόν (που σκόραρε με πέναλτι στο 36’ και υπέροχο «ψαλιδάκι» στο 53’) έγιναν αφεντικά του αγώνα.

Ακόμα κι όταν φάνηκε, δε, ότι η Βέροια θα συνέλθει (μειώνοντας με κεφαλιά του Μάνου στο 72’), την… ξάπλωσαν ξανά: Πετυχαίνοντας τρίτο γκολ με τον Κοιλιάρα (στο 83’) και παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γιώργος Λάμπρου): Πουρής, Στουρνάρας, Τζανής, Παλαιολόγου, Μπακομήτρος, Τσιμόντζι, Κοιλιάρας, Γκμπακουιντί (67' Ντελέκος), Κρητικός (85' Νικολόπουλος), Επιτροπάκης (72' λ.τ Λάμπρου), Φοντακάρο

ΒΕΡΟΙΑ (Τον Κάανεν): Λόπεζ, Μπαργκάν, Ορέστες (46' Τσιμογιάννης), Όστοϊτς, Παυλίδης, Μάνος, Αποστολόπουλος, Ντε Κόστα, Οικονόμου, Σισοκό, Σεγκούντο Πηγή: sport-fm.gr

Αδιόρθωτος!

Ο Λεβαδειακός πλήρωσε για ακόμη μία φορά τα κενά στην άμυνα και ο Αστέρας Μαγούλας επικράτησε 2-1 εντός έδρας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αδιόρθωτος
Σημαντική επικράτηση απέναντι στον Λεβαδειακό με σκορ 2-1 και προβάδισμα πρόκρισης στην 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Αστέρας Μαγούλας.

Η ομάδα της Αττικής, παρότι αγωνιζόταν χωρίς στη βοήθεια του κόσμου της, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα «γνωστά» κενά στην άμυνα των Βοιωτών και θα πάει με… άλλο αέρα στον επαναληπτικό της Λειβαδιάς ρεβάνς στις 30 Οκτωβρίου.

Το σκορ για τον Αστέρα άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό ο Έβερετ, ενώ τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο Κάστρο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (48’) έκανε το 2-0 απέναντι στην ομάδα του Τάκη Λεμονή, που μείωσε με τον Ροτζέριο Μάρτινς στο 67’.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Μαγούλας (Πριόνας): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Πολίτης, Έβερετ, Κάστρο, Γκόγκας (69’ Δημητριάδης), Στρατομήτρος, Νόνης, Ντιέγκο, Καπουράνης (80’ Ιατρού), Πινέιρο (78’ Σαμαρόπουλος).

Λεβαδειακός (Λεμονής): Πρζιρόφσκι, Νικολάκης, Ιωαννίδης (46' Λυκογιάννης), Πετράτσι, Μάρτινς, Μπούστο (78’ Μαχαίρας), Κονέ, Ροτζέριο, Σανκινέτι, Βασιλείου, Γιάντσης (46' Ορτέγκα).
Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά!

δες για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου.


Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά
Σκορ πρόκρισης ήθελε ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Αιγινιακό στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «32» του Κυπέλλου στους Ζωσιμάδες, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τη νίκη. Έμεινε στο 0-0 και πρέπει να ιδρώσει στη ρεβάνς για να πάρει την πρόκριση.

Οι πολλές «ρεζέρβες» που χρησιμοποίησε ο Σάββας Παντελίδης επηρέασαν τη συνοχή της ομάδας. Στο πρώτο μέρος οι Ηπειρώτες απείλησαν μόλις δύο φορές, με τον Βίλα στο 14’ και τον Βινσέντο στο 27’, αλλά πέραν αυτών… ουδέν. Ο τεχνικός των Ηπειρωτών έριξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους τους Ίλιτς και Τσάβες στη μάχη, με τους δύο να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες στο 52’ και το 55’. Βλέποντας το μετριότατο πρόσωπο του ΠΑΣ οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν, έγιναν πολύ απειλητικοί στις αντεπιθέσεις και πλησίασαν δις στο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο με τους Χατζή (66’) και Μιλόσκοβιτς (68’). Οι Γιαννιώτες άγγιξαν το προβάδισμα με τον Ίλιτς (81’) και τον Τσάβες (86’), αλλά έπεσαν πάνω στον Τόλιο, που κράτησε το μηδέν για την εστία του. Το τελικό 0-0 συνοδεύτηκε από κάποιες αποδοκιμασίες από τους περίπου 1.000 φίλους του ΠΑΣ.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς που θα γίνει στο γήπεδο του Αιγινίου στις 30 Οκτωβρίου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Σωτηρίου, Στρούνα, Ρουμπουλάκου, Μπέριος, Σκόνδρας, Κεϊτά, Αυγενικού (58' Τσουκαλάς), Βίλα, Βινσέντο (46' Τσάβες), Κοροβέσης, Γιάκος (46' Ίλιτς).

Αιγινιακός (Γιώργος Χατζάρας): Τόλιος, Κιβρακίδης (68' Πετκάκης), Σαμαράς, Δήμου, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο (65' Ζούρκος), Φερνάντες, Χατζής, Καρακατσάνης, Μιτρόφ (46' Μιλόσκοβιτς), Σίκιμιτς.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)Πηγή: sport-fm.gr

Έξω ο Τάτος!!

Εκτός αποστολής του Άρη για τον αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης (26/9) με τον Ολυμπιακό στον Βόλο έμεινε ο Ανδρέας Τάτος. Μέσα ο Αγκάνθο που εξέτισε την ποινή του.

Έξω ο Τάτος!
Μετά τους Ουντότζι, Σταυρόπουλο, Παπαδόπουλο και Κύργια που ήταν γνωστό πως θα απουσιάζουν από το ματς Κυπέλλου του Άρη με τον Ολυμπιακό Βόλου και ο Ανδρέας Τάτος δεν θα βρίσκεται στα πλάνα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Ο μέσος των «κίτρινων» ανέβασε πυρετό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δώσει το «παρών» στην προπόνηση και έτσι ο Σέρβος τεχνικός δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Αντίθετα, για πρώτη φορά μπήκε στην αποστολή ο Νταβίντ Αγκάνθο ενώ κανονικά θα συμμετέχουν οι Πουλίδη και Αγγελούδης.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη:

Αγκάνθο, Έλσνερ, Ίμπε, Πουλίδο, Αγγελούδης, Διούδης, Ηρακλής, Καραγιάννης, Καραγκούνης, Κοτσαρίδης, Μανιάς, Μπουζάνης, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Τσουκάνης, Τσουμάνης, Ψυχογιός.Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν παίζει αντιποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ»

«Πρόκληση» αποτελεί για τον Σάκη Θεοδοσιάδη και την Αναγέννηση Καρδίτσας η αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπως δήλωσε ο προπονητής της αυριανής αντιπάλου των «ασπρόμαυρων».

«Δεν παίζει αντιποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ»
Χαρούμενος για το γεγονός ότι η Αναγέννηση Καρδίτσας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάστηκε ο Σάκης Θεοδοσιάδης.

Ο προπονητής της αυριανής αντιπάλου του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε το παιχνίδι με την ομάδα του Χουμπ Στέφενς αποτελεί πρόκληση για εκείνον και την ομάδα του, ενώ υπογράμμισε πως οι Θεσσαλονικείς είναι γεμάτοι σε όλες τις γραμμές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Θεοδοσιάδης στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

«Για εμάς είναι και μία πρόκληση αυτό το παιχνίδι. Για τη δική μας ομάδα το παιχνίδι αυτό είναι ένα κίνητρο και για το ποδοσφαιρικό τμήμα και για εμάς τους ίδιους. Ειδικά για τις ομάδες της Football League επειδή δεν γίνονται συχνά τέτοια ματς, είμαστε χαρούμενοι που μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια βελτιώνεται και διοικητικά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα μας αντιμετωπίσει.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Μόνο να κερδίσουμε. Έχουμε μία ομάδα που στηρίζεται σε νέα παιδιά και το παιχνίδι αυτό είναι μία πρόκληση για να γεμίσουμε εμπειρίες. Φυσικά αυτό δεν μας απαγορεύει να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότατες έχουμε.

Ο ΠΑΟΚ έχει αναπτυχτεί σε όλα τα επίπεδα. Έχει αποκτήσει ποδοσφαιριστές με εξαιρετική ποιότητα και έχει έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές. Εφέτος παρουσιάζεται γεμάτος σε όλες τις γραμμές και θεωρώ ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές και εύχομαι να έχει και μία καλή πορεία στην Ευρώπη.

Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παρουσιάσουμε τις αρετές μας. Θα έρθουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο. Είμαστε μία ομάδα που δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια με το ίδιο ρόστερ και αυτό είναι στοίχημα για εμάς. Πιστεύουμε στους παίκτες και το κυρίαρχο στοιχείο είναι η συνοχή και η ομοιογένεια, πράγματα που θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Τι να μας πει κι ο Νοβίτσκι;

Ημέρα μνήμης και… νοσταλγίας, ειδικά μετά την αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, είναι η σημερινή. Συμπληρώνονται 8 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής με τη νίκη επί της Γερμανίας στον τελικό.

Τι να μας πει κι ο Νοβίτσκι;
Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η Εθνική επέστρεφε στην κορυφή της Ευρώπης νικώντας στον τελικό του Βελιγραδίου τη Γερμανία.

Η ομάδα του τεράστιου Ντιρκ Νοβίτσκι δεν αποτέλεσε εμπόδιο στον τελικό. Όταν έχεις κάνει την ανατροπή του αιώνα κόντρα στη Γαλλία στον ημιτελικό, ούτε ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης μπορεί να σε σταματήσει.

Ο… τρελός που έγινε προφήτης

«Πάμε για το χρυσό μετάλλιο», είχε δηλώσει κατά την αναχώρηση της αποστολής της επίσημης αγαπημένης για τη Σερβία ο Μιχάλης Κακιούζης. Τρελό τον χαρακτήρισαν πολλοί, εκτός πραγματικότητας οι πιο μετριοπαθείς, αλλά βγήκε αληθινός.

Ο δρόμος προς την κορυφή

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, με την άνετη νίκη της Ελλάδας επί της Γαλλίας (64-50) για τον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης.

Ακολούθησε το (μοναδικό στη διοργάνωση) στραπάτσο από τη Σλοβενία (56-68) που ήρθε να προσγειώσει τους διεθνείς, ενώ σειρά είχε η Βοσνία (67-50) την οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση για να καταλάβει τη δεύτερη θέση του γκρουπ της.

Στους αγώνες νοκ άουτ η «επίσημη αγαπημένη» έπρεπε να εξολοθρεύσει το Ισραήλ για να εξασφαλίσει θέση στους «8». Η αποστολή δεν ήταν εύκολη όμως τα κατάφερε επικρατώντας με 67-61.

Επόμενο εμπόδιο; Ρωσία. Με ηγέτη τον Παπαλουκά και αντεπίθεση διαρκείας στην τέταρτη περίοδο η Εθνική έριξε στο καναβάτσο τον Κιριλένκο και την παρέα του (66-61) και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά.

Επτά πόντους έβαλε στις 24 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Διαμαντίδης με αντίπαλους τους «τρικολόρ» όμως τρεις εξ αυτών θα μείνουν για πάντα στη μνήμη όλων. Το τρίποντο του Καστοριανού γκαρντ στη λήξη του αγώνα για το 67-66 θα θυμίσει κάτι από τις βολές του Αργύρη Καμπούρη στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Και μετά από τέτοια εμφάνιση ήταν σχεδόν αδιανόητο να χάσει το χρυσό από τα χέρια της η «γαλανόλευκη». Ούτε η Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι μπόρεσε να σταματήσει την τρελή πορεία της Ελλάδας που δικαίως και με το σπαθί της κατακτούσε για δεύτερη φορά στην ιστορία της την κορυφή της Ευρώπης. Ο άσος των Μάβερικς θα αναδεικνυόταν πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης όμως ιστορία θα έγραφε ο Παναγιώτης Γιαννάκης καθώς το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου έγινε ο πρώτος που κατακτούσε ως παίκτης και ως προπονητής το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μομέντουμ για κάποιους. Έπος για άλλους. Το σίγουρο είναι ένα. Το γεγονός δεν ήταν τυχαίο. Η Ελλάδα απόλαυσε τους καρπούς του δέντρου που είχε φυτέψει 18 χρόνια πριν, το 1987, στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας.

Ο δρόμος για την κορυφή

16 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Γαλλία 64-50

Πρεμιέρα με το δεξί κόντρα στη Γαλλία των NBAers. Οι Έλληνες διεθνείς, βασιζόμενοι στη άμυνα, έφτασαν στη νίκη με άνεση περιορίζοντας τον Πάρκερ και τα υπόλοιπα τα επιθετικά όπλα των «τρικολόρ». Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Εθνική είχε κάνει το ιδανικό ξεκίνημα.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Κακιούζης 7, Διαμαντίδης 13, Ζήσης 7, Μπουρούσης, Ντικούδης 6, Παπαδόπουλος 9, Παπαλουκάς 2, Σπανούλης 5, Φώτσης 2, Βασιλόπουλος, Χατζηβρέττας 9, Τσαρτσαρής 4

Γαλλία (Μπερζό): Πάρκερ 10, Ζελαμπάλ 7, Πιετρούς Μ. 5, Ντιαό 6, Φοτού, Ντιαρά, Ζουλιάν 6, Ζιφά, Βέις 4, Σμιτ, Ριγκοντό 7, Πιετρούς Φ.5

17 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Σλοβενία 56-68

Το χαστούκι από τους Σλουβένους ήρθε να προσγειώσει τους παίκτες του Γιαννάκη και να τους θυμίσει ότι για να ανέβουν στην κορυφή θα έπρεπε να παραμείνουν προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι. Η ήττα αυτή θα ήταν και η μοναδική και τη «γαλανόλευκη» στο τουρνουά.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Διαμαντίδης 7, Παπαλουκάς, Κακιούζης 8, Χατζηβρέττας 5, Μπουρούσης, Ζήσης 9, Ντικούδης 3, Σπανούλης 6, Φώτσης 3, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Παπαδόπουλος 15.

Σλοβενία (Πίπαν): Λάκοβιτς 7, Τσάπιν, Μπετσίροβιτς 18 (4), Γιοκσίμοβιτς , Νάχμπαρ 14, Μίλιτς 11, Μάραβιτς, Γιούρακ 5, Νεστέροβιτς, Μπρέζετς 4, Λόρμπεκ 3, Σλόκαρ.

18 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Βοσνία 67-50

Αν και αγχωμένοι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, οι Έλληνες διεθνείς με ένα ξέσπασμα στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να τερματίσουν στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου, εξασφαλίζοντας μία θέση στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Σπανούλης, Ζήσης 5 (1), Μπουρούσης (2), Βασιλόπουλος, Φώτσης 15 (3), Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης, Τσαρτσαρής 12 (2), Διαμαντίδης 5, Παπαδόπουλος 10, Κακιούζης 4.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Μπαϊράμοβιτς): Πριντς, Όβτσινα 4, Τελέτοβιτς 7 (1), Λέριτς 1, Μπάβτσιτς, Ντόμερκαντ 9, Κοβάτσεβιτς 3 (1), Τουλίκοβιτς, Μρσιτς 3 (1), Χούκιτς 13 (3), Ραντόγεβιτς, Μπαϊράμοβιτς 10.

20 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Ισραήλ 67-61

Η εμφάνιση κόντρα στους Ισραηλινούς ήταν επιεικώς μέτρια, όμως η Εθνική πήρε αυτό που ήθελε. Με τον Νίκο Ζήση να κάνει πολύ καλή εμφάνιση εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης αποδεικνύοντας ότι αυτή η ομάδα μπορούσε να νικήσει και στην κακή της μέρα.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Ζήσης 23(2), Παπαδόπουλος 19, Κακιούζης 12(1), Φώτσης 6, Ντικούδης 2, Σπανούλης 2, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 1, Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής.

Ισραήλ (Σερφ): Γκριν 11, Χαλπερίν 6 (2), Μάρκοβιτς 9, Σασόν 8(2), Ταπίρο 8(1), Μιζράχι 8 (2), Μπερστάιν 6(2), Νισιμ 3 (1), Χάτζατζ 2, Ουότσον, Σέλεφ, Κοζικάρο.

22 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Ρωσία 66-61

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναζητούσε κάποιον να… σκοτώσει τη «ρωσική αρκούδα» και βρήκε τον εκτελεστή στο πρόσωπο του τότε Μοσχοβίτη, Θοδωρή Παπαλουκά. Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση με τον εθνόσημο (23 πόντους) πήρε από το χέρι την Ελλάδα και την οδήγησε στους τέσσερις της διοργάνωσης.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Ζήσης 6, Παπαδόπουλος, Κακιούζης 8, Φώτσης 4, Ντικούδης 11, Σπανούλης 3, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 23(2), Χατζηβρέττας 9(1), Τσαρτσαρής, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης

Ρωσία (Μπάμπκοφ): Πονκράσοφ, Χόλντεν 15, Λικχολίτοφ, Φρίντζον 3 (1), Μοργκούνοφ 5, Σαμοϊλένκο 4, Χριάπα 10 (2), Πασούτιν, Μόνια 2, Κιριλένκο 18 (1), Ιβάνοφ, Ζεβροσένκο 4

24 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Γαλλία 67-66

Οι Έλληνες λατρεύουμε να μισούμε τα χιτσκοκικά φινάλε. Ένα τέτοιο περιελάμβανε το μενού στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Απέμεναν 12 δευτερόλεπτα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρίσκεται πίσω με 64-66. Ο Ζήσης κατέβασε την μπάλα ψάχνοντας να βρει ποιος από τους συμπαίκτες του είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μεγάλο σουτ. Η μπάλα πέρασε στα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη που σηκώθηκε ψύχραιμος από τα 6,25μ. για να πετύχει το μεγαλύτερο σουτ με τη φανέλα της Εθνικής, αν όχι κ αι της καριέρας του.



Ελλάδα (Γιαννάκης): Σπανούλης, Διαμαντίδης 7(1), Παπαλουκάς 10, Χατζηβρέττας 3, Ζήσης 11, Κακιούζης 3(1), Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Φώτσης 4, Ντικούδης 14, Παπαδόπουλος 15, Μπουρούσης.

Γαλλία (Μπερζό): Πάρκερ 20(2), Φοτού, Ριγκοντό 6, Ντιαό 14(2), Φ. Πιετρούς 8, Ντιαρά, Τζιφά, Μ. Πιετρούς 6(2), Ζελαμπάλ 7(1), Ζιλιάν 2, Σμιτ 2, Βάις 1.

25 Σεπτεμβρίου 2005

Ελλάδα-Γερμανία 78-62

Πιο εύκολο έργο από ό,τι θα περίμεναν για να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου είχαν οι παίκτες του Γιαννάκη στον μεγάλο τελικό. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έμεινε με τη χαρά του πολυτιμότερου παίκτη την ίδια ώρα που ο αρχηγός της Εθνικής, Μιχάλης Κακιούζης έπαιρνε στα χέρια του το τρόπαιο και μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές απολάμβανε τη θέα της Ευρώπης από ψηλά!



Ελλάδα (Γιαννάκης): Ζήσης 13, Παπαδόπουλος, Κακιούζης 11(2), Φώτσης, Ντικούδης 8, Σπανούλης 1, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 22(3), Χατζηβρέττας 8(2), Τσαρτσαρής 9, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 4.

Γερμανία (Μπάουερμαν): Ντεμιρέλ 3, Γκάρετ 2, Γκριν 2, Πέσιτς 2, Βούχερερ 6(1), Ρόλερ 4, Νικαμπάτζε 2, Σούλτς 5(1), Αριγκμπάμπου, Φέμερλινγκ 11, Νοβίτσκι 23(1), Μάρας 2.

Αναλυτικά η κατάταξη του Ευρωμπάσκετ 2005

1. Ελλάδα
2. Γερμανία
3. Γαλλία
4. Ισπανία
5. Λιθουανία
6. Σλοβενία
7. Κροατία
8. Ρωσία
9. Σερβία Μαυροβούνιο
10. Ιταλία
11. Ισραήλ
12. Τουρκία
13. Βουλγαρία
14. Λετονία
15. Βοσνία Ερζεγοβίνη
16. ΟυκρανίαΠηγή: sport-fm.gr

Μπαρτσελόνα στη θέση της… Μπαρτσελόνα!! (video)

Η Μπαρτσελόνα από το Εκουαδόρ, σημείωσε ένα εκπληκτικό τέρμα θυμίζοντας κατά πολύ σε αυτή της Βαρκελώνης.
Από τους τρόπους παιχνιδιού που θαύμασε όλη η Ευρώπη, ήταν το εντυπωσιακό passing game της Μπαρτσελόνα υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Παρόλα αυτά, μία άλλη Μπαρτσελόνα, αυτή από το Εκουαδόρ, μιμήθηκε την πραγματική, σημειώνοντας ένα τρομερό τέρμα με την μπάλα να… χάνεται.





Πηγή: onsports.gr

CONCACAF Champions League: Χατ τρικ για Εμανά!! (videos)

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός από το Καμερούν, Ακίλ Εμανά, πέτυχε όλα τα γκολ της Κρουζ Αζούλ στο 3-0 σε βάρος της Βαλένθια από την Αϊτή.
Μάλιστα, οι Μεξικανοί θα μπορούσαν να φτάσουν και στο 4-0 στο παιχνίδι του CONCACAF Champions League, αλλά ο Μαριάνο Παβόνε αστόχησε σε πέναλτι. Από την πλευρά του, ο πρώην παίκτης των Μπέτις και Τουλούζ βρήκε δίχτυα στο 5ο λεπτό και στο 30ό, ενώ στο 74ο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με δυνατό σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής.
Παράλληλα, οι Μόντρεαλ Ίμπακτ του MLS κέρδισαν με 2-0 τη Χερέντια από τη Γουατεμάλα, αλλά αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς μειονεκτούν σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες του πέμπτου γκρουπ. Αντίθετα, η Ολίμπια από την Ονδούρα διατήρησε ελπίδες πρόκρισης με το 1-0 σε βάρος της Ρεάλ Εστελί, το οποίο διαμόρφωσε ο 20άχρονος Άντονι Λοζάνο στο 66ο λεπτό.
Παρακάτω ο «χάρτης» του CONCACAF Champions League:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Αράμπε Ουνίντο (Παναμάς) 6, Χιούστον Ντάιναμο (Η.Π.Α.) 4 (2 αγ.), Κονέξιον (Τρίνινταντ και Τομπάγκο) 0.
Δεύτερος Όμιλος
Ολίμπια-Ρεάλ Εστελί 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (Η.Π.Α.) 7, Ολίμπια (Ονδούρα) 6, Ρεάλ Εστελί (Νικαράγουα) 1 (4 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
Κρουζ Αζούλ-Βαλένθια 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Κρουζ Αζούλ (Μεξικό) 9, Χερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 6, Βαλένθια (Αϊτή) 0 (4 αγ.)
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Αμέρικα (Μεξικό) 6, Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) 3 (2 αγ.), Σπόρτινγκ Σαν Μιγκελίτο (Παναμάς) 3.
Πέμπτος Όμιλος
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Χερέντια 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Χερέντια (Γουατεμάλα) 6, Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 6 (4 αγ.), Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς (Η.Π.Α.) 3.
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Τολούκα (Μεξικό) 9, Κομουνικακιόνες (Γουατεμάλα) 3 (2 αγ.), Καλεντόνια (Τρίνινταντ και Τομπάγκο) 0.
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): ΤΙΧΟΥΑΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 7, Λουίς Άνχελ Φίρπο (Ελ Σαλβαδόρ) 4, Βικτόρια (Ονδούρα) 0 (2 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Λος Άντζελες Γκάλαξι (Η.Π.Α.) 6 (2 αγ.), Καρταχίνες (Κόστα Ρίκα) 4, Ισίδρο Μεταπάν (Ελ Σαλβαδόρ) 1.
Σημείωση: Στον επόμενο γύρο προκρίνεται ο πρώτος από κάθε όμιλο.








Πηγή: onsports.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ήττα-σοκ για Κοριτίμπα!! (video)

Απρόσμενη εντός έδρας ήττα με 1-0 γνώρισε η βραζιλιάνικη Κοριτίμπα από την Ιτάγκουι της Κολομβίας στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Πραγματοποίησε, άλλωστε, απογοητευτική εμφάνιση, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν άρχισαν και αποδοκιμασίες των θεατών. Τότε οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν αγωνιστικά και οι ποδοσφαιριστές της Κοριτίμπα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να αποφύγουν την ήττα.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 46ο λεπτό, όταν ο Γεσίντ Μένα εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας. Με το διαμορφωμένο 1-0, λοιπόν, η Ιτάγκουι απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στη έδρα της.
Παρακάτω o «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Φάση των «16»
1. Κοριτίμπα (Βραζιλία)-Ιτάγκουι (Κολομβία) 0-1 & 24/10
2. Λιμπερτάδ (Παραγουάη)-Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) 25/09 & 23/10
3. Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Μπαΐα (Βραζιλία) 26/09 & 24/10
4. Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 26/09 & 23/10
5. Λα Εκιδάδ (Κολομβία)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-2 & 02/10
6. Πόντε Πρέτα (Βραζιλία)-Ντεπορτίβο Πάστο (Κολομβία) 25/09 & 22/10
7. Λανούς (Αργεντινή)-Ουνιβερσιδάδ Χιλής (Χιλή) 4-0 & 25/09
8. Λίγκα Ντε Λόχα (Εκουαδόρ)-Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 2-1 & 26/09
Προημιτελικοί
Α. Νικητές 3-4
Β. Νικητές 7-8
Γ. Νικητές 5-6
Δ. Νικητές 1-2
Ημιτελικοί
Νικητές Δ-Α
Νικητές Γ-Β
Τελικοί
Νικητές ημιτελικών



Πηγή: onsports.gr