Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αισιοδοξία παρά την κλήση στον Παναθηναϊκό!

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κλήθηκε σε απολογία μόνο για πόσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου στο ματς με τον ΟΦΗ, κάνει τους «πράσινους» αισιόδοξους πως θα αποφύγουν βαριά τιμωρία.

Αισιοδοξία παρά την κλήση στον Παναθηναϊκό
Σε απολογία κάλεσε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τον Παναθηναϊκό για όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου στο ματς των «πρασίνων» με τον ΟΦΗ.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία, για την Πέμπτη (26/09) και ώρα 13:00 τον Παναθηναϊκό για τα όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Οι λόγοι που το "τριφύλλι" καλείται σε απολογία είναι το γεγονός πως τρία άτομα, τα οποία είχαν διαπιστεύσεις από τον Παναθηναϊκό, παρέμειναν σε όλη την διάρκεια του αγώνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να απομακρυνθούν από τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Στην συνέχεια, αν και έγιναν οι σχετικές συστάσεις στην πρωινή συνεδρίαση για τα μέτρα ασφαλείας και να τοποθετηθούν άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας πάνω από τον κύριο και βοηθητικό πάγκο του ΟΦΗ καθώς και περιμετρικά της φυσούνας, κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να χτυπούν τις διαφημιστικές πινακίδες, να πετούν μπουκάλια και να φτύνουν τους ανθρώπους του πάγκου και ως εκ τούτου να δημιουργηθεί ένταση στο πρώτο ημίχρονο.

Μετά τις εκθέσεις αστυνομίας και παρατηρητή, ο Παναθηναϊκός δεν καλείται να απολογηθεί για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα και την επίθεση με μολότοφ σε βαν της Nova, γεγονός που τους κάνει αισιόδοξους για αποφυγή βαριάς τιμωρίας.


Επίσης, κλήθηκαν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άρης και ο Παναιτωλικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Α) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/9/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄αριθμ. 1003/2/489/8-κβ΄Έκθεση της Αστυνομίας καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 26-9-2013 και ώρα 13:00, προς απολογία για τα ακόλουθα:

Διότι : «Πριν την έναρξη του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια ευρίσκοντο τρία (3) άτομα με διαπίστευση της εγκαλουμένης τα οποία παρέμειναν και κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά την λήξη του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια χωρίς να απομακρυνθούν από τους υπεύθυνους της εγκαλουμένης».

«Παρά τις συστάσεις κατά την πρωινή συνάντηση προετοιμασίας αγώνα όπως τοποθετηθούν άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας πάνω από τον κύριο και βοηθητικό πάγκο της φιλοξενούμενης καθώς και περιμετρικά της φυσούνας αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα φίλαθλοι της εγκαλουμένης να χτυπούν τις διαφημιστικές πινακίδες, να πετάνε μπουκάλια και να φτύνουν τους ανθρώπους του πάγκου και ως εκ τούτου να δημιουργηθεί ένταση στο πρώτο ημίχρονο. Με την έναρξη του β. ημιχρόνου τοποθετήθηκαν άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας πάνω από τον κύριο πάγκο της φιλοξενούμενης» καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΟΦΗ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 13 παρ. 9 του ΚΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: