Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αναβάλλονται όλα τα πρωταθλήματα!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 στο ΔΣ της ΕΠΟ το οποίο είναι σε εξέλιξη λήφθηκε η απόφαση για την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων.

Αναβάλλονται όλα τα πρωταθλήματα!
Απόφαση για αναβολή όλων των πρωταθλημάτων πάρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94.6, στο ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Ο λόγος είναι η επίθεση που δέχθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος από αγνώστους το βράδυ της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι με ρόπαλο στην περιοχή του Κολωνού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και πρώην διεθνής ρέφερι νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Βόμβες» Μαρινάκη στο ΔΣ!!

«Ο κ.Μελισσανίδης τηλεφώνησε στον κ.Ζωγράφο και τον απείλησε», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας με αφορμή την επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ.

«Βόμβες» Μαρινάκη στο ΔΣ!
Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας με αφορμή την επίθεση στον Ζωγράφο...

"Ο λόγος που ήρθα σήμερα στο συμβούλιο, είναι αυτό το τραγικό γεγονός που έγινε σήμερα το πρωί, δε γνωρίζω ακριβώς την ώρα, με ένα μέλος της ΚΕΔ. ‘Ήρθα σήμερα εδώ να μιλήσω με ονόματα και θα πω τι ακριβώς έχω μάθει εγώ και οι συνεργάτες μου από αυτό το συμβάν. Και από εκεί και πέρα, μιας και μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, δε μιλάμε πλέον για μια εξύβριση, δεν είναι πικρόχολα σχόλια στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση, ή δεν είναι κάτι που το κάνεις πάνω στα νεύρα σου. Μιλάμε για δολοφονική επίθεση και ο άνθρωπος αυτός είναι πολύ τυχερός που ζει.

Από ότι έμαθα θα εγχειριστεί και θα παραμείνει στο νοσοκομείο, αφού είναι δύσκολη η κατάσταση του. Αλλά καλό είναι αν θέλουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν είναι θέμα συζήτησης πλέον, να αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Θα σας πω λοιπόν τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο κύριος Ζωγράφος είναι μέλος της ΚΕΔ. Τον τελευταίο καιρό είχε δεχτεί πολλές επιθέσεις από ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα από ότι κοίταξα το πρωί για τους ορισμούς στη Football League. Είδαμε χθες με μεγάλη έκπληξη να αναβάλλεται ένα παιχνίδι, το Παναχαϊκή-ΑΕΚ και κάποια άλλα παιχνίδια απλά για να δικαιολογηθεί η αναβολή που σας είπα, μόνο και μόνο γιατί δυο παίκτες της ΑΕΚ παίζουν στην Εθνική ομάδα. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και δε δίστασαν να αναβάλουν μια αγωνιστική με πρόσχημα το Πολυτεχνείο.

Ο κύριος Μελισσανίδης που ηγείται της ΑΕΚ, χωρίς να φαίνεται στα χαρτιά, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι κάνει κουμάντο, δεν το κρύβει κιόλας, πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του ζήτησε να διαιτητεύσουν τέσσερις συγκεκριμένοι διαιτητές το παιχνίδι Παναχαϊκή-ΑΕΚ. Οι οποίοι είναι ο κύριος Καρυοφίλλης, ο κύριος Τσίλος, ο κύριος Τίκας και ο κύριος Σοσώνης. Τώρα που μπορεί να βρει το θράσος ένας παράγοντας να ζητήσει ορισμούς, αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το βρει.

Μετά, τηλεφώνησε στον κύριο Ζωγράφο, κανονικά, από το τηλέφωνο του γραφείου του, τον απείλησε ότι θα τον κάνει και θα τον δείξει. Τον πήρε και άλλες 15 φορές τηλέφωνο από συγκεκριμένο νούμερο το οποίο ανήκει στην εταιρεία του. Τελικά ο ορισμός ήταν διαφορετικός. Αφού ξαναπήρε τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και τον απείλησε, του είπε ότι «κατά 95% εγώ το παιχνίδι θα το αναβάλω». Μετά από λίγο είδαμε ότι το παιχνίδι αναβλήθηκε! Με τη συνεργασία Αστυνομίας και του κυρίου Ανδριανού.

Όλα αυτά είναι άκρως απαράδεκτα και δεν θα αργήσουν να μας απασχολούν σε λίγους μήνες και στη Super League. Γι’ αυτό έχουμε υποχρέωση να τα καταγγέλλουμε. Επίσης εφέτος, σε δυο παιχνίδια της Football League στο Αχαρναϊκός-ΑΕΚ και στο ΑΕΚ-Απόλλων έχουν μπει φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πιέζουν διαιτητές και αντιπάλους παίκτες, μόνο και μόνο για να νικήσει η ΑΕΚ. Είδαμε και τις ποινές που ακολούθησαν οι οποίες είναι γελοίες.

Πέρσι η ΑΕΚ ήταν στη Γ Εθνική. Τότε για ένα μεγάλο διάστημα όριζε τους διαιτητές ο κύριος Τσαχειλίδης. Ξανά, ο κύριος Μελισσανίδης, τον πήρε, τον απείλησε και την επόμενη μέρα ο κύριος Τσαχειλίδης έφαγε ξύλο. Μετά από λίγο καιρό αποχώρησε. Το ίδιο έγινε με τον κύριο Κουρίδη, ενώ απειλές είχαμε από τον κύριο Μελισσανίδη και στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Τρικάλων για ένα διαιτητή του.

Για όλα αυτά υπάρχουν καταγγελίες σε αρμόδια όργανα, σε Αστυνομικές Αρχές. Θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε μια τελεία. Όχι μια άνω τελεία αλλά μια τελεία. Μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι πραγματικά βρώμικοι στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές οφείλεται στον παράγοντα τύχη. Μιλάω ανθρώπινα και όχι οπαδικά ή σαν Πρόεδρος. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Και δε μιλάω για μένα που είμαι προστατευμένος. Αλλά οι άνθρωποι που ζουν στο ποδόσφαιρο και ζουν ανάμεσά μας μπορεί να είναι οι επόμενοι που θα τους σπάσουν το κεφάλι. Και δεν αρκεί απλά να καταγγείλουμε αόριστα. Πρέπει να πράξουμε. Και να μιλάμε συγκεκριμένα. Αυτά που κατήγγειλα είναι πολύ σοβαρά, δε χωράνε αμφισβήτηση.

Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη πρέπει να ψάξουν σε βάθος. Πρέπει όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή τη βρωμιά."

Θυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μιλήσει και στα ΜΜΕ μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας στην οποία έδωσε το «παρών».


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντούσκο πες αλεύρι...!!

Στον (επετειακό) 300ό αγώνα του στην Ευρωλίγκα,o Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για το δικό του ξεπληρωμένο γραμμάτιο και για το... διαμαρτυρημένο του Ιβάνοβιτς.
Κανένας αγώνας οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας με την Μπαρτσελόνα δεν μοιάζει ούτε με τον (γνωστό) προηγούμενο, αλλά ούτε και με τον (άδηλο) επόμενο και ο λόγος είναι απλός και συνάμα απλοϊκός...
Η Μπαρτσελόνα είναι η... Μπαρτσελόνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ακόμη και στις ατάκες των κάθε λογής προπονητών, που όταν βλέπουν να παίρνουν αέρα των μυαλών των παικτών τους, έχουν την καραμέλα στο στόμα τους...
“Ωπα, χαλαρώστε. Δεν γίναμε ξαφνικά η Μπαρτσελόνα”!
Εγραψα για τους προπονητές και μοιραία η κουβέντα πηγαίνει στον Ιβάνοβιτς, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής θα ξαναζήσει την εμπειρία της επιστροφής στο “Palau Blaugrana”, που δεν ξέρω πόσο ευχάριστη ή δυσάρεστη του είναι: εκεί  πέρασε δυόμισι χρόνια της ζωής του και ενώ ο Παναθηναϊκός έχει ξεπληρώσει και μάλιστα πολλώ λογιώ όλα τα παλιά γραμμάτια του προς τους Καταλανούς (τους οποίους έχει νικήσει σε μεγάλο τελικό, σε μικρό τελικό και σε σειρά προημιτελικών της Ευρωλίγκας, μεταξύ άλλων), ο Ντούσκο αισθάνεται ότι τα δικά του είναι... διαμαρτυρημένα!
Επιστρέφοντας στη Βαρκελώνη, (η οποία βεβαίως δεν έχει καμιά σχέση με τα συναισθήματα που θα του παρήγαγε ένας γυρισμός στη Βιτόρια) ο Μαυροβούνιος προπονητής πρώτα απ' όλα θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος ήταν βοηθός του και υπήρξε κιόλας ο διάδοχος του, τον Φεβρουάριο του 2008. Ενα το κρατούμενο, λοιπόν...
Από τους παίκτες που είχε τότε στη διάθεση του ο Ιβάνοβιτς, θα συναντήσει τον (αιωνίως πιστό στους “μπλάου γκράνα”) Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αλλά και τρεις τους οποίους κοουτσάρησε στην Ταού/Κάχα Λαμποράλ: τον Μασιέι Λάμπε, τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, και τον Μπραντ Ολεσον, μάλιστα οι δυο γκαρντ υπήρξαν συμπαίκτες του Εστεμπάν Μπατίστα στη Βιτόρια.
Υπάρχουν κι άλλοι συνδετικοί κρίκοι στην υπόθεση, όπως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που φόρεσε πρόπερσι τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και αγωνίστηκε μαζί με τον Ναβάρο, τον Χουέρτας, τον Τόμιτς, τον Ολεσον, τον Αμπρινες και τον Χεζόνια...
Ο Ιβάνοβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της  (τότε επονομαζόμενης Winthertur) Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2005 κι αυτή η δουλειά έμοιαζε με μια προαγωγή σε σχέση με την Ταού, την οποία είχε ήδη κοουτσάρει επί πέντε συναπτά έτη. Οι Καταλανοί αναζητούσαν έναν μεγάλο προπονητή, καθώς την προηγούμενη σεζόν (μετά την αποχώρηση του Σβέτισλαβ Πέσιτς) ο Τζουάν Μόντεθ και ο Μανόλο Φλόρες, ο οποίος μάλιστα κλήθηκε εξ εφέδρων έμειναν με άδεια χέρια...
Επί ημερών Ιβάνοβιτς η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να ανακτήσει τα σκήπτρα στην ισπανική λίγκα (όπου το μεν 2006 επικράτησε η Ουνικάχα Μάλαγα, το δε 2007 η Ρεάλ Μαδρίτης)  αλλά τουλάχιστον έπαιξε στο Φάιναλ Φορ του 2006 στην Πράγα (παρόντος και του Μιχάλη Κακιούζη) και στέφθηκε Κυπελλούχος το 2007...
Η σεζόν 2007-08 (στην οποία κατά μια σατανική συγκυρία πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ταού, με προπονητή τον Νέβεν Σπάχια) επιβεβαίωσε το νόμο του Μέρφι, που λέει πως “όταν κάτι αρχίζει στραβά, συνεχίζεται στραβά και τελειώνει στραβά”...
Εκείνος ο χειμώνας στη Βαρκελώνη ήταν πολύ βαρύς! Στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας η Μπαρτσελόνα γνώρισε τρεις σερί ήττες (εντός από τον Παναθηναϊκό, εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης και εντός πάλι από τη Λοτομάτικα Ρόμα) και τα ντεσιμπέλ της μουρμούρας άρχισαν να αυξάνονται. Στις 31 Ιανουαρίου (του 2008), οι Καταλανοί νίκησαν με τα χίλια ζόρια (κι ενώ ο Χάμαν αστόχησε σε τρίποντο στο 65-68) εκτός έδρας την Μπάμπεργκ με 65-59 και αυτό έμελλε να είναι το διεθνές κύκνειο άσμα του Ιβάνοβιτς...
Τρεις μέρες αργότερα η Μπαρτσελόνα άλωσε τη Μαδρίτη, νικώντας με 86-79 την Εστουντιάντες (Ακερ 17, Λάκοβιτς 15, Τρίας 12), στον αγώνα που πάλι επρόκειτο να είναι  ο τελευταίος του στο ισπανικό πρωτάθλημα. Τι συνέβη ωστόσο και παρέμενε, ενώ ήδη είχε διαφανεί το διαζύγιο;  Απλώς η Μπαρτσελόνα είχε μπροστά της το Final -8 του Copa Del Rey και οι Καταλανοί ήλπιζαν ότι η ομάδα  θα μπορούσε να ανακάμψει και να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά τζίφος!
Η αγαπημένη πόλη του Ντούσκο, η Βιτόρια έμελλε να αποδειχθεί μαρτυρικός τόπος, καθώς εκεί γράφτηκαν οριστικώς και αμετακλήτως οι τίτλοι τέλους της θητείας του στην Μπαρτσελόνα: στον προημιτελικό της 7ης Φεβρουαρίου, η Μπιλμπάο (με προπονητή τον Τσους Βιντορέτα και με ηγέτη τον Μαρσελίνιο Χουέρτας που πέτυχε 18 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ) ) νίκησε τους Καταλανούς με 70-69, τους άφησε εκτός νυμφώνος και σφράγισε το «αντίο» του Ιβάνοβιτς. Στον αντίποδα ο Ντούσκο είδε να πηγαίνουν στράφι οι 22 πόντοι του Γιάκα Λάκοβιτς, οι  οι 18 του Τζόρντι Τρίας και οι 7 ασίστ του (επίσης πρώην “πράσινου”) Πέπε Σάντσεζ.
Κυπελλούχος Ισπανίας σε εκείνο το Φάιναλ Φορ αναδείχθηκε η Τζουβεντούτ Μπανταλόνα, η οποία στον τελικό επιβλήθηκε με 82-80 της Ταού Κεράμικα, αλλά ήδη ο Ιβάνοβιτς είχε αρχίσει να μαζεύει τα... μπαγκάζια του, ενώ την ίδια στιγμή ο Τσάβι Πασκουάλ φορούσε το καλό κοστούμι του για να αναλάβει μια θέση στην οποία παραμένει ακόμη και (μετά από έξι χρόνια) αποδεικνύεται εφτάψυχος.
Τον νυν head coach της Μπαρτσελόνα ο Ιβάνοβιτς τον βρήκε και τον άφησε εκεί. Ο (γεννημένος το 1972) Χαβιέρ Πασκουάλ Βίβεθ  άρχισε την προπονητική καριέρα του σε μικρές ομάδες (Γκαβά, Κορνεγιά, Σαντφελιουένς, Ολέθα, Αραθένα) και προσλήφθηκε από την Μπαρτσελόνα ως προπονητής της θυγατρικής ομάδας στη Liga EBA. Εναν χρόνο αργότερα προωθήθηκε στην... κανονική ομάδα, ως συνεργάτης του Ιβάνοβιτς, τον οποίο διαδέχθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 2008 και έκανε το ντεμπούτο του στον εναρκτήριο αγώνα του Top-16 με νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα.
Από πλευράς φιλοσοφίας και λειτουργίας οι δυο τους είναι ομοϊδεάτες άλλωστε εάν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε! Εστιάζουν παρά πολύ στην αμυντική θωράκιση και στο passing game, επιμένουν στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας σε καταστάσεις σετ παιχνιδιού, δίνουν  μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, είναι απαιτητικοί, τελειομανείς και τόσο σχολαστικοί, που ώρες ώρες σπάνε τα νεύρα των παικτών και των συνεργατών τους!
“Δεν έχω συναντήσει πιο σχολαστικό και λεπτολόγο άνθρωπο στη ζωή μου” μου έλεγε πέρυσι στη Βαρκελώνη ο Κώστας Παπανικολάου σκιαγραφώντας το προφίλ του (συν τοις άλλοις αρεσκόμενου σε μεγάλη πληθώρα συστημάτων) Πασκουάλ και το ίδιο επισήμανε τις προάλλες ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς φιλοτεχνώντας το πορτρέτο του Ιβάνοβιτς.
Ως αφεντικό της Μπαρτσελόνα (και με την πολύτιμη συνδρομή του τζένεραλ μάνατζερ, παλαίμαχου διεθνούς πόιντ γκαρντ Τζουάν Κρέους),  ο Πασκουάλ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση ενός τροπαίου της Ευρωλίγκας, τεσσάρων Πρωταθλημάτων, τριών Κυπέλλων, τριών Supercupκαι πέντε τίτλων της καταλανικής λίγκας, ενώ ανακηρύχθηκε τέσσερις φορές κορυφαίος Ισπανός προπονητής και άλλη μια φορά “Coach of the year” της Ευρωλίγκας.
Α, να μην το ξεχάσω: πέραν όλων αυτών, στις 7 Οκτωβρίου του 2010 έριξε κιόλας μια κατραπακιά στον... Φιλ Τζάκσον, καθώς η Μπαρτσελόνα νίκησε με 92-88 τους (προερχόμενους από το θριαμβευτικό repeat) Λέικερς με τον Πιτ Μάικλ να κάνει τον Κόμπε Μπράιαντ να αλαλιάσει!
Ο χαμηλών τόνων Τσάβι που (έχει αναγνωρίσει δημοσίως ότι) διδάχθηκε πολλά πράγματα από τον Ιβάνοβιτς, γεύθηκε το νέκταρ του θριάμβου στην Ευρώπη, με την κατάκτηση του δεύτερου (μετά από εκείνο του 2002 στη Βαρκελώνη) τροπαίου της Ευρωλίγκας. Στον τελικό του Φάιναλ Φορ στο Παρίσι, η Μπαρτσελόνα νίκησε τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ιβάνοβιτς καραδοκούσε και πήρε τη μεγάλη εκδίκηση του...
Η  Κάχα Λαμποράλ στην οποία είχε επιστρέψει από το 2008, βρήκε τους Καταλανούς ζαλισμένους σαν κοτόπουλα από τον θρίαμβο στην “αιώνια πόλη” και τους βάρεσε αλύπητα: οι τελικοί της λίγκας ACBεξελίχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς η ομάδα της Βιτόρια, παρά το μειονέκτημα έδρας, όρμησε δίκην καμικάζι και έχοντας ήδη αποκλείσει με 3-2 στους ημιτελικούς τη Ρεάλ Μαδρίτης καθάρισε σαν... αυγό τους πρωταθλητές Ευρώπης με 3-0 (63-58, 70-69, 79-78 στην παράταση). Εναν χρόνο αργότερα πάντως ο Πασκουάλ πήρε το αίμα του πίσω και πλήρωσε τον Ιβάνοβιτς με το ίδιο νόμισμα στους ημιτελικούς των πλέι οφς, όπου η Μπαρτσελόνα “σκούπισε” την Κάχα Λαμποράλ με 3-0.
Ο Ιβάνοβιτς ξαναγύρισε στη Βαρκελώνη και την επόμενη χρονιά με την Ταού Βιτόρια (ή Κάχα Λαμποράλ ή Λαμποράλ Κούτσα ή όπως στα... κομμάτια λέγεται) και αύριο επιστρέφει ως προπονητής του Παναθηναϊκού, απέναντι στον οποίο η Μπαρτσελόνα μετρά 18 νίκες σε τριάντα αγώνες, ενώ στην έδρα της έχει να επιδείξει δέκα νίκες και τέσσερις ήττες...
Μια από αυτές τις ήττες (της) πόνεσε πολύ τον Ιβάνοβιτς κι όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, έγινε η αρχή των δεινών (του)! Πρόκειται για τον αγώνα της 10ης Ιανουαρίου του 2008, στον οποίο ο Παναθηναϊκός (που είχε επιβληθεί και στο ΟΑΚΑ με 76-66) άλωσε το “Παλαού Μπλαουγκράνα” με 56-55 σε ένα συγκλονιστικό θρίλερ, με την υπογραφή του Κώστα Τσαρτσαρή (20 πόντοι, με 1/3 δίποντα, 5/9 τρίποντα, ¾ βολές, 8 ριμπάουντ).
Εκείνο το βράδυ ο Ιβάνοβιτς είδε την ομάδα του να προηγείται με 51-44, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε χαμπάρι: πέρασε μπροστά (54-55) με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα 15'' με ½ βολές έκανε το 54-56 και ο Ρότζερ Γκριμάου επίσης με ½ βολές μείωσε σε 55-56. Στο επόμενο κλικ ο Διαμαντίδης έριξε μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα στον Γιάκα Λάκοβιτς και η μπάλα έφτασε στον Τζιανλούκα Μπαζίλε που αστόχησε στο τρίποντο της απελπισίας από τα επτά μέτρα...
ΥΓ: Πλάκα πλάκα, ο Διαμαντίδης μπορεί σήμερα την ώρα της προθέρμανσης να πλησιάσει τον προπονητή του και με όλο τον σεβασμό, αλλά και με μια δόση χιούμορ, να του πει: “Ντούσκο πες αλεύρι, η αφεντιά μου σε γυρεύει”!
Η δική του, αλλά και η αφεντιά του Τσαρτσαρή...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα επαγγέλματα των διεθνών των Νησιών Φερόε...!!

Είναι ένας ξυλουργός, ένας οδοποιός, ένας ηλεκτρολόγος και ένας δάσκαλος. Οχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για την Εθνική ομάδα των Νησιών Φερόε. Το gazzetta.gr παρουσιάζει!
Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ τα Νησιά Φερόε στο «Καραϊσκάκης» με στόχο την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι καλείτε να κάνει την αντεπίθεση της για να έχει ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της Γαλλίας.
Η δουλειά δεν είναι ντροπή και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές των Νησιών Φερόε. Αλλωστε, οι περισσότεροι δεν περιμένουν από την μπάλα για να ζήσουν...
Ο αντίπαλος είναι ο κατάλληλος αφού στο απέναντι στρατόπεδο δεν αγωνίζεται όλοι ως επαγγελματίες, καθώς έχουν τις δικές τους προσωπικές δουλειές και το ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν χόμπι...
Στο σύμπλεγμα 18 νησιών ανάμεσα στην Σκωτία, την Νορβηγία και την Ισλανδία με πληθυσμό κοντά στις 50.000 κατοίκους, οι περισσότεροι είναι ξυλουργοί, ψαράδες, δάσκαλοι και αστυνομικοί.
Από την 21μελή αποστολή του τεχνικού Λαρς Ολσεν ελάχιστοι είναι οι επαγγελματίες παίκτες και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει πως βγάζουν τα προς τα ζην οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδος...

Οι επαγγελματίες...
Ο πιο... διάσημος παίκτης των Νησιών Φερόε είναι ο τερματοφύλακας της Μάδεργουελ, Γκούναρ Νίελσεν, ο οποίος έχει και μια συμμετοχή στη Μάντσεστερ Σίτι και είναι από τους ελάχιστους επαγγελματίας της αποστολής.
Εκτός από τον 28χρονο πορτιέρο εκτός των Νησιών αγωνίζονται επαγγελματικά ο 23χρονος αμυντικός  Βίλιορμουρ Ντάβιντσεν, ο οποίος φοράει τη φανέλα της Βέιλε στη Δανία.
Στην ίδια χώρα, αλλά στη Χόρσενς παίζει ο Σόνι Νάτεσταντ και στην Ααλμποργκ ο επιθετικός Γκίλι Σόρενσεν... Τέλος, ο Γιόαν Σίμουν Εντμουντσον ήταν παλιά «καρακάξα» (Νιούκαστλ), ενώ ο Κάι Λέο ι Μπάρταλστόβου είναι παίκτης της νορβηγικής Λέβανγκερ.

Ο ξυλουργός, ο δικηγόρος και ο υπάλληλος γραφείου
Ο αρχηγός της Εθνικής και πιο μεγάλος σε ηλικία παίκτης, είναι ο 36χρονος Φρόντι Μπεντζάμινσεν που είναι ξυλουργός. Στην άμυνα εκτός από τον captain, ως δικηγόρος εργάζεται ο Τζόνας Τορ Νάες και ο υπάλληλος γραφείου, Ατλι Γκρέγκερσεν...

Μεσαία γραμμή από δάσκαλο, ηλεκτρολόγο και οδοποιό...
Στη μεσαία γραμμή των Νησιών Φερόε μπορείς να συναντήσεις παίκτες από διάφορες δουλειές. Ο Κριστιάν Χολστ είναι δάσκαλος και αγωνίζεται στη Δανία με την Φρεμαντ Αμαγκερ, ενώ ο μαθητής Μπράντουρ Όλσεν μόλις πήρε μεταγραφή για την Under 19 της Κοπεγχάγης.
Ο 22χρονος Χάλουρ Χάνσον είναι οδοποιός και έχει εξειδικευτεί στη χάραξη και την κατασκευή δρόμων, ενώ ο Πολ Γιόχανους Τζαστίνουσεν μπορεί να σας φτιάξει τα ηλεκτρολογικά... Ελπίζουμε σήμερα να μην... αλλάξει τα φώτα της Εθνικής Ελλάδος!

Ο δημοσιογράφος επιθετικός
Οσον αφορά στη γραμμή κρούσης, ο Αρνμπιορν Χάνσεν μετά το ματς μπορεί άνετα να γράψει το ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου καθώς είναι δημοσιογράφος και διαθέτει περιοδικό.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αργεντινή: «Χρυσός» βαθμός με Πένκο για Ιντεπεντιέντε!! (videos)

Χάρη σε γκολ του πρώην επιθετικού της Ξάνθης, Σεμπαστιάν Πένκο, η Ιντεπεντιέντε πήρε 1-1 στην έδρα της Άρσεναλ Σαραντί.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 36ο λεπτό με τον Μπράιαν Αλεμάν, αλλά δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν το θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, η Ιντεπεντιέντε ισοφάρισε στο 74ο με τον 31χρονο Αργεντινό και βρέθηκε πέντε βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο της Inicial, Ρίβερ Πλέιτ, με τη λήξη της εξ αναβολής αναμέτρησης.
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
15
32
Λανούς
15
30
Ρασίνγκ Κλουμπ
15
29
Ιντεπεντιέντε
15
27
Μπόκα Τζούνιορς
15
26
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
26
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
22
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
21
Νιούελς Ολντ Μπόις
14
21
Τίγκρε
15
20
Μπελγκράνο
15
19
Άρσεναλ Σαραντί
15
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
15
17
Σαν Λορένζο
15
17
Γοδόι Κρουζ
15
17
Μπάνφιλντ
15
16
Ροζάριο Σεντράλ
15
16
Ολίμπο
15
13
Κίλμες
15
12
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
14
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.





*Πηγή: onsports.gr*

Η επετειακή φανέλα για τα 100 χρόνια του Άρη!! (pics)

Σε φωτογράφηση που έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρουσιάστηκαν οι επετειακές εμφανίσεις του Άρη για την συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας των «κίτρινων».

Η επετειακή φανέλα για τα 100 χρόνια του Άρη (pics)
Έγιναν τα αποκαλυπτήρια των φετινών εμφανίσεων του Άρη, καθώς και το τελικό σχέδιο στις επετειακές φανέλες για τα 100 χρόνια ιστορίας των «κίτρινων».

Η (άτυπη) παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της φωτογράφισης της ομάδας στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέψεις για αναβολή όλων των πρωταθλημάτων!!

Σκέψεις να μην οριστούν διαιτητές στις αναμετρήσεις των πρωταθλημάτων του άλλου Σαββατοκύριακου κάτι που θα σημαίνει και την αναβολή τους. Στο έκτακτο ΔΣ της ΕΠΟ θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα!

Σκέψεις για αναβολή όλων των πρωταθλημάτων
Η αναβολή όλων των πρωταθλημάτων το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι στο μυαλό των υπευθύνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά την δολοφονική επίθεση προς τον Ζωγράφο.

Πρόκειται για μια σκέψη η οποία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας η οποία συνεδριάζει από τις 17:00.

Μάλιστα, αυτό ενδέχεται να γίνει με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να μην ορίσει διαιτητές για τις αναμετρήσεις όλων των πρωταθλημάτων που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για Σολάρι ο Άρης!!

Εντείνονται οι προσπάθειες στον Άρη για να γίνει μια πολύ δυνατή μεταγραφή ενόψει Γενάρη. «Παίζει» του Σολάρι, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να επιστρέψουν οι Νέτο, Καμπάνταης.

Πάει για Σολάρι ο Άρης
Έναν έμπειρο επιθετικό που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και θα «ζεστάνει» τον κόσμο θέλει να πάρει ο Άρης. Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζεται σοβαρά είναι του πρώην φορ της Skoda Ξάνθης, Εστεμπάν Σολάρι, που την περυσινή σεζόν βγήκε πρώτος σκόρερ (16 τέρματα-34 αγώνες) στη Super League.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κίνας και δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί οικονομικά, ενώ ζητάει 50.000 ευρώ για εξάμηνο συμβόλαιο.

Άλλος ένας επιθετικός που απασχολεί είναι ο Λεωνίδας Καμπάνταης, που ήταν στους «κίτρινους» από το 2002 μέχρι το 2004 και βρίσκεται χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι, όταν και έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο.

Στη λίστα είναι και άλλοι δύο πρώην παίκτες του Άρης… ένας δεξιός μπακ και ένας στόπερ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Ντάρσι Νέτο και Σπύρος Γόγολο. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε σταθεί λόγος, χωρίς να φταίει, για να έρθουν σε κόντρα Γαλανός-Καλαϊτζίδης. Ο τότε προπονητής της ομάδας είχε παραιτηθεί, αλλά οι δυο τους τα βρήκαν. Προσωρινά...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοβαρότατες καταγγελίες από τον Μαρινάκη!!

Έκτακτο ΔΣ της Λίγκας στο οποίο θα δώσουν το «παρών» όλοι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ θα συγκληθεί μετά από πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε με ονόματα και λεπτομέρειες για το ζήτημα...

Σοβαρότατες καταγγελίες από τον Μαρινάκη!
Η δολοφονική επίθεση κατά του Ζωγράφου ήταν η αφορμή…

Πλέον είναι έκδηλη η πρόθεση των υπευθύνων των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μπει ένα τέλος σε μια σειρά από τέτοια φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η πρόθεση αυτή έγινε ξεκάθαρη σήμερα από όλα τα μέλη της Σούπερ Λίγκας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες για την επίθεση στον Ζωγράφο αλλά και για την κατάσταση γενικότερα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε με ονόματα και συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το ζήτημα αλλά και γενικότερα για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εξερχόμενος από την αίθουσα συνεδριάσεων ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στους δημοσιογράφους...

«Δυστυχώς σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει να αντιμετωπίσει μία δολοφονική ενέργεια σε ένα πρόσωπο της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, στον κ. Ζωγράφο, όπου είναι μέλος της ΚΕΔ. Εγώ είχα ηθική υποχρέωση να έρθω στο σημερινό συμβούλιο, με μεγάλη μου λύπη, προβληματισμό και να καταγγείλω ακριβώς με ονόματα, με επίθετα, τι ακριβώς με έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες μου, για το τι έχει συμβεί τις τελευταίες τρεις μέρες και έχει σχέση άμεση με αυτό το γεγονός, με τον ξυλοδαρμό του κ. Ζωγράφου. Με την κατάσταση του κ. Ζωγράφου σήμερα. Είναι κάτι το οποίο πλήττει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είμαι στην διάθεση και της ελληνικής Αστυνομίας και της ελληνικής Δικαιοσύνης, των εισαγγελέων, να με καλέσουν, να πάρουν τα πρακτικά από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και να πράξουν ανάλογα. Θα δείτε ότι αυτά που συμβαίνουν, όχι μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες, γιατί μίλησα για ότι έχει συμβεί και στην περυσινή περίοδο στην 3η Εθνική και τι έχει συμβεί φέτος στην Football League, και το τι έρχεται του χρόνου στην Super League»
, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συνέχισε:

«Είναι πράγματα τα οποία πρέπει να μας προβληματίσουν και να πούμε και το εξής: Ότι πριν από 2,5 χρόνια σε έναν φούρνο στην Καλαμάτα υπήρξε ένα ατυχές γεγονός. Με ανώνυμες καταγγελίες, οι εισαγγελείς άνοιξαν το τηλέφωνό μου, του Προέδρου του Ολυμπιακού, των Αντιπροέδρων, του κ. Θεοδωρίδη, του κ. Βρέντζου, για ένα διάστημα 3 μηνών, 4 μηνών, δεν ξέρω ακριβώς και μας άκουγαν καθημερινά. Έχει γίνει μία έρευνα σε όλο της το μεγαλείο. Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασχολήθηκαν. Καλά έκαναν. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά πρέπει με τον ίδιο ζήλο και οι εισαγγελείς και η Αστυνομία και οι αρμόδιες Αρχές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αντιμετωπίσουν τις κτηνωδίες που έχουν γίνει, το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να ανοίξουν τηλέφωνα. Να γίνει μία σωστή έρευνα και να είστε σίγουροι πως θα βγάλουμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι νοικοκύρηδες και ποιοι οι τυχοδιώκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είτε αυτοί είναι λαθρέμποροι στο επάγγελμά τους, είτε αυτοί είναι άνθρωποι που καθημερινά αυτό που ξέρουν και έχουν μάθει είναι να απειλούν παράγοντες, να απειλούν διαιτητές, να απειλούν ανθρώπους του ποδοσφαίρου και να μην φτάνει μόνο η απειλή, να έχουμε και ξυλοδαρμό και δολοφονικά χτυπήματα, μόνο και μόνο για να τους φιμώσουν, μόνο και μόνο για να τους φοβίσουν, μόνο και μόνο για να πετύχουν τον σκοπό τους. Και αυτό πρέπει να σταματήσει! Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορούν αυτοί οι τυχοδιώκτες να διώξουνε τους νοικοκύρηδες από αυτόν τον τόπο. Δεν το επιτρέπω εγώ αυτό, δεν το επιτρέπουν όλοι οι υγιείς Έλληνες και είναι κάτι το οποίοι πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ σοβαρά.

Καθώς επίσης σκέφτομαι στις επόμενες δεκαπέντε με είκοσι μέρες, να δώσω μία Συνέντευξη Τύπου γιατί δεν έχω μιλήσει εδώ και 4,5 χρόνια για το τι έχω κάνει στο ελληνικό Ποδόσφαιρο, τι σχέση έχω εγώ με το Κράτος, τι έχω πληρώσει, τι έχουμε πληρώσει σαν Ολυμπιακός και το τι έχουμε κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επίσης τι έχουν κάνει αυτοί οι τύποι που θέλουν να φέρουν την διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να ξεκινήσουμε, πως έχουν ξεκινήσει, οι καταδίκες τους, τι έχουν κάνει, τι έχουν πληρώσει, τι φόρους έχουν πληρώσει τι πρόστιμα έχουν φάει, ποιοι είναι αυτοί οι τύποι τέλος πάντων, που μιλάνε για διαφάνεια. Που μιλάνε για ένα καθαρό ποδόσφαιρο ή για μία καθαρή ελληνική κοινωνία. Αυτά που σας λέω είναι πάρα πολύ σοβαρά και όπως είπα θα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ανακουφισμένος, όλα αυτά να μην τα λέω μπροστά στις κάμερες, στα μικρόφωνα αλλά σε αρμόδιες Αρχές, οι οποίες θα πράξουν ανάλογα»
, κατέληξε.

Συνελήφθη διαιτητής για «φακελάκι» 2.000 ευρώ!!

Από τους αστυνομικούς οργανώθηκε ραντεβού - παγίδα και ο 30χρονος διαιτητής συνελήφθη αφού το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Συνελήφθη διαιτητής για «φακελάκι» 2.000 ευρώ
Κατηγορούμενος για εκβίαση συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Δράμας 30χρονος διατητής. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία που έκανε στις διωκτικές αρχές 59χρονος προπονητής ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Δράμας.

Οπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο 59χρονος προπονητής ο 30χρονος διατητής του τηλεφώνησε και του ζήτησε εκβιαστικά να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, για να καταθέσει ευνοϊκά σε μεταξύ τους υπόθεση στο δικαστήριο.

Από τους αστυνομικούς οργανώθηκε ραντεβού - παγίδα και ο 30χρονος διαιτητής συνελήφθη αφού το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο 30χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Πηγή: protothema.gr

Απολύθηκε ο Ματσάρι!!

Ο Βάλτερ Ματσάρι αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της Ίντερ. Προ των πυλών ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Απολύθηκε ο Ματσάρι
Προ ημερών ο Έρικ Τοχίρ εξέφραζε τη στήριξή του στον Βάλτερ Ματσάρι, αλλά αυτό αποδείχτηκε… αερολογία, καθώς ο Ιταλός προπονητής απολύθηκε.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος καθόταν 17 μήνες στον πάγκο της ομάδας, πλήρωσε το μάρμαρο για την κακή πορεία των «νερατζούρι», που υποχώρησαν στην ένατη θέση στη Serie A.

Προσωρινά αντικαταστάτης του πρώην προπονητή της Νάπολι θα είναι ο συνεργάτης του, Τζουζέπε Μπαρέζι, αλλά θεωρείται θέμα ωρών η ανακοίνωση της πρόσληψης του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο 49χρονος προπονητής ετοιμάζεται για επιστροφή, καθώς είχε εργαστεί στην ομάδα από το 2004 μέχρι το 2008 κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα μέχρι να αντικατασταθεί από τον Ζοσέ Μουρίνιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χρόνια πολλά, Γιώργο» (pics)

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Γιώργος Γεωργιάδης και σύσσωμη η ομάδα της Βέροιας του ευχήθηκε τα καλύτερα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

«Χρόνια πολλά, Γιώργο» (pics)
Τα 27 χρόνια έκλεισε ο Γιώργος Γεωργιάδης και οι συμπαίκτες του στη Βέροια του έκαναν έκπληξη μία τούρτα, δίνοντας ο καθένας ξεχωριστά τις καλύτερες ευχές τους στον διεθνή μεσοεπιθετικό.

Δείτε τις φωτογραφίες






 


*Πηγή: sport-fm.gr*

Κυκλοφόρησε το «ασπρόμαυρο» ημερολόγιο!!


Στην κυκλοφορία τέθηκε το επίσημο ημερολόγιο του ΠΑΟΚ για το 2015, όπως ενημέρωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Κυκλοφόρησε το «ασπρόμαυρο» ημερολόγιο
Στην κυκλοφορία τέθηκε το επίσημο ημερολόγιο του ΠΑΟΚ για το 2015, όπως ενημέρωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η ανακοίνωση

Το ασπρόμαυρο είναι το χρώμα μας και το 2015 θα είναι η χρονιά μας! Με το νέο ημερολόγιο του ΠΑΟΚ κάθε μέρα έχει την ένταση και το πάθος των συναισθημάτων μας για το Δικέφαλο!

Μπορείτε να βρείτε το ημερολόγιο του 2015 στο PAOK Official Store, στο ηλεκτρονικό κατάστημα και σε επιλεγμένα περίπτερα στη Β. Ελλάδα και τιμάται 6,90.

Πέντε από εκείνους που θα το αποκτήσουν θα αντιληφθούν ότι μέσα σε αυτό υπάρχουν οι αυθεντικές υπογραφές των πρωταγωνιστών!

Πάτα γκάζι Οζιέ!!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ απέκτησε από νωρίς στο Ράλι της Ουαλίας, με το οποίο ολοκληρώνεται η σεζόν στο WRC.

Πάτα γκάζι Οζιέ
Αν κι έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά, ο Σεμπαστιάν Οζιέ μπήκε… αγριεμένος στο Ράλι της Ουαλίας, με την οποία και ολοκληρώνεται η σεζόν στο WRC.

Ο Γάλλος πιλότος της Volkswagen ήταν νικητής στις τρεις από τις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές και απέκτησε ήδη προβάδισμα 9,5 δευτερολέπτων από τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, ενώ ακόμη πιο πίσω είναι οι υπόλοιποι οδηγοί.

Ο Μίκο Χιρβόνεν, που συμμετέχει στον τελευταίο αγώνα ράλι της καριέρας του, είναι τέταρτος, ενώ Αντρέας Μίκελσεν και Γιούχο Χάνινεν έχουν εγκαταλείψει.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει άλλες τέσσερις ειδικές διαδρομές.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά από τις τέσσερις πρώτες ειδικές:

1. Οζιέ Volkswagen 42:34.1,
2. Λάτβαλα Volkswagen +9.5
3. Όστμπεργκ Citroen +40.1
4. Χιρβόνεν Ford +44.6
5. Μικ Citroen +52.3
6. Νουβίλ Hyundai +52.9
7. Έβανς M-Sport Ford +01:06.4
8. Τάνακ Ford Fiesta +1:31.4
9. Παντόν Hyundai +1:40.3
10. Πρόκοπ Jipocar Czech National Team Ford +1:41.2

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών

SS1: Οζιέ
SS2: Οζιέ
SS3: Λάτβαλα
SS4: Οζιέ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Ματσάρι, επιστρέφει ο Μαντσίνι στην Ίντερ!!

Ώρες μετράει στον πάγκο της Ίντερ ο Βάλτερ Ματσάρι και, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο αντικαταστάτης του είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Τέλος ο Ματσάρι, επιστρέφει ο Μαντσίνι στην Ίντερ
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει σύντομα ο Βάλτερ Ματσάρι από την Ίντερ, όπως αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, τα ρεπορτάζ στην Ιταλία αναφέρουν πως ο Ματσάρι έχει απολυθεί ήδη και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία των «νερατζούρι».

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία στο Μιλάνο και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έρικ Τοχίρ έχει αποφασίσει να φέρει τον 49χρονο προπονητή πίσω, καθώς με εκείνο στο τιμόνι είχαν κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Μάλιστα, ο Μαντσίνι θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του στο «Derby della Madonnina», με αντίπαλο τη Μίλαν στις 23 Νοεμβρίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα να περάσουμε και τα άλλα θα έρθουν!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος θεωρεί αυτονόητη μία νίκη απέναντι στους ημιεπαγγελματίες αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας, οι οποίοι βρίσκονται στη θέση Νο187 της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

Πρώτα να περάσουμε και τα άλλα θα έρθουν!
Πάνε περίπου 30 χρόνια από τότε που ο Χρήστος Αρχοντίδης αναλαμβάνοντας την Εθνική ομάδα αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες και να μεταβάλει αυτό που κάποιοι έλεγαν ότι ήταν «κλειστό κλαμπ» επί Αλκέτα Παναγούλια σε... κέντρο διερχομένων! Τελικά απέτυχε παταγωδώς, αν και οι απαιτήσεις της εποχής δεν είχαν σχέση με τις τωρινές, ακριβώς επειδή σε λίγους μήνες χάθηκε κάτι που χτιζόταν χρόνια!

Εν έτει 2014 πιστεύαμε πως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά! Και για όποιον κάθεται στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, τώρα πια που έχουμε γιγαντώσει και βρισκόμαστε σταθερά στην πρώτη εικοσάδα των εθνικών ομάδων σε ολόκληρο τον πλανήτη, έμοιαζε να είναι εύκολο να διαχειριστεί την πίεση! Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ωστόσο εγκλωβίστηκε και τελικά πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό!

Αντί να διατηρήσει τον σκελετό της ομάδας που βρήκε από τον Φερνάντο Σάντος άρχισε να ψάχνει να βρει παίκτες και σύστημα προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της! Ωστόσο, όλοι όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα έφτασε να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, ταυτίζονται με τα λόγια του Αβραάμ Παπαδόπουλου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, που δεν ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου -εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων- με το που αρκετοί τραυματισμοί σημαντικών ποδοσφαιριστών και η ανετοιμότητα κάποιων βασικών παικτών επηρέασαν την αγωνιστική εικόνα, άρχισε να λειτουργεί σπασμωδικά...

Η Εθνική μας ξεκίνησε με μόλις ένα βαθμό στο σακούλι και δύο ήττες κάνοντας τη μετάβαση σε μια άλλη εποχή ακόμα πιο δύσκολη απ' ό,τι θα ήταν υπό άλλες συνθήκες! Και κάτι που δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση το κάναμε χειρότερο όταν δεν υπολογίστηκαν οι συνέπειες που θα είχε τυχόν κακή διαχείριση της κρίσης!

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το ότι θα ήταν τα πράγματα προβληματικά το γνωρίζαμε απο το επόμενο πρωί του αποκλεισμού από την Κόστα Ρίκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Μόλις η αποστολή θα έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα και θα έμπαινε σε αυτόν της περιπλάνησης σε νέες... προκριματικές περιπέτειες, θα το έκανε πια χωρίς τις δύο εμβληματικές της παρουσίες που θα αποχωρούσαν από τη δράση με το εθνόσημο στο στήθος! Γιατί ας μη γελιόμαστε, με Καραγκούνη και Κατσουράνη θα ήταν πιο εύκολη για τον νέο προπονητή η καινούργια ζωή! Χωρίς αυτούς ήταν βέβαιο πως οι κραδασμοί που θα δημιουργούνταν ήταν πολύ πιθανό να δημιουργήσουν αναταραχές. Οπως κι έγινε.

Το κακό ξεκίνημα είναι απόρροια πολλών πραγμάτων φυσικά που συνέβησαν ταυτόχρονα. Η Εθνική δεν θα μάθει από τη μια στιγμή στην άλλη να επιτίθεται. Πρέπει λοιπόν να επιστρέψει στον τρόπο με τον οποίο γεύτηκε τις επιτυχίες. Στα δυνατά της σημεία, αυτά που την έφεραν την τελευταία δεκαετία όχι μόνο να διεκδικεί τις προκρίσεις, αλλά να σκέφτεται την καλή πορεία στις τελικές φάσεις των μεγάλων τουρνουά.

Φυσικά απέναντι σε μια ομάδα όπως τα Ν. Φερόε απόψε, δεν χρειάζεται τόσο η άριστη αμυντική λειτουργία, οι αλληλοκαλύψεις και η αυταπάρνηση που πολλές φορές οι διεθνείς μας έχουν δείξει σε παιχνίδια τους. Θεωρώ αυτονόητη μια νίκη απέναντι στους ημιεπαγγελματίες αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκονται στη θέση Νο 187 της παγκόσμιας κατάταξης της ΦΙΦΑ. Στη συνέχεια του ομίλου όμως, θα χρειαστούμε όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία μας έφεραν σε πρωταγωνιστικό ρόλο προκειμένου να πετύχουμε μια ακόμη πρόκριση. Το επιθετικό ποδόσφαιρο μπορεί να περιμένει. Τώρα προέχει η πρόκριση! *Πηγή: sport-fm.gr*

Κάρολ: «Όνειρό μου το Euro 2016»

Την επιθυμία να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να αγωνιστεί στην τελική φάση ενός Euro εξέφρασε ο Ρόι Κάρολ, μιλώντας εν όψει του σημερινού ματς της Βορείου Ιρλανδίας με τη Ρουμανία.
Κάρολ: «Όνειρό μου το Euro 2016» Αισιόδοξος για την έκβαση του σημερινού αγώνα της Βορείου Ιρλανδίας στην έδρα της Ρουμανίας παρουσιάστηκε ο Ρόι Κάρολ, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε την επιθυμία του.

Αυτή δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή του μαζί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στην τελική φάση ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Θα είναι σαν όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να φθάσουμε στα τελικά του EURO 2016. Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει σε μεγάλο τουρνουά. Κοιτάζω το παράδειγμα του Ράιαν Γκιγκς που δεν έπαιξε ποτέ σε μεγάλο τουρνουά εθνικών ομάδων», ανέφερε αρχικά ο 37χρονος τερματοφύλακας και πρόσθεσε:

«Θα είναι υπέροχα σε 20-30 χρόνια να κοιτάζω πίσω στην καριέρα μου και να θυμάμαι ότι έπαιξα στο EURO 2016. Eίμαι μεγάλο κίνητρο για μένα. Επίσης, είναι σημαντικό για τους φιλάθλους μας που ονειρεύονται να φθάσουμε στα τελικά και είναι υπέροχο όταν τους ακούς να μιλάνε για αυτό. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να δούμε μόνο το ματς με την Ρουμανία και τίποτα περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί βαθμοί που πρέπει να πάρουμε. Θέλουμε να έχουμε 10 ή 12 βαθμούς μετά την λήξη του ματς».

Ενημέρωση της ΕΠΟ για το σημερινό ματς της Εθνικής!!

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει όσους φιλάθλους βρεθούν απόψε στο Καραϊσκάκη για να στηρίξουν την Εθνική Ελλάδας στο παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε εξέδωσε η ΕΠΟ.

Ενημέρωση της ΕΠΟ για το σημερινό ματς της Εθνικής
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει όσους φιλάθλους βρεθούν απόψε στο Καραϊσκάκη για να στηρίξουν την Εθνική Ελλάδας στο παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε εξέδωσε η ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση

Ενόψει του αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με την αντίστοιχη των Νήσων Φερόε για τα προκριματικά του EURO 2016 (14/11/2014, ώρα 21:45, «Γ. Καραϊσκάκης»), η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει τα εξής:

- Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριο και μόνο. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο δεν υπάρχει.

Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο και μόνο.

- Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο και να έχουν συμπληρώσει στην ειδική θέση του εισιτηρίου τα στοιχεία που ζητούνται. Χωρίς την ταυτοποίηση των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, κανείς δεν θα εισέλθει στο γήπεδο.

- Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ισχύσει καμία ταυτότητα Ελεύθερης Εισόδου απ’ όπου κι αν έχει εκδοθεί. Δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την Ε.Π.Ο.

- Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19:00.

- Οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο στάδιο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε πανό/σημαίες με ρατσιστικό, ξενοφοβικό ή υβριστικό περιεχόμενο/σύμβολο.

- Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα εισέλθουν από την Πύλη Α1.

«Βλέπει» Λουγκάνο ο ΠΑΟΚ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ εν όψει του Γενάρη είναι ο Ντιέγκο Λουγκάνο, καθώς οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν στόπερ για την ενίσχυση των μετόπισθεν.

«Βλέπει» Λουγκάνο ο ΠΑΟΚ
Δεδομένη θεωρείται η ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του ΠΑΟΚ τον Γενάρη, ύστερα από τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στον «Δικέφαλο του Βορρά» μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα «Metrosport», στην κορυφή της σχετικής λίστας για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας βρίσκεται ο Ντιέγκο Λουγκάνο.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ουρουγουανός στόπερ απασχολεί «ζεστά» τους Θεσσαλονικείς, καθώς «o Λουγκάνο συνδυάζει βαρύ όνομα, εμπειρία και ποιότητα που είναι απαραίτητα για τον φετινό ΠΑΟΚ και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά.

Αυτή την περίοδο, ο Ουρουγουανός ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να βρει τη φόρμα του στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Μετά από ειδική άδεια του προπονητή Όσκαρ Ταμπάρες, γυμνάζεται υπό τις οδηγίες του καθηγητή Χοσέ Χερέρα που λίγες μέρες πριν έκανε και δηλώσεις στον Τύπο της πατρίδας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Λουγκάνο.

"Ο Ντιέγκο είναι έτοιμος να επιστρέψει σε οποιαδήποτε ομάδα. Ξεπέρασε ένα πρόβλημα που είχε στο αριστερό γόνατο και δουλεύουμε για να ανακτήσει τη φόρμα του, αφού το τελευταίο ματς που συμμετείχε ήταν κόντρα στην Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ. Τίποτα δεν αντικαθιστά τους αγώνες, αλλά μπορώ να πω ότι είναι έτοιμος να παίξει σε τοπ φυσική κατάσταση
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκτακτο ΔΣ στην ΕΠΟ μετά την επίθεση σε Ζωγράφο!!

Η ΕΠΟ συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για σήμερα μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Χριστόφορος Ζωγράφος αργά χθες βράδυ.

Έκτακτο ΔΣ στην ΕΠΟ μετά την επίθεση σε Ζωγράφο
Η νέα, τρίτη την τελευταία διετία, επίθεση που δέχτηκε διαιτητής ή μέλος της ΚΕΔ, από αγνώστους έχει θορυβήσει τους ανθρώπους της ΕΠΟ.

Τελευταίο θύμα ήταν ο Χριστόφορος Ζωγράφος, ο οποίος αργά χθες βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και το χέρι από αγνώστους με ρόπαλο στην περιοχή του Κολωνού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και πρώην διεθνής ρέφερι νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό.

Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έχουν ανησυχήσει για τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται μέλη της ΚΕΔ ή διαιτητές και συνεδριάζει για να ληφθούν μέτρα για την προστασία των συνεργατών της.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα μάτια στο Βουκουρέστι!!

Δύο είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Euro 2016 και το αποτέλεσμα στο ένα από τα δύο ενδιαφέρει άμεσα την Εθνική Ελλάδας.

Τα μάτια στο Βουκουρέστι
Την ίδια ώρα που η Εθνική Ελλάδας θα υποδέχεται τις Νήσους Φερόε στο Καραϊσκάκη, η Ρουμανία θα αντιμετωπίζει τη Βόρειο Ιρλανδία για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας.

Το ενδιαφέρον από πλευράς «γαλανόλευκης» είναι τεράστιο, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που θα το βοηθήσει να ανέβει και να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Euro 2016.

Εκτός από την παραπάνω αναμέτρηση, ξεχωρίζει και το ντέρμπι του 9ου ομίλου ανάμεσα στη Σερβία και τη Δανία, καθώς οι γηπεδούχοι ψάχνουν ένα θετικό αποτέλεσμα μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο παιχνίδι με την Αλβανία, καθώς κέρδισαν το ματς «στα χαρτιά» 3-0 και στη συνέχεια της ίδιας απόφασης της UEFA μηδενίστηκαν (σαν να μην έγινε ποτέ αυτό το παιχνίδι).

Το δικό τους ενδιαφέρον έχουν οι αγώνες: Γεωργία-Πολωνία (19:00) και Σκωτία-Ιρλανδία (21:45).

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

4ος όμιλος

Γεωργία-Πολωνία (19:00)
Γερμανία-Γιβραλτάρ (21:45)
Σκωτία-Ιρλανδία (21:45)

Βαθμολογία

Πολωνία 7 (11-2)
Ιρλανδία 7 (10-2)
Γερμανία 4 (3-4)
Σκωτία 4 (4-4)
Γεωργία 3 (4-3)
Γιβραλτάρ 0 (0-17)

Επόμενη αγωνιστική (29 Μαρτίου 2015)

Γεωργία-Γερμανία (19:00)
Σκωτία-Γιβραλτάρ (19:00)
Ιρλανδία-Πολωνία (21:45)

6ος όμιλος

Ελλάδα-Νήσοι Φερόε (21:45)
Ουγγαρία-Φινλανδία (21:45)
Ρουμανία-Βόρειος Ιρλανδία (21:45)

Βαθμολογία

Βόρειος Ιρλανδία 9 (6-1)
Ρουμανία 7 (4-3)
Φινλανδία 4 (4-4)
Ουγγαρία 4 (3-3)
Ελλάδα 1 (1-4)
Νήσοι Φερόε 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (29 Μαρτίου 2015)

Βόρειος Ιρλανδία-Φινλανδία (19:00)
Ρουμανία-Νήσοι Φερόε (19:00)
Ουγγαρία-Ελλάδα (21:45)

9ος όμιλος

Πορτογαλία-Αρμενία (21:45)
Σερβία-Δανία (21:45)

Βαθμολογία

Δανία 4 (3-3)
Αλβανία 4 (2-1)
Πορτογαλία 3 (1-1)
Σερβία 1 (1-1)
Αρμενία 1 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (29 Μαρτίου 2015)

Αλβανία-Αρμενία (19:00)
Πορτογαλία-Σερβία (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θύμα επίθεσης ο Ζωγράφος!

Άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι (!) τον συνεργάτη του Χιού Ντάλας στην ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο. Στο νοσοκομείο με διάσειση ο πρώην διεθνής ρέφερι.

Θύμα επίθεσης ο Ζωγράφος
Νέα επίθεση δέχτηκε άνθρωπος της διαιτησίας… Τελευταίο θύμα ήταν τα μεσάνυχτα ο Χριστόφορος Ζωγράφος, καθώς δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους στην περιοχή του Κολωνού.

Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την είχαν… στημένη στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ και συνεργάτη του Χιού Ντάλας και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με ρόπαλο στο κεφάλι.

Ο πρώην διεθνής ρέφερι διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί διάσειση. Αντίστοιχες επιθέσεις έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Τσαχειλίδης και ο Δημήτρης Καλύβας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αν δεν νικήσει, ξεχνάει το Παρίσι!!

Δεν θα είναι κανένας θρίαμβος. Ούτε τίποτα περισσότερο από απλώς… εθνικό καθήκον. Όμως η αντεπίθεση της Εθνικής για πρόκριση στο Euro 2016 περνά μόνο με νίκη σήμερα επί των Νήσων Φερόε.

Αν δεν νικήσει, ξεχνάει το Παρίσι
Μονόδρομο αποτελεί για την Εθνική Ελλάδας η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τις Νήσους Φερόε (21:45, ΝΕΡΙΤ Sports, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Μετά από τρεις αγώνες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετράει μόλις έναν βαθμό και απόψε επιβάλλεται να κερδίσει τους ημιεπαγγελματίες αντίπαλους, σε ένα ματς που υπό άλλες προϋποθέσεις θα είχε χαρακτήρα μίας χαλαρής προπόνησης.

Τα πράγματα, όμως, δεν έχουν εξελιχθεί καθόλου καλά για τη «γαλανόλευκη», η οποία επιθυμεί να κάνει restart από σήμερα και να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της για να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας.

Οι διεθνείς καλούνται να διασπάσουν την κλειστή άμυνα των Νήσων Φερόε, τα οποία παίζουν… ταμπούρι, και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν μία πειστική εμφάνιση. Άλλωστε, εκείνο που μετράει αυτή τη στιγμή είναι οι βαθμοί και τίποτα άλλο.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι προσανατολίζεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 την ομάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, ο οποίος – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τοροσίδη, Μανωλά, Μόρα και Καράμπελα.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μανιάτης, με εσωτερικούς μέσους τους Σάμαρη και Κονέ. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Καρέλης, Χριστοδουλόπουλος και Γκέκας.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Καπίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βύντρα, Μπακάκης, Τασουλής, Τζιόλης, Ντίνας, Αθανασιάδης, Μαυρίας, Μάνταλος και Κολοβός. Εκτός έμειναν για διάφορους λόγους οι Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης και Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν με τους Νίλσεν, Νάες, Γκρέγκενσεν, Νάτενσταντ, Ντάβιντσεν, Σόρενσεν, Μπιενιάμινσεν, Χολστ, Όλσεν, Χάνσον και Χάνσεν. Στον πάγκο θα είναι οι Τόμσεν, Γκέστον, Γιάγκομπσεν, Φέρο, Τζαστίνουσεν, Μπαρταλστόβου, Βαντχάμαρ, Γιάγκμπονσεν, Έντμουνσον και Όλσεν.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλαδέλφεια… 53s!!

Οι Μάβερικς διέσυραν τους δίχως νίκη Σίξερς με +53 (123-70) σημειώνοντας την ευρύτερη νίκη στην ιστορία τους. Νίκη-θρίλερ με καλό Κουφό για Γκρίζλις. Χτύπησε πάλι ο Ρόουζ.

Φιλαδέλφεια… 53s
Η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ είναι… με διαφορά μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν οι Σίξερς. Όχι απλώς δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη, αλλά η όγδοη σε ισάριθμα ματς φέτος ήρθε με διασυρμό. Γνώρισαν τη συντριβή με 123-70 από τους Μάβερικς, που έκαναν ρεκόρ σε έκταση νίκης στην ιστορία τους με αυτό το +53 καταρρίπτοντας το +50 επί των Νικς τον Ιανουάριο του 2010. Αν συνεχίσει έτσι η ομάδα της Φιλαδέλφεια, θα απειλήσει το δικό της αρνητικό ρεκόρ της σεζόν 1972/73, όταν είχε αρχίσει με 0-15.

Οι Γκρίζλις με καλάθι του Κόρτνεϊ Λι στην εκπνοή από ασίστ στην... επαναφορά ανέτρεψαν διαφορά 23 πόντων απέναντι στους Κινγκς και επικράτησαν 111-110 στο Μέμφις φτάνοντας το ρεκόρ τους στο 8-1 και τις εντός έδρας διαδοχικές νίκες τους στην κανονική περίοδο στις 18. Καλή παρουσία είχε για τους νικητές ο Κώστας Κουφός με 8 πόντους (2/2 βολές, 3/4 δίποντα), 1 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 10:33.

Οι Μπουλς πέρασαν με 100-93 από το Τορόντο με την τριάδα Πάου Γκασόλ, Τζίμι Μπάτλερ και Ντέρικ Ρόουζ να κάνει τη διαφορά, αν και ο τελευταίος αποχώρησε λίγο πριν το τέλος με τράβηγμα. Τέλος, οι Ουόριορς επέστρεψαν στις επιτυχίες με το 107-99 επί των Νετς με τον Κλέι Τόμπσον να έχει 25 πόντους.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Σακραμέντο Κινγκς 111-110
Κόνλεϊ 22 (11 ασίστ), Γκασόλ 20, Ράντολφ 17, Λι 16, Κάρτερ 11, Κουφός 8, Λιούερ 8-Γκέι 25, Κάζινς 22 (12 ριμπ.), Κόλισον 20, ΜάκΛεμορ 17, Λάντρι 10.

Τορόντο Ράπτορς-Σικάγο Μπουλς 93-100
Λάουρι 20, Τζόνσον 16, Τζόνσον 14, Ρος 12, ΝτεΡόζαν 10, Βαλαντσιούνας 8-Γκασόλ 27 (11 ριμπ.), Μπάτλερ 21, Ρόουζ 20, Ντανλίβι 14, Γκίμπσον 10.

Ντάλας Μάβερικς-Φιλαδέλφεια 76ερς 123-70
Νοβίτσκι 21, Έλις 17, Πάρσονς 14, Ράιτ 14, Βιλανουέβα 10, Τσάντλερ 9 (10 ριμπ.)-Κάρτερ-Ουίλιαμς 19, Ρότεν 11, ΜακΝτάνιελς 8, Σάμπσον 8.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μπρούκλιν Νετς 107-99
Τόμπσον 25, Γκριν 17, Κάρι 17, Μπαρνς 12, Μπόγκουτ 11 (14 ριμπ.), Μπαρμπόσα 8, Σπέιτς 8-Τζακ 23, Λόπεζ 18, Ουίλιαμς 18, Πλάμλι 13, Τζόνσον 12, Μπογκντάνοβιτς 9.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και στο τέλος… νικά η Κόστα Ρίκα στα πέναλτι!! (video)

Η Κόστα Ρίκα επικράτησε 7-6 της Ουρουγουάης μέσα στο Μοντεβίδεο σε φιλική αναμέτρηση που έληξε 3-3 στο 90λεπτο. Έπαιξε ο Τζορτζ του ΟΦΗ με τους νικητές.

Και στο τέλος… νικά η Κόστα Ρίκα στα πέναλτι (video)
Χορταστικό ήταν το φιλικό της Ουρουγουάης με την Κόστα Ρίκα στο Μοντεβίδεο. Μετά το 3-3 του 90λεπτου, έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν 7-6 θυμίζοντας… Μουντιάλ. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν χρειάστηκε κάποια επέμβαση του Κέιλορ Νάβας, αφού ο Γκουζμάν Περέιρα έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.

Η Κόστα Ρίκα προηγήθηκε δύο φορές, στο 42’ με τον Σαμπόριο (0-1) και τον Ρουίς στο 51’ (1-2), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν ισάριθμες με Σουάρες (50’) και Χιμένεθ (65’), ενώ έδειχναν να έχουν αγκαλιάσει τη νίκη με το τέρμα του Καβάνι (68’). Ωστόσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βενέγκας ισοφάρισε σε 3-3. Για τους νικητές αγωνίστηκε σαν αλλαγή στο 85’ ο Μάιρον Τζορτζ του ΟΦΗ.

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Χιμένες, Γοδίν, Α. Περέιρα, Κρ. Ροντρίγκες (80’ Ραμίρες), Σουάρες, Λοδέιρο (68’ Γκ. Περέιρα), Μ. Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Σάντσες (80’ Κορούχο), Καβάνι (70’ Τζ. Ροντρίγκες).

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Ντίας, Τεχέδα (78’ Μπούστος), Μπόρχες, Ρουίς, Ραμίρες (58’ Βενέγκας), Σαμπόριο, Κάμπελ (85’ Τζορτζ).




*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτούς τσεκάρει ο Μιλοβάνοβιτς!!

Στη Βραζιλία από σήμερα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, που θα παρακολουθήσει για λογαριασμό της ΑΕΚ παίκτες. Ποιοι έχουν προταθεί και ποιους θα δει ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης».

Αυτούς τσεκάρει ο Μιλοβάνοβιτς
Η αναβολή της αγωνιστικής στη Football League μοιραία στρέφει το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ μακριά από τον αγωνιστικό χώρο. Και στην προκειμένη περίπτωση πολύ μακριά από την Ελλάδα, καθώς ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα βρίσκεται από σήμερα στη Βραζιλία, όπου θα παραμείνει αρκετές μέρες και θα παρακολουθήσει πολλούς παίκτες για λογαριασμό της «Ένωσης», εστιάζοντας κυρίως στις θέσεις των σέντερ φορ, αριστερού μπακ και αμυντικού χαφ. Άλλωστε υπάρχει ειλημμένη απόφαση για απόκτηση 2-3 παικτών τον Ιανουάριο και η αγορά της χώρας του καφέ είναι πλούσια σε ταλέντα, ενώ πολλά συμβόλαια λήγουν στο τέλος του 2014 και θα προκύψουν αρκετές ευκαιρίες.

Ο «Μίλο» αναμένεται να παρακολουθήσει αρχικά το Κρισιούμα-Γκρέμιο. Στην πρώτη αγωνίζεται ο 27χρονος μεσοαμυντικός Ροντρίγκο Σόουζα, που ανήκει στην Κρουζέιρο, ο 28χρονος αμυντικός χαφ Σερζίνιο και ο 23χρονος περιφερειακός επιθετικός Λούκα. Από την Γκρέμιο υπάρχει ο 24χρονος μεσοαμυντικός Φελίπε Μπάστος.

Επίσης υπάρχει και το ματς της Μπραγκαντίνο με τη Σάντα Κρουζ. Από την τελευταία ελεύθερος μένει τον Ιανουάριο ο 28χρονος επιθετικός Λέο Γκαμάλιο. Το Σάββατο υπάρχουν τα δύο ντέρμπι κορυφής, Σάντος-Κρουζέιρο και Σάο Πάουλο-Παλμέιρας. Στη Σάντος αγωνίζονται ο 26χρονος επιθετικός Ρίλντο και ο 24χρονος αριστερός μπακ Ζουνίνιο, ενώ στην Κρουζέιρο ο 29χρονος αμυντικός χαφ Ενρίκε, που υπήρξε και διεθνής.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ενδέχεται να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής για παίκτες, όχι όμως στην Αργεντινή, ενώ στην ατζέντα του υπάρχουν ταξίδια σε Βέλγιο και Ισπανία, ίσως και στην Ουγγαρία για να ξαναδεί τον Νεμάνια Νίκολιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πιέζει και με Ζαγοράκη ο Σαββίδης!!

Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει ο Ιβάν Σαββίδης μετά την αρνητική εξέλιξη που είχε το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ, με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου να βάζει στο… παιχνίδι και τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Πιέζει και με Ζαγοράκη ο Σαββίδης
Η έκπληξη που προέκυψε στο θέμα με τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, αν και είχαν δοθεί αμέτρητες υποσχέσεις από πλευράς Πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα, αναμένεται να έχει την αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη.

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία που συνδέει τις εξελίξεις στην υπόθεση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Συγκεκριμένα, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και να γίνει ανεξάρτητος.

Αυτό όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για δική του απόφαση ή αν του το ζήτησε ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Ο «Ζαγόρ» έχει εκτεθεί, καθώς ένας από τους λόγους για τους οποίους στήριξε το κόμμα στις Ευρωεκλογές ήταν και το θέμα του ΠΑΟΚ, και από τη στιγμή που η Κυβέρνηση δεν κράτησε τις δεσμεύσεις της, σκέφτεται και εκείνος με τη σειρά του να αποχωρήσει.

Παράλληλα, η SportDay υποστηρίζει ότι ο Σαββίδης έχει δώσει εντολή σε γραφείο για να ερευνήσει το πώς μπορεί να κινηθεί ο σύλλογος για να επιδιώξει να μπει στις ρυθμίσεις και να φύγει από πάνω της αυτό το βάρος. Αυτή τη στιγμή επικρατεί αισιοδοξία πως παρά τις αρνητικές εξελίξεις θα βρεθεί τελικά λύση και θα μπει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στη πολυσυζητημένη ρύθμιση.

Άλλωστε, από το παραπάνω θέμα εξαρτώνται και όποιες που αφορούν το προπονητικό κέντρο στη Θέρμη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασίζουν για την ενίσχυση!

Εντός της ημέρας θα συναντηθούν ο Λεωνίδας Βόκολος με τον Γιάννη Αναστασίου για να αποφασίσουν για τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Γενάρη. Τρεις ποδοσφαιριστές έχουν ξεχωρίσει στον Παναθηναϊκό.

Αποφασίζουν για την ενίσχυση
Λεπτομερής είναι η ενημέρωση που έχει ο Λεωνίδας Βόκολος για όλες τις υποθέσεις του Παναθηναϊκού και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει πλήρη εικόνα, όπως και για τις μεταγραφικές κινήσεις και συνολικά για τον σύλλογο.

Για αυτό τον λόγο θα υπάρξει σήμερα συνάντηση του νέου τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού» με τον Γιάννη Αναστασίου (πριν ή μετά την απογευματινή προπόνηση).

Οι δύο άνδρες, ενδέχεται με την παρουσία του Τάκη Φύσσα και του Γιάννη Αλαφούζου, θα αποφασίσουν πόσες μεταγραφές θα γίνουν οι «πράσινοι» τον Γενάρη και σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί η ομάδα.

Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση ενός «box to box» μέσου και ενός επιθετικού, αλλά δεν αποκλείεται - ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες – να γίνει κίνηση και για έναν κεντρικό αμυντικό, ίσως και για έναν εξτρέμ.

Άλλωστε, για αυτό τον λόγο ήδη έχουν υπάρξει επαφές με τον Χάρη Μαυρία, αλλά ο Βόκολος αναμένεται να έχει συζητήσεις και με άλλους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και θα εξετάσει σε ποιο βαθμό μπορούν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές που είχε μιλήσει ο Νίκος Νταμπίζας.

Από το εξωτερικό (συγκεκριμένα τη Σουηδία) έχει προκύψει η πληροφορία ότι ο Παναθηναϊκός έχει μιλήσει με τον 25χρονο αμυντικό χαφ της Γκέτεμποργκ, Μάι Μαλανγκού, ο οποίος μένει ελεύθερος τον Δεκέμβρη και απασχολεί και την Γκρόνινγκεν. Επίσης, φημολογείται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για τον 21χρονο επιθετικό από τη Σιέρα Λεόνε, Αλχασάν Καμαρά, ο οποίος αγωνίζεται στη Έρεμπρο και φέτος έχει 14 γκολ σε 12 ματς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κοντά σε συμφωνία για Μιλιβόγεβιτς»

Στην αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην αγορά των δικαιωμάτων του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από την Άντερλεχτ προχώρησε ο μάνατζερ του Σέρβου χαφ, Ράνκο Στόιτς. Τι υποστηρίζουν οι Βέλγοι.

«Κοντά σε συμφωνία για Μιλιβόγεβιτς»
Εκτός από τους παίκτες που ο Ολυμπιακός επιθυμεί να επεκτείνει τα τρέχοντα συμβόλαιά του, οι ιθύνοντες του συλλόγου ασχολούνται και με τα θέματα των δανεικών ποδοσφαιριστών που θέλουν να κρατήσουν.

Ένας από αυτούς είναι και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος έχει αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ και – σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ράνκο Στόιτς στη Σερβία – δεν αποκλείεται πριν από το τέλος του έτους να σημειωθούν εξελίξεις στην υπόθεση.

«Κρίνοντας από τις εξελίξεις τον τελευταίο καιρό, πριν από το τέλος του 2014 θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να περιμένει μέχρι το τέλος της σεζόν, αυτό τα λέει όλα για τις εντυπώσεις που έχει αφήσει ο Μιλιβόγεβιτς στην ομάδα αυτούς τους λίγους μήνες», τόνισε ο εκπρόσωπος του Σέρβου μέσου.

Πάντως, από το Βέλγιο προκύπτει πως η Άντερλεχτ επιθυμεί να κρατήσει τον παίκτη, αλλά σημαντικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις παίζει και η απόφασή του και οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν για ένα ποσό από 2,7 με 3 εκατ. ευρώ. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα όσα δήλωσε και εκείνος από τη μεριά του, τότε σίγουρα τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο για τους «ερυθρόλευκους».

«Στην Αθήνα αναγεννήθηκα. Βρήκα ό,τι δεν είχα στις Βρυξέλλες. Είμαι ενθουσιασμένος με το στυλ της ομάδας και απολαμβάνω τη στήριξη του Μίτσελ. Στην Αντερλεχτ αν πήγαινε κάτι στραβά, όλα έπεφταν πάνω μου. Στον Ολυμπιακό δεν είναι έτσι. Είναι διαφορετική η κατάσταση, ιδανική για έναν παίκτη», είπε ο 23χρονος άσος και στη συνέχεια μίλησε για τη ζωή του στην Αθήνα:

«Ηλιος, θάλασσα, διαμέρισμα σε εκπληκτική τοποθεσία στη Γλυφάδα, σαν παραμύθι... Εδώ μένουν όλοι οι ξένοι του Ολυμπιακού. Η πρόταση ήρθε από την κυρία Ντράγκαν που είναι κτηματομεσίτρια και με παίρνει τηλέφωνο όταν βλέπει κάτι στην εφημερίδα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα 300, να τα’ χει… 400!!

Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει 300 ματς στην Ευρωλίγκα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Τα προβλήματα και τα… χρωστούμενα του Ιβάνοβιτς.

Στα 300, να τα’ χει… 400
Την 300η του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα πραγματοποιεί απόψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ομάδα που είναι πρώτη στη σχετική λίστα με 16 περισσότερα παιχνίδια. Οι «πράσινοι» μετά τις μεγάλες νίκες και το χορταστικό θέαμα που πρόσφεραν απέναντι σε Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, δίνουν τις δυσκολότερες φετινές τους εξετάσεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα (22:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr), πρωτοπόρο και μοναδική αήττητη ομάδα του τρίτου ομίλου.

Το έργο των «πράσινων», πέρα από την ποιότητα του αντιπάλου και την «καυτή» του έδρα, δυσχεραίνουν τα αγωνιστικά προβλήματα. Δεν είναι μόνο η γνωστή απουσία του ΝτεΜάρκους Νέλσον, αλλά και η «φρέσκια» του Τζούλιαν Ράιτ που λόγω θλάσης έμεινε στην Αθήνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένας σπασμός στη μέση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που πάντως ταξίδεψε κανονικά στη Βαρκελώνη, έρχεται να αυξήσει τον πονοκέφαλο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός έχει… ανοιχτούς λογαριασμούς στη Βαρκελώνη, καθώς ήταν προπονητής της ομάδας (με βοηθό τον… Τσάβι Πασκουάλ και παίκτη τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο) για δυόμισι χρόνια, από το καλοκαίρι του 2005 μέχρι το Φεβρουάριο του 2008 και η αλήθεια είναι πως έφυγε χωρίς να θεωρείται πετυχημένος. Άφησε παρακαταθήκη μόνο ένα Κύπελλο (2007) και μια συμμετοχή σε Final Four (2006) και μάλλον έχει πολλές απαντήσεις να δώσει.

Η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί πλήρης και με καλή ψυχολογία. Άλλωστε φέτος έχει γνωρίσει όλες κι όλες δύο ήττες, μια συντριβή στην αρχή της σεζόν από τη Ρεάλ στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ (99-78) στη Βιτόρια και μία για το ισπανικό πρωτάθλημα, από την Μπανταλόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» (82-83) στις 2 Νοεμβρίου. Στην Ευρωλίγκα μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς έχοντας μάλιστα περάσει νικηφόρα από το Μιλάνο και την Κωνσταντινούπολη απέναντι σε Εμπόριο Αρμάνι και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αντίστοιχα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει ένα πανίσχυρο ρόστερ με τεράστιο βάθος. Ο Ναβάρο παραμένει ο ηγέτης της ομάδας, αλλά δίπλα του στην περιφέρεια έχει τον «εγκεφαλικό» Χουέρτας, τον… διάδοχο Αμπρίνες και τον «καυτό» σουτέρ Όλεσον, οι Σατοράνσκι, Τόμας και Χεζόνια αποτελούν τις λύσεις στη θέση «3», στο «4» οι ποιοτικοί Ντόελμαν και Νάχμπαρ, ενώ στο «5» οι θεόρατοι Τόμιτς και Πλάις με τον Λάμπε πάντα έτοιμο να βοηθήσει.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Νικολά Μαέστρ (Γαλλία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Ούνιξ Καζάν-Νίζνι 73-79
Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης (14/11, 20:00)
Σάσαρι-Ζαλγκίρις Κάουνας (14/11, 21:30)
Βαθμολογία: Ρεάλ 4-0, Ζαλγκίρις 3-1, Εφές 3-1, Νίζνι 2-3, Ούνιξ 1-4, Σάσαρι 0-4.

Β’ Όμιλος
Ουνικάχα Μάλαγα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 66-70
Τσεντεβίτα-Άλμπα Βερολίνου (14/11, 20:30)
Λιμόζ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (14/11, 21:00)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 4-0, Μακάμπι 3-2, Ουνικάχα 3-2, Άλμπα 1-3, Τσεντεβίτα 1-3, Λιμόζ 1-3.

Γ’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 86-93
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Τουρόβ 90-71
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός (14/11, 22:00)
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 4-0, Παναθηναϊκός 3-1, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 3-2, Μιλάνο 2-3, Μπάγερν 2-3, Τουρόβ 1-4.

Δ’ Όμιλος
Νεπτούνας-Βαλένθια 94-87
Λαμποράλ Κούτσα-Ερυθρός Αστέρας 66-86
Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 93-66
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 5-0, Ερυθρός Αστέρας 3-2, Λαμποράλ Κούτσα 2-3, Γαλατάσαραϊ 2-3, Νεπτούνας 2-3, Βαλένθια 1-4.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μια κλωτσιά στα πισινά!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σχολιάζει την απολαυστική εμφάνιση του Ολυμπιακού και απονέμει τα εύσημα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.
Ξεκίνησα να γράφω αυτό το κείμενο στο 4ο λεπτό του αγώνα, για να προλάβω και μια νυχτερινή τσικουδιά στον Διοματάρη. Μολονότι οι φανέλες ήταν ακόμη ξεΐδρωτες, είχα δει αυτά που χρειαζόμουν για να βγάλω συμπεράσματα.
Πριν ακόμη πετύχει τον πρώτο της πόντο η πελαγωμένη Γαλατασαράι, ο Ολυμπιακός μετρούσε κιόλας δύο κλεψίματα με Ντάνστον και Ντάρντεν, ενώ ο Πέτγουεϊ είχε αναλάβει ρόλο χωροφύλακα των αιθέρων, με απανωτές τάπες. Ο Βασίλης Σπανούλης έκλεψε τη μπάλα με πλονζόν στη σέντρα και λίγο αργότερα έβαλε το κορμί του στο μονοπάτι του δεινόσαυρου Αλντεμίρ για να κερδίσει επιθετικό φάουλ.
Τα πρώτα τέσσερα καλάθια, μέχρι το 9-2, δεν τα έβαλε ο συνήθης μπροστάρης, αλλά οι αστέρες της άμυνας και της χαμαλοδουλειάς: Μάντζαρης, Ντάρντεν, Πέτγουεϊ, Ντάνστον.
Το γυμνό μάτι δεν χρειαζόταν τη βοήθεια της στατιστικής ή των σημειώσεων για να διακρίνει τη σφραγίδα της ανανέωσης. Ο Ολυμπιακός έπαιζε άμυνα σαν να κρεμόταν η ζωή του από αυτήν και κυκλοφορούσε τη μπάλα με ηρεμία ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Στο εναρκτήριο δεκάλεπτο, μέτρησε 8 ασίστ και 0 λάθη. Στο τέλος του αγώνα, 26 και 6, κλάσμα βγαλμένο από τα υγρά όνειρα οποιουδήποτε προπονητή. Οι Τούρκοι είχαν 12 λάθη και μόλις 9 τελικές πάσες, αφού ο ενορχηστρωτής Αρόγιο εγκλωβίστηκε σε μέγγενη.
Με όλη την αγάπη και την εκτίμηση προς τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός του Νοεμβρίου δίνει την εντύπωση ότι χρειαζόταν οπωσδήποτε μία ανανέωση για να ξαναμπεί στο ίσιο δρόμο. Κλωτσιά στα πισινά, θα έλεγαν οι Αμερικανοί. Ο Μίλαν Τόμιτς δεν ήταν σε θέση να του τη δώσει.
Εγραφα και πριν από δύο εβδομάδες, ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα ωφεληθούν τα μέγιστα από τις γεμάτες λόγω Εθνικής μπαταρίες του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός ήταν ολόφρεσκος χθες και ενορχήστρωνε τα πάντα με δυνατά πατήματα και καθαρό μυαλό, χωρίς να «κλέβει» στην άμυνα.
Από αυτόν ξεκίνησε η οικονομία του παιχνιδιού (7 ασίστ, 1 λάθος, μόνο 5 άστοχα σουτ), από αυτόν και τα 18/25 σουτ των τεσσάρων ψηλών στην καρδιά της αντίπαλης ρακέτας. Ηταν η σειρά του να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του.
Δεν ήταν μόνος, όμως. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ξανάγινε κομπιούτερ, ο Ολιβερ Λαφαγιέτ έφερε ένταση στην άμυνα και πρόσθετη σπίθα στην επίθεση, ο Τρεμέλ Ντάρντεν συμπλήρωσε το παζλ χωρίς να δυσκολευτεί.
Περισσότερο όμως ξαφνιάζει η αυτοπεποίθηση που παρουσιάζουν στο παιχνίδι τους τον τελευταίο καιρό ο πρώην 13ος και ο πρώην 14ος παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Δημήτρης Αγραβάνης παίζει μπάσκετ επιπέδου Εθνικής Ανδρών, ενώ ο Δημήτρης Κατσίβελης δείχνει για πρώτη φορά ικανός να ακολουθήσει τον ρυθμό των άλλων δίχως αστερίσκους.
Συγχύζομαι όταν βλέπω μία καλή ομάδα να επιχειρεί περισσότερα τρίποντα παρά δίποντα. Ο Ολυμπιακός το είχε κορώνα στο κεφάλι του το μακρυνό σουτ, αλλά στα πρόσφατα παιχνίδια του έφερε σε πρώτο πλάνο την υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας και τη δημιουργία ρηγμάτων μέσα στις αντίπαλες ρακέτες.
Οι ψηλοί του έβαλαν 42 πόντους χωρίς να βγάλουν λαγούς από το καπέλο (και χωρίς να κερδίζουν τη μάχη των ριμπάουντ): έπαιρναν μασημένη την τροφή από Σπανούλη, Λαφαγιέτ, Σλούκα και Μάντζαρη και την κατέβαζαν μονομιάς, με 9 αν δεν έχασα το μέτρημα καρφώματα. Το κοντέρ της ομάδας έγραψε 22 προσπάθειες έξω από τα 6μ75 και σχεδόν διπλάσιες (41) μέσα από αυτό. Τα αντίστοιχα νούμερα στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Βαλένθια: 28 και 32. Στο ματς της Λιθουανίας: 34 και 31.  
Ο Ολυμπιακός που μπορεί να κυνηγήσει ευρωπαϊκή διάκριση δεν είναι φυσικά ο Ολυμπιακός που νίκησε αγκομαχώντας στην Κλαϊπέντα, αλλά ο Ολυμπιακός του Βελιγραδίου και του αποψινού αγώνα με τη Γαλατασαράι: η ομάδα που χρησιμοποιεί τα αθλητικά της προσόντα και το ομαδικό της IQ για να καταθέσει στο γήπεδο πλουραλισμό, αυτοπεποίθηση και μάτι που γυαλίζει. Η ομάδα που βγάζει το λάδι του αντιπάλου της και όχι του δικού της ηγέτη!
Μολονότι δεν έχει ούτε Λοτζέσκι ούτε Πρίντεζη, αναδίδει πλέον αύρα διεκδικητή του τίτλου. Και, πάνω απ'όλα, είναι ξανά ομάδα του προπονητή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Καταλονία, ανεξαρτησία ή υποκρισία;

Ο Μιχάλης Τσόχος θυμάται τη συζήτηση του με έναν Καταλανό από πρόσφατο ταξίδι στην Βαρκελώνη, βλέπει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και διαπιστώνει πόσο (δεν) απέχει η πολιτική από το ποδόσφαιρο...
Η Καταλονία με τον τρόπο τον οποίο ζει και συμπεριφέρεται μπορεί να αισθάνεται ως διαφορετικό κράτος από την Ισπανία. Το ότι η Καταλονία μιλάει διαφορετική γλώσσα από την Ισπανία είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα.
Μία βόλτα ολίγων ωρών στη Βαρκελώνη φτάνει και περισσεύει για να διαπιστώσεις την εθνική συνείδηση που έχουν από το πιο μικρό παιδί, μέχρι τον πιο ηλικιωμένο.
Το πιθανότερο είναι ότι στην βόλτα σου θα πέσεις πάνω σε μία παρέα νεαρών αγοριών και κοριτσιών που στέκονται μπροστά από μεγάλα κουτιά στα οποία σου ζητούν να ρίξεις χρήματα με στόχο την ενίσχυση για τα “ταμεία της ανεξαρτησίας”. Στα περισσότερα μπαλκόνια θα δεις κρεμασμένο το σύμβολο της Καταλονίας με τις κόκκινες και κίτρινες γραμμές. Γραμμές που νομίζεις ότι τις βλέπεις μονίμως μπροστά σου και κινδυνεύεις μέχρι και να τις πατήσεις...
Ενας μικρός περίπατος στην πόλη είναι αρκετός για να σε κάνει να δεις δεκάδες γραμμένα συνθήματα ή ζωγραφισμένα γκράφιτι στους δρόμους που ζητούν την αυτονομία της χώρας, για την ακρίβεια την... απελευθέρωση όπως γράφουν τα περισσότερα από αυτά. Ακόμη κι' αν δεν ξέρεις καταλανικά τα περισσότερα από αυτά τα καταλαβαίνεις.

Υπάρχουν βέβαια και τα μεγαλύτερα, αυτά που σε κάνουν αν δεν ξέρεις την γλώσσα να θες μετάφραση. Κάπως έτσι μου δόθηκε η αφορμή για να κάνω μία συζήτηση πριν αρκετό χρονικό διάστημα με έναν 40άρη καλοβαλμένο κύριο που κάθονταν σε ένα μικρό καφέ σε μία από τις ωραίες μικρές πλατείες της Βαρκελώνης.

Η συζήτηση αφορούσε μόνο οικονομικούς δείκτες και οι διατυπώσεις αν και έμοιαζαν ψύχραιμες γίνονταν με αρκετά έντονο και εκφραστικό τρόπο. Ενας συνειδητοποιημένος αστός που ζητούσε ανεξάρτητη Καταλονία για καλύτερη οικονομία. Μόνο που στο ερώτημα και τι γίνεται μετά την ανεξαρτησία της, η απάντηση ήταν αρκετά αμήχανη. Οταν δε το ερώτημα ήταν πιο συγκεκριμένο “Να μπει στην ευρωπαϊκή ένωση η ανεξάρτητη Καταλονία;” η απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Περισσότερο ήρθε ο εκνευρισμός του τύπου δεν ξέρω τι θέλω.

Μέσα σε όλο αυτό το πολιτικό παιχνίδι που τις ρίζες του τις έχει πολύ παλιά, ξαφνικά προσγειώνεται το ποδόσφαιρο και κάνει την αμηχανία και την αντιπαράθεση ακόμη μεγαλύτερη. Στην διαπίστωση ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα παίζει στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα της Καταλονίας η σιωπή απλώνεται παντού. Από τον πρόεδρο της Καταλονίας μέχρι τον τελευταίο οπαδό της Μπάρτσα η αμηχανία είναι δεδομένη.

Ακόμη και ο Τσάβι ή ο Πικέ που συντάχθηκαν με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας στο καυτό ερώτημα και τι θα γίνει με την Μπάρτσα, το σύμβολο της Καταλονίας όπως λέει το ίδιο το club και οι οπαδοί της, απάντηση δεν υπάρχει.

Οι Καταλανοί έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν την ανεξαρτησία τους. Για την ακρίβεια έχουν δικαίωμα και δίκιο. Επί της ουσίας από τους τεράστιους φόρους που πληρώνουν στο ισπανικό κράτος, πίσω δεν τους επιστρέφει καμία παροχή. Και επειδή δεν έχει νόημα να μπω σε περισσότερα οικονομικά στοιχεία είναι βέβαιο ότι οι Καταλανοί σε οικονομικό επίπεδο είναι φοβερά αδικημένοι από το ισπανικό κράτος. Και δεν είναι αυτή η μοναδική αδικία.

Από την άλλη, μέρος αυτής της αδικίας οφείλεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στις πρακτικές της οι οποίες όπως όλοι γνωρίζετε είναι ανάλογες με αυτές στην Ελλάδα.

Στο πρόσφατο άτυπο δημοψήφισμα, έστω κι' αν δεν πήγαν ούτε οι μισοί Καταλανοί για να ψηφίσουν, το 80% ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας. Ακόμη κι' αν αυτή επιτευχθεί την επόμενη ημέρα οι Καταλανοί πολιτικοί (για τον κόσμο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά) την φαντάζονται με την ανεξάρτητη Καταλονία να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οσο για την ανεξάρτητη χώρα δεν θέλει ούτε να φαντάζεται ότι η αγαπημένη Μπάρτσα και σύμβολο της χώρας θα παίζει με την Εσπανιόλ το μεγάλο ντέρμπι του τοπικού πρωταθλήματος και οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι η Ταραγόνα, η Τζιρόνα, η Σαμπαντέλ κ.ο.κ. Η Μπάρτσα θα παίζει ως “καλεσμένη” στο ισπανικό πρωτάθλημα, είναι η λύση που σκέφτονται, αλλά δεν την φωνάζουν κιόλας.

Ο πρόεδρος της Ισπανικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας “παίζοντας” το παιχνίδι της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, “τρομοκρατώντας” τους Καταλανούς παραμονές του δημοψηφίσματος ότι η αγαπημένη Μπάρτσα δεν θα ξαναπαίξει ποτέ με την Ρεάλ, όπως δεν θα ξαναπαίξει ποτέ στο ισπανικό πρωτάθλημα αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό...
Αυτός κάνει την δουλειά του, το θέμα είναι η Καταλονία τι κάνει; Επιμένει στην ανεξαρτησία της κι' αν την πετύχει θα γίνει μέλος της ευρωπαϊκής Ενωσης και θα στείλει την Μπάρτσα να παίζει στο ισπανικό πρωτάθλημα ως επίσημη καλεσμένη;
Δεν ακούγεται μόνο, αλλά είναι λίγο υποκριτικό...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Έργο Σφαιρόπουλου!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού, βγάζει το καπέλο στον προπονητή του και υπογραμμίζει το ποιο ήταν το κλειδί του αγώνα! Ο φετινός Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για να πάει πολύ μακριά. Του έλειπε ο προπονητής που θα δώσει ηρεμία στους παίκτες, που θα τους πείσει να βάλουν το "εγώ" κάτω από το "εμείς". Και δεν σημαίνει πως όποιος το καταφέρνει είναι καλύτερος από αυτόν που δεν το πέτυχε, όμως η πραγματικότητα είναι πως ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν η επιτομή της ΟΜΑΔΑΣ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία.
Χωρίς να έχει κανείς παίκτης του εξωπραγματική απόσταση (όπως συνέβη με τον Γκάλαγουεϊ στη Γερμανία), οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν απίστευτη εμφάνιση. Για πρώτη φορά φέτος -τόσο πειστικά- μοίρασαν ορθολογιστικά το επιθετικό τους παιχνίδι, "ταΐζοντας" τους ψηλούς. Κι επειδή η… άμυνα του χαρούμενου (βλέπε του παίκτη που έχει πάρει "πάσα - δώρο" κι έχει καρφώσει χωρίς έλεος το αντίπαλο καλάθι) είναι πάντα πιο σκληρή, ο Οθέλο Χάντερ τέλειωσε το ματς με "νταμπλ νταμπλ".
Ο Βασίλης Σπανούλης χωρίς υπερβολές έδειξε ότι αυτή η ομάδα -το έχω ξαναγράψει- είναι δική του. Μοίρασε το παιχνίδι κι όταν οι Τούρκοι πλησίασαν (75-65) επέστρεψε και ο Ολυμπιακός έκλεισε το ματς με σερί 18-1. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε ρεκόρ καριέρας, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν συνολικά τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έναν με εννέα, έναν με οκτώ και δύο με επτά. Έπαιξαν 12 (Καββαδάς και Χριστοδούλου όχι τόσο πολύ) και σκόραραν οι 10.
Η αριθμητική απεικόνιση όλων αυτών είναι το 122-60 στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας. Η επιθετική στοχοπροσήλωση μεταφράζεται από τον συσχετισμό ασίστ - λαθών, που ήταν 26-6. Και το σωστό διάβασμα του Ολυμπιακού στο μπροστά μέρος του γηπέδου εξηγεί το 80% βολές, 70% δίποντα, 40% τρίποντα. Μεγάλοι αριθμοί, που δείχνουν ότι οι "κόκκινοι" έκαναν μεγάλο παιχνίδι.
Η άμυνα λειτούργησε υποδειγματικά. Στο πρώτο δεκάλεπτο, εκεί που χτίζεται η δομή του αγώνα, Αρόγιο και Αλντεμίρ ήταν άποντοι, ο Έρτσεγκ είχε πετύχει μόλις τρεις (ένα τρίποντο). Ο Αλντεμίρ τέλειωσε το ματς με ένα καλάθι, ο Έρτσεγκ πέτυχε άλλους δύο κι έφτασε στην πενιχρή συγκομιδή των πέντε και μόνο ο Αρόγιο πήγε στους 12, πόντοι που όμως δεν πόνεσαν τον Ολυμπιακό.
Εντάξει, η Γαλατάσαραϊ δεν είναι η ομάδα φόβητρο, δεν είναι ό,τι πιο δύσκολο θα συναντήσουν στο διάβα τους οι "ερυθρόλευκοι", όμως οφείλουμε να τους πιστώσουμε την απουσία τριών βασικών στελεχών (Γιώργος Πρίντεζης, Ματ Λοτζέσκι και Ιωάννης Παπαπέτρου), εκ των οποίων οι δύο πρώτοι είναι και βασικοί επιθετικοί πυλώνες.
Όλο αυτό είναι έργο Σφαιρόπουλου. Ο νέος τεχνικός της ομάδας βάζει τους δικούς του κανόνες, πείθει τους παίκτες να συνεργαστούν μαζί του, τους "κερδίζει" και τους βάζει να εκτελούν το πλάνο του. Η αγωνιστική συμπεριφορά των Αγραβάνη και Κατσίβελη είναι το κερασάκι στην τούρτα, καθώς όταν επιστρέψουν Λοτζέσκι και Πρίντεζης, ο Ολυμπιακός (αν κι εφόσον συνεχίσουν οι νεαροί με τους ίδιους ρυθμούς) θα έχει ανοίξει πολύ το ρόστερ. Κι αυτό, όταν η χρονιά είναι μακριά, είναι πάντα προαπαιτούμενο για μια καλή πορεία.
Από τη χθεσινή εντυπωσιακή εμφάνιση, αυτό που κρατώ (δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουμε) είναι πως ο Ολυμπιακός την έκανε να μοιάζει απλή, χωρίς να έχει "τρελά σουτ". Κι αν θυμηθείτε παλιότερες εμφανίσεις (νικηφόρες, αλλά όχι πειστικές), που καθένας έπαιρνε την μπάλα και την… μπουμπούνιζε, θα συμφωνήσουμε θαρρώ ότι για να υπάρξει καλή ομάδα δεν φτάνουν οι καλοί παίκτες.
*Πηγή: sportdog.gr*

Απόλαυση με… υποσχέσεις!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνισή, συντρίβοντας την Γαλατασαραϊ και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τις αλλαγές και τις προσδοκίες που δημιουργεί η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Απόλαυση με… υποσχέσεις
Έχουν περάσει μόλις δώδεκα ημέρες από την στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προπόνησε για πρώτη φορά τον… ταλαιπωρημένο Ολυμπιακό. Η λογική στον αθλητισμό λέει πως σε αυτό το διάστημα, το μόνο που μπορεί να αλλάξει ακόμα και ο καλύτερος προπονητής, είναι η ψυχολογία των παικτών και τίποτε παραπάνω. Και όμως με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, αυτή η λογική έχει πάει… περίπατο. Όχι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έγιναν ομαδάρα επειδή «σκόρπισαν» την Γαλατάσαραϊ, ούτε ο 47χρονος τεχνικός είναι «μάγος». Είναι όμως ηλίου φαεινότερο πως ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν, για να αλλάξει σελίδα αυτή η ομάδα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Της έδωσε νέα πνοή, χαράζει νέα ρότα και συνδυάζει νωρίς-νωρίς αποτελέσματα με πιο θελκτικές εμφανίσεις που δίνουν «φτερά» στα πόδια των παικτών. Συνάμα, γεμίζει υποσχέσεις στον κόσμο που… ξαναζεσταίνεται. Άπαντες έχουν ανακτήσει την ηρεμία, έχουν σκύψει το κεφάλι και δουλεύουν και με σύμμαχο το 5-0 στην Ευρωλίγκα, έχουν όλο το χρόνο να φτάσουν στο επίπεδο που μπορούν, όταν η μπάλα θα «καίει» και οι αναμετρήσεις θα κρίνουν καταστάσεις. Αυτές οι ευεργετικές δώδεκα ημέρες, χωρίζονται στη δουλειά που έχει γίνει στο ψυχολογικό τομέα, αλλά και στον αγωνιστικό. Από τη μία βλέπεις παίκτες που ήταν σχεδόν «καμένοι» και άτολμοι (Κατσίβελης) να μπαίνουν και να βοηθούν τα μέγιστα και από την άλλη αμυντικά και επιθετικά στοιχεία που θαρρείς και κρύβονταν ερμητικά σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός «πνίγει» τον αντίπαλο με προσωπική και ομαδική άμυνα (με τρομερή διάθεση που εμπνέεται ή επιβάλεται από τον προπονητή) που είναι σχεδιασμένη στο πινακάκι, οι παίκτες μπαίνουν σε κάθε μάχη με αυτοθυσία και στην επίθεση, η μονόπλευρη ανάπτυξη έχει δώσει τη θέση της στην υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Και ναι, ο Ολυμπιακός σκοράρει και μέσα στο «ζωγραφιστό»! Όσο και αν η Γαλατάσαραϊ δεν διαθέτει σέντερ υψηλού επιπέδου, το 24/31 στο χαμηλό πόστ λέει πολλά για την αλλαγή φιλοσοφίας, που εκτός από παιχνίδι με τους ψηλούς, ενθαρρύνει γκαρντ όπως οι Μάντζαρης και Λαφαγέτ να ψάχνουν τη διείσδυση. Ειδικά ο πρώτος, έκανε σε μία βραδιά περισσότερα (και επιτυχημένα) drive απ’ όσα όλη την περυσινή σεζόν.

Αρκούσε να δει κανείς το πρώτο δεκάλεπτο, για να διαπιστώσει αυτό που θα επακολουθούσε μέχρι το τέλος (εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο). Ο Ολυμπιακός έκλεβε μπάλες, είχε κλείσει την άμυνά του και μοίραζε τάπες, ενώ ο όχι και ο πιο φανατικός αμυντικός του κόσμου, Σπανούλης, έβαζε το κορμί του μπροστά στον γίγαντα Αλντεμίρ για να πάρει επιθετικό φάουλ. Το καντράν έγραψε 26-13, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 8 ασίστ και κανένα λάθος! Η σύγκριση τελείωσε με το εμφατικό 26 ασίστ-6 λάθη, ενώ κοιτάζοντας το 70% στα δίποντα, κάποιοι θα υποστηρίξουν πως έχει γίνει τυπογραφικό λάθος. Η ουσία όμως βρίσκεται στην αναλογία των σουτ, που πλέον έχει γύρει εμφατικά υπέρ της λογικής (41 δίποντα-22 τρίποντα). Μοναδικό ψεγάδι, τα 16 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, που πρέπει να μειωθούν, αλλά εξηγούνται από τον τρόπο που πιέζει στην άμυνα ο Ολυμπιακός.

Όσο και αν είναι νωρίς και δεν χρειάζεται υπερβολικός ενθουσιασμός (όπως και απαισιοδοξία σε μία ήττα), τα κέρδη είναι εκτός από ομαδικά και ατομικά. Μετά τους Αγραβάνη και Κατσίβελη (θα δημιουργήσουν πονοκέφαλο για τη δωδεκάδα όταν επιστρέψουν οι τραυματίες), ο Μάντζαρης έκανε μία από τις πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις του τη τελευταία τριετία, ενώ ολοένα και καλύτερα παίζουν Χάντερ και Πέτγουεϊ. Ο Λαφαγέτ μόνο καλύτερος θα είναι όσο περνάει ο καιρός, ενώ παρόλο που ακόμα είναι εκτός ρυθμού, είναι φανερό πως ο Ντάρντεν ανεβάζει επίπεδο το σύνολο.

Όταν όλοι δίνουν αυτό που μπορούν και αξιοποιούνται σωστά από τον προπονητή, η ομάδα δεν τα περιμένει όλα από τον ηγέτη της, Βασίλη Σπανούλη, που πιο ξεκούραστος, αυτόματα θα είναι πιο αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές. Ο νέος Ολυμπιακός γίνεται πιο απολαυστικός, καταθέτει περισσότερη ενέργεια, αποκτά πλουραλισμό και αφήνει υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Στο χέρι του είναι να τις επιβεβαιώσει…

Υ.Γ. Η Γαλατάσαραϊ μειώνει τη διαφορά στους δέκα πόντους (από τους δεκαπέντε) έξι λεπτά πριν το τέλος. Ο Σφαιρόπουλος παίρνει αμέσως τάιμ άουτ και ακολουθεί… καταιγίδα με σερί 18-1 (!). Η χαλάρωση, αντικαταστάθηκε αμέσως με φουλ ενέργεια, βουτιές και κυρίως σχεδιασμένες-στοχευόμενες επιθέσεις και όχι… γιουρούσια. Και όμως, o προπονητής παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο. Και μπορεί να αλλάξει πολλά σε δώδεκα μέρες… *Πηγή: sport-fm.gr*