Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Παράσταση ποιότητας με Οθέλο!!

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε την Γαλατάσαραϊ εύκολα, αλλά έδειξε πως βρίσκει τα πατήματά του.

Παράσταση ποιότητας με Οθέλο
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Είναι πολύ σημαντικό πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ ο Οθέλο Χάντερ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο 28χρονος Αμερικανός σέντερ δείχνει πως βρίσκει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Χάντερ απέναντι στην Γαλατά σημείωσε 17 πόντους χωρίς να πάρει τραβηγμένες προσπάθειες, όπως φαίνεται και από την στατιστική του (8/9δ., 1/2β.), ενώ πήρε και 10 ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός λόγω και των απουσιών που έχει να αντιμετωπίσει, δεν «εκβιάζει» πλέον την ιστορία με το τρίποντο. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους ψηλούς βάσει πλάνου και τους προστατεύει στην άμυνα.  Επίσης, πολύ σημαντική είναι και η διαφορά (93-66), με την οποία νίκησε ο Ολυμπιακός. Σίγουρα σε αυτήν την φάση της διοργάνωσης, το σημαντικό είναι βελτιώνεσαι ενόψει της συνέχειας, αλλά όταν επικρατείς της Γαλατάσαραϊ με 27 πόντους, αυτό σίγουρα κάτι σημαίνει.
Επίσης, πολύ σημαντικό είναι πως οι απουσίες των Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Παπαπέτρου δεν φάνηκαν. Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει για δικαιολογία στις απουσίες και επικεντρώνεται στο πώς θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε. Ο Ολυμπιακός απλώνει το ροτέισον του και καταφέρνει και νικάει με αυτήν την διαφορά. Είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, βγάζει ενέργεια και διαθέτει πλουραλισμό στο παιχνίδι του.
Ο Χάντερ, ο Σπανούλης, ο Μάντζαρης, ο Ντάνστον είναι μέσα στο παιχνίδι και πλέον δεν υπάρχουν παίκτες στις… γκρίζες ζώνες. Ο Αγραβάνης και ο Κατσίβελης θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο, όταν επιστρέψουν οι τραυματίες. Ο Ολυμπιακός με τον νέο τρόπο που επιλέγει να παίξει στην άμυνα, κερδίζει και τον «αμυντικό» Μάντζαρη. Ο Ολυμπιακός δεν περιμένει να πάει η μπάλα στον παίκτη, αλλά πηγαίνει αυτός στην μπάλα. Αυτό το παιχνίδι βολεύει τον Μάντζαρη.  Ο Αγραβάνης χρησιμοποιείται σωστά. Είναι γρήγορος στο «ένας εναντίον ένας», αλλά πρέπει να βελτιώσει το σουτ του.  Για τον Πέτγουεϊ ο ρόλος του ξεκινάει από την άμυνα, ενώ και ο Ντάρντεν είναι ένα «πολύ-εργαλείο». Παίζει καλή άμυνα, τρέχει το γήπεδο, έχει καλό σουτ, ποστάρει και βοηθάει στα ριμπάουντ,
Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γαλατά ξαναέπαιξε σωστή άμυνα. Ασκεί φοβερή πίεση στο high και μέχρι την δεύτερη πάσα έχει καταφέρει να αποδιοργανώσει τους αντιπάλους του. Δεν αφήνει την μπάλα να πλησιάσει στο «ζωγραφιστό» και αλλάζοντας τέσσερις παίκτες στον Αρόγιο τον εκτροχιάζει. Οταν οι Αρόγιο και  Ερτσεγκ είναι εκτός παιχνιδιού, η Γαλατά… χαιρετάει. Οι Τούρκοι φορές «κλείνουν» το… μαγαζί νωρίς, αλλά κι εσύ πρέπει να δείχνεις σοβαρότητα. Είναι εύκολο να παρασυρθείς από την… αδιαφορία και το χαλάρωμα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο Ολυμπιακός, όμως, παρήγαγε μπάσκετ – μοίρασε 26 ασίστ έναντι 9 – και πήρε τη νίκη.

Πηγή:www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: