Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

“Να βγάλουν ΠΑΟΚτσήδικη φλόγα”

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Βασίλης Γεωργόπουλος, μιλώντας στον “Arena 89.4 fm” για το σημερινό κομβικό παιχνίδι ανάμεσα στον “δικέφαλο” και τον Αστέρα Τρίπολης, τόνισε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και οι παίκτες θα πρέπει να είναι μάχιμοι.
Αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:
Για το αν θα παρακολουθήσει από κοντά σήμερα το παιχνίδι: “Εχουμε κανονίσει μια μίνι εκδρομή από την Καλαμάτα με αρκετούς φίλους να πάμε να δούμε το παιχνίδι. Θα είνα εκεί και ο Αντώνης ο Μαυρέας”.
Για το τι πρέπει να αλλάξει για να πάρει ο ΠΑΟΚ θετικό αποτέλεσμα: “Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να αντιδράσει, διότι και οι άλλες οι ομάδες είναι πολύ καλές. Θεωρώ πως είναι δύσκολο το σημερινό παιχνίδι”.
Για τη δήλωση του κου Καραγεωργίου ότι οι παίκτες πρέπει να πάρουν πάνω τους το παιχνίδι: “Συμφωνώ. Δεν παίζουν οι προπονητές, αυτοί μόνο σχεδιάζουν. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν έτσι όπως πρέπει. Εγώ αυτό που διακρίνω από μακριά είναι πως ο ψυχισμός ανάμεσα στους παίκτες δεν είναι καλός. Δεν παίζουν με φλόγα. Εκτιμώ πως δεν υπάρχει ηγετική προσωπικότητα στην ομάδα. Θα μου πείτε, είναι ο Κατσουράνης και ο Σαλπιγγίδης, αλλά ο ένας έχει μισό χρόνο στην ομάδα, ο άλλος πήγε και ήρθε”.
Για το σημερινό παιχνίδι και πού θα κριθεί: “Και οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες. Αν δεν κερδίσει όμως ο ΠΑΟΚ, θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Νομίζω πως πρέπει να βγάλουν ΠΑΟΚτσήδικη φλόγα μες στο παιχνίδι. Έχω την εντύπωση πως δεν είναι μάχιμος ο ΠΑΟΚ. Καλό το σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι τακτικές, το passing game και η κατοχή μπάλας, αλλά πρέπει να έχεις ψυχή. Σε ένα παιχνίδι, αν θέλεις να κερδίσεις, θα πρέπει να κερδίσεις τις 8 από τις 10 μονομαχίες”.
Για τους Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα: “Είναι και οι δύο καλές ομάδες. Είχα πει στον Γιώργο Σκαρτάδο πως και οι τρεις ομάδες που είναι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλές ομάδες και τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για την ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

“Ήρθε η ώρα των παικτών!”

Ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Kαραγεωργίου, φιλοξενήθηκε στον “Arena 89.4″ και μίλησε για το σημερινό πολύ σημαντικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, υπογραμμίζοντας ξεκάθαρα πως οι παίκτες του “δικεφάλου” θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κερδίσουν μόνοι τους.
Συγκεκριμένα, ανέφερε:
Για την αλλαγή δεδομένων μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές των play off και την απώλεια προβαδίσματος που είχε ο ΠΑΟΚ: “Έτσι είναι τα πράγματα. Αλλιώς τα περιμέναμε, αλλιώς ήρθαν. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, γι’ αυτό είναι συναρπαστικό. Ο ΠΑΟΚ σήμερα, όμως, καλείται να αντιστρέψει την κατάσταση.
Για το τι πρέπει να αλλάξει ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ σήμερα: “Κατά τη γνώμη μου, σε τέτοιες περιπτώσεις και στην κατάσταση που βιώνει ο ΠΑΟΚ, είναι η στιγμή των παικτών. Θα πρέπει αυτοί να δείξουν πάθος, θέληση και διάθεση για να κερδίσουν το παιχνίδι. Και η αλλαγή προπονητή που έγινε, δεν μπορούσε να βοηθήσει πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι. Τα σχήματα, η εντεκάδα και πάει λέγοντας δεν μπορούν να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό την εικόνα της ομάδας, οι ίδιοι οι  παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως είναι στο δικό τους χέρι να πάρουν το παιχνίδι”.
Και συνέχισε, λέγοντας: “Επειδή έχω ζήσει την ομάδα από μέσα και από τις δύο πλευρές και επειδή ο κόσμος και ο ΠΑΟΚ ο ίδιος είναι έτσι, σήμερα απαιτείται να ματώσουν οι παίκτες τη φανέλα. Μόνο αυτοί μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ομάδας να κάνει 10 ομιλίες, δεν μπορεί να γράφει διαρκώς ο Τύπος, οι παίκτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους”.
Για την κακή παρουσία του ΠΑΟΚ στα play off ως τώρα και ποιοι παίκτες πρέπει να… πάρουν την ομάδα από το χέρι: “Νομίζω, πως μεγάλο ρόλο έπαιξε η αλλαγή προπονητή. Δε λέω αν ήταν σωστή ή λάθος. Εμένα αυτό λέει η εμπειρία μου και νομίζω στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε αρνητικά και όχι θετικά. Εκτιμώ ότι πρέπει παίκτες όπως οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης, που δεν ήταν καλά τελευταία, να πάρουν από το χέρι την ομάδα. Και κυρίως, ο Σαλπιγγίδης που είναι πιο έμπειρος”.
Για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του ΠΑΣ στη μίνι διοργάνωση και το σημερινό του παιχνίδι με τον Ατρόμητο: “Δε θέλω να υποτιμήσω τον ΠΑΣ, αλλά όπως θα είδατε αυτή η ομάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, καθώς στην Τούμπα ξεκούρασαν παίκτες, θεωρώντας χαμένο το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ ήταν καθαρά θέμα τύχης και μόνο με την τύχη δεν μπορείς να πας ψηλά. Θεωρώ, όμως, πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα ανάμεσα στον ΠΑΣ και στον Ατρόμητο”.
Για τον Ατρόμητο και τα φαβορί για την πρώτη θέση: “Ο Ατρόμητος έπαιξε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια, αδικήθηκε από το αποτέλεσμα στην Τρίπολη. Πάντως, δε νομίζω πως μπορούν αυτές οι δύο ομάδες να πάνε για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Νομίζω θα παιχτεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αστέρα”.
Πηγή: arenafm.gr

«Μία τεράστια συγνώμη»

O πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης, έκανε κατάθεση ψυχής στον “Arena 89.4 fm” και μίλησε για πολλά και διάφορα, ύψιστης σημασίας, ζητήματα.
Μεταξύ άλλων, ως προς την κόντρα που είχε με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας για μια λανθασμένη -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- έκφρασή του, ζήτησε μια τεράστα συγνώμη από αυτούς, καταφέρθηκε με δριμείς χαρακτηρισμούς κατά του Λάμπρου Σκόρδα, για τον οποίο θεωρεί πως δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να κατεβάσει ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εκλογές. Επίσης, αποκάλυψε πως θα ψηφίσει τον κ. Ηλιάδη στις εκλογές, ενώ ανέφερε πως ο Άρης τη φετινή αλλά και την επόμενη σεζόν έχει μίνιμουμ 6 εκ. ευρό έσοδα, την ώρα που για την εξόφληση υποχρεώσεων προς παίκτες και πιστωτές απαιτούνται 3,3. εκ.
Αρχικά, τόνισε: “Είμαι ανήσυχος λίγο, γιατί είμαστε εν όψει εκλογών. Νομίζω πως δε περπατήσαμε σε σωστές γραμμές ,πάντως, στη Γ.Σ. της Κ.Μ.Α. Πήγαμε για τον Άρη μας, αλλά δεν ήταν καλή η διαδικασία. Τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν θα πρέπει να υλοποιήσουν ό,τι υπόσχονται μέσα σε αυτά και, σίγουρα, όσα απαιτούνται για να λειτουργήσει κανονικά την επόμενη σεζόν η ομάδα.
Κάποιο ψηφοδέλτιο έχει ανθρώπους αδύναμους να βοηθήσουν. Βγήκε ο “θεός”, ο κ. Σκόρδας και είπε “εγώ θα διοικήσω”. Μόνο αυτός μπορεί, κατά τη γνώμη του. Κατ’ εμέ, θα έπρεπε η Κ.Μ.Α. ως μεγαλομέτοχος να εκλέξει αυτή μια διοίκηση, αποτελούμενη από τους καταλληλότερους”.
Για την επενδυτική προσπάθεια του κ. Αβάνογλου αλλά και την ανετοιμότητα του Άρη ως προς τον ερχομό ενός επενδυτή: “Έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ο κ. Αβάνογλου, αλλά δεν μπόρεσε να μας παρουσιάσει έστω ένα χαρτί από αυτό τον επενδυτή. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια τέτοια επένδυση στον Άρη. Εκτιμώ, πως επειδή έχω εργαστεί κιόλας για μήνες μέσα στην ΠΑΕ, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να έρθει ένας επενδυτής, να περάσουμε δηλαδή σε αυτό το επίπεδο”.
Για τον Λάμπρο Σκόρδα και τις αφοριστικές δηλώσεις του όσον αφορά την προσπάθεια υπαγωγής της ΠΑΕ στο “99″: “Έχω βαρεθεί αυτός ο απίθανος ο Σκόρδας να λέει ψέματα συνεχώς. Κατά συνέχεια, κατά συρροήν. Να αρχίσω από πού; Να σας πω για το άρθρο 99; Που έβγαινε μέσα στο Μάρτιο και έλεγε πως είναι φαιδρή η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, πως είνια αστεία η αίτηση για την υπαγωγή, πως δεν έχουμε καμία τύχη, πως είναι κατάπτυστη η ενέργειά μας; Αστειεύεστε; Φτάνει πια! Δεν κατάλαβα ποια ήταν η εκπληκτική ιδέα που είχε; Που είπε να υπαχθούμε στον πτωχευτικό κώδικα; Το άρθρο 99 τί είναι;
Πρέπει κάποιος να βγει να του πει πως ήταν απαράδεκτο αυτό που έκανε. Το γεγονός δηλαδή ότι είχαμε 12/4 το δικαστήριο για το άρθρο 99, αυτό το σοβαρότατο δικαστήριο για τον Άρη μας κι αυτός δεν παρέστη! Με την αλληλογραφία για παροχή άδειας στο νομικό μας τιμ για την παρουσία στο δικαστήριο εκείνη τη μέρα και την αποδεχόταν και την επόμενη μέρα την αναιρούσε; Ποιος θα βγει να τα πει αυτά τα κατάπτυστα στον κύριο αυτό;”
Για την τελευταία εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στον πτωχευτικό κώδικα και τη δική του παρουσία: “Θα σας πω κάτι. Μου είπε ο κ. Αργυριάδης πως θα με χρησιμοποιήσει ως μάρτυρα στο δικαστήριο. Καθόμουν 55 λεπτά συνεχόμενα μπροστά σε 5 κυρίες, για τον Άρη μας, τη σωτηρία του. Ζήτησα από την πρόεδρο του δικαστηρίου να πω κάτι. Μου λέει “Γιατί όχι;”. Και τη λέω “Σεβαστείτε τον Άρη μας, που του χρόνου κλείνει 100 χρόνια ζωής, το στολίδι της πόλης, τον αυτοκράτορα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να γιορτάσουμε όπως μας αξίζει και θέλουμε τα γενέθλια του συλλόγου” και μου λέει “Λυπάμαι που είστε στη διοίκηση μόνο 4 μήνες στη διοίκηση. Μας συγκινήσατε”.
Για το αν η ΕΠΟ προβάλλει εμπόδια όσον αφορά την υπαγωγή στο άρθρο 99: “Η ΕΠΟ έχει το αυτοδιοίκητο της και θα το υπερασπιστεί, αυτό είναι σίγουρο. Εμείς κάναμε 4 συνελεύσεις στην Αθήνα, με τον κ. Γρόλλιο. Τους είπαμε  “Μη μας κολλάτε πολύ, έχουμε απόφαση δικαστηρίου”. Μας περίμεναν από πίσω ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ, ο Πανιώνιος με εφάμμιλα οικονομικά προβλήματα. Τα πολιτικά δικαστήρια, όμως, είναι ανώτερα από όλα τα άλλα δικαστήρια.
Για τις αναβολές στις υποθέσεις παικτών που πέτυχε ο Χρήστος Γρόλλιος αλλά και την αρνητική θέση του Άρη για εξόφληση προς τους παίκτες σε 45 δόσεις: “Επίσης, ο κ. Γρόλλιος, καλά να είναι ο άνθρωπος, έκανε ανά δύο εβδομάδες ταξίδια στην Αθήνα ώστε να πετύχει αναβολές των δικαστηρίων που αφορούσαν τις οφειλές μας σε παίκτες. Μέσα σε αυτή τη συζήτηση που κάναμε από το Δεκέμβριο, με τη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ, τους ξεκαθαρίσαμε πως δεν συμφέρει τον Άρη το μνημόνιο της ΕΠΟ με τις 45 δόσεις”.
Για την υποψηφιότητα του Λάμπρου Σκόρδα: “Είναι ξεκάθαρο, δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη νέα διοίκηση άνθρωποι από προηγούμενες διοικήσεις, που είναι υπό τον έλεγχο από τη ΝΕΧΙΑ. Δεν έχω κάτι μαζί του, 15 λεπτά μίλησα μαζί του. Και μου μίλησε με πολύ άσχημα λόγια. Στην Γ.Σ. με αποκάλεσε… “εξατμισά”. Άλλον είπε πως “έχεις μια εταιρία με 30 υπαλλήλους”. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε να συμμετέχει στις εκλογές αυτοί οι άνθρωποι”.
Για το γεγονός πως δεν μπόρεσε να μιλήσει στη Γ.Σ. της Κ.Μ.Α. αλλά και τη δήλωση που είχε κάνει για τους οπαδούς της ομάδας: “Το περιβάλλον δε με υποδέχθηκε όπως ήθελα και έφυγα από το βήμα. Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με τις δηλώσεις μου για τους οπαδούς. Μπορεί και να έχετε δίκιο όμως. Εγώ τότε που είχα δηλώσει πως “οι οπαδοί του Άρη είναι οι χειρότεροι στην Ελλάδα”, ήμουν εκνευρισμένος εκείνες τις ημέρες και εννοούσα πως ήταν οι χειρότεροι οπαδοί όσον αφορά τα πρόστιμα, διότι ήμασταν με 1.000 ευρώ στα ταμεία και αυτοί έκαναν κάθε εβδομάδα επεισόδια που έφερναν πρόστιμα.
Μέσα από αυτή την εκπομπή, θέλω να ζητήσω μία τεράστια συγνώμη από όλους τους οπαδούς του Άρη, γιατί μπορούσα να εκφραστώ με άλλο τρόπο. Εκφράστηκα με λάθος τρόπο κι επειδή και εγώ την ίδια αρειανή καρδιά και αγάπη έχω, ζητάω συγνώμη. Το έκανα για τα οικονομικά, καιγόμασταν εκείνες τις ώρες. Θα πρέπει αυτά τα παιδιά, να διαχωρίσουν τους ανθρώπους και να καταλάβουν ποιοι μπορούν να τους εκπροσωπούν επάξια.
Εγώ τους είχα πει πως κάθε δεύτερη-τρίτη μέρα, μετά τα παιχνίδια στο Βικελίδης, να μου κάνουν προτάσεις για ζητήματα και πράγματα που θέλουν να αλλάξουμε και εγώ τα μετέφερα στο δ.σ. Καταλαβαίνω το οπαδικό κίνημα και τους ζητώ και πάλι συγνώμη για την έκφραση που χρησιμοποίησα, ξαναλέω πως ήταν λάθος”.
Για τα χρέη του Άρη προς παίκτες και πιστωτές και τα χρήματα που απαιτούνται ανά σζεόν ώστε ξοφλήσει ο Άρης: “Οι υποχρεώσεις προς τους παίκτες είναι 10.800.000 και τα δεδουλευμένα 5 εκ. Με 1.500.000 το χρόνο σε βάθος 4 ετών, συνολικώς 6 εκ. ευρό , “καθαρίσαμε”. Σε πιστωτές χρωστάμε 5.500.000 ευρό, μέχρι 60 μήνες μπορεί να τα διευθετήσει η ΠΑΕ, πράγμα που σημαίνει 625.000 το μήνα”.
Και συνέχισε, λέγοντας: “Το λογιστήριο δεν ήθελε να το παραλάβει από εμένα ο κ. Σκόρδας. Όταν ήρθε διοίκηση μετά από μένα, έδιωξε τον λογιστή που είχαμε και έβαλε έναν που δεν είχε καν ένα πτυχίο. Θα μας κουφάνει εντελώς ο Σκόρδας. Μέσα σε δύο μέρες πρόλαβε να συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα και να τα παραδώσει; Από τα 14 θέματα που του ζητήθηκαν, παρέδωσε το 1. Είναι δυνατόν; Δεν έδωσε τίποτα, μόνο τις καρτέλες με  τις υποχρεώσεις προς τους παίκτες”.
Για τα έσοδα που είχε φέτος ο Άρης, τα έσοδα που μπορεί να αποφέρει η γιορτή για τα 100 χρόνια του συλλόγου αλλά και το μπάτζετ της φετινής σεζόν: “Φέτος, ο Άρης ήταν σε σημείο να διαχειρίζεται έσοδα ύψους 6 εκ. ευρό, ενώ οι ετήσιες υποχρεώσεις του φτάνουν στα 3,3 εκ. Αυτά περιμένουν οι κ. Σκόρδας και Ηλιάδης. Εγώ, μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, είχα ραντεβού με όλους τους άλλους προέδρους τμημάτων του Άρη για τη γιορτή των 100 χρόνων. Η γιορτή αυτή μπορεί να φέρει 2 εκ. ευρό και παραπάνω. Πρέπει να βρούμε έναν σούπερ χορηγό γι’ αυτή την εκδήλωση, μπορεί να αποφέρει πολλά έσοδα.
Τη φετινή σεζόν ο Άρης είχε 2,1 εκ. ευρό και κάτι τηλεοπτικά, 1,4 εκ. από τον ΟΠΑΠ και την επόμενη σεζόν θα προσπαθήσουμε και ίσως να έχουμε περισσότερα. Μαζί με όλα τα εμπορικά και πάει λέγοντας, άνετα έχει 6 εκ. έσοδα ο Άρης. Το μπάτζετ της φετινής σεζόν ήταν γύρω στο 1,3-1,5 εκ.”.
Τέλος, για το αν θα πάει να ψηφίσει, ποιον θα στηρίξει αλλά και την διοικητική λύση που έπρεπε να δώσουν η Κ.Μ.Α. και ο Α.Σ. Άρης: “Βεβαίως και θα πάω να ψηφίσω, με υποχρεώνει η αρειανή καρδιά μου. Ποιον να ψηφίσω; Τον κ. Ηλιάδη. Δεν έχει πει ψέματα μέχρι στιγμής. Ασχέτως, που για μένα, έπρεπε οι δύο μεγαλομέτοχοι, ο Α.Σ. Άρης και η Κ.Μ.Α. να βάλουν το κεφάλι κάτω και να βρουν τους σωστούς ανθρώπους που θα διοικήσουν τον Άρη στην επόμενη μέρα του.
Πηγή: arenafm.gr

Κ.Μ.Α.:Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου!!

Η Κοινωνία Μελών Άρη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους έχοντες δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΠΑΕ Άρης:

“Το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ ενημερώνει ότι δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ που θα γίνουν στα γραφεία Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ το Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 από τις 09:00 μέχρι τις 19:00, έχουν:
α) Τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη για το 2013
β) Όλοι όσοι αγόρασαν διαρκείας για την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε (2012-13)
γ) Όλοι όσοι ανανεώσουν ή εγγραφούν νέα μέλη μέχρι και την Τετάρτη 22 Μαΐου ώρα 21:00
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, περισσότερες πληροφορίες για την οποία θα βρείτε στο http://www.arismembers.gr

«Ο Κάτσε νιώθει πολύ καλά στον ΠΑΟΚ»

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο Έργκους Κάτσε επέλεξε τελικά την εθνική Αλβανίας για να αγωνιστεί και ο Αλμπάν Μπούσι αποκαλύπτει μέσω της συνέντευξης στο "Μ" το παρασκήνιο της επιλογής αυτής, με το ταξίδι του ιδίου, αλλά και του ομοσπονδιακού τεχνικού της γείτονος χώρας στη Θεσσαλονίκη.

«Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη με τον Ντε Μπιάζι, μιλήσαμε με τον Κάτσε και με τον μάνατζέρ του, το Νίκο Λυμπερόπουλο και του είπαμε ότι πρέπει να έρθει και να παίξει με την εθνική Αλβανίας, γιατί τον χρειαζόμαστε και πράγματι αυτό επέλεξε. Θεωρώ ότι πρέπει να παίξει με την εθνική Αλβανίας, διότι εδώ γεννήθηκε», είπε, ενώ φυσικά ρωτήσαμε και τη γνώμη του για την αξία του νεαρού μέσου: «Ο Κάτσε είναι καλός παίκτης, μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος αν δουλέψει. Δεν είναι εύκολο να παίξεις στον ΠΑΟΚ 19 χρονών. Αγαπάει πολύ την Ελλάδα, γιατί στη χώρα σας έγινε ποδοσφαιριστής και τρώει ψωμί, όμως εμείς από την αρχή πιστεύαμε ότι πρέπει να παίξει με την εθνική μας».

Τέλος, ο Μπούσι δείχνει να πιστεύει και πολύ στην εξέλιξη του παίκτη: «Από τις συζητήσεις που κάναμε κατάλαβα ότι νιώθει πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω με τον καινούργιο προπονητή τι θα γίνει, η γνώμη μου είναι ότι έχει ξεκινήσει πολύ καλά και πρέπει να συνεχίσει έτσι. Πρέπει να προπονηθεί ακόμη καλύτερα, να βάλει το κεφάλι κάτω παίζει δεν παίζει και έτσι μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης. Μπορεί σε λίγα χρόνια να παίζει και σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες». Πηγή: metrosport.gr

Ευθυμιάδης: «Ο Ηλιάδης είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει χρήματα»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα», φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Ηλιάδη, Κώστας Ευθυμιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως θα πρέπει να ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές, όσοι περισσότεροι φίλοι της ομάδας γίνεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πάμε να προσφέρουμε εθελοντική εργασία για την ομάδα. Αγαπάμε τον Άρη. Ο Ηλιάδης είναι ο μόνος που τόνισε πως θέλει και έχειι χρήματα για να βάλει. Είπε συγκεκριμένα τι μπορεί να κάνει. Είπε ξεκάθαρα πως αν κλείσει το “99”, θα πάει σε τακτική διοίκηση. Μπορεί να αντεπεξέλθει.

Πρέπει να καταλάβει ο λαός της ομάδας ότι είναι πολύ κρίσιμες εκλογές. Πιστεύω ότι αυτό που αντιμετωπίσαμε φέτος στο αγωνιστικό δεν θα το αντιμετωπίσουμε ξανά. Ελπίζουμε στην συμμετοχή όσων περισσοτέρων φίλων του Άρη γίνεται. Γιατί μόνο οι φίλοι της ομάδας τη στηρίζουν στα δύσκολα και όχι μόνο στις δόξες».Πηγή: metrosport.gr

Ζορπίδης : «Είμαι πικραμένος»

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Άρης τη δεδομένη χρονική στιγμή, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα», ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος εξέφρασε και ένα παράπονό του.

«Ευχής έργον θα ήταν να βρεθεί μία λύση για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει. Εγώ είμαι πικραμένος, καθώς αυτοί οι άνθρωποι που θέλησαν να βοηθήσουν τον Άρη, τώρα έχουν απομακρυνθεί από τους παράγοντες, είτε στο μπάσκετ, είτε στο ποδόσφαιρο» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Χρειάζεται και χρήμα και νοικοκύρεμα . Ο Άρης θέλει έναν αντίστοιχο Σαββίδη που πήρε τον ΠΑΟΚ».

Ενώ, για το αν θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές του συλλόγου, ήταν ξεκάθαρος: «Όχι δεν θα πάω να ψηφίσω».Πηγή: metrosport.gr

Ψηφίδης: «Ο κ. Σκόρδας μας έχει πεθάνει στα ψέματα»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Γιάννης Ψηφίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στην Γενική Συνέλευση, αλλά και στον Λάμπρο Σκόρδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις επερχόμενες εκλογές: «Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο Άρης έπρεπε να πάει σε εκλογές. Το φρονιμότερο και καλύτερο ήταν να επιλεχθεί από πραγματικούς Αριανούς μία οικουμενική διοίκηση. Να το καταλάβουμε όλο»ι.

Για το Λάμπρο Σκόρδα: «Οπωσδήποτε είμαι εναντίον του κ. Σκόρδα γιατί μας έχει πεθάνει στο ψέμα. Διαμαρτύρομαι για τον ίδιο, τότε που δεν παρέστη στην πρώτη δίκη για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Πήγε να μας επηρεάσει λέγοντας πως το 99 ήταν προπέτασμα καπνού. Πότε αυτός ο κύριος θα προσέξει τις εκφράσεις του; Εμείς πιστέψαμε στην αίτηση του άρθρου και στους δικηγόρους. Η είσοδος στο 99 είναι σαν να έχεις ένα νέο επενδυτή. Ο Σκόρδας δεν έχει δείξει τίποτα, δεν έχει δουλέψει για το σύλλογο. Ο Σκόρδας θέλει την καταστροφή του Άρη, δεν είναι καλά στο μυαλό.

Έχει πει διάφορα ψέματα για την δική μας διοίκηση. Μερικά από αυτά τα είπε και στη Γενική Συνέλευση. Εμείς σαν διοίκηση προχωρήσαμε στην υπόθεση του 99 με καθαρότητα και συνέπεια. Πιστεύω ότι όποια διοίκηση και να βγει θα χρειαστεί να γίνει πρωτοδικείου».

Για το αν θα ψηφίσει Ηλιάδη: «Δεν μπορώ να μην ψηφίσω Ηλιάδη, γιατί δεν γίνεται με τίποτα να ψηφίσω έναν κύριο που μας λέει μόνο ψέματα».

Ενώ θέλησε να ζητήσει συγνώμη στους οργανωμένους οπαδούς του Άρη, για παλαιότερες δηλώσεις του: «Θέλω να πω κάτι για τους οργανωμένους οπαδούς, που είπα πως έχουμε τους χειρότερους οπαδούς σε επίπεδο προστίμων. Το είπα, είναι αλήθεια. αλλά θέλω να πω ένα μεγάλο συγνώμη για τις δηλώσεις αυτές, ήταν λάθος μου». Πηγή: metrosport.gr

Ματζουράκης: «Ο ΠΑΟΚ δικαιούται την 2η θέση, πρέπει να παλέψει»

Ο Γιάννης Ματζουράκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη σέντρα» και μίλησε για τη μέχρι τώρα εικόνα του ΠΑΟΚ, στα play-off και το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα.

«Πρέπει να απολογηθώ γιατί έχω πέσει έξω στις προβλέψεις για την πορεία του ΠΑΟΚ στα play-off. Πραγματικά τέτοιες εμφανίσεις δεν αποδεικνύουν ότι για την ομάδα ο μοναδικός στόχος από την αρχή της σεζόν ήταν τα play-off. Πλέον πρέπει να έχουν μεγάλη προσοχή οι παίκτες. Απαράδεκτες οι δύο απανωτές ήττες. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο δικαιούται την δεύτερη θέση για την απόδοσή του σε όλη τη σεζόν και πρέπει να παλέψει για να την κατακτήσει» τόνισε αρχικά.

Ενώ για τις αδυναμίες του "δικεφάλου", υπογράμμισε: «Κατ? αρχάς η ομάδα δεν βγάζει συντονισμένο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και μπροστά. Για παράδειγμα εν έχει την κινητικότητα που απαιτείται. Είναι νέος και μπορεί να βελτιωθεί».

Για τη μεσαία γραμμή, ανέλυσε: «Σαν χημεία του Κατσουράνη και του Κάτσε στη μεσαία γραμμή, τη βλέπω καλή. Μπορούν να κάνουν καλό παιχνίδι. Βοηθά και ο Βούκιτς. Από εκεί και πέρα θα πρέπει τα μπακ να βοηθήσουν πολύ περισσότερο».

Ενώ για την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη, είπε: «Ο Δώνης απέτυχε στο να περάσει τη φιλοσοφία του, αλλά θεωρώ ότι έπρεπε να μείνει ως το τέλος της σεζόν». Πηγή: metrosport.gr

«Ο Άρης θέλει λύσεις, όχι μόνο λόγια και υποσχέσεις»

Κάλεσμα στον κόσμο του Άρη για μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες το Σάββατο απευθύνει μέσω του Metrosport, ο Τάσος Ταμπακούλης. Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινωνίας Μελών, ζήτησε από τον κόσμο να συμμετάσχει στα κοινά προκειμένου το αποτέλεσμα που θα βγει να αντιπροσωπεύει μεγάλο κομμάτι του Άρη. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην έκτακτη γενική συνέλευση, τονίζοντας ότι όποιο από τα δύο σχήματα εκλεγεί για διοίκηση στην ΠΑΕ πρέπει να έχει στο μυαλό του την συνεργασία και τον ρόλο του Φορέα, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή πορεία, ενώ υπογράμμισε ότι οι πόρτες της ΚΜΑ είναι ανοιχτές για τον οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να επενδύσει πραγματικά στον Άρη.

«Από άποψη οργάνωσης είμαστε ικανοποιημένοι. Ήταν η πρώτη μας φορά σαν νέο διοικητικό συμβούλιο και θεωρώ κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να οργανωθεί καλύτερα η γενική συνέλευση. Μερικά πράγματα σίγουρα δεν μπορούσαμε να τα ελέγξουμε, κυρίως γιατί ήταν έτσι διαμορφωμένος ο χώρος του Nick Galis Hall που δύσκολα μπορεί κάποιος να ελέγξει όλον αυτό τον κόσμο. Για παράδειγμα στην περίπτωση του Γιάννη Ψηφίδη νομίζω ότι δεν ευθύνεται η ΚΜΑ που δεν μίλησε, αλλά και οι αποδοκιμασίες που δέχτηκε δεν δείχνουν καμία σοβαρότητα. Από την άλλη, είχαμε δώσει έναν…μπούσουλα με ερωτήματα στους υποψήφιους-ομιλητές, αλλά ποτέ δεν τηρήθηκαν τα συγκεκριμένα ζητήματα, κάτι που μας προβλημάτισε», για την παρουσία του κόσμου στην συνέλευση είπε:

«Σίγουρα περιμέναμε περισσότερη συμμετοχή, αλλά είπαμε εξ αρχής, όταν εκλεχθήκαμε σαν διοίκηση ότι το δυσκολότερο κομμάτι μας και το στοίχημα θα έλεγα που έχουμε βάλει μεταξύ μας, είναι να ξανά κερδίσουμε τον κόσμο του Άρη και να τον φέρουμε πίσω στον Φορέα, συνειδητοποιημένα». Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινωνίας Μελών αναφέρθηκε και στις εκλογικές διαδικασίες του Σαββάτου, για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ΠΑΕ.

«Περιμένω να υπάρχει μαζική συμμετοχή. Η ΠΑΕ Άρης βρίσκεται σε κομβικό σημείο και είναι ίσως από τις κρισιμότερες διαδικασίες. Γι? αυτό και επιμένω ότι ο κόσμος του Άρη θα πρέπει να συμμετάσχει στα κοινά και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να αναδείξει το καλύτερο και πιο ικανό σχήμα που πιστεύει ότι μπορεί να διοικήσει την ΠΑΕ», είναι το μήνυμα του Ταμπακούλη και πρόσθεσε: «από την πλευρά μου εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους. Το μόνο που ευχόμαστε και ζητάμε σαν διοίκηση της ΚΜΑ, όποιο σχήμα κι αν εκλεγεί, είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία και να αντιληφθούν όλοι τον ρόλο της ΚΜΑ στην ΠΑΕ. Ο Φορέας κοιτάζει μόνο το δικό του συμφέρον και του Άρη. Δεν πρόσκεινται σε κανέναν, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Αβάνογλου. Εμάς μας ενδιαφέρει να βρεθεί μία λύση για τον Άρη, κι αυτά που υπόσχονται να γίνουν πράξη, αλλιώς να μην γεμίζουν τον κόσμο με φρούδες ελπίδες», ενώ για την τοποθέτηση του Αβάνογλου, ότι υπάρχει επενδυτής βουνό, απάντησε:

«Περιμέναμε κάτι πιο χειροπιαστό, όπως κάποιο χαρτί από την εταιρία που λέει ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει στον Άρη. Φτάνουν τα λόγια, ο κόσμος χόρτασε από αυτά. Βέβαια, εμείς σαν ΚΜΑ, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για τον οποιονδήποτε θελήσει να επενδύσει στην ΠΑΕ, να έρθει να συζητήσουμε, να δούμε τις προθέσεις του, να δει κι αυτός τις δικές μας», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του Φορέα. Για το αν ο Άρης μπορεί να προχωρήσει χωρίς επενδυτή, συνεχίζοντας με διαχειριστές, ο Ταμπακούλης ήταν κάθετος:

«Εγώ εξαρχής είχα πει ότι ο Άρης χρειάζεται, πλέον έναν άνθρωπο που θα δει σοβαρά τον σύλλογο σαν επένδυση. Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται ρευστό. Οποιοσδήποτε επενδυτής δείξει ενδιαφέρον, όμως, θα πρέπει κι αυτός να ελεγχθεί για το ποιος είναι και τι ακριβώς θέλει από τον Άρη. Ακόμη όμως κι αν δεν έρθει ο επενδυτής και συνεχίσουμε στο μοντέλο του διαχειριστή των χρημάτων της ΠΑΕ η ΚΜΑ πρέπει να έχει ενεργό ρόλο ως προς τον οικονομικό έλεγχο απέναντι στην εκάστοτε διοίκηση. Και άποψή μου είναι ότι και διαχειριστής να εκλεγεί θα πρέπει να είναι εύρωστος οικονομικά ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε κάποια ατυχής συγκυρία. Το να αναλάβει κάποιος χωρίς τη δυνατότητα αυτή το ζήσαμε. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!». Πηγή: metrosport.gr

«Έπρεπε να μείνει ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ»

Την άποψη πως έπρεπε να μείνει ο Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα, εξέφρασε ο Κούλης Αποστολίδης στον NovaΣΠΟΡ FM.

«Έπρεπε να μείνει ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ»
Την άποψη πως έπρεπε να μείνει ο Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα, εξέφρασε ο Κούλης Αποστολίδης στον NovaΣΠΟΡ FM.

Διαβάστε όσα είπε ο Κούλης Αποστολίδης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τον ΠΑΟΚ:
«Υπάρχουν δύο διαστήματα. Τι γίνεται τώρα και τι θα γίνει από το καλοκαίρι και μετά. Για το δεύτερο, πιστεύω ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί πολύ διαφορετικά, με στόχο να πρωταγωνιστεί. Όσον αφορά στο τώρα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Ειδικότερα από την ανάληψη της ιδιοκτησίας από τον κύριο Σαββίδη και ύστερα. Γενικότερα, παρατηρώ μια αστάθεια. Δεν παίζει μπάλα και δεν έχει ανάπτυξη στο παιχνίδι του».

Για το φταίει για αυτή την πορεία: «Η ομάδα επηρεάστηκε αρνητικά μετά το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία. Ο χειρισμός της ομάδας σε αυτό το θέμα δεν ήταν καλός. Εγώ είμαι εναντίον στο να φύγει ένας προπονητής στη μέση της σεζόν αλλά αφού δεν έγινε σωστός χειρισμός στο θέμα του Γκαρσία, νομίζω πως δημιουργήθηκε κλίμα εναντίον του Δώνη κι έπρεπε να φύγει. Επηρέασε τόσο τον κόσμο όσο και τα αποδυτήρια. Για μένα έπρεπε να μείνει ο Γκαρσία μέχρι το τέλος της σεζόν. Ασχέτως με τις ιδιορρυθμίες του, ο Γκαρσία έχει προσωπικότητα, θα μπορούσε να βοηθήσει στο γήπεδο και τα αποδυτήρια θα ήταν ήρεμα».

Για το αν φταίνε οι ποδοσφαιριστές: «Ο ΠΑΟΚ λόγω του ονόματος του αλλά και της ανυπαρξίας των ανταγωνιστών του, κατέληξε να πάρει την 2η θέση αλλά κάποια γεγονότα συνέβαλλαν να έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα στα play-offs. Αν αναλάμβανε από πέρυσι το καλοκαίρι ο Σαββίδης πιστεύω θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Οι ποδοσφαιριστές είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Ο πρώτος αρμόδιος και υπεύθυνος είναι ο προπονητής και στην συνέχεια η διοίκηση. Τώρα στον ΠΑΟΚ πρέπει και η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές και να τους δώσουν κίνητρο για να νικήσουν τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν».

«Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη»

Η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη θα συνεχιστεί στις 30 Μαϊου αλλά ο συνήγορός του, Χρήστος Στάθης, τόνισε πως ο «Big Mac» είναι αθώος και πως η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη σε εκείνον!

«Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη»
Η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη θα συνεχιστεί στις 30 Μαϊου αλλά ο συνήγορός του, Χρήστος Στάθης, τόνισε πως ο «Big Mac» είναι αθώος και πως η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη σε εκείνον!

Η πολύκροτη δίκη του Μάκη Ψωμιάδη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 30 Μαϊου αλλά αμέσως μετά την οριστικοποίηση της διακοπής, ο Χρήστος Στάθης, συνήγορος του «Big Mac» προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Ο κύριος Ψωμιάδης έχει συνθλιβεί με αυτό που περνά η ΑΕΚ. Μπορώ να σας πω, ότι δεν αισθάνεται καθόλου υπεύθυνος γι' αυτό που συμβαίνει. Όπως θα αποδειχθεί στη δίκη με έγγραφα που θα βγουν, όσο και αν αυτό ακούγεται προκλητικό, η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη». Πηγή: sport-fm.gr

«Τα ψέματα τελείωσαν για τον Ψωμιάδη»

Ζήτημα ηθικού καθήκοντος και περηφάνιας χαρακτήρισε μέσω του Nova ΣΠΟΡ FM ο Χάρης Οικονομόπουλος την δεδομένη απόφαση της ΑΕΚ να κυνηγήσει την υπόθεση Ψωμιάδη μέχρι τέλους.

«Τα ψέματα τελείωσαν για τον Ψωμιάδη»
«Η ομάδα διαλύθηκε και θέλει αυτό να γίνει με το κεφάλι ψηλά πληρώνοντας κάποια από τα χρέη της», συμπλήρωσε ενώ ξεκαθάρισε πως πρόθεση του συλλόγου είναι να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων και στα ποινικά δικαστήρια.

Αναλυτικά αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Οικονομόπουλος στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα και την εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ».

«Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος όταν λειτουργούμε ως νεκροπομποί. Όταν υπερασπίζομαι έναν ιστορικό σύλλογο που έχει ήδη υποβιβαστεί. Αυτό που θέλουμε και διεκδικούμε, είναι να διαλυθεί τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά πληρώνοντας τα πιο σημαντικά του χρέη. Επιτέλους η δίκη προχωράει. Στις 30 Μαΐου ξεκινάει. Τα ψέματα τελείωσαν. Είναι ζήτημα ηθικού καθήκοντος, περηφάνιας για έναν κόσμο που πίστεψε, πόνεσε κ εξαπατήθηκε από ανθρώπους που ήταν ανάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και δεν είχαν τη στοιχειώδη συναίσθηση του τι είναι ΑΕΚ. Τώρα που τελειώνει η κοντά 90χρονη ιστορία της ομάδας θα πρέπει να επιστρέψουν αυτά που πήραν. Αισιοδοξία έχεις σε μια περίοδο χαράς. Δεν μπορούμε να χαιρόμαστε με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική. Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή να αποδεχθεί περίοδος αναγέννησης. Ελπίζω από αυτήν την υπόθεση κάποιοι –δίκαια κατά τη άποψή μου- να περάσουν χρόνια στη φυλακή.

Στο αστικό μέρος της υπόθεσης υπάρχει συνεννόηση ώστε οι απαιτήσεις να επιδιωχθούν μέχρι τέλους. Ο Ψωμιάδης φαίνεται να μην έχει φράγκο στην τράπεζα αλλά έχει πολυτελείς υπερασπίσεις. Η μόνη φορά που πλήρωσε ήταν όταν μπήκε φυλακή με την υπόθεση Λαλιώτη. Κανείς δεν περίμενε πως ο Ψωμιάδης θα έμενε σε ελληνική φυλακή πάνω από ένα χρόνο. Κι όμως, έγινε. Τώρα αν θα έχουν την ευθιξία και τη λογική για να επιστρέψουν μέρος από όσα πήραν, θα φανεί.

Η ΑΕΚ διεκδικεί 44 εκατομμύρια ευρώ συν τόκους και υπερβαίνει τελικά τα 80 εκατ. Το ποινικό μέρος αφορά πάνω από 20 εκατ. Η ΑΕΚ έκανε ρυθμίσεις προς την εφορία και μια σειρά ανθρώπων της ΑΕΚ διώκονται λόγω της θέσης τους χωρίς να έχουν ευθύνη. Κάποιος με τρόμο αντιλήφθηκε για παράδειγμα πως διώκεται για 200 εκατ. ευρώ!

Η ΑΕΚ έχει αποφασιστεί να διαλυθεί. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι μια διαχείριση νεκροπομπού. Θέλουμε να απαλλαγούν άνθρωποι που δεν έχουν ευθύνη και μια κίνηση που θα επιτρέψει στο δημόσιο να πάρει χρήματα γιατί αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει στην ΑΕΚ ούτε καν το πούλμαν και οι δέκα μπάλες που είχαμε βρει εμείς τότε.

Υπάρχει και το ποινικό μέρος. Είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση ο Μάκης Ψωμιάδης και όλη του η οικογένεια που διώκονται για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που θα εκδικαστούν σε ποινικά δικαστήρια. Τα χρήματα που έχουν υπεξαιρεθεί επιστρέφουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει κάθε συμφέρον να τα επιστρέψει η πλευρά Ψωμιάδη για να μην κινδυνεύει να πάει αυτός και άλλα μέλη της οικογένειάς του για 7-8 χρόνια στη φυλακή.

Είναι ξεχωριστές υποθέσεις η δίκη και η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ και δεν θα πρέπει να σχετίζονται σε καμία περίπτωση. Το αστικό τμήμα των απαιτήσεων να επιβιώσει και λαμβάνεται μέριμνα ώστε η ΑΕΚ να μπορεί να παρίσταται ως πολιτική ενάγουσα για όσο διάστημα θα διαρκέσουν και τα ποινικά δικαστήρια. Θα πρέπει να περιμένουμε πολύ παραπάνω από τις 7 Σεπτεμβρίου που θα παρέλθει το τρίμηνο για τη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι το αποτέλεσμα και όχι η προσπάθεια».

«Με τον Ντέμη θα φτάσουμε μέχρι τέλους»

Αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση Ψωμιάδη μέχρι τέλους είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ, όπως τόνισε ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος. «Είναι ζήτημα ηθικής τάξης και αξιοπρέπειας», τόνισε.

«Με τον Ντέμη θα φτάσουμε μέχρι τέλους»
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονομόπουλου μετά την απόφαση για διακοπή της δίκης Ψωμιάδη για τις 30 Μαΐου.

«Μετά από οκτώ αναβολές και μια τεράστια καθυστέρηση τόσων ετών, σήμερα υπήρξε διακοπή για την επόμενη εβδομάδα. Σας διαβεβαιώνω, πως η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Ντέμης Νικολαϊδης και εγώ που έχουμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία εδώ και δέκα χρόνια θα τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Δυστυχώς, η κατάληξη αυτής της υπόθεσης συμπίπτει χρονικά με τη διάλυση αυτού του ιστορικού συλλόγου. Η εγχείρηση πιθανότατα θα έχει πετύχει, αλλά ο ασθενής θα έχει πεθάνει. Ωστόσο, είναι ζήτημα ηθικής τάξεως να υπάρξει δίκη, γι' αυτούς που κάποτε εμπιστεύτηκαν αυτή την ομάδα να τη διοικήσει ο Ψωμιάδης. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας, υπόθεση του κοινού συμφέροντος. Τα χρήματα όταν θα εισπραχθούν το μόνο που μπορούν να κάνουν θα καλύψουν τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς το δημόσιο. Κρατώντας την αξιοπρέπεια των προσφύγων που δημιούργησαν αυτή την ομάδα».

Τέλος ο Πόι!!

Δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα του Λεβαδειακού ο Μάουρο Πόι, παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο και για τον επόμενο χρόνο.

Τέλος ο Πόι
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής ζήτησε τη λύση της συνεργασίας του με τους Βοιωτούς και το αίτημά του έγινε δεκτό μετά από συνεννόηση της διοίκησης με το τεχνικό επιτελείο.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τον Ακόστα, ενώ αντίθετα, πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα έχει ο Κυριακίδης με τον οποίο έχουν υπάρξει επαφές ώστε να ανανεώσει το συμβόλαιό του.
Πηγή: sport-fm.gr

Στις 30 Μαϊου τελικά η δίκη Ψωμιάδη!!

Διακοπή της δίκης Ψωμιάδη και συνέχεια αυτής στις 30 Μαϊου, με την ίδια σύνθεση αποφάσισε η έδρα του δικαστηρίου στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Στις 30 Μαϊου τελικά η δίκη Ψωμιάδη
Διακοπή της δίκης Ψωμιάδη και συνέχεια αυτής στις 30 Μαϊου, με την ίδια σύνθεση αποφάσισε η έδρα του δικαστηρίου στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Η πλευρά Ψωμιάδη, όπως ήταν βέβαιο, ζήτησε πάλι αναβολή με την αιτιολογία πως απουσιάζουν κάποιοι από τους δικηγόρους τους!

Ο πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί αναβολή και η έδρα αποσύρθηκε να συνεδριάσει και πήρε την απόφαση να διακοπεί προς το παρόν η δίκη και να συνεχιστεί στις 30 Μαϊου, με την ίδια σύνθεση.

Όπως έχουν τα πράγματα, η δίκη θα γίνει κανονικά και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε 8 μέρες.

Από τη μεριά της ΑΕΚ βρέθηκαν στο δικαστήριο -εκτός του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, ο πρώην πρώην πρόεδρος Γιάννης Γρανίτσας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ρόκκας, ο Κυριάκος Χήνας και ο Βαγγέλης Δερμανούτσος.

Στο πλευρό του Ψωμιάδη κάθονταν οι Χαρίλαος Ψωμιάδης και Φιλιώ Γεωργίου ενώ στο δικαστήριο βρέθηκαν και ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος και η κόρη του.Πηγή: sport-fm.gr

Ελέω… Λοντίγκιν γέμισε το ταμείο!!

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Γιούρι Λοντίγκιν στη Ζενίτ -όπως αποκάλυψε ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6- κίνηση που θα γεμίσει το ταμείο της SKODA Ξάνθης.

Ελέω… Λοντίγκιν γέμισε το ταμείο
Η θρακιώτικη ΠΑΕ αναμένεται να εισπράξει περίπου 900.000 ευρώ, ενώ ο γεννημένος στη Μολδαβία τερματοφύλακας θα υπογράψει τριετές ή τετραετές συμβόλαιο.

Οι αποδοχές του νεαρού διεθνούς γκολκίπερ θα είναι κλιμακωτές και για τον πρώτο χρόνο θα αγγίζουν τις 300.000 ευρώ.
Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ήδη αποχώρησε ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος και δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Βιβιανί, σημαίνει πως οι Ξανθιώτες αναγκαστικά θα κινηθούν για την απόκτηση τερματοφυλάκων. Κάτι που θα γίνει με καλύτερους όρους από τη στιγμή που το ταμείο χάρη στον Λοντίγκιν θα είναι γεμάτο.Πηγή: sport-fm.gr

«Ψάχνεται» στην Αγγλία ο «Dimi»

Μπορεί στην ΑΕΚ να επιθυμούν να κρατήσουν τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο. Στην Αγγλία ψάχνει ομάδα ο «Dimi».

«Ψάχνεται» στην Αγγλία ο «Dimi»
Από την στιγμή που η ΑΕΚ υποβιβάζεται στην Football League 2, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα όπου εκείνος επιλέξει. Μπορεί οι Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την στελέχωση του ρόστερ της νέας ΑΕΚ να επιθυμούν την παραμονή του έμπειρου τερματοφύλακα αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο, ειδικά όταν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ήδη αρκετές προτάσεις στα χέρια του.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, ο «Dimi» έχει έρθει σε επαφή με την Χάρτλπουλ, πρώην ομάδα του, αλλά στο μεταξύ ψάχνει και κάτι καλύτερο στην Αγγλία. Μάλιστα, έχει προτάσεις από δύο ομάδες της Κύπρου αλλά και από τρεις ελληνικές ομάδες ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών άλλων.Πηγή: sport-fm.gr

Επιβεβαιώνουν για Ντελαπλάς οι Βέλγοι!!

Τις επαφές που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Ζονατάν Ντελαπλάς επιβεβαίωσαν οι Βέλγοι, οι οποίοι αναφέρουν πως ακόμα είναι όλα ανοιχτά.

Επιβεβαιώνουν για Ντελαπλάς οι Βέλγοι
Ο Ζονατάν Ντελαπλάς είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στην λίστα του Παναθηναϊκού, η περίπτωση του έχει εξεταστεί και μάλιστα έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές, σύμφωνα με τους Βέλγους. Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι «πράσινοι» έχουν κάνει πρόταση στον ποδοσφαιριστή αλλά ακόμα είναι όλα ανοιχτά.

Ο Ντελαπλάς αγωνίστηκε φέτος σε 39 παιχνίδια, πέτυχε δύο γκολ, έχοντας 5 ασίστ και στο 4-3-3 που θα παίζει τη νέα περίοδο ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και ως δεξιός εσωτερικός χαφ. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει καλά την βελγική αγορά και για αυτό έχει τσεκάρει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα στο Βέλγιο αναφέρει: «Ο Ντελαπλάς είναι ήδη στο στόχαστρο της Κλαμπ Μπριζ και της Σταντάρ Λιέγης, αλλά η πιο συγκεκριμένη πρόταση έρχεται από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του παίκτη. Η διεκδίκηση του Ντελαπλάς είναι μια ανοιχτή υπόθεση, οπότε οι ομάδες που ενδιαφέρονται από το Βέλγιο θα πρέπει να βιαστούν».
Πηγή: sport-fm.gr

Γι’ αυτό «έφαγε» τον Ιτάνζ!!

Τους λόγους για τους οποίους ο Ιβάν Σαββίδης «καθάρισε» τον Ιτάνζ από τον ΠΑΟΚ αναφέρεται η στήλη «Τρελός του Χωριού» της «SportDay».

Γι’ αυτό «έφαγε» τον Ιτάνζ
Σύμφωνα λοιπόν, με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας πλήρωσε εν μέρει τη σχέση του με τον Γιώργο Δώνη, ενώ ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» του χρεώνει πως η συμπεριφορά άλλαξε μετά την απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού.

Αποκορύφωμα της κόντρας αποτέλεσε η ευθεία κατηγορία που εξαπέλυσε ο Ιβάν Σαββίδης κατά του γκολκίπερ σχετικά με την απόδοσή του στο ματς με τον Ατρόμητο, την προηγούμενη ομάδα του δηλαδή, όπως γράφεται στον «Τρελό του Χωριού».Πηγή: sport-fm.gr

«Τελικός» με Αστέρα!

Πιο ξεκάθαρα δεν γίνονται τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (20:30, NS1) για να παραμείνει στο κόλπο της κορυφής στα play-offs.

«Τελικός» με Αστέρα!
Όταν ξεκίνησε η διαδικασία των play-offs ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι στην βαθμολογία, έχοντας το πλεονέκτημα βαθμών. Με τις δύο σερί ήττες όμως αυτό το αβαντάζ το έχασε και πλέον τα παίζει όλα για όλα στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει νίκη προκειμένου να προσπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα τον σημερινό αντίπαλο του και ανάλογα με το τι θα γίνει και στο ματς του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο να δει τι θα γίνει στην κορυφή.

Άλλωστε, ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει στον ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση της πρωτιάς σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και η έξοδος στα προκριματικά του Champions League. Ο Γ.Χ. Γεωργιάδης έχει ήδη έτοιμα τα πλάνα του για το σημερινό ματς.

Ο Γλύκος θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια, οι Κουμάλο και Σίλντεφελντ στα στόπερ, ο Έτο ως δεξί μπακ κι ο Σταφυλίδης ως αριστερό, μια κι ο Λίνο χρειάζεται ανάσες. Οι Κάτσε και Φωτάκης θα παίξουν στον άξονα, με τον Ρομπέρ αριστερά, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Βούκιτς να έχει (στο 4-4-1-1) έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Κατσουράνης είτε στην άμυνα είτε στο κέντρο.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζεται από τους παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Γλύκο, Χακόμπο, Αποστολόπουλο, Ετο, Λίνο, Σταφυλίδη, Κατσουράνη, Κουμάλο, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Φωτάκη, Λάζαρ, Βούκιτς, Ρομπέρ, Κίτσιου, Λόρενς, Ολίσε, Γεωργιάδη, Σαλπιγγίδη κι Αθανασιάδη.Πηγή: sport-fm.gr

Όλα under control!!

Έπρεπε να υποβιβαστεί στην Football League 2 για να αρχίσει να λειτουργεί επαγγελματικά η ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει αναλάβει τον έλεγχο για τα πάντα!

Όλα under control!
Η νέα εποχή της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Απλά, από μια πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως πλέον στην Ένωση έχουν αρχίσει και δουλεύουν επαγγελματικά, χωρίς να αφήνεται τίποτα στην τύχη. Κι αυτό γίνεται επειδή έχει αναλάβει την ευθύνη ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο «Τίγρης» παρακολουθεί τα πάντα, ενημερώνεται για τα πάντα, ρυθμίζει τα πάντα και δεν αφήνει ούτε μία λεπτομέρεια να του ξεφύγει. Δεν είναι μόνο το θέμα κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ αλλά ασχολείται και με την επόμενη μέρα της ομάδας, αγωνιστικά.

Όπως και να έχει πάντως, ο Μελισσανίδης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Πόλυ Χατζηιωάννου και Πέτρο Παππά, που ήταν οι πρώτοι που είπαν «ναι» στο κάλεσμά του για την κατασκευή του νέου «παλατιού» της ΑΕΚ. Επίσης, το ίδιο κάνει με τους Κοτσάτο, Αλεξίου προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το ζήτημα του ψηφοδελτίου στην Ερασιτεχνική.

Ασχολείται με την έδρα που θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, το Ελληνικό και τα έργα που πρόκειται να κάνει εκεί ενώ σχεδιάζει και το τι βελτιώσεις θα κάνει στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Τέλος, έχει ήδη έτοιμο το πλάνο για το ταξίδι του στην Ιταλία προκειμένου να δει το γήπεδο της Γιουβέντους και να πάρει ιδέες αλλά δεν αποκλείεται να ξεκινήσει επαφές με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ίσως και με κατασκευαστικές εταιρείες, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα για το γήπεδο της ΑΕΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κάρα, σε θέλουμε»

«Σημαιοφόρο» στη νέα προσπάθεια του Παναθηναϊκού θέλουν τον Γιώργο Καραγκούνη οι «πράσινοι», με τον Νίκο Νταμπίζα να του μεταφέρει το μήνυμα στην συζήτηση που είχε μαζί του.

«Κάρα, σε θέλουμε»
Έφυγε όπως έφυγε το καλοκαίρι, ξενιτεύτηκε και έδειξε την ποδοσφαιρική του αξία στο δυσκολότερο ίσως του κόσμου, στην Premier League με τη φανέλα της Φούλαμ, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το συμβόλαιο του Γιώργου Καραγκούνη με την αγγλική ομάδα έληξε και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επιθυμούν διακαώς την επιστροφή του!

Στο πρόσωπο του Καραγκούνη, οι «πράσινοι» έχουν βρει τον ιδανικό ηγέτη της νέας προσπάθειας που γίνεται, ο οποίος και αγαπά την ομάδα αλλά και μπορεί να δώσει ποιότητα στο παιχνίδι της.

Ο Νίκος Νταμπίζας συναντήθηκε με τον «Κάρα» και του εξήγησε πόσο μεγάλη ανάγκη τον έχει τώρα ο Παναθηναϊκός και πως τον θέλουν για τον ρόλο του πρωταγωνιστή! Ο διεθνής Έλληνας μέσος περιμένει να δει τι θα γίνει οριστικά με την Φούλαμ ενώ θα εξετάσει τι προτάσεις από το εξωτερικό θα έχει στα χέρια του και έπειτα θα αποφασίσει. Όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά το θέμα επιστροφής του με τους «πράσινους» να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τον ξαναντύσουν με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Πηγή: sport-fm.gr

«Παίζουν» Σούσο και Ασαϊντί για Ολυμπιακό!!

Δύο παίκτες της Λίβερπουλ στέλνουν οι Άγγλοι στον Ολυμπιακό. Σούσο (ενδιαφέρονταν το καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι») και Ασαϊντί «παίζουν» για να έρθουν Πειραιά.

«Παίζουν» Σούσο και Ασαϊντί για Ολυμπιακό
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον Ολυμπιακό έχει ήδη φτιαχτεί, επαφές με ορισμένους υποψήφιους στόχους πιθανότατα έχουν γίνει αλλά υπάρχουν και τα δημοσιεύματα που… φέρνουν παίκτες στον Πειραιά. Και σύμφωνα με αυτά, δύο παίκτες της Λίβερπουλ μπορεί και να μετακομίσουν στο Λιμάνι.

Σούσο και Ασαϊντί λοιπόν είναι τα δύο νέα ονόματα που προστίθενται στη λίστα των ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρονται οι «ερυθρόλευκοι» και μάλιστα βρίσκονται κοντά στην απόκτηση τους. Για τον πρώτο, οι Πειραιώτες είχαν ρωτήσει και πέρυσι το καλοκαίρι αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε. Αγωνίζεται στην θέση του χαφ, είναι 20 ετών και θα αποφασίσει εκείνος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο νέων που θα γίνει τον Ιούνιο αν θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού με την μορφή δανεισμού ή όχι, σύμφωνα με τους Άγγλους.

Ο δεύτερος είναι 25 ετών, αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης ενώ είχε αποκτηθεί από την Χερενφέιν. Την εποχή που ο Ασαϊντί έπαιζε στην ολλανδική ομάδα, οι Πειραιώτες τον είχαν τσεκάρει χωρίς να εκφράσουν κάποιο παραπάνω ενδιαφέρον.

Το θέμα είναι πως και οι δύο παίκτες αγωνίζονται σε θέσεις που ψάχνει παίκτες ο Ολυμπιακός και μπορεί να εκμεταλλευτεί την καλή σχέση που έχει με την αγγλική ομάδα. Να υπενθυμίσουμε πως έχει ήδη «κλειστεί» φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ. Οι Άγγλοι μάλιστα ανέφεραν πως έχει γίνει ήδη συζήτηση των δύο συλλόγων για τον Σούσο και στο «τραπέζι» μπορεί να πέσει και το όνομα του Κώστα Μανωλά για τον οποίο είχε γραφτεί πως η Λίβερπουλ εξετάζει την περίπτωση του.
Πηγή: sport-fm.gr

Εκκαθαρίσεις στην Βέροια!!

Μπορεί ο νέος προπονητής να μην έχει ακόμη βρεθεί, ωστόσο η διοίκηση της Βέροιας προχωρά σιγά-σιγά στο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ.

Εκκαθαρίσεις στην Βέροια
Ο Σνάουτσνερ άνοιξε την… πόρτα, όμως αναμένεται να αποχωρήσουν κι άλλοι παίκτες της Βέροιας. Και μάλιστα άμεσα.

Οι Δασκαλάκης, Μοκάκε και Κόστλι δεν υπολογίζονται για την νέα σεζόν, κάτι που τους έχει καταστεί σαφές και ήδη ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Επιπλέον, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Γεωργέας, καθώς φαίνεται πως θέλει να βοηθήσει στην «αναγέννηση» της ΑΕΚ κι οδεύει προς τα ΄κει. Εξίσου αντίο θα πει και ο Καλογέρης, του οποίου την «πόρτα» φέρεται να έχει χτυπήσει ο Ατρόμητος.

Τέλος προς την έξοδο βρίσκεται και ο Ισπανός τερματοφύλακας, Λόπεζ, καθώς οι σχέσεις του με την «βασίλισσα του βορρά» έχουν… παγώσει και ήδη ψάχνει ομάδα για να φέρει πρόταση και να αποδεσμευτεί.Πηγή: sport-fm.gr

Σαββίδης: «Τι πρότεινα για τα χρέη, τι ζητά η Τρόικα»

Διατεθειμένος να δώσει το συντομότερο δυνατό τέλος στην υπόθεση των χρεών του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο, δίνοντας εφάπαξ το ποσό των 11 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Τι ζητά η Τρόικα.

Σαββίδης: «Τι πρότεινα για τα χρέη, τι ζητά η Τρόικα»
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου (γίνεται στο "Μακεδονία Παλλάς") για το παγκόσμιο τουρνουά σκάκι, ο Ιβάν Σαββίδης ερωτήθηκε για σημαντικά θέματα του ΠΑΟΚ, όπως αυτό των «παγωμένων χρεών» προς το Δημόσιο.

Ο ιδιοκτήτης του «Δικέφαλου του Βορρά» επανέλαβε τη λύση που πρότεινε για καταβολή του ποσού των 11 εκατομμυρίων, προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας σημείωσε πως αυτή η λύση βρίσκει σύμφωνη την ελληνική Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή όμως η Τρόικα ζητά να πληρωθούν επίσης πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη για το θέμα των χρεών: «Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά μου χρέη. Και χθες ήμουν στην Αθήνα, μίλησα με τους υπευθύνους εκεί, τον κ. Σαμαρά γι' αυτό το θέμα. Αυτοί εγκρίνουν αυτό που τους προτείνω, ξέρετε όμως ότι στην Ελλάδα είναι λίγο περίεργα τα πράγματα γιατί πρέπει να πει το ναι και η τρόικα. Εγώ είμαι έτοιμος ακόμη και αύριο να πληρώσω.

Έχω προτείνει να δώσω εφάπαξ 11 εκ. ευρώ και να σβηστούν τα χρέη του ΠΑΟΚ, η τρόικα μου ζητά να πληρώσω και πρόστιμα και προσαυξήσεις. Να πληρώσω ποσά που δεν πλήρωσαν άλλοι εδώ και 20-30 χρόνια. Εύχομαι να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν χωρίς χρέη

Ρωτήστε την Μαρία (Γκοντσάρεβα) τα λεφτά τα έχουμε μεταφέρει εδώ στην Ελλάδα εδώ και 1,5-2 μήνες και βρίσκονται σε τραπεζικό λογαριασμό. Εάν πει ο κ. Σαμαράς ότι είναι έτοιμος θέλουμε μόνο 3-5 ημέρες για τα διαδικαστικά. Άρα μην μου ζητάτε να σας πω αν θα πληρωθούν το καλοκαίρι ή πιο μετά, εγώ σας λέω ότι είμαι έτοιμος».
Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Νικοπολίδης!!

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Αντώνης Νικοπολίδης. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους τονίζοντας πως «… θα παραμείνει μέλος της ομάδας».

Τέλος ο Νικοπολίδης
Η φημολογία επιβεβαιώθηκε… Ο Αντώνης Νικοπολίδης αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό, καθώς η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους τονίζοντας πως «… ήταν και θα παραμείνει μέλος της οικογένειας» του συλλόγου.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ, πρώην προπονητής και μέλος του τεχνικού τιμ των Πειραιωτών φερόταν να επιθυμεί να έχει πιο ενεργό και πρωτεύοντα ρόλο, με συνέπεια να ζητήσει σε χθεσινή συνάντηση με τη διοίκηση να χωρίσουν φιλικά οι δρόμοι τους. Πάντως και οι δύο πλευρές επιφυλάσσονται για μελλοντική συνεργασία, καθώς οι σχέσεις τους παραμένουν άριστες.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Αντώνη Νικοπολίδη και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του. Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν και θα παραμείνει ένα μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού».

«Πολύ καλές προσθήκες για τον Παναθηναϊκό»

Στους τρόπους με τους οποίους αναμένεται να βελτιώσουν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού οι Ρ.Τ Γκουίν και Ραμέλ Κάρι αναφέρθηκε μιλώντας στη «SportDay» ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Πολύ καλές προσθήκες για τον Παναθηναϊκό»
Ο εκ των συνεργατών του Αργύρη Πεδουλάκη στο «τριφύλλι» μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο παικτών, ξεκαθάρισε πως αμφότεροι μπήκαν στο μικροσκόπιο πριν γίνει κίνηση για την απόκτησή τους και τόνισε πως με βάση τα στοιχεία και το βιογραφικό τους, φαίνεται πως θα αποτελέσουν δύο πολύ καλές προσθήκες.

Αναλυτικά όσα είπε στη «SportDay»:

«Επειδή παίξαμε ήδη κοντά στα 70 παιχνίδια, ο κορμός της ομάδας καταπονήθηκε πολύ. Θεωρήσαμε ότι πηγαίνοντας προς τα πλέι οφ που περιλαμβάνουν πολλά και συνεχόμενα ματς, έπρεπε να μεγαλώσουμε το rotation και να προσθέσουμε νέα παιδιά, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε φρέσκους όλους τους παίκτες και να μην καταπονούνται με πολλά λεπτά συμμετοχής κάποιοι εξ αυτών. Αυτός λοιπόν ήταν ο βασικός λόγος των μεταγραφών.

Και οι δύο ήταν πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα Ουκρανίας σε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Το θέμα τώρα είναι να τους εντάξουμε στο δικό μας στυλ, το οποίο χαρακτηρίζεται πιο πολύ από τις σετ επιθέσεις και διάβασμα του παιχνιδιού του αντιπάλου.

Πήραμε πληροφορίες και για τους δύο και είμαστε βέβαιοι πως θα προσαρμοστούν στον τρόπο με τον οποίο θέλουμε. Είναι έξυπνα παιδιά, συνεννοήσιμα και το θέλουν πάρα πολύ. Είναι πολύ ευχαριστημένοι που τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και όλα αυτά μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλές προσθήκες».

Αναφερόμενος ειδικά στον Ρ.Τ Γκουΐν, τόνισε: «Είναι κλασικός σουτέρ στη θέση «4», είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Είναι και δυνατό παιδί, που μπορεί να ποστάρει υπό συνθήκες, ενώ είναι ικανός να δημιουργήσει με την πάσα του. Είναι επίσης καλός ριμπάουντερ, καθώς διαθέτει ψηλό και δυνατό κορμί. Έχει παίξει πιο ελεύθερο στυλ παιχνιδιού και γι’ αυτό πρέπει να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στο δικό μας».

Τέλος, ο κ. Μανωλόπουλος μίλησε και για τον Ραμέλ Κάρι: «Είναι κόμπο γκαρντ. Περισσότερο σούτινγκ γκαρντ και λιγότερο πόιντ γκαρντ. Είναι πολύ καλός σουτέρ και από θέση και από ντρίπλα. Είναι και αρκετά καλός δημιουργός, διαβάζει το παιχνίδι, ενώ είναι και αρκετά έμπειρος, όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει εικόνες, έχει παίξει σε πολλές ομάδες και γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι λόγω της εμπειρίας του μπορεί να ενταχθεί πιο γρήγορα στη δική μας φιλοσοφία».

«Ζέσταμα» για τους αιώνιους!!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνονται σήμερα στη μάχη των play offs υποδεχόμενοι τον Ίκαρο Καλλιθέας και τον Απόλλωνα Πάτρας αντίστοιχα.

«Ζέσταμα» για τους αιώνιους
Όλοι περιμένουν τους μεταξύ τους τελικούς… Μέχρι τότε, ωστόσο, θα πρέπει να ξεπεράσουν κάποια εμπόδια, μικρά ή μεγάλα, για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Οι «αιώνιοι» ρίχνονται σήμερα στη μάχη των play offs με στόχο το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για να φτάσουν στα ημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει πρώτος στο χορό, υποδεχόμενος στις 17:00 τον Ίκαρο Καλλιθέας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Κώστα Τσαρτσαρή, αλλά ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο νεοαποκτηθείς Αρ Τι Γκουίν. Οι φιλοξενούμενοι θα κατέβουν χωρίς τον Αλέξη Κυρίτση με στόχο μία αξιοπρεπή εμφάνιση και τον… αέρα της νίκης που πέτυχαν φέτος στη Γλυφάδα απέναντι στους «πράσινους». Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στα play offs και έβδομη στην Α1, με το «τριφύλλι» να έχει το πάνω χέρι με 5-1.

Ο Ολυμπιακός στις 19:30 φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πατρών, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θα έχουν στη δωδεκάδα τους τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους που επανήλθε στο ρόστερ της Α1 αντί του Ντορόν Πέρκινς ο οποίος αποτελεί παρελθόν. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συντριπτική υπεροχή στην προϊστορία τους στην Α1 απέναντι στους Αχαιούς με 30 νίκες σε 31 ματς. Οι δύο ομάδες συναντώνται για τέταρτη φορά στα play offs, καθώς είχαν προηγηθεί τα ραντεβού τους την τριετία 1996-1998. Μάλιστα στον πρώτο γύρο των play offs του 1997 ο Απόλλων είχε σημειώσει τη μοναδική του νίκη επί του Ολυμπιακού, με 78-77 στην Πάτρα.

1ος Αγώνας

Τρίτη 21 Μαΐου
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 71-75
Πανιώνιος-Άρης 80-79 (κ.α. 66-66)
Τετάρτη 22 Μαΐου
ΟΑΚΑ 17.00 Παναθηναϊκός-Ίκαρος Κ. (ΕΤ1) Μπήτης-Κατραχούρας-Θεωνάς (Ντίνος)
ΣΕΦ 19.30 Ολυμπιακός-Απόλλων Π. (ΕΤ1) Μητσόπουλος-Τσώνος Β-Μπίκας (Κορασίδης)

2ος Αγώνας

Πέμπτη 23 Μαΐου
ΚΓ Μ. Μερκούρη 15.45 Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ Αναστόπουλος-Φούφης-Τζαφλέρης (Μαχαιριανάκης)
Αλεξάνδρειο 19.30 Άρης-Πανιώνιος (ΕΤ1) Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Δεσλής (Τσούλης)
Παρασκευή 24 Μαΐου
ΚΓ Εσπέρου 17.00 Ίκαρος Κ-Παναθηναϊκός (ΕΤ1) Ταβουλαρέας-Παναγιώτου-Παντελίδης (Ελευθεριάδης)
ΚΓ Απόλλων Π. 20.00 Απόλλων Π.-Ολυμπιακός (ΕΤ1) Γκούμας-Σταματόπουλος-Γεωργιάδης (Σπυρίδωνος)

3ος αγώνας (αν χρειαστεί)

Σάββατο 25 Μαΐου
ΚΓ ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο (ΕΤ1) Τανατζής-Αφεντουλίδης-Πουρσανίδης Κ. (Σιμητόπουλος)
ΔΓ Ν. Σμύρνης 19.30 Πανιώνιος-Άρης (ΕΤ1) Γκόντας-Ψαριανός-Ανδρικόπουλος (Καρούσης)
Κυριακή 26 Μαΐου
ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Απόλλων Π. (ΕΤ1) Παπαπέτρου-Ξενικάκης-Μαγκλογιάννης (Κόκκορης)
ΟΑΚΑ 19.30 Παναθηναϊκός-Ίκαρος Κ. (ΕΤ1) Καλδίρης-Διαμαντής-Βαρδάλος (Ιωάννου) Πηγή: sport-fm.gr

«Μας εξαπάτησε ο Δ. Κοιλιάρας»

«Βέλη» κατά του Δημήτρη Κοιλιάρα εξαπέλυσε η ΠΑΕ Παναχαίκή, τονίζοντας πως την εξαπάτησε σχετικά με το πότε ήταν ελεύθερος να αγωνιστεί με την ομάδα. Παρελθόν –αλλά φιλικά- κι ο αδερφός του, Γιάννης.

«Μας εξαπάτησε ο Δ. Κοιλιάρας»
Παρελθόν από την Παναχαϊκή αποτελούν οι αφοί Κοιλιάρας.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ευχαρίστησε τον Γιάννη για την τριετή προσφορά του, όμως εξαπέλυσε επίθεση στον αδερφό του, Δημήτρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πατρινοί, ο λόγος είναι πως τους εξαπάτησε στο πότε έμενε ελεύθερος για να αγωνιστεί με τους «ροσονέρι».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Δημήτρη και Γιάννη Κοιλιάρα. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ευχαριστεί με τον πλέον θερμό τρόπο τον Γιάννη Κοιλιάρα για τα όσα προσέφερε αυτά τα τρία χρόνια που ήταν μαζί μας στην ομάδα, αλλά δεν μπορεί να ευχαριστήσει τον Δημήτρη Κοιλιάρα ούτε για την αγωνιστική του συμπεριφορά, ούτε για την γενικότερη συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα μας.

Ο Δημήτρης Κοιλιάρας παραπλάνησε την ομάδα μας ότι ήταν ελεύθερος από την 1η Ιανουαρίου 2013 και αφού εισέπραξε αξιοσέβαστο ποσό ως προκαταβολή τελικώς άρχισε να αγωνίζεται από τις αρχές Μαρτίου και σε σύνολο 30 αγώνων αγωνίστηκε μόνο τις τελευταίες 50 ημέρες σε 11 αγώνες εκ των οποίων αντικαταστάθηκε κατά την διάρκεια των αγώνων στους τέσσερις.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή του ζήτησε κατ’ επανάληψη να λύσει το συμβόλαιο του λόγω της ασήμαντης προσφοράς του, αλλά αυτός επέλεξε να το κάνει μετά τους αγώνες με την Νίκη Βόλου και με τον Εργοτέλη.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δημοσιοποιεί αυτή την συμπεριφορά του ώστε να το πληροφορηθούν οι επόμενοι εργοδότες του διότι είναι κατακριτέο την σημερινή εποχή που το σύνολο των ποδοσφαιριστών είναι απλήρωτοι, να υπάρχουν ποδοσφαιριστές σαν τον Δημήτρη Κοιλιάρα, οι οποίοι εξαπατούν αξιόπιστους ιδιοκτήτες, δεν προσφέρουν τίποτα αγωνιστικά και απαιτούν και το σύνολο των αποδοχών τους για να λύσουν το συμβόλαιο τους».

Άλλη εικόνα, ίδιο αποτέλεσμα!!

Αν και πολύ πιο δύσκολα από το πρώτο ματς, οι Σπερς επικράτησαν 93-89 των Γκρίζλις στην παράταση κι έκαναν το 2-0 στους τελικούς της Δύσης.

Άλλη εικόνα, ίδιο αποτέλεσμα
Αυτή τη φορά οι Σπερς δεν έκαναν επίδειξη δύναμη, όπως το βράδυ της Κυριακής όταν είχαν βρεθεί να κερδίζουν ακόμη και με +28. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, κατάφεραν να φτάσουν στο ζητούμενο. Οι Τεξανοί επικράτησαν 93-89 των Γκρίζλις στην παράταση κι αξιοποιώντας στο έπακρο το πλεονέκτημα έδρας έφτασαν στο 2-0 στη σειρά των τελικών της Δύσης.

Τα «σπιρούνια» έδειξαν τάσεις αυτοχειρίας, αφού είχαν διαφορά 13 πόντων (83-70) στην τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα 8:11 προτού λήξει η κανονική διάρκεια του ματς, αλλά ισοφαρίστηκαν από τον Μάικ Κόνλεϊ (85-85) στα 18’’ πριν το τέλος και ο Τιμ Ντάνκαν αστόχησε στην τελευταία επίθεση. Ο ηγέτης των Σπερς, ωστόσο, πήρε το αίμα του πίσω αφού πέτυχε τους έξι πρώτους πόντους της παράτασης και η ομάδα του κράτησε τη νίκη, αν και ο Τζέριντ Μπέιλες είχε άστοχο τρίποντο για να ισοφαρίσει στα 11’’ πριν τη λήξη του έξτρα πενταλέπτου.

Ο Τόνι Πάρκερ είχε 15 πόντους κι έκανε ατομικό ρεκόρ στα play offs με 18 ασίστ, ενώ 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 τάπες είχε ο Τιμ Ντάνκαν. Ο Μάικ Κόνλεϊ και ο Τζέριντ Μπέιλες είχαν από 18 πόντους για τις «αρκούδες».

Το επόμενο ματς της σειράς θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μέμφις.

Δωδεκάλεπτα: 15-13, 46-31, 76-64, 85-85, 93-89.

Σπερς: Ντάνκαν 17 (9 ριμπ., 4 τάπες), Πάρκερ 15 (18 ασίστ, 5 ριμπ.), Σπλίτερ 14, Λέοναρντ 12 (9 ριμπ.), Γκριν 11, Τζινόμπιλι 7, Μπόνερ 5, Νιλ 5, Ντιό 4, Τζόζεφ 3.

Γκρίζλις: Ράντολφ 15 (18 ριμπ.), Κόνλεϊ 18, Γκασόλ 12 (14 ριμπ.), Μπέιλες 18, Άλεν 8 (8 ριμπ.), Ποντέξτερ 8 (9 ριμπ.), Ντούλινγκ 5, Άρθουρ 4, Πρινς 2, Λιούερ, Ρότεν. Πηγή: sport-fm.gr

Απείλησαν τη ζωή του Πάρκερ!!

Να σκοτώσει τον Τόνι Πάρκερ απείλησε άγνωστος κατά τη διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού τον Σπερς με τους Γκρίζλις για τα πλέι οφ του NBA.

Απείλησαν τη ζωή του Πάρκερ
Απειλές για την ζωή του δέχθηκε ο Τόνι Πάρκερ.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου παιχνιδιού ανάμεσα σε Σπερς και Γκρίζλις για τα πλέι οφ του NBA, άγνωστος κάλεσε την αστυνομία και απείλησε να σκοτώσει τον Γάλλο άσο.

Η αστυνομία ενεργοποιήθηκε άμεσα, δεν συνέβη τίποτα μέχρι το τέλος του αγώνα και στη συνέχεια ο γκαρντ των Τεξανών οδηγήθηκε σπίτι του με συνοδεία για παν ενδεχόμενο.

Φυσικά, οι Αρχές στις ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί ο υπαίτιος. Πηγή: sport-fm.gr

Βραζιλία: Η ομορφότερη γυναίκα οπαδός!! (video)

Διαγωνισμός ομορφιάς έγινε και φέτος στη Βραζιλία για να αναδειχθεί η ωραιότερη γυναίκα οπαδός του ποδοσφαίρου για το 2013.
Η διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στέφθηκε και τη φετινή σεζόν από επιτυχία, με τη νικήτρια να είναι μια φίλαθλος της Γκουαρανί, η Αμάντα Σάτι, η οποία εμφανίστηκε πολύ χαρούμενη για το βραβείο που κατέκτησε.

Δείτε το βίντεο:





Πηγή: onsports.gr

Αλ Γκαράφα: «Αντίο» με ήττα για Σισέ!!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Αλ Γκαράφα, με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με 3-0.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ, άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού, βοήθησε αρκετά την ομάδα του να φτάσει ως τα προημιτελικά του ασιατικού Champions League, όμως, η Αλ Γκαράφα αποκλείστηκε με δυο ήττες, με τη δεύτερη να έρχεται χθες (21/05) βράδυ με 3-0 και να είναι μάλιστα το τελευταίο ματς του Σισέ με τη φανέλα της ομάδας.
Ο Σισέ έπαιξε για 89’ λεπτά στον τελευταίο του αγώνα με την ομάδα του Κατάρ και πλέον επιστρέφει στην ΚΠΡ απ’ όπου είχε παραχωρηθεί ως δανεικός, για να εξετάσει όλα τα δεδομένα για την επόμενη ημέρα στην καριέρα του.
Πηγή: onsports.gr

Στοίχημα με το Gazzouxbet.

Καλημέρα σ' όλους. Γεμάτη Τετάρτη σήμερα με κύπελλα, play-off και πρωταθλήματα κι ας δούμε τις επιλογές μας:
110) ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ N/G. Δεν θα επιλέξω σημείο εδώ θα πάω με τις άμυνες καθώς και στο πρωτάθλημα ήταν αυτές που μίλησαν με απόλυτη επιτυχία.
117) ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΣ - ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ 1. Η Ντέγκερφος στηρίζεται στην έδρα της εκεί που είναι η δύναμη της. Η φιλοξενούμενη ξεκίνησε καλά όμως δύο συνεχόμενες ήττες τις χαλάσαν την ψυχολογία.
121) ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΤΡΑΜΠΤΖΟΣΠΟΡ 1. Η ομάδα του "Φαναρίου" αναμένεται να επικρατήσει της "Τραπεζούντας". Μέτρια φέτος η Τραμπτζο δεν εμφανίζεται ικανή να κοντράρει τη Φενέρ όπως άλλες χρονιές.
Επιλέξτε να ποντάρετε σε μονά αποδεκτά για όσους παίζουν διαδυκτιακά. Καλή τύχη σ'όλους. Για σχόλια στο Facebook στη σελίδα Gazzouxbet.

Ανατροπή στη λογική και το σκορ

Υποτίθεται ότι η συζήτηση για πιθανά προβλήματα του ΠΑΣ, ως προς την αδειοδότησή του, θα δημιουργούσε στην ομάδα των Ιωαννίνων προβλήματα ηθικού στα πλέι οφ... Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Aμ δε! Ισα ίσα που ο χωρίς άγχος ΠΑΣ έχει φέρει τα πάνω κάτω! Ο Γιάννης Χριστόπουλος στην Τούμπα άφησε εκτός αποστολής τον Ιλιτς, τον Πάντο, τον Γεωργίου και τον Κεϊτά και εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Ντε Βινσέντι, τον Κοροβέση και τον Μιχαήλ, σύνολο επτά παίκτες. Πόνταρε σε πιτσιρίκια όπως ο Ρουμουλάκου, ο Γούκος και ο Νικλητσιώτης και φυσικά στη σταθερότητα του Φεγκρούς, του Οικονόμου, του Λίλα, του σκληρού Ντάσιου και -απίστευτο, αλλά αληθινό- έκανε το κόλπο της χρονιάς! Είχε τύχη σε μια-δυο φάσεις (ειδικά στο 80' όταν η κεφαλιά του Αθανασιάδη εξ επαφής τράνταξε το δοκάρι, αλλά και στις καθυστερήσεις όταν ο Βούκιτς έκανε το χειρότερο πλασέ απέναντι στον Φεγκρούς), όμως συνολικά έδειξε μια τεράστια αγωνιστική ωριμότητα, που ο ΠΑΟΚ δεν έχει. Ενα εξαιρετικό χτύπημα κόρνερ του Ντε Βινσέντι, που μπήκε στο ματς μόλις στο 80' κι ένα άψογο πλασέ του Λίλα, που κινούμενος σαν φορ ράτσας πρόλαβε τον Σίλντενφελντ, έδωσαν αυτό που ο ΠΑΟΚ επί 90 λεπτά έψαχνε, δηλαδή το γκολ. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτες που προσπαθούσαν να γίνουν ήρωες επιχειρώντας ατομικές προσπάθειες: η επιλογή του Γεωργιάδη να αδειάσει τα χαφ ρίχνοντας στο τελευταίο τέταρτο του ματς και τον Βούκιτς και τον Ολίσε (κοντά στους Αθανασιάδη και Καμαρά) υπήρξε ενδεικτική του άγχους.
Ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα σωτήρα, ο ΠΑΣ ένα γκολ.
Η νίκη του ΠΑΣ στάθηκε αιτία να δούμε ένα εξαιρετικό ματς στην Τρίπολη. Στο πρώτο ημίχρονο ο κεφάτος Ναπολεόνι με μια κανονιά από τα 25 μέτρα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους πριν από το μισάωρο και έπειτα από λίγο έδωσε στον Σουμπίνιο την ασίστ για το 0-2, αλλά ο εξαιρετικός χθες Βραζιλιάνος αστόχησε. Ο κουρασμένος Αστέρας, κόντρα στη ροή του ματς, ισοφάρισε χάρη σε ένα πέναλτι που παραχώρησε κάπως γενναιόδωρα ο Κουκουλάκης για χέρι του Γιαννούλη σε κεφαλιά του Σανκαρέ: ο μπακ του Ατρομήτου μοιάζει να καλύπτει το πρόσωπό του. Ο Ράγιος έκανε το 1-1 και ο Αστέρας έμεινε ζωντανός. Η αλήθεια είναι ότι ο Ατρόμητος πλήρωσε μια αναίτια υποχώρηση: η ομάδα του Περιστερίου δεν παίζει πλέο την σοβαρή άμυνα που μας έδειξε σε ένα διάστημα της σεζόν κι όπως συνέβη και κόντρα στον ΠΑΟΚ, όταν άφησε την μπάλα στον αντίπαλο, βρέθηκε πίσω στο σκορ χωρίς να καταλάβει πώς! Ο Καλατζής εκμεταλλεύτηκε μια από τις ελάχιστες φάσεις που έφτιαξε ο Αστέρας στο β' ημίχρονο, φάση στην οποία ο Ράγιος κάνει μια καταπληκτική πάσα, αλλά ο μεν Γιαννούλης έχει ξεχαστεί και καλύπτει τον σκόρερ, ο δε Λαζαρίδης αντί να μαρκάρει τον αντίπαλο επιμένει να ζητάει ένα οφσάιντ που δεν υπάρχει! Στο τέλος ο Ατρόμητος πιέζει, αλλά δεν βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης, παρά την αθλητική του φρεσκάδα.
Επειτα από δύο αγωνιστικές είναι όλοι στο κόλπο...
Πηγή: SportDay

Αυτός δεν θα υπέγραφε στην Ελλάδα;

Στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λοντίγκιν, με την Ξάνθη να βάζει 700 χιλ. ευρώ στα ταμεία της!
Αυτό αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της "Sportday", συμπληρώνοντας ότι το συμβόλαιο του ίδιου είναι τιρετές και ξεκινάει από 300 χιλ. ευρώ!
Και ο σκύλος αναρωτιέται: δεν ήταν σίγουροι κάποιοι ότι αυτός ο παίκτης θα υπέγραφε συμβόλαιο με ελληνική ομάδα; sportdog gr

Βάζει το χέρι στην τσέπη...

Φανερά ενοχλημένος έφυγε από την επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ ο Γιάννης Αλαφούζος, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αν προκύψει οποιαδήποτε «τρύπα» κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα την καλύψει ο ίδιος. 
Το θέμα της εγγυητικής επιστολής αποτελεί μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την αρνητική όπως φαίνεται απάντηση που είναι έτοιμη να δώσει η ΕΠΟ στον Παναθηναϊκό, σχετικά με την αδειοδότηση. Ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού ανέλυσε στην επιτροπή όλα τα οικονομικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία οι «πράσινοι»: οφείλουν 7 εκατ. ευρώ στην Εφορία τα οποία έχουν ήδη ρυθμιστεί κι επίσης 5 εκατ. ευρώ προς παίκτες, που επίσης διακανονίστηκαν με όλους.
Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Αλαφούζος επισήμανε σύμφωνα με το «Goal» ότι το ύψος του ομολογιακού δανείου (5 εκατ. ευρώ) θα καλύψει τις οφειλές προς τους παίκτες, ενώ αναλύοντας τον προϋπολογισμό της επόμενης σεζόν, βγήκε και πλεόνασμα 1-2 εκατ. ευρώ. Ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, του ανέφερε στον αντίποδα ότι είναι απαραίτητη η εγγυητική η επιστολή, αφού αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό.
«Εγγύηση είναι και το ομολογιακό δάνειο», ήταν η απάντηση του προέδρου των «πρασίνων», για να συμπληρώσει ότι: «στη συνάντηση που είχαν με τον Τραβέρσο στη Νιόν, μου είπε πως ο φάκελός μας είναι “οκ”». Ωστόσο ο Δημητρίου είπε στον Αλαφούζο ότι: «Δεν αποφασίζει η ΟΥΕΦΑ, εμείς αποφασίζουμε εδώ», για να του πει ακολούθως ο «Mr ΣΚΑΪ»: «Είστε κατευθυνόμενοι. Αυτά τα πράγματα είναι ντροπή. Εμείς κάνουμε εδώ κι ένα χρόνο ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εναρμονιστούμε, μειώνοντας συνεχώς το μπάτζετ και το κόστος μας, προκειμένου να εξυγιάνουμε την ομάδα».
Εκείνο που ανέφεραν από την πλευρά τους τα μέλη της επιτροπής, είναι πως: «Εμείς απλά εφαρμόζουμε τον κανονισμό , δεν κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε αυτά που μας λέτε, διότι και πέρυσι το πλάνο σας με τη λαϊκή βάση δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο», με τον Αλαφούζο να απαντάει:
«Δεν υπάρχει κίνδυνος να μην αντεπεξέλθει ή να “σκάσει” η ομάδα την επόμενη σεζόν. Έχουμε υπολογίσει τα πάντα και αν προκύψει κάποιο έκτακτο πρόβλημα, θα το καλύψω εγώ προσωπικά».
Ωστόσο η τελευταία απάντηση της επιτροπής, ήταν: «Αν δεν είχες πρόβλημα, δεν θα ήσουν εδώ».
Πηγή gazzetta gr

Να γιατί "παγώνει" η μεταγραφή του Γιαννιώτα!

Μπορεί η αποχώρηση του νεαρού μεσοεπιθετικού από τον Άρη να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο η πλευρά του παίκτη αποφάσισε να "παγώσει" τη μεταγραφή του! Ποιος ο λόγος;
Στο ...πάγο βάζει η πλευρά του Γιάννη Γιαννιώτα τις όποιες εξελίξεις στη μεταγραφική του υπόθεση, όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter,
Μπορεί Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και αρκετές ομάδες από το εξωτερικό να παρακολουθούν στενά την περίπτωσή του, ωστόσο ο ίδιος όπως φαίνεται θα καθυστερήσει λίγο να αποφασίσει για το μέλλον του.
Συγκεκριμένα, ο Γιαννιώτας μαζί με τον ατζέντη του, Πολ Κουτσολιάκο, αποφάσισαν να ...τρενάρουν τη μεταγραφή, τουλάχιστον μέχρι το Μουντιάλ U 20 που ξεκινάει 21 Ιουνίου στην Τουρκία. Θεωρούν πως δεν είναι σωστό να βιαστούν, καθώς γνωρίζουν καλά πως οι εμφανίσεις του με την Εθνική μας μπορεί να προσελκύσουν κάτι καλό. Καλύτερο από ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο "χαρτοφυλάκιό" τους...
Άλλωστε οι ομάδες στο εξωτερικό παραδοσιακά "σκανάρουν" τέτοια τουρνουά και πιο εύκολα ψωνίζουν από εκεί παίκτες που θα τους αρέσουν. Οπότε, υπομονή τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου, αν δεν προκύψει ως τότε κάτι εξαιρετικό... sportdog gr

Κόντρα δίχως τέλος στον Άρη

Δεν κράτησε για πολύ η ανακωχή στον Άρη. Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης άρχισαν τα «όργανα» με ανταλλαγή «βελών» μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του συλλόγου.

Κόντρα δίχως τέλος στον Άρη
Δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Λάμπρου Σκόρδα ο Δημήτρης Ηλιάδης. Αντίθετα, σήκωσε το «γάντι» και με ανακοίνωσή του, καταφέρθηκε εναντίον του συνυποψηφίου του που νωρίτερα τον είχε χαρακτηρίσει «άσχετο».

Η δήλωση του κ. Ηλιάδη:

«Προκειμένου να διαπιστώσουμε τις πολυδιαφημιζόμενες από τον ίδιο τον κ. Σκόρδα διοικητικές του ικανότητες τού ζητάμε, στην περίπτωση που ο κόσμος του ΑΡΗ μας εμπιστευθεί τις τύχες της ΠΑΕ, να μας καταθέσει το βιογραφικό του με αναλυτική αναγραφή των προσόντων του προκειμένου να το αξιολογήσουμε και ενδεχομένως να τον αξιοποιήσουμε μελλοντικά. Ελπίζουμε ότι στη σύνταξη του βιογραφικού θα τον διακρίνει η ειλικρίνεια και ότι θα λειτουργήσει με αίσθημα αυτοκριτικής. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι εποχές των προέδρων- μαριονέτα έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας από το υγειές κομμάτι των φιλάθλων του ΑΡΗ».

Ξεκινά η δίκη Ψωμιάδη

Στο Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζεται αυτή την ώρα η υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία της ΑΕΚ.
Ο βασικός κατηγορούμενος της δίκης Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ήδη στο δικαστήριο, όπου έφτασε με τη συνοδεία αστυνομικών, ενώ παρών είναι και ο γιός του Σταύρος.
Στην αίθουσα τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρατράγουδα.
Το novasports.gr βρίσκεται εκεί και θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις.

«Παίζεται» η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα!!

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας στην Football League και η κορυφή έχει πάρει «φωτιά», με τις θέσεις της ανόδου να «παίζονται» ακόμη!

«Παίζεται» η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα
Το φετινό συναρπαστικό πρωτάθλημα της Football League συνεχίζεται!

Την Τετάρτη διεξάγεται η προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και είναι πιθανό να μάθουμε και κάποιες από τις ομάδες που θα ανέβουν οριστικά στην Σούπερ Λίγκα, αν και χρειάζεται συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Μετά από δύο παιχνίδια όπου δεν πήρε το τρίποντο, ο Απόλλων Σμύρνης φιλοξενεί τον αδιάφορο Εθνικό Γαζώρου και θέλει τη νίκη, με την οποία θα «αγκαλιάσει» τα… σαλόνια!

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής θα γίνει στον Βόλο, όπου ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή, όπου αν οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν γίνονται φαβορί για την απευθείας άνοδο, ενώ αν ο «Γηραιός» επικρατήσει θα είναι με το 1,5 πόδι ξανά στη μεγάλη κατηγορία.

Θεωρητικά εύκολες εξορμήσεις έχουν οι Παναιτωλικός και Καλλονή που θέλουν τους τρεις βαθμούς στις έδρες των Αναγέννηση Γιαννιτσών και Πιερικού αντίστοιχα.

Εργοτέλης και Πανσερραϊκός έχουν θεωρητικά εύκολο έργο κόντρα σε Θρασύβουλο και Βύζαντα Μεγάρων, όμως οι δύο φιλοξενούμενοι παίζουν τα… ρέστα τους για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Αναγέννηση Επανομής-Καβάλα (18:00)
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλονή
Απόλλων Σμύρνης-Εθνικός Γαζώρου
Δόξα Δράμας-Λάρισα
Εργοτέλης-Θρασύβουλος
Ηρακλής Ψαχνών-Παναχαϊκή
Καλλιθέα-Φωκικός
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής
Πανσερραϊκός-Βύζας Μεγάρων
Πιερικός-Παναιτωλικός
Ρεπό: Νίκη Βόλου Πηγή: sport-fm.gr

Η Φενέρ τον «έκλεψε» από την Γαλατά!!

Εκεί που η Γαλατάσαραϊ είχε… αγκαλιάσει τον Αλπέρ Ποτούκ, ήρθε η Φενέρμπαχτσε να κάνει την ρελάνς και να εξασφαλίσει την υπογραφή του!

Η Φενέρ τον «έκλεψε» από την Γαλατά!
Την ώρα που η Γαλατάσαραϊ ήταν μια «ανάσα» από τον Αλπέρ Ποτούκ, ήρθε η «αιώνια» αντίπαλος, Φενέρμπαχτσε να τον… αρπάξει μέσα από τα χέρια της!

Η Φενέρ συμφώνησε με την Εσκίσεχιρσπορ για την παραχώρηση του 22χρονου άσου έναντι 6,25 εκατομμυρίων ευρώ και δύο έμψυχων ανταλλαγμάτων. Πρόκεται για τους Ανρί Μπινβενού και Ορχάν Σαμ, οι οποίοι δεν υπολογίζονταν.

Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι το τυπικό μέρος, κάτι που πιθανώς πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Το νέο απόκτημα της Φενέρμπαχτσε θεωρείται ανάμεσα στους 2-3 καλύτερους νέους Τούρκους ποδοσφαιριστές, όπου την σεζόν που ολοκληρώθηκε στην χώρα του είχε συνολικά 43 συμμετοχές.
Πηγή: sport-fm.gr

In Arsene we trust;

Ο Μιχάλης Τσόχος, δεν... τιτβίζει όπως συνήθως, αλλά γράφει για τον μακροβιότερο προπονητή σε πάγκο μεγάλης ομάδας σε όλη την Ευρώπη και αναρωτιέται αν ισχύουν ακόμη όσα ξέρουμε για αυτόν.
Πριν μερικούς μήνες αυτός ήταν ο πιο πιθανός, σύμφωνα και με τα γραφεία στοιχημάτων, να αποχωρήσει από πάγκο μεγάλης ομάδας της Αγγλίας το καλοκαίρι. Τελικά και οι book έξω έπεσαν. Ηταν ο μόνος που έμεινε. Ο Σερ Αλεξ αποσύρθηκε, ο Μαντσίνι απολύθηκε και ο Μπενίτεθ έτσι κι' αλλιώς ήταν προσωρινός. Από το νέο “big four” της Αγγλίας λοιπόν, ο μόνος που συνεχίζει είναι ο Αρσέν Βενγκέρ.

Αυτός είναι πλέον και επίσημα ο μακροβιότερος προπονητής σε πάγκο μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Και όχι μόνο. Αυτός είναι που αναλαμβάνει τώρα στα... γεράματα να φτιάξει την Αρσεναλ από την αρχή και να την κάνει ξανά ομάδα τίτλων.
Βλέπετε ορθώς καμαρώνει ότι πάντα την έχει στις τέσσερις πρώτες ομάδες και άρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εδώ και 8 χρόνια την έχει και χωρίς ούτε έναν τίτλο. Δεν... καταπίνεται εύκολα, αυτό το τελευταίο, από τους οπαδούς των gunners.

Παρά ταύτα τα κατάφερε και πάλι. Οχι μόνο επιβίωσε όταν οι φωνές σε βάρος του, ακόμη και εντός της Αρσεναλ, είχαν αρχίσει να μοιάζουν με ουρλιαχτά, όχι μόνο έμεινε, όχι μόνο έστω και στο φινάλε οδήγησε ξανά την Αρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα ζήσει και ένα καλοκαίρι ευτυχίας...

Πρώτον γιατί είναι το πρώτο που δεν θα πουλήσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του. Πέρυσι ήταν ο Φαν Πέρσι και ο Σονκ, πρόπερσι ο Φάμπρεγκας και ο Νασρί κ.ο.κ. Φέτος (οι κακές γλώσσες λένε ότι επειδή δεν έμεινε και κανένας) δεν πρόκειται να πουλήσει παίκτη. Ο Καθόρλα μόλις ήρθε, ο Γουίλσιρ είναι ακόμη μικρός και η αλήθεια είναι ότι άλλος καθοριστικός δεν υπάρχει. Οποιος κι' αν φύγει θα είναι ένας από τους πολλούς.

Δεύτερον γιατί θα αγοράσει. Ο αγγλικός Τύπος... έχει ήδη βάλει στις τσέπες του σχεδόν 90 εκατ. ευρώ τα οποία είναι διαθέσιμα για καλοκαιρινά ψώνια. Βλέπετε τα ταμεία όλα αυτά τα χρόνια γέμιζαν και η Αρσεναλ προσφάτως προχώρησε σε δύο μυθικές εμπορικές συμφωνίες. Η μία με την Emirates συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια (30 το χρόνο δηλαδή) και η δεύτερη με την Puma, επίσης 150 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια.

Με αυτές τις δύο εμπορικές συμφωνίες και με τα ταμεία να έχουν αποθεματικά από τα συνεχόμενα κέρδη των προηγούμενων ετών, η Αρσεναλ είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη πιο ισχυρή οικονομικά ομάδα της Ευρώπης μετά την Μπάγερν και συνεπώς μπορεί να ξοδέψει.

Ο Βενγκέρ έχει αποφασίσει να το κάνει, αλλά και πάλι με τον τρόπο του. “Εμείς δεν αγοράζουμε σούπερ σταρ, εμείς τους φτιάχνουμε...” είχε πει στην ίσως πιο ιστορική ατάκα του όλα αυτά τα χρόνια στην Αρσεναλ. Ετσι φαίνεται ότι θα πορευτεί και τώρα. “Πλέον έχουμε τα λεφτά να αγοράσουμε τον Καβάνι ή τον Φαλκάο, αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνουμε” είχε δηλώσει πρόσφατα. Είναι βέβαιο ότι δεν θα το κάνει. Ηδη κατέληξε στον επιθετικό που θέλει. Ο Γιόβετιτς της Φιορεντίνα σε λίγες μέρες θα φορά τη φανέλα της Αρσεναλ και οι “Βιόλα” θα βάλουν στα ταμεία τους περίπου 30 εκατ. ευρώ. Ενας 23χρονος ταλαντούχος επιθετικός που δεν έβαλε ποτέ του περισσότερα από 15 γκολ σε μία σεζόν έρχεται για να γεμίσει τα παπούτσια του Φαν Πέρσι. Μπορεί να τα καταφέρει; Ο Τύπος στην Αγγλία αναρωτιέται γιατί δεν κάνει την κίνηση ο Βενγκέρ για τον Καβάνι, τον Φαλκάο, έστω τον Ιγκουαϊν, εκείνος πάλι δεν το σκέφτεται. “Δεν υπάρχει παίκτης που να κάνει 50 ή 60 εκατ. ευρώ” πιστεύει.

Οι μεταγραφές δεν θα σταματήσουν εκεί. Ο Βενγκέρ θα πάρει τερματοφύλακα, έναν κεντρικό αμυντικό και ένα χαφ, εκτός από τον Γιόβετιτς. Ο τερματοφύλακας θα είναι μάλλον ο Βραζιλιάνος Ζούλιο Σέζαρ της Κ.Π.Ρ και πρώην της Ιντερ. Για τον στόπερ και τον χαφ ακόμη η εικόνα παραμένει θολή. Και φυσικά όπως κάθε καλοκαίρι θα έρθουν κι ένα δύο... μωρά. Το πρώτο έκλεισε και είναι ο Γάλλος επιθετικός της Οσέρ Γιάγια Σανόγκο. Πρώτα θα δοθεί κάπου δανεικός και αν πείσει θα επιστρέψει για να παίξει...

Ολα μοιάζουν μετά από αρκετά καλοκαίρια ιδανικά για τον Βενγκέρ και την Αρσεναλ. Ολα εκτός από την πίεση. Ο ίδιος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του και πλέον την χρονιά που έρχεται, η πίεση για έναν τίτλο θα είναι πολύ μεγάλη. Οι δικαιολογίες λιγότερες από κάθε άλλο καλοκαίρι. Πλέον ο Βενγκέρ καλείται να δείξει ότι το Arsene Knows” δεν έπαψε ποτέ να ισχύει και ότι η Αρσεναλ παραμένει μία ομάδα τίτλων και όχι ένα... φυτώριο σπουδαίων παικτών για την Μπαρτσελόνα, την Σίτι και την Γιουνάιτεντ, όπως λέει ο μύθος – ανέκδοτο, των τελευταίων ετών.

Στο τέλος της επόμενης σεζόν θα μάθουμε αν είχαν δίκιο αυτοί που όλη την φετινή πολύ δύσκολη χρονιά, σήκωναν πανό “Ιn Arsene we trust” δηλώνοντας την στήριξη τους στον Βεγνκέρ ή αν είχαν δίκιο αυτοί που αποδοκίμαζαν και υποστήριζαν ότι ο κύκλος του έκλεισε και πρέπει να τιμηθεί ως ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας, αλλά να αποχωρήσει κιόλας...

Ποιά από τις δύο τάσεις θα δικαιωθεί άραγε;
Arsene Knows...

Πηγή: gazzetta.gr

Σκέψου τον Γκέτσε σε ΟΣΦΠ-ΠΑΟ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος βάζει στη θέση των Μπάγερν – Ντόρμουντ ελληνικές ομάδες και αναρωτιέται αν θα έβγαινε ζωντανός ο Γκέτσε από το τερέν του τελικού.  
Βάλε στο μυαλό σου έναν τελικό πρωταθλήματος, ο οποίος μάλιστα να δίνει το μοναδικό εισιτήριο εξασφαλισμένης συμμετοχής στο επόμενο Champions League, με αντιπάλους δύο εκ των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων. Και σκέψου παραμονές του τελικού να τίθεται το ερώτημα αν πρέπει, αν είναι προς το συμφέρον της μιας ομάδας να χρησιμοποιήσει ένα αστέρι της, το οποίο έχει δημοσίως ανακοινώσει ότι έχει συμφωνήσει με τον αντίπαλο για συνεργασία από τον επόμενο μήνα.
Για να σε βάλω καλύτερα στο κλίμα, σκέψου τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, και το 10αρι του ΠΑΟ, ένα 20χρονο παιδί που βρίσκεται στον σύλλογο από τα 9 του χρόνια και έχει γίνει σύμβολο του συλλόγου, να έχει ήδη ανακοινώσει ότι του χρόνου θα παίζει στον Ολυμπιακό. Σκέψου καλά και πες μου, θα τον άφηναν τον προπονητή του Παναθηναϊκού να τον χρησιμοποιήσει αυτόν τον παίκτη στον τελικό; Κι αν ναι, πόσες θεωρίες συνωμοσίας θα είχαν αναπτυχθεί στα πρώτα 60 δευτερόλεπτα από τη στιγμή αναγγελίας της 11αδας εφόσον ο παίκτης είχε συμπεριληφθεί σε αυτή;
Και πάμε τώρα στη Γερμανία. Εκεί όπου ο Γιούργκεν Κλοπ δεν αισθάνεται απολύτως καμία πίεση σχετικά με το αν “πρέπει” ή όχι να βάλει στο αρχικό σχήμα τον Μάριο Γκέτσε, εφόσον το 20χρονο μέχρι σήμερα καμάρι της Ντόρτμουντ είναι “ετοιμοπόλεμο”, δηλαδή έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Ο Κλοπ δεν διστάζει διόλου να εξωτερικεύσει τον καημό του για την απώλεια του Γκέτσε που γοητεύτηκε από την Μπάγερν και υπέγραψε, με λόγια που ένας προπονητής του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε ποτέ να εκστομίσει δημόσια επειδή θα φοβόταν την “λαϊκή κατακραυγή” από οπαδούς που δεν ανέχονται να παραδεχθούν ότι τους πονά μια αποχώρηση ειδικά αν πρόκειται για παίκτη που πηγαίνει στον “αιώνιο αντίπαλο”.
Ναι, υπήρξαν και ελληνικά κρούσματα στη συμπεριφορά οπαδών της Ντόρτμουντ. Εκαψαν και εκεί φανέλες του, για να εκτονώσουν την στεναχώρια, ή και την οργή τους. Πολύ σύντομα όμως οι φωτιές από τις φανέλες έσβησαν και άναψε πάλι το χειροκρότημα των οπαδών προς τον Γκέτσε, για την προσπάθειά του κόντρα στη Ρεάλ.
Ναι, είναι πολύ δύσκολη η απόφαση που έχει μπροστά του ο Κλοπ. Ομως έχει και το προνόμιο, την τύχη να εξαρτάται από εκείνον και όχι από την γερμανική αντίληψη για το ποδόσφαιρο, ίσως και τη ζωή γενικότερα, η επιλογή. Θα είναι ο Κλοπ που θα αποφασίσει και όχι οι παγιωμένες αντιλήψεις. Και θα είναι ο Κλοπ που θα κριθεί, ως μάνατζερ, από την επιλογή του. Οχι ως προδότης. Ούτε ως προπονητής που στήριξε έναν προδότη ή στέρησε από έναν προδότη τη χαρά ενός τελικού Champions League. Αυτό στην Ελλάδα μάλλον δεν θα συμβεί ποτέ.
Πηγή: gazzetta.gr