Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Πέμπτη 16 Αυγούστου λόγω της εορτής του Δεκαπενταυγούστου. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες και ας ευχηθούμε η "Μεγαλόχαρη" να σκεπάζει και η σκανδαλώδης εύνοιά της να προστατεύει  την πατρίδα μας!

Στο δεύτερο ήταν ΠΑΟΚ!!

Στο δεύτερο ήταν ΠΑΟΚ
Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, θύμισε τον κανονικό ΠΑΟΚ κόντρα στη SKODA Ξάνθη. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 2-1 των ακριτών στην Τούμπα στο τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, σε ένα ματς που είχε πολύ καλό θέαμα, προβληματικές άμυνες και ικανοποίησε όσους το παρακολούθησαν.

Ο Γιώργος Δώνης κατέβασε μια πειραματική ενδεκάδα, λόγω των πολλών απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει, αφήνοντας τους βασικούς του αμυντικούς στον πάγκο, ενώ έλειπαν και οι δύο βασικοί αμυντικοί χάφ, οι Γκαρσία και Λάζαρ. Έτσι, στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πολύ καλύτεροι επιθετικά και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στην εστία του Γλύκου. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι βρήκαν τις ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις και έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πάλι «φουριόζοι» και κατάφεραν να προηγηθούν με φοβερή προσπάθεια και σουτ του Ονουάτσι στο 49’. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη άρχισαν να πιέζουν περισσότερο, με τον «Μουμπάρακ» να «ρίχνει» στο ματς τους Ετο, Λίνο και Λόρενς, που έδειξε από νωρίς τα προσόντα του. Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε με καταπληκτικό σουτ του Γεωργιάδη, μετά από φάση διαρκείας στο 71’. Η νίκη ήρθε στο 87’, όταν μετά από φάουλ του Λόρενς, ο Δεληγιαννίδης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους: Γλύκο, Σταφυλίδη, Γεωργιάδη, Παναγιωτούδη, Ρομπέρ, Φωτάκη, Κάτσε, Κωνσταντινίδη, Κουμάλο, Ιντζίδη και Γιάννου.

Η SKODA ξεκίνησε με τους: Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδη, Γκλέισον, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκη, Πλατέλλα, Φλίσκα, Κομεσίδη, Ντάνι και Ονουάτσι.


πηγή: sport-fm.gr

«Διπρόσωπος» Πλατανιάς!!

«Διπρόσωπος» Πλατανιάς
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Πλατανιάς νίκησε 3-1 την Επισκοπή στο προτελευταίο του φιλικό ματς πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Το σύνολο του Γιάννη Χατζηνικολάου παρουσίασε τα αδύναμά του σημεία στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Έλληνας τεχνικός έβαλε αρκετούς παίκτες, οι οποίοι δεν αναμένεται να είναι βασικοί ενόψει της νέας σεζόν. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι Χανιώτες παρουσίασαν ένα σαφώς βελτιωμένο «πρόσωπο».

Πιο συγκεκριμένα, στο γήπεδο του «Μάλεμε» οι παίκτες του Πλατανιά ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ στο 9’ με τον Μιρτσέτα. Ωστόσο, στο 39’ ο Τριανταφύλλου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1. Το δεύτερο μέρος είχε έναν και μοναδικό πρωταγωνιστή για τον Πλατανιά. Ο λόγος για τον Νικηφόρο Τσοντάκη, ο οποίος με δύο δικά του γκολ στο 55’ και στο 68’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πλατανιάς: Ζέλουντοκ, Παληγεώργος, Κανακούδης, Τζανής, Δημήτρης, Δέντσας, Γκονζάλες, Μαρτσάκης, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα, Γιακουμάκης.

Επισκοπή: Νικηφόρος, Σταυρακάκης, Μπαμπουλάκης, Μποτωνάκης, Ψωμάς, Δελήμπασης, Πουλάκης, Αντιασβίλι, Ρουμπάκης, Τριανταφύλλου, Τζέκος.

πηγή: sportfm.gr

Χουλκ: «Ώρα να φεύγω»

Χουλκ: «Ώρα να φεύγω»
Την επιθυμία να αποχωρήσει από την Πόρτο εξέφρασε ο Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει εκτοξεύσει τις μετοχές του μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τους «δράκους» και θεωρεί πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ανέβει επίπεδο.

«Προτίμησή μου είναι να παίξω στην Αγγλία ή την Ισπανία, γιατί είναι τα πιο προβεβλημένα πρωταθλήματα του κόσμου. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να φύγω», δήλωσε ο 26χρονος άσος, που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016 και σε αυτό προβλέπεται ρήτρα 100 εκατ. ευρώ.


πηγή: sport-fm.gr

Προς Ίντερ ο Ντε Γιονγκ!!

Προς Ίντερ ο Ντε Γιονγκ
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Νάιτζελ Ντε Γιονγκ βρίσκεται η Ίντερ, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την Αγγλία. Ο ποδοσφαιριστής που θεωρείται σημαντικός για το κέντρο των «νερατζούρι», αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι, που ζήτησε επίμονα την απόκτησή του.

Ο νέος προπονητής της Ίντερ, Αντρέα Στραματσόνι, καταστρώνοντας τα πλάνα του για την επόμενη χρονιά, έκανε σαφές πως από το ρόστερ της ομάδας του λείπει ένας δυναμικός και έμπειρος μέσος. Για τον Ιταλό τεχνικό, ιδανικός να καλύψει τη θέση αυτή είναι ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ.

Η διοίκηση της Ίντερ έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκτήσει τον παίκτη, ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Σίτι. Τελικά μετά από πολυήμερες συζητήσεις, φαίνεται να κάμπτεται η αντίσταση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που θεωρούσε απαραίτητο τον Ολλανδό.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από την Αγγλία και δημοσιεύονται στην «Daily Telegraph» θέλουν τον Μαντσίνι να ανάβει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του Ντε Γιονγκ. Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή στάσης του Μαντσίνι έπαιξε και η προσφορά της Ίντερ, που αγγίζει τα 7.5 εκατ. ευρώ, ποσό που ικανοποιεί απόλυτα τη διοίκηση των «σίτιζενς».

Σύμφωνα με την Αγγλική εφημερίδα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να «πέσουν» οι υπογραφές και ο Ολλανδός μέσος να τεθεί στη διάθεση του Στραματσόνι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν θέλει μόνο τον Γιορέντε η Γιουβέντους!!

Δεν θέλει μόνο τον Γιορέντε η Γιουβέντους
Η Γιουβέντους είναι η τελευταία ομάδα που εξετάζει την περίπτωση του Ίκερ Μουνιαΐν, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός αρέσει πολύ στον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος φέρεται να έχει εισηγηθεί την απόκτησή του μετά από εκείνη του Φερνάντο Γιορέντε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο διεθνής χαφ έγινε ο νεαρός παίκτης στην ιστορία του ισπανικού συλλόγου που συμμετείχε σε επίσημο αγώνα της ομάδας. Αυτό συνέβη στις 30 Ιουλίου 2009, όταν ήταν 16 ετών, 7 μηνών και 11 ημερών. Μία εβδομάδα αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και διπλασίασε τα επιτεύγματά του.

Την περσινή σεζόν ο Μουνιαΐν έπαιξε σε 58 αγώνες και πέτυχε 9 γκολ σε 4705’ συνολικό χρόνο συμμετοχής.


πηγή: sport-fm.gr

Ανανεώνει με Μπουφόν η Γιουβέντους!!

Ανανεώνει με Μπουφόν η Γιουβέντους
Νέο συμβόλαιο προτίθεται να προσφέρει η Γιουβέντους στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, προχωρώντας ταυτόχρονα σε μερική μείωση των αποδοχών του.

Η Tuttosport αναφέρει ότι ο πρόεδρος των «μπιανκονέρι», Αντρέα Ανιέλι, έχει ήδη μιλήσει με τον αρχηγό της ομάδας μετά το Euro 2012 σχετικά με την επιθυμία του να παραταθεί το τρέχον συμβόλαιο των δύο πλευρών κατά ένα έτος.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν μέσα στις επόμενες μέρες για ξεκινήσουν οι επίσημες συζητήσεις και να υπογράψει ο διεθνής τερματοφύλακας να υπογράψει μέχρι το 2015.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου θα προχωρήσει στη μείωση των ετήσιων απολαβών του Μπουφόν από τα 6 εκατ. ευρώ στα 4 εκατ. ευρώ.


πηγή: sport-fm.gr

Δύο αγωνιστικές σε Πάντεφ και Ντοσένα!!

Δύο αγωνιστικές σε Πάντεφ και Ντοσένα
Έγιναν γνωστές οι ποινές που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της Νάπολι, που στον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ είχαν αποβληθεί από το διαιτητή. Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μικρότερες ποινές, τελικά ο νόμος εφαρμόστηκε κατά γράμμα.

Ο τελικός του Σούπερ Καπ δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι της Νάπολι. Οι διαιτητικές αποφάσεις επηρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα, η Γιουβέντους ευνοήθηκε και αυτό εκνεύρισε παίκτες και προπονητή. Αποτέλεσμα του εκνευρισμού αυτού, εκτός της απώλειας του τροπαίου, ήταν να αποβληθούν ο Πάντεφ, ο Ζουνίγκα, ο Ντοσένα και ο προπονητής Ματζάρι.

Το μεσημέρι της Τρίτης έγιναν γνωστές οι ποινές που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής. Ο Πάντεφ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές γιατί έβρισε τον βοηθό του διαιτητή σε στιγμή που ο αγώνας είχε σταματήσει. Στον Ντοσένα επιβλήθηκε η ίδια ποινή, γιατί απείλησε μετά το τέλος του ματς τον διαιτητή. Ο Ζουνίγκα τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για τις δύο κίτρινες κάρτες που αντίκρισε, ενώ με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε και ο Ματζάρι, που χειροκρότησε ειρωνικά μια απόφαση του διαιτητή και αποβλήθηκε.

Έτσι, μετά τις αποφάσεις αυτές, η Νάπολι είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με σημαντικές απουσίες και χωρίς τον προπονητή της στον πάγκο. Να θυμίσουμε πως στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Παλέρμο και τη δεύτερη αγωνιστική υποδέχεται τη Φιορεντίνα.


πηγή: sport-fm.gr

«Ο Κακά στη Μίλαν, αν παντρευτώ τη Μπελούτσι»

«Ο Κακά στη Μίλαν, αν παντρευτώ τη Μπελούτσι»
Απαισιόδοξος σχετικά με τη μεταγραφή του Κακά στη Μίλαν εμφανίστηκε ο Ερνέστο Μπροντζέτι, γνωστός Ιταλός μάνατζερ, που έχει εμπλακεί ενεργά στο παρελθόν σε πολλές μετακινήσεις παικτών από την Ιταλία στην Ισπανία. Σύμφωνα με τον Μπροντζέτι οι ετήσιες αποδοχές του Βραζιλιάνου είναι απαγορευτικές για τη Μίλαν.

Η διοίκηση της Μίλαν έχει θέσει ως μεταγραφικό στόχο τον Ρικάρντο Κακά. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και η ιδέα της επιστροφής του στο Μιλάνο τον ενθουσιάζει.

Οι πιθανότητες που υπάρχουν ώστε ο Κακά να φορέσει πάλι την φανέλα της Μίλαν είναι, όμως, ελάχιστες, σύμφωνα με τον μάνατζερ Ερνέστο Μπροντζέτι. «Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο της Μίλαν. Ο Κακά παίρνει 10 εκατ. ευρώ το χρόνο και αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να τα δώσει κανείς στην Ιταλία. Ακόμα και αν ρίξει το κασέ του, η Ρεάλ θα θέλει ένα μεγάλο ποσό για να τον παραχωρήσει, δεν πρόκειται να τον δώσει τζάμπα», τονίζει ο μάνατζερ.

Ο Κακά, όμως, θέλει πολύ να έρθει στη Μίλαν. Αυτό δεν θα παίξει το ρόλο του; «Και εγώ θέλω να παντρευτώ με τη Μόνικα Μπελούτσι. Αν συμβεί αυτό, θα έρθει και ο Κακά στη Μίλαν. Συνεπώς οι πιθανότητες να τον δούμε στο Μιλάνο είναι απειροελάχιστες», ξεκαθαρίζει με χιούμορ ο Μπροντζέτι.


πηγή: sport-fm.gr

Κανονικά η πρεμιέρα της Primera Division!!

Κανονικά η πρεμιέρα της Primera Division
Χωρίς καθυστέρηση θα ξεκινήσει το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς ο πρόεδρος της λίγκας επιβεβαίωσε ότι η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί κανονικά το ερχόμενο Σάββατο (18/8), παρά τους αρχικούς φόβους για απεργία 13 ομάδων εξαιτίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ο Χοσέ Λουίς Αστιαθαράν ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται πλέον κανένα πρόβλημα και θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα, όπως έχει ανακοινωθεί.

Οι 13 ομάδες που φέρονταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε απεργία ήταν οι Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Θέλτα, Εσπανιόλ, Χετάφε, Γρανάδα, Μαγιόρκα, Οσασούνα, Ράγιο Βαγιεκάνο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σεβίλλη και Σαραγόσα.

Η «χρυσή τομή» ανάμεσα στις δύο πλευρές βρέθηκε και πλέον το πρόγραμμα της Primera Division θα τηρηθεί κανονικά-τουλάχιστον για την πρεμιέρα- καθώς οι ομάδες αποφάσισαν να κηρύξουν ανακωχή προς το παρόν, ωστόσο θεωρείται πιθανό τα... σενάρια περί απεργίας να επανέλθουν στο μέλλον.


πηγή: sport-fm.gr

Μέσι και… επιστημονικά!!

Μέσι και… επιστημονικά
Πόσες και πόσες φορές δεν έχει γίνει αυτή η σύγκριση μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι. Τα αποτελέσματα ποικίλουν κάθε φορά, καθώς άλλοι προτιμούν τον Αργεντινό και άλλοι τον Πορτογάλο. Ε λοιπόν στο ολλανδικό περιοδικό «Voetbol International», αποφάσισαν να αποταθούν στην επιστήμη, η οποία έδειξε… Μέσι.

Στο εν λόγω περιοδικό αποφάσισαν να δώσουν την οριστική απάντηση στο δίλλημα του ποιος τελικά είναι ο καλύτερος βάζοντας… κάτω τα δεδομένα. Η ετυμηγορία που έβγαλαν έλεγε ότι ο Μέσι είναι καλύτερος από τον Κριστιάνο.

Η ανάλυση που έγινε έχει να κάνει με τα όσα έχουν πετύχει οι δύο παίκτες στις αναμετρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα, στις οποίες συμμετείχαν αμφότεροι. Ωστόσο, για να καλύψουν κάθε δεδομένο δεν έμειναν μόνο στα γκολ ή στις ασίστ, αλλά και στην εν γένει συμμετοχή τους στο παιχνίδι. Δηλαδή πόσα φάουλ έχουν κερδίσει, πόσες πάσες έχουν, πόσα σουτ, πόση ώρα είχαν την κατοχή τους την μπάλα, αλλά και το πόσες προσπάθειες πήραν στα πόδια τους.

Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς υπέρ του Αργεντινού σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ολλανδικό περιοδικό:

«Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Μέσι συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι, αλλά ότι και αν κάνει είναι καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Οι αριθμοί, λοιπόν, όπως τονίζουν οι Ολλανδοί δεν λένε ψέματα, οπότε κύριοι, Μέσι και… επιστημονικά.


πηγή: sport-fm.gr

Άρχισε πληρωμές η Μάλαγα!!

Άρχισε πληρωμές η Μάλαγα
«Ξεπούλημα» των ποδοσφαιριστών της Μάλαγα περίμενε ο Παναθηναϊκός, εν όψει των μεταξύ τους αναμετρήσεων για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο την Τρίτη ο ισπανικός σύλλογος πλήρωσε μέρος των οφειλομένων σε παίκτες και εργαζομένους.

Σίγουρα, η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων των Ανδαλουσιανών, δημιουργεί ένα μίνι «πονοκέφαλο» στο τριφύλλι. Και αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες υπήρχε αισιοδοξία ότι ακόμα περισσότεροι ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν παρελθόν και το... έργο του για πρόκριση γινόταν πιο εύκολο.

Οι αποχωρήσεις των Καθόρλα, Ροντόν και Ματάισεν είχαν «γεμίσει» με ενθουσιασμό τις τάξεις των «πράσινων», καθώς η Μάλαγα έμοιαζε να βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, όμως μπήκε προσωρινό «φρένο». Οι Ισπανοί προχώρησαν σε αποπληρωμή μέρος των οφειλών και πιθανώς... βαδίζουν σε πιο αισιόδοξο μονοπάτι. Βέβαια, κάνεις δεν μπορεί να προδικάσει αν οι ιδιοκτήτες της ομάδας είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν όλα τα χρέη.


πηγή: sport-fm.gr

Φαλκάο: «Βάλτε νωρίτερα τα ματς για να… κοιμάμαι»

Φαλκάο: «Βάλτε νωρίτερα τα ματς για να… κοιμάμαι»
Δυσαρεστημένος που το ματς της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Λεβάντε για την πρεμιέρα της Primera Division θα ξεκινήσει στις 23:00 είναι ο Ραδαμέλ Φαλκάο.

Ο Κολομβιανός στράικερ εξέφρασε την άποψη πως τα παιχνίδια θα πρέπει να γίνονται νωρίτερα, καθώς ο κόσμος έχει διάφορες υποχρεώσεις το επόμενο πρωινό, ενώ ο ίδιος τέτοιες ώρες συνήθως κοιμάται!

«Είναι δύσκολο να καταλάβω για ποιο λόγο τα παιχνίδια του πρώτου Σαββατοκύριακου (18-19/8), όπως και το δικό μας, θα ξεκινήσουν στις 23:00. Ο κόσμος την επόμενη μέρα πρέπει να πάει στη δουλειά του και δεν πιστεύω πως είναι η καλύτερη ώρα για τα μικρά παιδιά που θα βρίσκονται στο γήπεδο. Εγώ για παράδειγμα τέτοια ώρα συνήθως κοιμάμαι! Υπάρχουν αποφάσεις τις οποίες μερικές φορές δεν τις καταλαβαίνω», ήταν τα λόγια του Φαλκάο.

Μάλιστα, ο Κολομβιανός επιθετικός φαίνεται πως στρέφει την προσοχή του πρώτα στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, κόντρα στην Λεβάντε και όχι στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης με την Τσέλσι που είναι αργότερα: «Το παιχνίδι κόντρα στην Λεβάντε προηγείται αυτού της Τσέλσι. Είναι σημαντικό για εμάς να αρχίσουμε τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη με τον καλύτερο τρόπο. Αν δεν ξεκινήσουμε με νίκη στην Primera Division τότε θα είναι πιο δύσκολο για εμάς το ματς με τους Άγγλους».


πηγή: sport-fm.gr

Κεράκια... δεκαετίας με Μπάρτσα ο Βαλντέζ!!

Κεράκια... δεκαετίας με Μπάρτσα ο Βαλντέζ
Μόλις σε ηλικία 20 ετών και συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου 2002 ο Βίκτορ Βαλντέζ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Σήμερα, 10 χρόνια μετά ο τερματοφύλακας των «μπλαουγκράνα» συνεχίζει να είναι μέλος της ομάδας, συμπληρώνοντας μια δεκαετία παρουσίας στην ομάδα.

Ο Φαν Γκάαλ δεν δίστασε να τον βάλει βασικό-αν και νεαρός ακόμα- στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ των Καταλανών κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας, όπου η Μπάρτσα είχε επικρατήσει με σκορ 3-0 το 2002. Δεν άργησε και πολύ και σιγά-σιγά έγινε το νούμερο ένα κάτω από την εστία της Μπαρτσελόνα.

Σε αυτά τα 10 χρόνια ο Καταλανός γκολκίπερ έχει βρεθεί στη πρώτη θέση των περισσότερων συμμετοχών στον «άσο» της ομάδας και τέταρτος συνολικά πίσω από τους Τσάβι, Πουγιόλ και Μιγκέλι. Έχει κατακτήσει 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Κύπελλα και αλλά 2 παγκόσμια κύπελλα συλλόγων.


πηγή: sport-fm.gr

Προτιμά τη… Λίβερπουλ ο Μουρίνιο!!

Προτιμά τη… Λίβερπουλ ο Μουρίνιο
Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο τη δεδομένη χρονική στιγμή να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νούρι Σαχίν, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει στην τύχη την επιλογή της ομάδας που θα στείλει τον παίκτη του για να… ψηθεί. Ο ίδιος ο 23χρονος μεσοεπιθετικός επιθυμεί να δοθεί δανεικός στην Άρσεναλ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να θέλει να τον στείλει στη Λίβερπουλ.

Ο λόγος; Ο Μουρίνιο, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το νέο προπονητή της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς, θεωρεί ότι ο Σαχίν θα έχει πολύ καλύτερη εξέλιξη στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, παρά στους «κανονιέρηδες».

Όπως και να έχει ο τελευταίος λόγος για το που θα καταλήξει τελικά ο 23χρονος μεσοεπιθετικός ανήκει στον Πορτογάλο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα αγνοήσει την επιθυμία του ποδοσφαιριστή του να αγωνιστεί στην Άρσεναλ, η οποία παίζει και στο Champions League.

Αυτή τη στιγμή πάντως η Λίβερπουλ φαίνεται να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον δανεισμό του Σαχίν, καθαρά λόγω της εξαιρετικής σχέσης του τεχνικού της Ρεάλ με τον Ρότζερς.


πηγή: sport-fm.gr

Ινιέστα, Μέσι και Ρονάλντο για το βραβείο της UEFA!!

Ινιέστα, Μέσι και Ρονάλντο για το βραβείο της UEFA
Ο Αντρές Ινιέστα, ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της UEFA. Οι τρεις παίκτες συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους από τους 53 δημοσιογράφους που εκπροσωπούν τα κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στο περιθώριο της κλήρωσης του Champions League, στις 30 Αυγούστου. Ο Αντρές Ινιέστα κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα και είχε σημαντική συμβολή στην επιτυχία της Ισπανίας στο Euro 2012. Ο συμπαίκτης του στους «μπλαουγκράνα», Λιονέλ Μέσι, τελείωσε τη σεζόν με την επίδοση ρεκόρ των 29 γκολ, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πρωταγωνιστής της Ρεάλ Μαδρίτης στην πορεία προς την επιστροφή στην κορυφή της Primera Division.

Τέταρτος σε προτιμήσεις με 90 ψήφους ήταν ο Αντρέα Πίρλο (Γιουβέντους / Ιταλία), ενώ ακολούθησαν με 57 ο Τσάβι (Μπαρτσελόνα / Ισπανία), ο Ίκερ Κασίγιας με 53 (Ρεάλ Μαδρίτης / Ισπανία), Ντιντιέ Ντρογκμπά με 31 (Τσέλσι / Ακτή Ελεφαντοστού), Πετρ Τσεχ με 31 (Τσέλσι / Τσεχία), Φαλκάο με 14 (Ατλέτικο Μαδρίτης / Κολομβία) και Μεσούτ Εζίλ με 10 (Ρεάλ Μαδρίτης / Γερμανίας).


πηγή: sport-fm.gr

Νίκησε Ψαχνά και… Κουτρουμπή!!

Νίκησε Ψαχνά και… Κουτρουμπή
Στο πρώτο της φιλικό επί ελληνικού εδάφους μετά την προετοιμασία στην Αγγλία, η ΑΕΚ χωρίς να δυσκολευτεί επικράτησε σχετικά εύκολα του Ηρακλή Ψαχνών με σκορ 1-0.

Δεν χρειάστηκε και πολύ χρόνο προσαρμογής ο νεοαποκτηθείς Κουτρουμπής, καθώς όχι μόνο πέτυχε το μοναδικό τέρμα, αλλά ήταν πολύ θετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Καλή απόδοση για τους «μικρούς» του Βαγγέλη Βλάχου.

Βροντερό «παρών» από τους φίλους της «Ένωσης» στο γήπεδο.

Ακόμα και με τα οικονομικά προβλήματα που έχει η ΑΕΚ αυτή την περίοδο, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων παραμένει δεδομένη. Στο πρώτο 20λεπτο οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στις εστίες, με τον Κουρέλα να επιχειρεί το πρώτο σουτ για την «Ένωση» στο 27’. Αυτή η φάση φαίνεται ότι… αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Βλάχου και «ανέβασαν στροφές». Στο 35’ ο Σιαλμάς δεν κατάφερε να «ανοίξει» το σκορ από καλή θέση εντός περιοχής, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έβγαλε την κάθετη στον Γροντή, με τον τελευταίο να χάνει εξίσου μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Στο 43’ ήταν η ώρα του Κουτρουμπή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαγού, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Την ίδια ώρα, ο σκόρερ των «κιτρινόμαυρων»... έβγαζε σιγουριά και στα μετόπισθεν.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, δείγμα και των πολλών αλλαγών που έκανε ο τεχνικός της ΑΕΚ. Στο 67’ ο Λαγός εκτέλεσε αριστουργηματικά φάουλ, με τον γκολκίπερ του Ηρακλή, Σικαλιά να… πετάγεται τελευταία στιγμή και να σώζει την ομάδα του. Δύο ευκαιρίες είχαν ακόμα οι «κιτρινόμαυροι» να αυξήσουν και άλλο το αποτέλεσμα, ωστόσο Σιαλμάς και Καλογέρης δεν βρήκαν «στόχο», με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την ΑΕΚ νικήτρια με σκορ 1-0. Αρκετά ικανοποιημένος πρέπει να έμεινε ο Βαγγέλης Βλάχος με το πρόσωπο της ομάδας του.

ΑΕΚ (Βλάχος): Αραμπατζής (46’ Κωνσταντόπουλος), Κουτρουμπής (87' Βλάχος), Γιάγκο (87' Τσαμουρλίδης), Αρκούδας (87' Ματεντζίδης), Λαγός (83’ Νικολόπουλος), Ρίκκα (77’ Φέτσης), Κοτσαρίδης, Γροντής (46’ Παπαδημητρίου), Σιαλμάς (77’ Φροξυλιάς), Κουρέλλας (69’ Καλογέρης), Παυλής (70’ Σταματής)


πηγή: sport-fm.gr

Αμφίβολος ο «Ίμπρα» με Βραζιλία!!

Αμφίβολος ο «Ίμπρα» με Βραζιλία
Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο φιλικό της Σουηδίας κόντρα στην Βραζιλία που θα γίνει την Τετάρτη (15/8) στην Στοκχόλμη.

Ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν στο ντεμπούτο στο γαλλικό πρωτάθλημα αποκόμισε έναν μικροτραυματισμό, ο οποίος του κοστίσει την συμμετοχή με την «σελεσάο».

Ωστόσο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας είναι πιο αισιόδοξη για τον τραυματισμό του πρώην παίκτη της Μίλαν. Μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά θα περάσει από εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπολογίζεται στο φιλικό αγώνα με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας». 


πηγή: sport-fm.gr

Στα δικαστήρια Ριμπερί, Μπενζεμά!!

Στα δικαστήρια Ριμπερί, Μπενζεμά
Στις δικαστικές αίθουσες φαίνεται ότι θα γραφτεί ο επίλογος της πολύκροτης υπόθεσης η οποία είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια, μετά την αποκάλυψη που έκανε η ανήλικη ιερόδουλη, Ζαχία Ντεχάρ και εμπλέκει τους Καρίμ Μπενζεμά και Φράνκ Ριμπερί. Πλέον, οι δύο ποδοσφαιριστές θα οδηγηθούν στο δικαστήριο για μπει οριστικό τέλος στην υπόθεση.

Ο άνθρωπος που ασχολείται με την έρευνα της περίπτωσης της ανήλικης ιερόδουλης, Αντρέ Ντάντο, δήλωσε:

«Κάποιοι από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της μαστροπείας. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιος ακριβώς αυτή την στιγμή».

Ο ίδιος ο Ντάντο, ωστόσο, επιθυμεί η δίκη να μετατεθεί μετά από κάποιους μήνες και συγκεκριμένα μέσα στο 2013, ώστε να υπάρξουν και επιπλέον στοιχεία.


πηγή: sport-fm.gr

Ικανοποίηση Αντσελότι!!

Ικανοποίηση Αντσελότι
Την ικανοποίησή του για τις μεταγραφές που πραγματοποίησε η ομάδα του εξέφρασε ο Κάρλο Αντσελότι, μιλώντας στο «France Football». Ο Ιταλός κόουτς αναφερόμενος στους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Παρί Σεν Ζερμέν, έπλεξε το εγκώμιο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τονίζοντας τον επαγγελματισμό του.

Η ομάδα που πρωταγωνίστησε στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού είναι χωρίς αμφιβολία η Παρί Σεν Ζερμέν. Τα χρήματα που ξόδεψαν οι Άραβες ιδιοκτήτες της ομάδας ήταν πολλά και οι ποδοσφαιριστές που τέθηκαν στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι είναι ποιοτικότατοι, κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο τεχνικός, που μίλησε στο «France Football».

«Πιστεύω πως αγοράσαμε αυτούς που θέλαμε. Όταν είχα έρθει στο Παρίσι, συμφωνήσαμε να πάρουμε ποιοτικούς και έτοιμους παίκτες και σήμερα μπορώ να πω πως οι ιδιοκτήτες κράτησαν την υπόσχεσή τους. Έχουμε θέσει με τον τρόπο αυτό τις βάσεις για να κάνουμε την Παρί μεγάλη», δήλωσε ο Αντσελότι.

Πολλοί μίλησαν υποτιμητικά για το χαρακτήρα του Ιμπραΐμοβιτς, μη μπορώντας να αμφισβητήσουν τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Ποια είναι η άποψη του Κάρλο; «Το μόνο που ξέρω είναι πως ο Ζλάταν είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας. Δουλεύει σκληρά και μάχεται σε κάθε αγώνα για τη νίκη. Είναι παράδειγμα για όλους τους συμπαίκτες του. Για τις ικανότητές του δεν υπάρχουν αμφιβολίες, απλά εγώ θα τον χρησιμοποιήσω με πιο σύνθετο τρόπο, προσπαθώντας να εκμεταλλευτώ κάθε πτυχή του ταλέντου του. Για μένα δεν είναι ένας απλός σέντερ φορ», τόνισε ο Αντσελότι.

Όσο για τις φήμες που θέλουν πολλούς παίκτες της Παρί να σκέφτονται τη μεταγραφή, αφού δεν υπάρχει πολύς «χώρος» για αυτούς στην ομάδα, ο Αντσελότι είναι σαφής. «Για να είσαι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη πρέπει να υπάρχουν πολλοί και ικανοί παίκτες στο ρόστερ. Κανείς δεν περισσεύει, ούτε ο Νενέ, που ακούω πως θέλει να αποχωρήσει. Κάθε ένας είναι χρήσιμος, αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ σε κανέναν θέση βασικού.»


πηγή: sport-fm.gr

Για αυτό τον πήρε!!

Για αυτό τον πήρε!
Ο Πάμπλο Κοντρέρας μπαίνει στο αεροπλάνο για να βρίσκεται αύριο στην Ελλάδα.

Ο Χιλιανός αναμένεται να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο ετών και να καλύψει ένα κενό στο ρόστερ του Ολυμπιακού το οποίο πονοκεφάλιαζε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ποια όμως είναι τα στοιχεία που φέρνουν τον αρχηγό της Κόλο Κόλο στο… λιμάνι και τον καθιστούν νικητή στη μονομαχία με τον Σκιλασί;

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα του Κοντρέρας που τον... έφεραν στους ερυθρόλευκους!

1. Έτοιμος
Το ατού του Κοντρέρας έναντι του Σκιλασί είναι η αγωνιστική του ετοιμότητα. Ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ημέρες από το ναυάγιο με την απόκτηση του Κανού και στο… λιμάνι καίγονταν να «κλείσουν» γρήγορα την εκκρεμότητα αυτή. Η μεταγραφή του Κοντρέρας έρχεται να το κάνει.

Ο Χιλιανός είναι σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, σε σημείο που… αύριο κιόλας θα μπορούσε να παίξει βασικός στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και να βγάλει πανεύκολα ένα 90λεπτό.

Ο Κοντρέρας, από την ημέρα που έφυγε από τον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της Κόλο Κόλο για το πρωτάθλημα της Χιλής. Μετά το τέλος της σεζόν ξεκουράστηκε για λίγες ημέρες και έπαιξε με την εθνική ομάδα της χώρας του σε δύο ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ένα με την Βολιβία στο οποίο είχε αγωνίστηκε βασικός σε όλη του τη διάρκεια και σε άλλο ένα με την Βενεζουέλα, για 63 λεπτά.

Στη συνέχεια έκανε προετοιμασία με την Κόλο Κόλο και άρχισε τις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα. Μέχρι να «βαφτεί ερυθρόλευκος» ο Κοντρέρας πρόλαβε να αγωνιστεί σε έξι ματς βασικός. Από αυτά, στα πέντε έπαιξε 90 λεπτά, ενώ στο τελευταίο για 49 λεπτά καθώς αποβλήθηκε.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Κοντρέρας μπορεί άμεσα να βοηθήσει την ομάδα χωρίς να χρειαστεί κάποια ειδική προπόνηση για να ανεβάσει ρυθμούς και να έρθει στο ίδιο επίπεδο με αυτό των άλλων παικτών των ερυθρολεύκων.

2. Γνωρίζει την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό
Σας λέει κάτι ο όρος… «ελληνική πραγματικότητα»; Στην περίπτωση του Κοντρέρας ισχύει και αποτελεί ένα ακόμη «συν» έναντι των άλλων περιπτώσεων. Ο Χιλιανός γνωρίζει την Ελλάδα, το πρωτάθλημά μας, αλλά το πιο σημαντικό... Γνωρίζει τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην προηγούμενή του θητεία στη χώρα μας, αλλά έχει παίξει αντίπαλος του Ολυμπιακού και γνωρίζει την πίεση για την νίκη και τα αποτελέσματα.

3. Ηγετική φυσιογνωμία
Ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν κρύβεται! Ο Χιλιανός ξέρει να δίνει το «παρών» στα μεγάλα παιχνίδια και να βοηθά με το 100% των δυνάμεών του την ομάδα του όταν αυτή τον έχει ανάγκη.

Ο Κοντρέρας ήταν ο αρχηγός στην Κόλο Κόλο και ένας από τους παίκτες που ο προπονητής του βάσιζε πολλά για όλη τη λειτουργία της ομάδας.

4. Δάσκαλος
Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Κοντρέρας μπορεί να αποτελέσει «δάσκαλό» τους. Ο Χιλιανός έχει την εμπειρία αλλά και τις παραστάσεις για να μπορέσει να βελτιώσει κάποια από τα στοιχεία των νεαρών παικτών (αμυντικών και μη) που υπάρχουν στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

5. Καθοδηγεί την άμυνα
Είναι ένας παίκτης που μπορεί να καθοδηγήσει την άμυνα του Ολυμπιακού και να αποτελέσει τον ηγέτη στην γραμμή. Μπορεί να κατευθύνει όλη τη γραμμή και να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε ακόμη κι όταν επιστρέψει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, τα στοιχεία του Κοντρέρας του ταιριάζουν με αυτά του Έλληνα άσου. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι πολλοί στην ομάδα πιστεύουν ότι οι δύο τους θα αποτελέσουν ένα εξίσου δυνατό δίδυμο όπως εκεινο του Αβραάμ με τον Μέλμπεργκ.


πηγή: sport-fm.gr

Από την θεωρία στην πράξη!!

Από την θεωρία στην πράξη
Ξεκάθαρος ήταν ο Φερνάντο Σάντος στις δηλώσεις του εν όψει του αυριανού φιλικού αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με αντίπαλο την Νορβηγία. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε… προαναγγείλει την δοκιμή του 4-4-2 και το έκανε πράξη στην σημερινή προπόνηση.

Ο Σάντος θέλει να «τεστάρει» τους ποδοσφαιριστές του και την απόδοση που θα έχουν εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη διάταξη στο γήπεδο. Για ένα διάστημα λοιπόν, δούλεψε το 4-4-2 (σ.σ για την ακρίβεια 3-4-2 λόγω… έλλειψης παικτών) δείχνοντας ότι σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει κόντρα στους Νορβηγούς.

Έτσι ο Πορτογάλος προπονητής που υπολογίζει για βασικό τερματοφύλακα τον Καρνέζη, χρησιμοποίησε τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο άμυνας (σ.σ αριστερά θα μπει ο Σπυρόπουλος αφού λείπει ο Χολέμπας).

Στην μεσαία γραμμή με τους βασικούς έβαλε τους Κατσουράνη, Νίνη, Μανιάτη και Φορτούνη αλλά τους δοκίμασε και στην ευθεία αλλά και σε ρόμβο με «δεκάρι» τόσο τον Νίνη όσο και τον Φορτούνη.

Στην επίθεση, ο Σάντος, υπολογίζει για το συγκεκριμένο σύστημα τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά. Βέβαια, είναι δεδομένο ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει και το 4-3-3 ή το 4-2-3-1 μέσα στο παιχνίδι, το σύστημα δηλαδή που έχει εφαρμόσει εδώ και καιρό στην ομάδα.


πηγή: sport-fm.gr

Νέα πόρτα σε Παναθηναϊκό για Φώτση!!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τα ρέστα του για τον Αντώνη Φώτση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες εισέπραξε νέα άρνηση από την Αρμάνι!!
Νέα πόρτα σε Παναθηναϊκό για Φώτση!


Οι «πράσινοι» έκαναν νέα βελτιωμένη πρόταση στην ιταλική ομάδα ύψος 500.000 ευρώ, για να φέρουν πίσω τον Έλληνα φόργουορντ, ωστόσο η κατάληξη δεν ήταν αυτή που περίμεναν.
Ο «Βatman» άφησε την περασμένη σεζόν τα ελληνικά παρκέ και δεσμεύεται για την φετινή χρονιά με συμβόλαιο ύψους 1.500.000 ευρώ.  Ο Παναθηναϊκός όμωςπροσπαθεί να τον εντάξει ξανά στο δυναμικό του κι όπως έγραψε το gazzetta.gr, ανέβασε την προσφορά του στα €5.000.000 μέχρι το 2015. Ωστόσο σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι Ιταλοί δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον Έλληνα παίκτη κι απάντησαν εκ νέου αρνητικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού.
Επί της ουσίας, αυτό που πληρώνει ο «Εξάστερος» είναι ότι άφησε τον Φώτση να φύγει πέρυσι χωρίς καν να του κατεθέσει πρόταση για την νέα σεζόν. Τώρα θέλει να τον φέρει πίσω, διορθώνοντας το περυσινό λάθος του, αλλά όπως αποδεικνεύται μόνο εύκολο δεν είναι!

πηγή: gazzetta.gr

Μεγαλύτερο πρόβλημα από τους 1 εκατ. ανέργους;

Τις προάλλες που είχα περάσει από τον Πάνορμο, είχα βγάλει μια φωτογραφία με τον Ραούλ. Ραούλ είναι ας πούμε το καλλιτεχνικό του. Το χαϊδευτικό του. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Μεγαλύτερο πρόβλημα από τους 1 εκατ. ανέργους;
Το πραγματικό του όνομα είναι Ραχούλ Νταλούντι. Από το Μπαγκλαντές. Εξαιρετικός. Και ως παιδί και ως επαγγελματίας. Ολες τις δουλειές στην κουζίνα έμαθε και ξέρει και σαν σερβιτόρος.
Πάνω από πέντε χρόνια δουλεύει στον Πάνορμο. Σ' ένα από τα καλύτερα μπιτς ρέστοραν της Μυκόνου. Και τον χειμώνα στην Αθήνα. Πέρυσι ήταν σεφ σε ένα από τα πλέον γνωστά μαγαζιά του Κολωνακίου.
Στη Μύκονο ο Ραούλ, όπως κάθε μαύρος ή μελαψός, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τον χειμώνα που θα επιστρέψει στην Αθήνα, στον δρόμο για το σπίτι του, θα πρέπει να πηγαίνει τοίχο-τοίχο. Εύκολα θα μπορούσε να ήταν αυτός στη θέση του νεαρού Ιρακινού που σφάξανε τα ξημερώματα της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας.
Ετσι πάει. Οι Ελληνες δεν θα μπορούσαν να αφήσουν χωρίς απάντηση τον αποτρόπαιο βιασμό στην Πάρο. Η 15χρονη Μυρτώ ακόμα χαροπαλεύει στην εντατική. Πέντε νοματαίοι, λοιπόν, απάνω σε τέσσερις μηχανές βγήκανε για μεταμεσονύχτια άγρα μεταναστών και λαθρομεταναστών. Αφού τους ξεφύγανε ένας Ρουμάνος κι ένας Μαροκινός, βρήκανε μπόσικο τον 20χρονο Ιρακινό, τον πλακώσανε στις μαχαιριές και τον καθαρίσανε. Ισοπαλία. Στην εντατική η Μυρτώ, στην κάσα ο σκούρος. Καραμπινάτη ρατσιστική επίθεση.
Ηρθε να προστεθεί στις 500 που έχουν καταγγελθεί τους τελευταίους μήνες. Και έγινε ντόρος επειδή ήταν θανατηφόρα. Παρεμπιπτόντως τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ είχαν έντονο εκνευρισμό. Από την απρόσμενη ήττα του ολυμπιονίκη μας στο τάε κβον ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη από έναν Τουρκαλά. Ουδεμία πρόθεση, βέβαια, να αδικηθεί η Χρυσή Αυγή που προεκλογικά είχε κάνει σημαία της τέσσερις λέξεις: «Να ξεβρωμίσει ο τόπος». Είχε προηγηθεί για πολλά χρόνια το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Που είχε σηκώσει όσο ψηλά γίνεται το λάβαρο κατά των λαθρομεταναστών.
Ο καρπός που έσπειρε το ΛΑΟΣ είχε ως αποτέλεσμα να φυτρώσει η Χρυσή Αυγή. Κι όπως έγιναν υπουργοί οι κ. Γεωργιάδης, Βορίδης είναι πιθανόν να δούμε αύριο υπουργό σε μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον ανδροπρεπή Κώστα Μπαρμπαρούση. Γιατί όχι. Το εθνικό συμφέρον όλα τα επιτρέπει. Αλλωστε δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή που βάζει σαν Νο 1 εθνικό ζήτημα το μεταναστευτικό. Πρόσφατη είναι σχετική δήλωση του κ. Δένδια: «Κινδυνεύουμε με πλήρη αλλοίωση της κοινωνίας.
Το μεταναστευτικό είναι ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα από το οικονομικό». Πράγματι. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα οι 1.000.000+ άνεργοι. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, οι αυτοκτονίες. Δεν συνιστούν μέγα πρόβλημα τα επικείμενα μέτρα των 11,5 δισ. Οχι. Ακόμα μεγαλύτερο είναι οι λαθρομετανάστες. Εξ ου και η πρόσφατη τηλεοπτική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Μπουζουριάζουμε επτά χιλιάδες, συλλαμβάνουμε 1..500 που δεν είχαν χαρτιά και στέλνουμε 88 Πακιστανούς πίσω. Αυτά είναι τα επίσημα νούμερα.
Με 1.500 συλλήψεις δηλαδή ξεβρώμισε (όπως λέει η Χρυσή Αυγή) η Αθήνα; Οταν οι λαθρομετανάστες σε όλη τη χώρα υπολογίζονται στο 1 εκατομμύριο; Αλλο θεατρική παράσταση λοιπόν και άλλο ουσιαστική και συστηματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Με άμεσο αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της ταρίφας. Από 2.500-3.000 ευρώ που ήταν η ταρίφα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα (από τον Εβρο) ή παράνομη έξοδο (στην Ιταλία), τώρα με τον «Ξένιο Δία» οι δουλέμποροι ζητάνε τα διπλά.
Ο Ραούλ πάντως όταν του είπα ότι θα βάλω τη φωτογραφία ζήτησε να του βγάλω καινούργια: «Σε αυτήν είμαι πολύ μαύρος» είπε. Αυτά.
Τύφλα να 'χει ο Γκορμπατσόφ
ΞΑΦΝΙΚΑ θυμήθηκα τον Γκορμπατσόφ. Οταν πήρε τον πούλο από τη Ρωσία το είχε ρίξει στις αρπαχτές. Περιόδευε ανά την Ευρώπη και διοργάνωνε εκδηλώσεις με ιδιαίτερα ακριβό αντίτιμο εισιτηρίου. Δήθεν διαλέξεις δηλαδή και μετά κονσομασιόν με τον κόσμο, όπως κάνουν τα κορίτσια στα καμπαρέ με τους πελάτες. Και γινότανε τζίρος. Εύκολα βάζει το χέρι στην τσέπη ο άλλος για να γνωρίσει από κοντά τον άνθρωπο που διέλυσε ολόκληρη Σοβιετική Ενωση. Και να βγάλει φωτογραφία μαζί του, να την έχει για ενθύμιο.
Αν δεν κάνω λάθος είχε έρθει και στην Αθήνα. Πριν ακόμα μπει στο χώρο της διαφήμισης με την Πίτσα Χατ. Θέλω να πω δηλαδή ότι οι επώνυμοι πουλάνε. Τραβάνε κόσμο. Είτε για καλλιτέχνες πρόκειται είτε για πολιτικούς είτε για επιστήμονες. Κι έτσι φτάνουμε στον Αλαφούζο. Που θες να τον αφήσεις, αλλά δεν σ' αφήνει αυτός. Την Κυριακή το βράδυ λοιπόν μετά το φιλικό με την Ανόρθωση η «Συμμαχία» έκανε ειδική βραδιά για τους Κύπριους Παναθηναϊκούς στη Λάρνακα. Πώς προμοταρίστηκε λοιπόν το σχετικό ιβέντ;
«Σας περιμένουμε όλους σε μια απόλυτη παναθηναϊκή βραδιά. Θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τον Γιάννη Αλαφούζο. Τον άνθρωπο που επέλεξε και προσπαθεί να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο...». Ουδεμία αντίρρηση ότι ο σκοπός της ενίσχυσης του Παναθηναϊκού είναι ιερός. Λίγο κράτει όμως δεν θα έκανε κακό. Ποιος είναι δηλαδή ο Γ. Αλαφούζος που είχαν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του; Ο Γκορμπατσόφ;
Δεν είναι μόνο οι αλλοδαποί εγκληματίες
ΣΧΕΤΙΚΑ πάντως με τις εγκληματικές δραστηριότητες ημεδαπών και αλλοδαπών υπάρχει για το 2011 επίσημος κατάλογος της αστυνομίας. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Ανθρωποκτονίες: Ελληνες 255, ξένοι 180 Απάτες: Ελληνες 711, ξένοι 147. Βιασμοί: Ελληνες 113, ξένοι 98. Εκβιάσεις: Ελληνες 251, ξένοι 111. Στις ζωοκλοπές υπάρχει ισοπαλία: Ελληνες 90, ξένοι 78. Ναρκωτικά: Ελληνες 9.560, ξένοι 3.551. Οπλα: Ελληνες 2.887, ξένοι 1.042. Κλοπές αυτοκινήτων: Ελληνες 9.347, ξένοι 7.310. Κλοπές καταστημάτων, οικιών κλπ: Ελληνες 6.600, ξένοι 5.000. Ισοπαλία στους τσαντάκηδες με 174 Ελληνες και 175 ξένους. Σαφώς λοιπόν η εγκληματικότητα των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερη.
Οι αλλοδαποί υπερτερούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες παρανομιών. Οπως η επαιτεία, το λαθρεμπόριο, τα πνευματικά δικαιώματα (cd και dvd) ενώ υπερέχουν σαφώς στις πλαστογραφίες (διαβατήρια κλπ) στις μικροκλοπές και στους πορτοφολάδες. Σαφώς και δεν υπάρχει η ίδια αναλογία στα μεγέθη. Οι Ελληνες είναι πολλοί περισσότεροι. Οχι όμως κι ότι μόνο οι αλλοδαποί είναι εγκληματίες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως το αίτημα για αναβολή του ματς με τον Λεβαδειακό έπρεπε ο Αλαφούζος να το στείλει κατευθείαν στον Βαγγέλη και όχι στη Super League;
Εχω κάνει ψυχοθεραπεία από τα 19.
-Μαίρη Συνατσάκη.
Πηγή: Goal

Τι κουβαρντάς είναι αυτός;

Ξέρετε πόσα χρήματα χάρισε στην Πόρτσμουθ ο Λίαμ Λόρενς, για να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ;
Τι κουβαρντάς είναι αυτός;
«Αυτή τη στιγμή το… πορτοφόλι μου έχει 1 εκατ. λίρες λιγότερες, υπολογίζοντας το ποσό που θα έπαιρνα για τα δύο επόμενα χρόνια του συμβολαίου μου», σχολίασε ο ίδιος ο παίκτης στο «sportsnewsireland.com» τόνισε ότι οι:
«Οι πομπέις έχουν μοιρασμένες πιθανότητες επιβίωσης και διάλυσης… »!

Τσαντίλα, πριμ, σαμπάνιες!!

Το Σούπερ Καπ, το παιχνίδι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια και την κυπελλούχο της προηγούμενης σεζόν, είναι πονεμένη ιστορία ανικανότητας για τις ποδοσφαιρικές αρχές (συλλόγους, αστυνομία, συνδέσμους φιλάθλων, ακόμα και των ΜΜΕ) της χώρας μας. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Τσαντίλα, πριμ, σαμπάνιες
Στην Αγγλία, με τη μορφή του Κομιούνιτι Σιλντ, στη Γερμανία (όπου επανήλθε την τελευταία διετία), στην Ισπανία (έπεται), στην Πορτογαλία, ακόμα και στην Τουρκία αποτέλεσε εξαιρετικό ορεκτικό για τις σεζόν που πλησιάζουν στην έναρξή τους.
Ας μη στεναχωριόμαστε, όμως. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ιταλοί. Το δικό τους Σούπερ Καπ εξελίχθηκε σε σχετική παρωδία (προφανώς ενθουσιάζοντας τους Κινέζους οικοδεσπότες, αν κρίνουμε απ' το αίτημα ανανέωσης της συμφωνίας διεξαγωγής του στο Πεκίνο για άλλα τρία χρόνια) που ολοκληρώθηκε εν πτήσει.
Στο αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Νάπολι στην έδρα της και με τον Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, πρόεδρο αυτής, να μιλάει στους δημοσιογράφους για όσα έγιναν.
«Το Σούπερ Καπ είναι άχρηστο έτσι όπως διεξάγεται. Αντί να προβάλλει το ποδόσφαιρό μας, το μειώνει. Υπαίτιοι είναι η Λίγκα και ο διαιτητής. Αν παίξουμε ξανά σε Σούπερ Καπ θα ζητήσω διαιτητή εκτός Ιταλίας» είπε ο 63χρονος παράγοντας. Δήλωσε ότι έμεινε τσαντισμένος για πέντε λεπτά μετά το τελικό σφύριγμα, ότι έδωσε πριμ 20.000 ευρώ στους ηθικούς νικητές, τους ποδοσφαιριστές του, και πρόσθεσε «ξέρετε τι έκανα το βράδυ; Πήρα την ομάδα, βγήκαμε έξω και τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας με δέκα μπουκάλια σαμπάνιες».
Τα «έχωσε» στη RAI, την κρατική τηλεόραση, για την κάλυψη του παιχνιδιού παροτρύνοντάς τη «να πάρει το σύστημα ανάλυσης των φάσεων του Sky», του συνδρομητικού καναλιού της Ιταλίας, και κατέληξε: «Οταν βλέπεις τόσο σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα σε τόσο δημοφιλείς ομάδες να έχει διαιτητή έναν ασήμαντο, είναι αδιανόητο». Ωραία πράγματα. Με άρωμα Ελλάδας.
Πηγή: Goal

Πού ποντάρει ο Κατσαβάκης....!!

Τι περιμένει και σε τι προσδοκά ο Σερραίος τεχνικός για να βελτιώσει ο Άρης την εικόνα του...
Πού ποντάρει ο Κατσαβάκης....
Μετράμε, πλέον, αντίστροφα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το φιλικό με τη Βέροια έδειξε στον ΑΡΗ και στον Μάκη Κατσαβάκη ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να διορθώσουν μέχρι την πρεμιέρα.
Το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας εντοπίζεται στον μεσοεπιθετικό τομέα, αφού οι «κίτρινοι» εμφάνισαν πάλι σημαντικές αδυναμίες στον οργανωτικό τομέα και στη δημιουργία ευκαιριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από το γκολ του Σουνά, η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησαν ήταν αυτή με τον Τριανταφυλλάκο στο ξεκίνημα του αγώνα. Ευκαιρία που δημιουργήθηκε, ωστόσο, από στημένη μπάλα, τομέας στον οποίο η αλήθεια είναι ότι δούλεψε πολύ ο Κατσαβάκης στην προετοιμασία.

Η διοίκηση και ο Κατσαβάκης έφυγαν προβληματισμένοι από το γήπεδο χθες βράδυ και από σήμερα οι συσκέψεις θα πυκνώσουν, όπως θα ενταθούν οι ενέργειες της ΠΑΕ να ολοκληρώσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό.
Είναι προφανές ότι τόσο η διοίκηση όσο και ο Σερραίος τεχνικός ποντάρουν σε συγκεκριμένα πράγματα για την βελτίωση της εικόνας του ΑΡΗ μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Για παράδειγμα, περιμένουν τις δύο προσθήκες παικτών άνω των 24, ενός στο κέντρο κι ενός στην επίθεση. Με έναν ποιοτικό χαφ κι έναν φορ που θα «έχει» το γκολ, ο ΑΡΗΣ αναμένεται να λύσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεσοεπιθετικά. Γι’ αυτό πρέπει οι επιλογές να είναι προσεκτικές.

Από ‘κει και πέρα φαίνεται ότι η ομάδα χρειάζεται έναν «κανονικό» αριστερό μπακ, γιατί οι δοκιμές που έκανε μέχρι τώρα ο Κατσαβάκης δεν έπεισαν ότι μπορούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση. Γι’ αυτό συνεχίζεται η προσπάθεια απόκτησης του Σικαλιά από τη Δράμα, αλλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με την δραμινή ομάδα.

Επειτα, ο Κατσαβάκης περιμένει την ενσωμάτωση του Ρούμπεν Πουλίδο στην ομάδα, αφού ο Ισπανός μπορεί να κατευθύνει την ομάδα από την άμυνα, η οποία χθες ήταν λιγάκι προβληματική. Ο Ισπανός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα φέτος και όσο γρηγορότερα μπει στην ομάδα, τόσο το καλύτερο.

Εξίσου αναγκαίο για τον ΑΡΗ είναι και η επάνοδος του Γιάννη Γιαννιώτα. Ο νεαρός μέσος θα είναι από τα «πρώτα βιολιά» της ομάδας και ο Κατσαβάκης ποντάρει πολλά πάνω του για την επίθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι ο διεθνής επιθετικός θα αποτελέσει κομβικό παίκτη των «κιτρίνων» και η χρονιά που έρχεται είναι γεμάτη προκλήσεις γι’ αυτόν.

Με τις παραπάνω κινήσεις ο Κατσαβάκης προσδοκά ότι ο ΑΡΗΣ θα επιλύσει σε ικανοποιητικό βαθμό τα προβλήματά του, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος στο πρωτάθλημα. Το δυστύχημα είναι ότι δεν προλαβαίνουν όλα αυτά να γίνουν μέχρι το φιλικό της Κυριακής με τη Ρόμα, που θα αποτελέσει την πρόβα τζενετάλε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος….
Πηγή: allaboutaris.com

Απαγορεύεται η ήττα!!

Στην κουλτούρα του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, πολύ λίγα πράγματα αποτελούν  χειρότερα «εγκλήματα» από την ήττα σε έναν τελικό. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Απαγορεύεται η ήττα
Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας του χρυσού μεταλλίου στο Γουέμπλεϊ κόντρα στο Μεξικό, η σαμπάνιες ήταν ήδη στο θέση τους, ώστε να ανοίξουν με το σφύριγμα της λήξης παγωμένες! Στη Βραζιλία περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, όταν κερδίζει η ομάδα αποθεώνονται οι παίκτες. Όταν χάνει, φταίει ο προπονητής. Εάν στις αποσκευές της πτήσης της επιστροφής στο Ρίο ήταν μαζί και το χρυσό μετάλλιο θα ήταν σίγουρο πως ο Μενέσες θα οδηγούσε και την πρώτη ομάδα της χώρας και στο εντός έδρας παγκόσμιο κύπελλο, σε δύο χρόνια. Τώρα εάν ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θέλει να ισχυροποιήσει το προφίλ του στο ξεκίνημα της θητείας του, έχει την προφανή επιλογή. Να διώξει τον Μενέσες!
Όπως συμβαίνει με όλους τους προπονητές του κόσμου, ο συγκεκριμένος έχει επιχειρήματα. Με πρώτο του πολύ καλού τερματοφύλακα Καμπράλ, ο οποίος τελικά δεν ήταν διαθέσιμος. Οι Νέτο και Γκάμπριελ δεν άξιζαν να καθίσουν στα δοκάρια του Ολυμπιακού τουρνουά. Άλλοι ωστόσο δεν υπήρχαν. Η πιο έντονη κριτική στον προπονητή από τους ρεπόρτερ της Βραζιλίας αφορά στην επιλογή του κεντρικού αμυντικού Ζουάν. Ο συγκεκριμένος δεν υπολογίζεται για το 2014 και δεν έδειξε στο γήπεδο ότι υπήρχε λόγος για να παίξει. Με δεδομένες τις κούρσες του αριστερού αμυντικού της Ρεάλ Μαρσέλο που αφήνουν ανοικτή την άμυνα στα πλάγια και τις άτσαλες κινήσεις του Ζουάν, η αριστερή πλευρά της Βραζιλίας...έμπαζε πολύ!
Πολλοί θα πουν πως η Βραζιλία έχασε από την πρώτη σοβαρή ομάδα που αντιμετώπισε στο Λονδίνο. Μπορεί να είναι κι έτσι. Πάντως τα εύσημα στον τεχνικό για τη δημιουργία ομάδας απολύτως επικίνδυνης στις αντεπιθέσεις, περισσότερο προσαρμοσμένης στα διεθνή στάνταρ με ομαδικό παιχνίδι και λιγότερο στη λογική του ποδοσφαίρου παραλίας, πρέπει να αποδοθούν στον προπονητή, που τώρα φταίει για όλα. Ο Ντέντε και ο Νταβίντ Λουίζ θα μονομαχήσουν για μία θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Τιάγκο Σλίβα για το Μουντιάλ του 2014. Ο Ραμίρες δείχνει μετά το τελείωμα της προηγούμενης σεζόν στην Τσέλσι να υπολογίζεται ξανά. Στο 4-2-3-1 δεν τα κατάφερε με τη φανέλα της Εθνικής, στο 4-3-2-1 που σκέφτεται ο Μενέσες πάντως ταιριάζει απολύτως.
Η Βραζιλία θα είναι εκατό τοις εκατό μεγάλο φαβορί στην έδρα της το 2014, αρκεί να μην υπονομεύσουν την προσπάθειά της οι συνθήκες και το τεράστιο άγχος που θα προκύψει στους «καριόκας», από την... υποχρέωση για την κατάκτηση της κορυφής. Τόσο μεγάλη δεν έχει άλλη ομάδα σε κανένα σημείο του πλανήτη, πόσο μάλλον τότε. Οι εικόνες των ξαπλωμένων παικτών στο Γουέμπλεϊ, είναι από μόνες τους δύσκολη ιστορία για το επόμενο Μουντιάλ...
Πηγή: pamesports.gr

Ο πιο διάσημος Εθνικός Ύμνος!!

Είναι η πιο γνωστή μελωδία σε αθλητικές διοργανώσεις. Ο Εθνικός Ύμνος της ΕΣΣΔ και τώρα της Ρωσίας έχει ακουστεί τις περισσότερες φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Ο πιο διάσημος Εθνικός Ύμνος
Αποτελεί σήμα κατατεθέν της αθλητικής υπεροχής της χώρας. Μπορεί τα τελευταία χρόνια Αμερικανοί και Κινέζοι να πήραν κεφάλι, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Ρωσικός Εθνικός Ύμνος έχει τις περισσότερες παρουσίες στο Ολυμπιακό… play list!
Ο Ύμνος έχει τη δική του ιστορία. Γράφτηκε τρεις φορές από τον ίδιο άνθρωπο σε διάρκεια 55 χρόνων! Εκτός από τη μελωδία που δεν άλλαξε, ο στιχουργός Σεργκέι Μιχαλκόβ απέδειξε ότι και οι άνθρωποι του πνεύματος ξέρουν να προσαρμόζονται στις περιστάσεις!
Ο πρώτος Εθνικός Ύμνος της ΕΣΣΔ γράφτηκε το 1944 όταν ο πόλεμος με τη Χιτλερική Γερμανία δεν είχε ακόμα τελειώσει. Η πρώτη εκτέλεση έγινε την 1η Ιανουαρίου 1944 και στις 15 Μαρτίου 1944 έγινε επίσημα ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.
Συνθέτης ήταν ο Αλέξανδρος Αλεξάντροβ ο οποίος από το 1939 είχε γράψει τη μελωδία ως Ύμνο των Μπολσεβίκων. Τους στίχους τους έγραψε ο ποιητής παιδικών παραμυθιών Σεργκέι Μιχαλκόβ.
Με το θάνατο του Στάλιν το 1953 ήρθε η από-σταλινοποίηση. Οι στίχοι που θεοποιούσαν τον Στάλιν κρίθηκαν ακατάλληλοι. Επιλέχτηκε η εκτέλεση χωρίς στίχους. Μέχρι το 1977 όταν το Κόμμα ζήτησε πάλι από τον Μιχαλκόβ να γράψει νέους στίχους όχι για τον Στάλιν, αλλά για τις ιδέες του Λένιν. Ο Μιχαλκόβ ως γνήσιος επαγγελματίας περισσότερο και λιγότερο ως ιδεολόγος έγραψε τους νέους στίχους.
Το 1991 με τη διάλυση της ΕΣΣΔ ως Ύμνος της Ρωσίας επιλέχτηκε ο Πατριωτικό Τραγούδι της Όπερας Γκλίνκα του Σουσάνιν. Θεωρήθηκε όμως… ξενέρωτο. Έτσι ο Πούτιν το 2000 βρήκε τον 91 χρόνων πλέον Σεργκέι Μιχαλκόβ και του ζήτησε να γράψει τους στίχους για 3η φορά. Κι αυτός ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της νέας εποχής.
Οι στίχοι του 1977
1.
Ένωση ακατάλυτη, των ελευθέρων Δημοκρατιών,
Η Μεγάλη Ρωσία συνένωσε για πάντα,
Χαίρε δημιούργημα της θέλησης των λαών,
Ενιαία, ισχυρή Σοβιετική Ένωση.
Δόξα σε σένα Πατρίδα, δική μας ελεύθερη,
Της φιλίας των λαών ελπιδοφόρο στήριγμα,
Κόμμα του Λένιν δύναμη λαϊκή,
Προς το θρίαμβο του Κομμουνισμού μας οδηγεί.
2.
Μέσα από κακουχίες, έλαμψε για μας ο ήλιος της ελευθερίας,
Και ο Λένιν τον μέγα δρόμο μας έδειξε,
Στη Δίκαιη Υπόθεση ανύψωσε τους λαούς,
Στη εργασία και στους θριάμβους μας ενέπνευσε.
Δόξα σε σένα Πατρίδα, δική μας ελεύθερη,
Της φιλίας των λαών ελπιδοφόρο στήριγμα,
Κόμμα του Λένιν δύναμη λαϊκή,
Προς το θρίαμβο του Κομμουνισμού μας οδηγεί.
3.
Στην νίκη των αθανάτων ιδεών του Κομμουνισμού,
βλέπουμε το μεγάλο μέλλον της πατρίδας μας,
Και στο κόκκινο λάβαρo της δοξασμένης πατρίδας μας,
θα είμαστε πάντα ολόψυχα πιστοί.
Δόξα σε σένα Πατρίδα, δική μας ελεύθερη,
Της φιλίας των λαών ελπιδοφόρο στήριγμα,
Κόμμα του Λένιν δύναμη λαϊκή,
Προς το θρίαμβο του Κομμουνισμού μας οδηγεί.
Ακούστε τον εδώ http://www.youtube.com/watch?v=39QwQrfpeYg&feature=related
Οι στίχοι του 2000
Ρωσία – άγιο μας κράτος,
Ρωσία – αγαπημένη μας χώρα.
Ισχυρή θέληση, μεγάλη δόξα
Είναι τα κεκτημένα σου σε όλους τους καιρούς!
Χορός:
Δόξα σοι Πατρίδα δική μας ελεύθερη,
Αδελφών λαών ένωση αιώνια,
Κληροδοτημένη από τους προγόνους σοφία λαϊκή!
Δόξα σοι χώρα μας! Είμαστε περήφανοι για σένα!
Από τις νότιες θάλασσες μέχρι τις πολικές επαρχίες
Απλώνονται τα δάση και λιβάδια μας.
Είσαι μοναδική στο κόσμο,
Από το Θεό προστατευμένη πατρώα γη!
Χορός
Ευρείς ορίζοντες για όνειρα και για ζωή,
Μας ανοίγονται στα χρόνια που έρχονται.
Δύναμη μας δίνει η πιστή στην πατρίδα μας.
Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι πάντα!
Ακούστε τον εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=O1pH9fqUXDU
Πηγή: pamesports.gr

Προτάθηκε ο Σιμόνε Μπαρόνε!!

Πέραν της ενίσχυσης με έναν (ή και δύο…) επιθετικούς που θα ενισχύσουν άμεσα το ρόστερ, οι άνθρωποι του Άρη, βρίσκονται σε αναζήτηση και του αμυντικού μέσου που έχει ζητήσει ο Μάκης Κατσαβάκης. Στη μεταγραφική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, έπεσαν εκ νέου στο τραπέζι όλες οι περιπτώσεις και αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια για να κλείσουν όσο δυνατόν γρηγορότερα όλα τα μεταγραφικά ζητήματα.

Στα πλαίσια της αναζήτησης αυτής, στους «κίτρινους» προτάθηκε και ο 34χρονος Ιταλός αμυντικός μέσος Σιμόνε Μπαρόνε, που έχει τεράστια θητεία στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ μετράει και 16 διεθνείς συμμετοχές με τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα». Ασφαλώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό όνομα, όμως στα αρνητικά ασφαλώς περιλαμβάνεται η ηλικία του και το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα δείχνει να βαδίζει προς τη δύση της. Ο Μπαρόνε έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τη Λιβόρνο, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Πάρμα, Πάντοβα, Κιέβο, Πάρμα, Τορίνο, Παλέρμο και Κάλιαρι.

Στο… ακουστικό για απαντήσεις
Η πρόταση Έλληνα μάνατζερ για τον Μπαρόνε, δεν σημαίνει ασφαλώς πως εγκαταλείφθηκαν οι περιπτώσεις των υπόλοιπων αμυντικών μέσων. Στη λίστα εξακολουθεί να βρίσκεται ο 24χρονος Νιγηριανός χαφ Έντι Οσενί που έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λεμεσού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εγκαταλειφθεί ούτε η περίπτωση του Κριστιάν Βαντόζ, ο οποίος ακόμη δεν έχει υπογράψει στη Γκρόνινγκεν. Ο Ούγγρος μέσος αποτελεί το διακαή πόθο του Κατσαβάκη και της διοίκησης, επομένως δεν θα θεωρηθεί απίθανο αν ο Άρης επιστρέψει με μια νέα, ακόμη καλύτερη πρόταση και κάνει δικό του τον 27χρονο ποδοσφαιριστή.


πηγή: metrosport.gr

Λαμπράκης: «Δεν μας ικανοποιεί οικονομικά ο Άρης»

Άσχημη τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση του Νίκου Κατσικοκέρη μετά και τις δηλώσεις του Σταύρου Λαμπράκη στο novasports.gr. Ο γενικός αρχηγός του Εργοτέλη τόνισε πως η μετακίνηση του 23χρονου επιθετικού στους «κίτρινους» δεν μπορεί να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που οι Κρητικοί δεν ικανοποιούνται στο οικονομικό σκέλος της πρότασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του Άρη περιλαμβάνει δύο έμψυχα ανταλλάγματα και ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό σε σχέση με τις 250.000 που ζητούν οι άνθρωποι της ομάδας του Ηρακλείου.

«Είμαι ενήμερος για την πρόταση του Άρη, όμως δεν είναι αυτή που θα μας επέτρεπε να προχωρήσουμε το θέμα. Δεν μας ικανοποιεί οικονομικά », είπε αρχικά ο γενικός αρχηγός του Εργοτέλη και συνέχισε: « Εάν ο Εργοτέλης δεν πάρει τα χρήματα που ζητά, ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα. Έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.».

Όσο για την επιθυμία του Κατσικοκέρη να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, τόνισε: « Ο Νίκος είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στον Εργοτέλη, εφόσον η ομάδα δεν ικανοποιηθεί στον οικονομικό τομέα. Μπορεί να μην αισθάνεται άνετα στη Β΄ Εθνική, όμως και ο Εργοτέλης δεν αισθάνεται άνετα με τον υποβιβασμό», κατέληξε.

Ραντεβού Φέργκιουσον-Βενγκέρ για Φαν Πέρσι!!

Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η Daily Mail, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε προσωπική συζήτηση με τον Αρσέν Βενγκέρ, με θέμα το κεντρικό πρόσωπο του φετινού καλοκαιριού, τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Μάλιστα δεν έχει πολύ καιρό που έλαβε χώρα η συγκεκριμένη συνάντηση, ενώ αναμένεται οι δύο άνδρες να μιλήσουν εκ νέου τις επόμενες μέρες για τον Ολλανδό επιθετικό.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα η μεταγραφή του Φαν Πέρσι δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμη και πριν την έναρξη πρωταθλήματος, παρά το αρχικό χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Συγκεκριμένα η Άρσεναλ έχει ξεκαθαρίσει πως παραχωρεί τον πρώτο σκόρερ της περσινής Premier League με 30 εκ. λίρες, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τιμή εκκίνησης τις 20 εκ. λίρες.

Πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η μόνη περίπτωση ούτως ώστε ο Φαν Πέρσι να αποχωρήσει από την Άρσεναλ είναι για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ. Αυτό γιατί τόσο η Μάντσεστερ Σίτι, όσο και η Γιουβέντους απέσυραν το ενδιαφέρον τους, μετά τις έντονες αντιστάσεις που παρουσίασαν οι «κανονιέρηδες».


πηγή: metrosport.gr

«Ναι» στη Μίλαν από Ρόσι!!

Η Μίλαν φέρεται να είναι η νέα ομάδα από την Ιταλία που ενδιαφέρεται έντονα για τον Τζουζέπε Ρόσι, ο οποίος αναζητά το νέο σταθμό της καριέρας του μετά τον υποβιβασμό της Βιγιαρεάλ στη Segunda Division. Ο Ιταλός στράικερ παρότι έχασε σχεδόν όλη την περσινή σεζόν λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, έχει πολλές προτάσεις από την πατρίδα του με τη Νάπολι και την Ίντερ να είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό έχουν προσεγγίσει τον παίκτη.

Ο μάνατζερ του 24χρονου επιθετικού, Φεντερίκο Παστορέλο μιλώντας στο Sky Sport 24 ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του θα απαντούσε μόνο κατα φατικά σε μια ενδεχόμενη πρόταση της Μίλαν.

«Η Μίλαν; Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποια επαφή από τους ροσονέρι, αλλά ο Ρόσι σίγουρα θα έλεγε ναι είχε προσεγγιστεί από τη Μίλαν. Για τον Τζουζέπε Ρόσι η μεταγραφική αγορά θα ξεκινήσει στις τελευταίες εβδομάδες της μεταγραφικής περιόδου. Εύχεται να αγωνιστεί ξανά στη Serie A και περιμένω προτάσεις από ιταλικές ομάδες. Θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμος για τη Νάπολι και τη Ρόμα. Η Ίντερ χρειάζεται επίσης νεαρούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Η Γιουβέντους έχει έλλειψη σε τοπ παίκτες και η Μίλαν θα πρέπει να αντικαταστήσει τους επιθετικούς που αποχώρησαν», είπε χαρακτηριστικά.


πηγή: metrosport.gr

«Φεύγει» ο Χούλκ!!

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Χούλκ σκέφτεται πλέον το μέλλον του και ουσιαστικά προανήγγειλε την αποχώρησή του από την Πόρτο.

Ο Χούλκ τόνισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρίσει από τους «δράκους» και εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί είτε στο αγγλικό, είτε στο ισπανικό πρωτάθλημα.

«Προτίμησή μου είναι να παίξω στην Αγγλία ή την Ισπανία, γιατί είναι τα πιο προβεβλημένα πρωταθλήματα του κόσμου. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να φύγω», δήλωσε ο 26χρονος άσος, που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016 και σε αυτό προβλέπεται ρήτρα 100 εκατ. ευρώ.


πηγή: metrosport.gr

Εκλογές στις 2 Σεπτεμβρίου για την ΕΟΚ!!

Η ΕΟΚ κάλεσε τα σωματεία-μέλη της σε Γενική Συνέλευση στις 2 Σεπτεμβρίου από την οποία θα προκύψει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας. Η εκλογή βέβαια της παράταξης Βασιλακόπουλου θεωρείται δεδομένη, αφού είναι η μοναδική που έχει θέσει υποψηφιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Έχοντες υπόψη : α) Τον Νόμο 2725/99, άρθρα 20, 22 και 24, β) Τα άρθρα 8, 9, 10, 11, 12, 22, 23 & 37 του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ., γ) Την μ΄ αριθμ. 57/13-8-2012 απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.
Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε
τα Σωματεία - Μέλη της Ομοσπονδίας σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9.30 π.μ., που θα γίνει στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασ. Αλεξάνδρου 2 – τηλ. 210 7253725).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης
2. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
3. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού από 1/1/2012 μέχρι 31/8/2012
4. Λογοδοσία και έκθεση πεπραγμένων απερχόμενης Διοίκησης - απαλλαγή του απερχομένου Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
5. Ανακήρυξη Επίτιμων Μελών Ε.Ο.Κ.
6. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής (2 μελών)
7. Αρχαιρεσίες για την Εκλογή α) Μελών Δ.Σ., 18 τακτικών και 5 αναπληρωματικών και β) Εξελεγκτικής Επιτροπής, 3 τακτικών και 2 αναπληρωματικών
Σε περίπτωση που δεν θα γίνει η απαρτία που προβλέπει το Καταστατικό, η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επομένη ημέρα (ΔΕΥΤΕΡΑ 3-9-2012) στις 9.30 π.μ., στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα Ημερήσιας Διάταξης.
Στην περίπτωση αυτή, η Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα του αριθμού των παρόντων Σωματείων.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Α) Παρακαλούνται τα Σωματεία να έχουν τακτοποιήσει μέχρι 29/8/2012 το αργότερο τις συνδρομές τους προς την Ε.Ο.Κ., για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, που θα έχει σαν αποτέλεσμα, να καθυστερήσει η έναρξή της.

Β) Δικαίωμα ψήφου έχουν τα Σωματεία – Μέλη της Ε.Ο.Κ., που έχουν επιδείξει την προβλεπόμενη στο άρθρο 8 παρ. 5 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα στο άθλημα, κατά την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.

Γ) Οι υποψηφιότητες των κ.κ. αντιπροσώπων, που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην Νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας, πρέπει να υποβληθούν το αργότερο 10 ημέρες προ της Γενικής Συνέλευσης, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, ήτοι μέχρι τις 3 μ.μ. της 23/8/2012, στα γραφεία της Ε.Ο.Κ.
Το κάθε Σωματείο έχει δικαίωμα να προτείνει για το Δ.Σ. ή την Εξελεγκτική Επιτροπή την υποψηφιότητα ενός Τακτικού ή ενός Αναπληρωματικού μέλους.
Ο υποψήφιος θα πρέπει, κατά του χρόνου της υποβολής της υποψηφιότητας, να είναι μέλος του Σωματείου με δικαίωμα να εκλέγει ή να εκλέγεται στα όργανα αυτού και να μη εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 2725/99. Η υποψηφιότητα υποβάλλεται μ΄ έγγραφο του Σωματείου, το οποίο πρέπει να περιέχει βεβαίωση για τα ανωτέρω.

Δ) Σχετικά με τον ορισμό αντιπροσώπων, που δικαιούνται να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, σας παραπέμπουμε στις διατάξεις του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ., που προβλέπει τον τρόπο ορισμού, αλλαγής και εν γένει εκπροσωπήσεων των Σωματείων Μελών στη Γενική Συνέλευση (αρ. 8).

Ε) Ο αντιπρόσωπος Σωματείου – Μέλους της Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσει στη Συνέλευση αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς του (π.χ. αστυνομική ταυτότητα, Διαβατήριο, Άδεια οδήγησης κλπ), προκειμένου να εκτελέσει τα εκλογικά του καθήκοντα παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ»

Θέλει ο Άγγερ, η Λίβερπουλ όμως;

Το όνομα του Ντάνιελ Άγκερ βρίσκεται πρώτο στη λίστα του Ρομπέρτο Μαντσίνι όσον αφορά την αμυντική ενίσχυση της Μάντσεστερ Σίτι. Ο ίδιος ο Δανός, όμως, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Politiken ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στο «Άνφιλντ», ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει συμμετάσχει ως τώρα στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στη νυν ομάδα του και στους «σίτιζενς».

«Δεν έχω μιλήσει καθόλου με την ομάδα που σχετίζεται με τη μεταγραφή μου. Δεν είναι αρμοδιότητά ακόμη και αν φαίνεται περίεργο ή όχι. Έτσι έχει αποφασίσει η ομάδα ότι πρέπει να γίνει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτή η περίοδος υφίσταται κάθε χρόνο, αλλά την αντιμετωπίζω με χαμόγελο. Δεν υπάρχει τίποτα από την ομάδα μέχρι τώρα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ. Ξέρω ότι υπάρχει κάτι από την Μάντσεστερ Σίτι αλλά δεν ξέρω τι σκέφτεται η Λίβερπουλ για αυτό. Είμαι καλά στην κατάσταση που βρίσκομαι. Η ομάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει. Δεν έχω ακούσει τίποτα από αυτούς. Προτιμώ να μείνω εδώ αλλά δεν είμαι εγώ που αποφασίζω αυτή τη στιγμή».

Στον επίλογό του δεν έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει στο Μέρσεϊσαϊντ, ωστόσο δεν εξαρτάται από τον ίδιο το μέλλον του: «Η Λίβερπουλ μπορεί να μετουσιώσει τη μεταγραφή παρά το γεγονός ότι έχω δύο χρόνια στο συμβόλαιο μου. Αλλά όχι, δεν έχω αλλάξει άποψη όσον αφορά το θέμα, όταν είχα πει ότι μερικές φορές μπορεί να μπλεχτείς σε μια κατάσταση που δεν προήλθε από απόφασή σου. Δεν θα μείνω σε ένα μέρος που δεν είμαι αρεστός, αλλά προτιμώ να μείνω εδώ. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου».


πηγή: metrosport.gr

Έκθεση-σοκ για την Ελλάδα!!

Στοιχεία σοκ για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα την εποχή του μνημονίου δίνει η Κομισιόν στην τριμηνιαία έκθεσή της.
Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει πλέον το 68% των Ελλήνων, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 χάθηκαν 400.00 θέσεις εργασίας και οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 8,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 25% το 2011 σε σχέση με το 2009.
Πιο αναλυτικά:
Μείωση 8,7% (400.000 θέσεις εργασίας) παρουσίασε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.
Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες). Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.
Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου και τα υπόλοιπα για τις βασικές ανάγκες των παιδιών του.


πηγή: gazzetta.gr

«Ποτέ δεν έβρισα τον Βλάχο»

Στην διάψευση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να έχει επεισόδιο στην προπόνηση της Δευτέρας με τον Βαγγέλη Βλάχο, προχώρησε ο Γιάννης Κοντοές, τονίζοντας πως ουδέποτε έβρισε τον προπονητή του.
Ο άσος της ΑΕΚ έκανε λόγο στην τοποθέτησή του για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας πως ό,τι έγινε χθες στα Σπάτα οφείλεται σε μία παρεξήγηση. Παράλληλα αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Βλάχος δεν τον έδιωξε ποτέ από την προπόνηση της Ένωσης, εκφράζοντας την απορία του για τον τρόπο που μεταφέρθηκε το θέμα στον Τύπο.
Αναλυτικά η δήλωση του Κοντοέ:
«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης πήγα στο γυμναστήριο λόγω κούρασης εξαιτίας του τραυματισμού που αντιμετώπιζα, από λάθος συνεννόηση.
Ειδοποιήθηκα από τον γυμναστή της ομάδας, επέστρεψα στο γήπεδο μίλησα με τον κ. Βλάχο, μου εξήγησε τι ακριβώς έπρεπε να κάνω και εκεί έληξε το θέμα. Ουδέποτε έβρισα τον προπονητή μου ούτε εκείνος με έδιωξε από την προπόνηση.
Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τον διαστρεβλωμένο τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκε στον Τύπο το συγκεκριμένο γεγονός και ποιον σκοπό εξυπηρετούσε. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αυτή την εποχή αντιμετωπίζει προβλήματα που εύχομαι να ξεπεράσει.
Εμείς οι ποδοσφαιριστές της είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας με σεβασμό προς το όνομα και την ιστορία της».

Υπέγραψε ο Μασάδο!!

Και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού είναι από το πρωί της Τρίτης (14/8) ο Πάουλο Μασάδο, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και έδωσε υπόσχεση για πολλούς τίτλους.
Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Πορτογάλος άσος τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό και είμαι εδώ για να κατακτήσω τίτλους. Θα δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Ο 26χρονος πρώην μέσος της Τουλούζ θα αμείβεται με 1,4 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ η γαλλική ομάδα θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 2,7 εκατ. ευρώ.
Στην ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός αναφέρει:
«Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή για τα επόμενα τρία χρόνια».


«Μοιάζει με Λέτο ο Λόρενς»

Με τον Σεμπάστιαν Λέτο παρομοίασε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Λίαμ Λόρενς, τονίζοντας ότι δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ που γνωρίζει τον Ιρλανδό μέσο από την συνύπαρξή τους στα αγγλικά γήπεδα, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον «Libero 107,4» ότι πρόκειται για μία καλή μεταγραφή, ενώ ανέφερε πως έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά και με τον Λέτο.
Αναλυτικά όσα είπε ο Κωνσταντόπουλος:
Για τις ικανότητες του Λίαμ Λόρενς: «Πρόκειται για μία πολύ καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Είναι έμπειρος και αρκετά καλός στη θέση του. Έχει όλα τα αγγλικά χαρακτηριστικά, καλό δεξί πόδι και στην Αγγλία, ήταν αυτός που εκτελούσε τα πέναλτι. Έχει συνηθίσει στον πιο γρήγορο τρόπο παιχνιδιού της Αγγλίας, οπότε δε θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο πιο αργό ελληνικό πρωτάθλημα».
Για το κίνητρο του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα: «Ειλικρινά δε μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Ισως ήθελε να αλλάξει παραστάσεις μετά από τόσα χρόνια στην Αγγλία, σίγουρα και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στο Europa League, δίνει ένα έξτρα κίνητρο».
Για αυτά που θα αντιμετωπίσει στην Ελλάδα: «Έχει διαφορετική κουλτούρα, σίγουρα. Εχει μεγαλώσει διαφορετικά, αλλά δε νομίζω να δυσκολευτεί να καταλάβει τι συμβαίνει εδώ. Θα τον βοηθήσουν και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, σε αυτό».
Για το ποιον παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα θυμίζει: «Αν ο Λέτο έπαιζε από δεξιά, θα έλεγα ότι μοιάζουν πολύ. Εχουν ίδιο σωματότυπο και χαρακτηριστικά».


Πιθανό το ιστορικό χαμηλό για Μίλαν!!

Η απογοήτευση των οπαδών της Μίλαν για τις πωλήσεις των Τιάγκο Σίλβα και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αντικατοπτρίζεται στις χαμηλές πωλήσεις στα εισιτήρια διαρκείας, οι οποίες μπορεί να γράψουν αρνητική ιστορία!
Οι Ροσονέρι έχασαν δύο βασικότατους παίκτες, παίρνοντας τα χρήματα της Παρί Σεν Ζερμέν, τα οποία όμως δεν έχουν επενδύσει στην ενίσχυση της ομάδας. Ο κόσμος φυσικά δεν... χαίρεται για τις κινήσεις του Μπερλουσκόνι και κάποιοι οπαδοί κινήθηκαν νομικά, ζητώντας αποζημίωση για τα διαρκείας που αποκτήθηκαν πριν τις πωλήσεις.

Η διοίκηση της ομάδας προσφέρθηκε να αποζημιώσει όσους το ήθελαν, αν και λίγοι ήταν εκείνοι που επέλεξαν αυτό το δρόμο. Τα 19.283 «κομμάτια» που έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής θεωρούνται πολύ χαμηλά για τα δεδομένα της Μίλαν και όπως αναφέρει το Tuttosport, είναι πολύ πιθανόν να τεθεί ιστορικό χαμηλό στην εποχή του Μπερλουσκόνι στο σύλλογο. Μόλις δύο φορές στο παρελθόν τα διαρκείας έχουν πέσει κάτω από τις 30.000.

Τη σεζόν 2009-10, όταν πωλήθηκε ο Κακά στη Μίλαν, όπου «έφυγαν» 27.865 διαρκείας και την επόμενη, όταν αυξήθηκαν μεν,αλλά μόλις κατά 889!

πηγή: gazzetta.gr

Οι διαιτητές μας στην Ευρώπη!!

Όπως ενημέρωσε η ΟΥΕΦΑ, δύο διαιτητές και δύο βοηθοί ορίστηκαν για αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU17.
Η ΕΠΟ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρει: «Η UEFA ενημέρωσε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τους ακόλουθους ορισμούς Ελλήνων διεθνών διαιτητών σε ευρωπαϊκά τουρνουά.
Αναλυτικά:
-Ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα διευθύνει τον αγώνα Europa League Ανζί-Άλκμααρ στις 23/8, με βοηθούς τους Δημήτρη Σαραϊδάρη-Δαμιανό Ευθυμιάδη και 4ο διαιτητή τον Σταύρο Τριτσώνη.

-Ο Τάσος Κάκος θα είναι διαιτητής στον αγώνα Europa League Ντίλα Γκόρι-Μαρίτιμο στις 30/8, με βοηθούς τους Χρήστο Ακρίβο-Δημήτρη Τάτση και 4ο διαιτητή τον Ηλία Σπάθα.

-Η Χρύσα Κουρομπίλια (βοηθός διαιτητή) και η Κωνσταντίνα Μπούμπουρη (4η διαιτητής) θα οριστούν σε αγώνες για τον 7ο όμιλο του πρώτου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU17. Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν στην Ελλάδα 26/10-3/11.

-Η Ελένη Λαμπαδαρίου θα είναι διαιτητής σε αγώνες του 4ου ομίλου του πρώτου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU17, με βοηθό την Στυλιανή Γκόγκου. Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν στη Σλοβενία 5-12/9/2012».

Ζώντας το όνειρο της Μπουντεσλίγκα (video)

Το τηλεοπτικό κανάλι Sky Sport της Γερμανίας έκανε μία ευχάριστη φάρσα σε ερασιτέχνες, μετατρέποντας την αναμέτρησή τους από ερασιτεχνική σε ανάλογη της Μπουντεσλίγκα.
Όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το κάνουν περισσότερο για χόμπι. Δεν είναι αυτή η βασική τους δουλειά και απλά ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους. Ακόμα και αυτοί όμως, κάποια στιγμή ονειρεύτηκαν να αγωνιστούν σε ένα γεμάτο γήπεδο, καθώς είχαν συνηθίσει τις άδειες κερκίδες.
Το γερμανικό δίκτυο, Sky Sports αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο των Λόχοφ και Ντίλιγκεν για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Γερμανίας. Έτσι, όσο οι παίκτες ήταν στα αποδυτήρια για τις τελικές οδηγίες από τους προπονητές τους, το Sky Sports γέμισε με κόσμο το γήπεδο και είχε κάμερες για να καλύψει το παιχνίδι.
Αρχικά, οι παίκτες υπέστησαν ένα μικρό σοκ, αλλά στη συνέχεια έδειχναν να περνούν τις καλύτερες στιγμές της μικρής τους καριέρας και απόλαυσαν το παιχνίδι. Με το τέλος της αναμέτρησης, ακόμα και οι ηττημένοι πανηγύριζαν μαζί με τους νικητές!




πηγή: onsports.gr