Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο φετινός στόχος του ΠΑΟΚ όπως δήλωσε ο Μπερτράν Ρομπερ, που θέλει να... εκθρονίσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Ο Γάλλος μέσος των «ασπρόμαυρων» μίλησε για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Γιώργος Δώνης και την δύσκολη περσινή σεζόν, ενώ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στα Μέσα της πατρίδας του και στην ζωή του στην Ελλάδα.
«Έχουμε καλή ομάδα. Όνειρο του ΠΑΟΚ είναι να εκθρονίσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δεν θα μπορούσαμε να αρχίσουμε καλύτερα τη σεζόν από την πρόκριση με δύο νίκες επί της Μπνέι Γιεχούντα. Στόχος μας είναι να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Η πρόκριση αυτή είναι πολύ σημαντική για το σύλλογο, προκειμένου να συνεχίσει να προοδεύει, αλλά και για μας είναι σημαντική υπόθεση να αντιμετωπίζουμε μεγάλες ομάδες», ήταν η αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε:
«Ήταν άσχημα στον πρώτο μου χρόνο στον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να είσαι στον πάγκο συνέχεια και να μην παίρνεις ευκαιρίες. Ο νέος προπονητής με εμπιστεύεται, πλέον γνωρίζω καλύτερα όλους τους παίκτες και τα πράγματα για μένα είναι πολύ πιο εύκολα. Ξέρω πως το συμβόλαιό μου λήγει και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα και τον εαυτό μου».
Όσο για την προσαρμογή του στην Ελλάδα: «Όταν πήγα στον Πανθρακικό αναζητούσα μία νέα πρόκληση. Στην Ελλάδα βρήκα ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, σε καλό επίπεδο, όπου ο κόσμος ζει με πάθος το ποδόσφαιρο. Δεν μου λείπει και τόσο η Γαλλία. Μου αρέσει η Ελλάδα. Χαίρομαι που ανήκω σε μία μεγάλη ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, ενώ και το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο. Έχει ήλιο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και κάνει ζέστη. Η Ελλάδα με έχει κάνει δικό της. Μιλάω ελληνικά, η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα και έχω ό,τι χρειάζεται για να είμαι ευτυχισμένος».


πηγή: gazzetta.gr