Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Υποδοχή με χαμόγελα!!

Στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» η ατμόσφαιρα στην υποδοχή της ελληνικής αποστολής από το Λονδίνο ήταν ιδιαίτερα ζεστή. Εκεί τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες περίμενε από την πλευρά της πολιτείας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης καθώς και συγγενείς και φίλοι που περίμεναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Υποδοχή με χαμόγελα
Πρώτοι από την αίθουσα αποσκευών βγήκαν ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Κούβελος και ο αρχηγός της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο Ισίδωρος Κούβελος, για να ακολουθήσουν οι πρωταγωνιστές, με την αρχή να κάνει η πρωταθλήτρια των 800μ. Ελενα Φιλάνδρα και να ακολουθούν τα κορίτσια της εθνικής ομάδας ανσάμπλ.
Γιαννιώτης: «Εχω ανάμικτα συναισθήματα»
Από τα κεντρικά πρόσωπα ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος συγκλόνισε με την προσπάθειά του στα 10 χλμ μαραθώνιας κολύμβησης, όπου τελικά κατετάγη 4ος.
Τον Σπύρο Γιαννιώτη περίμενε και Βρετανός δημοσιογράφος, ο οποίος είχε εντυπωσιαστεί από τις δηλώσεις του Γιαννιώτη, ο οποίος είχε πει ότι στα τελευταία χλμ της κούρσας σκεφτόταν όλους τους Ελληνες κι από αυτούς αντλούσε δύναμη.
«Εχω ανάμικτα συναισθήματα, δεν σκέφτομαι το Ρίο. Πάντα σκέφτομαι το επόμενο φθινόπωρο, τον επόμενο χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι» είπε ο Σπύρος Γιαννιώτης που είδε πολλούς συναθλητές του από τον Ολυμπιακό να το περιμένουν.
Χαμός με Λεμπέση
Τις δικές τους στιγμές έζησε και ο Σπύρος Λεμπέσης. Τον έβδομο του ακοντισμού περίμεναν η οικογένειά του, φίλοι του και ο προπονητής του Αντώνης Παπαδημητρίου, που δεν ήταν στο Λονδίνο.
Μόλις ο αθλητής εμφανίστηκε αμέσως έτρεξε κοντά του ο αδελφός του και του πέρασε στο λαιμό την ελληνική σημαία.
«Νιώθω πολύ καλά, με την παρουσία μου στο Λονδίνο έβαλα τις βάσεις για το Ρίο τα 2016. Δεν είχα μαζί μου τον προπονητή μου κι αυτό είναι τραγικό, το έμαθα λίγο πριν φύγουμε, αλλά από τη στιγμή που πήγα καλά έδωσα τόπο στην οργή» τόνισε ο Σπύρος Λεμπέσης.
Νικολαΐδης: «Πολεμάμε με ό,τι εφόδια έχουμε»
Ο Αλέξανδρος Νικολαιδης με τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο, δεν μπόρεσε να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση στο Λονδίνο στην κατηγορία των 80κ. στο τάε κβο ντο.
«Εκανα λάθη και γι αυτό δεν βγήκε το αποτέλεσμα που θέλαμε, Στον αθλητισμό όλα είναι δούναι και λαβείν, πολεμάς με ό,τι πολεμοφόδια έχεις» είπε ο Ελληνας Ολυμπιονίκης.
Καθυστέρηση λόγω φυσιγγίων στις αποσκευές!
Η Ολυμπιακή ομάδα αναχώρησε με καθυστέρηση από το Λονδίνο, έπειτα από ένα αναπάντεχο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ελέγχου στις αποσκευές κάποιων σκοπευτών βρέθηκαν φυσίγγια και οι βρετανικές αρχές υποχρέωσαν τους Ελληνες αθλητές να περάσουν από νέο έλεγχο.
Από το Λονδίνο επέστρεψαν χθες και τρία ξεχασμένα μέλη της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, η οποία ολοκλήρωσε νωρίς τις υποχρεώσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ο τεχνικός Ντράγκαν Αντριτς, ο Κώστας Κοκκινάκης και ο Φίλιππος Καραμπέτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: