Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Σούπερ Λίγκα ή... σούπερ κλίκα;

Τέτοια κίνηση... ματ σε επίπεδο επικοινωνιακό και ουσίας είχε χρόνια να κάνει ο Παναθηναϊκός. Το Τριφύλλι ζητά, λοιπόν, από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος το αυτονόητο. Γράφει ο Νίκος Αθανασίου.
Σούπερ Λίγκα ή... σούπερ κλίκα;
Δηλαδή να βάλει πάνω από όλα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, να αναβάλλει την πρεμιέρα της Λιβαδειάς και να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την ρεβάνς της Αθήνας κόντρα στη Μάλαγα.
Με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια. Με τη «φωνή» της λογικής. Εξάλλου η Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του Μόραλη, θα κάνει τα πάντα για να προασπίσει τα συμφέροντα του συνεταιρισμού.
Τι καλύτερο, λοιπόν, από το «προϊόν» να έχει δύο ομάδες στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης; Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου δεν θα το συζητούσαμε καν. Στην Ελλάδα, όμως, που ζει και βασιλεύει το «ερυθρόλευκο» παρασκήνιο και... νόμος είναι το δίκιο του ΟΣΦΠ, αυτά τα πράγματα είναι αυτονόητα μόνο για τον διορισμένο πρωταθλητή.
Για όσους το έχουν ξεχάσει, την περυσινή σεζόν η ΕΠΟ έκανε το χατίρι στους Πειραιώτες και ανέβαλλε παιχνίδι Κυπέλλου πριν καν περάσει ο Ολυμπιακός την Μέταλιστ! Οι Ουκρανοί έκαναν... κηδεία στο Φάληρο και πήγε περίπατο η απόφαση. Για να μην θυμηθούμε την αναβολή της Λιβαδειάς για να... ξεκουραστούν και να νικήσουν 1-0 το «τριφύλλι», κόβοντας υπερπολύτιμους βαθμούς.
Φαντάζει σαν ουτοπικό ο Μόραλης να πάρει... άδεια από το μεγάλο αφεντικό και να «περάσει» το αίτημα του Παναθηναϊκού ή αν πάει σε ψηφορορία το θέμα τα παραρτήματα να κάνουν το αντίθετο από την θέληση του μεγάλου επενδυτή. Έχουν τρελαθεί στην ιδέα να χάσουν ένα μεγάλο κομμάτι του market pool και έχουν λυσσάξει! Ο τρόπος που... έσκουζαν όταν η ΕΠΟ έδινε άδεια για την Ευρώπη αποδεικνύει του λόγου του αληθές. Κατά τα άλλα «εμείς θέλουμε έναν δυνατό Παναθηναϊκό». Πόσο κωμικό.
Όπως και να΄ χει από αυτή την ιστορία, μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Παναθηναϊκός. Τους έχει βγάλει στη... σέντρα και περιμένει. Αν αναβληθεί το παιχνίδι θα έχει ικανοποιήσει τις αγωνιστικές του ανάγκες και θα πάει ξεκούραστος στη ρεβάνς. Αν, όμως, η Λίγκα αρνηθεί, τότε με το... καλημέρα θα έχουν πέσει οι μάσκες για το τι ρόλο βαράει το νέο προεδρείο και την φετινή αγωνιστική περίοδο.
Πάντως, οι εποχές που ο Παναθηναϊκός έκανε... μόκο- με εξαίρεση την διετία Πατέρα-, δεχόταν το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο και φερόταν στον εαυτό του λες και ήταν καμία ομαδούλα της σειράς, ανήκουν πλέον στο παρελθόν...

πηγή: leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: