Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Μουρίνιο: «Δεν τίθεται λόγος ότι θα περάσουμε»


Σίγουρος για την πρόκριση της Ιντερ στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ δηλώνει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής που είδε την ομάδα του να πηγαίνει από την κόλαση στον παράδεισο στα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα με την Ντινάμο Κιέβου, σημείωσε πως το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήρθε από την καρδιά των παικτών.

Αναλυτικά τα λόγια του Πορτογάλου:

«Ήταν μία φανταστική απόδοση γεμάτη από καρδιά, επιθυμία, συναίσθημα και ενότητα. Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερο. Νομίζω ότι εννέα πόντοι είναι αρκετοί για να περάσουμε, οπότε θέλουμε τρεις στα επόμενα δύο παιχνίδια απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ρουμπίν.

Απόψε με μία ισοπαλία ή μία ήττα θα είχαμε ακόμα ελπίδες, όμως η κατάσταση θα ήταν πολύ περίπλοκη. Κατεβήκαμε σε αυτό το στάδιο τελευταίοι και φύγαμε πρώτοι. Χρειαζόμαστε πόντους για να προκριθούμε όπως και οι υπόλοιποι.

Πρόκειται για μία μάχη πρόσωπο με πρόσωπο όπου τα πάντα είναι ισορροπημένα. Θα
ήμουν πολύ απογοητευμένος εάν στο τελευταίο μας παιχνίδι στο Σαν Σίρο δεν γινόταν sold out απέναντι στη Ρούμπιν. Αυτή η ομάδα αξίζει τον ενθουσιασμό από τους οπαδούς της.

Θα παίξουμε εντός έδρας απέναντι στη Ρουμπίν, μία ομάδα που έχει αποδείξει ήδη την ποιότητά της, όμως νομίζω ότι επιβάλλεται να κερδίσουμε αυτό το ματς. Προφανώς δεν βλέπω κανέναν λόγο για να μην πάρουμε βαθμούς και με τη Μπαρτσελόνα, όμως είναι σημαντικό που δίνουμε το τελευταίο ματς στην έδρα μας».

Θύμα τροχαίου ο Χούντελαρ

Σε αυτοκινητιστικό ατύχημα ενεπλάκη ο Κλας-Γιαν Χούντελαρ στους δρόμους του Μιλάνου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το “Sportmediaset”. Ο επιθετικός της Μίλαν, παρά το γεγονός πως το αυτοκίνητό του υπέστη μεγάλες ζημιές, κατάφερε να βγει σώος και χωρίς να έχει τον παραμικρό τραυματισμό. Ακόμα δεν έχει γνωστό εάν έφταιγε ο Ολλανδός φορ ή εάν οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Πρόβλημα για «Κάρα»


Η αναγκαστική αλλαγή του Γιώργου Καραγκούνη στο εκτός έδρας ματς με τη Στουρμ φαίνεται πως θα κοστίσει την παρουσία του στο εκτός έδρας ματς των "πρασίνων" με τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο "Κάρα" έχει πρόβλημα στον προσαγωγό και κανείς στον Παναθηναϊκό δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του με τον κίνδυνο της υποτροπής να ελοχεύει.

Μπενίτεθ: «Ο Τόρες δεν θέλει ακόμα εγχείρηση»


Η απόδοση του Φερνάντο Τόρες στα τελευταία παιχνίδια της Λίβερπουλ έχει πέσει αισθητά και αυτό είναι απόροια του τραυματισμού νπου τον ταλαιπωρεί. Παρ' όλα αυτά, ο Ισπανός επιθετικός δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε εγχείρηση, σύμφωνα με τον Ράφα Μπενίτεθ.

Αυτή η απόφαση, όμως, φαίνεται πως έχει παρθεί από κοινού, καθώς ο αρχηγός της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ απουσιάζει λόγω τραυματισμού και αν και ο Τόρες απουσιάσει, τότε το ήδη κακό πρόσωπο που παρουσιάζει η Λίβερπουλ θα γίνει ακόμα χειρότερο.

«Ο Φερνάντο έχει ενοχλήσεις εδώ και καιρό και χτες έπαιξε παρότι πονούσε. Πριν από την έναρξη, μου είπε πως δεν θα είναι ικανός να είναι πολύ κινητικός λόγω του προβλήματος, όμως ζήτησε να παίξει. Θέλουμε να δούμε πως θα πάει και μετά θα αποφασίσουμε να θα κάνει εγχείρηση.»

Κούμαν: «Τελικό η Άρσεναλ»



Την άποψη πως η Άρσεναλ, αν και υπάρχουν καλύτερες ομάδες στην διοργάνωση, μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό, εξέφρασε ο Ρόναλντ Κούμαν, ενώ για τον 8ο ομιλος στον οποιο βρίσκεται η ομάδα του. Άλκμααρ αλλα και ο Ολυμπιακός τόνισε ότι είναι ενας δύσκολος όμιλος.

«Έχουν πολλές ικανότητες αλλά είναι πολύ νεανική ομάδα και ίσως τους λείπει λίγο εμπειρία σε σύγκριση με άλλες ομάδες όπως η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα», τόνισε ο άλλοτε άσος της Εθνικής Ολλανδίας στο «BBC» και προσέθεσε: «Σε αυτό τον όμιλο αν βρεθείς σε άσχημη μέρα μπορείς να χάσεις από τον οποιοδήποτε. Δεν είναι κάποια ομάδα καλύτερη από τις άλλες, είναι όλες πολύ κοντά. Όμως η Άρσεναλ μπορεί να προχωρήσει πολύ σε αυτή τη διοργάνωση».

Πρέπει να κάνει επέμβαση ο Μποσίνγκουα!


Ως μοναδική λύση στο πρόβλημα που έχει ο Ζοσέ Μποσίνγκουα στο γόνατο του είναι να κάνει χειρουργική επέμβαση, καθώς ο δεξιός οπισθοφύλακας της Τσέλσι εδώ και καιρό νιώθει αφόρητους πόνους.

Ο 27χρονος αμυντικός των «μπλε», θέλει να προλάβει πάση θυσία τα τελικά του Μουντιάλ, που θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής «Όλα εξαρτώνται από τους γιατρούς. Εγώ θα αποδεχθώ την καλύτερη δυνατή λύση».

Ο Κάρλος Αντσελότι θα στερηθεί της υπηρεσίες του διεθνή πορτογάλου στα παιχνίδια με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (8/11), την Άρσεναλ (29/11) και την Μάντσεστερ Σίτι (5/12), ενώ δεν θα δώσει το παρών στους αγώνες τον μπαράζ ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Βοσνία (14 και 18 Νοεμβρίου).

Νυστέρι για τον Μούτου


Σε αναγκαστική εγχείρηση στο γόνατο πρέπει να υποβληθεί ο Άντριαν Μούτου, καθώς ο τραυματισμός του δεν μπορεί να ξεπεραστεί με άλλο τρόπο.

Ο Ρουμάνος επιθετικός της Φιορεντίνα μπορεί να σκόραρε απέναντι στη Ντέμπρετσεν το βράδυ της Τετάρτης, όμως δεν χάρηκε όσο θα μπορούσε, καθώς αποκόμισε έναν τραυματισμό στο γόνατο και μάλιστα σε σημείο που αντιμετώπισε και παλαιότερα πρόβλημα.

«Ο Άντριαν Μούτου τραυματίστηκε στον μηνίσκο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Φιορεντίνα-Ντέμπρετσεν. Ο επιθετικός πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τις επόμενες ημέρες για να ξεπεράσει το πρόβλημα», ήταν η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας.

ΠΑΟ: Πήρε τη νίκη, πάει για πρωτιά!


πλά Παναθηναϊκός... Η ομάδα του Τεν Κάτε χωρίς να χρειαστεί να πιάσει μεγάλα "στάνταρ" απόδοσης, πήρε σπουδαία νίκη στην Αυστρία, με 0-1 επί της Στουρμ Γκρατς...

Σκόρερ ποιος άλλος από τον Κατσουράνη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο 70' την εξαιρετική ενέργεια του Λέτο, νίκησε τον Γκρατσάι και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε κόντρα στους Αυστριακούς, είναι με το ...ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση και θα κυνηγήσει στην Τουρκία κόντρα στην Γαλατασαράι την πρώτη θέση!

Υπομονή συνιστά ο Φορλάν ενόψει Ρεάλ


ο βράδυ του Σαββάτου η Ατλέτικο Μαδρίτης κοντράρεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι της πρωτεύουσας της Ισπανίας. Ο Ντιέγκο Φορλάν, συνιστά ψυχραιμία και υπομονή ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός τονίζει πως το παιχνίδι με την Τσέλσι για τους ομίλους του Champions League μπορεί να ωφελήσει την ομάδα του, καθώς πιστεύει ότι ο νέος τεχνικός, Κίκε Φλόρες, από τη στιγμή που βρήκε το "αντίδοτο" απέναντι στην αγγλική ομάδα, μπορεί να το κάνει και με τη "βασίλισσα".

"Το σκληρό δεν είναι που μείναμε εκτός της επόμενης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το γεγονός ότι βρισκόμαστε πολύ χαμηλά στο πρωτάθλημα, στη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτό είναι σκληρό για εμάς.

Ζίκο: «Βήμα- βήμα οι στόχοι»

Χαμηλούς τόνους προτίμησε να κρατήσει ο Ζίκο για τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους στόχους του Ολυμπιακού, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «espnbrasil.terra.com.br». Ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν αναφέρθηκε σε μακροπρόσθεσμους στόχους, ενώ αντίθετα ξεκαθάρισε ότι βήμα- βήμα θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τους στόχους της ομάδας.

«Νομίζω ότι ο στόχος μας θα πρέπει να επιτευχθεί βήμα- βήμα. Πρώτα, να τερματίσουμε στους πρώτους δύο του ομίλου και να συνεχίσουμε τη δουλειά. Τότε να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε στους αγώνες νοκ- άουτ. Στόχος μας επίσης είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της Ελλάδας, το οποίο είναι δύσκολο αφού ο Παναθηναϊκός είναι επίσης πολύ καλή ομάδα και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ», υποστήριξε αρχικά ο Ζίκο.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν έχει καθίσει ποτέ στον πάγκο ομάδων της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας ή της Ισπανίας: είπε: «Είναι δύσκολο να το καταλάβετε, γιατί οι περισσότεροι λαμβάνετε υπ' όψη την ιστορία μου ως ποδοσφαιριστής και την μπλέκετε με τη δουλειά μου ως προπονητής. Η αλήθεια είναι ότι όταν προπονούσα την εθνική Ιαπωνίας οι προπονητικές μου σκέψεις δεν πήγαιναν τόσο μακριά. Ήξερα ότι έπρεπε να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία.

Δέχτηκα προτάσεις από ομάδες που με πίστεψαν και μου έδωσαν εφόδια για να δουλέψω. Σήμερα είμαι χαρούμενος. Μου αρέσει βέβαια το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και στο μέλλον ίσως να δουλέψω σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος, όμως, στον Ολυμπιακό. Η «δομή» της ομάδας είναι εξαιρετική».

Κιελίνι: «Η Ίντερ είναι πάντα τυχερή»


Η τύχη είναι ο βασικός παράγοντας που η Ίντερ φτάνει σε επιτυχίες, σύμφωνα με τον αμυντικό της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι.

Ο πολυσύνθετος αμυντικός τόνισε πως οι "νερατζούρι" πήραν τη νίκη μέσα στο Κίεβο, απέναντι στη Ντιναμό, χάρη στην τύχη, καθώς κατάφεραν να σκοράρουν δύο γκολ προς το τέλος, ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0 που είχε διαμορφώσει ο Αντρέι Σεβτσένκο.

«Πιστεύω πως άξιζαν τη νίκη εν τέλει, όμως την πήραν χάρη στην τύχη που έχουν πάντα μαζί τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που νικούν έτσι», δήλωσε σε ιταλικά ΜΜΕ.

Κεϊτά: «Θα τερματίσουμε πρώτοι»


Τα δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα με τη Ρούμπιν Καζάν δεν έχουν μετριάσει τον ενθουσιασμό των παικτών του Πεπ Γκουαρντιόλα, που πιστεύουν όχι μόνο στην πρόκριση αλλά και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.
Ο Σεϊντού Κεϊτά πιστεύει ότι η Μπαρτσελόνα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο, παρά την εντός έδρας ήττα και την εκτός έδρας ισοπαλία διαδοχική με τη Ρούμπιν.
Οι "μπλαουγκράνα" υποδέχονται στην επόμενη αγωνιστική την Ίντερ και δίνουν το τελευταίο παιχνίδι στο Κίεβο με την Ντινάμο.

"Είμαι σίγουρος ότι θα τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Υπάρχουν ακόμα έξι βαθμοί για να κερδίσουμε", δήλωσε ο Κεϊτά στην ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα, που πρόσθεσε ότι η ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει άνετα στο Καζάν αν έκανε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε νωρίς.

Στο ραντάρ της Στουτγάρδης ο Τόνι


Ο Λούκα Τόνι είναι στο στόχαστρο της Στουτγάρδης, καθώς θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Bild", η γερμανική ομάδα παρακολουθεί από κοντά την περίπτωση του επιθετικού της Μπάγερν Μονάχου.
Μετά την πώληση του Μάριο Γκόμεζ στους Βαυαρούς το καλοκαίρι το επιθετικό πρόβλημα είναι έντονο, αφού ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει.

Για το λόγο αυτό στη Στουτγάρδη θέλουν να προσθέσουν έναν ακόμα γκολτζή στο ρόστερ τους στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και ο Τόνο φέρεται να είναι ο νούμερο 1 στόχος τους.

Ο Ιταλός δεν είναι πλέον βασικός στην ομάδα του Μονάχου και θα ήθελε να πάει κάπου αλλού, όπου θα παίζει περισσότερο. Για τον Λούκα Τόνι έχει ενδιαφερθεί ακόμα η αγγλική Γουέστ Χαμ.

Δημοπρασία ... ολυμπιακών προφυλακτικών!


Στην δημοπράτηση πέντε χιλιάδων προφυλακτικών-αναμνηστικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου προχωρά στις 29 Νοεμβρίου Κινέζος συλλέκτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα Daily China. Το χαρακτηριστικό των προφυλακτικών είναι πως φέρουν πάνω τους το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά» και ήταν μέρος των 100.000(!) προφυλακτικών που μοιράστηκαν στους αθλητές που διέμεναν στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τα 5.000 «κομμάτια» θα δημοπρατηθούν ως σύνολο με τιμή εκκίνησης τα 5.000 γιουάν(493 ευρώ περίπου), ήτοι ένα γιουάν το κομμάτι.

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία θα τεθεί και μια Ολυμπιακή δάδα με την υπογραφή του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Πελέ.

Επιστρέφει στην Εθνική ο Νοβίτσκι

Αν και δεν ενίσχυσε την προσπάθειά της στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, η αγάπη τού Ντιρκ Νοβίτσκι για την εθνική Γερμανίας είναι δεδομένη. Κι έχοντας ήδη εκπληρώσει στο Πεκίνο το όνειρό της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο αστέρας των Μάβερικς δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση ακόμη ενός Μουντομπάσκετ. Αρκεί η χώρα του να πάρει μία wild card και να είναι παρούσα στα παρκέ της Τουρκίας το 2010...

«Έχω κερδίσει πολλά με την παρουσία μου στην εθνική ομάδα. Πάντα επιστρέφω στους Μάβερικς καλύτερος παίκτης» είπε αρχικά ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ, που το 2002 στο Παγκόσμιο της Ιντιανάπολις κατέκτησε με τη «νασιονάλμανσαφτ» το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το 2005 στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου είχε τη χαρά να ανέβει ένα σκαλί ψηλότερα και να φορέσει στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο.

«Θέλω να βλέπω τη Γερμανία να δίνει το "παρών" σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ακόμη και πέρυσι που δεν ήμουν στην ομάδα, μαγνητοσκόπησα όλα τα παιχνίδια και είδα τα νέα παιδιά. Πρέπει να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Η wird card θα ήταν κάτι το εξαιρετικό» πρόσθεσε.

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για την Μαγιόρκα


Με το ενδεχόμενο τιμωρίας με αφαίρεση τριών βαθμών από την Primera Division είναι αντιμέτωπη η Μαγιόρκα. Στην ισπανική ομάδα δόθηκε «τελεσίγραφο» από τη στιγμή που η FIFA δικαίωσε τον Ερυθρό Αστέρα αναφορικά με την μετακίνηση του ποδοσφαιριστή Μπόσκο Γιάνκοβιτς το 2006. Οι Ισπανοί τότε πλήρωσαν 1.8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν, αλλά οι Σέρβοι ζήτησαν επιπλέον 22.000 ευρώ επειδή ο παίκτης προερχόταν από τα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Η μεταγραφή του Γιάνκοβιτς έγινε πριν ο παίκτης συμπληρώσει τα 22 του χρόνια και η διεθνής ομοσπονδία δικαίωσε το σύλλογο του Βελιγραδίου, απαιτώντας από τη διοίκηση της Μαγιόρκα να καταβάλλει το επιπλέον ποσό. Παράλληλα την απειλεί με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με την απόφαση.

Καβάλα: «Μπαμ»με Πορτίγιο


Το μεγάλο «μπαμ» του Ιανουαρίου ετοιμάζει ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης. Φήμες αναφέρουν πως ο ισχυρός άνδρας των «Αργοναυτών» έχει κάνει ήδη συζητήσεις με την Οσασούνα για εξάμηνο δανεισμό του Χαβιέ Πορτίγιο. Ο 27χρονος Ισπανός επιθετικός δεν είναι στα πλάνα του Καμάτσο(έχει αγωνιστεί φέτος μόλις μία φορά) και φέρεται να είναι στόχος της Καβάλας, η οποία εντυπωσιάζει στη Σούπερ Λίγκα αν και νεοφώτιστη.

Ο Πορτίγιο ξεκίνησε την καριέρα του στις μικρές ομάδες της Ρεάλ και το προσωνύμιό του ήταν «ο νέος Ραούλ», αφού στα τμήματα ακαδημιών είχε πετύχει πάνω από 700 τέρματα! Η πορεία του δεν ήταν ανάλογη και δόθηκε δανεικός σε πολλές ομάδες. Η πιο παραγωγική χρονιά του ήταν το 2006/07, όταν με τη φανέλα της Ταραγόνα πέτυχε 11 γκολ σε 34 συμμετοχές. Το ποσό που θα δαπανήσει η Καβάλα για να τον αποκτήσει ως δανεικό για έξι μήνες είναι 250.000 ευρώ.

Κάλεσμα στον κόσμο από Ζοζέ


Την υποστήριξη των φιλάθλων της Ίντερ για το ματς Κυριακής κόντρα στη Ρόμα ζήτησε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Οι «νερατζούρι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της Serie A, αλλά και του έκτου ομίλου του Champions League και σύμφωνα με τον Πορτογάλο τεχνικό χρειάζονται τη βοήθεια του κόσμου τους για να παραμείνουν εκεί.

«Θα απογοητευθώ πολύ εάν δε δω 70.000 τιφόζι στις εξέδρες του γηπέδου κόντρα στη Ρόμα. Έχουμε ένα πολύ καθοριστικό ματς για το πρωτάθλημα την Κυριακή και άλλο ένα για τον όμιλό μας στη Ευρώπη και περιμένω να έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων μας» δήλωσε στο “Sky Sports” o προπονητής των πρωταθλητών Ιταλίας.

Μπέρμιγχαμ: Δεν μας ενδειαφέρει ο Σεφτσένκο


Τα πράγματα στην θέση τους έβαλε ο προπονητής της Μπέρμιγχαμ, Άλεξ Μακλίς, διαψεύδοντας δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον απόκτησης του Ουκρανού επιθετικού της Ντιναμό Κιέβου, Αντρέι Σεφτσένκο…

Είναι αλήθεια πως την εβδομάδα που μας πέρασε, το θέμα της μεταγραφής του Ουκρανού άσου στον αγγλικό σύλλογο, «έπαιξε» αρκετά στα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα έκαναν λόγο και για την όσο – όσο πρόταση που ετοίμαζε ο ιδιοκτήτης της Μπέρμιγχαμ, Κάρσον Γιονγκ. Ο 50χρονος τεχνικός ωστόσο διέψευσε κατηγορηματικά, οποιαδήποτε επαφή με τον «Σέβα», τονίζοντας πως η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση τριών με τεσσάρων παικτών, μέσα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Την λίστα των παικτών προς απόκτηση – μέσα στην οποία δεν υπάρχει ο πρώην επιθετικός των Μίλαν και Τσέλσι - έχει επιμεληθεί κατά τον Μακλίς, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Σάμι Γιου.

«Ο Σάμι Γιου δεν με έχει ενημερώσει για ενδιαφέρον για τον Σεφτσένκο. Το διάβασα στις εφημερίδες, παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τον ποδοσφαιριστή. Πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να φέρουμε συγκεκριμένους παίκτες στο «Σεντ Άντριους». Πρέπει να βελτιώσουμε το ρόστερ μας, να βελτιώσουμε την ποιότητά μας, τόσο στο σύνολο, όσο και στις μονάδες μας. Θα αποκτήσουμε τρεις με τέσσερις παίκτες, στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου», η τοποθέτηση του Σκωτσέζου, στο «Sky Sports News».

Τραγικά τα λάθη που κάνει ο Μπενίτεθ


Θα έψαχνε για την επόμενη ομάδα της καριέρας του ο Ράφα Μπενίτεθ, αν αντί για τη Λίβερπουλ δούλευε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή στην Τσέλσι σχολίασε ο Γκρέιαμ Σούνες. Οι απογοητευτικές εμφανίσεις των «κόκκινων» τη φετινή σεζόν, σε συνδυασμό με τα αρνητικά αποτελέσματα έχουν φέρει τον Ισπανό τεχνικό, σε αρκετή δύσκολη θέση…

«Οι τραυματισμοί δεν αποτελούν δικαιολογία. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο», επισήμανε ο παλαίμαχος παίκτης της Λίβερπουλ και νυν τεχνικός, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα έχει διαχειριστεί αρκετά χρήματα. Επί της ουσίας, όμως, δεν έχει καταφέρει τίποτα». «Έχει κάνει τραγικά λάθη, παρόλα αυτά παραμένει στη θέση του», κατέληξε ο Σούνες.

Στη Μίλαν και πάλι ο Μαλντίνι


Δεν άντεξε πολύ μακριά από την αγαπημένη του Μίλαν ο Πάολο Μαλντίνι… Ο 41χρονος Ιταλός προειδοποίησε με δηλώσεις του στο «La 7 Gold», πως επιστρέφει για να βοηθήσει την ομάδα των «ροσονέρι», να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών.

Δημοσιεύματα στην Ιταλία κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επιστροφή του Μαλντίνι στην Μίλαν… Το πόστο που προορίζεται ωστόσο για τον πρώην «ροσονέρο» είναι διοικητικό και όχι εντός αγωνιστικού χώρου και ο ίδιος ο Ιταλός δείχνει καθ’ όλα θετικός στο να αναλάβει μία τέτοια ευθύνη. «Έδωσα και πήρα πολλά από τον σύλλογο. Αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και το οποίο θα βοηθήσει την Μίλαν, είμαι έτοιμος», το σχόλιο του πρώην διεθνή με την «Σκουάντρα Ατζούρα», ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καλές εμφανίσεις της ομάδας τον τελευταίο καιρό, δείγμα του ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

«Βρισκόμαστε σε μία καλή περίοδο καθώς η ομάδα έχει βρει συνοχή, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League».

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του μάλιστα, «βάφτισε» και τα φαβορί του φετινού Champions League: «Πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα είναι η πιο δυνατή ομάδα, όμως και η Τσέλσι του φίλου μου του Κάρλο (Αντσελότι) διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ».

Τσέλσι και Μπάρτσα για Χαντ


Στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα και της Τσέλσι έχει μπει ο Άαρον Χαντ, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η “Bild” οι δύο ομάδες παρακολουθούν την εξέλιξη του επιθετικού της Βέρντερ Βρέμης και αναμένεται να προχωρήσουν σε προσφορές για την απόκτησή του τον Ιανουάριο ή το καλοκαίρι.

Μιλώντας για το διεθνή φορ, ο γενικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Κλάους Άλοφς είπε πως «το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς στον παίκτη είναι η εγγύηση ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Έχουμε τη δυνατότητα να του προσφέρουμε ένα πολύ καλό συμβόλαιο, όμως δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τα ποσά που προσφέρουν Μπαρτσελόνα και Τσέλσι».

Συνελήφθη οπαδός του Ολυμπιακού στη Λιέγη!



Μπελάδες με τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου αναμένεται να έχει ένας οπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος βρέθηκε στη Λιέγη για τον αγώνα της ομάδας του με τη Σταντάρ. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία της χώρας, ο «ερυθρόλευκος» οπαδός ενεπλάκη σε επεισόδια με φίλους της αντίπαλης ομάδας, συνελήφθη και θα δικαστεί. Το κατηγορητήριο εναντίον του κάνει λόγο για τραυματισμό αστυνομικού!

Τα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα με τους οπαδούς των δύο ομάδων είχαν απολογισμό τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς και έξι προσαγωγές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των προσαχθέντων.

Αθωώθηκε ο Γκαγκάτσης



Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, τα στελέχη της ΕΠΟ που είχαν κατηγορηθεί για απιστία και πλαστογραφία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση εις βάρους του δημοσίου.

Οι κατηγορίες αφορούσαν παράνομες χρηματοδοτήσεις δύο σωματείων της Φλώρινας με χρήματα που προέρχονταν από τη ΓΓΑ, καθώς και για πλαστογράφηση της υπογραφής τού τότε αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Θανάση Κανελλόπουλου για την ανάθεση έργων στον Άγιο Κοσμά.

Αθώοι κρίθηκαν οι Βασίλης Χατζηαποστόλου (αναπληρωτής πρόεδρος), Αριστείδης Σταθόπουλος (β΄ αντιπρόεδρος), Γιώργος Γκιρτζίκης (ταμίας), Γιάννης Οικονομίδης (εκτελεστικός γραμματέας) και Θανάσης Παπαγιάννης (πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής), ενώ απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης και ο εμπορικός διευθυντής Γιάννης Φαρφαρέλης.

Ουζουνίδης: "Θα παλέψουμε κόντρα στην ΑΕΚ"



Εφ’ όλης της ύλης, ήταν η σημερινή συνέντευξη τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενόψει του αγώνα της Δευτέρας, με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής της Λάρισας στάθηκε στην αποβολή του Ντε Νίγκρις την προηγούμενη αγωνιστική και τόνισε πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα που δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα.

Για την κόκκινη κάρτα του Ντε Νίγκρις στο παιχνίδι με τον Άρη είπε: «Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στη φετινή Super League όσο εύκολα μπορεί να βρεθεί ψηλά μια ομάδα, τόσο εύκολα μπορεί να μπει σε περιπέτειες. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, η περίπτωση του Ντε Νίγκρις να εμφανίζεται ως φάση για κόκκινη κάρτα. Μην τρελαθούμε κιόλας».

Για την διαιτησία: «Οι διαιτητές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί μια απόφασή τους μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα μιας ομάδας».

Για τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα αμυντικά μας λάθη γιατί η ΑΕΚ δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορεί εύκολα να τις τελειώσει.

Έχει παίξει πολύ καλύτερα από αυτό που φανερώνει η βαθμολογική της συγκομιδή. Από την πλευρά μας αυτό που θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε είναι οι ανοικτοί χώροι που λογικά θα δημιουργηθούν. Σε κάθε περίπτωση περιμένω από τους παίκτες να δώσουν πραγματική μάχη μέσα στο γήπεδο. Πάντως, το γεγονός ότι παρουσιάσαμε κάποια διαστήματα πολύ καλής απόδοσης αποδεικνύει ότι όντως έχουμε δυνατότητες ως ομάδα».

Για τα μεταγραφικά πλάνα της ΑΕΛ και τον πρώην τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ, Σεμπάστιαν Βιέρα, δήλωσε: «Μακάρι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το ρόστερ μας χωρίς να χρειαστεί να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές. Είναι φανερό σε ποιες θέσεις υπάρχουν αδυναμίες. Εκεί θα κοιτάξουμε, πρωτίστως, να ενισχυθούμε, αλλά αν προκύψει ευκαιρία και είναι μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες, δεν θα πούμε όχι».

ΞΑΝΘΗ: Επανήλθε ο Βάλλας



Ένα ευχάριστο νέο προέκυψε για τον τεχνικό της Ξάνθης, Γιάννη Ματζουράκη, στην προπόνηση της Πέμπτης (5/11). Ο προπονητής των Aκριτών είδε τον Σπύρο Βάλλα να ξεπερνά τις ενοχλήσεις που είχε και να λαμβάνει κανονικά μέρος στο πρόγραμμα με τους υπολοίπους συμπαίκτες του.

Αντίθετα, οι Αμπένα, Βασιλακάκης έμειναν εκτός καθώς ταλαιπωρούνται από ίωση, ενώ ο Μαρσελίνιο συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα και είναι αμφίβολος για το κυριακάτικο ματς κόντρα στον Πανιώνιο.

* Στην εθνική ομάδα της χώρας τους κλήθηκαν Στρμπα και Ταϊντέρ. Ο πρώτος για κάποια φιλικά της Σλοβακίας, ενώ ο δεύτερος για τον αγώνα της Τυνησίας κόντρα στη Μοζαμβίκη (14/11).

* Ο Παντελής Ριζογιάννης θα ενσωματωθεί στην Εθνική Νέων για το ματς κόντρα στην Πορτογαλία (17/11) και ο Πέτρος Μάνταλος στην Νέων για να λάβει μέρος σε ένα διεθνές τουρνουά από τις 10 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Μπεκενμπάουερ: «Περιμένοντας τον Ριμπερί»



Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δεν διστάζει να καταθέτει δημοσίως την άποψή για τα όσα γίνονται στην Μπάγερν Μονάχου. Η κάκιστη πορεία της ομάδας, με αποκορύφωμα τον διαγραφόμενο αποκλεισμό από το Champions League, δεν άφησε ασυγκίνητο τον πρόεδρο των Βαυαρών. Ο «Κάιζερ» στάθηκε στην απουσία του Φρανκ Ριμπερί.

«Ποιο είναι το νόημα να έχεις 70% κατοχή της μπάλας, όταν δεν επιτίθεσαι. Έχεις 90 λεπτά για να πάρεις τη νίκη και δεν επιτρέπονται τέτοιες γκάφες όπως του Φαν Μπόμελ στο 0-1. Μόνο ο Άριεν Ρόμπεν έδωσε ρυθμό στην ομάδα με την είσοδό του. Είναι γρήγορος και ικανός να ξεπεράσει τον αντίπαλό του στο ένας εναντίον ενός. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Σβαϊνστάιγκερ, το έχει αποδείξει, αλλά δυστυχώς μόνο με την Εθνική. Αισθάνομαι σαν το θεατρικό έργο ‘Περιμένοντας τον Γκοντό’. Μόνο που εδώ στη Βαυαρία όλοι περιμένουμε τον Ριμπερί. Είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά, είναι απρόβλεπτος και μπορεί να σηκώσει την ομάδα στην πλάτη του», ανέφερε στο άρθρο του στην «Bild» και πρόσθεσε: «Αρνούμαι να συγκρίνω τον Κλίνσμαν με τον Φαν Γκάαλ. Ο Κλίνσμαν ήταν ένα πείραμα με έναν νεαρό και άπειρο προπονητή. Ο Φαν Γκάαλ είναι ένας δάσκαλος του ποδοσφαίρου, με μεγάλες επιτυχίες στον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα. Ελπίζω να τα καταφέρει και στην Μπάγερν. Άλλωστε σε όλες τις ομάδες όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα».

Τζέσικα Μιτσιμπάτα.. το κορίτσι της ημέρας...


Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1981 στο Φουκούι της Ιαπωνίας, όμως τα χαρακτηριστικά της ξεγελούν όλους, αφού περισσότερο Νοτιαμερικανά θυμίζει, παρά Ασιάτισσα. Ο πατέρας της είναι από την Αργεντινή, ενώ η μητέρα της από την Ιαπωνία.

Για την ενασχόληση της με το μόντελινγκ, ευθύνονται οι δύο αδερφές της: Λίντα Κάρεν και Αντζέλικα Πατρίτσια, που είναι και αυτές μοντέλα.

Μέχρι τα 18 της δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει για κάτι ιδιαίτερο. Ωστόσο, έχει πλούσια τηλεοπτική παρουσία, αφού έχει συμμετάσχει σε 7 σειρές και έργα. Το 2009 αναδείχθηκε πρώτη στο Google σε κλικ.

Από τον Ιανουάριο του 2009 έχει σχέση με τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Τζένσον Μπάτον, με τον Βρετανό πιλότο να πανηγυρίζει τη νίκη του στο Grand Prix της Αυστραλίας, έχοντας το εντυπωσιακό μοντέλο στο πλευρό του.

Τον Οκτώβριο του 2009 αναδείχθηκε ως η πιο επιθυμητή WAG, μετά από ψηφοφορία της εφημερίδας «SUN». Εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος δεν βρέθηκε στο πλευρό του συντρόφου της, στο GP της Βραζιλίας, όπου ο Μπάτον ανακηρύχτηκε σε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο αρχηγός της Νιγηρίας (U17) αποδείχθηκε 25 ετών



Επλήγη το κύρος και η αξιοπιστία του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-17 που φιλοξενείται στη Νιγηρία μετά την αποκάλυψη πως ο αρχηγός της αφρικανικής εθνικής ομάδας που διοργανώνει το τουρνουά έχει ξεπεράσει τα 18 του χρόνια προ πολλού.

Συγκεκριμένα, ο Φόρτσιουν Τσουκούντι φέρεται να είναι 25 ετών! Πριν την έναρξη της διοργάνωσης η FIFA έκανε προσπάθειες προκειμένου να αποφύγει τέτοιου είδους απάτες, ωστόσο στην περίπτωση του Τσουκούντι η προσπάθεια να ανιχνευτεί η πραγματική του ηλικία δεν τελεσφόρησε.

Πρώην διεθνής Νιγηριανός ισχυρίστηκε πως η "πέτρα του σκανδάλου" παίζει στην ομάδα Νέων από τη σεζόν 2002/03!

"Την περίοδο 2002/03 ήμουν πρόεδρος της Σαρκς Πορτ Χαρκούρ. Αποφάσισα να ανανεώσω την ομάδα φέρνοντας παίκτες που δεν ήταν μεγαλύτεροι από 20 ετών.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές-κλειδιά βρισκόταν και ο τωρινός αρχηγός της ομάδας U-17 της Νιγηρίας. Πριν από εφτά χρόνια ήταν 18 ετών".

Γουβέντους: Χρειάζεται προστασία ο Ντιέγκο


Στον σκληρό τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι, αποδίδει την αγωνιστική αστάθεια του Ντιέγκο η διοίκηση της Γιουβέντους. Ο 24χρονος μέσος ξεκίνησε εξαιρετικά τη σαιζόν, αλλά το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μια κάμψη στην απόδοση του και ο πρόεδρος των «μπιανκονέρι», Ζαν-Κλοντ Μπλαν κατηγορεί το αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων, αλλά και τους διαιτητές που δεν τον προστατεύουν.

«Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι τού έγιναν δέκα φάουλ. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται. Πρέπει κάτι να γίνει με αυτό και οι διαιτητές οφείλουν να χρησιμοποιούν περισσότερο τις σφυρίχτρες τους. Ένας παίκτης σαν και αυτόν εξασφαλίζει το θέαμα για τον κόσμο και πρέπει να προστατεύεται » δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος της «γηραιάς κυρίας».

Με τις αιτιάσεις του προέδρου έδειξε να συμφωνεί και ο τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους, Αλέσιο Σέκο, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχω την αίσθηση ότι συγκεκριμένες ομάδες, όπως προχθές η Μακάμπι, σχεδιάζουν επιστημονικά τον τρόπο που θα του κάνουν φάουλ. Πρώτα του κάνει φάουλ ένας παίκτης, μετά ένας άλλος και μετά ένας τρίτος. Έτσι αποφεύγουν τις κίτρινες κάρτες. Όλα τα δεκάρια πρέπει να προστατεύονται».

Μοράτι: Στόχος η νίκη και με Μπαρτσελόνα


Μπορεί η Ίντερ να πήρε μόλις χθες την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου και μάλιστα με ανατροπή, ωστόσο ο πρόεδρος των «νερατζούρι», Μάσιμο Μοράτι, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τον προπονητή, Ζοσέ Μουρίνιο, και παρουσιάστηκε βέβαιος πως η ομάδα του είναι ικανή να κερδίσει μέσα στη Βαρκελώνη την επόμενη αγωνιστική.

Ο Μοράτι είπε χαρακτηριστικά: «Στο παιχνίδι απέναντι στην Ντιναμό στο Κίεβο, δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έκανε τις σωστές αλλαγές. Τώρα πρέπει να πάμε στη Βαρκελώνη και να κερδίσουμε. Πιστεύω πως η ομάδα είναι ικανή να το κάνει».

ΠΑΟΚ: Τα νέα της προπόνησης



Ασκήσεις τακτικής περιείχε η σημερινή προπόνηση της ομάδας. O Andre Vieirinha συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας και έθεσε υποψηφιότητα για την αποστολή του σαββατιάτικου αγώνα εναντιον του Πανθρακικού.

Ο Κώστας Χαλκιάς συνέχισε με πρόγραμμα θεραπείας, ενώ Sergio Conceicao και Lucio Filomeno ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας (10:30).

Γκόγκιτς: Υστερούσε επιθετικά ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από τη Σταντάρ Λιέγης, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην απουσία επιθετικών λύσεων απέδωσε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο Σίνισα Γκόγκιτς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Με την επιστροφή των τραυματιών θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος», ανέφερε ο πρώην παίκτης των Πειραιωτών και νυν τεχνικός του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Γκόγκιτς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την ήττα από τη Σταντάρ: «Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος. Η ενδεκάδα του αποτελούνταν από αμυντικογενείς παίκτες. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που από τον αγωνιστικό χώρο αποχώρησε ο Γκαλέτι έχασε τον μοναδικό ίσως παίκτη του που μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία είτε με μια ατομική ενέργεια, είτε βγάζοντας μια επικίνδυνη σέντρα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση: «Η εικόνα της ομάδας στο επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι με αντίπαλο την Άλκμααρ θα είναι εντελώς διαφορετική μιας και θα επιστρέψουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που τώρα είναι τραυματίες. Και θα ήταν ιδανικό να πάρει βαθμό ή βαθμούς σε αυτό το ματς, παρά να περιμένει την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άρσεναλ. Είναι επικίνδυνη ακόμα και με τους αναπληρωματικούς και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν».

Για τον Παναιτωλικό: «Είναι μια νέα ομάδα θέλει καιρό για να “δέσει”. Έχουμε να διορθώσουμε αρκετά πράγματα στη συνέχεια αν και πρέπει να τονίσω ότι τα πηγαίνουμε καλά. Βέβαια θα μπορούσαμε να είχαμε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς. Κάποιοι τραυματισμοί δεν μας έχουν επιστρέψει να παίξουμε πλήρεις».

Κωφίδης: «Δύσκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»



Το δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν, μέχρι το επόμενο, δίνει το Σάββατο ο Ηρακλής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και μάλιστα εκτός έδρας. Ο Σάββας Κωφίδης βασίζει τις ελπίδες του «Γηραιού»για θετικό αποτέλεσμα στη συγκροτημένη τακτική περιμένοντας παράλληλα από τους παίκτες του να αποδώσουν -όσο είναι αυτό δυνατόν- θελκτικό ποδόσφαιρο.

Τα «ήρεμα νερά» της προετοιμασίας ήρθε προς στιγμήν να ταράξει η απουσία του Ιάκομπ από το πρόγραμμα της Πέμπτης (5/11) καθώς ο Ρουμάνος επιθετικός ταλαιπωρείται από ίωση. Δεν εμπνέεται πάντως ανησυχία σχετικά με τη συμμετοχή του. Η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τον αγώνα με τους Πειραιώτες θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης.

Αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Κωφίδης στο σαιτ του συλλόγου:

«Στον προηγούμενο αγώνα κάναμε ένα βήμα εμπρός, με το αποτέλεσμα, που πετύχαμε. Μας βοηθά σε ψυχολογικό και βαθμολογικό επίπεδο. Από εδώ και μπρος οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά μέσα από τις προπονήσεις, με στόχο την διαρκή βελτίωση και την ανάδειξη της ποιότητας, που διαθέτουμε ως ομάδα. Πρέπει, πρώτα από όλα, να χαρούμε το παιχνίδι, να χαρούμε αυτό, που κάνουμε και αυτή η φιλοσοφία θα μας δώσει περισσότερο κίνητρο για την επιτυχία, μεγαλύτερη φλόγα για τη νίκη.

Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, στην έδρα του Ολυμπιακού, το οποίο, ωστόσο, δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι και έτσι το αντιμετωπίζουμε. Προετοιμαζόμαστε ώστε να φανούμε αξιόμαχοι και να αγωνιστούμε με συγκροτημένη τακτική, αποδίδοντας το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο. Έχουμε φιλοδοξίες, έχουμε δυνατότητες και με τη σωστή αντιμετώπιση του παιχνιδιού μπορούμε να το αποδείξουμε, μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Πιλάβιος: «Ίσως χρειαστεί εμβολιασμός»




Ανοικτό το ενδεχόμενο εμβολιασμού των Ελλήνων διεθνών, προκειμένου να είναι προστατευμένοι από τη γρίπη των χοίρων που... θερίζει στην Ουκρανία, άφησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εν όψει του επαναληπτικού αγώνα μπαράζ στο Ντόνετσκ (18/11). «Ίσως είναι γραφτό να προκριθούμε» είχε πει νωρίτερα ο Γιώργος Σαμαράς.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των Ουκρανών, στην Ελληνική Ομοσπονδία έχουν θορυβηθεί με το θέμα του ιού της γρίπης των χοίρων αφού έχει προκαλέσει το θάνατο 80 ανθρώπων, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 255.000 ασθενείς σε όλη τη χώρα. «Έχουμε επικοινωνία και με τη FIFA και με την ουκρανική ομοσπονδία για το θέμα της γρίπης και γίνονται διαρκώς συζητήσεις. Η πλευρά των Ουκρανών μάς διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται στην Δυτική Ουκρανία, καθώς και ότι οι όποιες ενέργειες που κάνουν είναι καθαρά θέμα πρόληψης και μόνο» είπε ο κ.Πιλάβιος και στη συνέχεια αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.

«Εμείς κάνουμε διερεύνηση του θέματος, γιατί στην ουσία δεν μπορούμε να κάνουμε αίτημα. Δεν είμαστε ιατρικός σύλλογος ούτε εμείς, αλλά ούτε και η FIFA. Ένα από τα μέτρα που πήραν οι Ουκρανοί, είναι ότι προμηθεύτηκαν 60.000 μάσκες. Και όταν ρωτήσαμε αν μπορεί να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες, η απάντηση τους ήταν: ‘Γιατί να μη γίνει έτσι’; Αλλά ακόμα και αυτό με τις μάσκες, είναι προληπτικό μέτρο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους φορείς. Είναι δύο παιχνίδια που -όπως όλα δείχνουν- θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως έγινε και με τον αγώνα Ντιναμό Κιέβου-Ίντερ για το Champions League. Είδα στις εξέδρες άλλους με μάσκες, άλλους χωρίς! Είμαστε σε επικοινωνία με τη FIFA, με την ελληνική πρεσβεία και με την πλευρά της Ουκρανίας. Μας είπαν ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν το παιχνίδι να γίνει κεκλεισμένων των θυρών».

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζουν στην Ομοσπονδία, είναι αυτό του εμβολιασμού, αφού όπως είπε ο Πιλάβιος: «Υπάρχει σκέψη να γίνει εμβολιασμός από πριν, ώστε να μη γυρίσουν ασθενείς οι παίκτες μας από την Ουκρανία γιατί μετά θα υπάρχει και κίνδυνος να επεκταθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό. Δεν είμαι γιατρός, αλλά ο κίνδυνος της γρίπης δεν θα υπάρξει αν γίνει εμβολιασμός. Υπάρχουν δύο είδη γρίπης, που καλό θα είναι να μην ενωθούν».

Ακόμα κι αν προκριθεί η λύση του εμβολιασμού, πρέπει να γίνει σχετικά σύντομα, αφού για να δράσει το εμβόλιο, χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες επώασης. Ο Πιλάβιος το γνωρίζει αυτό και όπως λέει: «Ήδη, έχουμε το πρώτο δείγμα στα χέρια μας. Αλλά πρέπει να δούμε τυχόν παρενέργειες του εμβολίου, αν θα επηρεάσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών, αν θα το δεχθούν οι ίδιοι οι παίκτες…. Δεν είναι απλό το θέμα».

Επέστρεψε την... δωροδοκία



Ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Βάρνερ, επέστρεψε ως... απαράδεκτο, το δώρο που έκαναν στη γυναίκα του από την επιτροπή διεκδίκησης της Αγγλίας για το Mundial 2018. «Ήταν κίνηση κοροϊδίας, απιστίας και ντροπής!», σχολίασε ο Τζακ Βάρνερ.

Όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της CONCACAF έστειλε επιστολή στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) και τον πρόεδρο, Λορντ Τρίσμαν, για να παραπονεθεί. «Αν η Αγγλία πάρει τη διοργάνωση θα είναι γιατί θα το αξίζει», σχολίασε.

«Έχω αντιμετωπίσει και συνεχίζω να αντιμετωπίζω όλα τα είδη της ταπείνωσης από κάθε είδους πρόσωπα, αλλά όταν οι προσβολές αγγίζουν τη γυναίκα μου, είναι ό,τι χειρότερο», πρόσθεσε.

«Ηταν έντονη η δυσφορία της συζύγου μου γιατί τη δυσφήμιζαν για πάρα πολύ καιρό», κατέληξε, επικρίνοντας την «εκκωφαντική σιωπή» από την FA.

ΑΡΗΣ: Αποθέωση για Κούπερ




Πιάνει δουλειά στον Άρη ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντίνος τεχνικός έφτασε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, έγινε δεκτός με εκδηλώσεις ενθουσιασμού από τους οπαδούς του Άρη στο αεροδρόμιο και σήμερα θα έχει την πρώτη γνωριμία με τους παίκτες της ομάδας και όλους τους συνεργάτες του. Ο Κούπερ θα ζητήσει εργομετρικές εξετάσεις για τους παίκτες για να διαπιστώσει τον δείκτη της φυσικής τους κατάστασης, ενώ θα είναι στον πάγκο για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Καβάλα.

Στις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο ο Κούπερ τόνισε:

«Ήρθα με μεγάλη όρεξη και μεγάλα όνειρα. Είμαι πολύ χαρούμενος κι ελπίζω να πάνε όλα καλά. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ευχαριστώ τους φιλάθλους για την υποδοχή».

Η Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Φωτάκη



Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της ομάδας, Γιώργος Φωτάκης, μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και απάντησε στις ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Superleague, για τους προσωπικούς στόχους, την Εθνική ομάδα και τους δύο επερχόμενους αγώνες για τα μπαράζ του Μουντιάλ 2010 εναντίον της Ουκρανίας.

Πιο αναλυτικά ο Γιώργος Φωτάκης είπε:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανθρακικός είναι μια δύσκολη ομάδα. Το ότι έχει ένα βαθμό εμένα δεν μου λέει τίποτα. Θέλει πολύ τους βαθμούς αλλά και εμείς θέλουμε να το κερδίσουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

«Χάσαμε ένα μεγάλο στόχο της συμμετοχής μας στους ομίλους του EUROPA LEAGUE. Μας επηρέασε αρνητικά. Το θέλαμε και εμείς οι ίδιοι. Όμως, είμαστε μέσα στους υπόλοιπους δύο Είμαστε κοντά στην κορυφή και προκριθήκαμε στο κύπελλο. Ελπίζω να συνεχίσουμε καλά και να επιτύχουμε τους στόχους. Πρέπει να είμαστε εμείς καλοί να παίρνουμε νίκες και να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία. Ασφαλώς η επιτυχία και οι στόχοι είναι στα πόδια μας».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

«Η διαιτησία δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Όχι μόνο για μας αλλά και για άλλες ομάδες. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά δίκη μας δουλειά είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

«Πιστεύω ότι ξεκίνησα καλά τη χρονιά. Από την προετοιμασία. Όμως, ήρθε ο τραυματισμός που μου στέρησε τη φόρμα και έμεινα λίγο πίσω. Πιστεύω ότι θα βρω τον εαυτό μου και θα βοηθήσω σίγουρα περισσότερο την ομάδα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

«Ξέρουμε τι δυναμική έχει η ομάδα αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση αυτή. Δεν πρέπει ένας ποδοσφαιριστής να επηρεάζεται από αυτή τη κατάσταση».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

«Δεν έχει καμιά σχέση με την απόφαση του προπονητή. Ήταν άτυχη στιγμή. Στην προηγούμενη φάση έγινε λάθος συνεννόηση και αμέσως έγινε η αλλαγή. Δεν αντέδρασα για την αλλαγή αλλά για την προηγούμενη φάση. Έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις να γίνω αλλαγή και δεν έχω αντιδράσει».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι πως θα κερδίσουμε τον Πανθρακικό. Έχουμε πολύ δυνατό αντίπαλο και πιστεύω αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αυτό είχα πει. Ότι ένας στόχος μου είναι να μπω στην εθνική ομάδα. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

«Ασφαλώς και μας ανησυχεί και εμείς έχουμε τις φοβίες μας αλλά πιστεύω θα παρθούν τα μετρά που πρέπει για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν».

Τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη εκτός ο Ρονάλντο



Άσχημα νέα για τη Ρεάλ Μαδρίτης! Το τραύμα του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού όχι απλώς δεν έχει παρουσιάσει την προσδοκώμενη βελτίωση, αλλά αναμένεται να τον κρατήσει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα! Ο πιο ακριβός παίκτης του κόσμου ταξίδεψε στην Ολλανδία για να εξεταστεί από τον διάσημο χειρουργό Νικ Φαν Ντάικ, ο οποίος τον είχε εγχειρίσει στο ίδιο σημείο τον Ιούλιο του 2008.

Ακολούθως θα αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν δύο επιλογές, συντηρητική αγωγή και θεραπείες για ένα μήνα ή δραστική λύση με χειρουργική επέμβαση που όμως συνεπάγεται απουσία του Ρονάλντο από τα γήπεδα για 2-3 μήνες.

Όποια απόφαση κι αν ληφθεί, ο Ρονάλντο χάνει σίγουρα τους αγώνες μπαράζ της Πορτογαλίας με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (14 και 18 Νοεμβρίου), ενώ θα απουσιάσει και από τα ντέρμπι με Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για την Primera Division.

Σαμαράς: «Ίσως είναι γραφτό…»



Αποφασισμένος να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε στην ιστοσελίδα της FIFA ο Γιώργος Σαμαράς, εν όψει των μπαράζ με την Ουκρανία, ομάδα που είχε στερήσει στην ελληνική την παρουσία της στην προηγούμενη διοργάνωση. «Έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε εκείνο το λάθος. Ίσως είναι γραφτό», δήλωσε ο φορ της Σέλτικ και πρόσθεσε: «Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας». Αναλυτικά, η συνέντευξη του «Sam».

Έχεις υποχρεώσεις με τη Σέλτικ εντός κι εκτός των τειχών, αλλά τα μπαράζ με την Ουκρανία είναι στην άκρη του μυαλού σου…

«Ασφαλώς. Πάντα υπάρχει αυτό στο μυαλό μου. Ξέρω πως οι αγώνες αυτοί πλησιάζουν και πόσο σημαντικοί είναι για τη χώρα μου. Είναι σπουδαίο να βρίσκεσαι τόσο κοντά σε ένα Μουντιάλ, ειδικά για την Ελλάδα που έχει προκριθεί σε τελική φάση μόνο μία φορά στο παρελθόν. Τα 16 χρόνια που έχουν περάσει από την τελευταία μας συμμετοχή είναι πολλά και θέλουμε να δώσουμε το ‘παρών’ σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη χώρα, τους φιλάθλους και ασφαλώς για μας τους παίκτες. Θα είναι κάτι που θα θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μετανιώσουμε για κάτι μετά από αυτά τα παιχνίδια».

Παρότι ήσασταν στο γκρουπ των ισχυρών, κανείς δεν μπορεί να βρει φαβορί σε αυτό το ζευγάρι. Μπορείς να εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό;

«Φυσικά. Ήταν καλό για μας ότι ήμασταν στους ισχυρούς και μπορέσαμε να αποφύγουμε ομάδες όπως η Γαλλία και η Πορτογαλία, αλλά θεωρώ πως η Ουκρανία ήταν από τις δυσκολότερες ομάδες του άλλου γκρουπ. Πιστεύω πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50 και όλα θα κριθούν στο ποια από τις δύο ομάδες θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση. Ό,τι κι αν συμβεί, θεωρώ πως θα δούμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε δύο πολύ καλές και ισοδύναμες ομάδες. Ξέρω πως είμαστε σε καλή θέση έχοντας επιτυχίες όπως η κατάκτηση του EURO 2004 και η πρόκριση στο EURO 2008 με μόνο μία ήττα. Πιστεύω πως η Ελλάδα έχει κάνει καλή δουλειά κι έχει δημιουργήσει μια δυνατή εθνική ομάδα τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ανησυχείτε για τις συνθήκες στον επαναληπτικό του Ντόνετσκ;

«Θα είναι σίγουρα δύσκολα. Δεν ήμουν ακόμη στη Σέλτικ όταν αντιμετώπισε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά άκουσα πολλά από τον Ελάνο και τον Νέρι Καστίγιο, που ήταν συμπαίκτες μου στη Μάντσεστερ Σίτι, για την πόλη και τον καιρό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει χιόνι και τσουχτερό κρύο. Ειλικρινά όμως δεν νομίζω πως οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Η πρόκριση θα κριθεί στο ποιος θα είναι πιο έτοιμος, θα το θέλει περισσότερο και θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Ελπίζω αυτοί να είμαστε εμείς».

Μετά την κατάκτηση του EURO 2004, θα πρέπει να ήταν μεγάλο πλήγμα για την Ελλάδα να μην προκριθεί στο Μουντιάλ του 2006. Και η Ουκρανία έπαιξε ρόλο σε αυτό…

«Ήμουν μέλος της Εθνικής Ελπίδων τότε, αλλά θυμάμαι πως ήμουν πολύ απογοητευμένος όταν χάσαμε στην έδρα μας από την Ουκρανία. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά έγινε ένα λάθος κι όλα τελείωσαν για μας. Είναι περίεργο που έχουμε και πάλι μπροστά μας την Ουκρανία. Έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε εκείνο το λάθος μας. Ποιος ξέρει; Ίσως είναι γραφτό να γίνει έτσι».

Αγωνίζεσαι δίπλα στον κορυφαίο σκόρερ των προκριματικών, τον Φάνη Γκέκα. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του;

«Αγωνιζόμαστε με τρεις επιθετικούς και τον Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης, ένα σύστημα που έχει αποδειχτεί πολύ αποτελεσματικό. Το ρεκόρ του είναι απίστευτο και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως δεν αγωνίζεται πολύ με την ομάδα του φέτος (Λεβερκούζεν). Είναι πολύ καλό για μας να έχουμε έναν παίκτη σαν κι αυτόν στην ομάδα, γιατί ξέρουμε πως ακόμη κι αν δεν αγγίξει την μπάλα για πολύ καιρό ή ακόμη και αν δεν είναι σε καλή μέρα, με μία ευκαιρία θα σκοράρει».

Μίλησέ μας για τον Ότο Ρεχάγκελ. Πώς είναι σαν προπονητής;

«Το πρώτο είναι πως πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο. Πάντα προστατεύει τους παίκτες του και προσπαθεί να μας δίνει συμβουλές όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για τη ζωή. Είναι πολύ όμορφο να τον ακούς, γιατί είναι πλέον 71 ετών και έχει τόσες εμπειρίες, στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Σαν προπονητής διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Ήταν πολύ πετυχημένος στη Γερμανία πριν αναλάβει την Εθνική και όλοι εκτιμούν όσα έχει προσφέρει για την αναγέννηση της ομάδας».

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την τελευταία συμμετοχή της Ελλάδας σε Μουντιάλ, το 1994;

«Ήμουν μόλις εννέα τότε και για να είμαι ειλικρινής αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι η νίκη επί της Ρωσίας στο Ολυμπιακό Στάδιο στα προκριματικά. Ο Νίκος Μαχλάς είχε σκοράρει με μια κεφαλιά και όλο το στάδιο σηκώθηκε στο πόδι. Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή για όλους. Στην τελική φάση τα πράγματα δεν πήγαν καλά και δεν έχω όμορφες αναμνήσεις. Το μόνο που θυμάμαι είναι η ήττα μας με 4-0 από την Αργεντινή με τον Μαραντόνα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ».

Για να καταφέρετε να προκριθείτε, κάποιος πρέπει να παίξει το ρόλο του Μαχλά. Θα ήθελες να είσαι εσύ αυτός;

«Δεν με ενδιαφέρει να γίνω ήρωας. Το μόνο που έχει σημασία είναι να πάμε στη Νότιο Αφρική. Θα χαρώ το ίδιο αν πετύχει κάποιος άλλος γκολ ή ακόμη και αν σκοράρουμε με αυτογκόλ. Αρκεί να φτάσουμε στο στόχο μας. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια και θα πρέπει να παίξουμε με πάθος, αλλά και μυαλό. Επίσης θα είναι πολύ καλό αν καταφέρουμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας στο πρώτο παιχνίδι. Ακόμη και το 0-0 δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα. Μας αρκεί όποιο αποτέλεσμα μάς δίνει ελπίδες για να προκριθούμε στα τελικά του Μουντιάλ».

Έκρηξη σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού

Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού με γκαζάκια σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, στην είσοδο γραφείου Συνδέσμου Φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην πλατεία Γκύζη. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Γιάκομπ: «Προσπαθεί να αλλάξει πράγματα ο Κωφίδης»



Ο σκόρερ της κυριακάτικης αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Αστέρα Τρίπολης, Βίκτορας Γιάκομπ, μίλησε σε ιστοσελίδα της Ρουμανίας για τον νέο τεχνικό του «Γηραιού», Σάββα Κωφίδη αλλά και για την πολύ σημαντική νίκη κόντρα στους Αρκάδες.

Για τον Κωφίδη τόνισε: «Ο νέος μας προπονητής είναι αρκετά ήρεμος. Απλά μου σήκωσε το χέρι και μου έκανε ένα νόημα σαν να μου λέει μπράβο για την προσπάθεια. Προσπαθεί να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα και χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες. Ελπίζουμε όλοι να καταφέρουμε να πλασαριστούμε στα πλέι οφ τους πρωταθλήματος, καθώς υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος».

Για το ματς με τον Αστέρα είπε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας γιατί προερχόμασταν από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Η νίκη ήταν ο μοναδικός μας στόχος και έπρεπε να το πετύχουμε. Υπήρχε γενικά μεγάλη πίεση και σε εμάς και από τους φιλάθλους για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Το θετικό ήταν το καταφέραμε και πήγαν όλα καλά».

Για το γκολ που πέτυχε, σημείωσε: «Ήταν ένα γκολ που σημειώθηκε στο τέλος του αγώνα και μας έδωσε μεγάλη ανακούφιση. Ήταν μια φάση διάρκειας και ευτυχώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του αντίπαλου μας. Θέλαμε πάρα πολύ αυτή την νίκη και νιώθουμε όλοι καλύτερα που την πετύχαμε».

Ελλάδα: Σταθερά στην 13η θέση



Στην 13η θέση της βαθμολογίας της UEFA, παρέμεινε η Ελλάδα παρά την ήττα του Ολυμπιακού από την Σταντάρ στην Λιέγη.

Η Δανία που βρίσκεται στην 14η θέση έχει ως μοναδική εκπρόσωπο την Κοπεγχάγη η οποία αγωνίζεται την Πέμπτη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ενώ στην 15η είναι η Σκωτία που βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας παρά την ισοπαλία της Ρεϊντζερς με την Ουνιρέα στην Ρουμανία.

Αν η χώρα μας διατηρήσει την 13η θέση έως το τέλος της σεζόν, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αγωνίζεται την περίοδο 2011-2012 απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο δευτεραθλητής Ελλάδας στον τελευταίο προκριματικό γύρο. Πιο αναλυτικά η βαθμολογία:

1. Αγγλία 71.856 (6/7)

2. Ισπανία 69.329 (7/7)

3. Ιταλία 56.624 (7/7)

4. Γερμανία 52.874 (6/6)

5. Γαλλία 46.240 (5/6)

6. Ρωσία 40.791 (2/6)

7. Ουκρανία 38.550 (2/5)

8. Ρουμανία 38.158 (5/6)

9. Ολλανδία 32.880 (5/6)

10. Πορτογαλία 32.796 (4/6)

11. Τουρκία 31.650 (3/5)

12. Ελβετία 27.625 (2/4)

13. Ελλάδα 26.499 (3/5)

14. Δανία 26.350 (1/5)

15. Σκωτία 25.125 (2/6)

16. Βέλγιο 22.900 (3/5)

17. Βουλγαρία 21.500 (2/4)

18. Τσεχία 21.175 (2/5)

19. Ισραήλ 17.625 (2/4)

20. Κύπρος 17.499 (1/4)

Προ των πυλών της Γεωργίας ο Κετσπάγια



Έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Γεωργίας είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο διάδοχος του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο της ομάδας.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Ζβιάντ Σιτσινάβα, επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, λέγοντας: "Μπορούμε να πούμε οτι ο επόμενος προπονητής της Εθνικής ομάδας θα είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια".

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Κετσπάγια θα είναι για τέσσερα χρόνια με απολαβές ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα βοηθοί του θα είναι οι δύο στενοί συνεργάτες του στην Ανόρθωση και τον Ολυμπιακό,Σοσό Τσέντια και Μιχάλης Μιχαήλ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αποκτά Αφγανό ποδοσφαιριστή!



Το πολυεθνικό μωσαϊκό που υπάρχει στη Super League θα αποκτήσει ένα ακόμα μέλος. Ο πρώτος Αφγανός ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη θα φτάσει το επόμενο διάστημα στη χώρα μας για να φορέσει τη φανέλα του Πανθρακικού. Πρόκειται για τον Χαλίλ Ποπάλ που έφυγε σε ηλικία 12 ετών από το Αφγανιστάν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και πήγε ως πρόσφυγας στην Αυστραλία.

Ο 21χρονος παίκτης μίλησε στην αυστραλιανή τοπική εφημερίδα «Blacktown Advocate», για τα άσχημα παιδικά χρόνια που είχε στην πατρίδα του. «Δεν είχαμε ούτε τηλεόραση, ούτε ραδιόφωνο και δεν ήξερα τι ήταν το ποδόσφαιρο» τόνισε ο νεαρός ποδοσφαιριστής ενώ συνέχισε λέγοντας με καμάρι για τη μεταγραφή του «Είμαι ο πρώτος Αφγανός ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη».

Το νέο απόκτημα του Πανθρακικού μίλησε για τα σχέδια και τα όνειρά του. «Θα πάω στην Ελλάδα αμέσως μετά το ασιατικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Άμμου (Beach Football Championship), που γίνεται στο Ντουμπάϊ, και όπου αγωνίζομαι με τα χρώματα της εθνικής Αυστραλίας. Άφησα πίσω μου τη χώρα καταγωγής μου και τώρα "το σπίτι μου είναι στην Αυστραλία και η θρησκεία μου είναι το ποδόσφαιρο».

Πανιώνιος: Σενάρια για Τσοντοφάλσκι



O Πανιώνιος αναζητά μία λύση για τη θέση κάτω από τα δοκάρια και δεν αποκλείεται αυτή να βρεθεί στο πρόσωπο του 31χρονου Σλοβάκου πορτιέρο,Καμίλ Τσοντοφάλσκι.

Ο τερματοφύλακας της Ζενίτ σύμφωνα με την εφημερίδα "Goal" έχει έρθει σε συμφωνία με τους Νεοσμυρνιώτες για συμβόλαιο 2,5 χρόνων καθώς το συμβόλαιο του με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης λήγει τον Δεκέμβριο και δεν έχει πρόθεση να παραμείνει στη Ρωσία.

Έτσι επόμενος σταθμός στην καριέρα του ενδεχομένως θα είναι ο Πανιώνιος ο οποίος από την πλευρά του ψάχνει για ένα ακόμη πορτιέρο και ο Σλοβάκος έτσι δεν αποκλείεται να γίνει κάτοικος Νέας Σμύρνης από τον Ιανουάριο.

Ο Καμίλ Τσοντοφάλσκι ανήκει από το 2003 στην Ζενίτ ενώ προηγουμένως αγωνίστηκε στην Μποέμιανς από το 1999 έως το 2003 αλλά και την Κόζιτσε από το 1997 έως το 1999.Παράλληλα είναι 34 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας.

Καβάλα: Πάει για "κόλπο γκρόσο" με Πορτίγιο!



Μετά από τις πετυχημένες μεταγραφές του καλοκαιριού που την έχουν φέρει στην καθόλα τιμητική 4η θέση της βαθμολογίας με τη συμπλήρωση 9 αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκα, η Καβάλα είναι αποφασισμένη για ένα ακόμα δυναμικό "χτύπημα" τον Ιανουάριο προκειμένου να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη των φιλοδοξιών της.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξέδρα", ο πρόεδρος των "Αργοναυτών" Σταύρος Ψωμιάδης βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον 27χρονο Ισπανό στράικερ της Οσασούνα -γνωστό από την παρουσία του για αρκετά χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης- Χαβιέ Πορτίγιο, προσπαθώντας να επωφεληθεί από το γεγονός ότι ο παίκτης δεν βρίσκεται μέσα στα πλάνα του τεχνικού της ομάδα της Παμπλόνα, Χουάν Αντόνιο Καμάτσο.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι επαφές γίνονται μέσω του εκπροσώπου του Εμίλιο Μενέντες, με την μακεδονική ομάδα να προσφέρει το ποσό των 250.000 ευρώ για να αποκτήσει τον "Πορτιγκόλ" δανεικό μέχρι το καλοκαίρι, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει στη συνέχεια συμφωνία με την Οσασούνα για παραμονή του και τη σεζόν 2010-11, τότε ο Ισπανός άσος θα εισπράξει άλλα 500.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως ο Πορτίγιο έχει αγωνιστεί επίσης στο παρελθόν σε Φιορεντίνα (δανεικός), Μπριζ (δανεικός) και Ταραγόνα, ενώ κάτοικος Παμπλόνας είναι από το καλοκαίρι του 2007 έχοντας πετύχει πάντως μόλις 3 γκολ σε 39 συμμετοχές με την φανέλα της Οσασούνα.

Αγουέρο: "Ιδανικό το ντέρμπι με τη Ρεάλ"



Η Ατλέτικο Μαδρίτης αγνοεί εδώ και 10 χρόνια τη νίκη σε ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Ρεάλ εντός έδρας, αλλά και μέσα στο "Μπερναμπέου" εδώ και 9 χρόνια, με τον Σέρχιο Αγουέρο να περιμένει με ανυπομονησία τη σαββατιάτικη κόντρα των δύο ομάδων.

Οι "ροχιμπλάνκος" ελπίζουν σε νίκη-λύτρωση σε αυτό το παιχνίδι για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη και ο άνθρωπος που σκόραρε δις κόντρα στην Τσέλσι την Τρίτη εξέφρασε την μεγάλη του επιθυμία να τα δώσει όλα για να κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς της Ατλέτικο.

"Θα είναι δύσκολο, όμως θέλω να τα πάμε καλά και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να νικήσουμε τη Ρεάλ. Το ντέρμπι είναι το ιδανικό ματς για να πετύχουμε", τόνισε ο "Κουν" με συνέντευξή του στην εφημερίδα "As", για να συνεχίσει:

"Θα παίξω οπωσδήποτε σε αυτό το ματς. Το ντέρμπι είναι ένα όμορφο παιχνίδι και χρειαζόμαστε τους τρεις πόντους. Είναι το παιχνίδι που έχεις τη μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη.

Και θέλουμε να δώσουμε χαρά στους φίλους της Ατλέτικο, καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια χωρίς να πάρουμε τη νίκη.

Στο μυαλό μου είναι το ντέρμπι, είναι ωραίο να ακούγεται ότι μπορώ να παίξω σε μία ομάδα όπως η Τσέλσι όμως εγώ συνεχίζω όπως πριν.

Θέλω να παίξω στην Ατλέτικο μέχρι θανάτου. Έκανα τετραετές συμβόλαιο στην Ατλέτικο, ήρθα εδώ μόλις 18 ετών, αισθάνομαι σαν να έχω γεννηθεί εδώ.

Αυτός είναι ένας σύλλογος που μου έχει δώσει πολλή χαρά, λύπη επίσης, όμως είναι ένας σύλλογος στον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είμαι ευγνώμων προς τους ανθρώπους της Ατλέτικο".

Κανονικά και με κόσμο το Ουκρανία-Ελλάδα



Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ή στο ίδιο χωρίς την παρουσία φιλάθλων ο επαναληπτικός αγώνας μπαράζ ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου. Όπως ενημερώθηκε η ΕΠΟ από τη FIFA, με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν συντρέχει λόγος να μην γίνει το ματς στην «Ντόνμπας Αρένα» του Ντόνετσκ ή κεκλεισμένων των θυρών, παρά τα γεγονός ότι η πανδημία της γρίπης των χοίρων έχει ως απολογισμό τουλάχιστον 80 νεκρούς και περισσότερους από 255.000 ασθενείς σε όλη τη χώρα.

Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση η FIFA στην περίπτωση που η γρίπη εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα (τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στη Δυτική Ουκρανία).

Στο μεταξύ, την προσεχή Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τον Ότο Ρεχάγκελ τα ονόματα των παικτών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα είναι στην αποστολή για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός παρακολούθησε χθες από κοντά την αναμέτρηση Σταντάρ Λιέγης-Ολυμπιακός και είναι πολύ πιθανό να καλέσει τον Κώστα Μήτρογλου για πρώτη φορά. Ο νεαρός επιθετικός είναι στην αποστολή της Ελπίδων για τον αγώνα με την Πορτογαλία στις 13/11 στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011, αλλά εφόσον ο «Χερ Ότο» κρίνει πως τον χρειάζεται, ο Νίκος Νιόπλιας θα τον αποδεσμεύσει.

Μπενίτεθ: "Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο"



Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την ισοπαλία στο "Ζερλάν" με 1-1 από τη Λιόν, που αφήνει τη Λίβερπουλ με το ενάμισυ πόδι εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως επέμεινε ότι δεν έχουν χαθεί ακόμα όλες οι ελπίδες για πρόκριση στους "16".

"Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι επειδή υπήρχε μία σπουδαία ευκαιρία για μας. Είχαμε μερικές ευκαιρίες, όμως και πάλι ήταν ένα γκολ στο τέλος από τη Λιόν που έκανε τη μεγάλη διαφορά.

Προφανώς είναι δύσκολο για μας να προκριθούμε, όχι όμως απίθανο. Θα πρέπει να νικήσουμε το δικό μας παιχνίδι με τη Ντέμπρετσεν και μετά να δούμε το Φιορεντίνα-Λιόν.

Μετά θα κοιτάξουμε και το τελευταίο παιχνίδι", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε και στη φάση του "καταδικαστικού" γκολ του Λισάντρο Λόπες στο 90'.

"Εάν αναλύσουμε το γκολ που δεχτήκαμε, είχαμε πολλούς παίκτες σε σωστές θέσεις και δεν ήμασταν ανοργάνωτοι. Κάναμε ένα λάθος, όχι όμως επειδή ήμασταν πολύ ψηλά προσπαθώντας να επιτεθούμε.

Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ματς, όμως δεν μπορούσαμε. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, μερικές φορές χρειάζεσαι τύχη, και εμείς δεν την είχαμε στο τέλος.

Νομίζω ότι είχαμε πάρα πολλά προβλήματα πριν τον αγώνα, οπότε είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών. Είχαμε πολλούς παίκτες σε διαφορετικές θέσεις που τα πήγαν καλά.

Νομίζω ότι είναι καλό να αναλύσουμε την εμφάνιση της ομάδας. Οι παίκτες θα δουν ότι δουλεύαμε πολύ και είχαμε πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι θετικό. Οι παίκτες ξέρουν ότι αν δουλεύουν τόσο σκληρά όσο απόψε θα κερδίσουν παιχνίδια.

Ευτυχώς θα έχουμε τον Σκρτελ στη διάθεσή μας για το επόμενο παιχνίδι (την ερχόμενη Δευτέρα στο "Άνφιλντ" με Μπέρμιγχαμ) και θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα πράγματα διαφορετικά".

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της κατάστασης του Φερνάντο Τόρες που αγωνίστηκε για 87 λεπτά αν και ενδέχεται να μπει στο χειρουργείο για ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα, ο τεχνικός των "κόκκινων" δήλωσε:

"Νομίζω ότι ήταν εντάξει. Όταν παίζει με πόνο δεν είναι εύκολο. Δεν ήταν σταθερός γιατί έπρεπε να σταματάει και να ξεκινάει ξανά, όμως έχουμε χρόνο μπροστά μας και θα δουλέψουμε μαζί του".

Να σημειωθεί πως μετά την αποτυχία να πάρει τη νίκη στο "Ζερλάν" (έχει μία νίκη στα 8 τελευταία ματς Τσάμπιονς Λιγκ), η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει μείνει στους 4 πόντους, αρκετά μακριά από τις Λιόν (10β.) και Φιορεντίνα (9β.) δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των ομίλων.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Τ' αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής



Η Σιένα έπαιξε με τη φωτιά στη Γαλλία, αλλά τελικά έφτασε άνετα στην 3η διαδοχική της νίκη στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκα μετά το 82-65 επί της Βιλερμπάν με τους Γάλλους να προηγούνται με 29-10 στο 10'! Για τον ίδιο όμιλο, η Φενέρ ήταν καλύτερη στις λεπτομέριες και επικράτησε της Τσιμπόνα με 67-62 με τους Κροάτες να παραμένουν χωρίς νίκη. Τα χρειάστηκε και η Κίμκι μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Ολντενμπουργκ, με τους Ρώσους να έχουν το «2Χ2» στην έδρα τους μετά το 77-72, αλλά να εμφανίζονται και εξαιρετικά αδύναμη εκτός. Τέλος, άνοιξε λογαριασμό στις νίκες και η Πρόκομ που στην Πολωνία νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο με 88-83.

Με μια ματιά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα στην 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Σιένα (Ιταλία) 65-82
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία)-Τσιμπόνα (Κροατία) 67-62

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Ζαλγκίρις (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Βαθμολογία
Σιένα (3-0) 6
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (2-1) 5
Μπαρτσελόνα (2-0) 4
Ζαλγκίρις (1-1) 3
Βιλερμπάν (0-3) 3
Τσιμπόνα (0-3) 3

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου
Oλυμπιακός-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) 97-73

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Ορλεάν (Γαλλία)
Μάλαγα (Ισπανία)-Εφες Πίλσεν (Τουρκία)

Βαθμολογία
Ολυμπιακός (2-1) 5
Λιέτουβος Ρίτας (2-1) 5
Μάλαγα (2-0) 4
Εφές Πίλσεν (1-1) 3
Παρτιζάν (0-2) 2
Ορλεάν (0-2) 2

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου
Μαρούσι-Ρόμα (Ιταλία) 71-83

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)

Βαθμολογία
Ρόμα (3-0) 6
Μαρούσι (1-2) 4
Μακάμπι (1-1) 3
ΤΣΣΚΑ (1-1) 3
Κάχα Λαμποράλ (1-1) 3
Ολίμπια Λ. (0-2) 2

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου
Kίμκι (Ρωσία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία) 77-72
Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 88-83

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (21:45-NS1)

Βαθμολογία
Κίμκι (2-1) 5
Ολντενμπουργκ (1-2) 4
Παναθηναϊκός (2-0) 4
Αρμάνι Μιλάνο (1-2) 4
Προκόμ Τρεφλ (1-2) 4
Ρεάλ Μαδρίτης (1-1_ 3

MOΥΡΙΝΙΟ: «Δείξαμε καρδιά»



Σίγουρος για την πρόκριση της Ιντερ στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ δηλώνει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής που είδε την ομάδα του να πηγαίνει από την κόλαση στον παράδεισο στα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα με την Ντινάμο Κιέβου, σημείωσε πως το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήρθε από την καρδιά των παικτών.

«Ήταν μία φανταστική απόδοση γεμάτη από καρδιά, επιθυμία, συναίσθημα και ενότητα. Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερο. Νομίζω ότι εννέα πόντοι είναι αρκετοί για να περάσουμε, οπότε θέλουμε τρεις στα επόμενα δύο παιχνίδια απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ρουμπίν».

«Απόψε με μία ισοπαλία ή μία ήττα θα είχαμε ακόμα ελπίδες, όμως η κατάσταση θα ήταν πολύ περίπλοκη. Κατεβήκαμε σε αυτό το στάδιο τελευταίοι και φύγαμε πρώτοι. Χρειαζόμαστε πόντους για να προκριθούμε όπως και οι υπόλοιποι. Πρόκειται για μία μάχη πρόσωπο με πρόσωπο όπου τα πάντα είναι ισορροπημένα».

«Θα ήμουν πολύ απογοητευμένος εάν στο τελευταίο μας παιχνίδι στο Σαν Σίρο δεν γινόταν sold out απέναντι στη Ρούμπιν. Αυτή η ομάδα αξίζει τον ενθουσιασμό από τους οπαδούς της. Θα παίξουμε εντός έδρας απέναντι στη Ρουμπίν, μία ομάδα που έχει αποδείξει ήδη την ποιότητά της, όμως νομίζω ότι επιβάλλεται να κερδίσουμε αυτό το ματς».

«Προφανώς δεν βλέπω κανέναν λόγο για να μην πάρουμε βαθμούς και με τη Μπαρτσελόνα, όμως είναι σημαντικό που δίνουμε το τελευταίο ματς στην έδρα μας».

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Τα αποτελέσματα της Τετάρτης 4/11



Με τέρμα που σημείωσε ο Λισάντρο Λόπες στο 90΄, η Λιόν τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ρίχνοντας παράλληλα τη Λίβερπουλ στο καναβάτσο, που είναι αντιμέτωπη με τον εφιάλτη του αποκλεισμού.. Εντυπωσιακή η Φιορεντίνα, σκόρπισε τη Ντέπρετσεν με 5-2. «Έκλεψε» τη νίκη στο τέλος η Ιντερ και ανέβηκε στη πρώτη θέση του 6ου ομίλου μετά και την ισοπαλία της Μπαρτσελόνα στη Ρωσία. Στους «16» της διοργάνωσης η Σεβίλλη που αναδείχθηκε ισόπαλη στην έδρα της με τη Στουτγκάρδη. Μάχη για τη δεύτερη θέση του ομίλου μεταξύ Ουνιρέας, Στουτγκάρδης και Ρέιντζερς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

5ος όμιλος
Φιορεντίνα-Ντέμπρετσεν 5-2
Λιόν-Λίβερπουλ 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λιόν 3-1-0 8-2 10
Φιορεντίνα 3-0-1 11-6 9
Λίβερπουλ 1-1-2 3-5 4
Ντέμπρετσεν 0-0-4 5-14 0

6ος όμιλος
Ρούμπιν Καζάν-Μπαρτσελόνα 0-0
Ντιναμό Κιέβου-Ιντερ 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ιντερ 1-3-0 4-5 6
Μπαρτσελόνα 1-2-1 3-2 5
Ρούμπιν Καζάν 1-2-1 4-5 5
Ντιναμό Κιέβου 1-1-2 6-7 4

7ος όμιλος
Ουνιρέα-Ρέιντζερς 1-1
Σεβίλλη-Στουτγκάρδη 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σεβίλλη 3-1-0 10-3 10
Ουνιρέα 1-2-1 6-5 5
Στουτγκάρδη 0-3-1 4-6 3
Ρέιντζερς 0-2-2 4-10 2

8ος όμιλος
Αρσεναλ-Αλκμααρ 4-1
Σταντάρ Λιέγης-Ολυμπιακός 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αρσεναλ 3-1-0 10-4 10
Ολυμπιακός 2-0-2 3-4 6
Σταντάρ Λ. 1-1-2 6-6 4
Αλκμααρ 0-2-2 3-7 2

Τα παιχνίδια

5ος Ομιλος

Φιορεντίνα-Ντέμπρετσεν 5-2

Εντυπωσιακή η Φιορεντίνα «σκόρπισε» στο «Αρτέμιο Φράνκι» τη Ντέμπρετσεν με 5-2 και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς φτάνοντας στους 9. Μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει τη πρόκριση στον επόμενο γύρο αφού χρειάζεται 1 βαθμό με τη Λίβερπουλ ή νίκη με την αδιάφορη Λιόν. Το σκορ για τους «βιόλα» άνοιξε ο Μούτου στο 14΄ αλλά οι Ούγγροι ισοφάρισαν με τέρμα του Ρούντολφ στο 38΄. Εκ νέου προβάδισμα στο 52΄ με τον Νταϊνέλι και με δύο γρήγορα γκολ του Μοντολίβο(59΄) και Μαρκιόνι(61΄) κλείδωσε τη νίκη. Μείωσε στη συνέχεια η Ντέμπρετσεν με τον Κουλιμπάλι, αλλά λίγο αργότερα ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο(74΄) «έγραψε» το τελικό 5-2.

Οι συνθέσεις:

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Αβράμοφ, Νταϊνέλι, Ντοναντέλ, Γκαμπερίνι (33' Κρόλντρουπ), Βάργκας (77' Σαντάνα), Μούτου, Τζιλαρντίνο, Τζανέτι (46' Μοντολίβο), Πασκουάλ, Κόμοτο, Μαρκιόνι
Στον πάγκο: Σέκουλιν, Καστίγιο, Γκόμπι, Ντε Σιλβέστρι

ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝΙ (Άντρας Έρτζεγκ): Πάντιτς, Λεάντρο, Ράμος (53' Κουλιμπάλι), Μποντνάρ, Ρούντολφ, Κομλόσι (9' Κις), Φοντόρ, Σζέλεσι, Βάργκα, Τσβίτκοβιτς, Λάτσκο (65' Σζάκαλι)
Στον πάγκο: Πόλεκσιτς, Ντόμπι, Μπερνάθ, Κατονά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανουέλ Μεχούτο Γκονζάλεθ (Ισπανία)

Λιόν-Λίβερπουλ 1-1

Με τη πλάτη στο τοίχο παρατάχθηκε στο «Ζερλάν» η Λίβερπουλ, που αναζητούσε μόνο τη νίκη ώστε να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ πίεσε αλλά δε κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία της αναμέτρησης αλλά το γκολ ήρθε από τους «κόκκινους» με τη χρυσή αλλαγή του Ράφα Μπενίτες. Ο Μπάμπελ πέρασε στο 67΄ στη θέση του Βορονίν και στο 83΄ πέτυχε το γκολ για την ομάδα του. Η Λίβερπουλ φάνηκε να παίρνει ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια στον όμιλο αλλά ο Λισάντρο Λόπες έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της ομάδας του Σωτήρη Κυργιάκου με γκολ στο 90΄. Το τελικό 1-1 χάρισε τη πρόκριση στους Γάλλους ενά ανάγκασε τη Λίβερπουλ να ζει με τον εφιάλτη του αποκλεισμού.

Οι συνθέσεις:

ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Κρις, Κάλστρομ, Μπαστός, Πιάνιτς (40' Έντερσον), Λισάντρο, Ρεβεγιέρ (19' Γκασαμά), Μακούν, Γκομίς (73' Γκοβού), Σισόκο, Τουλαλάν
Στον πάγκο: Βερκούτρ, Ντελγκάδο, Ταφέρ, Γκοναλόν

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Άγγερ, Τόρες (87' Ν’ Γκογκ), Βορονίν (67' Μπάμπελ), Μπεναγιούν, Κυργιάκος, Κάουτ, Μασεράνο, Λούλας, Ινσούα, Κάραγκερ
Στον πάγκο: Καβαλιέρι, Ακουϊλάνι, Σπίρινγκ, Ντάρμπι, Αγιάλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

6ος όμιλος

Ρούμπιν Καζάν-Μπαρτσελόνα 0-0

Φωτιά στον έκτο όμιλο έβαλε η νέα απώλεια βαθμών της Μπαρτσελόνα που ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Ρούμπιν Καζάν στη Ρωσία, στην αναμέτρηση που άνοιξε το πρόγραμμα της Τετάρτης. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποκλειστικό σκοπό τη κατάκτηση των τριών βαθμών, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για την ήττα στο Καμπ Νου από τους Ρώσους με 1-2. Παρά τις προσπάθειες τους όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης δε κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο γκολ και το 0-0 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς όσον αφορά τη πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία)
Κίτρινες: Σέμακ, Ριζίκοφ - Πουγιόλ

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπερντίεφ): Ριζίκοφ, Σέζαρ Νάβας, Σαρόνοφ, Ανσάλντι, Σαλουκβάτζε, Ριαζάντσεφ, Σέμακ, Νομπόα, Καραντενίζ (62΄ Μπουχάροφ), Ντομίνγκες, Καλέσιν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Τσάβι, Τουρέ, Κεϊτά (83΄ Ανρί), Ινιέστα, Μέσι, Ιμπραϊμοβιτς

Ντιναμό Κιέβου-Ιντερ 1-2

Σπουδαία νίκη της Ιντερ επί της Διναμό μέσα στο Κίεβο με 1-2. Η νίκη ήρθε με περιπετειώδες τρόπο αφού επετεύχθη χάρη σε δύο τέρματα που σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά. Στο σκορ προηγήθηκαν οι Ουκρανοί με τέρμα που σημείωσε ο μεγάλος Αντρει Σεφτσένκο στο 21΄. Ο πρώην παίκτης της μισητής Μίλαν πανηγύρισε το γκολ με ιδιαίτερο τρόπο. Οι Ιταλοί ήθελαν τη νίκη και πίεσαν ώστε να πετύχουν ένα γκολ αλλά η αστοχία και η καλή άμυνα των Ουκρανών τους στερούσαν αυτή την ευκαιρία. Η ισοφάριση ήρθε τελικά στο 86΄ με γκολ του Μιλίτι ενώ τρία λεπτά αργότερα με γκολ του Σνάιντερ, ολοκληρώθηκε η ανατροπή. Στη κορυφή του ομίλου μετά τη νίκη η Ιντερ, με τη τέταρτη Διναμό να ακολουθεί μόλις δύο βαθμούς πίσω.

Οι συνθέσεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Βαλερί Γκαζάεφ): Μπόγκους, Βουκόγιεβιτς, Σεφτσένκο, Μιλέφσκι (70΄ Γκούσεφ), Ερεμένκο, Μίχαλικ, Μαγκράο, Κατσερίντι, Νίνκοβιτς, Αλμέιδα, Γιαρμολένκο

ΙΝΤΕΡ (Ζοζέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Λούσιο, Ετό, Σνάιντερ, Μαϊκόν, Καμπιάσο (46΄ Τιάγκο Μότα), Μιλίτο, Σάμουελ (79΄ Μουντάρι), Κίβου (46΄ Μπαλοτέλι)

7ος όμιλος

Σεβίλλη-Στουτγκάρδη 1-1

Στους «16» της διοργάνωσης προκρίθηκε η Σεβίλλη μετά την ισοπαλία στην ε΄δρα της με τη Στουτγκάρδη αλλά και την ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ Ουνιρέα και Ρέιντζερς. Οι Σεβιλιάνοι άνοιξαν το σκορ με γκολ του Χεσούς Νάβας στο 14΄ και στη συνέχεια κράτησαν τα ηνία του αγώνα. Οι Γερμανοί αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο αφού ήθελαν τη νίκη για να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση για τη κατάληψη της δεύτερης θέσης. Το τέρμα του Κουζμάνοβιτς στο 79΄ τελικά χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους Γερμανούς που βρίσκονται στη τρίτη θέση του ομίλου με 3 βαθμούς και θα διεκδικήσουν τη πρόκριση στα εναπομείναντα παιχνίδια.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Μανόλο Χιμένεθ): Χάβι Βάρας, Σκιλασί, Χεσούς Νάβας, Ζοκορά, Κονέ (30’ λ.τ. Νεγκρέδο), Λουίς Φαμπιάνο, Εσκουντέ, Καπέλ (58’ Περότι), Φερνάντο Ναβάρο, Ρομαρίκ (62’ Ντούσερ), Κονκό

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ (Μάρκους Μπάμπελ): Λέμαν, Μπουλαρούζ (46’ Κελότσι), Τάσι, Χιτσλσμπέργκερ (64’ Σκίμπερ), Μποκά Ντελπιέρ, Χίλμπερτ, Χλεμπ, Έλσον, Πογκρέμπνιακ, Κουζμάνοβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Ουνιρέα-Ρέιντζερς 1-1

Μάχη στη Ρουμανία για τη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι Ρέιντζερς ήθελαν τη νίκη για να ρεφάρουν την ήττα από την Ουνιρέα τη προηγούμενη αγωνιστική στη Σκωτία. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο ΜακΚάλοχ στο 79΄ αλλά οι Ρουμάνοι επέστρεψαν με γκολ Ονοφρας στο 88΄, αφήνοντας ανοικτή τη κατάληψη της δεύτερης θέσης ανάμεσα σε τρεις ομάδες. Ουνιρέα στους 5, Στουτγκάρδη με 3 και Ρέιντζερς με 2 θα παλέψουν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για τη προνομιούχο δεύτερη θέση.

ΟΥΝΙΡΕΑ (Νταν Πετρέσκου): Αρναούσκις, Γκάλαμαζ, Μπιλάσκο, Βάργκα, Ρικάρντο Βιλάνα, Μπραντάν, Μπάλαν (28’ Ονόφρας), Μπορντεάνου, Μαφτέι, Φρουνζά, Αποστόλ

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Γουόλτερ Σμιθ): ΜακΓκρέγκορ, Βέιρ, Πάπατς, ΜακΚάλοχ, Ντέιβις, Τόμσον, Νέισμιθ, Γουίτακερ, Μίλερ, Λάφερτι, Γουίλσον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)