Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Πιλάβιος: «Ίσως χρειαστεί εμβολιασμός»




Ανοικτό το ενδεχόμενο εμβολιασμού των Ελλήνων διεθνών, προκειμένου να είναι προστατευμένοι από τη γρίπη των χοίρων που... θερίζει στην Ουκρανία, άφησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εν όψει του επαναληπτικού αγώνα μπαράζ στο Ντόνετσκ (18/11). «Ίσως είναι γραφτό να προκριθούμε» είχε πει νωρίτερα ο Γιώργος Σαμαράς.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των Ουκρανών, στην Ελληνική Ομοσπονδία έχουν θορυβηθεί με το θέμα του ιού της γρίπης των χοίρων αφού έχει προκαλέσει το θάνατο 80 ανθρώπων, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 255.000 ασθενείς σε όλη τη χώρα. «Έχουμε επικοινωνία και με τη FIFA και με την ουκρανική ομοσπονδία για το θέμα της γρίπης και γίνονται διαρκώς συζητήσεις. Η πλευρά των Ουκρανών μάς διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται στην Δυτική Ουκρανία, καθώς και ότι οι όποιες ενέργειες που κάνουν είναι καθαρά θέμα πρόληψης και μόνο» είπε ο κ.Πιλάβιος και στη συνέχεια αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.

«Εμείς κάνουμε διερεύνηση του θέματος, γιατί στην ουσία δεν μπορούμε να κάνουμε αίτημα. Δεν είμαστε ιατρικός σύλλογος ούτε εμείς, αλλά ούτε και η FIFA. Ένα από τα μέτρα που πήραν οι Ουκρανοί, είναι ότι προμηθεύτηκαν 60.000 μάσκες. Και όταν ρωτήσαμε αν μπορεί να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες, η απάντηση τους ήταν: ‘Γιατί να μη γίνει έτσι’; Αλλά ακόμα και αυτό με τις μάσκες, είναι προληπτικό μέτρο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους φορείς. Είναι δύο παιχνίδια που -όπως όλα δείχνουν- θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως έγινε και με τον αγώνα Ντιναμό Κιέβου-Ίντερ για το Champions League. Είδα στις εξέδρες άλλους με μάσκες, άλλους χωρίς! Είμαστε σε επικοινωνία με τη FIFA, με την ελληνική πρεσβεία και με την πλευρά της Ουκρανίας. Μας είπαν ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν το παιχνίδι να γίνει κεκλεισμένων των θυρών».

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζουν στην Ομοσπονδία, είναι αυτό του εμβολιασμού, αφού όπως είπε ο Πιλάβιος: «Υπάρχει σκέψη να γίνει εμβολιασμός από πριν, ώστε να μη γυρίσουν ασθενείς οι παίκτες μας από την Ουκρανία γιατί μετά θα υπάρχει και κίνδυνος να επεκταθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό. Δεν είμαι γιατρός, αλλά ο κίνδυνος της γρίπης δεν θα υπάρξει αν γίνει εμβολιασμός. Υπάρχουν δύο είδη γρίπης, που καλό θα είναι να μην ενωθούν».

Ακόμα κι αν προκριθεί η λύση του εμβολιασμού, πρέπει να γίνει σχετικά σύντομα, αφού για να δράσει το εμβόλιο, χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες επώασης. Ο Πιλάβιος το γνωρίζει αυτό και όπως λέει: «Ήδη, έχουμε το πρώτο δείγμα στα χέρια μας. Αλλά πρέπει να δούμε τυχόν παρενέργειες του εμβολίου, αν θα επηρεάσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών, αν θα το δεχθούν οι ίδιοι οι παίκτες…. Δεν είναι απλό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: