Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση οπαδών στην προπόνηση της Λάτσιο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Περίπου 200 εξαγριωμένοι οπαδοί της Λάτσιο επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας κατα την διάρκεια της προπόνησης.

Οι οπαδοί πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο του προπονητικού κέντρου καπνογόνα και διάφορα αντικείμενα με αποτέλεσμα οι παίκτες να... τρέχουν να καλυφθούν.

Ευτυχώς κανείς από τους ποδοσφαιριστές δεν τραυματίστηκε, ενώ οι κάποιοι από τους οπαδούς προσπάθησαν να μπουν και στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτό δεν το επέτρεψε αστυνομική δύναμη που έσπευσε.

Φυσικά, όλο αυτό προκλήθηκε από την τραγική αγωνιστική κατάσταση της Λάτσιο, η οποία έχει να κερδίσει από την 2η αγωνιστική, ενώ αναμένονται αντιδράσεις από τους οπαδούς και αύριο στην αναμέτρηση με Κάλιαρι.

Οι οπαδοί ζητούσαν από τους παίκτες να μην προδίδουν την πίστη τους, ενώ τους αποκαλούσαν... μισθοφόρους.

Η προπόνηση φυσικά αναβλήθηκε, ενώ ο Τομάσο Ρόκι με ένα τηλεβόα προσπάθησε να απολογηθεί λέγοντας: "Και εμείς είμαστε απογοητευμένοι με ότι συμβαίνει, αλλά μην νομίζετε για ένα δευτερόλεπτο πως δεν δίνουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό. Θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για να επανέλθουμε στις καλές νικηφόρες ημέρες".

Κύπελλο hellas online: Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 3-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πέρσι απέκλεισε τον Παναθηναϊκό. Φέτος ήταν η σειρά του κυπελλούχου Ολυμπιακού να πέσει θύμα του Πανσερραϊκού (3-1) που εξελίσσεται σε ομάδα... θεσμό του θεσμού κυπέλλου hellas online.

Παθιασμένος, αποφασισμένος και διψασμένος για την πρόκριση, ο Πανσερραϊκός έκανε την έκπληξη νικώντας με 3-1 τον νταμπλούχο Ελλάδας και τον "πέταξε" εκτός θεσμού από πολύ νωρίς.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλάνο, τον ακολούθησαν κατά γράμμα και από την στιγμή που όλα τους πήγαν καλά και ο Ολυμπιακός ήταν σε πολύ κακή μέρα, δεν έχασαν την ευκαιρία και έκαναν για άλλη μια χρονιά όλη την Ελλάδα να μιλάει γι' αυτούς.

Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν αδιάφοροι, νωθροί, δίχως πάθος, χρειάστηκαν 64 ολόκληρα λεπτά για να κάνουν την πρώτη τους ευκαιρία, ξύπνησαν πολύ αργά και δίκαια γνώρισαν την ήττα που δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν το τρόπαιο που πέρυσι είχαν κατακτήσει.

Ροτέισον με... μέτρο

Δίχως πολλές αλλαγές τελικά και μ' ένα... συγκρατημένο αλλά απαραίτητο ροτέισον παρέταξε την ομάδα του ο Ζίκο. Ο Πάρντο, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Γκαλίτσιος και ο Λεντέσμα ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια.

Σ' ότι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ήταν ο Ραούλ Μπράβο, στα χαφ ήταν ο Μαρέσκα, αριστερά ο Όσκαρ, δεξιά ο Γκαλέτι, στην κορυφή ο μοναδικός επιθετικός που υπάρχει στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, Μήτρογλου και λίγο πιο πίσω για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, σε μια θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει ο Ιεροκλής Στολτίδης.

Από τα πρώτα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός το θέαμα κάκιστο και δυστυχώς δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν φανερό πως οι δύο ομάδες δύσκολα θα σκοράρουν αν συνεχίσουν να παίζουν αντι-ποδόσφαιρο όμως ένα πανέμορφο γκολ του Λεοζίνιο μας διεύψεσε πανηγυρικά.

Η εκδίκηση του... πρώην

Ο Βραζιλιάνος που ο Ολυμπιακός τον είχε φέρει στην Ελλάδα πριν περίπου δύο χρόνια (2007), με τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του Πάρντο, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 17ο λεπτό.

Αυτό ήταν! Η εικόνα του παιχνιδιού όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτέρεψε δραματικά. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση με ανορθόδοξους όμως τρόπους, αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην επιθετική ανάπτυξη, ενώ έβρισκαν μπροστά τους και τους σκληρούς αμυντικούς του Πανσερραϊκού.

Ξύλο και των γονέων

Σ' ολόκληρο το ημίχρονο δεν έγινε ούτε μια ευκαιρία από τις δύο ομάδες, ενώ μέχρι το 45' αυτό που είδαμε ήταν ανταλλαγές σκληρών τάκλιν και κάποια αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Αυτό φυσικά ευνοούσε τους γηπεδούχους που "ροκάνιζαν" τον χρόνο παρασύροντας και τους Πειραιώτες στο έξυπνο και σκληρό παιχνίδι τους.

Στην επανάληψη ο Ζίκο βλέποντας πως η ομάδα του αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων προέβη στην πρώτη του αλλαγή. Ο Ζαϊρί πήρε τη θέση του Μαρέσκα που δεν ήταν σε καλή μέρα και έτσι ο Στολτίδης γύρισε στα χαφ, ο Όσκαρ μεταφέρθηκε πίσω από τον Μήτρογλου, ενώ ο Μαροκινός έπαιξε στο αριστερό άκρο.

Παρόλα αυτά η -κακή- εικόνα του Ολυμπιακού δεν έφτιαξε. Αντίθετα, οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν και πάλι νωθρά, χωρίς πάθος και δεν άργησαν να το πληρώσουν.

Αθανασι-άδης

Ο παθιασμένος και αποφασισμένος Πανσερραϊκός διπλασίασε τα τέρματά του στο 52' με τον Αθανασιάδη να παίρνει την κεφαλιά από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο.

Αυτό το γκολ ήταν ότι έπρεπε για τους παίκτες του Ζίκο που στα επόμενα λεπτά αφυπνίστηκαν και πείσμωσαν με αποτέλεσμα να απειλήσουν έστω και καθυστερημένα την εστία του Πανσερραϊκού. Βοήθησε βέβαια και ο Γιάννης Παπαδόπουλος που μπήκε στη θέση του Στολτίδη στο 59'.

Φιλί ζωής από Μητρο-γκολ

Το σουτ του Γκαλέτι στο 64' σε μια αντεπίθεση ήταν προειδοποίηση αφού δύο λεπτά αργότερα (66') ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει. Ο Γκαλέτι πάσαρε στον Γιάννη Παπαδόπουλο κι αυτός δίχως σκέψη σέντραρε για τον Μήτρογλου που με κεφαλιά έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πίεζαν ασφυκτικά προκειμένου να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης όμως τα λεπτά περνούσαν δίχως αποτέλεσμα και το άγχος αυξανόταν. Στο 80' μάλιστα ο Μήτρογλου έχασε μια ευκαιρία απ' αυτές που δεν χάνονται. Ο Σοϊλέδης σέντραρε έξοχα από τα αριστερά, ο Γκαλέτι έκανε κεφαλιά πάσα για τον Μήτρογλου που σε κενή εστία έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βαλσαμάκη.

Ριμόλντι και τέλος

Οι παίκτες του Ζίκο είχαν προωθηθεί και όλα έδειχναν πως στα τελευταία λεπτά η "ερυθρόλευκη" κυριαρχία θα αυξηθεί όμως στο 83' όλα ανατράπηκαν. Ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έσωσε την εστία της ομάδας του με το χέρι. Ο Ριμόλντι ευστόχησε, διαμόρφωσε το 3-1 και "κλείδωσε" μια σπουδαία πρόκριση για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανσερραϊκός (Γκιγιέρμο Ογιος): Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Σκάγκλια, Παπάζογλου (75΄ Καλί), Ανάκογλου (69΄ Κόντος), Ριμόλντι, Τάντιτς (78΄ Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης, Λεοζίνιο, Γεωργίου.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης (58΄ Γ. Παπαδόπουλος), Γκαλέτι, Λεντέσμα, Μήτρογλου, Μαρέσκα (46΄ Ζαϊρί), Όσκαρ (78΄ Σοϊλέδης).

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Κόκκινες: 83΄ Α. Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Γεωργίου, Σκάγκλια

Tenorio...Στοίχημα...

Kαλησπέρα.

Αρκετά μεγάλο το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα με πολλούς αγώνες
κυπέλλων και πρωταθλημάτων,όσο αφορά στα κύπελλα γενικότερα
δέν έχω την διάθεση να διαθέσω ούτε ένα σέντς προσωπικά,αντίθετα
έχω μιά ψιλοδιάθεση να ασχωληθώ με σημεία απο τα πρωταθλήματα.


Όσο αφορά σημερινές επιλογές σημείων θα προτιμήσω τον άσσο
της ΚΑΛΜΑΡ.

Μόνο νίκη χρειάζεται απέναντι στη Μάλμε η γηπεδούχος ΚΑΛΜΑΡ για να καπαρώσει την 4η προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού σε περίπτωση ήττας θα δώσει δικαίωμα σε Χάκεν, Χέλσινγκμποργκ και Ερεμπρο να πλησιάσουν. Η 4η θέση οδηγεί στην ευρώπη αφού στο τελικό
κυπέλλου Σουηδίας θα αναμετρηθούν ΑΙΚ καί Γκέτεμποργκ.
Το μεγαλύτερο πιστεύω κίνητρο το έχει η ΚΑΛΜΑΡ απέναντι στην βαθμολογικά ουσιαστικά αδιάφορη Μάλμε πού θεωρητικά έχει χάσει το τρένο της Ευρώπης. Θέλει οπωσδήποτε νίκη σήμερα και σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων για να έχει ουσιαστικές ελπίδες.

Στο (2,10) εκτός οππαπ ο άσσος για την ΚΑΛΜΑΡ.



Η ΛΙΝΤΣ η επόμενη μου επιλογή στον εξ΄αναβολής αγώνα για την Α΄Αγγλίας.

Τρείς σερί ήττες για τούς πειρατές με απολογισμό τερμάτων 3/9,
δεχόμενη 5 από Νόργουιτς, 2 από Σάουθεντ, καί 2 από Γέοβιλ.
Στην 6η θέση η γηπεδούχοι με 22 βαθμούς με απολογισμό 20-18 τέρματα.
Έχασε το Σάββατο 1-2 από τη Γέοβιλ, η 3η σερι ήττα της. Απόλυτα κυρίαρχη στο πρώτο μέρος,όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ούτε μία από τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξε.

Η ΛΙΝΤΣ έκανε την πρώτη της φετινή ήττα μετά από 14 αγωνιστικές, 2-1 από τη Μίλγουολ. Στη πρώτη θέση τού βαθμολογικού πίνακα η ΛΙΝΤΣ με 30 βαθμούς και απολογισμό τερμάτων 21-8 από της καλύτερες επιθέσεις
της κατηγορίας με την καλύτερη άμυνα.(8 γκόλ παθητικό σε 13 μάτς)
Δεν προέκυψε κάτι νέο στο μέτωπο των απουσιών,αμφίβολος ο γκολκίπερ Χιγκς που ταλαιπωρείται από τραυματισμο. Παραμένουν λογικά εκτός ο σέντερ μπακ Μαρκές ο μεσοεπιθετικός Ρόμπινσον όπως και ο φορ Μπέκιο (10/2) .Η ΛΙΝΤΣ θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και, αν το καταφέρει, θα έχει προβάδισμα για τη νίκη.

Στο (2,20) το διπλό για την ΛΙΝΤΣ εκτός οππαπ.



O άσσος της ΛΕΤΣΕ η επιλογή μου από την β ιταλίας.


Η ΛΕΤΣΕ πήρε το ντέρμπι με την Γκαλίπολι (3-0), παίζοντας εξαιρετικά στην επανάληψη.πέτυχε τρία γκολ σε ρυθμό προπόνησης, ενώ στο 85’ έχασε και πέναλτι με τον Μπακλέ. Το παιχνίδι με τη Ρετζίνα είναι μια ευκαιρία και για εμάς να πιστοποιήσουμε τη βελτίωσή μας και πιστεύω ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές τα λόγια του τεχνικού των γηπεδούχον.

Η τρίτη σερί ήττα, το 2-0 από την Τορίνο, ήταν μοιραία για τον έμπειρο τεχνικό και στη θέση του προσλήφθηκε ο Ιβο Ιακόνι.

Ο Ιβο Ιακόνι στις πρώτες του δηλώσεις «Το σημαντικό είναι η ομάδα να βρει την χαμένη αυτοπεποίθηση, στόχος αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η βαθμολογική άνοδος. Για προσδοκίες επανόδου στη Serie A είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αυτό που πρέπει να κάνω πρώτα είναι να μπω στο… μυαλό των παικτών και να τους ανεβάσω την πεσμένη ψυχολογία. Για να περάσω τις δικές μου ιδέες στο αγωνιστικό κομμάτι, θα χρειαστεί αρκετός καιρός»
.
Αυτό λέω και' γώ, μέχρι να το κάνεις περίμενε άλλο παιχνίδι.

Στο (2,10) ο άσσος για την ΛΕΤΣΕ.




Eπόμενη επιλογή το διπλό της ΣΠΌΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.

Πολύ καλή η παράδοση της τελευταίας δεκαετίας για την ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ όπου μόνο σε δύο περιπτώσεις το 2008 (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ) δεν κατάφεραν να κερδίσουν (1-1-8).

Αναμενόμενη η εξέλιξη για τον πρώην κόουτς της Γκιμαράες μετά τη ροή αρνητικών αποτελεσμάτων πριν τη διακοπή. Παρελθόν ο Νέλο Βινγκάδα, που μετά την υπομονή των οπαδών εξάντλησε και αυτήν της διοίκησης, στη θέση του ο Πάουλο Σέρζιο. Με τα επτά γκολ παθητικό στα τρία τελευταία ματς να καταδεικνύουν ότι υπήρχε πρόβλημα.«Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο και η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ δεν αποτελεί την ιδανική ομάδα να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη στιγμή τα λόγια του νέου τεχνικού των γηπεδούχον της Γκιμαράες.
Μοναδική αναγκαστική απουσία, αυτή του Βραζαλιάνου αμυντικού Τιάγκο Αλένσαρ.



Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ στούς ευρωπαικούς της αγώνες πάει καλά, αντίθετα
με το πρωτάθλημα, όπου μέχρι στιγμής απογοητεύει,
Την Πέμπτη κατάφερε χάρη στο γκόλ του Ζοάο Μουτίνιο στο 85’ να καταβάλει με 2-1 το εμπόδιο της Βέντσπιλς 3 στα 3 στον όμιλο του Γιουρόπα Λινγκ.

Με διαφορά 11 πόντων από την πρωτοπόρο Μπενφίκα γίνεται κατανοητό ότι τα περιθώρια λάθους είναι μικρά και η αναγκαιότητα για νίκη σήμερα μεγάλη. <<Πιστεύω ότι διαθέτουμε την ικανότητα να προσαρμοστούμε σε κάθε νέα κατάσταση και το μόνο που περνάει από το μυαλό μας είναι οι τρεις βαθμοί.>> τα λόγια τού προπονητή της ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ..

Μαζί σου παληκάρι μου. θα σε προτιμήσω στο 1,95..



Αυτά για τα σημερινά, πού είχα σκοπό να επιλέξω τα διπλά των βελέζ
καί εστουδιάντες , αλλά με τις αλλάγες πού θα έχουν οι ομάδες μάλλον μένω μακριά,αν θα διάλεγα ίσως ενα απο τα δύο θα έλεγα Βελέζ ,παρά τις αλλαγές βασικών πού έχει σκοπό να κάνει ο τεχνικός των φιλοξενούμενον.



Αύριο Εθνική Επέτειος, καί για όσους παίζουν ΟΠΠΑΠ οι μηχανές
θα είναι κλειστές, μερικά αυριανά σημεία για μελέτη ,έχω επιλέξει
το διπλό της ΜΙΛΑΝ το διπλό της ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ τον άσσο της ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ καί το διπλό της ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ...καλή μελέτη με καθαρό μυαλό.



Καλό βράδυ σε όλοι την παρέα, καλά να περνάτε τα σέβη μου....

Ατρόμητος Αθηνών: Δεκαοκτάδα με πολλές απουσίες


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με πολλά προβλήματα θα ταξιδέψει ο Ατρόμητος στην Νιγρίτα για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Βισαλτιακό, καθώς Αναστασάκος και Μπλένχιο έκαναν ατομικό πρόγραμμα.

Με πολλά προβλήματα θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο ματς Κυπέλλου της Τετάρτης, καθώς Μπλένχιο, Αναστασάκος, Ολιβέιρα και Σφακιανάκης ένιωσαν ενοχλήσεις και ο Γιώργος Δώνης προτίμησε να τους αφήσει στην Αθήνα.

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή του Ατρόμητου που αποτελείται από 18 ποδοσφαιριστές.

Μιχαηλίδης, Κηπουρός, Καραλής, Σκόνδρας, Μπρίτο, Μασάρα, Αποστολόπουλος, Νάστος, Πόποβιτς, Περόνε, Κάμπας, Καλαντζής, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Κόρμπος, Καραγκούνης.

Κύπελλο hellas online: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-3



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανετα ο ΠΑΣ. Εύκολο έργο είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Καλαμάτα και με κορυφαίο παίκτη τον Πατρίκ Ντιμπαλά κέρδισε 3-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Βέλγος επιθετικός πέτυχε το πρώτο γκολ και «ουσιαστικά» δημιούργησε το δεύτερο, από δικό σουτ (στο δοκάρι) επωφελήθηκε ο Σιαλμάς για να κάνει το 2-0. Το σκορ έκλεισε στο 62’ με αυτογκόλ του Χατζή.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και από την αρχή οι Γιαννιώτες πήραν τον έλεγχο. Στο 15’ ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα, όταν ο Ντιμπαλά βγήκε στον κενό χώρο, πέρασε και τον Μπαλτιμά και δεν είχε πρόβλημα για το 0-1. Στη φάση αυτή οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Γιάχο για οφσάιντ.

Στο 22’ ο Ντιμπαλά ήταν πρωταγωνιστής ξανά, σούταρε στο δοκάρι και ο Σιαλμάς «πήρε» την επαναφορά και σημείωσε ένα εύκολο γκολ, για το 0-2. Ο ΠΑΣ συνέχισε να υπερέχει και έχασε ως το ημίχρονο άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Ο Μπαλτιμάς όμως ήταν σε ετοιμότητα και ανέκοψε τα τετ-α-τετ των Σιαλμά (28’ και 34’) και του Ανδράλα (40’), ενώ στο 34’ ακυρώθηκε γκολ του Κώτσιου (γυριστή κεφαλιά), ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, όμως ο ΠΑΣ έφτασε και στο τρίτο γκολ στο 62’. Ο Μιχαλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Τόσκα, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Μπαλτιμά, καταλήγοντας στα δίχτυα. Ο Παράσχος απέσυρε στη συνέχεια τον Ντιμπαλά, που είχε και κίτρινη κάρτα και μπήκε στο ματς ο Κοντογουλίδης.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της τιμής και στο 71’ με γυριστή κεφαλιά ο Ηλιόπουλος έστειλε τη μπάλα άουτ, για λίγο. Ο Σιαλμάς έχασε μια ακόμα ευκαιρία στο 74’, όταν ο Μπαλτιμάς και πάλι τον «νίκησε» στο τετ-α-τετ, ενώ στο 77’ το σουτ του Μιχαλόπουλου πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα.

Καλαμάτα – ΠΑΣ Γιάννινα 0-3
15’ Ντιμπαλά, 22’ Σιαλμάς, 62’ Χατζής (αυτογκόλ)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπαλτιμάς, Παπουτσής, Μανιάτης, Τόσκας, Ηλιόπουλος, Καλαγκάνης, Καμινιώτης, Τάσιτς, Σκαρλάτος (57’ Χατζής), Πουρτουλίδης (72' Κωνσταντόπουλος), Ετέροβιτς (53’ Αθανασόπουλος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ζαφειρόπουλος, Σενόνε, Βάντερσον, Κώτσιος (70’ Τζάνης), Μιχαήλ, Κούσας, Ανδράλας (84’ Ντε Βισέντι), Βαγγελής, Μιχαλόπουλος, Ντιμπαλά (65’ Κοντογουλίδης), Σιαλμάς.
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)


Κύπελλο hellas online: Παναιτωλικός-Πανιώνιος 0-0 (7-8 πεν.)


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μία αναμέτρηση που διήρκησε περίπου 3 ώρες, ο Πανιώνιος επικράτησε του Παναιτωλικού στα πέναλτι με 7-8 (0-0 κ.α) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου hellas online.

Σέντρα στη Δ' φάση του κυπέλλου hellas online και στο γήπεδο του Παναιτωλικού η ομώνυμη ομάδα υποδέχθηκε τον Πανιώνιο με όνειρα για μία καλή πορεία στο θεσμό.

Στην αντίπερα όχθη, οι "κυανέρυθροι" στόχευαν στη διάκριση μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης και ο Εμίλιο Φερέρα κόντρα στον υπολογίσιμο Παναιτωλικό προτίμησε να μην ξεκουράσει βασικές μονάδες παρατάσσοντας την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο σχεδόν με όλα της τα όπλα.

Με ρυθμό αλλά χωρίς φάσεις

Το ματς στα πρώτα του λεπτά δεν επεφύλασσε... συγκινήσεις με ένα σουτ του Γουνδουλάκη από το ύψος της μικρής περιοχής να εξουδετερώνεται από τον Μπαμπανιώτη και να αποτελεί ό,τι καλύτερο παρακολούθησαν οι περίπου 6.000 φίλαθλοι του συλλόγου του Αγρινίου.

Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο τόσο οι παίκτες του Σίνισα Γκόγκιτς όσο και εκείνοι του Εμίλιο Φερέρα δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Ακόμα και όταν ο Πανιώνιος ανέβασε στροφές, μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δε δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.

Στα... "αξιοσημείωτα" του πρώτου μέρους ανήκει η ολιγόλεπτη διακοπή λίγο πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών που δημιουργήθηκε δια ασήμαντον αφορμή (σ.σ. ένα μπουκάλι απο την εξέδρα των φιλάθλων του Παναιτωλικού).

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτό ήρθε στα τελευταία λεπτά όταν ο Κουμορτζί επιχείρησε υπό καλές προϋποθέσεις σουτ το οποίο όμως πέρασε άουτ.

Δυνατά στην επανάληψη

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά όντας κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Στο 46' ο Μπαϊκαρά δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ανδριόλα που δεν μπλόκαρε σταθερά, ωστόστο στην επαναφορά ο Χάντζιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς. Μερικά λεπτά αργότερα ο Βούκοτιτς με "ψηλοκρεμαστή" σέντρα αιφνιδίασε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Φερέρα βλέποντας την επιθετική... δυσκαμψία που παρουσίαζε η ομάδα του στην επανάληψη αποφάσισε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τον Φαμπιάν Εστογιανόφ στο 66΄στη θέση του Φανούρη Γουνδουλάκη. Αλλαγή που πάντως δεν αποδείχθηκε χρυσή με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Κουρασμένοι στην παρατάση

Στο ημίωρο της παράτασης η κούραση έπαιξε τον... πρωταγωνιστικό ρόλο με τους 22 ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, το οποίο είχαν προσφέρει κατά διαστήματα στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του ματς.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση να παιχτεί στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι όπου χρειάστηκαν 18 εκτελέσεις και τον Αναστασιάδη να αστοχεί προκειμένου ο Πανιώνιος να πάρει το εισιτήριο για τους "16".

Αναλυτικά τα πέναλτι

Πανιώνιος: Καστελιόνε 0-1
Παναιτωλικός: Στογιάνοβιτς 1-1
Πανιώνιος: Μανιάτης 1-2
Παναιτωλικός: Μουμίν 2-2
Πανιώνιος: Εστογιανόφ 2-3
Παναιτωλικός: Βούκοβιτς 3-3
Πανιώνιος: Κουμορτζί 3-3 (άστοχος)
Παναιτωλικός: Δέντσας 3-3 (αποκρούει ο Ανδριόλας)
Πανιώνιος: Ριέρα 3-4
Παναιτωλικός: Ζουρούδης 4-4
Πανιώνιος: Αναστασόπουλος 4-5
Παναιτωλικός: Μόρετς 5-5
Πανιώνιος: Σκούφαλης 5-6
Παναιτωλικός: Μπαϊκαρά 6-6
Πανιώνιος: Τζαβέλλας 6-7
Παναιτωλικός: Μπελεβώνης 7-7
Πανιώνιος: Όμο 7-8
Παναιτωλικός: Αναστασιάδης 7-8 (άστοχος)

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Αναστασιάδης, Βούκοβιτς, Μόρετς, Θεοδωρίδης (90' Στογιάνοβιτς), Δέντσας, Λόπες, Μπαϊκαρά, Μπακάκης (77' Μπελεβώνης), Ζουρούδης, Χάντζιτς (75' Μουμίν)

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Όμο, Καστελιόνε, Κοντοές, Τζαβέλλας, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης (66' Εστογιανόφ), Νικολάου (89' Αναστασόπουλος), Ριέρα, Μπάλαμπαν (78' Σκούφαλης)

Γήπεδο: "Παναιτωλικού"
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Δάλλας (Ηπείρου), Χαρίσης (Ηπείρου)

ΗΡΑΚΛΗΣ - Ντιέ: «Εμείς φταίμε...»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα από τα ποιο αγαπητά πρόσωπα της «κυανόλευκης» κερκίδας, ο Σέρζ Ντιέ, μίλησε στην καθιερωμένη "media day" και με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχτηκε πως τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ηρακλής μετά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, ανήκει στους ποδοσφαιριστές.

«Εμείς φταίμε για ότι συμβαίνει και μόνο εμείς μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα» δήλωσε αρχικά ο Ιβοριανός μέσος. Με την προσοχή στραμμένη στο παιχνίδι του κυπέλλου ο «Γηραιός» ψάχνει απεγνωσμένα τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, με τον Ντιέ να αναφέρει:

«Μας περιμένει ένα σημαντικό παιχνίδι, όπως είναι αυτό του κυπέλλου με τα Τρίκαλα. Ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Φταίμε εμείς που η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα μέσα από τα επόμενα ματς. Μέσα από τις νίκες, οι στόχοι ξαναέρχονται πιο κοντά, γι' αυτό κι εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα, ξεκινώντας από τα Τρίκαλα».

Καταλήγοντας ο 32χρονος ανασταλτικός μέσος τόνισε: «Δικαιολογημένα οι φίλαθλοι έχουν δυσφορία για τα αποτελέσματα. Είμαστε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και πρέπει στη συνέχεια να τα καταφέρουμε».

Προπονήθηκε ο Μιλάνο

Σε εντατικούς ρυθμούς γυμνάστηκε σήμερα η ομάδα του Ηρακλή ενόψει της αναμέτρησης κυπέλλου με τα Τρίκαλα. Ο Μιλάνο επανήλθε σε πλήρες πρόγραμμα και στο προσεχές διάστημα θα διαπιστωθεί το αν θα μπορέσει να επανέλθει χωρίς πρόβλημα στην αγωνιστική δράση όπως και ο Σαρακατσάνος.

Οι Ντίκα και Γιαννούλης συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμά του και σύντομα θα επανέλθουν στις ομαδικές προπονήσεις. Στον αντίποδα ο Σαρακατσάνος ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα, που τον ταλαιπωρούσε και πέρασε στο πρόγραμμα της ομάδας.

Ο Φούφουλας ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο, υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία και θα χρειαστεί ξεκούραση λίγων ημερών.

Ο Κατσαμπής αποχώρησε από τη σημερινή προπόνηση, για απολύτως προληπτικούς λόγους, αισθανόμενος μυϊκή επιβάρυνση και αναμένεται αύριο να επανέλθει κανονικά σε πλήρεις ρυθμούς.

Με Εργοτέλη εκτίει την ποινή ο Κατσαμπής

Στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής, Ηρακλής - Εργοτέλης (Σάββατο 28/11) αποφασίστηκε από τον Όλεγκ Προτάσοφ να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής για τις τέσσερις κίτρινες που συμπλήρωσε, ο Τάσος Κατσαμπής.
Υποχρεωτικά απών από τον αγώνα με τα Τρίκαλα θα είναι ο Μανώλης Παπαστεριανός, που θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής λόγω της αποβολής (δύο κίτρινες) του στη Λιβαδειά.

Απολογούνται 10 ομάδες της Super League!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα κάλεσε σε απολογία, για την Πέμπτη (29/10) και ώρα 13:30, 10 ΠΑΕ(!) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής! Ενδεικτικά, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης και Ηρακλής, με τον «Γηραιό» να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, θα βρεθούν ενώπιο του αθλητικού δικαστή και κινδυνεύουν με χρηματικό πρόστιμο.

- ΠΑΕ Ξάνθη, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα με την Καβάλα.

- ΠΑΕ Αρης, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με την ΑΕΚ.

- ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

- ΠΑΕ Ατρόμητος, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

- ΠΑΕ Ηρακλής, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης διότι «...δε λάβατε κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, προστατεύοντας συγχρόνως το κύρος και την αξιοπιστία του Αθλήματος του Ποδοσφαίρου» στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

- ΠΑΕ Λάρισα, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

- ΠΑΕ Λεβαδειακός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης διότι: «...δε λάβατε κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα προστατεύοντας συγχρόνως το κύρος και την αξιοπιστία του Αθλήματος του Ποδοσφαίρου» στον αγώνα με τον Ηρακλή.

- ΠΑΕ Καβάλα, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα με την Ξάνθη.

- ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Εργοτέλξ.

- ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

«Άδικη η κριτική στον Τεν Κάτε…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ασπίδα προστασίας στον Χενκ Τεν Κάτε ύψωσε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. «Είναι άδικη η κριτική που δέχεται. Μας έχει δώσει αυτοπεποίθηση και πάμε αρκετά καλά», τόνισε ο μέσος του Παναθηναϊκού. «Μπορεί να κάνει διεθνή καριέρα ο Νίνης», πρόσθεσε. «Τα πιο σημαντικά ματς της ζωής μας τα μπαράζ με την Ουκρανία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία», κατέληξε για την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά, ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για:

- Το πού αποδίδει την υψηλή παραγωγικότητά του φέτος:

«Παίζω λίγο πιο μπροστά σε σχέση με το παρελθόν. Δεν έχει αλλάξει πολύ η θέση μου. Το να έχεις πίσω σου ένα αμυντικό χαφ, όπως έχουμε εμείς τον Ζιλμπέρτο, είναι πολύ σημαντικό. Μου δίνει ελευθερία κινήσεων. Η θέση που παίζω τώρα, δεξιά από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, μου ταιριάζει πιο πολύ από όλες. Εκεί έπαιζα στην αρχή στην Μπενφίκα, αλλά και πολλές φορές στο παρελθόν στην ΑΕΚ. Τα γκολ είναι και αποτέλεσμα δουλειάς. Στην προπόνηση προσπαθείς να δουλεύεις κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να παίζουμε την μπάλα με τη μία και να ξέρουμε πού θα είναι ο συμπαίκτης μας ανά πάσα στιγμή. Αυτό έγινε στο δεύτερο γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Σισέ με είχε δει κι έκανε την πάσα».

- Τις… κατηγορίες ότι η ομάδα του δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο:

«Η κουβέντα για το τι ποδόσφαιρο παίζει κάθε ομάδα είναι μόνο για να τη λέμε. Γίνεται πάντα. Είναι υποκειμενικό, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Για ξεκίνημα της χρονιάς και για καινούργια ομάδα, ο Παναθηναϊκός πάει καλά. Προσπαθούμε να μην δεχτούμε γκολ και με την ποιότητα της ομάδας μπορούμε να βάλουμε τουλάχιστον ένα γκολ για να πάρουμε τη νίκη. Κι αυτό είναι που μετρά, οι βαθμοί. Αλλιώς βλέπει ο κόσμος τα πράγματα και αλλιώς ο ποδοσφαιριστής. Το συναίσθημα της νίκης είναι τεράστιο. Όταν έχεις νικήσει νιώθεις υπέροχα, είτε με την ομάδα σου είτε με την Εθνική».

- Την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού:

«Άμυνα δεν παίζει μόνο η αμυντική γραμμή, αλλά όλη η ομάδα. Εμείς προσπαθούμε να αμυνόμαστε όλοι μαζί. Είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά έχουμε βελτιωθεί. Σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, όταν δεν δέχεσαι γκολ, έχεις τη δυνατότητα να παίρνεις τους βαθμούς που θέλεις».

- Την κριτική στον Χενκ Τεν Κάτε:

«Υπάρχει κριτική που είναι άδικη εναντίον του. Προσπαθεί καθημερινά να δώσει στην ομάδα αυτοπεποίθηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, και το έχει καταφέρει. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και το βγάζει σε κάθε ματς. Είναι αστείο να λέμε αν ξέρει ποδόσφαιρο με τις παραστάσεις που έχει. Ένας προπονητής πρέπει να μένει αρκετό διάστημα για να μπορούμε να τον κρίνουμε. Ανέκαθεν ήμουν αυτής της άποψης. Για να είναι πετυχημένος, πέρα από τις ικανότητες, πρέπει να ταιριάζει και στη φιλοσοφία της ομάδας».

- Τον Σωτήρη Νίνη και την εξέλιξή του:

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσει, αλλά θα το κάνει μέσα από τα παιχνίδια. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει τα πάντα για να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να τον πω ακόμη ολοκληρωμένο, αλλά ούτε και ταλέντο, αφού παίζει πολύ ώριμα για την ηλικία του και μαζί με τον Παπασταθόπουλο και τον Μήτρογλου θεωρώ πως έχουν προοπτικές για μεγάλη καριέρα».

- Την πίεση για το αποτέλεσμα που υπάρχει στην Ελλάδα:

«Στην Πορτογαλία είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πρωτεύον, δεν υπάρχει φανατισμός. Υπάρχει πίεση, αλλά όχι σε σημείο που αν χάσεις να φοβάσαι πως θα έρθουν οι οπαδοί και θα τα σπάσουν όλα. Εδώ υπάρχει τεράστια πίεση».

- Τους αγώνες μπαράζ απέναντι στην Ουκρανία και την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ:

«Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έχει προηγηθεί, ό,τι προβλήματα και να είχαμε. Να είμαστε ενωμένοι. Αυτά τα ματς είναι τα πιο σημαντικά της ζωής μας. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την απώλεια της πρώτης θέσης. Έπρεπε να ήμασταν πρώτοι στον όμιλο και μπορούσαμε να το κάνουμε. Θα μπορούσαμε να το αναλύσουμε αν είχαμε αποκλειστεί, όμως τώρα έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία μπροστά μας και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

- Την επιλογή του ΟΑΚΑ ως έδρα για τον πρώτο αγώνα μπαράζ:

«Η ομοσπονδία και ο Τάκης Φύσσας μίλησαν μαζί μας. Ήταν μια συνολική απόφαση και θεωρήσαμε πως στο ΟΑΚΑ ο κόσμος θα έρθει να μας στηρίξει. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας και θέλουμε τη βοήθειά του».

- Τις ομάδες που θα ήθελε να παρακολουθήσει σε έναν μεγάλο αγώνα, όπως τον τελικό του Champions League:

«Σίγουρα η μία είναι η Μπαρτσελόνα, που είναι η καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και θα κάνει ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Δεν έχω σαφή προτίμηση για την άλλη ομάδα. Θα ήθελα πάλι μία με επιθετικές βλέψεις και καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο».

ΟΦΗ: Χωρίς Αγρίτη εναντίον του ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Ανέστη Αγρίτη αλλά με τους Μπουτ και Σταυρακάκη θα παραταχθεί ο ΟΦΗ στο ματς της Τeτάρτης για τον θεσμό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (14:15).


Με μεγάλο απόντα τον Ανέστη Αγρίτη, που τραυματίστηκε στο ματς με την Ρόδο, θα παραταχθεί την Τετάρτη η ομάδα του ΟΦΗ στο ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα τα καλά νέα για τον τεχνικό των Κρητικών είναι η επιστροφή του Σταυρακάκη στο αρχικό σχήμα, αλλά και η συμμετοχή του Μπουτ στην αποστολή.

Στη σημερινή προπόνηση οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν ασκήσεις με μπάλα και τακτικής. Μετά το τέλος της προπόνησης το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ επέλεξε για την αποστολή τους παρακάτω παίκτες:

Βεζυρίδης, Ξενοδόχωφ, Μπαρκαουάν, Κωνσταντινίδης, Μπερτίν, Κιάσος, Οργκανίστα, Νατσούρας, Καρακατσάνης, Βλόνταρτσικ, Πίτσος, Μπουτ, Σταυρακάκης, Πετράς, Μανούσος, Περογαμβράκης, Μαρίνκοβιτς, Ζορμπάς, Λάμεσιτς

ΝΤ.ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ: «Διάδοχος μου ο Μήτρογλου»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου έπλεξε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μιλώντας στην «Εξέδρα». Ο Σέρβος πρώην άσος του Ολυμπιακού μάλιστα έχρισε τον διεθνή επιθετικό ως τον διάδοχο του στη γραμμή κρούση των «ερυθρολεύκων».


«Ο Κώστας είναι εξαιρετικός και θα πάει ψηλά. Σίγουρα θα γίνει μεγάλο αστέρι. Έχει τα φόντα να γίνει ο βασικός επιθετικός του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια. Διαθέτει απίστευτη δύναμη και δεν μπορείς να τον κουνήσεις με τίποτα», ανέφερε αρχικά ο Κοβάσεβιτς.

Και συνέχισε: «Συνεννοούμασταν με δυσκολία στα αγγλικά, αλλά ο Κώστας πάντα ρωτούσε, πάντα πρόσεχε και δείχνει αποφασισμένος να πάει ψηλά. Είναι αριστεροπόδαρος και ως γνωστόν αυτοί οι αθλητές είναι προνομιούχοι. Πρέπει και μπορεί να βελτιωθεί στο ψηλό παιχνίδι.

Έχει πετύχει, βεβαίως, αρκετά γκολ με κεφαλιά, αλλά γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει πιο απειλητικός σε αυτόν τον τομέα. Με τον τρόπο και τη διάθεσή του, πάντως, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει και εκεί.

Χρειάζεται και λίγη τύχη πάντως, γιατί το γκολ είναι το... φαγητό του επιθετικού. Ο Κώστας σκοράρει με μεγάλη συχνότητα και αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή του. Τα πάει περίφημα».

Θετικός σε νέο συμβόλαιο ο Τζο Κόουλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία του να παραμείνει στην Τσέλσι, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο, εξέφρασε ο Τζο Κόουλ, μιλώντας στην «Daily Mirror». Το τρέχον συμβόλαιο του Άγγλου μεσοεπιθετικού λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και ο παίκτης δηλώνει χαρούμενος που αγωνίζεται στους «μπλε» του Λονδίνου.

«Μιλάμε αυτή τη στιγμή για το μέλλον και υπάρχει ταύτιση απόψεων», δήλωσε αρχικά ο 28χρονος παίκτης και πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος στην Τσέλσι. Ο σύλλογος θέλει να μείνω, άρα νομίζω ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου».

Αντιδράσεις για το Μουντιάλ του 2018 στην Αυστραλία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Αυτραλία είναι μία από τις διεκδικίτριες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και πριν ακόμα αποφασιστεί αν θα είναι η διοργανώτρια έχουν αρχίσει οι πρώτες αντιδράσεις. Αιτία είναι οι απαιτήσεις που ενδέχεται να έχει η FIFA κατά την διάρκεια των αγώνων του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενδέχεται να απαιτήσει να μην γίνονται εκείνη την περίοδο αγώνες Ράγκμπι και αυστραλιανού τύπου ποδοσφαίρου (φουτμπόλ), και επίσης τα στάδια όπου διεξάγονται τα αθλήματα αυτά, να παραχωρηθούν για ποδοσφαιρικές συναντήσεις.

Οι παράγοντες του ράγκμπι και του φούτμπολ έχουν εκφράσει ήδη τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα λέγοντας. «Απαράδεκτο. Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε ποτέ, να διακόψουμε τα πρωταθλήματά μας επί ένα και πλέον μήνα».

Αντίθετα την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Αυστραλίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ομάδας του Χόθορν, Τζεφ Κένετ «Πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Το βλέπω όμως, χλωμό. Ποδοσφαιρικά είμαστε ακόμα μια αδύναμη χώρα. Αλλά αν μας δοθεί η διοργάνωση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διακοπούν τα πρωταθλήματα των άλλων αθλημάτων».

Με τη σειρά της η Αυστραλιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε τη δική της απάντηση. «Είναι πολύ νωρίς για τέτοιες αντιπαραθέσεις. Μακάρι να μας ανατεθεί η διοργάνωση και τα υπόλοιπα θα τα αντιμετωπίσουμε».

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ανακοίνωσε την αποστολή ο Όγιος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έστω και καθυστερημένα, λίγες ώρες πριν τη σέντρα, ανακοινώθηκε το πρωΐ της Τρίτης (27/10) η αποστολή του Πανσερραϊκού για το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό (17:00). Ο Γκιγιέρμο Όγιος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, εκτός από αυτό του μακροχρόνια απόντα, Ζαπρόπουλου.

Η αποστολή αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Κυριακίδης, Βαλσαμάκης, Αθανασιάδης, Ανάκογλου, Βοσκόπουλος, Κάστρο, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Καλί, Κόντος, Κωνσταντινίδης, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Ρούτσης, Ριμόλντι, Σκάγκλια, Τάντιτς, Λεοζίνιο

Ο Αργεντινός τεχνικός είναι πιθανό να παρατάξει σύστημα 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Γαλανάπουλο στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Γεωργίου στο αριστερό και τους Παπάζογλου, Βοσκόπουλο αμυντικό δίδυμο. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Κάστρο και Σκάγκλια, ενώ οι τρεις πίσω από τον επιθετικό θα είναι από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Τάντιτς, Ριμόλντι και Λεοζίνιο. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Αθανασιάδης.

Τσέλσι: Νέα σούπερ προσφορά για τον Αγουέρο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η FIFA έχει μπλοκάρει τις μεταγραφές της Τσέλσι μέχρι το 2011, όμως το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να κυνηγάει ένα μεγάλο "κόλπο" για να κάνει ακόμα πιο ισχυρή την επιθετική της γραμμή.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής "Sun", οι "μπλε" είναι έτοιμοι να καταθέσουν νέα σούπερ προσφορά στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Σέρχιο Αγουέρο ύψους 46.000.000 ευρώ, ελπίζοντας την ίδια στιγμή ότι η έφεση που έχουν καταθέσει για την άρση του "απαγορευτικού" από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να βρει θετική ανταπόκριση.

"Η Τσέλσι μας προσέφερε 42.000.000 λίρες για τον Κουν και η Ρεάλ Μαδρίτης 33.000.000 για τον Ντιέγο Φορλάν. Εάν θέλουν να προχωρήσουμε τις διαπραγματεύσεις, η Ατλέτικο είναι έτοιμη να αξιολογήσει τις προσφορές", δήλωσε ο διευθυντής των "ροχιμπλάνκος", Μιγκέλ Άνχελ Τζιλ Μαρτίν, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το λονδρέζικο ενδιαφέρον για τον 21χρονο Αργεντινό στράικερ.

Να σημειωθεί πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε προσπαθήσει και το περασμένο καλοκαίρι να δελεάσει τους Μαδριλένους για να του παραχωρήσουν το μεγάλο αστέρι τους, όμως τότε οι διοικούντες την Ατλέτικο αποφάσισαν να τον κρατήσουν στο "Βιθέντε Καλντερόν" ενόψει μάλιστα και της συμμετοχής της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πετυχημένη η επέμβαση σε Τότι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φραντσέσκο Τότι υποβλήθηκε χθες (26/10) σε χειρουργική επέμβαση στο δεξιό γόνατο και η Ρόμα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι στέφθηκε με επιτυχία.

Ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» ξεκινά από σήμερα το πρόγραμμα αποκατάστασής του στο προπονητικό κέντρο της Ρόμα στη Τριγκόρια και αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα σε λιγότερο από ένα μήνα.


«Ο Φραντσέσκο είχε μία κάκωση στο μηνίσκο αλλά όλα πήγαν καλά στην επέμβαση η οποία κράτησε μόλις οκτώ λεπτά. Ο Τότι θα κάνει ότι μπορεί για να επανέλθει στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο προσωπικός προπονητής του Ιταλού άσου, Βίτο Σκάλα.

ΕΛΛΑΔΑ - «Κανένα πρόβλημα παικτών με Ρεχάγκελ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους παίκτες και τον Ότο Ρεχάγκελ, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Τάκης Φύσσας. Ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής χαρακτήρισε παράλληλα ως μίζερη την άποψη αυτών που αναφέρουν πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διασυρθεί αν προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Φύσσας:

Και τώρα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Πώς κρίνετε τον αντίπαλο (σ.σ.: Ουκρανία);
Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, είναι δύο δύσκολα παιχνίδια.

Θεωρείτε πως είναι στα μέτρα της Εθνικής η Ουκρανία;
Όλες οι υποψήφιες αντίπαλοι ήταν στα μέτρα μας. Το θέμα είναι η δική μας απόδοση.

Πιστεύετε πως υπήρχε πιο εύκολος και πιο δύσκολο αντίπαλος από την Ουκρανία;
Όχι, όλα αυτά είναι θεωρητικά. Κανείς δεν έχει προκριθεί με βάση τον αντίπαλό του στην κλήρωση.

Υπάρχει ένα πάγιο αίτημα των παικτών να αγωνίζονται εκτός Λεκανοπεδίου και ειδικά στο Παγκρήτιο, επειδή εκεί ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο.
Οι παίκτες προτιμούν την Κρήτη, όταν παίζουμε εκτός Αθήνας, γιατί νιώθουν μεγάλη στήριξη και αγάπη από τον κόσμο.

Τελικά πού χάθηκε η πρώτη θέση στον όμιλο και η απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010;
Στο παιχνίδι με την Ελβετία στο Καραϊσκάκη, όπου ηττηθήκαμε (2-1). Με νίκη ή ισοπαλία θα είχαμε μεγάλο αβαντάζ.

Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία για τις σχέσεις μεταξύ των παικτών. Η δική σας άποψη μιας και ζείτε την κατάσταση από μέσα;
Γίνεται πολλή συζήτηση χωρίς λόγο.

Επίσης πολλά είναι τα ερωτήματα για τις σχέσεις των παικτών με τον κ. Ρεχάγκελ…
Ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις των παικτών με τον κ. Ρεχάγκελ.

Τι χρειάζεται η ομάδα για να ξεπεράσει τον σκόπελο των μπαράζ;
Να έχει ενθουσιασμό, πίστη και αυτοσυγκέντρωση στα δύο παιχνίδια με την Ουκρανία.

Αν σας ζητούσαν να πείτε το δυνατό και το αδύναμο σημείο της Εθνικής, ποια θα αναφέρατε;
Το δυνατό είναι η σταθερότητα που έχει τα τελευταία χρόνια, το αδύναμο η μη συμμετοχή κάποιων παικτών στους αγώνες των ομάδων τους.

Είναι πολλοί αυτοί που λένε «καλύτερα να μην πάει αυτή η ομάδα στο Μουντιάλ γιατί θα διασυρθεί». Τι απαντάτε;
Αυτή η άποψη είναι μίζερη.

Κ. ΡΟΝΑΛΝΤΟ: «Ο Φέργκιουσον με βοήθησε να φύγω»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, σε δηλώσεις που παραχώρησε δήλωσε πως ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ήξερε πως δεν μπορεί να τον κρατήσει το καλοκαίρι στη Γιουνάιτεντ.

«Η αλήθεια είναι πως για ένα αποτελούσε παιδικό όνειρο να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το είπα στον Φέργκιουσον κι εκείνος σεβάστηκε την άποψη μου. Το κατάλαβε και με βοήθησε να αποχωρήσω από την ομάδα, αφού ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν η μητέρα του μιλούσε με τον ισπανικό Τύπο, όσο εκείνος ήταν στη Γιουνάιτεντ, ο Πορτογάλος απάντησε χαμογελώντας:

«Τι να πω για τη μητέρα μου; Είναι αυθόρμητη και αγαπάει τη Ρεάλ»

Αναλαμβάνει τον Πιερικό ο Σούλης Παπαδόπουλος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος προπονητής του Πιερικού. Ο έμπειρος προπονητής παραιτήθηκε χθες από την τεχνική ηγεσία του Αιγάλεω επικαλούμενος προσωπικά προβλήματα και συμφώνησε να διαδεχθεί τον Μάκη Κατσαβάκη στον πάγκο της ομάδας της Κατερίνης. Ο 42χρονος προπονητής επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, αφού τη σεζόν 2007/08 καθόταν στον ίδιο πάγκο στα οκτώ τελευταία ματς του πρωταθλήματος σημειώνοντας πέντε νίκες.

Σε ό,τι αφορά στο Αιγάλεω, μέχρι νεωτέρας τα ηνία της ομάδας αναλαμβάνει ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Μαϊμάνης, ενώ στη λίστα των υποψηφίων για τη διάδοχη κατάσταση φέρονται να βρίσκονται οι Γκουλής, Χατζηνικολάου και Χατζάρας.

ΠΑΟΚ: Έντονα παράπονα Βρύζα σε Πιλάβιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συζήτηση είχε ο Ζήσης Βρύζας με το Σοφοκλή Πιλάβιο λέγοντας του πως η κατάσταση στην ομάδα είναι εκτός ελέγχου. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εξήγησε στον ισχυρό άνδρα της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πως το θέμα με τη διαιτησία έχει φτάσει στο απροχώρητο καταλογίζοντάς του ευθύνες για όσα συμβαίνουν με τη διαιτησία. «Κοιτάξτε να δείτε. Μια γίνεται ανθρώπινο λάθος, δύο γίνεται ανθρώπινο λάθος , τρεις γίνεται ανθρώπινο λάθος και πάει λέγοντας . Αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη και ευθύνες θα είναι δικές σας», ήταν το νόημα όσων είπε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η συζήτηση μεταξύ του Βρύζα και του προέδρου της ΕΠΟ έγινε πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και την αμφισβητούμενη από το «δικέφαλο του Βορρά» διαιτησία του Σπάθα.

Παράλληλα η ΚΕΔ όρισε για διαιτητή του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο τον Κωνσταντίνο Παπασταμάτη, που έχει κακό παρελθόν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πέρυσι ο συγκεκριμένος διαιτητής υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική, όταν σε αγώνα στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο δεν είχε σφυρίξει καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Η απόφαση αυτή είχε άμεση αντίδραση από τους Θεσσαλονικείς, αφού ο Βρύζας πήρε αμέσως τηλέφωνο τον Πιλάβιο και απαίτησε να εξαιρεθεί ο Παπασταμάτης. Στην απάντηση του ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο προτού έρθει σε συνεννόηση με τον Βασίλη Τεροβίτσα.