Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Επέστρεψε στο «Ολντ Τράφορντ» ο Μπέκαμ!!

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πάτησε και πάλι το πόδι του στο «Ολντ Τράφορντ», λίγο πριν το φιλανθρωπικό φιλικό που θα γίνει εκεί.
Ο πρώην Άγγλος ποδοσφαιριστής επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον καλωσορίζει στο γήπεδό της μέσω του διαδικτύου.
Υπενθυμίζεται πως ο Μπέκαμ θα στελεχώσει μια ομάδα αστέρων της Αγγλίας και την Ιρλανδίας υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ απέναντί του θα βρει μία με θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν, με κόουτς τον Κάρλο Αντσελότι.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην Unicef.
*Πηγή: England365.gr*

Όταν... παρακαλούσαν τον Κλοπ να πάει στο «Άνφιλντ» (video)

Ο δημοσιογράφος και παραγωγός ταινιών Ασίς Σαρμά έπαιρνε συνέντευξη από τον Γιούργκεν Κλοπ το 2013, όταν έπεσε στα γόνατα υποκινούμενος από την αγάπη του για την Λίβερπουλ και του ζήτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου να γίνει ο νέος προπονητής στο «Άνφιλντ».
Χωρίς να «θέλει να προσβάλει τον Ρότζερς» ο Σαρμά είπε στον Κλοπ πως οι «κόκκινοι» τον έχουν ανάγκη, ενώ ο εικονολήπτης από την άλλη του είχε πει να παραμείνει προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ έως το 2025.
Και οι δύο προκάλεσαν το έντονο γέλιο του Γερμανού...
Δείτε το βίντεο:






 
*Πηγή: England365.gr*

Ο Αντσελότι ίσως... πραγματοποιήσει την ευχή του Τέρι!!

Βλέποντας τον Κάρλο Αντσελότι να φεύγει από την Τσέλσι και την Πρέμιερ Λιγκ, ο Τζον Τέρι έδωσε την ευχή στον Ιταλό να επιστρέψει στην Αγγλία και να κατακτήσει τίτλους. Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να είναι ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Μπρένταν Ρότζερς στην Λίβερπουλ, ίσως όμως και να έφτασε η ώρα για τον πρώην τεχνικό των «μπλε» να συνεχίσει όσα άφησε στην μέση.
Το δίλημμα των ημερών είναι: Γιούρκεν Κλοπ ή Κάρλο Αντσελότι; Δύο προπονητές τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο πρώτος απέχει λόγω επιλογής από τους πάγκους, ο δεύτερος γιατί στην Ρεάλ Μαδρίτης θέλησαν περισσότερα. Ο Γερμανός είναι αυτός που «παίζει» πιο δυνατά, αλλά και αυτός που θέλει ο κόσμος της ομάδας να δει στον πάγκο της. Αυτό δεν σημαίνει πως ο... δεύτερος υποψήφιος θα πρέπει να περιμένει για να βρει την επόμενή του δουλειά.
Ο Ιταλός δεν θα πανηγυρίσει τρέχοντας περιμετρικά το γήπεδο και σίγουρα δεν θα «χρωστάει» χαμόγελα σαν τον συνάδελφό του, αλλά έχει αφήσει μισές δουλειές στην Πρέμιερ Λιγκ και ενδεχομένως να έχει φτάσει η στιγμή για να τις ολοκληρώσει.
Το 2009 ήταν η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το κορυφαίο πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας τον Γκους Χίντινγκ στον πάγκο της Τσέλσι και υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Όντας προπονητής που φτιάχνει ομάδες για τίτλους κατέκτησε αμέσως το Λιγκ Καπ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι και στις 9 Μαΐου 2010 επέστρεψε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Εκείνη η«καυτή» επίθεση των 103 γκολ (πρώτη ομάδα που καταφέρνει να ξεπεράσει το φράγμα των 100 γκολ μετά την Τότεναμ την σεζόν 1962-63) έκανε την ομάδα του να τερματίσει στην κορυφή μόλις έναν πόντο μπροστά από τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά και να κατακτήσει και το Κύπελλο Αγγλίας. Την επόμενη σεζόν ωστόσο οι ρόλοι αντιστράφηκαν.
Η Γιουνάιτεντ είχε πάρει διαφορά ασφαλείας, είχε αποκλείσει την Τσέλσι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και όδευε για το πρωτάθλημα. Το πρώτο γκολ του Νταβίντ Λουίς με τα μπλε (αποκτήθηκε μαζί με τον Φερνάντο Τόρες) χάρισε στο σύνολο του Αντσελότι τη νίκη απέναντι στην μεγάλη της για την εποχή αντίπαλο και έδωσε το έναυσμα για μια σημαντική αντεπίθεση. Με μόλις τρία παιχνίδια να απομένουν για το τέλος, καθώς επίσης μόνο τρεις βαθμούς να τους χωρίζουν η μάχη για τον τίτλο είχε ανάψει για τα καλά. Αλλά μια ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» έσβησε το όνειρο και ήταν ο λόγος της απόλυσης του Ιταλού.
Από εκεί, στις δύο σεζόν του στην Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε το πρωτάθλημα την δεύτερη, ενώ στο διετές πέρασμά του από την Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε σχεδόν τα πάντα (ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Κύπελλο Ισπανίας, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και φυσικά το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ του συλλόγου) για να δει τον Φλορεντίνο Πέρεθ να... διασκεδάζει με την αγαπημένη του συνήθεια, την αλλαγή των προπονητών του.
Πλέον, λοιπόν, η επιστροφή του δεν είναι καθόλου απίθανη, για να πάρει από το χέρι μια ομάδα με πλούσιο υλικό και να την φτάσει στο να αποδώσει -έστω και όχι πάντα θεαματικά- το καλύτερο ποδόσφαιρό της. Δεν είναι καθόλου απίθανο να κάτσει στον πάγκο του συλλόγου που τον έκανε να ζήσει τον εφιάλτη της Κωνσταντινούπολης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005...
*Πηγή: England365.gr*

Χάμαν: «Ο Κλοπ δεν ψάχνει για δικαιολογίες»

Την εκτίμηση του πως ο Γιούργκεν Κλοπ θα είναι ιδανική λύση για τον πάγκο της Λίβερπουλ εξέφρασε ο παλιός μέσος των "Ρεντς" Ντίτμαρ Χάμαν.
Ο Γερμανός πρώην διεθνής που αγωνίστηκε με την φανέλα της Λίβερπουλ από το 2000 έως το 2006 τόνισε πως ο Κλοπ δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με τη διοίκηση της Λίβερπουλ ακόμα και εάν του προταθεί να υπάρχει μεταγραφική επιτροπή!
«Δεν του αρέσει να μιλάει ο ίδιος με ατζέντηδές συνεπώς θα τον βοηθούσε πάρα πολύ να υπάρχει κάποιος άλλος, η μεταγραφική επιτροπή ή ένας τεχνικός διευθυντής για να κάνει αυτή τη δουλειά» τόνισε ο παλιός άσσος των "κόκκινων" και συμπλήρωσε:
«Είναι εξαιρετική περίπτωση ο Κλοπ. Δεν πρόκειται να ζητήσει περιθώρια  για να ολοκληρώσει τη δουλειά του ουτε θα κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες οπως άλλοι προπονητές που λένε μετά από τρεις μήνες ότι η ομάδα δεν ήταν καλή, ή δεν ήταν έτοιμη. Αυτός δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιες περιπέτειες» υπογράμμισε!
Αλλά, δεν παρέλειψε και να προειδοποιήσει πως αν πιστεύει πως το υλικό που θα αναλάβει δεν ειναι ικανό για να τερματίσει στην τετράδα τοτε απλα δεν πρόκειται να συμφωνήσει να πάρει τη δουλειά!
*Πηγή: England365.gr*

Αυτό που θέλει και ο Κλοπ!

Το γεγονός πως διακόπτει το ... διάλειμμά του από την προπονητική για να αναλάβει τη Λίβερπουλ, δείχνει πως ο Γιούργκεν Κλοπ βρήκε πρόκληση που τον ενδιαφέρει πολύ για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Με χαμόγελο... μέχρι τ' αυτιά απάντησε σε ερώτηση που του έγινε για τις εξελίξεις από τη «Bild».  
Ο πρώην κόουτς της Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται μέχρι την Παρασκευή να είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, όπως αναφέρει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.
Όλα έγιναν άμεσα από τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόλυσης του Μπρένταν Ρότζερς, αφού οι άνθρωποι της Λίβερπουλ επικοινώνησαν τόσο με τους εκπροσώπους του Κλοπ, όσο και με αυτούς του Κάρλο Αντσελότι, όμως, προκρίθηκε η περίπτωση του πρώην προπονητή των Βεστφαλών.
Οι επαφές πλέον εμφανίζονται σε ιδιαιτέρως προχωρημένο στάδιο, θα γίνει μια τελική σύσκεψη μέσω βιντεο – κλήσης ανάμεσα στους διοικούντες τον σύλλογο και τα αφεντικά της Fenway Spors Group από τις ΗΠΑ και θα διευθετηθούν τα τελευταία ζητήματα ώστε να κλείσει άμεσα το θέμα.
Πάντως, ο Γιούργκεν Κλοπ μάλλον δεν κατάφερε να κρυφτεί όταν τον εντόπισε ρεπόρτερ της «Bild» έξω από συνέδριο προπονητών στο Λεβερκούζεν, απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι να πω. Μπορεί να είναι θετική, μπορεί να είναι αρνητική η απάντηση».
Αυτό που, πάντως, εμφανίζεται σαν... όρος του Κλοπ για να υπογράψει, είναι να μην ασχοληθεί καν με την επιτροπή μεταγραφών που υφίσταται στους «κόκκινους» και εμπόδιζε τον Μπρένταν Ρότζερς να πάρει αποφάσεις για τις προσθαφαιρέσεις. Αυτό που ζητάει ο 48χρονος προπονητής, είναι να έχει τον απόλυτο έλεγχο για το ρόστερ του.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει να επιστρέψει με Τσέλσι ο Σονγκ!!

Στα τέλη Οκτωβρίου και το ματς με την Τσέλσι βάζει στόχο να επιστρέψει στη δράση και να παίξει για πρώτη φορά φέτος με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, ο Άλεξ Σονγκ.  
Ο Καμερουνέζος χαφ θα αγωνιστεί για δεύτερη σεζόν με τη μορφή δανεισμού στα «σπιρούνια», όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει συμμετοχές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο λόγω προβλήματος στο γόνατο.
Όσο κι αν ήλπιζε να προλάβει το πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στις 17 του μηνός, θέλει να είναι απόλυτα έτοιμος μια εβδομάδα αργότερα, σε ματς με την Τσέλσι.
*Πηγή: England365.gr*

Μουρίνιο: «Ο Σερ Άλεξ ήξερε ότι ήθελα μόνο Τσέλσι»

Προσπάθεια να πείσει τον Ζοσέ Μουρίνιο να σκεφτεί το ενδεχόμενο να τον διαδεχθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φαίνεται πως έκανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προτού αποσυρθεί, ωστόσο, ο Πορτογάλος κόουτς είχε ξεκαθαρίσει πως ήθελε μόνο Τσέλσι.  
Ο «special one» επέστρεψε στο Λονδίνο και το «Στάμφορντ Μπριτζ» το 2013, λίγο αφότου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την προπονητική.
Ο Μουρίνιο, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του BBC για τον Σκοτσέζο, άφησε να εννοηθεί ότι έγινε προσπάθεια να σκεφτεί το ενδεχόμενο να διαδεχθεί εκείνος τον Φέργκιουσον στη Γιουνάιτεντ, όμως δεν άφησε περιθώρια ...
«Κάθε προπονητής στον κόσμο θεωρεί ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που θα ήθελε ο καθένας να έχει την ευκαιρία να δουλέψει, όμως εγώ ήθελα να επιστρέψω στην Αγγλία μονάχα για την Τσέλσι. Ο Σερ Άλεξ ήξερε ότι εγώ ήθελα να φύγω από τη Ρεάλ για να πάω ξανά στην Τσέλσι» είπε ο Πορτογάλος.
*Πηγή: England365.gr*

Αποδέχεται το ρόλο του αναπληρωματικού ο Ρομέρο!!

Απολύτως λογική θεωρεί ο Σέρχιο Ρομέρο τη... μόνιμη παρουσία του Νταβίντ Ντε Χέα στα βασικά πλάνα του Λουίς Φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  
Ο Αργεντινός πορτιέρο που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό όσο εξελισσόταν το θέμα του Ντε Χέα και της πιθανής μετακίνησής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, πλέον έχει παραγκωνιστεί, ωστόσο, έχει δείξει κατανόηση και υποστήριξε ότι είναι λογικό να αποτελεί πλέον το «back-up» του Ισπανού.
«Πήρα ορισμένα παιχνίδια, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά ήταν λογικό μόλις ανανέωσε ο Ντε Χέα και επέστρεψε στα πλάνα της ομάδας, να κερδίσει και τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Εξάλλου έχει δουλέψει πολύ αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον σύλλογο για να θεωρείται ο βασικός πορτιέρο. Μίλησα κι εγώ με τον προπονητή και ήταν απολύτως κατανοητά όσα μου είπε» ήταν τα λόγια του Ρομέρο. 
*Πηγή: England365.gr*

Τσεχ: «Βρήκε τον εαυτό του ο Αλέξις»

Μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Άρσεναλ το γεγονός πως ο Αλέξις Σάντσες έχει βρει ξανά τον εαυτό του και μπορεί πλέον να αποδώσει όσο θέλει κι εκείνος στην Πρέμιερ Λιγκ, όπως ανέφερε ο Πετρ Τσεχ.  
Ο Χιλιανός άσος σκόραρε άλλες δύο φορές στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το χατ-τρικ που είχε κάνει κόντρα στη Λέστερ και δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένος πλέον, βρίσκοντας ξανά τα πατήματά του.
Ο Πετρ Τσεχ εξήγησε για το ντεφορμάρισμα του συμπαίκτη του στην έναρξη της σεζόν και τόνισε ότι το μέλλον προμηνύεται καλύτερο για τους «κανονιέρηδες» με τον Σάντσες σε καλή κατάσταση.
«Είναι πάντα σκληρό για τους παίκτες που συμμετέχουν στο Κόπα Αμέρικα. Το πήρε με τη Χιλή, δεν ξεκουράστηκε όσο έπρεπε αφού έπαιξε μέχρι και τον τελικό τη διοργάνωσης και μετά από λίγο ξεκίνησε πάλι προπονήσεις. Όλοι όσοι έπαιξαν στο Κόπα Αμέρικα δεν ξεκίνησαν τη σεζόν όπως θα ήθελαν και ευθύνεται η κόπωση γι' αυτό. Ο Αλέξις έχει πλέον επανακτήσει την ενέργειά του, τον ενθουσιασμό του και αυτό βγαίνει στην εμφάνιση που πραγματοποιεί στο χορτάρι. Είναι θετικότατο για την ομάδα ότι έχει βρει ξανά τον εαυτό του» είπε ο έμπειρος πορτιέρο.
*Πηγή: England365.gr*

Ο Κλοπ στο δρόμο για το Ανφιλντ...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν έχει αμφιβολία για την επιλογή της Λίβερπουλ, ούτε για την διαφαινόμενη θετική απάντηση του Γερμανού. Αναρωτιέται απλώς αν στη φάβα υπάρχει λάκκος και δεν το αποκλείει...
Από την ώρα που αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Ντόρτμουντ, το όνομά του γράφτηκε από όσους ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Λίβερπουλ. “Ο Κλοπ κυκλοφορεί ελεύθερος...” ήταν το σχόλιο, το οποίο επί της ουσίας αποτελούσε σημείωση προς την διοίκηση των “Κόκκινων”.

Η τελευταία έτσι κι' αλλιώς είχε πάθει έρωτα με τον Γιούργκεν Κλοπ από το 2010, αλλά αδυνατούσε να τον πείσει να εγκαταλείψει το project Μπορούσια Ντόρτμουντ. Δεν τα κατάφερε ούτε το 2012 όταν προσέλαβε εντέλει τον Μπρένταν Ρότζερς. Με τον τελευταίο το γυαλί έτσι κι' αλλιώς είχε ραγίσει από πέρυσι. Διότι δεν ήταν μόνο η επιτροπή μεταγραφών που του είχαν φορέσει καπέλο. Ηταν ότι το περασμένο καλοκαίρι επί της ουσίας του επέβαλαν να αλλάξει βοηθούς. Το δέχτηκε, επιβεβαιώνοντας ότι ως προσωπικότητα δεν... Αν σου αλλάζουν τους βοηθούς με το έτσι θέλω, σύντομα θα αλλάξουν κι εσένα...

Το ότι ο Κλοπ ήταν ελεύθερος ήταν έτσι κι αλλιώς μία διαρκής πρόκληση για τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, οι οποίοι πλέον έχουν καθίσει στο τραπέζι με τον Γερμανό και προσπαθούν να τον δελεάσουν, την ίδια ώρα που ο Ρότζερς κάνει διακοπές στην Ισπανία περιμένοντας μία αποζημίωση τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ.

Οτι ο Κλοπ θα έχει ότι ζητήσει είναι σχεδόν βέβαιο. Εξυπακούεται ότι θα πάρει μαζί του όποιον συνεργάτη επιθυμεί (Ζέλικο Μπούβατς και Πίτερ Κράβιετζ είναι βέβαιοι) και ο Μάικ Γκόρντον που έχει καθίσει από την πλευρά της Λίβερπουλ στο τραπέζι των συζητήσεων, είναι έτοιμος να προσφέρει στο πιάτο και την ουσιαστική κατάργηση της επιτροπής μεταγραφών. Η οποία για λόγους τακτ θα παραμείνει ως τέτοια, αλλά θα έχει ρόλο εισηγητή και ο Κλοπ θα αποφασίζει. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει ο Κλοπ θα υπογράψει για τρία χρόνια και οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ!

Ωραία όλα αυτά και όπως όλα δείχνουν μέχρι και την Παρασκευή θα έχουν αποκτήσει και επίσημο χαρακτήρα με τις σχετικές ανακοινώσεις και παρουσιάσεις. Το ερώτημα όμως παραμένει. Είναι ο Κλοπ αυτό που ψάχνει η Λίβερπουλ και είναι η Λίβερπουλ αυτό που ψάχνει ο Κλοπ;

Σωστά επιλέγει Λίβερπουλ ο Κλοπ;

Στο τελευταίο ερώτημα απάντησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο κολλητός φίλος του Γιούργκεν Κλοπ, ο Στέφαν Εφενμπεργκ, μεγάλη δόξα του γερμανικού ποδοσφαίρου. “Ο Κλόπο μου είπε ότι θέλει να δουλέψει σε μία ομάδα που δεν θα είναι έτοιμη και θα την διαχειριστεί, αλλά θα την φτιάξει από την αρχή. Μία ομάδα που θα έχει πολύ κόσμο πίσω της και θα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Οτι ακριβώς έκανε δηλαδή με την Ντόρτμουντ...”. Ξέρετε τίποτα καλύτερο για αυτό εκτός από την Λίβερπουλ; Αρα αν όντως ο Κλοπ είπε πριν λίγες ημέρες όλα αυτά στον Εφενμπεργκ, η Λίβερπουλ είναι για αυτόν, σχεδόν ο ιδανικός προορισμός.

Είναι ο Κλοπ, ο ιδανικός για την Λίβερπουλ;

Για την Λίβερπουλ όμως ο Κλοπ είναι ο ιδανικός προπονητής; Εδώ υπάρχουν και ορισμένες αμφιβολίες. Ο Κλοπ είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να χτίσει μία ομάδα από το μηδέν αν πάρουμε ως παράδειγμα το τι έκανε με την Ντόρτμουντ. Είναι επίσης ο ιδανικός προπονητής για να εξελίξει ποδοσφαιριστές και να τους μετατρέψει από σπουδαία ταλέντα σε παίκτες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Γενικά η Λίβερπουλ σήμερα, μοιάζει πάρα πολύ με το project που ανέλαβε να τρέξει ο Κλοπ την ημέρα που ανακοινώθηκε ως προπονητής της Μπορούσια. Ενας κοιμώμενος γίγαντας με πολύ πιστούς οπαδούς που θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Οι διαφορές είναι δύο. Η πρώτη ότι η Λίβερπουλ δεν έχει τα οικονομικά προβλήματα που είχε η Ντόρτμουντ και το πορτοφόλι της είναι πολύ μεγαλύτερο και η δεύτερη η πίεση. Στην Λίβερπουλ θα υπάρχουν προσδοκίες για μεγάλα πράγματα από την πρώτη ημέρα, στην Ντόρτμουντ υπήρχε πολύ υπομονή. Στην Λίβερπουλ η πίεση έχει να κάνει και με τον πολύ σκληρό ανταγωνισμό, ενώ στην Ντόρτμουντ η επιστροφή στην κορυφή ήταν πιο εύκολη, αφού η μοναδική ομάδα που έπρεπε να ξεπεραστεί ήταν η Μπάγερν.

Θα έχουν υπομονή στην Λίβερπουλ με τον Κλοπ;

Στην Μπορούσια ο Κλοπ με λίγα λόγια είχε πολύ χρόνο για να δουλέψει και να εξελίξει την ομάδα, στην Λίβερπουλ πολύ λιγότερο. Αν μείνει εκτός τετράδας για παράδειγμα στην εφετινή σεζόν είναι κάτι που θα έχει αντίκτυπο και στον ίδιο. Και την επόμενη σεζόν θα είναι αυτοσκοπός η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλιώς θα είναι τεράστια δική του αποτυχία και ενδεχομένως λόγος απόλυσής του. Στην Ντόρτμουντ τον περίμεναν τρία χρόνια μέχρι να γευτούν κάποια επιτυχία. Την πρώτη χρονιά σε πρωτάθλημα δύο – άντε τριών ομάδων, τερμάτισε έκτος και την δεύτερη χρονιά 5ος μακριά από τις θέσεις που οδηγούσαν στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις δύο φορές... Και φυσικά δεν πήρε κανέναν τίτλο αυτές τις δύο πρώτες χρονιές.

Στην Λίβερπουλ ο Κλοπ θα εμφανιστεί ως Μεσσίας που θα τα αλλάξει όλα. Μπορεί κάποιος τον Μεσσία να τον έχει μέσα στα πόδια του και να περιμένει τρία ή και τέσσερα χρόνια για να το καταλάβει; Είναι ένα ερώτημα που μόνο οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες μπορούν να το απαντήσουν.

Ως εκ τούτου, είναι φανερό ότι η Λίβερπουλ καλά κάνει και στρώνει χαλί στον Κλοπ, αλλά δεν είναι φανερό ότι αυτό το χαλί θα την οδηγήσει στην γη της επαγγελίας. Ο Κλοπ χρειάζεται περισσότερο και από τα χρήματα της Λίβερπουλ, τον χρόνο της Ντόρτμουντ και χρειάζεται περισσότερο και από το όνομα της Λίβερπουλ, την ησυχία και την εμπιστοσύνη να δουλέψει όπως αυτός νομίζει. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες αλλαγές στον τρόπο προπόνησης και στον τρόπο λειτουργίας μίας ομάδας που μπορούν να σοκάρουν τον οργανισμό Λίβερπουλ. Ο Κλοπ έχει μάθει να λειτουργεί όπως ο Σερ Αλεξ ή ο Βενγκέρ και η Λίβερπουλ τέτοια ελευθερία δεν έδωσε ούτε στον “Βασιλιά” Κένι Νταλγκλίς. Ο Κλοπ έμαθε να αποφασίζει από το για ποιον ποδοσφαιριστή θα προσφέρει 40 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του, μέχρι το πώς θα φορούν τις επικαλαμίδες οι παίκτες του. Οτιδήποτε του αφαιρέσεις από αυτές τις αρμοδιότητες, είναι πιθανό να χαλάσεις το παζλ και να του δημιουργήσεις εκνευρισμό. Οσο ιδανική επιλογή μοιάζει ο εκρηκτικός Γερμανός προπονητής για τον πάγκο της Λίβερπουλ, άλλο τόσο μπορεί να είναι το απόλυτο φιάσκο και για τις δύο πλευρές.

Στο τέλος εξυπακούεται ότι καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι ορθώς η Λίβερπουλ επιλέγει αυτόν και ορθώς ο ίδιος επιλέγει να απαντήσει θετικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πιθανότητα της αποτυχίας δεν υπάρχει. Υπάρχουν σημάδια που σε κάνουν να ανησυχείς. Πολύ λιγότερα από αυτά που σε κάνουν να πιστεύεις ότι πρόκειται για τον “γάμο” της χρονιάς, αλλά υπάρχουν...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Να τους... διώξουμε για να παίζουν ποιοι;

Με αφορμή τα επικείμενα ματς της Εθνικής ομάδας ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για την ισοπεδωτική λογική που έχει επισκιάσει τα πάντα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα...
Οι δύο ήττες από τα νησιά Φερόε (σ.σ. κυρίως) και η κάκιστη πορεία της Εθνική μας ομάδας αποτέλεσαν το... εφαλτήριο όλων όσων ήθελαν να βρίσουν, να αναθεματίσουν και να γράφουν δεξιά και αριστερά για Εθνική... Μυκόνου και για παίκτες δίχως κίνητρο και προσωπικότητα που δεν πάνε πουθενά... Μάλιστα... Για να δούμε όμως τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Όπως θα έπρεπε και όχι όπως θα θέλαμε. Επί σειρά ετών αυτή η ομάδα με ένα συγκεκριμένο μοτίβο ποδοσφαίρου (αμυντικός προσανατολισμός και αντεπιθέσεις) χάρισε σημαντικές επιτυχίες στην χώρα μας. Επιτυχίες που έβγαλαν στους δρόμους τους Έλληνες.
ADVERTISEMENT
Κάποια στιγμή θα έφτανε το πλήρωμα του χρόνου... Η άνθιση δεν είναι μόνιμη. Κανείς δεν έχει υπογράψει ένα τεράστιο και μακροχρόνιο συμβόλαιο με την επιτυχία. Ο κύκλος ορισμένων παικτών έκλεισε και ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε σε μία μεταβατική περίοδο. Το... πείραμα του Κλαούντιο Ρανιέρι που έκανε ότι του... κάπνιζε, αλλάζοντας διαρκώς πρόσωπα, σχήματα, συστήματα και κάνοντας... δοκιμές σε επίσημα παιχνίδια εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε το πόσο στοίχισε στην Εθνική μας. Και δεν έχει καμία σημασία το τι κάνει τώρα στην Αγγλία ο Ιταλός. Στην Εθνική απέτυχε. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από άλλους... Ρανιέρι. Από τεχνικούς που δεν μπαίνουν ποτέ στο κλίμα της ομάδας αυτής και που έδειχναν να μην έχουν και την διάθεση να το πράξουν... Ούτε από προπονητές τύπου Μπερντ Σούστερ, που έχουν ξεχάσει το τι σημαίνει προπονητική. Χρειάζονται έναν νέο... Φερνάντο Σάντος. Έναν άνθρωπο σαν τον Πορτογάλο τεχνικό που άφησε την χώρα μας όχι για τα χρήματα του συμβολαίου αλλά διότι διαφωνούσε σε μία σειρά οργανωτικών, διαδικαστικών και άλλων ουσιαστικών θεμάτων που είχαν να κάνουν με το οργανόγραμμα και την εν γένει λειτουργία της Εθνική μας. Από τα μικρά ηλικιακά κλιμάκια μέχρι την πρώτη ομάδα. Πλέον μείναμε με την υπηρεσιακή λύση του Κώστα Τσάνα σε μία διαδικασία προκριματικών που έτσι και αλλιώς δεν έχουμε τύχη.
Ας επανέλθουμε όμως στα δεδομένα της κριτικής και της ισοπέδωσης των... πάντων. Και ας ξεκινήσουμε από τον τερματοφύλακα και να φτάσουμε ώς την επίθεση. Υπάρχει γκολκίπερ αυτήν την στιγμή που είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ορέστη Καρνέζη; Έχει η χώρα μας καλύτερους αμυντικούς από τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Κώστα Μανωλά και Κυριάκο Παπαδόπουλο; Άλλο τόσο ποιοτικό δεξί μπακ όπως ο Βασίλης Τοροσίδης υπάρχει; Αριστερό μπακ σαν τον Χοσέ Χολέμπας μήπως; Εκτός από τον Κώστα Φορτούνη και τον Πέτρο Μάνταλο ποιούς άλλους δημιουργικούς παίκτες πραγματικά καλούς έχουμε; Πέραν του Κώστα Μήτρογλου και του Στέφανου Αθανασιάδη έχουμε μήπως άλλους πιο καλούς στράικερ;
Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι αρνητικές. Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγει ως επί το πλείστον παίκτες που καταστρέφουν το παιχνίδι του αντιπάλου (σ.σ. αμυντικούς και αμυντικούς χαφ). Αντίστοιχα οι καλοί μεσοεπιθετικοί και οι ικανοί φορ μας λείπουν. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Αυτούς τους παίκτες έχουμε και με αυτούς θα πρέπει να πορευθούμε. Αυτό το υλικό υπάρχει και θα πρέπει να βρεθεί ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να αλλάξει η αύρα και η ψυχολογία της ομάδας και να επανέλθει στον δρόμο που πρέπει. Να φύγουν λοιπόν όλοι αυτοί οι παίκτες και να έρθουν ποιοί;
H επόμενη... φουρνιά είναι παιδιά σαν τον Μάρκο Βελλίδη και τον Δημήτρη Πέλκα. Θέλουν τον χρόνο τους. Έχουν ακόμα... δρόμο να διανύσουν. Δεν είναι απλό το να παίξεις στην Εθνική από την μία ημέρα στην άλλη και να διαχειριστείς όλη αυτήν την πίεση. Υπομονή λοιπόν για να δούμε μετά από αυτά τα ματς την... επόμενη Εθνική μας ομάδα. Ότι έγινε, έγινε... Έτσι και αλλιώς η Εθνική μας ομάδα δεν είναι ένα σύνολο που θα παίξει ποτέ φουλ επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Τα πράγματα είναι απλά ως προς το τι μπορεί να κάνει. Ο Ότο Ρεχάγκελ (σ.σ. περισσότερο από όλους) και ο Φερνάντο Σάντος το είχαν καταλάβει πολύ καλά αυτό και το εφάρμοσαν. Ας το κάνει και ο επόμενος... εκλεκτός του πάγκου... Που καλό θα είναι να αποτελέσει μία σοβαρή, προσεγμένη και αξιόπιστη λύση...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δυο εκπληκτικά τέρματα από τον Καρδόνα!

Ο διεθνής παίχτης από την Κολομβία της Μεξικάνικης  Μοντερέι πετυχαίνει δυο καταπληκτικά γκολ στο 4-0 επί της Λεόν.
Αρχικά με τρομερή εκτέλεση φάουλ και στη συνέχεια με απίστευτο μακρινό σουτ ο Έντβιν Καρδόνα άφησε με το στόμα ανοιχτό όσους παρακολούθησαν το ματς της Μοντερέι με τη Λεόν, οδηγώντας την ομάδα του σε επιβλητική νίκη με 4-0.


 
 

*Πηγή: arenafm.gr*

«Εγώ θα ξεκινούσα τον Μπερμπάτοφ»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Σάκης Τσιώλης στον ArenaFM 89.4. Ο γνωστός προπονητής που… ξεκουράζεται την φετινή σεζόν μετά από 17 χρόνια, μίλησε για τον ΠΑΟΚ και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στον Ηρακλή στον Άρη αλλά και στην Εθνική ομάδα.
Ο Καρδιτσιώτης κόυτς μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ίδιος θα ξεκινούσε τον Μπερμάτοφ από την αρχή, μίλησε για τους παίκτες που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ αλλά σχολίασε και τους Μακ, Πέλκα. Τόνισε ότι δέχτηκε πρόταση από τον Άρη και από τον κ.Καρυπίδη και εξήγησε τους λόγους που δεν επέστρεψε στους «κίτρινους»
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης:
Για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να περάσεις από την Τούμπα. Όταν περνάς από αυτό το γήπεδο και με σχετική ευκολία όπως το έκανε ο Ολυμπιακός γίνεται κατευθείαν φαβορί για τον τίτλο από νωρίς στην σεζόν. Ο Ολυμπιακός μετά και την επιτυχία μέσα στην Άρσεναλ δείχνει ότι πατάει καλά μέσα στο γήπεδο και έχει βάλει τις βάσεις ότι και φέτος θα είναι το ακλόνητο φαβορί.
Θα ήθελα πολύ να κερδίσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ γιατί πρέπει κάποια στιγμή ο «δικέφαλος» να πάρει ένα μεγάλο παιχνίδι μέσα στην έδρα του. Γέμισε η Τούμπα, υπήρχε ενθουσιασμός και ήταν πολύ ωραίο να έπαιρνε και το παιχνίδι».
Για τον Μπερμπάτοφ και την μη χρησιμοποίηση του: «Η δικιά μου η φιλοσοφία είναι ότι καλύτερο έχω τα βάζω από την αρχή στο παιχνίδι. Ο Μπερμπάτοφ είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Ολυμπιακό από το ζέσταμα. Άμα ο παίκτης δεν έχει ανάσες και δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο θα μπορούσες να βάλεις ένα δεύτερο φορ μαζί του. Πρέπει να στηρίζουμε τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι. Για αυτά τα ματς ήρθε ο Μπερμπάτοφ. Η τετράδα που έχει ο ΠΑΟΚ στην επίθεση μπορούν πιστεύω να συναγωνιστούν την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.
Για τους παίκτες που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ και για τον Περέιρα: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα «δεκάρι» και ένα στόπερ αλλά έπρεπε να τους έχει πάρει ήδη. Πιστεύω δεν έπρεπε να φύγει ο Περέιρα μέχρι να έρθει αντικαταστάτης. Δεν ξέρω τι προβλήματα δημιουργούσε, μάλλον αυτοί ξέρουν καλύτερα από μένα αλλά χρειάζεται ένας παίκτης πίσω από τα φορ. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα κλασικό «δεκάρι» σαν τον Ράγιος που είχα εγώ. Μπορεί να χρειάζεται και δυο τέτοιους παίκτες».
Για τον Πέλκα: «Είναι πάρα πολύ εξελίξιμος, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος για να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ».
Για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ : Ο Παναθηναϊκός κερδίζει με μεγάλη δυσκολία και έχει πολλά προβλήματα. Στο παιχνίδι ΠΑΟ-ΑΕΚ θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Για τον Ηρακλή: «Καταρχήν να πω ότι ο Βέλλιος έδειξε ότι είναι ένας παίκτης που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα, πάρα πολύ καλά πόδια, πολλά τρεξίματα, είναι ένας παίκτης που έρχεται και θα βοηθήσει πολύ. Μακάρι να ανέβει και άλλο και να τον καλέσουν και στην Εθνική. Ο Ηρακλής θέλει τον χρόνο του, ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια και χρειάζεται ένα στάδιο προσαρμογής. Έχασε δυο σημαντικά παιχνίδια, πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο του. Έχει πλέον δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί».
Αναφορικά με το αν δέχτηκε πρόταση από τον Άρη: «Δέχτηκα αλλά σε μια εποχή που δεν ήξεραν ποιος είναι πρόεδρος, ο κόσμος ήταν διχασμένος. Στην πορεία δέχτηκα πρόταση και από τον κ.Καρυπίδη αλλά και πάλι τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά. Θέλω να γυρίσω στον Άρη αλλά να είναι ενωμένος. Εγώ εδώ είμαι , πάντα θα είναι χαρά και τιμή για μένα ο Άρης. Δεν χρειάζονται εμένα για να πάρουν πρωτάθλημα στην Γ Εθνική. Χρειάζεται να οργανωθεί να ετοιμαστεί και εγώ εδώ είμαι. Δεν προέχει θέμα προπονητή στον Άρη. Άλλα είναι τα προβλήματα του αυτή την στιγμή. Έχει ένα έμπειρο και πολύ καλό προπονητή».
Για τον Κόκε :«Ο Κόκε έρχεται αλλά πως θα είναι ο Κόκε…»
Για την Εθνική ομάδα: «Έτσι πως έχουν γίνει τα πράγματα , η περίοδος είναι μόνο για δοκιμές, να δούνε κάποιους παίκτες , να δοκιμάσουνε κάποιους άλλους. Προπονητή δεν βρήκανε, γενικότερα η κατάσταση δεν είναι καλή».*Πηγή: arenafm.gr*

«Σεβασμός στον Άρη, όχι φόβος»

Ο Στέλιος Κατρακυλάκης, τεχνικός διευθυντής της Καβάλας, μίλησε στον Arena fm για το ματς με τον Άρη και ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Μας ζητήθηκε να γίνει ο αγώνας Σάββατο αλλά παίζει η ομάδα μπάσκετ, και έχουμε πολλά τοπικά ματς, άρα θα γίνει Κυριακή στις 4. Δε θα ισχύει το δύο άτομα, με ένα εισιτήριο. Ο Άρης δε μας ζήτησε ακόμα εισιτήρια.
Υπάρχει μεγάλη κίνηση και στην Καβάλα, πιστεύει στην ομάδα ο κόσμος και θα είναι ένα παιχνίδι από τα παλιά. Ξέρουμε τον Άρη, αφού απαρτίζεται από παίκτες Α Εθνικής. Είναι δυνατός από πλευράς παικτών, αλλά αυτό δε φτάνει. Να δούμε σε τι κατάσταση είναι και πως θα παρουσιαστούν αν έχουν συνοχή. Αυτά θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε.
Αντιμετωπίζουμε τον Άρη με σεβασμό, αλλά όχι με φόβο. Θα εξυπηρετηθεί ο Άρης και θα τύχει άριστης φιλοξενίας. «
*Πηγή: arenafm.gr*

Χορηγός για τον Άρη με προνόμια!!

Την πρώτη της χορηγική συνεργασία ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης, η οποία εμπεριέχει και προνόμια για τους κατόχους διαρκείας!
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία της με την κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», η οποία θα αποτελέσει τον επίσημο ιατρικό υποστηρικτή της ομάδας μας για την φετινή σεζόν.
Ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» είναι γενική Κλινική και καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παθολογικών και χειρουργικών ειδικοτήτων της ιατρικής. Ακόμη από το ξεκίνημά της, η Κλινική είχε το προνόμιο να συμπεριλάβει στο επιτελείο της ορισμένους από τους κορυφαίους ιατρούς της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας. Η νοσηλεία και η παραϊατρική φροντίδα είναι υψηλότατου επιπέδου. Τα τμήματα διαθέτουν εξοπλισμό υπερσύγχρονο και διαρκώς ανανεούμενο ώστε να ανταποκρίνεται στις τελευταίες εξελίξεις της ιατρικής τεχνολογίας.
ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η συνεργασία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ δεν περιορίζεται στενά στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, καθώς παρέχει σημαντικά προνόμια στους κατόχους διαρκείας.
Αναλυτικά:
Για τους κατόχους διαρκείας όλων των κατηγοριών και τις οικογένειές τους:
* Ψηφιακή μαστογραφία και τεστ PAP με 40 ευρώ το άτομο.
* PSA (Προστατικό αντιγόνο) με 20 ευρώ το άτομο
* Απεριόριστες επισκέψεις όλο το 24ωρο στις ειδικότητες Παιδιάτρου, Παθολόγου, Καρδιολόγου και Γυναικολόγου με προνομιακή τιμή 20 ευρώ ανά επίσκεψη.
* Έκπτωση 20% σε πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγείας (εξαιρούνται ιατρικές αμοιβές, υλικά και φάρμακα).
* Έκπτωση 10% για νοσηλεία στο ποσό της συμμετοχής των ασφαλισμένων χωρίς όριο και 15% για τους ανασφάλιστους (εξαιρούνται ιατρικές αμοιβές, υλικά και φάρμακα).
* Δωρεάν μεταφορά με ασθενοφόρο σε περίπτωση επείγουσας εισαγωγής (εντός του Νομού Θεσσαλονίκης).
Ειδικά για τους κατόχους διαρκείας gold ΚΑΙ PLATINUM
* Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία και τεστ PAP ή PSA ένα ανά έτος και ανά κάτοχο».

«Πρέπει να προστατέψουμε το μπάσκετ»

Ο Σάββας Λόρτος ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, που μπήκε και διέκοψε τον αγώνα Μαντουλίδη-Αχιλλέα Τριανδρίας επειδή υπήρχε στο στοίχημα ο αγώνας, δήλωσε στον Arena fm:
«Δυστυχώς είναι το δεύτερο κρούσμα με στοίχημα στην ΕΚΑΣΘ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν ομάδες που θέλουν να παίξουν στοίχημα. Πρέπει να προστατέψουμε το άθλημα. Και οι δύο ομάδες ήταν σύμφωνες να διακοπεί το ματς.
Δε θα κάνουμε καμία συμφωνία με καμία στοιχηματική. Θα δούμε τους νόμους, Δεν είναι καθόλου καλά αυτά για το μπάσκετ. Τώρα μαθαίνουμε όλο το σύστημα με τις νόμιμες στοιχηματικές. Θα δούμε με τους νομικούς πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Ενημερώθηκε και ο κύριος Βασιλακόπουλος. Βγάζει… τρίχες όταν ακούει τέτοια θέματα.»
*Πηγή: arenafm.gr*

Επιστροφή Κόκε υπό... προϋποθέσεις!

Στις προπονήσεις του Αρη εντάσσεται, από αύριο, ο Σέρχιο Κόκε, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Νίκο Αναστόπουλο.

Ο 57χρονος προπονητής έδωσε το "Ο.Κ." που ήθελε ο Ισπανός, ώστε να προπονείται στο Ρύσιο, ωστόσο πρέπει μέσα σε 15 μέρες να φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μπορεί -εν συνεχεία- να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.

Αρα, ο "Κόκε" έχει δουλειά ακόμα μπροστά του, αλλά έγινε το πρώτο βήμα για την επιστροφή του...
*Πηγή: metrosport.gr*

Ούτε σήμερα ο Σιδεράκης!

Ούτε σήμερα θα "πέσουν" οι υπογραφές ανάμεσα στον Αρη και τον Γιάννη Σιδεράκη, παρά τις πληροφορίες από την πλευρά των "κιτρινόμαυρων", που ανέφεραν ότι το θέμα του θα τελειώσει σήμερα.

Επομένως, η υπόθεση του πρώην πορτιέρε της Καλλονής, όσο και του Σέρχιο Κόκε, αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, χωρίς να έχει καθοριστεί η ακριβής μέρα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ζήτησαν 7000 εισιτήρια!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε 7000 εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Ο Ηρακλής ζήτησε τον ίδιο αριθμό εισιτηρίων για τον αντίστοιχο αγώνα της Τούμπας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έχει τη διάθεση να αποδεχθεί το αίτημα  αν και γνωρίζει ότι θα πρέπει για το συγκεκριμένο ματς να βρει θέσεις σε άλλες θύρες για τους κατόχους διαρκείας στην θύρα 7. Όπως και να έχει, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο Καυτανζόγλειο θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα παρουσία και της ΕΛ.ΑΣ και εκεί θα αποφασιστεί αν τελικά υπάρξει παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ στο ματς που θα γίνει 18 Οκτώβρη στις 20:30 στην Τούμπα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ματζουράκης: «Είναι γκαφατζής ο Όλσεν»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Ματζουράκης και μίλησε για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, για την Εθνική ομάδα αλλά και για την Καλλονή.

Για το ποιόν προπονητή πρέπει να πάρει η Εθνική: «Πρέπει να ρωτήσετε τους υπεύθυνους. Εγώ και να την πω την άποψή μου στον αέρα και θα μείνει στον αέρα. Έμειναν δύο παιχνίδια και μετά βλέπουμε.»

Για το αν θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός θα είναι άνετος πρωταθλητής: «Τα έχουμε πει πολλές φορές, υπάρχει μια μεγάλη ψαλίδα που κάθε χρόνο μεγαλώνει και φάνηκε και στο προχθεσινό ματς. Είναι ακόμη νωρίς και έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός.»

Για το αν ο ΠΑΟΚ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων την Κυριακή: «Ο ΠΑΟΚ κάνει ένα βήμα προς το καλύτερο. Θέλει να αλλάξει επίπεδο και το δείχνει. Μόνο ότι στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε για την 3η ανατροπή λέει πολλά. Απέναντι του είχε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα αλλά και ατυχία. Ήταν πιεστική και προσπάθησε. Δεν συγκρίνεται ο ΠΑΟΚ ο σημερινός με αυτόν των πλεϊ οφ. Πρέπει να γίνει κάτι στο ανασταλτικό κομμάτι.»

Για τον Όλσεν: «Είναι λίγο γκαφατζής. Μπορεί να συμβούν σε έναν τερματοφύλακα, έχει κάνει καλές αποκρούσεις αλλά έχει και αδυναμίες που πρέπει να τις διορθώσει στην προπόνηση.»

Για την ποιότητα του ντέρμπι με Μπερμπάτοφ και Καμπιάσο: «Θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα ο Μπερμπάτοφ και να έχει άλλη χημεία με την ομάδα. Είναι σε καλύτερη κατάσταση ο παίκτης και γενικά η ατμόσφαιρα και την Πέμπτη και την Κυριακή ήταν ευρωπαϊκή.

Για την Καλλονή: «Έχω πάντα την καλημέρα. Δεν έχει σημασία το ότι δεν δουλεύω στην Καλλονή φέτος, ότι ξέχασα τη συνεργασία που είχα με την ομάδα για 2,5 χρόνια.»
*Πηγή: metrosport.gr*

«Πυρά» Ράμος προς Μπενίτεθ!!

Στην περίπτωση του Ισπανού αμυντικού, βέβαια, η ιστορία άρχισε από τον ίδιο τον τεχνικό των Μαδριλένων, ο οποίος σε συνέντευξή του άσκησε κριτική στον ποδοσφαιριστή για την ανατροπή του Τιάγκο στο ντέρμπι με την Ατλέτικο, που είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί πέναλτι σε βάρος της Ρεάλ, το οποίο τελικά απέκρουσε ο Κέιλορ Νάβας.

«Είχαμε μιλήσει ειδικά για αυτό όλη την εβδομάδα πριν από το παιχνίδι, διότι η Ατλέτικο δεν αφήνει τέτοιες φάσεις ανεκμετάλλευτες. Ίσως τους ποδοσφαιριστές να μην τους νοιάζουν τόσο αυτά, αλλά εγώ είμαι προπονητής και οφείλω να τα επισημαίνω. Δεν είναι ηλίθιοι οι ποδοσφαιριστές. Γνωρίζουν πότε κάνουν λάθος» ήταν τα λόγια του Μπενίτεθ και ο Ράμος δεν άφησε να... πέσουν κάτω.

«Όπως μιλά για τα δικά μου λάθη, μπορεί να μιλήσει και για τις αλλαγές που κάνει» είπε αρχικά ο αρχηγός της Ρεάλ και συμπλήρωσε: «Φαντάζομαι ότι αν θέλει να μου πει κάτι, θα μου το πει όταν συναντηθούμε. Ούτε με απασχολεί ούτε με ενοχλεί. Όλοι κάνουμε λάθη και προφανώς ουδείς τα κάνει με πρόθεση. Ο Κέιλορ έκανε μια σπουδαία απόκρουση στη συνέχεια της φάσης. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, παίκτες και προπονητές. Ναι, ήταν ένα πέναλτι παιδαριώδες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε να μιλάμε για αυτό. Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να βρεθούμε στην κορυφή».
*Πηγή: metrosport.gr*

Πρεσινγκ σε Ιβάν για το μπάσκετ!!

Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες, έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ (της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη) να επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο εμπλοκής του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ στην ομάδα μπάσκετ.

Το νέο στοιχείο που προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, είναι ότι στον Σαββίδη προσφέρεται η πλήρης εκμετάλλευση του «PAOK Sports Arena», προκειμένου να στηρίξει την επένδυσή του στην ΚΑΕ. Το… πρέσινγκ συνεχίζεται  και θα δούμε αν φέρει αποτελέσματα.   
*Πηγή: metrosport.gr*

«Έσπασε» το φράγμα των περσινών διαρκείας!!

Ο κόσμος του Αρη βρίσκεται κοντά στο τμήμα μπάσκετ και έχουν ήδη πωληθεί περισσότερα εισιτήρια διαρκείας από την περσινή σεζόν.

Η ενημέρωση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ αναφέρει: «Χρειάστηκαν 27 μέρες διάθεσης για να ξεπεράσει η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. τον περσινό αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας της.

Μέσα σε λιγότερο από 30 μέρες διάθεσης (η οποία ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου), ο αριθμός των διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 ξεπέρασε τα 2.080, όσα διέθεσε η ομάδα για τη σεζόν 2014-15.

Η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 20:00. Κλείσε τη θέση σου στο «Nick Galis Hall» για να παρακολουθήσεις από κοντά την προσπάθεια του «νέου» ΑΡΗ για μία επιτυχημένη σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

«Απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του Άρη ζήτησε η αστυνομία»

Στην αποκάλυψη πως η αστυνομία εισηγήθηκε την απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών του Άρη στην Καβάλα κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης για τα μέτρα τάξης, ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟΚ Στέλιος Κατρακυλάκης μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η αστυνομία πρότεινε την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών του Άρη, έκανε τη σχετική εισήγηση στη γενική γραμματεία αθλητισμού και περιμένουμε την απόφαση. Εμείς δεν έχουμε θέμα. Περιμένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο του Άρη στο γήπεδο και η φιλοξενία μας θα είναι άψογη, όπως ήταν μέχρι τώρα, και όπως θα είναι σε όλες τις ομάδες», ανέφερε σχετικά ο κ. Κατρακυλάκης.

Όσον αφορά το αίτημα των «κιτρίνων» για χορήγηση εισιτηρίων ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟΚ επισήμανε: «Δεν υπήρξε επίσημο αίτημα του Άρη για εισιτήρια. Ο εκπρόσωπος του Άρη κ. Κεφαλίδης μας είπε ότι θα συζητήσει με τους υπευθύνους και θα μας πει μέχρι την Πέμπτη πόσα εισιτήρια θα ζητήσει ο Άρης. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν δέκα ευρώ, όπως η ίδια τιμή ισχύει και για τους φιλάθλους μας στον αγώνα του β’ γύρου στο Χαριλάου. Πέρσι κατ’ εξαίρεση για τους οπαδούς του Άρη τα βάλαμε πέντε ευρώ, όμως, δεν υπήρξε αμοιβαία ανταπόκριση και πλέον υπάρχει αντίδραση από τον κόσμο μας».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Θα αλλάξει πρόσωπο ο Ηρακλής» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Ηρακλή Γιώργος Στράντζαλης και αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Θόδωρου Παπαδόπουλου. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την εικόνα της ομάδας δεν θεωρώ πως ο Ηρακλής διανύει μια περίοδο προσαρμογής. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, παρουσιάζει καλό πρόσωπο, δημιουργεί φάσεις και δέχεται δύσκολα γκολ. Πρέπει οι παίκτες να πιστέψουν στον εαυτό τους, το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε. Ο Ηρακλής αυτήν την στιγμή είναι ένα καλό σύνολο, αλλά ενδεχομένως δεν έχει πλήρως την αυτοσυγκέντρωσή του και γι’ αυτό δέχεται επιπόλαια τέρματα. Μέσα από τη δουλειά και το ρυθμό που θα αποκτήσει η ομάδα από τα συνεχή παιχνίδια, ο Ηρακλής θα αλλάξει πρόσωπο. Έχω δει αρκετές ομάδες με μεταπτώσεις στην απόδοσή τους και γενικότερα με προβλήματα. Δεν θεωρώ πως ο Ηρακλής ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Είναι μια ομάδα που βάζει τη μπάλα κάτω και θέλει υποστήριξη».

Ακούστε τι είπε ο Γιώργος Στράντζαλης στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Αντέγραψε το σήμα της Μπαρτσελόνα η Οτελούλ!!

Με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 50 χρόνια ύπαρξής της, η Οτελούλ Γκαλάτι προχώρησε σε αλλαγή του σήματός της.

Το καινούργιο έμβλημα που υιοθέτησε, όμως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μπαρτσελόνα, καθώς όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στη σχετική φωτογραφία, αποτελεί ακριβές αντίγραφο αυτού των «μπλαουγκράνα».

Οι Καταλανοί απέστειλαν έγγραφο στη διοίκηση της ρουμανικής ομάδας με το οποίο τους γνωστοποιούν πως είναι να διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε νομικές κινήσεις εναντίον τους, αν δεν προβούν στις σχετικές αλλαγές. Τελικώς, όπως φαίνεται, δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι τέτοιο, αφού οι Ρουμάνοι πήραν άμεσα το μήνυμα. «Το σήμα μας είναι πραγματικά ίδιο με την Μπαρτσελόνα. Είναι αντιγραφή κι αυτό ήταν λάθος μας. Θα το αλλάξουμε. Θα γυρίσουμε στο παλιό μας σήμερα, γιατί αυτό δεν μας έφερε και τύχη», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Κριστιάν Μουντεάνου.
*Πηγή: metrosport.gr*

Κι όμως, χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός!!

Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο ο Αποδυτηριάκιας τολμάει να γράψει στο SportDog πώς και γιατί παίζει να τον χάσουν! Η νίκη 2-0 του Ολυμπιακού στην Τούμπα, μάλιστα με τον τρόπο που επετεύχθη, ήταν μια πολύ δυνατή απάντηση στους άλλους "τρεις". Στην "παρέα" Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που από δειλά μέχρι προκλητικά δεν κρύβουν τη φιλοδοξία να πάρουν το πρωτάθλημα από τον ...πρωταθλητή. Τον μόνιμο πρωταθλητή.

Με την απόδοσή του στην Τούμπα ο Ολυμπιακός του πλούσιου ρόστερ και με εναλλακτικές στις επιλογές του, κλείνει στόματα, κόβει γλώσσες, τιμωρεί τη θρασύτητα των "ανταγωνιστών" του. Ότι κι αυτό το πρωτάθλημα είναι δικό μου.

Έτσι είναι. Μήπως δεν είναι έτσι, όμως; Έτσι κι αλλοιώς είναι η δουλειά στην μπάλλα. Όλα μέσα είναι. Ακόμα και να χάσει το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα και να ...χαρεί κιόλας την απώλεια του. Μιλάμε σοβαρά.

Κατ΄ αρχήν. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις τι μέρα ξημερώνει αύριο. Αν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ π.χ., ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα είναι μετά από ένα μήνα, μετά από τρεις μήνες, έτσι όπως τους βλέπεις σήμερα. Να βελτιωθούν εντυπωσιακά οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, όπως να μη φθουράνε σαν ομάδες κορυφής.

Σήμερα, μετά την έκτη αγωνιστική τα πράγματα είναι ξεκάραρα. Δεν παίζεται ο Ολυμπιακός. Να μη βλέπεται σε παιχνίδια εύκολα, όπως με Λεβαδειακό και Πλατανιά, και να δείχνει τις δυνατότητες του εκτός έδρας με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ.

Όλοι το ΄χουν δέσει. Ότι ο Ολυμπιακός θα το πάρει πάλι. Ποιος, όμως, μπορεί να προεξοφλήσει ότι όποτε αυτός θα αποφασίζει θα παίρνει το κάθε ματς; Και πώς θα αντιδράσει στο πρωτάθλημα όταν μπερδευτεί στο τσάμπιονς ληγκ, στην περίπτωση που προκριθεί στους "16", ίσως και στους "8". Πόσο θα πονέσει ο Ολυμπιακός, πόσο θα ...χαρεί αν χάσει το πρωτάθλημα στην περίπτωση που προχωρήσει στο τσάμπιονς ληγκ, ίσως στο γιουρόπα ληγκ.

Όπως επίσης δεν ποντάρεις με σιγουριά αν η ΑΕΚ π.χ., ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα έχουν την ίδια αγωνιστική εικόνα μετά 5 και 10 παιχνίδια. Ίσως γίνουν καλύτεροι, ίσως εκμεταλλευθούν την πιθανότητα αποπροσανατολισμού στην Ευρώπη του Ολυμπιακού, ακόμα και την αγωνιστική "κοιλιά" που αναμένεται να κάνει.

ΠΟΙΟΣ στον ΠΑΟΚ λέει ότι τα λεφτά του Μαρινάκη είναι πολλά..., διαβάστε στο apodytiriakias.gr


Να το παραδεχθούμε. Είμαστε τόσο αξιοπρεπείς και έντιμοι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα που σπάνια αναγνωρίζουμε την ανωτερότητα του αλλουνού. Ότι μας κέρδισε με το σπαθί του. Στα ίσα. Χωρίς την διαιτησία και το παρασκήνιο. Χωρίς τραμπουκισμούς στα αποδυτήρια χωρίς βρώμικο παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο.
Διστάζει ο άλλος να πει τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Θα φάει μπουγέλο. Θα θεωρηθεί «ύποπτος», ότι γλύφει τον αντίπαλο. Δεν έχουμε «εκπαιδευθεί» να δεχόμαστε την αλήθεια. Από την άλλη δικαιολογημένα ο κόσμος μ' αυτά που βλέπει είναι υποψιασμένος για τις πουστιές.
Να, όμως, που αυτό το φαινόμενο, δηλαδή να μην κυκλοφορεί ελεύθερα η αλήθεια, να πέφτει αυτολογοκρισία από παίκτες και προπονητές, προέδρους και δημοσιογράφους, και λοιπούς παρατρεχάμενους, μας κάνει κακό. Δεν μας σπρώχνει μπροστά, δεν μας στέλνει στο σωστό δρόμο.
Θεωρίες τέλος. Ο Κροάτης προπονητής του ΠΑΟΚ Ιγκόρ Τούντωρ έστω και μασημένα απέδωσε τη νίκη του Ολυμπιακού στα λεφτά του Μαρινάκη. Στο ότι ο εφοπλιστής έχει κάνει πιο ακριβές μεταγραφές, τουτέστιν πιο ποιοτικές. Ότι, τέλος πάντων, η διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, είναι οικονομική.
Χωρίς να θέλω να «αντιδικήσω» με τον Τούντωρ, και για να συνεχίσουμε τη φιλολογική συζήτησή μας, θα πω το εξής: Δεν φθάνουν μονάχα τα λεφτά, είναι να ξέρεις να ψωνίζεις κιόλας. Στα συμβόλαια που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ την τριετία Ιβάν Σαββίδη χάθηκαν πολλά πακέτα στις μεταγραφές.

*Πηγή: sportdog.gr*

Μπέος: «Αν “έστηνα” εγώ για τον Ολυμπιακό δεν θα το ήξερε ο Μαρινάκης»;

Καταγγελίες-βόμβα από τον Αχιλλέα Μπέο στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6! Ο δήμαρχος Βόλου ήταν χείμαρρος για το «Koriopolis» και το βρώμικο παρασκήνιο μιλώντας με ονόματα και διευθύνσεις.

Μπέος: «Αν “έστηνα” εγώ για τον Ολυμπιακό δεν θα το ήξερε ο Μαρινάκης»;
Καταιγιστικός εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 κάνοντας φοβερές καταγγελίες για την υπόθεση του «Koriopolis» και γενικότερα για τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» των Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο δήμαρχος Βόλου προέβαλε σοκαριστικούς ισχυρισμούς για τον εφέτη Τζιμπλάκη, τον διαιτητή Βοσκάκη και άφησε επανειλημμένα σαφείς αιχμές εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης εμφανίστηκε διατεθειμένος να ανοίξει, όπως είπε χαρακτηριστικά, το στόμα του στον ανακριτή Ανδρεάδη και να ξεσκεπάσει όλη την «πυραμίδα» του παρασκηνίου που δρα στο ποδόσφαιρο.



Αναλυτικά όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος

«Δεν ακούστηκε απλά το όνομα μου, πήγα στη φυλακή. Ήσασταν πολέμιοι μου τότε χωρίς σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας. Με παρακαλούν να βγω να μιλήσω γιατί λέω αλήθειες και πράγματα που ακουμπούν τον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι τότε ως εργαλεία. Ο Ολυμπιακός βόλου σε ποια συνομιλία, εμπλέκεται και ποιος ποδοσφαιριστής επώνυμα, επίσημα κατήγγειλε ότι δωροδοκήθηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου ή είχε προσυνεννοηθεί για μειωμένη απόδοση σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα Ολυμπιακού Πειραιώς-Βέροιας; Συγκρίνετε αυτά τα δύο.

Αν εγώ είμαι ιδιοκτήτης μιας ομάδας και έχω τη δυνατότητα να στήσω ένα παιχνίδι -αν έχω αυτή τη δυνατότητα- αν οι παίκτες της ομάδας μου είναι υποτακτικοί, και δεχθούν να συμμετάσχουν σε ένα προσυνεννοημένο παιχνίδι και να οικονομήσουν, δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν. Το κάνουμε μόνοι μας. Όταν όμως θέλουμε ένα παιχνίδι να είναι στο ημίχρονο 0-0 και τελικό αποτέλεσμα 3-0, δεν μπορεί να γίνει από τη μία πλευρά! Πρέπει να συμμετέχουν και οι δύο και κανείς δεν μιλάει ότι πρέπει να τιμωρηθεί και ο Ολυμπιακός. Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια έχουν ευθύνη και οι δύο. Αν στήθηκε το παιχνίδι σύμφωνα με τις καταγγελίες των ποδοσφαιριστών ευθυνονται και οι δύο και πρέπει να τιμωρηθούν. Ή φοράμε παντελόνια ή όχι; Η δικαιοσύνη οφείλει αυτή τη φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη λογαριάσει πρόσωπα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε, μου πήραν την περιουσία. Με κατέστρεψαν και μια ολόκληρη πόλη. Βγήκα στο δικαστήριο και είπα ότι αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις να οδηγήσουν εμένα στο δικαστήριο μέχρι να γίνει η δίκη, αλλά να μη διαλύσουν την ομάδα. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αυτό που έγινε τότε, δεν γίνεται σήμερα και γελάει ο κόσμος. Αν θέλουν αυτό το ποδόσφαιρο, να το χαίρονται».

Θέλω να ρωτήσω τον κ. Θωμαΐδη μέσω της εκπομπής σας. Το στοιχείο αυτό με τους διαλόγους του Τζιμπλάκη πότε το είχε; Το σάιτ του το είχε αναρτήσει εδώ και 15 μέρες ότι έρχεται μια τέτοια πληροφόρηση, άρα το είχε περίπου 20 μέρες. Γιατί δεν το έβγαλε τόσον καιρό; Αν το είχε κάνει τότε αυτή τη δημοσιοποίηση, ήταν πολύ εύκολο να γυρίσει πίσω η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια. Περιμένανε να περάσει ο μήνας του βουλεύματος, ώστε να είναι αμετάκλητο το βούλευμα, γιατί πλέον είναι δύσκολο ένας κατηγορούμενος να κάνει αναίρεση ή οποιαδήποτε άλλη νομική ενέργεια. Παρά μόνο η ίδια η εισαγγελέας, η κ. Κοτζαμάνη του Αρείου Πάγου, κατά του νόμου.

Μακάρι η κ. Κοτζαμάνη να κινήσει τις διαδικασίες και να αποδειχθεί ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και δεν κοιτάζει πρόσωπα. Δεν έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές με ακεραιότητα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Πρέπει να αποδείξει, η κ. Πόγκα, η πρόεδρος του συμβουλίου Εφετών που έβγαλε αυτό το βούλευμα, ότι είναι μια αδέκαστη δικαστίνα. Όμως, ο κ. Τζιμπλάκης με το όνομα, δεν ήταν τακτικό μέλος του συμβουλίου Εφετών, ήταν αναπληρωματικό. Θα πρέπει, λοιπόν, η κ. Πόγκα γιατί άφησε να κάνει την εισήγηση ένα αναπληρωματικό μέλος και όχι τακτικό. Αν το θεωρούμε σύμπτωση, τότε πάω πάσο.

Η διαδικασία με τον κ. Πούλιο δεν ήταν τυχαία, αν τα βάλετε κάτω. Όταν πήραν την πρόταση του κ. Πούλιου το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην περάσουν οι μέρες των διακοπών και να αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης. Ο κ. Πούλιος έκανε 17-19 μήνες να καταθέσει την πρόταση γιατί όντως ήταν ένας ογκώδης φάκελος. Είναι δυνατόν ο εισηγητής να κάνει την πρόταση μετά σε 32 μέρες; Έκαναν αγώνα δρόμου να καταθέσουν το βούλευμα. Όλα αυτά είναι ελεγκτέα και ντροπή της δικαιοσύνης. Θέλω να πιστεύω ότι επίορκοι δικαστές θα πάνε στη θέση τους. Θα πρέπει να απαντήσουν για τα τρία διαρκείας και τα “άλλα”. Τα “άλλα” τι ήταν, αυγά για το Πάσχα ή αρνιά; Τι ήταν αυτά τα “άλλα”; Να μας πουν. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Εγώ έχω κριθεί και δεν περιμένω κανέναν Πούλιο και κανέναν Τζιμπλάκη. Με έκρινε ο κόσμος του Βόλου εμένα. Εγώ δεν είπα ότι είμαι ιεραπόστολος. Είπα όμως ότι δεν μπορώ να κατηγορηθώ χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Οδηγούμαι σε δίκη για δωροδοκία. Να μας πουν λοιπόν πού και ποιόν δωροδόκησα και με πόσα. Αυτά είναι γελοία πράγματα και μιλάμε για ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο.

Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος που σέβεται τη δημοκρατία αυτή η υπόθεση θα ήταν στο αρχείο. Ο Άρειος Πάγος και το Εφετείο το θέμα Τζιμπλάκη το ήξεραν πολύ πριν βγει το βούλευμα. Και είχα φροντίσει κι εγώ να δώσω κάποιες πληροφορίες. Γιατί δεν έκαναν τίποτα; Με τη θετική πλευρά όμως. Ποτέ δεν ήμουνα ρουφιάνος και ποτέ δεν θα γίνω. Εδώ όμως παίζεται η ιστορία της οικογένειάς μου. Τα παιδιά μου δεν γνωρίζουν ακόμη το αδίκημά μου. Όταν λοιπόν γνωρίζω ότι ένας άνθρωπος που λέγεται Γιάννης Τζιμπλάκης είναι οπαδός του Ολυμπιακού, κάτοχος διαρκείας, επισκέπτεται συχνά τον πρόεδρο, δεν οφείλω να ενημερώσω; Κάποιοι άνθρωποι έχουν πληγωθεί οι οικογένειές τους. το παιδί μου ντρεπόταν να πάει στο σχολείο γιατί το κορόιδευαν τα άλλα παιδιά.

Στη φιλία μου με τον Νίκο Πατέρα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη την πλήρωσα εγώ τη διαμάχη τους. Εγώ μπροστά τους είμαι μυρμήγκι επιχειρηματικά. Σε ψυχή και καρδιά, όμως, δεν τους βλέπω. Αν ανέβουν και οι δυο σε μια ζυγαριά και εγώ από την άλλη, σε εμένα θα γείρει. Η δική τους διαμάχη με οδήγησε στη φυλακή, αλλά δεν το μετανιώνω. Εγώ σέβομαι τα παντελόνια που φοράω και τα προσωπικά μου μαζί τους δεν τα βγάζω. Εγώ στα 56 μου αδελφούλα δεν θα γίνω.

Έχει γίνει επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Έχω κάνει σχετικό αίτημα, έχουν απομαγνητοφωνήσει τις 87 από τα 250 κασέτες γιατί στις άλλες υπάρχουν και πολιτικοί και άλλοι που δεν πρέπει να μαθευτούν αυτά που λένε. Να μην κρίνεται από το 30% των απομαγνητοφωνήσεων το ποιος είναι ένοχος για να καλύπτονται άλλοι. Προσωπικά έχω κάνει πέντε αιτήσεις να απομαγνητοφωνηθούν όλες οι κασέτες και να λάμψει η αλήθεια. Μπορεί πολύς κόσμος που με ακούει να λέει, τι λέει ο Μπέος; Αν κοιτάξετε το δέντρο και όχι το δάσος, αύριο το πρόβλημα θα βρεθεί και στην πόρτα σας.

Υπάρχουν δικαστές με αξιοπρέπεια και ήθος. Και κάποιοι άλλοι σαν τον κ. Τζιμπλάκη που είναι ντροπή. Είναι ένα μείζον ηθικό θέμα η αξιοπιστία της δικαιοσύνης.

Δεν βγήκα από κανένα κολέγιο ή το Άγιον Όρος. Πήρα τηλέφωνο τότε τον Μαρινάκη επειδή ξέρω καλά το αντικείμενο και του είπα ότι σύμφωνα με πληροφορίες θα την πέσουν στα παιδιά στο αεροδρόμιο, οπότε κοίτα να τους προστατεύσεις. Σε εκείνο το παιχνίδι αδικήθηκε κατάφωρα ο Παναθηναϊκός -σκόπιμα ή όχι δεν μπορώ να το πω εγώ. Παίρνω λοιπόν τον Μαρινάκη που μιλάγαμε 20 ώρες τη μέρα και του είπα να τους προστατεύσει επειδή θα τους την έπεφταν στο αεροδρόμιο. Κακό είναι να μεταφέρεις σε έναν άνθρωπο που είναι φίλος σου μια πληροφορία;

Δεν βγήκατε να πείτε για την πρόταση του κ. Πούλιου που λέει ότι εγώ έστηνα τα παιχνίδια, εν αγνοία του Μαρινάκη, για να βγαίνει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ και να παίρνει ο Μαρινάκης 25 εκατ.! Δεν ντρέπονται λίγο; Δηλαδή εγώ είχα τη δυνατότητα να επηρεάσω ένα αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού για να πάρει ο Μαρινάκης 25 εκατ. και μετά να ζητάω εγώ δανεικά από τον Μαρινάκη και τον Σπανό και άλλους φίλους για να βγω από τη φυλακή;

Ζητάω περαιτέρω εξέταση και να κληθούν μάρτυρες (παίκτες, παράγοντες, κλπ). Δεν υπάρχει λόγος, μου απαντάει ο κ. Πούλιος, γιατί είναι πλημμέλημα και έχει παραγραφεί. Ναι, αλλά από ένα πλημμέλημα κατηγορούμαι μετά εγώ για κακούργημα.

Είμαι έτοιμος να κάτσω να πω -χωρίς ονόματα- στον εισαγγελέα και τον ανακριτή όλα όσα γνωρίζω για την πυραμίδα, για τον Γκιρτζίκη και τον Παπανικολάου, όλα αυτά τα εργαλεία που πίνουν το αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα κουπιά που κινούν τη βάρκα είναι πάντα τα ίδια.

Είμαι έτοιμος να ανοίξω το στόμα μου και δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος να κρυφτούν όλοι αυτοί. Έβγαλε ο κ. Κοντονής τη διάταξη για τακτικούς δικαστές. Εδώ είναι το θέατρο του παραλόγου. Ποιος τους διορίζει αυτούς; Έναν δικαστή δεν μπορεί κανένας άλλος να τον ορίσει παρά μόνο ανώτερος δικαστικός λειτουργός. Στείλανε όμως μια λίστα στην ΕΠΟ και επέλεξε. Και ποια είναι η διαφορά όταν από τους 30 θα επιλέξω αυτούς που θα μου κάνουν τα χατίρια; Τρελαίνομαι με τον Αλαφούζο, τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη. Αμολάνε αϊτό. Αφήνουν τον κάθε Γκιρτζίκη να ορίζει τους δικαστές. Κοιμούνται, αλλά τι να πεις.

Ο αθλητικός εισαγγελέας προτείνει και δεν μπορεί να τιμωρήσει. Πόσες διώξεις έχει ασκήσει και πόσες έχουν εκδικαστεί;

Εγώ θα μάζευα τις υπόλοιπες ομάδες και θα έλεγα ας παίξει μόνος του ο Ολυμπιακός. Γνωρίζετε ότι πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ο Βοσκάκης έκανε μια μάζωξη με τους διαιτητές για να μάθει ποιος είναι από τη μια πλευρά και ποιος από την άλλη; Αν πραγματικά οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα είναι ειλικρινείς, είναι η ευκαιρία του αιώνα να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια με όσα ξέρω. Όχι μιλώντας με πρόσωπα, αλλά μιλώντας για τη διαδικασία που την ξέρω καλά.

Είχα πει για ένα έργο στην Αμερική που πιάσανε τον τσιλιαδόρο και άφησαν αυτόν που έφυγε με τα λεφτά και τα καλάσνικοφ. Αν πιστεύει κανείς, ο πιο αθώος Έλληνας, ο πιο άρρωστος οπαδός, ότι εγώ είχα τη δυνατότητα να στήνω παιχνίδια ώστε ο Μαρινάκης να παίρνει 25 εκατ. εν αγνοία του, λυπάμαι τους γονείς αυτού του Εισαγγελέα που τον σπούδαζαν για να βγάζει τέτοια πορίσματα. Θέλω να το ξαναπώ. Δίνεται μια ευκαιρία στη δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι πολίτες του Βόλου επέλεξαν για δήμαρχο του Βόλου μέχρι το 2019 τον Μπέο. Μέχρι τότε θα είμαι εγώ. Χωρίς να έχω πάει σε δίκη θα τεθώ σε αργία; Αυτός ο νόμος είναι φωτογραφικός για τη Χρυσή Αυγή. Να τεθώ σε αργία, αλλά αφού θα έχω περάσει πρώτα από δίκη. Πρώτα να κριθώ από δικαστές και μετά να τεθώ σε αργία. Με τίμησε ο κόσμος του Βόλου με την ψήφο του και δεν μπορώ να τους πουλήσω».

Ο Βόκολος και ο Φύσσας είναι παιδιά μου από τον Πανιώνιο. Δώσανε 2,5 εκατ. για μεταγραφές για να παίξουν με τη Βέροια και τον Παναιτωλικό; Είναι ντροπή. Κάνεις την υπέρβαση και παίρνεις τρεις παιχταράδες για να πάρεις τον τίτλο κι αυτοί δεν έχουν παίξει ακόμα; Αν ήμουν πρόεδρος πέρυσι στον ΠΑΟΚ θα το έπαιρνα το πρωτάθλημα με διαφορά 17-18 βαθμών. Εσύ έχεις τους διαιτητές, εγώ έχω τα στόπερ. Θα έχανα μέσα στην Τούμπα με τον Φωτάκη και τον Χάβο προπονητή; Οι άλλοι έχουν 32 παίκτες μοιρασμένους στις υπόλοιπες ομάδες. Όταν κάνω πρωταθλητισμό προσπαθώ ως παράγοντας να κερδίζω. Από τη στιγμή που έχω αντιπάλους που χρησιμοποιούν θεμιτά μέσα, θα χρησιμοποιήσω κι εγώ θεμιτά. Αν χρησιμοποιήσεις αθέμιτα, θα χρησιμοποιήσω κι εγώ αθέμιτα. Πάντως μ…ας δεν θα γινόμουνα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «χώνει» σε Ρότζερς ο Σακχό!!

Λίγες μόνο μέρες μετά την απόλυση Ρότζερς από τη Λίβερπουλ ξεκίνησε το… θάψιμο από πρώην παίκτες του, με τον Μαμαντού Σακχό να… σέρνει το χορό.

Τα «χώνει» σε Ρότζερς ο Σακχό
Παρά το γεγονός πως πριν από λίγες εβδομάδες ο Μαμαντού Σακχό ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ μετά από εισήγηση του Μπρένατν Ρότζερς, φαίνεται πως οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Αιτία γι’ αυτό και λόγος για τον οποίο ο κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων» ήταν ο πρώτος που καταφέρθηκε κατά κάποιον τρόπο εναντίον του πρώην τεχνικού της ομάδας, υπήρξε το γεγονός ότι δεν βρισκόταν μεταξύ των βασικών επιλογών του για την ενδεκάδα στην έναρξη της σεζόν.

«Ας πούμε πως την περίοδο που δεν αγωνιζόμουν, ένιωθα σαν λιοντάρι στο κλουβί που δεν το έχουν ταΐσει για καιρό. Όταν ανοίξεις την πόρτα, θα επιτεθεί», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Σακχό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χρωστούν στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ!!

Προθεσμία από την ΕΕΑ προκειμένου να εξοφλήσουν το χρέος που έχουν στο ΟΑΚΑ πήραν οι ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Πήρε πιστοποιητικό η «Ένωση» και άλλες οκτώ ΚΑΕ.


Χρωστούν στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ!
Πιστοποιητικό συμμετοχής για τη νέα σεζόν έλαβαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εννέα ΚΑΕ, μεταξύ των οποίων οι ΑΕΚ, Άρης, αλλά και οι νεοφώτιστοι Λαύριο και Καβάλα.

Παράλληλα, η ΕΕΑ έδωσε προθεσμία στην «Ένωση» και στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη που έχουν προς στο ΟΑΚΑ. Στη μεν ΑΕΚ δόθηκε προθεσμία 15 ημερών να ξεχρεώσει, ενώ το «τριφύλλι» μπορεί μέχρι τις 5/11/2015 είτε να καταβάλει ολόκληρο το σχετικό ποσό, είτε να προχωρήσει σε διακανονισμό.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99 ΚΑΕ.

Α) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:

ΚΑΕ ΑΕΚ

Θα κληθεί στο άμεσο μέλλον (προθεσμία 15 περίπου ημερών) για την πλήρη εξόφληση του χρέους προς το ΟΑΚΑ.

ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ

Κατά πλειοψηφία και εντός μηνός κατάθεση της εγγυητικής επιστολής. (Μειοψηφία Προέδρου κ. Κ. Παπαλάκη ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί πιστοποιητικό λόγω μη προσκόμισης της εγγυητικής επιστολής.)

ΚΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΚΑΕ ΑΡΗΣ
ΚΑΕ ΚΑΒΑΛΑ

Κατατέθηκαν τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής στην Τράπεζα. Το σώμα του τίτλου πρέπει να προσκομιστεί μέχρι 22.10.15. Άλλως θα ακολουθήσουν οι νόμιμες κυρώσεις.

ΚΑΕ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

Β) Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, έχει προθεσμία έως 05.11.15 για την εξόφληση ή διακανονισμό του χρέους προς το ΟΑΚΑ. Κάθε άφεση χρέους είναι ανεπίτρεπτη.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, ώρα 12:00
».

Χωρίς πέντε ο Παναθηναϊκός!!

Με αρκετά προβλήματα και απουσίες συνεχίζονται οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός προγράμματος –πλην των διεθνών- έμειναν οι Ταυλαρίδης, Εσιέν, Βέμερ, Πέτριτς και Κότσαρης.

Χωρίς πέντε ο Παναθηναϊκός
Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να μην βρίσκονται σε πρώτο πλάνο λόγω της διακοπής για τις εθνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το πρόγραμμά του με απογευματινή προπόνηση μετά το χθεσινό ρεπό.

Από το σημερινό πρόγραμμα απουσίασαν οι Ταυλαρίδης, Εσιέν, Βέμερ, Πέτριτς, Κότσαρης που προπονήθηκαν μόνοι τους και φυσικά οι διεθνείς.

Ταυλαρίδης, Εσιέν και Βέμερ έκαναν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, ενώ Πέτριτς και Κότσαρης προπονήθηκαν ατομικά. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έκαναν ζέσταμα, «κορόιδο» και παιχνίδια μεταβίβασης.

Παράλληλα, προγραμματίστηκε φιλικό με την Καλλιθέα για αύριο στις 11 το πρωί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η «πράσινη» καρδιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα!!


Για άλλη μια φορά ο Ζιλμπέτο Σίλβα μέσω των λογαριασμών του στα social media δείχνει πως δεν ξεχνά τον Παναθηναϊκό και τις μέρες που τίμησε τη φανέλα με το τριφύλλι.

Η «πράσινη» καρδιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα
Μια φωτογραφία του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ανέβασε στο Instagram ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και μέσα σε λίγη ώρα τα σχόλια και τα like από τους φίλους των «πρασίνων» διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βραζιλιάνος επιλέγει στιγμιότυπο με ευθεία αναφορά στο… ελληνικό παρελθόν, αφού πολύ συχνά θυμάται την «πράσινη» εποχή της σπουδαίας καριέρας του.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίζει η Εθνική, αλλά ποιος νοιάζεται;

Η Εθνική παίζει την Πέμπτη και σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει. Ωστόσο, στην ΕΠΟ μάλλον ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της ποδοσφαιρικής καταστροφής που έχει συντελεστεί.

Παίζει η Εθνική, αλλά ποιος νοιάζεται;
Ρε πώς αλλάζουν οι καιροί! Ο επερχόμενος αγώνας της Εθνικής ομάδας, όχι απλά περνάει στο… ντούκου, αλλά η απαξίωση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αδιαφορίας, που δεν συγκρίνεται ούτε με τα «πέτρινα» χρόνια των περασμένων δεκαετιών.

Γράφει ο Σταύρος Χονδροθύμιος

Αλήθεια, αν πραγματοποιούσαμε ένα γκάλοπ στο δρόμο και ρωτούσαμε τους περαστικούς με ποια ομάδα θα αγωνιστεί η Εθνική μας την Πέμπτη, τι ποσοστό νομίζετε ότι θα έδινε τη σωστή απάντηση; Τροφή για σκέψη…

Η Β. Ιρλανδία δεν είναι μεγαθήριο, αλλά δεν είναι και… Σαν Μαρίνο, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν (παλιότερα θα έβαζα σε αυτήν τη λίστα και τα Ν.Φερόε, αλλά πλέον δεν με παίρνει), ώστε το ματς να μην ενδιαφέρει κανέναν. Εμείς έχουμε αποκλειστεί, η αντίπαλός μας είναι πρώτη στον όμιλο και η ομάδα μας αναζητά την αναγέννηση, αλλά… ποιος νοιάζεται; Δυστυχώς σχεδόν κανείς!

Πρόκειται για πραγματικό κατόρθωμα, πως αυτή η ομάδα κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να ξενερώσει πλήρως τους φίλους της που με τόσο κόπο είχε φέρει κοντά της. Ναι, οι περισσότεροι ήταν ευκαιριακοί και έγιναν ξαφνικά φαν της Εθνικής, χάρη στις επιτυχίες της «γαλανόλευκης», αλλά η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων, έτσι δεν είναι; Δεν αγαπούν τη νίκη περισσότερο από την ομάδα τους; Οπότε αυτό δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει.

Το ανησυχητικό είναι ότι τώρα που την εγκατέλειψαν οι όψιμοι και.. μοδάτοι οπαδοί, πόσοι από τους πραγματικά πιστούς θα παραμείνουν στην στο πλευρό της Εθνικής; Γεγονός είναι ότι εμφανίσεις των διεθνών μας είναι αποκαρδιωτικές και… φως στο τούνελ ούτε καν αχνοφαίνεται, αλλά είναι διαφορετικό πράγμα η κριτική (έστω και σκληρή), η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση και άλλο η απαξίωση, ο μηδενισμός και η ειρωνεία!

Το χειρότερο όλων είναι ότι ενώ η Εθνική… βουλιάζει, στην ΕΠΟ σφυρίζουν αδιάφορα! Ή μάλλον για να μην είμαι άδικος, δεν αδιαφορούν, αλλά είτε δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της ποδοσφαιρικής καταστροφής που έχει συντελεστεί αυτούς τους μήνες, είτε είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κρίση και να βρουν λύσεις. Σε ένα χρόνο από τον πάγκο της ομάδας έχουν περάσει τρεις και αναζητείται ο τέταρτος, ο οποίος έχει καθυστερήσει μάλιστα.

Εν κατακλείδι, αν κύριοι της ομοσπονδίας δεν σας έχει ταρακουνήσει το ανύπαρκτο ενδιαφέρον του κόσμου για τα ματς της Εθνικής, τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Το τελειωτικό χτύπημα θα είναι η αδιαφορία των ίδιων των ποδοσφαιριστών και εκεί η οθόνη θα γράψει… GAME OVER! *Πηγή: sport-fm.gr*

Βατούτιν: «Δεν κάναμε πρόταση στον Πρίντεζη, ο μάνατζέρ του τον πρότεινε…»

Ύστερα από πρόταση του μάνατζερ του Γιώργου Πρίντεζη και όχι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε το «φλερτ» ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της «ομάδας του στρατού» Αντρέι Βατούτιν!

Βατούτιν: «Δεν κάναμε πρόταση στον Πρίντεζη, ο μάνατζέρ του τον πρότεινε…»

Ωστόσο, όπως εξήγησε αργότερα ο Ρώσος παράγοντας, η… ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε γρήγορα λόγω των πολλών χρημάτων που θα έπρεπε να δοθούν στον διεθνή φόργουορντ, αλλά και στους «ερυθρόλευκους».

Στη συνέχεια, ο Βατούτιν δήλωσε πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξόδεψε έξι εκατ. δολάρια για την ενίσχυσή της αυτό το καλοκαίρι, ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Δημήτρη Ιτούδη.

«Οι στόχοι της ΤΣΣΚΑ για την επόμενη σεζόν και φέτος είναι οι ίδιοι. Να πάρουμε τη VTB League και να φτάσουμε στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Εμπιστευόμαστε απόλυτα τον Δημήτρη Ιτούδη για να χτίσει ένα ισορροπημένο σύνολο ανάμεσα στους παίκτες. Επίσης, μπορώ να πω πως αποκτήσαμε όποιον θέλαμε φέτος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν το πρόβλημα τα χρήματα, αλλά υπήρχαν γεωγραφικοί και πολιτικοί λόγοι», δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν στην ιστοσελίδα «sport-express.ru».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε στο «σίριαλ» με τον Γιώργο Πρίντεζη: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ξεκαθαρίσω πως το θέμα του Πρίντεζη δεν είχε να κάνει με την επέκταση του συμβολαίου του Βίκτορ Χριάπα. Αυτό είναι μία ιστορία… φαντασίας. Όσον αφορά τώρα τη μεταγραφή του Πρίντεζη, η πρόταση δεν ήταν από εμάς. Μας προτάθηκε από τον μάνατζέρ του, αλλά δεν μας έκανε για δύο λόγους: το συμβόλαιό του, αλλά και η ρήτρα που θα έπρεπε να καταβάλουμε στον Ολυμπιακό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκαριστική πτώση οπαδού από κερκίδα!! (video)

Φτηνά την γλίτωσε ένας οπαδός στην Αργεντινή, που… έσκασε σαν καρπούζι στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από πτώση από κερκίδα ύψους 7μέτρων.

Σοκαριστική πτώση οπαδού από κερκίδα (video)

Στην Αργεντινή αυτή την φορά ένας οπαδός είχε άγιο έπειτα από πτώση από κερκίδα. Για άγνωστους λόγους στο ματς της Ατλέτικο Μίτρε κόντρα στην Γιουβεντούδ Αντονιάνα για την 4η κατηγορία, ένας οπαδός των γηπεδούχων έπεσε απ’ το πάνω διάζωμα του σταδίου σοκάροντας του πάντες κι ενώ το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη.

Πάντως παρά το ατύχημά του, από ύψος 7μέτρων, μεταφέρθηκε άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει κάποια ανησυχία.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «έχωσε» σε Μουρίνιο-Φαν Χάαλ ο Κρόιφ!!

Με πολύ σκληρή γλώσσα μίλησε ο Γιόχαν Κρόιφ για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, κυρίως λόγω των επιλογών και του τρόπου διαχείρισης των Λουίς Φαν Χάαλ και Ζοσέ Μουρίνιο αντίστοιχα.  

Τα «έχωσε» σε Μουρίνιο-Φαν Χάαλ ο Κρόιφ!
Μιλώντας στο «SkySports» για την Πρέμιερ Λιγκ, ο θρύλος του Άγιαξ πρώτα.. περιέλαβε τον τεχνικό των «κόκκινων διαβόλων» για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στο χορτάρι και είπε:
«Δεν είναι τόσο σημαντικό για τον Φαν Χάαλ να κυριαρχείς έναντι του αντιπάλου και να επιβάλλεσαι με την εμφάνισή σου. Εμένα μου αρέσει το επιθετικό και επιβλητικό ποδόσφαιρο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν το κάνει αυτό. Είναι περίεργο που απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους καταφέρνει και παίρνει τα αποτελέσματα και δεν μπορεί να το κάνει με τις υποδεέστερες ομάδες. Είναι περίεργη η κατάσταση.
Θεωρώ, ωστόσο, ότι τα αποτελέσματα έρχονται δεύτερα και πρώτα απ' όλα μπαίνει ο τρόπος που παίζεις ποδόσφαιρο. Και τα χρήματα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας πλέον στο άθλημα, αλλά και αυτό έρχεται δεύτερο. Στην Αγγλία όλες οι ομάδες έχουν διαφορετικό στυλ και πρέπει ο κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο για να διασκεδάσει, να βλέπει αυτό που πραγματικά τον ψυχαγωγεί».
Όταν η κουβέντα έφτασε στην Πρωταθλήτρια Τσέλσι και το χείριστο ξεκίνημά της στο φετινό πρωτάθλημα, ο Γιόχαν Κρόιφ έριξε τα «βέλη» του προς τον Ζοσέ Μουρίνιο, δηλώνοντας:
«Ο Ζοσέ, προφανώς λόγω του ότι εκείνος δεν είχε 100.000 οπαδούς να τον αποθεώνουν ή να τον αποδοκιμάζουν στην ποδοσφαιρική του καριέρα, δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και γι' αυτό ίσως θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Δεν μπορεί, όμως, έτσι, να δείξει στα παιδιά τις αξίες του ποδοσφαίρου και να τα εκπαιδεύσει σωστά, ούτε για τον αθλητισμό, ούτε για τη ζωή. Θα έπρεπε να συμπεριφέρεται καλύτερα γιατί πάντα θα έχει τον Τύπο από πάνω του να γράφει για εκείνον...». 

Πηγή: England365.gr

Κλοπ, ο τρίτος και καλύτερος της Λίβερπουλ!!

Κάποτε ήταν ανήκουστο… Ένας «ξένος» στον πάγκο της Λίβερπουλ; Ο Γιούργκεν Κλοπ, όμως, μόλις ο τρίτος αυτής της λίστας, έρχεται στους «κόκκινους» και φιλοδοξεί να τους κάνει ξανά… φωτιά!

Κλοπ, ο τρίτος και καλύτερος της Λίβερπουλ

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Η περιπέτεια της υγείας του Ουγιέ υπήρξε μάλλον η αφορμή για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, όμως σε γενικές γραμμές το «πείραμα» με τους… ξένους θεωρήθηκε τόσο επιτυχημένο που διάδοχος του Γάλλου ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ. Η πορεία των «κόκκινων» επί ημερών του γνωστή.

Σε πείσμα των προβλέψεων για το αντίθετο ή τις προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες, η αλήθεια είναι πως οι ξένοι και ως προς την εθνικότητα και την κουλτούρα της Λίβερπουλ προπονητές, αποδείχθηκαν και οι πλέον επιτυχημένοι στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Στην εποχή, δηλαδή, που ακολούθησε μετά το τελευταίο πρωτάθλημα που σήκωσε ο τότε αρχηγός Άλαν Χάνσεν το 1990.

Η πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική ηγεσία (αν κι εφόσον αυτό συμβεί) γίνεται με μοναδικό στόχο να επαναληφθεί σύντομα αυτή η σκηνή. Να επιστρέψει η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ στην κάποτε γνώριμη για εκείνη θέση, στην κορυφή. Για την ώρα φαίνεται πως το μεγαλύτερο αγκάθι για την επίτευξη συμφωνίας είναι η επιμονή του Γερμανού να μην βρίσκονται οι επιλογές του για προσθήκες ποδοσφαιριστώς υπό την εποπτεία της περίφημης επιτροπής μεταγραφών του συλλόγου.

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη τακτική έγινε θεσμός στην ομάδα και σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται με εκείνους που οδήγησαν στην απόλυση τόσο του Ουγιέ όσο και του Μπενίτεθ. Και οι δύο τα έκαναν μαντάρα στη διαχείριση των διαθέσιμων κεφαλαίων για ενίσχυση της ομάδας. Για την ακρίβεια, οι επιλογές τους αντί για ενίσχυση, οδήγησαν στην απόλυτη αποδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού. Ελ Χατζί Ντιούφ, Σαλίφ Ντιαό, Μπρούνο Σεϊρού την περίοδο Ουγιέ και Αλμπέρτο Ακουϊλάνι, Γκλεν Τζόνσον ή Λούκας την εποχή παντοδυναμίας του Μπενίτεθ αποδείχτηκαν περίπου πεταμένα λεφτά…

Τώρα ο Κλοπ ζητεί και αυτός περίπου «λευκή επιταγή» προκειμένου να τρέξει τις μεταγραφές όπως επιθυμεί. Κρίνοντας από τον τρόπο που το έπραξε με την Ντόρτμουντ υπάρχει ελπίδα πως ανάλογα «εγκλήματα», όπως για παράδειγμα αυτό του Μπαλοτέλι, δεν θα επαναληφθούν.

Εφόσον η διοίκηση ανάψει το «πράσινο φως» ξέρει τι μπορεί να περιμένει από αυτόν. Στην Bundesliga έφερε επιτυχίες πολύ μεγαλύτερες από ό,τι προϊδέαζε το μπάτζετ. Ως τεχνικός της Λίβερπουλ ο Κλοπ θα έχει ανέσεις που δεν διέθετε παλιότερα. Περισσότερα χρήματα στη διάθεσή του και τη βεβαιότητα πως καμιά… Μπάγερν δεν θα του πάρει μέσα από τα χέρια τον νέο Λεβαντόφσκι που αυτός θα ντύσει στα κόκκινα.

inner

Αν ο ενθουσιώδης, συναισθηματικός κι εξωστρεφής Κλοπ κατορθώσει να ξεσηκώσει το «Kop» και να αναπτυχθεί ο απίστευτος αμοιβαίος δεσμός με αυτόν που είχε με το «Yellow Wall» στη Βεστφαλία, βρίσκει για τον εαυτό του ένα παραπάνω πιθανό συστατικό επιτυχίας αλλά και «μαξιλαράκι» ασφαλείας για εκείνες τις δύσκολες μέρες που θα’ρθουν. Το πρόβλημα είναι πως οι απαιτήσεις της Λίβερπουλ και οι απανωτές αποτυχίες της ομάδας δεν επιτρέπουν μακρά περίοδο χάριτος.

Τουλάχιστον όχι τέτοια που θα είχε κάποιος άλλος στη θέση του. Που θα είχε ενδεχομένως ο Κάρλο Αντσελότι αν ήταν εκείνος που θα κέρδιζε την κούρσα της διαδοχής…

inner

Σε κάθε περίπτωση, το Άνφιλντ «πεθαίνει» για έναν στρατηγό, για έναν ηγέτη. Εκείνον τον τύπο που θα εμπνεύσει, θα παρασύρει και θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Μετά τον Τζέραρντ, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, ένας τέτοιος στον πάγκο είναι πολύ πιο εύκολο να προκύψει συγκρινόμενος με ό,το άφησε πίσω της η εποχή Ρότζερς και ο Κλοπ διαθέτει στοιχεία που του προσδίδουν στάτους «Μωυσή» που τον περιμένει ένας ολόκληρος λαός για να τον οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας. *Πηγή: sport-fm.gr*