Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Με τα γνωστά θέματα στο «Καραϊσκάκη»

Χωρίς έξι ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψει στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να αποδράσει με το διπλό από την έδρα του Ολυμπιακού.

Με τα γνωστά θέματα στο «Καραϊσκάκη»
Δίχως νέα προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει ως γνωστό τους Λάζαρ, Σταφυλίδη, Πέλκα, Κουμάλο (ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας), Κατσικά και Κωνσταντινίδη (προπονήθηκαν μόνοι τους). Οι συγκεκριμένοι έμειναν εκτός αποστολής και θα προπονηθούν μόνοι τους στη Νέα Μεσημβρία.

Μετά το τέλος της προπόνησης οι Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο, όπου γευμάτισαν όλοι μαζί, και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για Αθήνα.

Στο καθαρά αγωνιστικό πρόγραμμα, οι παίκτες επιδόθηκαν σε ασκήσεις συντήρησης και αποφόρτισης, ενώ στη συνέχεια έπαιξαν το καθιερωμένο “5-2? και σε διάφορες ασκήσεις με μπάλα, σε ένα μικρής διάρκειας πρόγραμμα.

Ο 44χρονος προπονητής θα παρατάξει με τη γνωστή διάταξη 4-4-2 τον «Δικέφαλο του Βορρά» κόντρα στους Πειραιώτες.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ιτάνζ, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Λίνο. Τα δύο στόπερ θα είναι ο Κατσουράνης με τον Σίλντενφελντ.

Από αριστερά προς δεξιά στη μεσαία γραμμή Καμαρά, Κάτσε, Λόρενς και Ολίσε, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.
πηγή: sport-fm.gr

Του άλλαξε τα φώτα!!

Τι να τον κάνει τον πυλώνα στο «Γεντί Κουλέ»; Ο ΟΦΗ όντας εμφανώς ανώτερος στον αγώνα, επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής. Μπλέκουν για τα πλέι οφ οι Ηπειρώτες.

Του άλλαξε τα φώτα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάστηκε πολύ κακός στο «Γεντί Κουλέ» και οι Κρητικοί το επωφελήθηκαν στο έπακρον. Έτσι τα δύο γκολ των Παπάζογλου (17') και Κουτσιανικούλη (65') χάρισαν την σπουδαία νίκη στην ομάδα τους και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Το μόνο που κατάφεραν οι Γιαννιώτες ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Γιάκο (85’), που όμως δεν άλλαξε κάτι και πλέον κινδυνεύουν να τους «πιάσει» ο Παναθηναϊκός (εφόσον επικρατήσει του Πλατανιά) στην μάχη για την προνομιούχο πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Το ματς


Έστω και χωρίς πυλώνα, έστω και νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα παιχνίδιου, αυτό ξεκίνησε! Και ναι μεν στα πρώτα λεπτά δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο, αλλά όσο… προχωρούσε το ματς, όλο κι ανέβαινε ο ΟΦΗ και παράλληλα «έπεφτε» ο ΠΑΣ. Πρώτη απόπειρα των Κρητικών για να πετύχουν κάποιο τέρμα ήρθε με τον Παπάζογλου, μετά από λάθος του Κολοβέτσιου, ωστόσο ο Φεγκρούς σε ετοιμότητα είπε «όχι», κρατώντας το 0-0. Προς στιγμήν, όμως.

Γιατί στο 17’ «χτύπησαν». Και πάλι ο φορ του ΟΦΗ ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής των Ηπειρωτών και με δυνατό σουτ «εκτέλεσε» τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 1-0. Οι παίκτες του Χριστόπουλου ήταν σε κακή μέρα, δεν μπορούσαν να κάνουν φάσεις, είχαν χάσει τον χώρο του κέντρου και ο Ντε Βινσέντι ήταν εξαιρετικά κλεισμένος. Χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως η κεφαλιά του Κολοβέτσιου δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να πάει στα αποδυτήρια με το (εύκολο) υπέρ του 1-0.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, οι Ηπειρώτες έδειξαν διάθεση να πιέσουν για την ισοφάριση. Όμως δεν κράτησε για πολύ, με τον ΟΦΗ να ισορροπεί το παιχνίδι γρήγορα-γρήγορα. Κι αφού η κεφαλιά του Κουτσιανικούλη δεν βρήκε στόχο από κοντά, ήρθε ακόμη μια «ατυχία» για τους Κρητικούς, αφού στο 59’, το ωραίο σουτ του Λαμπρόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι του Φεγκρούς, με το 1-0 να παραμένει και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν στο… κόλπο για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, ο Κουτσιανικούλης στο 65’ έβαλε… ταφόπλακα, καθώς στην αντεπίθεση, ο άσος του ΟΦΗ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, «τέλειωσε» την φάση μόνος του και με διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 2-0 για την ομάδα του, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Γιαννιώτες προσπάθησαν να ξαναμπούν στην διεκδίκηση κάποιου βαθμού. Και το κατάφεραν στο 85’, με την αλλαγή του Χριστόπουλου, τον Γιάκο, να αποφεύγει ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο και με συρτό σουτ να μειώνει σε 2-1 και να δίνει εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. Εν τέλει τίποτα δεν άλλαξε στο τέλος, με τον ΟΦΗ να παίρνει σπουδαία βαθμολογική ανάσα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (86’ Περογαμβράκης), Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (90’ Κουρδάκης), Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής, Βιτώρος (56’ Ιωαννίδης)

Στον πάγκο: Συνάκης, Ζορμπάς, Ροβίθης, Νυκτάρης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου, Λίλα, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος (72’ Γιάκος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (83’ Νικλητσιώτης)

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Οικονόμου, Ντάσιος, Κεϊτά, Νάκος πηγή: sport-fm.gr

Πήγε «Καραϊσκάκη» ο Καντονά!

Στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» και στο μουσείο του Ολυμπιακού βρέθηκε σήμερα ο παλαίμαχος σούπερ σταρ, Ερικ Καντονά, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα για τη παραγωγή ντοκιμαντέρ με τα μεγάλα ντέρμπι.

Πήγε «Καραϊσκάκη» ο Καντονά
Ο Γάλλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιντς, Μαρσέιγ και Οσέρ, βρίσκεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όπου θα συμπεριληφθούν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Looking For Athens», που ετοιμάζει η εταιρεία παραγωγής του. Στο περιθώριο της παραμονής του, θα συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και με τον προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας, Μίτσελ. Η περιήγηση του ξεκίνησε σήμερα από το γήπεδο των «ερυθρόλευκων», αλλά και το μουσείο που στεγάζεται στο γήπεδο τους.

Ο Γάλλος πήγε στο γήπεδο με τους συνεργάτες του, ήταν πολύ φιλικός και ευγενικός με τους ανθρώπους του γηπέδου και με τον απλό κόσμο που φωτογραφήθηκε μαζί του και πήρε αυτόγραφο. Ο Καντονά, επισκέφτηκε τον χώρο τον αποδυτηρίων, είδε από κοντά την θύρα 7, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε και το μουσείο. Εκεί έμεινε για αρκετή ώρα, και με πολύ ενδιαφέρον έκανε ερωτήσεις τόσο για την ιστορία του Ολυμπιακού, όσο και για την τραγωδία της Θύρας 7. πηγή: sport-fm.gr

Εκτός ο Σιόβας!

Εκτός αποστολής για το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ άφησε ο Μίτσελ τον Δημήτρη Σιόβα, όπως και τον Μπάμπη Λυκογιάννη. Αναμενόμενα απόντες και οι Ντιακιτέ, Πάντελιτς και Πίνο.

Εκτός ο Σιόβας
Μία ακόμη μέρα σκληρής προπόνησης ήταν το Σάββατο για τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ δεν κατέβασε παρά στο ελάχιστο τους ρυθμούς προπόνησης ούτε την παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη».

Εκτός αποστολής άφησε ο Ισπανός τεχνικός τον Δημήτρη Σιόβα, παρότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, όπως και τον Μπάμπη Λυκογιάννη. Αναμενόμενα απόντες θα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα, αλλά και οι Ντιακιτέ, Πάντελιτς και Πίνο που είναι εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας και… μετρούν μέρες στην ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και τον περιορισμό της δράσης του αντιπάλου.πηγή: sport-fm.gr

Ίβιτς: «Συγκέντρωση και πάθος τα κλειδιά για τη νίκη»

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Βλάνταν Ίβιτς.

Ίβιτς: «Συγκέντρωση και πάθος τα κλειδιά για τη νίκη»
Τα μυστικά για να φύγει ο ΠΑΟΚ με το διπλό από το Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας… αποκάλυψε ο Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Σέρβος τόνισε πως η συγκέντρωση, το πάθος, καθώς επίσης και η πίστη στις ικανότητες της ομάδας είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του.

Ακόμη, ο Ίβιτς τόνισε πως πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι όπως δήλωσε βρίσκεται σε άνοδο, αλλά και λόγω της ενίσχυση του ρόστερ του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στα «Σπορ του Βορρά»:

Για το ποιο είναι το μυστικό ώστε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει μέσα στο Καραϊσκάκη; Εσύ είχες βάλει και το γκολ στο τελευταίο διπλό επί του Ολυμπιακού;
«Μάλλον ξεχνάς ότι είχα αναδειχθεί MVP και στα δύο τελευταία διπλά του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού. Γιατί εκτός από εκείνο στα πλέι οφ που είχα βάλει το γκολ, MVP είχα αναδειχθεί και στο άλλο διπλό, όπου είχα βγάλει την ασίστ στον Εντίνιο. Αυτά τα ματς δεν ξεχνιούνται. Ήταν μεγάλες νίκες. Αλλά δεν υπάρχουν μυστικά. Πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις μέσα στο Καραϊσκάκη, να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας και να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο συγκεντρωμένος και με πάθος.

Το Καραϊσκάκη είναι ένα πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό γήπεδο και ο Ολυμπιακός που έχει πολύ καλή ομάδα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. Γι αυτό πρέπει να δώσεις το 120% των δυνατοτήτων σου για να κερδίσεις εκεί μέσα. Πάντα γούσταρα περισσότερο να παίζω στο Καραϊσκάκη. Με έφτιαχνε και ο αντίπαλος κόσμος. Με έκανε να αισθάνομαι πιο δυνατός. Στην έδρα του Ολυμπιακού πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή. Πολλές φορές μπορεί κάποια λάθος σφυρίγματα να σε βγάλουν εκτός εαυτού και πρέπει να συγκρατείς να νεύρα σου. Αυτά γίνονται συνέχεια. Εγώ είχα αποβληθεί δύο φορές εκεί μέσα. Χρειάζεται μυαλό, εξυπνάδα και ηρεμία και να λες με τους συμπαίκτες σου: Πάω να τους κερδίσω. Έτσι κάναμε στα δύο διπλά που πήραμε το 2010».

Για το αν ο τωρινός ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει στο Καραϊσκάκη:
«Πιστεύω ότι μπορεί. Ο Ολυμπιακός δεν έχει δυνατά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα για να κρατήσει ψηλά το επίπεδο και τον ρυθμό του. Δεν έχει ανταγωνισμό στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Έχει χάσει μόνο από τον Ατρόμητο αλλά στα άλλα παιχνίδια κερδίζει συνήθως εύκολα. Από την άλλη πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε άνοδο. Έχει βελτιώσει αισθητά το ρόστερ του με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και πιστεύω έχει μεγάλες δυνατότητες για να κάνει κάτι καλό στο Καραϊσκάκη και μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν».

Για την πιθανότητα ο ΠΑΟΚ να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο:
«Ας μην προτρέχουμε. Κάθε χρόνο μιλάμε για τελικό στο Κύπελλο και όλο κάτι στραβώνει. Όπως πέρυσι με τον Ατρόμητο. Στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος μοιάζει να είναι σε καλύτερη φόρμα από τον ΠΑΟΚ τώρα και παίζει καλύτερα. Μακάρι βέβαια να περάσει ο ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο ελπίζω, αλλά δεν χρειάζεται να μιλάμε ακόμη για τελικούς».

Με αρκετές απουσίες στον… τελικό!

Δεν προλαβαίνουν την αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα οι Μπαργκάν και Καλί.

Με αρκετές απουσίες στον… τελικό
Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Βέροιας για την πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στην Κέρκυρα (31/3).

Ωστόσο, ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά», Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δεν θα έχει στη διάθεσή του –όπως όλα δείχνουν- τους Καλί και Μπαργκάν, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και αναμένεται να προφυλαχθούν.

Οι Μπαργκάν και Καλί προστέθηκαν στη λίστα των απόντων στην οποία ήδη βρίσκονται οι Σνάουτσνερ, Μπάρμπας και Καρλίνιο.

Από την άλλη, στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού τέθηκε ο Κόστλι, ο οποίος επέστρεψε και ενσωματώθηκε στην ομάδα.πηγή: sport-fm.gr

Τηλεφώνημα για βόμβα την ώρα του ματς!!

Την προσωρινή διακοπή του τοπικού ντέρμπι ΟΦΗ-Ηράκλειο προκάλεσε τηλεφώνημα για βόμβα στο γήπεδο.

Τηλεφώνημα για βόμβα την ώρα του ματς!
Το ντέρμπι του ΟΦΗ με το Ηράκλειο ήταν ήδη «μπαρούτι» λόγω του τοπικού χαρακτήρα του. Το ενδεχόμενο όμως να ήταν και… κυριολεκτικά μπαρούτι οδήγησε σε προσωρινή αναστάτωση.

Ένα τηλεφώνημα λοιπόν για τοποθέτηση βόμβας στο ΒΑΚ ανάγκασε τους διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι (τρία λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου).

Ευτυχώς όμως, οι έρευνες που έγιναν -με τη βοήθεια σκύλων- από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο γήπεδο έδειξαν ότι επρόκειτο για φάρσα και το ματς συνεχίστηκε έπειτα κανονικά. πηγή: sport-fm.gr

Τον θέλουν και με... πράξεις!

Ένα ποσό κοντά στις 250.000 ευρώ προσφέρουν οι διοικούντες τον Αστέρα Τρίπολης στον Σάκη Τσιώλη, στον οποίο έχουν προτείνει διετές συμβόλαιο.

Τον θέλουν και με... πράξεις

Το συμβόλαιο του Καρδιτσιώτη τεχνικού λήγει στο τέλος της σεζόν, όμως όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στους Αρκάδες και τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, οι διοικούντες τον σύλλογο – όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay – του προσφέρουν διετές συμβόλαιο συνεργασίας με 250.000 ευρώ και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχουν σε εκτίμηση το έργο του Τσιώλη και παρουσιάζονται έτοιμοι να του δώσουν ό,τι επιθυμεί για να κάνει σωστά τη δουλειά του.πηγή: sport-fm.gr

Κέρκυρα κατά ΚΕΔ!

Τα παράπονα τους για τον ορισμό του διαιτητή Δημητρόπουλου εξέφρασε η Κέρκυρα μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Κέρκυρα κατά ΚΕΔ
Ανακοίνωση κατά της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας εξέδωσε η ΠΑΕ Κέρκυρας μετά τον ορισμό του διαιτητή, Δημητρόπουλου, για την αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία οι Φαίακες θα αντιμετωπίσουν την Βέροια.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ μέσω της ανακοίνωσής τους εξέφρασαν τα παράπονά τους, τονίζοντας πως για τον εν λόγω –πολύ κρίσιμο - αγώνα θα ήθελαν έναν πιο έμπειρο διαιτητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Κέρκυρας:

«Διανύουμε τις τελευταίες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, με σειρά καθοριστικών αγώνων για τις ομάδες που στοχεύουν στην παραμονή τους. Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια, η ομάδα μας ζητεί από τα αρμόδια όργανα να δώσουν την προσοχή που αρμόζει σε αγώνες τόσο μεγάλης σημασίας. Καθώς θέλουμε το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και όχι από τυχόν διαιτητικά λάθη. Σ’ αυτή τη λογική, περιμέναμε, για τον κρίσιμο αγώνα με τη Βέροια, να οριστεί κάποιος έμπειρος διαιτητής - χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή προς τον διαιτητή που ορίστηκε. Η ΚΕΔ, ωστόσο, αποφάσισε αλλιώς. Μακάρι την Κυριακή, μετά το τέλος του αγώνα, να συζητάμε μόνο για ποδόσφαιρο».

«Δεν έχω μαγικό ραβδί, αλλά…»

Την πρόθεσή του να βοηθήσει τον Πανιώνιο εξέφρασε επίσημα ο Αρης Μισαηλίδης, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της SportDay.

«Δεν έχω μαγικό ραβδί, αλλά…»
Την προεδρία του Ερασιτέχνη Πανιωνίου θα διεκδικήσει ο Αρης Μισαηλίδης, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στη SportDay. Ο πρώην γυμναστής της ομάδας και γιος του αείμνηστου προέδρου των «κυανέρυθρων» εξέφρασε την επιθυμία να ενωθούν όλες οι δυνάμεις του συλλόγου, έχοντας ως στόχο το καλό του.

«Είναι γεγονός ότι θα κατέβω. Το ψηφοδέλτιο είναι κατά 99% έτοιμο. Απομένει να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με ένα-δύο πρόσωπα προτού συμπληρωθεί οριστικά. Γι' αυτό και δεν θέλω να αναφέρω στην παρούσα φάση τα ονόματα που θα το απαρτίζουν», ανέφερε αρχικά ο Μισαηλίδης και στη συνέχεια αποκάλυψε τις προθέσεις του:

«Θα γίνει μια προσπάθεια ενωτική. Θα χτυπήσω όλες τις πόρτες προκειμένου να αποφέρει κάτι καλό στον Πανιώνιο. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου είναι τραγική. Δεν έχω μαγικό ραβδί. Ούτε να περιμένει ο κόσμος πως θα γίνουν θαύματα. Θα γίνει μια προσπάθεια με ανθρώπους που είναι Πανιώνιοι. Στόχος να μην είναι σε κώμα ο Πανιώνιος και να βρεθεί φως στο τούνελ».

Ερωτηθείς αν χωρούν δύο «καρπούζια» στην ίδια μασχάλη, απάντησε: «Το δύσκολο καράβι είναι η ΠΑΕ. Ο Ερασιτέχνης είναι σε κακή οικονομική κατάσταση. Οι μετοχές είναι του Ερασιτέχνη. Οπότε, εκείνος ορίζει τους κανόνες».

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι στην τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ υπάρχουν αρκετοί Πανιώνιοι και είχε πει ότι θα χτυπήσει πόρτες, αλλά στην πορεία δεν άνοιξε κάποια, οπότε ποια είναι η διαφορά στις δικές του εξαγγελίες:

«Σε μένα πιστεύω να ανοίξουν οι πόρτες! Εχω μια μεγάλη πορεία στον Πανιώνιο, όπως και ο πατέρας μου έγραψε τη δική του ιστορία στο σύλλογο, και εύχομαι να εκτιμηθεί».

Καταλήγοντας, ο Αρης Μισαηλίδης αποκάλυψε πως δεν γνωρίζει αν θα αναλάβει ο ίδιος την προεδρία του Πανιωνίου ή θα επιλέξει κάποιον άλλον στη θέση του: «Ακόμη δεν το έχω αποφασίσει».

Αφήστε τα… μίση!

Στη σκιά του επεισοδίου μεταξύ Βιτόλο-Τοτσέ, αλλά και παρά τις σημαντικές απουσίες, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη σήμερα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πλατανιά για να δει play offs. Στο βάθος… μεταγραφές.

Αφήστε τα… μίση
Περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπάρχουν… Ο Παναθηναϊκός καλείται στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να υπερκαλύψει τη διαφορά των τριών βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα και η αρχή να γίνει από σήμερα, όταν υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πλατανιά (19:30, Novasports 2).

Το κλίμα διαταράχτηκε χθες από τον… εμφύλιο μεταξύ Βιτόλο και Τοτσέ, αλλά γρήγορα η ηρεμία επανήλθε και όλοι βλέπουν μόνο νίκη. Ο Φάμπρι αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σεϊταρίδης και Πίντο (που αναμένεται να επανέλθουν με Πανιώνιο), ο τιμωρημένος Σο, αλλά και ο Σισοκό που δεν ξεπέρασε την ίωση.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει καταλήξει στο σχήμα που θα παρατάξει, σε διάταξη 4-2-3-1, με μοναδικό ερωτηματικό τον σέντερ φορ, αφού βρίσκεται σε δίλημμα μεταξύ Τοτσέ (δοκιμάστηκε χθες) και Φιγκερόα (που φαινόταν να έχει προβάδισμα τις προηγούμενες μέρες). Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, οι Σπυρόπουλος και Μαρίνος στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, Μπουμσόνγκ και Τριανταφυλλόπουλος θα είναι οι στόπερ, Βιτόλο και Καζιγιάμα θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ με τον Ζέκα μπροστά τους (δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος να είναι πιο πίσω και ο Ιάπωνας μπροστά), ενώ Εσπάρθα από δεξιά και Μαυρίας από αριστερά θα πλαισιώνουν τον φορ. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Κουίνσι, που είναι πιθανό να παίξει σαν αλλαγή.

Στο βάθος… ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις προσπάθειες ενίσχυσης. Ο Καμίλο Μαγιάδα πρέπει να θεωρείται κλεισμένος και θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με την πλευρά του Σωκράτη Φυτανίδη, που προορίζεται για την άμυνα στη θέση του Βελάσκες που είναι υπό αποχώρηση. Θα αποκτηθεί κι ένας ξένος στόπερ αντί του Μπουμσόνγκ, με τους Βιτόρια και Κοέν να είναι στη λίστα. Σε ό,τι αφορά στον Καραγκούνη, μεγαλύτερο εμπόδιο για πιθανή επιστροφή του είναι το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Φούλαμ.πηγή: sport-fm.gr

Φέτσης, ο... πρώην ρέμπελος αλλά νυν αισιόδοξος!

Το απόλυτο μέχρι τη λήξη της σεζόν έθεσε ο Φώντας Φέτσης ως στόχο της ΑΕΚ, ώστε να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Φέτσης, ο... πρώην ρέμπελος αλλά νυν αισιόδοξος
Το σύνθημα για τους εναπομείναντες αγώνες της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έστειλε ο Φώντας Φέτσης.

«Αν πάρουμε τέσσερις βαθμούς στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, τότε θα εξασφαλίσουμε την παραμονή μας», τόνισε ο νεαρός μέσος της Ένωσης και στη συνέχεια μίλησε για την υπόθεση Βιντιάδη:

«Σίγουρα αν μπει ένας άνθρωπος με την οικονομική επιφάνεια του κυρίου Βιντιάδη πιστεύω ότι θα ήταν καλό για όλους μας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώντας Φέτσης στο «ΣΚΑΪ Γκολ»

Για τους εναπομείναντες αγώνες στο πρωτάθλημα:

«Η ομάδα πρέπει να πάει για το απόλυτο. Δεν είναι ότι πιο εύκολο, αλλά αν πάρουμε στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια 4 βαθμούς, θα εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας. Φτάσαμε πολύ χαμηλά φέτος, όμως αυτό θα μας δώσει δύναμη για να επανέλθουμε δυναμικά».

Για τη διοικητικά κατάσταση της ΑΕΚ:

«Από αυτά που καταλαβαίνω θεωρώ πως δεν την μένει και πολύς χρόνος της ΑΕΚ. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν και τρέχουν για την ομάδα, αλλά δεν ξέρω ακόμα για πόσο αυτό θα είναι δυνατό».

Για την κίνηση του Γιώργου Κατίδη:

«Ο Γιώργος δεν είχε καταλάβει τι είχε κάνει και πιστεύω πως αυτό το θέμα το παραφούσκωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης».

Για την περίπτωση του Δημήτρη Βιντιάδη:

«Σίγουρα αν μπει ένας άνθρωπος με την οικονομική επιφάνεια του κυρίου Βιντιάδη πιστεύω ότι θα ήταν καλό για όλους μας στην ΑΕΚ. Από αυτή τη χρονιά κρατάμε πως η ομάδα κέρδισε κάποιους νεαρούς παίκτες, ο κόσμος της την στηρίζει παντού και ελπίζουμε να βρεθεί και μια λύση στα διοικητικά».

Για την συνεργασία του με τους άλλους παίκτες:

«Με τον Κορδέρο συνεργάζομαι καλύτερα από κάθε άλλον, έχει τέτοιο ποιότητα που μπορεί να δεχθεί ακόμα και τις δύσκολες πάσες, ενώ ως αμυντικογερνής δυσκολεύομαι λίγο με τους επιθετικούς».

Για την προσωπική του ζωή:

«Είμαι επιρρεπής στις γυναίκες και στο φαγητό. Μικρός ήμουν τελείως ρέμπελος, αλλά στην πορεία το διόρθωσα».

Στο άγνωστο η ΑΕΚ!!

Προβληματισμένος από τον… άγνωστο Λεβαδειακό, που θα συναντήσει η ΑΕΚ μετά την αλλαγή προπονητή, είναι ο Έβαλντ Λίνεν. Έτοιμος ο Ρίκκα, σίγουρος ο Κορδέρο, ανησυχία για Τσουμάγκα.

Στο άγνωστο η ΑΕΚ
Δύο λόγους να ανησυχεί έχει ο Έβαλντ Λίνεν εν όψει του αυριανού αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό (17:15). Ο πρώτος έχει να κάνει με το… άγνωστο του αντιπάλου. Στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Γιάσμινκο Βέλιτς πήρε τη θέση του Γιώργου Παράσχου και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς θα παρατάξει ο νέος προπονητής την ομάδα της Βοιωτίας. «Δεν ξέρω πώς θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος», ομολόγησε χθες κατά την ανάλυση του αντιπάλου ο Γερμανός τεχνικός, ωστόσο επισήμανε κάποια σημεία που-σε κάθε περίπτωση-οφείλουν να προσέξουν οι παίκτες του.

Η δεύτερη ανησυχία του προπονητή της «Ένωσης» αφορά στα αγωνιστικά προβλήματα. Στη δεδομένη απουσία του τιμωρημένου Γκερέιρο, τη θέση του οποίου θα πάρει στο βασικό σχήμα ο Ανάκογλου, αλλά και σε αυτή του Παυλή που είναι καταβεβλημένος από ίωση και δεν υπολογίζεται, υπάρχει κίνδυνος να προστεθεί τουλάχιστον ένας ακόμη βασικός. Ο Τσουμάγκας αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς που εντείνονται όταν… φορτσάρει και χθες δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας. Ο Έβαλντ Λίνεν είναι υποχρεωμένος να τον περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς για τη θέση του αριστερού μπακ δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Δεδομένη δεν είναι και η συμμετοχή του Κορδέρο, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις αλλά εμφανίζεται βέβαιος πως θα είναι παρών. Πιθανότατα θα αγωνιστεί κανονικά και μετά θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί μιας και είναι τιμωρημένος για τα δύο επόμενα ματς, με ΠΑΣ στα Γιάννενα και Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Το παρήγορο είναι πως ο Ρίκκα είναι 100% έτοιμος και διεκδικεί μία θέση στο βασικό σχήμα με τον Φέτση.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με προπόνηση στις 12:00 και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή.πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλη η… χάρη του!

Την έλευση του Κιθ Χάρις με… χρήματα περιμένουν στην ΑΕΚ, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε τραγική κατάσταση τα οικονομικά της ΠΑΕ.

Μεγάλη η… χάρη του
Σαν… Μεσσία περιμένουν τον Κιθ Χάρις στην ΑΕΚ. Η άφιξη του Άγγλου πρώην τραπεζίτη στην Αθήνα υπολογίζεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα τη Δευτέρα, και όλοι ελπίζουν πως το deal για να περάσει η ΠΑΕ στα χέρια του Δημήτρη Βιντιάδη θα ολοκληρωθεί. Ο τελευταίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Κιθ Χάρις και κορυφώνονται οι επαφές για να συγκεκριμενοποιηθεί το ποσό που έχει συγκεντρωθεί και που σε πρώτη φάση θα μπει στα ταμεία της ομάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 32χρονος εφοπλιστής δεν έχει εξασφαλίσει τα χρήματα που υπολόγιζε πως θα πρόσφεραν σιγουριά για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στην επένδυσή του, ωστόσο είναι αποφασισμένος ακόμη κι έτσι να πάρει την ομάδα στα χέρια του. Προφανώς επειδή έχει αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης. Με την έλευση του Κιθ Χάρις θα οριστικοποιηθεί και το ραντεβού με Παππά και Μελισσανίδη, από τους οποίους η πλευρά Βιντιάδη δεν θα θελήσει να εξασφαλίσει άμεσα την οικονομική τους βοήθεια, αλλά τη δέσμευση πως θα το πράξουν μελλοντικά.

Η κατάσταση στην ΠΑΕ είναι οριακή. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα πρέπει να βρεθούν περίπου 130.000 ευρώ για άμεσες υποχρεώσεις. Οφείλονται 22.500 ευρώ στον Αργυρίου, 50.000 ευρώ στην Κέρκυρα για τη μεταγραφή του Κωνσταντόπουλου, ενώ από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν πληρωθεί πολλά ενοίκια ποδοσφαιριστών που απειλούνται με… έξωση! Παράλληλα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακόμη και για να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα, όπως αυτό της μετακίνησης στα Γιάννενα για το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ.πηγή: sport-fm.gr

Όχι τόσο γρήγορα, Μπάγερν…!

Η Ντόρτμουντ πέρασε με 2-1 από τη Στουτγκάρδη και η στέψη της Μπάγερν ως πρωταθλήτριας Γερμανίας αναβάλλεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σημαντικές νίκες για Σάλκε και Λεβερκούζεν.

Όχι τόσο γρήγορα, Μπάγερν…
Η νίκη της Ντόρτμουντ στη Στουτγκάρδη με 2-1 για την 27η αγωνιστική δεν επιτρέπει στην Μπάγερν, που υποδέχεται αργότερα το Αμβούργο, να κάνει από σήμερα φιέστα τίτλου. Οι πρωταθλητές ανέβαλαν την παράδοση του στέμματός τους στους Βαυαρούς με λυτρωτή στο 82’ τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έφτασε τα 20 γκολ κι ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 70’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκέοργκ Νίντερμαϊερ με δεύτερη κίτρινη.

Η Λεβερκούζεν παρέμεινε τρίτη και πίσω από την Μπορούσια καθώς πέρασε με 4-1 από το Ντίσελντορφ απέναντι στη Φορτούνα του Στέλιου Μαλεζά που έπαιξε σε όλο το ματς. Ο Αντρέ Σούρλε και ο Στέφαν Κίσλινγκ πέτυχαν από δύο γκολ.

Στην τέταρτη θέση παρέμεινε η Σάλκε, η οποία με τρία γκολ στο τελευταίο 20λεπτο (αλλά και πάλι χωρίς τον ανέτοιμο Κυριάκο Παπαδόπουλο) νίκησε με 3-0 τη Χόφενχαϊμ στο «Γκελζενκίρχεν».

Το Ανόβερο ελπίζει βάσιμα σε έξοδο στο Europa League μετά τη νίκη 2-0 επί της Άουγκσμπουργκ, όπως και η Φράιμπουργκ που επικράτησε 2-0 της Γκλάντμπαχ.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο 30/3

Σάλκε-Χόφενχαϊμ 3-0
(71’ Χέγκερ, 79’ Ράφαελ, 83’ Πούκι)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Λεβερκούζεν 1-4
(41’ αυτ. Σβάαμπ-22’ πεν., 87’ Κίσλινγκ, 62’, 84’ Σούρλε)

Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 1-2
(63’ Μαξίμ-29’ Πιστσέκ, 82’ Λεβαντόφσκι)

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-0
(69’, 92’ Κρούζε)

Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(1’ Ζαλάι-69’ Χαντ)

Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο 0-2
(61’, 91’ Ράους)

Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή 16/3

Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη (16:30)
Γκρόιτερ Φιρτ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Παρασκευή 5/4

Χόφενχαϊμ-Φορτούνα Ντίσελντορφ

Σάββατο 6/4

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Γκρόιτερ Φιρτ
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο-Φράιμπουργκ (19:30)

Κυριακή 16/3

Νυρεμβέργη-Μάιντς (16:30)
Ανόβερο-Στουτγκάρδη (18:30)πηγή: sport-fm.gr

«Έτσι θα κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ»

Τα σημεία που χρειάζεται να επιδείξουν προσοχή στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ανέλυσε ο Μίτσελ στους παίκτες του Ολυμπιακού στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας.

«Έτσι θα κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ»
Την προσοχή των παικτών του Ολυμπιακού στα «όπλα» και τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ επέστησε ο Μίτσελ στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε στους αμυντικούς να μην κρατούν περισσότερο από όσο πρέπει την μπάλα και οι επιθετικοί να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η άμυνα των Θεσσαλονικέων δεν είναι ιδιαίτερα γρήγοροι.

Σε κάθε περίπτωση, ο 50χρονος προπονητής περιμένει οι παίκτες του να δείξουν ότι είναι ανώτεροι σε σχέση με εκείνους του «Δικεφάλου του Βορρά» και να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη.

«Θα παίξουν με δύο επιθετικούς για να μας πιέσουν. Για αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε τις περισσότερες ντρίμπλες και το κουβάλημα της μπάλας κοντά στην περιοχή μας. Θα πρέπει η μπάλα να φεύγει γρήγορα προς τα άκρα απ’ όπου θα κάνουμε επιθέσεις και θα τους δημιουργήσουμε πρόβλημα», ανέφερε αρχικά ο Μίτσελ και συνέχισε:

«Θα πρέπει να… ανοίξουμε το παιχνίδι μας, να δώσουμε πλάτος στην ομάδα. Έχουν αρκετά αργούς στόπερ αλλά και μπακ κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Έτσι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Αρκεί να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

Επίσης, ο Ισπανός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη δεξιά πλευρά, επειδή από εκεί θα κάνει επιθέσεις και ο Λίνο, ένα μπακ με συχνές προωθήσεις, άρα το ζητούμενο είναι και οι ανάλογες επιστροφές.

Στη συγκεκριμένη θέση δοκίμασε τον Φουστέρ, όμως προβάδισμα να πάρει φανέλα βασικού έχει ο Βλαχοδήμος. Ο Φουστέρ ενδέχεται να παίξει στη θέση του Μασάντο.

Την πιθανή σύνθεση των πρωταθλητών θα αποτελέσουν οι Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο ή Φουστέρ, Βλαχοδήμος, Αμπντούν και Τζεμπούρ. Πάντως, στα πλάνα του Μίτσελ περιλαμβάνονται ο Μήτρογλου και ο Γκρέκο, τους οποίους δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση. πηγή: sport-fm.gr

Στη γύρα για… Μιραλάς!

Πολλά είναι τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που απασχολούν τον Ολυμπιακό, ο οποίος ψάχνεται για την ενίσχυση των άκρων της επίθεσής του.

Στη γύρα για… Μιραλάς
Η προσθήκη ενός ποδοσφαιριστή στα άκρα της επίθεσης είναι μία από τις προτεραιότητες του Ολυμπιακού στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Αυτός περιγράφεται συνήθως ως νέος… Μιραλάς, ένας παίκτης δηλαδή που θα κάνει τη διαφορά.

Στο μυαλό του ο Μίτσελ έχει κάποιες περιπτώσεις παικτών, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι Πειραιώτες είχαν ασχοληθεί με κάποιες άλλες στο παρελθόν.

Μία από αυτές είναι εκείνη του Ράιαν Μπάμπελ, τον οποίο είχαν προσπαθήσει να φέρουν το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Ολλανδός εξτρέμ προτίμησε να επιστρέψει στην Ολλανδία για λογαριασμό του Άγιαξ.

Φέτος αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον από αγγλικές ομάδες (Χαλ και Ρέντινγκ). Ο 26χρονος φορ έχει παίξει σε 15 ματς, έχοντας πετύχει 3 γκολ και μοιράσει 4 ασίστ στους συμπαίκτες του στον «Αίαντα».

Στο προσκήνιο, επίσης, επανήλθε η περίπτωση του Γκαέλ Κακουτά. Από τη διοίκηση δεν προέκυπτε ότι έχει γίνει συζήτηση για τον Γάλλο φορ, αλλά σημείωναν ότι δύο φορές είχε αρνηθεί να έρθει στη χώρα μας (παρά τις καλές προτάσεις που του είχαν γίνει).

Ο 21χρονος παίκτης έχει αγωνιστεί σε 20 ματς με τη φανέλα της Φίτεσε (στην οποία έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι) και έχει πετύχει ένα γκολ, ενώ στο λογαριασμό του έχει και 5 ασίστ.

Όσον αφορά την υπόθεση του Τζόναθαν ντος Σάντος, η Μπαρτσελόνα παρουσιάζεται διατεθειμένη να συζητήσει μόνο τον δανεισμό του Μεξικανού χαφ (4 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των Καταλανών).

Την ίδια ώρα, στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρον για τον 23χρονο παίκτη έχουν εκδηλώσει η Έβερτον και η Γουέστ Χαμ. Το δυνατό «όπλο» του Ολυμπιακού είναι η παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο της ομάδας και οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται στα τέλη του επόμενου μήνα. πηγή: sport-fm.gr

«Κατασκοπεία» στο Φάληρο!

Την επιθετική της γραμμή θέλει να ενισχύσει η Μαρσέιγ, η οποία θα στείλει σκάουτερ να δει από κοντά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και να «τσεκάρει» Τζεμπούρ και Μήτρογλου. Ποιες άλλες ομάδες θα είναι στο Φάληρο.

«Κατασκοπεία» στο Φάληρο
Την ευκαιρία να «τσεκάρουν» ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ΠΑΟΚ στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα εκμεταλλευτούν σύλλογοι που ενδιαφέρονται για παίκτες των Πειραιωτών.

Πρόκειται για ένα δυνατό ματς, με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τους υπόλοιπους αγώνες της Σούπερ Λίγκας που έχουν δώσει μέχρι σήμερα οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ γνωρίζουν ότι στα επίσημα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα είναι σκάουτερ τριών ομάδων: της Μαρσέιγ, της Νανσί και της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Οι Μασσαλοί ψάχνονται για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής τους. Για αυτό το ενδιαφέρον τους θα είναι στραμμένο στον Ραφίκ Τζεμπούρ και τον Κώστα Μήτρογλου, αν και ο Μίτσελ επιλέγει συνήθως έναν από τους δύο για την επίθεση και συνήθως αυτός είναι ο Αλγερινός.

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι η Μαρσέιγ εξετάζει και την περίπτωση του Τζαμέλ Αμπντούν, πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά της, η Νανσί δύσκολα μπορεί να «χτυπήσει» κάποιον παίκτη και το γεγονός ότι στέλνει τον διευθυντή ακαδημιών ίσως έχει να κάνει με κάποιον παίκτη από τη δεύτερη ομάδα. Ίσως να παρακολουθήσει τον αγώνα των ομάδων Κ-20 των δύο συλλόγων.

Σε ό,τι αφορά τη Φορτούνα, κοιτάζει περισσότερο παίκτες του ΠΑΟΚ, έχοντας ήδη πάρει τον Μαλεζά.

Στο Φάληρο ενδέχεται να βρεθούν «κατάσκοποι» και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως της Φούλαμ, της Ουντινέζε και της Λιλ, αν και επίσημα δεν έχουν ενημερώσει τον Ολυμπιακό για την παρουσία τους. πηγή: sport-fm.gr

Στην Κλαμπ Μπριζ ο Φουρλάνος!

Προτεραιότητα του Σπύρου Φουρλάνου είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Στην Κλαμπ Μπριζ ο Φουρλάνος
Ο νεαρός διεθνής έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής τη φετινή περίοδο στον Παναθηναϊκό και σε συνδυασμό με τη λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι έχει αποφασίσει να ξενιτευτεί.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι η ομάδα που έχει πλησιάσει τον Φουρλάνο και οι πληροφορίες λένε ότι έχει αποσπάσει τη θετική απάντηση του παίκτη στην πρόταση για τετραετές ή πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Οι Βέλγοι είχαν παρακολουθήσει τον 19χρονο χαφ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Νέων το περασμένο καλοκαίρι στην Εσθονία και γενικά έχουν συλλέξει αρκετές πληροφορίες.

Επιθυμία του νεαρού διεθνή είναι να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να βελτιωθεί ποδοσφαιρικά και να αποκτήσει εμπειρίες. Το γεγονός ότι μιλάει γαλλικά θα τον βοηθήσει σημαντικά εφόσον επιλέξει το πρωτάθλημα του Βελγίου.

Ως γέννημα θρέμμα της Παιανίας ο Σπύρος Φουρλάνος, σέβεται τον Παναθηναϊκό, την ομάδα που τον ανέδειξε, όμως η επιθυμία του είναι να αλλάξει περιβάλλον. Άλλωστε, η διοίκηση του «τριφυλλιού» θα αποσπάσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα τροφεία του ποδοσφαιριστή που φτάνει τα 250.000 ευρώ.

Βέβαια, εκκρεμεί μία ακόμα συνάντηση της πλευράς του παίκτη με τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.πηγή: sport-fm.gr

Πήρε το… αίμα της πίσω!

Στον πρώτο γύρο της έσπασε το αήττητο των 49 αγώνων, ωστόσο, η Γιουβέντους περίμενε στωικά και πήρε το… αίμα της πίσω επικρατώντας στο Μιλάνο της Ίντερ 2-1 στο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής.

Πήρε το… αίμα της πίσω
Αν η… εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, τότε η Γιουβέντους το σέρβιρε παγωμένο στην Ίντερ.

Οι «νερατζούρι» ήταν αυτοί που στον πρώτο γύρο της είχαν «σπάσει» το αήττητο των 49 αγώνων, ωστόσο, αυτή τη φορά ήταν η σειρά της «γηραιάς κυρίας» να πανηγυρίσει και παράλληλα να πάρει το… αίμα της πίσω.

Οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν 2-1 μέσα στο Μιλάνο για την 30η αγωνιστική της Serie A και εκτός του ότι συνέχισαν ακάθεκτοι την πορεία τους για την κατάκτηση του τίτλου, «πλήγωσαν» και την Ίντερ, η οποία μένει πλέον ακόμη πιο πίσω στην διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

Με το… καλημέρα η Γιουβέντους ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, με τον Κουαλιαρέλα στο 3ο λεπτό να κάνει το 1-0. Το ημίχρονο κύλησε δίχως να μπορέσουν οι δύο ομάδες να πετύχουν κάποιο τέρμα. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παλάσιο στο 54ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ωστόσο, η «γηραιά κυρία» είχε την απάντηση και έξι λεπτά αργότερα ο Μάτρι έκανε το 2-1, που έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Οι «νερατζούρι» ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Καμπιάσο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Γκέλα» για την Φιορεντίνα, η οποία ηττήθηκε 2-1 στη Σαρδηνία από την Κάλιαρι, ενώ η Λάτσιο με ανατροπή πήρε μεγάλη νίκη 2-1 απέναντι στην Κατάνια στο «Ολίμπικο».

Νίκη που της δίνει ελπίδες παραμονής πέτυχε η Παλέρμο στην έδρα της απέναντι στη Ρόμα με σκορ 2-0.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 30/03

Αταλάντα – Σαμπντόρια 0-0
Κάλιαρι – Φιορεντίνα 2-1
(11’, 39’ πεν. Πινίγια- 72’ Κουαντράντο)
Τζένοα – Σιένα 2-2
(6’ Μποριέλο, 72’ Γιάνκοβιτς- 43’ Εμεγκάρα, 52’ πεν. Ροσίνα)
Ίντερ – Γιουβέντους 1-2
(54’ Παλάσιο-3’ Κουαλιαρέλα, 60’ Μάτρι)
Λάτσιο – Κατάνια 2-1
(79’ αυτ. Λεγκροτάλιε, 81’ πεν. Καντρέβα-50’ Ίζκο)
Παλέρμο – Ρόμα 2-0
(21’ Ίλισιτς, 35’ Μίκολι)
Πάρμα – Πεσκάρα 3-0
(18’ Μπεναλουάν, 52’ Παλέτα, 65’ Αμάουρι)
Ουντινέζε – Μπολόνια 0-0

19:30: Κιέβο – Μίλαν

22:00: Τορίνο – Νάπολι

Η επόμενη (31η) αγωνιστική:

Σάββατο 06/04

19:00: Γιουβέντους – Πεσκάρα
21:45: Μπολόνια – Τορίνο

Κυριακή 07/04

13:30: Φιορεντίνα – Μίλαν
16:00: Κατάνια – Κάλιαρι
Σαμπντόρια – Παλέρμο
Σιένα – Πάρμα
Ουντινέζε – Κιέβο
21:45: Ίντερ – Αταλάντα
Νάπολι – Τζένοα

Δευτέρα 08/04

21:45: Ρόμα – Λάτσιο πηγή: sport-fm.gr

Νοκ άουτ ο Γιορίς!

Ένας τραυματισμός στο γόνατο κράτησε τον Ούγκο Γιορίς εκτός του παιχνιδιού της Τότεναμ με τη Σουόνσι.

Νοκ άουτ ο Γιορίς
Εκτός αποστολής έμεινε μετά από πολύ καιρό ο Ούγκο Γιορίς, με τον Γάλλο να αγωνίζεται ως βασικός στα παιχνίδια της Τότεναμ για το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αγγλικού συλλόγου, ο 26χρονος έχει έναν τραυματισμό στο γόνατο και θα υπάρξουν νεότερα για το θέμα μέσα στη βδομάδα.

Ωστόσο, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία στο Νησί, αναφορικά με πιο σοβαρό τραυματισμό, καθώς ο Αντρέ Βίλας – Μπόας κάλεσε πίσω τον Τζόρνταν Άρτσερ από τον δανεισμό του στη Γουΐκομ. πηγή: sport-fm.gr

Μία τρελή, τρελή αγωνιστική!

Γκολ «έβρεχε» αυτό το Σάββατο σε όλες τις αναμετρήσεις του κυπριακού πρωταθλήματος για την 26η αγωνιστική, αφού σημειώθηκαν 25 γκολ εκ των οποίων τα 11 στο ματς της Αλκής με τον Εθνικό Άχνας.

Μία τρελή, τρελή αγωνιστική
Μία από τις παραγωγικότερες αγωνιστικές του κυπριακού πρωταθλήματος τόσο της φετινής σεζόν όσο και των τελευταίων χρόνων ήταν η 26η, στην οποία σημειώθηκαν 25 γκολ, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει τρία ματς.

Την παράσταση, όμως, έκλεψε η αναμέτρηση της Αλκής με τον Εθνικό Άχνας με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την δύναμη της έδρας τους, με αποτέλεσμα να επιβληθούν 6-5 των φιλοξενούμενων.

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής η Ομόνοια χωρίς να... ιδρώσει επιβλήθηκε 6-0 της Νέας Σαλαμίνας, ενώ εύκολο «διπλό» πήρε στην έδρα της Πάφου ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, ο οποίος νίκησε 5-0.

Το πιο… φτωχό ματς της ημέρας έγινε ανάμεσα στο Παραλίμνι και την Λεμεσό με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με σκορ 2-1.
πηγή: sport-fm.gr

Ρόμπιν Φαν… Μπραμπλ!!

Μπορεί ο Φαν Πέρσι να έκανε όλη τη δουλειά, ωστόσο ο Μπραμπλ ήταν αυτός που έβαλε το… πόδι του για το τελικό 1-0 υπέρ των «κόκκινων διαβόλων» στο Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ρόμπιν Φαν… Μπραμπλ (video)
Επαγγελματική εμφάνιση από τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε σοβαρό κίνδυνο οι «μαυρόγατες».

Οι «κόκκινοι διάβολοι» αύξησαν κι άλλο τη διαφορά τους από τους διώκτες τους, έστω και προσωρινά, και πήραν εκδίκηση από τους οπαδούς της Σάντερλαντ, οι οποίοι πέρυσι τους πίκαραν για το χαμένο πρωτάθλημα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου ματς.

Η Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται -πλέον- για το ματς με την Τσέλσι, τη Δευτέρα, το οποίο θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Αντίθετα, η Σάντερλαντ βρίσκεται σε εξαιρετικά επισφαλή θέση, αφού έμεινε στους 31 βαθμούς και ενδέχεται να βρεθεί ακόμη και στο όριο της επικίνδυνης ζώνης, εάν Γουίγκαν, Άστον Βίλα και Σαουθάμπτον επικρατήσουν στα παιχνίδια τους στο πλαίσιο της αγωνιστικής. Τραγική αμυντικά και ακίνδυνη επιθετικά η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ.

Το ματς

Αν και η Σάντερλαντ έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά και να πάρει την κατοχή και τον έλεγχο του ματς, η κατάσταση άλλαξε γρήγορα, με τη Γιουνάιτεντ να εκμεταλλεύεται τα κενά στη δεξιά πλευρά του αντιπάλου και με τον Άλεξ Μπίτνερ να ανεβαίνει προκάλεσε αρκετά προβλήματα. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν αυτός που σούταρε για το 1-0 λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους, με τον Ολλανδό άσο να απειλεί ακόμη δύο φορές με τα σουτ του.

Η επιλογή του Φέργκιουσον να τοποθετήσει τον Σίνζι Καγκάβα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φαν Πέρσι αποδείχθηκε σωστή, αφού ο Ιάπωνας ήταν εξαιρετικός και κάλυψε το κενό του κακού Άσλεϊ Γιανγκ, ο οποίος δεν βοήθησε αρκετά από την αριστερή πτέρυγα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πλησιάσουν με αξιώσεις –σε κανένα σημείο του αγώνα- την εστία του Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος έμεινε θεατής σε όλο το παιχνίδι! Τα μέτρα που κέρδισε μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας η Σάντερλαντ την έφεραν πιο κοντά στην ισοφάριση, χωρίς –όμως- να αλλάξει κάτι. Τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 2-0 στην τελευταία φάση.

Η Γιουνάιτεντ έφτασε τη διαφορά στους 18 βαθμούς από τη Σίτι και στο επόμενο ματς πρωταθλήματος την υποδέχεται, θέλοντας να δώσει πανηγυρικό τόνο στη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου.


Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 30/3 (17:00)

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
(27' αυτ. Μπραμπλ)

Άρσεναλ-Ρέντινγκ
Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ
Σαουθάμπτον-Τσέλσι
Σουόνσι-Τότεναμ
Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ
Γουίγκαν-Νόριτς
Έβερτον-Στόουκ (19:30)

Κυριακή 31/3

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (15:30)

Δευτέρα 1/4

Φούλαμ-ΚΠΡ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (32η)

Σάββατο 6/4 (17:00)

Ρέντινγκ-Σαουθάμπτον (14:45)
Νόριτς-Σουόνσι
Στόουκ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ

Κυριακή 7/4

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ (15:30)
Τότεναμ-Έβερτον (16:05)
Τσέλσι-Σάντερλαντ (17:00)
Νιούκαστλ-Φούλαμ (17:00)
ΚΠΡ-Γουίγκαν (18:10)

Δευτέρα 8/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Πηγή: england365.gr

Άλλοι για το ζην και άλλοι για το ευ ζην!

Τέσσερις ομάδες παίζουν σήμερα για την… ζωή τους και οι άλλες δύο για την συμμετοχή στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Άλλοι για το ζην και άλλοι για το ευ ζην
Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή που υπήρξε λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Στο σημερινό πρόγραμμα της 27ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας υπάρχει ο αγώνας του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο οι Κρητικοί παίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία και οι Ηπειρώτες θέλουν να παραμείνουν στην πέμπτη που οδηγεί στα πλέι οφ.

Το απόγευμα ο Άρης υποδέχεται τον Πανθρακικό, σε ένα παιχνίδι «ο θάνατός σου η ζωή μου», αφού και οι δύο ομάδες είναι σε δεινή θέση και θέλουν να πάρουν τους βαθμούς που θα τις φέρουν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Στις 19:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Πλατανιά. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο κυνήγι του ΠΑΣ και οι Κρητικοί θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Ο.Φ.Η. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 16:30 (NS3)
ΑΡΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 17:15 (NS2)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 19:30 (NS2)

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 15:00 (NS1)
ΒΕΡΟΙΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 17:15 (NS2)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - A.E.K. 17:15 (NS1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:30 (NS1)

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:30 (NS1)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο, 06 Απριλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 17:15 (NS3)
Π.Α.Ο.Κ. – ΒΕΡΟΙΑ 17:15 (NS2)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ 19:30 (NS1)

Κυριακή, 07 Απριλίου 2013

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - Ο.Φ.Η. 15:00 (NS1)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 17:15 (NS3)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17:15 (NS1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:30 (NS1)

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - A.E.K. 19:30 (NS2)πηγή: sport-fm.gr

Καπίνο: «Παναθηναϊκός είμαστε»

Την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ εξέφρασε ο Στέφανος Καπίνο. «Δεν γίνεται να μην μπούμε. Παναθηναϊκός είμαστε», τόνισε ο νεαρός γκολκίπερ.

Καπίνο: «Παναθηναϊκός είμαστε»
Τη σιγουριά ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ τόνισε ο Στέφανος Καπίνο, ενόψει της αναμέτρησης των «πράσινων» με τον Πλατανιά στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε ακόμη στη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας Νέων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τονίζοντας πως πηγαίνουν για να αποδείξουν το ταλέντο τους με στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο match Programme του αγώνα με τον Πλατανιά:

Για το αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη ελληνική εθνική ομάδα – πλην φυσικά της Ανδρών – που θα πάρει μέρος στα τελικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος:
«Αυτή η ιδιαιτερότητα προσθέτει επιπλέον κίνητρο και μπορείς να πεις ότι κάνει τη χαρά διπλή. Το κίνητρο όμως είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μεγάλο και μόνο από το γεγονός ότι παίρνουμε μέρος σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Για το αν η συμμετοχή τους στα τελικά του Μουντιάλ αντανακλά το επίπεδο του ταλέντου μας σ’ αυτές τις ηλικίες:
«Είμαστε απόλυτα δίκαια ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι πηγαίνουμε στο Μουντιάλ σαν δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης λόγω της κατάταξής μας στο περσινό Ευρωπαϊκό. Πηγαίνουμε στα τελικά του Παγκοσμίου για να αποδείξουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα έχουμε όλα τα προσόντα και όλο το ταλέντο για να φτάσουμε ψηλά».

Για το αν η επιτυχία αυτής της ομάδας αντανακλά και την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στην Παιανία με δεδομένο ότι στην Εθνική Νέων συμμετέχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές από τις υποδομές του Παναθηναϊκού:
«Εννοείται πως ναι. Η ύπαρξη και μόνο πέντε βασικών ποδοσφαιριστών σε αυτήν την πορεία αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές της ομάδας. Όλα τα κλιμάκια της Εθνικής στελεχώνονται από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού κι αυτό αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται και την προοπτική που υπάρχει».

Για το αν μπορούν οι ομάδες της Ακαδημίας να στηρίξουν και να επανδρώσουν τον Παναθηναϊκό τα επόμενα χρόνια:
«Σίγουρα μπορούν. Επειδή όμως αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται να λέγεται και πολλές φορές μένει στα λόγια καλό είναι να γίνει και πράξη. Αν υπάρξει υπομονή πολλά μπορούν να γίνουν στο μέλλον».

Για το αν η συμμετοχή στο Μουντιάλ τους κρατήσει μακριά από την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας. Θεωρείς ότι αυτό είναι σημαντικό μειονέκτημα:
«Σίγουρα το να μην συμμετέχεις στην προετοιμασία δεν είναι καλό. Από την άλλη όμως, παίζοντας σε αγώνες του επιπέδου του ανταγωνισμού ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος έχουμε να κερδίσουμε πράγματα. Μετά, όταν επιστρέψουμε, μπορούμε να κάνουμε ένα έξτρα πρόγραμμα για να έρθουμε στο επίπεδο των συμπαικτών μας».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπει στα πλέι οφ:
«Θέλω να πιστεύω πως ναι. Δεν γίνεται να μην μπούμε. Παναθηναϊκός είμαστε!»

Αλέγκρι: «Μπαλοτέλι όπως λέμε “Ίμπρα”»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για τον Μάριο Μπαλοτέλι.

Αλέγκρι: «Μπαλοτέλι όπως λέμε “Ίμπρα”»
Στο ίδιο επίπεδο με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς βρίσκεται ο Μάριο Μπαλοτέλι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον ιταλικό Τύπο.

Ο προπονητής των «ροσονέρι» θεωρεί ότι ο διεθνής φορ μπορεί να πετύχει στην ομάδα του, αν και έχει πολλά να διορθώσει.

«Είναι παρόμοιος παίκτης με τον Ιμπραΐμοβιτς σε τεχνική κατάρτιση και νομίζω πως μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος παίζοντας εδώ. Ο Μπαλοτέλι έχει να βελτιώσει ακόμα πολλά ως κεντρικός επιθετικός, όμως έχει όλα τα φόντα για να το πετύχει», τόνισε ο Ιταλός προπονητής και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Το ρόστερ μας έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας και είμαι χαρούμενος που δουλεύω υπό αυτές τις συνθήκες. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τη θέση για την απευθείας πρόκριση στο Champions League, θα είναι μια καλή χρονιά. Αν, όμως, θέλουμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο, τότε θα χρειαστούμε αρκετούς βαθμούς. Είμαι χαρούμενος στη Μίλαν και με τις συνθήκες δουλειάς στην ομάδα. Χρειαζόμαστε κάποια καλά αποτελέσματα και αυτό θα επιδιώξουμε». πηγή: sport-fm.gr

Ερωτηματικά για τον αποκλεισμό του Κασίγιας!!

Απορίες προκαλεί η απόφαση του Ζοσέ Μουρίνιο να αφήσει εκτός αποστολής της Ρεάλ Μαδρίτης τον Ίκερ Κασίγιας για τον αποψινό αγώνα στην έδρα της Σαραγόσα.

Ερωτηματικά για τον αποκλεισμό του Κασίγιας
Συνέχεια στην «κόντρα» του με τον Ίκερ Κασίγιας δίνει ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να πάρει – εκτός του Ντιέγκο Λόπεθ – τους νεαρούς τερματοφύλακες Αντάμ και Χεσούς στην αποστολή της «βασίλισσας» για το αποψινό παιχνίδι στην έδρα της Σαραγόσα.

Όπως δήλωσε ο βοηθός του 50χρονου προπονητή, Αϊτόρ Καράνκα, ο αρχηγός της αν και ιατρικά έτοιμος, κρίθηκε πως ακόμη δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας μετά τη μακρά αποχή του λόγω τραυματισμού.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πως δεν μπορούσε ο Κασίγιας να είναι να καλύψει μία από τις δύο άλλες θέσεις των γκολκίπερ στην αποστολή; Είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί δύο άπειροι τερματοφύλακες σε σχέση με τον κορυφαίο τερματοφύλακα των τελευταίων ετών;

Εν όψει του σημαντικού αγώνα με την Γαλατασαράι για την προημιτελική φάση του Champions League θα μπορούσε ο Μουρίνιο να πάρει τον Κασίγιας μαζί του στην Παμπλόνα και να παρουσιαστεί ενωτικός και όχι να δημιουργήσει νέο θέμα στην ομάδα.

Στο απέναντι στρατόπεδο, στη Σαραγόσα, ο Χιμένεθ δεν έχει καμία αμφιβολία για την κατάσταση του Ρομπέρτο, ο οποίος επιστρέφει μετά από τρεις εβδομάδα στη δράση και σκοπεύει να τον τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν ο Μουρίνιο έχει δίκιο με τις επιλογές του ή θα διαψευστεί και θα κατηγορηθεί για αυτές…
πηγή: sport-fm.gr

Δείτε αγώνα ποδοσφαίρου με ποδήλατα!! (video)

Έχετε παρακολουθήσει ποτέ αγώνα ποδοσφαίρου με ποδήλατα; Αν όχι, τότε διαβάζετε την κατάλληλη είδηση.
Κάθε ομάδα αποτελείται από δύο παίκτες και ο έλεγχος της μπάλας γίνεται με τις ρόδες του ποδηλάτου και το κεφάλι. Τι συγκεκριμένο άθλημα που ονομάζεται και ράντμπολ εφευρέθηκε το 1893 από τον Αμερικανογερμανό Νίκολας Έντουαρντ Κάουφμαν. Είναι γνωστό σε Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία και Ελβετία.
Δείτε έναν αγώνα ποδοσφαίρου με ποδήλατα:





πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Καθάρισε» ο Γκιγκλιότι για Κολόν!! (videos)

Η Κολόν Σάντα Φε κέρδισε με 3-2 την Τίγκρε στην έναρξη της έβδομης αγωνιστικής του Final του αργεντίνικου πρωταθλήματος, ενώ η Μπελγκράνο και η Άρσεναλ έφεραν 1-1.
Μάλιστα, οι «σαμπαγέρο» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν χάρη σε τέρμα του Εμανουέλ Γκιγκλιότι στο 86ο λεπτό, με το οποίο ο 25χρονος επιθετικός έπιασε τον Νάτσο Σκόκο των Νιούελς Ολντ Μπόις στην κορυφή της κατάταξης των σκόρερ. Προγενέστερα, η Κολόν προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γκολ του Φακούντο Κουρουτσέτ στο 11ο λεπτό και του Σεμπάστιαν Πρέντιγκερ στο 18ο, τα οποία προήλθαν από στημένες φάσεις. Ακολούθησαν γκολ του Εζέκιελ Μαγκιόλο στο 23ο και στο 27ο λεπτό, τα οποία διαμόρφωσαν στο 2-2. Πριν από το 3-2 του Γκιγκλιότι αποβλήθηκε ο Μαουρίτσιο Ρομέρο των γηπεδούχων και ο Γκαστόν Ντίαζ της Τίγκρε εξαιτίας δεύτερης κίτρινης κάρτας.
Στο δεύτερο ματς της βραδιάς, η Μπελγκράνο παραχώρησε 1-1 στην Άρσεναλ. Το σκορ άνοιξε στο 36ο λεπτό έπειτα από γκολ του Λουτσιάνο Λόγιο, ενώ ο Ντιέγκο Μπραγκιέρι ισοφάρισε στο 63ο λεπτό. Αμφότερα τα γκολ προήλθαν από στημένες φάσεις, στις οποίες οι σκόρερ βρέθηκαν αμαρκάριστοι όντας παράλληλα σε ευνοϊκή θέση.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κολόν-Τίγκρε 3-2
Μπελγκράνο-Άρσεναλ Σαραντί 1-1
Παρακάτω η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
6
16
Νιούελς Ολντ Μπόις
6
13
Άρσεναλ Σαραντί
7
12
Ρίβερ Πλέιτ
6
12
Κίλμες
6
11
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
6
11
Τίγκρε
7
10
Σαν Λορένζο
6
9
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
7
9
Ολ Μπόις
6
8
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
8
Ουνιόν Σάντα Φε
6
8
Βελέζ Σάρσφιλντ
6
7
Ιντεπεντιέντε
6
7
Ατλέτικο Ραφαέλα
6
6
Μπόκα Τζούνιορς
6
6
Κολόν Σάντα Φε
7
5
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
6
3
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
6
3
Αρχεντίνος Τζούνιορς
6
2
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
25
50
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
26
45
Ρασίνγκ Κλουμπ
25
41
Ρίβερ Πλέιτ
25
41
Σαν Λορένζο
25
35
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
25
31
Κολόν Σάντα Φε
26
31
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
25
31
Κίλμες
25
30
Ολ Μπόις
25
29
Ατλέτικο Ραφαέλα
25
26
Ιντεπεντιέντε
25
24
Αρχεντίνος Τζούνιορς
25
21
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
25
20
Ουνιόν Σάντα Φε
25
15
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.92
Μπόκα Τζούνιορς
1.66
Λανούς
1.66
Ρίβερ Πλέιτ
1.64
Άρσεναλ Σαραντί
1.59
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.56
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.49
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.42
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.38
Κολόν Σάντα Φε
1.35
Τίγκρε
1.33
Ολ Μπόις
1.33
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.31
Σαν Λορένζο
1.25
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.23
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.21
Κίλμες
1.20
Ιντεπεντιέντε
1.13
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.08
Ουνιόν Σάντα Φε
1.03
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.










πηγή: onsports.gr