Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Καλύτερα δίχως αβαντάζ έδρας!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την πορέια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Καλύτερα δίχως αβαντάζ έδρας

Το μεγάλο όμως θέμα είναι το πως παίζει. Ενα ατέλειωτο χάλι. Ντεφορμάρισμα διαρκείας και κενά παντού. Σώνεται χάρη στο πάθος που βγάζουν στο φινάλε οι παίκτες του. Πάει για το αβαντάζ έδρας αν νικήσει τους Ρώσους και χάσει η Μακάμπι στη Βαρκελώνη. Ε, και; Αυτός ο Ολυμπιακός δεν πείθει κανέναν.

Οταν κάθε φορά πρέπει να βγάζει ηρωισμό για να πάρει τα ματς δεν γίνεται δουλειά. Τώρα του βγήκε όπως έγινε και στη Σιένα. Εντός με Μακάμπι και Μπάρτσα δεν τα κατάφερε. Αναμφίβολα όλα αλλάζουν στα πλεϊ οφ, αλλά η εικόνα είναι κακή. Κανείς δεν πρέπει να υπολογίζει στον παράγοντα έδρα. Μάλλον θα είναι είναι καλύτερα να παίξει δίχως αυτό το πλεονέκτημα.

Δεν θα έχει το άγχος της πάση θυσία πρόκρισης. Πάνω από όλα όμως είναι το σε τι κατάσταση βρίσκεσαι. Ναι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο εμφύλιας κόντρας με τον Παναθηναϊκό. Τώρα, ο ΠΑΟ είναι καλύτερος. Έχει το ηθικό και είναι πιο κοντρολαρισμένος. Οποιος κι αν είναι όμως ο αντίπαλος για τον Ολυμπιακό το ζητούμενο είναι ότι ο ίδιος είναι αποσυντονισμένος. Η απουσία του Μάντζαρη γίνεται κάθε φορά και εντονότερη. Πέρκινς και Πάουελ είναι μαύρες τρύπες και σε κάθε ματς οι Πειραιώτες παίζουν με δυο λιγότερους.

Κάτω από το καλάθι με τον Αντιτς στην άμυνα να είναι κι αυτός ανύπαρκτος έχουν πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται. Οτι λαγό βγάλει από το καπέλο ο Σπανούλης και ότι προκύψει από την καλή ή κακή βραδιά των Χαϊνς, Παπανικολάου. Σλούκα και Περπέρογλου. Η επιστροφή του Πρίντεζη είναι σημαντική, αλλά αν όλοι δεν παίξουν σαν ομάδα και δεν βγάλουν άμυνες και συστήματα τότε ο Ολυμπιακός δεν έχει τύχη.

Ακόμη κι αν περάσει στους οκτώ, παραπάνω δεν πάει. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό και ως πολυ βιαστικό συμπέρασμα, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Μόνο με νέα υπέρβαση θα έχει και φέτος φαϊναλ φορ, ακόμη κι αν υπάρξει αβαντάζ έδρας στα πλεϊ οφ. Καλύτερα δίχως αυτό το αβάντζο...πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: