Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Απόλλωνας… φουλαριστός!

Ο Απόλλων Καλαμαριάς πήρε το πρωτάθλημα στην Football League 2 και o αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Ανδρέας Παντζιαράς μίλησε στην Sportday για τους επόμενους στόχους της ομάδας.

Απόλλωνας… φουλαριστός!
Είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και σιγά-σιγά επιστρέφει εκεί που ανήκει. Ο Απόλλων Καλαμαριάς ανέβηκε στην Football League, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Football League 2, και όντας δυνατός, ενωμένος και αποφασισμένος θέλει να επιστρέψει στα σαλόνια της Superleague.

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας αυτής, Ανδρέας Παντζιαράς μίλησε στην Sportday για τους επόμενους στόχους της ομάδας και για το μέλλον.

Διαβάστε όσα είπε στην Sportday ο Ανδρέας Παντζιαράς:

Ο στόχος της ομάδας ήταν εξ αρχής η άνοδος, συνδυασμένη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος;


«Πρώτος στόχος ήταν η άνοδος και στη συνέχεια αν θα μπορούσαμε να πετύχουμε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα ήταν το καλύτερο».

Ως προπονητής μιας ομάδας που στοχεύει αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, θεωρείτε ότι οι νίκες μπορούν να συνυπάρξουν με την καλή ποιότητα ποδοσφαίρου;

«Όταν ξεκινάς να χτίσεις μια ομάδα, πάντα θέλεις να κυριαρχεί σε αυτήν το καλό ποδόσφαιρο, σε συνδυασμό με τα νικηφόρα αποτελέσματα. Ωστόσο, πολλές φορές αρκετοί παράγοντες αλλάζουν τα δεδομένα κι ορισμένοι από αυτούς είναι η πίεση, ο κακός αγωνιστικός χώρος, ο αντίπαλος που έχει ως πρώτο μέλημα την άμυνα… Όλα αυτά μετράνε για να προσφέρουμε και θέαμα. Βέβαια πάνω από όλα, για να πετύχεις τους στόχους σου, είναι η νίκη, μια κι αυτή δίνει τους πολυπόθητους βαθμούς και σε φθάνει στην υλοποίηση των στόχων σου».

Ποια είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης φετινής συνταγής για μια ομάδα που εξασφάλισε την άνοδο, τέσσερις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος;

«Τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στην κεφαλή της ομάδας, δηλαδή στον κ. Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και στους συνεργάτες του που μας παρέχουν ασφάλεια, σταθερότητα και συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε. Επίσης, έχουμε κι εμείς ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν να υπηρετούμε μια από τις πιο μεγάλες, ιστορικές κι αδικημένες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Τι εννοείτε όταν λέτε ότι ο Απόλλων συμπεριλαμβάνεται στις πιο αδικημένες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Ο Απόλλων είναι η μοναδική ομάδα που πλήρωσε πολύ ακριβά τις λανθασμένες αποφάσεις κάποιων ανθρώπων κι έτσι έχασε 4-5 ποδοσφαιρικά χρόνια. Ομως είναι και πάλι εδώ, δυνατή, ενωμένη κι αποφασισμένη να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει, χωρίς συγχωνεύσεις και χωρίς εξωτερικές δυνάμεις».

Ποια ήταν η συμβολή των φιλάθλων στην προσπάθεια;

«Ο κόσμος έπαιξε σημαντικό ρόλο. Δεν άφησε πότε μόνη της την ομάδα και το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι στήριξε τους ποδοσφαιριστές μου και στα άσχημα αποτελέσματα. Ωστόσο, πιστεύω ότι του χρόνου θα υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση».

Η άνοδος του Απόλλωνα θεωρείτε ότι είναι η πιο επιτυχημένη στιγμή στην προπονητική σας καριέρα;

«H πιο επιτυχημένη στιγμή στην προπονητική μου καριέρα θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα. Επομένως μπορούμε να περιμένουμε (σ.σ.: γέλια)».

Θα θέλατε να ευχαριστήσετε κάποιους ανθρώπους;

«Συνήθως οι προπονητές ευχαριστούν τους προέδρους και τον κόσμο. Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Γιάννη Πολατίδη, Νούλη Σιαμίδη και Αλντίν Χατζί, αλλά και τους ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι απέδειξαν ότι είναι ικανοί να υπηρετούν αυτό το σύλλογο. Νομίζω ότι η διοίκηση κι ο κόσμος δεν χρειάζονται φιλοφρονήσεις».

Είδαμε φέτος ότι η ομάδα επένδυσε σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Κατά πόσο είναι εφικτό να κάνεις πρωταθλητισμό και παράλληλα να βγάζεις ταλαντούχους παίκτες;

«Στο πρωτάθλημα της Football League2 είσαι αναγκασμένος να προγραμματίζεις την πορεία της ομάδας, έχοντας μέσα στο ρόστερ σου αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές εξαιτίας του σχετικού κανονισμού για υποχρεωτική συμμετοχή. Προσπαθήσαμε και φτιάξαμε μια καλή χημεία ανάμεσα στους έμπειρους και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, προκειμένου να έχουν έναν κοινό στόχο που δεν ήταν άλλος από την άνοδο αρχικά και στη συνέχεια την κατάκτηση και του πρωταθλήματος».

Έχει τεθεί από τη διοίκηση θέμα ανανέωσης του συμβολαίου σας για τη νέα χρόνια;

«Η συνεργασία που έχω με τη διοίκηση του Απόλλωνα είναι σε καλά και ειλικρινή επίπεδα. Απομένουν τέσσερις αγώνες για το φετινό πρωτάθλημα… Δεν έχει τελειώσει τυπικά η σεζόν. Παράλληλα, όμως, με την αμοιβαία εμπιστοσύνη και με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να συζητήσουμε την ανανέωση».

Ο Απόλλων του χρόνου θα βρεθεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν παραμείνετε στο τιμόνι του, ποιος θα είναι ο πρωταρχικός στόχος σας;

«Ο Απόλλων είναι αναγκασμένος να πρωταγωνιστήσει. Η τεράστια ιστορία, η βαριά φανέλα, ο τεράστιος κόσμος του κι η συσπείρωση γύρω από τους ανθρώπους της ομάδας που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, θα οδηγήσουν τον σύλλογο, το συντομότερο δυνατό, στη μεγάλη κατηγορία, όπου κι ουσιαστικά ανήκει».πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: