Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Καπίνο: «Παναθηναϊκός είμαστε»

Την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ εξέφρασε ο Στέφανος Καπίνο. «Δεν γίνεται να μην μπούμε. Παναθηναϊκός είμαστε», τόνισε ο νεαρός γκολκίπερ.

Καπίνο: «Παναθηναϊκός είμαστε»
Τη σιγουριά ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ τόνισε ο Στέφανος Καπίνο, ενόψει της αναμέτρησης των «πράσινων» με τον Πλατανιά στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε ακόμη στη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας Νέων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τονίζοντας πως πηγαίνουν για να αποδείξουν το ταλέντο τους με στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο match Programme του αγώνα με τον Πλατανιά:

Για το αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη ελληνική εθνική ομάδα – πλην φυσικά της Ανδρών – που θα πάρει μέρος στα τελικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος:
«Αυτή η ιδιαιτερότητα προσθέτει επιπλέον κίνητρο και μπορείς να πεις ότι κάνει τη χαρά διπλή. Το κίνητρο όμως είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μεγάλο και μόνο από το γεγονός ότι παίρνουμε μέρος σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Για το αν η συμμετοχή τους στα τελικά του Μουντιάλ αντανακλά το επίπεδο του ταλέντου μας σ’ αυτές τις ηλικίες:
«Είμαστε απόλυτα δίκαια ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι πηγαίνουμε στο Μουντιάλ σαν δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης λόγω της κατάταξής μας στο περσινό Ευρωπαϊκό. Πηγαίνουμε στα τελικά του Παγκοσμίου για να αποδείξουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα έχουμε όλα τα προσόντα και όλο το ταλέντο για να φτάσουμε ψηλά».

Για το αν η επιτυχία αυτής της ομάδας αντανακλά και την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στην Παιανία με δεδομένο ότι στην Εθνική Νέων συμμετέχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές από τις υποδομές του Παναθηναϊκού:
«Εννοείται πως ναι. Η ύπαρξη και μόνο πέντε βασικών ποδοσφαιριστών σε αυτήν την πορεία αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές της ομάδας. Όλα τα κλιμάκια της Εθνικής στελεχώνονται από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού κι αυτό αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται και την προοπτική που υπάρχει».

Για το αν μπορούν οι ομάδες της Ακαδημίας να στηρίξουν και να επανδρώσουν τον Παναθηναϊκό τα επόμενα χρόνια:
«Σίγουρα μπορούν. Επειδή όμως αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται να λέγεται και πολλές φορές μένει στα λόγια καλό είναι να γίνει και πράξη. Αν υπάρξει υπομονή πολλά μπορούν να γίνουν στο μέλλον».

Για το αν η συμμετοχή στο Μουντιάλ τους κρατήσει μακριά από την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας. Θεωρείς ότι αυτό είναι σημαντικό μειονέκτημα:
«Σίγουρα το να μην συμμετέχεις στην προετοιμασία δεν είναι καλό. Από την άλλη όμως, παίζοντας σε αγώνες του επιπέδου του ανταγωνισμού ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος έχουμε να κερδίσουμε πράγματα. Μετά, όταν επιστρέψουμε, μπορούμε να κάνουμε ένα έξτρα πρόγραμμα για να έρθουμε στο επίπεδο των συμπαικτών μας».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπει στα πλέι οφ:
«Θέλω να πιστεύω πως ναι. Δεν γίνεται να μην μπούμε. Παναθηναϊκός είμαστε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: