Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

«Τρέχει» με φόντο τη Β’ Εθνική!

Στις επόμενες είκοσι με είκοσι πέντε μέρες καλείται η νέα διοίκηση του Άρη να αποδείξει ότι η ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στη Football League.

«Τρέχει» με φόντο τη Β’ Εθνική
Τίποτα το χειροπιαστό δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Άρη όσον αφορά την επόμενη μέρα της ομάδας και σε ποια κατηγορία θα συμμετάσχει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρόθεση της νέας διοίκησης της «κίτρινης» ΠΑΕ είναι η ομάδα να παίξει στη Football League, όμως για να συμβεί αυτό απαιτούνται και οι προϋποθέσεις που ισοδυναμούν με χρήματα που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς.

Μέχρι στιγμής οι αρειανοί επιχειρηματίες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, οπότε η νέα διοίκηση είναι υποχρεωμένη να βγει στην αγορά για να αντλήσει έσοδα.

Μέσα σε διάστημα περίπου 20 με 25 ημερών – υπό την πίεση του χρόνου - η νέα διοίκηση θα κινηθεί προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την προοπτική που της δίνει το άρθρο 106 για το οποίο απαιτείται αξιόχρεος επενδυτής που θα εγγυηθεί τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Με δύο στα δύο… δικό του!

Πίστη για την πρωτιά στα play offs υπάρχει στον ΠΑΟΚ μετά τη νίκη στο Περιστέρι μετά την ενδέκατη φετινή ανατροπή. «Μπορούμε το 2/2», λένε στο «Δικέφαλο του Βορρά». Πονοκέφαλος για το κέντρο άμυνας.

Με δύο στα δύο… δικό του
Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!

Μετά την παλικαρίσια νίκη τους στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου με 2-1, οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και μόνο για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα play offs, καθώς θα πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League με δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειάζεται νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη την Τετάρτη και ακόμη μία τρεις μέρες μετά απέναντι στον Παναθηναϊκό στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα για να τερματίσει πρώτος. Και η πίστη στις τάξεις του ΠΑΟΚ είναι διάχυτη πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, μετά το χαρακτήρα που έχει βγάλει η ομάδα στα δύσκολα. Χαρακτηριστικό είναι πως η χθεσινή ήταν η ενδέκατη ανατροπή που κάνει η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στα play offs, πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια στα play offs, μετά η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια στα play offs, ακολούθως τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια στα play offs και τελευταίο κριτήριο είναι η κατάταξη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Ξέμεινε από αμυντικούς

Ο ΠΑΟΚ από σήμερα στρέφει την προσοχή του στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Τετάρτη, όπου η νίκη είναι επιβεβλημένη προκειμένου να τα παίξει όλα για όλα το Σάββατο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Όμως στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες ο Γιώργος Γεωργιάδης αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα για τη συγκρότηση της άμυνας. Εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Τζαβέλλας και Ινσαουράλδε, ενώ νοκ άουτ τέθηκε και ο Βίτορ με θλάση. Με αυτά τα δεδομένα, το πιθανότερο είναι να αγωνιστούν σαν στόπερ οι Κατσουράνης και Κατσικάς, ενώ σαν λύση ανάγκης υπάρχει και ο Σκόνδρας.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ντιόπ και οι «μεταγραφές»

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Πάπε Ντιόπ στον Ολυμπιακό. Σε καλό δρόμο και η παραμονή του Μαρκάνο, «δένουν» τον Μέγιερι οι Πειραιώτες.

Ο Ντιόπ και οι «μεταγραφές»
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Παπα Ντιόπ στον Ολυμπιακό, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με τη Λεβάντε.

Εκείνο που αναφέρουν στην Ισπανία είναι πως ο Σενεγαλέζος χαφ έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς της ομάδας του και εκείνο με τη Μάλαγα θα είναι το τελευταίο του στην Primera Division.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η μεταγραφή του διεθνούς άσου να κλείσει εντός της εβδομάδας, καθώς αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζέρ του και να πέσουν οι υπογραφές.

Άνθρωπος των Πειραιωτών βρίσκεται στη Βαλένθια για να μιλήσει με τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί η συμφωνία.

Η Λεβάντε αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ, με τον παίκτη να παρουσιάζεται θετικός – όπως και πέρσι – να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Στα όσα έχουν γίνει πάντως γνωστά, ο Ολυμπιακός έχει απεσταλμένο του στην Ισπανία για συζητήσεις με τη διοίκηση της Λεβάντε και μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια συμφωνία.

Μένει και ο Μαρκάνο

Με τη μορφή δανεισμού από τη Ρούμπιν Καζάν αγωνίστηκε από τον περασμένο Γενάρη στον Ολυμπιακό ο Ιβάν Μαρκάνο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν κινηθεί ήδη για την αγορά των δικαιωμάτων (υπάρχει οψιόν για αγορά έναντι 1,5 εκατ. ευρώ) του Ισπανού αμυντικού, καθώς και ο ίδιος δεν θέλει να επιστρέψει ξανά στη Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ υπολογίζει τον παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, κάτι που ενδεχομένως να κρίνει το μέλλον του Χολέμπας ή του Μπονγκ στην ομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Μπάλαζ Μέγιερι θα κληθεί από τη διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αν και αυτό λήγει σε ένα χρόνο. Πρόθεση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είναι να κρατήσει τον Ούγγρο, τον οποίο θεωρεί αξιόπιστη λύση για μπακ απ του Ρομπέρτο.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλουν Ντάνκο και… Μπλάνκο!

Σε πολύ καλό κλίμα η επαφή Λυμπερόπουλου με τον Ντάνκο Λάζοβιτς. Εξετάζει και την περίπτωση του Ίσμαελ Μπλάνκο η ΑΕΚ. Δύο ματς απέμειναν για το… μαρτύριο της Γ’ Εθνικής.

Θέλουν Ντάνκο και… Μπλάνκο
Η ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ έχει περάσει σε πρώτο πλάνο. Ο Ντάνκο Λάζοβιτς είναι ο μεγάλος στόχος της «Ένωσης», που κρατά στο χέρι της την υπόθεσή του. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε επαφή με τον 31χρονο φορ της Παρτιζάν και εκείνος έδειξε μεγάλη επιθυμία να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Εφόσον επιβεβαιωθεί πως στο συμβόλαιό του υπάρχει όρος που του επιτρέπει να φύγει σαν ελεύθερος αν έχει πρόταση εκτός Σερβίας, θα αρκεί για την ΑΕΚ να καλύψει τις όχι και τόσο υψηλές απαιτήσεις του (κοντά στις 300.000 ευρώ) για να τον κάνει δικό της.

Ανεξάρτητη με την υπόθεση του Λάζοβιτς φαίνεται πως είναι αυτή του Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο «Ζορό» έχει προταθεί στην «Ένωση», που παρά την παραμονή των Μπρέτσεβιτς και Ντακόλ, αλλά και την προσθήκη του Αραβίδη, αναζητεί έναν ακόμη φορ. Ο 31χρονος Αργεντινός φορ αναμένεται να αποχωρήσει από τη Λανούς και είναι πολύ θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής στην ΑΕΚ, ενώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργήσει και σαν πόλος έλξης για τους φίλους της ομάδας που λάτρεψαν τον Μπλάνκο στην τετραετή του παρουσία (2007-2011).

Άλλα δύο και… τέλος

Το μαρτύριο της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική λαμβάνει τέλος την επόμενη Τετάρτη. Απομένουν δύο παιχνίδια, με τον Ερμή Ζωνιανών που θα γίνει την Τετάρτη στο γήπεδο του Γάλλου στο Ρέθυμνο και με τον Πανναξιακό στο ΟΑΚΑ την επόμενη Τετάρτη. Ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται να δώσει και σε αυτά ευκαιρίες σε παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής, όπως συνέβη και στο παιχνίδι με τον Περαμαϊκό.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν ανησυχούν για κάτι!

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Πανθρακικού για την στελέχωση του ρόστερ της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν.

Δεν ανησυχούν για κάτι
Στάση αναμονής παρατηρείται στα περισσότερα μεταγραφικά ζητήματα του Πανθρακικού.

Οι Ακρίτες παρουσιάζονται αισιόδοξοι, καθώς οι περισσότερες από τις υποθέσεις ανανεώσεων (όπως εκείνη του Τσουμάνη) φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο και θα έχουν αίσιο τέλος.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν δείχνουν να βιάζονται για όλες τις κινήσεις που αφορούν το ρόστερ της νέας σεζόν.

Πρόθεσή τους είναι κάνουν προσεκτικές κινήσεις τόσο για την ενίσχυση του ρόστερ αλλά και την παραμονή ή λύση συνεργασιών κάποιων παικτών Πηγή: sport-fm.gr

Μόνος του…!

Στο χέρι του Παναθηναϊκού η πρωτιά στα play offs. Όλα κρίνονται στα παιχνίδια με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ που θα γίνουν σε άδεια γήπεδα.Προβλήματα για Αναστασίου, που ίσως πάει σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές.

Μόνος του…
Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την πρωτιά στα play offs, ωστόσο ακόμη δεν μπορεί να νιώθει ήσυχος για τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League, καθώς ο ΠΑΟΚ καραδοκεί σε απόσταση τριών βαθμών. Οι «πράσινοι» ασφαλώς έχουν τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση, αφού την εξασφαλίζουν σίγουρα με δύο νίκες, ενώ πιθανώς να τους αρκεί και μία.

Απομένουν δύο αγωνιστικές, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να παίζει την Τετάρτη στη Λεωφόρο με τον Ατρόμητο και το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δύο ματς που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Αν, μάλιστα, έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ την πέμπτη αγωνιστική (οι Θεσσαλονικείς παίζουν με τον Αστέρα στην Τρίπολη) θα ταξιδέψουν χωρίς άγχος στη συμπρωτεύουσα.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στα play offs, πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια στα play offs, μετά η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια στα play offs, ακολούθως τα
εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια στα play offs και τελευταίο κριτήριο είναι η κατάταξη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Αγωνιστικοί πονοκέφαλοι

Ο Γιάννης Αναστασίου αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν και αρχικά γι’ αυτό με τον Ατρόμητο. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος αποχώρησε από το χθεσινό ματς με διάστρεμμα και είναι δύσκολο να παίξει την Τετάρτη, ενώ ακόμη λιγότερες πιθανότητες φαίνεται πως έχει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ που αποκόμισε μια διάταση στον ορθό μηριαίο. Λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο αποχώρησε και ο Μέντες Ντα Σίλβα, η κατάσταση του οποίου θα ξεκαθαρίσει στη σημερινή ή αυριανή προπόνηση.

Δεδομένης και της απουσίας του Μλάντεν Πέτριτς, οι επιλογές του τεχνικού τιμ περιορίζονται. Εφόσον κανείς από τους τρεις που έπαιξαν χθες δεν τα καταφέρει, ο Μαρινάκης ή ο Σπυρόπουλος θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ρισβάνης θα παίξει στόπερ και ο Λαγός αμυντικό χαφ. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα ανοιχτά με Ουζουνίδη!

Η μείωση του μπάτζετ στον Εργοτέλη κατά 20% φαίνεται πως είναι ο λόγος για τον οποίο δεν επιθυμεί να παραμείνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην ομάδα.

Όλα ανοιχτά με Ουζουνίδη
Θέμα με την παραμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του Εργοτέλη προέκυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Ο λόγος, όπως γράφει η SportDay, είναι η μείωση του μπάτζετ κατά 20%, με τις περικοπές να επεκτείνονται και στις αμοιβές των μελών του τεχνικού επιτελείου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως αν δεν υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις από τις δύο πλευρές, τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως οι Ηρακλειώτες θα ψάξουν τον διάδοχο του Εβρίτη προπονητή.

Ίσως η υπόθεση κριθεί και απ’ το αν ο έμπειρος τεχνικός θα έχει άλλη πρόταση στα χέρια του, κάτι που θα μηδενίσει τις πιθανότητες παραμονής του στην ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκαθαρίζει του Σα Πίντο!

Τα πορτογαλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ρικάρντο Σα Πίντο είναι κοντά στην Εστορίλ, με τους ανθρώπους του ΟΦΗ να περιμένουν την τυπική απάντηση του 44χρονου προπονητή.

Ξεκαθαρίζει του Σα Πίντο
Μια… ανάσα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εστορίλ είναι ο Ρικάρντο Σα Πίντο, όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά Μέσα.

Συγκεκριμένα, οι Πορτογάλοι αναφέρουν πως ο 44χρονος τεχνικός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη διοίκηση της ομάδας-έκπληξη του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Από την κρητική ΠΑΕ δεν προκύπτει κάτι το σπουδαίο, καθώς ο Μάνθος Πουλινάκης γνωρίζει πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μείνει Ίβηρας προπονητής στο Ηράκλειο και του έχει δώσει – για τυπικούς λόγους – προθεσμία να δώσει την τελική του απάντηση.

Από τη στιγμή που θα εκπνεύσει η συγκεκριμένη προθεσμία, τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον επόμενο κόουτς της ομάδας.

Εν τω μεταξύ, καμία εξέλιξη δεν έχει παρατηρηθεί και στις υποθέσεις των παικτών που μένουν ελεύθεροι (Μακρής, Ντουντού, Φερνάντες, Ζε Εντουάρντο).

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ζορό εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει, παρότι δεν λήγει το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με τον ΟΦΗ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κουφός για... κουφέτα!

Ο Κώστας Κουφός αρραβωνιάστηκε με τη σύντροφό του, Λεία Σεργάκη. Δείτε τι έγραψαν στο Twitter.

Κουφός για... κουφέτα
Στο κλαμπ των παντρεμένων θα περάσει σύντομα ο Κώστας Κουφός. Ο σέντερ των Γκρίζλις ανακοίνωσε μέσω Twitter πως αρραβωνιάστηκε με τη σύντροφό του. Πρόκειται για την ελληνικής καταγωγής Λεία Σεργάκη, που έχει σπουδάσει νομική, έχει ασχοληθεί με το μόντελινγκ και πλέον με το fitness.

«Αρραβωνιάστηκα τον έρωτα της ζωής μου. Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζουμε αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή μας», έγραψε στο Twitter o 25χρονος άσος. «Από τη στιγμή που μπήκες στη ζωή μου έγινες όλος μου ο κόσμος».




«Από τη στιγμή που μπήκες στη ζωή μου έγινες όλος μου ο κόσμος», πρόσθεσε η μνηστή του Κουφού ποζάροντας με το... μονόπετρο και τον αδερφό της.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Ένα χαρτί και… τελείωσε!

Άμεσα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Άλαν Πουλίδο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Μεξικανό φορ και περιμένει αντίγραφο του συμβολαίου του.

Ένα χαρτί και… τελείωσε
Σε… μεξικάνικη σαπουνόπερα έχει μετατραπεί η προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Άλαν Πουλίδο, όπως είχαμε γράψει από την περασμένη εβδομάδα.

Στην πατρίδα του 23χρονου παίκτη τονίζουν πως οι Πειραιώτες έχουν αποσυρθεί από την υπόθεση, καθώς το συμβόλαιο του διεθνούς άσου με την Τίγκρες λήγει το 2016 και έχουν προκύψει διάφορα θέματα για τον παίκτη (όπως οι απειλές που δέχονται εκείνος και τα συγγενικά του πρόσωπα).

Τα πράγματα, όμως, θα ξεκαθαρίσουν άμεσα, με τους «ερυθρόλευκους» να περιμένουν αντίγραφο του συμβολαίου που είχε υπογράψει ο Πουλίδο και φανερώνει πως είναι ελεύθερος και μπορεί να κλείσει η μεταγραφή.

Εκείνο που είναι φανερό πως η Τίγκρες προσπαθεί να αποκομίσει και εκείνη κάποιο κέρδος από την όλη ιστορία, βάζοντας εμπόδια στη μεταγραφή του παίκτη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θεωρούν είναι «διασφαλισμένοι» σε αυτό το θέμα και, εκτός από τον Χουάνχο Λορένθο που φέρεται να έχει αναλάβει το θέμα, την υπόθεση παρακολουθεί και δικηγόρος για τα νομικά ζητήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στο μέλλον.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο κατώφλι του τελικού Ανατολής οι Πέισερς!

Με κορυφαίο παίκτη τον Πολ Τζορτζ οι Πέισερς πέρασαν με 95-92 στο «Verizon Center» και πλέον απέχουν μία νίκη μακριά από τους τελικούς της Ανατολής

Στο κατώφλι του τελικού Ανατολής οι Πέισερς
Οι Πέισερς βρέθηκαν με 14 πόντους σε μεγάλο μέρος της 2ης και της 3ης περιόδου, αλλά επανέκαμψαν. Το παιχνίδι έμοιαζε να τους γλιστράει πάλι από τα χέρια όταν από το 74-74, οι Γουίζαρντς έκαναν ένα 11-2 για να προηγηθούν με 85-76, 7:09 πριν το τέλος. Ωστόσο με ένα επιμέρους 19-7 σε αυτό το τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η Ιντιάνα έφτασε στη νίκη για το 3-1.

Ο Πολ Τζορτζ σημείωσε τους 15 από τους 39 πόντους του (ρεκόρ καριέρας στα πλέι-οφ) στην τελευταία περίοδο και με δύο δικά του τρίποντα έκανε το 85-76, 85-82 όταν άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση, ενώ ο Ρόι Χίμπερτ (17π.) σημείωσε το πιο κρίσιμο καλάθι με ένα χουκ, 1:04 πριν το τέλος. Ο Μπιλ στα 9’’ πριν το τέλος μειώνει σε 94-92, ο Χιλ ευστοχεί σε μια βολή για το 95-92, ενώ ο Πολ Τζορτζ κάνει κλέψιμο σε πάσα του Αράιζα και ουσιαστικά τελειώνει το ματς.

Από την μεριά των ηττημένων ο Μπράντλεϊ Μπιλ είχε 20 πόντους.

Δωδεκάλεπτα: 26-27, 55-38, 72-71, 92-95.

Ουίζαρντς (Γουίτμαν): Μπιλ 20, Αρίζα 16, Γουόλ 12, Χάρινγκτον 11, Νενέ 10, Γκούντεν 10, Μίλερ 7, Ουέμπστερ 4, Γκορτάτ 2, Τεμπλ.

Πέισερς (Φόγκελ): Τζορτζ 39, Χίμπερτ 17, Χιλ 15, Γουέστ 14, Στίβενσον 8, Γουότσον 2, Μαϊνμί, Τέρνερ, Σκόλα.
Πηγή: sport-fm.gr

Κρις Πολ: «Παίκτης-μαχητής ο Κόλισον»

Το εγκώμιο του μαχητή Ντάρεν Κόλισον, έπλεξαν οι παίκτες των Κλίπερς, αφού ο βραχύσωμος πλέι-μέικερ τους οδήγησε στη μεγάλη ανατροπή-νίκη για το 2-2 με τη Θάντερ

Κρις Πολ: «Παίκτης-μαχητής ο Κόλισον»
Ο Ντοκ Ρίβερς με πολύ χαρακτηριστική ατάκα, περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι Κλίπερς στην εκκίνηση, αλλά και στα μέσα περίπου της τελευταίας περιόδου. «Βρεθήκαμε στο πάτωμα, αλλά δεν μας κάρφωσαν. Είχαν την ευκαιρία να μας πάνε στο 3-1 και τώρα ισοφαρίσαμε σε 2-2».

Με την σειρά του ο Κρις Πολ τόνισε: «Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα. Ο Ντάρεν Κόλισον ήταν εκπληκτικός. Θα πρέπει πάντοτε να λατρεύεις, το να έχεις έναν παίκτη σαν κι αυτόν που το παλεύει μέχρι το τέλος και δεν τα παρατάει ποτέ».

Ο πρωταγωνιστής του ματς, Ντάρεν Κόλισον υπογράμμισε: «Αν και δεν παίξαμε καλά σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα, καταφέραμε να κερδίσουμε κι αυτό είναι το πλέον εντυπωσιακό».

Από την πλευρά του ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε την ευκαιρία με τρίποντο να δώσει τη νίκη στη Θάντερ, αλλά δεν τα κατάφερε: «Είχα την ευκαιρία για ένα καλό σουτ, απλά δεν μπήκε». Η Οκλαχόμενα βρέθηκε να προηγείται με 15 πόντους στην αρχή της 4ης περιόδου και με 10 στα 7’ 44’’ πριν το φινάλε. Πηγή: sport-fm.gr

Μαρτίνο: «Θα το πάρει το Καμπ Νου»

Ο Αργεντινός προπονητής, υπογράμμισε πως οι «μπλαουγκράνα» θα χρειαστούν τη βοήθεια του κοινού τους στον «τελικό» με την Ατλέτικο

Μαρτίνο: «Θα το πάρει το Καμπ Νου»
Ο Τάτα Μαρτίνο περιέγραψε τις στιγμές, που ήταν σίγουρα βασανιστικές, μιας και ένα γκολ της Ατλέτικο, θα έδινε τέλος στα όποια όνειρα για τίτλο στην Μπαρτσελόνα. Κι αφού οι «μπλαουγκράνα» έμειναν ζωντανοί, ο Αργεντινός κόουτς έριξε το χαρτί του κόσμου και της στήριξης από αυτόν, στο τελευταίο ματς. «Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε τον κόσμο δίπλα μας. Κατανοώ πως ήταν μια χρονιά που η ομάδα δεν βρέθηκε και στα καλύτερα της, ωστόσο με τους φιλάθλους μας κοντά μας, μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Ο Μαρτίνο μίλησε για το αποτέλεσμα με την Έλτσε, λέγοντας : «Έτσι όπως ήρθαν τα άλλα αποτελέσματα μας κάνει η ισοπαλία. Πριν από το παιχνίδι, πιστεύαμε πως δεν θα ήταν αρκετό το Χ, για να μας κρατήσει στο παιχνίδι του τίτλου, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια, έχουμε πιθανότητες τώρα. Ο Πικέ μας ηρέμησε όλους, όταν μας ανακοίνωσε πως η Ατλέτικο ήρθε ισόπαλη». Πηγή: sport-fm.gr

Σιμέονε: «Πάμε για τελικό στο Καμπ Νου»

Στο γεγονός πως η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα εξοικειωμένη με την διαχείριση αγώνων, όπως αυτός που θα διεξαχθεί ανάμεσα σε αυτήν και την Ατλέτικο, εξέφρασε ο Ντιέγκο Σιμεόνε

Σιμέονε: «Πάμε για τελικό στο Καμπ Νου»
Ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» ασφαλώς και ήταν απογοητευμένος που η ομάδα του απώλεσε την ευκαιρία να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο, μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Μάλαγα, ωστόσο θέλησε να καλύψει τους παίκτες του και να υπενθυμίσει, πόσα πολλά έχουν πετύχει φέτος.

«Σε ενοχλεί όταν οι παίκτες σου έχουν δώσει τα πάντα που ένα τέτοιο παιχνίδι απαιτεί (σ.σ με τη Μάλαγα), γιατί όντως οι παίκτες έκαναν τα πάντα. Τώρα πάμε σε έναν ‘τελικό’ όπου τα πάντα είναι μοιρασμένα. Είμαστε ταπεινοί, αλλά αυτό που έχει καταφέρει αυτή η ομάδα είναι εκπληκτικό. Είναι δύσκολο να παίρνεις νίκες στο τέλος της σεζόν και τέτοιου είδους αποτελέσματα μπορεί να έρθουν. Ήμουν παίκτης για 20 χρόνια και καταλαβαίνω τι συμβαίνει» είπε αρχικά ο Σιμεόνε.

«Κάναμε τεράστια προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο κι εύχομαι κι ελπίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε στο Καμπ Νου. Ωστόσο είναι δύσκολο να αποστασιοποιούμαστε από την πραγματικότητα και θεωρώ πως η Μπάρτσα είναι μια ομάδα μαθημένη στην διαχείριση τέτοιων αγώνων».

Όσο για το αν θα έχει τον Ντιέγκο Κόστα στη διάθεση του, στο «Καμπ Νου», ο Σιμεόνε απάντησε: «Κάνει προόδους, αλλά θα δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται, ενόψει του αγώνα». Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος η σεζόν για Βίτορ!!

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός δεν θα είναι διαθέσιμος για τα δύο τελευταία παιχνίδια του «Δικεφάλου» του Βορρά

Τέλος η σεζόν για Βίτορ
Οι πρώτες εκτιμήσεις για την ιατρική κατάσταση του Πορτογάλου, κάνουν λόγο για θλάση κάτι που σημαίνει πως ο Βίτορ, δεν θα είναι στη διάθεση του Γ. Γεωργιάδη για τα εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν, απέναντι σε Αστέρα (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός). Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ.Χ μάλλον δεν θα τον έχουμε μαζί μας στους δύο επόμενους αγώνες". Εκτός μάχης για την αναμέτρηση της Τρίπολης θα είναι και ο Τζαβέλλας.
Πηγή: sport-fm.gr

Ποια «βασίλισσα»; Ο βασιλιάς Ολυμπιακός!

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο ακριβώς ο Ολυμπιακός εδραιωνόταν στην κορυφή της Ευρώπης νικώντας εμφατικά τη Ρεάλ με 100-88 στο Λονδίνο. Το www.sport-fm.gr θυμάται και… θυμίζει.

Ποια «βασίλισσα»; Ο βασιλιάς Ολυμπιακός!
Δεν έβαλαν μυαλό… Τον αμφισβήτησαν στην Πόλη, ένα χρόνο πριν, και το πλήρωσαν. Έκαναν το ίδιο λάθος στο Λονδίνο και τους ξανατιμώρησε.

Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά επανέλαβε μέσα σε ένα χρόνο τον άθλο της κατάκτησης της Ευρωλίγκας απέναντι σε αντιπάλους που θεωρήθηκαν και θεωρούσαν πως τον είχαν του χεριού τους. Κι όπως είχε επιστρέψει από το -19 του τελικού της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην ζάπλουτη ΤΣΣΚΑ, επέστρεψε από το -17 απέναντι στην πάμπλουτη Ρεάλ στο Final Four του Λονδίνου.

inner

Ήταν σαν σήμερα, 12 Μαΐου του 2013, που ο Ολυμπιακός έχοντας εκθέσει ξανά την ομάδα της Μόσχας έδειχνε στη Ρεάλ ποιος είναι το αφεντικό κι έπαιρνε τη ρεβάνς για την ήττα του πριν από 18 χρόνια στη Σαραγόσα. Το 10-27 της πρώτης περιόδου «μαζεύτηκε» στους τέσσερις μέχρι το ημίχρονο(37-41), αυτή εξαλείφθηκε στο τέλος της τρίτης περιόδου (61-61) και τα σερί τρίποντα του Σπανούλη ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε απλώς τη «βασίλισσα», αλλά την κατανικούσε στο… δικό της παιχνίδι με μία ιστορική κατοστάρα. Παράλληλα γινόταν η πρώτη ομάδα που διατηρούσε το στέμμα της μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2004-2005, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι για τρίτη φορά στην καριέρα του MVP του Final Four.

inner

Δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 20, Άντιτς 10, Σπανούλης 22, Περπέρογλου 10, Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι 21, Σουάρεθ 5, Ρέγες 4, Μίροτιτς 7, Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5, Γιουλ 14, Σλότερ 9.




Πηγή: sport-fm.gr

Περασμένα μεγαλεία…!

"Σκυλίσια Μέρα" με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν έκανε το νταμπλ με νίκη επί της Λίβερπουλ…



Σημαντική η σημερινή επέτειος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έστω κι αν χθες οριστικοποιήθηκε ότι δεν κατάφερε μετά από χρόνια να εξασφαλίσει την έξοδό της στην Ευρώπη.
Σαν σήμερα, λοιπόν, και συγκεκριμένα στις 12 Μαϊου 1996, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδιζε με 1-0 τη Λίβερπουλ στον τελικό κυπέλλου Αγγλίας. Έτσι γινόταν η πρώτη ομάδα της Λίγκας που κατακτούσε το νταμπλ για δεύτερη φορά (σε τρεις σεζόν).
Το γκολ πέτυχε, μάλιστα, στο 85΄ ο Ερίκ Καντονά που έγινε ο πρώτος ξένος αρχηγός σε κυπελλούχο ομάδα.
Για την ιστορία η Μάντσεστερ είχε στις τάξεις της τότε παίκτες όπως ο Πίτερ Σμάιχελ, ο Ρόι Κιν, ο Νίκι Μπατ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κ.ά., ενώ η Λίβερπουλ διέθετε ποδοσφαιριστές όπως ο Ρόμπι Φάουλερ, ο Σταν Κόλιμορ, ο Στιβ Μακ Μάναμαν. Σαν αλλαγή, μάλιστα, μπήκε και ο Ίαν Ρας! 

Πηγή: sportdog.gr

Αργεντινή: Μυρωδιά τίτλου για Ρίβερ! (videos)

Ένα βήμα από την κατάκτηση του Final της Αργεντινής βρίσκεται πλέον η Ρίβερ Πλέιτ μετά το εντός έδρας 2-0 επί της υποβιβασμένης Αρχεντίνος Τζούνιορς.
Ο Γκαμπριέλ Μερσάντο στο 69ο λεπτό και ο Τεό Γκουτιέρεζ στο 78’ βρήκαν δίχτυα και με προβάδισμα δύο βαθμών απέναντι στην Εστουντιάντες οι «μιλονάριος» θα υποδεχθούν την τελευταία αγωνιστική την Κίλμες, στοχεύοντας σε νέο νικηφόρο αποτέλεσμα για να «κλειδώσουν» τον τίτλο. Η τελευταία κέρδισε με 2-0 τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, που εμφανίστηκε μακριά από τον καλό εαυτό της και ουσιαστικά αποκλείστηκε από την «κούρσα» της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Από την πλευρά της, η Μπόκα Τζούνιορς κέρδισε τη Λανούς με 3-1, αλλά έχασε τον Ντάνιελ Ντίαζ με δεύτερη κίτρινη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του βροχερού αγώνα, ενώ Μπελγκράνο και Άρσεναλ Σαραντί αρκέστηκαν σε 0-0 σε άλλο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής της αργεντίνικης σεζόν.








Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Με Φρεντ στο ντέρμπι η Φλουμινένσε!! (videos)

Με 2-0 επικράτησε η Φλουμινένσε της Φλαμένγκο σε ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι της υφηλίου, που ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Brasileiro.
Στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Φρεντ και στο 88’ ο Τσικίνιο ολοκλήρωσε αντεπίθεση για την ομάδα του. Η Κορίνθιανς, από την πλευρά της, πλησίασε εκτός έδρας νίκη επί της Σάο Πάολο, αλλά ισοφαρίστηκε στο 80ό λεπτό από το Λουίς Φαμπιάνο, που πρωταγωνίστησε σε πανέμορφη επίθεση των γηπεδούχων. Επίσης, η Κρουζέιρο ξεκούρασε πλειάδα βασικών λόγω της παρουσίας της στο Κόπα Λιμπερταδόρες και γνώρισε την πρώτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα, χάνοντας με 2-1 στην έδρα της Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Λουάν στο 75’ και Μαρτσέλο Μορένο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Εύκολο 2-0 στην έδρα της Φιγκουιρένσε πήρε η Σάντος, η Γκρέμιο πέρασε με 2-1 από την έδρα της Σακεκοένσε χάρη σε δύο γκολ του Ερνάν Μπάρκος και η Σπορτ Ρεσίφε πήρε εκτός έδρας 1-0 σε βάρος της Κοριτίμπα με γκολ του Ρίτελι στο 85ο λεπτό. Τέλος, ο πρώην στράικερ του Παναθηναϊκού, Σόουζα, άνοιξε το σκορ για τη Βιτόρια στο 39ο λεπτό, αλλά στο 75’ αποβλήθηκε μαζί με τον Ουέλιτον της Μπαΐα, που πήρε εντός έδρας 1-1 με γκολ του Άντερσον Φερέιρα στο 90’+1’.















Πηγή: onsports.gr

Οι αμφισβητούμενες φάσεις της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ!

Ο καθηγητής διαιτησίας, Ναούμ Μιντιούρης τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα φάουλ από τον Μπεργκ στο γκολ επί του Αστέρα, προσθέτοντας πως ήταν σωστό το πέναλτι που κέρδισε ο Ατρόμητος με τον ΠΑΟΚ. 
Στη φάση της επίτευξης του 1-0 από τους «πράσινους», οι Αρκάδες διαμαρτύρονται για φάουλ του Σουηδού στράικερ επάνω στον Ζησόπουλο, αλλά ο παλαίμαχος ρέφερι και τηλεκριτικός διαιτησίας επισημαίνει πως το γκολ ήταν «καθαρό». Παράλληλα γίνεται λόγος για την κόκκινη κάρτα που θα έπρεπε να δεχτεί από το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ν'Ντο του Αστέρα για τράβηγμα στον Κλωναρίδη (2η κίτρινη), πριν τελικά την αντικρίσει στα τελευταία λεπτά της συνάντησης. Από το παιχνίδι του Περιστερίου, ξεχωρίζει το πέναλτι που κέρδισε ο Ατρόμητος στις καθυστερήσεις αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τελικά, λέγοντας ότι ήταν σωστή η υπόδειξη.
Δείτε αναλυτικά τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής:




Πηγή: gazzetta.gr

Δικαίωση Δέλλα και πικρές αλήθειες...!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το ρόστερ που σωστά αδειάζει και ξαναγεμίζει και την ομάδα των Χατζόπουλου – Παυλή!   Το ματς με τον Περαμαϊκό ολοκληρώθηκε (ευτυχώς Παναγία μου) και ταυτόχρονα θαρρώ πως το ίδιο ισχύει και με την καραμέλα των πιτσιρικάδων που αγωνίστηκαν σε αυτό (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και απέδειξαν οι περισσότεροι ότι ο Τραϊανός Δέλλας είχε απόλυτο δίκιο όλο το προηγούμενο διάστημα που δεν επιχείρησε να τους... κάψει (επί της ουσίας) νωρίτερα!
Η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει στο Πέραμα με ανατροπή. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία φάση που δεν... μύριζε γκολ και κατάφερε σε ένα ημίχρονο (στο δεύτερο) να γυρίσει το ματς χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα που σημείωσε ο Πεταυράκης που είναι ένας από τους λίγους στο ρόστερ που μπορούν στην Ενωση να ελπίζουν σε περαιτέρω εξέλιξη...
Είναι αλήθεια πως για μία ομάδα που χτίστηκε στο... πόδι λόγω των εξελίξεων του περασμένου καλοκαιριού προφανώς υπάρχει η δικαιολογία για το γεγονός ότι αν εξαιρέσουμε δυο – τρεις (βαριά) περιπτώσεις παικτών που επιλέχθηκαν όλες οι υπόλοιπες ήταν κάκιστες έως τραγικές... Ακόμη και για κάποιους που έχουν ήδη εξασφαλίσει ότι θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ η εικόνα τους δεν δικαιολογεί μία τέτοια απόφαση!
Δυο από τις χειρότερες επιλογές φαίνεται πως είναι για παράδειγμα οι Ράμα και Μούργκα. Ποδοσφαιριστές που ήλπιζαν στην ΑΕΚ (όπως λέμε ποδοσφαιρικά) να ''βγουν'' αλλά έπεσαν 100% έξω! Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην μπορούν να κάνουν τα βασικά: απλή, σωστή υποδοχή της μπάλας... Σωστά, λοιπόν, οι ευκαιρίες που πήραν ήταν περιορισμένες αφού και στις προπονήσεις σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν μέτριοι έως κακοί.
Δεν είναι οι μόνοι όμως του ρόστερ. Να είμαστε δίκαιοι. Μία ματιά απ' τον άσο στην ΑΕΚ αρκεί για να διαπιστωθεί η πικρή αλήθεια των μέτριων επιλογών! Βούρας και (λιγότερο) Καραγκιολίδης απογοήτευσαν σε απόλυτο βαθμό. Και γι' αυτό άλλωστε η Ενωση κινήθηκε σωστά και δικαιολογημένα για την απόκτηση γκολκίπερ και δεν αποκλείεται μετά τον Ανέστη να πάρει και έναν ακόμη...
Μέτρια έως κακή σεζόν όμως έχουν κάνει και πιο... βαριά (αν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έτσι) ονόματα στο ρόστερ όπως ο Ανάκογλου και ο Τσουμάγκας. Ο τελευταίος βέβαια είχε την πιο μεγάλη και ουσιαστική δικαιολογία αφού αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Μακάρι το παιδί να επανέλθει 100% και να κερδίσει ξανά τη φανέλα του αριστερού μπακ.
Για τον Ανάκογλου τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα από τη νέα σεζόν. Αν και εφόσον παρουσιάζει την ίδια εικόνα είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας... Ισως όμως να του έλειψε το κίνητρο και η παρουσία παικτών όπως οι Μάνταλος και Φαγιέ να τον βοηθήσουν (ο συναγωνισμός – ανταγωνισμός κοινώς) να εξελιχθεί και να δώσει αυτά που αξίζει και μπορεί. Διότι έχει ποιότητα, κλάση και καλή τεχνική για να δώσει το παραπάνω στην ΑΕΚ.
Κακή σεζόν ήταν και για πιο έμπειρους παίκτες. Οπως ο Ρόβας και ο Σταθάκης. Ο τελευταίος είναι και λίγο... θύμα των συνεχόμενων αλλαγών σε παίκτες παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας λόγω της ανάγκης να χρησιμοποιούνται μία ξένος (Τσιρίλο) μία Ελληνας (Ρόβας, Τζανετόπουλος). Βέβαια κάποια από τα λάθη που έκανε σε μεταβιβάσεις και γκέλες που απέφεραν γκολ δεν δικαιολογούνται, όμως έδειξε καλύτερο πρόσωπο προς το τέλος της σεζόν. Ο Ρόβας από την άλλη απογοήτευσε επίσης και σε μεγαλύτερο βαθμό μια και αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά και δεν... Ισως να ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της Γ΄ εθνικής διότι σε Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης είχε δείξει σούπερ στοιχεία που δικαιολογούσαν σε απόλυτο βαθμό της απόκτησή του από την ΑΕΚ. Μακάρι για όλους και κυρίως για τον ίδιο (μια και ουδείς αναντικατάστατος για την Ενωση) να ήταν μία κακή παρένθεση η χρονιά αυτή...
Ο χειρότερος όλων βέβαια ήταν ο Πόποβιτς. Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι. Απλά κάκιστη επιλογή που επίσης άπαντες ήλπιζαν πως θα κάνει με το... καλημέρα τη διαφορά και αντί αυτού ήταν τραγικός σε βαθμό που ανάγκασε τον Δέλλα να χρησιμοποιεί συχνότερα τον Γροντή αν και ήθελε να τον περάσει στην ομάδα πιο ομαλά.
Θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε περισσότερα στο επόμενο διάστημα. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ. Είναι σωστή και δικαιολογημένη απόφαση. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις Ντούνη, Τσεβά (εξαιρετική σχέση με τα δίχτυα), Πεταυράκη (επαναλαμβάνω), Τζανετόπουλου, Αργυρίου, Κέζου, Γροντή (πιο πιτσιρικάδες όλοι) που έχουν δείξει κάτι (άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο) και αξίζει να δουλευτούν και να φανεί αν έχουν να δώσουν περισσότερα στο μέλλον!
Τώρα για Τζάθα και Κάτσικα δεν μπορεί να γίνει κουβέντα καν! Οπως και για τους Πλατέλλα και Κορδέρο... Ο Πλατέλλας είναι ο MVP της σεζόν αλλά γι' αυτό αποκτήθηκε, για να κάνει τη διαφορά και έχει αξία και σημασία ότι ανταποκρίθηκε σε απόλυτο βαθμό... Ο Ισπανός μέσος απ' την πλευρά του με μέτριους έως κακούς τους Ρόβα – Ανάκογλου κατάφερε να ξεχωρίσει και να είναι σταθερά καλός όπως όφειλε και αναμενόταν...
Μία μέρα νωρίτερα πάντως είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω την ομάδα Κ-17 του Αγγελου Χατζόπουλου που έχει κάνει (καιρό τώρα) εξαιρετική δουλειά και του συνεργάτη του Μιχάλη Παυλή και πραγματικά χάρηκα ξανά το ποδόσφαιρο. Αριστη εικόνα ομάδας, ολοκληρωμένης! Ξεκάθαρο πλάνο παιχνιδιού, αγωνιστικό πλάνο - σχέδιο, σωστή ανάπτυξη, κατοχή της μπάλας και επαναλαμβάνω γενικά ομάδα ολοκληρωμένη με σούπερ υλικό! Θα μπορούσα να γράψω και τις εντυπώσεις που μου άφησαν κάποια παιδιά -και ήταν εξαιρετικές- αλλά φοβάμαι σ' αυτές τις περιπτώσεις μην τους κάνω κακό, παρά καλό όπως θα ήθελα και είναι οι προθέσεις μου.
Υγ: Η περίπτωση του Λάζοβιτς είναι πάντα καλή. Το βιογραφικό του τα λέει όλα. Για ένα χρόνο όμως τόσο λόγω ηλικίας όσο και ιστορικό τραυματισμών. Η ΑΕΚ θαρρώ πως κινείται σ' αυτή τη λογική για τη συγκεκριμένη περίπτωση... 'Η τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω!
Υγ2: Πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε με υποψήφιους (είτε δημάρχους, είτε δημοτικούς συμβούλους, είτε περιφερειάρχες) όπως και να 'χει... Και δη με δεδομένα δευτερό-τριτους σε ψήφους και με διαφορά!
Υγ3: Για το μπάσκετ τα γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα και η γνήσια φιέστα έγινε απ' όσους πήγαν στην Βέροια...!!! Αυτά...
Πηγή: gazzetta.gr

Β΄εθνική... πάντα μαγική!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για ένα πρωτάθλημα που μπορεί τα τελευταία χρονιά να έχει αλλάξει όνομα (football league) αλλά παραμένει πάντα απρόβλεπτο και συναρπαστικό για τους «πιστούς» του!   Η λήξη του περσινού πρωταθλήματος της Football League είχε βρει τον Απόλλων Σμύρνης, την Καλλονή και τον Εργοτέλη να πανηγυρίζουν την απευθείας άνοδο στα... σαλόνια της Σούπερ Λίγκας. Μια θέση είχε μείνει κενή, την οποία τελικά κέρδισε ο Παναιτωλικός μέσα από την διαδικασία των πλέι οφ και μάλιστα την τελευταία αγωνιστική. Όσοι τα παρακολούθησαν εκείνα τα παιχνίδια είχαν να λένε για συναρπαστική εξέλιξη που δύσκολα θα ξανασυναντούσαν.
Τελικά μόλις ένας χρόνος πέρασε και εκείνη η εκτίμηση πάει... στον κουβά! Γιατί φέτος τα πλέι οφ που παρακολουθείτε από τον ΟΤΕ TV και τα οποία έχουν διαφορετική δομή (8 ομάδες) είναι ακόμη πιο συναρπαστικά. Όσοι με την έναρξη τους θεωρούσαν ότι Κέρκυρα και Ολυμπιακός Βόλου δεν θα έχουν αντίπαλο όπως συνέβη και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εκ του αποτελέσματος γελάστηκαν...
Αν πέρσι κρίθηκε στο νήμα μια θέση, φέτος 5 αγωνιστικές πριν από το φινάλε δεν έχει κριθεί τίποτα. Ούτε τα 2 απευθείας εισιτήρια για την Σούπερ Λίγκα, ούτε το 3ο που οδηγεί στα μπαράζ με την Ξάνθη. Με εξαίρεση ίσως τον Φωστήρα, που μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αιγινιακό βγήκε εκτός μάχης, οι υπόλοιποι 7 έχουν περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες για την επίτευξη του στόχου.
Άλλωστε οι διαφορές όσο αφορά την βαθμολογία είναι μικρές, οι ισοβαθμίες δεν λείπουν και στα 3 ματς που απομένουν μπορούν να γίνουν πάρα πολλά. Η Νίκη με τα έως τώρα δεδομένα είναι στην πρώτη θέση και έχει πλεονέκτημα, όμως με 3 από τα 5 ματς που απομένουν μακριά από την έδρα της σαφώς και δεν μπορεί να νιώθει σίγουρη. Αντίθετα ο Ολυμπιακός Βόλου με μόλις 1 νίκη σε 9 ματς (!!!), παραμένει ζωντανός και έχει πιο ευνοϊκό πρόγραμμα με 3 παιχνίδια στο γήπεδο του εκ των οποίων το ένα με τον αδιάφορο Φωστήρα.
Ζωντανός και ο Ηρακλής που ξεκίνησε άσχημα, έδειξε στην πορεία ότι έχει σφυγμό, αλλά και σκαμπανεβάσματα καθώς ίσως του στοιχίσει η εντός έδρας γκέλα με τα Ψαχνά! Από τα παραπάνω το μόνο βέβαιο είναι πως μέχρι την 1η Ιουνίου που πέφτει η αυλαία όχι μόνο δεν πρόκειται να πλήξει κανείς αλλά είναι ορατό και το σενάριο για... χιτσκοκικό φινάλε. Να κριθούν δηλαδή στο νήμα ένα ή και περισσότερα εισιτήρια.
Για την ακρίβεια με τα όσα έχουμε δει ως τώρα το πιο πιθανό είναι να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορεί οι ομάδες και οι οπαδοί τους να... καρδιοχτυπούν, αλλά οι «τρίτοι» που παρακολουθούν χρόνια και λατρεύουν την Β΄εθνική σίγουρα θα νιώθουν πολύ όμορφα και θα περιμένουν ένα συναρπαστικό φινάλε! Φυσικά αυτοί που είναι για άλλη μια χρονιά άξιοι επαίνων είναι οι ίδιοι οι παίκτες που συνεχίζουν τον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο και μάλιστα με ματς Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή. Μια χρονιά και οι κόποι της να κρίνονται μέσα σε περίπου 1.5 μήνα... Αλλά ακόμη κι έτσι η μαγεία υπάρχει και τα προγνωστικά είναι επικίνδυνα!
Πηγή: gazzetta.gr

Τι άλλο θα κάνουν τώρα;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την πρωτιά στα πλέι οφ και για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν τον ΠΑΟΚ, ενώ αναρωτιέται αν θα αφαιρεθούν βαθμοί επειδή φορούσε άσπρα...
Ο ΠΑΟΚ –έχει έτσι κι’ αλλιώς- την μοναδική ικανότητα να δημιουργεί προβλήματα στον… ΠΑΟΚ. Αυτό εκμεταλλεύονται και οι… γύρω-γύρω που πίστεψαν ότι μετά τον τελικό κυπέλλου μπορεί να τον τελειώσουν. Έλα όμως που αυτή η ομάδα του Γ.Χ. είναι ικανή να οδηγήσει την υπόθεση πρωτιά στο τελευταίο ματς της Τούμπας!

Η αλητεία με την αφαίρεση βαθμών στα πλέι οφ χωρίς να αυτό να επιτρέπεται, χωρίς αυτό να ορίζεται από πουθενά, χωρίς να υπάρχει κανένα δικαίωμα, έφερε και συνέχεια με το γκολ-φάουλ του Μπαράλες της Τρίπολης, ενώ και σήμερα ο Στυλιαράς ψάχνει να δώσει πέναλτι στο 90΄ (άσε το ανύπαρκτο οφσάιντ στο τετ α τετ Σαλπιγγίδη) την ώρα που ο Μπεργκ κατεδαφίζει τον φουκαρά Ζησόπουλο και δίνει νίκη στον Παναθηναϊκό…

Να όμως που η καλύτερη –και με διαφορά- ομάδα των πλέι οφ, ναι αυτός ο σκοτωμένος ψυχολογικά ΠΑΟΚ, ναι αυτή η ομάδα του Γ.Χ. με πρωταγωνιστή τον… 17χρονο Λίνο (και τι σημασία έχει πόσο είναι…), αυτή η ομάδα χωρίς κόσμο, που συνεχίζει τις ανατροπές σε όλα τα γήπεδα, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες,  με δεκάδες τραυματισμούς και εκατοντάδες κάρτες, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΡΘΙΑ.

Μεγάλο ματς με τον Αστέρα, ήρωας ο αντίπαλος τερματοφύλακας και 1-1. Μεγάλη αντίδραση στην Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ τις πιο μεγάλες φάσεις και 1-1. Εύκολα 3-0 τον Ατρόμητο στην Τούμπα και μπαλάρα σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο και διπλό σε ένα γήπεδο που ο Ατρόμητος δεν έχασε από καμία άλλη Ελληνική ομάδα σε όλη την χρονιά!

Μήπως όμως επειδή σήμερα ο ΠΑΟΚ φορούσε… άσπρα να του αφαιρέσουμε τους τρεις βαθμούς; Κάτι άλλο να σκεφτούμε εκεί στην Ομοσπονδία για να μην πάει τζάμπα αυτό το τερατούργημα με την αφαίρεση βαθμών στα πλέι οφ;

* Για πρώτη φορά –λόγω συμμετοχής πολλών υγιώς σκεπτόμενων ΠΑΟΚτσήδων-  πολλά σχόλια στο περασμένο blog είχαν ουσία.
Για να ανακεφαλαιώσουμε: Προφανώς έγιναν ασχήμιες στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τιμωρηθεί, όπως και ΠΡΑΓΜΑΤΙ τιμωρήθηκε. Στην δική μου λογική (που δεν είμαι νομικός) και η κατηγορία περί εκτεταμένων μπορεί να είναι φυσιολογική, έστω κι’ αν άλλα τέτοια γεγονότα στο παρελθόν σχεδόν επιβραβεύτηκαν! Στην ακροαματική διαδικασία (επειδή δεν το γνωρίζετε) οι επιτροπές αποδέχθηκαν ότι πρέπει να συντρέχουν ΚΑΙ οι τρεις γνωστές προϋποθέσεις για να θεωρηθούν τα επεισόδια εκτεταμένα.  Και παρά το ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αποδείχθηκε σωματική βλάβη σε παίκτη του Ολυμπιακού (αν κάποιος πει και αποδείξει ότι αυτό έγινε, εγώ ξεφτιλίζομαι) οι επιτροπές το θεώρησαν δεδομένο.
Πριν πάμε στη βασική αλητεία και στην κλοπή με την αυταρχική απόφαση της επιτροπής εφέσεων, κάτι άλλο:
Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε, γιατί έτσι έπρεπε! Ο Σαλίνο; Ο Ισά που βαράει όποιον βρει μπροστά του; Ο Μανωλάς που (στην φυσούνα) δεν είχε έτσι κι’ αλλιώς και τον φόβο μην χαλάσει τα στατιστικά του με τις κίτρινες; Ο διαιτητής που χωρίς λόγο για τα 45 από τα 77 λεπτά δεν ξεκινάει το ματς γιατί έτσι θέλει το φόβητρο; Και για να μην ξεχνιόμαστε: Ο «τρομοκράτης» με τα ψάρια συνελήφθη. Οι…άγιοι άνθρωποι της «εκκλησιαστικής» οργάνωσης που κάνουν την αρχή για ανακαινίσεις και ανακατασκευές σε φούρνους, καφετερίες, μηχανές, αυτοκίνητα, μαγαζιά αθλητικών ειδών, αυτοί που βάζουν στον σωστό δρόμο δημοσιογράφους που παρεκτρέπονται, ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Γιατί πότε φίλοι του Ολυμπιακού δεν σχολιάζουν αυτές τις «πράξεις»;

Πάμε όμως στο βασικό: Πώς λέγεται η δευτεροβάθμια της ΕΠΟ;  Πώς λέγεται; Τι αρμοδιότητες έχει; Είναι ή δεν είναι επιτροπή ΕΦΕΣΕΩΝ;
Πως στο δ… η ΕΦΕΣΕΩΝ, αντί να κρίνει την έφεση, ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ και αποφασίζει αυτή (με το παρελθόν που έχει…) να υποκαταστήσει όλες τις άλλες επιτροπές και κυρίως το Διοικητικό Συμβούλιο και αυθαίρετα, ετσιθελικά να επιβάλει αφαίρεση βαθμών πρωταθλήματος σε διαδικασία πλέι οφ, όπου οι αρχικοί βαθμοί προέρχονται από διαίρεση διαφοράς με τους αντιπάλους;
ΕΝΑΣ να βγει… ΕΝΑΣ δικηγόρος, δικαστής, σύμβουλος, παράγοντας, γραφεία Τύπου (επίσημα και ανεπίσημα), ένας πρόεδρος Ένωσης, ένας νομοθέτης, ή ο επιστήμων πρόεδρος της Ομοσπονδίας (είτε ρωτήσει πρώτα τον Κουρίδη, τον Παυσανία και τον Μώραλη, είτε όχι) να υποστηρίξει ότι η ΕΦΕΣΕΩΝ μπορεί να ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ!
Γιατί μέχρι τώρα έχουν βγει δέκα ουδέτεροι, που ξεφωνίζουν με τα χειρότερα –και πάλι- την ΕΠΟ που έδειξε την ανυπαρξία της ή το ρεβανσιστικό της κόμπλεξ και σε αυτό το θέμα.
Για παράδειγμα: Είναι σα να τιμωρείται παίκτης για χρήση αναβολικών, η πρωτοβάθμια τον τιμωρεί με δύο χρόνια αποκλεισμό και έρχεται η εφέσεων και αναφέρει: «Η ποινή ισχύει μόνο για αγώνες της εθνικής του ομάδας!».
Είναι σα να υπάρχει παράγοντας που έστηνε ματς, η πρωτοβάθμια τον τιμωρεί με πέντε χρόνια απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα και η εφέσεων αποφασίζει ότι γι’ αυτά τα πέντε χρόνια απαγορεύεται και να μιλάει για ποδόσφαιρο!
    
* Όσο για τον Βάλνερ:
Καλοί μου φίλοι, ποιος εξέδωσε δελτίο και έδωσε δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν τον παίκτη που αγωνίστηκε νωρίτερα την ίδια περίοδο, σε άλλες δύο ομάδες; Από την άλλη, αν τότε καλά κάνατε και πήρατε το ματς στα χαρτιά (σας το έδωσε ο Λεοντίου δηλαδή) στις Σέρρες πριν τέσσερα χρόνια, γιατί αποφασίσατε να μην το διεκδικήσετε όταν ο Όγιος έβαλε έναν ξένο παραπάνω; Πότε είχατε δίκιο; Πότε ήσασταν ηθικοί και πότε ρεαλιστές;Πηγή: sportdog.gr

Μαγκιά ΠΑΟΚ αυτό το διπλό…!

«Ντου από Παντού» για το μεγάλο διπλό του πολεμιστή ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ο Παναθηναϊκός το φαβορί, αλλά ο δικέφαλος δεν τα παρατάει. Κι ενώ πολλοί περίμεναν ότι ο ΠΑΟΚ θα πετάξει λευκή πετσέτα στα πλέι οφ, ειδικά μετά την τιμωρία, ο δικέφαλος δεν τα παρατάει. Και συνεχίζει να κυνηγάει τον Παναθηναϊκό.
Πάλι ο Μπεργκ
Οι πράσινοι, λοιπόν, εξακολουθούν να είναι το φαβορί μετά τη μάλλον δύσκολη νίκη τους επί του Αστέρα σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς. Ας είναι καλά ο Μπεργκ, δηλαδή, που καθάρισε πάλι.
Μόνο να κρατήσουν το 1-0
Ο ΠΑΟΚ, όμως, μετά απ’ αυτό το αποψινό διπλό και ειδικά έτσι όπως ήρθε, φώναξε «παρών». Ο Ατρόμητος, λοιπόν, μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε το δοκάρι κι εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Γλύκου για να προηγηθεί. Μετά, όμως, οι Περιστεριώτες προσπάθησαν μόνο να κρατήσουν αυτό το σκορ.
Με φοβερή προσπάθεια
Με το που μπήκε ο Σαλπιγγίδης στο β’ μέρος, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε αρκετά. Σα να ξύπνησε επιθετικά. Είχε την ευκαιρία με τον Αθανασιάδη στο 60, όταν ο Λαζαρίδης έδιωξε με φοβερή προσπάθεια πάνω στην γραμμή, και μετά από κάνα τέταρτο ισοφάρισε. Για να κάνει αμέσως το 1-2.
Με νύχια και με δόντια
Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, δεν άφησε το παιχνίδι. Μπορεί να μην του βγήκε αρχικά το ματς, αλλά πολέμησε με νύχια και με δόντια. Έπιασε και το τραβηγμένο πέναλτι ο Γλύκος και ο δικέφαλος εξακολουθεί να διεκδικεί μέχρι τέλους όσες πιθανότητες έχει για την πρωτιά.
Έσπασε το αήττητο στο Περιστέρι
Αρκετές φορές έχω κάνει κριτική από το blog στον ΠΑΟΚ. Και σκληρή, μάλιστα. Τόσα λάθη έχουν γίνει φέτος, άλλωστε. Τα σωστά να λέγονται, όμως. Όταν βλέπεις μια ομάδα που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα και στέκεται όρθια παρά τις αντιξοότητες, δεν μπορείς να μην πεις και μια καλή κουβέντα. Ειδικά όταν κάνει τέτοια ανατροπή σε μια έδρα που ο Ατρόμητος φέτος δεν είχε ούτε μια ήττα στο πρωτάθλημα!
Πηγή: sportdog.gr

Στη μπαρμπουτιέρα ο ΠΑΟΚ την καλή ζαριά!

Ο αποδυτηριάκιας γράφει για την... μπαρμπουτιέρα στο Περιστέρι,  τον απογοητευτικό Ατρόμητο και την ηλεκτρονική πιρουέτα. Βγαίνουν στο γήπεδο να παίξουν μπάλλα οι δύο ομάδες, για ποιο λόγο, ρε; Για να κερδίσει η μία, μήπως. Καλά κρασά. Για να χάσει η άλλη, μήπως. Έχετε άγρια μεσάνυχτα.
Play-off, λέει, μάχη για την πρωτιά ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, μετά τον πρωταθλητή. Βαράτε με κι ας κλαίω. Άντε να δεχθούμε ότι στο πρώτο ματσάκι υπήρχε ακόμα ζέστη και οι παίκτες Παναθηναϊκού και Αστέρα έχουν μια δικαιολογία.
Θέλω να δω μπάλλα, κύριοι. Δράση ποδοσφαιρική, ρυθμό, φάσεις και ανταγωνισμό ποιοτικό, θεαματικό. Αν κερδίσει π.χ. ο ΠΑΟΚ, χωρίς να με ικανοποιήσει, εγώ τι θα κερδίσω; Ούτε θα χάσω κάτι αν χάσει ο Ατρόμητος.
Επιτέλους! Οι αντίπαλοι παίζουν ποδόσφαιρο, δεν ρίχνουν τα ζάρια στη μπαρμπουτιέρα. Δεν έχει show το μπαρμπούτι. Κερδίζει αυτός που θα ρίξει την καλύτερη ζαριά, την πιο τυχερή.
Η φάση του αγώνα στη μπαρμπουτιέρα του Περιστερίου ήταν η χορευτική φιγούρα του Λαζαρίδη, που έδιωξε άουτ μέσα από τα δίχτυα που λέμε το βέβαιο “γκολ” του Αθανασιάδη. Ηλεκτρονική πιρουέτα ο παίκτης του Ατρόμητου μ' ένα ρεσιτάλ κινήσεως και ακρίβειας του σώματος βρέθηκε σε τέτοια στάση, σχεδόν εναέρια, και απέκρουσε σωτήρια.
Ο Λίνο ο άνθρωπος του αγώνα έδωσε τα δύο γκολ σε Σαλπιγγίδη και Κλάους και ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή απέναντι σε μία ομάδα χωρίς ταυτότητα. Χωρίς προσωπικότητα. Χωρίς φανέλλα. Ένας πόντος για τον Ατρόμητο σε τέσσερα ματς. Η απογοήτευση.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ο Ζαγοράκης για ΠΑΟΚ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο αποδυτηριάκιας έχει μάθει να σέβεται κάποια πρόσωπα, ακόμα κι αν αυτά τα ίδια δεν σέβονται τον εαυτό τους. Αυτό διδάχθηκα στη σχολή που αποφοίτησα πριν από πολλά χρόνια. Ποια σχολή, άστο. Πάντως δεν ήταν ούτε πανεπιστημιακή, ούτε κομματική σχολή.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας που πέτυχε τη μέγιστη έκπληξη όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο. Του οφείλουμε πολλά. Και πρώτα απ' όλα αυτό που αξίζει περισσότερο. Τον σεβασμό.
Σήμερα ο Ζαγοράκης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Κάπου χάνει σε σοβαρότητα το πράμα. Όσο κι αν την έχουν πάρει στην πλάκα την πολιτική στην Ελλάδα, τόσο τα κόμματα όσο και ο κόσμος, η εμπλοκή, η σχέση με την Ευρώπη απαιτεί σοβαρότητα. Υπευθυνότητα. Στο φινάλε πρόκειται για εθνική υπόθεση.
Ολυμπιονίκης το θηρίο Πύρρος Δήμας. Και καπηλεύεται τη λάμψη του, την αθλητική του αξία το ΠΑΣΟΚ. Νο1 βουλευτής επικρατείας, ο αρσιβαρίστας. Από πού κι ως πού; Παραμύθι φούρναρης είπανε ότι η υποψηφιότητα του Πύρρου συμβολίζει τον αγώνα της Ελλάδος να βγει από την κρίση. Αυτό ήταν το “μήνυμα” της υποψηφιότητάς του.
Επιστροφή στον Ζαγοράκη. Τι μπορεί να κάνει στην Ευρωβουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ; Ο ίδιος λέει ότι Μπορώ. Θα δώσω τη μάχη μου με τους Γερμανούς, τους Βρετανούς. Με το στόμα, δύσκολο. Απίθανο. “Να βάλουμε ψυχή, όπως το Euro” λέει ο Ζαγοράκης της ΝΔ. Πολιτικάντηκες κουβέντες.
Τον ρώτησαν τον Ζαγοράκη αν μετάνοιωσε που ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Όχι, δεν το μετάνοιωσα, απάντησε κατηγορηματικά. Είμαι σίγουρος ότι εννοεί αυτό που λέει. Δυστυχώς. Επειδή στον ΠΑΟΚ ο κάπταιν απέτυχε, και πριν έρθει ο Ιβάν, και μετά επί Σαββίδη η παρουσία του στην ΠΑΕ πέρασε ολότελα απαρατήρητη. Αδιάφορη.

Πηγή: sportdog.gr

Καβαλάρης και... περιμένει!

Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα και γράφει επίσης για Καπίνο, Ζέκα, την ομοιογένεια της ομάδας και για κάποια λεφτά που ρεφαρίστηκαν...
Αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι με τον Αστέρα το πήρε. Την νίκη δηλαδή, τους τρεις βαθμούς και το θρόνιασμα στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι-οφ, περιμένοντας και το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ για να δει αν και με ποιόν από τους δύο θα ξεμπερδέψει από την τέταρτη αγωνιστική.
Το ότι παρά την νίκη, το απόγευμα κύλησε βασανιστικά για όσους πήγαν γήπεδο ή το είδαν από την τηλεόραση, έχει μεν την σημασία του, αλλά δεν ήταν το βασικό.
Καθώς εδώ που έφτασαν τα πράγματα και με τα συνεχόμενα ανά τρεις μέρες ματς στο τέλος της σεζόν να φτάνουν τα τέσσερα, φυσιολογικά θα βλέπαμε και ένα τέτοιο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι δηλαδή, στο οποίο και οι δύο ομάδες έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία ή να δίνουν φιλικό προετοιμασίας στο ξεκίνημα της σεζόν.
Λογικά πράγματα είναι αυτά. Δεν είναι μηχανές οι παίκτες, δεν είναι και... πρότυπο αντοχής και ταχύτητας το ελληνικό πρωτάθλημα, μετράει πια και ο πόντος δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, όλα αυτά συνηγορούσαν ακόμα και πριν το παιχνίδι ότι κάπως έτσι θα κύλαγε.
Απλά δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι παραπάνω απ' αυτά ο Παναθηναϊκός ή να ζορίσει καταστάσεις, καθώς ο Αστέρας μάλλον βρίσκεται ήδη σε καλοκαιρινές διακοπές και συμμετέχει... διαδικαστικά πλέον στην διαδικασία των πλέι-οφ.
Κατά τα άλλα και πάλι τα... γνωστά από τον Παναθηναϊκό. Ο Μπέργκ καθάρισε, ο Ζέκα έτρεχε στο κέντρο και όπου ήταν η μπάλα και ο Μέντες λίγο πιο πίσω απλά υπενθύμιζε στους μεσοεπιθετικούς του Αστέρα πως ακόμα και αν προσπαθήσουν, υπάρχει και αμυντική διάταξη σε εγρήγορση στον Παναθηναϊκό.
Κάτι άλλο σημαντικό το παιχνίδι δεν είχε, εκτός από το συναισθηματικό κομμάτι της ιστορίας, τον... πρόωρο αποχαιρετισμό της ομάδας δηλαδή από τους φίλους της, λόγω της τιμωρίας της έδρας στο επόμενο και τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής με τον Ατρόμητο.
Ο Παναθηναϊκός είναι πια και με το σπαθί του καβαλάρης στην βαθμολογία, λογικά δεν την χάνει την πρωτιά με τίποτε και ήδη θα πρέπει να ασχολείται με τα πλάνα της επόμενης σεζόν, με δεδομένο πια ότι θα συμμετέχει στα προκριματικά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΥΓ 1 Ο Καπίνο θα πρέπει σύντομα να βελτιώσει το παιχνίδι του με τα πόδια όταν έχει την κατοχή της μπάλας. Σε σοβαρά παιχνίδια και με σοβαρά χαφ στην αντίπαλη ομάδα, τα διωξίματά του με τα πόδια θα κοστίσουν. Κι αυτό μόνο με δουλειά διορθώνεται.
ΥΓ 2 Ένα από τα ατού του φετινού Παναθηναϊκού, είναι το ότι... κανείς δεν ξεχωρίζει αισθητά από κάποιο συμπαίκτη του. Γιατί αυτό ακριβώς είναι που του δίνει την δυνατότητα να μην επηρεάζεται από απουσίες -με εξαίρεση αυτή του Μπεργκ- και ακόμα κι όταν αναγκαστικά οδηγείται σε αλλαγές προσώπων στην διάρκεια του αγώνα, η ομοιογένεια και το τέμπο της ομάδας να μην κλυδωνίζεται ουσιαστικά.
ΥΓ 3 Αν το σκεφτείτε πάντως ακόμα και στην... τύχη να τους έφερνε, το ποσοστό επιτυχίας του θα ήταν μεγαλύτερο. Μιλάω για τις καραβιές που ήρθαν στον Παναθηναϊκό επί... δάσκαλου Φερέϊρα και Βαρέλα και από τους οποίους ο Ζέκα -όπως αποδείχθηκε και με το πέρασμα του χρόνου- ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κανονικός και με προοπτική ποδοσφαιριστής που ήρθε επί των ημερών του.
ΥΓ 4 Θα το κουβεντιάσουμε αυτό άλλη μέρα. Αλλά προς το παρόν, αληθεύει ότι τα 400 χιλιάρικα ρεφαρίστηκαν οριστικά την τελευταία εβδομάδα και πλέον δεν έχουν... λαμβάνει τίποτε απ' όσα είχαν συμφωνηθεί στην αρχή της χρονιάς;Πηγή: sportdog.gr

«Δεν υπάρχει πέναλτι»

me+atromito+1
Για την εφεύρεση του Στυλιάρα στο Περιστέρι και συγκεκριμένα για την υπόδειξη του πέναλτι μίλησε ο ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» Ευθύμης Κουλούρης.
«Δεν υπάρχει πέναλτι, κάνει λάθος ο διαιτητής. Ευτυχώς το έπιασε ο Γλύκος και κρατήσαμε την νίκη. Δεν ήταν πέναλτι, το έδωσε μετά από 5 δευτερόλεπτα κι εμένα μου κόπηκαν τα πόδια κι ένιωσαν πολύ άσχημα από την στιγμή που δεν ήταν κιόλας» τόνισε ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ.

«Είμαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ…»

sakpi
Για την φάση του πέναλτι που συμβούλεψε τον Παναγιώτη Γλύκο αλλά και για το συμβόλαιο του (!) μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
«Σημασία δεν έχει τι είπα εγώ, αλλά ότι ο Παναγιώτης έπιασε το πέναλτι και το ότι πετύχαμε μία πολύ σπουδαία νίκη», είπε ο «Σάλπι», απαντώντας και σε ερώτηση εάν έδωσε συμβουλή στον Γλύκο για την γωνία που θα έπρεπε να πέσει στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος, ενώ στη συνέχεια τόνισε σχετικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Όταν υπάρχουν δύσκολες συνθήκες πολλά περνούν από το μυαλό. Αυτή την στιγμή είμαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, είμαι εδώ κι αν θέλει κάτι η ΠΑΕ το καλοκαίρι θα το συζητήσουμε. Είμαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα συνεχίσω να είμαι μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του. Εάν πρόκειται να συμβεί κάτι άλλο θα το συζητήσουμε». 
Αναφερόμενος στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για την Εθνική ομάδα, ο «Σάλπι», τόνισε: «Η Εθνική ομάδα είναι στο μυαλό όλων των Ελλήνων. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είτε είμαστε διεθνείς είτε όχι είναι να πάρουμε τη νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και να πετύχουμε τον στόχο μας».

Τα δάκρυα του Κονέ!

kone
Ο Παναγιώτης Κονέ δεν άντεξε τον υποβιβασμό της ομάδας του και ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Η 37η και προτελευταία αγωνιστική αποδείχτηκε καταστροφική για τη Μπολόνια καθώς γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Κατάνια (1-2) και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Κιέβο στη Σαρδηνία (1-0 την Κάλιαρι) αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία..


Πηγή: arenafm.gr

«Ο Μπεργκ έκανε τη διαφορά»

Στη διαφορά που κάνει ο Μπεργκ στάθηκε ο βοηθός του Στάικου Βεργέτη στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, Λεωνίδας Τσιγαρίδας, μετά την ήττα των Αρκάδων από τον Παναθηναϊκό.

«Ο Μπεργκ έκανε τη διαφορά»
Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του στάθηκαν καλά, πως πρέπει να νικήσουν οπωσδήποτε τον ΠΑΟΚ και στάθηκε στις απουσίες που δεν άφησαν την ομάδα να παραταχθεί πλήρης.

Αναλυτικά: «Δυστυχώς, τελείωσε και το σημερινό παιχνίδι με άσχημο αποτέλεσμα. Δεν πήραμε τίποτα κι από αυτό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Οπωσδήποτε, πρέπει να πάρουμε τρεις βαθμούς με τον ΠΑΟΚ. Στο σημερινό παιχνίδι σταθήκαμε καλά. Ο Παναθηναϊκός δεν μας έκανε πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Η διαφορά ήταν ένας παίκτης, ο Μπεργκ.

Αν κι εμείς είχαμε ένα τέτοιο παίκτη, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Είχαμε πολλές απουσίες. Παλέψαμε με το μικρό μας ρόστερ. Συνεχίζουμε, θα πρέπει να πάρουμε βαθμούς για να περάσουμε μία ομάδα.

Για να ρισκάρεις, πρέπει να υπάρχουν λύσεις. Δεν μπορείς να πιέσεις πολύ ψηλά. Τη βρήκαμε τη φάση με τον Καράσκο, δεν ισοφαρίσαμε και χάσαμε το παιχνίδι».

Επική ανατροπή από Κλίπερς!

Αν και βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με 22 πόντους, οι Κλίπερς με φοβερή αντεπίθεση στο τέλος επικράτησαν της Θάντερ 101-99 στο Λος Άντζελες και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά. Μοιραίος ο Γουέστμπρουκ.

Επική ανατροπή από Κλίπερς
Ένα απίθανο ματς έγινε στο Staples Center με τους Κλίπερς να χαμογελούν στο τέλος. Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς βρέθηκε να χάνει με 29-7 στο πρώτο δωδεκάλεπτο και ήταν πίσω με διψήφια διαφορά μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου. Όμως κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Τζαμάλ Κρόφορντ στα 95’’ πριν το τέλος. Η Θάντερ είχε μία τελευταία ευκαιρία να πάρει τη νίκη, ωστόσο το τρίποντο του Ράσελ Γουέστμπρουκ ήταν άστοχο στο φινάλε.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 25 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Κρις Πολ πρόσθεσε 23 πόντους και 10 ασίστ παίζοντας καλή άμυνα στον Κέβιν Ντουράντ (!) στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Ντάρεν Κόλισον με τον Τζαμάλ Κρόφορντ πρόσφεραν από 18 πόντους από τον πάγκο. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 40 πόντους για τους φιλοξενούμενους, που έχασαν χρυσή ευκαιρία να φτάσουν στο 3-1, αλλά φιλοξενούν το επόμενο παιχνίδι της σειράς τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Δωδεκάλεπτα: 15-32, 46-57, 63-75, 101-99.

Κλίπερς (Ρίβερς): Γκρίφιν 25 (9 ριμπ.), Πολ 23 (10 ασίστ), Κρόφορντ 18, Κόλισον 18, Τζόρνταν 7 (14 ριμπ.), Ρέντικ 6, Ντέιβις 4, Μπαρνς, Γκρέιντζερ.

Θάντερ (Μπρουκς): Ντουράντ 40, Γουέστμπρουκ 27, Τζάκσον 10, Ιμπάκα 8, Μπάτλερ 6, Σεφολόσα 4, Κόλισον 2, Πέρκινς 1, Άνταμς 1, Φίσερ. Πηγή: sport-fm.gr

Θα μιλήσουν Πουλινάκης-Σα Πίντο!

Την απόφαση να συνομιλήσει ο Μάνθος Πουλινάκης με τον Ρικάρντο Σα Πίντο πήρε το ΔΣ του ΟΦΗ που συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής.

Θα μιλήσουν Πουλινάκης-Σα Πίντο
Αυτό, μετά τις φήμες που θέλουν τον Πορτογάλο τεχνικό κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εστορίλ της πατρίδας του.

Επίσης, αποφασίστηκε να τακτοποιηθεί το θέμα με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις:

-Συζητήθηκε το θέμα του προπονητή, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Μάνθο Πουλινάκη, να ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου για τις μέχρι τώρα συζητήσεις με τον Ρικάρνο Σα Πίντο. Μετά την ενημέρωση, το ΔΣ, εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ να χειριστεί αποκλειστικά το θέμα προπονητή.

- Το θέμα με τον Ερ. ΟΦΗ και την πρόσφατη επιστολή που στάλθηκε στην ΠΑΕ με αφορμή τα οικονομικά ζητήματα. Στην ΠΑΕ θα δουν συνολικά το θέμα και θα επιδιώξουν άμεσα να δοθεί λύση στα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν.

-Τέλος, από την ΠΑΕ ΟΦΗ έστειλαν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στον άτυχο ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, Στέφανο Μαρτσάκη. Πηγή: sport-fm.gr

«Μας βγαίνει τώρα η κούραση»

Στην κούραση και στη μη «φρεσκάδα» των παικτών του Ατρομήτου απέδωσε τα άσχημα αποτελέσματα στα πλέι οφ και την ήττα από τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Παράσχος μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο Περιστέρι.

«Μας βγαίνει τώρα η κούραση»
Ο Μακεδόνας τεχνικός τόνισε πως πλέον στόχος της ομάδας είναι να αποφύγουν την τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας και στάθηκε στην καλή εμφάνιση του Σηφάκη.

Αναλυτικά: «Δεν έχουμε ‘φρεσκάδα’. Παίζαμε όλη τη χρονιά στο ‘κόκκινο’ και βγαίνει τώρα η κούραση. Στόχος να αποφύγουμε τελευταία θέση για να μην έχουμε προβλήματα στην επόμενη σεζόν.

Στον Τσέναμο είδα μία κούραση στα τελευταία ματς. Ο Σηφάκης έπαιξε καλά σήμερα και δεν αποκλείεται να παίξει και στα επόμενα παιχνίδια των πλέι οφ».

Τέλος η εθνική Αγγλίας για Κόουλ!!

Δεν θα ξαναφορέσει την φανέλα με το εθνόσημο ο Άσλεϊ Κόουλ, καθώς επιβεβαίωσε πως δεν θα κληθεί για το Μουντιάλ, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί απ' την εθνική Αγγλίας.

Τέλος η εθνική Αγγλίας για Κόουλ
Ύστερα από 13 χρόνια σε εθνικό επίπεδο, ο Άσλεϊ Κόουλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται απ’ την εθνική Αγγλίας. Όπως αποκάλυψε, ο Ρόι Χότζον επικοινώνησε μαζί του και του μετέφερε πως στο προσεχές Μουντιάλ της Βραζιλίας θέλει να στηριχθεί σε πιο νέους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να μην τον περιλαμβάνει στα πλάνα του.

Έτσι, ο 33χρονος άσος αποδέχθηκε πλήρως την απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού των «τριών λιονταριών» και έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει παράλληλα και την απόσυρσή του απ’ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο τίμησε απ’ το 2001.

Ο παίκτης της Τσέλσι πραγματοποίησε συνολικά 107 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και παραδέχθηκε πως οι Σο και Μπέινς (παίζουν στην ίδια θέση) είναι εξαιρετικοί παίκτες και αποτελούν το μέλλον της Αγγλίας.

«Μου τηλεφώνησε ο Ροι και συμφωνήσαμε πως η εθνική θα πρέπει να στηριχθεί σε νέους παίκτες. Νομίζω πως πλέον είναι καλύτερο να αποσυρθώ απ’ την ομάδα. Έχουμε εξαιρετικό προπονητή και ομάδα και τους εύχομαι μόνο επιτυχίες. Θα τους στηρίζω σαν πραγματικός οπαδός. Ευχαριστώ τους πάντες για όλα. Οι Μπέινς και Σο είναι σπουδαίοι παίκτες, το απέδειξαν φέτος και αποτελούν το μέλλον της Αγγλίας. Ήταν τιμή μου που έπαιξα συνολικά 107 φορές», ανέφερε σχετικά ο Κόουλ μέσω Twitter. Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε Ντιν η Αρμάνι!

Στην Αρμάνι Μιλάνο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ουίλι Ντιν.

Πήρε Ντιν η Αρμάνι
Οι Μιλανέζοι συμφώνησαν την Κυριακή με τον Αμερικανό γκαρντ, πρώην του Ηλυσιακού, ώστε να τους ενισχύσει στα πλέι οφ του «σπαγγέτι σιρκουί» και να τους βοηθήσει να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ντιν ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στη ρωσική Κράσνι Οκτιάμπρ, όπου είχε μέσο όρο 18.7 πόντους και 7.3 ασίστ ανά αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

«Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω»

Οργισμένοι ήταν οι φίλοι της Ανόρθωσης μετά τη ντροπιαστική ήττα με σκορ… 8-1 απ’ τον ΑΠΟΕΛ. Ζήτησαν απ’ τους παίκτες να παραδώσουν τις φανέλες τους, όπως κι έγινε!

«Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω»
Υποδοχή –διαφορετική από αυτή που συνηθίζεται- επιφύλαξαν οι φίλοι της Ανόρθωσης στην αποστολή της ομάδας, μετά την ντροπιαστική ήττα απ’ τον ΑΠΟΕΛ με σκορ… 8-1.

Οι οπαδοί της «Κυρίας» δεν μπόρεσαν με τίποτα να χωνέψουν το εύρος του σκορ σε μια απ’ τις πιο «μαύρες» σελίδες του συλλόγου. Γι’ αυτό και περίμεναν τους παίκτες στο προπονητικό κέντρο, προκειμένου να τους τα… ψάλλουν για την εμφάνισή τους.

Και δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά με το σύνθημα «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω», απαίτησαν απ’ τους ποδοσφαιριστές να παραδώσουν τις φανέλες τους. Όπως κι έγινε, εν τέλει, αφού οι παίκτες της Ανόρθωσης δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά υπό τον φόβο των οργισμένων φιλάθλων.

Ένα σκηνικό που πάντως αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στην κυπριακή ομάδα και που προφανώς θα φέρει εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα…
Πηγή: sport-fm.gr

Το πήρε «σπίτι» του ο Ναδάλ!

Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το τουρνουά της σειράς Masters της Μαδρίτης μετά την απόσυρση του Κέι Νισικόρι λόγω τραυματισμού.

Το πήρε «σπίτι» του ο Ναδάλ
Τον 27ο τίτλο του σε τουρνουά της σειράς Masters πήρε ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας κατέκτησε για τέταρτη φορά τη διοργάνωση της Μαδρίτης εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Κέι Νισικόρι αποχώρησε με τραυματισμό στη μέση στο τρίτο σετ.

Ο 24χρονος Ιάπωνας (νούμερο 12 στον κόσμο) είχε κερδίσει με 6-2 το πρώτο σετ, αλλά το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 6-4 στο δεύτερο και προηγείτο με 3-0 στο τρίτο όταν ο Νισικόρι αποσύρθηκε. Πηγή: sport-fm.gr

Κατσουράνης: «Ασήμαντο το περιστατικό με τον Μανιάτη»

Λήξαν θεωρεί το επεισόδιο με τον Γιάννη Μανιάτη ο Κώστας Κατσουράνης. «Θα τα δώσουμε όλα στα επόμενα ματς», είπε για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ ο Έλληνας διεθνής μέσος.

Κατσουράνης: «Ασήμαντο το περιστατικό με τον Μανιάτη»
Μετά τον Φερνάντο Σάντος και ο Κώστας Κατσουράνης τόνισε πως το περιστατικό με τον Γιάννη Μανιάτη, στο ματς του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, θεωρείται λήξαν στην Εθνική. Ο Έλληνας διεθνής μέσος, μιλώντας στη Nova με τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, τόνισε πως ήταν ένα λάθος το οποίο ανήκει στο παρελθόν.

Όσον αφορά τη νίκη του «δικέφαλου του Βορρά» στο Περιστέρι τόνισε πως πλέον όλοι στην ομάδα θα κάνουν τα πάντα στις δύο αναμετρήσεις για να πάρουν την πρώτη θέση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:
«Στεκόμαστε σε κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, στεκόμαστε περισσότερο σε αυτό γιατί αυτό πουλάει στην Ελλάδα. Έχουν γίνει καυγάδες και εξαρτάται από την έκταση που δίνουμε εμείς. Μίλησε ο προπονητής, το θέμα έχει τελειώσει και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για την Εθνική. Ποδόσφαιρο είναι υπάρχουν νεύρα, ο καθένας μπορεί να ξεφύγει αλλά και άλλος να το καταλάβει.

Είναι οικογενειακό θέμα, μπορεί και να έχει λυθεί και να μην το γνωρίζετε, δεν αξίζει να στεκόμαστε άλλο, είναι ασήμαντο, Είμαστε στο ίδιο δωμάτιο με τον Γιάννη και δεν θα επηρεάσει σε κάτι. Κάναμε λάθος, το παραδεχόσαστε και προχωράμε».


Για το παιχνίδι:

«Οι ανατροπές είναι καλό-κακό. Υπάρχουν ψυχικά αποθέματα στην ομάδα αλλά είναι και κακό γιατί σημαίνει πως μένουμε πρώτοι πίσω στο σκορ. Αν και κάναμε μέτριο πρώτο ημίχρονο, ένα καλύτερο δεύτερο και χάρη στην απόκρουση του Παναγιώτη (σ.σ. Γλύκου) στο πέναλτι πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Παίζουμε έξι ματς σε δύο εβδομάδες, έχουμε τεράστιας ψυχικά αποθέματα και όποιος έχει περισσότερες ψυχικές αντοχές θα βγει πρώτος. Μετά τον τελικό Κυπέλλου έχουμε δείξει καλό πρόσωπο. Όλα τα παιχνίδια μας στα πλέι οφ είναι με καλή απόδοση. Με τον κο Γεωργιάδη γίνεται καλή δουλειά και θα τα δώσουμε όλα στα επόμενα δύο ματς.
Το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αστέρα είναι πολύ δύσκολο, ας δούμε τι θα γίνει στα δύο ματς της Τετάρτη και βλέπουμε».


Για τους μεγάλους σε ηλικία παίκτες που έχει ο ΠΑΟΚ:

«Ποδόσφαιρο δεν παίζει η ηλικία, μόνο στην Ελλάδα ακούγονται αυτά, χθες είδαμε έναν ποδοσφαιριστή να σταματά στα 40 (σ.σ. Ζανέτι). Κάνουμε τη δουλειά μας, προπονούμαστε κάθε μέρα. Έλειπα πολύ καιρό, ήταν δύσκολο, αλλά προσπάθησα και με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου για να σταθώ σε ένα καλό -νομίζω- επίπεδο.

Είναι δύσκολο να παίζει σε τέτοιους ρυθμούς πριν το Μουντιάλ, αλλά έτσι είναι η κατάσταση πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Στο μυαλό μου έχω μόνο να μαζευτούμε όλοι μαζί, να δουλέψουμε και να πανηγυρίσουμε την πρώτη νίκη».

Γεωργιάδης: «Μακάρι να είχαμε… 20 Λίνο»

Στην εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, μέσω της οποίας ήρθε η νίκη επί του Ατρομήτου που κρατά «ζωντανό» το… Τσάμπιονς Λιγκ αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης. Έπλεξε το εγκώμιο του Λίνο!

Γεωργιάδης: «Μακάρι να είχαμε… 20 Λίνο»
Ικανοποιημένος απ’ την εμφάνιση του δεύτερου μέρους εμφανίστηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε πως παρά τις αντιξοότητες, η ομάδα του θα συνεχίσει την προσπάθεια για να πάρει το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μίλησε με άκρως κολακευτικά για τον Λίνο (έβγαλε τις δύο ασίστ), καθώς και για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ:

«Ο Ατρόμητος ήταν πολύ πιο παθιασμένος και φάνηκε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Εάν ήταν καλύτερος ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα θα είχαμε κι άλλα τέρματα στην πλάτη μας. Στο δεύτερο αλλάξαμε, παίξαμε όπως έπρεπε και πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να κερδίζεις εδώ, για αυτό και είναι πολύ πιο σημαντική αυτή η νίκη για τον ΠΑΟΚ, που συνήθως δυσκολεύεται πολύ σε αυτό το γήπεδο», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε:

«Το σημερινό πρώτο ημίχρονο δείχνουμε πολύ διάθεση για να πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλούς αντιπάλους. Μου είπαν ότι ο Σαλπιγγίδης σε ένα τετ α τετ δόθηκε οφ σάιντ, δόθηκε αυτό το πέναλτι στο τέλος, έχουμε κάρτες, έχουμε αφαιρέσεις βαθμών, έχουμε τραυματισμούς, αλλά προσπαθούμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά όσο περνάει από το χέρι μας, εάν μπορούμε με δύο νίκες να καθορίσουμε την τύχη μας θα το προσπαθήσουμε όσο μπορούμε. Είναι πολύ δύσκολο, έχουμε δύο ακόμη παιχνίδια, θα το προσπαθήσουμε. Μείναμε ζωντανοί σήμερα και με το πέναλτι που έπιασε ο Γλύκος, ίσως εάν δεν γινόταν θα τελειώναμε».

Για την χρησιμοποίηση του Σαλπιγγίδη: «Κάθε προπονητής, όχι μόνο εγώ σκέφτεται και το θέμα της ξεκούρασης της διαχείρισης, Ο Σαλπιγγίδης ερχόμενης από τον πάγκο μπορεί να έχει καθοριστική παρουσία στο παιχνίδι, όπως κι έγινε».

Για τον Λίνο: «Ότι και να πω για τον Λίνο είναι λίγο. Ο ΠΑΟΚ του οφείλει πάρα πολλά, μακάρι να είχαμε 20 σαν αυτόν. Δίνει πάρα πολλά στην ομάδα».

Για τον Στοχ και το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας: «Χαίρομαι και για τον Στοχ. Έχουμε και θέμα στο κέντρο της άμυνας, ο Βίτορ δεν θα παίξει και στα δύο επόμενα παιχνίδια δεν θα έχουμε και τον Τζαβέλα που αποβλήθηκε. Εχουμε θέμα εκεί και θα το δούμε».

Φόβοι για Βίτορ!

Έντονη ανησυχία στις τάξεις του ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Βίτορ στο ματς με τον Ατρόμητο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση κάτι που σημαίνει ότι χάνει το φινάλε των πλέι-οφ.

Φόβοι για Βίτορ
Δεν προλαβαίνει να μετράει προβλήματα ο Γιώργος Γεωργιάδης στον ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά» είδε τον Μιγκέλ Βίτορ να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης απέναντι στον Ατρόμητο.

Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ μόνο αισιόδοξες δεν είναι, αφού κάνουν λόγο για θλάση. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, έπειτα από τις εξετάσεις που θα υποβληθεί, σημαίνει πως θα τεθεί νοκ-άουτ για τις τελευταίες δύο αγωνιστικές των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Μίλαν ο Κακά!

Ο Κακά επιβεβαίωσε ότι θέλει να συνεχίσει και του χρόνου στη Μίλαν, ρίχνοντας το μπαλάκι της παραμονής του στη διοίκηση των «ροσονέρι».

Θέλει Μίλαν ο Κακά
Να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Μίλαν και την επόμενη σεζόν θέλει ο Κακά.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλική τηλεοπτική εκπομπή τόνισε πως θέλει να παραμείνει στο «Σαν Σίρο». Πάντως, η υπόθεση εξαρτάται και από τις προθέσεις των «ροσονέρι» καθώς υπάρχουν αρκετές ομάδες – κυρίως από το MLS – που καλοβλέπουν την περίπτωση του Κακά.

«Αν θα μείνω στη Μίλαν; H απάντηση είναι ναι. Θέλω να συνεχίσω για ακόμη ένα χρόνο, αλλά όλα εξαρτώνται από την ομάδα. Μ’ αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο εδώ. Είχα προβλήματα φυσικής κατάστασης στη Μαδρίτη και τότε ο πόνος ήταν μεγαλύτερος από την προσωπική ευχαρίστηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση Γιουνάιτεντ για Σο!!

Επίσημη κρούση στη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του ανερχόμενου Λουκ Σο κατέθεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με το «Sky Sports».

Πρόταση Γιουνάιτεντ για Σο!
Τι κι αν η σεζόν ολοκληρώθηκε απόψε στην Αγγλία για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Τι κι αν Ευρώπη… γιοκ του χρόνου; Ο μεταγραφικός σχεδιασμός φαίνεται πως συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στους «κόκκινους διαβόλους» που σύμφωνα με το «Sky Sports» κατέθεσαν ήδη επίσημη πρόταση στη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του Λουκ Σο!

Ο νεαρός μπακ των «Αγίων» εδώ και καιρό αποτελεί διακαή πόθο της ομάδας του Μάντσεστερ και πλέον φαίνεται πως μπαίνει το… αυλάκι στο νερό για να αποτελέσει ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Πατρίς Εβρά που αποχωρεί. Σύμφωνα με τους Άγγλους, η προσφορά αγγίζει τις 27 εκατ. λίρες για ένα απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα του νησιού.

Άλλωστε τόσο πέρσι, όσο και φέτος ειδικά, ο 18χρονος έχει ξεχωρίσει με την απόδοσή του στους αγωνιστικούς χώρους. Γι' αυτό άλλωστε, στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε 35 φορές απ' τις συνολικά 38 «στροφές» του πρωταθλήματος!Πηγή: sport-fm.gr

Αγκαλιά με τα play offs η Λαμποράλ!

Η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε της Ομπραντόιρο και όλα δείχνουν πως θα είναι στην οκτάδα των play offs της ACB.

Αγκαλιά με τα play offs η Λαμποράλ
Μία νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της ACB (όπου παίζει με Σαραγόσα εντός και Φουενλαμπράδα εκτός) αρκεί στη Λαμποράλ Κούτσα για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα play offs.

Στο τελευταίο παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής της ACB η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο επικράτησε 83-72 της Ομπραντόιρο στη Βιτόρια με κορυφαίο τον Αντρές Νοτσιόνι που είχε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο πρόσθεσε 15 πόντους, ενώ από 10 είχαν Λαμόντ Χάμιλτον και Τίμπορ Πλάις. Για τους ηττημένους ο Βασίλης Ξανθόπουλος έπαιξε μόλις 3:36 έχοντας ένα άστοχο σουτ.

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική:

Σάββατο 10/5

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 86-75
Ουνικάχα Μάλαγα-Φουενλαμπράδα 88-81

Κυριακή 11/5

Μπιλμπάο-Μανρέσα 92-64
Βαγιαδολίδ-Σαραγόσα 68-96
Μούρθια-Κανάριας 72-87
Βαλένθια-Καχασόλ 104-93 (κ.α. 88-88)
Λαγκούν Άρο-Γκραν Κανάρια 57-79
Μπανταλόνα-Εστουντιάντες 76-89
Λαμποράλ Κούτσα-Ομπραντόιρο 83-72

Δείτε τη βαθμολογία της ισπανικής λίγκαςΠηγή: sport-fm.gr

Μασεράνο: «Για κάποιους θα είναι το τελευταίο ματς»

Στις επικείμενες αποχωρήσεις παικτών από τη Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε ο Χαβιέ Μασεράνο ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου θα κριθεί ο νικητής της Primera Division.

Μασεράνο: «Για κάποιους θα είναι το τελευταίο ματς»
Στις αποχωρήσεις παικτών που αναμένεται να υπάρξουν μετά το τέλος της σεζόν αναφέρθηκε ο Χαβιέ Μασεράνο.

Ο Αργεντινός μέσος της Μπαρτσελόνα δήλωσε έτοιμος για το μεγάλο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ δεν θέλησε να σταθεί στο στραβοπάτημα απέναντι στην Έλτσε (0-0)

«Σίγουρα η ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη. Πρέπει να χαλαρώσουμε αυτή την εβδομάδα και να είμαστε έτοιμη για το ματς που θα κρίνει το πρωτάθλημα και ίσως είναι και το τελευταίο για κάποιους παίκτες στην ομάδα», είπε χαρακτηριστικά.Πηγή: sport-fm.gr

Τζέραρντ: «Θα έρθει το πρωτάθλημα σύντομα» (video)

Ο Στίβεν Τζέραρντ δήλωσε συντετριμμένος για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε μία χρυσή ευκαιρία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λίβερπουλ, αλλά και βέβαιος πως σύντομα θα έρθει ο τίτλος.

Τζέραρντ: «Θα έρθει το πρωτάθλημα σύντομα» (video)
Ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν η τραγική φιγούρα της φετινής Λίβερπουλ, αφού η ομάδα του έφτασε τόσο κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά έχασε μια χρυσή ευκαιρία. Ο ίδιος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός, αλλά και την πίστη του πως είναι θέμα χρόνου να έρθει ο τίτλος για τους «κόκκινους» ελπίζοντας πως μέχρι τότε θα είναι και εκείνος ενεργός.

«Είμαι συντετριμμένος και είμαι στενοχωρημένος και για τους φιλάθλους μας που δεν καταφέραμε να τους φέρουμε τον τίτλο. Είναι δύσκολο να το χωνέψεις γιατί φτάσαμε τόσο κοντά και χάσαμε το πρωτάθλημα στο τέλος. Από την άλλη είμαι χαρούμενος που φτάσαμε μέχρι εδώ κι επιστρέφουμε στο Champions League. Αυτή η πορεία πρωταθλητισμού θα βοηθήσει πολύ όλα αυτά τα νεαρά παιδιά στην ομάδα μας για το μέλλον. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα», δήλωσε ο αρχηγός.

«Το πρωτάθλημα θα έρθει του χρόνου ή σε δύο χρόνια. Πιστεύω πως θα έρθει σύντομα. Πίστευα πως για μένα χάθηκε η δυνατότητα να πάρω ένα πρωτάθλημα, αλλά έχοντας κάποια χρόνια ακόμη στην καριέρα μου, ελπίζω να το κατακτήσω μαζί με αυτά τα παιδιά», πρόσθεσε.


Πηγή: sport-fm.gr

Μετά το φιλικό, προπόνηση…!

Μετά το φιλικό του Σαββάτου, έφτασε η ώρα για τη SKODA Ξάνθη να επιστρέψει στους προπονητικούς ρυθμούς, ενόψει του αγώνα μπαράζ για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά το φιλικό, προπόνηση…
Το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε πρωινή προπόνηση, με τους παίκτες να χωρίζονται από το Νίκο Κεχαγιά σε δύο γκρουπ στα Πηγάδια.

Όσοι παίκτες αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου, ακολούθησαν ασκήσεις αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι τις ασκήσεις τεχνικής με μπάλα. Πηγή: sport-fm.gr