Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Έμεινε... μετεξεταστέα!

Ο αντίπαλος βατός… η ΑΕΚ όμως ήταν αδιάβαστη. Το πείραμα φρεσκαρίσματος, σε πρόσωπα και συστήματα, δεν πέτυχε στην «Ένωση», που πήρε στο φινάλε τη νίκη 2-1 στην έδρα του μαχητικού Περαμαϊκού.

Έμεινε... μετεξεταστέα
Δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα το «φρεσκάρισμα» που επιχείρησε η ΑΕΚ στην έδρα του Περαμαϊκού. Οι «κιτρινόμαυροι», έμειναν πίσω στο σκορ, τα βρήκαν σκούρα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, 2-1, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα υστερούσε σε φαντασία και αποτελεσματικότητα απέναντι στον εξαιρετικό Μώτο, που έκανε ό,τι περνούσε απ’ τα χέρια του για να κρατήσουν οι «πράσινοι» τη νίκη χάρη στο τέρμα του Χατζηγιαννάκου από το 21’. Στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο των Ανάκογλου, Ρόβα και Πλατέλλα η «Ένωση» ανέβασε στροφές και βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει έπειτα από εξαιρετικό σουτ του Πεταυράκη στο 68’. Η ισοφάριση «ξύπνησε» τους «κιτρινόμαυρους» που πίεσαν και οδήγησαν τους αμυντικούς των γηπεδούχων στο λάθος (πέναλτι στο 83’), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ράμα.


Το ματς:



Νωθρό ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στο παιχνίδι. Τόσο ο Περαμαϊκός όσο και η ΑΕΚ πήγαν σε συντηρητικό τέμπο και το ματς είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα στο ξεκίνημά του. Η «Ένωση» πήρε εύκολα την κατοχή της μπάλας και είχε σχετικά καλή κυκλοφορία, όμως οι επιθέσεις που επιχειρούσε από την αριστερή πλευρά δεν ανησυχούσαν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να κρατούν εύκολα τους παίκτες του Δέλλα μακριά από την περιοχή τους και τους ανάγκασαν να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία εξουδετέρωνε ο Μώτος.

Τελικά, ο Περαμαϊκός όχι μόνο κατάφερε να προφυλάξει την άμυνα του, αλλά έφερε και την ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο στο ματς, αφού ο Χατζηγιαννάκος δεν συγχώρεσε τη σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και νίκησε τον Ντούνη στο 21’ για το 1-0. Η «Ένωση» θόλωσε και έχασε την ψυχραιμία της έπειτα από το απρόσμενο γκολ. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου στην αντίπαλη περιοχή και οι παίκτες του Περαμαϊκού κρατούσαν άνετα το προβάδισμα, ενώ έψαχναν τις αντεπιθέσεις για να απειλήσουν. Τελικά παρά τις προσπάθειες της «Ένωσης» να ισοφαρίσει με κάθετες μπαλιές το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πιο δραστήρια όμως και πάλι η έλλειψη ουσίας από το παιχνίδι της ήταν φανερή. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι περίμεναν υπομονετικά στην άμυνα και περνούσαν τη σέντρα μόνο όταν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για κόντρα επίθεση. Η «Ένωση» συνέχιζε να υστερεί σε φαντασία και αποτελεσματικότητα και το 1-0 παρέμενε καθώς τα λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο κυλούσαν χωρίς κάποια σημαντική στιγμή.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν έμοιαζε να μπορεί να αλλάξει, αλλά ο Πεταυράκης με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή στο 65’ άφησε άγαλμα τον ανίκητο –μέχρι εκείνη τη στιγμή- Μώτο και ισοφάρισε για την ΑΕΚ. Το τέρμα του μπακ της «Ένωσης» άλλαξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, ο οποίος έγινε πολύ γρήγορος, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίζουν φουλ επίθεση και τους «πράσινους» να τρέχουν στην κόντρα. Η επιμονή της ομάδας του Δέλλα για τη νίκη οδήγησε τους γηπεδούχους στο λάθος. Ο Ερρίκος έκανε πέναλτι στο 83΄ και ο Ράμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας μια νίκη στην ΑΕΚ, που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει άμεσα.

Οι συνθέσεις:



Περαμαϊκός: Μώτος, Καραγιάννης, Ντούμπερετ, Σαμαράς, Ερρίκος, Κωνσταντίνου (30’ Λαμπρινάτος), Νταλάκος, Χατζηγιαννάκος, Δημγκιόκας, Δεμερτζής (65’ Ιατρού), Ανδριανόπουλος (57’ Σεβάι)

Στον πάγκο: Πίπερης, Γκιάτης, Λαπατάς, Σαμλίδης

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Ντούνης, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας (66’ Πλατέλλας), Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Κέζος (66’ Ρόβας), Γροντής, Παληραρούτας, Πεταυράκης, Μούργκα (56’ Ανάκογλου), Ράμα

Στον πάγκο: Βούρας, Αργυρίου, Κορδέρο, Κάτσικας

Διαιτητής: Κέκκελος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περάματος Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: