Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Άμεση αποχώρηση στα επεισόδια!


Σε μια κίνηση που ως τώρα ουδέποτε στο παρελθόν είδαμε στα Ελληνικά γήπεδα προχωρούν οι ποδοσφαιριστές μετά από απόφαση του ΠΣΑΠ. Ομαδική αποχώρηση σε περίπτωση επεισοδίων.Με επιστολή τους, που φτάνει ακόμη και σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές γνωστοποιούν ότι προχωρούν σε τομές και ρηξικέλευθες αποφάσεις κατά τις βίας.

Χαρακτηριστικά η επιστολή του ΠΣΑΠ τονίζει:

«Προς :
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. Κάρολο Παπούλια
- ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, κ. Γιώργο Παπανδρέου
- ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, κ. Χάρη Καστανίδη
- ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
- ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
κα. Άννα Διαμαντοπούλου
- ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Πάνο Γερουλάνο
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, κ. Γιώργο Νικητιάδη
- ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, κ. Πάνο Μπιτσαξή
- ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
- ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
- ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Π.Ο., κ. Σοφοκλή Πιλάβιο
- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ / Ε.Π.Ο.
- Κ.Ε.Δ.
- SUPER LEAGUE
- Π.Α.Ε. SUPER LEAGUE
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Β΄, Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
- Π.Α.Ε./Τ.Α.Π. ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Β΄, Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
- Ο.Π.Π.Ε.
- Δ.Ε.Α.Β.
- Μ.Μ.Ε.
- Ε.Σ.Η.Ε.Α.
- Π.Σ.Α.Τ.

Αξιότιμοι Κύριοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) συναντήθηκε, στις 12.8.2010, με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και τους αρχηγούς των ομάδων της Super League, της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Αφορμή για τη συνάντηση αυτή ήταν η ενημέρωση, η αξιολόγηση και η ανταλλαγή απόψεων επί καίριων ζητημάτων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων και η επαπειλούμενη προσβολή της διατήρησης της ούτως ή άλλως ισχνής ελληνικότητός του, καθώς και η έξαρση, αλλά και η διαρκής όξυνση του φαινομένου της βίας.

Αποτέλεσε κοινή και αλγεινή διαπίστωση η συχνότητα και η κλιμάκωση των κρουσμάτων βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου, η παντελής έλλειψη οιουδήποτε μέτρου αποφυγής ή και καταστολής αυτών, καθώς και το ότι η «ποδοσφαιρική βία» αποτελεί πλέον πληγή της κοινωνίας μας, με επικίνδυνες ή και απρόβλεπτες προεκτάσεις, ιδίως όταν αυτή χρησιμοποιείται από κάθε είδους «επιτήδειους», που «οργιάζουν» ανενόχλητοι, με μηδενική, τις περισσότερες φορές, ανοχή και αντοχή όλων των θεσμικών φορέων.

Με τα αρνητικά αυτά δεδομένα, κρίθηκε ότι είναι πλέον επιβεβλημένη και αναγκαία η αντίδραση όλων των ποδοσφαιριστών, ούτως ώστε, έστω και τώρα, να αφυπνισθούμε όλοι και να λειτουργήσουμε, πέραν από «ευχολόγια», «προτροπές» ή «βαρύγδουπες ανακοινώσεις», από κοινού, με έναν και μοναδικό σκοπό, την άμεση αντίδραση και τη διαρκή στηλίτευση κάθε κρούσματος που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνον το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Ο Π.Σ.Α.Π., με την αμέριστη αρωγή των μελών του και την άνευ ορίων εντολή που του δόθηκε, αποφάσισε να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να συμβάλλει, στην παρούσα φάση, καταλυτικά και δραστικά στην αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου φαινομένου. Έτσι, αποφασίστηκε, ως συμβολική καταρχήν κίνηση, να λάβει χώρα η έναρξη των συναντήσεων της πρώτης αγωνιστικής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση. Περαιτέρω, όπως ομόφωνα δηλώθηκε και από όλους τους ανωτέρω ποδοσφαιριστές, υπήρξε δέσμευση, σύμφωνα με την οποία σε επόμενο σοβαρό περιστατικό βίας, που επ΄ ευκαιρία τελέσεως αγώνος θα λάβει χώρο σε ποδοσφαιρικό ή μη χώρο, απ΄ οπουδήποτε κι αν αυτή προέλθει και με οιονδήποτε τρόπο εκδηλωθεί, θα υπάρξει άμεση αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο όλων των ποδοσφαιριστών.

Οι ανωτέρω ενέργειες δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, κινήσεις εντυπωσιασμού, τουναντίον, αποτελούν την ύστατη, επί του παρόντος, αντίδραση των ποδοσφαιριστών σε κρούσμα βίας που θα απειλήσει το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής, θα προσβάλει θεσμούς, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βεβαίως, το δικαίωμα στην εργασία.

Οι ποδοσφαιριστές, με τις κινήσεις τους αυτές, δεν διαφυλάσσουν μόνον τους εαυτούς τους και τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και όλους τους υγιείς και σώφρονες που επιθυμούν, ακόμη, να συμμετέχουν, από οποιαδήποτε θέση, τίτλο ή ρόλο, στο άθλημα και στο «ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι». Οι ποδοσφαιριστές επιθυμούν να κινητοποιήσουν τους πάντες, ώστε να αντιμετωπισθεί, σοβαρά και υπεύθυνα πλέον, το όλο ζήτημα, το οποίο, αν και έχει «στοιχειώσει» το ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας, μόνον άλυτο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Πρέπει να καταστεί γνωστό ότι ο Π.Σ.Α.Π. έχει προ πολλού, εγκαίρως και επανειλημμένως, εκφράσει την ανησυχία, την ευαισθησία του, αλλά και έχει επιδείξει διαρκή εγρήγορση και έντονη δραστηριότητα όσον αφορά στην κατάδειξη, στον στιγματισμό και στην προβολή σημαντικών προτάσεων για την καίρια και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών κρουσμάτων βίας.

Φρονούμε ότι βρισκόμαστε πλέον προ αδιεξόδου και προ δυσάρεστων και δυστυχώς δρομολογημένων αρνητικών εξελίξεων. Σκοπός μας είναι οι εξελίξεις αυτές να μην καταστούν ανεξέλεγκτες, τουναντίον, αναστρέψιμες. Σκοπός μας είναι επίσης, η πρόληψη και η υγιής αντιμετώπιση του φαινομένου, ακόμη και η καταστολή του, ως αναγκαίο αποτρεπτικό μέσο.

Με τις σκέψεις αυτές, προβαίνουμε στην παρούσα ενημέρωση-γνωστοποίηση σε όλους σας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες, συγχύσεις ή και αστοχίες, αλλά και προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη συναίνεσή σας, τη συνεργασία σας και τη δραστική κινητοποίησή σας, ανάλογα με τις δυνάμεις, το ρόλο και την ευθύνη καθενός.

Φρονούμε ότι δεν καταλείπεται καμία απολύτως αμφιβολία ότι όλοι μας είμαστε, δυστυχώς, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, συνυπεύθυνοι σε ό,τι απεχθές συμβαίνει, ευτελίζει την υπόστασή μας και απαξιώνει τη θέσή μας.

Άλλωστε, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η απάθεια, η αδράνεια και η παθητικότητα τρέφει και γιγαντώνει τη βία, σε καμία περίπτωση δε, δεν μπορεί να γίνει από οιονδήποτε σώφρονα και υγιώς σκεπτόμενο αποδεκτό ότι η πάταξη του φαινομένου της βίας μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση ή και να παρακωλυθεί, άμεσα ή έμμεσα, από οιουδήποτε είδους συμφέροντα, υλικά ή μη.

Είναι πασιφανές ότι είναι πλέον ανούσια και άκαρπη η ανεξέλεγκτη έναντι πάντων απόδοση ευθυνών ή και η ανακοίνωση μέτρων καταστολής. Είναι επίσης, πασιφανές ότι είναι αναγκαία η υγιής, πολύπλευρη και γόνιμη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων, ώστε να λειτουργήσουν διαδικασίες και μηχανισμοί πρόληψης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός καταρχήν κοινωνικού και όχι αμιγώς «ποδοσφαιρικού» φαινομένου.

Θεωρώντας ως δεδομένη τη συνεργασία σας και την από κοινού δράση στην επίτευξη του σκοπού μας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή συνεργασία.

Με εκτίμηση

Στέλιος Γιαννακόπουλος
Πρόεδρος Π.Σ.Α.Π»

Μπενίτεθ: "Να ξεπεράσω Μουρίνιο και Μαντσίνι"


Την επιθυμία να πανηγυρίσει με την Ίντερ πολλές επιτυχίες εξέφρασε σε συνέντευξή του προς την ισπανική εφημερίδα "As" ο τεχνικός της Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός προπονητής των "νερατζούρι", που διαδέχθηκε τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, δήλωσε ότι: "Το ιταλικό Σούπερ Καπ είναι το πρώτο τρόπαιο για τη νέα σεζόν. Σε αυτή την ομάδα πανηγύρισαν μεγάλες επιτυχίες, πρώτα ο Μαντσίνι και ύστερα ο Μουρίνιο.

Τώρα είναι η σειρά μου και ελπίζω να κατακτήσω περισσότερους τίτλους απ' αυτούς. Ήδη, τη νέα αγωνιστική περίοδο μας περιμένουν έξι διοργανώσεις".

Δικός του και ο Ουρτάδο




Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Μόισες Ουρτάδο. Οι "ερυθρόλευκοι" ήρθαν σε συμφωνία με την Εσπανιόλ, αντί του ποσού του 1,2 εκατ. ευρώ και ο 29χρονος αμυντικός μέσος αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αν δεν προκύψει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Πειραιά.

Την είδηση έφεραν στην επιφάνεια τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης και λίγο αργότερα επιεβεβαιώθηκε και από τον Ολυμπιακό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ουρτάδο για κάθε χρόνο της τριετούς συνεργασίας του με τους "ερυθρόλευκους" θα λαμβάνει 850.000 ευρώ.

Το θετικό για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος επέμενε για την απόκτηση του Ουρτάδο, είναι ότι ο Ισπανός μέσος έχει κάνει προετοιμασία με την Εσπανιόλ και δεν θα είναι πίσω τουλάχιστον από πλευράς φυσικής κατάστασης...

Επιβεβαίωση και από την Εσπανιόλ
Λίγο μετά τις 9 μ.μ. η Εσπανιόλ επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του Ουρτάδο με ανακοίνωση την οποία "ανέβασε" στην επίσημη ιστοσελίδα της: "Ο Μοϊσές Ουρτάδο μετακινείται στον Ολυμπιακό. Η Εσπανιόλ και ο Ολυμπιακός συμφώνησαν για τη μετακίνηση του Μοϊσές Ουρτάδο στην ελληνική ομάδα. Ο παίκτης θα μεταβεί στην Αθήνα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Μοϊσές Ουρτάδο αγωνίστηκε για 18 χρόνια με τη φανέλα της Εσπανιόλ".

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τη Κωνσταντινούπολη



Ολοκληρώθηκε και η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ επί ελληνικού εδάφους, πριν αναχωρήσει αύριο στις 11 με πτήση τσάρτερ για την Κωνσταντινούπολη, ενόψει του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Η προπόνηση αυτή, που ήταν κλειστή για το κοινό και τα ΜΜΕ, περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς δεν συμμετείχε στο τελευταίο μέρος της προπόνησης για προληπτικούς λόγους. Το πρόγραμμα ακολούθησε κανονικά στο πρώτο μέρος και ολοκλήρωσε με ατομικό πρόγραμμα ο Βραζιλιάνος Κριστιάνο Μοράες. Ακόμα ο Κώστας Χαλκιάς συμμετείχε κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης των τερματοφυλάκων, ενώ ο Ζουέλα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη για την Κωνσταντινούπολη. Οι 20 ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν είναι οι: Kρέσιτς, Γλύκος, Αθανασιάδης, Koυτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια και Σνάουτσνερ.

Ακατάλληλο το "Σπύρος Λούης"!


Ακατάλληλο για να φιλοξενήσει τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Νταντί για το πλαίσιο των play off του Europa League, την Πέμπτη 27/8, αλλά και αυτόν της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Skoda Ξάνθη, την Παρασκευή 28/8, κρίθηκε το "Σπύρος Λούης". Έτσι τόσο ο "δικέφαλος" όσο και το "τριφύλλι", τρέχουν να βρούνε έδρα για τις υποχρεώσεις τους!

Η ΑΕΚ όπως πληροφορήθηκε από την UEFA δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Πανθεσσαλικό, το οποίο έχει δηλώσει ως δεύτερη έδρα, διότι είναι εκτός Αττικής και πλέον έχουν κλειστεί ξενοδοχεία από τους Σκωτσέζους και τους αξιωμάτούχους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγές. Οπότε πρέπει να αναζητήσει άμεσα έδρα εντός του Λεκανοπεδίου.

Οι αρχικές σκέψεις ήθελαν τους ανθρώπους της 'Ένωσης" να σκέφτονται τα γήπεδα του Περιστερίου ή της Νέας Σμύρνης, όμως πλέον υπάρχουν σκέψεις και για το "Απόστολος Νικολαΐδης", το οποίο εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα χρησιμοποιήσει ο Παναθηναϊκός για το κεκλεισμένων των θυρών ματς της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος με τη Skoda Ξάνθη.

Το γήπεδο του Ατρομήτου είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα εισιτήρια διαρκείας που έχει πουλήσει η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για αυτό του Πανιωνίου συν του ότι οι σχέσεις των δύο ΠΑΕ δεν είναι και οι καλύτερε δυνατές...

Πάει για Μπλάνκο


Ο τραυματισμός του Τζιμπρίλ Σισέ, που ήταν το... θύμα του τραγικού αγωνιστικού χώρου στο φιλικό με την Τζένοα, φέρνει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στην απόκτηση επιθετικού, με το όνομα του Ισμαελ Μπλάνκο να βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Οι "πράσινοι" προσφέρουν ως αντάλλαγμα στην ΑΕΚ τους Σίλβα Κλέιτον και Βαγγέλη Μάντζιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "SportDay", οι δύο παίκτες είναι δεδομένο ότι αρέσουν στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ ο Παναθηναϊκός μπορεί να δώσει στον Αργεντινό περισσότερα χρήματα από αυτά που του δίνει η Ένωση (390.000 ευρώ).

Όσον αφορά τον "Ζορό", αυτή τη στιγμή η πλευρά του δηλώνει πως δεν γνωρίζει κάτι και όλα θα εξαρτηθούν από την ενδεχόμενη πρόταση. Πάντως, δεν θα είχε πρόβλημα να ντυθεί στα "πράσινα". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπλάνκο την τελευταία τριετία μετράει 128 συμμετοχές και έχει πετύχει 57 γκολ με τη "κιτρινόμαυρη" φανέλα.

Πάντως, στον Παναθηναϊκό εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση του Μοχάμεντ Τσιτέ. Ο 26χρονος επιθετικός της Σανταντέρ αρέσει στους "πράσινους", οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Τέλος, το γεγονός ότι ο χλοοτάπητας του ΟΑΚΑ ήταν σε τραγική κατάσταση ενδέχεται να οδηγήσει τους παράγοντες του Παναθηναϊκού στην απόφαση να αλλάξει έδρα η ομάδα ή να αναβληθεί η αναμέτρηση με την Ξάνθη για την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή. Ολα, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν μετά τη σημερινή σύσκεψη με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, εκπροσώπων της ΑΕΚ, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και γεωπόνων.

Σύνθημα πρόκρισης από Κόκε!


Ενενήντα λεπτά χωρίζουν τον Άρη από την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα λιγκ. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι παίκτες και ο Σέρχιο Κόκε στέλνει το μήνυμα για την μεγάλη ρεβάνς της Βιέννης.

Ο Σέρχιο Κόκε με σημερινές (23/8) του δηλώσεις στέλνει το δικό του μήνυμα παραμονές του αγώνα στη Βιέννη. Ο αρχηγός των «κίτρινων» τοποθετήθηκε στον «ΑΡΗΣ FM 92,8» ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης με την Αούστρια Βιέννης

Με αφορμή το σύνθημα των οπαδών του ΑΡΗ «Όσο θα ζω, χιλιόμετρα θα γράφω και θα τραγουδώ…» σημείωσε ο Κόκε: «Το γνωρίζω πολύ καλά το σύνθημα, το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές στο γήπεδό μας και το μόνο σίγουρο είναι πως η επόμενη μετάφραση που θα ζητήσω να μου κάνουν θα είναι το περιεχόμενό του».

Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στη Σαραγόσα και το γκολ που είχε πετύχει ο Φρανθίσκο Χαβίτο , δήλωσε ο Σέρχιο Κόκε: «Ήταν μία σημαντική, εκπληκτική ημέρα και για το Σύλλογο και για τους ποδοσφαιριστές».

Σχετικά με την επικείμενη αναμέτρηση του ΑΡΗ με τη Αούστρια Βιέννης (26/08, 20:00 ώρα Ελλάδος) είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός: «Όλοι μας έχουμε επίγνωση πόσο σημαντική είναι για την ομάδα η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε, γιατί μόνο 90 λεπτά μας χωρίζουν από ένα τόσο σημαντικό βήμα για το Σύλλογο. Θα τα αφήσουμε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ελπίζουμε να γιορτάσουμε με τους οπαδούς μας, όπως τότε με τη Σαραγόσα».

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται ο ίδιος εν όψει του αγώνα με τους αυστριακούς, είπε: «Δε νιώθω άγχος, αντίθετα, έχω πολύ όρεξη και ανυπομονώ να περάσουν οι μέρες. Όλοι μας αισθανόμαστε το ίδιο και έχουμε αισιοδοξία για την πρόκριση που θα αλλάξει τη ρότα του Συλλόγου. Μπορούμε να κάνουμε γνωστό τον ΑΡΗ σε όλη την Ευρώπη».

Τέλος, στέλνοντας ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΑΡΗ, σημείωσε ο Σέρχιο Κόκε: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι οπαδοί μας είναι έτοιμοι να δώσουν ακόμη μία μάχη στο πλευρό μας. Θα ήθελα, σαν αρχηγός και εκ μέρους όλων των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών, να σας επιβεβαιώσω ότι γνωρίζουμε τί πρέπει να κάνουμε.

Η ομάδα μας θα ήταν εντελώς διαφορετική αν δεν είχε όλον αυτόν τον κόσμο να τη στηρίζει. Ακόμη κι αν ο ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται σε καλή μέρα και δεν έχει διάθεση, γνωρίζοντας ότι θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, αλλάζει η ψυχολογία του. Εξάλλου, ο κόσμος μάς έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας ».

Γουόλκοτ: "Οτι ζητήσει ο Βενγκέρ"


Αποφασισμένος να κάνει τη φετινή σεζόν ότι του ζητήσει ο προπονητής του, Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε ο Φίο Γουόλκοτ ύστερα από το χατ τρικ που σημείωσε στην εμφατική νίκη (6-0) της Αρσεναλ επί της Μπλάκπουλ στο «Emirates Stadium». Επίσης αναφέρθηκε στο ινδαλμά του, Τιερί Ανρί που αγωνίζεται πλέον στους New York Red Bulls.

"Ο Βενγκέρ με απέκτησε ως επιθετικό, αλλά μπορώ ευχαρίστως να παίξω οπουδήποτε για την Αρσεναλ. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην επίθεση με τον Μαρουάν (Σαμάκ) κα τον Ρόμπιν (Φαν Πέρσι), ωστόσο όσο μπορώ να σκοράρω και να κάνω καλές εμφανίσεις - αυτό με κάνει χαρούμενο. Αν ο προπονητής θέλει να με βάζει στην επίθεση, εγώ πρέπει να ακούω τις εντολές του. Στην προπόνηση δουλεύω για αυτό το πράγμα.

Δεν έχω μιλήσει με τον Ανρί. Είναι δύσκολο να επικοινωνήσουμε και ενδεχομένως να μου ερχόταν μεγάλος ο λογαριασμός, επειδή θα του τηλεφωνούσα κάθε βράδυ. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα της Αμερικής", ήταν τα λόγια του Γουόλκοτ.

Έκανε το «μπαμ» με Γκέρεμι


Ακόμη ένα πολύ δυνατό όνομα απέκτησε η ομάδα της ΑΕΛ. Η ομάδα του κάμπου ενέταξε στο ρόστερ της τον Καμερουνέζο Γκέρεμι Ντζίταπ. Νέα σπουδαία μεταγραφική ενίσχυση για την ΑΕΛ, που απέκτησε τον Καμερουνέζο Γκέρεμι Ντζίταπ. Με την έλευση του 31χρονου αμυντικού χαφ πέφτει η... αυλαία των μεταγραφών της Λάρισας, που έχει πάρει τον Φαμπιάν Κανόμπιο, τον Στάθη Ταυλαρίδη, τον Ιμπραϊμ Ταλ, τον Στέφαν Μακίνουα, τον Γιώργο Αμπάρη ενώ επέστρεψε και ο Ντανιέλ Κουζέν.

Ο Γκέρεμι, κάτοχος δύο τροπαίων του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2000, 2002), έφτασε χθες στην Αθήνα. Ύστερα από πολύωρες επαφές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Κώστα Πηλαδάκη, συμφώνησε σήμερα. Σε λίγες ώρες θα βρίσκεται στη Λάρισα, όπου θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και πρόκειται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Με 116 διεθνείς συμμετοχές, ο Γκέρεμι είναι ποδοσφαιριστής-σύμβολο στο Καμερούν. Αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ, κατέκτησε στην συνέχεια δύο διαδοχικές φορές το Κόπα Αφρικα (2000, 2002) και συμμετείχε σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2002 στην Ιαπωνία/Νότια Κορέα και πριν από δύο μήνες στη Νότια Αφρική.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αναβλήθηκε η άφιξη Καμενάρ

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αναβλήθηκε η άφιξη Καμενάρ

Αναβλήθηκε η σημερινή άφιξη στη Θεσσαλονίκη για τον Ηρακλή του Λούμπος Καμενάρ. Η ΠΑΕ σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Ενα απρόοπτο κώλυμα αναβάλλει τη για σήμερα (23/08) προγραμματισμένη άφιξη του Λούμπος Καμεράρ στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, αναμένεται ο επαναπροσδιορισμός της άφιξης του Σλοβάκου γκολκίπερ».

Καπετανόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί»

Καπετανόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί»

Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Φενέρμπαχτσε στη Κωνσταντινούπολη αναφέρθηκε στο Αθλητικό Metropolis ο Δημήτρης Καπετανόπουλος. Ο βετεράνος άσος του Δικεφάλου μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η ψυχολογία πλέον είναι υπέρ των παικτών του ΠΑΟΚ. Η δική μου γνώμη είναι πως έχουμε καλή επιθετική γραμμή και θεωρώ πως θα σκοράρουμε στη Τουρκία. Θα είναι δύσκολο μετά για τη Φενέρ να βάλει 3 γκολ στον ΠΑΟΚ. Δεν περιέχει ρίσκο η χρησιμοποίηση του Μουσλίμοβιτς, είναι απόλυτα φυσιολογικό να παίξει στη κορυφή της επίθεσης. Νομίζω πάντως πως δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο τα πρόσωπα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως επειδή έχουμε ικανή επιθετική γραμμή, ιδιαίτερα με την προσθήκη του Σαλπιγγίδη θα βγάλουμε γκολ στη Τουρκία. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον πάγκο της ομάδας ο Παύλος Δερμιτζάκης, τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις το δείχνουν. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο κι έχει ενισχυθεί με την προσθήκη του Σαλπιγγίδη. Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά η ομάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Όχι των «Ρέντς» για Μασεράνο!


Αρνητική ήταν η απάντηση της Λίβερπουλ στην πρόταση που κατέθεσε η Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Χαβιέ Μασεράνο ύψους 20.000.000 ευρώ με την ομάδα του «Άνφιλντ» να ζητά κοντά σ τα 26!

Μάλιστα η Ίντερ που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τον 26χρονο αμυντικό μέσο γνωστοποίησε πως τελικά δεν θα κινηθεί για την απόκτησή του με την ομάδα της Καταλονίας να «παίζει» μόνη της για να τον κάνει δικό της.

Πάντως το “deal” ευνοεί και τις τρείς πλευρές (αν φυσικά ικανοποιηθεί οικονομικά και η Λίβερπουλ) καθώς ο Μασεράνο θέλει πολύ να φύγει από το Νησί και την Premier League. Εξάλλου, είναι ξεκάθαρο πως αν η Μπαρτσελόνα πλησιάσει την πρότασή της στα 26 εκατομμύρια ευρώ θα βρεθεί η χρυσή τομή κάπου στη μέση και ο Μασεράνο θα γίνει κάτοικος Βαρκελώνης. Όλα λοιπόν πλέον εξαρτώνται από τη νέα πρόταση των «μπλαουγκράνα».

Θέλει Ζούλιο Μπαπτίστα η Σάλκε


Οι άνθρωποι της Σάλκε προσπαθούν να εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας τον Ζούλιο Μπαπτίστα, όπως αναφέρουν την Δευτέρα τα ιταλικά ΜΜΕ. Η «Corriere dello Sport» τονίζει πως ο Βραζιλιάνος μέσος της Ρόμα, ο οποίος δεν υπολογίζεται πλέον στους «τζιαλορόσι», διαπραγματεύεται την υπογραφή τετραετούς συμβολαίου συνεργασίας με τον γερμανικό σύλλογο.

Η Ρόμα, με την οποία έχει συμβόλαιο ο 28χρονος άσος έως το 2012, φέρεται να ζητάει ένα ποσό 4-5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να τον παραχωρήσει.

ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ: «Δύσκολη η πρεμιέρα με Ηρακλή»

ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ: «Δύσκολη η πρεμιέρα με Ηρακλή»

Συνέντευξη στην Σέρβικη εφημερίδα «Zurnal» έδωσε ο Μάρκο Πάντελιτς και σε αυτή μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θέλει να είναι έτοιμος για να παίξει στο παιχνίδι της πρεμιέρας, κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, κόντρα στην ομάδα βεβαίως που ήταν στην αρχή της καριέρας του στην Ελλάδα. O Σέρβος επιθετικός είναι το τελευταίο απόκτημα του Ολυμπιακού. Πέρσι με την φανέλα του Άγιαξ σημείωσε 16 τέρματα σε 25 αναμετρήσεις ενώ από το 2005 μέχρι το 2009 αγωνίστηκε στην Γερμανική Χέρτα (114 συμ. 45 γκολ).

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Σέρβου φορ:

-Η μεταγραφή σου ολοκληρώθηκε και επίσημα…

«Διάλεξα το ιδανικό περιβάλλον για να ζήσω και έναν τεράστιο σύλλογο. Ο,τι ζητούσα το έχω. Περίμενα αρκετά να υπογράψω ένα συμβόλαιο, αλλά στο τέλος δικαιώθηκα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό, ενδιαφέρον και σίγουρα θα το απολαύσω με τον Ολυμπιακό».

-Πόσο γρήγορα θα προσαρμοστείς στο νέο σου περιβάλλον; Θα βοηθήσει ο Κοβάσεβιτς;

«Κάθε βοήθεια θα την εκτιμούσα. Ειλικρινά όμως δεν θα έχω πρόβλημα με την προσαρμογή μου. Φημίζομαι ως άνθρωπος και ως παίκτης να προσαρμόζομαι εύκολα στο νέο μου περιβάλλον. Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα».

-Θα είσαι έτοιμος για την έναρξη της σεζόν, από την στιγμή που δεν έκανες προετοιμασία με την ομάδα;

«Είμαι έτοιμος. Δούλεψα ατομικά με τον Αντρέι Μιλουτίνοβιτς. Εδειξα και στο παιχνίδι με την Ελλάδα ότι δεν έχω πρόβλημα φυσικής κατάστασης».

-Περιμένεις ν’ αγωνιστείς το Σάββατο κόντρα στην πρώην σου ομάδα τον Ηρακλή;

«Δεν θα γυρίσω στο Βελιγράδι. Θα μείνω στην Αθήνα για να ετοιμαστώ για το παιχνίδι. Δεν θα είναι εύκολο κόντρα στον Ηρακλή και στη Θεσσαλονίκη. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ενδιαφέρον και οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κάνει τη ζημιά».

-Το διάλεγες επίτηδες ή έτυχε και πήγες πάλι σε ομάδα με ερυθρόλευκες εμφανίσεις;

«Οντως. Πρώτα ο Ερυθρός Αστέρας, μετά ο Αγιαξ. Ο Ολυμπιακός είναι η τρίτη ομάδα που θα παίξω με ερυθρόλευκη εμφάνιση. Ακόμα και η εθνική Σερβίας έχει τα ίδια χρώματα. Δεν το υπολόγισα, αλλά είμαι χαρούμενος που θα φοράω πάλι ερυθρόλευκα».

-Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ήσουν στον Ηρακλή, αλλά δεν έχεις ξεχάσει τα ελληνικά…

«Δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Μιλάω ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά».

Με 2.800 στο "Ανθή Καραγιάννη"


Δύο χιλιάδες οχτακόσια εισιτήρια θα πάρει στην κατοχή της η ΠΑΕ Άρης για τις ανάγκες των φιλάθλων της εν όψει του παιχνιδιού της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος της Super League στο "Ανθή Καραγιάννη" με την Καβάλα το απόγευμα της Κυριακής (29/08, 20:30).Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μετά το πέρας της προγραμματισμένης για τις 11:00 το πρωί σύσκεψης για τα μέτρα τάξης της αναμέτρησης που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας παρουσία εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η απάντηση στο μεγάλο ερώτημα που υπήρχε όλες αυτές τις τελευταίες μέρες στην ΠΑΕ Άρης αλλά και στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας. Για τον αριθμό των φιλάθλων που θα βρεθούνε στις κερκίδες του "Ανθή Καραγιάννη".


Αυτό γιατί η ΠΑΕ Άρης προ ημερών με αίτημά της είχε ζητήσει να της χορηγηθούνε 10.000 εισιτήρια με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας να ήταν εκείνη που σήμερα είχε τον τελευταίο λόγο.


Στο μεταγραφικό μέτωπο στην διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται να αφιχθεί στην Θεσσαλονίκη ο 24χρονος Γάλλος αμυντικός χαφ Ρικάρντο Φατί για να υπογράψει το τριετές του συμβόλαιο με την ΠΑΕ Άρης ενώ στο προσκήνιο είναι πάντα και η περίπτωση του 23χρονου Αργεντινού επιθετικού της Μπάνφιλντ Τζερόνιμο Μπαράλες.

Κούδας: "Κάτι μου θύμισε…"


Ο Γιώργος Κούδας σε συνέντευξη του δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ με την Φενερμπαχτσέ του θύμισε κάτι από τα… παλιά.Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου είπε στην εφημερίδα "ΣΠΟΡ του Βορρά""Το 1-0 σαν σκορ είναι καλό και δύσκολο ταυτόχρονα. Πρέπει να το διαχειριστεί σωστά η ομάδα, γιατί από μόνο του δεν δίνει την πρόκριση. Το ξέρουν καλά ότι με ένα γκολ μέσα στην Τουρκία, αυτόματα ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί σε πολύ πλεονεκτική θέση".

Πώς όμως είδε ο Γιώργος Κούδας την απόδοση του Δικεφάλου την περασμένη Πέμπτη στην Τούμπα;

"Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλός. Ειλικρινά μου θύμισε κάτι από τα παλιά, κάποια στοιχεία από την ομάδα που είχαμε στην χρυσή δεκαετία. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πριν ακόμα από την αποβολή του Βίκτορ Βιτόλο, έδειξε κάποια σημεία αδυναμίας. Γενικά όμως η απόδοση του ΠΑΟΚ ήταν εκείνη η σταθερή που ξέραμε και από την περσινή χρονιά με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος"
.

Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης που δίνει στον ΠΑΟΚ: "Όλες οι πιθανότητες είναι ίδιες μέχρι την καταπακτή. Από εκεί και πέρα τελειώνουν και οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα. Μακάρι να αποδειχθούν υπέρ του ΠΑΟΚ".

Για τις απουσίες των Βίκτορ Βιτόλο και Βλάνταν Ίβιτς, ο Γιώργος Κούδας δεν ανησυχεί ιδιαίτερα: "Απ’ ό,τι είδα στα τρία επίσημα παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο μας ο Παύλος Δερμιτζάκης, βασίζεται πολύ στο σύνολό του. Και αυτό είναι καλό με τους παίκτες που έχει, για να μπορεί να αναπληρώσει όποια κενά κι αν παρουσιάζονται από τιμωρίες ή τραυματισμούς".

«Γιούβε» για Κυργιάκο!


Στο στόχαστρο της Γιουβέντους είναι σύμφωνα με ιταλική ιστοσελίδα ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της Λίβερπουλ, Ρόι Χότζον και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για τον Σωτήρη Κυργιάκο σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα «TuttoMercatoWeb», αφού ο νέος τεχνικός των Τορινέζων, Λουίτζι Ντελ Νέρι φαίνεται να είναι «θαυμαστής» του 31χρονου κεντρικού αμυντικού:

«Ήδη το φετινό καλόκαίρι ο Κρίστιαν Πόουλσεν μετακόμισε από το Τορίνο στο «Άνφιλντ» και ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο, κάτι που δείχνει ότι οι διοικήσεις των δύο ομάδων βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.
Η Γιουβέντους δεν διαθέτει στόπερ με τα χαρακτηριστικά του 31χρονου Κυργιάκου και εξετάζει σοβαρά την περίπτωσή του. Για την παραχώρησή του η Λίβερπουλ θα ζητήσει το ποσό που δαπάνησε πέρυσι για να τον αποκτήσει από την ΑΕΚ, δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρουν οι Ιταλοί σχετικά με το ενδιαφέρον της «Μεγάλης Κυρίας» για τον Έλληνα αμυντικό.

Καταδικάζουν τις απειλές στον Πατσατζόγλου


Ανοιχτά υπέρ του συναδέλφου τους, Χρήστου Πατσατζόγλου, πήραν θέση οι ποδοσφαιριστές της Κύπρου και της Ελλάδας. Ο διεθνής μέσος της Ομόνοιας δέχεται τον τελευταίο καιρό απειλητικά τηλεφωνήματα από ανθρώπους, οι οποίοι τον καλούν να φύγει τώρα από την ομάδα, αλλά και από το νησί, ενώ βρήκε εκφοβιστικό μήνυμα με σπρέι και στο σπίτι του, όπου είχε παραβιαστεί η εξώπορτα χωρίς να γίνει διάρρηξη.

Σε κοινή ανακοίνωση, ο ΠΣΑΠ και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών αναφέρουν τα εξής: «Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών κι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών καταδικάζουν κάθε μορφή βίας (λεκτική, ψυχολογική και με πράξεις) που ασκείται προς τον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Λευκωσίας Χρήστο Πατσατσόγλου.

Ο συνάδελφος βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο θλιβερών κι ανησυχητικών γεγονότων που διαδραματίζονται σε βάρος του, απειλούν την υπόσταση του και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του.

Είμαστε στο πλευρό του Χρήστου Πατσατσόγλου, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας κι ελπίζουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν εναντίον του δεν έχουν σχέση με διαφορές από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν σε βάθος αυτή την υπόθεση, να αναζητήσουν και να εντοπίσουν τους υπευθύνους και να προβούν στην παραδειγματική τιμωρία τους».

Ακουιλάνι: "Χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ"


Ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι βρίσκεται ήδη στο Τορίνο προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Γιουβέντους. Μάλιστα σε δηλώσεις του, ο 26χρονος παίκτης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η "Mεγάλη Κυρία" μπορεί να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα στην Ιταλία.

"Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Η Γιουβέντους είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ελπίζω να τα πάμε καλά και έχω πίστη στον Κράσιτς. Βασίζω πολλά σε αυτόν. Επέστρεψα στην Ιταλία ώστε να ξανακερδίσω τη θέση μου στην εθνική ομάδα", τόνισε ο Ακουιλάνι.

Η Μπαρτσελόνα "έκλεισε" τον Μασεράνο


Επιμένει για το νέο μεταγραφικό «μπαμ» η Μπαρτσελόνα, προκειμένου να πάρει στο «Καμπ Νου», τον Χαβιέ Μασεράνο. Οπως αναφέρει, μάλιστα, σε σχετικά δημοσιεύματα ο ισπανικός Τύπος, η διοίκηση των Καταλανών έχει έρθει σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Αργεντινού διεθνούς μέσου.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα θα δώσει 15 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του Μασεράνο.

Δεν το βάζει κάτω ο Ρεχάγκελ


Μπορεί η περιπέτεια του Ότο Ρεχάγκελ με την Εθνική Ελλάδας να έλαβε τέλος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, ωστόσο ο Γερμανός δεν φέρεται αποφασισμένος να εγκαταλείψει τους πάγκους. Παρά το 72 του χρόνια ο Ρεχάγκελ εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να υπηρετεί το ποδόσφαιρο. «Δεν έχω ακούσει ξανά τη λέξη σύνταξη από την εποχή που ήμουν πέντε ετών. Στην πόλη που μέναμε υπήρχαν πολλοί ανθρακωρύχοι που σκέφτονταν αυτό το πράγμα. Για μένα ήταν τραγικό να το ακούω».

Όσο για το που θα συνεχίσει ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας, ξεκαθάρισε: «Για την ώρα δεν νοιάζομαι. Αν κάποια στιγμή προκύψει κάτι, τότε θα σκεφτώ εάν είναι ενδιαφέρουσα η πρόταση».

Μαντσίνι: "Ο Μπαλοτέλι μπορεί να ξεπεράσει τον Τόρες"


Το εγκώμιο του Μάριο Μπαλοτέλι έπλεξε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, υποστηρίζοντας ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να γίνει καλύτερος από τον Φερνάντο Τόρες.

"Νομίζω ότι ο Μπαλοτέλι έχει τη δυνατότητα να γίνει καλύτερος από τον Φερνάντο Τόρες. Και αυτό γιατί ο Τόρες μπορεί να παίξει μόνο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μπαλοτέλι μπορεί να αγωνιστεί στο κέντρο και τα άκρα της επίθεσης. Οι αμυντικοί δεν τον γνωρίζουν πολύ καλά, όμως θα δουν σύντομα ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός παιχνιδιού", εξήγησε ο προπονητής της ομάδας του Μάντσεστερ.

Και προσέθεσε: "Τον είχα δει πριν τέσσερα χρόνια, όταν ήμουν στην Ίντερ. Αυτός τότε ήταν 16 χρονών. Θυμάμαι τα πέντε τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Είχαμε τον Ιμπραήμοβιτς τραυματισμένο και έτσι μπήκε ο Μάριο να αγωνιστεί. Έπαιζε σαν 30χρονος! Έχει πολύ καλή τεχνική. Έχει τα πάντα. Είναι μία πραγματικά καλή μεταγραφή για εμάς".

Οι δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού έγιναν τη μέρα που η Σίτι υποδέχεται τη Λίβερπουλ για την δεύτερη αγωνιστική της Πρέμιερσιπ, κάτι που σημαίνει πως ίσως να μην έγιναν τυχαία μιας και ο Τόρες αγωνίζεται στους "ρεντς" ενώ αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο της ομάδας του Μάντσεστερ.

Χάνει και Άρη ο Σισέ


Περίπου τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός προπονήσεων ο Τζιμπρίλ Σισέ όπως ενημέρωσε το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από την πρεμιέρα με την Ξάνθη ο Γάλλος χάνει και το παιχνίδι με τον Άρη την 2η αγωνιστική. Εκτός προπονήσεων για περίπου τρεις εβδομάδες θα μείνει ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος υπέστη θλάση β' βαθμού στο φιλικό παιχνίδι με την Τζένοα.
Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού θα λείψει τόσο από το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Superleague, όσο και από το ντέρμπι με τον Άρη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος.

Πλέον, ο Γάλλος θα κάνει «αγώνα δρόμου» για να προλάβει την «πρεμιέρα» των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Φιλική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης


Με δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 3-1 μέσα στο Αλικάντε τη Χέρκουλες, σε φιλικό παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησαν 25 χιλιάδες φίλαθλοι. Η Χέρκουλες προηγήθηκε στο 39ο λεπτό με τον Σαντόα και η Ρεάλ «απάντησε» στο δεύτερο ημίχρονο με τα τέρματα των Μπενζεμά (55', 81') και Ανχελ Ντι Μαρία (75').

Ξεχωρίζει το Σαμπντόρια - Βέρντερ Βρέμης


Με στόχο τη συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είκοσι ομάδες μετέχουν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα παιχνίδια ρεβάνς, που θα διεξαχθούν την Τρίτη και την Τετάρτη. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η μάχη στη Γένοβα.

Η Σαμπντόρια διεκδικεί με αντίπαλο της Βέρντερ Βρέμης την πρώτη της συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μπορεί να έπαιξε στους ομίλους και να έφτασε έως τον τελικό (όπου έχασε από τη Μπαρτσελόνα) το 1992, όμως τότε ήταν η τελευταία χρονιά του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Η αποστολή της ιταλικής ομάδας, όμως, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς στο πρώτο ματς ηττήθηκε με 3-1 και θα πρέπει να ανατρέψει το σκορ για να πάρει την πρόκριση. Το ίδιο και η Σεβίλλη, η οποία ηττήθηκε στην Πορτογαλία με 1-0 από την Μπράγκα και τώρα θα πρέπει να ανατρέψει το σκορ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Σημαντικά είναι και τα παιχνίδια της Τότεναμ με τη Γιουνγκ Μπόις, αλλά και του Αγιαξ με τη Ντιναμό Κιέβου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες:

ΤΡΙΤΗ

Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 3-2
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 2-2
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Βασιλεία (Ελβετία) 0-1
Σεβίλη (Ισπανία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 0-1
Σαμπντόρια (Ιταλία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 1-3

ΤΕΤΑΡΤΗ
Οσέρ (Γαλλία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 0-1
Αγιαξ (Ολλανδία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 1-1
Κοπεγχάγη (Δανία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 1-2
Ζίλινα (Σλοβακία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 2-0
Τότεναμ (Αγγλία)-Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-3

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Στήριξη σε Βολκάν

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Στήριξη σε Βολκάν

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Φενέρμπαχτσε αγωνίζεται σήμερα εκτός έδρας με την Τραμπζονσπόρ για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στη πρεμιέρα είχε κερδίσει εύκολα 4-0 την Αντάλιασπορ.
Ο βασικός τερματοφύλακας της Φενέμπαχτσε, Βολκάν Ντεμιρέλ, δε θα αγωνιστεί στο σημερινό αγώνα, λόγω τραυματισμού, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ δεν έκρυψε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του.
Ο Βολκάν πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Φενέρ, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο και θα γίνει αγώνας δρόμου, για να προλάβει τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Πάντως, ο πρόεδρος των Τούρκων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, Fanatik, του εξέφρασε τη σιγουριά του. «Να ξέρεις ότι βασιζόμαστε και σε εμπιστευόμαστε. Είσαι ακόμα ένας από τους σημαντικότερους μας παίκτες για να πετύχουμε τους στόχους. Ολοι εμείς που αντιπροσωπεύουμε το σωματείο θέλουμε να είσαι χαρούμενος για να βοηθήσεις», ήταν τα λόγια του «ισχυρού άνδρα» της Φενέρμπαχτσε στον Βολκάν.
Η αποστολή της Φενέρ αποτελείται από τους Μερτ, Ερτουγκρούλ, Γκιονούλ, Λουγκάνο, Μπίλιτσα, Μπεκίρ, Ιλχάν, Σάντος, Οκάν, Τσανέρ, Σελτζούκ, Μπαρόνι, Γκοκάι, Τοπούζ, Οζέρ, Άλεξ, Νιάνγκ και Στοχ.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET


γεια σας αδερφια....

και χθες καλα τα πηγαμε.καναμε ενα ταμειο ,χασαμε το αλλο στο 90 με το 2-2 της φουλαμ ενω πιο πριν εχασε πεναλτι η ματσεστερ να κανει το 1-3.στο ματς της καεν δικαια ηταν η ισσοπαλια αν και η καεν ηταν καλυτερη.δεν πειραζει δεν θα κανουμε παντα το απολυτο.σημερα ενα μονο αποδεκτο εχω......



ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ=1 ΜΕ ΑΠΟΔ 2,40

Η λιβερπουλ εκτος εδρας ειδικα την χαρακτηριζω αναλατη σαν ομαδα.ο τζο κοουλ ειναι εκτος ενω ο μασερανο συνφωνησε με μπαρτσελονα.δεν ξερω αν αγωνιστει σημερα ,αλλα και να παιξει το μυαλο του θα ειναι αλλου.τορρες μεχρι στιγμης δεν υπαρχει,παιζει δεν παιζει το ιδιο ειναι.με γκαραχερ,σκριτελ και αγκερ πισω θα δεχτει πολυ μεγαλη πιεση σημερα απο την παρεα των παιχταραδων μπαλοτελι,τεβεζ,σιλβα.η ομαδα του μαντσινι εχει πολυ μεγαλη διψα για ενα καλο ματς με ενα δυνατο αντιπαλο και εχει μεγαλη ευκαιρια σημερα.σαν παικτες ειναι ενα σκαλι πανω απο λιβερπουλ υστερουν προς το παρον σε χημεια μεταξυ τους.ειναι εντος εδρας και με τον ενθουσιασμο που εχουν και διακρινω απο δηλωσεις οτι το ματι τους γυαλιζει!και αυτον που γυαλιζει το ματι του να τον φοβασαι λενε στο χωριο μου!στο κεντρο θα εχει ο μαντσινι τους μιλνερ,γιαγια τουρε,μπαρι ..παικτες δημιουργικους και ποιοτηκους.στο μυαλο μου το εχω το ματς να εχει πανω απο 60% κατοχη η σιτι και να παιζει στο μισο γηπεδο την λιβερπουλ κανοντας παρα πολλες φασεις.ελπιζω μονο να ειναι και λιγο ευστοχη.με αυτα και με αυτα θα στηριξω τον ασσο που πιστευω αρκετα....ειδωμεν......



Υ.Γ.1 ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΜΑΝΤΣΕ ΣΙΤΙ=1 ΣΕ ΑΠΟΔ 2,40 ΣΤΗΝ ΒΕΤ 365 ΜΕ 50ΜΟΝΑΔΕΣ



Υ.Γ.2 ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 1495,3 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 50 ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1445,3



χαιρετω μαγκες!........saloute.....

Γελούσαν με το... πέναλτι!


Η... μεγαλοπρεπέστατη «βουτιά» του Σεμπαστιάν Λέτο και το πέναλτι που κέρδισε ο Αργεντινός προκάλεσε τα καυστικά σχόλια και το... καλοπροαίρετο χιούμορ κάποιων ανθρώπων του Ολυμπιακού που περνούσαν την ώρα τους, παρακολουθώντας το φιλικό των «πράσινων» με την Τζένοα. Το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τζένοα παρακολούθησαν όσοι βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στου Ρέντη, ώστε να περάσουν την ώρα τους, κάνοντας παράλληλα και μια... μίνι κατασκοπεία του «αιώνιου» αντιπάλου.

Το καλύτερο πάντως ήταν την στιγμή που ο Σεμπάστιαν Λέτο «βούτηξε» μέσα στην περιοχή και ο Ηλίας Σπάθας σφύριξε το πέναλτι.
Τότε, όσοι έβλεπαν την αναμέτρηση έβαλαν τα γέλια, ενώ ακούστηκαν και... καλές ατάκες όπως «καλή αρχή» αλλά και μία που αφορούσε τον Αργεντινό του μέσο: «Πάτησε στη λακούβα ρε παιδιά και έπεσε ο άνθρωπος. Δεν φταίει αυτός», είπε κάποιος και το... χιούμορ συνεχίστηκε.

Υπογράφει στην Αρσεναλ ο Σκιλασί


Στην Αρσεναλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σεμπαστιάν Σκιλασί, καθώς η διοίκηση της Σεβίλλης ανακοίνωσε ότι οι δύο σύλλογοι έφτασαν σε «κατ' αρχήν» συμφωνία για τη μεταγραφή του Γάλλου διεθνούς, η οποία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός, μάλιστα, σήμερα μετέβη στο Λονδίνο προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να φτάσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Καμάρας: "Μεγαλοπρεπής ο Μπόμπεκ"


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Αριστείδης Καμάρας, μίλησε στον "NοvaΣΠΟΡ FM 94,6", για τον αείμνηστον Στέφαν Μπόμπεκ με τον οποίοα είχε την τύχη να συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό. Αναφέρθηκε όχι μόνο στον προπονητή, αλλά και στον άνρθωπο και τον χαρακτήρισε "μεγαλοπρεπή".

"Οι ώρες αυτές είναι ώρες οδύνης. Γνωρίζαμε από καιρό ότι δεν ήταν καλά, δεν παύει όμως η απώλειά του να είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Μέσα από την απώλεια του Μπόμπεκ ξεπηδάνε ένα σωρό αναμνήσεις. Στο μυαλό, μου έρχονται ένα σωρό εικόνες. Είχαμε την τύχη να κάνει στην Ελλάδα τα πρώτα του προπονητικά "βήματα". Εφάρμοσε στον Παναθηναϊκό το 4-3-3, ένα σύστημα που πραγματικά έκανε την ομάδα να παίζει πυραυλοκίνητο ποδόσφαιρο. Η έλευσή του στη χώρα μας άλλαξε το ποδόσφαιρο καθώς όλοι ήθελαν να μιμηθούν το σύστημά του. Τα τρία πρώτα χρόνια στην ομάδα το "τριφύλλι" με τον τρόπο που έπαιζε, έγινε μικρογραφία της τεράστιας εθνικής Γιουγκοσλαβίας. Ήταν η εποχή που μας υπολόγιζαν στη Ευρώπη".

Ο παλαίμαχος άσος του "τριφυλλιού" δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στον άνθρωπο Μπόμπεκ: "Ο Μπόμπεκ όταν ήρθε στην Ελλάδα, ήταν ήδη τεράστια προσωπικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήταν αρχηγός στην μεγάλη ομάδα των "πλάβι" και είχε τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Ήταν πολύ ευχάριστος άνθρωπος με μια θαυμάσια οικογένεια. Ήταν πανέξυπνος, απολαυστικός, ενώ βρισκόταν πάντα πολύ κοντά στους ποδοσφαιριστές του. Του άρεσε η νυχτερινή ζωή, την οποία όμως απαγόρευε στους παίκτες του".

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ότι ο Μπόμπεκ τον έμαθε πολλά πράγματα: "Προσωπικά με έμαθε να αξιοποιώ τις δυνατότητες που είχα ως ποδοσφαιριστής. Μαζί του έγινα πιο αποτελεσματικός, καθώς εκτός από το να πασάρω στους συμπαίκτες μου, σκόραρα κιόλας".

Μπαράλες: "Ευκαιρία για μένα ο Άρης"


Ο 23χρονος επιθετικός με δηλώσεις του στην Αργεντινή σκέφτεται το ποδοσφαιρικό του μέλλον αγωνιζόμενος στον Άρη θεωρώντας ευκαιρία για τον ίδιο να αγωνιστεί στην Σούπερλίγκα."Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για μένα αυτή που μου παρουσιάστηκε με τον Άρη. Αν και δεν είναι ακόμα τίποτα σίγουρο, ξέρω ότι θα έχω περισσότερες ευκαιρίες να παίξω και να αποκτήσω τον ρυθμό που χρειάζεται και είχα πέρσι στην Ισπανία, αλλά δεν έχω φέτος στην Μπάνφιλντ.

Η ευκαιρία να αγωνιστώ στην 1η κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντική, επειδή είναι ένα πρωτάθλημα που συνεχώς αναπτύσσεται.

Συνεχίζω να σκέφτομαι την Μπάνφιλντ. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να παίξω στον Άρη, θα ήμουν ενθουσιασμένος. Ακόμα κι αν μείνω εδώ τελικά, δεν έχω πρόβλημα
".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Άρης θέλει να αποκτήσει δανεικό τον Μπαράλες για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς και μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις.

Κοντά σε Ζησόπουλο


Το όνομα του Γιώργου Ζησόπουλου επανέρχεται στο μεταγραφικό προσκήνιο για τον Πανσερραϊκό.Ο 26χρονος μέσος αναμένεται να συναντηθεί σύντομα με την διοίκηση των Σερρών για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου. Ο Ζησόπουλος έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό και είχε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με τον Πανθρακικό, χωρίς να έχουν θετική εξέλιξη.Στο μεταξύ, στον Πανσερραϊκό περιμένουν σήμερα και την άφιξη του Ντιόγο Ζορντάο. Με τον Πορτογάλο αριστερό το μόνο που μένει είναι να έρθει ο παίκτης στη χώρα μας ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή.

Ανακοινώνεται ο Γκουστάβο


Ακόμα κι εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της επιστροφής του Βερονέζι Γκουστάβο στην Κέρκυρα.Η Ραπίντ Βουκουρεστίου απάντησε χθες το απόγευμα καταφατικά στην πρόταση των «Φαιάκων» για τον Βραζιλιάνο μπακ και πλέον απομένουν μόνο τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Εξάλλου, ο 23χρονος αριστερός μπακ, Νέβεν Μάρκοβιτς, όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα της Κέρκυρας.

Εγραψε ιστορία ο Βόσκαμπ πετυχαίνοντας 8 γκολ σε έναν αγώνα


Η αναμέτρηση της Σπάρτα Ρότερνταμ με την Αλμέρε Σίτι Fc, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της β' κατηγορίας της Ολλανδίας, μετατράπηκε σε... εφιάλτη για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι μάζεψαν τη μπάλα από τα δίχτυα τους 12 φορές (12-1). Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Γιόχαν Βόσκαμπ ο οποίος πέτυχε τα 8 γκολ των νικητών επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την Eerste Divisie. Ο πρώην παίκτης της Χέλμοντ Σπορ, ο οποίος μεταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες στην Σπάρτα, αξιοποίησε σχεδόν κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε σκοράροντας στο 5ο, στο 19ο, στο 22ο, στο 32ο, στο 42ο, στο 48ο, στο 63ο και στο 73ο λεπτό!

3η αγ.: Προελαύνουν Ρίβερ Πλέιτ και Βελέζ


Ρίβερ Πλέιτ και Βελέζ Σάρσφιλντ συνεχίζουν το εξαιρετικό τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα Apertura της Αργεντινής. Αμφότερες έκαναν το τρία στα τρία σε αντίθεση με την Μπόκα Τζούνιορς η οποία έχει μείνει στον έναν βαθμό.

Με πρωταγωνιστή τον Ροζέλιο Φούνες Μόρι ο οποίος σκόραρε δύο φορές η Ρίβερ Πλέιτ "καθάρισε" από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση νίκη στην αναμέτρηση με την Ιντεπεντιέντε. Ο παίκτης της Ρίβερ άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό και έκανε το 2-1 στο 19', αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Σιλβέρα στο 18'. Στο 25' ο Πάουλο Φεράρι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 και το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό με το αυτογκόλ του Χουάν Καρίζο.

Συγκάτοικος της Ρίβερ Πλέιτ στην κορυφή είναι η Βελέζ Σάρσφιλντ η οποία το Σάββατο δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Αρχεντίνος Τζούνιορς (2-0). Με έναν βαθμό σε τρεις αγώνες έμεινε η Μπόκα Τζούνιορς αφού ηττήθηκε και από τη νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία, Ολ Μπόις (2-0) και τα... φίδια αρχίζουν να ζώνουν τον Κλαούντιο Μπόργκι.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Μπάνφιλντ - Εστουντιάντες 0-0
Νιούελς Ολντ Μπόις - Τίγκρε 2-0
Κίλμες - Λανούς 1-1
Βελέζ Σάρσφιλντ - Αρχεντίνος Τζούνιορς 2-0
Γοδόι Κρουζ - Ολίμπο 1-0
Ρασίνγκ Κλουμπ - Σαν Λορέντσο 1-2
Χιμνάσια Λα Πλάτα - Κολόν 0-0
Ρίβερ Πλέιτ - Ιντεπεντιέντε 3-2
Αρσεναλ Σαραντί - Ουρακάν 2-0
Ολ Μπόις - Μπόκα Τζούνιορς 2-0

Προσπαθούμε για Ζλάταν»


Τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και ο Αντρέα Γκαλιάνι άφησαν να εννοηθεί με όσα είπαν στα Ιταλικά μέσα πως η Μίλαν κινείται για την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς από τη Μπαρτσελόνα με μορφή δανεισμού.

Ο Ιμπραϊμοβιτς δεν συμπεριλαμβάνεται στα αγωνιστικά πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα και εδώ και αρκετό καιρό η Μίλαν συνδέεται με πιθανή επιστροφή του Σουηδού επιθετικού στην Ιταλία και το Μιλάνο.

«Ο Ζλάταν στη Μίλαν; Ποιος ξέρει;» ήταν το αινιγματικό σχόλιο του προέδρου της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν ρωτήθηκε από ανθρώπους του Sky Sport Italia. Από τη μεριά του ο λίγο πιο… ομιλητικός αντιπρόεδρος Αντρέα Γκαλιάνι τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε να τον πάρουμε έστω κι αν είναι δύσκολο. Πάντως έχουμε καλή ομάδα και είμαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν.»

Δεδομένου ότι οι μέρες τις μεταγραφικής περιόδου λιγοστεύουν συνεχώς η Μίλαν θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, ενώ το πιθανό deal θα είναι για το δανεισμό του παίκτη και όχι για απευθείας πώλησή του καθώς οι «ροσονέρι» δεν έχουν τα απαραίτητα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για μεταγραφή. Και πάλι όμως, η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι.

Φωτο Ημερας

Μπλέξαμε τα μπούτια μας ...συγχρονισμένα!

Πέρασαν από εξετάσεις Νέμεθ και Πάντελιτς


Από ιατρικές εξετάσεις πέρασαν το πρωί της Κυριακής οι Κρίστιαν Νέμεθ και Μάρκο Πάντελιτς. Ο Νέμεθ θα μεταβεί τη Δευτέρα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην πλατεία Αλεξάνδρας, για να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριών ετών με τους "ερυθρόλευκους". Διετές συμβόλαιο έχει υπογράψει ήδη ο Σέρβος διεθνής επιθετικός, Μάρκο Πάντελιτς.

Εν αναμονή εξελίξεων στην υπόθεση απόκτησης του Μοϊσές Ουρτάδο, δεν αποκλείεται να παρουσιάσει επίσημα από Τρίτη τους Νέμεθ, Πάντελιτς και Ουρτάδο η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σύμφωνα, με την "El Μundo Deportivo" η μεταγραφή του Ουρτάδο θα "κλείσει" αύριο το πρωί, καθώς η διοίκηση του καταλανικού συλλόγου περιμένει μόνο την επίσημη έγγραφη προσφορά του Ολυμπιακού.

Αυτό άφησαν άλλωστε να εννοηθεί στο περιθώριο του προχθεσινού φιλικού της Εσπανιόλ με τη Ναστίκ Ταραγόνα, τόσο ο πρόεδρος, Ντανιέλ Σάντσεζ Λίμπρε, όσο κι ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Ραμόν Πλανάς.

Στην Αθήνα βρίσκεται από αργά χθες τη νύχτα η αποστολή του Ολυμπιακού, μετά το 2-0 στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Μήτρογλου να πετυχαίνει και τα δύο γκολ στη θεσσαλική πόλη. Θετικές εντυπώσεις άφησε στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Νταβίδ Φουστέρ.

Ρεπό έχουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ενώ αύριο το απόγευμα ξεκινά ουσιαστικά η προετοιμασία για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του πρωταθλήματος, με τον Ηρακλή, το ερχόμενο Σάββατο (20:30) στο "Καυτανζόγλειο".

Φατί: «Έρχομαι στον Άρη»

Φατί: «Έρχομαι στον Άρη»

Σήμερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Γάλλος Φατί, προκειμένου να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον Άρη και όπως δήλωσε στο «Μetrosport» είναι έτοιμος! Πρόκειται για πολύ καλή μεταγραφή, παίκτης που αναμένεται να ενισχύσει τον Άρη στα αμυντικά χαφ και αυτό προϋποθέτει προσθήκες ενίσχυσης στο ρόστερ, τις οποίες έχει αποφασίσει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
Πολύ κοντά στον Άρη είναι και ο Μπαράλες, για τον οποίο θα γίνει ειδική αποστολή στην Αργεντινή.

Οι ΗΠΑ νίκησαν και την Ισπανία


Με δύο βολές του Ντέρικ Ρόουζ 16'' πριν από το φινάλε και οι Ηνωμένες Πολιτείες επικράτησαν 86-85 της Ισπανίας σε φιλικό επί ισπανικού εδάφους και συνέχισαν την αήττητη πορεία τους πριν από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν την τελευταία επίθεση και μαζί την ευκαιρία για μία νίκη γοήτρου, αλλά ο Κέβιν Ντουράντ (πρώτος σκόρερ του ματς με 25 πόντους) αντιμετώπισε αποτελεσματικά τον Ρούντι Φερνάντεθ στην προσπάθεια για τρίποντο (τον... φιλοδώρησε μ' ένα κόψιμο) και το σκορ δεν άλλαξε.

Αλήθεια είναι βέβαια πως η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι λειτούργησε καλύτερα στο παρκέ. Είχε εξ αρχής τα ηνία και προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές (20-32, 31-42). Μόνο που οι "ρόχας" δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Ανέβασαν την απόδοσή τους στην τελευταία περίοδο και, αφού πλησίασαν 68-74, ισοφάρισαν 82-82 στο 38:30. Εντούτοις οι Αμερικανοί άντεξαν στην πίεση και παρόλο που βρέθηκαν πίσω με 85-84, κατέκτησαν μια νίκη ψυχολογίας. Η... ρεβάνς επί τουρκικού εδάφους πλέον.

Ισπανία: Καλδερόν, Ναβάρο 20, Φερνάντεθ 5, Γκαρμπαχόσα 4, Γκασόλ 17, Ρούμπιο 7, Μουμπρού 3, Ρέγες 16, Κλαβέρ 1, Βάσκεθ 8, Σαν Εμετέριο, Γιουγ 4

ΗΠΑ: Ρόουζ 13, Μπίλαπς 10, Ιγκουοντάλα 4, Ντουράντ 25, Όντομ 12, Ρόντο, Γουέστμπρουκ 8, Γκόρντον, Γκέι 4, Γκρέιντζερ, Τσάντλερ 3, Κάρι 7, Λαβ

Σενάρια για Μπλάνκο στον Παναθηναϊκό


Μετά το ναυάγιο με τον Νέμεθ, ο οποίος κατέληξε στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση ενός ποιοτικού επιθετικού και δεν αποκλείεται να προέρχεται από ομάδα του ελληνικού χώρου.Όπως αναφέρει κυριακάτικο δημοσίευμα της "Sportday", οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ισμαέλ Μπλάνκο της ΑΕΚ. Μάλιστα είναι σε θέση αν προσφέρουν στην «Ένωση» 400.000 ευρώ και δώσουν έμψυχα ανταλλάγματα τους Κλέιτον και Μάντζιο, οι οποίοι δεν βρίσκονται στα φετινά πλάνα του Νίκου Νιόπλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός επιθετικός είχε απορρίψει την πρώτη πρόταση ανανέωσης που του είχε κάνει η ΑΕΚ, ενώ στη δεύτερη, η οποία ήταν λίγο πιο βελτιωμένη, δεν απάντησε, κάτι που θα κάνει τον Δεκέμβριο, όπως είχε δηλώσει ο μάνατζερ του «Ζορό».

Δεύτερη νίκη για Πόρτο


Την δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας πανηγύρισε η Πόρτο, η οποία επικράτησε εύκολα 3-0 της Μπέιρα.Σε εξαιρετική ημέρα ήταν ο Φαλκάο, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ (26’, 81’) αλλά και ο Φερνάντο Μπελούτσι(46’), ο οποίος πέτυχε το άλλο γκολ με ωραία εκτέλεση φάουλ.
Tο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Liga Sagres:
Παρασκευή 20/8
Ακαντέμικα-Ολιανένσε 1-1
(90'+1' Γκόμες-94' Γιόντσα)
Σάββατο 21/8 Σε εξαιρετική ημέρα ήταν ο Φαλκάο, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ (26’, 81’) αλλά και ο Φερνάντο Μπελούτσι(46’), ο οποίος πέτυχε το άλλο γκολ με ωραία εκτέλεση φάουλ.
Ακαντέμικα-Ολιανένσε 1-1
(90'+1' Γκόμες-94' Γιόντσα)
Σάββατο 21/8

Βιτόρια Σετούμπαλ-Μπράγκα 0-0
Νασιονάλ-Μπενφίκα 2-1
(50' Αλμπέρτο, 66' Ορλάντο Σα- 90'+4' Κάρλος Μαρτινς)
Κυριακή 22/8
Πορτιμονένσε-Ναβάλ 0-1
(44’ Γκοντεμές)

Λεϊρία-Πάσος Φερέιρα 0-0 Σπόρτινγκ-Μαρίτιμο 1-0
(89’ Φερνάντες)
Πόρτο-Μπέιρα Μαρ 3-0
(26’, 81’ Φαλκάο, 46’ Μπελούτσι)

Δευτέρα 23/8

Βιτόρια Γκιμαράες-Ρίο Άβε 22:15

Μίλαν-Γιούβε... Χ2


Το 90λεπτο έληξε 0-0 και η Γιουβέντους επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της Μίλαν στο «Σαν Σίρο», στο φιλικό για το «Τροφέο Μπερλουσκόνι». Οι ροσονέρι και οι μπιανκονέρι αναμετρώνται κάθε χρόνο πριν την έναρξη του Campionato στο Μιλάνο, σε φιλικό παιχνίδι στη μνήμη του πατέρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η παράδοση συνεχίστηκε φέτος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες αλλά να μη σκοράρουν, μένοντας στο 0-0. Ετσι, ο νικητής αναδείχθηκε στα πέναλτι και ήταν η Γιούβε, καθώς οι παίκτης της ευστόχησαν σε όλα, ενώ για τη Μίλαν αστόχησε ο Τιάγκο Σίλβα.

Η σειρά των πέναλτι
Ροναλντίνιο 1-0
Πέπε 1-1
Τιάγκο Σίλβα άουτ
Μπονούτσι 1-2
Μπονέρα 2-2
Λαντζαφάμε 2-3
Ιντσάγκι 3-3
Ντιέγκο 3-4
Χούντελαρ 4-4
Μότα 4-5

Πατέρας: "Μου άσκησαν επικοινωνιακό πόλεμο"


Ο Νικόλας Πατέρας προέβη σε δηλώσεις πριν την φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τζένοα, τονίζοντας ότι "Πράσινη" και "Derby" του άσκησαν επικοινωνιακό πόλεμο, εν αντιθέσει με το πώς αντιμετωπίζουν το νέο διοικητικό καθεστώς του συλλόγου, το οποίο το στηρίζουν.

"Ο Παναθηναϊκός σε αγωνιστικό επίπεδο, έχει εξαιρετικό ρόστερ, καλό προπονητικό τιμ και πιστεύω ότι σε αγωνιστικό επίπεδο θα πάνε όλα πολύ καλά. Τώρα σε διοικητικό επίπεδο από την στιγμή που ο νέος πρόεδρος έχει την στήριξη του Derby δηλαδή του Γκόντζου (σ.σ. διευθυντής της "Derby") και της Πράσινης όλα κι εκεί θα... πάνε πολύ καλά.

Μιλάω για δύο εφημερίδες που εμένα με πολεμήσανε, ενώ τον νέο πρόεδρο τον στηρίζουν. Είναι καλό που στηρίζεται ο νέος πρόεδρος γιατί όλοι θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού"
, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του "τριφυλλιού".

Συνέχισε ακάθεκτη η Γκενκ


Μία ακόμη θριαμβευτική νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Γκενκ, συντρίβοντας την Kυριακή την Ούπεν με 4-1 εκτός έδρας.Την κορυφή της Jupiler League μοιράζεται με τη Μαλίν που νίκησε τη Κλαμπ στο Μπριζ με 2-1 . Οι δύο ομάδες έχουν το απόλυτο σε τέσσερις αγώνες...

  • Σαρλερουά-Γάνδη 1-3
    (32' Γιάγια-14' Λοσάντα, 45' Σμετ, 86' Γκανασί)

  • Κλαμπ Μπριζ-Μαλίν 1-2
    (68' Βαργκας-19' Φαν Χέβελεν, 34' πεν. Γκόριους)

  • Ούπεν-Γκενκ 1-4
    (65' Ομπράντοβιτς-14' αυτ. Καμαρά, 33', 51' Γιόνελεϊτ ,62' Φόσεν)
  • Μέσι: "Σπουδαίος παίκτης ο Γιόνας"


    Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε στη "Daily Star" και εκθείασε τον συμπαίκτη του στην εθνική Αργεντινής και παίκτη της Νιούκαστλ, Γιονάς Γκουτιέρες. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι ο συμπατριώτης του είναι παίκτης επιπέδου, Γουέιν Ρούνι, Σεσκ Φάμπρεγας και Φερνάντο Τόρες! Και να φανταστεί κανένας ότι δεν ήταν... πιωμένος!

    "Δεν το έχουν δει ακόμη, αλλά ο Γιόνας είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ. Ξέρω ότι έχετε τον Ρούνεϊ, τον Φάμπρεγκας, τον Τόρες και άλλα αστέρια, αλλά το ίδιο καλός είναι και ο Γιόνας. Πιστεύω ότι φέτος θα το αποδείξει", τόνισε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια: "Ο Μαραντόνα πιστεύει ότι είναι ανάμεσα στους τρεις καλύτερους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής και νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκαιο. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για έναν παίκτη σε μια καινούρια χώρα και έφτασε η περίοδος που θα δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

    Στο τέλος της σεζόν θα βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα όλων των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Ωστόσο μου εκμυστηρεύτηκε στη διάρκεια του Μουντιάλ ότι όσο θα παραμένει η Νιούκαστλ στην πρώτη κατηγορία δεν θα φύγει από την ομάδα. Είναι ένας φανταστικός ακραίος μεσοεπιθετικός. Περνάει με ευκολία τους αντιπάλους του και είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας.

    Θα δημιουργήσει πολλές φάσεις για γκολ και αν οι επιθετικοί της Νιούκαστλ τις εκμεταλλευτούν τότε μπορούν να τερματίσουν πολύ ψηλά. Νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του ακόμη και στην έκτη θέση και να αναδειχτεί καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος".

    Ο Ζιντάν αποθεώνει τον Σκόουλς


    Λίγο μετά τις δηλώσεις του Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος έλεγε ότι ο Πολ Σκόουλς είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν είναι άγιος και άφηνε αιχμές εναντίον του, ένας συμπατριώτης του, ο Ζινεντίν Ζιντάν, εκθείασε τον Αγγλο μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

    "Ο Σκόουλς είναι παίκτης κλάσης. Είναι άπαικτος σε ότι κάνει. Ποτέ δεν κουράζομαι να τον βλέπω να παίζει. Μετανιώνω που δεν είχα την ευκαιρία να παίζω μαζί του. Είναι ο τύπος του παίκτη που θα ήθελες να έχεις στο πλευρό σου και όχι απέναντι σου, γιατί θα σου προκαλέσει ζημιά. Είναι χαρισματικός και κάνει το παιχνίδι να φαίνεται εύκολο", τόνισε ο παλαίμαχος Γάλλος.

    Ρεκόρ στην Ολλανδία για τον Χέρσι


    Ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Γιουσούφ Χέρσι, έφτασε τις επτά ομάδες στην καριέρα του στην Ολλανδία και έπιασε το ρεκόρ με τους περισσότερους συλλόγους στην χώρα της τουλίπας.ταν το 88ο λεπτό της αναμέτρησης Γκρόνιγκεν - Ντε Γκράαφτσαπ, που βρήκε τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 2-1, όταν ο Γιουσούφ Χέρσι έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των φιλοξενούμενων.Με το που πάτησε το πόδι του στο γρασίδι, ο 28χρονος πρώην άσος της ΑΕΚ έπιασε ένα δύσκολο ρεκόρ στην Ολλανδία, αφού αγωνίστηκε στην έβδομη ομάδα της καριέρα του στην Eredivisie.

    Συγκεκριμένα ο Χέρσι έχει αγωνιστεί σε:

    Άγιαξ (200-01), Μπρέντα (2001-02), Ναϊμέγκεν (2002-04), Χέρενφεϊν (2004-05), Φίτεσε (2005-07), Τβέντε (2007-09), Ντε Γκράαφτσαπ (2010-...). Την περίοδο 2009-10 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ.

    Το ίδιο κατόρθωμα έχουν καταφέρει άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ολλανδικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τους Ρουντ Γκελς, Κρις Ντέκερ και Χένι Μέγιερ.

    Το νέο φλερτ του Κ.Ρονάλντο!


    Η Ρωσίδα μοντέλο Ιρίνα Σάικ φαίνεται ότι δεν είναι... αρκετή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με αγγλικό ΜΜΕ να αποκαλύπτει πως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει μυστικό φλερτ με την "καυτή" Ρίαν Σάγκντεν Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής "Sun", το οποίο έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, ο 25άχρονος άσος μπορεί να είναι επίσημα δεσμευμένος με τη Σάικ από τον Μάη, αλλά δεν έχει σταματήσει να "βομβαρδίζει" καθημερινά με μηνύματα το 23άχρονο μοντέλο από την Αγγλία, με την οποία έχει γνωριστεί από τον... Απρίλη.Τα πηγαίνουν πολύ καλά. Η Ρίαν πιστεύει ότι είναι αυθεντικός, αστείος τύπος. Πήρε το τηλέφωνό της σε ένα εστιατόριο του Μάντσεστερ.

    Άρχισε από τότε να της τηλεφωνεί και να της στέλνει μηνύματα",
    ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα άνθρωπος που γνωρίζει τόσο τον Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και την Ρίαν Σάγκντεν.

    Θανάσης: Τέλος ο Σάρας απο τον ΠΑΟ!


    Το φινάλε της καριέρας του 34 χρόνου Γιασικεβίτσιους στον ΠΑΟ αποκάλυψε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος όσο και αν ο Λιθουανός είναι στην Αθήνα και παλεύει την παραμονή του στους «πράσινους».Στο περιθώριο του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Τζένοα στο ΟΑΚΑ, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ υποστήριξε:
    «Δεν είναι ότι δεν τον θέλουμε εμείς. Ο ίδιος ο προπονητής δεν τον θέλει και δεν θα μείνει.» απάντησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

    Θυμίζουμε πως στο συμβόλαιο του Γιασικεβίτσιους υπήρχε οψιόν ανανέωσης, από την οποία ο Παναθηναϊκός παραιτήθηκε προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί μαζί του από μηδενική βάση. Η κατακόρυφη άνοδος όμως του Νικ Καλάθη υποχρέωσε τον Ζοτς να δώσει τόπο στα νιάτα.