Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Στην εντατική ο Ντι Στέφανο!!!

Σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, διακομίσθηκε ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο ύστερα από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με τη «Marca»!

Στην εντατική ο Ντι Στέφανο!
Κρίσιμες ώρες για τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο! Ο επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, μία μέρα μετά τη συμπλήρωση του 88ου έτους της ηλικίας του, με αποτέλεσμα να διακομισθεί σε νοσοκομείο της ισπανικής πρωτεύουσας το απόγευμα του Σαββάτου (5/7) και την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή!Πηγή: sport-fm.gr

Έπιασε τον Μαραντόνα!!

Τις 91 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής Αργεντινή συμπλήρωσε ο Λιονέλ Μέσι. Όσες έχει και ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Έπιασε τον Μαραντόνα
Ο Λιονέλ Μέσι καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Συνήθως μπροστά του βρίσκει τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα έχει πετύχει ήδη περισσότερα γκολ με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, 42 έναντι 34.

Από σήμερα με την 91η του συμμετοχή στην αναμέτρηση με το Βέλγιο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπιασε και εκεί τον Ντιεγκίτο. Και θα τον ξεπεράσει.

Από τους εν ενεργεία διεθνείς περισσότερες συμμετοχές έχει μόνο ο Μαστσεράνο.

Οι πρώτοι της λίστας:

Ζανέτι 145
Αγιάλα 115
Σιμεόνε 106
Μαστσεράνο 103
Ρουτζέρι 96
Μέσι-Μαραντόνα 91
Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Κοτσόλη η προπόνηση!!

Ο Στέφανος Κοτσόλης απουσίασε από τη σημερινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, λόγω ενός προβλήματος στα δάχτυλα των ποδιών του.

Χωρίς Κοτσόλη η προπόνηση
Ο έμπειρος γκολκίπερ πονούσε, καθώς τα παπούτσια τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα να μη γυμναστεί με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά να κάνει χαλάρωμα, τρέξιμο και διατάσεις. Η κατάστασή του, φυσικά, δεν εμπνέει ανησυχία. Ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» θα πάρει αντιβίωση για να ξεπεράσει το πρόβλημα του γρήγορα.

Από εκεί και πέρα, ο Εμίρ Μπαϊράμι έκανε ξανά το ατομικό του πρόγραμμα.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το σημερινό πρόγραμμα με το καθιερωμένο ζέσταμα το οποίο διήρκησε λίγα λεπτά και στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις προθέρμανσης και διατάσεις. Έπειτα έκαναν σπριντ στο μισό γήπεδο.

Εμφαση στην τακτική

Η τακτική εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο, με τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του, να έχουν στήσει στο μισό γήπεδο ανδρείκελα σε συγκεκριμένη διάταξη, απαιτώντας από τους παίκτες του να κυκλοφορούν τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση με συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να γίνονται πλαγιοκοπήσεις, είτε από τους Νάνο και Τριανταφυλλόπουλο είτε από τους Καρέλη και Ζέκα, πότε από αριστερά, πότε από δεξιά.

Οι Μπεργκ, Πέτριτς, Ντίνας και Κλωναρίδης ανέλαβαν το σκοράρισμα, προσφέροντας όμορφα γκολ και θέαμα.
Στη συνέχεια ο τεχνικός του Παναθηναϊκού χώρισε τους παίκτες του σε δυάδες, προσπαθώντας στο δύο εναντίον δύο να δημιουργήσουν καταστάσεις στην επίθεση, με την άσκηση να είναι κυκλική και όλοι οι παίκτες να αγωνίζονται είτε ως επιτιθέμενοι είτε ως αμυνόμενοι.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού συνεχίζεται το απόγευμα, στις 17:30 ώρα Πολωνίας (18:30 ώρα Ελλάδος).
Πηγή: sport-fm.gr

Καλώς τον Φέτελ!!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον τρίτο και τελευταίο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν, σε μια διαδικασία που έγινε υπό βροχή.

Καλώς τον Φέτελ!
Σύμφωνοι… Έβρεχε, οι ομάδες έκαναν λιγότερους γύρους και οι δύο Mercerdes δεν πιέστηκαν. Όμως και πάλι, αποτελεί είδηση η πρωτιά του Σεμπάστιαν Φέτελ στον τρίτο και τελευταίο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν. Τον πιλότο της Red Bull ακολούθησε ο ομόσταβλός του, Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ ακολούθησαν οι δύο Lotus, των Παστόρ Μαλδονάδο και Ρομάν Γκροσάν.

Οι δύο Mercedes δεν κατέγραψαν καν χρόνο μένοντας στο τέλος, όπως και ο Φερνάντο Αλόνσο με τη μία Ferrari, την ώρα που η δεύτερη του Κίμι Ραϊκόνεν πήρε την ένατη θέση. Στο μεταξύ, ο Μαξ Τσίλτον άλλαξε κιβώτιο ταχυτήτων και του επιβάλλεται αυτόματα ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα.

Ακολουθούν στις 15:00 οι κατατακτήριες εν όψει του αγώνα της Κυριακής που θα διεξαχθεί την ίδια ώρα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:52.522
2. Ρικιάρντο, Red Bull, 1:52.631
3. Μαλδονάδο, Lotus, 1:53.044
4. Γκροσάν, Lotus, 1:53.566
5. Σούτιλ, Sauber, 1:53.585
6. Κβίατ, Toro Rosso, 1:53.654
7. Μάγκνουσεν, McLaren, 1:53.911
8. Μπάτον, McLaren, 1:54.041
9. Μπότας, Williams, 1:54.217
10. Ραϊκόνεν, Ferrari, 1:54.558
11. Βερνιέ, Toro Rosso, 1:54.602
12. Γκουτιέρες, Sauber, 1:54.761
13. Μάσα, Williams, 1:55.003
14. Χούλκενμπεργκ, Force India, 1:55.688
15. Πέρες, Force India, 1:56.918
16. Έρικσον, Caterham, 1:57.091
17. Μπιανκί, Marussia,1:57.566
18. Κομπαγιάσι, Caterham, 1:57.914
19. Τσίλτον, Marussia (δεν έκανε χρόνο)
20. Αλόνσο, Ferrari (δεν έκανε χρόνο)
21. Ρόσμπεργκ, Mercedes (δεν έκανε χρόνο)
22. Χάμιλτον, Mercedes (δεν έκανε χρόνο)Πηγή: sport-fm.gr

Ο Πέτριτς πήρε… φόρα! (Web TV)

Ο Μλάντεν Πέτριτς δείχνει μεταμορφωμένος στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού και υπάρχουν… αποδείξεις. Δείτε τον Κροάτη να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ στην προπόνηση που έγινε χθες στο Γκνιεβίνο.

Ο Πέτριτς πήρε… φόρα (Web TV)
Ερχόμενος στον Παναθηναϊκό μεσούσης της σεζόν και μετά από τραυματισμό, ο Μλάντεν Πέτριτς δεν πρόσφερε όσα θα ήθελε και μπορούσε στην ομάδα την περασμένη σεζόν.


Φαίνεται, όμως, πως ο Κροάτης φορ είναι έτοιμος για μια νέα αρχή και το δείχνει από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Είναι εμφανώς ανεβασμένος κι αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό θα μπορούμε να μιλάμε κάλλιστα για μία νέα «μεταγραφή» του Παναθηναϊκού.

Δείτε τον 33χρονο επιθετικό να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ στη χθεσινή προπόνηση στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας:





Πηγή: sport-fm.gr

Και δεύτερο «χτύπημα» ο Ολυμπιακός!!

Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Αρτούρ Μαζουάκου, ο οποίος πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Και δεύτερο «χτύπημα» ο Ολυμπιακός
Κοντά και σε δεύτερη μεταγραφή βρίσκεται ο Ολυμπιακός!

Ο Ερίκ Αμπιντάλ αφίχθη στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες, οι οποίοι έχουν στα σκαριά ακόμα μία προσθήκη.

Ο λόγος για τον Αρτούρ Μαζουάκου για τον οποίο έγραφαν χθες στη Γαλλία ότι θα υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τους «ερυθρόλευκους».

Πράγματι ο 20χρονος αριστερός μπακ, που προέρχεται από την Βαλανσιέν ήρθε και αυτός στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Μάλιστα πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Πηγή: sport-fm.gr

Περνά ιατρικά ο Αμπιντάλ!!

Αντίστροφη μέτρηση για να ολοκληρωθεί η μεγάλη μεταγραφή του Ερίκ Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό. Από ιατρικές εξετάσεις περνά ο Γάλλος αμυντικός.

Περνά ιατρικά ο Αμπιντάλ
Λεπτομέρειες φαίνεται πως απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ερίκ Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος αμυντικός έφτασε αργά το βράδυ στην Αθήνα και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Αυτές θα είναι εξονυχιστικές, όπως πάντα, αλλά και για τον επιπλέον λόγο ότι στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας (είχε όγκο στο ήπαρ και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση).

Πάντως υπάρχει βεβαιότητα πως ο 34χρονος άσος θα είναι «ταύρος». Άλλωστε προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά με τη Μονακό, όπου μέτρησε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο (συνολικά 2.610 λεπτά), αριθμοί ενδεικτικοί της καλής κατάστασης στην οποία βρίσκεται μετά την περιπέτεια που πέρασε.

Εφόσον όλα πάνε καλά, θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον Ερίκ Αμπιντάλ, που είναι για συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή-Βραζιλία… συμμαχία!!

Να επιστρέψει γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους ευχήθηκε ο Λιονέλ Μέσι στον Νεϊμάρ, αποδεικνύοντας πως αν και αντίπαλοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν ξεχνούν τις αξίες του αθλητισμού.

Αργεντινή-Βραζιλία… συμμαχία
Η σχέση δύο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου που αγωνίζονται, μάλιστα, στον ίδιο σύλλογο, οι περισσότεροι θα πόνταραν πως είναι τουλάχιστον ανταγωνιστικές.

Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ σπάνε αυτή τη προκατάληψη, καθώς μετά από μια χρονιά στην Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχουν χτίσει μία πολύ φιλική σχέση.

Όχι απλώς τα λόγια. Διότι χθες μετά τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου, που θα τον αφήσει εκτός συνέχειας Μουντιάλ, ο Αργεντινός τού έστειλε μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook ευχές για ταχεία ανάρρωση.

«Φίλε, Νειμάρ εύχομαι να αναρρώσεις γρήγορα», έγραψε ο Μέσι.

inner

Όλα αυτά εν μέσω μιας περιόδου που η κόντρα των Βραζιλία-Αργεντινή έχει φτάσει στα ύψη της. Κάποιοι βέβαια παραμένουν και λίγο άνθρωποι… Πηγή: sport-fm.gr

Εδώ υπάρχει φαβορί!!

Η Ολλανδία συγκρούεται στο Σαλβαδόρ με την Κόστα Ρίκα στο τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών και μοναδικό με ξεκάθαρο φαβορί.

Εδώ υπάρχει φαβορί
Η πρώτη αναμέτρηση Ολλανδίας και Κόστα Ρίκα απόψε (23:00, ΝΕΡΙΤ) στα χρονικά θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι «οράνιε» δείχνουν αποφασισμένοι και ικανοί να φτάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους μέχρι το τέλος της διαδρομής, ενώ για την Κόστα Ρίκα, την πρώτη ομάδα της CONCACAF που φτάνει στους «8» μετά τις ΗΠΑ το 2002, η παρουσία της σε αυτή τη φάση συνιστά από μόνη της υπέρβαση και ανεπανάληπτο γεγονός.

Ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος του Λουίς Φαν Χάαλ για τους «οράνιε», καθώς έχει υποστεί θλάση και χάνει το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Στον αντίποδα, ο Χόρχε Λουίς Πίντο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Όσκαρ Ντουάρτε που αποβλήθηκε στον αγώνα με την Ελλάδα, ενώ αντίθετα θα αγωνιστεί κανονικά ο… εθνικός ήρωας Κέιλορ Νάβας, που ξεπέρασε ένα πρόβλημα που είχε στον ώμο.

Πιθανές συνθέσεις:

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς-Ίντι, Μπλιντ, Ντε Γκουζμάν, Κάουτ, Γιάνμαατ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Ακόστα, Ουμάνια, Γκονζάλες, Γκαμπόα, Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα, Μπολάνιος, Ρουίς, Κάμπελ.

Διαιτητής: Ραζβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν).
Πηγή: sport-fm.gr

Ταγκό με… διαβόλους!!

Αργεντινή και Βέλγιο διεκδικούν το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απόψε στην Μπραζίλια.

Ταγκό με… διαβόλους
Από τη μία ο… «Θεός» Μέσι και ο «Άγγελος» Ντι Μαρία. Από την άλλη οι «κόκκινοι διάβολοι». Στο πεδίο μάχης της Μπραζίλια Αργεντινή και Βέλγιο διεκδικούν απόψε (19:00, ΝΕΡΙΤ) το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Αλεχάνδρο Σαμπέγια δεν έχει κερδίσει σε προημιτελικό από αυτόν με την Αγγλία το 1986 μετρώντας έκτοτε τρεις αποκλεισμούς στη συγκεκριμένη φάση (1998, 2006, 2010). Για το συγκρότημα του Μαρκ Βίλμοτς είναι μόλις η δεύτερη παρουσία στην οκτάδα, μετά τη νίκη επί της Ισπανίας στα πέναλτι το 1986, μέχρι η… Αργεντινή να σταματήσει την πορεία του Βελγίου στα ημιτελικά.

Ο Μάρκος Ρόχο είναι τιμωρημένος και θα τον αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χοσέ Μπασάντα. Ο Σέρχιο Αγουέρο δεν είναι ακόμη σε θέση να αγωνιστεί (ίσως προλάβει τον ημιτελικό ή τον τελικό αν φτάσει ως εκεί η ομάδα του), ενώ Παλάσιο και Λαβέτσι φαίνεται πως διεκδικούν μία θέση στην επίθεση. Στον αντίποδα, επανέρχονται οι Στίβεν Ντεφούρ και Τόμας Βερμάελεν από τιμωρία και τραυματισμό αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την Αργεντινή να μετρά τρεις νίκες και μία ήττα. Σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν από μία νίκη, με το Βέλγιο να νικά 1-0 στους ομίλους το 1982 στο «Καμπ Νου» και την Αργεντινή να επικρατεί 2-0 στα ημιτελικά του 1986 στο «Αζτέκα» του Μέξικο Σίτι. Η τελευταία ήταν και η πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων.

Πιθανές συνθέσεις:

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Φερνάντες, Μπασάντα, Σαμπαλέτα, Γκάγκο, Μασεράνο, Ντι Μαρία, Λαβέτσι (Παλάσιο), Μέσι, Ιγκουαΐν.

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβαϊρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βαν Μπούιτεν (Βερμάελεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς, Αζάρ, Ορίτζι (Λουκάκου).

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Πηγή: sport-fm.gr

Σενάριο για Παναθηναϊκό και Ρόσι!!

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Gazzetta Dello Sport, ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τον Ιταλό Φάουστο Ρόσι, που ανήκει στη Γιουβέντους. Ποιο το προφίλ του 23χρονου άσου.

Σενάριο για Παναθηναϊκό και Ρόσι
Ο Παναθηναϊκός αναζητεί έναν μέσο και από την Ιταλία προέκυψε το όνομα του Φάουστο Ρόσι. Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος της Gazzetta Dello Sport αναφέρει πως οι «πράσινοι» μαζί με δύο ισπανικές ομάδες (η μία είναι η Σεβίλλη) και την Κάλιαρι διεκδικούν τον 23χρονο μέσο, που ανήκει στη Γιουβέντους με συμβόλαιο ως το 2016.

Ο Ιταλός άσος, διεθνής με τις «μικρές» ομάδες της χώρας του, αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Γιουβέντους και από το 2010 ανήκει στο δυναμικό της, αλλά έχει δοθεί δανεικός σε Βιτσέντζα (2010-2012), Μπρέσια (2012/13) και Βαγιαδολίδ (2013/14).

Ο Ρόσι είχε 31 συμμετοχές και 1 γκολ την περίοδο που τελείωσε στην Primera Division. Αγωνίζεται, δε, στη θέση που ψάχνει παίκτη ο Παναθηναϊκός, αφού μπορεί να παίξει τόσο σαν αμυντικό χαφ, όσο και σαν εσωτερικός μέσος. Πηγή: sport-fm.gr

Στον ΑΠΟΕΛ ο «Κάρα»;

Έντονη φημολογία ότι ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στον Γιώργο Καραγκούνη έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες.

Στον ΑΠΟΕΛ ο «Κάρα»;
Μετά την αρνητική τροπή που πήρε η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό, ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του από διάφορους συλλόγου.

Πρώτη επιλογή για τον 37χρονο άσο φαίνεται πως είναι το εξωτερικό, με τον ίδιο να έχει απαντήσει πριν από το Μουντιάλ αρνητικά στις προτάσεις που είχε δεχθεί από ομάδες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν θα επιστρέψουν εκείνοι οι «μνηστήρες». Υπάρχει, όμως, ομάδα που φέρεται να εξετάζει την περίπτωση του «τυπάρα» και δεν είναι άλλη από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος γενικά κοιτάζει διακριτικά ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για αυτό δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Πηγή: sport-fm.gr

Απαντά ο Μπράουν σε Ολυμπιακό!!

Την απάντηση του Κάρλον Μπράουν περιμένει ο Ολυμπιακός μέσα στο σαββατοκύριακο. Υπό προϋποθέσεις θα προχωρήσει του Σον Τζέιμς. Ίσως επανέλθει για Λοτζέσκι η ΤΣΣΚΑ. Τι γίνεται με Μάντζαρη.

Απαντά ο Μπράουν σε Ολυμπιακό
Ο Κάρλον Μπράουν αποτελεί το βασικό στόχο του Ολυμπιακού για την περιφέρεια. Στον 25χρονο σούτινγκ γκαρντ έχει γίνει συγκεκριμένη πρόταση και η απάντησή του αναμένεται άμεσα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκαθαρίσει στον μάνατζερ του Αμερικανού πως δεν πρόκειται να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού με τη Μακάμπι ή άλλες ομάδες που τον διεκδικούν.

Τζέιμς υπό προϋποθέσεις

Ο Σον Τζέιμς αρέσει στον Ολυμπιακό για τη θέση του δεύτερου ψηλού, αλλά το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι το ερωτηματικό που υπάρχει για την υγεία του. Ο Αμερικανός σέντερ έχασε το δεύτερο μισό της σεζόν με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα ήθελαν να… μπλέξουν σε μία νέα υπόθεση Ποπς Μενσά-Μπονσού. Αν, λοιπόν, προχωρήσει το θέμα, θα πρέπει ο άλλοτε άσος της Μακάμπι να περάσει επιτυχώς από εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις.

Ίσως επανέλθει η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε κρούση στον Ολυμπιακό για τον Ματ Λοτζέσκι, αλλά σε πρώτη φάση δεν υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί. Η ρωσική ομάδα δεν αποκλείεται, πάντως, να επανέλθει με πρόταση για να δελεάσει τους «ερυθρόλευκους» και τον Βελγοαμερικανό.

Κανένα ραντεβού με Μάντζαρη

Από τον Ολυμπιακό γίνεται σαφές πως δεν υπάρχει κανένα προγραμματισμένο ραντεβού εν όψει με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα, αφού έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο (έναντι περίπου 200.000 ευρώ). Κάποιες πηγές θέλουν την πλευρά του 24χρονου γκαρντ να προσέγγισε τους «ερυθρόλευκους» δείχνοντας πρόθεση να υπογράψει τριετές συμβόλαιο για 1,5 εκατ. ευρώ συνολικά και να… απορρίφθηκε. Ίδωμεν.
Πηγή: sport-fm.gr

Κάτι αρχίζει να «κινείται»

Μετά την παραμονή του Νίκου Ψυχογιού στον Άρη, οι ιθύνοντες του συλλόγου θα έρθουν σε επαφή με τους επόμενους ποδοσφαιριστές που θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Κάτι αρχίζει να «κινείται»
Τη φανέλα του Άρη θα συνεχίσει να φοράει ο Νίκος Ψυχογιός, με τη διοίκηση να δείχνει εμπράκτως ότι κινείται όσον αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο με στόχο να είναι ανταγωνιστική στη Football League.

Ωστόσο, η διοίκηση του Παναγιώτη Στεφανίδη κατάφερε και κράτησε τον Δημήτρη Σουνά - που πιεζόταν από πολλές ομάδες της Super League και είχε εκδηλώσει τάσεις φυγής - τον Ηλία Σταυρόπουλο - που είχε καταθέσει προσφυγή και σε πρώτο βαθμό είχε μείνει ελεύθερος – και τον Μιχάλη Γιαννίτση.

Για να φτάσουν σε αυτές τις «επιτυχίες» οι διοικούντες κατέθεσαν χρήματα στους λογαριασμούς των συγκεκριμένων παικτών, τα οποία είχαν συμφωνηθεί πριν από δυο εβδομάδες. Οι υπογραφές θα «πέσουν» τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση είναι η παραμονή των Μανιά και Κύργια που έχουν ζητήσει ως γνωστό να αποχωρήσουν αλλά ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης επιθυμεί να τους κρατήσει.

Την ίδια ώρα, στο κενό έπεσε ακόμη μια προσπάθεια που επιχείρησε χθες ο Αρης να μεταπείσει τον Νίκο Αγγελούδη, ο οποίος είναι αρνητικός στην ανανέωση του συμβολαίου του.Πηγή: sport-fm.gr

Χαμός για τον… «δολοφόνο» Σούνιγκα!!

Εχθρός ενός έθνους έχει γίνει ο Σούνιγκα μετά τον τραυματισμό που προκάλεσε στον Νεϊμάρ, ο οποίος χάνει τη συνέχεια του Μουντιάλ. Αθώος δηλώνει ο Κολομβιανός, που δέχεται απειλές!

Χαμός για τον… «δολοφόνο» Σούνιγκα
Σαν… καταζητούμενος θα πρέπει να νιώθει ο Χουάν Καμίλο Σούνιγκα τις τελευταίες ώρες. Ο σοβαρός τραυματισμός (κάταγμα στον τρίτο σπόνδυλο) που προκάλεσε χτυπώντας με το γόνατο στη σπονδυλική στήλη τον Νεϊμάρ και που θα του στερήσει τη συμμετοχή στο υπόλοιπο Μουντιάλ, έχει καταστήσει τον Κολομβιανό μπακ εχθρό ολόκληρης της Βραζιλίας.

Ο μπακ της Νάπολι καθυβρίζεται από τον Τύπο της χώρας του καφέ που τον αποκαλεί ακόμη και «δολοφόνο», ενώ δέχεται απειλές ακόμη και για τη ζωή του από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Μάλιστα αναμένεται η αποστολή της Κολομβίας να έχει αυξημένα μέτρα προστασίας από την αστυνομία μέχρι να επιστρέψει στη βάση της.

«Δεν ήθελα να τραυματίσω τον Νεϊμάρ. Όταν βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο, το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να υπερασπιστώ τη φανέλα που φορώ και τη χώρα μου. Όμως ποτέ δεν έχω πρόθεση να χτυπήσω και να προκαλέσω ζημιά σε κάποιον. Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό και με τη βοήθεια του Θεού να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα γιατί είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης», δήλωσε ο Σούνιγκα, ενώ η FIFA φέρεται να ερευνά την υπόθεση και είναι ορατό το ενδεχόμενο να επιβάλει ποινή στον «δράστη».

Την ίδια ώρα, γιατροί που εξέτασαν τον Νεϊμάρ αναφέρουν πως αν το χτύπημα ήταν λίγα εκατοστά δίπλα από το σημείο που δέχτηκε τη γονατιά του αντιπάλου του, θα μπορούσε να του προκαλέσει ακόμη και μόνιμα κινητικά προβλήματα!

Δείτε πού ακριβώς τραυματίστηκε ο Νεϊμάρ, που θα χρειαστεί να μείνει αρκετές εβδομάδες (περίπου 4-6) εκτός δράσης:

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Αργυρίου και Γκανέζο!

Σε συμφωνία με την ΑΕΚ για τον μονοετή δανεισμό του Νίκου Αργυρίου ήρθε η διοίκηση της Νίκης Βόλου, η οποία ετοιμάζεται να αποκτήσει έναν Αφρικανό χαφ.

Παίρνει Αργυρίου και Γκανέζο
Η παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού του Χριστόφορου Ντούμπερετ (λόγω του διαβατηρίου) στη Νίκη Βόλου δεν προχώρησε, αλλά οι Θεσσαλοί ήρθαν σε συμφωνία με την ΑΕΚ για άλλον ποδοσφαιριστή της.

Ο λόγος για τον Νίκο Αργυρίου, ο οποίος θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League, με σκοπό να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ, τη χρονιά της επιστροφής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί δανεικός ένας ακόμα «κιτρινόμαυρος» στην ομάδα του Βόλου.

Παράλληλα, ο προπονητής της Νίκης, Βίλιαν Φλουτ, φέρεται να έχει στο «στόχαστρο» έναν χαφ από την Γκάνα. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τάνα και οι άλλοι για ΑΕΚ!!

Περιπτώσεις παικτών που έμειναν ελεύθεροι από τη Λας Πάλμας, όπως ο μέσος Τάνα, φέρεται να εξετάζει η ΑΕΚ. Συνάντηση Δέλλα με Μιλοβάνοβιτς εν όψει.

Ο Τάνα και οι άλλοι για ΑΕΚ
Η ΑΕΚ συνεχίζει την αναζήτηση παικτών έχοντας δώσει έμφαση στις θέσεις του αριστερού εξτρέμ και του (ή των) σέντερ φορ, ενώ υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης και με έναν αμυντικό μέσο και ένας από όλους αυτούς θα είναι Έλληνας.

Φαίνεται πως τουλάχιστον μία από τις μεταγραφές που θα γίνουν θα είναι υπόθεση του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος θα παραδώσει στον Τραϊανό Δέλλα λίστα με τους προτεινόμενους ανά θέση παίκτες. Ο νέος τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» έχει στα υπόψη του και αρκετούς ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι από τη Λας Πάλμας. Ένας από αυτούς φέρεται να είναι ο Πέδρο Ταναουσού Ντομίνγκεθ Πλάθερες ή σκέτο… Τάνα. Ο 24χρονος βραχύσωμος Ισπανός (1,69μ.) προέρχεται από καλή σεζόν στη Segunda Division με 24 συμμετοχές (14 ως βασικός).

Για τη θέση του σέντερ φορ, ο Ράφικ Τζεμπούρ παραμένει ψηλά στη λίστα, αλλά τα πράγματα περιπλέκονται από τη στιγμή που η Νότιγχαμ φαίνεται πως δεν θα αφήσει εύκολα ελεύθερο τον παίκτη. Όσο για το αμυντικό χαφ, ο Δημήτρης Κουρμπέλης (που μπορεί να παίξει το ίδιο καλά τη θέση με αυτή του στόπερ) είναι πάντα στα υπόψη, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν πρόκειται να δώσουν πάνω από 300-350 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσουν.

*Ο 17χρονος μέσος Αργύρης Κατσικάς αποχώρησε από την ΑΕΚ, αφού απέρριψε την πρόταση να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και να δοθεί δανεικός.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κρίνεται» του Χαβίτο!!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν η Κέρκυρα θα προχωρήσει στην απόκτηση του Φρανθίσκο Χαβίτο.

«Κρίνεται» του Χαβίτο
Την καθοριστική επαφή με τη διοίκηση της Κέρκυρας θα έχει σήμερα ο Φρανθίσκο Χαβίτο.

Ο Ισπανός βρίσκεται ήδη στο νησί και αναμένεται να έχει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους «Φαίακες», με τους διοικούντες την ΠΑΕ να παρουσιάζονται αισιόδοξοι για την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ο Ισπανός άσος θα υπογράψει τη Δευτέρα, με την επιστροφή του προέδρου του συλλόγου, Χάρη Κουτσούρη.

Οι Ισπανοί Μπόρχα και Μαλαγκόν προπονήθηκαν και χθες. Οπως είναι γνωστό, ο δεύτερος είναι υπό δοκιμήν και φυσικά είναι νωρίς για να κριθεί. Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Βασιλείου, αλλά για… πότε;

Κοντά στην απόκτηση του Στέλιου Βασιλείου είναι ο Παναιτωλικός, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει μετά από ποια μεταγραφική περίοδο θα ενσωματωθεί στο ρόστερ της ομάδας.

Παίρνει Βασιλείου, αλλά για… πότε;
Παίκτης του Παναιτωλικού θα πρέπει να θεωρείται ο Στέλιος Βασιλείου, αλλά υπάρχει ένα ερωτηματικό για το πότε θα ενσωματωθεί στο ρόστερ της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τον Γενάρη του 2015 στον Λεβαδειακό και από τη στιγμή που οι Αγρινιώτες έχουν συμφωνήσει σε όλα μαζί του (όλα νομότυπα) και περιμένουν την αντίδραση των Βοιωτών.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα στους δύο συλλόγους, αν και είναι σίγουρο ότι ο παίκτης θα παίξει στα «καναρίνια» τώρα ή σε έξι μήνες.

Την ίδια στιγμή το βάρος πέφτει σε περιπτώσεις μπακ, κυρίως από το εξωτερικό, με τους ιθύνοντες του Παναιτωλικού να έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα για ανακοινώσεις!

Ίσως και μέσα στη μέρα να ολοκληρώσει την πρώτη του μεταγραφή ο Παναθηναϊκός. Κοντά σε συμφωνία με στόπερ και χαφ οι «πράσινοι». Τι γίνεται με Σίλντενφελντ. Ιταλικό σενάριο για Ρόσι.

Ώρα για ανακοινώσεις
Σε πολύ προχωρημένες επαφές για την απόκτηση στόπερ και χαφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να ολοκληρώσει (με την προσθήκη και του Χρήστου Μπούρμπου) τις προσθήκες του, εκτός κι αν προκύψει κάποια ανάγκη ή κάποια καλή ευκαιρία στην πορεία της προετοιμασίας, αλλά και με ανοικτό το θέμα του Μεχντί Αμπέντ που χρειάζεται υπομονή.

Ο Νίκος Νταμπίζας, που χειρίζεται την υπόθεση, είναι κοντά σε συμφωνία με κεντρικό αμυντικό και μέσο. Μάλιστα για τον στόπερ ουσιαστικά υπάρχει συμφωνία και απομένουν οι υπογραφές, πράγμα που σημαίνει πως ίσως σήμερα ή αύριο να υπάρχουν ανακοινώσεις. Σε πολύ καλό δρόμο είναι και οι επαφές με τον μέσο (που θα παίζει σαν αμυντικό χαφ ή «οκτάρι») και όλα δείχνουν πως το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχουν κλείσει οι δύο μεταγραφές.

Σε ό,τι αφορά στον Γκόρντον Σίλντενφελντ, το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά αρνητικά για τον Παναθηναϊκό κι αυτό δεν θα γίνει μέχρι να ανακοινωθεί άλλος παίκτης για το κέντρο άμυνας. Εφόσον υπογράψει ο στόπερ με τον οποίο οι επαφές είναι στο τελικό στάδιο, τότε ο Κροάτης αμυντικός θα πάψει να απασχολεί τους «πράσινους».

Πηγή: sport-fm.gr

Κοιτάει… Γαλλία και «λαβράκι»

Κοντά στην ανακοίνωση 3-4 μεταγραφών είναι ο ΠΑΟΚ, στον οποίο έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση ενός νεαρού ποδοσφαιριστή που δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες υπό το βλέμμα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Κοιτάει… Γαλλία και «λαβράκι»
Ίσως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ να ανακοινώσει την απόκτηση των επόμενων μεταγραφικών του αποκτημάτων.

Οι Θεσσαλονικείς εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει από το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου ή έχουν προταθεί στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» φέρεται να εξετάζει τον Φλοράν Σιναμά Πονγκόλ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ, Σαραγόσα, Σεντ Ετιέν και Ροστόφ. Ο Γάλλος φορ είναι στη ρωσική ομάδα από το 2012 και εκεί έχει παίξει σε 18 ματς, έχοντας πετύχει 2 γκολ.

Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ προτάθηκε ο Άντονι Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος αγωνίζεται ως σέντερ φορ και έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τη Βαλενσιέν, στην οποία πέρσι μέτρησε 18 συμμετοχές και σκόραρε 2 φορές.

Ο 29χρονος άσος έχει αγωνιστεί σε διάφορες ομάδες της Γαλλίας (Χάβρη, Σεντ Ετιέν, Σάντερλαντ, Σοσό, Λε Μαν και Οσέρ), ενώ τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Λίβερπουλ. Επίσης, είναι διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γαλλίας.

Τέλος, οι ιθύνοντες του συλλόγου – με επικεφαλής τον Άγγελο Αναστασιάδη – περνούν από το… μικροσκόπιό τους τον Γιάννη Μυστακίδη. Πρόκειται για 19χρονο επιθετικό, ο οποίος παίζει κατά κύριο λόγο πίσω από τον σέντερ φορ, και έχει παίξει σε διάφορες ομάδες της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος άσος έχει αγωνιστεί στις Χόφενχαϊμ, Μάνχαϊμ και Φράιμπουργκ. Ο νεαρός έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση στους ανθρώπους της ομάδας με το πλούσιο ταλέντο του και δεν πρέπει να προκαλέσει εντύπωση, αν τελικά ανακοινωθεί η απόκτησή του.

*** Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι υποθέσεις του Ρατς (ανακοίνωση της μεταγραφής) και του Κουλούρη (για την ανανέωση του συμβολαίου του).

*** Εν τω μεταξύ, η ισπανική ιστοσελίδα fichajes.net – που επικαλείται πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του παίκτη – υποστηρίζει ότι ο Τζόναθαν Βιέρα επιθυμεί να μείνει στη Βαλένθια, παρότι ο ΠΑΟΚ φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πάει πουθενά ο Γιαννακόπουλος!!

Καμία περίπτωση δεν υπάρχει να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρά την έντονη δυσφορία του για την ποινή που του επιβλήθηκε. Πώς θα την… ντριμπλάρει. Αναμονή για Καλάθη.

Δεν πάει πουθενά ο Γιαννακόπουλος
Η οργή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ποινή που του επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή (δεκάμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα) είναι δεδομένη, όπως και η αρχική του σκέψη να τα… βροντήξει και να αποχωρήσει από το χώρο του αθλητισμού. Ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το τμήμα μπάσκετ και η απόφαση αυτή είναι οριστική.

Μάλιστα εμφανίζεται πεισμωμένος, ενώ πέρα από την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ με στόχο τη μείωση της τιμωρίας του υπάρχει και η δυνατότητα να… ντριμπλάρει την ποινή: η προεδρία της ΚΑΕ θα περάσει στα χέρια του Μάνου Παπαδόπουλου στα μέσα του Ιουλίου και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα έχει πλέον θεσμικό ρόλο στην ομάδα. Κάποιοι εκτιμούν πως με τον τρόπο αυτό δεν θα έχει ισχύ η τιμωρία που του έχει επιβληθεί, καθώς αυτή αφορά τον ίδιο ως πρόεδρο της ΚΑΕ.

Περιμένοντας τον Καλάθη

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, συνεχίζεται η αναμονή για την απόφαση του Νικ Καλάθη και είναι σαφές πως από την απάντησή του εξαρτώνται οι υπόλοιπες κινήσεις, καθώς θα επηρεάσει αγωνιστικά και οικονομικά το σχεδιασμό. Το θέμα δεν θα αργήσει να κλείσει, αφού μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα παραμείνει στους Γκρίζλις (έχει ζητήσει να φύγει, αλλά η ομάδα του αποφασίζει ως τις 15/7).

*Σήμερα παντρεύεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τη Βερίνα με θρησκευτικό γάμο (είχαν ήδη κάνει πολιτικό γάμο λίγο καιρό πριν γεννηθεί η κόρη τους).
Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει Αμπιντάλ, ακολουθούν και άλλοι!!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται για τον Ολυμπιακό η μεταγραφή του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος είναι ήδη στην Αθήνα. Ετοιμάζονται να ανακοινώσει και Αρτούρ Μαζουάκου οι Πειραιώτες. Νέα εμπόδια για Κασάμι.

Κλείνει Αμπιντάλ, ακολουθούν και άλλοι
Έτοιμος να ολοκληρώσει δύο με τρεις μεταγραφές μέσα στο Σαββατοκύριακο παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός, στον οποίο σήμερα είναι προγραμματισμένο να υποβληθούν οι παίκτες στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και τη Δευτέρα η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Πρώτος ετοιμάζεται να υπογράψει ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος βρίσκεται από τα μεσάνυχτα στην Αθήνα και σήμερα θα περάσει από εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι «ο.κ.» και στη συνέχεια θα υπογράψει για τα επόμενα δύο χρόνια στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Εκτός από τον Γάλλο αμυντικό, οι Πειραιώτες είναι μια… ανάσα από την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή που έπαιζε στο Σαμπιονά. Ο λόγος για τον Αρτούρ Μαζουάκου, μία μεταγραφή που αποκάλυψε η «Equipe», και ο 20χρονος αριστερός μπακ είναι και εκείνος στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της μετακίνησής του.

Παράλληλα, οι Ισπανοί συνεχίζουν να γράφουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται για τον Μπόγιαν Κρκιτς, αλλά υποστηρίζουν ότι εκτός από τη Μάλαγα στο «κόλπο» είναι η Άρσεναλ. Πάντως, η διοίκηση διαψεύδει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ισπανό εξτρέμ, με τον οποίο φημολογείται ότι έχει μιλήσει ο ίδιος ο Μίτσελ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλες ανοιχτές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό, όπως εκείνες του Παϊτίμ Κασάμι και του Τζίμι Ντουρμάζ. Για τον Ελβετό χαφ φαίνεται πως υπάρχουν νέες δυσκολίες, με τις πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή να είναι μοιρασμένες. Όσον αφορά τώρα τον Σουηδό εξτρέμ της Γκεντσλερμπιρλιγκί, δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη και ίσως σημειωθούν εξελίξεις εντός της εβδομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Bραζιλία για ένα ημίχρονο!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την επικράτηση της Βραζιλίας απέναντι στην Κολομβία και για την υπέρβαση, που θα πρέπει να γίνει στο ματς με την Γερμανία

Bραζιλία για ένα ημίχρονο
Για πρώτη φορά στο φετινό Μουντιάλ, για ένα ημίχρονο έστω, η Βραζιλία πρόσφερε όμορφο ποδόσφαιρο και με ένα ακόμα γκολ από στημένη φάση, κατόρθωσε να βάλει τις βάσεις για να πάρει τη νίκη. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε ρόλο η σκοπιμότητα, αλλά ο Λουίζ, με μια γκολάρα, από τις καλύτερες του Μουντιάλ, έκανε το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την «σελεσάο». Μια νίκη που θα την χαρακτήριζα «πύρρειο», μιας κι η ομάδα του Σκολάρι, θα παίξει δίχως Σίλβα και προφανώς χωρίς τον Νεϊμάρ, που από ένα «βρώμικο» χτύπημα, θα χάσει το υπόλοιπο του Μουντιάλ.

Οι Κολομβιανοί, έχουν ικανότατους παίκτες και ασφαλώς ένα από τα μεγάλα αστέρια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον Τζέιμς Ροντρίγκεζ. Όμως είναι μια ομάδα που δεν έχει βαριά φανέλα και σε αυτά τα παιχνίδια, όσο προχωράει μια τέτοια κορυφαία διοργάνωση, είναι κι αυτή που μετράει. Περίμενα περισσότερα πράγματα απ’ αυτούς, όπως περίμενα και μια καλύτερη παρουσία της Γαλλίας στον προημιτελικό με την Γερμανία, που όμως δεν τα κατάφερε για ένα ακόμα παιχνίδι απέναντι στη «νασιονάλμανσαφτ».

Με τον Μαϊκόν μέσα, τον Χούλκ ν’ αρχίζει ν’ ανεβάζει την απόδοση του και με τα δύο σέντερ-μπακ να κάνουν εκπληκτικό ματς, οι Βραζιλιάνοι καθάρισαν την Κολομβία. Όπως σπουδαίο ματς έκαναν και οι Φερναντίνιο και Παουλίνιο. Όμως τώρα που θα έχει την απώλεια του Νεϊμάρ, η «σελεσάο», θα πρέπει να ψάξει στην άκρη του πάγκου της για να βρει λύσεις. Κι ασφαλώς ο Όσκαρ θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο, από τις μέτριες εμφανίσεις που τον έχουμε δει να πραγματοποιεί ως τώρα. Πολλοί παίκτες, θα κληθούν να κάνουν την υπέρβαση με την Γερμανία, για να οδηγήσουν την σελεσάο στον τελικό.

Ο Νταβίντ Λουίζ, πέρα από μεγάλος ποδοσφαιριστής, είναι και μεγάλος άνθρωπος. Ο τρόπος που παρηγόρησε τον νεαρό Ροντρίγκεζ στο τέλος του ματς, ζητώντας από τον κόσμο ν’ αποθεώσει, έναν από τους νέους παίκτες που μας συστήθηκαν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, με έξι τέρματα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.Πηγή: sport-fm.gr

Η πιο συνεπής ποδοσφαιρική ομάδα!!

O Kώστας Μιαούλης, γράφει για την συνέπεια της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας, να είναι παρούσα μέχρι τα ημιτελικά των Μουντιάλ και για την απόπειρα της να πάρει το 4ο τρόπαιο

Η πιο συνεπής ποδοσφαιρική ομάδα
Η Γερμανία μπορεί να μην εντυπωσιάζει σε αυτό το Μουντιάλ. Μπορεί να μην ρίχνει τεσσάρες, όπως έκανε στη Νότιο Αφρική, όταν σκόρπισε Άγγλους και Αργεντινούς, που τους φόρτωσε με ένα τσουβάλι γκολ, αλλά στον ημιτελικό, ηττήθηκε από την Ισπανία, δίχως να έχει στην ενδεκάδα της, τον τιμωρημένο Μίλερ. Η Γερμανία, πάει να κάνει το μεγάλο κόλπο, με τον τρόπο που έφτασε στο Μουντιάλ της Ασίας το 2002. Ωστόσο, είτε γουστάρει, είτε όχι κάποιος την ποδοσφαιρική ομάδα των Γερμανών, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί μια ομάδα, που για τέσσερα σερί Μουντιάλ, βρίσκεται στα ημιτελικά.

Βέβαια έχει πολύ περισσότερο ταλέντο (που με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν το έχει βγάλει στο χορτάρι μέχρι τώρα), αλλά έχει δύο στυλοβάτες στην άμυνα. Είναι ικανή να παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά δεν το κάνει. Για τους ρεαλιστές Γερμανούς, η πραγματικότητα ίσως να επιτάσσει, να λείπουν αυτή τη φορά οι «τεσσάρες», αλλά να επιβάλλεται η κατάκτηση του τροπαίου.
Ο Νόιερ θυμίζει πολύ από Καν, στα γήπεδα της Ασίας, αλλά σε μια ολοκληρωμένη έκδοση. Ο πορτιέρο της Μπάγερν είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο, μέσα κι έξω από τα γκολπόστ με μια παροιμιώδη ψυχραιμία και με έναν μοναδικό τρόπο να παίζει έξω από την εστία του και να διαβάζει τις φάσεις. Λίγες ομάδες διαθέτουν πορτιέρο, που να ξέρει μπάλα. Όσο για τον Χούμελς, αυτός αποτελεί έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό, που μπορεί να εξολοθρεύσει οποιοδήποτε από τα μεγάλα αντίπαλα όπλα. Ο Λεβ, φάνηκε να εγκαταλείπει τα πειράματα, άρχισε με τον Κλόζε στην κορυφή, έβαλε μαζί Κεντίρα –Σβαϊνστάιγκερ κι έστειλε τον Λαμ στην κανονική του θέση.

Για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις: Την τελευταία φορά που η Γερμανία πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο έριξε τεσσάρα στο πρώτο της ματς στην Γιουγκοσλαβία (με τη διαφορά πως εκείνο το ματς ήταν 4-1, αντί για 4-0), νίκησε 2-1 στη φάση των 16 την Ολλανδία στο 90λεπτο, ενώ τώρα το έκανε στην παράταση με την Αλγερία με το ίδιο σκορ, ενώ με 1-0 νίκησε τότε την Τσεχοσλοβακία, όπως επικράτησε 1-0 και τώρα απέναντι στην Γαλλία. Αν νικήσει και την Βραζιλία στα πέναλτι, όπως έκανε τότε με την Αγγλία, ο τελικός θα είναι με την Αργεντινή και η Γερμανία θα νικήσει με πέναλτι στο 81ο λεπτό…

ΥΓ: Στον ημιτελικό, η Γερμανία δεν θα βρει μπροστά της, τους Τιάγκο Σίλβα, αλλά και τον Νεϊμάρ, αυτό ωστόσο, δεν την καθιστά αυτόματα φαβορί. Έχει, πάντως, ένα προβάδισμα...Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Σώθηκαν οι Γκάλαξι!! (videos)

Άφησε στην άκρη την κριτική σε βάρος του Γιούρκεν Κλίνσμαν ο Λάντον Ντόνοβαν βοηθώντας στο εντός έδρας 2-2 των Λος Άντζελες Γκάλαξι με τους Πόρτλαντ Τίμπερς.
Τις τελευταίες ημέρες ως σχολιαστής του ESPN απέδειξε πως δεν έχει ξεπεράσει τον αποκλεισμό του από την αποστολή των ΗΠΑ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά μοίρασε ασίστ στο 1-0 του Μαρσέλο Σάβας στο 65ο λεπτό. Μέχρι το 70ό, όμως, οι Τίμπερς ανέτρεψαν το σκορ και οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» ισοφάρισαν σε 2-2 στο 86ο με αυτογκόλ του Ροσάν Μακ Κένζι, ενώ σε άλλο σημερινό ματς του MLS ο 22χρονος Τέσο Ακιντέλε πέτυχε πανέμορφο τέρμα και ο Σίνον Ουίλιαμς πρόσθεσe αυτογκόλ για το 2-1 του Ντάλας σε βάρος των Φιλαδέλφεια Γιούνιον.
Από την πλευρά του, ο Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς σημείωσε δύο γκολ βοηθώντας τους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς να αποσπάσουν 2-2 στην έδρα των Χιούστον Ντάιναμο, ενώ η Ρέαλ Σολτ Λέικ ήταν ανώτερη, αλλά χρειάστηκε δύο πέναλτι για το 2-1 επί των Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον. Τέλος, οι Κολόμπους Κρου πήραν βαθμολογική ανάσα και 1-1 στην έδρα των Κολοράντο Ράπιντς χάρη σε γκολ του Ίθαν Φίνλεϊ στο 76ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Χιούστον Ντάιναμο-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 2-2
Ντάλας-Φιλαδέλφεια Γιούνιον 2-1
Κολοράντο Ράπιντς-Κολόμπους Κρου 1-1
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 2-1
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Πόρτλαντ Τίμπερς 2-2
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
16
25
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
16
25
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
16
23
Τορόντο
13
21
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
17
20
Κολόμπους Κρου
17
20
Χιούστον Ντάιναμο
18
18
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
18
18
Σικάγο Φάιρ
15
15
Μόντρεαλ Ίμπακτ
15
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
16
35
Ρέαλ Σολτ Λέικ
17
28
Κολοράντο Ράπιντς
17
26
Ντάλας
19
26
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
15
22
Λος Άντζελες Γκάλαξι
14
21
Πόρτλαντ Τίμπερς
18
21
Σίβας ΗΠΑ
16
17
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
15
16
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.


















Πηγή: onsports.gr

Σερβία: Με Ζένγκα στο Euro!!

Τον Βάλτερ Ζένγκα θέλει η Σερβική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να οδηγήσει την εθνική ομάδα στα προκριματικά του Euro 2016.
Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, ο οποίος πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην τεχνική ηγεσία συλλόγων της Μέσης Ανατολής, κατέκτησε το νταμπλ στη Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα το 2006. Η κορυφαία στιγμή στην ποδοσφαιρική καριέρα του ήταν ως παίκτης της εθνικής Ιταλίας, με την οποία έφθασε στους ημιτελικούς του Μουντιάλ του 1990, διοργάνωση που έλαβε χώρα στα γήπεδα της γείτονας χώρας. «Μιλήσαμε με τον Ζένγκα για αρκετές ώρες, αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω εάν είμαστε κοντά σε συμφωνία», αποκάλυψε ο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τόμισλαβ Κάρατζιτς.
«Ο Ζένγκα θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και να εντυπωσιάσει εδώ και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξέρουμε εάν θα μπορέσουμε να τον προσλάβουμε. Είχαμε σπουδαίες προτάσεις από αρκετούς άλλους ξένους προπονητές με υψηλό προφίλ, αλλά διαθέτουμε έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, τον οποίο πρέπει να τηρήσουμε κι αυτός θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας, όταν πάρουμε μια απόφαση στο τέλος αυτού του μήνα», πρόσθεσε. Ο Λιουμπίνκο Ντρούλοβιτς, ο οποίος είχε διαδεχθεί προσωρινά, τον περασμένο Φεβρουάριο τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά την αποτυχία των «πλάβι» να προκριθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, φαινόταν να έχει... μονιμοποιηθεί, ύστερα από τις καλές εμφανίσεις της ομάδας σε τέσσερα φιλικά παιχνίδια.
Ωστόσο, ο Κάρατζιτς ξεκαθάρισε ότι ήθελε έναν πιο έμπειρο άνθρωπο στο «τιμόνι», μολονότι έπλεξε το εγκώμιο του Ντρούλοβιτς, ο οποίος οδήγησε πέρυσι την Εθνική Νέων της Σερβίας στην κατάκτηση του τίτλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 που φιλοξενήθηκε στη Λιθουανία. «Πρέπει να κάνουμε σωστά τα πράγματα αυτή τη φορά, επειδή έχουμε χάσει τις τελευταίες δύο μεγάλες διοργανώσεις και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην προκριθούμε για το Euro 2016», υπογράμμισε ο επικεφαλής της σερβικής ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Ο Ντρούλοβιτς είναι εξαιρετικός προπονητής και χαρακτήρας, αλλά του λείπει η εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο και δεν υπάρχει χώρος για έναν αδύναμο κρίκο σε οποιονδήποτε τομέα».
Πηγή: onsports.gr

«Πάτησε» Ελλάδα ο Αμπιντάλ!!

Σε ελληνικό έδαφος βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο Ερίκ Αμπιντάλ, προκειμένου μέσα στο Σάββατο να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Τα τυπικά έχουν απομείνει για το deal!

«Πάτησε» Ελλάδα ο Αμπιντάλ!
Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο Ερίκ Αμπιντάλ αφίχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος δημοσιογράφος, Φρανσουά Νταβίντ είχε αποκαλύψει νωρίτερα πως ο 34χρονος άσος θα ταξιδέψει για την χώρα μας, κάτι που εν τέλει επιβεβαιώθηκε.

Ο αμυντικός της Μονακό αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου να περάσει απ’ τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ελλάδας, ούτως ώστε να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Έτσι μέσα σε πολύ λίγες ώρες (απ' τη στιγμή που βγήκε στον... αέρα η υπόθεση), οι Πειραιώτες κατάφεραν να... πυροδοτήσουν την «βόμβα» Αμπιντάλ, κάνοντας δικό τους –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- έναν παίκτη παγκόσμιου βεληνεκούς, με πρωταθλήματα σε Γαλλία, Ισπανία καθώς και δύο Τσάμπιονς Λιγκ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος το Μουντιάλ για Νεϊμάρ!!

Όσο ήταν ο ηγέτης της Βραζιλίας σε αυτό το Μουντιάλ, ήταν! Το πρόβλημα του Νεϊμάρ τελικά είναι αρκετά σοβαρό και δεν πρόκειται να αγωνιστεί άλλο στη φετινή διοργάνωση.

Τέλος το Μουντιάλ για Νεϊμάρ!
Δεν άργησαν και πολύ να επιβεβαιωθούν τα άσχημα μαντάτα στην Βραζιλία σχετικά με την κατάσταση του Νεϊμάρ.

Λίγη ώρα αφότου ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι δήλωνε πως πολύ δύσκολα θα παίξει με την Γερμανία στα ημιτελικά, ήρθε ο γιατρός της «σελεσάο» να... διαγράψει οριστικά τον άσο της Μπαρτσελόνα απ’ τη συνέχεια του Μουντιάλ!

Κι αυτό γιατί όπως τόνισε στη βραζιλιάνικη τηλεόραση, το πρόβλημα του διεθνούς άσου στην μέση (σπασμένος σύνδεσμος) είναι σοβαρό -μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Ζουνίνγκα- και θα τον κρατήσει εκτός για περίπου τέσσερις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως θα δει απ' τις εξέδρες το υπόλοιπο της φετινής διοργάνωσης.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Νεϊμάρ μέχρι σήμερα ήταν η... όαση στο κακό θέαμα που παρουσίαζε η εθνική του, ήταν αυτός που είχε σημειώσει τέσσερα γκολ (συν ένα πέναλτι κόντρα στη Χιλή στην διαδικασία) και οδηγούσε -έστω και με δυσκολία- την ομάδα του προς την κούπα.

Τώρα πια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των οικοδεσποτών θα χρειαστεί να βρει τον... τέλειο αντικαταστάτη του, τόσο ενόψει «πάντσερ», όσο και στον τελικό, εφόσον έρθει η πρόκριση κι ενώ απέναντι στους Γερμανούς δεν υπολογίζει ούτε τον τιμωρημένο, Τιάγκο Σίλβα.Πηγή: sport-fm.gr

Τα πάντα εκτός από ομάδα...!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει για τη δύσκολη πρόκριση της Βραζιλίας στους «4» και τον επερχόμενο ημιτελικό με τη Γερμανία. Η «σελεσάο» είναι φαβορί, αλλά...

Τα πάντα εκτός από ομάδα...
Εκπλήξεις; Όχι, πια. Δύσκολα ή όχι η Βραζιλία πέρασε στους «4». Ομοίως και η Γερμανία. Σημασία δεν έχει το πώς, αλλά το να είσαι εκεί. Ένα βήμα μακριά από τον τελικό. Κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος ούτε από τη «σελεσάο» μήτε από τα «πάντσερ».

Ελάχιστα μετράει. Σφύριξε ο διαιτητής, έληξε το ματς και όλοι θυμούνται ποιος είναι ο νικητής. Όλα τα υπόλοιπα είναι για «παρηγοριά στον άρρωστο». Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Η Κολομβία ήταν η πιο όμορφη ομάδα ως τώρα. Δεν άντεξε το βάρος και πάει σπίτι της. Με ψηλά το κεφάλι, αλλά πάει.

Η Γαλλία έχασε από μια μέτρια Γερμανία, αλλά έχασε. Εχασε την ευκαιρία και πάει παρακάτω. Κυνικά. Σε τέτοιες διοργανώσεις δεν υπάρχει στιγμή για δάκρυα. Οσο κυλάει το τουρνουά ξεχωρίζουν οι δυνατοί. Σπάνια θα φτάσει πολύ μακριά ο αδύνατος. Εκείνος που έχει τις μικρότερες αντοχές.

Για τις μεγάλες ομάδες μετράει μόνο το κύπελλο. Για αυτό συνεχίζουν Βραζιλία και Γερμανία. Μια από τις δυο θα είναι στον τελικό. Θα δούμε μεγάλο ημιτελικό από όλες τις πλευρές. Η Βραζιλία μετράει σερί 14 αγώνων χωρίς ήττα. Η Γερμανία είναι αήττητη για 16. Η παράδοση λέει ότι η «σελεσάο» θα προκριθεί. Είναι οι δυο μοναδικές ομάδες με 100+ αγώνες στο Μουντιάλ. Οι Γερμανοί έχουν 104 και 102 οι Βραζιλιάνοι. Ο Σκολάρι μετράει 14 νίκες σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δυο λιγότερες από το ρεκόρ του Γερμανού Χέλμουτ Σεν (16). Η λογική λέει Βραζιλία, λόγω έδρας. Άλλος λόγος δεν υπάρχει…
Πηγή: sport-fm.gr

Ποιο θα 'ναι το άλλο ζευγάρι;

Βραζιλία και Γερμανία συνθέτουν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του Μουντιάλ. Το Σάββατο θα προκύψει η τετράδα της διοργάνωσης. Όλα τα αποτελέσματα απ' τους «16» και μετά.

Ποιο θα 'ναι το άλλο ζευγάρι;
Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά το Μουντιάλ και οδεύουμε ολοταχώς προς τον μεγάλο τελικό. Για την ώρα μάθαμε τις δύο πρώτες ομάδες της τετράδας, που δεν είναι άλλες απ' τις Βραζιλία και Γερμανία. Το Σάββατο θα γίνουν οι αγώνες Ολλανδία-Κόστα Ρίκα και Αργεντινή-Βέλγιο, από όπου θα προκύψουν οι άλλες δύο εθνικές που θα συμπληρώσουν το καρέ.

Τα ζευγάρια των «16»:

Βραζιλία – Χιλή 3-2 πέναλτι (1-1 κ.α.)

Κολομβία – Ουρουγουάη 2-0

Ολλανδία – Μεξικό 2-1

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα 5-3 πέναλτι (1-1 κ.α.)

Γαλλία – Νιγηρία 2-0

Γερμανία – Αλγερία 2-1 παράταση (0-0 κ.α.)

Αργεντινή – Ελβετία 1-0 παράταση (0-0 κ.α.)

Βέλγιο – ΗΠΑ 2-1 παράταση (0-0 κ.α.)

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά:

Βραζιλία – Κολομβία 2-1

Γαλλία – Γερμανία 0-1

Ολλανδία – Κόστα Ρίκα (05/7, 19:00)

Αργεντινή – Βέλγιο (05/7, 23:00)

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά:

Βραζιλία - Γερμανία (08/7, 23:00)

Ολλανδία ή Κόστα Ρίκα - Αργεντινή ή Βέλγιο (09/7, 23:00)

Οι δύο νικητές αυτών των ζευγαριών θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 13 Ιουλίου (22:00) στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για την μεγάλη κούπα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!
Πηγή: sport-fm.gr

Γουρλήδες οι αμυντικοί-σκόρερς!!

Διαβάστε στο παρακάτω κείμενο το πόσο καθοριστικό ρόλο, έχουν παίξει οι αμυντικοί σε αυτό το Μουντιάλ, αλλά και γιατί η Εθνική μας έχει έναν παραπάνω λόγο να επικαλείται ατυχία

Γουρλήδες οι αμυντικοί-σκόρερς
Από τα 158 τέρματα που έχουν επιτευχθεί σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι αμυντικοί διεκδικούν ασφαλώς μερίδιο στην επιτυχία. Από τα πόδια και τα κεφάλια των οπισθοφυλάκων, έχουν σημειωθεί 15 τέρματα (ποσοστό περίπου 9.5%). Τέρματα ήρθαν σε 14 παιχνίδια από 13 ποδοσφαιριστές, με τους Νταβίντ Λουίζ και Χούμελς να προηγούνται στην σχετική λίστα. Μάλιστα τα 5 από αυτά ήταν νικητήρια, ενώ όλα, όπως αντιλαμβάνεσθε, είχαν καθοριστική επίδραση, στην εξέλιξη των αγώνων.


Το απίθανο είναι πως από τα 14 παιχνίδια στα οποία σκόραραν οι αμυντικοί, τα 13 ήταν νικηφόρα (12 στο 90λεπτο και ένα στα πέναλτι, αυτό της Βραζιλίας στα πέναλτι με τη Χιλή) για τις ομάδες των ποδοσφαιριστών που τα σημείωσαν, με μια εξαίρεση. Τον αγώνα της Ελλάδα με την Κόστα Ρίκα, όπου το γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, έστειλε μεν τον αγώνα στην παράταση και τα πέναλτι, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δεν πήρε τη νίκη.

Aμυντικοί σκόρερς:

Νταβίντ Λουίζ 2: Βραζιλία –Χιλή 1-1 στο 18ο λεπτό το 1-0, (εκτέλεσε εύστοχα και ένα πέναλτι στο 3-2 της σχετικής διαδικασίας) & στο Βραζιλία – Κολομβία 2-1 στο 69ο λεπτό το 2-0

Χούμελς 2: Γερμανία – Πορτογαλία 4-0 στο 33ο λεπτό το 2-0 με κεφαλιά και στο Γερμανία-Γαλλία 1-0 το μοναδικό τέρμα στο 13ο λεπτό

Τιάγκο Σίλβα 1: Βραζιλία – Κολομβία 2-1 στο 7ο λεπτό το 1-0 με κοντινό σουτ

Ντουάρτε 1: Ουρουγουάη – Κόστα Ρίκα 1-3 ο υψηλόσωμος αμυντικός δίνει προβάδισμα με κεφαλιά ψαράκι στο 57o λεπτό για το 1-2

Ρόχο 1: Νιγηρία – Αργεντινή 2-3 Το νικητήριο τέρμα της «μπιανκοσελέστε» από τον αμυντικό της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Βερτόνγκεν 1: Νότιος Κορέα-Βέλγιο 0-1 Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 78ο λεπτό από τον άσο της Τότεναμ

Αρμέρο 1: Κολομβία – Ελλάδα 3-0 Ένα τέρμα που μας πλήγωσε, αφού ήταν το 1-0 στο 5ο λεπτό κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Γκοντίν 1: Ουρουγουάη- Ιταλία 1-0 Το νικητήριο γκολ που έδωσε και την πρόκριση στην «σελέστε» για τη φάση των «16»

Χαλίσε 1: Νότιος Κορέα-Αλγερία 2-4 ο Χαλίσε με κεφαλιά κάνει το 2-0 για την Αλγερία και δίνει αέρα νίκης στους Αφρικανούς

Ντε Φράι 1: Ισπανία-Ολλανδία 1-5 Ο υψηλόσωμος στόπερ των «οράνιε» και της Φέγενορντ, σημειώνει το 1-3 απέναντι στους «φούριας ρόχας»

Μπρούκς 1: Γκάνα – ΗΠΑ 1-2 Ο αμυντικός της Χέρτα είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με την Γκάνα και στο 86ο λεπτό με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν

Μάρκεζ 1: Κροατία – Μεξικό 1-3 Ο αρχηγός των Αζτέκων ανοίγει το σκορ στο 72ο λεπτό και η ομάδα του προκρίνεται στη φάση των «16»

Και ο άτυχος…

Παπασταθόπουλος 1: Το γκολ της ισοφάρισης για την Εθνική μας στο 91ο λεπτό, το οποίο δεν στάθηκε αρκετό για να κερδίσει η ομάδα μας Πηγή: sport-fm.gr

O Αμπιντάλ και η χρησιμότητά του...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί η μεταγραφή του Γάλλου σούπερ σταρ δεν θα έπρεπε να προκαλεί γκρίνιες στους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι αλλού θα πρέπει να εστιάσουν την κριτική τους, αν...
Διαπιστώνω ότι υπήρξε αρκετή γκρίνια και στα social media και στα απλά media αν κρίνω από όσα άκουσα να λένε οι φίλοι του Ολυμπιακού για την μεταγραφή του Ερίκ Αμπιντάλ.
 
Καταρχάς θέλω να τονίσω ότι θεωρώ θετικό ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει γκρίνια για την μεταγραφή ενός “μεγάλου” ονόματος. Μάλλον ο Ελληνας κατάλαβε ότι καλή μεταγραφή δεν είναι μόνο αυτή του ονόματος που γνωρίζει. Δεν είναι μόνο αυτή του σταρ. Μέχρι τώρα αν ο παίκτης που αποκτούσε ο σύλλογος δεν ήταν διάσημος και δεν είχε παίξει σε μία πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, τότε δεν ήταν καλή. Φαίνεται ότι αυτό άλλαξε και σίγουρα είναι θετικό σημάδι.
 
Αρκεί να μην φτάσουμε στην άλλη άκρη. Μην θεωρούμε κάθε σταρ του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου κακή μεταγραφή. Γιατί την έχουμε αυτή την τάση να περνάμε από τον ένα άκρο στο άλλο. Ας δούμε λοιπόν την μεταγραφή του Αμπιντάλ και μεμονωμένα, αλλά και ως μία από το σύνολο των μεταγραφικών κινήσεων του Ολυμπιακού.
 
Ο Γάλλος σούπερ σταρ είναι αλήθεια ότι τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 35 του. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι την σεζόν που τελείωσε έπαιξε τα περισσότερα ματς της Μονακό σε πρωτάθλημα βασικός. Και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού το οποίο έκανε η Μονακό και κυρίως σε ένα πρωτάθλημα που είναι υψηλού επιπέδου και κυρίως ξεχωρίζει από τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο για την ταχύτητα και την δύναμή του. Γενικά στο γαλλικό πρωτάθλημα αν δεν είσαι πρώτα αθλητής δεν μπορείς να παίξεις και να καθιερωθείς σε μία ομάδα, πόσο μάλλον στην ομάδα της Μονακό που έκανε πρωταθλητισμό.
 
Συνεπώς το τελευταίο δείγμα γραφής που έχουμε για τον Αμπιντάλ είναι θετικό. Οπως θετικό είναι ότι αυτό το δείγμα γραφής μας δείχνει αν μη τι άλλο ότι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε το ξεπερνάει. Επιπλέον ο Αμπιντάλ είναι πλέον ένας παίκτης που παίζει είτε ως στόπερ (για αυτό φαίνεται ότι κυρίως τον παίρνει ο Ολυμπιακός) είτε ως αριστερό μπακ για τα δύσκολα ματς, εκεί όπου ο Ολυμπιακός κυρίως αμύνεται.
 
Οπως αντιλαμβάνεστε μπορώ να σας δώσω δεκάδες παραδείγματα ποδοσφαιριστών μεγαλύτερων σε ηλικία από τον Αμπιντάλ που έπαιξαν σε πολύ υψηλό επίπεδο ως στόπερ. Θα χρησιμοποιήσω το πιο πρόσφατο, αυτό του Μάριο Γιέπες (αρχηγός της Εθνικής Κολομβίας) που στα 38 του παίζει με άνεση βασικός σε όλα τα ματς του Μουντιάλ.
 
Συνεπώς, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός αφού βρήκε στον δρόμο του τον Αμπιντάλ καλά έκανε και τον πήρε. Προσοχή όμως, δεν θα συμφωνήσω καθόλου αν αυτή είναι η λογική του Ολυμπιακού γενικά. Αν μετά τον Αμπιντάλ εμφανιστούν άλλοι δύο τρεις Αμπιντάλ. Η παρουσία ενός τέτοιου ηγέτη και σταρ στα αποδυτήρια πάντα κάνει καλό και σε άλλους τομείς πέρα από τους αγωνιστικούς. Και καλώς ή κακώς ο Σαβιόλα αυτόν τον ρόλο στον Ολυμπιακό και στα αποδυτήρια του δεν μπορεί να τον παίξει λόγω χαρακτήρα. Ο Ιμπαγάσα δεν θα είναι φέτος στα αποδυτήρια, οπότε ο Ολυμπιακός έναν leader τον ήθελε. Ο Αμπιντάλ ήταν τέτοιος σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να αποδειχτεί τέτοιος και στον Ολυμπιακό.
 
Το πρόβλημα στον Ολυμπιακό θα υπάρξει σε σχέση με τις επόμενες επιλογές του. Εκεί χρειάζεται καλές επιλογές. Εκεί θα πρέπει να πάψουν οι προσθήκες τύπου Γκαζαριάν. Ο Ολυμπιακός έχει Κολοβό για να επενδύσει επάνω του, έχει Φουστέρ για να έχει την σιγουριά, έχει Βλαχοδήμο ή Κατάϊ αν θέλει να πειραματιστεί μη τυχόν. Δεν χρειάζεται να... πειραματίζεται με κανέναν Γκαζαριάν. Αν ήρθε μόνο για χάρη στο Ραϊόλα που θα φέρει τον Κασάμι και τον επόμενο Κασάμι έχει καλώς, αλλά έφτασε η ώρα να έρθει ο Κασάμι και ο όποιος επόμενος Κασάμι. Ηρθε η ώρα να αποκτηθούν οι δύο βασικοί εξτρέμ και ο σέντερ φορ που θα είναι παίκτες και με παρόν και με μέλλον.
 
Διότι πρώτος από όλους ο Ολυμπιακός κατάλαβε τι σημαίνει βγάζω παίκτες, τους εξελίσσω και τους πουλάω. Ο Μιραλάς, ο Μήτρογλου, ο Φετφατζίδης που έφυγαν είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τώρα πρέπει να βρει τους επόμενους και σε αυτό μέχρι τώρα δείχνει να δυσκολεύεται πολύ...
 
Από την άλλη και ο φίλος του Ολυμπιακού, όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις, θα πρέπει να περιμένει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά να δει πράγματα στο γήπεδο. Διότι ο Πουλίδο, ο Αμπντελαουί και ο Μουσουάκου εκεί μπορεί να κριθούν. Το βιογραφικό τους δείχνει ότι αξίζει να περιμένουμε να τους δούμε. Το αν ο Ολυμπιακός επέλεξε σωστά θα χρειαστεί χρόνο για να το καταλάβουμε...
Πηγή: gazzetta.gr

Τι θα πρόσφερε ο Καραγκούνης στον ΠΑΟ!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για αυτά που θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη και στα 37 του ο Γιώργος Καραγκούνης επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό. Και δεν είναι λίγα...
Χάλασε τελικά η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη, ωστόσο ίσως να μην ήταν και τόσο κοντά, όσο φαινόταν. Από τότε που έφυγε ο Κάρα από τον Παναθηναϊκό, η επιστροφή του έμοιαζε με το γεφύρι της Άρτας. Ολημερίς το φτιάχνανε και το βράδυ γκρεμιζόταν! Ο Παναθηναίκός προχωράει, το ίδιο και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, που θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς τις δύο μεγάλες του αγάπες: την Εθνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό.
Πολλοί θα πουν, τι θα μπορούσε να προσφέρει τώρα ο Καραγκούνης στα 37 του, κλεισμένα τον προηγούμενο Μάρτιο, ωστόσο, όσοι το είπαν και στο Μουντιάλ, τους έβαλε... πιπέρι στη γλώσσα με την απόδοσή του. Γιατί, με τα λόγια όλα είναι εύκολα, ο Κάρα όμως έχει μάθει να μιλάει με πράξεις!
Δεν ψάχνω τι και πως δεν έφερε τη μεγάλη επιστροφή του τυπάρα στον ΠΑΟ, ωστόσο μπορώ να πω με σιγουριά και γνωρίζοντάς τον τόσο από κοντά, όσο και στους αγώνες που τον έχω παρακολουθήσει, τι θα μπορούσε να είχε προσφέρει στην ομάδα του τριφυλλιού:
    Μυαλό στο παιχνίδι της ομάδας. Ωριμος πλέον και έχοντας πολλά χιλιόμετρα στα πόδια του, εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής, ξέρει τον τρόπο να βάλει τάξη στο παιχνίδι της ομάδας του, ειδικά όταν γίνει άναρχο. Μπορεί να γίνει στην ουσία ένας δεύτερος προπονητής την ώρα του 90λεπτου, βάσει των αρχικών οδηγιών του Γιάννη Αναστασίου.
    Ηγέτης. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς ξένους ικανότατους ποδοσφαιριστές, όμως χρειάζεται και έναν Έλληνα, που να καθοδηγεί τους νέους και να μπαίνει μπροστά στα δύσκολα, όταν η μπάλα καίει. Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ και στις στημένες φάσεις, που σε πολλά ματς αποτελούν κλειδί για να ανοίξει μία πολυδιάστατη και πολυσύνθετη άμυνα. Μήπως θυμάστε εκείνο το απευθείας κτύπημα φάουλ εναντίον της Μάντσεστερ και του Μπαρτέζ στο Θέατρο των Ονείρων στις 21 Νοεμβρίου 2000;
    Ξέρει τα κατατόπια. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, το ελληνικό πρωτάθλημα απέξω και ανακατωτά, ξέρει πως να συμπεριφερθεί στους διαιτητές σε δύσκολες έδρες και στη Λεωφόρο. Τι θα τους πει και πότε θα τους το πει. Είτε είναι στον πάγκο, είτε βασικός, γνωρίζει πως θα συμπεριφερθεί. Ξέρει πως να διαχειριστεί ένα παιχνίδι, όπως επισήμανε και στη συνέντευξή του ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Είναι μεγάλο ατού να έχεις στο ρόστερ σου μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα.
    Πάθος.Το λέει η ψυχή του, κρατάνε τα πόδια του. Ναι, είναι μεγάλος σε ηλικία, όμως βάζει πολλούς νέους κάτω. Το έδειξε στο Μουντιάλ τρέχοντας ασταμάτητα, έτρωγε τα χιλιόμετρα, όπως ένας πεινασμένος τα χάμπουργκερ. Δεν παρατάει ποτέ ένα παιχνίδι, δεν επαναπαύεται.
    Τον αγαπάει ο κόσμος. Τον λάτρεψαν και στην Αγγλία (Φούλαμ), στην Ιταλία ((Ιντερ), την Πορτογαλία (Μπενφίκα) εδώ έχει χιλιάδες φίλους. Τον αγάπησαν και δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ οι Έλληνες λόγω της Εθνικής ομάδας. Ακόμη κι αν έκανε κάποιους εχθρούς αυτό έγινε, λόγω αντιπαλότητας, όμως ποτέ ο Κάρα δεν ήταν βρώμικος. Στον Παναθηναϊκό η φανέλα του Κάρα θα ξεπουλούσε σαν... ζεστό ψωμί.
    Εισιτήρια. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι ενδεχομένως να αγόραζαν και εισιτήριο διαρκείας για χάριν του έμπειρου μεσοεπιθετικού, ειδικά οι πιό παλιοί. Αυτοί που έζησαν μεγάλες στιγμές με τον Παναθηναϊκό και τον Καραγκούνη, όπως τότε στο Καμπ Νου εναντίον της Μπαρτσελόνα που έπαιζε τραυματίας και δεν έλεγε να γίνει αλλαγή (χιαστό). Άντεξε περίπου από το 20΄ μέχρι το 45΄.
    Δυνατά σουτ, απειλεί την εστία, εκεί που δεν το περιμένεις. Έχει πετύχει... μεγάλα γκολ στην καριέρα του, ενώ στο Μουντιάλ στη Βραζιλία ο Μπαρί της Ακτής Ελεφαντοστού ακόμη ακούει το θόρυβο από το τράνταγμα του δοκαριού λόγω της βολίδας του Καραγκούνη!
    Διαμαρτυρία, καμιά κωλοτούμπα παραπάνω. Ξέρω ότι το σκεφτήκατε! Και τι έγινε; Ο τυπάρας θα γκρινιάξει λίγο παραπάνω, γιατί ζει και παθιάζεται με το παιχνίδι, θα κάνει και καμιά κωλοτούμπα περίσσια σε κάποιο κτύπημα που θα δεχτεί. Θα πει στον διαιτητή να πάει λίγο πιό πίσω το τείχος για να κτυπήσει φάουλ. Έτσι τον έμαθε, έτσι τον αγάπησε ο κόσμος και όχι γιατί έκανε... τατουάζ. Είναι αυθεντικός.
Πηγή: gazzetta.gr

Και τα βουνά (Ζοτς) αλλάζουν!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που αναγκάζεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αποκτώντας δύο Αμερικανούς γκαρντ, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά στην καριέρα του!
Εντάξει, ο τίτλος μπορεί να είναι υπερβολικός, υπό την έννοια πως αν ο Ομπράντοβιτς ήταν «βουνό» στις απόψεις του, τότε τι να πούμε για τους Μάλκοβιτς, Ιβκοβιτς που ανέκαθεν ήταν... μια κι έξω και δεν σήκωναν συζήτηση πάνω στη γενικότερη φιλοσοφία.
Αν μη τι άλλο, ο «Ζοτς» είναι απ' αυτούς που μαθαίνει καθημερινά από τους παίκτες του, που δεν διστάζει να κάνει αυτό που θα του πει ο βοηθός του, ακόμη κι αν στην αρχή έχει διαφορετική άποψη και που έχει παραδεχτεί πως το πλήρωμα του χρόνου θα φτάσει, όταν δεν θα ΄χει απάντηση σε απορία παίκτη του για το πώς θα κινηθεί στο παρκέ.
Αφορμή για το συγκεκριμένο blog είναι η απόφαση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ακολουθήσει το πνεύμα της εποχής. Να πετάξει και ο ίδιος «λευκή πετσέτα» στο μπάσκετ που αυτός έφτιαξε, αυτό που κυριάρχησε στην πρώτη δεκαετία του 2000 και να πάει σ' ένα μοντέλο που θυμίζει Μακάμπι, με αρκετή αμερικάνικη φιλοσοφία, εντελώς διαφορετική απ' αυτή που καθιέρωσε ο ίδιος.
Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του «Ζοτς» που επιλέγει να ξεκινήσει το «χτίσιμο» της ομάδας του από δύο Αμερικανούς γκαρντ. Αν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε πως η τελευταία φορά που επέλεξε - έστω κι έναν - Αμερικανό πόιντ γκαρντ, ήταν το καλοκαίρι του 2002, όταν εισηγήθηκε την απόκτηση του Αριελ ΜακΝτόναλντ, ενός παίκτη βεβαίως που είχε μπολιάσει μέσα του η ευρωπαϊκή νοοτροπία. Το επανέλαβε με τον Λόγκαν, αλλά ήταν σαφές πως δεν βασιζόταν σ' αυτόν ο σχεδιασμός εκείνης της σεζόν, έστω κι αν ο Αμερικανός είχε... φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά γήπεδα.
Επί της ουσίας, μέχρι το 2012 που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, πήγαινε πάντα στην πετυχημένη συνταγή του «προπονητή μέσα στο γήπεδο», του παίκτη που θα έβαζε πρώτα το μυαλό και μετά τα αθλητικά προσόντα. Από τον Λάκοβιτς, τον Βούγιανιτς μέχρι τον Καλαϊτζή και πολλούς άλλους  που βεβαίως είχαν δίπλα τους παίκτες επιπέδου Διαμαντίδη, Σισκάουσκας, Μποντιρόγκα που με το μυαλό που διέθεταν έκαναν πλακίτσα σε οποιονδήποτε προσπαθούσε να αντιπαραβάλει το άλμα, την ταχύτητα και την δύναμη.
Είναι σαφές λοιπόν πως ο Ομπράντοβιτς αναγκάζεται να ακολουθήσει την εποχή και το μεγάλο ερώτημα, αν θέλετε το μεγάλο κίνητρο, είναι το κατά πόσο θα βρει τον τρόπο να εξελίξει αυτό το μοντέλο. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του Σέρβου είναι πιθανότατα αναγκαστική, με δεδομένο ότι η αγορά έχει στερέψει από Ευρωπαίους γκαρντ υψηλής ποιότητας και η κατάσταση θυμίζει τις αρχές της δεκαετίας του 2000 τότε που οι ομάδες προσπαθούσαν να... χτυπήσουν με το τουφέκι κάποιον αξιόλογο ψηλό για να καλύψουν τη θέση του σέντερ.
Αν εξαιρέσει κανείς τον Σέρχιο, τον Καλάθη και ενδεχομένως τον Ντε Κολό που απ' ό,τι φαίνεται δεν θα επιστρέψει τελικά στην Ευρώπη, οι υπόλοιποι διαθέσιμοι πόιντ γκαρντ δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Ομπράντοβιτς και η επιλογή των Αμερικανών ήταν λίγο - πολύ αναγκαστική, τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Με Γκούντελοκ και Χίκμαν στις θέσεις «1» - «2», η Φενέρ είναι υποχρεωμένη να πάει σ' ένα μοντέλο αλά Μπλατ και είναι θέμα του Ομπράντοβιτς το αν θα καταφέρει να προσθέσει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σ' αυτό το παιχνίδι. Πιθανότατα θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε μια ομάδα του Ομπράντοβιτς να βασίζεται περισσότερο στα αθλητικά προσόντα, λιγότερο στο μυαλό κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως ο Ζοτς θα βάλει τα χαλινάρια στους παίκτες του και ταυτόχρονα θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Θα πει κάποιος πως το ίδιο μοντέλο επιχείρησε να εφαρμόσει και φέτος, με την παρουσία του ΜακΚάλεμπ και την προσθήκη του Πιέρ Τζάκσον, με τη διαφορά πως ο μεν πρώτος είχε πανάκριβο συμβόλαιο και δεν μπορούσε να αποδεσμευτεί, ενώ ο δεύτερος αποκτήθηκε μετά τον τραυματισμό του Σιπάχι και οι επιλογές στην αγορά ήταν μηδαμινές έως ανύπαρκτες.
Τώρα, ο «Ζοτς» υπογράφει εξ ολοκλήρου τις επιλογές, βάζει την προσωπική του σφραγίδα στο νέο μοντέλο και για να πετύχει θα πρεπει να προσαρμοστεί και ο ίδιος στα νέα δεδομένα...
Υ.Γ1: Τα οικονομικά δεδομένα στη χώρα μας είναι τέτοια που είναι αδύνατον να ακολουθήσουμε τους Ρώσους, τους Τούρκους, ακόμη και τους Ισπανούς. Τα πράγματα είναι απλά κι αυτό ισχύει τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό. Κατά βάση σε επιλογές «λαχεία» θα πάνε οι δύο ομάδες (π.χ. Σλότερ, Μπράουν), από την στιγμή που δεν μπορούν να πάρουν παίκτες από το πάνω ράφι. Οταν για παράδειγμα ο Χίκμαν υπογράψει στη Φενέρ με 1,25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως ή ο Ντιλένι παίρνει 2,5 εκατομμύρια από την Λοκομοτίβ, τότε αναγκαστικά θα πας σε επιλογές δεύτερης και τρίτης επιλογής, ελπίζοντας να φανείς τυχερός...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Καραγκούνης και ο Σαραβάκος....!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αρνητική εξέλιξη στο θέμα επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη και θυμάται την επιστροφή του Δημήτρη Σαραβάκου...
Δεν το κρύβω, το φωνάζω ότι με τον Γιώργο Καραγκούνη έχω ένα δέσιμο χρόνια ολόκληρα, από τότε που πιτσιρίκι πέρασε τις πύλες της Παιανίας και εγώ όντας νέος ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού παρακολουθούσα με θαυμασμό την εξέλιξή του. Σας το λέω αυτό, για να ξεκαθαρίσω από την αρχή, ότι επιθυμούσα διακαώς την επιστροφή του «Κάρα» στην ομάδα, για να την βοηθήσει με την κλάση του και αγωνιστικά και με την προσωπικότητά του εξωαγωνιστικά. Επίσης πρέπει να σας πω, ότι την αρνητική εξέλιξη στο θέμα του «Καρα» την φοβόμουνα από τότε που έγινε η κουβέντα του Γιώργου με τον Νταμπίζα και τον Αναστασίου και το θέμα δεν έκλεισε θετικά(για αυτό και ήμουνα επιφυλακτικός για την κατάληξη του θέματος τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στα γραπτά μου και δεν συμμεριζόμουνα την σιγουριά που υπήρχε).
Αυτή η επιστροφή είτε θα γινόταν άμεσα, είτε δεν θα γινόταν αν καθυστερούσε... Είναι η τρίτη χρονιά , που η παραμονή (το 2012), η η επιστροφή του «τυπάρα»(το 2013 και το 2014) γίνεται σίριαλ με την ίδια αρνητική κατάληξη. Είναι γνωστό επίσης υπήρχε ρήξη στις σχέσεις Αλαφούζου, Καραγκούνη με τις δηλώσεις, που έγιναν πέρυσι για το θέμα Νταμπίζα. Ενα γυαλί, που ράγισε και δεν κόλλησε ποτέ. Ο Νταμπίζας έκανε προσπάθεια για αυτό εδώ και ένα μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Για αυτό και άφηνε ανοιχτό το θέμα και δεν το είχε κόψει πριν ένα μήνα, διότι πίστευε ότι τελικά θα ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο και η επιστροφή θα γινόταν. Λάθος για μένα. Γιατί; Διότι ένα μήνα τώρα ο κόσμος έχει πιστέψει, ότι ο Καραγκούνης επιστρέφει σίγουρα στον Παναθηναϊκό και για αυτό προχθές αρκετοί αιφνιδιάστηκαν. Εγώ πιστεύω , ότι αυτό το θέμα δεν έπρεπε να τραβήξει τόσο πολύ. Επρεπε από την πρώτη στιγμή να τελειώσει  και να μην γίνει σίριαλ. Πέρα από την θέση μου για την επιστροφή Καραγκούνη που νομίζω είναι ξεκάθαρη θυμήθηκα και μία άλλη μεγάλη μορφή του Παναθηναϊκού , που είχε επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του, αλλά τελείωσε άδοξα την καριέρα του.
Ο Δημήτρης Σαραβάκος το καλοκαίρι του 1997 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη, με τον οποίο είχε έρθει σε ρήξη όταν είχε φύγει για την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1994. . Ο τότε προπονητής της ομάδας Βασίλης Δανιήλ και άνθρωποι του περιβάλλοντος του προέδρου του Παναθηναϊκού τον είχαν «ψήσει» να δεχθεί και πάλι πίσω τον «Μητσάρα». Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης το έκανε αυτό με μισή καρδιά, ο Σαραβάκος το έκανε με όλη του την καρδιά. Αποτέλεσμα; Ενα βράδυ του χειμώνα, μόλις πέντε μήνες μετά την
 επιστροφή του ο Σαραβάκος μάζεψε τα πράγματά του και αθόρυβα χωρίς να πει κουβέντα σε κανέναν αποχώρησε από την Παιανία και «κρέμασε» τα παπούτσια του. Ο Βασίλης Δανιήλ, που ήθελε να γυρίσει ο Σαραβάκος δεν τον χρησιμοποίησε , πάρα μόλις σε δύο παιχνίδια και συνήθως τον άφηνε και εκτός αποστολής. Ο πρωταγωνιστής Σαραβάκος δεν άντεξε το ρόλο του κομπάρσου και αποχώρησε....
Η επιστροφή Καραγκούνη, αν γινόταν τώρα θα γινόταν με μισή καρδιά, από πλευράς Παναθηναϊκού και με ολόκληρη καρδιά από πλευράς «Καρα». Οταν μία επιστροφή ενός παίκτη -σημαία για μία ομάδα, γίνεται με μισή καρδιά από την μία , η την άλλη πλευρά καλύτερα να μην γίνεται. Στην περίπτωση Σαραβάκου είδαμε τι έγινε. Δεν θα ήθελα με τίποτα να γίνει το ίδιο με τον «Καρα». Εχω στενοχωρηθεί με την αρνητική εξέλιξη στο θέμα του, διαφωνώ, αλλά από την άλλη ότι από την στιγμή, που η ομάδα δεν τον ήθελε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πίσω, είναι καλύτερα που δεν έγινε η επιστροφή. Για μένα ο «Καρα» θα μείνει για πάντα ψηλά, μέσα στην καρδιά μου και «πράσινος» και στην καρδιά όλων των φίλων του Παναθηναϊκού, που οφείλουμε να του πούμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα.
Πηγή: gazzetta.gr

Να αποφασίσουμε τι θέλουμε…!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για τις αντιδράσεις και την ψυχολογία του κόσμου μετά από την κίνηση του Ολυμπιακού για τον Αμπιντάλ.
Πολλές φορές στον Ολυμπιακό δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Ο υπογράφων έχει περάσει στη ζωή του από αρκετές θύρες του παλιού (κυρίως) Καραϊσκάκη και νομίζει ότι ξέρει να ψυχολογεί τα θέλω του κόσμου. Αλλά υπάρχουν φορές που η… επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και αυτό οφείλεται κυρίως στην τεράστια αγάπη που τρέφει ο κόσμος για την ομάδα.
 
Στην βραδινή εκπομπή της Πέμπτης στο NovaΣΠΟΡ FM, αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού, δεν είδε με καλό μάτι την μεταγραφή του Αμπιντάλ. «Τι να τον κάνουμε, ο Έφενμπεργκ τί ηλικία έχει» και άλλα τέτοια παρόμοια μηνύματα, ερχόντουσαν στο στούντιο. Υπήρχαν φυσικά και άλλα που έλεγαν το αυτονόητο. Ότι ο Αμπιντάλ είναι τεράστια προσωπικότητα, ότι είναι άδικο κάποιοι να μειώνουν την αξία του συγκεκριμένου παίκτη.
 
Και φυσικά έτσι έχουν τα πράγματα, έστω και αν υπέστη ραδιοφωνικό… λιθοβολισμό, επειδή υποστήριζα και υποστηρίζω ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, με την εμπειρία του, αλλά και την κλάση του. Και όπως γράφει σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος, ο Μίτσελ ζήτησε έναν έμπειρο παίκτη για την άμυνα και νομίζουμε ότι ο Αμπιντάλ έχει αυτά τα χαρακτηριστικά…
 
Μιλούσαν για ποδοσφαιριστή με προβλήματα υγείας, τα οποία όμως ΞΕΠΕΡΑΣΕ και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα, ότι πέρυσι μέτρησε 26 συμμετοχές με τη Μονακό και 2.311 αγωνιστικά λεπτά. Αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες… Πάμε παρακάτω. Αρκετοί από τους φίλους του Ολυμπιακού που γκρίνιαζαν και δεν ήθελαν την μεταγραφή Αμπιντάλ, θέλουν μεν ταλαντούχους νεαρούς, αλλά δεν μας κάνουν ο Μασουάκου και ο Ελαμπντελαουί! Που και οι δύο ανήκουν στην κατηγορία των παικτών, που μπορούν κάλλιστα να βγουν και να αποκτήσουν και μεταπωλητική αξία.
 
Ο πρώτος έπαιξε βασικός στο Σαμπιονά, σε ηλικία 20 ετών και ο δεύτερος βασικός στην Μπουντεσλίγκα, σε ηλικία 22 ετών. Πώς στο διάολο γίνεται, να είναι άχρηστοι, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω…
Και ο ισχυρισμός ότι έπαιζαν σε μικρές ομάδες, για μένα δεν στέκει. Εικοσάχρονο βασικό που παίζει στη Σάλκε, στη Μπάγερν, στη Μαρσέιγ, στη Λυόν, στην Παρί, στην Ντόρτμουντ, δεν γίνεται ελληνική ομάδα να τους αποκτήσει.  Συν τοις άλλοις και ο Χολέμπας για τον οποίο τα δεδομένα… αγάπης αλλάζουν με τις μέρες και τις εμφανίσεις στη Β’ Γερμανίας έπαιζε…
 
Εν ολίγοις οι μέχρι στιγμής μεταγραφές, γιατί ακολουθούν και άλλες, μια χαρά είναι. Προσωπικά έχω ενστάσεις για τους Γκαζαριάν και Παπάζογλου, αλλά θα τους δούμε στο γήπεδο.
 
Υ.Γ. Ειλικρινά, εμένα δεν με απασχολεί αν για κάποια μεταγραφή, χρειαστούν 10 εκατομμύρια ευρώ ή… μηδέν ευρώ. Αυτό που θέλω, είναι οι παίκτες να προσφέρουν. Αν δε το κάνουν, καλά να είμαστε και θα τα δούμε όλα…
Πηγή: gazzetta.gr

Αναστασιάδης-Βρύζας και… εχθρός του Ολυμπιακού!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που χτίζει ο Άγγελος και τις μεγάλες αλλαγές που θα υπάρχουν στο ρόστερ, ενώ σχολιάζει και την... κωλοτούμπα του Παναθηναϊκού.Αρχές Ιουλίου δείχνει το ημερολόγιο! Για τον ΠΑΟΚ όμως, είτε αρχές Ιουνίου, είτε αρχές Ιουλίου το ίδιο και το αυτό είναι! Αν μάλιστα η κατάσταση θα είναι παρόμοια και κατά τις αρχές Αυγούστου, τότε φασκελοκουκούλωστα...

Όταν ο Σαββίδης αποφάσιζε την συμφωνία με τον Αναστασιάδη (θυμίζουμε ότι αρχικά συμφώνησαν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών γύρω στα μέσα Μαίου και τελικά υπέγραψαν μαζί με το μουντιάλ!) αναφέραμε ότι αλλάζουν τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ με τον μεγαλομέτοχο να αποφασίζει γενικό συμμάζεμα! «Πέφτει ο πήχης» τονίζαμε και ακολούθησαν διάφορες αντιδράσεις, όσων επιμένουν στον λαϊκισμό και σε όλα όσα ικανοποιούν το… μάτι και το αφτί του φιλάθλου.

Ο πήχης φυσικά δεν πέφτει λόγω Αναστασιάδη! Οικονομικά βέβαια το να ξεκινάς μία σεζόν με προπονητή 1,5 εκατομμυρίου και την επόμενη να οδηγείσαι σε λύση που στοιχίζει υποπολλαπλάσια χρήματα, είναι απόδειξη και όχι ένδειξη, οικονομίας και συντηρητικής πολιτικής. Από τότε ακολούθησαν πολλά, ενώ σιγά-σιγά όλοι καταλαβαίνουν προς τα που βαδίζει ο ΠΑΟΚ.

Το ότι βέβαια ο Στέφενς στοίχισε πολλά περισσότερα από τον Άγγελο μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί! Η δουλειά και η προσήλωση με την αγωνία και το ενδιαφέρον του ενός που θα πάρει από κάθε νέο και νεαρό παίκτη 20-30% παραπάνω από ότι ξέραμε μέχρι τώρα , σε σχέση με το 5-2 σε όλες τις παραλλαγές του άλλου, θα προκαλέσει πολλά γέλια αλλά και πολλά κλάματα, όταν θα γίνεται η σύγκριση!

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ θα ποντάρει πολλά περισσότερα από ότι περιμέναμε στον προπονητή του. Το ρόστερ θα είναι πολύ-πολύ διαφορετικό από πέρυσι και όποιος πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα καλύψει την ποιότητα παικτών όπως οι Νάτχο- Στοχ- Λούκας-Λίνο- Βούκιτς- Κατσουράνης-Ινσαουράλντε, είναι ξεκάθαρο ότι ονειρεύεται. Ας τους καλύψει πρώτα αριθμητικά, κάτι το οποίο επίσης θα αποτελέσει έκπληξη και βλέπουμε για τα άλλα.

Ο Αναστασιάδης μπορεί ως άνθρωπος και ως προπονητής να έχει πολλά στραβά, είναι όμως ο πλέον ικανός να εμπνεύσει ένα σύνολο, να πάρει από τον καθένα το κάτι παραπάνω, να φτιάξει μία οικογένεια και τελικά να μεταδώσει πίστη στους παίκτες του ότι μπορούν να πετύχουν κάτι το ακατόρθωτο! (Όχι βέβαια το πρωτάθλημα Ελλάδας. Γιατί εκεί και παικταράδες και ομαδάρα να έχεις, πρέπει να κατακτήσεις γύρω στους 100 βαθμούς για να το… διεκδικήσεις!)

Πολλοί (άλλων ομάδων) μπορεί και να γελάτε! Κάντε ότι θέλετε! Πολλά άλλα δεν έχει να περιμένει ο φετινός ΠΑΟΚ! Τον προπονητή του περιμένει να κάνει το θαύμα και επιτέλους να δημιουργήσει μία καλή ομάδα, με αρχές, με σταθερότητα και με πίστη στις δυνατότητές της! Αυτόν τον προπονητή που γύρω στις αρχές Ιουνίου του είπαν ότι… «παίρνουμε τον Ρατ» και είναι ακόμη αμφίβολο αν… της Παναγίας θα έχει σημειωθεί εξέλιξη με αυτή την μεταγραφή!

Γιατί συμβαίνει και γιατί… δεν συμβαίνει το κάθε τι στον ΠΑΟΚ, ένας άνθρωπος ξέρει. Ο Ζήσης Βρύζας! Ο μοναδικός που έχει επιβιώσει στην θέση του, επί Σαββίδη! Όλοι (σχεδόν) οι υπόλοιποι άλλαξαν θέση ή αντικαταστάθηκαν. Και ο Βρύζας όσο περνάει ο καιρός τόσο και ισχυροποιείται. Μέχρι και πέρυσι για παράδειγμα, πολλές φωνές από διάφορες μεριές τον κατηγορούσαν για κάθε τι που συνέβαινε και ειδικά για το «ανύπαρκτο πλάνο λειτουργίας αλλά και ενίσχυσης της ομάδας» όπως υποστήριζαν. Τότε «έπρεπε» να φταίει εκείνος αλλά και οι συνεργάτες του-επιλογές του, για κάθε τι!
Και… ω του θαύματος, ενώ φέτος μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι τρισχειρότερη, ενώ η ομάδα ξέρει τις ανάγκες της και έχει δυνατότητες να καλύψει τα κενά της από τον Μάιο, αλλά έφθασε Ιούλιος και σημειώνονται μόνο απώλειες και αποτυχίες, ενώ έχουν σπάσει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ καθυστέρησης στην υλοποίηση συμφωνιών, ο Βρύζας είναι στο απυρόβλητο!

Αν δεν είναι αυτή επιτυχία ενός παράγοντα τότε ποια είναι;

Είναι και γι’ αυτόν πάντως δύσκολο να βγει και να εκτεθεί και να μιλήσει και να εξηγήσει στον κόσμο το πλάνο(!!!) τι γίνεται, που πάει και πώς θέλει να φθάσει στον στόχο του ο ΠΑΟΚ. Αφού ξέρει ότι αν ένα μεσημέρι αναφέρει στον κόσμο τρία δεδομένα στοιχεία, (πέρα από το ότι πρέπει να κάνει μαγικά στον λόγο του για να μην θίξει τον μεγαλομέτοχο και την φιλοσοφία του) μέχρι να βραδιάσει τα δύο μπορεί και να έχουν αναιρεθεί!
Γι’ αυτό προτιμάει να υπομένει ότι… υπομένει και να ικανοποιείται με ότι έχει…

Αν βέβαια, το δίδυμο του συγκεκριμένου με τον Αναστασιάδη, δεν καταφέρουν να αλλάξουν την φιλοσοφία Σαββίδη στο ποδόσφαιρο, αν δεν τον πιέσουν, αν δεν τον κάνουν να τους εμπιστευθεί, δεν θα το πετύχει ποτέ κανείς.

Κάποιοι κακοπροαίρετοι θεωρούν και υποστηρίζουν ότι ούτε τώρα θα δοκιμάσει κανείς να πει… «όχι» στον Σαββίδη.

Δεν πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούν!

* Όλα όσα έγιναν μετά την ψηφοφορία στη λίγκα ανέδειξαν και πάλι κάτι εκπληκτικό! Την μεγάλη κωλοτούμπα, την έκανε ο Παναθηναϊκός! «Ο μεγάλος εχθρός του Ολυμπιακού, ο ακούραστος πολέμιος του συστήματος, ο ένας από τους ισχυρούς πόλους στην λίγκα και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!»

Παρολ’ αυτά, το θέμα της Ελληνικής ποδοσφαιρικής επικαιρότητας, το μεγάλο πρόβλημα που αναδείχθηκε, ήταν... ο ΠΑΟΚ. Δικαίως βέβαια πολλοί προβληματίστηκαν και απογοητεύτηκαν από την ψήφο του Βρύζα που προφανώς δεν ζύγισε καλά τις καταστάσεις και «πλήγωσε» εκ νέου το εσωτερικό της ομάδας του, αφού επί της ουσίας και το 18-0 και το 17-1 το ίδιο αποτέλεσμα θα έφερναν.

Κι’ αν στον ΠΑΟΚ καλώς έγινε ότι έγινε ( με όλο αυτόν τον ντόρο) πώς όλοι και όλα τα Μέσα, ξεπέρασαν σα να μην έγινε, τον γάμο των δύο αιώνιων, που φυσικά μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και την επικύρωση της βαθμολογίας (αφού ο Παναθηναϊκός αδειοδοτήθηκε) τα βρήκαν σε ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα;

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο ή και… αξιοζήλευτο, είναι το πώς… ΔΕΝ αντέδρασε ο οργανισμός του Παναθηναϊκού! Το εσωτερικό του!

Για να δούμε στο πρώτο πέναλτι τι θα γίνει…
Πηγή: sportdog.gr