Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

«Η τελευταία μου ευκαιρία»

Ο Σβέζνταν Μισίμοβιτς ξεκαθάρισε στη διοίκηση της Βόλφσμπουργκ την επιθυμία του να αποχωρήσει φέτος, καθώς τόνισε ότι ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία να αγωνιστεί εκτός Γερμανίας. Ο Βόσνιος μεσοεπιθετικός είναι από τους ποιοτικότερους παίχτες της ομάδας και είναι λογικό η διοίκηση των «Λύκων» να μην επιθυμεί την παραχώρησή του. Ο ίδιος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Φιορεντίνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης και με δηλώσεις του στη «Μπιλντ» τόνισε την επιθυμία του να δοκιμάσει κάτι καινούριο στην καριέρα του, εκτός Γερμανίας, απορρίπτοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο να ξανασυνεργαστεί με τον Φέλιξ Μάγκατ, αυτή τη φορά στη Σάλκε.

«Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στην ηλικία των 28 ετών και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσω κάτι καινούριο στην καριέρα μου. Είναι ίσως η τελευταία μου ευκαιρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό», δήλωσε ο διεθνής Βόσνιος ποδοσφαιριστής. Η τιμή του Μισίμοβιτς αναμένεται να αγγίξει τα 10 εκατ ευρώ.

Σε αναζήτηση προπονητή ο Άγιαξ

Μπορεί ο Μάρτιν Γιολ να έκανε την Παρασκευή τις πρώτες του εκτιμήσεις για τις αναμετρήσεις του Άγιαξ με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πιθανότατα όμως ο ίδιος δεν θα δώσει το «παρών».Αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ολλανδός προπονητής τα έχει βρει σε όλα με την Φούλαμ και μέχρι την Δευτέρα θα ανακοινωθεί επίσημα από τους «κότατζερς». Ο Γιολ πηγαίνει στο Λονδίνο για να αντικαταστήσει τον Ρόι Χόντσον που με την σειρά του έχει συμφωνήσει εδώ και κάποιες εβδομάδες με την Λίβερπουλ.

Το συμβόλαιο του 54χρονου τεχνικού με τον Άγιαξ έχει ισχύ ως το επόμενο καλοκαίρι, συνεπώς οι Άγγλοι θα πρέπει να αποζημιώσουν τους Ολλανδούς που φαίνεται πως έχουν δώσει την συγκατάθεση τους. Ο Γιολ έχει συμφωνήσει με την Φούλαμ, με την αμοιβή του να φτάνει το 1.5 εκατομμύριο λίρες, ετησίως.

Ένας από τους βασικούς λόγους της φυγής του Ολλανδού από τον «Αίαντα» είναι τα πολλά οικονομικά προβλήματα του συλλόγου που λέγεται πως θα πουλήσει φέτος το καλοκαίρι του Σουάρεζ, Στεκέλενμπουργκ και Φαν ντερ Βιλ προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Ξανάσμιξαν Μαντσίνι και Λομπάρντο

Στο προπονητικό τιμ της Μάντσεστερ Σίτι προστέθηκε ο Ατίλιο Λομπάρντο, παλιός συμπαίκτης του Ρομπέρτο Ματσίνι στην Σαμπντόρια.Ο 44χρονος παλαίμαχος άσος έχει εμπειρία από τα αγγλικά γήπεδα αφού από το 1997 ως το 1999 αγωνιζόταν στην Κρίσταλ Πάλας, εκτελώντας μάλιστα και χρέη παίκτη-προπονητή στον σύλλογο του Λονδίνου.

Ο Λομπάρντο βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, στην αμερικάνικη περιοδεία της Μάντσεστερ Σίτι. Να σημειωθεί πως στο προπονητικό τιμ των «πολιτών» προστέθηκε από τις αρχές του καλοκαιριού ακόμα ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Σαμπντόρια, ο Ντέιβιντ Πλατ, ο οποίος ήταν συμπαίκτες με τους δύο Ιταλούς στα μέσα της δεκαετίας του 90’.

Γιουβέντους για Φορλάν

Έναν από τους βασικούς ήρωες της ιστορίας του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλει να βάλει στην «μηχανή» της η Γιουβέντους.Τις τελευταίες μέρες, οι Ιταλοί εντείνουν τις προσπάθειες τους για να αποκτήσουν τον Ντιέγκο Φορλάν για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Λίβερπουλ. Τα ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της «μεγάλης κυρίας», ο Τζιουζέπε Μαρότα, μπήκε σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά της Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ από την πλευρά της η διοίκηση των «ροχιμπλάνκος» ισχυρίζεται πως δεν έχει ακόμα στα χέρια της μια επίσημη πρόταση από τον σύλλογο του Τορίνου.

Το συμβόλαιο του Ουρουγουανού με τους Μαδριλένους λήγει το καλοκαίρι του 2013 και η ρήτρα αποδέσμευσης του ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Η Γιουβέντους δεν φαίνεται διατεθειμένη να φτάσει σε αυτό το ποσό για τον 31χρονο επιθετικό και πιστεύει πως μπορεί να τον ντύσει «μπιανκονέρο» καταβάλλοντας περίπου 20 εκατομμύρια στους Ισπανούς.

Μάλιστα, σε μια ενδεχόμενη συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους πιθανότατα θα παίξει ρόλο και ο Φάμπιο Γκρόσο, για τον οποίο ενδιαφέρεται η Ατλέτικο.

Ανακοίνωσε τον Μερεσιώτη


Στον Αγροτικό Αστέρα θα αγωνίζεται ως και το 2013 ο Κώστας Μερεσιώτης, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον μακεδονικό σύλλογο.Ο 23χρονος αμυντικός ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ηρακλή και αγωνίστηκε στη συνέχεια στο Θερμαϊκό Θέρμης και στη Ρόδο. Τον τελευταίο χρόνο ανήκε στο δυναμικό του Εορδαϊκού, όπου είχε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και 3 στο Κύπελλο Ελλάδος.

Αμέσως μετά την συμφωνία του ο Κώστας Μερεσιώτης δήλωσε στην ιστοσελίδα του Αγροτικού Αστέρα: «Η χαρά μου είναι μεγάλη που ανήκω πλέον σε μια ομάδα όπως ο Αγροτικός Αστέρας με τέτοια δυνατή παρουσία στη Β’ Εθνική. Ο Αγροτικός Αστέρας έχει γράψει ιστορία και σε πρωταθλήματα, αλλά και με την παρουσία του στο Κύπελλο. Εύχομαι ότι μαζί με τους συμπαίκτες μου θα δώσουμε το καλύτερο του εαυτού μας για να ξαναζήσει ο Εύοσμος και πάλι μεγάλες στιγμές.»

Tenorio-Στοίχημα...Δυάδα με Norrkeping καί Sao Paulo ..

Επιμέλεια-Tenorio.


Xεραιτώ όλα τα φιλαράκια .

Eμπλουτίζεται σιγά σιγά το στοιχηματικό πρόγραμμα, αρχίζουν αρκετά πρωταθλήματα καί έτσι οί επιλογές είναι πιό πολλές σε σχέση με πρίν.Αντε να μπαίνουμε σε ρυθμούς πρωταθλημάτων γιατί με το Μουντιάλ σκουριάσαμε.Στο κόλπο μπήκε η Δανία, η Αυστρία, καί η Ελβετία, καί με το καιρό θα αρχίσουν τα περισσοτέρα πρωταθλήματα καί θα θυμήζει χειμονειάτικη κατάσταση, όσο αφορά βέβαια την πληθώρα παιχνιδιών.Γιατί καιρικά είναι άστα να πάνε με αυτόν τον αποπνικτικό καιρό .

Σε κάποια φάση τον Αύγουστο, περίπου στα μέσα τού μήνα η στήλη θα κάνει ένα μικρό τάιμ άουτ γιά ξεκούραση.Να κάνουμε καί εμείς κάνα μπανάκι, να πάρουμε λίγι ιόδιο, γιατί θα φύγει το καλοκαίρι καί δεν θα έχουμε βρέξει ούτε της πατούσες των ποδιών.Μετά την ολιγοήμερη ξεκούρασει, θα είμαστε καί πάλι στις επάλξεις γιά να μπούμε με άλλον αέρα στην φετινή στοιχηματική αρένα.

Πάμε τώρα ευθύς αμέσως στα σημερινά να δούμε τι υπάρχει.


Trollhattan - Norrkeping (2)

Την περασμένη βδομάδα οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν γιά την τελευταία αγωνιστική τού πρώτου γύρου, με την Norrköping να επικρατεί στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας ευρεία νίκη επί της Trollhattan με σκόρ 3-0.Αυτήν τη φορά αγωνίζoνται γιά το δεύτερο γύρο.Βάση φόρμας οί γηπεδούχοι είναι γιά κλάματα, απόδειξη το ότι μετρούν μόλις 2 νίκες σε 15 παιχνίδια.Εντός έδρας μετρούν μόλις μία νίκη σε 7 αγώνες, ενώ διαθέτουν καί την χειρότερη επίθεση καί άμυνα στην κατηγορία.Ομάδα χαμηλών δυνατοτήτων πού θα είναι κατόρθωμα εάν σώσει την κατηγορία.

Η Norrkeping από την πλευρά της όχι ότι είναι καί σε καμιά σούπερ φόρμα, αφού μετρά μόλις 3 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια.Αλλά βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς, καί διαθέτει την καλύτερη επίθεση τού πρωταθλήματος με 28 γκόλ σε 15 παιχνίδια.Δηλαδή πετυχαίνει ένα γκόλ ανά αγώνα στατιστικά.Σκοράρει σχεδόν σε κάθε της παιχνίδι με μεγάλη ευκολία.

Την άνοδο κυνηγά η Norrköping , καί όπως καί να το κάνουμε είναι ανώτερη ομάδα από την TrollhättanΈχει καλύτερο υλικό, μεγαλύτερη εμπειρία σαν ομάδα, καί βαρύτερη φανέλα.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Norrkeping σε απόδοση (1.90)


Vitoria Baia - Sao Paulo (2)

Η Vitoria τα πήγε καλά στην επανέναρξη της περιόδου, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να κερδίσει εκτός έδρας, παίρνοντας μόλις τον δεύτερο βαθμό της, μακριά από το γήπεδό της, φέρνοντας 1-1, απέναντι στη Γκρέμιο.Eντός έδρας παραμένει αήττητη σε 3 αγώνες, με 2 νίκες, καί μία ισοαπαλία.Δεν είναι καί κάτι αμάν αμάν από πλευράς φόρμας,καθώς μετρά μόλις 2 νίκες σε 8 αναμετρήσεις εώς τώρα.

Η Sao Paulo δεν άρχισε καί πολύ καλά το πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή, καθώς γνώρισε ήττα - σοκ στο γήπεδό της, με σκορ 2-1, από την Αvai. Ουσιαστικά, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, από αντεπιθέσεις και ενώ πίεζε για γκολ. Στη συνέχεια, μείωσε χωρίς να μπορέσει να ισοφαρίσει, καί έτσι έχασε άλλο ένα παιχνίδι εντός έδρας, και απομακρύνθηκε περισσότερο από την κορυφή, αν και η πρώτη τετράδα δεν είναι πολύ μακριά της.Μετά τον αγώνα ο τεχνικός της Sao Paulo δήλωσε : «Η Αβάι ήταν καλύτερη από εμάς και κέρδισε δίκαια, αφού εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις αδυναμίες μας.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι το αουτσάιντερ τού αγώνα η Sao Paulo, το λέω αυτό γιατί με τέτοιες ομάδες σαν την Vitória, η τρικολόρ είναι όπως καί να το κάνουμε το φαβορί.Η Sao Paulo δείχνει να έχει πάρει τον αέρα της αντιπάλου της και σαφώς είναι καλύτερη ομάδα, φτάνει να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν κάνει, πρόσφατα. Πάντως, σαφέστατα οι φιλοξενούμενοι έχουν το προβάδισμα για τη νίκη.

Σε 10 παιχνίδια ανεξαρήτως έδρας, η Sao Paulo μετρά 9 νίκες επί της Vitória !

Θα ρισκάρω στο διπλό της Sao Paulo σε απόδοση (2.55)

Ανακεφαλαιώνοντας, οί επιλογές μου σε δυάδα με : Norrkeping - Sao Paulo.

Kαλά να περνάτε, τα σέβη μου...

Παίρνει Μπλάνκο από Λίβερπουλ

Πρόταση στη Λίβερπουλ για τον δανεισμό του Χεράρδο Μπλάνκο φαίνεται πως έχει κάνει η Κέρκυρα.Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Sportday", οι Φαίακες βρίσκονται πολύ κοντά στη μεταγραφή του 19χρονου αριστερού χαφ, καθώς οι «κόκκινοι» είναι θετικοί για την παραχώρηση του παίκτη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν νεότερα για την ολοκλήρωση της υπόθεσης του Αργεντινού τον οποίο η ομάδα του Μέσερσαϊτ απέκτησε από την Ρεάλ Μαδρίτης το 2007.

Δοκιμάζει νεαρό τερματοφύλακα

Τον Στέφανo Αζόφ Νταβίντοβιτς δοκιμάζει από το Σάββατο ο Μπάμπης Τεννές στα 3-5 Πηγάδια, όπου η Κέρκυρα πραγματοποιεί την προετοιμασία της. Ο 17χρονος πορτιέρο, ο οποίος γεννήθηκε στην Ρωσία από Έλληνες γονείς, θεωρείται εξαιρετική περίπτωση για επένδυση στο μέλλον. Έχει μάλιστα και πλούσια σωματικά χαρακτηριστικά, ιδανικά για τη θέση που αγωνίζεται.

Ανακοινώνεται του Γιάντση

Στο μεταξύ εντός του διημέρου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του Γιάντση, ο οποίος είχε συμφωνήσει προφορικά με την Κέρκυρα. Ωστόσο υπάρχουν κάποια τυπικά στην υπόθεση αφού ο 22χρονος επιθετικός περιμένει να μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή.

Με Κροατία στον ημιτελικό η Εθνική Νέων

Την Κροατία θα αντιμετωπίσει απόψε στο Ζαντάρ (8μ.μ.) η Εθνική Νέων στο πλαίσιο του ημιτελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ύστερα από μία συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση, οι Κροάτες κατάφεραν στα τελευταία δευτερόλεπτα να επιβληθούν της Σερβίας με 76-75 και να πάρουν το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό. Στον έτερο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα αναμετρηθούν Ισπανία (64-50 το Μαυροβούνιο) και Γαλλία (80-57 την Ουκρανία).

Μίσσας: «Ριμπάουντ και άμυνα»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας, μιλώντας για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, τόνισε: «Κάναμε ένα υποτονικό ξεκίνημα... Ίσως μας επηρέασε και το ότι παίζαμε τόσο νωρίς, η αλλαγή γηπέδου. Βρήκαμε όμως το ρυθμό μας μέσα από το παιχνίδι και κυρίως μέσα από την άμυνα. Ασκήσαμε μεγάλη πίεση στην άμυνα και ήταν βασικό ότι πήραμε τα ριμπάουντ και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που έχει στη σύνθεσή της τον πρώτο και τον τρίτο ριμπάουντερ της διοργάνωσης.

Τα ριμπάουντ μας έδωσαν και την ευκαιρία να βγούμε στον αιφνιδιασμό, να τρέξουμε. Επιθετικά είχαμε σωστές επιλογές, είχαμε υπομονή και καθαρά μυαλό και φτάσαμε τελικά στη νίκη και με διαφορά. Τώρα περιμένουμε τον αντίπαλο για τον ημιτελικό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι πραγματικά δυνατές και με πολύ ταλέντο».

Παπανικολάου: «Στόχος το μετάλλιο»

Από την πλευρά, του ο διεθνής φόργουορντ, Κώστας Παπανικολάου μιλώντας μετά την επικράτηση επί της Ρωσίας στην κάμερα της Fiba Europe, υπογράμμισε: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα πέντε πρώτα λεπτά του αγώνα. Ευτυχώς μετά βρήκαμε τον εαυτό μας και παίξαμε καλή άμυνα. Αυτό είναι το όπλο μας γιατί τα τελευταία τρία χρόνια αυτή μας έδωσε μετάλλια και τίτλους. Αυτή την άμυνα θέλουμε να παίξουμε και εδώ για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό και σε αυτή τη διοργάνωση.

Δεν είναι εύκολο να παίζεις ένα νέο ματς κάθε φορά έχοντας κάνει ενδιάμεσα μόνο μία προπόνηση αλλά είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες. Πιστεύω στο επόμενο ματς να είμαστε ακόμη καλύτεροι. Εμείς ξεκινήσαμε από την αρχή κοιτώντας ματς με ματς αλλά όταν έχεις πάρει τρία μετάλλια τα τελευταία τρία χρόνια, δεν μπορείς να λες ότι έχεις στόχο ένα καλό πλασάρισμα. Είμαστε εδώ για το μετάλλιο».

87% "ναι" στην τεχνολογία στη διαιτησία

Τι θέλουν οι οπαδοί στο μοντέρνο ποδόσφαιρο; Έρευνα των Ευρωπαϊκών Λιγκών σε 36.822 φιλάθλους έδειξε ότι επιθυμούν την τεχνολογία στη διαιτησία, τη μείωση των συμβολαίων των παικτών και το δίκαιο παιχνίδι. Ποιοι παράγοντες τους οδηγούν στην ομάδα που υποστηρίζουν... Σε έρευνα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών η οποία δειξήχθη τον Δεκέμβριο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2010 σε σύνολο 36.822 φιλάθλων σε διάφορα μέρη του κόσμου η συντιπρική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρη της υιοθέτησης τεχνολογικών βοηθημάτων στη διαιτησία και μάλιστα χωρίς να έχει διεξαχθεί το Μουντιάλ που έφερε το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων.

- Συγκεκριμένα το 87% των φιλάθλων λέει «ναι» στην εισαγωγή τεχνολογικών βοηθημάτων για τους διαιτητές.

- Από αυτό το ποσοστό, το 39% θέλει η τεχνολογία να εφαρμοστεί όπου είναι δυνατόν.

- Το 27% είναι υπέρ του υπάρχει βοήθεια της τεχνολογία μόνο στις φάσεις που γίνονται στην περιοχή του πέναλτι.

- Το 21% είναι υπέρ του να εφαρμόζεται μόνο για να διαπιστώνεται πότε η μπάλα περνά τη γραμμή του τέρματος.

- Επίσης το 88% ζητεί να χρησιμοποιείται το βίντεο για να ελέγχονται πειθαρχικά ποδοσφαιριστές που ξεγελούν τον διαιτητή και κερδίζουν πέναλτι

Τι ζητούν οι φίλαθλοι από τις λίγκες

- Το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι προτεραιότητα των λιγκών πρέπει να είναι η προσατασία των συλλόγων ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική τους επιβίωση.

- Το 18% πιστεύει ότι πρώτη προτεραίοτητα πρέπει να είναι η διαφύλαξη του υγειούς ανταγωνισμού.

- Το 13% πιστεύει ότι προτεραίοτητα πρέπει να είναι η παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών.

- Το 56% ζητεί να μπου περιορισμοί στους μισθούς των ποδοσφαιριστών και να μην μπορούν οι σύλλογοι να υπογράψουν όσο υψηλά συμβόλαια επιθυμούν.

«Η προσφορά παραμένει στο τραπέζι»

Ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Λίγκων, Γκρεκ Κλαρκ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνα τόνισε: «Για άλλη μια φορά οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους την οποία αξιολογούμε. Σε προηγούμενες σεζόν είχαμε δώσει στη ΦΙΦΑ την ευκαιρία να δοκιμάσει την τεχνολογία στις διοργανώσεις. Αυτή η προσφορά παραμένει στο τραπέζι»

Άλλα συμπεράσματα της έρευνας

- Το 55% πιστεύει ότι οι λίγκες κάνουν καλή δουλειά σε αντίθεση με το 11% που πιστέυει το αντίθετο.

- Το 65% των φιλάθλων είδε την ομάδα του για πρώτη φορά όταν ήταν κάτω των 11 ετών.

- Ο κυριότερος λόγος που οι φίλαθλοι υποστρηρίζουν μια ομάδα είναι η εντοπιότητα σε ποσοστό 65% και η επιρροή από την οικογένεια σε ποσοστό 45%

Τι είναι το πιο σημαντικό στο γήπεδο

- Με αριστά το 10 οι φίλαθλοι βαθμολογούν την διακέδαση που τους προσφέρει η παρακολούθηση αγώνα στο γήπεδο με 8,6

- Την ατμόσφαιρα με 8,5

- Την καλή οπτική στον αγωνιστικό χώρο με 8,5

- Την ασφάλεια με 8,2

- Τη νίκη της ομάδας τους με 8,2

Τι είναι η ΄Ενωση Ευρωπαϊκων Λιγκών

Στην Ευρώπη, οι λίγκες, δηλαδή οι φορείς που διοργανώνουν τα πρωταθλήματα των μεγάλων κατηγοριών οργανώνονται. Από το 2005 έχει ιδρυθεί η «Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών» η οποία σήμερα αριθμεί 30 μέλη ανάμεσά τους και η δική μας Σούπερ Λίγκα. Σκοπός της είναι η παρακολούθηση η επισήμανση και η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Λίγκες έχουν η Ελλάδα, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Αγγλία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Σκωτία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Σερβία, η Δανία και άλλες χώρες.

«Κρίνεται» του Σένα

Ανοικτό παραμένει το θέμα του Μάρκος Σένα παρά την πρωταρχική άρνηση του ιδίου για μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Διορία δύο ημερών στον Ισπανό άσο για να απαντήσει. Όλες οι λεπτομέρειες για τον αμυντικό μέσου.

Η πλευρά του 34χρονου Μάρκος Σένα, είχε επικοινωνία χθες το βράδι με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού, με τους ανθρώπους της δεύτερης να ζητούν από τους εκπροσώπους του Ίβηρα παίκτη να περιμένει… στο ακουστικό του μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ευελπιστούν ότι τόσο το θέμα του Σένα όσο και αυτό του Ριέρα μπορούν να «κλείσουν» θετικά για την ομάδα αν και αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Η εξέλιξη στο θέμα Ριέρα, θα σηματοδοτήσει την επόμενη ημέρα στον Πειραιά και σε αυτή περιλαμβάνεται και ο Σένα.

Η νέα πρόταση

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση στον Σένα στην οποία του πρόσφερε 1,1 εκατ. ευρώ συν έξτρα μπόνους για ένα χρόνο συμβόλαιο, με όρο ότι εφόσον αγωνιζόταν σε 25 συνολικά παιχνίδια τότε το συμβόλαιο του θα ανανεωνόταν αυτομάτως. ΟΣένα απάντησε αρνητικά σε αυτή τη πρώτη επαφή μιας και το ποσό που αξιώνει και… έπεσε στο τραπέζι ήταν αυτό του 1,8 εκατ. ευρώ.

Χθες όμως η πλευρά του Ολυμπιακού επικοινώνησε για μία ακόμη φορά, με αυτή του Ισπανού παίκτη και οι Πειραιώτες τόνισαν στους Ίβηρες ατζέντηδες, να περιμένουν για δύο μέρες ακόμη μιας και θέλουν να δουν το τι θα γίνει με τον Ριέρα κι αν το θέμα του έτερου Ισπανού της Λίβερπουλ θα έχει θετικό φινάλε για την ομάδα.

Τζιόλης και Ντιαγέ στο προσκήνιο

Σε περίπτωση που ο Σένα απαντήσει εκ νέου αρνητικά και ο Ριέρα υπογράψει στον Ολυμπιακό τότε οι «κόκκινοι» θα στραφούν σε άλλες λύσεις για τη προσθήκη του αμυντικού μέσου, με τα ονόματα των Τζιόλη και Ντιαγέ να ξεχωρίζουν.

Για τον Έλληνα άσο της Σιένα υπάρχουν φήμες ότι είναι εντός πλάνων αλλά σαν δευτερεύουσα λύση ενώ ανοικτή παραμένει και η επιλογή του Εν Ντιαγιέ της Νανσί μιας και οι απαιτήσεις των Γάλλων είναι στα 3 εκατ. ευρώ και δεν πρόκειται να πέσουν για κανέναν λόγο.

Στην Κρήτη ο Μαρινάκης

Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Κι αυτό διότι ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έχει μία προσωπική υποχρέωση. Τον γάμο ενός φιλικού του προσώπου. Σαφώς και δεν θα μείνει… αμέτοχος μιας και οι εξελίξεις… τρέχουν και θα πρέπει συνεχώς να ενημερώνεται για όλα τα τεκταινόμενα στην ομάδα.

Ανανέωσε ο Μαρτίνο

Ο προπονητής της Παραγουάης, Χεράρδο Μαρτίνο ανανένωσε την συνεργασία του με την ομοσπονδία της χώρας ώστε να οδηγήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που θα πραγματοποηθεί στην Βραζιλία. Ο Μαρτίνο ανανέωσε τη συνεργασία του για τέσσερα ακόμα χρόνια και τόνισε μετά από αυτό: «Φτάσαμε σε τετραετή συμφωνία, βάσει των τωρινών όρων. Αυτό σημαίνει ότι θα καθήσουμε ξανά στο τραπέζι για να μιλήσουμε μετά τη διαδικασία του Κόπα Αμέρικα».