Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

UEFA&FIFA στέλνουν τον νόμο στις επιτροπές έκτακτης ανάγκης!!

Οι διεθνείς ομοσπονδίες αναμένουν τις ακριβείς μεταφράσεις του νόμου, ο οποίος θα είναι το αντικείμενο συνεδρίασης των emergency committees που θα αποφασίσουν (την ερχόμενη εβδομάδα) αν υπάρχει ή όχι λόγος GREXIT.
Το νομοσχέδιο Κοντονή ψηφίστηκε και αποτελεί πλέον ουσιαστικά νόμο του κράτους, το θρίλερ περί του GREXIT συνεχίζεται και το gazzetta.gr συνεχίζει να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα τους Ελληνες για αυτό το μείζον, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ζήτημα με διαδοχικά ρεπορτάζ, τα οποία διαρκώς επιβεβαιώνονται.
Μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι UEFA&FIFA αναμένουν μεταφρασμένο το τελικό κείμενο νόμου. Το περιμένουν τόσο από το υφυπουργείο Αθλητισμού όσο και από την ΕΠΟ. Και όταν παραλάβουν τα τελικά κείμενα με ακριβή μετάφραση, αυτά θα σταλούν στις emergency committees των δύο ομοσπονδιών, οι οποίες θα συνεδριάσουν (πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας) προκειμένου να κρίνουν αν ο νόμος παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και φυσικά συγχρόνως να αποφασίσουν αν υπάρχει ή όχι λόγος αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις. Συνεπώς δεν αναμένεται εξέλιξη στην υπόθεση νωρίτερα από την ερχόμενη εβδομάδα.
Το γεγονός ότι η ΕΠΟ αποφεύγει να προβλέψει αν αποφεύχθηκε ή όχι το GREXIT, σε πλήρη συντονισμό με την UEFA, της οποίας τα στελέχη αποφεύγουν οποιαδήποτε εκτίμηση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δείχνει ότι τόσο η ελληνική όσο – κυρίως – και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν εμπιστεύονται τις διαβεβαιώσεις που λαμβάνουν από τους συνεργάτες του υφυπουργού Αθλητισμού περί των τελικών διατυπώσεων των άρθρων και περιμένουν την τελική μετάφραση για να διαπιστώσουν αν ο Σταύρος Κοντονής έχει ή όχι παίξει με τις λέξεις και τις διατυπώσεις, δηλαδή αν τα άρθρα του νόμου ξεκαθαρίζουν ή όχι ότι η ΕΠΟ είναι η μόνη που λαμβάνει αποφάσεις για τα διοικητικά ζητήματα του ποδοσφαίρου.
Οπως φάνηκε και στην τελευταία επιστολή του Γενικού Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο, η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η οποία χειρίζεται εν λευκώ την υπόθεση και από πλευράς FIFA, έχει εκπλαγεί αρνητικά από τους χειρισμούς του υφυπουργού Αθλητισμού στην υπόθεση του νομοσχεδίου, γεγονός που μπορεί να παίξει ρόλο στην τελική απόφαση των διεθνών ομοσπονδιών.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Aρχική συμφωνία με 2 για ΠΑΟΚ!!

Εκτός από τους Χαρίση και Κοροβέση στον ΠΑΟΚ, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα υπάρχει μια προσυμφωνίατην οποία "έτρεξε" ο Παντελής Κωνσταντινίδης η οποία θα ενεργοποιηθεί μόνο με την σύμφωνη γνώμη του τεχνικού διευθυντή.  
Μπορεί να μην υπάρχει τεχνικός διευθυντής ακόμα, όμως στην ΠΑΕ κάνουν κινήσεις προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει ποδοσφαιριστές που θεωρούν στον ΠΑΟΚ ότι μπορούν να βοηθήσουν. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης έχει αναλάβει άτυπα ένα ρόλο σαν διεκπεραιωτή μεταγραφικών υποθέσεων εξετάζει όλες τις προτάσεις που καταφτάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ. Έτσι λοιπόν εκτός από τους Νίκο Κοροβέση και Χάρη Χαρίση, ο Δικέφαλος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με άλλους δυο ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Λίγκας και έχουν προσυμφωνήσει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί μόνον με τη σύμφωνη γνώμη του νέου τεχνικού διευθυντή. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το παλεύει για υποβιβασμό της Κέρκυρας ο Εργοτέλης!!

Τον υποβιβασμό της Κέρκυρας προσπαθούν να πετύχουν στον Εργοτέλη, μετά τα όσα είχαν βγει στο φως της της δημοσιότητας για πιθανότητα να είναι άλλος ο ιδιοκτήτης των «Φαιάκων» και άλλος να κινεί τα νήματα.
Αγωνιστικά έχει υποβιβαστεί, καθώς με μία αγωνιστική να παραμένει, ο Εργοτέλης δεν προλαβαίνει να μείνει στην Σούπερ Λίγκα. Οι Κρητικοί ωστόσο δεν καταθέτουν τα... όπλα και το παλεύουν αλλιώς. Συγκεκριμένα μετά την εκπομπή «Η ΔΙΚΗ» στον ΣΚΑΪ όπου και υπήρξε αποκάλυψη εγγράφου που τόνιζε πως στην Κέρκυρα άλλος είναι ο ιδιοκτήτης και άλλος κινεί τα νήματα.
Αν αυτό όντως ισχύει, τότε οι «Φαίακες» κινδυνεύουν σοβαρά με υποβιβασμό και στον Εργοτέλη το παλεύουν, προκειμένου να καταφέρουν να ρίξουν τους νησιώτες, ελπίζοντας από την άλλη είτε σε μια αναδιάρθρωση προκειμένου να μην υποβιβαστούν, είτε σε υποβιβασμό άλλης ομάδας για εξωαγωνιστικούς λόγους. Μάλιστα έστειλαν στην ΕΠΟ σχετικά έγγραφα, θέλοντας να καταφέρουν τον υποβιβασμό της Κέρκυρας.
Δεν αγχώνονται οι «Φαίακες»
Όσον αφορά την Κέρκυρα, οι νησιώτες δεν ανησυχούν και ποντάρουν πως την σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας την έχει ήδη εγκρίνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πλέον μένει να δούμε τι θα γίνει και το πότε, μιας και ακόμα δεν έχει υπάρξει νέα σύσταση της ΕΕΑ, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Γαλανόλευκα» χαμόγελα!

Ναι μεν, αλλά… Η Εθνική Παίδων ήρθε 2-2 με την Ρωσία στην πρώτη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 και το αποτέλεσμα της αφήνει γλυκόπικρη γεύση με βάση την απόδοση της.

«Γαλανόλευκα» χαμόγελα
Καλός κι ο βαθμός, μπορούσε και καλύτερα. Η Εθνική Παίδων αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) με τη Ρωσία για την πρώτη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 που διεξάγεται στη Βουλγαρία, ενώ η παρουσία της ήταν πολύ καλή στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Βασίλη Γεωργόπουλου βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ, αλλά ισοφαρίστηκε και τις δύο. Ο Κώστας Κιρτζιαλίδης άνοιξε το σκορ 37’ με ωραίο πλασέ, εκμεταλλευόμενος την πάσα του Λημνιού. Όμως ο Πλέντεφ έφερε την κατάσταση στα ίσα στο 59ο λεπτό. Το σουτ του Παυλίδη στο 64’ μας έβαλε ξανά μπροστά, αλλά οι Ρώσοι βρήκαν ξανά τρόπο να απαντήσουν στο 72’, με κεφαλιά του Ντενίσοφ.

inner

Λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα η ελληνική ομάδα σε καθοριστικό σημείο, στο 81’ όταν οι Νίκος Καραμήτος και Στέφανος Ευαγγέλου έχασαν διπλή τεράστια ευκαιρία μπροστά στην εστία του Μαξιμένκο.

O Βέλγος διαιτητής 'Ερικ Λάμπρεχτς παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Νικολάου (29'), Κατράνη (46'), Ντενίσοφ (65'), Τσιγκάνοφ (70').

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος δήλωσε: «Πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό, όμως αν κάποιος πρέπει να στενοχωρηθεί για το αποτέλεσμα είμαστε εμείς, γιατί είχαμε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Δείξαμε πάθος και αγωνιστική πειθαρχία απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και κρατάμε ως όφελος την απόδοσή μας και την καλή ψυχολογική κατάσταση».

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης- Κατράνης, Ευαγγέλου, Νικολάου (67' Καραμήτος), Ρέτσος, Νάτσος, Μίγγος, Παυλίδης (76' Δοδοντσάκης), Λημνιός, Τσίγγος, Κιρτζιαλίδης (47' Χατζηδίμπας).

ΡΩΣΙΑ: Μαξιμένκο- Κοτόφ, Καλούγκιν, Τατάεφ, Λομοβίτσκι, Γαβρίλοφ, Μαχατάτζε (69' Μπραγκίν), Τσιγκάνκοφ, Σελιούκοφ (52' Ντενίσοφ), Λισόφ (41' Πλέτνεφ), Γκαλάτζαν.

*Οι αγώνες σε επίπεδο Παίδων έχουν διάρκεια 80 λεπτών (2 ημίχρονα των 40 λεπτών). *Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε ο Πογκμπά!! (pics)

Μόνο χαμόγελα αυτή την εβδομάδα στη Γιουβέντους! Δεν είναι μόνο η μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη, είναι και ότι επέστρεψε στις προπονήσεις ο Πολ Πογκμπά που ετοιμάζεται για Μπερναμπέου.

Επέστρεψε ο Πογκμπά! (pics)
Ύστερα από σχεδόν δύο μήνες, ο Πολ Πογκμπά είναι έτοιμος για την επιστροφή στη δράση, στο κατάλληλο σημείο! Ο Γάλλος μέσος, λοιπόν, σήμερα προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του κι πάει για comeback.

inner

Λογικά αυτό θα γίνει το σαββατοκύριακο, στο αδιάφορο ματς πρωταθλήματος με την Κάλιαρι, ενώ φυσικά στόχος είναι πάρει κάποια λεπτά στα πόδια του, να δείξει καλά σημάδια ετοιμότητας και να προλάβει τον «τελικό» στο Μπερναμπέου.

inner

Γιατί κακά τα ψέματα, η ρεβάνς της Γιουβέντους με τη Ρεάλ Μαδρίτης (μετά και τη νίκη των μπιανκονέρι στο Τορίνο), είναι το μεγαλύτερο -μέχρι το επόμενο- παιχνίδι των πρωταθλητών Ιταλίας.

inner

Σημειώνεται πως ο Πογκμπά έχει να παίξει απ’ τις 18 Μαρτίου, όταν και τραυματίστηκε στο ματς με την Ντόρτμουντ, όπου η Γηραιά Κυρία είχε θριαμβεύσει μέσα στη Γερμανία (3-0) και είχε πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια του Champions League.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λύγισε ο Κύργιος!!

Το εμπόδιο του Τζον Ίσνερ αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τον Νικ Κύργιο, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Αμερικανό τενίστα με 2-1 σετ στο τουρνουά της σειράς ATP World Tour Masters 1000 στη Μαδρίτη.

Λύγισε ο Κύργιος!
Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το χθεσινό (6/5) θρίαμβό του απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ ο Νικ Κύργιος και να προχωρήσει μακριά στη Μαδρίτη. Ο Ελληνοαυστραλός δεν μπόρεσε να σταματήσει το εξαιρετικό σερβίς του Τζον Ίσνερ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-1 σετ (3-6, 7-6, 4-6) στο τουρνουά της σειράς ATP World Tour Masters 1000. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αμερικανός εφαρμόζοντας απόλυτα το πλάνο του δεν έδωσε καμία ευκαιρία σε όλο το ματς στον Κύργιο να κάνει break.

Στο πρώτο σετ ο Αμερικάνος βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσει στο 8ο game στη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε για να κάνει το «σπάσιμο» με αποτέλεσμα να πάρει αρχικά το προβάδισμα με 5-3 και λίγο μετά το σετ με 6-3 φτάνοντας στο 1-0.

Η συνέχεια δεν ήταν πολύ διαφορετική με τους δύο τενίστες να είναι πολύ αποτελεσματικοί στο σερβίς. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Κύργιος έσωσε το break, αλλά από την άλλη πλευρά δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Αμερικανού, Νο18 στην παγκόσμια κατάταξη, με αποτέλεσμα το δεύτερο σετ να κριθεί στο tie break. Εκεί ο Ελληνοαυστραλός έκανε το mini break στο 15ο πόντο και επικράτησε 9-7 ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Ο Κύργιος δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στο πολύ δυνατό σερβίς του ύψους 2,08μ. αντιπάλου του, καθώς ούτε στο τρίτο σετ μπόρεσε να φτάσει σε breaking point. Ο Ίσνερ τελικά στο 10ο game «έσπασε» το σερβίς του Κύργιου φτάνοντας στο 6-4 και πήρε τη νίκη με 2-1 σετ.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης στη Μαδρίτη ο 30χρονος Αμερικανός θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο, Τόμας Μπέρντιχ, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαλεζάνι ή… Ψαραντώνης;


Μαύρα ρούχα, μούσια και μαλλιά που παραπέμπουν σε… Ψαραντώνη! Το νέο λουκ του Αλμπέρτο Μαλεζάνι παραπέμπει 100% σε Ψηλορείτη, με τον πρώην (;) προπονητή να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στη ζωή του.

Μαλεζάνι ή… Ψαραντώνης;
Άλλος άνθρωπος έχει γίνει ο Αλμπέρο Μαλεζάνι από τότε που άφησε το ποδόσφαιρο πίσω του. Ο Ιταλός τεχνικός το πέρασμά του οποίου από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μείνει σε όλους αξέχαστο, απέχει πολύ ως εικόνα από εκείνη που… θαυμάσαμε στην περίφημη συνέντευξη Τύπου με τα 21 σερί «cazzo», που έκαναν την καημένη τη μεταφράστρια να μην ξέρει πού να κρυφτεί.






Δεκαπέντε μήνες μετά την τελευταία φορά που κάθισε σε πάγκο και σχεδόν 3,5 χρόνια από τότε που έχει να πανηγυρίσει νίκη ομάδας που κοουτσάρει, ο συμπαθής Μαλεζάνι φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του τα… εγκόσμια και την είδε… Κρητικός.

Με αφορμή το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Κιέβο και Βερόνα (έχει περάσει και από τις δύο), η κάμερα της «corriere tv» τον ανακάλυψε στο «κρησφύγετό» του εκεί στον ιταλικό βορρά όπου πλέον ζει σαν αγρότης! Ντυμένος από την κορυφή ως τα νύχια στα μαύρα και με ατημέλητα μαλλιά και μούσια, ο Μαλεζάνι ασχολείται αποκλειστικά με τα αμπέλια του και παράγει το δικό του κρασί.

«Το ποδόσφαιρο με ξέχασε», εξομολογείται με παράπονο, ενώ παραδέχεται πως το τόπι του λείπει πολύ και δίνει τις προβλέψεις του για το ματς με φόντο τα κλήματα και το τρακτέρ του, αλλά και τα τρόπαια της καριέρας του που παραμένουν σιωπηλοί μάρτυρες του τι είχε πετύχει κάποτε στα γήπεδα…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Έσπασε τα… κοντέρ η ΤΣΣΚΑ!!

Με… 300 πήγαινε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη σειρά με την Αστάνα, καθώς πετυχαίνοντας και τρίτη κατοστάρα (111-75) σε ισάριθμα παιχνίδια, προκρίθηκε (3-0) πανηγυρικά στα ημιτελικά της VTB League!

Έσπασε τα… κοντέρ η ΤΣΣΚΑ!
Σε μία καλή προετοιμασία ενόψει Ολυμπιακού μετέτρεψε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη σειρά με την Αστάνα! Η «ομάδα του στρατού» πέτυχε και τρίτη κατοστάρα (111-75) κόντρα στους Καζάκους, με αποτέλεσμα να προκριθεί πανηγυρικά (3-0) στα ημιτελικά της VTB League!

Έξι παίκτες από το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Βοροντσέβιτς να ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, τον Ντε Κολό να είχε 15 και τους Κάουν και Χριάπα να προσθέτουν από 13 ο καθένας.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τζέρι Τζόνσον με 16 πόντους, με τον Πατ Καλάθη, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του, να αγωνίζεται για 23:33’’ και να σημειώνει 5 πόντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το παλεύει για Λιζόν ο Παναθηναϊκός!

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ρούμπεν Λιζόν είναι δεδομένο, ωστόσο οι πράσινοι για την ώρα ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για την απόκτηση του Ολλανδού.

Το παλεύει για Λιζόν ο Παναθηναϊκός
«Ανοιχτό» παραμένει το μέτωπο απόκτησης του Ρούμπεν Λιζόν για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι όχι μόνο ενδιαφέρονται δεδομένα για τον παίκτη, αλλά… κυνηγούν με ιδιαίτερο ζήλο την περίπτωσή του.

Πάντως, για την ώρα ξεκαθαρίζουν πως δεν έχει υπάρξει συμφωνία ούτε με τον παίκτη, ούτε με τον Άγιαξ, όπου ανήκουν τα δικαιώματα του 23χρονου δεξιού μπακ.

Όπως και να ‘χει, ο νεαρός άσος απασχολεί έντονα τους ανθρώπους του τριφυλλιού κι αυτό αποδεικνύεται απ’ το γεγονός πως και ο ίδιος ο Γιάννης Αναστασίου έχει μεταβεί στην Ολλανδία, προκειμένου να βάλει και το δικό του λιθαράκι σε ένα ενδεχόμενο deal.

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κάνει δικό του τον Λιζόν και να κλείσει την «τρύπα» στο δεξί άκρο της άμυνας, όμως χρειάζεται… υπομονή και «μάχη» μέχρι να επιτευχθεί (αν επιτευχθεί) συμφωνία. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Είδαν» Βεζένκοφ οι Πίστονς!!

Στις κερκίδες του «Nick Galis Hall» και στην αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό, ήταν άνθρωποι των Πίστονς, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ ενόψει του ντραφτ του NBA.

«Είδαν» Βεζένκοφ οι Πίστονς!
Μία «γεύση» από Αλέξανδρο Βεζένκοφ… live πήραν άνθρωποι των Πίστονς, στην αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό!

Συγκεκριμένα, στις κερκίδες του «Nick Galis Hall» ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και νυν σκάουτερ των «πιστονιών», Τζέι Αρ Χόλντεν, αλλά και ο βοηθός τζένεραλ μάνατζερ, Μπράιαν Ράιτ, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τον Βούλγαρο φόργουορντ ενόψει του ντραφτ του NBA το προσεχές καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο Βεζένκοφ θα πρέπει να τους άφησε καλές εντυπώσεις, καθώς τελείωσε το ματς με 19 πόντους, με τον αμερικανικό Τύπο να προβλέπει πως ο φόργουορντ των «κίτρινων» είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλύτερα ν’ άνοιγε η γη να τον κατάπινε τον Μπόατενγκ!!

Το… κοκομπλόκο που έπαθε ο κακομοίρης ο Μπόατενγκ στην ντρίπλα του Μέσι ήταν τέτοιο που σίγουρα ο αμυντικός της Μπάγερν θα προτιμούσε ν’ άνοιγε η γη να τον καταπιεί. Κάποιοι το έκαναν πράξη!

Καλύτερα ν’ άνοιγε η γη να τον κατάπινε τον Μπόατενγκ!

Ωστόσο, είχε βρεθεί κι ένας μικρός θεούλης (το όνομα διαφεύγει τούτη την ώρα) που είχε δώσει μια άλλη διάσταση σε αυτήν την ιστορία λέγοντας πως αυτός που έπαιζε «man to man» τον MJ μπορούσε να ήταν σχεδόν σίγουρος πως θα έβλεπε την αφεντομουτσουνάρα του να πρωταγωνιστεί έστω και από σπόντα σε βίντεο και φωτό που θα απαθανάτιζαν τα… παθήματά του.

Κάτι αντίστοιχο στις μέρες μας συμβαίνει με εκείνους τους δύστυχους που έχουν βραδινά ποδοσφαιρικά ραντεβού με τον Μέσι και κατά συνέπεια με την ατυχία τους. Τελευταίο θύμα ο Μπόατενγκ, ο οποίος βίωσε τον απόλυτο εξευτελισμό στο δεύτερο γκολ του Αργεντινού θεού, όπου «έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του».

Φαίνεται πως η συγκεκριμένη έκφραση ή εναλλακτικά το «καλύτερα ν’ άνοιγε η γη να τον καταπιεί» κυκλοφορεί και σε άλλες γωνιές του πλανήτη και σίγουρα στην πατρίδα του εμπνευστή του παρακάτω βίντεο στο οποίο αποδίδεται με εξαιρετική πιστότητα το τι ακριβώς συνέβη τη στιγμή του… κακού στον αμυντικό της Μπάγερν.  

Pie Sports Booze @piesportsbooze
Jérôme Boateng last night... pic.twitter.com/jEJX5OvcjG

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ήρθε η ώρα να προστατέψουμε τον Πανιώνιο»

Γενική συστράτευση επικρατεί στον Πανιώνιο, προκειμένου να στηρίξει ο κόσμος την ομάδα στο κρίσιμο τελευταίο ματς της σεζόν, με τους παλαίμαχους της ομάδας να εκδίδουν ανακοίνωση γι’ αυτό το σκοπό.

«Ήρθε η ώρα να προστατέψουμε τον Πανιώνιο»
Η κρισιμότητα του ματς με τον ΠΑΟΚ για τον Πανιώνιο είναι δεδομένη, με τους Παλαίμαχους των «κυανέρυθρων» να καλούν τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να εξασφαλίσει η ομάδα την παραμονή της στην κατηγορία.

Η ανακοίνωση:
«Την Κυριακή, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δίνει τον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς και δεν πρέπει να είναι μόνος του. Η οικογένεια μας, δίνει την μάχη της επιβίωσης και εμείς οφείλουμε να δώσουμε βροντερό παρών.

Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ καλεί τα μέλη του να σταθούν στο πλευρό της διοίκησης, της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών και να ενώσουν τις φωνές τους με τον υπέροχο κόσμο της ομάδας μας, για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Αυτή την Κυριακή δεν θα λείψει κανείς. Μαζί θα δώσουμε την μάχη για να κρατήσουμε τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ εκεί που ανήκει. Ήρθε η ώρα να προστατέψουμε, ο καθένας από το πόστο του, τον σύλλογο που τόσα μας πρόσφερε και στον οποίο χρωστάμε.

Την Κυριακή ΟΛΟΙ γήπεδο

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ
».

Παραμένει… MVP ο Γκόμες!

Τι κι αν τελειώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον ΠΑΟΚ; Ο Ερνάντο Γκόμεζ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο Λίβανο, οδηγώντας την Ζάχρα του Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς στην πρώτη της νίκη στους τελικούς.

Παραμένει… MVP ο Γκόμες
Σήκωσε το νταμπλ και έφυγε για Λίβανο, ο Ερνάντο Γκόμεζ, ο οποίος συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Ζάχρα του Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς.

Ο έμπειρος Βενεζουελάνος εντάχθηκε στην ομάδα του Σερβοέλληνα τεχνικού, προκειμένου να τη βοηθήσει να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Λιβάνου, στη σειρά των τελικών κόντρα στην Ανβάρ.

Ο Γκόμεζ έσπρωξε την ομάδα του στη νίκη (3-1 σετ)στον τρίτο τελικό της σειράς, μειώνοντας σε 2-1 τις νίκες, με 13 πόντους, ενώ ήταν καθοριστική η συμβολή του στο τέταρτο σετ, όπου με σερβίς έστειλε την ομάδα του στο 24-20.

Το τέταρτο ματς της σειράς θα γίνει Παρασκευή στην έδρα της Ανβάρ, όπου η Ζάχρα θα διεκδικήσει την ισοφάριση στη σειρά, για να κριθεί ο τίτλος στον πέμπτο τελικό το βράδυ της Κυριακής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σενάριο για Μπέρτο και διάψευση!

Τη στιγμή που στην Κρήτη έκαναν λόγο για συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη για την απόκτηση του Μανώλη Μπέρτου, οι πράσινοι το διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Σενάριο για Μπέρτο και διάψευση
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα, ούτε έχει γίνει καμία επαφή», λένε στον Παναθηναϊκό σχετικά με το θέμα που προέκυψε απ' την Κρήτη και έκανε λόγο για συμφωνία του τριφυλλιού με την Ξάνθη για την απόκτηση του Μανώλη Μπέρτου.

Το xaniasportfm.gr, έβγαλε την είδηση πως οι πράσινοι τα έχουν βρει σε όλα με τους ακρίτες για τον 25χρονο δεξιό μπακ, ωστόσο στο τριφύλλι φρόντισαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά το εν λόγω σενάριο.

Είναι δεδομένο πως οι πράσινοι ψάχνουν για οπισθοφύλακα στο δεξί άκρο της άμυνας και ο άσος της Ξάνθης είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με 5 γεμάτες σεζόν στη Σούπερ Λίγκα (84 συνολικά συμμετοχές με τους ακρίτες) κι ενώ φέτος είναι εξίσου βασικό γρανάζι της μηχανής του Λουτσέσκου, καταγράφοντας 20 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, όμως για την ώρα φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπέρτος δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Ξάνθη ως το 2016 και θα χρειαστεί οικονομικό αντίτιμο για να αποχωρήσει, αν και όπως αναφέραμε στον Παναθηναϊκό δεν κοιτάζουν την περίπτωσή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Προκαλεί… φόβο ο Ολυμπιακός»

Η πέμπτη πρόκριση σε Final 4 της Ευρωλίγκας τα τελευταία επτά χρόνια είναι ένα στοιχείο που προκαλεί φόβο στους αντιπάλους του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σφαιρόπουλος: «Προκαλεί… φόβο ο Ολυμπιακός»
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το φαβορί στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξέρει πώς να παίρνει τις νίκες στα δύσκολα παιχνίδια, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως η πέμπτη παρουσία σε Final 4 την τελευταία επταετία είναι ένα στοιχείο που προκαλεί… φόβο στους αντιπάλους, ενώ πρόσθεσε πως η πίεση είναι κάτι που… ιντριγκάρει τόσο εκείνον όσο και τους παίκτες του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για τη χορηγία για μια ακόμη χρονιά. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα επιστρέφει στο Final Four κι όπως είπε ο πρόεδρός μας έχουμε πέντε παρουσίες εκεί τα τελευταία επτά χρόνια. Ευχόμαστε η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ να είναι και τυχερή. Έχουμε άλλον έναν αγώνα για το πρωτάθλημα το Σάββατο, μένουμε σε αυτόν σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι στο Final Four. Εκείνο που θα κοιτάξουμε είναι μόνο το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και πώς η ομάδα θα είναι έτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, μπορώ να πω ότι είναι το φαβορί, αλλά εμείς ξέρουμε να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια και το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε την εμπειρία. Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν είναι μια παρακαταθήκη. Ξέρουμε τον τρόπο και πώς πρέπει να εμφανιστούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και πρόσθεσε:

«Έχοντας την τύχη στη στιγμή, δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο. Δουλεύουμε όλη τη χρονιά και δεν περιμένουμε δέκα μέρες πριν το Final Four να βρούμε τον τρόπο που πρέπει να παίξουμε. Σε όλα μας τα ματς μέχρι τώρα βελτιωνόμασταν μαθαίναμε τα λάθη μας και ο τρόπος που θέλουμε να παίξουμε βγήκε από αυτά τα παιχνίδια. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, πόσο έχουμε δουλέψει και θα προετοιμαστούμε ψυχικά, σωματικά και πνευματικά».

Για την πίεση που υπάρχει: «Όταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να μάθεις να λειτουργείς υπό πίεση, γιατί είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Αυτό το πράγμα μας ιντριγκάρει. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε στο Final Four, καμία ομάδα δεν έχει συμβόλαιο παρουσίας σε αυτό, όσο καλή κι αν είναι. Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Εμείς είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες. Εμείς δεν έχουμε πλέον την πίεση του να πάμε στο Final Four. Κανένας δεν ξέρει πόσες φορές ακόμη κι αν θα του δοθεί η ευκαιρία να παίξει σε ένα Final Four και να διεκδικήσει έναν τίτλο. Εμείς πάμε εκεί για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας κι αυτό επισκιάζει την κάθε πίεση που μπορεί να υπάρχει. Η πέμπτη παρουσία σε επτά Final Four την κάνουν μια ομάδα που προκαλεί φόβο στους αντιπάλους. Θέλουμε να δείξουμε ότι με την παράδοση αυτή έχουμε την εμπειρία του πώς πρέπει να προετοιμαστούμε και να παίξουμε».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι μόνο ο Κιριλένκο και το ξέρουν οι παίκτες μου καλύτερα από μένα. Έχει ένα πλήρες ρόστερ, με παίκτες υψηλού επιπέδου σε κάθε θέση. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συνολικά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουμε σαν ομάδα είναι η αμυντική μας λειτουργία. Έχουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί για να αντιμετωπίσουμε τα ατού των αντιπάλων. Εκείνο που με απασχολεί είναι πώς θα εμφανιστεί η ομάδα, να είναι έτοιμη να παίξει τα παιχνίδια αυτά, τον ημιτελικό και με το καλό τον τελικό».

Και τώρα ο λόγος στην UEFA!!


Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή με διαφοροποιημένο το περιεχόμενο του άρθρου 15. Πλέον τον λόγο έχει η UEFA η οποία περιμένει μεταφρασμένο κείμενο.

Και τώρα ο λόγος στην UEFA
Μετά από περίπου δύο μήνες διαβουλεύσεων το νέο νομοσχέδιο αποτελεί Νόμο του κράτους, μετά και την την υπερψήφισή του από τη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο το οποίο –τελικά- ψηφίστηκε εμπεριέχεται διαφοροποιημένο το άρθρο 15, όπως επιθυμούσε η UEFA και η FIFA με παρεμβάσεις που έκανε ο υφυπουργός σήμερα μετά από σχετικές προτάσεις που έγιναν κατά την διαδικασία. Βάσει της καταμέτρησης στο σύνολο των 243 ψήφων, οι 146 έχουν ψηφίσει "Ναι".

Το παλιό περιεχόμενο του άρθρου 15

inner

Το περιεχόμενο του άρθρου με τις τροποποιήσεις

inner

Πλέον, τον λόγο έχει η UEFA η οποία τις επόμενες ημέρες θα λάβει το περιεχόμενο του νέου νόμου μεταφρασμένο. Όπως τονίζουν οι άνθρωποι του υπουργείου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι αλλαγές που έγιναν σήμερα ουσιαστικά δεν διαφοροποίησαν κάτι.

«Ίσως είναι και σύμπτωση το γεγονός ότι σύμπτωση το γεγονός ότι ανακοινώθηκε σήμερα ότι η ομοσπονδία της Ισπανίας βάζει λουκέτο στο πρωτάθλημα. Η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να νομοθετήσει ότι από το ποσοστό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα παίρνει το 4,5 % εδώ δεν έχουμε καμία καταγγελία στις διεθνείς ομοσπονδίες. Η κυβέρνηση της Ισπανίας πήρε μια απόφαση που έχει να κάνει με τα εσωτερικά της ομοσπονδίας. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα πρέπει να προβληματιστούμε στην απόφαση που πήρε η ισπανική βουλή.

Δύο μέρες τώρα ακούμε αντιφατικά πράγματα εδώ μέσα. Μας λέτε να εναρμονιστούμε με αυτά που λένε οι ομοσπονδίες. Όταν όμως συμφωνούμε μας λέτε ότι έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Μας λέτε είναι σωστές οι διατάξεις αλλά δεν θα πρέπει να τις ψηφίσουμε για να μην υπάρχει κίνδυνος . Μας λέτε να αγγίξουμε το αυτονομία αλλά να αποφύγουμε το gr-exit. Εσείς οι ίδιοι μας λέτε να επέμβουμε σε εκλογές και διαιτησία όμως αυτά είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου. Μας λέτε ότι είναι κενό περιεχομένου το νομοσχέδιο και όμως δηλώνετε ότι θα το ψηφίσετε. Βρισκόσαστε σε κατάσταση υγιούς σχιζοφρένειας; Μας λέτε συνεχώς άλλα αντί άλλων
», ανέφερε -αρχικά- στην τελική του τοποθέτηση ο υφυπουργός και συνέχισε:

«Πράγματι έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή, χωρίς όμως να υπάρχει από χθες καμία ουσιαστική αλλαγή. Σας καταθέτω το έγγραφο της ΕΠΟ το οποίο πήραμε πριν το Πάσχα στο οποίο η ΕΠΟ δεν έλεγε ναι σε κανένα άρθρο. Η κυβέρνηση όμως έμεινε σταθερή σε όσα είπε. Ακούσατε την ΕΠΟ και τις διεθνείς ομοσπονδίες, λέγανε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να λάβει μέτρα και όμως λάβαμε. Διαφωνούσαν για τους δικαστές και τελικά το περάσαμε. Μέχρι και τώρα ισχύει ένα απαράδεκτο καθεστώς νησίδας αυτονομίας της ΕΠΟ και καταργείται με τη διάταξη του άρθρου 15. Σε αυτά που ήταν τα επίδικα και στα οποία έγινε η μεγάλη σύγκρουση η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω. Συζήτησε και εξάντλησε όλα τα περιθώρια και ότι συμβεί από εδώ και πέρα έχουν ευθύνη άλλοι. Διότι εμείς θέλαμε να καταδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι σκοπός του νομοθετήματος δεν ήταν να βρεθούν ούτε οι σύλλογοι ούτε η Εθνική ομάδα εκτός ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων», τόνισε.

Ο Σταύρος Κοντονής κατέληξε...

«Σκοπός μας ήταν και παραμένει να μπει μια τάξη στο καθεστώς ανομίας. Πιστεύουμε ότι με αυτό το νομοσχέδιο γίνεται ένα πρώτο βήμα σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση μπροστά σε αυτό το φαινόμενο της ακραίας και απάνθρωπης βίας η οποία έφτασε ακόμα και σε παιδικά πρωταθλήματα. Υπήρχαν δύο δρόμοι ο ένας ήταν η σύγκρουση με όλους και ο άλλος ήταν να νομοθετήσουμε. Εμείς ακολουθήσαμε το να νομοθετήσουμε. Κατά το μέγιστο μέρος όλα αυτά υλοποιούνται με το νομοσχέδιο που έχετε μπροστά σας. Το άρθρο 1 το έχουν δεχτεί και οι διεθνείς ομοσπονδίες, ο υφυπουργός δεν αναλαμβάνει περιττές εξουσίες αλλά επιβεβαιώνεται ότι μπορεί να κάνει ότι και οι άλλοι υπουργοί επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα στο αντικείμενο τους. Αυτή την ώρα συνεχίζεται κατά τα τρόπο αποκαλυπτικό και για την κοινωνία μια διαδικασία ενώπιον του ανακριτή και σήμερα αποκαλύπτει σε ένα μεγάλο βαθμό την παθογένεια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θεωρούμε ότι επιτελούμε το καθήκον μας, φέρνουμε μπροστά τα προβλήματα και βάζουμε τις διεθνείς ομοσπονδίες να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Θέλω να πω ότι ενόψει του αθλητικού νόμου θα είμαστε σε συνεχή διαβούλευση και με τα κόμματα αλλά και με τις ομοσπονδίες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόστιμο σε Ατρόμητο, αναβολή για Ολυμπιακό-Ζαμάνη!!


Επτά χιλιάδες ευρώ κόστισε στον Ατρόμητο η συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς με τον Πανιώνιο. Αναβολή στην υπόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και του Νίκου Ζαμάνη.

Πρόστιμο σε Ατρόμητο, αναβολή για Ολυμπιακό-Ζαμάνη
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League επέβαλλε πρόστιμο 7.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ατρόμητος για τη συμπεριφορά των οπαδών των «μπλε» στο ματς (3-1) της Κυριακής με τον Πανιώνιο, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Επίσης είχε κληθεί σε απολογία ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Πανιώνιος, Νίκος Ζαμάνης, για τη συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως και η ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ματς της Κυριακής με την Καλλονή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπεργκ: «Αλλάζω κάθε προσωπικό βραβείο για τίτλους»

Καλές οι ατομικές διακρίσεις, αλλά στόχος είναι τα τρόπαια, όπως τόνισε ο Μάρκους Μπεργκ που βραβεύτηκε για το show του με τον ΠΑΟΚ. «Πάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα είμαι 100% στα πλέι οφ», είπε.

Μπεργκ: «Αλλάζω κάθε προσωπικό βραβείο για τίτλους»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Κάναμε μια σπουδαία ομαδική εμφάνιση. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, γιατί αγωνιστήκαμε χωρίς κόσμο στο γήπεδο, όμως καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, ενώ έκανα καλό παιχνίδι. Σκόραρα τρία γκολ, έδωσα μια ασίστ και είμαι πολύ χαρούμενος».

Για τη βράβευση του: «Ασφαλώς και είναι μεγάλη τιμή να βραβεύεσαι, όμως θα άλλαζα κάθε προσωπικό βραβείο, προκειμένου να κερδίσω κάτι με την ομάδα. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που προπονούμαστε καθημερινά. Για να κερδίζουμε τους αγώνες και να κερδίσουμε κάτι με την ομάδα. Ελπίζω τώρα να επικεντρωθούμε στα πλέι οφ και να κερδίσουμε τη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός είναι ο στόχος μας τώρα».

Για την περιπέτεια υγείας που πέρασε και την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση: «Κάθε μέρα αισθάνομαι και καλύτερα. Ανεβάζω το ρυθμό στις προπονήσεις καθημερινά και νιώθω ολοένα και καλύτερα. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να μπω με την υπόλοιπη ομάδα και μετά θα δούμε. Θα πάμε βήμα-βήμα, όμως αισθάνομαι καλύτερα και ελπίζω να είμαι 100% έτοιμος στα πλέι οφ. Πάντως πρέπει να είμαι αρκετά προσεκτικός, γιατί με το πρόβλημα που αντιμετώπισα, δεν μπορείς να πιεστείς πάρα πολύ. Θα δούμε, αλλά αισθάνομαι καλύτερα και είμαι αισιόδοξος».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια: «Κάθε ομάδα έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Σε αυτή την περίοδο είμαστε λίγο πεσμένοι, αλλά ελπίζω να το αλλάξουμε, γιατί έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια στα πλέι οφ. Διαθέτουμε μεγάλο ρόστερ και όλοι είμαστε "πεινασμένοι" για να κερδίσουμε τους αγώνες και με καλά αποτελέσματα, να φτάσουμε στο στόχο μας».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πετύχει κάτι παραπάνω στο Πρωτάθλημα: «Φυσικά και μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, γιατί είχαμε καλές πιθανότητες. Νομίζω ότι μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έπεσε λίγο η απόδοση μας και ο λόγος είναι η νοοτροπία. Χάσαμε τους τρεις βαθμούς και μετά από αυτό δεν επιστρέψαμε στο φυσιολογικό μας επίπεδο. Όμως στα πλέι οφ είναι διαφορετικά. Πρέπει να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και να αρπάξουμε την ευκαιρία μας. Νομίζω ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία για να αρχίσουμε και πάλι, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου και μετά να επικεντρωθούμε 100% στα τελευταία έξι παιχνίδια».

Σπανούλης: «Τεράστια επιτυχία το Final 4»

Ως μία τεράστια επιτυχία χαρακτήρισε ο Βασίλης Σπανούλης την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 της Μαδρίτης, με τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να τονίζει πως προέχει το ματς με τον Πανελευσινιακό.

Σπανούλης: «Τεράστια επιτυχία το Final 4»
Το Final 4 της Ευρωλίγκας μπορεί να… περιμένει, καθώς ο Ολυμπιακός έχει το ματς με τον Πανελευσινιακό, σύμφωνα με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισε τεράστια επιτυχία την πρόκριση στη Μαδρίτη και τόνισε πως η ομάδα του θα κάνει το καλύτερο δυνατό.

«Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου τον ΟΠΑΠ για τη σπουδαία βοήθεια που μας παρέχουν σε δύσκολους καιρούς. Μαζί του κατακτήσαμε δύο φορές την Ευρωλίγκα κι εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Έχουμε ένα ακόμη ματς για την Α1 και μετά πρέπει να συγκεντρωθούμε για το Final Four. Είναι μια τεράστια επιτυχία η πρόκρισή μας στο Final Four και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», ήταν τα λόγια του «V-Span». *Πηγή: sport-fm.gr*

Σταυρόπουλος: «Είμαστε όλοι ευτυχείς»


Η πρόκριση του Ολυμπιακού στο πέμπτο Final 4 την τελευταία επταετία, επιβεβαιώνει το γεγονός πως είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρώπης σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταυρόπουλο.

Σταυρόπουλος: «Είμαστε όλοι ευτυχείς»
Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι η καλύτερα ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία, με την πρόκρισή του για πέμπτη φορά σε Final 4 μέσα σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος.

«Είμαστε ευτυχείς όλοι που κατακτήσαμε έναν στόχο με την πρόκριση στο Final Four κι αυτό επιβεβαιώνει αυτό που δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι το πέμπτο μας Final Four την τελευταία επταετία. Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ που είναι μαζί μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πάμε σε αυτό το Final Four με μία νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ και με ένα νέο λογότυπο, αλλά ελπίζουμε να έχουμε την ίδια επιτυχία. Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τον αθλητισμό σε αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα μας. Πιστεύουμε πως η επιστροφή της επένδυσης του ΟΠΑΠ στον Ολυμπιακό είναι πολλαπλάσια από τη χορηγία», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Μπόλλας (marketing communications & sponsorship director ΟΠΑΠ) είπε: «Σήμερα γιορτάζουμε κι εμείς, την πρόκριση του Ολυμπιακού για ακόμη μια χρονιά στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι σχέσεις μας με την ΚΑΕ είναι οι καλύτερες. Σε κάθε χορηγία δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να χαιρόμαστε μαζί. Είναι μια χορηγία μέγιστης αποδοτικότητας για μας. Ευχόμαστε ολόψυχα στον Ολυμπιακό να μας κάνει χαρούμενος γυρίζοντας ως πρωταθλητής Ευρώπης πίσω στην Ελλάδα».

Μαρτίνεθ: «Καμία συζήτηση με Τότεναμ για Λένον»

Κόντρα στα δημοσιεύματα που θέλουν την Έβερτον να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Τότεναμ σχετικά με την... μονιμοποίηση του Άαρον Λένον έναντι 9 εκ. λιρών, ο Ρομπέρτο Μαρτίεθ ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επαφή με τα «σπιρούνια».
Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι φήμες που θέλουν την Έβερτον να έχει ήδη χτυπήσει την «πόρτα» της Τότεναμ αναφορικά με μία πιθανή αγορά του Άαρον Λένον, μετά το τέλος του εξάμηνου δανεισμού του.
Με δηλώσεις του, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επεσήμανε πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση με τα «σπιρούνια», κάτι ωστόσο που αναμένεται να γίνει μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
«Δεν ξέρω από που προέρχονται αυτές οι ιστορίες. Δεν έχουμε καμία συζήτηση με την Τότεναμ. Πιστεύω πως είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό το Σαββατοκύριακο τόσο για τον Λένον, όσο και για εμάς σαν σύλλογο. Είναι το τελευταίο διαθέσιμο εντός έδρας παιχνίδι», ανέφερε σε πρώτο βαθμό.
«Πιστεύω πως είχε έναν τεράστιο αντίκτυπο στην ομάδα μας και μετά θα κάτσουμε και θα δούμε την κατάσταση. Αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει ποτέ, επομένως δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχονται αυτές οι φήμες», υπογράμμισε.
*Πηγή: England365.gr*

Μέμφις Ντεπάι: «Να κατακτήσω τρόπαια με την Γιουνάιτεντ»

Λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του από την PSV στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μέμφις Ντεπάι έθεσε νέους στόχους για την καριέρα του. Την κατάκτηση τροπαίων με τους «κόκκινους διαβόλους».
«Πάντα λέω: Ονειρέψου, Πίστεψε, Κατάφερε. Ονειρευόμουν και πίστευα ότι θα γίνω πρωταθλητής στην Eredivisie με την PSV και τα καταφέραμε.
Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στην PSV, σε όλους τους οπαδούς, τον χορηγό και τους εκπροσώπους μου που πίστεψαν σε μένα.
Πλέον ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσω τους στόχους μου για να κατακτήσω τρόπαια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» έγραψε ο Ολλανδός διεθνής στο Twitter.
  Memphis @MemphisDepay
I always say; Dream, Believe, Achieve. I was dreaming and believing of becoming the champions of the Eredivisie with PSV and we achieved it.
*Πηγή: England365.gr*

Πάει και Μπανγκόκ η Τσέλσι!!

Φιλικό παιχνίδι απέναντι σε All-star ομάδα από την Ταϊλάνδη στη Μπανγκόκ προγραμμάτισε η Τσέλσι που αναμένεται να κάνει περισσότερα από 30.000 χλμ. ταξιδιού, μαζί με την επίσκεψη στο Σίδνεϋ μετά το φινάλε της σεζόν.  
Οι Πρωταθλητές Αγγλίας, έκλεισαν ακόμα ένα φιλικό ματς για τις μέρες μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, απέναντι σε επίλεκτη ομάδα από την Ταϊλάνδη, στις 30 Μαΐου.
Είχε προγραμματιστεί πριν από καιρό και το ταξίδι στην Αυστραλία στις 2 Ιουνίου κι έτσι, συνολικά από Λονδίνο μέχρι τους δύο προορισμούς τους και μέχρι να επιστρέψουν στη βάση τους, οι «μπλε» θα χρειαστεί να διανύσουν περισσότερα από 30.000 χλμ.
*Πηγή: England365.gr*

Εκλογές στον ΠΣΑΚ!!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ενημέρωσε τα μέλη του, για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών.
Αναλυτικά:
Σύμφωνα με το άρθρο 19 του καταστατικού του Συνδέσμου μας, καλούνται τα τακτικά και ταμειακώς εν τάξει, μέλη  του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών & του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Καλαθοσφαιριστών σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 08/06/2015  ημέρα Δευτέρα  και ώρα 19.00 στo γραφείο του Συνδέσμου Λ. Κηφισίας 37 στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ με θέματα ημερησίας διάταξης:
  1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γ.Σ
  2.  Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός ΠΣΑΚ-ΤΑΚ.
  3.  Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  1. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Εξελεγκτικής Επιτροπής
Αιτήσεις υποψηφίων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής υποβάλλονται εγγράφως αυστηρώς μέχρι και της  03/06/2015 και ώρα 12.00  στη γραμματεία του Συνδέσμου
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία κατά την ανωτέρω ημερομηνία η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει στις 08/06/2015 και ώρα 20.00 στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.

Έτσι έφτασε η Ρεάλ στο Φάιναλ Φορ!! (video)

Γι’ ακόμα μία σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί στο Φάιναλ Φορ. Δείτε το video που ετοίμασε η Ευρωλίγκα για τη… διοργανώτρια του φετινού Φάιναλ Φορ.
Θα τα καταφέρει φέτος η ομάδα του Πάμπλο Λάσο; Η απάντηση στο παρκέ!
Μέχρι τότε, δείτε το video:









*Πηγή: superbasket.gr*

Παίκτης της χρονιάς ένας 6χρονος καρκινοπαθής! (pics)

Συγκινητική απόφαση των οπαδών της Σεντ Μίρεν, οι οποίοι σε ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της ομάδας τους, επέλεξαν ένα παιδί «χτυπημένο» από τον καρκίνο.


ΟΆαρον Γούντγουολ είναι μόλις έξι ετών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της σκωτσέζικης ομάδας τη φετινή σεζόν. Πριν από έναν χρόνο διαπιστώθηκε ότι έχει όγκο στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε σειρά ραδιοθεραπειών και στη συνέχεια σε επέμβαση για την αφαίρεσή του.

Ο πιτσιρικάς συνεχίζει να δίνει τη μάχη του σε αυτό το άσχημο... παιχνίδι που του επεφύλασε η ζωή, συνεχίζει να κάνει χημειοθεραπείες, αλλά είναι μαχητής και δεν το βάζει κάτω. Παρά την ασθένειά του, εξακολουθούσε να πηγαίνει στο γήπεδο και να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα, ακόμα και αν μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ήταν στο νοσοκομείο, όπως συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο στο παιχνίδι κόντρα στη Μάδεργουελ.

Η Σεντ Μίρεν έχασε εκείνο το παιχνίδι και γενικά δεν έκανε την καλύτερη σεζόν της με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και να υποβιβαστεί, αλλά τουλάχιστον οι οπαδοί της φρόντισαν να στείλουν ένα ωραίο μήνυμα αναδεικνύοντας τον μικρό Άαρον κορυφαίο παίκτη της ομάδας τους, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον μέσο Κένι ΜακΚλιν και στην τρίτη τον αμυντικό Τζιμ Γκούντγουιν.

«Η δύναμη και το θάρρος του Άαρον ήταν έμπνευση για όλους μας και μια υπενθύμιση ότι στη ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οιοπαδοί. Ο εξάχρονος θα λάβει ως βραβείο μια φανέλα της Σεντ Μίρεν υπογεγραμμένη από τους ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ το 2013.






Πηγή: sdna.gr

Η μεταγραφή βόμβα του Ολυμπιακού!!

Με ένα πραγματικό... αστέρι ανοίγει η φετινή μεταγραφική περίοδος για τους πρωταθλητές! Νεαρή και πανέμορφη πρώην πλέον φίλαθλος του ΟΦΗ, ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. 

Ο λόγος φυσικά για την 18χρονη Εμμανουέλα Κουκλινού, ένα κορίτσι που συγκέντρωνε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας μόνο και μόνο επειδή βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου του ΟΦΗ. Η πανέμορφη Κρητικιά είχε εργαστεί και ως μοντέλο για τους ομιλίτες, ενώ βρισκόταν και σε σχέση με τον νεαρό αμυντικό της ομάδας, Νίκο Αδαμάκη.
















*Πηγή: metrosport.gr*

Ρόναλντ-Σάμουελ… Μπεστ!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ, Μπεστ γεννήθηκε με άλλο όνομα που στη συνέχεια ο πατέρας του, του το άλλαξε.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Μπεστ πέντε ημέρες μετά την γέννησή του (27 Μαΐου 1946) δηλώθηκε στη ληξιαρχική πράξη γέννησης ως «Ρόναλντ-Σάμουελ». Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, στις 6 Ιουνίου, ο πατέρας του, του άλλαξε το όνομα χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος.
*Πηγή: arenafm.gr*

Κύπρος: Με ξένο διαιτητή ο τελικός!!

Σε μία ομολογουμένως εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Ενόψει του τελικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ΑΕ Λεμεσού αποφασίστηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης να μην είναι Κύπριος αλλά ξένος.
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να μην υπάρξουν προκαταλήψεις από τους δύο φιναλίστ για την επιλογή διαιτητή.
*Πηγή: arenafm.gr*

Συνεχίζεται το θρίλερ για το GREXIT!!

Η UEFA αναμένει μεταφρασμένη την τελική διατύπωση των άρθρων 5 και 15 προκειμένου να αποφασίσει αν ο νέος νόμος παραβιάζει ή όχι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Το θρίλερ για την παραμονή ή την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις συνεχίζεται. Πάνω στο νήμα, την ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, ο Σταύρος Κοντονής έκανε αλλαγές στα άρθρα 5 και 15. Και πλέον η UEFA αναμένει την ακριβή μετάφραση του νόμου προκειμένου να τον επεξεργαστεί και να αποφανθεί αν ο νέος ελληνικός νόμος παρεμβαίνει ή όχι στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ώστε να καταλήξει στην απόφασή της σχετικά με το αν τίθεται ή όχι θέμα αποβολής της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Παρά την αφαίρεση της λέξης “εσωτερικές” πριν από την λέξη “υποθέσεις” στο άρθρο 15 παράγραφος 2 η UEFA ανέμενε και άλλη αλλαγή, δηλαδή την αντικατάσταση της φράσης “λαμβάνοντας υπόψη” από την φράση “υπό την προϋπόθεση”. Η UEFA περιμένει να διαβάσει και την επαναδιατύπωση του άρθρου 5 που αφορά την επιλογή των τακτικών δικαστών προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα είναι η ΕΠΟ αυτή που θα κάνει την επιλογή τους.
Το νομικό επιτελείο της UEFA αναμένει την τελική διατύπωση των άρθρων, τα οποία άλλαξαν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, δηλαδή την ώρα της συνεδρίασης της Βουλής, ώστε να διαπιστώσει αν παραβιάζεται ή όχι το αυτοδιοίκητο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Την Τρίτη η κλήρωση των play off!!

Την Τρίτη θα διεξαχθεί στα γραφεία της SuperLeague η κλήρωση για τα play off...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SuperLeague...
Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των Play Offs ΟΠΑΠ 2015 στα γραφεία της Super League.

Tα αποκαλυπτήρια του βραβείου Γκίνες στην ΑΕΚ!!

Η ΑΕΚ έγραψε ιστορία όταν συγκέντρωσε πάνω από 80.000 κόσμου στον τελικό κατά της Σλάβια κι ύστερα από 47 χρόνια, το Γκίνες βράβευσε την Ένωση για τη μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων σε αγώνα μπάσκετ!
Αναλυτικά, όπως αναφέρει το aekbc.gr:
Σε μία σεμνή τελετή έγιναν σήμερα Πέμπτη (8/5) τα αποκαλυπτήρια της εικόνας ρετρό από τον Τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων της 4ης Απριλίου του 1968, η οποία τοποθετήθηκε μαζί με το πιστοποιητικό του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες για τους 80.000 θεατές, στο Μουσείο του Παναθηναϊκού Σταδίου.
Την πρωτοβουλία είχε ο «Ενωσίτης» Αλέξανδρος Μαργαρίτης, ο οποίος έλαβε την σχετική άδεια της Ε.Ο.Ε. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο θρυλικός άσσος της «Βασίλισσας» του ’68, Χρήστος Ζούπας, ο οποίος και έκανε τα αποκαλυπτήρια.
Παρόντες ήταν ο «Ενωσίτης» συλλέκτης Χρήστος Χάιτας και ο γνωστός οπαδός της ΑΕΚ Σπύρος Μιχαλάς. Την ΑΕΚ εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ και πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ, Νίκος Μπαμπανικολός. Παρών και ο διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ, Γιώργος Νικολάου.

Θα παίξει με Βαλένθια ο Μπενζεμά!!

Κανονικά προπονήθηκε σήμερα ο Καρίμ Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στην προσεχή αναμέτρηση με τη Βαλένθια για την 36η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.
Ο Γάλλος επιθετικός χρειάστηκε δεν χρειάστηκε τελικά έναν μήνα για να αναρρώσει από το πρόβλημα στο δεξί γόνατο και ο Κάρλο Αντσελότι τον είδε σήμερα να συμμετέχει στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Ιταλού κόουτς για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τις «νυχτερίδες».
Μοναδικοί απόντες για τη «βασίλισσα» ήταν οι Μόντριτς και Κεντίρα, με τον Μπενζεμά να θέλει πλέον να πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς πρωταθλήματος κι αν μπορεί να βοηθήσει την επόμενη εβδομάδα στην κρίσιμη ρεβάνς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κοντονής: «Εννοιολογικά δεν υπάρχει διαφοροποίηση...»

Στην βελτιωτική τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει διαφοροποίηση εννοιλογικά για την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο, αναφέρθηκε ο Σταύρος Κοντονής.
Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, αναρωτήθηκε αν υπάρχει... κατάσταση πολιτικής σχιζοφρένειας έπειτα από τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες για τις αλλαγές, τις σωστές διατάξεις που όμως δεν ψηφίζονται και την προτροπή παρέμβασης σε θέματα εκλογής των διοικητικών οργάνων της ΕΠΟ.
Αυτό που θέλησε να ξεκαθαρίσει ήταν πως:
«Πράγματι έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή γιατί από χθες είχαμε δηλώσει ότι εννοιολογικά δεν υπάρχει διαφοροποίηση όσον αφορά στην κατάργηση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου. Εάν υπήρχε, η κυβέρνηση δεν θα το έπαιρνε πίσω».
Αναλυτικά όσα είπε:
«Η ισπανική ομοσπονδία αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις 16 του μήνα, διότι η κυβέρνηση, που δεν είναι της αριστερά, αποφάσισε από τα έσοδα της ομοσπονδίας να πηγαίνει στα ταμεία το 4,55%"
Εδώ δεν έχουμε παρέμβαση. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση που κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με εσωτερικά ζητήματα.
Εδώ έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά με το πώς κρίνει ο καθένας και πώς επεμβαίνει. Ας προβληματιστούμε από αυτήν την άποψη και την απόφαση που πήρε η ισπανική βουλή.
Βρίσκουμε μια "χρυσή τομή" στα θέματα που έχουμε διαφωνία, μας λέτε ότι κάναμε κωλοτούμπα, που δεν μ' αρέσει να τη χρησιμοποιώ ως λέξη αλλά τη δανείζομαι. Όταν φέρνουμε νομοσχέδια, μας καλείτε να τα αποσύρουμε. Μας λέτε είναι σωστές οι διατάξεις, αλλά δεν πρέπει να τις ψηφίσουμε για να μην υπάρχει κίνδυνος Grexit, μην ενοχληθεί κανένας. Την ίδια στιγμή εσείς οι ίδιοι μας προτρέπετε να παρέμβουμε σε θέματα εκλογής των διοικητικών οργάνων της ΕΠΟ γιατί πράγματι υπάρχει πρόβλημα, που όμως αυτά είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου.
Μας κατηγορείτε ότι το νομοσχέδιο είναι κενό περιεχομένου. Και τα άλλα έχετε ψηφίσει και αυτό δηλώσατε ότι θα υπερψηφίσετε πάρα πολλά άρθρα. Είμαστε σε κατάσταση πολιτικής σχιζοφρένειας;
Πράγματι έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή γιατί από χθες είχαμε δηλώσει ότι εννοιολογικά δεν υπάρχει διαφοροποίηση όσον αφορά στην κατάργηση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου. Εάν υπήρχε, η κυβέρνηση δεν θα το έπαιρνε πίσω.
Ακούσατε την ΕΠΟ και τις διεθνείς ομοσπονδίες. Δέχονταν την επιβολή προστίμων; Τι έλεγαν για τακτικούς δικαστές; Συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν οριζοντίως και καθέτως Το δεύτερο, αλλά έγινε το πρώτο. Τι ίσχυε μέχρι σήμερα για το αυτοδιοίκητο; Ισχύει ένα απαράδεκτο για την έννομη πολιτική τάξη και το Σύνταγμα καθεστώς αυτονομίας ειδικά της ΕΠΟ. Καταργείται αυτό και αντικαθίσταται με τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 15».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανεβαίνει ο Μποτία!!

Το μεγαλύτερο μέρος σημερινής προπόνησης του Ολυμπιακού έβγαλε ο Μποτία, που ανεβάζει ρυθμούς, αντίθετα με τους Μανιάτη, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα Γιαννούλη και Στρέζο που έμειναν εκτός.

Ανεβαίνει ο Μποτία
Μπορεί η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη να ήταν στο επίκεντρο σήμερα στου Ρέντη, όμως υπήρχε και άλλο ευχάριστο νέο για τον Ολυμπιακό.

Ο Αλμπέρτο Μποτία συνεχίζει να ανεβάζει ρυθμούς, καθώς έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης, ενώ στη συνέχεια έκανε ατομικό.

Κατά τ’ άλλα δεν υπήρχαν άλλα… ευχάριστα για τον Βίτορ Περέιρα, αφού πέντε παίκτες έμειναν εκτός. Ο Στρέζος προπονήθηκε μόνος του, όπως και οι Γιαννούλης, Ελαμπντελαουί και Σαντάνα, οι οποίοι έκαναν και θεραπεία για τους τραυματισμούς τους.

Το πρόγραμμα αποκατάστασής του συνέχισε ο Μανιάτης. Η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» θα συνεχιστεί με προπόνηση στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής. *Πηγή: sport-fm.gr*