Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Χριστοφορίδης: «Ισχυρό κίνητρο το brand name του Άρη» (audio)

Το προφίλ του νέου επενδυτή της ΚΑΕ Άρης Νίκου Λάσκαρη σκιαγράφησε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένας άνθρωπος που μέχρι τα 18 του χρόνια έζησε στην Θεσσαλονίκη και ξέρει την ιστορία του μπασκετικού Άρη. Είναι ένας σύγχρονος επιχειρηματίας, η βασική του ενασχόληση είναι οι τράπεζες και δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και την Ασία. Η φορολογική του έδρα είναι η Ελβετία και σκέφτεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα. Επίσης έχει το μικρόβιο του αθλητισμού, ιδιαίτερα έχει αδυναμία με το μπάσκετ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Με δεδομένο ότι στον ποδοσφαιρικό Άρη υπάρχει επενδυτής και είναι αβέβαιο αν θα ανέβει επιμέναμε ότι θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τον μπασκετικό Άρη.

Για την μυστικότητα των διαπραγματεύσεων: «Ο ίδιος ήθελε να υπάρχει εχεμύθεια μέχρι το τέλος των διαπραγματεύσεων. Ακόμη και τώρα δεν θέλει να ειπωθούν πολλά, μέχρι να έρθει στην Θεσσαλονίκη».

Για τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Άρη: «Αυτό έχει να κάνει με όσα είδε, με όσα του είπαμε πριν δει και γιατί θεωρώ ότι το brand name Άρης, Γκάλης, Γιαννάκης, Σούμποτιτς σε έναν Έλληνα του εξωτερικού είναι ισχυρό και σημαντικό. Από εκεί και πέρα η οικονομική του ευρωστία είναι τέτοια ώστε δεν χρειάζεται να κάνει μια επένδυση με την έννοια να βγάλει λεφτά. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα επιδιώξει μια ελλειμματική εταιρεία ή ότι θα φέρνει ακριβούς παίκτες».

Για τις πρώτες κινήσεις του στον Άρη: «Σκοπεύει κατ’ αρχάς να συνεχίσει τον δρόμο εξυγίανσης που ξεκίνησε η διοίκηση Αρβανίτη και από εκεί πέρα στην αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας. Να αναδείξει περισσότερο το τουρνουά «Νίκος Γκάλης», να φέρει δυνατές ομάδες για φιλικά στην Θεσσαλονίκη, να συμμετέχει ο Άρης σε μεγάλα τουρνουά στο εξωτερικό και να αναπτύξει το τμήμα μάρκετινγκ σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το αν μπορεί να φτάσει τον Άρη σε επίπεδο να χτυπήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Το αν μπορεί θα το αποδείξει στην πορεία. Οι προθέσεις είναι να γίνει μια ομάδα ανταγωνιστική και αυτό όπως καταλαβαίνεται δεν σημαίνει να βγαίνεις τρίτος».

Για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πόσα χρήματα θα βάλει: «Ο φοροτεχνικός ο κ. Καραλής επεξεργάζεται ένα business plan για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα παρουσιαστεί όταν ο επενδυτής έρθει στην Θεσσαλονίκη, κάτι που θα γίνει όταν του το επιτρέψουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις».

Για το αν σκέφτεται καθόλου τον ποδοσφαιρικό Άρη: «Αυτήν την στιγμή όχι. Και η δική μου συμβουλή και η συμβουλή του κ. Σφυρή είναι το ποδόσφαιρο να μην υπάρχει στο μυαλό του. Αφενός μεν γιατί υπάρχει επενδυτής, αφετέρου δε γιατί δεν ξέρουμε αν θα είναι στη Β’ ή τη Γ’ Εθνική ενώ υπάρχει και η διαδικασία της εκκαθάρισης που είναι σε εκκρεμότητα. Δεν θέλουμε να τον εμπλέξουμε σε μπερδεμένες ιστορίες».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: