Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Στον ΠΑΟΚ ο Φώτης Λιούτας



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο καλαθοσφαιριστής Φώτης Λιούτας, που συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας. Το συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια δύο ετών. Ο Φώτης Λιούτας γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1986 στη Θεσσαλονίκη, έχει ύψος 1μ.93, αγωνίζεται ως γκαρντ και ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο New Hampshire (2004-08), ενώ στη διάρκεια της περσινής σεζόν έπαιξε στον Ηρακλή.

Σαμπντόρια-Ιντερ 1-0

Σε εφιάλτη των, παραδοσιακά, μεγάλων δυνάμεων της Ιταλίας μετατρέπεται η Γενέβη. Μετά από την Γιουβέντους που έχασε βαθμούς από την Τζένοα, ήταν η σειρά της Σαμπντόρια να υποχρεώσει την Ιντερ στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ντελ Νέρι πήρε με το σπαθί της τους τρεις βαθμούς και σκαρφάλωσε στην κορυφή του Campionato, αφήνοντας τους "νερατζούρι" στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σαμπντόρια-Ιντερ 1-0 (72’Πατσίνι)

Λιγοστές ήταν οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τις δύο ομάδες να περιορίζονται στο κέντρο. Στο 29ο λεπτό ο Μιλίτο δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Καστελάτσι, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να μπλοκάρει εύκολα. Στη φάση που είχε προηγηθεί, ο Παλόμπο δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα και έστειλε την μπάλα έξω.

Στην επανάληψη η Ιντερ ήταν αυτή που κυνηγούσε το γκολ, αλλά η Σαμπντόρια ήταν η πιο αποτελεσματική και αυτή που έφτασε στο γκολ. Στο 72ο λεπτό ο Μανίνι είδε τον Πατσίνι να είναι ελεύθερος μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, πάσαρε και ο Πατσίνι δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στην εστία του Σέζαρ.

Οι "νερατζούρι" προσπάθησαν στο διάστημα που είχαν να απαντήσουν, αλλά ο Καστελάτσι είχε κατεβάσει ρολά. Η πιο χαρακτηριστική φάση ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούσιο, με τον ιταλό γκολκίπερ να διώχνει με γροθιές, με αποτέλεσμα το 1-0 να γίνει τελικό σκορ.

Νέα νίκη για τη Ρεάλ και Σεβίλλη

Με νίκες προχώρησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη στα παιχνίδια, που άνοιξαν την 5η αγωνιστική της Primera Division. Η "βασίλισσα" με δυο γκολ από τον Καρίμ Μπενζεμά επικράτησε το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" με 3-0 της Τενερίφης πετυχαίνοντας την 5η συνεχόμενη νίκη της, ενώ η Σεβίλλη πέρασε σαν σίφουνας από τον "λάκκο των λεόντων" συντρίβοντας με 4-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ρεάλ Μαδρίτης-Τενερίφη 3-0 (47’, 58’ Μπενζεμά, 78’ Κακά)

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να μην σκόραρε αυτή τη φορά και η Ρεάλ να έμεινε στο μηδέν για ένα ημίχρονο, αλλά ο Καρίμα Μπενζεμά έκανε το καθήκον του και "καθάρισε" την αναμέτρηση με την Τενερίφη πετυχαίνοντας δυο τέρματα. Ο γάλλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 47’ όταν πήρε σωστή θέση στην αντίπαλη περιοχή σκοράροντας με κεφαλιά μετά από τη σέντρα του Τσάμπι Αλόνσο. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο δέκα λεπτά, ώστε να ξαναβρεί δίχτυα αφού στο 58’ ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και νίκησε για δεύτερη φορά τον Αραγονέσες. Ο Κακά πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι στο ημίχρονο και στο 78’ ήταν αυτός, που εκπληκτικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο φετινό του γκολ.

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλλη 0-4 (5’ Ρενάτο, 21’ Νεγκρέδο, 45΄Κανουτέ, 75’ Νάβας)

Φόβο και τρόμο προκαλεί στους αντιπάλους της η Σεβίλλη, που παρότι δεν έχει ανάλογο ρόστερ, παίζει εξίσου ωραία ποδόσφαιρο με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ τις οποίες ακολουθεί κατά πόδας στη βαθμολογία. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αυτή τη φορά έδωσε εξαιρετική στο "Σαν Μαμές" συντρίβοντας με 4-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Την αρχή έκανε ο Ρενάτο ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5’ με απευθείας κτύπημα φάουλ για να έρθει στο 21΄ο Αλβάρο Νεγκρέδο να κάνει το 2-0 ξεπερνώντας και τον Γκόρκα. Η Σεβίλλη πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών τερμάτων, αφού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Φρεντερίκ Κανουτέ είχε κάνει το σκορ 3-0, ενώ στο 75’ ο Χέσους Νάβας μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των συμπαικτών του τελείωσε το παιχνίδι.

El Loco καθάρισε και πάλι για τον Άρη!

Ενα γκολ του ανθρώπου που έχασε τις κλασικότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Ξάνθη, ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στον Αρη, στον αγώνα με την Ξάνθη για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο "El Loco" που διαμαρτύρεται και για πέναλτι που δεν του καταλογίστηκε, είχε την τελευταία λέξη στο ματς, σκοράροντας με κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ όλα έδειχαν ότι το αμυντικογενές παιχνίδι της Skoda, που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, θα της απέφερε το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Αρης είχε την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ήταν όμως "φλύαρος" στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος μετρά μία ουσιαστική ευκαιρία την κεφαλιά του Κόκε που έφυγε μόλις άουτ, στο τρίτο λεπτό ένα καλό σουτ του Αράνο στο 36ο και μια κεφαλιά του Αμπρέου στο 40`. Η Ξάνθη από την άλλη, επέλεξε να παίξει με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές είχε την καλύτερη στιγμή του αγώνα, όταν στο 8ο λεπτό ο Πόι νικήθηκε από τον Σηφάκη στο μεταξύ τους τετ α τετ και στη συνέχεια της φάσης ο Ρονάλντο Γκιάρο πρόλαβε προ της κενής εστίας, τον Ταϊντέρ.

Αμυνα... μπετόν

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με τους γηπεδούχους να χάνουν τον Ρονάλντο Γκιάρο στο 42` που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Βαλεντίν Ρομπέρζ και την Ξάνθη τον Σουάνη, που αποβλήθηκε στην εκπνοή, με δύο κίτρινες κάρτες σε δύο λεπτά! Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κλειστούν πίσω έχοντας στο μυαλό τους προτίστως να μην χάσουν και όχι να κυνηγήσουν το τρίποντο.

Κάτι που είχε αντίκτυπο και στο δεύτερο μέρος, όπου ο Αρης πίεζε για 45 λεπτά μια Ξάνθη που αγωνιζόταν με 10 παίκτες πίσω από το κέντρο, οι οκτώ εκ των οποίων έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκσμπούρνιγκ! Οι "κίτρινοι" ωστόσο έφτασαν σε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Αμπρέου και τον Κάμπορα, με τους δύο επιθετικούς όμως να μην σημαδεύουν σωστά. Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτύρονται για τη φάση του 83ου λεπτού, ζητώντας πέναλτι στο μαρκάρισμα του Αμπρέου από τον Βάλλα.

Εσπασε το "ρόδι" ο Αμπρέου

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Αρης θα πλήρωνε σε ένα ακόμα ματς τις χαμένες του ευκαιρίες, ήρθε ο Αμπρέου στις καθυστερήσεις για να δώσει στην ομάδα του μια σπουδαία -όπως εξελίχθηκε- νίκη, με έξοχη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φλάβιο. Το γκολ αυτό έκρινε και την αναμέτρηση, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για να αλλάξει κάτι, αλλά ακόμα και να συνέβαινε αυτό δύσκολα θα μπορούσε η Ξάνθη να το φέρει στα ίσια, μιας και είχε ήδη αποσύρει όλους τους επιθετικούς της από το ματς!

Ηττα για Τσέλσι, κορυφή η Γιουνάιτεντ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πρώτη της ήττα γνώρισε στην Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι στην 7η αγωνιστική με «δράστη» την Γουίγκαν (3-1). Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε την γκέλα των «μπλε» και μετά την εκτός έδρας νίκη της με 2-0 επί της Στόουκ πέρασε στην πρώτη θέση (υπερτερεί στην ισοβαθμία της Τσέλσι). Η Λίβερπουλ συνέτριψε με 6-1 την Χαλ. Η Εβερτον πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της ουραγού Πόρτσμουθ.

Η Μάντσεστερ Γ. «φιγουράρει» πλέον στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ ύστερα από τη νίκη της με 2-0 στο «Μπριτάνικα» επί της Στόουκ. Για τους «κόκκινους διάβολους» σκόραραν οι Μπερμπάτοφ και Ο’Σέι.

Η Γουίγκαν έκανε την έκπληξη απέναντι στην Τσέλσι στο «JJB». Οι «λάτικς» προηγήθηκαν με κεφαλιά του Μπραμπλ αλλά ο Ντρογκμπά ισοφάρισε σε 1-1 για τους «μπλε». Στο 51’ ο Τσεχ έκανε πέναλτι στον Ρονταγέγκα και αποβλήθηκε. Ο Ρονταγέγκα ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών ενώ στις καθυστερήσεις ο Σάρνερ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος, η Εβερτον πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της ουραγού Πόρτσμουθ. Το γκολ της αντιπάλου της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε ο Λουίς Σαχά στο 42ο λεπτό. Η «πομπέι» έμεινε για 7ο συνεχόμενο ματς χωρίς βαθμό κι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα θα δώσει μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Αγγελος Μπασινάς έμεινε εκτός αποστολής.

Η σύνθεση των «ζαχαρωτών»: Χάουαρντ, Χέιτινγκα, Γιόμπο, Ντιστέν, Μπέινς, Οσμαν (74΄ Χίμπερτ), Φελαϊνι, Ρόντγουελ, Πίενααρ (60΄ Μπιλιαλέντινοφ), Καχίλ, Σάχα (90΄ Τζο).

Η Λίβερπουλ με χατ-τρικ του Τόρες και δύο γκολ του Μπάμπελ συνέτριψε με 6-1 την Χαλ στο «Ανφιλντ» και έφτασε τους 15 βαθμούς, τρεις λιγότερους από όσους έχουν Μάντσεστερ Γ. και Τσέλσι. Τέλος με τέσσερα γκολ του Ρόμπι Κιν η Τότεναμ νίκησε άνετα με 5-0 την Μπέρνλι και επέστρεψε στις νίκες.

Στις 19:30 η Αρσεναλ δοκιμάζεται στην έδρα της Φούλαμ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

Σάββατο (26/9)
Πόρτσμουθ-Έβερτον 0-1 (42΄ Σαχά)
Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον 1-2 (84΄ Φίλιπς - 10΄ Κοέν, 86΄ Λι)
Μπλάκμπερν-Άστον Βίλα 2-1 (24΄ Σαμπά, 90΄ πεν. Νταν - 3΄ Αγκμπονλαχόρ)
Λίβερπουλ-Χαλ 6-1 (12΄, 28΄, 47΄ Τόρες, 61΄ Τζέραρντ, 88΄ Μπάμπελ, 90΄ Ριέρα - 15΄ Τζεοβάνι)
Στόουκ Σίτι-Μάντσεστερ Γ. 0-2 (62΄ Μπερμπάτοφ, 77΄ Ο΄Σέι)
Τότεναμ-Μπέρνλι 5-0 (18΄ πεν, 74΄, 77΄, 87΄ Κιν, 33΄ Τζένας)
Γουίγκαν-Τσέλσι 3-1 (18΄ Μπραμπλ, 52΄ πεν. Ρονταγέγκα, 90΄ Σάρνερ - 47΄ Ντρογκμπά)
Φούλαμ-Άρσεναλ 19:30

Κυριακή (27/9)
Σάντερλαντ-Γουλβς

Δευτέρα (28/9)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

Τσέλσι 18
Μάντσεστερ Γ. 18
Λίβερπουλ 15
Τότεναμ 15
Μάντσεστερ Σίτι 12 -5αγ.
Αστον Βίλα 12 -6αγ.
Αρσεναλ 9 -5αγ.
Σάντερλαντ 9 -6αγ.
Μπέρνλι 9
Εβερτον 9 -6αγ.
Γουίγκαν 9
Στόουκ Σίτι 8
Μπόλτον 7 -6αγ.
Μπέρμιγχαμ 7
Γουλβς 7 -6αγ.
Μπλάκμπερν 7 -6αγ.
Φούλαμ 6 -5αγ.
Γουέστ Χαμ 4 -5αγ.
Χαλ 4
Πόρτσμουθ 0

ΑΕΚ: Off ο Μάκος!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αντιμετωπίζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Άκη Μάκου για το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο μέσος της ΑΕΚ ταλαιπωρείται από ισχιαλγία και είναι αδύνατον να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του κάποια εναλλακτική λύση για το ρόλο του αμυντικού μέσου, αφού τραυματίας συνεχίζει να είναι ο Ενσαλίβα ενώ ο Γιαχάγια πιθανότατα θα πλαισιώσει τον Παντελή Καφέ.

Αναλυτικά η 19μελης αποστολή της «Ένωσης»: Σάχα, Λούκατς, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Γεωργέας, Άρτσε, Γιάχιτς, Καφές, Χέρσι, Γιαχάγια, Λεονάρντο, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Σκόκο, Ταχτσίδης, Παυλής, Ιορντάκε.

Όσον αφορά τα πλάνα ενδεκάδας, ο προπονητής του «δικεφάλου» θα αλλάξει το 4-4-2 της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό και θα το μετατρέψει σε 4-3-3, με βασική δικαιολογία την απουσία του Κρίστιαν Νέμεθ. Ο Ούγγρος κυνηγός βρίσκεται στην Αίγυπτο με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Χουανφράν - Γιαχάγια, Καφές, Μαντούκα - Σκόκο, Μπλάνκο και Γκερέιρο.

Βαριά καμπάνα στον Αραούχο!

Με τρεις αγωνιστικές τιμώρησε τον Κάρλος Αραούχο η UEFA για την αποβολή του στον αγώνα με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», στο πλαίσιο την πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ποινή αυτή είναι η χειρότερη δυνατή που φαντάζονταν οι άνθρωποι της «Ένωσης», ωστόσο σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αποδώσει καρπούς, τότε ο Αργεντινός θα απουσιάσει από τον αγώνα με την Μπενφίκα και τα δύο ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Νίκη στον πόντο (68-67) το Περιστέρι τον Κολοσσό


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το Περιστέρι επικράτησε με 68-67 του Κολοσσού σε ένα ματς, στο οποίο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο πρώην Ροδίτης, Νίκος Παπανικολόπουλος (16 π.).

Οι Σκουρτόπουλος και Σφαιρόπουλος συμφώνησαν να έχει αυτονομία κάθε περίοδος και το σκορ να ξεκινά από 0-0 σε κάθε δεκάλεπτο. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με το Περιστέρι να ξεκινά καλά και τον Κολοσσό να ισορροπεί άμεσα στη δεύτερη περίοδο. Ο πρώην παίκτης του Κολοσσού, Γιώργος Τσιάκος κάρφωσε για το 68-67, αλλά οι «θαλασσί» δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ σε τρεις επιθέσεις, μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Ο Σέντρικ Σίμονς παρακολούθησε το παιχνίδι με πολιτικά, αφού λύθηκε το συμβόλαιό του και αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Επίσης, το Περιστέρι αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Μ'Μπεμπά και μετά την πρώτη περίοδο χωρίς τον Ντάνιελς ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, στο οποίο είχε τραυματιστεί κόντρα στον Ικαρο/Εσπερο.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 36-37, 54-55, 68-67
Διαιτητές: Μουζάκης, Γκόντας, Αναστόπουλος.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σκουρτόπουλος): Χαμοντς 3, Ντάνιελς 4, Παπανικολόπουλος 16 (1), Β. Μάντζαρης 5 (1), Μπράμος 6, Α. Μάντζαρης 2, Μαργαρίτης 3, Δεληγιάννης 6, Τσιάκος 10, Φαϊζόν 13 (2).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάρις 12, Παντελιάδης 6, Βασίλιεβιτς 5 (1), Ζάρας 2, Μανωλόπουλος 2, Ασημακόπουλος 9 (1), Ντόζιερ 4 (1), Χαρίσης 9, Τσάμης 11 (1), Εντουαρντς 7, Παππάς.

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και πατώντας φρένο στην επανάληψη έχοντας το μυαλό τους στην Άρσεναλ, οι νταμπλούχοι Ελλάδας νίκησαν με 1-0 τον Πανιώνιο και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Πειραιώτες με τον Ζίκο για πρώτη φορά στον πάγκο τους στο "Καραϊσκάκη" αλλά και φορώντας την γκρι εμφάνιση έκαναν την πιο καλή τους εμφάνιση επιθετικά στο πρώτο μέρος και πήραν μια σημαντική νίκη που τους φέρνει για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Χρυσός σκόρερ ο Ζαϊρί για τους νταμπλούχους Ελλάδας που στην επανάληψη έριξαν στροφές και έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του δύσκολου και κρίσιμου αγώνα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Από την άλλη πλευρά οι Νεοσμυρνιώτες δεν έδειξαν φόβο απέναντι στον Ολυμπιακό, τον κοίταξαν στα μάτια, όμως δεν κατάφεραν να φύγουν με κάποιον βαθμό από τον Πειραιά.

Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στο "Καραϊσκάκη" ο Ζίκο δεν άλλαξε το σύστημα (4-1-4-1) που παίζει ο Ολυμπιακός από την αρχή της χρονιάς. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, σέντερ μπακ ήταν οι Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλος, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, δεξιά ο Ζεβλάκοφ, ενώ αμυντικό χαφ ο Λεντέσμα. Στο κέντρο ο Ντουντού είχε παρτενέρ του τον φορμαρισμένο Τοροσίδη, δεξί χαφ ήταν ο Ζαϊρί, αριστερά ο Λεονάρντο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντιόγκο.

Από την άλλη πλευρά, ο Εμίλιο Φερέρα επέλεξε ένα άκρως επιθετικό σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπέλιτς, στο κέντρο της άμυνας Λάτκα και Κοντοές, αριστερά ο Τζαβέλλας, δεξιά ο Μανιάτης, στα χαφ ήταν οι Καστελιόνε, Νικολάου και Κουμορτζί, ενώ η επιθετική τριπλέτα απαρτιζόταν από τους Ρεκόμπα (αριστερά), Ριέρα (δεξιά) και Μπάλαμπαν (κορυφή).

Ερυθρόλευκη κυριαρχία

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και επιθετικά και από τα πρώτα κιόλας λεπτά ο ρυθμός και το θέαμα της αναμέτρησης ήταν εξαιρετικό. Τι κι αν έπαιζαν στην έδρα του πρωταθλητή Ελλάδας οι "κυανέρυθροί" μόνο φοβισμένοι δεν έδειχναν και προσπάθησαν από νωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ. Δεν άργησαν μάλιστα να τα καταφέρουν αφού στο 5ο μόλις λεπτό ο Νικολάου έκανε το σουτ, όμως ο Νικοπολίδης έδιωξε.

Η συγκεκριμένη φάση λειτούργησε ως καμπανάκι για τους παίκτες του Ζίκο που αφυπνίστηκαν και πέρασαν στην αντεπίθεση, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Η πρώτη καλή φάση των νταμπλούχων προήλθε από στημένη φάση και βραζιλιάνικη... κομπίνα. Συγκεκριμένα ο Ντουντού εκτέλεσε με πάσα το φάουλ, ο Λεονάρντο έκανε απευθείας το σουτ, όμως ο Μπέλιτς έσωσε την εστία του.

Το σουτ του Λεονάρντο ήταν μόνο η αρχή για τους Πειραιώτες που στα επόμενα λεπτά ανέβασαν ρυθμό και πραγματοποίησαν την καλύτερη τους εμφάνιση επιθετικά, δημιουργώντας πολλές καλές ευκαιρίες. Μοιραίος παίκτης για το συγκρότημα του Ζίκο ήταν ο Ντουντού καθώς θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ τόσο στο 11' με σουτ, όσο και στο 16' με κεφαλιά όμως δεν τα κατάφερε.

Μαροκινός... καμικάζι (1-0)

Ο Ζαϊρι βέβαια αποδείχτηκε πιο εύστοχος και ένα λεπτό αργότερα (17') κατάφερε να ανοίξει το σκορ πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ. Όλα ξεκίνησαν από τον Ντιόγκο που πάσαρε από τα αριστερά και ο Μαροκινό με άψογο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το γκολ οι παίκτες του Εμίλιο Φερέρα δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα όμως το σουτ του Ριέρα στο 20ο λεπτό πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη και το 1-0 έμεινε.

Τα λεπτά περνούσαν με τον ρυθμό να πέφτει και τον Ολυμπιακό να έχει πάντα τον έλεγχο. Ο φορμαρισμένος Τοροσίδης είχε την ευκαιρία να πετύχει άλλο ένα γκολ φέτος, όμως η κεφαλιά του στο 37' ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια και σέντρα του Ζαϊρί, δεν βρήκε στόχο και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν ήταν ίδιο, αφού ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τους παίκτες του Ζίκο να κατεβάζουν στροφές και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων.

Στο 53' μάλιστα παραλίγο να το πληρώσουν, όχι από οργανωμένη επίθεση αλλά από στημένη φάση. Ο Μπάλαμπαν εκτέλεση με ωραίο σουτ ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Νικοπολίδης έπεσε δεξιά και έδιωξε τον κίνδυνο.

Συντήρηση δυνάμεων και... αστοχία

Οι Πειραιώτες μπορεί να μην είχαν την ίδια όρεξη για μπάλα, όμως το πείσμα του Ντιόγκο λίγο έλειψε να φέρει το 2-0. Ο Βραζιλιάνος μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά μπάλα δεν το έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Κι αν οι "κυανέρυθροι" ήταν αυτοί που κυνηγούσαν το γκολ κυρίως από στημένες φάσεις (φάουλ και κόρνερ) ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μια ευκαιρία, την πιο σημαντική του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ντουντού έκανε ένα ωραίο σουτ ελάχιστα έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Μπέλιτς.

Το παιχνίδι πλησιάζε προς την λήξη και οι Πειραιώτες ήθελαν να το τελειώσουν λίγο νωρίτερα. Είχαν μάλιστα μια ευκαιρία στο 79ο λεπτό, όμως το πλασέ του Λεονάρντο απέναντι από τον Μπέλιτς κατέληξε άουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 1-0 θα μείνει ο Μπάλαμπαν καρδιοχτύπησε τους "ερυθρολεύκους" όμως το σουτ του εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν έστω και δύσκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Λάρισα δεν τα κατάφερε για ακόμα μια φορά στο γήπεδο της να πάρει το τρίποντο της νίκης και έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η Λάρισα δεν τα κατάφερε για ακόμα μια φορά στο γήπεδο της να πάρει το τρίποντο της νίκης και έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μοιραίος παίκτης της ΑΕΛ ο Τουμέρ Μετίν, που έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 80'.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στα πρώτα είκοσι λεπτά να είναι η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε ευκαιρία μόλις στο 11ο λεπτό με μια διπλή φάση για γκολ. Συγκεκριμένα ο Μαϊστόροβιτς προωθήθηκε στην περιοχή της ΑΕΛ και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που έκανε απομάκρυναν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Στην συνέχεια της φάσης οι αμυντικοί της ΑΕΛ "κοιμήθηκαν", με τον Μαϊστόροβιτς να βρίσκεται απέναντι από τον Μάλαρτζ, όμως ο Πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του Κροάτη αμυντικού του ΠΑΣ.

Διπλή ατυχία για την ΑΕΛ...

Στο 14ο λεπτό η ατυχία χτύπησε για πρώτη φορά την πόρτα της Λάρισας, όταν ο Γεωργιάδης συγκρούστηκε στον αέρα με τον Μάλαρτζ, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να πέφτει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βενετίδης που ήταν κοντά κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί και φώναξε στο ιατρικό τιμ να μπει γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από λίγα λεπτά ο Μάλαρτζ σηκώθηκε και συνέχισε την αναμέτρηση, όμως στο 24' αισθάνθηκε έντονες ζαλάδες με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Σέρεμετ.

Στην συνέχεια η Λάρισα πήρε τα ινία του αγώνα και στο 37' έκανε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Ελευθερόπουλου. Σε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έδιωξαν την μπάλα πάνω στον Τουάμα, που βρισκόταν μόνος του σε πλεονεκτική θέση.

Ο μέσος της ΑΕΛ έκανε το σουτ, όμως είδε την προσπάθεια του να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

Τα άσχημα νέα για τη Λάρισα συνεχίστηκαν στο 40' όταν ο Βενετίδης τραυματίστηκε, με αποτελέσματα να αντικατασταθεί από τον Κατσιαρό.

Αυτό που μας έμεινε από το πρώτο ημίχρονο είναι το πολύ κακό ποδόσφαιρο που είδαμε και από τις δυο ομάδες, καθώς έδειχναν περισσότερο να θέλουν να ξεφορτωθούν την μπάλα παρά να δημιουργήσουν φάσεις.

Δεύτερο μέρος με αναγκαστική αλλαγή...

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του ΠΑΣ, που είδε τον Λάμπρο Βαγγελή να βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς χτύπησε στη μέση. Τη θέση του πήρε ο Μιχαλόπουλος στο 52'.

Η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε το κενό στη μεσαία γραμμή του ΠΑΣ και με τον Τουάμα στο 55' απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος την εστία του Ελευθερόπουλου. Συγκεκριμένα ο μέσος της ΑΕΛ έκανε φανταστική ντρίπλα έξω από την περιοχή της ΑΕΛ και πέρασε δυο παίκτες, όμως το σουτ του πέρασε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Σέρεμετ.

Άκαρπη υπεροχή της ΑΕΛ...

Μέχρι και το 70' η ΑΕΛ ήταν εκείνη που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε τον τρόπο για να "τρυπήσει" την άμυνα του ΠΑΣ. Στο 65ο λεπτό ο Ντε Νίγκρις έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του, όταν σε γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΛ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που έκανε απέκρουσε με δυσκολία ο Ελευθερόπουλος.

Ο Μαρίνους Ουζουνίδης ρίσκαρε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και πέρασε μέσα τον Κάσας, με σκοπό η ομάδα του να γίνει πιο απειλητική. Στο 80ο λεπτό η ΑΕΛ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Γιαννακόπουλος έστρωσε στον Μετίν που ήταν μόνος απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, όμως το πλασέ του ήταν κακό και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη ο Σέρεμετ πετάχτηκε και έδιωξε μακριά την μπάλα μακριά.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρήθηκαν στο 88' όταν ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο έδαφος, όμως ο διαιτητής του αγώνα έδωσε επιθετικό φάουλ. Ωστόσο όπως φάνηκε από το ριπλέι, ο άσος της ΑΕΛ ξεκίνησε την προσπάθεια του από θέση οφσάιντ.

Ο ΠΑΣ είχε τον τελευταίο λόγο στον αγώνα, όταν ο Ντάσιος από καλή θέση έκανε το σουτ, όμως ο Σέρεμετ απέκρουσε με δυσκολία τον κίνδυνο και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Το παιχνίδι τελείωσε με την ΑΕΛ για ένα ακόμα παιχνίδι να μην καταφέρνει να πάρει το τρίποντο της νίκης.

Διάσειση ο Μάλαρζ, πήγε νοσοκομείο!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Αρκάντιους Μάλαρζ μετά τον τραυματισμό του (συγκρούστηκε με τον Γεωργιάδη) στο 14ο λεπτό του αγώνα της Λάρισας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Πολωνός πορτιέρε δέχθηκε αμέσως τις φροντίδες του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, ωστόσο δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι και στο 23ο λεπτό, έγινε αλλαγή κι έφυγε με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει πάθει διάσειση ελαφριάς μορφής.

ΠΑΟΚ: Δεν θα πάει στο Βρσατς ο Ταπούτος


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη γάμπα του δεξιού του ποδιού θα στερήσει από τον Χρήστο Ταπούτο τη συμμετοχή στο τουρνουά του Βρσατς.

Ο Έλληνας φόργουορντ δεν θα συμμετέχει στην αποστολή του "Δικεφάλου" αφού ο υπέρηχος στον οποίο υποβλήθηκε έδειξε ότι έχει υποχωρήσει το αιμάτωμα, αλλά πρέπει να συνεχίσει με συντηρητική αγωγή.

Στο μεταξύ, επέστρεψε στις προπονήσεις το Σάββατο ο Γιάννης Δεμερτζής, ενώ οι Καυκής και Μονρό μπήκαν στο πρόγραμμα αλλά όχι σε φουλ ρυθμούς. Το πρόγραμμα της προετοιμασίας θα συνεχιστεί με μία προπόνηση την Κυριακή.

Επαγγελματίας ο Κεσίσογλου
Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ο Αντώνης Κεσίσογλου. Ο νεαρός αθλητής που αγωνίζεται στην εφηβική ομάδας του ΠΑΟΚ αλλά είναι και μέλος των ανδρών από πέρυσι (είχε πάει και στο Λιτόχωρο για προετοιμασία), συμφώνησε για 4 χρόνια με τη διοίκηση.

Γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1991 στη Θεσσαλονίκη, έχει ύψος 2μ.06 και αγωνίζεται ως φόργουορντ και σέντερ. Εχει δύο συμμετοχές στην Α1.

Απέκτησε τον Φώτη Λιούτα
Με διετές συμβόλαιο αντάμειψε τον Φώτη Λιούτα η διοίκηση της ΚΑΕ. Ο 23χρονος άσος που συμμετείχε σε όλη την προετοιμασία έχει ύψος 1μ.93, αγωνίζεται ως γκαρντ και ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ.

Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο New Hampshire (2004-08), ενώ στη διάρκεια της περσινής σεζόν έπαιξε στον Ηρακλή.

Με τέσσερις στην κλήρωση του Πρωταθλήματος
Τετραμελής αντιπροσωπεία θα εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση της Α1 που θα γίνει τη Δευτέρα σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα θα δώσουν το "παρών" ο πρόεδρος Μιλτιάδης Κανώτας, ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Σταυρόπουλος, ο προπονητής Σούλης Μαρκόπουλος και ο τιμ μάνατζερ Τέλης Ζουρνατσίδης.

Αστέρας Τρίπολης: Χωρίς Καρντόσο, Ζεάν Κάρλος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Καρντόσο και στον Ζεάν Κάρλος θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό ο Αστέρας Τρίπολης. Οι προαναφερθέντες είναι τραυματίες και δεν είναι στην διάθεση του Μάριο Γκόμες για την Κυριακάτικη αναμέτρηση (27/9, 16.45).

Η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για τον αυριανό αγώνα με τον Λεβαδειακό ολοκληρώθηκε με τη πρωινή προπόνηση το Σάββτο, μετά το πέρας της οποίας ο Αργεντινός τεχνικός της αρκαδικής ομάδας, Μάριο Γκόμες, ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς.

Σε αυτή συμπεριέλαβε τους εξής ποδοσφαιριστές: Ντεγκρά, Αναστασόπουλο, Λαζαρίδη, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Αργυρόπουλο, Φυτανίδη, Εστέβες, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρντόσο, Έντερ, Ουντότζι, Καρέρα, Βίλτσες, Καούνο, Τσέζαρεκ και Λαδάκη. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Ζεάν Κάρλος και Καρντόσο (είναι και τιμωρημένος).

Γκσπούρνινγκ: "Θέλω να φτάσω ψηλά"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Mία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα μπορεί να διεκδικήσει τίτλους είναι η επιθυμία του Μίκαελ Γκσπούρνινγκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της "Νovasport" τόνισε ότι η Ξάνθη αποτελεί για αυτόν σκαλοπάτι για μία καλύτερη συνέχεια στην καριέρα του.

"Είμαι σε ένα σημείο της καριέρας μου που θέλω να φτάσω ψηλά. Θέλω να κερδίσω τίτλους, σίγουρα είναι ωραία εδώ στην Ξάνθη, αλλά θέλω να καταφέρω να κατακτήσω πρωταθλήματα και για αυτό πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξω. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας, αλλά αυτό θα το δούμε στο μέλλον. Είμαι 28χρονών και τα καλύτερα για έναν τερματοφύλακα έρχονται.

Αν δεν έχω την δυνατότητα να προοδεύσω, να παίξω σε ακόμα καλύτερη ομάδα, να κάνω συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε γιατί προσπαθώ κάθε μέρα; Όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι αγαπώ αυτή την ομάδα και αυτή την πόλη αλλά με την Ξάνθη είναι δύσκολο να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα, αφού δεν έχουμε τα λεφτά ή τον κόσμο. Στόχος είναι να πάω σε μία μεγάλη ομάδα", τόνισε ο Αυστριακός κίπερ.

F1: Πολ ποζίσιον για Χάμιλτον στη Σιγκαπούρη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο οδηγός της McLaren Mercedes με ένα γρήγορο γύρο στο Q3 νίκησε τον επίμονο Νίκο Ρόσμπεργκ (3ος) και τον απόλυτα ευχαριστημένο Σεμπάστιαν Φέτελ (2ος).

Για ποιό λόγο χαμογελούσε ο συμπαθής Γερμανός; Στη Brawn GP περίμεναν να "καθαρίσουν" το πρωτάθλημα από τη Red Bull, αλλά όταν έτρεξαν τα μονοθέσια, η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Η Red Bull πραγματοποίησε το 2-4 με τους Φέτελ-Μαρκ Ουέμπερ. Τόσο ο Γερμανός, όσο και ο Αυστραλός θα πέσουν για ύπνο απόψε και θα συνεχίσουν να ονειρεύονται τον τίτλο.

Αντίθετα, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Τζένσον Μπάτον έμεινε στην 12η θέση πίσω ακόμα και από τον Καζούκι Νακατζίμα. O Mπάτον αντιμετωπίζει προβλήματα με το στήσιμο του μονοθεσίου και ο Ρος Μπρον τον δικαιολόγησε. Μέχρι και του τιμέιτ του και επίσης διεκδικητή του πρωταθλήματος οδηγών, Ρούμπενς Μπαρικέλο δανείστηκε τις... σημειώσεις, αλλά τίποτα!

Ακόμα και έτσι ο άτυχος της υπόθεσης ήταν και πάλι ο Μπαρικέλο. Ο Βραζιλιάνος οδηγός που γνώριζε ότι θα ξεκινούσε εξ αρχής τον αγώνα πέντε θέσεις πιο πίσω γιατί οι μηχανικοί του αναγκάστηκαν να του αλλάξουν κιβώτιο ταχυτήτων, "τράκαρε" τη Brawn στην εκπνοή της O3, για την ακρίβεια 26 δευτερόλεπτα πριν από την καρό σημαία. Ας φέρει καφέδες και σάντουιτς ο συμπαθής Βραζιλιάνους στους μηχανικούς του, γιατί τους περιμένει μία μεγάλη νύχτα για να διορθώσουν τις ζημιές.

Το ατύχημα του Μπαρικέλο έφερε αγανάκτηση και στο γκαράζ της Williams που πίστευε ότι θα πάρει την πολ ποζίσιον. Ο Ρόσμπεργκ υπό το βλέμμα της συντρόφου του, Βίβιαν βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, όταν ο Μπαρικέλο προκάλεσε το τέλος της βραδιάς στη Σιγκαπούρη.

Τέλος, απογοητευτική εμφάνιση πραγματοποίησαν η Ferrari με τους Κίμι Ράικονεν (13ος) και Τζιανκάρλο Φιζικέλα (18ος) και η δυνατή στους τελευταίους αγώνες, Force India. Πρόκειται για τις δύο δημοφιλέστερες ομάδες στους κατοίκους της πόλης-κράτους.

H σειρά εκκίνησης:
1.Λιούις Χάμιλτον McLaren Mercedes
2.Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull Renault
3.Νίκο Ρόσμπεργκ Williams Toyota
4.Μαρκ Ουέμπερ Red Bull Renault
5.Ρούμπενς Μπαρικέλο Brawn Mercedes*
6.Φερνάντο Αλόνσο Renault
7.Τίμο Γκλοκ Toyota
8.Nικ Χάιντφελντ BMW Sauber
9.Ρόμπερτ Κούμπιτσα BMW Sauber
10.Χέικι Κοβαλάινεν McLaren Mercedes
11.Καζούκι Νακατζίμα Williams Toyota
12.Τζένσον Μπάτον Brawn Mercedes
13.Κίμι Ράικονεν Ferrari
14.Σεμπαστιάν Μπουεμί Toro Rosso Ferrari
15.Γιάρνο Τρούλι Toyota
16.Άντριαν Σούτιλ Force India Mercedes
17.Χάιμε Αλγκουερσουάρι Toro Rosso Ferrari
18.Τζιανκάρλο Φιζικέλα Ferrari
19.Σεμπαστιάν Γκροσζάν Renault
20.Βιταντόνιο Λιούτσι Force India Mercedes
*Ο Μπαρικέλο θα εκκινήσει από την 10η θέση εξαιτίας ποινής που δέχθηκε

Νίκη για Εβερτον


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος, η Εβερτον πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της ουραγού Πόρτσμουθ.

Το γκολ της αντιπάλου της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε ο Λουίς Σαχά στο 42ο λεπτό. Οι «πομπέις» έμειναν για 7ο συνεχόμενο ματς χωρίς βαθμό κι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα θα δώσουν μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Αγγελος Μπασινάς έμεινε εκτός αποστολής.

Η σύνθεση των «ζαχαρωτών»: Χάουαρντ, Χέιτινγκα, Γιόμπο, Ντιστέν, Μπέινς, Οσμαν (74΄ Χίμπερτ), Φελαϊνι, Ρόντγουελ, Πίενααρ (60΄ Μπιλιαλέντινοφ), Καχίλ, Σάχα (90΄ Τζο).

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τον αγώνα με τον Ατρόμητο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, ο Fernando Santos ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους:

Χαλκιάς, Kresic, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μωϋσιάδης, Φωτάκης, Bizera, Cirilo, Conceicao, Contreras, Veron, Garcia, Ivic, Lino, Savini, Sorlin, Vieirinha.

Πρεμιέρα στο Athens Open 2009


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοίγει σήμερα η αυλαία στο Διεθνές Επαγγελματικό τουρνουά ΙΤF 125.000 δολαρίων Vogue Athens Open 2009 (26/09-4/10) το οποίο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης. Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας (26/09) περιλαμβάνει 16 αγώνες, οι οποίοι εντάσσονται στον 1ο γύρο των προκριματικών, με τη συμμετοχή 11 Ελληνίδων αθλητριών.

Τα ονόματα των τενιστριών που θα λάβουν μέρος, στις οποίες μάλιστα οι διοργανωτές χορήγησαν κάρτες ελεύθερης συμμετοχής βάσει της εθνική τους κατάταξης, είναι: Ειρήνη Παπαγεωργίου, Ελένη Κωνσταντινίδου, Αφροδίτη Λατινοπούλου, Σοφία Ζένγκου, Πανωρέα Τσεκούρα, Βασιλική Δόριζα, Δέσποινα Βογάσαρη, Βασιλική Σιμούλη, Ασημίνα Καπλάνη, Όλγα Σαρλή, Βασιλική Γιαννακάκη.

Κεντρικό γήπεδο

12.00: Γιαννακάκη - Μπουγιουκακτσάι (Τουρκία)

13.00: Ροντίνα (Ρωσία) - Καπλάνη

14.30: Παπαγεωργίου - Βογάσαρη

16.00: Μάτριτς (Κροατία) - Λατινοπούλου

17.30: Μπαμπέτ (Γαλλία) - Μάροσι (Ουγγαρία)

19.00: Σαρλή - Λεφέβρ (Γαλλία)

Γήπεδο Νο 4

12.00: Σιμούλη - Πλίσκοβα (Τσεχία)

13.00: Κοτσάνοβα (Σλοβακία) - Ντοματσόβσκα (Πολωνία)

14.30: Βερ (Γερμανία) - Τίνιτς (Κροατία)

16.00: Φίτσμαν (Καναδάς) - Πλίσκοβα Κρ. (Τσεχία)

17.30: Μελίνκοβα (Ρωσία) - Σάβτσουκ (Ουκρανία)

Γήπεδο Νο 5

12.00: Ζένγκου - Τζιόβινε (Ιταλία)

13.00: Κωνσταντινίδου - Τσεκούρα

14.30: Μπουρνέτ (Ιταλία) - Ντούκουε Μαρίνο (Κολομβία)

16.00: Καρατάντσεβα (Καζακστάν)- Δόριζα

17.30: Πάβλοβα (Βουλγαρία) - Κοντρατίεβα (Ρωσία).

Ματεράτσι: «Με αδικούν οι διαιτητές»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψή του πως οι διαιτητές στην Ιταλία, τού συμπεριφέρονται διαφορετικά απ’ ότι στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, εξέφρασε ο Μάρκο Ματεράτσι. Ο αμυντικός της Ίντερ αναφέρθηκε στη μη αποβολή του Φελίπε Μέλο της Γιουβέντους, στο παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στη Τζένοα (2 – 2), όπου o Βραζιλιάνος μέσος φαίνεται να βρίζει τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Σε δηλώσεις που έκανε στην “Corriere dello Sport”, o Iταλός αμυντικός είπε πως «δε μου αρέσει όταν υπάρχει αδικία και σε αυτό μοιάζω με τον κόουτς (Ζοζέ Μουρίνιο). Όλοι είδατε πως ο Μέλο έβρισε το διαιτητή, αλλά δεν τιμωρήθηκε για αυτή του την ενέργεια. Σας ρωτώ γιατί δεν πήρε κόκκινη κάρτα; Ο νόμος θα πρέπει να είναι ίδιος για όλους. Εγώ για παρόμοιο λόγο είχα αποβληθεί στο τουρνουά “Trofeo TIM”, στο οποίο είχαμε συμμετάσχει στην προετοιμασία, πληρώνοντας μάλιστα 5.000 ευρώ πρόστιμο. Αν θέλει η ιταλική ομοσπονδία να είμαστε συνεργάσιμοι μαζί της, θα πρέπει να έχει κάποια στάνταρ κριτήρια».

Απαγορεύονται οριστικά τα... μαγικά μαγιό


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η απόφαση της αμερικάνικης ομοσπονδίας κολύμβησης να απαγορέψει νωρίτερα από την 1η Ιανουαρίου του 2010 (απόφαση παγκόσμιας ομοσπονδίας, FINA) τα μαγιό με πολυουρεθάνη και νεοπρέν ξεσήκωσε τόσες αντιδράσεις που την ανάγκασαν να δώσει εξηγήσεις μέσω ανακοίνωσης.

Τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν οι ιθύνοντες της αμερικανικής κολύμβησης αλλά και τα e-mails, τα οποία έφτασαν στους υπολογιστές τους ήταν τόσο πολλά, με αποτέλεσμα να ξεκαθαρίσουν ότι «τα μαγιό αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν από την 1η του Οκτώβρη και έπειτα, καθώς πρέπει να προστατευθούν οι διοργανώσεις σε πισίνα 25 μέτρων, αλλά και η ακεραιότητα και αξιοπρέπεια των αγώνων που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2010».

Μηνύματα όμως έχει λάβει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κολύμβησης (LEN). Το ζητούμενο σ’ αυτά είναι να απαγορευθούν οι «μαγικές» στολές κολύμβησης από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πισίνας 25 μέτρων που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Κωνσταντινούπολη.

«Η LEN συντάσσεται απόλυτα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και θα απαγορέψει τις στολές από την 1η Ιανουαρίου του 2010. Στις 15 του ίδιου μήνα θα συνεδριάσει το μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ενδεχομένως να συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα των μαγιό. Το τι έκαναν οι Αμερικανοί δεν μας απασχολεί και δεν πρέπει να μας απασχολεί. Η FINA έχει αποφασίσει επ’ αυτού» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μέλος τόσο στη LEN όσο και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Προσεκτικά και ό,τι γίνει


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν -θεωρητικά τουλάχιστον- δίνει σήμερα ο Πανιώνιος κόντρα στον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης» (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) για την πέμπτη αγωνιστική της Σουπερλίγκας. Οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν (δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ο απολογισμός) και περιμένουν ένα θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τους Πειραιώτες προκειμένου να ανακάμψουν αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Εμίλιο Φερέρα η απουσία του Μανώλη Σκούφαλη. Ο έμπειρος μέσος δεν ακολουθούσε με ιδιαίτερη διάθεση τις εντολές του Βέλγου τεχνικού, στην προπόνηση της Παρασκευής, με συνέπεια να τιμωρηθεί από την διοίκηση με πρόστιμο και αποκλεισμό από την αποστολή του Πανιωνίου, για το ματς με τους «ερυθρόλευκους». Το θέμα πάντως πρέπει ήδη να θεωρείται λήξαν.

Σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα, ο Φερέρα φαίνεται να έχει καταλήξει στους: Μπέλιτς, Τζαβέλλα, Λάτκα, Κοντοέ, Μανιάτη - Καστελιόνε, Νικολάου, Κουμόρτζι, Ριέρα, Ρεκόμπα και Μπάλαμπαν. Οι υπόλοιποι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή του Πανιωνίου: Μπεθέρα, Ουέλινγκτον, Σιόβας, Όμο, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος και Σίμωσης.

Στην Σελέστε ο Αμπρέου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην Εθνική Ουρουγουάης κλήθηκε από τον Όσκαρ Ταμπάρες ο Σεμπάστιαν Αμπρέου, για τα κρίσιμα παιχνίδια με Εκουαδόρ και Αργεντινή, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Σελέστε κυνηγάει μία εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων στην ζώνη της Ν. Αμερικής για να κερδίσει ένα εισιτήριο στα τελικά του Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2010, που θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική, ενώ βολεύεται και με την πέμπτη που οδηγεί στα πλέι οφ. Στην παρούσα φάση καταλαμβάνει την έκτη και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα λιγοστέψουν επικίνδυνα οι ελπίδες της για πρόκριση.

Αναλυτικά, η 26μελής αποστολή της Ουρουγουάης:

Τερματοφύλακες: Χουάν Καστίγιο (Μποταφόγκο), Φερνάντο Μουσλέρα (Λάτσιο).

Αμυντικοί: Κάσερες (Γιουβέντους), Βαλντέζ (Ρετζίνα), Βικτορίνο (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε), Λουγκάνο (Φενερμπαχτσέ), Γκοντίν (Βιγιαρεάλ), Σκότι (Αρχεντίνος Τζούνιορς), Σίλβα (Αγιαξ), Φουσίλε (Πόρτο), Ντίαζ (Εστουντιάντες).

Μέσοι: Περέιρα (Πόρτο), Ροντρίγκεζ (Πόρτο), Περέιρα (Μπενφίκα), Α. Φερνάντεζ (Βιτόρια Σετούμπαλ), Εγκουρέν (Βιγιαρεάλ), Αριθμέντι (Στόουκ Σίτι), Γκαργκάνο (Νάπολι), Πέρεζ (Μονακό), Μαρτίνεζ (Κατάνια).

Επιθετικοί: Φορλάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σ. Φερνάντεζ (Μπάνφιλντ), Λόπεζ (Βελέζ Σάρσφιλντ), Σουάρεζ (Αγιαξ), Σεμπαστιάν Αμπρέου (ΑΡΗΣ), Καβάνι (Παλέρμο).

Μαραντόνα, go home!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την «πόρτα της εξόδου» από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αργεντινής δείχνει στον Ντιέγκο Μαραντόνα η πλειοψηφία των φιλάθλων της χώρας.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη χώρα του τανγκό, το 67% τάχθηκε υπέρ της απόλυσής του, ενώ μόνο το 22% παρουσιάστηκε θετικό στην παραμονή του. Ένα ποσοστό της τάξης του 11% δεν πήρε θέση.

Αφορμή για την συγκεκριμένη έρευνα στάθηκαν οι εμφανίσεις, αλλά κυρίως τα αποτελέσματα της Μπιανκοσελέστε επί των ημερών του Μαραντόνα στο τιμόνι της. Η έκτη θέση στην προκριματική ζώνη της Λ. Αμερικής, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Την απ’ ευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική εξασφαλίζουν οι τέσσερις πρώτες θέσεις, ενώ η πέμπτη οδηγεί στα πλέι οφ. Τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της Αργεντινής: Περού (10/10) και Ουρουγουάη (14/10).