Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δέχτηκε αντικείμενο ο Γλύκος!! (pic)

Με ένταση άρχισε το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Δέχτηκε αντικείμενο ο Παναγιώτης Γλύκος λίγο μετά την είσοδο του «Δικεφάλου του Βορρά» για το επίσημο ζέσταμα. Αποχώρησαν προσωρινά οι φιλοξενούμενοι.

Δέχτηκε αντικείμενο ο Γλύκος (pic)
Το ντέρμπι μύριζε εξ αρχής μπαρούτι μετά τα περσινά γεγονότα στην Τούμπα…

Και το φετινό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ δεν άρχισε καλά.

Λίγο μετά την είσοδο του «Δικεφάλου του Βορρά» για ζέσταμα, περίπου 35 λεπτά πριν τη σέντρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Παναγιώτης Γλύκος δέχτηκε ένα αντικείμενο κι έπεσε στο χορτάρι.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ φάνηκε να τραυματίζεται στο αριστερό πόδι κι αμέσως έσπευσε κοντά του το ιατρικό τιμ της ομάδας για τις πρώτες βοήθειες.

Έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα και λίγο μετά η ομάδα του ΠΑΟΚ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο για να επιστρέψει λίγο αργότερα συνεχίζοντας προθέρμανση στην άλλη πλευρά του γηπέδου.


View image on Twitter
Κροτίδα τραυμάτισε το Γλύκο στη διάρκεια της προθέρμανσης μπροστά στη Θύρα 7
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!!

Δείτε τους 11, με τους οποίους ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Τζιόλης είναι τελικά η επιλογή του Αναστασιάδη για το κέντρο της άμυνας.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
Δείτε τους 11, με τους οποίους ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Τζιόλης είναι τελικά η επιλογή του Αναστασιάδη για το κέντρο της άμυνας.

Με τον Αλέξανδρο Τζιόλη δίπλα στον Βίτορ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό σε λίγη ώρα στο Φάληρο. Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε τελικά τον έμπειρο μέσο για παρτενέρ του Πορτογάλου στην άμυνα. Έτσι, ο Σκόνδρας θα αγωνιστεί κανονικά στο δεξί άκρο, ενώ ο Στέλιος Κίτσιου έμεινε εκτός αρχικού σχήματος.

ΠΑΟΚ (4-4-2): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Σκόνδρας, Κάτσε, Γκολάσα, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Ιτάνζ, Σπυρόπουλος, Kίτσιου, Παπαδόπουλος, Μάρτενς, Ποζατζίδης, Κουλούρης, Πόζογλου, Σαββίδης.


View image on Twitter
Η 11άδα της ομάδας για τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό


*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Δείτε τους «εκλεκτούς» του Μίτσελ για το ντέρμπι του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έκπληξη με Αυλωνίτη.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Με μία έκπληξη θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Μίτσελ επέλεξε τον Αυλωνίτη για παρτενέρ του Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας, αφήνοντας εκτός αρχικού σχήματος τον Μποτία. Από εκεί και πέρα η ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» είναι η αναμενόμενη.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Αφελάι, Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγερι, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί, Κασάμι, Φορτούνης, Μποτία, Μπενίτες.

Olympiacos FC         @olympiacos_org
Η ενδεκάδα της ομάδας μας! http://instagram.com/p/wJs0JSRg0k/ 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο «Καραϊσκάκη» ο ΠΑΟΚ!!

Χωρίς απρόοπτα έφτασε πριν από λίγη ώρα η αποστολή του ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε σουίτα του φαληρικού γηπέδου ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης.

Στο «Καραϊσκάκη» ο ΠΑΟΚ
Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έφτασε λίγο μετά τις 18.00 η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Χωρίς το παραμικρό απρόοπτα και υπό τη συνοδεία ισχυρών Αστυνομικών Δυνάμεων όλα τα μέλη του τιμ του «δικέφαλου του Βορρά» έφτασαν στο γήπεδο και πλέον ετοιμάζονται για το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Από πλευράς της διοίκησης, σε σουΐτα του γηπέδου των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται ήδη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ, όπου θα παρακολουθήσουν από κοντά το μεγάλο ντέρμπι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Είκοσι λεπτά δουλειά!!

Σε τυπική υπόθεση εξελίχθηκε η πρόκριση στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας για την Αταλάντα, που με δύο γκολ του Μποάκιε στο πρώτο 20λεπτο «καθάρισε» την Αβελίνο (2-0) και πήρε το εισιτήριο.

Είκοσι λεπτά δουλειά
Είκοσι λεπτά παιχνιδιού ήταν αρκετά ώστε η Αταλάντα να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας. Η ομάδα του Μπέργκαμο επικράτησε 2-0 της Αβελίνο εντός έδρας και συνεχίζει στην επόμενη φάση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Στέφανο Κολαντουόνο ήταν ο Ρίτσμοντ Μποάκιε. Ο Γκανέζος επιθετικός με δύο τέρματα στο 14’ και στο 19’ αντίστοιχα έβαλε τέλος στις ελπίδες των φιλοξενούμενων.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμούς και έδειχναν να σκέφτονται περισσότερο το προσεχές ματς απέναντι στην Τσεζένα που ακολουθεί για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις στον 4ο γύρο:

Τρίτη 2/12

Λάτσιο – Βαρέζε 3-0
(24’ Κόνκο, 26’ Τζόρτζεβιτς, 80’ Άντερσον)

Σασουόλο – Πεσκάρα 1-0
(57' Φλόρο Φλόρες)

Βερόνα – Περούτζια 1-0
(17' Σαβιόλα πεν.)

Τετάρτη 3/12

Αταλάντα – Αβελίνο 2-0
(14', 19' Μποάκιε)

Έμπολι – Τζένοα (19.00)

Ουντινέζε – Τσεζένα (22.00)

Πέμπτη 4/12

Κάλιαρι – Μόντενα (19.00)

Σαμπντόρια – Μπρέσια (22.00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιόν δείχνουν νικητή τα "δεδομένα" του ντέρμπι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα πραγματικά δεδομένα του αποψινού ντέρμπι κορυφής.  Έχει πολλές ιδιαιτερότητες το αποψινό παιχνίδι.
Μία από αυτές έχει να κάνει με το ότι πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές στις οποίες ο ΠΑΟΚ έχει έρθει στην Αθήνα να παίξει με τον Ολυμπιακό, όντας μπροστά του στη βαθμολογία.
Τυπικά είχε γίνει πριν τρία χρόνια, όταν ήταν στο +3, αλλά με τον Ολυμπιακό να έχει δύο αγώνες λιγότερους. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 2-1.
Ουσιαστικά τελευταία φορά Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ μπροστά από τον Ολυμπιακό, είχαμε δει το 2001-02. Τότε, στο 17’ το σκορ ήταν ήδη 3-0 για τον Ολυμπιακό! Τελικό, 3-2.
Με πρώτο τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί έπαιξαν τελευταία φορά το 1989! Τότε, το σκορ ήταν 1-0 στο 12’. Τελικό 4-0.
Καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα νομίζω ότι θα παίξει το λεγόμενο πρώτο γκολ.
Ο ΠΑΟΚ πραγματικά είναι «άλλη ομάδα» όταν αυτός σκοράρει πρώτος. Φέτος το έκανε 12 φορές και κέρδισε τις 11! Η μοναδική ομάδα που μπόρεσε να τον ισοφαρίσει και να μη χάσει ήταν η Φιορεντίνα. Και αυτή στο 88’ (1-1) μέσα στην Ιταλία.
Γενικά ο ΠΑΟΚ μοιάζει να βγάζει τα προβλήματά του όταν δεν καταφέρνει να είναι μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο. Στα εννέα ματς που πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος, έκανε εννέα νίκες! Αντίθετα, στα τρία ματς που έχανε στο ημίχρονο 0-1, στο τέλος έχασε τα δύο και απλά ισοφάρισε τον ΠΑΣ (κύπελλο). Στα δε εφτά ματς στα οποία πήγε ισόπαλος στο ημίχρονο, είχε τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες (με Καλλονή και Φιορεντίνα) και δύο νίκες (στο Μινσκ και τον Πανθρακικό).
Όμως, κι ο Ολυμπιακός είναι στο ίδιο στιλ σε αυτό το κομμάτι. Φέτος άνοιξε το σκορ σε 11 παιχνίδια και κέρδισε στα εννέα! Μόνο ο Παναιτωλικός τον ισοφάρισε στο Αγρίνιο, στο 79’. Κι ο Πανιώνιος στο κύπελλο επίσης σε 1-1, σε ψιλοαδιάφορο παιχνίδι.
Στα δε εφτά παιχνίδια στα οποία πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος κέρδισε και τα εφτά. Στα τρία στα οποία έχανε στο ημίχρονο, έχασε και στο τέλος (σε Περιστέρι, Μάλμε και Μαδρίτη). Και στα άλλα εφτά στα οποία πήγε στο ημίχρονο ισόπαλος, είχε τελικά τρεις νίκες (ΠΑΟ, Εργοτέλη, Παναχαϊκή), τρεις ισοπαλίες (Παναιτωλικό, Πανιώνιο και Αστέρα) και μία ήττα (από τη Γιουβέντους).
Μία «λεπτομέρεια» βέβαια είναι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε με πάρα πολύ δυνατότερους αντιπάλους στην Ευρώπη…
Μία άλλη λεπτομέρεια, χωρίς εισαγωγικά, είναι ότι η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει καταιγίδες στο Φάληρο για την ώρα του αγώνα!
Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Ο ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη σε επίπεδο πρωταθλήματος έχει κερδίσει δύο χρονιές: το 2009-10, στη μοναδική κακή σεζόν του Ολυμπιακού τα προηγούμενα 18 χρόνια και το 2005-06 σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών…Μία φορά δε που πήρε ισοπαλία 0-0, πρόπερσι, ήταν στο τέλος της σεζόν, με τον Ολυμπιακό ήδη πρωταθλητή και 17 πόντους διαφορά…
Ο ΠΑΟΚ έχει τις ελλείψεις των Μακ και Κάτσικα, που είναι βασικοί, ενώ έχει έξω και τους Τζαβέλλα (δεν το…περίμενε κανείς…) και Μαντούρο, που είναι παίκτες 18άδας.
Από τον Ολυμπιακό λείπει μόνο ο Ντουρμάζ κι έχει τόσες επιλογές ο Μίτσελ, που άφησε έξω Εντινγκά, Σαλίνο, Γιαννούλη, Διαμαντάκο και τον Σιόβα.
Παραδοσιακά, ο Ολυμπιακός τέτοια παιχνίδια που θέλει πολύ, τα παίρνει. Άλλοτε εύκολα, άλλοτε δύσκολα. Και μετά τα όσα τραγικά είχαν γίνει τον Απρίλιο στην Τούμπα για το κύπελλο, δεν «λέει» να μην κερδίσει σήμερα ο Ολυμπιακός…
Ο ΠΑΟΚ φέτος μοιάζει πιο αξιόπιστος από τα προηγούμενα χρόνια. Σε αρκετά παιχνίδια έπαιξε καλή μπαλίτσα και δείχνει πραγματικά ανταγωνιστικός. Όμως, στα πιο δύσκολα παιχνίδια λύγισε. Έχασε στην Τούμπα από Φιορεντίνα και Παναθηναϊκό, έχασε στη Γαλλία από την Γκινγκάμπ κι ακόμη και την ισχυρή φέτος Καλλονή δεν την κέρδισε στη Θεσσαλονίκη. Μόνο στη Φλωρεντία πήρε αποτέλεσμα.
Και το αποψινό ίσως είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το ντέρμπι από την οπτική του... πάγκου!!

Πέντε προπονητές αναλύουν στο gazzetta.gr το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κάνουν τις προβλέψεις τους και... δίνουν φαβορί. 
Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι κορυφής, 5 προπονητές αναλύουν στο gazzetta.gr το παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Φαβορί και την πλειοψηφία είναι οι «ερυθρόλευκοι», αν και όλοι συμφωνούν πως σε τέτοια ματς, προβλέψεις δεν χωράνε!
Σύμφωνα με τον Στάικο Βεργέτη, το παιχνίδι θα πάρει η ομάδα με τα λιγότερα λάθη, ενώ ο Σάκης Τσιώλης τονίζει πως η μάχη θα γίνει στον άξονα. Από την άλλη, ο Μαρίνος Ουζονίδης περιμένει ένα παιχνίδι «αστέρων», με την απόδοση του Τσόρι να κρίνει πολλά.
Σε αυτό συμφωνεί και ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, που περιμένει τις ατομικές ενέργειες και τις προσωπικές μονομαχίες να παίξουν σημαντικό ρόλο, ενώ η τακτική είναι σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα το... μεγάλο μυστικό.
Στάικος Βεργέτης: Αφετηρία για ένα καλύτερο αύριο

Σε τέτοια ματς, κερδισμένη βγαίνει η ομάδα με τα λιγότερα αμυντικά λάθη. Οι επιθέσεις των δύο συλλόγων έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Ο Ολυμπιακός ήταν ανέκαθεν ομάδα επιθετική, ενώ φέτος είναι έτσι και ο ΠΑΟΚ. Θα κριθούν όλα στις λεπτομέρειες, ειδικά οι στημένες φάσεις θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Φαβορί στα ντέρμπι δεν υπάρχουν, όμως είναι δεδομένο πως οι δύο αυτές ομάδες είναι πολύ διαφορετικές εντός και εκτός έδρας, οπότε ίσως αυτό να επηρεάσει. Ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι, χωρίς παρατράγουδα και να γίνει η αρχή για την επάνοδο του πρωταθλήματος. Έχουμε ρίξει πολύ το επίπεδο νομίζω και θα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Ας γίνει, λοιπόν, καθρέφτης και αφετηρία αυτό το ντέρμπι, για ένα καλύτερο αύριο.
Σάκης Τσιώλης: Η μάχη στον άξονα

Είναι ένα ντέρμπι, ένα δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Πιστεύω πολλά θα κριθούν στην μάχη στον άξονα. Εκεί οι δύο ομάδες έχουν παρουσιάσει κάποια... θέματα, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει και δύο σοβαρές απουσίες, αυτές των Τζαβέλλα και Κατσικά. Από την άλλη, υπάρχουν παίκτες όπως οι Κλάους, Παπαδόπουλος που δημιουργούν μία πολύ δυναμική γραμμή κρούσης για τους φιλοξενούμενους. Όσο για τον Ολυμπιακό, παίκτης-κλειδί είναι ο Τσόρι. Η ποιότητά του μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα, ενώ αυτός έχει την δυνατότητα να... φτιάξει καιτον Μηήτρογλου. Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, γιατί δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ και η έδρα είναι «όπλο».
Μαρίνος Ουζουνίδης: Ντέρμπι των... αστέρων

Δυστυχώς, δε νομίζω ότι θα δούμε ένα καλό ματς. Είναι ποιοτικές και οι δύο ομάδες, αλλά πιστεύω πως το κίνητρο θα υπερισχύσει. Υπάρχει μεγάλη βαθμολογική πίεση και στους δύο, ειδικά στον Ολυμπιακό. Έτσι, λογικά θα είναι ένα «σφιχτό» παιχνίδι. Επίσης, πιστεύω ότι θα δούμε έναν αγώνα με πρωταγωνιστές τους... πρωτοκλασάτους παίκτες, αυτοί θα κάνουν την διαφορά, ούτε οι προπονητές, ούτε τα συστήματα και οι τακτικές. Γι' αυτό κιόλας θεωρώ φαβορί τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πιο πολύ ποιότητα, ενώ ο ΠΑΟΚ βασίζεται στο δυνατό σύνολο που έχει χτίσει. Τσόρι, Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό και Αθανασιάδης, Σαλλπιγγιδης είναι οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να ξεχωρίσουν, ενώ σίγουρα παίζει τον ρόλο της και η έδρα, χωρίς, όμως να χωράνε προβλέψεις.
Κωσταντίνος Παναγόπουλος: Θα κριθεί στις προσωπικές μονομαχίες 

Στα ντέρμπι δεν νομίζω πως χωράνε προβλέψεις, αν δοκιμάσεις κάτι τέτοιο, μάλλον θα πέσεις έξω. Μετά από καιρό βλέπουμε έναν ΠΑΟΚ να παρουσιάζει σταθερότητα και να γίνεται πιο ανταγωνιστικός. Δεν είναι τυχαία στην θέση που βρίσκεται. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Ολυμπιακός έχει άλλη δυναμική όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Όλα θα κριθούν στις προσωπικές μονομαχίες και στις ατομικές ενέργειες. Στις λεπτομέρειες με λίγα λόγια, αφού οι ισορροπίες είναι λεπτές. Κάτι άλλο που προκαλεί ενδιαφέρον και ίσως να καθορίσει το αποτέλεσμα, είναι ο τρόπος που θα διαχειριστούν το παιχνίδι οι δύο προπονητές, που έχουν δείξει εξαιρετικό δείγμα γραφής.
Παναγιώτης Τζαναβάρας: Ποιότητα κόντρα στο σύνολο 

Όλα θα κριθούν στην τακτική. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει πολύ την αμυντική του λειτουργία, αυτό θα είναι το όπλο του. Πιστεύω πως πρέπει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του, να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βασίζεται στην πολύ καλή επίθεσή του, αλλά και στην δύναμη της έδρας του. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, αφού είναι πιο ποιοτική ομάδα, ενώ ο ΠΑΟΚ βασίζεται περισσότερο στο δεμένο σύνολο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Πάτησε» Θεσσαλονίκη ο αδερφός του Κόκε

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Χοσέ Κοντρέρας Πάρντο.

Ο αδελφός και ατζέντης του Σέρχιο Κόκε έφτασε από την Μάλαγα (ο Άρης του έστειλε τα εισιτήρια για την έλευσή του) θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους «κίτρινους» με θέμα την επιστροφή του 31χρονου επιθετικού στο Κλεάνθης Βικελίδης.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Δύσκολο και… μεγάλο παιχνίδι»

Την άποψή του για το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κατέθεσε στην «Metrosport» ο Μιγκέλ Βίτορ.

Ο Μιγκέλ Βίτορ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν «κλειδώσει» την θέση τους στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ψάχνοντας, πάντως, ακόμη τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας. Μέχρι στιγμής έχουν παίξει δίπλα του ο Τζαβέλλας, ο Κατσικάς, ο Τζιόλης και ο Ποζατζίδης, ενώ περιμένει να δει ποιος θα τον «συνοδεύσει» στις θέσεις των στόπερ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός μιλώντας στη «Μetrosport» εξήγησε γιατί ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Πανθρακικού, κατέθεσε την αποψή του για τον σημερινό αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» και χαρακτήρισε περισσότερο φιλόδοξη την φετινή ομάδα του Δικεφάλου, σε σχέση με την περσινή.

«Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι. Υπήρχε κούραση από το ταξίδι στο Μινσκ και το δύσκολο ματς με την Ντιναμό. Το πιο σημαντικό, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η νίκη. Δείξαμε πόσο την θέλαμε κι έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια», είπε αρχικά για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και τον αγχωτικό τρόπο με τον οποίο ήρθε η επιτυχία και συνέχισε, αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Είναι πιθανά όλα τα αποτελέσματα, αφού πρόκειται για ντέρμπι. Είναι ένα μεγάλο και δύσκολο παιχνίδι, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Εμείς θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και πιστεύω ότι ο νικητής θα κριθεί σε μικρές λεπτομέρειες. Σε αυτές θα πρέπει να φανούμε πιο δυνατοί».

Για τις διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν, όταν ο ΠΑΟΚ πήγε να αγωνιστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», σχολίασε: «Πέρσι όταν πήγαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήμασταν πιο πίσω στην βαθμολογία. Φέτος είναι καλό που πάμε με προβάδισμα, θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε πρώτοι».

Για τις μετρημένες επιλογές που υπάρχουν για το κέντρο της άμυνας, επεσήμανε: «Ο Τζαβέλλας ίσως να είναι καλά, θα δούμε μέχρι τον αγώνα πως θα πάνε τα πράγματα. Ο Ποζατζίδης, πάντως, μπήκε με τον Πανθρακικό και έκανε καλό παιχνίδι, θα δούμε τι επιλογές θα υπάρχουν».

Για το έως τώρα πρόσωπο του ΠΑΟΚ και αν θεωρεί πως φέτος η ομάδα είναι καλύτερη, απάντησε: «Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από πέρσι, δείχνουν ότι είμαστε καλύτεροι. Βέβαια, είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, έχει ακόμη πολύ δρόμο, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να μην χάσουμε τον ρυθμό μας».

Για το μυστικό της φετινής επιτυχίας του ΠΑΟΚ, τέλος, δήλωσε : «Δεν υπάρχει μυστικό, μόνο η δουλειά. Κάποιες φορές τα πράγματα έρχονται όπως τα περιμένεις και κάποιες άλλες όχι. Έχουμε περισσότερη φιλοδοξία, νομίζω, στην φετινή ομάδα, είμαστε δυνατό σύνολο, με καλή νοοτροπία και όλα αυτά είναι σημαντικά».

Ρατς: «Να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο»

Λίγο πριν τη σέντρα του ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ράζβαν Ρατς υποσχέθηκε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν ό, τι καλύτερο για ένα θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά.
Αναλυτικά το σχόλιο του Ρουμάνου μπακ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι απόψε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσει ο ΠΑΟΚ την πρωτιά στη βαθμολογία και να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Παιχνίδι γοήτρου»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης και μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είναι ένα ντέρμπι και αυτά είναι τα παιχνίδια για τα οποία ζούσαμε στην εποχή μας. Δεν είναι απόλυτα καθοριστικό, θα ακολουθήσουν πολλά ματς αλλά υπάρχει το γόητρο. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει για την υπερηφάνεια του, την αξιοπρέπεια του και για τις αδικίες που τρώει όλα αυτά τα χρόνια».
Για το πώς πρέπει να διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι:
«Με έξυπνη συμπεριφορά μπορεί ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει το παιχνίδι. Είναι πρώτος στην βαθμολογία και αυτό είναι ψυχολογικό αβαντάζ. Οι παίκτες θα αντιμετωπίσουν ανάλογα το παιχνίδι. Ο Άγγελος με την εμπειρία που έχει ξέρει πολύ καλά πώς να αντιμετωπίσει αυτά τα παιχνίδια. Σε κάθε ντέρμπι γινόταν κάτι διαφορετικό. Πάντα κάτι συνέβαινε αλλά ο Άγγελος μπορεί να το αντιμετωπίσει αν οι παίκτες τηρήσουν όσα τους πει και αν είναι και τυχεροί για να τους βγει το παιχνίδι».
Για την σύγκριση των δύο ομάδων:
«Ατομικά οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερης αξίας αλλά όσον αφορά το σύνολο και τον τρόπο παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ έχει δείξει καλύτερη εικόνα. Βέβαια, σε τέτοια παιχνίδια μετράει η λεπτομέρεια και η ατομική απόδοση του κάθε παίκτη. Κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να προσεχθούν και να κρατηθούν μακριά από την περιοχή. Έχω ζήσει μεγάλες μάχες στο Καραϊσκάκη και πιστεύω πως τον σπουδαιότερο ρόλο θα τον παίξουν οι επιθετικοί. Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπροστά μπορέσουν και κρατήσουν την μπάλα ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Αν η μπάλα είναι συνεχώς στην άμυνα του ΠΑΟΚ τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Πρέπει να μείνει η μπάλα μακριά από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Έτσι και τους απειλείς και τους κόβεις και τον ρυθμό».
Για τις απώλειες του ΠΑΟΚ:
«Θα βρει αναγκαστικές λύσεις ο Άγγελος καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα.  Ο Ολυμπιακός τρυπάει με τον Ντομίνγκεζ και ο ΠΑΟΚ στο κέντρο της άμυνας δεν πρέπει να τρώει εύκολα ντρίπλα».
Για την ψυχολογία μέσα στο Καραϊσκάκη:
«Είναι μεγάλη η ψυχολογική πίεση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Χωρίς τέτοια ατμόσφαιρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ντέρμπι. Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται σε τέτοιες ατμόσφαιρες».
Για την διαιτησία:
«Πάντα φοβάμαι την διαιτησία ιδιαίτερα όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στο Καραϊσκάκη. Είναι παιχνίδι γοήτρου. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίρνει αποτελέσματα και να δείξει πως μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Πάντα έχουμε υποψίες και υπόνοιες σε τέτοια παιχνίδια. Θέλουμε μια αντρίκια διαιτησία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο πρώτα από όλα».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να σταθεί στο ύψος του ο Αρετόπουλος»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΤ, Στέφανος Παιδής και μίλησε για τον διαιτητή του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την μεταγραφή του Αρετόπουλου που είχε κάνει:
«Ήμουν πρόεδρος στην Αθλητική Ένωση Τρικάλων όταν πήραμε μεταγραφή από την Φαρκαδόνα τον Αρετόπουλο που ήταν πολύ καλός μπροστά στην επίθεση».
Για τον χαρακτήρα του Αρετόπουλου:
«Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, σεμνός, σοβαρός και συμμετείχε στις προπονήσεις και στους αγώνες σαν επαγγελματίας. Ήταν από τα καλύτερα παιδιά που είχαμε. Σαν διαιτητή βέβαια, δεν μπορώ να τον κρίνω. Αγαπούσε πάντα το ποδόσφαιρο και έβλεπε πως αν σταματούσε νωρίς μπορούσε να πάει ψηλά. Είχε πάντα στόχους. Και τώρα οι στόχοι του είναι να γίνει όσο το δυνατό καλύτερος διαιτητής και να φτάσει ψηλά. Πιστεύω πως θα είναι σήμερα αρκετά καλός και θα σταθεί στο ύψος που πρέπει να σταθεί».
Για το γεγονός πως παίζει στα Τρίκαλα:
«Μένει στην Λάρισα αλλά έρχεται στα Τρίκαλα επειδή είναι στον σύνδεσμο Τρικάλων και παίζει στα τοπικά όποτε του λέμε. Δεν λέει ποτέ όχι».
Για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ:
«Είναι και οι δύο ομάδες καλές, ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω ο κ. Αρετόπουλος να περάσει απαρατήρητος από τον αγώνα».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ρίσκο ο ορισμός του Αρετόπουλου»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης και μίλησε για τον ορισμό του Αρετόπουλου στο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ:
«Είναι ευχή να πάει καλά το παιχνίδι διαιτητικά και να κερδίσει ο καλύτερος. Ας βοηθήσει η διαιτησία να μην ξεφύγει το παιχνίδι και να γίνουν τα λιγότερα δυνατά λάθη».
Για τον Αρετόπουλο:
«Είναι νέος διαιτητής, δεν έχει μεγάλα παιχνίδια στο βιογραφικό του, είναι ταλέντο και έχει μέλλον. Στο παρελθόν έδωσε κάποιες αφορμές για κάποιες κακές κριτικές. Συνήθως σε τέτοια ντέρμπι μπαίνουν διαιτητές με μεγαλύτερη εμπειρία και ήταν έκπληξη ο ορισμός του. Είναι ευκαιρία να καθιερωθεί με αυτό το παιχνίδι. Εύχομαι να μην κάνει σημαντικά λάθη αλλά να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Είναι βέβαια, ρίσκο ο ορισμός του και θα μετρήσει η διαχείριση».
Για το γεγονός πως ο Αρετόπουλος έχει παίξει ποδόσφαιρο:
«Είναι προσόν. Ξέρει την ψυχολογία και γνωρίζει το άθλημα. Οι διαιτητές που έχουν παίξει μπάλα έχουν άλλα προσόντα εξέλιξης».
Για το αν παίζει ρόλο τι ομάδα ήταν ένας διαιτητής στο παρελθόν:
«Όλοι οι διαιτητές μεγάλωσαν με μια ομάδα που υποστήριζαν. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι στην Ελλάδα να το παραδεχτούμε αυτό».
Για τον ορισμό του Αρετόπουλο παρά το γεγονός πως δεν είναι διεθνής:
«Είθισται να μπαίνουν έμπειροι διαιτητές και διεθνής όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μακάρι να βγει το ρίσκο και ο διαιτητής να καθιερωθεί.  Εύχομαι σε μια δύσκολη κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο γήπεδο να ανταπεξέλθει όπως πρέπει. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική σίγουρα. Θα κρίνουμε μετά το 90λεπτο αν ήταν σωστός λάθος ο ορισμός».
Για το γεγονός πως ο Αρετόπουλος αρνήθηκε να δηλώσει «κόλλημα»:
«Αυτό δείχνει πως έχει τσαγανό. Τα παιχνίδια αυτά ή σε αναδεικνύουν ή σε θάβουν. Ένας διαιτητής που ξεκινάει θέλει να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι για να γίνει καλός στα μάτια του κόσμου».
*Πηγή: arenafm.gr*

Γιατί θέλω ΠΑΟΚ και όχι Ολυμπιακό!!

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει σήμερα τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Το πρωτάθλημα θα το πάρει; Εδώ σε θέλω. Ο Ολυμπιακός είναι πίσω δυο πόντους από τον ΠΑΟΚ και χάνει σήμερα στην έδρα του. Θα χάσει και το πρωτάθλημα; Εδώ σε θέλω. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει σήμερα για να κερδίσει; Για να μη χάσει, ίσως. Κι αν τα καταφέρει θα επενδύσει ηθικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ότι τελικά θα υπερισχύσει τον μοναδικό διεκδικητή. Εδώ σε θέλω.
Δεν ακούγεται καλά, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο Ολυμπιακός είναι το μοναδικό φαβορί, δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει ο Μαρινάκης και το πέμπτο του πρωτάθλημα. Είναι μειωτικό για τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πρωτοπόρος στη βαθμολογία και δικαιολογημένα να μην έχει κερδίσει την εκτίμηση ακόμα ότι πράγματι είναι αξιόμαχος διεκδικητής του τίτλου.
Επί της ουσίας. Νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη δεν λέει τίποτα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στο Καραϊσκάκη το 2005 με 2-1, το 2009 και το 2010 με 1-0. Δεν πήρε και το πρωτάθλημα, όμως.
Ένα παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι. Δεν είναι ένας τίτλος. Και σ’ ένα παιχνίδι γίνονται όλα. Να χάσει ο Ολυμπιακός σήμερα και στο ματς του β΄γύρου στην Τούμπα να κερδίσει τον ΠΑΟΚ.
Είπαμε. Σ’ ένα ντέρμπυ όλα γίνονται. Το πρωτάθλημα το χάνει ο Ολυμπιακός; Εδώ σε θέλω. Ο ΠΑΟΚ ακόμα κι αν κερδίσει σήμερα θα το πάρει, τελικά, το κωλοπρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, σε ρωτάω.
Αν με ρωτάς εμένα, να σου πω. Δεν μ’ ενδιαφέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα σήμερα. Άλλο μ’ ενδιαφέρει. Να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Και πρόσεξε, διότι εγώ δεν είμαι παοκτσής. Αυτό που θέλω δεν είναι να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Όχι, αυτό. Θέλω να το κατακτήσει ο ΠΑΟΚ. Χαίρετε.

Ποιανού διαιτητή η μάνα είναι πουτάνα, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ντέρμπυ, λέει, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Όχι, κύριε, δεν είναι ντέρμπυ. Και εξήγησα γιατί δεν είναι. Αλήθεια, τι είναι ντέρμπυ; Εδώ στην Ελλάδα που δεν έχουν ακόμα αποκτήσει κουλτούρα ποδοσφαίρου, απλά είναι κολλημένοι στην οπαδική μαστούρα, επικρατεί μια ολότελα παρεξήγηση αντίληψη.
Άλλο κουλτούρα, άλλο μαστούρα. Μην τα μπερδεύουμε. Το ότι κάποιος είναι οπαδός δεν σημαίνει ότι ξέρει από ποδόσφαιρο. Ότι έχει πολιτική και κοινωνική θέση για το ποδόσφαιρο. Να συνεχίσω, αν μασάς και χωνεύεις ό,τι διαβάζεις.
Παίζουν ΠΑΟ – ΠΑΟΚ ή, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ΑΕΚ, - ΠΑΟΚ και λένε ντέρμπυ είναι αυτά. Γιατί; Επειδή στο ντόπιο ποδόσφαιρο οι εν λόγω φανέλλες είναι βαρειές. Και γιατί είναι βαρειά τα ονόματα των εν λόγω ομάδων; Επειδή έχουν μπούγιο. Πολύ κόσμο.
Δεν καταλάβατε, κύριοι μαλάκες. Ντέρμπυ δεν είναι το Θα πλακωθούμε. Μια μεγάλη ομάδα κόντρα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Μαλακίες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες, υπάρχουν ομάδες δημοφιλείς. Λαοφιλείς. Που, όμως, επειδή δεν είναι αληθινά μεγάλες ομάδες σου βγάζουν τη ψυχή για να παίξουν ποδόσφαιρο της προκοπής.
Παρακάτω. Ντέρμπυ, κύριοι μαλάκες, είναι γιορτή. Αυτό δεν το ξέρετε. Ντέρμπυ θα πεις ένα ματς σε ατμόσφαιρα γιορταστική, θριαμβευτική, ποδοσφαιρική. Να δούμε μπάλλα, όχι να βρίσουμε την πουτάνα μάνα του διαιτητή. Τα αποθαμένα και τα πεθερικά του προέδρου της αντίπαλης ομάδας.
Το αίσχος δεν είναι ντέρμπυ, ρε. Όταν ο άλλος δεν πάει στο γήπεδο για να χαρεί, να θαυμάσει μπάλλα αλλά για να βγάλει τα απωθημένα του, αυτό δεν είναι ντέρμπυ.

*Πηγή: sportdog.gr*

Είναι εδώ!!

Δυόμισι μήνες χωρίς νίκη ήταν μεγάλο διάστημα, όμως ο Πανθρακικός ξύπνησε. Με σκόρερ τον Ντιγκινί η ομάδα της Κομοτηνής λύγισε,1-0, τον Πλατανιά (τελείωσε με δύο αποβολές) και ξεκόλλησε από τον βυθό

Είναι εδώ!
Επιτέλους νίκη για τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής επικράτησε 1-0 στο ΔΑΚ απέναντι στον Πλατανιά, στο ματς που άνοιγε το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Μάνουελ Ρόκα ήταν ο Ντιγκινί, που έστειλε στα δίχτυα του Ολιμπά στο 17’ –και με τη βοήθεια της κόντρας- στην πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς. Ο Πλατανιάς θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο πρώτο 20λεπτο, όπου ήταν εξαιρετικός αλλά άτυχος στην τελική προσπάθεια.

Από δύο δοκάρια οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο. Πρώτα οι Χανιώτες με τον Αγκιλέρα (2’) κι εν συνεχεία ο Πανθρακικός με τον Κάσες (20’). Με εννέα τελείωσε το ματς η ομάδα του Χρηστόπουλου λόγω αποβολών του Ιτούα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (59’) και του Αγκιλέρα με απευθείας κόκκινη (80’). Σωστά ακυρώθηκε τέρμα του Ντιγκινί στο 60’ ως οφσάιντ.

Το ματς:



Τρομερό ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους στο ματς. Παρά το βαρύ τερέν, ο Πλατανιάς πήγε σε παιχνίδι πρωτοβουλία και άγγιξε το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Αγκιλέρα σημάδεψε το δοκάρι του Αθανασιάδη με κεφαλιά. Οι παίκτες του Πανθρακικού έδειχναν να μην πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο και οι Χανιώτες του εκμεταλλεύτηκαν βγάζοντας αρκετές τελικές προς την εστία τους. Τελικά, οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί, αφού στην πρώτη τους φάση άνοιξαν το σκορ με τον Ντιγκινί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ολίμπα, που ξεγελάστηκε από την κόντρα που προηγήθηκε.

Το γκολ άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα ανέβασε ρυθμό και με σύμμαχο και την καλή ψυχολογία κυνήγησε και δεύτερο τέρμα, ενώ ισοφάρισε και… τα δοκάρια με τον Κάσες (21’). Ο Πλατανιάς έδειξε να έχει χάσει τη συνοχή του και δεν μπορούσε να αντιδράσει ανασταλτικά να απωθήσει τους γηπεδούχους από την περιοχή του Ολίμπα. Στο φινάλε του ημιχρόνου οι παίκτες του Χριστόπουλου κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά πέταξαν στα σκουπίδια την μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Γκόμες στο 40’ και το 1-0 έμεινε μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου.
Το έργο των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο δεύτερο 45λεπτο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, που δεν βοηθούσε την κυκλοφορία της μπάλας. Ο Πανθρακικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, του έλειπε η εύκολη φάση. Η δουλειά των γηπεδούχων έγινε ακόμη πιο εύκολη στο 59ο λεπτό, όταν ο Ιτούα αντίκρισε –σωστά- την δεύτερη κίτρινη του Μαντάκη και άφησε την ομάδα του με 10.

Η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν ρίσκαραν. Αντίθετα, ο Γιάννης Χριστόπουλος έπαιξε τα ρέστα του για το 1-1, όμως φάση μπροστά από την εστία του Αθανασιάδη δεν έγινε. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Αγκιλέρα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 80’ για σκληρό φάουλ του Τζάνη που έβγαινε απέναντι στον Ολίμπα και ο Πλατανιάς έμεινε με 9! Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:



Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζανής (83' Αράμπα), Ντίγκινι, Κάσες (73' Οκάτσι), Σερφά, Εμποου, Τσουμάνης (67' Παπαγεωργίου), Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ποτουρίδης.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Χασομέρης, Χρήστου, Κοραντίνι

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολίμπα, Δημήτρης, Ναζλίδης (79' Φιγκέιρα), Μπανανα, Μαχαμάτ, Νούνες, Γκόμες (67' Ζαραδούκας), Τσουράκης, Μενδρινός, Ιτούα, Αποστολόπουλος (71' Τόρες).

Στον πάγκο: Γκσμπούρνινγκ, Ζουμπουλάκης, Τετέ, Μιλούνοβιτς

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής *Πηγή: sport-fm.gr*

Ομάρ: «Να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ»

Ανώτερο του ΠΑΟΚ θεωρεί τον Ολυμπιακό ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, αλλά τονίζει πως πρέπει να το δείξει στο αποψινό ντέρμπι. «Γουστάρω το θρύλο και τον κόσμο του», τόνισε ο δεξιός μπακ των «ερυθρολεύκων».

Ομάρ: «Να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ»
Την ανωτερότητα που ο ίδιος θεωρεί πως έχει η ομάδα του έναντι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός απόψε στο ντέρμπι του Φαλήρου, όπως δήλωσε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στη «Stadio».

Ο Νορβηγός δεξιός μπακ δήλωσε πανευτυχής για όσα βρήκε στον Ολυμπιακό και μίλησε για την πορεία στο Champions League και τις πολύ καλές εμφανίσεις του.

Αναλυτικά:

- Πώς έχει κυλήσει για εσένα αυτό το πρώτο διάστημα παρουσίας σου στην ομάδα;
«Πολύ καλά! Οι άνθρωποι στην ομάδα μού έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο και έχουν κάνει την προσαρμογή μου εδώ ιδιαίτερα εύκολη. Μου αρέσει η ζωή στον Ρέντη, μου αρέσει η ζωή στο «Καραϊσκάκης», στην Ελλάδα γενικότερα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που κρατάει το επίπεδό του ψηλά, σε μια χώρα η οποία δυσκολεύεται αρκετά. Αυτό λέει πολλά για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας».

- Με τους συμπαίκτες σου; Τον κ. Μίτσελ; Πώς είναι η επαφή και η επικοινωνία;
«Εξαιρετική. Όλα τα παιδιά με δέχθηκαν και με βοήθησαν να μπω στο κλίμα. Έχω κάνει φίλους εδώ και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητά μου. Η συνεργασία εντός γηπέδου είναι σε υψηλό επίπεδο με όλα τα παιδιά, αλλά φυσικά και με τον κ. Μίτσελ. Ο προπονητής παίζει πάντα ρόλο στο να μπορέσει ένας παίκτης να μπει για τα καλά στην ομάδα και ο κ. Μίτσελ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

- Μέχρι στιγμής έχεις ζήσει με τον Ολυμπιακό μεγάλες βραδιές, μεγάλες νίκες, αλλά και ματς που δεν πήγαν τόσο καλά όσο όλοι θα ήλπιζαν. Ποιο ματς έχεις βιώσει πιο έντονα;
«Θα έλεγα το πρώτο παιχνίδι που δώσαμε στο πλαίσιο του UEFA Champions League, με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι κάτι που θα μου μείνει για πάντα αξέχαστο. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος, το γήπεδο, ο ύμνος του UEFA Champions League, το αποτέλεσμα. Νικήσαμε την πρωταθλήτρια Ισπανίας! Δεν ήταν βέβαια το μόνο σπουδαίο ματς -σε καμία περίπτωση. Θυμάμαι και το ματς με τον Παναθηναϊκό και τη νίκη μας! Ο κόσμος ήταν πολύ «καυτός» και το «Καραϊσκάκης» στο πόδι. Μας αρέσει ιδιαίτερα να είναι έτσι το γήπεδο. Μας βοηθάει να νιώθουμε ακόμη πιο δυνατοί!».

- Αναφέρθηκες στο ματς με τον Παναθηναϊκό και στην ατμόσφαιρα. «Περιμένεις κάτι αντίστοιχο και κόντρα στον ΠΑΟΚ;
Το περιμένω ακόμη καλύτερο! Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ δεμένος με την ομάδα και σε κάθε ευκαιρία βάζει όλη του τη δύναμη στη φωνή και στο τραγούδι από την εξέδρα. Μου αρέσει να ακούω τους φιλάθλους να φωνάζουν και να τραγουδούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Με κάνει να γίνομαι ολοένα και περισσότερο οπαδός του Ολυμπιακού. Με βοηθάει να δένομαι με την ομάδα και να αποδίδω ακόμη καλύτερα. Η ψυχολογία, άλλωστε, είναι μεγάλο κομμάτι της απόδοσης ενός ποδοσφαιριστή και όσο περισσότερο φωνάζει ο κόσμος τόσο πιο δυνατοί νιώθουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές!».

- Αγωνιστικά, θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός υπερτερεί;
«Κάτι τέτοιο μπορεί να βρει ουσιαστική απάντηση μόνο μέσα στο γήπεδο. Φυσικά, θεωρώ ότι η ομάδα μας είναι καλύτερη από του αντιπάλου. Όμως αν δεν το δείξουμε μέσα στο γήπεδο, δεν θα έχει καμία σημασία… Μπορούμε να κάνουμε ένα καλό ματς, να βάλουμε γκολ, να φτάσουμε στη νίκη και να ανέβουμε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου ανήκουμε. Και μόνο αυτό που λέω, ότι η ομάδα μας ανήκει στην κορυφή, λέει πολλά για το τι πιστεύω. Σε σχέση με τον Ολυμπιακό και με τους αντιπάλους μας».

- Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να επικρατήσει του αντιπάλου του;
«Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε όσες φορές έχουμε φτάσει σε μεγάλες νίκες! Να παίξουμε ως ομάδα! Ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί για το έμβλημα στη φανέλα και τα χρώματα του Ολυμπιακού. Δίνουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλο και «ματώνουμε» ο ένας για τον άλλο. Έτσι δεν έχουμε απλώς ελπίδες να νικήσουμε, αλλά θα καταφέρουμε σίγουρα να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο και να μπούμε μπροστά στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου. Στόχος είναι να ανέβουμε στην πρώτη θέση και να μείνουμε εκεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Τώρα, μέσα στο παιχνίδι θέλουμε να επιβάλουμε από νωρίς τον ρυθμό μας και να μην επιτρέψουμε στον ΠΑΟΚ να μας απειλήσει. Δεν ξέρω αν ο αντίπαλος θα παίξει αμυντικά. Οι περισσότερες ομάδες που έρχονται στο «Καραϊσκάκης» αυτό κάνουν: Παίζουν αμυντικά και προσπαθούν απλώς να μη δεχθούν γκολ. Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να παίξει επιθετικά, αλλά μου μοιάζει απίθανο. Είδαμε και με τον Παναθηναϊκό πώς ήρθε στο «Καραϊσκάκης» και τελικά έπαιξε αρκετά αμυντικά. Πρέπει να καταφέρουμε να βρούμε τον τρόπο να διασπάσουμε μια ενδεχομένως κλειστή άμυνα. Εκεί θα είναι το «κλειδί» για να σκοράρουμε και να πάρουμε το προβάδισμα. Μετά ο αντίπαλος αναγκαστικά θα ανοιχτεί και μπορεί να βρούμε μεγαλύτερα κενά».

- Σε εκείνο το σημείο τι θέλετε να εκμεταλλευτείτε;
«Την ταχύτητα που έχουμε ως ομάδα. Εκεί θέλουμε να «χτυπήσουμε» τον ΠΑΟΚ. Επίσης, θεωρώ ότι αν η ομάδα δεν καταφέρει να σκοράρει από νωρίς, δεν θα πρέπει ο κόσμος να χάσει την υπομονή του. Πρέπει να συνεχίσει να τραγουδάει και να φωνάζει δυνατά. Αν κάνεις ευκαιρίες και το γκολ δεν έρχεται, τότε το πράγμα δυσκολεύει. Εκεί είναι που χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και η στήριξη του κόσμου μάς βοηθάει διπλά!».

- Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που προωθείται πολύ στην πτέρυγα. Σε βοηθάει ο τρόπος με τον οποίο παίζει η ομάδα;
«Φυσικά. Ο προπονητής ξέρει καλά τι υλικό έχει στα χέρια του και αναλόγως διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός παίζει μέσα στο γήπεδο. Από τη μεριά μου, συνήθως δεν υπάρχει παίκτης που να βγαίνει τόσο πολύ από τα πλευρά και έτσι έχω χώρο να αναπτύξω το παιχνίδι μου και ακόμη και να πατήσω περιοχή. Επίσης, συνήθως βγαίνει προς τα εκεί ο Μανιάτης, ο οποίος κάνει φανταστική δουλειά στο να καλύπτει το κενό όταν προωθούμαι και να μου δίνει στηρίγματα στην πτέρυγα».

- Κάπως έτσι πάτησες περιοχή και κόντρα στην Κέρκυρα και πέτυχες το πρώτο σου γκολ.
«Τι φανταστικό συναίσθημα το να σκοράρεις για πρώτη φορά με την ομάδα σου! Μου άρεσε τόσο πολύ! Μακάρι να το κάνω ξανά και μάλιστα πολύ σύντομα. Τα γκολ βοηθάνε την ομάδα να νικάει και, αν καταφέρνω και εγώ να σκοράρω και να βοηθώ ακόμη περισσότερο την ομάδα μου να φτάνει σε νίκες, τότε θα είμαι ακόμη πιο χαρούμενος. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου, αλλά οι ποδοσφαιριστές σήμερα πρέπει να είναι ολοκληρωμένοι και αυτό σημαίνει να σκοράρουν σε όποια θέση και αν παίζουν».

- Σημαίνει και το να κάνουν… διαστημικές ντρίμπλες;
«(Γέλια) Ναι, κατάλαβα τι λες. Ήταν μια ωραία ποδοσφαιρική στιγμή. Είχα μια έμπνευση και το προσπάθησα. Η μπάλα πιάστηκε καλά στο πόδι μου και βγήκε η ντρίμπλα. Φάνηκε πιο σπουδαίο από ό,τι ήταν γιατί έγινε σε έναν αγώνα UEFA Champions League, απέναντι στη Γιουβέντους. Στο κορυφαίο επίπεδο. Για αυτό τον λόγο φάνηκε… διαστημικό».

- Υπάρχουν φήμες ότι ο Πογκμπά με τον Ασαμόα ακόμη σε… ψάχνουν.
«Δεν νομίζω! Αυτές είναι στιγμές, όπως είπα. Εμπνεύσεις. Μπορεί να πιάσουν, μπορεί και όχι. Σίγουρα όμως ομορφαίνουν τον αγώνα. Μου αρέσει να χαίρομαι το παιχνίδι, αλλά αυτό που κάνω θέλω να έχει και ουσία παράλληλα. Το σημαντικό είναι το όφελος της ομάδας, όχι η ατομική προβολή».

- Κλείνοντας, θα ήθελες να πεις κάτι στον κόσμο του Θρύλου;
«Γουστάρω τον Θρύλο και τον κόσμο! Μου δίνουν ώθηση να παίζω καλά. Η ομάδα, οι προοπτικές, το UEFA Champions League, το κυνήγι του τίτλου! Αλλά και οι φωνές στην εξέδρα, οι πανηγυρισμοί, τα τύμπανα και οι σημαίες! Ζω για αυτά. Και μου αρέσει πολύ που είμαι μέλος αυτής της υπέροχης οικογένειας!».

Μουρίνιο: «Ανανεώνει σύντομα ο Αζάρ»

Έτοιμη να «δέσει» τον Εντέν Αζάρ στο Λονδίνο για αρκετά χρόνια ακόμα είναι η Τσέλσι, όπως δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ντέρμπι με την Τότεναμ.

Μουρίνιο: «Ανανεώνει σύντομα ο Αζάρ»
Νέο συμβόλαιο με την Τσέλσι θα υπογράψει σύντομα ο Εντέν Αζάρ σύμφωνα με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι με την Τότεναμ, επιβεβαίωσε ότι ο Βέλγος άσος είναι κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ παράλληλα επισήμανε τον μικρό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας του.

«Ο Αζάρ θα ανανεώσει σύντομα. Ο Όσκαρ επίσης υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Δείτε τις ηλικίες των παικτών μας. Ο Ντρογκμπά και ο Τέρι είναι πάνω από 30 και ο Ιβάνοβιτς στο όριο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι μικρότεροι. Αυτοί θα αποτελέσουν την Τσέλσι τα επόμενα χρόνια», είπε ο προπονητής της Τσέλσι που στη συνέχεια ρωτήθηκε για στο συμβόλαιο του Τέρι που φτάνει στο τέλος του.

«Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το συμβόλαιό του. Αυτός δεν ανησυχεί, ούτε κι εμείς ανησυχούμε. Η διοίκηση ξέρει τι να κάνει πριν από εσάς», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «μπλε».

Το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία γίνονται όλο και περισσότερες παρομοιώσεις της φετινής Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο με την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ της σεζόν 2003/04, όταν και κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα. Οι «κανονιέρηδες» τότε είχαν τελειώσει τη σεζόν με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός διαβεβαίωσε ότι δεν πηγαίνει στα παιχνίδια με στόχο να μην χάσει αλλά για να νικήσει.

«Αν παίξεις δέκα παιχνίδια και πάρεις δέκα ισοπαλίες, τότε θα έχεις δέκα βαθμούς. Αν κερδίσεις στα πέντε και χάσεις στα άλλα πέντε, τότε θα έχεις 15 βαθμούς. Παίζουμε με στόχο τη νίκη και κάποιες φορές, ίσως χάσουμε. Προτιμώ τους 15 βαθμούς με χαμένα παιχνίδια παρά τους δέκα βαθμούς αήττητος. Αν ο στόχος σου είναι να μην ηττηθείς, τότε δεν παίρνεις ρίσκα. Δεν προσπαθείς να κερδίσεις τους αγώνες. Με την Τότεναμ θα παίξουμε για να νικήσουμε. Αν στο 20ο λεπτό το σκορ είναι 0-0, δεν θα επαναπαυθούμε με το 0-0 μόνο και μόνο για να είμαστε αήττητοι ύστερα από 21 ματς», δήλωσε ο προπονητής της Τσέλσι που στο τέλος τόνισε ότι δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα στο πρωτάθλημα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα πάρουμε τον τίτλο από τώρα λόγω ότι έχουμε έξι βαθμούς διαφοράς από τη Σίτι. Υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι το τέλος. Ακόμα και οι ομάδες που είναι 12, 14 και 15 βαθμούς πίσω, δεν έχουν βγει εκτός διεκδίκησης. Εμείς, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι παίζουμε καλά και παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πιστεύουμε σε εμάς και είμαστε χαρούμενοι με την έως τώρα πορεία μας», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξιτήριο ο Κεντίρα!!

Αποχώρησε από το νοσοκομείο ο Σάμι Κεντίρα μετά το χτύπημα στο κεφάλι που δέχθηκε στο χθεσινό ματς Κυπέλλου με την Κορνέγια.

Εξιτήριο ο Κεντίρα
Με την έγκριση των ιατρών ο Σάμι Κεντίρα πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο.

Ο γερμανός μέσος χτύπησε το κεφάλι του στο χθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου Ισπανίας της Ρεάλ Μαδρίτης με την Κορνέγια και πέρασε το βράδυ στην κλινική για να υποβληθεί σε εξετάσεις και βρίσκεται υπό την επίβλεψη των ιατρών.

Το βράδυ πέρασε το βράδυ χωρίς να υπάρξει πρόβλημα και έτσι αφέθηκε από τους ιατρούς να μεταφερθεί σπίτι του.

Δεν πρόκειται να προπονηθεί σήμερα και θα παραμείνει στο σπίτι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλεξίου: «Δεν είναι ντέρμπι τίτλου»

Την πεποίθησή του ότι από το αποψινό παιχνίδι ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ δεν είναι ντέρμπι τίτλου εξέφρασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Αλέξης Αλεξίου.

Αλεξίου: «Δεν είναι ντέρμπι τίτλου»
Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός, που έχει αγωνιστεί και στις δυο ομάδες, δεν θέλησε να χρήσει κάποια ομάδα φαβορί για το σημερινό παιχνίδι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παρουσία των «ατού» των δυο «μονομάχων», αλλά και στον παράγοντα έδρα.

Αναλυτικά ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε για:

-Τον τρόπο παιχνιδιού των δυο ομάδων: «Ο ολυμπιακός πιέζει ψηλά στην έδρα του, δεν αφγήνε ιτον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι. Παρατάσσεται με ένα 4-3-3. Το ίδιο κάνει και ο ΠΑΟΚ στην έδρα του, αλλά τώρα παίζει εκτός. Σήμερα ο Ολυμπιακός θα πιέσει ψηλά, γιατί παίζει στην έδρα του. Ερωτηματικό είναι πως θα παίξει ο ΠΑΟΚ. Αν θα πιέσει ή αν θα περιμένει τον αντίπαλό του».

- Το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα περιμένει τον Ολυμπιακό: «Πρέπει να ξέρεις το υλικό που έχεις. Αν έχεις γρήγορους αμυντικούς μπορείς να παίξεις ψηλά, αν έχεις αργούς παίζεις πίσω».

-Τα ατού της κάθε ομάδας: «Κάθε ομάδα τα δικά της ατού. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη επιθετική λειτουργία. Εχει ποιότητα, αλλά ποιότητα έχει και ο ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι να το δούμε στο γήπεδο. Να δούμε τι μπορούν να κάνουν τα ατού των δυο ομάδων».

-Το αν είναι ντέρμπι τίτλου: «Όχι, με τίποτα. Ένα παιχνίδι είναι. Δεν μπορεί απ’ αυτό να κριθεί ο τίτλος. Δεν είναι ντέρμπι τίτλου. Υπάρχουν πολλά με παιχνίδια ακόμα».

«Ερυθρόλευκες» ευχές στον Καρεμπέ!!

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Κριστιάν Καρεμπέ και στον Ολυμπιακό ευχήθηκαν, δημιουργώντας ένα βίντεο για τον πρώην μέσο της ομάδας και νυν Σύμβουλο Στρατηγικής της ΠΑΕ.

«Ερυθρόλευκες» ευχές στον Καρεμπέ
Τα 44 κλείνει σήμερα ο Κριστιάν Καρεμπέ και στον Ολυμπιακό τού ευχήθηκαν για τα γενέθλιά του, μέσω ενός βίντεο που ανέβασαν στο YouTube.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησαν στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για τον πρώην μέσο της ομάδας και νυν Σύμβουλο Στρατηγικής της ΠΑΕ.











*Πηγή: sport-fm.gr*

«Προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά…»

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα για τη νίκη στον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Επισήμανε όμως ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

«Προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά…»
Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα για τη νίκη στον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Επισήμανε όμως ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Λουτσιάνο στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6

-για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ:

«Θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά και σπουδαία παιχνίδια της σεζόν. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα αλλά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Υπάρχει μια διαφορά στη βαθμολογία. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως δεν πρέπει να σκεφτούν τη διαφορά αυτή αλλά μόνο στο πως θα πάρουν την νίκη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν θα έχουν το αβαντάζ στην περίπτωση αυτή.
Προβάδισμα δίνω στον Ολυμπιακό λόγω Καραϊσκάκη και παικτών. Εάν δεν είναι προσεκτικός όμως μπορεί να πάθει τη ζημιά. Και ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του στους αγώνες με τις άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες».

-για τα κακά αποτελέσματα που έχει ο ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια με τις άλλες μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά φέτος. Όταν παίζει με τις άλλες μεγάλες ομάδες δυσκολεύεται. Η ψυχολογία είναι διαφορετική βέβαια λόγο βαθμολογίας αλλά είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Εάν δεν είναι προσεκτικός και δεν έχει εικόνα αντίστοιχη με εκείνη των αγώνων στην Ευρώπη τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα».

-το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός:

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει με τον τρόπο που γνωρίζει. Πρέπει να είναι γενικότερα προσεκτικός και όχι μόνο με τον Ρατς. Και ο Ολυμπιακός βέβαια έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Οι ομάδες που έρχονται στο Καραϊσκάκη παίζουν ανοικτά και έτσι έρχονται και τα αποτελέσματα. Όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται με τις ελληνικές ομάδες. Έρχονται και παίζουν κλειστά. Οι προπονητές των ελληνικών ομάδων γνωρίζουν καλύτερα τον Ολυμπιακό».

Δώρο… επενδυτές από Γκατούζο στον ΟΦΗ!!

Ιταλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κατασκευών φέρονται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εμπλακούν στη διοίκηση του ΟΦΗ, με προξενητή τον Τζενάρο Γκατούζο.

Δώρο… επενδυτές από Γκατούζο στον ΟΦΗ
Ενδιαφέρον για επένδυση στον ΟΦΗ, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για την εξασφάλιση του πλειοψηφικού πακέτου, έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες για τον σύλλογο του Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις των υποψήφιων επενδυτών, με προξενητή τον Τζενάρο Γκατούζο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Εκείνο που ψάχνουν είναι η κατάσταση της ομάδας σε οικονομικό επίπεδο, τα ανοίγματα που υπάρχουν και στη συνέχεια να αποφασιστεί αν και με ποιους όρους μπορούν να εμπλακούν στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Μία από τις πιθανές λύσεις είναι μία απλή χορηγία προς τον ΟΦΗ. Ο Ο νομικός τους εκπρόσωπος φημολογείται πως βρίσκεται στην Ελλάδα και προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τα χρέη της ΠΑΕ. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, είναι και η Γ.Σ. της ΠΑΕ, όπου το οικονομικό θα είναι στο επίκεντρο και θα φανεί σε ποιο σημείο είναι το πλάνο της οικονομικός εξυγίανσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το «Νο1» πρόβλημα για τον σύλλογο, καθώς πέρσι ήταν κοντά στα 12 εκατ. ευρώ και εκτιμήσεις λένε ότι θα είναι περισσότερα φέτος. Τα πράγματα σε οικονομικό επίπεδο κρίνονται αβάστακτα. Γίνεται μεγάλες προσπάθειες για να βρεθούν μεγαλύτερα έσοδα, κάτι που γίνεται με επιτυχία, αλλά τα οικονομικά μεγέθη δεν αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον, το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει «γάμος» θέλει υπομονή και χρόνο και να φανεί ξεκάθαρα οι προθέσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανησυχία για τον Ρούνεϊ!

Σε εξετάσεις θα υποβληθεί σήμερα ο Γουέιν Ρούνεϊ για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού που αποκόμισε στα τελευταία λεπτά του αγώνα του Σαββάτου με τη Χαλ.

Ανησυχία για τον Ρούνεϊ
Σε εξετάσεις θα υποβληθεί σήμερα ο Γουέιν Ρούνεϊ για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού που αποκόμισε στα τελευταία λεπτά του αγώνα του Σαββάτου με τη Χαλ.

Χθες μετά το παιχνίδι με την Στόουκ οι βρετανοί δημοσιογράφοι ρώτησαν στον Λουίς Φαν Χάαλ για την κατάσταση του αρχηγού των «κόκκινων διαβόλων» ο οποίος σχολίασε:

«Θα κάνουν εξετάσεις και θα διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχει. Ελπίζω να μην έχει τίποτα», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο εξωτερικό για στόπερ!!

Ταξίδι στο εξωτερικό έκανε ο Λεωνίδας Βόκολος με στόχο να παρακολουθήσει από κοντά ποδοσφαιριστή ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο.

Στο εξωτερικό για στόπερ
Ταξίδι στο εξωτερικό έκανε ο Λεωνίδας Βόκολος με στόχο να παρακολουθήσει από κοντά ποδοσφαιριστή ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτή τη φορά ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού θα παρακολουθήσει έναν κεντρικό αμυντικό.

Ένας πιθανός προορισμός είναι η Ιταλία, αλλά το σίγουρο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μία αξιολόγηση και για τους στόπερ, που υπάρχουν στη λίστα των υπευθύνων της ομάδας για να καταλήξουν στην τελική τους επιλογή.

Ο Βόκολος θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα είναι αύριο στο Αγρίνιο για να δει το παιχνίδι με Παναιτωλικό.

Πρώτο μεταγραφικό ζήτημα για τους πράσινους παραμένει η απόκτηση ενός επιθετικού.

Οι υπεύθυνοι του τριφυλλιού έχουν συζητήσεις με τον Καμαρά και με άλλον έναν επιθετικό.

Οι «πράσινοι» θέλουν μέχρι το τέλος του μήνα να έχει αποκτηθεί ο επιθετικός κι αν αυτό συμβεί είναι πιθανό -αν βρει πρόταση- να φύγει ο Πέτριτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπει (και) Ελλάδα!!

Τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ελληνικά πρωταθλήματα και μπορούν να σταθούν την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα «σκανάρουν» στην ΑΕΚ, πέρα από την αγορά του εξωτερικού.

Βλέπει (και) Ελλάδα
Αποφασισμένοι να εντάξουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα ελληνικά πρωταθλήματα στο δυναμικό τους παρουσιάζονται στην ΑΕΚ.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς φέρεται να έχει στα χέρια του μία έτοιμη λίστα και από την ελληνική αγορά, ώστε να προχωρήσει στην απόκτηση παικτών που θα μπορούν να σταθούν την επόμενη χρονιά στην πρώτη κατηγορία.

Ήδη στην «Ένωση» έχουν συζητήσει ορισμένα ονόματα και κάποιες λύσεις έχουν προκριθεί. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, είναι νέοι σε ηλικία και θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας, αλλά και θα στελεχώσουν την Εθνική.

Ένα από τα ονόματα που έχουν συζητηθεί είναι εκείνο του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος επανέρχεται στο προσκήνιο και ίσως σύντομα να υπάρξουν επαφές και με τον Αστέρα Τρίπολης.

Πάντως, στον «Δικέφαλο» έχουν παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες από τις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους να έχουν πολλούς παίκτες στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη και… κορυφή!!

Με στόχο την κορυφή στη Σούπερ Λίγκα αναμετρώνται απόψε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος υποδέχεται την φορμαρισμένη Βέροια, και ο ΠΑΣ τον Λεβαδειακό.

Νίκη και… κορυφή
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ η αποψινή αναμέτρηση τους στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 6ης εξ αναβολής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες υποδέχονται πάνοπλοι τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι καλούνται να ξεπεράσουν κάποιες απουσίες για να παρουσιαστούν αντάξιοι των προσδοκιών των Ελλήνων φιλάθλων στο φαληρικό γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη με την οποία θα περάσουν εκείνοι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» από την πλευρά του θέλει ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα διατηρήσει τη διαφορά των δύο βαθμών από την ομάδα του Μίτσελ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλοι δύο σημαντικοί αγώνες. Πρώτα από όλα το παιχνίδι στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος υποδέχεται την έβδομη της βαθμολογίας Βέροια που δείχνει ικανή φέτος να κάνει την έκπληξη. Επίσης, ο ΠΑΣ που είναι ανεβασμένος φιλοξενεί τον Λεβαδειακό που ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα για να κάνει την αντεπίθεσή του.

Στους άλλους αγώνες της ημέρας, υπάρχουν τα: Πανθρακικός-Πλατανιάς και Κέρκυρα-Πανιώνιος.

Το πρόγραμμα της 6ης εξ αναβολής αγωνιστικής

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

Πανθρακικός-Πλατανιάς (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)

Skoda Ξάνθη-Καλλονή (17:15, Novasports 6)
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κέρκυρα-Πανιώνιος (17:15, Novasports 4)
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Ατρόμητος-Βέροια (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης (17:15, Novasports 1)
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΟΦΗ-Εργοτέλης (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας).

Η επόμενη (13η) αγωνιστική

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Βέροια-Πλατανιάς (15:00, Novasports 3)
Κέρκυρα-Ατρόμητος (17:15, Novasports 3)
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα (19:30, Novasports 1)

Κυριακής 7 Δεκεμβρίου

Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ (15:00, Novasports 2)
Νίκη Βόλου-Καλλονή (17:15, Novasports 4)
ΟΦΗ-ΛΕβαδειακός (17:15, Novasports 3)
Παναιτωλικός-Πανιώνιος (17:15, Novasports 2)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

Πανθρακικός-Εργοτέλης (19:30, Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοίταξε στα μάτια τον Λεμπρόν ο Γιάννης!!

Οι Μπακς του Αντετοκούνμπο πάλεψαν, αλλά έχασαν στο τέλος από τους Καβαλίερς. Σπουδαία νίκη Μάβερικς στο Σικάγο. Επιστροφή με ήττα για Ντουράντ. Μεγάλο τρίποντο από Κάρι για Ουόριορς.

Κοίταξε στα μάτια τον Λεμπρόν ο Γιάννης
Πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι στους Καβαλίερς ήταν οι Μπακς, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 111-108. Η τριάδα Ίρβινγκ, Λοβ και Λεμπρόν πέτυχε 81 πόντους για τους «ιππότες», που πήραν την τέταρτη σερί νίκη τους, αλλά δεν εντυπωσίασαν. Το Μιλγουόκι που ήταν στο ματς μέχρι το τέλος, είχε πολύτιμη βοήθεια από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με 14 πόντους (6/14 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 λάθη, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με φάουλ έχοντας 5 σε 25:23.

Τη νίκη της βραδιάς πήραν οι Μάβερικς με 132-129 στο Σικάγο μετά από δύο παρατάσεις. Ο Μόντα Έλις όχι απλώς είχε 38 πόντους, αλλά ισοφάρισε στο τέλος της κανονικής διάρκειας με τρεις βολές, ενώ ευστόχησε και σε καθοριστικό τρίποντο στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

Ο Κέβιν Ντουράντ έκανε την πρώτη φετινή του εμφάνιση επιστρέφοντας από τραυματισμό με 27 πόντους, αλλά η Θάντερ έχασε με 112-104 στη Νέα Ορλεάνη, ενώ οι Ουόριορς με τρίποντο του Στεφ Κάρι στα 2,2’’ επικράτησαν 98-97 του Ορλάντο.

Οι Λέικερς πέρασαν με 106-96 από το Ντιτρόιτ παρότι ο Κόμπι Μπράιαντ είχε μόλις 12 πόντους και 13 ασίστ, οι Νετς πήραν το γειτονικό ντέρμπι απέναντι στους Νικς με 98-93 στη Νέα Υόρκη, ενώ δύσκολες νίκες σημείωσαν οι Χοκς επί των Σέλτικς (109-105) και οι Μπλέιζερς στο Ντένβερ (103-105) με 39 πόντους του ΛαΜάρκους Όλντριτζ.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μιλγουόκι Μπακς 111-108 Ίρβινγκ 28, Λοβ 27 (10 ριμπ.), Τζέιμς 26 (10 ασίστ), Μάριον 10, Βαρεζάο 8-Νάιτ 27, Πάρκερ 22, Αντετοκούνμπο 14, Μέιο 14.

Ατλάντα Χοκς-Μπόστον Σέλτικς 109-105 Κόρβερ 24, Μίλσαπ 19, Χόρφορντ 16, Σρέντερ 15, Άντιτς 10-Γκριν 25, Σάλιντζερ 22, Μπράντλεϊ 18, Τέρνερ 12, Ρόντο 2 (12 ριμπ., 19 ασίστ).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Λος Άντζελες Λέικερς 96-106 Σμιθ 18 (10 ριμπ.), Όγκουστιν 13, Μπάτλερ 11, Τζένινγκς 10, Μονρό 8 (10 ριμπ.), Ντράμοντ 8 (13 ριμπ.)-Χιλ 22 (13 ριμπ.), Γιανγκ 19, Μπούζερ 14, Μπράιαντ 12 (13 ασίστ), Τζόνσον 13, Λιν 11, Ντέιβις 3 (11 ριμπ.).

Νιου Γιορκ Νικς-Μπρούκλιν Νετς 93-98 Άντονι 20, Καλντερόν 19, Στούντεμαϊρ 17, Σάμπερτ 9-Λόπεζ 23, Τζόνσον 22, Ουίλιαμς 19, Μπογκντάνοβιτς 10, Πλάμλι 10, Γκαρνέτ 6 (13 ριμπ.).

Σικάγο Μπουλς-Ντάλας Μάβερικς 129-132 (108-108, 121-121) Γκασόλ 29 (14 ριμπ.), Μπάτλερ 23, Ντανλίβι 20, Ρόουζ 18 (10 ασίστ), Μίροτιτς 15, Νοά 8 (14 ριμπ.)-Έλις 38, Πάρσονς 24, Νοβίτσκι 22 (10 ασίστ), Μπαρέα 13, Τσάντλερ 5 (14 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 112-104 Έβανς 30, Ντέιβις 25 (10 ριμπ.), Άντερσον 23 (11 ριμπ.), Χόλιντεϊ 16 (10 ασίστ), Ασίκ 5 (14 ριμπ.)-Ντουράντ 27, Γουέστμπρουκ 21, Τζάκσον 17, Λαμπ 15.

Ντένβερ Νάγκετς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 103-105 Λόσον 24 (13 ασίστ), Τσάντλερ 18 (10 ριμπ.), Αφλάλο 18, Χίκσον 11-Όλντριτζ 39 (11 ριμπ.), Λίλαρντ 17, Μάθιους 15, Μπλέικ 13, Λόπεζ 11.

Φίνιξ Σανς-Ιντιάνα Πέισερς 116-99 Ντράγκιτς 34, Μπλέντσο 27, Μαρκίφ Μόρις 15, Γκριν 15-Μάιλς 17, Χίμπερτ 15 (10 ριμπ.), Ουότσον 14, Γουέστ 10, Κόουπλαντ 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Τορόντο Ράπτορς 109-117 ΜάκΛεμορ 21, Γκέι 20 (10 ασίστ), Ουίλιαμς 18, Σέσιονς 15, Έβανς 10-Λάουρι 27 (13 ασίστ), Ρος 20, Τζόνσον 19, Βαλαντσιούνας 15, Βάσκες 12, Πάτερσον 12.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ορλάντο Μάτζικ 98-97 Κάρι 22, Τόμπσον 20, Μπαρνς 14 (12 ριμπ.), Σπέιτς 12, Γκριν 11, Μπόγκουτ 7 (12 ριμπ.)-Ολαντίπο 27, Ο’ Κουίν 21, Χάρις 17, Φουρνιέ 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα ο Κόκε!!

Ξεκάθαρη προτεραιότητα στα μεταγραφικά ζητήματα του Άρη η απόκτηση του Σέρχιο Κόκε. Αυτό έγινε ξεκάθαρο στη χθεσινή συνάντηση του Γαλανού με τους Κάμπος και Τοπαλίδη.

Πρώτα ο Κόκε
Η συμφωνία με τον Σέρχιο Κόκε είναι η προτεραιότητα για τα μεταγραφικά του Άρη.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο και στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι υπεύθυνοι της ομάδας χθες με θέμα συζήτησης την ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Γαλανός, Κάμπος και Τοπαλίδης έθεσαν επί τάπητος όλα όσα αφορούν το… μέλλον της ομάδας και το πώς αυτή θα μπορέσει να κερδίσει την άνοδο όσο το δυνατόν περισσότερο εύκολα.

Οι τρεις άντρες έβαλαν κάτω όλα τα ανοικτά μέτωπα και καθόρισαν τις επόμενες κινήσεις πάντα με βάση ότι θα αποκτηθούν 4-5 ποδοσφαιριστές.

Οι εξελίξεις στο θέμα του Κόκε αναμένονται άμεσα καθώς σήμερα φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο αδερφός και μάνατζερ του Ισπανού άσου.

Από τη διοίκηση, όπως μεταφέρθηκε χθες σε προπονητή και τεχνικό διευθυντή, πηγάζει μια αισιοδοξία για θετική κατάληξη.

Από εκεί και πέρα συζητήθηκαν και οι υπόλοιπες περιπτώσεις που ενδιαφέρουν όπως ο Δάρλας που έρχεται αύριο το μεσημέρι για να συζητήσει.

Εκτός από τους δυο επιθετικούς και τον στόπερ, η αναζήτηση αφορά και ένα χαφ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Σανιά. Ο Κάμπος θέλει ένα μέσο που να κρατάει μπάλα ώστε να μην δίνεται αμέσως η κατοχή στον αντίπαλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήτησε ραντεβού από τον Δήμο!

Εν αναμονή της απάντησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είναι στην ΑΕΚ, η οποία ζήτησε συνάντηση με την Δημοτική αρχή για το νέο γήπεδο στην ιστορική της έδρα.

Ζήτησε ραντεβού από τον Δήμο
Την ειδοποίηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας περιμένουν στην ΑΕΚ, ώστε να συναντηθούν οι δύο πλευρές και να συζητήσουν εκ νέου και με νέα δεδομένα το θέμα της «Αγια-Σοφιάς».

Χθες μετά από αρκετό οι δύο πλευρές ήρθαν σε επικοινωνία, καθώς στελέχη της «Δικέφαλος 1924» επικοινώνησαν με τον Αντιδήμαρχο Ιωάννη Καλαμπόκη (υπεύθυνο Τεχνικών Υπηρεσιών) και του μετέφεραν ότι είναι έτοιμοι να παρευρεθούν σε ραντεβού με τον Δήμο.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαμπόκης δεν θέλησε να απαντήσει άμεσα στην πρόταση της «Ένωσης», αλλά εκτιμάται ότι δεν θα χαθεί πολύς χρόνος, μετά τη χθεσινή επικοινωνία.

Πλέον στον «Δικέφαλο» περιμένουν τη Δημοτική Αρχή να ορίσει την ημερομηνία της συνάντηση και από το πόσο… μακριά θα πάει αυτή, θα μπορέσουν να καταλάβουν τις προθέσεις που υπάρχουν στον άλλο στρατόπεδο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βίτορ: «Να είμαστε πιο δυνατοί στις λεπτομέρειες»

Όποια ομάδα θα είναι περισσότερο δυνατή στις λεπτομέρειες θα πάρει και τη νίκη στη σημερινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό τόνισε ο άσος του ΠΑΟΚ, Μιγκέλ Βίτορ στην Sportday.

Βίτορ: «Να είμαστε πιο δυνατοί στις λεπτομέρειες»
Μιλώντας στη Sportday για το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μιγκέλ Βίτορ επεσήμανε ότι όποια ομάδα είναι πιο δυνατή στις λεπτομέρειες θα είναι και αυτή που θα μπορέσει να πάρει τη νίκη.

«Είναι πιθανά όλα τα αποτελέσματα, αφού πρόκειται για ένα ντέρμπι, για ένα σπουδαίο παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο νικητής θα κριθεί στις μικρές λεπτομέρειες. Σε αυτές θα πρέπει να φανούμε πιο δυνατοί από τον αντίπαλό μας», τόνισε και προχώρησε στη σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη αναμέτρηση…

«Πέρυσι ήμασταν πίσω στη βαθμολογία, όταν πήγαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Φέτος, όμως, είναι καλό που πάμε με προβάδισμα δύο βαθμών. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας».

Τέλος για το… μυστικό του εφετινού ΠΑΟΚ ανέφερε: «Υπάρχει μόνο η δουλειά. Κάποιες φορές τα πράγματα έρχονται όπως τα περιμένεις και κάποιες άλλες όχι. Εχουμε περισσότερη φιλοδοξία φέτος, είμαστε δυνατό σύνολο με καλή νοοτροπία κι όλα αυτά είναι σημαντικά».

Παίρνουν σειρά Μπεργκ και άλλοι τρεις!

Στην επέκταση του συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ στρέφουν πλέον όλη την προσοχή τους στον Παναθηναϊκό, έχοντας παράλληλα συζητήσεις με άλλους τρεις παίκτες (Κλωναρίδη, Δώνη και Ρισβάνη).

Παίρνουν σειρά Μπεργκ και άλλοι τρεις
Τη φανέλα του Παναθηναϊκού για πολλά ακόμη χρόνια θα φορούν οι Νίκος Καρέλης, Αμπντούλ Ατζαγκούν και Θανάσης Ντίνας, οι οποίοι από χθες συμφώνησαν με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού μέχρι το 2018, 2017 και 2018, αντίστοιχα.

Πλέον περνάει σε πρώτο πλάνο η υπόθεση του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος σε πρώτη φάση εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου του και εντός της ημέρας το «τριφύλλι» αναμένεται να καταθέσει την τελική του πρόταση στην πλευρά του Σουηδού επιθετικού.

Εκείνο που έχει βγει προς τα έξω είναι ότι οι «πράσινοι» προσφέρουν νέο συμβόλαιο μέχρι το 2018 με παράλληλη αύξηση των αποδοχών του 30%. Πιο δύσκολη είναι η υπόθεση του Γκόρντον Σίλντενφελντ, αφού το συμβόλαιό του αυτή τη στιγμή φτάσει τις 800.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή το ποσό μοιράζονται από κοινού ο Παναθηναϊκός με την Ντιναμό Μόσχας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τεστ» αντοχής στο Φάληρο!!

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι για τον ΠΑΟΚ το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, καθώς πρόκειται για μία δοκιμασία για το αν μπορεί να παραμείνει στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

«Τεστ» αντοχής στο Φάληρο
Ποδοσφαιριστές – «κομάντο» σκοπεύει να παρατάξει ο Άγγελος Αναστασιάδης στην αποψινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει μόνο εκείνους που είναι 100% έτοιμοι στο αποψινό παιχνίδι, αφού περιμένει από όλους αρκετά τρεξίματα για να μπορέσουν να ανταπεξέρθουν στην ασφυχτική πίεση που θα ασκήσουν οι Πειραιώτες.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο 61χρονος προπονητής θα παρατάξει (πέραν του Γλύκου στον «άσο») τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε σχηματισμό 4-4-2, με τον Σκόνδρα δίπλα στον Βίτορ και τους Ρατς, Κίτσιου στα άκρα της άμυνας.

Αν προτιμηθεί ένας εκ των Τζιόλη, Ποζατζίδη για να καλύψει το κενό των Κατσικά και Τζαβέλλα, τότε ο Σκόνδρας θα μεταφερθεί στην κλασική του θέση ως δεξί μπακ. Κάπου εδώ μπαίνει στη συζήτηση και το 3-5-2, με Βίτορ κεντρικό στόπερ, τον Σκόνδρα δεξί και τον Ρατς αριστερό.

Αν, όμως, συνεχίσουμε στον... ρυθμό του 4-4-2, ο Τζιόλης με τον Κάτσε θα παίξουν ως αμυντικοί μέσοι, με τους Τζανδάρη και Σαλπιγγίδη στα άκρα και τους Περέιρα, Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Προϊστορία

Τον Μάιο του 2010 ήταν η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, από τότε οι Θεσσαλονικείς μετρούν τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Από εκεί και πέρα, συνολικά (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) οι Θεσσαλονικείς μετρούν μόλις 11 νίκες στο Φάληρο, 9 ισοπαλίες και 49 ήττες με 55 γκολ υπέρ και 127 κατά.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

10/11/2013 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0
31/03/2013 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0
02/10/2011 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1
21/11/2010 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0
12/05/2010 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1*Πηγή: sport-fm.gr*

«Γυαλίζει» το μάτι τους!!

Αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις και να ανέβουν στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας είναι στον Ολυμπιακό για το αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Τα πλάνα του Μίτσελ για την αναμέτρηση.

«Γυαλίζει» το μάτι τους
Εντός του γηπέδου θέλουν να απαντήσουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για τα περσινά γεγονότα της Τούμπας και την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπό του, παίρνοντας τη νίκη στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Αυτό είναι, άλλωστε, και το μήνυμα που πέρασε στη χθεσινή του επίσκεψη στου Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λέγοντας:

«Εμείς είμαστε ευρωπαϊκή ομάδα, δεν έχουμε ανάγκη τίποτε άλλο από το να παίξουμε την μπάλα μας. Είστε καλύτεροι, δείξτε στο γήπεδο και πάρτε τη νίκη που θέλει όλος ο κόσμος».

Από την πλευρά του, ο Τσόρι είπε στον ισχυρό άνδρα του συλλόγου εκ μέρους των συμπαικτών του που ήταν στην ομάδα την περσινή σεζόν: «Πρόεδρε, εμείς που ήμασταν πέρυσι στην ομάδα θυμόμαστε τι έγινε στην Τούμπα. Το θέλουμε πολύ και για μας αυτό το ματς»!

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Μίτσελ και εκείνος θυμάται τα όσα έγιναν στη συμπρωτεύουσα στον ημιτελικό του Κυπέλλου και σκοπεύει να παρατάξει την καλύτερη ενδεκάδα για να πάρει τη νίκη που θα φέρει τους πρωταθλητές Ελλάδας στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρο, ο οποίος – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις του Ελαμπντελάουί, Μποτία, Αμπιντάλ (ή Αυλωνίτης) και Μασουακού. Στα χαφ θα παίξουν ο Μιλιβόγεβιτς και ο Μανιάτης, πιο μπροστά θα είναι ο Αφελάι και ο Φουστέρ.

Ο Τσόρι θα έχει οργανωτικό ρόλο και ο Μήτρογλου θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπλρηώνουν οι Μέγιερι, Μπενίτες, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί, Φορτούνης και Κασάμι. Εκτός έμειναν οι Ντουρμάζ και Γιαννούλης.

Προϊστορία

Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακούς στους τελευταίους πέντε αγώνες που έχει υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Από εκεί και πέρα, συνολικά (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) οι Πειραιώτες μετρούν 49 νίκες, 11 ήττες, 9 ισοπαλίες με 127 γκολ υπέρ και 55 κατά.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

10/11/2013 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0
31/03/2013 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0
02/10/2011 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1
21/11/2010 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0
12/05/2010 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Διοικήσεις που συνδιοικούν με τους κάφρους!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει την αντίδραση του ισπανικού ποδοσφαίρου στη δολοφονία οπαδού, τη συγκρίνει με την ελληνική αντίδραση στην δολοφονία Κατσούλη, και συνειδητοποιεί ότι η Ελλάδα θα ζει για πάντα με τη βία στα γήπεδα.  
Οι εικόνες από τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στη Μαδρίτη ανάμεσα στους κάφρους της Ατλέτικο και της Λα Κορούνια (δηλαδή από όντα που προέρχονται από ακραίους πολιτικά χώρους και βρίσκουν χώρο για να παράγουν βία και στο ποδόσφαιρο) ήταν παραπάνω από σοκαριστικές. Οι σκηνές με τους κάφρους οπαδούς της Ατλέτικο που πετούν στο ποτάμι τον ημιθανή από τα χτυπήματα με τις σιδερογροθιές οπαδό είναι βγαλμένες από τις πιο βάρβαρες στιγμές της εξωγηπεδικής βίας. Είναι οι στιγμές που ο νους δυσκολεύεται να συλλάβει πώς είναι δυνατόν να ζουν ανάμεσα σε ανθρώπους τέτοια όντα, τα οποία δεν διστάζουν να δολοφονούν εν ψυχρώ έναν συνάνθρωπό τους.
Οταν παίρνει μια απόσταση από όλα αυτά και επεξεργάζεται τα τελευταία δεδομένα ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο θάνατος μπορεί να φέρει νέα δεδομένα στην ζωή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ισπανία. Κι αν κάνει μια σύγκριση με όσα (δεν) συνέβησαν μετά τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός, καταλαβαίνει γιατί εκεί είναι Ισπανία και εδώ είναι Ελλάδα.
Οπως και στην Ελλάδα, στην Ισπανία η κυβέρνηση εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή για να δηλώσει την απόφασή της για την πάταξη της ποδοσφαιρικής βίας. Δεν μίλησε όμως αόριστα, αλλά συγκεκριμένα. Είπε καθαρά ότι θέλει να διώξει από τα γήπεδα και την ποδοσφαιρική ζωή τους ultras, τους οργανωμένους φανατικούς οπαδούς όλων των ομάδων.
Κι εδώ συνέβη αυτό, θα σκεφτείς όταν ολοκληρώσεις την ανάγνωση της παραπάνω παραγράφου. Ναι πράγματι κι εδώ η κυβέρνηση καταδίκασε και φώναξε ότι θέλει να πατάξει τη βία. Εφτιαξε μάλιστα και νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος προβλέπει πολλά για την πάταξη της βίας. Αλλού είναι η διαφορά.
Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα κρύβεται στη στάση του ίδιου του ποδοσφαίρου. Της ένοχης ισπανικής αγοράς του ποδοσφαίρου, η οποία είναι το ίδιο ένοχη με την ελληνική. Διότι όπως εδώ, έτσι και εκεί η Ατλέτικο “βάζει πλάτη” στους κάφρους της, τους ανέχεται, ζει μαζί τους, τους μοιράζει εισιτήρια ανεξέλεγκτα, τους αφήνει να βάζουν στο γήπεδο όποιους θέλουν. Σε αντίθεση όμως με τους ελληνικούς συλλόγους, η Ατλέτικο ακολουθεί πλέον τις άλλες μεγάλες ομάδες και αποφασίζει να διαγράψει συνδέσμους οργανωμένων κάφρων. Τώρα που ένιωσε την λαϊκή κατακραυγή, η Ατλέτικο τους διαγράφει και αποφασίζει τουλάχιστον να τους παραμερίσει μέχρι να καταφέρει να τους εξοστρακίσει. Βαδίζει στα βήματα της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, που έχουν περιορίσει στο ελάχιστο – τουλάχιστον εντός των κερκίδων – τον χώρο και τη δράση των ακραίων. Και ακριβώς το ίδιο ανακοίνωσε ότι θα πράξει άμεσα η διοίκηση της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Με το ρεύμα που δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες, μετά την δολοφονία του οπαδού της Ντεπορτίβο, τα ισπανικά media απαιτούν από τους συλλόγους, δηλαδή από το ίδιο το ποδόσφαιρο να αφήσει τα λόγια και να πράξει προκειμένου να απομακρύνει τους κάφρους. Γι' αυτό η Ισπανία έχει τύχη να απαλλαγεί από την εντός και εκτός γηπέδων βία, ή τουλάχιστον να την περιορίσει. Επειδή το ζητά ο ποδοσφαιρόφιλος, το απαιτούν τα media και αναγκάζονται να το αναγνωρίσουν και να το δείξουν με πράξεις οι σύλλογοι, διαγράφοντας αυτούς που παράγουν βία.
Γι' αυτό η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να περιορίσει αισθητά και – πολύ περισσότερο – να διώξει την βία από τα γήπεδά της. Επειδή δεν το ζητά φωνάζοντας δυνατά ο ποδοσφαιρόφιλος, που έχει πλέον παραιτηθεί και αποχωρήσει από τις κερκίδες, επειδή όχι απλώς δεν το απαιτούν τα media αλλά μέχρι που επιδιώκουν την παραμονή των κάφρων, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος εμπορεύεται “δημοσιογραφία” προς αυτούς, και επειδή οι διοικήσεις των συλλόγων όχι απλώς δεν παραμερίζουν τους κάφρους αλλά συνεχίζουν να συνδιοικούν μαζί τους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντιμπάλα: Το 'κόσμημα' παίρνει αξία!!

Ο Πάουλο Ντιμπάλα αρχίζει να δικαιώνει το προσωνύμιο La Joya (κόσμημα) και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Αργεντινό της Παλέρμο που θα ακολουθήσει τα βήματα των Παστόρε, Καβάνι. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Ινστιτούτο όταν ήταν 15 ετών. Δύο χρόνια μετά ο μικρός έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη ομάδα και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ του κλαμπ σπάζοντας το ρεκόρ του θρύλου, Μάριο Κέμπες, που κρατούσε από το 1972. Στην πρώτη του χρονιά στο επαγγελματικό ποδοσφαιρο έκανε μυθικά πράγματα για 17χρονο στη δεύτερη κατηγορία με 17 γκολ σε 38 εμφανίσεις, σκόραρε σε 6 σερί αγώνες και σημείωσε δύο χατ τρικ (πρώτος παίκτης της Ινστιτούτο που το κάνει). Επίσης, ισοφάρισε τον Μαραντόνα πετυχαίνοντας τρία τέρματα κόντρα στην Ατλάντα και έγινε ο δεύτερος που κάνει τριπλέτα σε τόσο μικρή ηλικία στα πρωταθλήματα της Αργεντινής.
Το στόρι της μεταγραφής
Το 2011 άνθρωποι της Παλέρμο βρέθηκαν στην Αργεντινή για διαπραγματεύσεις με την Μπελγράνο για την απόκτηση του Φράνκο «ελ μούδο» Βάσκες. Στη συνάντηση παρόν ήταν και ο πρόεδρος της Ινστιτούτο ντε Κόρδοβα, Χουάν Κάρλος Μπαρμπέρα, ο οποίος απευθύνθηκε στον τότε διευθυντή ποδοσφαίρου των Ροζανέρι, Λούκα Κατάνι. «Ωστε παίρνετε τον Βάσκες; Πολύ ωραία, όμως εγώ έχω έναν πολύ καλύτερο παίκτη».
Στο μυαλό του Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι η απόφαση να αποκτηθεί ο 18χρονος πάρθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, όμως τα μαγικά που έκανε ο πιτσιρικάς στην δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής είχαν ήδη 'ξυπνήσει' ομάδες όπως Ιντερ, Νάπολι, Πόρτο. Ο Τζαμπαρίνι είχε αποφασίσει ότι δεν θα χάσει τον παίκτη και υπέρ της Παλέρμο λειτούργησαν δύο παράγοντες. Ο πρώτος ήταν ότι όλοι ήξεραν ότι βρίσκεται στην Αργεντινή για άλλον παίκτη (Βάσκες) και ο δεύτερος ότι εκείνη την εποχή ένας άλλος Αργεντίνος με όνομα Λούκας Οκάμπος, έκανε παπάδες με την Ρίβερ Πλέιτ και είχε τραβήξει εκεί την προσοχή των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης. Το 2012 το deal ήταν γεγονός, με τους Ροζανέρι να δίνουν στην Ινστιτούτο το ποσό ρεκόρ των 11 εκατ. ευρώ. «Πήραμε τον Πάουλο Ντιμπάλα, είναι ο νέος Σέρχιο Αγουέρο. Τον ήθελαν Ιντερ, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι» δήλωνε τότε ο Τζαμπαρίνι.

Η πρώτη χρονιά στην Serie A
Το παραμύθι του Πάουλο Ντιμπάλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μόλις είχε ξεκινήσει αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όσο όμορφα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Αφού πρώτα υπήρξε καθυστέρηση στο να δηλωθεί στην ομάδα, άρχισε απότομα να μαθαίνει την κατάσταση στο «Ρέντζο Μπαρμπέρα» και το χόμπι του προέδρου να 'τρώει' προπονητές. Μένοντας χωρίς νίκη στα 5 πρώτα ματς της σεζόν 2012-13 ο Μπέπε Σανίνο απολύθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, με τον Ντιμπάλα να μην είναι βασικός σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια. Η πρώτη νίκη ήρθε με δύο δικά του γκολ κόντρα στην Σαμπντόρια (2-0) τον Νοέμβριο.
Με τον Τζανπιέρο Γκασπερίνι πλέον ως τεχνικό, ο Ντιμπάλα θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει και να δείξει το τεράστιο ταλέντο του, όμως αυτό δεν συνέβη και ο Αργεντινός χρειάστηκε να έρθει το νέο έτος για να σκοράρει ξανά. Το έκανε στο 2-2 με την Λάτσιο και αυτό ήταν το τελευταίο του γκολ στη σεζόν για να ακολουθήσει... ρεσιτάλ διοικητικών αποφάσεων από τον Τζαμπαρίνι. Ο Γκασπερίνι με τη σειρά του πήγε λογιστήριο για να έρθει ο Μαλεζάνι και στη συνέχεια επέστρεψε για να απολυθεί ξανά και να πάρει αυτή τη φορά τη θέση του ο Μπέπε Σανίνο. Οπως είναι κατανοητό από τον καθένα, η κατάσταση κάθε άλλο παρά βοήθησε τον Ντιμπάλα, ο οποίος την επόμενη χρονιά θα έπαιζε στην Serie B, αφού η Παλέρμο υποβιβάστηκε.
Serie B
Ο Τζαμπαρίνι δεν σκέφτηκε ποτέ να πουλήσει τον Ντιμπάλα, ειδικά από τη στιγμή που τα χρήματα που θα έπαιρνε θα ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που είχε δώσει για τον αγοράσει. Εχοντας πάρει καλή γεύση από τα σαλόνια του calcio, οι προσδοκίες ήταν υψηλές για τον Ντιμπάλα ενόψει Serie B. Ομως ο αριστεροπόδαρος συνέχισε να κινείται σε ρηχά νερά. «Ο Πάουλο πρέπει να ξυπνήσει» έλεγε ο τότε τεχνικός της Παλέρμο, Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος δεν άργησε και αυτός να απολυθεί ύστερα από δύο σερί ήττες στο ξεκίνημα της περιόδου 2013-14. Τη θέση του πήρε ο expert στις ανόδους, Μπέπε Ιακίνι, ο οποίος έβλεπε τους επιθετικούς, Αμπελ Ερνάντες, Κάιλ Λάφερτι, Αντρέα Μπελότι να σκοράρουν. Ολους εκτός από τον Ντιμπάλα.
Κι όμως η συνέχεια μπορούσε να γίνει ακόμα χειρότερη. Ο Αργεντινός τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε εκτός δράσης για τέσσερις μήνες. Αφού επέστρεψε το 2014, έβαλε τέλος σε επιθετική ξηρασία 405 (!) ημερών με το νικητήριο γκολ κόντρα στην Μπάρι τον Μάρτιο. Η συνέχεια περιελάμβανε τέρματα σε βάρος των Ρετζίνα και Λατίνα, όπως και μία εξαιρετική συνεργασία με τον Βάσκες, τον παίκτη χάρη στον οποίο ουσιαστικά η Παλέρμο ανακάλυψε τον Ντιμπάλα. Οι Ροζανέρι έκαναν φινάλε-περίπατο στην Serie B με καλύτερη συγκομιδή βαθμών ever στην κατηγορία (86) σπάζοντας τα ρεκόρ των Γιουβέντους, Κιέβο, Σασουόλο (85). Το καλοκαίρι ο Τζαμπαρίνι θύμισε ότι παίρνει και σωστές αποφάσεις αφού πούλησε Αμπελ Ερνάντες (15 εκατ. ευρώ Χαλ) και Κάιλ Λάφερτι ( 3 εκατ. Νόριτς) και κράτησε τον Ντιμπάλα.
Ξανά στην Serie A
Και φτάνουμε στο σήμερα. Στην πρεμιέρα της σεζόν 2014-15 ο Ντιμπάλα άνοιξε το σκορ κόντρα στην Σαμπντόρια, όμως το γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις (1-1), μπλόκαρε προσωρινά την Παλέρμο και τον Αργεντινό. Ο Ιακίνι ετοιμαζόταν να κάνει το... γνωστό δρομολόγιο, όμως όλα άλλαξαν την 7η αγωνιστική. Με γκολ και ασίστ ο Ντιμπάλα χάρισε νίκη κόντρα στην Τσεζένα (2-1) για να ακολουθήσει η 10η στην οποία ξεκίνησε το απόλυτο ρεσιτάλ στην Serie A. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός έκανε πάρτι σε βάρος της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και παρότι έβαλε μόνο ένα γκολ χάρισε μεγάλη νίκη στους Ροζανέρι για να ακολουθήσουν ακόμα τρία σερί γκολ κόντρα σε Ουντινέζε, Τζένοα, Πάρμα. Ο Ντιμπάλα σε 13 ματς κάνει απολογισμό με 6 γκολ, 2 ασίστ και 3 δοκάρια (περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη στην κατηγορία).
Εποχές... Παστόρε
Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του, δίνουν ξανά την ευκαιρία στον Τζαμπαρίνι να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι. Αυτό με το πόσο θα πουλήσει τον παικταρά που έβγαλε η ομάδα του. Ο 'τρελός' πρόεδρος άρχισε πάλι τα δικά του λέγοντας ότι ο Ντιμπάλα κοστίζει 42 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή έδωσε η Παρί Σεν Ζερμέν πριν τρία χρόνια για να πάρει τον Χαβιέρ Παστόρε. Ο ίδιος ο Πάουλο πάντως είναι σαφώς πιο προσγειωμένος. «Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες σήμερα που να κοστίζουν 42 εκατ. ευρώ και σίγουρα δεν είμαι ένας από αυτούς».

Εθνική ομάδα
Εκτός από τα κλαμπ που στο μέλλον θα διεκδικήσουν την υπογραφή του, τον Αργεντινό θα διεκδικήσουν και τρεις Εθνικές ομάδες, αφού είναι κάτοχος ιταλικού και πολωνικού διαβατηρίου. Ο τεχνικός της Σκουάντρα Ατζούρα, Αντόνιο Κόντε, όταν πρόσφατα επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο της Παλέρμο δήλωσε ότι ο «Ντιμπάλα είναι ένας παίκτης που μας ενδιαφέρει και θα συζητήσουμε». Ο Πάουλο πάντως δείχνει πως έχει πάρει την απόφασή του. «Ο παππούς μου είναι από μία μικρή πόλη κοντά στην Κρακοβία στην Πολωνία και η γιαγιά μου από τα προάστια της Νάπολη. Δεν είναι εύκολο να αποφασίσω, όμως γεννήθηκα στην Αργεντινή και αυτή τη φανέλα ονειρεύομαι να φορέσω».
Το μέλλον...
Ο Ντιμπάλα σε 1.5 χρόνο από τώρα μένει ελεύθερος και το να αποχωρήσει από την Παλέρμο με αυτόν τον τρόπο δεν είναι ένα σενάριο που αρέσει στον Τζαμπαρίνι. «Το συμβόλαιό μου λήγει το 2016 και δεν έχω πρόβλημα να μείνω. Κάθε φορά που με βλέπει μου λέει 'υπέγραψε το συμβόλαιο, Πάουλο'». Το πιθανότερο είναι να δούμε μία συνέχεια ανάλογη των περιπτώσεων των Χαβιέρ Παστόρε και Εντινσον Καβάνι που πρωτοέπαιξαν μπάλα στην Ευρώπη στην Παλέρμο.
Ο Ντιμπάλα εκπληρώνει αυτό που πάντα ήθελε ο πατέρας του, οποίος όταν ο Πάουλο ήταν στα 15 τον έγραψε στην Ινστιτούτο και πριν μερικά χρόνια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. «Ονειρευόταν να έχει γιο έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ποτέ δεν τα παράτησε και σήμερα θα είναι περήφανος για μένα...».
*Πηγή: gazzetta.gr*