Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Παιχνίδι γοήτρου»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης και μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είναι ένα ντέρμπι και αυτά είναι τα παιχνίδια για τα οποία ζούσαμε στην εποχή μας. Δεν είναι απόλυτα καθοριστικό, θα ακολουθήσουν πολλά ματς αλλά υπάρχει το γόητρο. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει για την υπερηφάνεια του, την αξιοπρέπεια του και για τις αδικίες που τρώει όλα αυτά τα χρόνια».
Για το πώς πρέπει να διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι:
«Με έξυπνη συμπεριφορά μπορεί ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει το παιχνίδι. Είναι πρώτος στην βαθμολογία και αυτό είναι ψυχολογικό αβαντάζ. Οι παίκτες θα αντιμετωπίσουν ανάλογα το παιχνίδι. Ο Άγγελος με την εμπειρία που έχει ξέρει πολύ καλά πώς να αντιμετωπίσει αυτά τα παιχνίδια. Σε κάθε ντέρμπι γινόταν κάτι διαφορετικό. Πάντα κάτι συνέβαινε αλλά ο Άγγελος μπορεί να το αντιμετωπίσει αν οι παίκτες τηρήσουν όσα τους πει και αν είναι και τυχεροί για να τους βγει το παιχνίδι».
Για την σύγκριση των δύο ομάδων:
«Ατομικά οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερης αξίας αλλά όσον αφορά το σύνολο και τον τρόπο παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ έχει δείξει καλύτερη εικόνα. Βέβαια, σε τέτοια παιχνίδια μετράει η λεπτομέρεια και η ατομική απόδοση του κάθε παίκτη. Κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να προσεχθούν και να κρατηθούν μακριά από την περιοχή. Έχω ζήσει μεγάλες μάχες στο Καραϊσκάκη και πιστεύω πως τον σπουδαιότερο ρόλο θα τον παίξουν οι επιθετικοί. Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπροστά μπορέσουν και κρατήσουν την μπάλα ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Αν η μπάλα είναι συνεχώς στην άμυνα του ΠΑΟΚ τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Πρέπει να μείνει η μπάλα μακριά από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Έτσι και τους απειλείς και τους κόβεις και τον ρυθμό».
Για τις απώλειες του ΠΑΟΚ:
«Θα βρει αναγκαστικές λύσεις ο Άγγελος καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα.  Ο Ολυμπιακός τρυπάει με τον Ντομίνγκεζ και ο ΠΑΟΚ στο κέντρο της άμυνας δεν πρέπει να τρώει εύκολα ντρίπλα».
Για την ψυχολογία μέσα στο Καραϊσκάκη:
«Είναι μεγάλη η ψυχολογική πίεση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Χωρίς τέτοια ατμόσφαιρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ντέρμπι. Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται σε τέτοιες ατμόσφαιρες».
Για την διαιτησία:
«Πάντα φοβάμαι την διαιτησία ιδιαίτερα όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στο Καραϊσκάκη. Είναι παιχνίδι γοήτρου. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίρνει αποτελέσματα και να δείξει πως μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Πάντα έχουμε υποψίες και υπόνοιες σε τέτοια παιχνίδια. Θέλουμε μια αντρίκια διαιτησία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο πρώτα από όλα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: